Obiectiv 2015: Dublarea numarului turistilor straini in Romania

Astăzi, am prezentat Planul de marketing strategic şi operaţional al turismului românesc pentru perioada 2011-2015. Este prima oară când se realizează un asemenea document profesionist în România şi cred că efectele vor fi mai mult decât pozitive. De altfel, opinia cvasiunanimă a celor prezenţi a fost că era nevoie de o asemenea strategie de marketing, pentru că la noi există un deficit de know-how când vine vorba de promovarea turistică.

Obiectivul final pe care ni-l asumăm este dublarea numărului de turişti străini până în 2015. Ţinta pe care ne-am impus-o este ambiţioasă, dar poate fi atinsă. Trebuie să implementăm corect strategia de marketing şi să investim în dezvoltarea infrastructurii. Ceea ce şi facem, pentru prima dată după mai bine de 30 sau 40 de ani în unele zone.

Din multe puncte de vedere, o luăm de la zero, pentru că după Revoluţie nu s-a făcut absolut nimic. Cred însă că tocmai profesionalizarea accentuată, chiar forţată a domeniului, va aduce cele mai mari beneficii. Cu condiţia ca toţi cei implicaţi să accepte ridicarea ştachetei calităţii şi volumului de muncă. Nu e vorba numai de minister, ci şi de administraţiile locale, şi de investitorii din turism, şi de cei care desfăşoară activităţi economice conexe. În acest lanţ, toate părţile sunt la fel de importante, cu rolul lor precis, şi există interdependenţă. Dacă o parte nu îşi face datoria, atunci întreaga structură resimte neajunsurile. Poate vor înţelege cu toţii de ce este atât de importantă combaterea evaziunii fiscale din turism, care se practică pe scară largă fie prin nedeclararea numărului real de turişti, fie prin nedeclararea activităţii prestate, mai ales în agroturism.

Planul de marketing va fi orientat către mai multe pieţe străine, de unde poate creşte numărul de turişti. Aşa cum o arată studiile realizate, ţintele principale sunt Germania, Franţa, Anglia, Austria, Rusia, Italia, Ungaria şi chiar Statele Unite. Ca şi canale de comunicare, s-a preferat o variantă bazată pe new media, în detrimentul media clasice. Este cea mai bună soluţie dacă facem un raport cost/eficienţă. Astfel, 49% dintre fondurile pe care le avem la dispoziţie vor fi alocate promovării online, 32% spoturilor televizate şi 19% reclamelor tipărite. Toţi banii pe care îi vom folosi reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Ne aflăm pe o tendinţă de creştere pe care trebuie să o fructificăm la maximum. Ultimul trimestru al anului 2010 a adus cu sine, conform INS, o creştere cu 16,3% a activităţii hoteliere şi cu 37,2% a agenţiilor de turism faţă de trimestrul IV al anului precedent. Sunt semne bune pe care trebuie să le privim ca atare, fără însă să ne culcăm pe lauri. Procesul este abia la început.

Sunt convinsă că efectele procesului de redefinire a imaginii turistice a României se vor simţi curând. Pentru că atunci când procedezi ca la carte şi nu faci rabat de la calitatea muncii, rezultatele vin şi ele.

273 thoughts on “Obiectiv 2015: Dublarea numarului turistilor straini in Romania

 1. @ZeV
  Chiar nu intentionam sa avem niste discutii in contradictoriu,mai ales ca ti-am apreciat multe interventii de pe acest blog,considerandu-le de bun-simt,dar se vede ca nu am de ales,asa ca iti voi raspunde punctual:
  1.l-ai invocat pe Ion Adrian nu o data ,cum pretinzi,ci de doua ori:pe20.02.la 10.41 si pe 21.02 .la 15.46
  2.in privinta logicii ,crezi ca e ilogic din partea mea sa consider anormal ca un tigan mafiot sa apeleze la relatiile sale cu familia prezidentiala intru apararea sa? Ar fi mai logic sa consider invers?
  3.nu stiu cum ti-ai dat seama ca am o oarecare nervozitate ,asa o fi , dar cine nu ar avea in situatiile cu care ne confruntam?
  4.recunosc,niciun guvern postdecembrist nu a facut ceva pentru integrarea rromilor,singurul care s-a remarcat in incercarea de a ajuta aceasta etnie a fost acest guvern,dar mai ales presedintele .

 2. ***ZeV at 18:21 – ciudat că jurnaliştii prezenţi la conferinţa preşedintelui, nu au avut nici o întrebare legată de tema în discuţie – raportul pe justiţie. Au tăbărât pe preşedinte cu întrebări despre Bercea de parcă soarta justiţiei depinde de Bercea.

  Eu l-am ascultat pe preşedinte pe TVR1 dar în clipa în care a terminat de vorbit, am trecut imediat pe RTV, din curiozitate. Laura Chiriac aşa a început: “deci despre Bercea Mondialu…” Ca şi cum despre ăsta ar fi vorbit preşedintele. Jurnaliştii au fost vorbiţi între ei să ignore complet raportul pe justiţie.

  Dar ce mi-a plăcut a fost avertismentul preşedintelui, clar, concis, tranşant, apropo de evaziune şi munca la negru.

 3. ***ZeV – şi apropo de munca la negru – la câţiva paşi de mine, la o patiserie, lucreaza, din toamna, mama unei foste eleve. Nu are contract de muncă, spune că ia prea puţini bani cu contract de muncă, şi nici analizele care se cer în alimentaţie. Am întrebat-o dacă nu-i e teamă şi mi-a spus că “şefu’ se descurcă…”

  Suntem în oraş, cu toate înstituţiile la 10 minute de cartierul în care locuiesc şi dacă “şeful se descurcă” se merge pe munca la negru şi ping-pong cu sănătatea oamenilor. Eu nu cumpăr ştiind că ambele vânzătoare nu au analizele medicale dar ceilalţi nu ştiu ce ştiu eu.

 4. @gimar
  Tu nu-ți dorești participarea lui ion adrian pe acest blog ?
  Dacă da, de ce ?
  Dacă nu, de ce ?
  Pe data de 20.02, i-am dat lui ion o replică în completare la remarca sa de bun simț.
  În ceea ce privește ,,țiganul mafiot”, acesta este pe moment un cetățean român cu drepturi depline și poate invoca , în apărarea sa, tot ce dorește ,,mușchiul” său (sau avocatul angajat).
  Important este CEEA CE DECIDE JUDECĂTORUL. Suntem, totuși, într-un stat de drept. Sau..nu ?
  Nu știu dacă la ultimul punct ai vorbit serios sau nu, dar îți pot spune cu toată convingerea că, Președintele României, este unui dintre puținii politicieni care ,,au îndrăznit” să le ceară rromilor să-și trimită copiii la școală, iar părinților să se apuce de muncă pentru a depăși stadiul de asistați social sine die.
  Îți amintești, cred, cum au reacționat ONG-urile țigănești, care nu au făcut niciodată NIMIC pentru conaționalii lor…l-au acuzat tot pe șeful statului de discriminare.
  Eu nu uit nimic, niciodată, gimar și pun totul în context. Doar așa poți înțelege realitatea complexă, distinge adevărul și interpreta corect evenimentele.

