Oferta USL pentru turismul românesc este o glumă de-a lui Radu Mazăre

Am auzit că USL a încercat să facă un program pentru turismul românesc! Uau! Altul(?), m-am gândit! Păi nu a mai facut PSD unul, între 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului românesc?! Programul Guvernului Adrian Nastase referitor la turism a însemnat privatizarea frauduloasă a infrastructurii turistice.

Aşa au ajuns zeci de hoteluri pe mâna unor pesedişti fruntaşi ori a unor acoliţi ai lor, pe preţuri de nimic şi fără nicio obligaţie legată de desfăşurarea activităţii de turism. Aşa a fost distrusă staţiunea considerată „perla Banatului”, Băile Herculane cumpărată pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armaş în 2001. Hoteluri renumite aflate în clădiri monumente istorice au fost lăsate să se degradeze, fiind astăzi abandonate şi gata să se prabuşească.

La fel pe litoral, unde fraţii Micula au dobândit, pe vremea PSD, o cotă importantă din infrastructura vândută păgubos pentru stat, apoi au ipotecat hotelurile pe bani mulţi şi acum le ţin inchise, nenorocind staţiunile din sudul litoralului în special.

În Delta Dunării, Vântu a pus mâna pe bazele turistice de acolo, le-a scos din circuit şi astăzi ne uităm neputincioşi la aceşti şmecheri deveniţi din nimic proprietari pe patrimoniul turistic pe care statul, adică noi toţi, îl construise înainte de 1989. Deci, efectele genialei strategii a Guvernului Năstase marchează şi astăzi profund negativ, soarta turismului românesc.

Înţeleg că viziunea lor de astăzi înseamnă dereglementarea activităţii turistice şi se reduce la litoral, ca şi când doar aici se face turism în România. Opoziţia ar vrea, deci, ca oricine să facă orice în turism, după cum îl taie capul. Propunerile lor orientate numai către litoral sunt în număr de trei. Să se poată fuma în voie oriunde şi oricând – cred că asta este cea mai superficială propunere pe care am auzit-o vreodată. Sincer, nu m-am gândit niciodată că ţigările ar putea fi salvarea litoralului românesc. A doua propunere prevede ca litoralul să fie înţesat de cazinouri. Ceea ce mi se pare de-a dreptul ironic, având în vedere că Radu Mazăre nu a fost în stare să rezolve nici măcar problema Cazinoului din oraşul său şi a fost nevoie să intervină ministerul pe care îl conduc. În final, elementul cel mai important este gestionarea plajelor de către administraţiile locale. Sigur, durerea cea mai mare a primarului de Constanţa: să lase să se construiască pe plajă! Că doar să obţii o autorizaţie pentru un hotel ori un bloc de apartamente pe plajă n-o fi ieftin! Mai ales că legea interzice. Dar uite că în Mamaia, dar şi în alte staţiuni conduse de primari PSD, se poate.

Şi eu spun că plajele ar trebui să fie în administrarea autorităţii publice locale, iar cele turistice ar trebui gestionate de hotelieri în primul rând. Dar deocamdată ele sunt prinse într-un proiect cu finanţare europeană, gestionat de ministerul Mediului prin Direcţia Apelor Române Dobrogea-Litoral. Diferenţa este că o administrare de către primării ar face ca plaja să fie fragmentată, în timp ce, la Consiliul Judeţean, administrarea ar fi unitară.

Deci, nici nu ai la ce să te gândesti!

Spre deosebire de ei, acum, pentru prima oară după 1989, se reabilitează staţiunile balneoclimaterice, se reface şi extinde domeniul schiabil din România, se construiesc staţiuni noi, apar reglementări clare în ceea ce priveşte dezvoltarea urbanistică a zonei litoralului. Şi nu în ultimul rând, turismul românesc este promovat de o manieră credibilă şi profesionistă la nivel interaţional.

În concluzie, USL să vorbească despre turism când va aduce înapoi hotelurile şi toată baza materială pe care le-a mătrăşit!

 

43 thoughts on “Oferta USL pentru turismul românesc este o glumă de-a lui Radu Mazăre

 1. Când am să am timp am să povestesc ceva despre Mangalia!
  Ceva despre un manager, medic de profesie, care în ciuda faptului că se bate aprig pentru o idee, nu poate să înfrângă mentalitatea post-revoluţionară:

  Să schimbăm ceea ce funcţionează corect şi profitabil cu ceva ce credem că o să funcţioneze corect şi profitabil!
  🙂 🙂 🙂

 2. Eu m-am simtit bine in herculane, sunt prieten bun cu fratele lui iosif Armad,liftierul de hotel ajuns mare director peste hotelurile de acolo. Herculane e in paragina.