 5. @cmoro:
  Vrei sa te concentrezi putin ? Si eu am zis ca nu este niciun secret in liantul aliantelor de acum, nu aici trebuie sa ma contrazici (eu vorbeam in special de liantul USL, ca la PDL ar trebui sa ne intrebam acum nu ce ii tine uniti, ci mai curand ce forte ii imping la sinucidere).
  Eu am intrebat, insa, exact opusul: de ce au mimat competitia politica timp de 20 de ani formatiunile care astazi formeaza USL (+PRM, evident) ? Cu alte cuvinte, de ce mimeaza PC-A3-Voiculescu competitia cu PSD-RTViul-SOV, ba mai mult, ambii se intrec sa faca publiciate concurentului, adica crinului de la reverul lui Patriciu?

 6. ZeV….Daca-i raspund celui care ma ataca o fac din principiu ….iar principiul acesta este sigur transpartinic….
  Despre celelalte postari…..intentia mea este ca postarile sa fie transpartinice …de multe ori postez critic la adresa PDL cu cele mai bune intentii ..macar fata de stapana blogului ,sperand sa fiu util acesteia …macar 1% din fiecare postare ….Nu e vina mea daca postarile mele critice la adresa guvernului si presedintelui sunt imediat taxate ca fiind partizane opozitiei .
  Daca uneori din postarile mele razbate vreo dorinta partizana opozitiei e tot rezultatul erorilor de consiliere a presedintelui Traian Basescu si ale erorilor guvernarii PDL-Boc …care ma imping in zona opozitiei ….nu de dragul PSD sau PNL …doar din dorinta declarata pentru alternanta la putere si guvernare ..explicata ,justificata mai sus …in postarea catre Judex….
  Faptul ca acum sunt trimisi in judecata spagari ,corupti etc ,faptul ca s-a dat acum “verde” la DNA,parchet ,politie etc sa-si faca datoria indiferent de persoanele in cauze dar doar pana la nivel mediu si rara pana la varful ierarhiei …poate doar din randul fostelor puteri nu sunt motive pentru a aplauda prestatia presedintelui Basescu sau a guvernului Boc ….pentru ca banui un exercitiul benefic tuturor ….acestia “imbina utilul cu “placutul” ….aplaud doar rezultatele acestui exercitiu ..foarte bune pentru Romania si romani….Astept alternanta la putere dupa 2012 pentru a vedea si alte dosare instrumentate si duse pana la capat ..sper ….
  La o boala evolutiva trebuie si tratamentul schimbat ….trebuie tratat bolnavul si boala in generalitatea sa ….luate masuri de preventie si tratament in intreg organismul societatii romanesti si al clasei politice…altfel riscam sa ramana in societate si in lumea politica focare de infectie ….

 7. *** judex – ce fac acum cele trei partide – PSD+PC+PNL nu-i nou. Păi, toţi aceştia sunt uniţi şi fac exact acelaşi lucru – “Jos Băsescu!” – din 2007. Da, până mai ieri au făcut-o ilegal. Acum, o fac legal. Cu ce rezultate? Tot acelea de până acum…

  Da’ ştii tu de ce s-au gândit canaliile să facă act* Pentru că toţi sunt hoţi, mincinoşi, oportunişti, trădători. Aminteşte-ţi te rog, de “soluţia imorală” din 2004, care a intrat în parlament trasă de PSD, ca de obicei. Când a fost nevoie de majoritate, PC, PUR-ul de atunci, adică, n-a simţit nici jenă, nici ruşină, nici mustrări să trădeze PSD-ul. Ei, na! Şi ca să nu se mai întâmple ca atunci, s-au oficializat.

  Nici o problemă. Tot fără şanse. Dar nu trebuie ignoraţi.

  În ceea ce priveşte pe PRM, s-a făcut o alianţă la nivel local. Oficial, rămâne USL în forma pe care o ştii.

 8. Iata inca un site unde tara noastra ar putea fi dar nu e… 🙁
  http://travel.yahoo.com/p-interests-37980272
  Si nu e doar infrastructura -motiv devenit laitmotiv,chiar stereotip in zona,din pacate- de vina, cred eu.
  Fara gluma, la noi in tara si turismul care imbina impacand perfect primitivismul cu luxul, contrastele reale, ar putea fi promovat.De exemplu: la capatul unei sosele aglomerate/unui drum forestier va poate astepta raiul/iadul/bucatica de Romanie/colt de Gradina Carpatina, unde puteti manca homari ca in America,banane ca in Africa sau pur si simplu o cafea italiana la ibric din alama-manopera tiganeasca originala.

  Va doresc O Saptamana Buna !

  p.s.imi cer scuze daca am lansat prea multe idei odata.Promit ca nu le revendic… 🙂

 9. Bercea se laudă cu Băsescu – tema tv-lor de astă seară.
  Şi care-i vina lui Băsescu? Tuciuriu a umblat după protecţie, s-a făcut neam cu vârfurile României ca, la nevoie, să aibă umbrală şi uite că n-are…

  Păi, să-i mai aud eu pe ţigani spunând că-n România sunt discriminaţi. Şi priviţi exemplul… Pui de tuciuriu botezat de român… Păi, UE să ştie, l-ar felicita pe Mircea Băsescu şu jurnaliştii noştri, fac discriminare. Tocmai jurnaliştii fac discriminare…

 10. @cmoro
  În această seară sunt mai tolerant decât de obicei, dar această permisivitate pe care o manifest față de tine, cmoro, nu-ți este de bun augur.
  Știi de ce , cmoro ? Pentru că ți-am citit, în premieră, un comentariu până la capăt…..cel de la ora 20.38.
  Ce-am văzut acolo, m-a făcut să mă crucesc, cmoro. Și am înțeles definitiv că tu nu ești de rea credință…pur și simplu nu poți raționa altfel decât în termenii regimului totalitar de tristă amintire.
  Să mă explic : scrii undeva, următoarele: ,, Astept alternanta la putere dupa 2012 pentru a vedea si alte dosare instrumentate si duse pana la capat ..sper ….”
  Știi ce înseamnă asta, cmoro ? Că tu nu crezi în independența justiției, mai mult, ești convins că o putere politică, oricare ar fi ea, DAR MAI ALES FOSTA PUTERE DE SORGINTE NEOCOMUNISTĂ este chiar legitimă să o controleze.
  Tu nu înțelegi alternanța la putere ca pe o corecție democratică a erorilor actualei guvernări căreia viitorii guvernanți să-i opună o nouă viziune dar care să integreze și elemente de continuitate firești într-o democrație consolidată, ci pur și simplu ca pe o …revanșă a ,,foștilor” cu toată cohorta de metehne asociate !
  Ceea ce postezi tu sistematic ,cmoro, este doar un jod derutant de cuvinte menit să camufleze această opțiune DE FOND care te caracterizează endemic.
  Acesta este motivul REAL penru care postările tale sunt lungi.
  Dar cu unii dintre noi…nu ține, cmoro. Îmi pare rău pentru tine. Ești pierdut și irecuperabil. Dar totuși, simpatic… și acum și în viitor, deci sper să nu te oprești..ne mai descrețim și noi frunțile cu tine.. 🙂

 11. @silverstar
  Nu te supăra, dar fac acum o glumă, desprinsă dintr-un film vizionat recent. Acolo, un tânar cunoaște la o discotecă o fătucă timidă purtătoare de ochelari, care-l invită pe băiat acasă la ea. Acolo, tânărul o cunoaște și pe bunica fetei, țintuită într-un scaun cu rotile și aparent senilă.
  Fata îl invită în dormitor spunându-i băiatului că bunica este surdă. În camera fetei, ce să vezi ? Un morman de păpuși și animăluțe de pluș umplea patul fetei. Aceasta,le ia la repezeală, le aruncă cât colo, dar păstrează doi ursuleți albi atârnați pe peretele de la capul patului, de-o parte și de alta.
  Tânărul se așează pe pat, când….ce să vezi ? …..fata îi împinge delicat o mână, apoi cealaltă, între labele ursuleților, care fac ,,clanc” (sau ,,clinc”) și-i prind tânărului încheieturile în cătușe !
  Stai să vezi….peste ferestre coboară automat obloane ermetice , se aprind lumini de reflectoare, iar un perete să dă de-o parte, etalându-se o panoplie cu instrumente de tortură. Fata ? Își scoate ochelarii, și despletește părul și rămâne fără rochie…într-un costum de piele neagră și cu un bici în mână.
  Patul se retractează în perete, iar tânărul este tras în sus , suspendat și….dezbrăcat la costumul lui Adam. Evident, cu mâinile în continuare legate. După ce ia câteva bice peste fesele goale, ce să vezi ? …Se deschide ușa și apare…bunica, într-un costum similar cu al fetei. Și ce face ? Scoate o limbă ascuțită de vreo 5 cm și o flutură lateral foarte rapid, precum o pasăre colibri…
  Îți dai seama cum a fugit, ca din pușcă, tânărul , după ce a scăpat mai mult mort decât viu…nemaitrebuindu-i în veci fete (aparent cuminți) cu bunici zâmbitoare care împletesc ciorapi pentru nepoți ? 🙂
  Ți-am povestit un film sado, plecând de la plăcerea ta aproape bolnăvicioasă de a te enerva în fața televizorului….mai dă-l încolo. 🙂 🙂 🙂

 12. ***ZeV – Mulţumesc! Mi-a făcut plăcere să citesc. Dar te înşeli. De mult nu mă mai enervez la tv. De ce aş face-o? Dar curiozitatea, dorinţa de a vedea la ce-i mai duce mintea să spună, să născocească, mă face să mai intru… Dar nu stau mult. Citesc ce scrie pe manşetă şi gata, trec mai departe.

 13. Un zâmbet 😆

  Un barbat, la librarie, catre vanzatoare:
  – As dori cartea cu titlul “Superioritatea barbatului fata de femeie”!
  – Utopie si SF-uri la etajul 1, va rog!

 14. ***ZeV – Poate nu se mai întoarce…
  Noapte bună, ZeV! 😆

 15. 2015? Daca pana la sfarsitul anului nu plecati voi de la putere, plecam toti in Canada si va lasam sa va furati intre voi. Stabiliti termene prea lungi pentru proiectele astea.

 16. @Ungureanu Constantin: Ai dreptate. Asta am observat imediat dupa infiintarea blogului.
  Posesorul nu face decat sa-si mai laude activitatea si sa isi mai spele niste rufe politice in public, ca nah da bine in spatiul public, si cum toti ziaristii citesc acest blog e punct ochit punct lovit. Nu trebuie sa apara in dezbateri, etc e mai simplu pe blog.
  Iar comentatorii care nu discuta la subiect il folosesc pe post de chat. Ma asteptam aici s agesc persoane care lucreaza in turism, au afaceri in turism nu comentatori politici de care-i plina Romanica. Fara a jigni pe cineva trebuie sa iau emetiral citind atatea si atatea comentarii pro-contra fara obiect si fara de sfarsit.

 17. @ puiu 21.02 at 22:33
  Am citit articolul d-lui Elan Schwartzenberg:”Boc nu e baron,nu a furat dar a nenorocit o tara”. Ce ar fi de comentat:
  1.Din una dintre afirmatiile autorului articolului: “Daca in Romania ar fi mai multi baroni locali ca Radu Mazare si Marian Oprisan,populatia ar trai mai bine”, ne dam seama cam cu cine avem de a face.
  2.Este uimitor cum “oameni din tribuna” se pricep atat de bine sa dea solutii,infailibile, pentru ca in Romania sa mearga treburile bine! Domnul Elan S. se considera a fi un specialist,cum altul nu este. Poate doar ( zic eu ) cu exceptia d-lui expresedinte E.Constantinescu, care are solutii pentru absolut tot ce ar trebui facut acum in Romania. Numai ca atunci cand a fost presedinte,n-a prea stiut ce sa faca,si are “meritul” de a fi fost unicul sef de stat roman dupa 1989 ,care nu numai ca n-a mai prins inca un mandat,dar nici n-a avut barbatia sa candideze pentru prelungirea mandatului, cauzand si iesirea din viata politica a PNT- CD.
  3.Desi in Romania ,dupa parerea d-lui E.S.,totul merge prost,el se incapataneaza sa ramana aici ! Nu se duce nici in Israel (de unde a venit sa studieze medicina,la noi),nici in mult laudata Germanie,nici…nicaieri.D-lui ramane aici,la greu si la necazuri ! Incapatanarea asta masochisto-politico-economica a d-lui E.S. imi aminteste de un banc dintr-un almanah mai vechi: ” Se duce un tanar la bal,si acolo vede ca toate fetele dansau,doar una dintre ele,nu chiar foarte frumoasa, statea, lipita de scaun,intr-un colt.Tanarul se duce la ea si o invita la dans. Fata il intreaba: -De ce ma inviti tocmai pe mine ? Sunt atatea fete frumoase,destepte,imbracate bine, de ce nu le inviti pe ele ? Raspuns: – Eu nu vreau sa dansez nici cu o fata care este frumoasa, nici cu una desteapta si nici cu una care este bine imbracata,eu vreau sa dansez cu tine!”
  Asa procedeaza si domnul E.S. In toate celalalte tari este bine si curge miere, numai la noi este rau, dar el aici vrea sa traiasca si sa faca afaceri !