 3. “Este nevoie de o criză reală pentru a avea reforme reale”, a declarat Edward Prescott, care a primit premiul Nobel în 2004, împreună cu Finn Kydland. Aceasta reforma trebuie sa inceapa cu acesta clasa politica. Nu mai este nevoie de politicieni corupti, iresponsabili, cu declaratii sforaitoare, obedieniti puterii, care sunt preocupati doar de calcule electorale. Puterea si Opozitai ca parte a democratiei trebuie sa raspunda cerintelor societatii, iar “manipularea” sa fie pentru civilizarea societatii. Nu se va iesi din criza decat mediatizand Programe si Proiecte viabile, la care sa participe si sa-si dea acordul societatea civila – politicul – specialisti. Suntem intr-o societate macinata de invrajbiri, “razboaie” la care participa toata lume contra tuturor. Asta este Romania voastra, nu este a mea.Avem cel mai mare exod de tineri, de specialisti, iar pe fondul unor reforme si modernizari des fluturate, clasa politica isi poate permite orice. Ardealul a devenit mijloc de intelegeri intre partide, galceava asta nu se stie unde poate duce. Un reprezentant al natiei si al celei mai mari demnitati in Stat poate sa uite cum se cheama tzara ce l-a trimis la Bruxelles. Hai, lasa! Eu daca vreau sa fluier, fluier….a paguba. Succesuri! PS. Ce este pomana ? Este un venit care, iti asigura un trai decent atat cat dureaza campania electorala. Si. Ce este lupta de clasa in statul modern? Este lupta dintre clasa muncitoare si pensionari, intre bugetari si privati, intre tineri si batrani, intre cantarul din piata si clienti etc. As mai adauga….lupta dintre Putere si Opozitie(cea mai acuta, determinanta in ultima instanta).

 4. Buna seara!
  Prima intrebare care se pune este: cine este USL? Dar sa numesti program niste idei, unele pertinente dar superbanale spuse de vreo 20 de ani, mi se pare infantilism. Si totusi Ponta a fost ministru, Antonescu la fel, Nastase si el si altii sunt parlamentari. Cum am putut avea asemenea conducatori? Cred ca era buna replica doamnei Udrea la “strategia” Scufitei Rosii. Aici ma refer la crearea unei ministatiuni pentru nudisti. Asta chiar este ceva deosebit pentru Romania deoarece se va face intr-un mod organizat, dar am inteles ca ramane si optiunea de la Costinesti asa cum e ea si acum. Sunt de acord cu o asemenea statiune, o abordare profesionista fata de ideile infantilo-libertine ale lui Mazare. Succes doamna Udrea in realizarea acestei statiuni, precum si a proiectului Terra . Cu asemenea proiecte poti atrage turisti straini, dar si investitori.

  • Cine este USL?
   Hmmmmm, am să încerc să răspund eu la această întrebare:

   USL SUNT CEI CE VOR PIERDE URMĂTOARELE ALEGERI ÎNTR-UN MOD RUŞINOS!

   În mod sigur, puţinii dintre cei ce mă cunosc vor zâmbi spunându-şi:
   Iar face ăsta caterincă! Iar răspunde în băşcălie!
   NICIDECUM!
   Am spus-o foarte serios şi cine nu mă crede iată ce îi propun să facă:

   SĂ ADUNE TOATE DECLARAŢIILE FĂCUTE DE PREŞEDINTE DE-A LUNGUL ACESTUI MANDAT ŞI CU UN CREION SĂ TAIE DECLARAŢIILE CE CONŢIN AFIRMAŢII SAU PREVIZIUNI ALE PREŞEDINTELUI CARE NU S-AU PROBAT.

   Surpriza va fi mare!
   ABSOLUT TOATE AFIRMAŢIILE ŞI PREVIZIUNILE PEŞEDINTELUI S-AU PROBAT!
   Deci repet:
   TOATE!

   În mod sigur, mâine cel puţin 10-20 de lepre din astea de-şi zişi analişti politici, consultanţi sau jurnalişti, pe ascuns vor face testul de mai sus!
   Şi vor înghiţi în sec când vor vedea că am dreptate!
   🙂 🙂 🙂

   Pam-pam…ura şi la gară USL!
   Crupierul a anunţat:
   Casa s-a-nchis, jocurile-s făcute şi 200 de americani vor mănânca praz la Deveselu!
   🙂 🙂 🙂

   PS1 Am uitat să menţionez ce era mai important:
   RĂSPUNSUL MEU ESTE DE FAPT O PREVIZIUNE A PREŞEDINTELUI!
   Dar oare mai trebuia să menţionez?
   🙂 🙂 🙂

   PS2 ” le-a mătrăşit”?
   Woauuuuuu câtă eleganţă în exprimare!
   Beiiiii scribule!
   PSD nu “le-a mătrăşit”!
   PSD LE-A PRĂDUIT!
   🙂 🙂 🙂

   PS3. Balbecikă crăpa-ţi-ar capra şi piscina, te-ai scufundat anul ăsta?
   …că eu m-am scufundat!
   Dacă-ţi spun unde şi cu cine, ai să te zgârii pe ochi de oftică!
   🙂 🙂 🙂

  • @
   Diaconu Eusebiu

   Am mai spus cine este usl
   O GASCA de razvratiti cu LEGEA, ORDINEA si DISCIPLINA PUBLICA care a pierdut si pierde continu si permanent increderea.