 18. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Ai auzit ca doctorul Petrescu, psihiatrul, a instituit o noua terapie de soc care a vindecat o multime de oameni?
  – Ce terapie?
  – Le trimite pacientilor nota de plata inainte de a veni la consultatie…

 19. ZeV ..Pentru 21.31…..Exact pentru ce ai spus tu vad necesitatea alternantei la guvernare ..dar in plus mai am o dorinta …aceea ca toate partidele politice sa fie epurate de elementele oportuniste care au venit in partid ..de regula atunci cand are mari sanse de a castiga puterea sau chiar cand sunt la putere ,pentru a-si proteja afacerile lor si ale prietenilor (contra cost) pentru a -si optimiza sansele pentru afaceri cu sprijnul si la adapostul partidului ,care aleg politica si inrolarea in partid ca pe un job foarte profitabil..sau afacere prospera in care investesc doar gargara si fac mare profit …
  Pentru selectia si epurarea cadrelor oportuniste si imorale din partid singura cale e justitia.. in cazul tuturor care fac la adapostul partidelor trafic de influenta ,afaceri imorale si ilegale ,ameninta si santajeaza alti politicieni si alte persoane din mediul privat ,intretin coruptia in randul anumitor categorii de bugetari ….
  Incredere in justitie nu am in general…..Judecatorii care dau solutii corecte si muncesc mult sa rezolve dosarele exista …si procurori cinstiti si corecti….dar sunt si alte tipuri de judecatori sau procurori …slabi,fara coloana …care din proprie initiativa evita sa se incarce cu anchete si dosare ,sau sa le solutioneze corect si in timp util …din proprie initiativa sau la anumite zvonuri ,aluzii ,informatii etc…cazuri si dosare care in perceptia lor le-ar periclita cariera si linistea personala ….
  Mereu.odata cu alternanta la putere acesti procurori si judecatori isi schimba si ei optiunile personale …..e normal,e firesc ,e uman …la persoane cu functii obisnuite …la ei sunt situatii care influenteaza intreaga societate romaneasca si mediul politic ….
  Evident ca vorbesc de o parte dintre procurori si judecatori ..nu despre justitie in ansamblul ei…..Din acest punct de vedere e bine sa avem alternanta la putere si in optiunile procurorilor si judecatorilor ….optiuni care merg in anumite cazuri in paralel cu alternanta la putere….Este o evidenta si nu o fantezie de a mea …referindu-ma strict la cercetari,anchete ,dosare care implica pe parcursul lor oameni politici ..de la orice nivel…
  Nu cred ca trebuie sa ai o asemenea pozitie vis a vis de postarea mea …toti politicienii corecti ,cinstiti,care nu incalca legea sunt feriti de orice ingerinta a justitiei in prestatia lor politica si in viata lor personala…..Daca ma acuzi ca sustin revansa politica cu sprijinul justitiei,metode asa zis comuniste inseamna ca accepti teoria mea cu privire la independenta justitei si ca tot ce am scris este real ….ca acum justitia nu e tocmai oarba….ca priveste pe sub legatura de pe ochi….

 20. ZeV …”Nimeni nu este mai presus de lege “…..mai mult de un mandat ,as adauga eu in sustinerea teoriei mele privind beneficiile alternantei la putere si guvernare….macar pana iesim din tranzitia asta nenorocita si acceptam cu totii sa ne injectam in fibra noastra morala valorile democratice si europene ,educationale si civice la standardele tarilor occidentale cu vechi traditii in aceste sfere de interes ale oricarei natiuni civilizate

 21. Ticalosie Sindicala

  Pe masura ce toata sandramaua asta care este romania este zgiltiita din temelii incep sa-mi dau seama cit de mult rau a putut face sindicalismul romanesc bine cultivat si intesat de ion iliescu cu oameni care au impins lupta sindicala spre ceea ce in politica poate fi identificat cu extremismul si punerea in pericol a statului de drept.
  Desi ar fi trebuit sa apere largi categorii socio-profesionale,in romania sindicatele au fost si sunt organizatii ,PARAMILITARE’organizate si controlate brutal de o mina de derbedei si ticalosi adunati in jurul PSD.
  De fapt sindicatele au dovedit acest lucru de-a lungul timpului.de la PRINTUL HUILEI,cel care din 1990 si pina in 1999,a lucrat sub comanda lui ion iliescu si al sau psd,pt mentinerea romaniei departe de democratiile occidentale,reusind sa fugareasca investitiile,si pe investitori,intirziind dezvoltarea romaniei si inscrierea ei pe drumul statului de drept,pina la actualii lideri,care incearca sa tina romania,Incremenita in modelul de stat ,COMUNIST’unde cel care vrea sa munceasca trebuie sa fie captiv ,prizoner al unui cod al muncii,si legislatiei muncii,care nu-l lasda sa moara,dar nici sa ajunga la bunastare.
  Incep sa cred cu tarie,ca sindicatele sunt folosite pe post de ,TIRNACOP MINIER’cu care PSD,si ciracii care au beneficiat de legile pesediste,incearca sa loveasca la temelia statului de drept.
  Toate dezvaluirile din ultima vreme,arata un tablou infricosator:
  1.-lideri de sindicat in solda lui SORIN OVIDIU VINTU-DUMITRU COSTIN,LIVIU LUCA,SI MULTII ALTII
  2.-lideri de sindicat angajati in devalizarea statului si saracirea bugetului statului prin ebaziune,coruptie si hotie
  3-lideri de sindicat dedicati luptei politice in favoarea unui singur partid,PSD’si luptei impotriva JUSTITIEI,pe care incearca sa o intimideze si sa o timoreze,poate,poate nu ii va face scapati pe cei mai mari ticalosi prinsi cu fapte penale in sute de dosare.
  Si atuncii intrebare-UNDE ESTE REGELE SI CINE-I REGINA?doar dobitoc,idiot si cretin sa fii sa nu vezi in jurul cui se invirt banuielile.
  si atunci cum sa nu te intrebi-DE CE ATITA EXCITATIE NERVOASA IN RINDUL PESEDEILOR???????????????

 22. L-ati auzit pe Irinel POPESCU, cel de la pc.

  Ii vaita pe medici si sistemul de sanatate, a uitat ca fost cel care a intretinut MAFIA din sanatate si din CNAS.

 23. Doamna Udrea,cand vor fi suspendati,ridzi,pasat,boureanu,berceanu,stolojan,videanu,etc.Doamna Udrea,pe elena udrea o cunoasteti?Nu o suspendati si pe dansa?