   Aceasta GASCA a distrus ROMANIA !!!
   Singura dorinta care le-a ramas sa ajunga la PUTERE si sa continue JAFUL.

   Pentru ea nu exista RATIUNE si NATIUNE.

   Aceasta GASCA numita usl este condusa de unul numit pONTA care nu are calitati de lider si de unul care se numeste aNTONESCU care nu are sustinere numerica in aglomeratia din care provine.

   GASCA numita si “uniunea socialista liberala ” nu a inteles si nu doreste sa inteleaga ce inseamna ;
   – privat si public,
   – piata libera si democratie,
   – a plati si gratuit
   si a pune in prim rang socializarea si finantele nationale in programul lor DECI nu poate fi o optiune politica.

   In final spun cu certitudine si mai ales dupa ultima iesire cu programul turistim fara limite, GASCA este o ADEVARATA SECTA INTERCHANGISTA !!!

   LIDERUL ei este acest MAZARE !!!

  • Radovene iar greşeşti sensul termenilor!
   Zi-mi adresa ta ca să-ţi trimit un DEX!

   NU SUNT O CEATĂ DE RĂZVRĂTIŢI! SUNT O CEATĂ DE TÂLHARI!

   Una-i răzvrătirea şi alta-i tâlhăria!
   🙂 🙂 🙂
   Cât despre Mazăre (precis o să săriţi în sus şi o să mă spurcaţi ca la uşa cortului) eu personal am o dorinţă:

   NU DORESC PSD-ului DOAR 1 MAZĂRE! ÎI DORESC CEL PUŢIN 1000.

   Ho, nu săriţi cu spurcatul, ascultaţi ce vreau să vă relatez!
   Deci “să relatez” nu “să povestesc”!
   Adică nu spun o poveste!
   Săptămâna trecută am fost la ţară! Mi-e nu-mi place la ţară, dar a trebuit să duc piticul ca să vadă vaci şi boi cu patru picioare. Nu doar cu două cum vede toată ziua-n Bucureşti!
   Bineînţeles că am stat la Ion. Nu Ion al nostru! Alt Ion! PSD-ist rău, cu ştate vechi şi carnet de pe vremea când alea de la APACA zbierau că nu vor bani nu vor valută vor ca Roman să le ….ţaca-paca precum maşina de cusut!
   Şi aşezându-ne la masă, bineînţeles că nea Ion a început cu politica lui! Că PSD-ul în sus, că PSD-ul în jos…bla, bla, bla până când a rostit cuvântul
   “MAZĂRE”!
   Măi nenică, când a auzit coana Leana (nu fac mişto…o cheamă Ileana Mavrodin şi eu îi spun coana Leana….a fost şi primăreasă) cuvântul
   “Mazăre”, s-a întors brusc de la plita cu mâncăruri (face mâncare la plită, nu la aragaz) si i-a ras lui Ion un linguroi după ceafă de-a belit moşu ochii cât cepele ca în desenele animate. Şi nu numai că l-a cârpit cu linguroiu, dar după aia, punându-si mâinile în şolduri l-a băgat pe bietul moş la învăţământ politic:

   “Hireai tu al dreacului cu depravatul tău cu tot! Ţi s-a făcut de burice şi craci goi? Ţi s-a făcut de umblat în curul gol pe stradă? Ţi-arăt io ţie PSD! Dacă vrei PSD să te duci la preoteasă! Să-ţi dea aia să mănânci!”

   Repet, asta este o relatare! Nu este o poveste.
   Şi să revin acum la aia cu „1000 de Mazăre”
   Cine visează în România că cei de la ţară vor ajunge vreodată să-şi piardă acel bun simţ şi acea bunăcuviinţă a ţăranului român, se înşeală!
   Pe oricare-l întrebi la ţară de PSD, îţi spune că PSD este Iliescu! Şi dacă-l întrebi despre Iliescu îţi va spune că Iliescu a fost un om care nu a furat, un om care n-a curvăsărit, care nu are averi, un om care, care, care…..nu-i ca bandiţi ăilalţi tineri!
   Degeaba încercaţi să contestaţi dar aşa spun majoritatea celor de la ţară!
   Şi acum vă întreb:
   Cum credeţi voi că cei de la ţară vor accepta ca partidul lui Iliescu sa ajungă pe mâna unuia ca Mazăre care vrea „sex on the beach”, parade cu ţâţe goale, burice unduitoare şi cazinouri pline de haimanale?
   Sunt de acord!
   Mazăre are succes la el acolo în Constanţa!
   Dar întreb: Mazăre are acelaşi succes şi la oamenii simpli de la ţară?
   Eu zic că nu!
   Şi alegerile o vor dovedi!
   Pentru că, teoretic, PSD-ul beneficiind de nenorocita asta de criză, de nemulţumirile cu pensiile şi cu medicamentele, ar trebui să câştige zdrobitor la alegeri! Dar nu va câştiga, aşa cum nu a câştigat nici acum de curând la nea Henţ în Careu!
   PSD-ul pe zi ce trece uită că este un partid de stânga şi uită că liderii lui trebuie să fie decenţi şi oneşti! Şi uitând asta, bine nu le va fi!
   O să vedeţi că am dreptate!
   Moş Iliescu este fiert!
   Îşi dă seama că Ponta şi toată gaşca lui de tinerei şi-au băgat picioarele-n ele principii de stânga şi au luat-o razna. Şi asta nu dă bine la bobor! Şi unde nu dă Necuratu’ să se enerveze moş Iliescu, să mârâie el un pic, ca Mazăre să-i răspundă şi să iasă iureş în bardid! Să vezi păruiala dreak ce iesă!
   🙂 🙂 🙂

   PS Apropo de Mazăre, ce număr de telefon are Justiţia? Tot 898989…..?
   🙂 🙂 🙂

 5. ună dimineata! Un zâmbet la cafea… 😆

  Un grup de turişti vizita un castel foarte vechi, ce avea un aer lugubru. Unul dintre aceştia se desprinde de ceilalţi şi, cu o mimică speriată, se apropie de un majordom ce străjuia o uşă, întrebându-l:
  – Ştiţi cumva, sunt fantome în castelul acesta? Eu aşa am auzit şi mi-e foarte frică.
  Majordomul îi răspunde:
  – Staţi liniştit, domnule! Eu de patru sute de ani sunt aici şi încă n-am văzut niciuna…

 6. Buna dimineata! Tocmai ce merg spre Tulcea sa inaugurez un drum extrem de important pentru turismul din Dobrogea, pentru turismul din Delta Dunarii, inceput anul trecut, pe fonduri europene de la MDRT. Viziune despre turism inseamna o abordare exahustiva asupra tuturor domeniilor care interfereaza cu turismul si influenteaza evolutia acestuia. Unul foarte important fiind cel al infrastructurii rutiere. Pentru a eficientiza actiunile noastre, am prioritizat investitiile ministerului, pe toate programele pe care le derulam in asa fel incat ele sa aiba coerenta: acolo unde vrem sa dezvoltam o destinatie turistica mergem cu finantare pentru toate proiectele necesare zonei. Drumul pe care il inaugurez l-am facut cu efort deoarece era la limita sumei alocate de UE, dar am gasit resurse in economiile facute la alte licitatii. Daca vrei, se poate! El uneste cele trei manastiri importante si ca obiective turistice: Celic Dere, Saon, Cocosul, vizitate de zeci de mii de oameni anual, care au si posibilitatea cazarii vizitatorilor.

  • F. bine, sunteti de departe cel mai performant si activ ministru al guvernului. Felicitari si mult succes !

  • ***Elena Udrea – Bună dimineaţa! 😆
   Azi aici, mâine-n Piteşti! Aşa aţi ajuns spaima USL-iştilor…

 7. “pe care le-a matrasit!” 😀 Am ras de unu singur la incheierea asta 😀 Mazare n-are viziune, el nu e invatat cu proiecte mari, el stie doar mismasuri de plaja, de tonete locale, invarteli cu prietenii. A vazut gagicareala din Rio si s-a gandit sa o aduca in Mamaia cu copy/paste. Poate si travestiti ca acolo sa nu mai stii pe cine pupi sau ce pupi, sa fie asa o iubareala generala cu printi arabi bogati, trabucuri cubaneze si samba pe strazi 😀 Ca si Vanghelie, Mazare are limitele lui. Degeaba s-a plimbat p-afara, ca nu l-am auzit sa vina cu ceva serios. Una peste alta Mamaia si litoralul au devenit neincapatoare, mai ales in weekend, deci cumva ar trebui largite statiunile, plajele, parcarile, chiar daca sezonul tine numai 2-3 luni.

 8. !!!!!

  Am mai spus cine este usl
  O GASCA de razvratiti cu LEGEA, ORDINEA si DISCIPLINA PUBLICA care a pierdut si pierde continu si permanent increderea.

  Aceasta GASCA a distrus ROMANIA !!!
  Singura dorinta care le-a ramas sa ajunga la PUTERE si sa continue JAFUL.

  Pentru ea nu exista RATIUNE si NATIUNE.

  Aceasta GASCA numita usl este condusa de unul numit pONTA care nu are calitati de lider si de unul care se numeste aNTONESCU care nu are sustinere numerica in aglomeratia din care provine.

  GASCA numita si “uniunea socialista liberala ” nu a inteles si nu doreste sa inteleaga ce inseamna ;
  – privat si public,
  – piata libera si democratie,
  – a plati si gratuit
  si a pune in prim rang socializarea si finantele nationale in programul lor DECI nu poate fi o optiune politica.

  In final spun cu certitudine si mai ales dupa ultima iesire cu programul turistim fara limite, GASCA este o ADEVARATA SECTA INTERCHANGISTA !!!

  LIDERUL ei este acest MAZARE !!!