 24. Sa nu-mi spuneti ca cel mai competent om din partid e boc,nu va cred.El trebuie sa zboare primul.

 25. buna ziua,este prima data cand citesc blogul dumneavoastra,ar fi foarte bine sa reusiti sa dublam numarul de turisti straini in Romania ,si asta se poate doar cu o continuitate a oamenilor si sper si a PDL la guvernarea Romaniei,promit sa revin si sa imi dau si eu cu parerea daca nu va deranjez,o zi buna !

 26. Luna trecută m-am revoltat că am avut de plată 260 de lei la căldură. Luna asta am 340 de lei. Asta ca să nu mai pot spune nimic. Guvernul a spus că nu scumpeşte căldura. Dar se apropie Paştele şi vor să-l sărbătorească creştineşte, ei – guvernanţii, că noi facem foamea ca şi la Craciun. Să le fie ruşine…

 27. imi dau si eu cu parerea si vin cu observatia ca promovarea on line cred ca va da rezultatele cele mai bune !

 28. Argintic-o wroooooooooong-cestiunea cu plata la incalzire tine de CONSILIUL MUNICIPAL LOCAL.
  contravaloarea gigacaloriei nu este unitara,guvernul ofera un tarif orientativ.restul tine de cit de performant este sistemul local,centralizat care furnizeaza agentul termic.
  asa ca………hopa,hopa repejor spre primarie si intreaba-l pe STAVARACHE,KAKAIA TREABA.
  regret ca asa stau lucrurile,dar asta e.
  eu sunt independent total-imi ofer atita caldura cit ma tine punga.mi-am izolat termic casa dupa ultimele recomandari tehnologice,si lucru important-AM PROPIA CENTRALA-
  nu cer statului nimik,nu-i cer sa aibe grija de mine,ii cer doar atit-LEGI APLICABILE,UN CADRU ECONOMIC IN CARE TOTI ACTORII SA FIE TRATATI EGAL,si sa-i pedepseasca pe infractori,corupti,si praduitori.

 29. ***Zapa – nici eu nu-i cer statului pomană ci dreptul de a trăi decent după 35 de ani cât am plătit ca acum să-mi fie bine. Să accept în tăcere că am fost furată de stat şi acum sunt tratată ca un asistat social? Nu se poate…

  Eu nu am avut variante cum au tinerii salariaţi de azi. Aşa că, dacă statul şi-a permis să-şi bage laba păroasă în salariul meu din care, în fiecare lună, îmi lua câte o treime, am dreptul să mă revolt şi să strig. Eu nu stau cu mâna întinsă dar văd că leneşii şi cei care stau cu mâna-ntinsă au mai multe avantaje…

 30. Doamna Ministru Elena Udrea,

  Ne vedem in continuare in situatia de a cere din nou sprijinul Dumneavoastra in incercarea de a demara lucrarile pentru utilitati in acest an, in cartierul ANL Henri Coanda. Suma pe care Primaria Municipiului Bucuresti a alocat-o pentru demararea si executia lucrarilor este derizorie. Cu aceasta suma, de 710 mii lei dintr-un total actualizat de 325.483,00 mii lei(cu TVA) nici macar nu se poate vorbi de organizare de licitatii in anul 2011.
  Bataia de joc a Primariei Municipiului Bucuresti fata de proiectele ANL si fata de beneficiarii acestor proiecte in ceea ce priveste realizarea de utilitati continua. Dupa ce in anul 2010 Primaria Municipiului Bucuresti a alocat pentru acelasi proiect suma de 2 milioane de euro si nu a cheltuit un ban din ea, anul acesta isi propune si sa aloce si mai putini bani.
  De 6 ani de zile acest proiect ANL este blocat la primarii prin orice mijloace, de 6 ani de zile se spune nu sunt bani, este criza, perceptia noastra devenind aceea ca suntem mintiti constant, iar in prezent am pierdut orice incredere in aceste institutii in interesul cetateanului acestui oras numite Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1.

 31. stiu silvestar,stiu,sunt si lucruri nedrepte,nu neg acest lucru………..

 32. EU(cât poci!) mă lupt…cu DEX-u’!
  HOŢII,..numai cu Băsexu’!(ehh!…n-aveam rimă!)>>
  …DĂ, Traiane-n HOŢI…să-i DOARĂ!
  …Ia un par şi…mi-i omoară!
  Du-te, glonţ(!)…din poartă-n poartă
  …Şi-i “atinge”…până-n Soartă!…
  De n-ai par…ia-ţi un CIOMAG!
  Numai să mi-i “zvânţi”…cu drag!
  Fă Ciomagul…UITE-AŞA!
  …O MĂCIUCĂ…DNA!
  (G.I., parodie după “Mărie şi Mărioară”)
  Sursa: facebook, postat de Cristian Diaconescu

 33. Stimata Doamna,

  Din pacate in bugetul PMB pentru utilitati in cartierul Henri Coanda sunt alocati doar 700 mii de ron. Cu acesti bani nu se poate face nimic si se mai adauga un an pierdut pentru 1000 de familii care asteapta de 7 ani sa se mute.

  Multumesc,
  Petersen

 34. @)ZeV :
  Prea le iei pe toate la modul concret.Ce sa am eu cu Ion Adrian ,habar nu am cine e,imi e indiferent daca intra sau nu pe acest blog,dar m-a amuzat patetismul cu care il chemai pe blog ,promitandu-i si vreo doua dupa ceafa in caz contrar ,si mi l-am imaginat dand bir cu fugitii si ascunzandu-te de tine pe undeva.A fost un simplu exercitiu de imaginatie,atata tot.
  In legatura cu tiganul mafiot,nu am nicio indoiala ca nimeni nu va interveni in favoarea lui , ma nauceste situatia in sine care mi se pare oripilanta: cum de este posibil ca un astfel de om sa-si realizeze relatii ,chiar de cumetrie ,cu judecatori,procurori,oameni politici,etc.Daca am fi fost o societate normala ,acest lucru nu ar fi fost posibil.

 35. @silverstar
  Nu te înțeleg, fii mai explicită, dacă ești racordată (nu tu….ci locuința 🙂 ) la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Bacău, îți recomand să compari facturile de încălzire deținute, probabil, de un administrator.
  Valoarea unei facturi este determinată de două elemente : unul relativ stabil, care este prețul unitar al gicacaloriei și respectiv, cantitatea de căldură consumată per asociație contorizată printr-un gigacalorimetru. Este normal ca într-o lună mai friguroasă, cantitatea de căldură să crească, prin urmare și valoarea facturii să se majoreze corespunzător.
  Mă îndoiesc că prețul unitar al gicacaloriei crește la Bacău de la o lună la alta…..dacă este totuși așa, înseamnă că Frank are dreptate și până la…guvernanți, te mănâncă…sfinții locali. 🙂

 36. @gimar
  Te înșeli, iau multe…. în glumă, incusiv anumite schimburi de replici cu ion adrian, așa cum fac acum de exemplu cu tine. De fapt, nu înțeleg care este problema ta …..ții neapărat să folosesc un cuvânt insalubru precum Frank ? În nici un caz, voi utiliza un substitut mult mai decent, dar cu sens similar, respectiv….lapte. 🙂

 37. PS
  Sper că nu te gîndești că…Frank este cuvântul. El este emitentul, cuvîntului. 🙂

 38. @balbeck
  Dacă nu te superi și binevoiești, dă-ne te rog, în viziunea ta, pe care evident că o respectăm în virtutea dreptului fiecăruia la opinie, cinci nume de politicieni, indiferent de partidul de care aparțin, care ar putea fi considerați modele pentru o clasă politică reformată și dedicată interesului național.
  Balbeck…numai cinci, atât.