  • Daca Mazare este liderul,nu imi fac griji… 🙂 De liderii gen Ponta crescuti la sanul lui Iliescu imi fac griji…

 9. Acuma sa fim sinceri, o lege de genul droguri&prostitutie&cazinouri free pentru straini, interzis pentru romani, ar aduce cateva milioane de turisti americani. Ma uit la filmele americane de comedie care au ca subiect Europa. 1. Excursie in Olanda, droguri usoare, cartierul rosu din Amsterdam, etc. 2. Europa veche – ruinele antice grecesti, romane + turnul Eiffel. Asta e mentalitatea promovata de Holywood, asta viziteaza turistul american. Solutie – 2 zone in Romania, orasul Bucuresti & Litoral, sa aiba libertatile astea, dar sa fie interzis la romani. Pur si simplu, sa vina strainul cu buletinul daca vrea cazinou&prostitutie&droguri. Toate astea sa fie controlate de -STAT-. E adevarat, pierderi pe termen scurt, din punct de vedere electoral, multi moralisti si ipocriti in Romania, dar daca vin miliardele de $, sa vedeti cum toata lumea o sa fie fericita. 2 strazi de 500 de m, in Bucuresti/Constanta, controlate de stat, de procurori, de judecatori, de cine vreti voi care e mai integru. Nu mai vreau sa aud la tv tot timpul “imi pare rau ca m-am nascut in Romania”; “imi irosesc potentialul”; ” suntem cea mai saraca tara din U.E”; si asa mai departe. Dupa 2 ore de Antena 3, oricat de optimist as fi, intru in depresie, luati masuri curajoase, aduceti bani si atunci o sa vedeti, ca pe ascuns, majoritatea din jurnalistii de la antena 3 o sa va voteze , pentru ca au si ei familii, au copii, sunt oameni buni, care o sa va aprecieze daca luati masuri curajoase care aduc bani.

 10. O buna zi la toata lumea!

  Imi place postarea dvs.pentru ca in sfarsit cineva pune in antiteza niste fapte,respectiv propunerea USL vs. actiunile PSD din trecut vizavi de turism dar general valabile pentru industrie ,agricultura si tot ce a insemnat candva potential pentru dezvoltarea Romaniei.Din pacate noi,romanii,avem un obicei prost:acela de a uita repede raul primit.Astfel de puneri in evidenta a faptelor opozitiei comparativ cu”proiectele”lor de viitor,ar trebui sa fie-in opinia mea-viitoarea strategie de contracarare a luptei electorale.Si credeti-ma aveti ce spune.Asa cum opozitia spune mereu ca actuala guvernare a saracit Romania,trebuie mereu sa aratati ce anume a saracit Romania in ultimii 20 de ani si mai ales guvernarile si numele care stau in spatele marilor tranzactii si”privatizari”.Aveti un mare teren de miscare si trebuie sa amintiti mereu romanilor cat de furati si devalizati am fost,pentru ca sunt amintiri reprimate tocmai pentru ca sunt dureros de constientizate atunci cand sunt readuse in discutie.Oamenii nu trebuie lasati sa uite,pentru ca doar asa vor aprecia ceea ce se face acum.Minimalizarea de catre opozitie a tot ce faceti vine tocmai pe fondul ”uitarii”generale induse de opozitie pe fondul crizei transformate in criza personala.Individualizarea crizei folosita ca strategie de catre opozitie este metoda de a minimaliza toate realizarile dvs.si a altor ministere,deoarece comparativ cu tragedia personala a fiecarui roman,faptul ca reabilitati trasee turistice este neimportant.Acesta este terenul de manevra al opozitiei,exacerbarea egoismului personal in detrimentul interesului unei comunitati.Mult succes in tot ce faceti… 🙂

 11. @
  Elena UDREA

  Concerne : Reducerea TVA in turism pentru partea de restauration

  Stimata Distinsa Doamna Elena UDREA

  Propunerea de reducere a TVA nu este corecta chiar poate fi considerat populista.
  Ar fi constructiva daca aceasta masura s-ar transforma in locuri de munca si cresterea salariilor personalului din bransa.

  Altfel este ceea ce am spus, populista.

  Se doreste cresterea consumului, patronii din restauratie pot reduce pretul inainte de TVA si astfel se va avea o crestere la consum si o participare colectiva patronat, furnizori, stat si personalul din bransa.

  Ce inseamna aceasta, patronii trebuie sa se multumeasca cu marja mai mica si lantul trebuie sa mearga mai departe la furnizorii produselor agro alimentare.

  Va ofer si un exemplu.

  Un menu de 100 RON fara TVA devine

  124,50 TVA inclus.

  Ce inseamna masura preconizata de DVS.

  Acelasi menu de 100 RON fara TVA devine in cazul micsorari TVA la 5%

  105,00 TVA inclus

  La prima vedere desigur este o reducere dar s-a uitat ceva foarte important :

  • permite economia ?
  • noii locuri de munca ?
  • marire de salarii a personalului din sistem ?
  • etc.

  Solutia aceasta s-a incercat si in ELVETIA, s-a abandonat imediat si s-a trecut la urmatoarea solutie.

  Patronii sa – si afineze pretul la acelasi Menu cu 15% prin masuri de organizare, cresterea productivitati, de cumparare cu participarea integrala a participantilor din sistem.

  Iata cum se traduce aceasta

  Menu 100 Ron redus fara a afecta calitatea cu 15% devine fara TVA 85, 00 Ron

  Cu TVA 24,5% devine

  105,80 RON
  Analizati si veti vedea avantajele.

  Bien Cordialement

 12. LISTA RUSINII-ca avem un parlament nereprezentativ trebuie sa o stie tot romanul,si-l avem asa cum arata el urmare a ,INTELEGERILOR MESCHINE MIZERABILE INTRE PNL SI PSD ,MAI EXACT INTRE BOGDAN OLTEANU SI VIOREL HREBENCIUC,care pur si simplu au incalecat ,DEMOCRATIA,AU VIOLAT-O,AU BATJOCORIT-O,Astfel umilindu-i pe romani,de ce?
  Pt ca LEGEA ELECTORALA,A PERMIS INTRAREA IN PARLAMENT A CANDIDATILOR DE PE LOCUL TREI SI DOI.
  INSTITUL DE POLITICI PUBLICE,a publicat o lista cu nemele candidatilor astazi parlamentari,cu nr. de voturi si procentele pe partide,adica cit la suta din actualii parlamentari intrati de pe locul doi si trei,reprezinta din totalul parlamentarilor din partidul respectiv.
  asa aflam ca:
  56%,DIN SENATORII PENELISTI AU INTRAT DE PE LOCUL DOI SI TREI
  47% DI DEPUTATI DEASEMENEA AU INTRAT DE PE LOCUL DOI SI TREI.
  ASA CA,DE AICI ,INCEPE INTREBAREA:DACA ACESTI INDIVIZI REPREZINTA DEMOCRATIA?
  DACA O LEGE STRIMBA SI NEDREPTA MAI ARE DREPTUL SA OPEREZE
  SI,DACA ISTORIA,VA RAMINE INDIFERENTA SI NU VA LOVII IN ACESTI INDIVIZI,CARE AU INTRAT FRAUDULOS IN PARLAMENTUL ROMANIEI
  Si daca,o lege STRIMBA SI NEDREPTA,a fost acceptata de ,C.C.R.nu ar fi cazul,ca macar STATUL ROMAN,ADICA CONTRIBUABILUL ROMAN,SA NU SE INDREPTE SPRE ACESTI DOMNI,INCERCIND MACAR SA RECUPEREZE BANII,LUATI PE NEDREPT SI URMARE A UNEI LEGI STRIMBE,CONCEPUTA SI VOTATA DE DUSMANII ROMANILOR ,PSD SI PNL????????????

  • IPP: Schimbati legea electorala! – vezi cine a intrat in Parlament pe usa din dos Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-locale-2012/ipp-schimbati-legea-electorala-vezi-cine-a-intrat-in-parlament-pe-usa-din-dos-1116628

   În 2008, PNL era la guvernare şi şi-a tras, cu de la sine putere, o lege care a permis cabdidaţilor săi să intre fraudulos în parlament.

   Dar, Crin Antonescu, un şmecher nevotat dar intrat in parlament pe usa din dos spune azi: “Propunerea PDL privind codul de conduita electorala vine de la niste hoti” sursa: ziare.com http://www.ziare.com/crin-antonescu/usl/antonescu-propunerea-pdl-privind-codul-de-conduita-electorala-vine-de-la-niste-hoti-1116725

  • Deci, Crin Antonescu, cel prins cu raţa-n gură, strigă “Hoţii” motiv pentru care l-am taxat şi eu: ”
   Rank user: x5
   astazi, 08:33 Antonescu spune: … “Propunerea PDL privind codul de conduita electorala vine de la niste hoti” –
   – Da’ tu, Antonescule, care de 20 de ani primesti salariu de om politic fara sa faci nimic, fara sa te fi afirmat vreodata, decat ca notoriu chiulangiu, cum te numesti?
   – Da’ tu, Antonescule, care, in 2008, ai intrat in parlament, fara sa ai voturile necesare, in baza unei legi facuta de voi, liberalii, in cardasie cu PSD, cum te numesti?
   Tu vorbesti de hoti? Tu ii acuzi pe ceilalti de hotie? Păi, ai tupeu…
   Demonstreaza ca ceilalti sunt hoti si tu esti corect. Convinge-ma, Antonescule!

  • Care Bogdan Olteanu bre Zapo?
   Nepotu’ lu’ Ghizela NKVD-ista adusă de ruşi in România călare pe tanc tocmai din Basarabia?
   Dacă te întâlneai noaptea cu ea şi făcea la tine “BAU!” fugeai de rupeai pământ zbierând că ai dat nas in bot cu Necuratu’!
   Era mai urâtă ca Leana lu’ Pârţac Cizmaru!
   Era FEMEI BĂRBAT!
   Ştii ce-i aia?
   🙂 🙂 🙂