 39. @ZeV:
  Pot veni si eu cu 5 nume ?
  1.Johaniss Klaus -la Ministerul Culturii -Forumul Democrat German
  2.Norica Nicolai -la Ministerul Justitiei -PNL -daca nu aveti pareri preconcepute despre…. femei, evident (a avut nepoata o mica scapare, da’ n-am putut verifica faza,sincer).
  3.Dragnea -la Ministerul Sanatatii -psd -daca e de la acel partid nu i-am retinut numele de botez (scuzescuzescuze).
  4.Sulfina Barbu -la Ministerul Mediului -PD-L, desi si Laszlo Borbely-UDMR- pare ok
  5.Sorin Apostu -la Presedintia Camerei Deputatilor -PD-L (pana mai avem 2 camere,evident)

  Despre functia de Prim-Ministru -parerea mea se stie.

  Va doresc o seara buna !

 40. Offffffffffff Topic:
  Pot sa ma razgandesc?
  M-am razgandit si L-as propune, in modul cel mai serious, ca si Premier al tarii noastre/mele pe Domnul Silviu Prigoana daca actualul Premier demisioneaza.
  Stiu ca aceia/acelea care nu sunt din judetul Cluj nu pot fi de acord cu mine -probabil zic- dar…
  Recunosc ca intotdeauna I-AM SIMPATIZAT CHARMUL SI INTELIGENTA.

  Sper ca si problema prostitutiei o Va rezolva…daca stie la ce usi sa bata (ale BOR si Casei Regale) si sa se abtina de la a fi provocat le luari nu de cuvant ci peste picior in varii comisii shi comitzii…

  Si eu sunt pentru Legea Prigoana de legalizare in Romania a prostitutiei fizice !
  Despre prostitutia intelectuala…tot dansul o poate rezolva !

 41. update la says at 19:42:

  M-AM SATURAT DE PROSTITUTIA MASCATA DIN ROMANIA !
  SI BUGETUL AR AVEA DE CASTIGAT.
  CA SA-I RASPUND LA silverstar AS CASTIGA SI EU O PAINE CINSTITA DACA AR FI BORDELURI PENTRU MINE.LA vARSTA MEA AICI N-AM CE FACE SI BANI DE COMISION PT.UN JOB AFARA N-AM.

  CE M-A APUCAT ?
  Simplu:
  de cand imi caut un nou loc de munca la mine in judet, la noi in tara, iata care sunt cele mai multe oferte:
  http://www.piata-az.ro/Masaje-orientale/Anunturi.aspx?Screen=1&Order=CreatedDate$Desc

  Deci, de fapt, Stimata Doamna Elena Udrea din nou vreau sa Va rog sa faceti lobby si pentru mine in PD-L pentru sustinerea legii propuse de Domnul S.P. privind legalizarea prostitutiei.

  Multumesc din nou anticipat, fie si doar pentru spatiul alocat mie pe blogg-ul Dv.

 42. Zev,nu am cinci nume,am un singur nume…Iacob(nu spun tara unde e acum,dar e politician acolo)…l-am cunoscut personal si pot sa spun ca nu fura,nu ia mita,nu cedeaza santajului.Si face multe lucruri bune pentru tara aia.Daca am avea 100 de oameni ca el, ar fi foarte bine.

 43. Nu numele conteaza,ci functia conteaza.Important e sa nu fie oameni certati cu legea in functiile alea.Ar trebui sa fie pe profilul ministerului din care fac parte.Nu poti pune la sanatate un electronist,economist,in fruntea guvernului nu poti pune un jurist,trebuie un economist,Isarescu era foarte bun ca premier.La cultura trebuie un om de cultura,etc.La noi totul este pe criterii politice,nu pe competenta.Unii ocupa niste functii prin mita,nu prin examene.Totul s-a politizat.Nu e bine.

 44. Nu stiu ce cauta cseke la sanatate…vrea sa inchida spitale.
  Nu inteleg ce cauta cnas in sanatate,acolo nu sunt chiar oameni pe profil.Aia tin banii aiurea sau ii ia ministerul finantelor si ii distribuie unde vrea puterea,la primarii,consilii locale,sponsori,firme personale,etc.Asa e de 20 ani incoace,nu e de vina doat pdl,e un sistem ce se adapteaza in functie de cine e la putere,dar sistemul ticalos continua.

 45. Un 😆

  Un betiv povesteste altui betiv:
  – Si, cum ma duceam linistit spre casa, deodata simt ca cineva ma calca pe mana!

 46. @Publius
  Nu doresc să comentez opțiunea dvs pentru Dragnea și Norica Nicolai, deoarece sunt convins că-mi intuiți părerea despre aceste personalități ale politicii dâmbovițene. 🙂
  Dar nu prea înțeleg cum o vedeți pe Sulfina Barbu alături de cei susnumiți. Vă gândiți, probabil, că va părăsi barca actualei puteri ? Sau pur și simplu ați combinat nume în care credeți, într-un joc virtual de-a guvernarea ? Despre Sorin Apostu nu știu nimic, nu-mi dau seama dacă din vina mea, sau a domniei sale. 🙂
  Despre femei ,în nici un caz nu am păreri preconcepute, dimpotrivă, sunt cel mai aprig dușman al misoginismului care substituie la unele persoane masculine argumentele pertinente, persuasiunea masculină sau viziunea (mă gândesc în primul rând la domnul/doamna Crin Antenescu), din moment ce o văd pe doamna Monica Macovei, președinte al României, iar pe doamna Elena Udrea, prim ministru. Sau viceversa. 🙂

 47. @Geta
  Prostituția intelectuală este legalizată de 20 de ani. 🙂 Sau de mult mai mult ?