  • Dacă vreţi să vă distraţi ia luaţi la rând pe toţi liderii PNL şi vedeţi care le sunt rădăcinile!
   O să aveţi surpriza să constaţi că toţi marii liberali sunt ori foşti comunişti ori beizadelele comuniste trăite şi mâncate bine pe vremea Pârţacului Cizmar!!
   Eu când v-aud că PSD-ul este plin de comunişti rânjesc! Ăştia de la PSD sunt mici copii pe lângă ei!
   Faceţi o listă cu PNL-iştii de vază, cu rădăcinile de unde se trag ei şi publicaţi-o!
   🙂 🙂 🙂

  • Hahaha Arginţico!
   Ce să spun!
   Că Monica o fi mai brează!
   Ne leşiiiii mei cu procoroarele matale?
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – să nu te iei de doamna Monica… Fac urât şi iar mă supăr şi plec… Nu-s destule amazoane la PSD? 😮

 13. aici are perfecta dreptate d-na Udrea,PSD nu are calitatea morala sa analizeze situatia din turism,din contra sa fie cercetat

 14. in loc sa va razboiti cu coruptia si cu prostia, va luptati toata ziua cu usl. nu sunt ei singurii depozitari ai acestor racile, nici vorba.

  ma rog, ca sa declansezi lupta asta ar trebui sa fi corect si inteligent. cine se simte? cineva din actuala clasa politica? poate vreo 2-3 oameni, asa. maxim!

 15. Pai trebuie luat de cusa Adrian Nastase pina nu e arestat cu dosarele lui protejate de Pontea

  • Ăsta-i şantajjjjjjjjj!
   Se pedepseşte conform legii

 16. Lege-Orice cladire care inainte de 89 a fost hotel,casa de vacanta,casa de protocol,restaurant,bodega,cantina,han,cinematograf,teatru,casa de cultura,scoala,sala de sport,etc.etc.etc.cumparata,inchiriata,mostenita,retrocedata,amanetata,imprumutata,concesionata etc.etc.dupa 89 si lasata in paragina,se impoziteaza cu 50 Euro mp.suprafata efectiva.impozitul se majoreza cu 50% in fiecare an.Cand valoarea impozitului depaseste valoarea de piata a locatiei,se pune poprire pe cladire.Daca dupa un an nu se intampla nimic,prin confiscare statul redevine proprietar.Punct fara alte adaugiri pt.avocati!!La fel si cu pamantul care poate fi pus in circuitul turistic si zace nefolosit,cu cate un stapan fantoma.

 17. tocmai am revenit dintr-un concediu petrecut pe litoralul romanesc in statiunea Mamaia, ca na suntem patrioti si avem o tara frumoasa ( pacat ca e furata)……JENANT a fost la mare, murdar si parca eram intr-o tara subdezvoltata din africa….d-na Udrea va rog stati ca noi 5-6 zile intr-un hotel de 2-3 stele , pe un sezlong murdar care costa 20 lei pe zi etc etc…apoi sa va aud ca ii criticati pe altii……………….Multumesc !

 18. Echipa Elena Udrea de pe Facebook scrie: În urma inaugurării “Triunghiului Mănăstirilor” şi a semnării protocolului pentru salvarea cailor sălbatici din pădurea Letea, putem spune că Elena Udrea a reuşit să menţină echilibrul asupra situaţiei din Delta Dunării, contribuind încă o dată, la asigurarea unui nivel ridicat al calităţii turismului. Urmează ca USL-ul să comenteze acum pentru că nu s-a rezolvat problema ţânţarilor din Deltă! 🙂

  • las ca rezolva EU si aceasta problema….ca sa pastreze echilibrul din turismul deltei…..

 19. Sa ne intelegem o treaba….lumea-i nemultumita datorita nivelului de trai redus nu datorita investitiilor care se fac….
  Viziunea lui Mazare nu e rea dar nu se poate aplica pe tot litoralul…..este o viziune de gen Las Vegas….ar trebui aplicata ca un proiect pilot sa zicem in Olimp…dar in niciun caz in Mamaia….s-ar putea aplica chiar in zona Navodari …….se poate incerca…..By the way nu mai visati viziuni si proiecte marete…tara-i prea saraca ptr asa ceva…..si apoi capitalismul s-a dezvoltat prin sute de mii de astfel de viziuni mici…nu prin fonduri dela buget cheltuite anappoda…..
  Asta nu stirbeste cu nimic ce face EU
  Fiecare ajuta cum poate …dar problema principala e infrastructura…..
  Cit despre USL….nu prea inteleg politica lor …nula in toate domeniile…uitativa doar la declaratia de avere a lui Crin de acum vreo 2-3 ani si la cea de acum si veti intelege exact care-i politica repetentului alaturi te Tonta…..

 20. Hello

  you worry about tourism ? Well let me tell you , while you wallow in self righteousness your tourist industry is going down the deepest hole ever !! You , your government and many of the Romanian peoples cruelty to animals is turning many thousands of people away from your country ! Why can’t you see that you are alienating yourselves from the world , vote nu to euthanasia and try to redeem some respect back , neuter , spay release ! This is your last chance to get back respect for Romania from the outside world !!!