 48. @balbeck 20.02
  Dacă România este tabula rasa în ceea ce privește politicienii onești, îți propun să votăn …jurnaliști. Oricum ei le știu pe toate, au întotdeauna dreptate și judecă a priori, pe cine vor mușchii lor, fără să-i conteste nimeni la recurs. Doar ei reprezintă chintesența dreptului la liberă exprimare iar pumnul în gură are doar un singur sens. Dinspre ei, spre noi.
  Sunt convins că se vor pricepe foarte bine (și) să gestioneze bufetul …am vrut să spun bugetul, de stat. Până se termină banii. După care SOV și Patriciu vor trebuie să-și desființeze conturile personale din paradisurile fiscale, dacă vor să-și mențină puterea. 🙂

 49. Astept sa se faca trasee turistice in orase , pentru vizitarea obiectivelor importante.
  Caind un strain ajunge in Bucuresti , sau alt oras din tara ,merge la un chiosc de ziare sa cumpere un ghid turistic.Ce credeti ca se intampla? Nu gaseste.
  Ar trebui ca toate chioscurile de ziare sa fie obligate sa aiba harti si ghiduri alu orasului respectiv.
  Fara asta nu mai putem vorbi de turism. Acesta e un inceput obligatoriu.
  Asta trebuie sa faceti .

 50. Isărescu este omul potrivit la locul potrivit. Imaginați-vă-l pe Bogdan Olteanu în locul lui. 🙂

 51. GETA….Nu-l baga in seama pe ZeV ….Lui ii convine ..cata vreme activitatea sa este legalizata …militeaza pentru drepturile tale si ale altor doamne ….De ce prostitutia intelectuala si politica ar fi legale …de ce intelectualii si politicienii au voie sa treaca de la un asternut politic la altul si bietele fete nu au voie sa o faca la fel de legal ca si cei mentionati ? E discriminare …..ingradirea drepturilor omului care trebuie sa fie liber intr-o tara democrata ,europeana si civilizata cum este Romania …Fetele ar putea recurge la un compromis …sa se faca membre de partid …sa poata trece ca si ceilalti dintr-un asternut in altul …in politica si la politicieni …Nu ar mai fi discriminat nimeni …poate doar o minoritate a romanilor care nu sunt inscrisi in vreun partid si nu au carnet …sa vi-l poata prezenta pentru a deveni coleg cu voi …parteneri de dialog ..sau sa se contreze cu voi ideologic si doctrinar ….
  Curaj….nu te lasa abuzata de ZeV sau altii ca el ….

 52. balbeck
  General Motors a fost declarată în stare de faliment, restructurată masiv și pusă pe picioare de un management performant.
  De ce crezi că spitalele fac excepție de la regulile economice și de performanță ?

 53. In tarile care fac turism , ai ajuns intr-un oras strain ,te duci la chiosc si cumperi harta turistica a orasului si daca vrei sa mergi la palatul regal il gasesti pe harta.In Bucuresti am vazut ca primaria a instalat ceva harti , pe trotuar din loc in loc dar nu sunt suficient de utile.
  Punctele de informatie turistica , nu sunt foarte la indemana si as prefera sa gasesc ghiduri si harti la chioscuri.
  Se poate?

 54. @cmoro
  Voi propune guvernanților o completare la codurile CAEN sau CPV : activitatea de propagandist cu simbrie care să poată fi cumulată cu pensia.
  Ce spui, cmoro, măcar până în 2012, după care sunt convins că speri ,,la mai mare”. 🙂

 55. Boc cauta solutii pentru a diminua comertul cu etnobotanice si efectul lor asupra tinerilor …Daca se consulta cu Funeriu gasea solutia …sigur acesta ii propunea lui Boc sa serveasca etnobotanicele in scoli in combinatie cu lapte si corn ..pentru a le diminua efectele si a-i face pe elevi sa se viseze in scoli din tari occidentale …
  Il inteleg pe Boc si de ce nu vrea sa-si “asume raspunderea” pe o lege care sa interzica in Romania comertul cu etnobotanice …mai ales dupa propunerea unei persoane publice de a se legaliza in Romania consumul de marijuana si evident comercializarea acesteia …si tinand cont ca depozitele de etnobotanice din Romania ,probabil ale unui singur engrosist sau in asociatie ,aflata in gratiile puterii ,sunt inca pline …..In acest sens ,exista si aici o solutie ..pentru a nu-i “discrimina ” pe engrosistii de etnobotanice …guvernul sa achizitioneze toata cantitatea de etnobotanice din Romania si sa o distribuie la salariatii bugetari si pensionari ca marire de salariu si pensie ..in natura…Toti etnobotanistii electori care au votat PDL si Basescu si cei care nu au votat vor iesi in strada doar ca sa rada la soare si sa-si manifeste “bucuria ” si adeziunea fata de guvern si politica sa ….In acest fel se lichideaza si sindicatele mafiote si antinationale care scot oamenii in strada doar cand acestia sunt nemultumiti …nu si atunci cand toti nu mai pot de bine si fericire ….sa-i faca sa ovationeze puterea in loc sa o huiduie….

 56. ZeV …Buna sa-ti fie inima …..Merci de sprijin ….Baga mare in CAEN …dar cu conditia ca propagandistii sa-si obtina licenta la o scoala de partid ..de vara sau de iarna macar (asta dupa ce invata sa scrie si sa gandeasca )…altfel ies multi amatori in aceasta meserie ….Sprijina si legalizarea prostitutiei morale si a tuturor formelor de prostitutie practicata in Romania ….Ce crezi ….daca eu sunt cu sufletul si mintea alaturi de Elena Udrea ,neconditionat si totusi dau in PDL(in ansamblul sau politic) aparand ca in fiind in opozitie ….ma prostituez moral ,politic ,etc?
  Ajut-o pe Geta …sa primeasca un statut legal care sa-i dea libertate si protectie ..fata de orice abuz al puterii …oricare ar fi ea,fata de politicenii libertini …si fata de militienii inca in functie ,liberi si pofticiosi, care cenzureaza drepturile si libertatea Getelor noastre …dorite,acceptate dar blamate mereu public si declarativ …
  O seara frumoasa …

 57. @ Cmoro
  Nu, cmoro, nu te prostituezi moral și politic, tu expui doar ceea ce crezi sincer, numai că am remarcat că încerci excesiv să te justifici, de ca și cum ai realiza (miram-aș) că reprezinți o relicvă de mentalitate condamnată în 2006 în aula Parlamentului României care se potrivește cu blogul unei remarcabile personalități reformiste ca nuca-n perete.
  Dacă ai fi…bărbat, cu siguranță că postările tale ar fi mult mai scurte. Nu este nici o rușine să-ți recunoști apartenența la valorile sistemului în care fiecare zi era identică cu cea de ieri și cu cea de mâine, deoarece, prin comparație cu, să spunem, Victor Ponta, ești o adevărata clonă a Maicii Tereza. 🙂

 58. @Cmoro 21.17
  Cmoro, tu ai luat ceva la bord ? 🙂
  Sunt convins că ai cunoștință de existența în România a unui Parlament, e adevărat, deseori, pe jumătate gol și prin urmare mă întreb, de ce nu soliciți printr-o petiție adresată aleșilor uninominali din arealul tău de baștină, să promoveze o inițiativă legislativă care să stabilească cadrul legal de interzicere a comerțului cu etnobotanice ?
  Îmi aduc aminte cât de efervescenți erau parlamentarii noștrii în perioada de votare a bugetului consolidat al statului, în a propune zeci de mii de amendamente pentru parohii și trotuare din cătunele colegiilor uninominale cu banii lu’ pește. După care…liniște ! Ba nu, greșesc, discursuri injurioase, acuze, ironii și moțiuni de grădiniță atât la serviciu, cât și în deplasare..la televiziuni ! Sau parlamentul așteaptă doar propunerile guvernului pe care doar să le amendeze cu niet ? În ce țară, trăim, cmoro ? Și mai ales, în ce țară, vrei, să trăim ? Că un stat generos după nevoi și sufocat în propria -i birocrație ineficientă, nu mai este posibil nicăeri în lume în viitorul previzibil.

 59. Pentru mine Patriciu este un om de afaceri contestat.Pe el nu il intereseaza decat afacerile personale si nu urmareste decat sa se imbogateasca in continuu,prin orice mijloace.Pentru mine nu valoreaza nici doi bani omul Patriciu.

 60. ZeV …Sa te inseninez un pic…..Tampenia alora din Ilfov(USL..probabil PSD) care s-au asociat cu PRM ul lui Vadim imi face greata….daca mai continua mai ca imi vine sa cred ca ma voi “prostitua” propagandistic macar…..
  Tampenie minora cum ar parea la prima vedere dar care prevesteste ,configureaza de pe acum pe line va merge USL la alegeri,in campania electorala …Mai am cred doua saptamani ..poate o luna de asteptat …pana dupa congresul UDMR ….sa vedem daca UDMR va inclina catre USL-PNL +PC ..cu noua conducere …daca UDMR va forta mana PDL nepermis pentru a obtine mari avantaje pentru maghiari si UDMR si evident in caz de nereusita cu PDL sa aiba motiv sa incline catre USL ..mai mult catre PNL-PC .. fortand mana lui Crin sa someze PSD ul sa renunte la relatia in teritorii cu PRM ul pentru ca USL ul sa aiba aliat UDMR ul ….Astept rezultatele acestor confruntari …UDMR-PDL ,PSD-PNL +PC + UDMR (??!!) …dupa aia ma dau de partea lui Geta ….militez pentru legalizarea prostitutiei sub orice forma pentru a-mi scuza si justifica viitoarele optiuni electorale si politice ….Vadim m-a iritat si mai rau in aceasta seara cand la atacat pe Hunor de la Cultura …ca ministru UDMR si nu ca un simplu ministru al cabinetului Boc …
  Vadim e flamand rau ..de glorie,sediu si nu in ultimul rand de bani …poate face un joc la doua capete ….se aliaza cu USL in teritoriu ..face gargara publica cu pionezele USL ..apoi imediat ataca un membru marcant UDMR …punand in corzi alianta USL ,PSD ul si PNL ul …PNL ul dorind de multa vreme o alianta cu UDMR pentru completarea majoritatii in parlamentul actual si viitorul parlament pentru a evita tocmai fie si numai asocierea publica si electorala cu PRM sau PP ….
  Daca Ponta doreste sa confirme opiniile puterii despre persoana sa si merge fie si conciliant pe linia “fa-te frate cu dracul pana treci puntea (pontea) ” nu mai joc cu echipa a doua a USL….confirmandu-mi-se faptul ca Basescu e “frate” bun cu Iliescu si au aceleasi linii directoare pentru a accede la putere …Cum Basescu a acceptat transfugii din partide sub forma UNPR ului asa Iliescu cu mana lui Ponta culege toate ciurucurile politice pentru a accede la putere ..si cred a-i minimaliza chiar si pe proprii si proaspetii aliati din PNL+PC….
  Ce zici ,te-am inseninat ? Daca da,ia una mai rece …In functie de pozitia lui Crin fata de situatia cu PRM si probabil PP …si pana atunci si poate indiferent de aceasta pozitie merg inca pe mana lui Crin pentru prezidentialele viitoare … si a PNL ului pentru urmatoarele alegeri ….pana derapeaza mai grav decat o alunecare de pe funia politica

 61. ZeV ….Nu pe mine m-a condamnat Basescu in 2006 …si nici pe el …eu si cu Basescu suntem aceeasi promotie ….si ca sa te plagiez eu sunt Maica Tereza in raport cu Traian Basescu , pe tema abordata de tine….Basescu a condamnat ,a citit dupa dictare condamnarea comunismului ,nu si a fostilor comunisti …nu patea nimic daca jura si pe Biblie …Iti dai seama ca daca ii condamna si pe comunisti condamna mai mult de jumatate dintre romani ….si nici el nu se simtea prea bine ….asta in viziunea unora care la gramada ii condamna pe toti care erau tineri sau maturi si activi in perioada comunista..doar pe baza carnetului PCR sau chiar a cravatei rosii de la gat ….
  Comunismului i s-a incretit pielea de frica ….dar comunistii toti sunt bine merci prin diferite functii si diferite partide ,protejati de acestea si chiar utili acestora …prin diferite servicii si functii avand o mare experienta in domeniile respective …Uita-te numai la chiriasii de la Cotroceni si “amicii politici si din mediul de afaceri” care-l inconjoara pe Traian Basescu …care-si protejeaza investitia….
  Hai sa lasam subiectul ….e fumat de multa vreme….mai ales ca eu ma simt bine …dupa condamnarea din aula …nu e putin lucru sa te condamne intr-o aula si nu intr-o sala de tribunal …cum ar merita multi …
  Etnobotanismul si etnobotanicele pot fi interzise si de Boc …prin asumare ,cum e obisnuit ….sa faca si el o fapta buna pe ultima suta de metri …sa dea voie numai la musetel si menta ….sau matasea broastei care ii sta in gat aluia de la PDL …
  Nu te mai supara degeaba ..scena politica din Romania e foarte interesanta si comica uneori …mai ales ca e un umor atat de subtil ca putini il inteleg din masa alegatorilor …au dictionarul la ei doar colegii celor care il produc …In orice caz cei de la puterea de acum nu fac exceptie …..vor ramane in arhiva politico-cinematografica …Comici vestiti ai politicii romanesti ….
  Fii relaxat si senin mereu ….te ajuta sa treci criza din PDL si din Romania …

 62. ZeV ..Si eu sant reformist ..mai reformist ca multi din cei declarati …de exemplu as face un proiect cu fonduri europene (sa nu stirbesc bugetul micut al Romaniei )…un schimb de experienta pe un an macar …as aduce din Germania sa zic un guvern si administratori in teritorii care sa guverneze si sa administreze Romania macar un an …si pe ai nostri i-as duce in Germania ….nu cred ca ar supravietui cu alegatorii de acolo mai mult de o lege sau ordonanta asumata …si tocmai de aia …..