 21. Mazare ? Un mare dansator de samba . Un mare comedian pe scena politica romaneasca , dar nu este apreciat . Vrea apreciere si dela PDL , dar nu o are . ASta il supara enorm . Nici Dna Udrea nu-l apprecaza . Si atunci Mazare attaca pe cea care nu-l lauda cum danseaza si cum se imbraca , destul de sofisticat , cu bereta , pantaloni scurti si in picioare ghete foarte mari . Si aceasta persoana care-l supara pe Mazare este Dna Elena Udrea . Adica cum vine : Dna Udrea se imbraca sofisticat si deosebit , lumea vorbeste de imbracamintea dansei , dar acelas lucru il face si Radu Mazare si nu primeste attractie si publicitate asa cum primeste Dna Udrea . Si atunci s-a gandir asa : criticand pe Elena Udrea si ministerul de turism al dansei , voi attrage atentia asupra mea , sa ma vada lumea cum ma imbrac si cum dansez si cum ma pup cu fetele de pe plaja din Constanta . Sa vada lumea ca ca mine alt primar nu mai exista .

 22. @
  ZeV

  Ce s-a intamplat la PALAS, au iesit muncitori chinezi in strada ?
  Cred ca nu patronul i-a angajat ci o firma a lui, deci nu este vinovat !!!

 23. Scena politica romaneasca are nevoie si de comedieni . Cand vorbeste la TV comedianul Vadim Tudor , lumea lasa totul si vine sa-l asculte . Si motivatia este todeauna aceiasi : ne face sa radem . Iar acum pe scena politica romaneasca a aparut de ceva timp un alt comedian , chiar mai interesant de cat Vadim . Acesta este Radu Mazare , primarul dela Constanta . Se deosebeste de Vadim si prin ce vorbeste dar mai ales prin port , adica se imbraca chiar ca un comedian : in cap o bereta rosie , pantaloni scurti , si cisme trei sferturi foarte mari de piciorul lui , gen Chaplin . Pe deasupra se lauda ca -i place fetele si deasemeni ca este un bun dansator de samba . Aduce pe plaja dela Mamaia dansatoare dde samba si danseaza si el cu ele si printre ele . Si spune la lume ca ceace face el este sa stimuleze turismul in Romania . Cu alte cuvinte , el crede ca se va raspandi vestea peste tot in lume ca primarul dela plaja din Constanta ( Mamaia ) danseaza samba seara , cu fete braziliene , iar acum romance imbracate exotic . Nu a trecut mult timp ca lumea sa-l evalueze , asa cum l-a evaluat pe Vadim , si sa se convinga ca omul are niste deviatii la compartimentul de sus . Intr-un timp s-a imbracat in uniforma nazista , dar nu a fost blamat sau mai mult , tocmai din cauza unor defecte dela departamentul de sus , ce l-am mentionat . Ca si Vadim , R. Mazare insulta si aduce injurii politicienilor dela putere . Aici flebetea si attractia lui este Ministrul Turismului , Dna ElenaUdrea , aproape zilnic are ceva de spus de dansa . Dece ? Pentru ca el , un simplu primar de provincie , nu poate sa aibe aceiasi putere ca un ministru din guvern , si oricat de mult ar vrea el sa faca ce vrea in materie de turism sau cu Cazinoul din Constanta , Dna Udrea il opreste si suggereaza sa fie baiat cuminte . Rezolvarea problemelor de turism sunt in responsabilitatea ministerului de resort , la Dna Udrea , si nu la dansatorul primar de samba , Radu Mazare . Si cand vede ca nu incercuit ca nu poate sa faca ce vrea ( chiar vroia sa vanda sau sa inchirieze Casinoul ) atunci jigneste si insulta , ca si Vadim . Dar se realizeaza ca acestia ambii sunt inocenti , nu au dicernamant in felul de cum gandesc , si deci trebuiesc lasati in pace ca nu se ajunge nicaieri cu ei .

 24. Nu ca zic,da’ vreau sa spun:
  “În concluzie, USL să vorbească despre turism când va aduce înapoi hotelurile şi toată baza materială pe care le-a mătrăşit!”
  Cam asta este planul USL:
  va dati seama ce sansa uriasa -pentru relansarea tueismului- este sa se organizeze BAC-ul international la MAMAIA in sesiunea octombrie-aprilie.pentru garantarea (Vanghelie) unei promovabilitati de 110%, musai tre’ sa fie doi ministri la invatamant, (Andronescu si Marga) Mazare la turism, si sa ruleze pe plasme, in locurile de examinare (prin perdelele de fum-la liber- ) filmele de actualitate cu celebrii mascarici ai ecranelor Poanta si Antenescu Regizor: Felix.
  zi buna

 25. numărul românilor care în lunile de vară preferă destinaţiile externe este mult mai mare decât al celor care optează pentru petrecea vacanţelor în ţară. Astfel, în lunile iunie şi iulie 2011, un număr de 1.000.200, respectiv 1.096.100 de români au preferat vacanţe sau concedii în străinătate. În aceleaşi luni, destinaţiile interne au atras un număr de 529.300, respectiv 726.600 de români. Practic, în primele două luni de vară, numărul românilor care au ales străinătatea a fost cu 840.400 mai mare decât al celor care au preferat România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *