O soluţie pentru reducerea costurilor cu întreţinerea rămâne reabilitarea termică a locuinţelor

Am văzut ieri reacţia extrem de agresivă a televiziunilor de ştiri şi a opoziţiei faţă de decizia Guvernului de a renunţa la subvenţiile pentru încălzire. S-au comportat ca un cor de bocitoare privind soarta românilor care sunt încă dependenţi de sistemul centralizat de termoficare. Supărător e faptul că se ştia de renunţarea la subvenţii din urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate. Nu a fost o decizie bruscă, venită din senin.

Decizia Executivului face parte din logica închiderii găurilor negre din economie. De la an la an, costurile cu subvenţia au crescut, iar această plată nu generează nicidecum avantaje pentru economie. Cred că este mult mai logic ca în loc să aruncăm bani într-o prăpastie fără fund, să încercăm să construim acolo un pod. Banii economisiţi din subvenţie ar putea fi orientaţi mai bine către eficientizarea CET-urilor, reducerea pierderilor din sistem şi introducerea unor sisteme de cogenerare mult mai eficiente din punct de vedere termic şi economic. Pe termen mediu şi lung, cu siguranţă varianta propusă de noi este mult mai în interesul cetăţeanului decât plata subvenţiilor pentru încălzire, care, şi aşa, nu este ieftină.

Rămâne, evident, problema a ce se întâmplă pe termen scurt: un an, doi ani. Trebuie să se ştie că Guvernul va aloca în continuare bani pentru ajutoarele de încălzire. Am crescut limita venitului pe membru de familie până la care se acordă acest ajutor de la 615 lei la 786 lei, în felul acesta majorând şi numărul familiilor ajutate de la 200.000 la 330.000. Am dat posibilitatea ca primăriile să continue fie să subvenţioneze gigacaloria, fie să dea ajutoare de încălzire, după cum decide fiecare. Astfel, facturile la întreţinere vor creşte în special pentru cei care îşi permit să plătească mai mult şi mai ales acolo unde, din păcate, primăriile nu au făcut nimic pentru a rentabiliza sistemul de încălzire a populaţiei şi/sau cheltuiesc banii pe tot felul de lucruri inutile şi foarte scumpe, în loc să se preocupe de sprijinirea populaţiei.

Realitatea este că o soluţie ca întreţinerile să fie suportabile de către cetăţeni este reabilitarea termică a locuinţelor. Din păcate, şi aici ne confruntăm cu o problemă: bugetul MDRT nu poate să acopere nici pe departe costurile cofinanţării proiectelor de reabilitare termică depuse la autorităţi. Ne-ar trebui mai bine de 100 de ani, dacă am merge în ritmul bun din 2009, pentru a finanţa eficientizarea termică a celor peste trei milioane de apartamente din România. În plus, acest sistem este susceptibil la corupţie şi la contracte clientelare. Pierderile sunt masive, în condiţiile în care reabilitarea termică a unui apartament în regie proprie este, de multe ori, mai ieftină decât jumătate din costul reabilitării în sistem de cofinanţare.

Tocmai de aceea, ne-am gândit la minister că e mult mai bine să încurajăm românii să-şi reabiliteze singuri apartamentele, noi oferindu-le diverse facilităţi. Ne-am inspirat din unul dintre cele mai de succes programe ale acestui Guvern: “Prima Casă”. Practic, MDRT va garanta toate creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor luate de asociaţiile de proprietari. Mai mult, pe durata derulării împrumutului, vom plăti noi şi dobânzile aferente acestuia. Dacă vreţi, e o schimbare de paradigmă: de la statul asistenţial şi ineficient economic, care oferă subvenţii, la statul care oferă cetăţenilor săi oportunităţi şi stimulente.

A doua soluţie, care însă a apărut destul de târziu, este reabilitarea blocurilor prin contracte cu fonduri europene. Am cerut la Comisia Europeană dreptul de a realoca o parte din fondurile Programului Operaţional Regional către această necesitate naţională şi am primit acceptul Bruxelles-ului. Din 2014, când se va intra pe următorul exerciţiu bugetar al CE, vom putea crea un program special finanţat din fonduri europene. Cred că până în 2020 această problemă a eficienţei termice a locuinţelor din România va fi  rezolvată, iar costurile cu întreţinerea nu vor mai reprezenta o problemă pentru românii de rând.

Trebuie însă să fim atenţi cu logica economică a intervenţiei statului în acest domeniu. Absurdul măsurilor de protecţie socială pe care le luăm uneori s-a văzut şi aici: pe de o parte, finanţăm cu 80% lucrările de reabilitare, cu scopul de a determina scăderea facturilor la întreţinere, pe de altă parte, continuăm să le dăm subvenţii ori ajutoare celor cărora le-am diminuat astfel costurile cu încălzirea!

Grija pentru cheltuirea corectă şi eficientă a banilor publici trebuie să îi preocupe pe cetăţeni nu numai când banii ajung în buzunarele celor puşi să îi gestioneze, ci şi când aceşti responsabili de banul public îl risipesc pe măsuri neraţionale, dar populiste, deci care, doar aparent, le aduc profit şi cetăţenilor. De prea multe ori am auzit în rândul electoratului despre cei care îi conduc: „ce contează că fură, dacă ne dau şi nouă!”

 

236 thoughts on “O soluţie pentru reducerea costurilor cu întreţinerea rămâne reabilitarea termică a locuinţelor

 1. Pentru că iubesc atât de mult toamna şi vreau să mă bucur în linişte sufletească măcar de luna septembrie, nici nu vreau să mă gândesc la factura la întreţinere pe iarnă. Nu acum… 😮

  • Toamna în parc, de George Topârceanu

   Cad grăbite pe aleea
   Parcului cu flori albastre
   Frunze moarte, vorba ceea,
   Ca iluziile noastre.

   Prin lumina estompată
   De mătasa unui nor,
   Visătoare trece-o fată
   C-un plutonier-major.

   Rumen de timiditate
   El se uită-n jos posac.
   Ea striveşte foi uscate
   Sub pantofii mici de lac.

   Şi-ntr-o fină discordanţă
   Cu priveliştea sonoră,
   Merg aşa, cam la distanţă,
   El major şi ea minoră…

 2. Un zâmbet ‎la temă

  Ion si Maria in casa:
  – Ma Ioane, mi-i frig!
  – Pune o patura pe tine.
  – Tot mi-i frig!
  – Si ce vrei, muiere?!
  – Pai, tata, cand zicea mama ca-i este frig, o lua in brate.
  – Si de unde sa-l iau io pe tac-tu, la ora asta?

 3. Elena Udrea
  Lăsa-ți doamnă, reabilitarea termică a locuințelor, este frecție la picio de lemn pentru pensionari și familiile cu venituri mici.
  Bașca, cota parte din reabilitare pe care trebuie să o suporte cetățenii, ca să nu mai spun, că primăriile nu prea se înghesuie să cofinanțeze, masiv, acest proiect.
  Mai bine ați analiza ce cheltuieli nesimțite angajează CET-urile, sau câți sugători de prin primării și cosilii județene fac parte din consiliile de administrație ale CET-urilor, unde încasează indemnizații pentru că freacă mangalul pe la câte o ședință.
  Intrați , doamnă, CU BULDOZERUL peste CET-uri și abia după aia cântați partitura cu reabilitarea termică.
  Eu am, la casă, izolație de 10 cm din polistiren extrudat. Credeți-mă că, vara ,,ard” la greu kilowați transformându-i în aer condiționat, iar iarna, tot plătesc gaz metan de mă sparg.
  Se pare că tor chirpiciul tradițional e mai eficient. 🙂 😉 😉

  • scuze, polistiren expandat. Extrudat, se pune la temelie, sub cota trotuarului. 😉

  • ***ZeV – ce-ai spus dincolo, că Flutur e mic de statură? Nici o problemă. Nu-mi propusesem să-l cer de bărbat. Platonic… 🙁 E mai sănătos…

  • Silver, cred ca ai remarcat ca, de multe ori, privind la televizor, nu-ți prea poți da seama de statura personajului, fie el politician, actor, etc.
   Uite, îmi amintesc de Nicolas Sarkozy, care, la o conferință de presă cu nu știu ce demnitar străin, stătea cocoțat pe un postament mascat. M-am spart de râs când am aflat. 😉
   Dar așa este, Gheorghe Flutur este o personalitate agreabilă, inteligentă și…foarte telegenică. 🙂

  • ..Ce vrei să spui cu ,,e mai sănătos” ? Că e mic și-al dreak ? 🙂 🙂

  • ***ZeV – Dumnezeu are pentru toţi o măsură.
   “e mai sănătos” – am spus-o pentru mine, m-a luat mâna pe dinainte. Ignora, te rog…

  • Ahaaaaa va să zică eşti “vilangiu”!!!!!!!!!!!!!!!
   🙂 🙂 🙂

 4. Buna seara.
  Cred ca, cel putin in sectorul 2 unde locuiesc, reabilitarea blocurilor s-a impotmolit. De patru ani, fiecare din cei trei administratori pe care i-a avut asociatia de proprietari si-au inceput mandatul prin intocmirea unor tabele despre care ne spuneau ca le vor preda la primaria de sector si… gata, in toamna incep lucrarile. Sincer, si eu si o parte dintre vecinii mei ne-am cam pierdut speranta. Inteleg ca in perioada 2014-2020 sunt sanse pentru accesarea unor fonduri cu aceasta destinatie. Este totusi destul de mult pana atunci. Acum realizez de ce orasele din Bulgaria prezinta imaginea trista a blocurilor care, fiecare, au reabilitate doar cateva apartamente, raspandite pe suprafata imobilelor in functie de cum si-au permis unii locatari sa-si reabiliteze apartamentul in care locuiesc. Vedeti, intentia statului de a sprijini asociatiile de proprietari prin garantarea creditelor pentru reabilitarea locuintelor este laudabila dar nu stiu cu ce sorti de izbanda. Va fi foarte greu sa o conving acum pe vecina mea sa contractam un credit in conditiile in care ea stie ca pentru cele doua blocuri din vecinatate ce au fost reabilitate pana acum cheltuielile au fost suportate integral de catre primaria de sector. Sau in conditiile in care despre un alt primar de sector se afirma ca toate reabilitarile le face fara contributia financiara a cetatenilor.
  Oricum, reabilitarea blocurilor este absolut necesara si cat mai curand posibil.

  • ***Nicolae – Bună seara 😆
   Tu scrii aşa: Acum realizez de ce orasele din Bulgaria prezinta imaginea trista a blocurilor care, fiecare, au reabilitate doar cateva apartamente, raspandite pe suprafata imobilelor in functie de cum si-au permis unii locatari sa-si reabiliteze apartamentul in care locuiesc.
   Aşa arată acum şi blocul în care locuiesc, parcă e cârpit. Cei care şi-au permis, şi-au aplicat, pe banii lor, dublarea peretelui sau, înţelegi tu că eu nu cunosc termenii…

 5. Si vroiati sa va laude televixziunile dupa ce subventia la caldura nu mai exista?Inseamna o scumpire semnificativa prntru oamenii de rand.Va mai voteaza lumea?
  Voi sunteti prea aroganti si poate nu realizati raul ce il faceti.Voi aveti afaceri cu statul si salarii ce de l putin 5000 lei.

  • Scuze doamna dar blocul in care locuiesc a fost reabilitat anul trecut in vara. iarna am platit la fel de mlt. Solutia este doar sa reduci la mazximum consumul dar ce te faci daca apare condensul?Singurul avantaj a fost ca mi-au inchis si balconul! Restul bani aruncatzi p fereastra. Iar pentru un pensionar care a muncit la viatza lui si a platit si taxe si impozite la stat, asta conteaza!

  • ***balbeck – domnule, dumneata te plângi că nu mai există subvenţii la căldură? Păi, la banii pe care spui că-i ai? Cum se poate aşa ceva?
   Şi pe cele două canale tv, Realitatea şi Antenele, tot cei bogaţi se plâng că le va fi greu… Ieri si joi am văzut coruri de bocitoare mai ceva ca-n tragediile antice…

  • Un zâmbet la cafea 😆

   Ea:
   – Iubitule, e adevărat că Dumnezeu m-a scos în calea vieţii tale?
   El, oftand:
   – Da, dar nu ştiu pentru ce păcate!

  • Ecou de romanţă, de George Bacovia

   S-a dus albastrul cer senin
   Şi primăvara s-a sfârşit –
   Te-am aşteptat în lung suspin,
   Tu, n-ai venit!

   Şi vara, şi nopţile ei,
   S-a dus, şi câmpu-i veştejit –
   Te-am aşteptat pe lângă tei,
   Tu, n-ai venit!

   Târziu, şi toamna a plecat,
   Frunzişul tot e răvăşit –
   Plângând, pe drumuri, te-am chemat,
   Tu, n-ai venit!

   Iar, mâini, cu-al iernii trist pustiu,
   De mine-atunci nu vei mai şti –
   Nu mai veni, e prea târziu,
   Nu mai veni!

 6. Dezastrul de la bac este văzut şi interpretat/prezentat de asa maniera incat, de la ministru in jos – inspectori, directori de scoala, profesori, parinti, toti sa se simta vinovati, numai clămpău’ să iasă victimă…

 7. Randuri scrise cu tristete…

  Imaginati-va, va rog, o scena in care doi copii nevinovati, rupti de lume, rataciti in imensitatea pustie, hartuiti de cei mari si puternici, zac doborati de durere, fetita pentru ca nu mai are pe nimeni pe lume, baiatul, pentru ca s-a lovit la picior. Fetita isi sterge barbateste lacrimile si se apleaca grijulie asupra baiatului, il mangaie tandru, ii acopera rana cu palma ei mica si-l incurajeaza asa cum se pricepe.
  Asta e omenie, adevarata omenie, sa poti sa-ti uiti durerea coplesitoare si sa ai taria de a-i alina celuilalt suferinta fizica.
  Oare noi, oamenii de azi, ne-am pierdut omenia?
  De ce spun asta? O sa revin mai tarziu cu explicatiile si-o sa-ntelegeti atunci si de ce acum sunt foarte revoltata.
  Tineti minte insa, ca unui om ii trebuie extrem de putin ca sa fie fericit ori ca sa-l facem fericit si asta depinde de fiecare dintre noi, fara ipocrizie…

  • Silver
   Buna dimineata
   Cred ca unii dintre noi, s-au nascut, fie prea devreme, fie prea tarziu, fie au ,,nimerit” in familiile hărăzite de Dumnezeu.
   Ataete viața. Uite, nevesti-mii i-ar fi plăcut să trăiască în perioada interbilcă.
   La care eu îi spun : percepția ta despre acea perioadă s-a format privind la filmele cu Bette Davis, sau Judy Garland în Vrăjitorul din Oz.
   Altădată visează că a fost, în altă viață, o castelană diafană și imaculată ce susura cu lumină proprie și voaluri alb-translucide printre creneluri întunecate și reci.
   …La care eu îi spun că transpar din subconștient , secvențele citite, în copilărie, din ,,Cireșarii”-Castelul fetei în alb… ;)))

  • ***ZeV – ceea ce spui tu imi aminteste de o secventa dintr-un film american, tot de prin anii ’30. Doua fetiţe, ajunse la un orfelinat, discută între ele. La un moment dat, sper sa-mi amintesc bine, una dintre ele, spune catre cealalta ca este printesa. Sigur ca cealalta o priveste cu ironie si dispret si-i arunca in fata ca o sarantoaca, asa cum este ea, nu poate fi printesa. Fetita incepe sa planga si o intreaba sau ii explica/// ca fiecare fetiţă, pentru tatăl ei este o printesă.
   ZeV – in intimitatea noastră putem fi ce ne dorim pentru că aici nimeni si nimic nu ne poate ataca. Iar tu, ZeV-ule, fii mai intelept si fericit, de ce nu, că ai pe cine asculta şi cine-ţi împărtăşi cele mai tainice ganduri şi imagini.
   La pranz voi reveni cu o explicaţie a revoltei mele si cu tristetea care m-a cuprins…
   Acum, cobor din inaltimi, si mă trimit să duc gunoiul, să plătesc facturile care au sosit deja, şi să cumpăr ceva de mâncare pentru weekend.

  • ***ZeV – să-ţi spun de ce sunt tristă. Sigur că ai auzit că a murit Al Pesamosca, cel mai bun chirurg pediatru român, supranumit şi îngerul copiilor. A trăit modest, n-a făcut avere, a fost omul profesiei şi nimic mai mult.
   Am auzit de dumnealui cu vreo doi ani in urmă când, nu mai ştiu cine, tot dintre ştabi, voia să-l scoată din cămăruţa în care şi-a trăit ultimii ani.
   Nu ştiu cât din viaţa pe care a avut-o a fost hotărârea lui Al Pesamosca si cât a cântărit hotărârea altora pentru el, de aceea mă şi abţin de la comentarii.
   Ce pot să spun şi e doar părerea mea e că omul a trăit singur şi a fost un nefericit.
   Joi seara insă, vedetele noastre, din dragul de a se vedea pe tv-uri, şi-au exprimat regretele şi schimonosindu-se pentru o lacrimă care să convingă au spus că trăiesc datorită acestui medic.
   Dacă eu eram în studiou le-aş fi întrebat pe rând pe acele nesimţite de câte ori i-au bătut profesorului în uşă? Câte telefoane i-au dat? Ce-au făcut să-i îndulcească singurătatea şi bătrâneţea?
   Câtă ipocrizie! Câtă lipsă de respect pentru telespectatori cu aşa vedete şi aşa regrete…
   De ce, numai după ce moare vedem şi lăudăm calităţile unui om? La ce-i mai folosesc acum florile, regretele si laudele lui Al Pesamosca? I s-o fi spus oare cât a trăit că a fost bun, deosebit, unic până acum?
   Şi altceva, ZeV-ule: de ce trebuie să aşteptam o sărbătoare, un eveniment ca să ne facem urări de bine şi de sănătate, să ne exprimăm dragostea faţă de cineva, respectul sau recunoştinţa? Şi întrebarea nu e pusă doar retoric…

  • Silverstar
   Se pare că așa e…gena românului, mama lui de român.
   Trebuie să moară cineva, pentru a fi apreciat, de cele mai multe ori, ipocrit și în interesul..RATINGULUI.
   Uneori, îmi este rușine că sunt român. Dar în momnetul imediat următor, îmi impun să gândesc pozitiv, și să-mi spun înlăuntrul meu că mai există o speranță.

 8. Bravo, domnule Spânu….din dulșili târg al Ieșilor. 🙂
  Aseară, la emisune unuia numit Trancă, și-a masacrat adversarii și l-a redus la tăcere pe moderator.
  Madam Câmpeanu, o hoașcă retardată din putregaiul PN[L], încerca să ne convingă ce ,,crimă” ar fi comis guvernul Boc, închizând robinetul electoral al USL, prin tăierea subvențiilor la gicacalorie.
  Ați auzit, prieteni, ce spun ? LA GICACALORIE, NU LA CĂLDURĂ…așa cum ne vântură ( mințile), toxinele vorbitoare de la catastrofoviziuni !
  În realitate, se subțiază macaroana electorală a populismului social-liberal, dar, cel mai important, se pune presiune pe restructurarea din temelii a CET-urilor !
  Domnul Spânu le-a lua MAUL la toți, cu CIFRE și MATEMATICĂ de necombătut.
  La Iași, fondul lunar de salarii al CET-ului, DEPĂȘEȘTE 1.000.000 de euro !
  Asta înseamnă, după calculele domnului parlamentar de Iași, peste una mie de euro – salariu mediu !
  Uite de asta, plâng cu lacrimi de crocodil, bogătanii nației. PENTRU EI, a fost subvenția, nu pentru amărășteni, prostiți de peste 20 de ani, de social-populismul ipocrit !
  De asta spun, doamnă Elena Udrea, băgați BULDOZERELE peste CET-uri, chiar de va fi…să ,,dărâmați” turnuri, balbeci și..,,pui” (de dreak). 😉
  Vor fi pierderi colaterale perfect acceptabile, că pe domniile lor, la bănișorii misecuveniți, nu-i plâng câtuși de puțin. ;))))))))

  • ….În eleganța lui, specifică, în general, liderilor PDL, domnul Spânu , a mai întins o mână puținilor liberali (de dreapta) rămași în USL, dar, evident,…fără Crin Antonescu.
   Nu, domnule Spânu, nu este suficientă debarcarea lui Crin Antonescu. Fără TOATĂ GAȘCA de derbedei care au nenorocit această țară în anii de DEZMĂȚ PARANOIC 2007-2008 !
   Ce mai rămâne de racolat ? Cred că doar tinerele blonde teneliste de la Giurgiu care dansează atât de frumos. Ele nu cred că au (încă) prejudecățile și petele slugilor…. partidului social democrat. ;))))))))))

  • @
   ZeV

   Va rog sa nu-mi schimbati impresia, “În eleganța lui, specifică, în general, domnul Spânu” !

   Acesta intradevar vine de Podul Iloaie sau Tg Frumos, sau celalant OAJDEA care vine de undeva de lânga CUG, CIUREA nu vor fi capabili sa se inteleaga, clanuri diferita obiceiuri diferite.

   Domnul din BACAU a gasit solutia la acesti Moldoveni de pe vale Bahluiului ?

   Merci

   Cordialement

   NB

   Gabi GRIGORE poate fi o solutie ?

   Am uitat batranul OPREA mai este in PDL ?
   Silence POLICE total !!!

   Totusi la IASI este o diatinsa Doamna care merita toata atentia, are o privire de exceptie !!!
   Este din IASI ?

  • ,,,“În eleganța lui, specifică, în general, LIDERILOR PDL, domnul Spânu” …..
   Analiză pe text : ,,Domnul Spânu are eleganța specifică, în general, liderilor PDL.” Deci : ,,liderii PDL sunt eleganți, În general, iar domnul Spânu face parte dintre ei”.
   Ați înțeles, domnule Stefan, ce-am scris ? ;))) Habar n-am să mă exprim în limba franceză. Pur și simplu nu-mi place ,,acustica” acestei limbi. 😉
   Nu-mi vorbiți de OAJDEA, pe care eu, l-aș da afară din partid.
   PS
   Gabi Grigore nu are nici o șansă în Iași, pentru simplul motiv că nu-l cunoaște lumea. Nici eu nu știu multe despre el. 😉
   Doamna din Iasi, este intradevar distinsă. Mai rămâne să confirme și concitadinii mei, acest lucru. 😉
   Despre Oprea, nu am mai auzit nimic. M-a dezamăgit, în campania trecută, prin aroganță , temperament coleric (similar cu al penelistului Adomniței) și autosuficiență, specifice….multor universitari. 🙂

  • @
   ZeV

   M-am referit doar la D.SPANU si nu am generalizat eleganta PDL

   Suntem de aceiasi parere cu Distinsa Doamna, sper sa o cunosc in saptamana urmatoare.

   Dar nu ati comentat cu cei vizati pentru externe in diplomatie, Boureanu, Blaga, etc.

  • …De Blaga și Boureanu este nevoie ÎN ȚARĂ , nu pe la reprezentanțe diplomatice unde nu ar avea mare lucru de făcut. 😉

 9. Doamna Elena Udrea

  Tin sa va felicit pentru initiativa, daca vine din partea dumneavoastra.. oricare mare economist al lumii ar fi procedat la fel. Daca as fi in locul dumneavoastra, as reglementa sectorul constructiilor si as conditiona obtinerea permiselor de constructie in functie de respectarea unor norme stabilite de organisme de control….

 10. Unde sunteți, domnule Boureanu, domnule Vasile Blaga , doamnă Raluca Turcan și alții ca domniile voastre ?
  Vă rog, treceți la treabă și puneți umărul la urnirea procesului dificil de Reformă !
  Și nu numai atât!
  După cum poate observa o întreagă națiune, adunătura (toxică) uselistă nu are decât o singură activitate : CAMPANIA ELECTORALĂ MURDARĂ.
  Nimic constructiv, nici o încercare de reconciliere în interes național, nici o soluție și/sau un program concret, coerent, articulat, în intereseul REAL ȘI PE TERMEN LUNG, al cetățeanului.
  Deși, campaniile electorale acoperă, conform legii, una lună de zile, bulele de săpun politice o tot țin în dezmățul electoralist, nu o lună, nici măcar…un an electoral, ci de-a dreptul UN CINCINAL ELECTORAL.
  Nu se termină bine un ciclu de alegeri, că derbedeii se mută, PE BANI PUBLICI GREI, cu dosurile în studiourile TV și clămpăne NON STOP , pînă fac hemoroizi purulenți ! Ba că guvernul Boc este incompetent, ba că X fură, ba că Y are copilul angajat la stat, ba că ,,bietul român” este persecutat de puterea portocalie…etc, etc, etc.
  Mă uit la fețele lor de hoți și paraziți din născare, și nu văd decât priviri goale, fără nici o sclipire de inteligență, sau ochi albastri de muzeografi naziști si spumegători, moace de arlechini grotești întrerupte din procesul de maturizare, babe câmpene reduse mintal și pline de ură, țațe tatoaice sau stănciulești care își închipuie , cu singurul neuron din dotare, că prostesc tele-lumea, băi, parcă am fi într-o țară de nebuni !
  Unde mai pui că, în jurul nostru politicienii responsabili din toată lumea lasă la o parte adversitățile meschine și IRELEVANTE pentru cetățeni, în perspectiva unei noi crize potențiale. O criză previzibilă, după ce s-a constatat că AMERICA nu a mai creat nici un loc de muncă, deși, conform teoriilor liberale, a băgat sute de miliarde în instituții financiare și în economie ! Bani publici aruncați pe apa sâmbetei, pentru că, lumea s-a trezit la realitate și nu mai cumpără iluzii pe credit !
  VAX ALBINA, datoriile suverane și-au atins limitele și se cere O NOUĂ VIZIUNE DE DEZVOLTARE, o altă ordine de priorități, un control mult mai strict al POPULISMULUI POLITIC , în cârdășie cu LĂCOMIA MARII FINANȚE MONDIALE!
  O spune, în mod repetat, Nouriel Roubini, dar și mulți alți economiști…profesioniști.
  În fine, domnilor pedeliști, dacă adversarii vostrii nu fac altceva decât să vă toace de dimineața până seara într-o campanie fără de sfârșit, IEȘIȚI DE DEFENSIVA comunicării DOMESTICE de inițiative, proiecțele și măsuri, explicate alambicat, pe care, onor BOBORUL și le bagă exact în c……
  BOBORUL vrea să vă vadă uniți , hotărâți și deciși să mergeți până la capăt pe drumul reformei. Boborul crede în forță și persuasiune, altfel, va râde de lașitatea voastră și va merge la picnic în ziua votării.
  Așa că, în încheiere, vă recomand să vă scoateți ciorapii, sau, să încălțați bocancii de campanie (după caz și potență 😉 ), și să purcedeți la răzbel.
  Unde vedeți o năpârcă uselistă, nu mai pregetați și călcați-o IMEDIAT pe scăfârlie până o aduceți la nivelul celor două dimensiuni. Mai pe românește, striviți-o și faceți-o una cu pământul. Mai bine să plângă mama lor, decât..mama voastră. Sau…tatăl vostru…în fine, pricepeți voi. 😉 🙂
  Vremea dialogului și reconcilierii, a trecut. Miza este VIITORUL ROMÂNIEI într-o lume agitată și greu predictibilă ! Dacă boborului vrea să-i fie mai rău decât acum, va vota USL…și Sorin Oprescu. Poate că totuși și sper asta, am dreptate când spun că românii sunt mai inteligenți decât (ne) cred ei. 😉

  • In urma cu saptamani am intrebat daca Vasile BLGA este propus pentru o functie in diplomatie ?

   Silence Eglise sau cum se mai spune Silence Police.

   Ca secretar 2 ar fi bine venit à GENEVE la Misiunea ONU.
   Secretarul 2 se ocupa de paza si problemele administrative, cred ca ar fi o persoana competent, nu are nevoie de lingvistica speciala.

   Cat priveste tanarul BOUREANU va rog sa-l protejati are probleme de performanta, telina nu – i ma da satisfactii.

   Raluca a luat un look joli Secretar 1 de ambasada este bine plasata pentru viitorul ei profesional, BERNA ar putea sa-i ofere posibilitatea daca este trilangues.

   Cat priveste D.FLUTUR il vom vedea cum va rezolva Primaria din IASI.

   Are sa-mi spuneti, iar cu IASI ?

   Sa nu uitam si plecarea lui EKSTEIN, o gluma buna care are mult MUST in spate.

   Cordialement,

 11. Buna ziua! Ce parere aveti daca dvs. ca ministru in Germania, v-ar intreba cancelarul Angela Merkel dupa ce ati prezenta proiecte de investitii de la buget de 4 miliarde de euro, ce profit aduceti la buget la banii investiti? Stiti sa nu, in Germania (si nu numai) daca intr-un timp bine determinat precizat in proiectul investitiei, nu readuceti cele 4 miliarde inapoi la buget si un euro in plus, nimeni nu va da 4 miliarde doar de dragul de a-i cheltui si a saraci bugetul. Va intreaba cineva in guvern de profitul investitiillor sau pur si simplu faceti ce vreti cu banii, fara niciun profit pentru stat?

  Doamna ministru, nicaieri in lumea civilizata nu se investeste fara profit clar exprimat in bani, nu conteaza ca investesti de la bugetul de stat sau din banii proprii, dvs. si guvernul ce faceti? Ca investitia sa fie investitie, toti banii alocati de la buget trebuie sa se reintoarca la buget si cu un mic profit, altfel nu se numeste investitie, e deturnare de fonduri publice in toata regula.

  Guvernul roman are o politica total pagubitoare pentru economia Romaniei si poate fi acuzat oricand de subminare a economiei nationale. Intre banii cheltuiti cu masurile de protectie sociala si cei pentru pseudo-investitii cheltuiti de guvernul Romaniei, nu exista faptic nicio diferenta – in ambele situatii, banii luati de la bugetul de stat nu se reintorc la buget, creaind gaura bugetara si deficit bugetar. Daca cu asistenta sociala directa este clar si legal, prin programele dvs. de asa-zise investitii nu ati reusit decat sa creati o forma-mutant de societate, un fel de “capitalism de stat”, intrucat dvs. alocati bani de la buget nu pentru a avea statul si societatea profit, ci pentru a supravietui niste firme “asistate social” de la buget, asta nu mai e capitalism, intre acele firme si pensionari nu mai exista nicio diferenta, ambele categorii “sug” de la buget, ambele produc deficit bugetar. Guvernul nu a facut decat sa ia bani de la primii si sa ii dea la ultimii, asta e capitalism asistat social, doar in statele Americii Latine si africane se mai intalneste asa ceva, iar fenomenul se numeste deturnare de fonduri.

  Daca analizati politica Germaniei (doar un exemplu), veti constata ca statul german, de circa 3 ani de zile a renuntat la tot felul de sponsorizari ale sectoarelor servicii si constructii (inclusiv la reabilitarea termica, Prima Casa si la Rabla), argumentele germane fiind simple si clare: nu scoti profit pentru bugetul de stat, nu investesti de la bugetul de stat, pt. astfel de programe aloci bani doar daca ai excedent bugetar si niciodata in situatii de criza. Practic dvs. nu investiti banii publici pentru a aduce profit la buget asa cum ati face cu banii dvs. personali, ci pe cei de la buget ii cheltuiti efectiv doar sa scapati de ei, memaiexistand diferente astfel intre banii atribuiti asistentei sociale si cei alocati pentru pseudo-investitii, gaura la buget inseamna in ambele cazuri . Regula investitiei la nivel de stat este simpla: bagi bani intr-un proiect ca sa scoti mai multi bani, nu sa ii pierzi si pe cei investiti si niciodata nu se scot banii investiti de la bugetul de stat in constructii si servicii, doar sectorul privat poate scoate profit din astfel de sectoare, cu riscurile de rigoare desigur.

  Referitor la blocuri, pseudo-investitia nu mai merita si din alt punct de vedere: blocurile se apropie masiv de finalul duratei de viata, urmand demolarea lor. In urma acestui proces nu castiga decat niste firme “asistate social”, care contribuie astfel la marirea deficitului bugetar. Dealtfel guvernul dvs. nu se refera decat la pseudo-investitii in constructii si servicii, exact acele sectoare evitate pentru investitii de la buget de guvernele statelor civilizate, guvernul dvs. nu spune nimic despre sectoarele productive – singurele care inmultesc banii unui stat, serviciile si constructiile doar absorb banii si tinand cont de faptul cele mai multe materiale cu care lucreaza cele 2 sectoare provin din import, este clar ca se scot si bani din PIB al Romaniei.

  • ***America a investit in războaie şi care i-a fost profitul? Sau nu se pune la socoteală pentru că e America?

  • @ silverstar. Eu am inteles sensul postarii. Romanii au un produs intern brut pe cap de locuitor de 11 860 USD. Americanii de 47 284 USD. Realizati diferenta? Ganditi-va doar ca si cei din Guineea Ecuatoriala au 18 143 USD. Ne mai spalam creierele, dar nici in halul asta! In blestematul asta de PIB e valoarea fiecarui stat, dar si a conducerii lui. Ramas bun!

 12. …Nu a fost bun Blaga, este..,,bun” babuinul antipatic cu moacă de ,,badea Ion”, recte, Ioan Oltean , în funcția de secretar general al partidului !
  Acest individ, înțeleg că a depus, cu întârziere, documentele referitoare la schimbarea statutului. Prin urmare, nu se poate exclude….varianta radierii PDL ca partid legitim constituit.
  Vai de capul vostru, ,,lideri” ai (încă) partidului democrat liberal !
  Noroc că încă mai există Traian Băsescu. 🙂

 13. ***ZeV – apropo de postarea ta de la 1,25 pm. Eu cred ca, indiferent de locul in care traim, toti oamenii suntem la fel.
  Am ajuns să nu mai avem timp nici pentru cele mai apropiate fiinte din viata noastra. Suntem reci şi seci la suflet, bănuitori, egoisti, dezinteresati. Ne este teamă să ne exprimăm aşa cum sigur, ne este teamă să si primim semne de bună voinţă pentru că imediat am intreba de ce, ce vrea, ce urmăreşte etc?
  Şi, uite, întotdeauna vine un timp al regretelor, de asta nimeni nu-i scutit, aici toti suntem egali, si ne gaseste nepregatiti şi de aici suferintă, durere şi… ipocrizia unora care profită, precum “vedetele” de pe tv-uri, că astea m-au supărat cel mai tare…

  • @Silverstar
   Sunt convins că, cel puțin câțiva dintre noi, de pe acest blog, au/am renunțat de mult la ipocrizie.
   Și nu suntem la fel, Silver, ci suntem foarte diferiți. Dar nu asta e problema, ci faptul că nu ne autoevaluăm, realist, iar mulți dintre noi, pretindem întotdeauna (mult) mai mult decât oferim , sau chiar mai mult decât putem oferi, biologic vorbind.
   De aici, apar excesele numite…,,vedetele” de la teve. 😉
   Când vom conștientiza cu toții cât de diferiți suntem, vom deveni, cu adevărat, egali.

  • ***ZeV – nu mă refer la noi, cei din acest perimetru minuscul, nici vorbă… Spun aşa, în general, din ceea ce văd că se întâmplă în jurul nostru.

  • ***ZeV – ştii tu cum se spune, schimbarea începe cu fiecare dintre noi, de la particular la general. Nu trebuie să aşteptăm să se schimbe lumea, trebuie să ne schimbăm noi şi abia atunci vom putea vorbi de o reformă a omenirii… Ar fi straşnic, mai ales pentru cei care ne vor urma.

  • …Ce bine ar fi….de aceea, recomand tuturor, să nu uite credința. Nu avem altceva, Silver. Măcar din când în când, face bine mersul la biserică și spovedania. Desigur că nu e ușor să găsești un duhovnic cu har capabil să impună respectul fără rezerve. 😉

 14. @Angela W
  Stimata doamna, mai scutiți-ne cu profitul. Obsesia pentru profit, oricât de mare și cu orice preț, a dus la secătuirea resurselor și la îndatorarea populației, respectiv a statelor.
  Și AMERICA a investit, acum 2 ani, vreo una mie de miliarde de dolari în instituții financiare, în companii falimentare, în economie, în general. Rezultatul ?
  Locuri de muncă=0, datorie publică mai mare de 14300 miliarde de dolari. Consecințe ?
  Bursele dau din nou semne de nervozitate și scădere.
  Vă imaginați că noi nu știm cum acționează guvernul german ? Haideți să vă spun : Germania, este unul dintre puținele state europene care aplică așanumita REGULĂ DE AUR. Adică limitează prin LEGE deficitul bugetar.
  Pentru asta și Germania aplică măsuri de austeritate, deși, deține un sistem bugetar INFERIOR ÎN CIFRE ABSOLUTE, comparativ cu cel românesc ! Ce populație are Germania, față de România ? Cred că puteți afla cu ușurință.
  Guvernul român face exact ce trebuie, iar tot mai multe state din zona euro, afectate de datorii suverane ce amenință să detoneze acest areal economico-politic, privesc cu interes la modelul românesc.
  Nu pentru profit direct investește un stat, stimată doamnă, ci pentru modernizarea infrastructurii, habitatului populației și, nu în ultimul rând, pentru crearea de noi locuri de muncă la firmele private angajate în acest efort de implementare investițională.
  Ulterior, ar trebui să se întoarcă la stat, pe termen lung, nu PROFIT, ci taxe și impozite suplimentare vital necesare pentru venitul național și echilibrul bugetar. Pentru a nu ajunge în situația Greciei, Portugaliei, Spaniei și….Italiei, țari, cu datorii suverane de peste 100% din PIB.
  Un viitor solid, stimată doamnă, nu se poate baza pe PROFIT obținut în orice condiții, ci pe cumpătare, educație, eficiență, obligativitatea asigurării echilibrelor macroeconomice prin lege și standarde de cost urmărite la milimetru. De asemeni, prin consens al întregii clase politice laolaltă cu societatea civilă.
  Chiar și cheltuiala unei familii, trebuie să se limiteze la potența financiară a acesteia, iar tentația creditului de consum, trebuie inhibată. Băncile trebuie să se orienteze, EL ÎNSELE, spre creditarea sectorului productiv. Oare de ce nu o fac, v-ați întrebat vreodată ? Vă spun eu. Pentru că mai ușor poți transfera riscurile pe umerii cetățeanului naiv, care, de multe ori, nu știe ce semnează. Dar e,,stimulat” să vrea tot felul de prostii, prin reclame deșănțate, care de fapt, nu-i folosesc întotdeauna , sau…SE STRICĂ, PREMEDITAT, FOARTE REPEDE ! Și iar o luăm de la capăt….pentru profitul unora și chinurile altora de a-și plăti ratele la bănci !
  La fel procedează, băncile și cu statele. Cumpără hârtii de valoare, pentru ca politicienii ALEȘI să-și onoreze obligațiile de plată pentru bugetarii care i-au votat. Acest carusel, după cum spune și Nouriel Roubini NU MAI POATE FUNCȚIONA în actuala structură. Priviți, de asemeni, ce fac băncile centrale. Răscumpără, practic, titlurile de stat de la bănci private, CE NU DORESC SĂ SUPORTE NIMIC DIN POVARA DATORIEI și/sau CRIZEI, iar contribuabilul internațional plătește, prin intermediul FMI și Băncii mondiale, dobânzile datorate de state, TOT CĂTRE ACELEAȘI BĂNCI PRIVATE.
  Dacă nu schimbăm nimic fundamental, ne ducem pe copcă cu toții. Chiar și… Germania, ce nu poate ține în spate, la infinit, din munca ,,Dorelului” neamț și harnic, o întreagă Europă a populismului electoralist , a evaziunii fiscale tolerate de autorități corupte și a cheltuielilor birocratice excesive.
  Vă atrag atenția că guvernul Boc a alocat cel mai mare procent din PIB pentru investiții, de până acum, iar exporturile românești au depășit ,în 2010, nivelul de referință al anului 2008.
  În încheiere, vă sugerez să consultați un economist de marcă, pentru a nu mai fi tentată să confundați, naiv de simplificator, investiția pe care o face un guvern, cu cea preconizată printr-un plan de afaceri, de o firmă privată.

  • ..veți spune, probabil, că fără stimularea consumului, motorul economiei nu funcționează.
   Păi doamnă, gândiți-vă că în lanțul complex ,,materie primă-vânzare produs cu amănuntul”, intervin O MULȚIME DE VERIGI PARAZITE care umflă prețul de cost. Iar ponderea produc’iei efective, este din ce în ce mai mică. Cumpărătorul plătește, de fapt, o grămadă de indivizi care nu fac altceva, decât iau cu dreapta și dau cu stânga, mai departe. De asta e nevoie de credite masive de consum, pe care le suportă, tot mai greu, cei care își doresc un trai mai bun. Numai că, lumea devine din ce în ce mai precaută și împrumută tot mai puțin. Inclusiv eu, am devenit extrem de reticent, față de acești CĂMĂTARI CU ACTE ÎN REGULĂ, blindați cu paragrafe avocățești îmbârligătoare ! Pentru bancă, interesul clientului NU CONTEAZĂ !
   Așa s-a întâmplat cu locuințele, speculate în întreaga lume. De la vreo 500 euro/mp, s-a ajuns ca utilizatorul final să achite 3000-4000 euro/mp, CU LARGUL CONCURS AL BĂNCILOR, ahtiate după PROFIT. E adevărat că și statele, cum ar fi și cel românesc condus de guvernul TĂRICEANU-VOSGANIAN, s-a complăcut în acest mecanism, obținând un venit facil la buget, dar extren de VOLATIL ! De ce ? Pentru că un astfel de sistem bazat pe creștere artificială de prețuri și venit, se comportă întocmau unui CARITAS. Dacă mai și risipești, electoral, bruma de lei adunați la visterie, atunci…GAME OVER !
   Face, la un moment dat,…. BOOM ! Și avem , astfel, o ditamai…CRIZA ! 😉
   Vedeți ce face CHINA ? PRODUCE MULT ȘI IEFTIN, exportă și are LICHIDITĂȚI DE mii de miliarde de dolari.
   Ce se întâmplă în Europa și America ? Se produce tot mai puțin, se marșează pe sectorul imobiliar speculativ și pe sectorul serviciilor, intermedierilor și pe….SPECULAȚIILE ELECTRONICE BURSIERE.
   Evident că o astfel de mentalitate este păguboasă și fragilă, aduce bani REPEDE în perioadele de creștere, politicienii aleși ciclic risipesc banii, iar în perioadele de crize…ZBANG…intră cu toții în panică.
   DE ASTA, TREBUIE SUSȚINUT GUVERNUL EMIL BOC. Pentru prima dată, în utlimii 20 de ani, un guvern se gândește mai mult la interesul național, SECURIZÂND echilibrele macroeconomice și rezerva BNR, decât la câștigarea, cu orice preț, a alegerilor. Acționează, pur și simplu, împotriva ,,curentului” specific unei democrații perfectibile bazate pe alegeri libere ciclice , încă în curs de căutare a reperelor și stabilității, la noi , dar și pe plan mondial.

  • Am analizat raspunsul dvs. si am ramas consternata.

   1. “Guvernul român face exact ce trebuie, iar tot mai multe state din zona euro, afectate de datorii suverane ce amenință să detoneze acest areal economico-politic, privesc cu interes la modelul românesc.” Romania este statul cu cel mai mic PIB la paritatea puterii de cumparare din EU. Cum pot sa priveasca alte state cu interes modelul unui stat aflat pe ultimul loc in UE? Poate stiti sau nu, dar produsul intern brut al unui stat este rezultanta tuturor politicilor economice ale statului respectiv si a competentelor conducerii politice a acelui stat.

   2. “Vă atrag atenția că guvernul Boc a alocat cel mai mare procent din PIB pentru investiții, de până acum, iar exporturile românești au depășit, în 2010, nivelul de referință al anului 2008.” Va repet, produsul intern brut al unui stat este rezultanta tuturor politicilor economice ale statului respectiv si a competentelor conducerii politice a acelui stat, acele exporturi fac parte din PIB, nu poti aduce ca argument cresterea exporturilor cat timp Romania tot cu ultimul PIB din EU ramane.

   3. ” Pentru a nu ajunge în situația Greciei, Portugaliei, Spaniei și….Italiei, țari, cu datorii suverane de peste 100% din PIB.” Eu nu mai am cuvinte, in ce situatie spuneti, adica sa ajunga Romania mai bine? Clasamentul este clar: PIB pe cap de locuitor: Grecia – 28 434 USD, Portugalia – 23 223 USD, Spania – Spania – 29 742, Italia – 29 392 USD, Romania – 11 860 USD (ultimul loc in UE, Bulgaria are 12 851 USD). Nu vreti sa creasca PIB per capita al romanilor si sa ajunga ca cel al grecilor sau al italienilor sau ce vreti sa spuneti?

   4. “În încheiere, vă sugerez să consultați un economist de marcă, pentru a nu mai fi tentată să confundați, naiv de simplificator, investiția pe care o face un guvern, cu cea preconizată printr-un plan de afaceri, de o firmă privată.” Am consultat-o pe Angela Merkel, cancelar al unui guvern care se pricepe precis la econopmie si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa existe diferente intre sensul investitiei cu bani publici fata de bani privati. O citez (iunie 2010): “Statul german a cheltuit in 2009 circa 150 de miliarde de euro pe programe anti-criză. Mulți bani s-au dus direct în construcții de stat (șosele, clădiri publice, şcoli). Primăriile şi micile întreprinderi au primit şi ele 30 de miliarde de euro pentru modernizarea clădirilor, izolări termice sau reducerea emisiilor de CO2. Industria auto a primit 1.5 miliarde euro prin programul Rabla. Alte 100 de miliarde de euro s-au cheltuit pe garanții bancare guvernamentale pentru companii private (companiile de stat au fost excluse). Rezultatul e clar acum pentru oricine: economia germană nu şi-a revenit. Banii au fost aruncaţi degeaba.

   5. “Haideți să vă spun : Germania, este unul dintre puținele state europene care aplică așanumita REGULĂ DE AUR. Adică limitează prin LEGE deficitul bugetar.” Am impresia ca nu stiti ce inseamna deficit bugetar sau ocoliti ceva cu buna stiinta. In Germania si in orice stat civilizat, dar si in Romania – cheltuieli bugetare sunt si cele cu pseudo-investitii gen reabilitarea termica si telegondole, nu numai cu pensiile si salariile, deci si unele si altele intra in deficitut bugetar, toti banii cheltuiti de la buget iniferent pentru ce si care nu se intorc la buget, intra in deficit. Bulgarii, de exemplu, sa isi atenueze deficitul au taiat telegondolele, patinoarele si salile de sport, dar nu s-au atins de pensii si salarii, la fel ca majoritatea statelor europene.

   6. “Nu pentru profit direct investește un stat, stimată doamnă, ci pentru modernizarea infrastructurii, habitatului populației și, nu în ultimul rând, pentru crearea de noi locuri de muncă la firmele private angajate în acest efort de implementare investițională. Ulterior, ar trebui să se întoarcă la stat, pe termen lung, nu PROFIT, ci taxe și impozite suplimentare vital necesare pentru venitul național și echilibrul bugetar. ” Eu am dorit sa spun ca se face un calcul a acelor taxe si impozite care decurg dintr-o investitie, problema este ca guvernul romana nu prezinta niciodata modul si termenii de amortizare, nu trebuie sa existe “ar trebui să se întoarcă la stat”, ci cat si in cat timp.

   7. ” DE ASTA, TREBUIE SUSȚINUT GUVERNUL EMIL BOC. Pentru prima dată, în utlimii 20 de ani, un guvern se gândește mai mult la interesul național, SECURIZÂND echilibrele macroeconomice și rezerva BNR, decât la câștigarea, cu orice preț, a alegerilor. Acționează, pur și simplu, împotriva “curentului” specific unei democrații perfectibile bazate pe alegeri libere ciclice , încă în curs de căutare a reperelor și stabilității, la noi , dar și pe plan mondial.” Are noroc ca romanii sunt docili, dezbinati si nu au atitudine civica – daca acest guvern era intr-un stat ca Spania, Grecia sau oricare, era alungat de mult.

   8. In incheiere si eu doresc sa spun un lucru fundamental: in Romania va fi si mai rau, statele enumerate de dvs. ca fiind … (!) inferioare Romaniei isi produc mare parte din resurse si le exporta altor tari precum Romania, de aceea au un PIB mai mare decat Romania intrucat banii din importuri ajung in statele producatoare. Romania este in situatia in care nu exporta mai nimic, de aceea nu are bani, iar comertul, constructiile sau serviciile ruleaza niste bani, insa grosul acelor bani ajunge la importatori. Apropo, materialele din programele de constructii ale guvernului Romaniei provin majoritar din Germania, acolo si ajung in final banii de la bugetul de stat al Romaniei prin investitiile derulate de guvern. E greu?

  • ZeV, te tradeaza limbajul invatat la Stefan Gheorghiu…..”verigi parazite”……in capitalism nu exista paraziti ci doar oportunisti…..mai invata !
   Rolul unui guvern este sa asigure bunastarea celorcare l-a mandatat sa conduca, nu numai a amicilor…..

 15. Da, REABILITARE termica, dar si REABILITARE TEHNICA, adica CONTORIZAREA PENTRU FIECARE CONSUMATOR A DISTRIBUTIEI CALDURII SI A APEI CALDE / RECI….Daca CET-urile abordau in prima URGENTA acest aspect problema era REZOLVATA, reabilitarea coloanelor de transport si modernizarea producerii agentului, adica a CET-urilot, urmand a se face ultrior. Mai mult, acum se construiesc apartamente ANL, tot NECONTORIZATE. Ne meritam soarta. SUNTEM NISTE IMBECILI….DE LA VLADICA SI PANA LA OPINCA…..!!!!!!…..V. Oprea (neam de imbecil)

 16. @ion adrian
  Ce naiba faci, ioane, dormi în papuci ?
  Vorbesc de unul singur ? 😉
  …și dă-i un dubac și diaconului. Cred că a băut toată noaptea, iar acum, gro…pardon, sforâie (sub pat) de duduie geamurile. 🙂 🙂

  • SILVERSTAR
   Și Ion Iliescu și Adrian Năstase, își doreau, în perioada 2001-2004, destructurarea PD-ului de atunci. N-a fost să fie , nu va fi nici în viitor.
   PDL și UNPR sunt partidele viitorului, deoarece, au , ambele, un specific aparte : Pun interesul național, mai presus de interesul de partid. Desigur că și acolo sunt personaje cu mentalități asemănătoare cu cele din USL, cum ar fi, Oajdea de la Iași. Dar nu sunt atât de concentrate la vârf, așa cum se întâmplă în PSD și PN[L].
   De aceea, s-ar putea ca Sebastian Lăzăroiu să aibă dreptate. 😉
   Crin Antonescu este ratatul prin definiție, isteric și periculos pentru democrație, investit cu mult prea multă putere într-un partid istoric. Sper ca membri anonimi să realizeze acest trist adevăr și să constate că sunt, cu acest ,,balast”, într-o mare belea.

  • …dar este adevărat, este timpul ca…leadersheep-ul actual din PDL, să iasă la rampă , să bată țara în lung și-n lat și să discute cu oamenii. Orice efort este necesar pentru continuarea reformei, întărirea statului de drept și salvarea democrației din gherele întinse a apucare, ale uselismului toxic.

  • ***ZeV – este timpul să iasă la rampă toţi PDL-iştii, de ce numai şeful?
   Am mai spus aici că, dacă ţara ajunge iar pe mâna PSD-istilor, nu mai scapă, praful se alege. 2012 poate fi un an minunat pentru Romania, anul in care PSD-ul sa primească lovitura finală şi definitivă.

  • …Nu numai șefii, Silverstar. Dar, în primul rând , ei. Că de aia sunt șefi.
   Un partid, mai ales într-o confruntare pe viață și pe moarte, are nevoie de o conducere de tip militar ! Vorbești în front ? PAC PAC ! 😉
   Altfel, se întâmplă ca la nevastă-mea la servici. Ea muncește pe un mărunțiș de bani, iar peste ea, mai semnează vrei trei șefi și șefuleți care ard gazul de pomană. Uneori, nici nu știu ce semnează, dar…iau spor de conducere. De aia spun că reforma va învinge, atunci când pesedismul și penelismul , în forma actuală, va fi îndepărtat și din ultimul cătun al patriei.

  • …În sistemul bugetar, dacă nu te pricepi la nimic, înseamnă că ai…stofă de șef.
   Dacă mai și acces la vreun telefon colorat, succesul este ca și asigurat. 😉

 17. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Un batranel jerpelit intra intr-o banca. La ghiseu, ii zice functionarei:
  – Vreau sa pun niste bani in nenorocita voastra de banca.
  – Domnule, nu permitem asemenea vocabular. Il chem pe sefu’.
  – Care-i problema, domnule, intreaba sefu’.
  – I-am spus amaratei ca vreau sa depun niste bani in porcaria voastra de banca.
  – Despre ce suma-i vorba ?
  – Zece milioane de euro.
  – Si nenorocita asta nu vrea sa va serveasca ?
  __________________

 18. Corect ar fi fost ca plafonul sa fie mai mare pe membru de familie.De exemplu eu sunt singur,si am un venit de 1700 ron/luna,rate la banca de 800ron.Cu ce mai platesc intretinerea?Din clasa de mijloc vom ajunge ASISTATI? Poate veti dori sa faceti o dezbatere publica sau in partid sa vedeti daca aveti curajul(ceea ce nu prea cred)sa taiati in carne vie si ajutoarele Revolutionarilor,sa ramana cu ajutor,doar ranitii in revolutie si urmasii celor decedati si nu toti impostorii.Chiar vreau sa vad daca aveti “SANGE IN INSTALATIE”.

 19. Asadar acolo unde vara se pleaca cu deferenta in fata toamnei ,in aceea parte de calendar unde inca mai visezi dupa plaje,cluburi si distractie,PEDELISTII,si-au deschis SCOALA DE VARA PT TINERII DORNICI SA INVETE ,DAR MAI ALES SA FACA POLITICA LA VIRF.
  Si sigur,de la cine puteau sa invete,daca nu de la figurile emblematice ale PD-L.
  Tot ce pot spera este ca macar prin intermediul internetului,si ,NOI’cei care mai facem valuri,spume ,si uneori necazuri sa fim alaturi de voi,PEDELISTII DE LA VIRF.
  Dar cel mai mult imi doresc ca tinerii care au ales sa vi se alature,sa fie de calitate,seriosi ,dar mai ales apti sa intelega rapid incotro se indrepta lumea,pt ca atunci cind vor ajunge la,BUTOANE’sa nu aibe nevoie de prea mult timp pt acomodare.
  Si un repros fac-NIMIK NU NE-ATI POVESTIT DESPRE ATMOSFERA DE LA SCOALA DE VARA,DOAMNA ELENA UDREA.

  • Ce să mai spună, stimata doamnă, după cuvântarea domnului Ioan Oltean ?
   Acest om nu este telegenic, este urât și semiagramat, de la mama natură. Dacă mie, un susținător al PDL , ca vector de reformă, nu-mi place aste om, ce pretenții putem avea de la …adversarii partidului ?
   Pe Sebastian Lăzăroiu, una dintre speranțele politichiei românești, bineînțeles că televiziunile l-au prezentat într-o secvență de doar câteva secunde. 😉
   Ioan Oltean, trebuie trimis la sate, din poartă-n poartă, fără camere de filmat după el. Acolo, s-ar face, întradevăr, extrem de util partidului, pre limba argotică a localnicilor. 😉

 20. Bilantul, Programul Guvernului Emil BOC si Presedintelui ROMANIEI 2010- 2020

  1. PROTEJAREA ROMANILOR
  1.1 DEPASIREA CRIZEI PRIN PROGRAMELE DE DEZVOLTARE
  1.2 CONTROLUL SI PASTRAREA PUTERII DE CUMPARARE PRIN PROTEJAREA MNEDEI NATIONALE
  1.3 SEGMENTUL “PRIMA CASA”
  1.4 RESTABILIREA AUTORITATII LEGII
  1.5 O NOUA VEDERE A POLITIEI SI JANDARMERIEI
  1.6 PROTEJAREA PERSOANELOR IN NEVOII – ADEVARATUL AJUTOR SOCIAL

  2. CONCEPTUL UNEI ROMANIEI CORECTE
  2.1 REABILITAREA MUNCII – MUNCA SURSA DE BUNA STARE
  2.2 GARANTAREA SECURITATI SOCIALE PROFESIONALE
  2.3 GARANTIA EGALITATI DE SANSE A SCOLII
  2.4 EGALITATE DE SANSA LA TOATE ZONELE TERITORIALE A ROMANIEI

  3. CONSTRUIREA UNEI ROMANII MODERNE
  3.1 ROMANIA O DEMOCRATIE IREPROSABILA
  3.2.1 INSTITUTIA PREZIDENTIALA
  3.2.2 PARLAMENT UNICAMERAL
  3.2.3 PUTEREA OPOZITIEI
  3.2.4 REORGANIZAREA PUTERII LOCALE PRIN REFORMA TERITORIALA
  3.2.5 DIALOG SOCIAL CONSTRUCTIF
  3.2.6 PRIORITATEA LA INNOVARE
  3.2.7 CONTROL STRICT A FINANTELOR PUBLICE
  3.2.8 LARGIREA ACCESULUI LA CULTURA

  4. PREGATIREA VIITORULUI
  4.1 Reforma din invatamant
  4.2 SALVAREA sistemului de pensii
  4.3 FISCALITATEA
  4.4 ALEGEREA DEZVOLTARII DURABILE
  4.5 SUSTINEREA FAMILIEI

  5. RESPECTAREA VOCII ROMANIEI IN LUME
  5.1 CONSOLIDA POZITIA DE LEADERSCHIP IN ZONA SUD EST A EUROPEI- MAREA NEAGRA
  5.2 ANGAJAMENT TOTAL AL VALORILOR ROMANIEI
  5.3 PROMOVAREA UNEI MONDIALITATI CORECTE SI PROTECTIVA PENTRU NATIUNEA ROMANA
  5.4 RENOVAREA CONCEPTIEI APARARII NATIONALE

  MISIUNEA ACTUALEI GUVERNARI REVINE IN ACCELERAREA PROGRAMULUI DE IMPLEMENTARE A REFORMEI.

  CU ACEST PROGRAM ROMANIA ISI VA GASI LOCUL SI RESPECTUL IN LUME !!!

  • Prietene Stefan Radoveanu
   Aveți multe de spus despre experiențele dvs din Elveția, utile nouă, celor care …se chinuie să vă citească din țară.
   Încercați să minimizați ponderea lozincilor în comentariile dvs și vorbiți cât mai omenește posibil. Adică, spuneți, cu calm și (mai) concentrat, ce gândiți dvs.
   Știu bine că aveți multe de spus, în interesul reformei românești.
   Eu personal, nu agreez limbajul (de lemn) de campanie, cu nimic diferit de al pontiștilor și anteniștilor. Efectul….mediatico-bloggosferic este zero barat tăiat în patru, vă asigură un prieten. 😉

 21. Zevule,eu adersam reprosul direct si tintit,CELEI MAI FRUMOASE SI INTELIGENTE FEMEI POLITICIAN,ELENEI UDREA.
  Ce drak mi-l bagi in ,BORSUL’asta pe oltean????????????
  aSA CA O CURIOZITATE,DACA TE INTERESEAZA,ITI FAC ,DOAR TIE O CONFIDENTA,PT CA NU NE AUDE SI NU NE VEDE NIMENI-IL CUNOSC PE IOAN OLTEAN,AM DISCUTAT DE MAI MULTE ORI,DAR NU-TI SPUN PAREREA MEA DESPRE EL,NU CA N-AS AVEA UNA,DAR NU O FAC PT CA NU VOI MAI ATACA PEDELISTI,CU CITE-VA EXCEPTII:
  CRISTIAN PREDA,TUPEISTUL,care in urma cu ciote-va lunii isi facea praf colegii de partid,facind RATING EMISIUNILOR LUI VOICULESCU SI SEBASTIAN GHITA,iar astazi,VINE SI LE CERE SPRIJINUL PT A CANDIDA LA PRIMARIA CAPITALEI.
  Ei o asemenea mirsavie,si decadenta ,MORALA’chiar nu pot digera.
  Adica cind el are nevoie de sprijin,NU CONTEAZA CA VINE,IN ACCEPTIUNEA LUI DE LA OAMENI CORUPTI,GROBIENI SI LIPSITI DE ETICA POLITICA,NUUUUUUUUUUUUUUU,E CHIAR BINE VENIT.
  Intre BOLSEVICUL CRISTIAN PREDA,SORIN OPRESCU FIUL UNUI GENERAL TORTIONAR CARE A RASPUNS DE LAGARELE DE MUNCA FORTATA SI DE RIDICAREA TARANILOR MAI INSTARITI ,ACEI CHIABURI IN OPINCI,SI DAN DIACONESCU IN DIRECT,NU ESTE NICI O DEOSEBIRE-NUMITORUL COMUN AL CELOR TREI ESTE:
  TICALOSIA-INTRETINUTA DE IPOCRIZIE,PARSIVENIE SI DUPLICITATE.

 22. Cine ma poate ajuta,il rog sa o faca:
  A aparut telegrama trimisa de ambasada U.S.A spre washinton,in care ambasadorul vorbeste despre HOTIILE DOAMNEI DANA NASTASE NEVASTA FOSTULUI P.M. ADRIAN NASTASE SI FICA FOSTULUI NOMENKLATURIST COMUNIST ANGELO NICULESCU.
  Este vorba de felul in care DOAMNA NASTASE A JEFUIT SISTEMUL ROMANESC DE SANATATE PRINTR-O RETEA DE FARMACII.
  Daca cine-va are informatii mai multe,pt ca deocamdata MEDIA TACE,IN SPECIAL REALITATEA TV A PESEDISTULUI SEBASTIAN GHITA,IL ROG SA VINA CU ELE.

 23. Dupa o lunga p[erioada de tacere,iata ca,casa regala prin vocea actorasului ratat un provincial de prin moldova,AJUNS PESTE NOAPTE,SI ZIC PESTE NOAPTE PT CA SINGURUL LUI MERIT ESTE CA A TRECUT PRIN PATUL UNUEI PRINTESE STAFIDITE,DEZMEMBRATA FIZIC IN PRIMA TINERETE DE CAPETE REGALE CU SINGE ALBASTRU,a iesit tot la televiunea PESEDISTULUI SEBASTIAN GHITA,INVITAT DE UNUL DE-SI ZICE ISTORIC,sa ne explice el deci si casa regala,CUM ROMANII SUNT NISTE ORFANI.
  Acest guseter neobrazat,se face ca uita ca,incepind de la LENJERIA INTIMA PE CARE O PUNE PE EL IN FIECARE DIMINEATA LA PAHARUL DE APA PLATA PE CARE IL BEA LA AMIAZA DUPA O ZI DE LENEVIE,ESTE PLATIT DE ACESTI ORFANI,CARE FARA A FI INTREBATI AU FOST INCA O DATA TEPUITI,SI PRADUITI,PT CA NU-I ASA REGELE TRADATOR,RAMAS CALIC PRIN CELE STRAINATATURI,LA BATRINETE ROS DE INVIDIE,TREBUIA SA ASIGURE VIITORUL ODRASELOR SALE,LA FEL DE BICISNICE CA SI EL.
  Pina a avea obraznicia si nerusinarea sa-l atace pe TRAIAN BASESCU,EXPRESIA A 50,4% DINTRE ROMANII CARE AU VOTAT,ACEST PRINT DE CHIRPICI SI BALEGA,ar trebuii ca in fiecare dimineata sa faca TEMENELE IN FATA MAISATATII SALE-POPORUL ROMAN.

 24. , LUPUL MORALIST FATA IN FATA CU PARADOXUL POLITICO-ECONOMIC’

  Orapida trecere in revista a felului in care se misca U.E.deci a tarilor care au aderat la acest bloc ,la acesta constructie super statala,scoatev in fata un paradox,de-o ciudatenie grosolana,PROFESORII ELEVILOR ESTICI SUNT REPETENTI.
  Iata ce vreau sa spun:
  CRIZA ECONOMICA,a debutat la sfirsitul anilor 2008,aproape simultan in ungaria,romania si bulgaria,facind ravagii,obligind guvernele sa ceara ajutor de la organismele internationale,incepind cu F.M.I.BANCA MODIALA SI U.E.
  Odata cu inceperea acestui proces dureros de ,EVALUARE SI TRATATRE A ACESTOR ORGANISME ECONOMICE SI POLITICE BOLNAVE,AU IESIT LA IVEALA GRAVE DISFUCTIONALITATI,MULTA,MULTA CORUPTIE SI JAF.
  Presate de spectrul falimentul si indepartarea din U.E.proaspat intratele in uniune au trecut la masuri dure de austeritate,taieri si amputari,concedieri si restructurari.
  Si ce sa vezi,aceste masuri isi arata roadele,in timp ce acasa la ei ,PROFESORII CONTINUA SA ARUNCE CU BANII PESTE O ILUZORIE ASISTENTA SOCIALA IMPOSIBIL DE INTRETINUT.
  Cele mai afectate state find cele din flancul SUDIC’ S-AU MEDITERANENEE:GRECIA,ITALIA SPANIA PORTUGALIA,CARE RISCA SA ARUNCE EUROPA IN AER.
  In timp ce ROMANIA SI-A IMBUNATATIT RATINGUL LA 3 DE B,tarile pe care tocmai le-am pomenit sunt pe topogan si cu fiecare zi,in care refuza sa ia masuri se adincesc tot mai mult in marasm si risca adevarate cataclisme.
  Trebuie spus ca-STATUL ASISTENTIAL,SOCIAL SE DOVEDESTE A FI O GOGOASA OTRAVITA,POLITICILE DE STINGA CARE INCURAJEAZA LENEA,NEMUNCA SI POMENILE,DUC LA ADEVARATE DEZASTRE ECONOMICE,CARE PUN IN PERICOL; VIITORUL UNOR NATII.

  • Citez:…” Trebuie spus ca-STATUL ASISTENTIAL,SOCIAL SE DOVEDESTE A FI O GOGOASA OTRAVITA,POLITICILE DE STINGA CARE INCURAJEAZA LENEA,NEMUNCA SI POMENILE,DUC LA ADEVARATE DEZASTRE ECONOMICE,CARE PUN IN PERICOL; VIITORUL UNOR NATII.” Cetatenii unei natii sunt cumva sursa de plata de: taxe, impozite, sa suporte cheltuielile desansate (uneori si destul) ale guvernantilor, sa suporte politicile ce duc la somaj, munca prost platita (nu avem bani, cetateni care prefera sa emigreze pentru un trai mai bun) concomitant cu indatorarea natiei pe multi ani ? Inocularea ideii ca cetatenii sunt lenesi, nu doresc sa munceasca, prinde la unele minti. Un om sanatos la cap prefera sa leneveasca, sa nu muncesca si asteapta pomeni? A, insemneza ca romanii nu sunt sanatosi la cap. Asa? Cum se incurajeaza munca? Se investeste in sanatate, agricultura, conditii de munca si viata? Astea asigura viitorul unei natii. Cine trebuie sa faca asta? Stii vorba….-Meserie te halesc, dar nu am scule? Cine sunt cei mai tristi cetateni din Europa? De ce?

 25. @
  ZeV

  Ce sa inteleg nu recunoasteti SINTEZA programului 2010 -2020 a guvernului Emil BOC si a Institutiei Prezidentiale ?

  NATIUNEA trebuie sa inteleaga si sa se regaseasca rolul ei in acest program.

  pontisti , voiculisti si antonescienii se considera ei insusi salvatorii Romaniei NATIUNEA fiind suportul de vot.

  Deci consider, blogul Doamnei isi are meritul sau colateral la izolarea thermica, mesajul general al guvernului in educatia politica a NATIUNII.

 26. @Frank Zapa [King ?]
  Exagerezi, Frank, punându-i în aceeași oală pe cei trei.
  Iată de ce :
  1. CPreda ține la principiile lui de telectual egocentrist și rigid. Dar CREDE în reformă. Desigur că, în felul lui. Dar este sincer și egal în permanență cu el însuși.
  2. Sorin Oprescu este un doctoraș parvenit din tenebrele aranjamentelor de culise și un șmecheroi dă cartier bucureștenesc, un chiulangiu și un puturos notoriu , construit din același aluat din care este c….la gard și Crin Antonescu. Cel puțin, din acest ultim punct de vedere.
  3. Dan Diaconescu este PRIN DEFINIȚIE infractorul potențial, și un vânzător NESIMȚIT ȘI IRESPONSABIL de iluzii.
  Frank, MAI TERMINĂ ODATĂ cu referința la trecut, când vorbești de CPreda ! Chiar mă scoți din sărite ! Faci PDL-ul de râs, comportându-te EXACT ca și promotorii politicii STALINIȘTI de cadre ! În fond, Traian Băsescu, nu a făcut, într-un fel sau altul, din sistem ? Ca majoritatea dintre noi de altfel ? Eu n-am stat în America, iar acum, nici nu mai concep așa ceva, constatând cât de înapoiați sunt cetățenii, în mare parte, de acolo.
  Ne râd în nas adversarii Reformei, dacă ne comportăm întocmai extremiștilor bolșevici ! CAPISCI, FRANK ? Coboară, naibii, cu picioarele pe pământ !
  Încetează cu acuzele de BOLȘEVISM adresate lui CPreda ! Încetează cu atitudinea extremistă, că m-am săturat !
  Acest personaj poate fi acuzat DE ORICE, dar , în nici un caz, de bolșevism !
  Nu te mai lua după ,,DEMENT” ! El e mercenar, dar tu…CE naiba EȘTI ?
  Fii mai nuanțat, mai calm, mai argumentat și mai convingător, pentru că acest blog este citit de MULȚI cetățeni, DE TOATE CULORILE POLITICE, pe care nu ai dreptul moral să-i faci retardați, puturoși, pegră, nesimțiți, etc.
  Pe ei, trebuie să-i atragem, dar nu putem oricum, ci prin RESPECT , ARGUMENTE RAȚIONALE și INTELIGENȚĂ ! Nu prin URĂ !
  ,,Decolează” Frank și caută ,,calea echilibrului” conform învățăturii lui Buddha !
  Doamne, doamne, greu e cu dominația propriilor instincte animalice.
  LA BISERICĂ, FRANK ! Încearcă, nu vei regreta.
  PS
  Între ,,broscoiul” (a spus-o el însuși ) Ioan Oltean și CPreda, nu există decât o singură opțiune rațională !
  PS
  A privi și analiza CU REALISM și ATENȚIE, politicienii puterii la guvernare, nu înseamnă ATAC, ci , DIMPOTRIVĂ.
  Le facem un mare deserviciu dacă-i periem toată ziulica de mare (chiar și pe…doamna ministru), repetând obsesiv, doar critici acide la adresa opzițiției ȘI MAI ALES, FRANK, la adresa electoratului !
  Așa vrei să-l atragi, spunându-i toată ziua că este needucat ?
  ANALIZEAZĂ (nu anal-izează) ce spun și-mi vei da, cel puțin tacit, dreptate. Mai devreme sau mai târziu.

  • erata
   În fond, Traian Băsescu, nu a făcut, într-un fel sau altul, parte din sistem ?

  • URA, este apanajul și LIANTUL USL.
   Dacă la URĂ răspundem DOAR prin URĂ, am mierlit-o în 2012 !
   Trebuie să le arătăm că suntem, cu adevărat, ALTEFL și mult mai buni decît ei, orientați, TOT TIMPUL , cu fața către națiune și viitorul ei!

 27. @
  Elena UDREA
  ZeV

  A propos Ronald REAGAN si Margaret THATCHER

  PESIMISMUL antoniscian pontist voiculist reprezentat de USL si CIVISMUL REALIST PDL ist & Cie

  «Les gouvernements ont une vision très sommaire de l’économie. Si ça bouge, ajoute des taxes. Si ça bouge toujours, impose des lois. Si ça s’arrête de bouger, donne des subventions.»

  “Guvernele au o viziune foarte bizara a economiei. Dacă se mişcă, adauga taxele. În cazul în care se mişcă mereu impune legi. În cazul în care se opreşte, da subvenţii. ”

  Aici se situeaza guvernele perioadei Iliescu, Contantinescu si o buna parte din mandatul lui Traian BASESCU.

  «En politique, si vous voulez des discours, demandez à un homme. Si vous voulez des actes, demandez à une femme.»

  “În politică, dacă vreti discurs, să ceriti la un bărbat. Daca vreti acţiune, solicitati la o femeie. ”

  [ Margaret Thatcher ]

  Nu trebuie uitat la alegerea femei care sa fie Margaret THATHER à la roumaine, sa conduca politicile ultra-liberale, privatizarea agentiilor publice, reducerea cheltuielilor sociale în paralel cu reducerea la realitate (raison) a sindicatelor.

  PDL trebuie sa inteleaga bine mesajul Presedintelui ROMANIEI referindu-se la Ronald REGAN si Margaret THATCHER, Barbati si Femei decisi in actiunea politica.

  « Vous pouvez avoir à livrer la même bataille plus d’une fois pour la gagner »

  Altfel spus multa ANDURANTA pana la succesul propus.
  Sustin ANDURANTA cu expresia lui Ronald REGAN,

  “Comment reconnaît-on un communiste ? Eh bien, c’est quelqu’un qui lit Marx et Lénine. Et comment reconnaît-on un anti-communiste ? C’est quelqu’un qui a compris Marx et Lénine.”

  “Cum recunoaşte un comunist? Ei bine, acesta e cineva care citeste Marx şi Lenin. Şi cum veţi recunoaşte un anti-comunist? El este cineva care intelege Marx şi Lenin.”

  Asa este diferenta pontist, voiculist si antoniscist cu cei care au inteles pe Lenin si Marx.

  Natiunea trebuie sa se fereasca de cei care lanseaza cele noua(9)cuvinte

  Les neuf mots les plus terrifiants de notre langue sont : “je suis au gouvernement et je viens vous aider.”

  Cele nouă cuvintele cele mai terifiante în limba noastră sunt: “Eu sunt guvernul şi eu sunt aici pentru a va ajuta.”

  iata cum se identifica usl ISTI.

  Ce doreste Sebastian LAZAROIU,

  L’efficacité de l’assistanat social devrait être mesurée à partir du nombre de gens qui s’en extraient, plutôt que par le nombre de gens qui y viennent.

  Cordialement

 28. @,,Felicitari”, stimata doamnă MONICA MACOVEI, pentru (ne)postarea scisorii mele , pe blogul dvs.
  Nu vă plac criticile, fie ele argumentate și în limitele decenței, nu-i așa ?
  Am căzut de fazan , în fața DEMENTULUI, luându-vă apărarea în mod realist și punctual, ori de câte ori ați fost acuzată de trădare, apartenență la bolșevism, etc, etc.
  Speram ca, în calitate de europarlamentar ales pe listele unui mare partid politic, să aveți democrația în sânge. În realitate, nu vă place să vi se spună adevărul, nu agreați puncte de vedere diferite de…obsesiile domniei voastre.
  V-am creditat cu o încredere, pe care, nu o meritați, stimată doamnă.
  Dvs vă comportați, chiar și ca om politic, precum o oengistă adeptă a NEGĂRII VISCERALE, fără a pune în loc, absolut nimic !
  După dvs, sau Renate Weber, comunitatea de la Rosia Montana nu contează, ARGUMENTELE specialiștilor nu contează, interesul național…NU CONTEAZĂ ! După dvs și foștii colegi oengiști, omul ar trebui să se întoarcă în copaci !
  Din păcate, nu prea îi mai avem. Ce ați făcut ÎMPOTRIVA DEFRIȘĂRILOR CRIMINALE DIN ROMÂNIA ? Ce ați făcut, stimată doamnă ? Nu spuneți nimic ? Cum mă așteptam….MUCLES. Tăcere absolută.
  Din acest punct de vedere, colegul CPREDA, v-a luat-o , cu mult, înainte.
  Închei prin a vă spune, stimată doamnă MONICA MACOVEI :
  RUȘINICĂ !

  • Ceea ce spun este valabil pentru toate ONG-urile ipocrite din România care ard gazul de pomană.
   Din păcate, unele dintre ele, ,,ard” și bani publici !

  • Renate Webwer este romanca de origine ebraica din BOTOSANI ?

   Vedeti cine au fost parinti ei si veti intelege chimia acestei traverstite liberala !!!

  • Bună dimineaţa!
   Iar te-ai sculat o dată cu găinile?
   Agitatule!
   🙂 🙂 🙂

   PS Referitor la asta:

   “Am căzut de fazan , în fața DEMENTULUI, luându-vă ….”

   Stai liniştit. Şi eu am eu am picat de fazan în faţa mea atunci când am văzut cât de uşor am luat ţeapă!
   🙂 🙂 🙂

  • …Din comentariul adresat lui Frank, la ora 02:12 :
   …,,Acest personaj (CPreda n.r.) poate fi acuzat DE ORICE, dar , în nici un caz, de bolșevism !
   Nu te mai lua după ,,DEMENT” ! El e mercenar, dar tu…CE naiba EȘTI ?
   🙂 🙂

  • Ce doreste Sebastian LAZAROIU,

   “L’efficacité de l’assistanat social devrait être mesurée à partir du nombre de gens qui s’en extraient, plutôt que par le nombre de gens qui y viennent.”

   Cordialement

 29. Traian Basescu, Presedintele Romaniei, a afirmat că unul dintre modelele domniei sale în politică este…Margaret Tacker și că se impune o…primenire, în continuare, a conducerii PDL.
  Păi domnule Președinte, de ce nu ați spus așa, înaintea Convenției partidului ?
  Problemele s-ar fi tranșat de atunci, toate personalitățile marcante fiind astfel încurajate să se promoveze pe ele însele și nu s-ar mai fi pierdut timp atât de prețios. 😉 😉

  • ***ZeV – un pic de logică- Domnul Boc nu poate fi băgat în rândul veteranilor. Apoi, premierul şi-a asumat nişte obligaţii, trebuie să iasă în faţa naţiunii şi să prezinte un bilanţ. Cine ai vrea s-o facă?

  • Petre ROMAN fiul lui Valter ROMAN sa gandesca economie de piata si trecerea la capitalism ?

   “Revenit in tara cu divizia “Horia, Closca si Crisan”, Valter Roman a ajuns, prin decret al Regelui Mihai, general in armata Romaniei si sef al Marelui Stat Major.
   In 1946, a scris o compilatie hagiografica intitulata “URSS in razboi”. A fost ministru al Postelor si Telecomunicatiilor. Era unul dintre favoritii Anei Pauker pe care a tradat-o in favoarea lui Dej. A fost anchetat pe linie de partid in anii 50, dar Dej l-a aparat. Il considera unul dintre putinii ilegalisti in care putea avea deplina incredere.

   Incepand din 1955 si pana la moartea sa in 1983, Valter Roman a fost directorul Editurii Politice, adica editura PMR/PCR, avand rangul de adjunct de sef de sectie la CC al PCR.
   Prin 1963, familia Roman s-a mutat in noile vile construite langa Arcul de Triumf, pe Aleea Trandafirilor, astazi Bulevardul Maresal Prezan. Spre deosebire de cei care au ajuns sa locuiasca acolo, in “locuinte de serviciu” dupa 1990 (premieri, ministri, presedintii Senatului si Camerei), Petre Roman a beneficiat de acele cu totul speciale apartamente inca din junete. Revolutia din decembrie l-a readus acasa…

   Ceea ce face cazul Petre Roman interesant este cariera sa de dupa decembrie 1989. Asocierea cu Iliescu, la ambitiile nemasurate de a deveni “lider national”, adica un fel de lidero maximo, de caudillo balcanic. In acest sens, cred ca-l depasea ca orgoliu si aspiratii pe Nicu Ceausescu care a fost un fel de succesor a contrecoeur.

   Nu se poate inchipui pe Nicu tinand discursuri inflacarate de tip “sunt os de ardelean” etc Un universitar, se spune, respectat de studentii sai de la Facultatea de Hidrotehnica, Petre a stat in Romania si a fost activ in organizatia de partid de la Politehnica intr-o perioada cand atatia dintre amicii sai de junete erau de-acum dezgustati si multi plecau din tara (Gelu Apostol, Gyuri Sencovici). Nu ma intereseaza aici relatia cu Zoia Ceauisescu (daca si cat a fost), nici aceea cu o cunoscuta reportera a Televiziunii, nci castatoria cu fiica fostului ambasador in Elvetia, Ion Georgescu, jurnalista Mioara Georgescu, specialista in Orientul Mijlociu. Ma intereseaza in schimb itinerariul sau politic, legaturile mai mult sau mai putin vizibile, perceptibile, identificabile, dar cat se poate de reale, in grupul care se pregatea sa preia puterea. Se stia bine cu Iliescu care a fost in relatii cordiale cu Valter Roman.

   Cine crede ca Petre Roman a devenit premier in chip intamplator se inseala. I-a avut ca nasi politici pe Ion Iliescu si pe Silviu Brucan care i-au cultivat convingerea ca este un veritabil om politic. A detinut functii de prim plan, inclusiv pe aceea de minstru de externe. Prin voia algoritmului, a ajuns si presedinte al Senatului Romaniei. Imi amintesc de acel decembrie 1990 cand m-a sunat Vladimir Socor, intrigat de aceasta ascensiune, nevenindu-i sa creada ca baiatul din liceu, nu tocmai stralucit ca performate academice, devenise, alaturi de Iliescu, conducator al Romaniei. Ar fi instructiv de comparat destinul post-decembrist al lui Petre Roman cu acela al lui Alexei Florescu. Nascut in 1950, fiul fostului interbrigadist, luptator din Rezistenta franceza si ministru al chimiei Mihail Florescu, Alexei a studiat psihologia, a fost intotdeauna absolut deschis in legatura cu originea sa politica si etnica, nu si-a ascuns opiniile extrem de critice la adresa comunismului. Impreuna cu sotia sa, Tomnita, profesoara la Institutul de Arhitectura, Alexei a sustinut cu entuziasm Piata Universitaatii. A fost membru al grupului de psihologi care i-au consultat si sprijinit moral pe grevistii foamei. In toti anii care au urmat, Alexei s-a situat consecvent de partea fortelor care apara societatea deschisa. Cu alte cuvinte, nu exista o maledictiune a ereditatii sociale, suntem fiinte libere si decidem noi insine ce valori imbratisam.

   Petre Roman si-a compus si recompus de multe ori biografia. N-a explicat niciodata in chip credibil cum a ajus sa studieze la Toulouse (trebuia aprobare dela cel mai inalt nivel) si daca l-a cunoscut pe mega-spionul Caraman. A sustinut ca tatal sau a condus un post de radio independent la Moscova in anii razboiului cand, in fapt, Valter Roman era seful emisiunii pentru Romania a postului de radio al Cominternului. A sustinut ca tatal sau ii canta, tinandu-l pe genunchi, in anii 50, “Hora Unirii” (scriu aceste randuri si zambesc). A negat roloul lui Valter Roman in anchetarea, pe teritoriul Romaniei, unde primisera pasamite azil politic, a lui Imre Nagy si a camarazilor acestuia din guvernul revolutionar maghiar, un guvern legal rasturnat de tancurile sovietice. Avem astazi, in romaneste, volumul “Memorandumul de la Snagov” de si despre Imre Nagy, cu prefata Ilenei Ioanid, aparut acum cativa ani la Polirom, din care reiese cu asupra de masura rolul lui Valter Roman (alaturi de Aurel Malnasan si Nicolae Goldberger) de emisar al “organelor” romanesti si sovietice. Petre a povestit, in jenantele sale “Memorii”, cum citea, din biblioteca lui Valter Roman, scrierile lui Socrate:) Unele dintre acestea ar fi simple detalii, in fond hilare si nu neaparat maligne, expresia iubirii de tata si a inculturii istorice, daca Petre Roman nu ar fi participat, cu fervoare si patos, la actiunile de consolidare a unei puteri uzurpatoare dupa 22 decembrie 1989. Daca n-ar fi fost implicat, alaturi de Iliescu, Voican-Voiculescu, Magureanu, N. S.Dumitru si Chitac, in barbaria sangeroasa a mineriadei din iunie 1990. Nu, hotarat lucru, n-a fost doar Iliescu succesorul lui Nicolae Ceausescu… ”

   pe aici se gasete si renate WEBER

  • Silverstar
   Evident, PREMIERUL ROMANIEI, domnul Emil Boc.
   Îți reamintesc ceva, ce datează de duminică, 13 februarie 2011 :
   ,,Secretarul general adjunct al PDL Gheorghe Flutur a afirmat, duminică (13 feb 2011 n.r.) , la Europa FM, că disocierea celor două funcţii este utilă şi a precizat că este necesară “o coabitare perfectă între preşedinte şi prim-ministru”.
   COMENTEZ : Nu este singur, silverstar, ia mai citeste, te rog, ceva (din ziare.com):
   CITEZ (tot din februarie 2011) :,,Presedintele Traian Basescu s-a declarat pentru prima data de parere ca ar fi nevoie de o separare a functiei de presedinte al PD-L de cea de premier, dand de inteles ca nu-l mai sustine pe Emil Boc pentru ambele pozitii.
   “Partidul va decide, dar si eu sunt de acord ca trebuie desfacuta functie de premier de cea de presedinte de partid in acest moment.”
   MAI COMENTEZ : S-a realizat acest obiectiv ? NU, Silver.
   Înțelegi, Silverstar ? Și eu pun ,,logica” mai presus de orice. Dar, la Convenția PDL, ea nu prea a existat…iar prezidentul, probabil a realizat acest lucru. 😉

  • Este o replica la anuntul lansat de ROMAN ca va fi rechemet de Presedintele ROMANIEI

 30. ***ZeV – ai dreptate, nu te contrazic dar, hai să-ţi amintesc şi eu ceva, destul de recent. În 2008, domnul Traian Băsescu voia să-l numească premier pe Th Stolojan dar acesta a renunţat. Dacă nu-ţi aminteşti de ce, îţi spun eu, îndată: pentru că nu era şeful PDL şi nu ştia în ce măsură guvernanţii îl vor asculta. Cel puţin aşa a motivat refuzul de a fi premier.
  Dincolo de aceste declaraţii, ştii ce este important? Că preşedintele şi premierul se înţeleg, alcătuiesc o echipă. Restul e… cancan dacă vrei…

  • Silverstar
   Pentru Dumnezeu, Silver, nu mai confunda funcția de premier cu cea de șef de partid.
   Stolojan , fusese desemnat în calitate de prim ministru. Logic, următorul pe listă , nu putea fi decât Emil Boc.
   Nu despre asta este vorba, Siver, ci despre separarea funcției ADMINISTRATIVE , recte , de șef al guvernului, de cea POLITICĂ, de șef al partidului.
   Liderii marcanți ai PDL au susținut aceasta, Traian Băsescu, de asemenea, chiar și mulți dintre noi am agreat-o la timpul respectiv.
   Cine a împiedicat-o pe doamna Udrea să candideze cu o moțiune proprie ?
   Hai să-ți reamintesc : tot…Președintele, care a afirmat că timpul accesului …amazoanelor la demnități și funcții înalte, nu a venit încă. L-am ascultat, cu urechile mele.
   Acum, se pare că s-a răzgândit. Trebuia, încă înainte de Convenție, să spună acest lucru. 😉

  • …Și încă ceva , Silver. Dacă, în 2009, PDL ar fi format SINGUR guvernul, Theodor Stolojan ar fi acceptat desemnarea, pentru că nu ar fi fost nevoit să facă nici un compromis , sau rabat de la programul său economic de guvernare.
   În condițiile un coaliții cu PSD, evident că s-a impus soluția politică, prin desemnarea liderului partidului care a câștigat alegerile, singurul capabil să negocieze cu PSD.
   Până la urmă, 2009 a fost un an aproape pierdut pentru reformă, tocmai datorită compromisurilor.

  • ***ZeV – Nu e domnule, nici o confuzie. La acea dată, Stolojan ştia/simţea/bănuia că nefiind şeful PDL nu va fi ascultat în calitate de prim ministru, nu va putea lucra cu echipa de aceea a refuzat funcţia. Unde e confuzia?
   Lasă-mă că nu-s tâmpită şi înţeleg foarte bine despre ce este vorba dar regret că m-am băgat în discuţie.
   Pa!

  • ***Domnule – eu vorbesc de 2008, uită-te bine la comentariul de la ora 07:08 pm, când intr-adevăr, PDL a făcut gunern cu PSD. În 2009, nici nu s-a mai pus problema Stolojan

  • Silver, eu vorbesc de anul 2009, în integralitatea lui. Guvernul PDL-PSD, a funcționat exact în acea perioadă. Despre asta vorbesc, Silver. Nu contează că desemnarea s-a făcut în decembrie 2008. Câteva zile rămase, atunci, până la sărbători, oricum, nu mai contau. Oricum, anul 2008 era deja mort și îngropat la acea dată 😉
   Vorbim, pe fond, de același lucru. Stolojan, nu a dorit să facă nici un compromis cu PSD.
   Cu PSD, Silverstar, NU cu PDL, CARE L-AR FI SUSȚINUT ! Ce naiba SIlverstar, mă dor deștele pe tastatură explicându-ți. 😉
   Când a realizat acest lucru, și-a depus mandatul în fața președintelui.
   Ca o paranteză : Stolojan trebuia să anticipeze și nu să se facă de râs, a doua oară, acceptând, în primă instanță, desemnarea.

  • ***ZeV – perfect, de asta ne şi înţelegem aşa de bine… Vorbim odată şi ne-nţelegem pe rând…
   Fiecare vorbeşte despre… aiurea…
   Eu vorbeam despre guverne, înţelegeai despre ce este vorba dacă citeai cu atenţie comenariul de la 07,08 pm. Guvernele, domnule, se fac imediat după alegeri… Nu încerca tu să mă prosteşti că nu-ţi merge cu mine…

  • Cum spui tu, Silverstar.
   PS
   Dacă iar începi cu amenințări derivate dintr-un exces de orgoliu, nejustificat întotdeauna, caută-ți un alt interlocutor. Fă abstracție de mine.
   Oricum, nu eu am vorbit de separarea celor două funcții. A făcut-o însuși Președintele și demnitari al PDL, la începutul anului 2011. Acesta este de fapt subiectul dezbaterii noastre. Eu, am fost de acord cu propunerea ,inițială, a separării și sunt și în prezent consecvent cu mine însumi.
   Referitor la comentariul tău de la 07.08, ți-am răspuns limpede.
   Stolojan și-a declinat desemnarea, nu pentru că nu era șeful PDL. Avea , de altfel, susținerea partidului și evident, a Președintelui, dar a intervenit în ecuație, necesitatea NEGOCIERII cu PSD. Stolojan nu a dorit să facă compromisuri. Boc le-a făcut și…a sfârșit într-o moțiune de cenzură, la finele lui 2009. Iar reformele s-au împotmolit, DE ACEEA S-AU DIMINUAT SALARIILE , SEMNIFICATIV, ÎN 2010.

 31. ..Domnule Stefan, nu stiu cand a lansat ROMAN acest anunț. Dacă eu nu l-am auzit, nu cred că Președintele știe ceva. 🙂
  Oricum, atât ROMAN , cât și Tăriceanu, sunt prea ocupați să facă față unor partenere mult mai tinere decât ei.
  Nu cre că mai au….suficientă vlagă, pentru atribuțiile de premier. 😉 😉

 32. Hopaaaaaaaaaaaaa,ZEVULE,pai cu citeva rinduri mai sus imi faceai morala[TOCMAI MIE,CARE AM FOST PRIMUL CARE AM SPUS CA ,CRISTIAN PREDA,ESTE UN ADEVARAT BOLSEVIC,DEGHIZAT,UN PERSONAJ REDUNANT,CARE TRAIESTE CU IMPRESIA CA I SE CUVINE TOTUL,DOAR PT CA ESTE UNIVERSITAR] si ce sa vezi,tu sari precum o capritza,in sus care vede ,TAPUL’in calduri.
  Mai dragul meu ZEV,eu sunt cu ,PICIOARELE BINE INFIPTE IN PAMINT,SIMT TERRA SUB TALPILE MELE DE MULTA VREME,SI CHITIBUSI POLITICI DE TALIA LUI CRTIAN PREDA,MIE UNUL NU AU CE-MI SPUNE,CAPISCII?????
  Apoi,cestiunea cu electoratul,ti-am mai spus si iti repet,INTELEGE ODATA PT TOTDEAUNA,ULEIUL SI APA NU SE VOR AMESTECA NICIODATA-ASADAR ELECTORATUL CARE VOTEAZA PSD,ASTAZI U.S.L.ESTE CAPTIV,DE CE ESTE CAPTIV,ASTA E O ALTA DISCUTIE.
  Asa pt ca sa fii corect informat,NEHOTARITII SUNT IN MEDIUL URBAN-electorat mai instruit,dar si mult mai capricuios si mofturoas,pe care doar cu stil,argumente drepte si nu cu gargara il poti cuceri,seduce si facut sa voteze,REFORMA,RESTRURCTURAREA STATULUI BOLSEVIC CREAT DE ION ILIESCU SI AI SAI.
  Intelege pt numele lui dumnezeu ZEVULE-CA TRECUTUL ORICARUI PERSONAJ IL REPREZINTA,DAR IN ACELASI TIMP ITI SPUNE CE FACE,DAR SI MAI IMPORTANT CE VA FACE.
  Oprestete,si nu-mi mai da sfaturi,pt ca ,SUNT MAJOR,VACCINAT,RESPONSABIL SI STIU FOARTE BINE CE FAC.
  Faptul ca atit eu cit si EUSEBIU AVEM REACTII PE UNELE SUBIECTE ATIT DE APROPIATE,ARATA FAPTUL CA AVEM APROX. ACELEASI TEMPERAMENTE SI PE ICI PE COLO PRIN PARTILE ESENTIALE NE ASEMANAM.
  Si ne asemanam pt ca ,el a cochetat cu legiunea straina,eu-…………CU AMERICAN DREAM’S,INTR-UN PORT URIAS UNDE DACA NU AVEAI SINGE IN INSTALATIE,INTELIGENTA SI VITEZA DE REACTIE ERAI MINCAT LA MICUL DEJUN DE PRIMUL ASIATIC CU OCHII MIGDALATI.
  Incearca sa iesi din haina asta de ,SFATUITOR DE TAINA,nu trebuie sa fii de acord cu mine,combatema cu argumente pertinente si le accept,dar inca o data,IN CAZUL CRISTIAN PREDA,INCA DIN 2009 IANUARIE AM SPUS-ESTE UN TRADATOR-m-a banat pe blogul lui,am fost urechiat si pe aici,pt ca la vremea aceea relatiile dintre doamna UDRERA SI C.PREDA ERAU BUNE.
  Ei ce sa vezi,dupa alegerile e.p.domnul preda cu SACII IN CARUTA A DEVINT DINTR-O DATA FOARTE SENSIBIL SI-L DERANJAU CEI CARE AU MUNCIT PT CA EL,UN LISTAC PENIBIL SA AJUNGA LA BRUXELLES.
  Nu l-a interesat CITE KG DE FAINA ,ORI ULEI A COSTAT PARTIDUL INTRAREA LUI IN P.E.
  Acum ,GUSTERUL VREA LA PRIMARIE……………….INTREBARE CINE PLATESTE,CINE LIPESTE AFISE,PT CA EL LA VIATA LUI NU A LIPIT UNUL SINGUR?????????????????
  Zevule,misecuveistul asta obraznic si tupeist,trebuie rejectat fara nici o remuscare-ATIT DE MULT RAU A FACUT PARTIDULUI INCIT ESTE DEJA CA O MASEA STRICATA CARE RISCA SA INFECTEZE TOTI DINTI,INCLUSIV MASELELE DE MINTE.

  • Frank, bate-n CPreda (sau Monica Macovei), ca în sacul cu fasole, este opțiunea ta.
   Eu am spus următoarele : mai piano cu epitetul BOLȘEVIC atribuit jignitor unui intelectual perfectibil, care și pe mine mă agasează deseori cu fixismul lui în ,,turnul de fildeș”.
   Nu sunt , însă, de acord cu folosirea unor astfel de etichete, care amintesc de comportamentul extremist al staliniștilor , nici în legătură cu CPreda, nici cu Monica Macovei, nici cu Vladimir Tismăneanu.
   Dacă facem asta, înseamnă că suntem aidoma politrucilor din anii 50, nefiind cu nimic mai buni decât ei.
   Sunt de acord, să-i judecăm, să-i criticăm, să-i ironizăm, așa cum fac și eu de altfel, de multe ori, dar fără etichetări lozicarde de tristă amintire și care, Frank, NU CONVING O MASĂ CRITICĂ DE CITITORI ai anului de grație 2011 !
   Să-i judecăm pentru FAPTELE ȘI IDEILE LOR , nu ale părinților, bunicilor, unchilor, etc, etc, etc. ! Și să o facem în mod CIVILIZAT, Frank !
   Sau…pe tine, chiar nu interesează părerea românilor care citesc ? Într-atât de înverșunat și redus în propria-ți carapace, ești ? Încă refuz să cred așa ceva, prietene.
   PS
   Încă trei considerații, Frank
   1. Analiza comportamentului unui politician, și/sau a evenimentelor de pe scena politică NU SE FACE CU TEMPERAMENTUL (adică cu…..) , FRANK, ci cu cu rațiunea, imposibil de potențat eficient cu o minte ,,certată” cu calmitatea și luciditatea.
   2. Electoratul ,,instruit” dă București, pe care tu îl contrapui celui din cătune sau orășele obscure de provincie, s-ar putea să facă , PDL-ului, surprize nu tocmai plăcute, pe fondul incoerenței și pasivității conducerii ACTUALE a PDL. 😉
   3. Dacă te iei, temperamental, după SEBI, te asigur că vei ajunge TAMAN cu oiștea-n gard. 😉

 33. P.S.-a si uitasem.pai ZECULE,DRAGULE,americanii,alegatorii,vor sa stie despre candidatul lor si de cite ori a tinut sfircull mamei in guritza.
  Despre germani ce sa mai spun,fii atent la mine,iti vind un pont,nu un PONTA:
  LUI A.M.in timpul campaniei pina si resturile menajere i le-au controlat,iar DESPRE TRECTUL EI BOLSEVIC A FOST OBLIGATA SA VORBEASCA PINA A DAT SI CEL MAI MIC DETALIU.
  P.S.-NR-2-Da si TRAIAN BASESCU a facut parte din sistem,NUMAI CA SPRE DEOSEBIRE DE CEILALTI TICALOSI EL A SPUS LA FINALUL CAMPANIEI DIN 2004 O FRAZA CARE VA RAMINE CELEBRA:
  ,MAI ADRIENE,CUM SE FACE POARE,CA ROMANII TREBUIE SA ALEGA INTRE DOI FOSTI COMUNISTI’
  Intelegi zevule ce inseamna sa-ti asumi si bunele si relele din viata ta??????????
  Daca nu intelegi acest principiu simplu,atunci zevule ai o problema,si inca una mare-orice om trebuie sa stea cu c.v. pe masa,iar politicienii trebuie sa-l aibe cu lux de amanunte,pt ca NOI PROSTIMEA LE DAM PE MINA PUTEREWA,SI NU-I DE ICI DE COLO SA PUI IN BRATELE UNOR TICALOSI PUTEREA INTR-UN STAT.

  • PS-ul tău nu argumentează absolut nimic, Frank. Nu în sensul etichetărilor tale, cu dedicație, pe care le decredibilizezi, tu însuți, prin inconsecvență.
   De fapt, m-am lămurit. Tendința ta este să pui amprenta de BOLȘEVIC, doar pe fruntea celor pe care nu-i agreezi. Trist, foarte trist, Frank.
   Aș fi preferat argumente și nu torente spumante de energie negativă. Sunt convins că faci, în această manieră, un mare deserviciu Președintelui și PDL.
   Fă o pauză introspectivă și-ți propun o scurtă analiză stilistică retrospectivă…pe care citititorii blogului, au făcut-o deja, te asigur. 😉

  • …mai adaug ceva și închei :
   Cum poți folosi expresii precum ,,beizadea comunistă” și/sau ,,procuroare bolșevică”, după care să vii în fața milioanelor de oameni născuți înainte de 1989, cărora le-au scăzut veniturile , e adevărat, conjunctural și în mare parte obiectiv, și să le ceri votul ?
   L-ai auzit vreodată pe…. Sebastian Lăzăroiu vorbind așa ? 😉
   Omul spune simplu și clar : STOP robinetului electoral al subvenției la gicacalorie, STOP risipei către asistați inexistenți, AȘA ARATĂ (adică fără haine) , hâzi și fără idei, paiațele useliste reunite pur conjunctural cu scopul demolării Președintelui.
   Scurt, limpede și la obiect, fără trimitere obsesivă la trecutul (așazis) bolșevic, al nimănui.

 34. Mda,asadar din cite vad,Zevule,problema ta in ce ma priveste ,se rezuma la stilistica,pe care vad ca ,O INFIEREZI CU MULTA MINIE DE APARATCIK.
  Ei hai sa-ti spun ceva.Nu sufera nici o comparatie stilistica mea cu cea a lui SEBASTIAN LAZAROIU,dintr-un motiv simplu-EL ESTE IN ACEST MOMENT MINISTRU,EU UN ANONIM,O PARTICULA NEGLIJABILA INTR-UN SISTEM IN CARE MILIOANE DE ,particule fac praf,gargara si multa spuma.
  Nu mai fii superficial,si patrunde in miezul subiectelor propuse de mine,s-au treci mai departe,daca ti se par obositoare ,ori lipsite de interes.
  Despre serviciile ori desrviciile aduse PD-L,HMMMMMMMMMMMM, ar trebui sa reflectezi,putin si sa te intrebi cum am rezistat p’acilea de mai bine de 4 ani.
  ADEVARUL-ZEVULE-ASTA TREBUIE SPUS,SI INCA IN MOD BRUTAL INTR-O STILISTICA SIMPLA SI DE EFECT PT CA ALTMINETERI VOM CONTINUA SA NE BALACIM IN MINCIUNA ASTA PENIBILA SI MIZERA IN CARE NE TOT SCALDAM DE O GROAZA DE ANI.
  Se vede ca ai cam,RUGINBIT SI NU ESTI LA CURENT CU LIMBAJUL TINERELOR GENERATII:
  DIRECT,FARA FASOANE SI STILISTICA SOFISTICATA,LA OBIECT SI SIMPLU.
  Daca tii neaparat sa ne etalam talentele scriitoricesti o putem face ,dar in alta parte,intr-o lume blogeristica rasta,unde orice gresala de exprimare va fi aspru taxata,iar stilistica banala socotita un defec major.
  Inchei spunindu-ti sa mergi printre oameni vii,care privesc lumea simplu si pragmatic,fara nevoia ca cineva sa-i atinga cu blindete si sa-i ia de minutza.
  COBOARA IN IARBA ZEVULE,IN SEC 21,LUMEA CELOR PUTERNICI SI ASPRI…………

  • …sper că nu vorbești de limbajul tinerilor care au dat bacul în toamnă. Nu mi se pare unul de referință pentru anul de grație 2011. 😉
   Dacă ,,înfierez” ceva, dragă Frank, sunt etichetările. Chiar și mai sus ai folosit , de-a dreptil ilar, cuvântul APARATCIK.
   Cum te contrazice cineva, i-ai și pus ,,amprenta” fierului încins pe frunte.
   Trebuia să te fi născut în Vestul sălbatic, Frank, prin sec. IX. Acolo și atunci, exista, întradevăr, o lume a …..,,CELOR PUTERNICI SI ASPRI.”
   Și-așa îți închei comentariile precum un cowboy :
   HiiiiiiiHaaaaaa 🙂 🙂 🙂

  • Sonatul Lumii te lăsa intimidat!
   ZeV este un bandit!
   Hihihihahahahuhuhu……
   Afară cu Preda Cristian din PDL deoarece este un comunist!
   Gândiţi-vă că dacă nu venea rebeliunea din 89 ‘telectualul ăsta de Preda acum preda Socialism Ştinţific pe la vreo facultate!
   Este un oportunis!
   Vă aduceţi aminte episodul cu Teo Trandafir?
   Nu l-a interesat calitatea ci calitatea!
   Nu l-a interesat că Teo Trandafir era o oportunistă!
   Şi aţi văzut care a fost rezultatul!
   🙂 🙂 🙂

  • Zăpăcilă, nimeni nu și-a asumat o altă candidatura, din PDL, în afara celei promovate de CPreda.
   Faptul că TEO a dezamăgit, oarecum, nu este vina intelectualului blamat de voi.
   Emil Boc, ar fi putut desemna un alt candidat în acel sector. Te asigur că ar fi pierdut, CU BRIO, amice. 😉 🙂

  • ASA CUM A PIERDUT, LAMENTABIL, PRIGOANA JUNIOR, IN SECTORUL I.
   Iar acum, citesc că ar fi posibilă o altă candidatură, de această dată a seniorului.
   Îi doresc succesuri, dar taaaare mă îndoiesc. 😉 🙂 🙂

 35. P.S.-TOT PT ZEV.-LA 1 DECEMBRIE 1989,ERAU INREGISTRATI 4,6 MILIOANE DE CETENI ROMANI MEBRII p.c.r.
  dUPA 21 DE ANI CEL PUTIN 50% DIN FOSTII MEMBRII DE PARTID AU DISPARUT FIZIC,IAR RESTUL,……………….SUNT VOTANTII PSD,asa ca ZEV,PUR SI SIMPLU NU PREA TE INTELEG,tu de fapt ce vrei sa spui?????????????
  Ca intru la banuieli,in ce te priveste//??????????????????????????????????????
  Daca te mustra constiinta cu ceva,mie poti sa-mi marturisesti,nu spun la nimeni si nici nu te voi acuza de ceva,ai toata intelegerea……………….mea

  • ..Simplu, Frank.
   Chiar dacă am fost membru de partid, încă din facultate, și am mers în tabere UASCR, totuși, am ascultat România Liberă, ca mulți alți cetățeni tăcuți ai patriei.
   După 1989, am fost inițial monarhist, am …înfierat transformarea FSN în partid politic (un furt GROSOLAN de start electoral) și am votat, întotdeauna cu opozanții lui Ion Iliescu.
   Și încă ceva. NU AM LIPSIT NICIODATĂ DE LA VOT, FRANK ! Pricipiși, prietene, cum stă treaba ?
   Atenție, nu reduce paleta cromatică a vieții doar la alb și negru, întocmai ca amicul nostru comun…. Diaconu Eusebiu. 😉
   Și (mai) încă ceva , Frank. Oamenii nu sunt așa cum crezi tu că sunt. Sunt moderați, preocupați de ziua de mîine, iar dacă cineva ȘTIE să le transmită un mesaj, te asigur că vor înțelege. Nu-i subaprecia și nu-i împărți în ,,buni” și ,,răi”, otova.
   Acest lucru ți-l reproșez, CU PREPONDERENȚĂ, Frank, prietene.
   Te asigur că sunt cât se poate de calm. 😉
   Am aceleași scopuri fundamentale cu tine, dar încerc să mă fac BINE înțeles, de toată lumea. 😉

 36. @
  Cie et aux participants sur le blog de MME Elena UDREA

  Votul final depinde de votul nostru a ROMANILOR din lumea civilizata.

  Suntem si vom fi cu MODERNIZAREA si RENASTEREA inceputa de Presedintele Romanilor de Pretutindeni, Domnul Traian BASESCU.

  Guvernul Emil BOC trebuie sa ne demonstreze RAPIDITATE si VOINTA POLITICA !!!

 37. Buna seara.
  In urma cu cateva minute am vazut la televizor o tanara care picase a doua oara bacalaureatul si care se arata mandra de faptul de a fi scris pe lucrare doar recomandarea ca subiectele sa fie rezolvate de Emil Boc !?
  Cred ca dincolo de greselile noastre ca si parinti sau dascali, sau cele ale politicienilor ca si conducatori, problema generatiei tinere (sau a unei parti din aceasta) ar trebui sa ne preocupe incomparabil mai mul decat balacarelile astea zilnice cu care ne alimenteaza si ne tin captivi ecranele televizoarelor.
  O seara buna tuturor.

  • Sper că nu aceasta este ,,young generation” pe care se bazează și căreia i se adresează, FRANK ZAPA [KING]. 😉 😉

 38. ***ZeV – ceea ce scrii tu pe un blog PDL-ist nu-i sănătos. Vezi tu, nu toţi PDL-iştii pot fi frumoşi, deştepţi şi devreme acasă, pe măsura gusturilor şi pretenţiilor tale. Nici mie nu-mi plac toţi dar mă abţin.

  Oare ce spun PSD-iştii ori simpatizanţii lor când citesc asemenea comentarii scrise de un aşa-zis simpatizant PDL?
  Chiar că nu aş vrea să ştiu…

  • draga Silver,
   cu permisiunea ta am sa intervin in aceasta mica disputa care risca sa se inflameze inutil:
   cred ca ZeV este unul dintre cei mai principiali comentatori ail acestui forum de idei ce poarta inca titlul de blog,a dovedit-o de-a lungul vremii,il consider un om consecvent si instruit.
   cred ca e o bila foarte,foarte alba pentru PDL.
   imi pare rau ca intelegi,uneori,pe dos.
   puparea intermitenta pe frunte a PDL,chiar si cand greseste flagrant, cred ca e contraproductiva,de fapt.duce la decredibilizare.oamenii inteligenti dispretuiesc fanatismul orb.
   sunt sigur ca ma intelegi si ca nu te superi.
   de altfel scriu atat de rar pe aici,desi mi-ar face placere,pentru ca nu suport harmalaia si datul la gioale fara rost,precum in trafic.
   cu stima,

  • ***nell – eu nu pup pe nimeni pe frunte şi nici nu-i iert. Inseamnă că nu mi-ai citit postările pline de revoltă. Dar, să spui despre unul că e ţărănoi, despre altul că e prost etc.
   Nu m-am referit la critici, n-are decât să-i critice, numai că ZeV face mahala exact ca la Realitatea şi Antene, asta mă deranjează.
   Altceva?

 39. Poate mă lămureşte cineva:
  Citeam zilele trecute pe un alt site că la alegeri se aplică principiul rotaţiei si ca firesc, votat sau nu, va trebui să iasă PSD, sigur USL – tălăngile pe care şi le-a atârnat PSD ca să atârne mai greu.
  1. Cât e de adevărat?
  2. Se poate asta?
  3. in ţările cu adevărat democrate, s-a intamplat ca un partid sa fie mai multe mandate la guvernare?

  Acum, să luăm şi partea logică: dacă un partid este votat, să spunem, de 3 sau 4 ori consecutiv, ce facem ca să respectăm acest principiu al rotirii, care sigur că nu m-a încântat? Sau… Nu ştiu, nu pot merge cu logica mai departe dar aici, ceva nu se invarte rotund…

  • Silver
   Indica, te rog, site-ul.
   Dupa parerea mea, nu este adevarat. Logic, nu este oricum.
   Daca electoratul vrea 50 de ani un partid, este optiunea cetatenilor, libera si democratica. Pricipiul rotirii nu este stipulat in nici o Constitutie din lumea occidentala.
   Doar presedintele este limitat la doua mandate. Citeste Constitutia.

  • @
   ZeV

   VOINTA ELECTORATULUI DECIDE CONTINUITATEA SAU SCHIMBAREA DE CULOARE POLITICA.

   A GENEVE DE 30 ANI AVEM ACEIASI CULOARE POLITICA, DE ALTFEL SI LA CONFEDERATIE ACEIASI TENDINTA POLITICA.

   DECE SA SCHIMBI CEVA CARE MERGE.

   IN ROMANIA GUVERNAREA ACTUALA RECALEAZA ROMANIA PE CALEA CEA BUNA A EFICIENTEI SI A RESPECTULUI CHELTUIRII BANULUI PUBLIC.

   DE ALTFEL PROGRAMUL PE CARE L-AM SCRIS CU OCAZIA UNUI ALT MESAJ DEMONSTREAZA EVIDENT DRUMUL SPRE RENASTERE A ROMANIEI.

   NIMIC NU SE POATE INTAMPLA DINTR’O SINGURA BATERE DE MANA, ESTE NEVOIE DE INCREDERE SI RABDARE.

   A PROPOS DE REZULTATUL LA BAC, VOM ASISTA IN VIITOR LA IMBUNATATIREA CALITATI ACTULUI EDUCATIF.

   IN ELVETIA NR. CELOR CU BACALAUREAT ESTE MULT MAI REDUS CA IN ROMANIA (%) MAJORITATEA CARE SE DIDICA LA TITLUL DE BAC URMEAZA STUDIILE SUP SI SE REGASESC IN ACTIVITATI CORESPUNZATOARE.

   LA CE FOLOSESTE UN BAC IN ROMANIA DACA STUDIILE SUPERIOARE NU AU PLASARE CORESPUNZATOARE ?

   ROMANIA DUCE LIPSA DE ADEVARATI MESERIASI SI DE ADEVARATI OAMENII CU STUDII SUPERIOARE !!!

   DECI PROGRAMUL GUVERNANTILOR ACTUALI TREBUIE CONTINUAT, SUGESTIA IMEDIATA, A FI URGENTAT !!!

  • Sunt total de acord cu dvs, domnule STEFAN
   Dar pentru urgentarea implementarii Reformei, este nevoie de politiccieni de nadejde si omul potrivit la locul potrivit. 😉

 40. Un zâmbet la cafea 😆

  ‎- Nu ţi-e ruşine că te-a adus chelnerul acasă la miezul nopţii?
  – Păi, dacă mai devreme n-a fost liber…

 41. Buna dimineata, nell
  Uite, de aceea sunt putin ,,suparat” pe tine, ai multe de spus, dar o faci extrem de rar. Cand mai intervi, data viitoare, te rog sa o faci la cestiune.
  În ceea ce priveste disputele mele, mi le rezolv singur. Te asigur ca, si in acele confruntari, orientarea mea va ramane ferm si in mod principial, catre interesul national. De aceea sustin PDL si Traian Basescu, CA VECTORI DE REFORMA. Deci nu oricum, oricand, si cu..oricine in calitate de reprezentant/purtator de cuvant.Sunt exigent cu ei, cu cele mai bune intentii, pentru ca, electoratul va fi si mai exigent, cu cat este motivat de partizanate, de televiziuni, sau de propriile probleme sociale si/sau economice. Si nu in ultimul rand, de gradul de educatie.
  Numai oameni puternici , coerenti si nu in ultimul rand..telegenici, ii pot convinge sa marseze pe continuitate. Cand acesti oameni credem ca gresesc, trebuie sa le spunem acest lucru, cu onestitate si fermitate.
  Altfel, sunt convins ca vorbim la bec, neconvingand pe nimeni !
  PS
  Pentru Silverstar
  Înainte de a-i judeca pe alții, privește-n oglinda sufletului. Nu in cea de zi cu zi, cea care iti produce, probabil, stari depresive. 😉
  Cu voia moderatoarei, VOI CONTINUA EXACT LA FEL , fie ca iti convine , fie ca nu !
  Ti-am mai spus, Silverstar, nu ma confunda cu Bibliotecarul. Eu nu sunt pe acest blog pentru…TINE, capisci ? Ti-am mai spus si altceva : singuratatea ta are in principal CAUZE INTERNE. Propriul tau orgoliu orb, nu ti-a permis sa progresezi si sa te implinesti. Nu o spun de la mine, eu doar constat asta. Pacat de tine, pentru ca esti o femeie inteligenta. Dar ce folos ?
  Pe mine, doar Dumnezeu ma poate intimida, Silverstar !
  Stiu ca adevarurile dor, dar trebuie ca cineva, sa ti le spuna odata si odata.
  Eu sunt acela.
  SI VOI CONTINUA !

  • ..Abia acum am citit ce ai scris mai sus : ,,Nici mie nu-mi plac toţi dar mă abţin. ”
   Uite care-i treaba, draga Silver :
   Uneori, cel mai rau lucru din lume, este sa ne abtinem. Un caz particular de abtinere este abstinenta, dar asta e…. alta poveste.
   Este exprem de daunator, pentru toate partile implicate, ca sa nu mai spun ca genereaza o multime de frustrari si iluzii. 😉

  • ….Dar e foarte ciudat, ca, in prezenta mea, nu te abtii. Dimpotriva. 😉 😉

  • …In fine, hai sa o lasam balta ( 😉 ) si posteaza un banc. Peste 10 minute trebuie sa plec de urgenta. Vreau sa o fac bine dispus. 😉

 42. PRESEDINTELE ROMANIEI ARE RAISON LANSAND PRUDENTA SI IAR PRUDENTA !!!

  ROMANIA ARE SANSA UNICA, TOTUL TREBUIE REFACUT, MINISTERUL DOAMNEI Elena UDREA MDRT are un rol foarte important in cresterea economica a ROMANIEI in aceasta perioada.

  TOTUL TREBUIE REFACUT este ADEVARAT dar ESTE NECESAR SA SE GANDEASCA O LISTA DE PRIORITATI.

  SATUL & AGRICULTURA POATE FI O PRIORITATE IMEDIATA.
  MAI EXISTA O PROBLEMA IN ACEASTA CALDURA POLITICA, DISPUNE ROMANIA DE COMPETENTA NECESARA ?

  L’économie mondiale dans une «nouvelle phase dangereuse»

  Le président de la Banque mondiale Robert Zoellick estime que l’Europe connaît une grave crise des dettes souveraines. L’Union monétaire, les banques et la compétitivité en font les frais.

  L’économie mondiale va entrer dans une “nouvelle phase dangereuse cet automne”, a estimé samedi à Pékin le président de la Banque mondiale (BM) Robert Zoellick, à l’ouverture d’une conférence sur l’avenir de la Chine à l’horizon 2030.

  “La crise financière en Europe est devenue une crise des dettes souveraines, avec de graves implications pour l’Union monétaire, les banques et la compétitivité de certains pays”, a-t-il déclaré.

  “Les Etats-Unis sont confrontés aux questions de la dette, des dépenses, de la réforme de l’impôt pour soutenir la croissance du secteur privé”, a poursuivi le président de la Banque mondiale.

  “Dans le contexte international actuel d’une croissance ralentie et d’une confiance affaiblie”, M. Zoellick a appelé la Chine à accélérer son passage d’une économie tirée par l’investissement et les exportations à un modèle accordant une plus large place à la consommation, à l’innovation ainsi qu’à “l’intégration sociale pour surmonter la division entre citadins et ruraux”.

  “En juillet de cette année, le groupe Banque mondiale a classé la Chine dans la catégorie des économies à revenus moyens supérieurs. La Chine est bien positionnée pour rejoindre le groupes des pays à hauts revenus d’ici 15 à 20 ans à venir”, a-t-il expliqué.

  “Mais c’est une transition que seuls peu de pays ont accomplie – et malheureusement, beaucoup ont échoué”, a averti le président de la BM, qui se trouve en Chine jusqu’à lundi.

  “Les pays à revenu moyen ne peuvent plus dépendre de modèles de croissance qui ont fonctionné lorsqu’ils étaient pauvres, sinon ils risquent de perdre dans la compétition avec les pays à bas salaires ainsi que vis-à-vis des pays à revenus élevés en matière d’innovation et de changement technologique”, a-t-il encore dit.

  Jugeant que “les responsables chinois savent ce qu’il faut faire”, ils les a appelés à “transcrire leurs projets en actions”.
  Les partenaires commerciaux de la Chine, Etats-Unis en tête, demandent à Pékin une réévaluation du yuan ainsi qu’un meilleur accès au marché chinois afin d’équilibrer leurs échanges avec la deuxième économie mondiale.

  “Les décisions en Europe, aux Etats-Unis, les décisions en Chine nous affectent tous”, a souligné Robert Zoellick, selon lequel “le monde a besoin de moteurs de croissance”.

 43. Inspirat de ultimul dialog cu Ze.V. mi-am adus aminte ca mai pe la inceputul anului 2011,am scris si aici pe acest blog ca PD-L ,trebuie sa-si defineasca in tuse groase si contururi inconfundabile doctrina si o data cu doctrina si VOTANTII TINTA,pt ca altminteri,vor avea grave probleme de perceptie in rindul electoratului care nu va sti ce doreste acest partid,pt viitor,incotro vrea sa duca romania .
  Sigur dupa masurile pe care le-a luat atit in 2010,cit si in 2011,partidul din punct de vedere doctrinar a inceput sa prinda contur,dar si urmare a declaratiilor publice facute de liderii din prima linie.
  Dar ce te faci cu pedelistii din linia a doua,GEN OAJDEA,CRISTIAN PREDA,si multi altii,care ,LOVITI DE UN POPULISM ELECTORAL EVIDENT’ies public cu tot felul de declaratii aiuritoare care fac deliciul presei,dau apa la moara opozitiei si alimenteaza talk-sow-urile cu subiecte grase?
  Plecind de la acesta realitate,cred ca a venit momentul ca PD-L ,sa spuna cit se poate de raspicat,daca are curajul sa renunte la ,STATUL SOCIAL’ sa le explice cetatenilor romani de ce acest concept este distrugator si ca cel putin pt urmatorii 50 de ani,STATUL MINIMAL LIBERTARIAN ESTE SOLUTIA PT ROMANIA SI SE PARE CA SI PT TOATA UNIUNEA EUROPEANA,IN CARE PARTIDELE SOCIALISTE AU CAPOTAT ,DATORITA FALIMENTARII STATELOR LOR,URMARE A POMENILOR EXCESIVE,CARE AU INCURAJAT LENEA ,NEMUNCA,LIPSA DE CONCURENTA REALA,DAR MAI ALES PRODUCTIVITATEA MUNCII,CEA CARE ADUCE PLUS VALOARE,DECI BANI IN BUGETELE STATELOR ,BOGATIE CE ULTERIOR POATE FI IMPARTITA.
  Acum revin din nou la argumentatia lui ZE.V. care sustine ca romanii trebuie tratati cu blindete,SI EXPLICATIILE PROBABIL SA SUNE CA O POVESTE ROMANTICO EROTICA,GEN TELENOVELA SUD-AMERICANA,asa incit EXPRESIA,FERMA-LA MUNCA CU VOI LENESILOR’sa le merga cit mai usor pe git betivilor,inconstientilor,smecherilor,care stiu sa te sfideze ,dar in acelasi timp sa si traiasca cu bani de la bugetul statului.
  Ei eu unul cred ca acesta maniera de a face politica,REPET MINCINOASA SI PAGUBOASA,TREBUIE SA INCETEZE,ACUM IN PLIN PROCES DE TRANSFORMARE A LUMII,ESTE NEVOIE DE EXPLICATII SIMPLE,LA OBIECT SI FARA ECHIVOC,ORI,ORI.
  Mai pe sleau,apele trebuie sa se desparta,si astfel romanii sa opteze,VOR UN DEZASTRU CARE SA-I INGROAPE,SI GENERATII DE ROMANI SA FIE UMILII EUROPEI,ORI VOR SA LUPTE,SA MUNCEASCA,SA RUPA COADA CIINELUI COMUNIST SI CAPITALISMUL ADEVARAT SA LUCREZE IN BENEFICIUL TUTUROR.
  In aceste conditii asteptarile mele din partea PD-L,sunt cit se poate de putine,STATUL SA DEVINA CIT MAI DISCRET,DAR CU INSTITUTII PUTERNICE,CADRU LEGISLATIV STABIL,SI O PIATA CONCURENTIALA CU CIT MAI PUTINE INCORSETARI SI INGRADIRI.
  STATUL SA-SI PASTREZE INFLUENTA DOAR IN ZONELE STRATEGIGE,PE CARE SA SI LE DEFINEASCA SI SA LE DECLARE PUBLIC.
  In felul acesta romanii vor sti pe cine sa aleaga,vor alege fantasmagoriile MINCINOSILOR PONTA SI ANTONESCU,S-AU VOR VOTA RATIUNEA,LUCIDITATEA SI VALORILE LIBERALE.

 44. Aceasta solutie este tot ce este mai bine pentru pastrarea caldurii in apartamente . Daca se pierde atata caldura in drum catre apartamente , atunci cel putin sa se pastreze caldura in apartament prin aceasta masura . Observ ca Dna Udrea este foarte precisa in actiuni . Am citit ce se la Realitatea tv despre ce spune pres. Basescu tinerilor dela TRPDL: sa caute leaderi de felul fostului pres. ronald reagan sau pm Margaret Teacher . eu am raspun acelui articol de la Realitatea tv( Ce a spus T. Basescu tineretului PDL ) . Am spus ca in Romania sunt doua persoane asemanatoare lui Ronald Reagan ; Principele Radu si Elena udrea (cred ca puteti citi ce am scris la Realitatea). Am spus ca Elena Udrea are acelasi simmilitudini ca si ronal Reagan : muncitoare , ambitie , inteligenta , curaj( in special ) , cu presentare fizica deoasebita si altele . Dar romanii nu apreciaza asa c

 45. Mesaj:

  Aloooo buldogii atansion la mine.
  Observ că aţi început a mârâii!
  Alo mîr-mîr-mîr, alo mîr-mîr-mîr…..!
  Ia luaţi d-aci una peste bot ca să vedeţi care-i viteza Forţei de Reacţie Rapidă:

  De când lumea şi pământul, în orice competiţie se ignoră outsiderii şi toate energiile sunt canalizate împotriva adversarului de temut, cel care contează şi trebuie anihilat.
  Nu cred că Elena Udrea face excepţie de la această regulă şi că atacurile care o vizează sunt gratuite. Iniţial, ea nu a fost o ţintă directă, ci o victimă colaterală în războiul “grupării 322” cu Traian Băsescu. Strategii acestei bătălii mediatice au decis că sunt mai mulţi sorţi de izbândă dacă ofensiva se extinde asupra familiei preşedintelui, a principalilor colaboratori şi a persoanelor apropiate. În litera oricărui manual, Băsescu a fost imortalizat în ochii opiniei publice drept un conducător cu tendinţe autoritare, apropiat, după caz, fie de Carol al IIlea, fie de preşedintele Putin, fie de dictatori celebri de dreapta sau, chiar, de stânga. A fost reînviat hulitul termen de camarilă, consacrat pentru români din istoria scrisă de comunişti. Camarila, odată intrată în arsenal, trebuia să aibă un lider, pe modelul Elenei Lupescu. Aşa a început construcţia imagologică despre Elena Udrea, femeia fatală care ar influenţa decisiv politica statului român în interesul personal şi al camarilei.
  Trusturile de presă partizane grupării politico-financiare aflate în război total cu Traian Băsescu au intrat în acţiune şi s-a ajuns la sloganul “nici o zi fără Elena Udrea”. Gesturi, gafe, vestimentaţie, vocabular, familie, prieteni, prestaţie politică, activitate profesională, toate au fost întoarse pe toate feţele în mii de ore de dezbateri. Au apărut şi acuzaţiile grave, cele de trafic de influenţă sau corupţie, cu sau fără dovezi. Nimeni nu le-a examinat cu atenţie, prezumţia de nevinovăţie sau dreptul la propria imagine în cazul Elenei Udrea n-au funcţionat niciodată. Chiar liderii marcanţi ai opoziţiei au preluat acest tip de mesaj, iar dacă formaţia de istoric a lui Crin Antonescu i-ar putea justifica excesele de limbaj, fostul procuror Victor Ponta ar trebui să ştie foarte bine cât de grav este să spui despre un om că e hoţ sau corupt dacă nu ai şi probe pentru asta. Elena Udrea nici măcar nu-i va putea trage vreodată la răspundere, fiindcă parlamentarii beneficiază de imunitate pentru declaraţiile lor politice. Aşa s-a fixat în mentalul colectiv imaginea de laborator a Elenei Udrea. Strategia se bazează pe antipatia viscerală a poporului român pentru cele două Elene nefaste din istoria recentă, Elena Lupescu şi Elena Ceauşescu. Pe acelaşi tipar imagologic a intrat în malaxor şi Elena Băsescu, mezina preşedintelui.
  Cum este posibil să intri, astfel, în folclor, să devii imaginea răului, cum e posibil să nu faci nimic bun, niciodată? Foarte simplu, dacă nu eşti robot, ci om. “Blonda” de la PDL are calităţi şi defecte, plusuri şi minusuri, a făcut lucruri notabile şi destule greşeli. N-am cum să contabilizez de câte ori a acţionat cu bună sau cu rea credinţă, din proprie iniţiativă sau pentru că aşa i-a cerut partidul. Pot contabiliza, însă, cât a crescut valoric omul politic Elena Udrea, dar asta nu interesează, probabil, pe nimeni. Pot aprecia consecvenţa Elenei Udrea într-o ţară unde loialitatea devine un defect, iar trădarea o calitate. A pretinde că Elena Udrea se vede fiindcă munceşte din greu este, cu siguranţă, o blasfemie, cât timp atâţia oameni spun fie că nu face nimic, fie că tot ce face “nu e bine” sau “e cu schepsis”.
  Doar aparent paradoxal, adevăraţii duşmani ai Elenei Udrea nu sunt cei care se văd. Nu Dan Voiculescu, cel căruia i-a cerut astăzi să stea cât mai departe de familia ei, nu Sorin Ovidiu Vîntu, nu Dinu Patriciu, nu Victor Ponta sau Crin Antonescu, lideri care au dezvoltat reale psihoze faţă de puterea şi rezistenţa Elenei Udrea, sunt adevăraţii duşmani, ci liderii marcanţi ai PDL. Elena Udrea s-a transformat din victimă colaterală în ţintă nu în ochii taberei anti-Băsescu, ci în propriul partid. Colegii ei au fost cei ce s-au speriat atunci când au constatat că, în ciuda loviturilor, nu cade, ci rămâne pe picioare. Că nu a murit politic, ci s-a întărit. Ei sunt cei care se tem de Elena Udrea, nu liderii opoziţiei. Iar ei tac şi sapă conştiincios groapa Elenei Udrea. Le surâde ideea de a o transforma în ţap ispăşitor şi de a o trimite la cratiţă. Dacă Elena Udrea va reuşi să le strice toate calculele, vom trăi şi vom vedea. Dar ce se întâmplă de când lumea şi pământul cu cei ce sapă groapa altora, ştim cu toţii. Arbitrul neluat în calcul de mânuitorii de hârleţe în acest război este imprevizibilul Traian Băsescu. http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-adevaratii-dusmani-ai-elenei-udrea-942326.html#ixzz1X4CumIqM

  Vedeţi să nu-mi aduc aminte de câte ori mi s-a oprit apa, netu’ şi curentu’!
  Vedeţi să nu dau jos husele de pe tunuri şi să dau după voi cu vreo salvă de incendiare.
  Fuga marş la coteţ !

 46. DEMOCRATIE DE BORDEI

  Asa cum am spus structura sociala pe care o prezinta asstazi romania este inca una de ,EV MEDIU TIRZIU’ si cind spun acest lucru ma bazez pe date concrete,imposibil de contrazis,astfel 47% din populatia romaniei in 2011,isi tirasca viata mizera in mediul urban,intr-o promiscuitate si saracie de-a dreptul incredibila.
  Din acesti 47% din locuitorii romaniei cam 65% traiesc in BORDEIE DE CHIRPICI,asa incit ROMANIA ESTE OBLIGATA SA FACA DEMOCRATIA BORDEIULUI,si CAPITALISM FRAMINTAT DIN LUTUL MOALE SI BALEGA VITELOR.
  Iata pe scurt ,in citeva cuvinte ,FOTOGRAFIA ROMANIEI LA SFIRSIT DE 2011,CARE TREBUIE SA INTRE INTR-UN NOU CICLU ELECTORAL,OCAZIE CU CARE TREBUIE SA-SI ALEGA PRIMARII SI PARLAMENTARII CARE VOR PUTEA DORMII,DAR MAI ALES LAFAII IN CASA POPORULUI,UNDE LUXUL,OPULENTA ESTE LA EA ACASA.
  Asadar cu acest material uman,care mai degraba au reflexe de serbi,ori iobagi,politicienii nostrii trebuie sa interactioneze,sa-i incinte si sa-i faca sa voteze.
  Mai trebuie spus ceva cit se poate de apasat,ca ROMANIA ESTE ROSIE,ADICA BOLSEVICA,TOCMAI ACOLO UNDE BORDEIUL ESTE VISUL IOBAGULUI SI UNDE SARACIA ESTE ATIT DE LUCIE,DE PESTE 2000 DE ANI INCIT PINA SI LOCALITATILE AU NUME CIUDATE,GEN:
  FLAMINZI

  Ei si atunci ma vad obligat sa gindesc,CUM OARE SA FACI DEMOCRATIE SI CAPITALISM INTR-UN BORDEI?
  Ce valori universal valabile si acceptate le poti impune acestor ,ROMANI’de-ai nostrii care sunt sensibili doar la stimuluii gustativi?
  Si mai este un alt mare paradox,baronii rosii,cei mai bogatii din romania,tocmai in tara bordeielor au densitatea cea mai mare si sunt in fruntea prostimii de cel putin 20 de ani,iar unii din vremurile imemoriale ale comunismului.
  ZE.V-ule singur ai afirmat ca adevarul trebuie spus,asa nud si dureros cum este el,pt ca doar adevarul mai poate salva ceva,ei uite eu ti l-am spus acum,ti l-am desenat si colorat.
  Daca pt aceasta ,DEMOCRATIE DE BORDEI,TE ZBATI TU,si pt acest electorat invoci duhul blindetii,esti pe o pista gresita.
  Ma opresc aici si nu mai intru mai adinc in explicatii care tin de ,MENTALITATEA OMULUI DIN CASA DE CHIRPICI-SUNT SIGUR CA VEI INTELEGE MESAJUL SI IL VEI TRATA CA ATARE.
  Inchei spunindu-ti doar ATIT:
  ,un partid nu se poate adresa tuturor cetatenilor,indiferent unde si cum traiesc si daca fac democratie de chirpici,un partid trebuie sa-si aleaga electoratul sa-l cultive si pe cei nehotariti sa-i atraga.
  Asa ca,te rog crede-ma,ceea ce tu propui este irealizabil ,este o utopie ca si comunismul,ori satul social alimentat de socialismul occidental.

  • Nu te lăsa Zapo dăi la gioale că-i buldog!
   🙂 🙂 🙂

 47. Frank Zapa [King]
  Intervin doar preliminar, el fugitivo, dar voi reveni mai pe larg.
  Spun doar atât : românii NU trebuie tratați cu bțândețe, ci cu deferență.
  Argumentul este dezarmant de simplu. Blogul nu este, după părerea mea, citit de oameni semianalfabeți, inconștienți și mai ales… BEȚIVI.
  Cu o singură, notorie și de ..poveste, excepție : Diaconu Eusebiu. :)))))))))))))

  • EXPLICATII SIMPLE,LA OBIECT SI FARA ECHIVOC…absolut corect, prietene.
   Dar nu JIGNIRI GRATUITE.
   Ete cu totul si cu totul altceva. Deci, se poate. 😉
   Concluzie:
   În tine, hălăduiesc concomitent( și se bat ca chiorii) , un demon și un înger. Sper să învingă ultimul, dar, din păcate, primul are un mare susținător care-i dă apă la moară :
   Diaconu Eusebiu. ;)))

 48. Asociatia de Proprietari bloc A12, str.Huedin 4,sectorul 4,Bucuresti on said:

  Areciem masurile de protectie sociala finantand cu 80% lucrarile de reabilitare , dar blocul nostru care are un fond de 1 miliard lei vechi, documentatia depusa din 19.04.2006,cu nr.8183, auditul si expertiza facuta si Contractul de comodat insotit de documentele prevazuite de OUG 18/16.03.2009,depuse cu nr.24945/20.05.2009, a fost omis dupa lista reabilitare 2011, cu mentiunea ca primaria sector 4 nu a primit fonduri de la M.D.R.L.T.Va rugam dispuneti raspuns cand Primaria Sect.4, primeste fonduri pt reabilitarea blocurilor 2011,Cu multumiri,Presedinte Asociatie Apostol Constanta.Administrator Toma Veronica.05.09.2011

 49. INCEPUTUL SFIRSITULUI-

  REALITATEA MEDIA PRIN PATRONUL SAU ELAN S.SI-A CERUT INSOLVENTA ,ASTFEL CA PATRONUL A DEPUS UN DOSAR LA TRIBUNAL IN ACEST SENS.
  Cu datorii de peste 256.000 de lei,in fata creditorilor patronul a ales aceasta solutie,care va duce la ,RUPEREA CONTRACTULUI CU SEBASTIAN GHITA,SI PUNERE TRUSTULUI SUB O ADIMISTRATIE SI MANAGEMENT DESEMNATA DE TRIBUNAL.
  Se pare ca zilele lui VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU LA REALITATEA TV SUNT NUMARATE.
  Daca in 2009 nr angajatilor la realitatea era de 1029,astazi realitatea mai are doar putin pestev 700-INTREBARE:
  ACEST POST DE TELEVIOZIUNE PRIN ANGAJATII SAI DA ZILNIC SFATURI GUVERNULUI ROMANIEI,DAR INTRA IN FALIMENT LUCRU PE CARE STATUL ROMAN DATORITA GUVERNULUI L-A EVITAT. Si da someri pe piata muncii,in timp ce GUVERNUL BOC REDUCE NUMARUL LOR-ATUNCI CINE ESTE IDIOT IN TOATA POVESTEA ASTA????????????????

 50. OK, Zapo, daă dorești o deezbatere mai aplicată, ei bine, fie, îți stau la dispoziție.
  Dar pentru asta, îți sugerez să te ,,agăți” de mâna mea și să transcedem dincolo de zona 2D a urechismului.
  Avem o bază de date proaspete și doldora de semnificații, ce așteaptă doar să fie scormonite, sortate și extrapolate (prin metoda inducției matematice) de minți lucide și neorbite de patimi politice.
  Îți propun să analizăm rezultatele electorale, recente, din județul Neamț, pe puncte :
  1. În Neamț, candidatul PDL, a obținut mult mai multe voturi decât s-au acumulat în 2008, în special, din mediul rural.
  Ce spun analiștii :
  ,,Ca şi pentru PNL în 2008, şi pentru PDL se poate genera un fenomen de ruralizare a voturilor. Aceasta întrucât este mai uşor pentru un partid aflat la putere să controleze primarii de comune şi să convingă (prin toate formele de convingere) alegătorii din zona rurală. În plus, în mediul rural este importantă persoana şi mai puţin partidul, deci şi votul politic.”
  2. Candidatul ce a reprezentat PDL, se numeste Adrian Radulescu. Ia să vedm , mai în profunzime, cum au stat lucrurile și cine este Adrian Rădulescu:
  CITEZ: Adrian Radulescu says : ,,Desi eu am fost simpatizant al UNPR – functia pe care o detin la minister este a UNPR -, in urma discutiilor care au avut loc in coalitie s-a decis ca trebuie sa candidez din partea PDL”, a declarat Adrian Radulescu, fost sef de cabinet al actualului comisar european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, in perioada cand acesta ocupa functia de ministru al Agricuturii.”
  3. Propunerea de candidat a depins, in mare masura, de flerul domnului Gheorghe Stefan.
  Să citim :
  ,,Candidatul initial al PDL, era Simion Maftei, fost şef al Romsilva, au declarat surse din partid. Maftei este unul dintre protejaţii lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, voce importantă în PDL şi a mai candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din 2008. Înainte de a fi numit la şef la Romsilva în 2009, a fost director la Direcţia Silvică Neamţ, unde s-a ales cu plângere penală pentru achiziţii păguboase.
  Despre candidatura sa, oficial, nu s-a discutat încă nimic. “Deocamdată nu avem nici o propunere, nici n-am apucat să discutăm. Vom lua o decizie împreună cu conducerea centrală”, ne-a declarat Gheorghe Ştefan, liderul PDL Neamţ.”
  COMENTEZ :…Și a ,,jucat” pe cartea câștigătoare. Din informațiile mele, Gheorghe Stefan este un foarte bun jucător de pocker. ;))
  4. Ce mai spun analiștii :
  CITEZ:
  ,,Din punctul de vedere al comunicării politice, candidaţii „locali” ai PDL au încercat să se detaşeze de imaginea negativă a reprezentanţilor centrali ai PDL. Această detaşare s-a realizat prin mai multe metode, printre care: (i) renunţarea la culoarea portocalie pentru materialele electorale, (ii) promovarea unui mesaj exclusiv de interes local şi (iii) interdicţia pentru liderii centrali de a se afişa în campanie alături de candidatul PDL (în special la Neamţ).”
  5. Ce mai spun aceeasi analisti :
  CITEZ:
  ,,…….este puţin probabil ca toţi aleşii locali ai PDL să aibă în propriile judeţe şi localităţi aceeaşi influenţă pe care o are Gheorghe Ştefan în Neamţ.
  Totuşi, indiferent de aceste precizări, în linii generale, se poate concluziona că aleşii locali ai PDL vor influenţa votul la alegerile generale din 2012.
  PDL ştie acest lucru şi îşi va concentra eforturile în principal pe alegerile locale, în speranţa în care îşi vor menţine măcar aleşii locali actuali (plus cei dobândiţi pe parcurs).”
  ÎNCERCĂM CÂTEVA CONCLUZII, FRANK ? DA ? Atunci, să purcedem la treabă :
  a. PDL doreste comasarea alegerilor, pentru a valorifica influenta liderilor locali. De aici, decurge:
  a.1. Conducerea centrală a partidului ȘTIE că un vot politic , dezavantajează partidul. După părerea mea, acest lucru se datorează următorilor factori :
  a.1.1. Măsurile guvernului sunt insuficient de coerent comunicate populației de câtre guvernul însuși;
  a.1.2. Conducerea actuală a partidului nu și-a făcut bine treaba, în acțiunile necesare de susținere a politicii guvernului;
  a.1.3. Conducerea actuală a partidului, întârzie în procesul anunțat, cu surle și trâmbițe, de reformă internă a partidului;
  Singura ,,reformă” , a constat în…înlocuirea culorii portocalii, cu una…ecologică, la ultimele alegeri. 😉
  b. Impactul ELECTORAL al populației RURALE, va fi ESENȚIAL.
  Conducerea partidului știe BINE acest adevăr, numai tu, dragă FRANK ZAPA, REFUZI EVIDENȚA, ȘI PLUTEȘTI PE ABURII ILUZIILOR ȘI CONVINGERILOR TALE, ÎN DISPREȚ PROFUND FAȚĂ DE ….ELECTORATUL MAI PUȚIN (DUPĂ PĂREREA TA) EDUCAT. :)))))))))))))))))))))

  • Uite, Frank, cam aici, cred eu, ar trebui să fie nivelul, pe acest blog de elită.
   Nu epitete precum BOLSEVIC, APARATCIK, LENES, INCULT, PUTUROS, erc, etc, agățate de cetățeni anonimi cu drept de vot.
   Dacă însă vine vorba de Voiculescu, Iliescu, Ponta, Năstase, Antonescu și tot neamul lor de derbedei, atunci, îți spun : ,,FOC DE VOIE, FRANK ZAPA [KING] ! :))))))))))))))))

  • …În completarea postării mele, dragă Frank, reproduc de pe blogul..LICHELEI POLITICE ( ???!!! SIC! ) :
   ,,PDL nu va “păcăli” pe nimeni cu “o simplă rebranduire”, afirmă preşedintele Traian Băsescu, adăugând că democrat-liberalii trebuie să aibă curajul să le spună oamenilor ceea ce se întâmplă, de exemplu că nu pot fi mărite pensii sau salarii şi din ce motive.
   “Dincolo de a vă revopsi, dincolo de a vă rebrandui, cel mai puternic argument este ceea ce le propuneţi românilor. Eu nu cred că o simplă rebranduire va face oamenii să spună «nu mai e PDL, e altul». Nu păcăliţi pe nimeni!”, le-a spus Traian Băsescu democrat-liberalilor, la şcoala de vară a tineretului PDL care se desfăşoară la Eforie Nord.”
   COMENTEZ:
   SAH MAT ! :)))))))
   HiiiiiiiHaaaaaa

 51. AJUTOR !
  Cu scuzele de rigoare pentru ca intervin cu ceva care nu are legatura cu nimic din ce se discuta pe blog, cer ajutor intr-o problema practica.
  Chestiunea fiind urgenta, nu prea am timp sa ma documentez in alta parte.
  Trebuie sa reconditionez baloturile de la un mic teasc.Variantele ar fi:
  1. Inlocuirea lor, prin confectionarea unora noi, din inox. Problema:varianta cade din lipsa de timp.Ramane ca o solutie pentru la anul.
  2. Sa le zinchez. Problema: nu stiu cum se comporta zincul in contact cu mustul si nu stiu daca acest metal influienteaza calitatea vinului.
  3. Sa vopsesc baloturile. Problema: ce fel de vopsea este indicata.
  Daca cele scrise ajug pe blog si daca cineva este in tema, BA CHIAR VREA SA IMI DEA O MANA DE AJUTOR, RAMAN VESNIC RECUNOSCATOR.

  • Zinchează-i dom-le, că zincu-i bun la tratamentul infertilităţii masculine şi creşte potenţa.
   După ce s-o face vinu şi-oi bea o ulcică, umpli parohia de copii!
   Coadă o să fie la uşa ta!
   🙂
   PS1 NU VOPSI! Foloseşte metoda de acoperire electro-galvanică cu zinc sau inox (ideal) dacă teascul este de mică capacitate. NU CADMIU! NU ALUMINIU! NU CUPRU!
   🙂

  • …..Aveți grijă să nu folosiți ..cianuri. Nu de alta, dar tot neamul oengistic va intra în fibrilație, iar producătorii de vinuri vor intra în insolvență. 😉

  • Beiiiii cianuri nu băgăm!
   Dar 4-5grame/litru H2SO4 de (acid sulfuric) tot băgăm beiiiii!
   Ca să fie vinul fin beiiiiiii!
   Să bei cât bea boul apă, dar să nu te faci ca porcul mangă!
   🙂 🙂 🙂

  • Nu uita de Rasputin. Au încercat să-l anihileze cu cianură de potasiu, dar nu au reușit să-l ucidă cu asta. Dacă el a devenit imun, putem și noi. S-ar putea să fim deja, fără să ne dăm seama, îngurgitând atâtea medicamente amestecate cu Chivas. 😉 😉

 52. Si aceasta masura pentru reducerea costurilor cu incalzirea apartamentelor , este tot asa de practica si folositoare cetateanului roman , tot asa cum toate masurile luate de Dna Udrea sau proiectele dansei , sunt intelepte si necessare . Asa cum observ eu , singurul politician ( care in acelasi timp este si ministru in guvern ) care se misca peste tot , care este vizibil , care exista si este viu , este politicianul Elena Udrea . Ca sa observi ce observ eu trebuie sa traiesti in America de multi ani , si sa observi multi politicieni si presedinti americani , si abia atunci vei da Dnei Elena Udrea creditul care i se cuvine . In Romania , romani , deocamdata nu sunt pregatiti sa observe asa ceva . Eu , intr-un commentariu de al meu din urma , nu-mi mai amintesc la care articol al Dnei Udrea , vorbeam de presedintele Ronald Reagan , ca vea caltati exact ca ale Dnei Udrea : muncitor , inteligent , cu solutie pentru orice , elegant si un barbat bine facut( fost actor ) , ambitios , si ce este cel mai important , foarte curajos , tot asa cum este Dna Udrea . Acest presedinte a fost cel mai appreciat dupa presedinti ca Washington , Lincoln si Jefferson . Ronald Reagan i-a spus lui Gorbacev dela Zidul Berlinului : ” tear down this wall , Mr Gorbacev ” . Si intr-adevar dupa cateva zile zidul a fost daramat si deasemeni si communismul . Eu am facut multa campanie ellectorala pentru Ronny ( Reagan ) si m-am ales cu fotografii si amintiri . Corespondentul lui Reagan in Europa era Margaret Teacher ( doamna de fier ) . Cum am spus mai sus , Elena Udrea are aceleasi calitati ca si Ronald Reagan , dar la fel ca si Dna Teacher , numai ca Dna Udrea este mult mai blanda . M-a surprins cand am citit la Realitatea tv articolul prin care T. Basescu se adreseaza tineretului PDL : ” pentru partidul vostru cautati o Margareta Teacher sau echivalentul lui Ronald Reagan “. Dar asa ceva , exact asa ceva , am spus si eu cu ceva zile in urma . Deci aici este un adevar care nu trebuie subestimat , ba chiar ar trebui sa nu se piarda din vedere nici-o clipa . Si sa nu uitam , in ciuda multor probleme de comportament si jigniri facute altora de Traian Basescu totusi T. Basescu ramane animalul politic care nu este intrecut de nimeni pe scena politica . Numai principele Radu ar putea fi echivalentul lui T. Basescu , diferenta fiind ca acesta este foarte cult si scolit pentru Casa Regala , dar ca potential de politician si om de stat , este singurul care echivaleaza pe Traian Basescu sau chiar il depaseste . Dar pentru ca Dna Udra este femeie , cu aceleasi calitati ca si cei doi , are un ascendent pentru ca este elleganta , attrage , cu manniere placute , si ce este mai important , zilnic se vorbeste de dansa , nu conteaza daca este in bine sau in rau , simplu , zilnic se vorbeste de dansa si asta este un fel semnal pentru mai tarziu , in carierea politica a dansei .

 53. @
  ZeV

  Voi merge in MOLDOVA, am sa incerc sa vad si fieful lui FLUTUR.
  BATALIA intre SUCEAVA – IASI – BACAU – NEAMT se pare ca va fi castigata de Piatra NEAMT.

  Voi vizita si Pietricica sa-mi aduc aminte de serele de vara placute cu ani in urma.
  Imi amintesc de Stefan cu placere, excela in scoala, am sa-l felicit pentru succesul realizarii primelor parcari cu societatea fetiera PARKEON.

  Ma intreb cum stie acest primar sa-si gestioneze domeniul public pe cand la IASI se parcheza unde vrei si nimeni nu-ti spune nimic si nu se plateste.
  Si cand se plateste un type iti da un tiket de mana sau caz fericit ii virezi doi RON si OK.

  Ce sa mai vorbim de control sau politie municipala, silence totatl

  Nu voi ezita si la IASI sa admir realizarea lui NICHITA si SIMIRAD, PALAS un oras intr-un targ.

  Cum spun unii dintre principali gelosi investitorii au stiut sa-si alaega purtatorul de galeata (apa grea) in persoana promotorului.

  Nu pot sa spun decat BRAVO, iata ceva realizat si in MOLDOVA aceasta pricajita dar bogata.

  Nu mai stim nimic de VASLUI, dupa unii nu mai trebuia sa fie judet, daca ar fi numai VASLUI, ….

  Dece nu sa cunosc si ZeV, se pare ca este o moldoveanca convinsa si se bate cu inertia celor din echipa sa ideologica.

  Pe buzele ei poti citi, Au boulot !!!

  Cordialement

  • Bey, la care moldoveanca te referi ? Cand aveam 6 ani purtam , întradevăr, un par blond si lung pană mai jos de umeri, de nu stiai daca sunt fetiță sau băiat. Între timp, am luat-o de nebun spre masculinitate. Mă rog, dacă fostele mele prietene nu m-au mintit si nu au simulat onomatopeele, chiar asa o fi. :))))))

  • @
   ZeV

   Atunci la moldovean.

   Cred ca aceasta bilangue R/M merita a fi comparata cu MTA.

   Cum se spunea, doriti un discurs frumos chemati un barbat, se doreste actiuni clare si rapide faceti incredere unei FEMEI.

   Am vazut-o la GENEVE merita comparatia, dar sa nu uitam gelozia femeiilor este mai rea decat cancerul.

 54. Din cate se aude, este posibila reincarnarea doamnei de fier…. in Romania !
  Cine , mai precis, vor întreba unii /unele ? Evident, amazoana din insulele Malvine (aIias, arhipelagul Falkland), recte, ilustra doamnă Margaret-Tacker.
  Se pare că in pole pozition este Andreea Vass, care avansează vertiginos spre finish, dând puternic din padelă/pagaie, viteza crește, o dâră de spumă rămâne în urmă ca o coadă de cometă, dar se apropie inexorabil două urmăritoare necruțătoare, se simte deja răsuflarea lor în ceafa Andreei, au ajuns la egalitate, publicul este în delir, se aruncă cu petarde și fumigene, mai este un metru până la sosire, când….zbang ! s-a rupt filmul.
  Continuarea o va decide viitorul, pentru că vortexul care m-a străfulgerat spre el, s-a închis prea devreme și nu am apucat să (între)văd sosirea la fotografie. 😉 😉

 55. @Silver Aquianti
  Buna dimineata (in Romania)
  Totul este OK, pana la introducerea in ecuatie a iobagului/ratatului roman parvenit si muruit cu poleiala ciorii vopsite, recte, Radu Duda. Cu asta m-ați făcut praf. 😉
  Daca Radu Duda este la nivelul , sau chiar il depaseste pe….Traian Basescu, cu siguranta ca eu sunt Winston Churchill , iar amicul Diaconu Eusebiu, poartă tiara Papei de la Roma. 😉
  Stimate domn, nu va suparati de ,,glumița” care urmează : înțeleg că ați fost un admirator al distinsului președinte Ronald Reagan și sunt întrutotul în asentimentul dvs. Dar sper sincer că nu ați preluat de la mentorul domniei voastre și … Alzheimer’s Symptoms (Scuze 😉 ).
  Dar nu-mi pot explica, altfel, aberația pe care ați scris-o. Sper că nu ați și gândit-o. 😉
  PS
  Încă ceva…nu minimalizați imprevizibilitatea domnului Președinte. Nu a spus, explicit, la care Doamnă de Fier autohtonă se gândește. 😉

  • …Chiar astăzi, sunt dispus să-l ,,încoronez” pe Radu Duda, cu titlul de ,,rege al impostorilor din România”… un monarhist, membru al familiei regale, trădător al distinsei familii monarhice românești (care l-a adunat de pe drumuri), prin faptul ca s-a vrut presedinte de republică.
   A comis, astfel, o mult mai mare blasfemie decât…Traian Basescu, ce nu a facut altceva decat sa constate, responsabil, o realitate istorică, pe care multi dintre noi refuzam sa o privim in față.
   Ca să nu mai spun că a dezonorat intreaga monarhie europeană, renuntând cu insolența burghezului gentilom, la simbolul ilustrei ascendențe exprimată prin numele său ințial. Vă reamintesc că, la data de 1 ianuarie 1999 i-a fost acordat numele, nu titlul, de “principe de Hohenzollern-Veringen” de către ASR prințul Friedrich Wilhelm, șeful casei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele său legal devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda.
   Dezgustător individ….autoexilat în propria lui nimicnicie.

  • …si eu apreciez albastrul nobil al Printullui Dud, doar ca gasesc mai definitorii decat sangele albastru al acestuia – albastrul din accesoriile sale anatomice si vestimentare.

  • @judex
   E frumos sa procedati asa ?!
   Responsabila cu zambetul nostru la cafeaua de dimineata era Silverstar.
   O zi buna dumneavoastra si tuturor.

  • @Nicolae
   …Mă uit la ceas, este…8.36 (pe monitorul meu) , deci, colegul judex avea tot timpul din lume să vă răspundă. 😉
   Prin urmare, o fac eu, atât în nume propriu, cât și în numele lui, respectiv, vă doresc o zi măcar cu puțin mai bună decât ieri.

  • @ ZEV : La remarcele facute apropos de commentariul meu , as fi preferat sa nu-ti raspund in nici-un fel , caci ar fi fara sens . Dar totusi , pentru orice eventualitate , iti raspund scurt si punctual la ce consider ca merita : 1. Ronald Reagan a simtit effectul bolii Alzheimer mult dupa ce a parasit officiul presedintiei . Ba chiar a facut un anunt public catre americani , dela ranchul sau , cum ca doctorii l-au diagnosticat cu aceasta boala. R. Reagan a fost un presedinte model , caci pana si seful dumitale Traian Basescu , il appreciaza ( citeste cele spuse la scoala de vara a tineretului PDL ) 2. Nu stiu daca principele Radu poate fi animal politic tot asa de bun ca si Traian Basescu ( si nu as crede asta ) dar in afara de asta , dumneata trebuie sa fii ultimul naiv si ultimul innocent ca sa crezi ca T. Basescu se compara cu Prinipele Radu in cultura , cunostinte istorice, politice ,etc , elleganta , manniere , diplomatie , etc . Si apoi domnule , acest om , actorul Radu Duda , a fost ales inca de pe vremea lui Ceausescu , si apoi instruit multi ani pana a fost sufficient de scolit si pregatit ca sa se casatoreasca cu fiica regelui Mihai . Trebuia sa fie pregatit in asa fel in cat sa fie capabil sa aibe raspuns la orice intrebare , ceace se si vede cand i se pun intrebari . Si apoi sa stii domnule , ca insasi regina Elisabetha II , a dat OK-ul pentru casatoria principesei Margareta cu romanul actor , care fusese instruit si pregatit in toate domeniile , ca sa conduca o Casa Regala . Or Traian Basescu nu a trecut printr-o astfel de instructie si pregatire . Probabil ca nu dai attentie la asa ceva . So be .

  • @ ZEV : Am uitat sa mai addaug o informtie , importanta cred . Se vorbeste peste tot ( lumea cu care eu am venit in contact ) ca o singura persoana tine in spate tot PDL-ul. Acea persoana este Dna Elena Udrea. Politicienii din Opozitie vad acest lucru , si de aceia zilnic o attaca , o injura , o critica . Si asa ar trebui sa faca daca vor sa invinga PDL-ul . Pana acum Dna Udrea a aratat ca are spate tare , rezista la sagetile Opozitiei , ba chiar le trimite inapoi cu tinta precisa . Dar cel care fara vointa lui , trage PDL-ul in jos , este Traian Basescu . Asta este o realitate . Aceasta perioda pentru T. Basescu este descendenta , nu mai este ca inainte . Si cu cat se implica in declaratii publice in favoarea PDL , cu atat mai mult dauneaza acestui partid , care aproape ca se observa ca este satul de obedienta si control din partea presedintelui . PS : am impressia ca se crede ca sunt tot impul la New York . Nu este asa : plec si iar vin , mai mult stau in Bucuresti . Asa ca in fiecare an , periodic ,plec si iar vin , pana cand intr-o zi , ca fiecare om , plec si nu mai vin . Cateodata este muzant sa te joci cu cuvintele.

  • Uneori, oricât de obişnuit aş fi cu paradoxurile pe care le întâlnesc în ţara tuturor posibilităţilor!
   BEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII RADU DUDA ESTE UN IMPOSTOR!
   UN MIM!
   ESTE OMUL SECURITĂŢII BĂGAT ÎN PATUL PRINŢESEI!
   ESTE TORPILA CARE A ARUNCAT ÎN AER IMAGINEA REGALITĂŢII ÎN ROMÂNIA! ESTE CEL MAI MARE TRĂDĂTOR AL REGALITĂŢII!
   🙂 🙂 🙂

  • @Nicolae: o zi buna si dvs….Am fost convins ca Excellentta SSa Sillverr Aqquillantti a attentat la rolul lui Silver, eu doar l-am epigonit, nu am intuit ca ursul aferent era din propria-i dotare.
   @ZeV: mutumesc pentru corectarea lipsei mele de atentie catre Nicolae, ai gasit si raspunsul potrivit.

 56. De la ghita1964, citire, cu adaptări de rigoare :

  Cica erau trei tipi rupti de beti la o masa (Eu, Frank și Sebi) și povesteau ei.
  Eu : -Bă, io-s trimisul lui Dumnezeu pe pamint!
  Frank Zapa[KING]: -Taci mă, ca io-s trimisul lui Dumnezeu pe pămint!
  La care cel de-al treilea , recte, Eusebiu, zice:
  -TACETI BĂ CĂ N-AM TRIMIS PE NIMENI!!!

  • Nu-s Dumnezeu!
   Căci slujbaşii mei nu-s ipocriţi, micinoşi, homosexuali, pedofili, beţivi, avizi de avere şi alte grade…….colonei, generali etc!
   Sunt doar un biet mercenar bicisnic şi împuţit!
   :))))))))
   Sunt mercenarul bicinic şi împuţit care la următoarele alegeri voi arunca cu ouă clocite în Monica Macovei şi Cristian Preda pe motiv de “beizadele comuniste ce se vor istructori de democraţie”, iar în Liviu Negoiţă deoarece în fiecare zi a săptămânii opreşte ceva! Apa caldă, apa rece, net-ul, curentul sau gazele! Pentru Negoiţă, deocamdată, am două blesteme:
   .
   Pe tine, cadavru spoit cu unsoare,
   Te blestem să te-mpuţi pe picioare.
   Să-ţi crească maduva, bogată şi largă,
   Umflată-n sofale, mutată pe targă.
   Să nu se cunoască de frunte piciorul,
   Rotund ca dovleacul, gingaş ca urciorul.
   Oriunde cu zgârciuri ghiceşti mădulare,
   Să simţi că te arde puţin fiecare.
   Un ochi să se strângă şi să te sugrume
   Clipind de-a măruntul, întors către lume,
   Cel’lalt să-ţi rămâie holbat şi deschis
   Şi rece-mpietrit ca-ntr-un vis.
   Când ura te-neacă şi-ţi scânteie-n oase
   Să vrei peste mie, să poţi pân’la şase.
   Necazul tău mare să dea voce mică,
   Să urli, să n-auzi, să vezi că ţi-e frică.
   Iar ţie, jilavă gingaş gânditare,
   Să-ţi fie şezutul cuprins de zăvoare.
   Ficatul un cui să-ţi frământe,
   Urechea să ţipe şi nasul să-ţi cânte.
   Să-ţi crape măsele-n gură
   Şi dinţii cu detunătură.
   Să-ţi pută sărutul, oftatul să-ţi pută,
   Mormântul cu mocirlă stătută.
   O unghie pe săptămână
   Să-ţi coacă la câte o mână,
   Şi-n zilele de sărbătoare
   Un deget şi de la picioare.
   De pofte să-ţi sece obrazul,
   De bube să nu-ţi mişti grumazul,
   Să-ţi iasă cocoaşă
   Şi gâlci şi cucuie-n cămaşă.
   Buricul bubat din născare
   Să-ţi sângere sub cingătoare.
   De glezne târâş să-ţi atârne
   Ghiulele de capete carne,
   Rânjite, scrâşnite şi nerăzbunate:
   Măceluri, osândă, pacate … ”
   (Tudor Arghezi – Blestem)
   .
   Averea să ţi-o lovească năpasta,
   Să ţi se năruie grădina şi casa,
   Curvă la turci să-ţi fie nevasta!
   Leucemia să-ţi mănânce din sânge,
   Pe mă-ta la mormântu-ţi s-o văd că plânge.
   Belstemat să-ţi fie tot neamu’……
   Cărare să facă spre DNA la anu’!
   (diaconu Eusebiu – Blestem)

  • Admin, dacă consideri că al meu comentariu este inoportun nu-i cu supărare dacă-l ştergi!
   Dar în Negoiţă, dacă va mai avea curaj să candideze tot am să arunc cu ouă clocite!

 57. , RAZBOI DESCHIS CU MENTALITATILE DE TIP C.A.P.-IST-REPLICA ACIDA LA COMENTARIUL Ze.V-ULUI’

  Asadar ,INGER SI DEOMON’ar fi ultima mea ,INCADRARE’in ce ma priveste facauta de prietenul meu Ze.V.
  Daca e,ori nu ,asa ii las pe altii sa spuna,eu mergind mai departe pe acesta ,SIPCA’nici macar bara,care este adevarat nu-ti aduce prea multe aplauze,dar este atit de necesara.
  Im place rolul de ,SANITAR’care da la greu ,CU FLIT’LENESILOR,PUTUROSILOR,LICHELELOR,DERBEDEILOR ,BETIVILOR,care dintr-o intimplare au aceiasi cetatenie cu mine,dar mai au ceva in plus,SUNT GRAV VIRUSATI ,EI ,S-AU AU MOSTENIT ACEL VIRUS CRIMINAL,CUNOSCUT DE SOCIOLOGI CA FIIND VIRUSUL ROSU,ATIT DE BINE INSTALAT IN CREIERELE BOLSEVICILOR ROMANI,captivi,unor rflexe si mentalitati ,COMUNISTE-DE TIP CEAPIST.
  Dar sa ma explic-C.A.P.-UL,este OPERA BOLSEVICILOR CARE A APARUT PE FOSTA AVERE A TARANILOR ROMANI INSTARITI,BOTEZATI DE PUTUROSII,LENESII ,BETIVII SI NETOTII SATELOR ROMANESTI ,DREPT CHIABUIRI,care trebuie deposedati de avere si impartita lor.
  Se stie ca ,TARANUL ROMAN IN PERIOADA ,cit a fost ,CEAPIST,a invatat cum sa traiasca fara sa munceasca,dar mai ales cum sa fure,de la CAZANUL COMUN,ADICA DIN AVEREA COMUNA,PE CARE EL TARANUL ROMAN CU SACUL IN SPATE,O CARA NOAPTEA LA EL IN BATATURA.
  Si uite asa,intr-o armonie aproape perfecta-DINTRE AUTORITATILE COMUNISTE SI TARANUL CEAPIST,STATUL LUCRA PAMINTUL,IL INSAMINTA,DUPA CARE ELEVII STUDENTII DAR MAI ALES TINERII MILITARI LUATI CU JAPCA ADUNAU RECOLTA.
  Ultima operatie,care incheia ciclul si inchidea cercul era ,FURTUL CU SACUL AL FOSTULUI CEAPIST,ASTAZI MILOGII ,POMANAGII SATELOR CARE ASTEPTA POMENI,IN TIMPUL CAMPANIILOR ELECTORALE PT A-SI PUTEA VINDE VOTUL.
  Si acum citat din Ze.V.:
  ,TREBUIE TRATATI CU DEFERENTA’………
  Ei bine hai sa zicem ca eu gresesc tratindu-i ,PE UNII DIN CONATIONALII NOSTRII DE CARE PUR SI SIMPLU MI-E RUSINE,CU O ATITUDINE FOARTE ACIDA,dar pt ca tot il apreciezi pe ,SEBASTIAN LAZAROIU,HAI SA-TI DAU UN CITAT DIN SCRISOAREA PE CARE A TRIMIS-O DL LAZAROIU,IERI TUTUROR PARLAMENTARILOR ROMANI,PRIN CARE II INVITA SA VOTEZE BOUA LEGE A ASISTENTEI SOCIALE:
  Actualul sistem de asistenta sociala,este unul al abuzului,hotiei si mitei electorale.
  Pt a depasi aceste vremuri de criza trebuie sa fim uniti si responsabili…………….si sa punem pe prim plan INTERESUL NATIONAL……

  Ai auzit zevule???????????????????????????????????INTERESUL NATIONAL SI SA LASAM DE4OPARTE ORGOLIILE POLITICE……………….SI SA ELIMINAM HOTIA,LENEA MITA ELECTORALA SI PE ACESTI CETATENI ROMANI,LENESI BETIVI,HOTI SA-I TRIMITEM LA MUNCA……………

  Adica tocmai ,SA NU-I TRATAM CU DEFERENTA SI SA LE SPUNEM DE LA OBRAZ:
  BEY LICHELOR UMANE,STOP,NU SE MAI POATE ASA,AJUNGE,DATIVA JOS DE PE BUGETUL STATULUI SI GINDITI,CATATIVA SOLUTII NU STATI LA INFINIT CU MINA INTINSA……….

 58. Romania ROSIE-Pt a putea intelege cint mai bine DE CE SUNT VOTATI pesedistii,actualii uselisti,acolo unde sunt votati,este obligatoriu sa vedem unde este fieful lor,CE REGIUNI DIN ROMANIA SUNT COLORATE IN ROSUL INTENS BOLSEVIC,dar mai ales de ce sunt votati.
  Asadar,ieri vorbeam de DEMOCATIA DIN BORDEI,o democratie care aduce mai degraba cu democratia de EV MEDIU TIRZIU,unde SERBUL ORI IOBAGUL TARAN ROMAN ESTE LEGAT OBILICAL DE PRIMAR,CARE IN MOD DISCRETIONAR OFERA AJUTOARE SOCIALE,TRANSFORMINDU-I PE ACESTI TARANI IN ADEVARATI SCALAVI MODERNI,ATENTIE DE BUNA VOIE,CARE ISI NEGOCIAZA VOTUL,NU FORTA DE MUNCA,PT CETE-VA SUTE DE LEI NOI PE LUNA.
  CARE SUNT REGIUNILE ROSII DIN ROMANIA???????????????????????Pai cu rosu intens sunt colorate moldova si judetele din sudul romaniei,exceptie facind bucurestiul,unde sigur,lucrurile stau altfel.
  Ca ne place ,ca nu ne place ,ASTA-I TRISTA REALITATE.
  Sigur aici nu incap nuante,pt ca majoritatea decide,iar minoritatea,care nu este de acord cu acest mod de viata,este pusa la respect si nu are incotro,trebuie sa respecte decizia BETIVILOR ,LENESILOR SI A PUTUROSILOR.

 59. Dragă Frank Zapa, dacă locuitorii de la țară ar fi rămas cu mentalitatea CAP-istă, tot ar fi fost o sfârâială…(mai) aveam ceva grajduri, terenuri adunate la un loc (nu zdrențuite, ca acum, în parceluțe și ronduri de floricele..sălbatice) și mai ales, canale și sisteme de irigații cât de cât funcționale.
  Din păcate, ADEVĂRAȚII BOLȘEVICI în frunte cu Ion Iliescu % Camarila din dotare, au inseminat în conștiința bietului cetățean rural, mentalitatea de LĂCUSTĂ.
  Toți, de-a valma, au devastat, au furat, au reutilizat și c…la gard, tot ce au întâlnit în cale.
  După ce oamnii au ,,păpat” tot, cu furie, ,,băieții deștepți” din agricultură s-au (re)întors cu impetuozitate și au (post)luat pământurile în administrare și exploatare.
  Iar amărășteanul, tot iobag a rămas la ciocoii vechi și noi.
  ASTA au făcut deținătorii BRANDULUI de BOLȘEVIC în anii 90, din naivii asistați de la sate. Cârpe și ,,mecanisme” rudimentare și teleghidate de votat !
  Iacătă că acum, oamenii redescoperă valențele exploatării,de tip CAP, a pământului, așa cum evreii, având la bază chibuțul, au construit adevărate grădini în deșert. Iar ce este mai important, acești oameni încep să-și pună întrebări. Depinde și de noi, dar mai ales de autorități, ca ei să primească răspunsuri cel puțin satisfăcătoare.
  Să fie într-un ceas bun, iar producătorilor autohtoni, le doresc succes în lupta cu monopolul transnaționalelor care ne bagă pe gât roșii din plastic.
  Desigur că, autoritățile statului au mari obligații și în această direcție, subsumate obiectivului strategic privind asigurarea securitații alimentare a populației.

  • ..Foamea si setea de profit precum si obsesia de a controla, pe fata sau pe dos, destine si resurse tot mai numeroase ale omenirii, vor duce, in cele din urma, la o reevaluare a capitalismului de tip liberal-libertarian, asa cum il cunoastem azi.
   Lipsa unor limite si controale SEVERE impuse de state, din păcate, partial corupte si/sau incompetente, mai apropiate de ,,patricieni”, decat de cetatenii simpli, a compromis valorile fundamentale ale acestui tip de oranduire : EGALITATEA DE SANSE si CONCURENTA LIBERA și LOIALĂ.
   Nu (mai) suntem liberi, Frank, suntem la cheremul marii finante HRĂPĂREȚE, a speculatorilor si a politicienilor SLABIȘTI, ,,ingăduitori” cu primele două categorii. Ca să nu spun altfel, adică mai dur.
   Iar sistemele de valori au ajuns cu susul în jos. Unii, mai puțini, sunt mai egali decât majoritatea. În zona celor puțini, încep să intre și minoritățile agresive care nu pun mare preț pe educație și competență în promovarea intereselor individuale sau de grup specific.
   A învinui de crize și lentoare a progresului DOAR leneșii, inculții și incompetenții anonimi, existenți din belșug, e adevărat, ESTE O MARE EROARE.

 60. Si acum sa vedem cum stam cu IMPACTUL-pai dragul meu ZE.V.-cestiunea cu imactul este mult mai complicata decit se pare,poti tu intelege.
  Hai sa-ti dau cite-va EXEMPLE DE IMPACT SI MOD DE GINDIRE REDUNADANT,ASA CUM AI GINDIT SI TU:
  Imediat ce GUVERNUL BOC A TAIAT IN CARNE VIE,INTRIND CU CIZMELE IN SALARIILE BUGETARILOR, REDUCINDU-LE DRAMATIC,DUPA CE AU SCOS O NOUA ;LEGE A INVATAMINTULUI,AU INCHIS SPITALE,CARE ERAU ORICE,DOAR SPITALE NU,DUPA CE AU IMPUS PLATA A 5,5 % DIJN PENSIILE MAI MARI DE 786 DE LEI,LIDERRII DE SINDICAT CU CARNETE ROSII DE PARTID,LIDERRII USELISTI,AU CHEMAT TARA LA AMPLE DEMONSTRATII DE STRADA,LA VIOLENTE SI LA RASTURNAREA GUVERNULUI EMIL BOC SI DEMITEREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU.
  Ce au facut cetatenii romani???????????????????????????????
  S-au uitat cu scirba la acesti DEMENTI ZURBAGII ANTINATIONALI,AU STRINS DIN DINTI,POATE AU INJURAT,DAR NU AU IESIT.
  Si stii de ce:
  zevule,pt ca GUVERNUL A EXPLICAT CIT SE POATE DE BINE SITUATIA GREA A TARII,AU FACUT UN EXTRAORDINAR EFORT DE P.R.-SI AU SCOS LA IVEALA TOATE RAHATURILE DIN TARA ASTA.
  ZEVULE–inceteaza cu prostiile si nu te mai inspira din PROPAGANDA BOLSEVICA DE LA ANTENA3 SI REALITATEA TV,CARE DE DIMINEATA PINA SEARA URLA CIT DE PROST COMUNICA GUVERNUL,CIT DE SLAB ESTE GUVERNUL SI LIPSIT DE OAMENI DE VALOARE.
  A,nu spun ca nu s-au comis si erori,ca nu s-a calcat in strachini,DAR SUB PRESIUNEA TIMPULUI ERA CEVA FIRESC SI NORMAL.
  Tu in mod CONSTIENT,ORI INCONSTIENT,TE FACI PURTATORUL DE MESAJ ,AL USELISTILOR,RELUIND ACELEASI INEPTII SI CLISEE IDIOATE.
  INCA O DATA REPET,DE CE ROMANII NU AU RASPUNS LA CHEMARILE DISPERATE ALE TELEOPOZITIEI,SI USELISTILOR???????????
  Si hai sa-ti mai spun ceva-IN NEAMT USELISTII AU MINTIT CU SONDAJELE,ASA CUM FAC IN CAZUL TUTUROR SONDAJELOR.
  Au trimis la centru,SONDAJE PLATITE DE AUTORITATILE LOCALE,PERIATE,FACUTE IN SATELE CONTROLATE DE PRIMARI P.S.D.,DIND PROCENTE DE CISTIG PT USL DE PESTE 80%
  Asa ca zevule-nu mai consuma ,SONDAJE USELISTE,CA RISTI ENORM,RISTI SA FACI HEPATITA…………………HAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIII.C……..

  P.S.-Ze.V.-si acum un sfat prietenes-orice informatie trebuie bine cintarita,trecuta prin FILTRUL FIN AL INTELIGENTEI,FOLOSINDU-TI IN ACELASI TIMP SI DISCERNAMINTUL,ATRIBUT CUNOSCUT IN CAZUL OAMENILOR DE VALOARE,SI ABIA APOI SA TRAGI CONCLUZII,ALTFEL,POTI DEVINI O VICTIMA ,DESPRE CARE UNII AR PUTEA SPUNE CA :
  UITE CE GURA CASCA E SI ASTA,MANINCA PE NEMESTECATE TOT CE I SE PUNE IN TAVA……………

  • ..Ai grijă, ca la sfârșit, să privești în jos și să deschizi parașuta, după ce ieși din stratul opac de cumulo-nimbus. 😉
   PS
   De unde ai scos-o cu ,,sondajele useliste”, numai…Dumnezeu știe…adică, probabil, Diaconu Eusebiu. ;))))
   Eu nu am vorbit de așa ceva, ci de opțiunea mediului rural pentru un anumit candidat și în urma unei campanii de mobilizare exemplare, organizată de autoritățile locale, mai apropiate de ….realitate decât cele centrale (politice). 😉

 61. Pt ca economicul se suprapune perfect peste politic,cred ca ar trebui mai degraba sa cautam raspunsuri la urmatoarea intrebare:

  ,CUM TREBUIE OPRITA INTENTIA DE REVITALIZARE A STINGII,DECI CUM TREBUIE TINUTA DEPARTE DE PUTERE’

  E LUCRU STIUT,stinga devina agresiva in momente de criza economica si spun acest lucru pt ca m-am aplecat cu rabdare peste criza economixca declansata in anii 20-50,incercind ai secolului 20,incercind sa gasesc similitudini dar si deosebiri.
  Stinga a devint atotputernica,abia in anii 30 in europa urmare a pomparii de resurse de FOSTUL U.R.S.S. care dorea sa transpuna visul TARULUI PETRU CEL MARE,DAR SUB FALDURILE STEAWGULUI ROSU AVIND SECERA SI CIOCANUL INSTALAT PE EL.
  dESI stinga europeana,este la ORIGINEA CRIZEI SI IDEILE STINGISTE DIN U.S.A. acestia astazi se fac ca uita ca EI AU FACUT PRAF RESURSELE,CA EI PRIN GENEROZITYATEA EXCESIVA AU IMPINS FINANTELE STATELOR IN PRASTIE,CREEIND UN SISTEM ASISTENTIAL IMPOSIBIL DE SUSTINUT.
  Astazi guvernele de drepta,TREBUIE SA ASANEZE ECONOMIILE,SA TAIE BRUTAL IN PRIVILEGIILE POPOARELOR,SI EVIDENT SA SUPORTE SI CONSECINTELE POLITICE SI ELECTORALE.
  Ei pe acest teren atit de neprimitor-VOTANTII TREBUIE FACUTI SA INTELEAGA CA STINGA ESTE DISTRUGATOARE,CA ESTE O MOLIMA CARE LASA IN URMA EI DOAR PUSTIUL SI DESERTUL.

  • Resursele au fost risipite de politicenii POPULIȘTI, în cârdășie cu mediul de afaceri de tip căpușă, adepți ai statului social, din considerente de…stabilitate politică. Adică, electorale. 😉
   Nota: vezi cazul Italiei, unde afaceristul media Berlusconi (echivalentul lui SOV și/sau Voiculescu) , recte, toată clasa politică italiană și-au făcut de cap, pe fondul unui….președinte decorativ și unei justiții în permanență hărțuite. 😉

 62. UNDE NE SUNT MODELELE DE VIATA ????????????????????????????????

  Dialogul polemic cu Ze.V.m-a trmis direct spre subiectul cu adevarat serios,MODELE IN SOCIETATE’subiect pe care societatea romaneasca in ansamblul ei refuza sa-l dezbata pt ca nu-i asa,daca ar face-o ar da peste niste schelete atit de rau mirositoare incit in preajma lor doar cu ,MASCA PE FIGURA’ai putea supravietui.
  Si cind spun acest lucru,ma gindesc la MODELELE CARE S-AU IMPUS IMEDIAT DUPA 90,care au avut o mare influenta asupra evolutiei societatii romanesti ,pe care astazi o vedem in toata splendoarea ei.
  PASTRAREA STACHETEI SUS-IN STRATURILE CURATE,a fost de-a dreptul imposibila,pt ca MODELELE ANILOR 90 S-AU DOVEDIT INTR-UN FINAL,DUPA CE AM REUSIT SA AJUNGEM SA LE COTROBAIM PRIN DEBARALE SI SA DAM PESTE SCHELETELE URIT MIROSITOARE,niste false MODELE,IMPOSTORI SI FARISEI,PUR SI SIMPLU JEGURI UMANE DEGHIZATE IN OENGISTI,CIVILISTI,GDESISTI,ETC.
  Odata coltul de covor ridicat,si ,GUNOIUL MORAL DEPISTAT,mi-am dat seama cit de ,PUTREDA ESTE SOCIETATEA ROMANEASCA,CIT DE ATACATA ESTE DE CANCERUL MALIGN ROSU,CARE A IMPINS LA COMPROMISURI INCREDIBILE,OAMENI PE CARE IN URMA CU 15 ANII II STIMAM.
  Ieri citeam ceva ,adus in atentia opiniei publce de UNUL DIN OENGISTII-POLITICIENII ,ANILOR 90 ASTAZI TUCALAR CARE A AVUT INSPIRATIA SA SE ALIMENTEZE DE LA HIDRANTUL LUI SORIN OVIDIU VINTU,SI SA-SI CULTIVE AMICITIA CU UN ALT MODEL,AJUNS INTRE TIMP JEG,STELIAN TANASE.
  Acesta,JEGUL STELIAN TANASE,ieri ca un ZVONER AUTENTIC,ANUNTA ONORATA ASISTENTA CA,TRAIAN BASESCU ESTE GRAV BOLNAV.
  Dupa sopirlita,diversionista,conform careia DINU PATRICIU SI-A IMBUNATATIT RATINGUL IN RELATIILE CU TRAIAN BASESCU SI CA AR PUTEA AJUNGE PRIM MINISTRU,ZVONERUL STELIAN TANASE,CINDVA MODEL CARE A INSPIRAT MULTI TINERI,astazi da dovada de lipsa DE ONOARE,DE MORALA SI DE UN GROBIANISM FEROCE.

  In aceste conditii intr-o anumita privinta s-ar putea sa-i dau dreptate lui ZEV-daca modelele,cei care sunt la pragul de sus,procedeaza in acest fel,atunci ,CALICII VOTANTI,de ce sa nu-si vinda si ei,putinul pe care il au-VOTUL,SI SA-SI CONTINUE VIATA IN PROMISCUITATE,LENE SI BETIE????????????

  P.S. si totusi,nuuuuuuuuuuuuuuuu,si unii si altii trebuie izolati,si combatuti…………..

  • Fraierilor modelul vostru de viată eu trebuie să fiu!
   În următoarea campanie trebuie să faceţi exact ce am să fac eu:
   Cum o să vedeţi pe la vreo tribună parlamentară lichele precum:
   Mungiu, Dinescu, Olguţa Vasilescu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Monica Macovei, Cristian Preda, Dan Diaconescu, Gigi Becali, Vadim Tudor, Ludovic Orban, Dragoteasca, Nistorescu…şi multe multe alte lepre de teapa lor daţi în ei cu ouă clocite!
   Pe Liviu Negoiţă mi-l lăsaţi mie!
   Până acum, anul acesta, per total a oprit de de fix 67 de ori una din utilităţi!
   Până la sfârşitul anului se face de 100. !00 de ouă clocite am săi sparg în capul ăla dacă mai are curaj să candideze!

  • ..Și DACĂ CPREDA dă lovitura la PG a Capitalei ? Îmi dai voie să-i
   ….trag ,,modelului” 20.000 de pumni în cap ? ;)))))

  • Auleu, acum vazui ! Lipseste Victor Ponta ! Fi-ți-ar copilotul imatur, obraznic și caraghios al dreak! Primul pe listă trebuia să apară ! Mama ei de jigodie pesedistă, cu Udrea sus, Udrea jos, Udrea peste tot și-n toate, ori de câte ori deschide pliscul de arlechin grotesc cu sexul indecis. Ori ai uitat, ori ai o problemă , caz în care, intru cu buldozerul peste tine !
   Devalizez toată ferma de la Cornu pentru …căpățâna lui și …a ta și tot nu-i de-ajuns.
   :)))

 63. In timp ce tu te gândesti cum să-ti trăiesti viata, cum să găseşti soluţii la problemele tale, unii chiar stiu ce îti trebuie. Iti oferă solutii facile, modele. Politicienii iti atrag atenţia prin diferite metode: sloganuri, lozinci, iti pun in atentie pericole (boli, crize, moguli, conflicte si vinovatii) Asa tu devii atent, incepi sa gandesti alaturi de politicieni. . Incet-incet iti subjuga mintea, incepi sa gandesti pentru acestia, devii Sclavul. Ti-ai ales Liderul? Daca ai si ceva carte, incepi sa faci scenarii, ai raspunsuri la ideile Sefului. Dacă esti sărac, îi urăsti pe bogati, dacă esti salariat ii urăsti sau doar invidiezi pe cei mai bine plătiti, cel ce lucrează(…acolo se munceşte cu adevărat) “la privat”, îl invidiază(cel putin) “pe bugetar”, urăsti politistul ca te-a tras pe dreapta, urăsti politicianul din tabara advesă etc. ? Degeaba “ne razboim” pe bloguri sa aratam care este “adevarul”, fiecare cu al lui “adevar”. Nu, nu au fost promovate valorile, indiferent de ideologie. Au fost inventate si “scoase la lumina” adevaruri manipulatoare, da bine la cetatenii cu capacitate de intelegere diversificata, cu precadere pentru cei carora li s-a spus ca sunt…. puturosi, lenesi si stau cu mana intinsa la mana Statului.. PS. Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela, Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa? Prea v-aţi atătat arama sfâşiind (dezbinand) această ţară, Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, Ca să nu s-arate-odată ca sunteţi – nişte mişei! Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire; Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire…Si. Intrebarea unui roman la radio Erevan. Este normal ca Puterea sa critice Opozitia? Raspuns. Este normal din moment ce, Opozitia nu lauda Puterea.

  • Unele pericole sunt reale si necrutatoare. Asa cum, la fel de reala este si fundatura de filozofie a dezvoltarii, in care intreaga lume a intrat.
   Intradevar, se impune o dezbatere serioasa centrata pe sisteme de valori, nu pe persoane, fie ele, politicieni, filozofi, scriitori, analisti, economisti, ingineri, etc.
   O dezbatere nu poate avea loc daca nu incercam din rasputeri sa ne detasam de noi insine….sau de partea din noi care ne tine pe loc.
   Crizele nu vin din cer (bat in lemn), ele sunt generate de oameni, pana la ultimul si cel mai de jos palier.

  • ..Daca ne scoatem , in mod subiectiv, pe noi insine din ecuatia impasului, atunci e grav : sansa revenirii scade sub nivelul critic.

  • @ZeV…A fost un Proiect, acesta a fost tema de campanie electorala, este vorba de reabilitarea termica a locuintelor. A venit criza (?), atentie, financiara. Criza a fost generata de societatea de consum, banii au luat calea unor activitati care, in lupta pentru bani, bancile(ele fac comert cu bani) au dat credite. Cei care au cazut in capcana consumului(destui) fara masura s-au trezit datori si fara putinta (destui) de a-si achita datoriile. Cred ca, nu STANGA sau DREAPTA sunt vinovate, mai repede a fost presiunea sociala plus promisiuni ale tuturor culorilor politice, pentru calcule electorale populiste. Cand duci societatea din economico-social la sfera politica, avem o lupta surda pentru cine este mai frumos, intr-o hora pe ritmuri de manele. Acum cand Statul trebuie sa faca investitii si nu doar praduirea banului public, nu mai are bani, au uitat promisiunile, au gasit sa propuna/oblige cetatenii sa-si izoleze termic locuintale. De aceea ii trimite la banci, sa se indatoreze. Iar bancile? Alti datornici, alte datorii?

 64. @Silver Aquianti
  Stimate domn, regret că nu ați înțeles că sunt unul dintre admiratorii fostului președinte Ronald Reagan. Când ești departe de țară, probabil că anumite ,,,nuanțe” ale limbii române se estompează, mai ales cele din zona metaforică a pamfletului si/sau a glumei subtile.
  Cât despre…instruirea ,,tovului” (că domn, nu-i mai pot spune) Radu Duda, vă atrag atența că, în a doua sesiune de bacalaureat, s-au prezentat tineri (și tinere) pe care s-au cheltuit mii de euro cu meditatori particulari. Rezultatul ? Zero barat, stimate domn . Și acești tineri, compensând lacunele de cunoștințe cu …tupeu și insolență, sunt capabili să răspundă la orice întrebare, desigur, în felul lor. 😉
  Cât despre comparația cu Președintele…stimate domn, nu vă supărați, ori sunteți în solda casei regale, ori aveți o problemă…mai în glumă, mai în serios. 😉
  Diferența este pentru mine, zdrobitoare. Pe de o parte avem un Președinte RESPONSABIL față de țara lui (nu întâmplător îl admiră pe Ronald Reagan) și un bastard dopat informațional, dar găunos din perspectiva caracterului.
  Un individ care se implică în campanii electorale….republicane și în lupta politică internă, OPTÂND pentru o anume zonă a spectrului politic, NU ESTE DEMN SĂ REPREZINTE IDEEA ȘI SIMBOLURILE MONARHICE ! Ați înțeles, stimate domn ?
  Deoarece respect valorile democrației republicane, bazate pe toleranță, atitudinea mea față de acest personaj de teatru al absurdului , va fi doar un spate întors (definitiv) în liniște. Punct.
  PS
  Nu Președintele trage PDL înapoi, PDL, stă pe loc, în acest moment, din proprie (ne)inițiativă la nivel central.
  PPS
  Sper să vă mai nuanțați atitudinea oarbă și de-a dreptul obsesiv-apologetică promonarhică, pe un blog al unei națiuni republicane . Până și toleranța unei democrații de tip occidental, are limitele ei…..cel puțin de limbaj, mai ales, cu cei care nu respectă Constituția Republicii România, în vigoare .
  Încerc să fiu cât mai…eufemistic cu putință, vorba unei colege simpatice de pe blog. 😉

  • ..La 11:53, prietenul Diaconu Eusebiu, v-a răspuns …neeufemistic. Vă place așa ? Nu vă doare sufletul că-i faceți un deserviciu exregelui Mihai ?
   Vă propun , mai bine, să ne povestiți despre experiențele dvs americane.
   Despre bursă, credite ipotecare, datorii suverane, …cîte locuri de muncă a generat ,,politica” afroamericanului de la Casa Albă și multe altele….. despre ce nu trebuie să facă România. 😉

  • @ ZEV : Am inteles : ai puternice sentimente anti-monarhice . It’s OK . Dar oricum , intr-o zi cand principessa Margareta va deveni Regina Margareta , actorul Radu Duda va fi sotul unei regine , iar eu si cu tine , nu vom fi . sI CHIAR daca m-as alinia cu tine si impreuna am denigra pe principele Radu , nu uita ca el nici nu stie ca noi existam . Si apoi spui ca presedintele Basescu , nu trage PDL-ul in jos , ci PDL-ul sta pe loc , asta insemnand cam acelas lucru . In zilele de azi nu ai voie sa stai pe loc . Cel putin Dna Udrea intelege ca statul pe loc nu este benefic PDL-ului si atunci dansa singura face tot ce poate ca sa miste PDL-ul , asa cum am spus in commentariul de mai inainte .

  • Am fost monarhist convins in anii 90, dar atitudinea ulterioară a casei regale fata de Ion Iliescu si monarhia europeană din care face parte, m-a dezamagit ireversibil.
   Cooptarea lui Radu Duda in familie, a pus capac.
   Ca sa nu mai spun ca exregele nu a justificat niciodata credibil, abdicarea lașă in fata istoriei si a poporului sau. Punct…si de la capat. 😉

  • Doamna Udrea trebuia sa candideze, cu motiune proprie, la functia de lider al PDL, iar in echipa, trebuiau adusi oameni de forta si credibilitate.
   L-ati urmarit pe Ioan Oltean la scoala de vară ? A făcut , pur și simplu, partidul de râs. Ce exemplu este acest om față de tineri ? Unde sunt ideile, viziunea, directiile doctrinare, in dezbaterile desfasurate cu acest prilej ?
   Singurul care ma convinge in acest moment, este Sebastian Lazaroiu.

 65. Diaconu Eusebiu 12:35
  Am o propunere, dragă prietene.
  PDL să nu mai desemneze nici un candidat, pentru nici o funcție în 2012.
  Cu o singură excepție. Stimata doamnă ministru Elena Udrea, pentru următoarele demnități:
  – PG al Capitalei
  -Primar de sector 1
  -Primar de sector 3
  -Primar de sector 4
  -Primar de sector 6
  -Parlamentar în 50%+1 colegii uninominale
  -Palatul Cotroceni
  -Palatul Élysée
  -Casa Albă
  …..Și unde mai vor ,,mușchii” tăi de mercenar. ;)))))))))

  • Wrong!
   PDL trebuie să candideze cu cei mai buni oameni!
   ŞI ARE OAMENI BUNI! FOARTE MULŢI OAMENI BUNI!
   OAMENI CARE AU ÎNCEPUT DE JOS, NU CUM AU ÎNCEPUT MISECUVENIŞTII MONICA MACOVEI ŞI CRISTIAN PREDA PARAŞUTAŢI LA PDL1 PE LISTA ELIGIBILILOR EUROPENI!

   Despre Udrea spun ce-am mai spus:
   UDREA ESTE OM POLITIC ŞI TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ OM POLITIC!
   DACĂ SE VREA “COANĂ MARE PRIMĂREASĂ” ESTE TREABA EI!
   ÎN FOND SE POATE VREA ŞI JURNALISTĂ CUM SE VREA CĂRNĂŢARUL ĂLA DE PATRICIU! ESTE TOT TREABA EI!
   DAR NU ESTE UN PAS ÎN FAŢĂ. ESTE UN PAS ÎN SPATE!

   Despre Negoiţă spun ce am mai spus:
   ESTE UN PORC ŞI O LICHEA CARE PÂNĂ ACUM MI-A OPRIT DE 67 DE ORI UTILITĂŢILE. ADICĂ ÎN MEDIE, DE DOUĂ ORI PE SĂPTĂMÂNĂ OPREŞTE ORI APA, ORI CURENTUL, ORI NET-ul, ORI APA CALDĂ….ORI, ORI, ORI, ORI!
   Orice om normal la cap sau anormal la cap (cum sunt eu) acceptă că periodic, tehnologic este necesară o revizie generală a unei instalaţii.
   Orice om normal la cap sau anormal la cap (cum sunt eu) acceptă inconvenientele generate de diverse evenimente tehnice! (modernizări sau defecţiuni )
   Dar nimeni nu poate accepta ca un idiot de primar să-şi trimită din două-n două zile haita de săpători pentru a săpa un şanţ şi apoi a astupa acelaşi şanţ de 2 ori pe lună! În fiecare săptămână pavajul din faţa blocului meu este spart şi refăcut! Nu mai comenta aiurea că eu ştiu ce vorbesc! Eu nu bat tastele aiurea şi nici pata căzută din pom nu mi se pune pe un om!

   Despre Macovei şi Preda spun ce am mai spus:
   SUNT DOI MĂSCĂRICI COMUNIŞTI CARE AU ADUS PARTIDULUI DOAR DESERVICII! AU CREAT STĂRI TENSIONATE, CERTURI, SCANDALURI! AU ADUS ACUZE COLEGILOR DE PARTID! TREBUIE DAŢI AFARĂ DIN PARTID! TOATĂ LUMEA ÎI URĂŞTE! NIMENI NU ÎI VOTEAZĂ!

   Despre tine spun ce am mai spus:
   EŞTI UN BULDOG CARE TE APLECI PRECUM SALCIA! NU EŞTI CONSECVENT SUSŢINÂND AZI PE DRACU, MÂINE PE LACU!

   🙂 🙂 🙂

  • Cine-i , mah, dracu si cine-i lacu ? Baga seama ca e tot un dreak. 😉

  • WRONG !
   Sustin, dintotdeauna, un leadersheep puternic, coerent, clarificat doctrinar, capabil de reforma interna, integrator de valori autentice, si cu amprenta semnificativa in orice cotlon din teritoriul național!
   Noroc ca vine pe turnantă, din afara partidului, Sebastian Lazaroiu.
   A spus-o si Presedintele, nu merge cu spoieli, rebranduiri si jumatati de masura !
   Ceea ce sustin eu se cheama VALORI, nu PERSOANE. Cand naiba o sa-ti intre in gămălie ? 😉
   Vrei să repet ? Mai bine salvează comentariul meu în NOTEPAD și citeste-l seară de seară, după Rugăciune ! 🙂

 66. @Frank
  Astăzi la ora 13.30, pe Europa FM (pe care-l ascult în mașină), Moise Guran a lansat, în dezbatere, exact o astfel de temă a,,modelelor în societate”.
  Frank, majoritatea vorbitorilor, din păcate, a concentrat taman modul tău de abordare , foarte vizibil în ,,viziunea” lui Miguel de Cervantes creatorul lui Don Quijote de la Mancha :
  Adică, au indicat doar….antimodele, care saturează ,,ochi” întreg spațiul și întreg timpul.
  În asemenea manieră, animați și motivați doar de ură și revanșă, având privirea întoarsă mereu spre trecut, este greu să avansezi ferm către viitor.
  Oare cine se apropie mai mult, dintre noi doi, de mentalitatea distructivă și demolatoare a uselismului ? Ia spune Frank, evident după atingerea stării de calm , cum stă cestiunea ? 😉
  Nu cumva, ar trebui să transcedem persoanelor fizico-efemere și să ne gândim la un set de valori coerent și durabil pe termen lung , eventual, antropomorfizat printr-o autentică dezbatere națională? Ei, ce spui, ,,măria ta” ? 😉

 67. @Simona 01:06 pm
  Ce tot îi căinați, doamnă pe ,,bieții” bugetari ? Ce naiba , restul de 20 milioane de cetățeni, nu contează pentru dvs ? Sunteți relativ puțini, dar gălăgioși și scandalagii cât jumătate din populația Chinei !
  Nevastă-mea muncește în draci în sistemul bugetar, pentru 1500 lei în mână, iar pe lîngă ea, au mai venit între 2006-2008, vrei trei-4patru șefuleți frecători de mentă la cur și două-trei amante expirate, plasate ,,în siguranță” de foștii întreținători ! Ar trebui să pledați pentru curățirea sistemului de posturi de conducere inutile și de lepre consumatoare degeaba de bani publici !
  V-ați complăcut în această situațiune, ani de zile, ATATETE ! Guvernul Boc nu este ,,ucenicul vrăjitor”. Legile, bine țintite, nu permit diminuări de salarii preferențiale, sau luatul de guler a parazitului și aruncarea lui în stradă ! Aceste legi dedicate, au fost votate tot de aleșii dvs social democrați sau liberali, de nici naiba nu-i poate clinti de pe post. Una -două se plâng la sindicat, una – două, se duc în justiție și…din păcate, câștigă !
  Acum tăceți și înghiteți, sau votați cum vă duce capul. Veți vedea care vor fi consecințele pentru nivelul dvs de trai !

 68. Un stadion superb pentru meciul de astazi.Este un sentiment foarte placut sa vezi panorama Bucurestiului in care straluceste ca o perla alba noua arena.Cand privesti de departe astfel de imagini,simti ca totusi se schimba ceva.Nu vad garduri de protectie,deci poate inram intr-o noua era a civilizatiei.Mult succes Romania !

  • O iluzie de cca 90 de minute. Dar este, intr-adevar, frumos.
   Tot ce este frumos, dureaza, de regula, mult prea putin. Asta este viata. 😉

  • Ah,nu mai fii carcotas…romanii nu mai stiu sa se bucure pentru un lucru bun care se intampla…daca o fi bataie,asta e…macar va fi o bataie pe un stadion nou stralucitor… 😉

  • Uite un om care gandeste pozitiv. Mă înclin în fața colegei N.G.
   Luați aminte, Frank Zapa si..Diaconu Eusebiu, si nu huiduiti la finalul meciului. 😉

  • Dom’ ZeV nu huidui, dar te întreb rânjind:
   CE-ARE DOM’LE GAZONUL ĂLA DE SARE AŞA?
   SĂ DAU FUGA LA PAUZĂ SĂ-L LIPESC CU NIŞTE SUPER-GLUE?
   😉 😉 😉

 69. hei,
  gazonul e opera fratelui Oprisan.(da,baronul,exact).
  lasa ca-l mai pune Oprescu odata cu aceiasi bani.
  in rest stadionul este un motiv de mandrie nationala.e o bijuterie.

 70. Frumos stadionul, sub orice critica starea gazonului. Treaba romaneasca. Gazonul se poate repara, DAR VA FI FOARTE GREU SA SE ” REPARE” MODUL DE COMPORTAMENT AL SPECTATORILOR ROMANI, SI IN PRIMUL RAND, AL CELOR BUCURESTENI.
  Bulgarii, asa cum sunt ei cu ceafa groasa,si-au sustinut echipa lor, TSKA Sofia , in meciul cu Steaua, pana in ultimul minut, cu toate ca se pierduse calificarea.
  Sopectatorii de la meciul cu Franta au rezistat pana spre sfarsitul partidei, dar apoi si-au dat arama pe fata. Jucatorii nostri au facut atat cat se putea face , pe un gazon imposibil si in fata unei echipe net superioare noua.
  Cu ce curaj sa mai vina jucatorii la Nationala ?

 71. Stimata Domnita, cate vreme reabilitarea termica nu presupune decat anveloparea si pierderile din reteaua de trasnposrt sunt inca enorme sunt decat bani cheltuiti aiurea. Plus ca nu exista nici o logica a realibilitarii – mergeti in orice cartier si veti gasi blocuri in care o scara a fost reabilitata si urmatoarea nu . Cata vreme nu va exista un plan bine pus la punct in care sa se stie ca incepem de aici si terminam dincolo cu termene de executie clare si la costuri decente.

 72. sunt unele inexactitati in scrierea dvs :
  – nu dv suportati dobanzile si statul roman care aduna banii tot de la noi contribuabulii
  – bani economisiti din subventie – vorbiti de nu numar mai mare de beneficiari si de o valoare mai mare, unde e economia?

 73. @Eusebiu
  Buna dimineata
  Ca la romani, diacone ca la romani.
  La Românica, dacă ceva nu merge prost, înseammnă că nu e bine. 😉
  PS
  Probabil că, dacă gazonul era (aproape) perfect, am fi luat bătaie.
  După cum vezi, spunând asta, ilustrez pe viu, cu o mostră tip, de cum o întoarce românul ca la Ploiești, precum pisica. Cade mereu în picioare. ;)))))))

 74. Inteleg că, onor aleșii neamului s-au întors la…bufetul Parlamentului cu o foame cu greu explicabilă. Probabil că prin cele străinătățuri trebuie să vii la interval cu ditamai punga de euroi pentru un vârf de linguriță cu icre negre. Normal că te scoli de la masă cu ghiorăit de mațe goale. Dar …obrazul (și burta) subțire, cu cheltuială se ține.
  După ce au îngurgitat tot ce le-a căzut în față, în spate, în…stânga și în dreapta, domniile lor de toate cele trei sexe ( masculin, feminin și intermediar), au purces la muncă. Nu râdeți. Munca parlamentarului român este CEARTA ca la ușa cortului.. doar ce credeați ? Că românul neaoș este net diferit de emisarii de pomină, cu cetățenie română, care bântuie străzile și …muzeele Europei ?
  Procesul de asimilare și integrare a început de mult. Mai rămâne ca analiști cu experiență să ne lămurească , care pe care, (îl) asimilează. 😉

 75. Toamna ,ca toamna,in mod normal ar trebui sa adunam recolta,SA NUMARAM BOBOCII[Ze.V] si sa ne bucuram pt ca nu-i asa,TOAMNA E SEZONUL ABUNDENTEI,ASA CUM PRIMVARA E SEZONUL FERTILITATII.
  Ei si uite ca incepem sa numaram BOBOCII,asadar sa le dam onoarea cuvenita,bobocilor.
  Din nou amicul Ze.V.s-a grabit ca FATA PROSTA’la maritat,si si-a dat cu presupusul,in loc sa astepte calm,ca evenimentul fotbalistic sa se incheie,SA VADA SI SA AUDA TOTUL’si abia apoi sa traga si el concluzii.
  Si ce sa vezi,PINA SA DAU EU VIRTOS CU PARUL ORI CU BITA DE BASEBALL,au facut-o ,PERSONAJE ‘MUULT MAI AVIZATE DECIT MINE,DE LA JUCATORI,ANTRENORI ,OAMENI DIN MIJLOCUL FENOMENULUI,catalogind,GAZONUL LA UNISON CA FIIND EXECRABIL,MOTIV CARE A COMPROMIS INCA O DATA IMAGINEA ROMANIEI,IAR VINOVATUL NIMENI ALTUL decit sorin oprescu tirfa pesedista,care a praduit inca o data banul public,achizitionind GAZONUL DE LA UN ALT DERBEDEU PESEDIST,FRATELE VRINCEANULUI OPRISAN,CARE NU-I LA PRIMA ISPRAVA DE ACEST GEN,PRIMA FIIND O DATA CU MECIUL ROMANIA DANEMARCA,ATUNCII FIIND VORBA DE O EXPERIENTA CU NISIPI,DATORITA TOAMNEI FOARTE PLOIOASAE.
  Ieri spuneam ca ,ECONOMICUL SE SUPRAPUNE PERFECT PESTE POLITIC……….
  Iata SI REZULTATUL-NE FACEM DE TIDULA,RAU DE TOT,SI MAI INVITAM SI PERSONALITATI.
  Dar sa nu mai frec ridichea:
  1.-ALOOOOOOOOOOOOOO,GUVERNUL ROMANIEI,SARITI LA BEREGATA DERBEDEULUI SORIN OPRESCU SI LUATI-L DE GULER,INCA O DATA ………ALOOOOOOOOOOOOOOO DESTEPTAREAAAAAAAAAAAA.
  2.FIIND UN CAZ FLAGRANT DE HOTIE-GAZONUL A COSTAT 300.000 DE MII DE EUROI………………UN JAFFFFFFFFFFFFFF.
  UN GAZON DE CEA MAI BUNA CALIATE COSTA PINA LA 120.000 DE EURO,IAR CEL ADUS PE NATIONAL ARENA,PROBABIL VRE-O 20.000.
  3.ALOOOOOOOOOOOOOOOO,INSTITUTIILE STATULUI-D.N.A.SCULAREAAAAAAAA,SI PUNETI INTREBARI,SCOTOCUITI IN TOATA PRIMARIA……..

 76. Asadar toamna se aduna boboceii,si sigur ca orice lucrarea ea operatiunea ,DE ADUNAT’incepe lin pina motorul se obisnuite cu efortul,dupa care,turat bine incepe lucrarea adevarata,cea care dupa TOAMNA ASTA VA LASA USELIMEA ORFANA ,FARA BANI, TATICI SI MAMICUTZE DARNICE.
  Si acum faptele:
  1.Uite de ce nu pot urma SFATURILE LUI Ze.V.,pt ca daca as face-o as dovedi ca sunt un om fara pic de logica si discernamint.
  ASADAR PSD ESTE IN EXECUTARE SILITA DATORITA UNOR DATORII FATA DE MAI MULTE FIRME PRIVATE IN CUANTUM TOTAL DE 2.7.MILIOANE DE LEI NOI.
  Hopaaaaaaaaaaa,marele PSD CARE VREA SA GUVERNEZE ROMANIA ,SA DEA PRIMUL MINISTRU ESTE EXECUTAT SILIT…HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIII
  Pai daca nu-s in stare sa-si gestioneze banii la PARTID CUM SA FIE IN STARE SA GESTIONEZE BANII TARII??????????si acum paranteza pt Ze.V.-uite vezi dragul meu amic de ce ,TREBUIE SA TII CONT DE TRECUT SI ISTORIC,UITE D’AIA,CA SA STII PE MINA CUI DAI BANII,CE OAMENI TICALOSII SE ASCUND IN COSTUMELE ARMANII…….
  Se mai impune,o observatie:DACA PSD SI MIRCEA GEOANA AR FI CISTIGAT ALEGERILE PREZIDENTIALE,CE PARERE AVETI MAI AVEA PSD PROBLEMA ASTA,SA FIE EXECUTATA SILIT SA AIBE CONTURILE BLOCATE SI FIRME DIN AUSTRIA,GERMANIA SI U.S.A,SA LE CONFISTE SEDIILE SI SA LE VINDA???????????
  Evident ca nu,PT CA GUSTERII SI DERBEDEII ROMANII AR FI SARIT CU BANII,ASA TOATA SUFLAREA PESEDISTA,SI TOTI CEI CARE DEPIND DE EA SUNT……CALICI…………

  2.-Un alt eveniment care aparent n-ar avea nici o legatura cu PESEDISMUL-INTRAREA IN INSOLVENTA A TRUSTULUI REALITATEA MEDIA.
  Doar aparent,pt ca ,IN REALITATE,TRUSTUL CU PRICINA,A DISLOCAT SUME URIASE PT A-L INSTALA PE MIRCEA GEOANA SI PESEDISMUL LA CIRMA TARI.
  CREANTELE DOAR FATA DE STAT SUNT DE VRE-O ,60 DE MILIOANE DE EURO,asa ca loc de intors nu mai este-EXECUTAREA SILITA E SINGURA SOLUTIE………

  P.S.VARANUL FELIX,STA LA PINDA SI VREA SA INHATE TRUSTUL LUI VINTU.
  Nu ca ar avea vre-o importanta,pt ca cele doua trusturi surori,fac acelasi lucru de ani buni-lovesc in romania.

 77. @Frank Zapa
  De ce ții morțiș să te comporți mârlănește ? Nici nu mai pronunț cuvântul ,,prieten”. Cât despre ,,logică”, probabil consideri că este un ,,balast” inutil. E adevărat că, dispensânu-te de el, ai luat din nou …,,altitudine”. Unde ? În stratosferă, bineînțeles, adică taman în zona aerului rarefiat. Ce se întâmplă când nu ai ce ,,inspira” ? ,,Expiri” un amestec toxic de gaze, motivat , în veselie, de halucinații.
  Cei de jos, te citesc, chiar și de acolo, nu uita nici un moment….,,prietene” …dizolvat în mocirla orgoliului propriu.

  • ..Apropo de atrofierea, gravă și îngrijorătoare a capacității de percepție și prelucrare a datelor… Ia să vedem cine s-a pronunțat PRIMUL, înainte de sfârșitul jocului :
   ,
   , diaconu Eusebiu a scris pe 06 Septembrie 2011, 09:49 pm

   Dom’ ZeV nu huidui, dar te întreb rânjind:
   CE-ARE DOM’LE GAZONUL ĂLA DE SARE AŞA?
   SĂ DAU FUGA LA PAUZĂ SĂ-L LIPESC CU NIŞTE SUPER-GLUE

   COMENTEZ: Meciul nu era terminat la acea oră. :)))
   Greu e Frank, te înțeleg. Atâția ani de bloggoreală, lasă urme . Și goluri. Că neuronii decedați, nu se regenerează, amice..c’est la vie toujours parchive..

  • …De fapt, cu stilul tau bazat pe aruncarea in ,,luptă” (cu tastatura) a unui torent de majuscule, menite , parcă, să compenseze lipsa de idei și perpetua confruntare cervantesiană cu moriștile/râșnițețe de vânt, nu sunt foarte convins ca esti citit da capo al fine.
   Tot eu mă ostenesc.
   Dar ce nu fac, eu, pentru ,,prieteni” ? 😉

  • Chiar nu înţeleg ce vrei să spui Zev!
   M-am exprimat corect:

   CE-ARE DOM’LE GAZONUL ĂLA DE SARE AŞA?
   SĂ DAU FUGA LA PAUZĂ SĂ-L LIPESC CU NIŞTE SUPER-GLUE?

   Atunci când tastam comentariul mă uitam la piţurca de pe terenul desfundat şi era prima repriză! Urma pauza!
   🙂 🙂 🙂

   PS1 Oricum bine că a fost aşa! Că dacă era terenul bun ne-o furam ca la Verdun!
   🙂 🙂 🙂
   PS2 Oricum, Piţurcă va trebui lăsat în pace să-şi facă treaba! Lucru care în mod sigur nu se va intâmpla, căci toţi Tolontanii vor sări la beregata lui!
   🙂 🙂 🙂
   MESAJ PENTRU TOLONTAN
   Băăăăăăăăăăi Tolontane deontologule, acum nu mai sari precum o căţea în călduri?
   Doar atâta critică i-ai făcut Dinţosului?
   Câteva rânduri şi gata?
   Nu tu anchetă, nu tu nik!
   Tu-ţi capu’ tău de deontolog şi urechile alea de şvek escroc şi lingău!
   🙂 🙂 🙂

 78. Proiectul de majorare a pragului de deţinere la SIF-uri la 5% este o prioritate pentru deputaţi şi, probabil, va fi analizat în octombrie, după cum a declarat Maria Barna, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.”Este o prioritate în acest moment (n.n. proiectul privind pragul la SIF-uri) şi nu ştiu de ce Comisia nu l-a discutat până acum. Este la rând să intre pe ordinea de zi”, ne-a declarat Maria Barna.În urma cu circa trei ani, senatorul PDL Ovidiu Marian a elaborat un proiect de lege pentru eliminarea limitei de deţinere. Senatorii au aprobat însă o formă modificată faţă de cea propusă, vizând ridicarea pragului la 5%. Propunerea a rămas blocată la Comisia de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, după ce a primit avizul Comisiei Juridice în februarie 2010.Un prag de deţinere la societăţile de investiţii financiare a fost fixat la 0,1%, în 1996, de către primele Adunări Generale Extraordinare ale SIF-urilor, când cele cinci Fonduri ale Proprietăţii Private (FPP) s-au transformat în Societăţi de Investiţii Financiare.
  Legea nu prevedea la data respectivă niciun prag de deţinere, acesta fiind trecut în Statutele SIF-urilor.
  Motivul invocat pentru fixarea limitei de 0,1% a fost teama PDSR că 30% din avuţia naţională – cât fusese alocat portofoliilor celor cinci FPP – uri – să nu încapă pe mâini străine.În vara anului 2005, pragul de deţinere a fost majorat la 1%, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, dată în timpul vacanţei parlamentare. Proiectul legislativ care a stat la baza Ordonanţei fusese aprobat de Senat, dar nu mai apucase să intre în discuţia Camerei Deputaţilor.Daca PDL legifereaza in toamna asta majorarea pragului la 5%, promit ca atat eu , cat si familia mea, vom vota cu PDL la toate alegerile din 2012.

 79. Ei ZEVULE,offfffffffffff ce supracios esti.Asta-i test de ANDURANTA,nu TEST DE STRES.
  Stii foarte bine,ca esti PRIETENUL MEU VIRTUAL,dar tocmai pt ca sunt prietenul tau,cite o mustruluiala nu-ti strica,te scoate din MERSUL PITICULUI,si te obliga si la altceva.
  Asculta-ma cu atentie:
  Cind-va cu anii in urma,am suferit si eu de aceiasi boala ca tine-FAPTUL CA AI SUBORDONATI,CA ESTI COMANDANTUL LOR,CA DEPIND DE TINE,NU FAC DIN PERSOANA TA,CEA MAI INTELIGENTA FAPTURA DE PE PAMINT SI NICI BURICUL PAMINTULUI.
  Pt a fi corect cu tine insuti,VERICA-TI IDEILE,PARERILE SI FIDELITATEA ANGAJATILOR.
  Iti recomand TEHNICILE JAPONEZE-nu intru in amanunte.
  In prelungire,ai inceput ca si in afara ,CERCULUI’sa faci acelasi lucru si SA CREZI CA ESTI DEPOZITARUL ADEVARURILOR ABSOLUTE.
  Numai ca la intilnirea cu ,ALTE PARERI,OPTIUNI,ai inceput sa-ti pierzi calmul,dar mai ales logica.
  Faptul ca aM angajat acesta dezbatere POLEMICA,am facut-o spre binele tuturor:
  ia fa o incercare si vezi ce se intimpla intr-un partid unde sunt cel putin 50-60 DE PERSONALITATI PUTERBNICE,CU PARERI DIFERITE DESPRE FELUL IN CARE TREBUIE REZOLVATA O ANUMITA PROBLEMA.
  Asa vei intelege ce ,INSEAMNA CONDUCERE COLECTIVA,SI TINEREA IN FRIU A ORGOLIILOR,AMBITIILOR dar si lucrul ,IN ECHIPA………
  Inca o data te asigur de PRITENIA MEA SINCERA,DAR,ACEST LUCRU NU-TI ,ofera imunitate totala.
  Asa ca……………..sa nu uiti niciodata,EU SUNT LOIAL IDEILOR,SI FOARTE RAR UNOR OAMENI,PT CA CEI CARORA LE SUNT LOIAL,TREBUIE SA FIE oameni cu O MARE.

 80. Ze.V-9,32-UITE UN OM CARE GINDESTE POZITIV…………………..
  Ai uitat,adicatelea eu gindesc negativ,ai????????????
  haaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Zevule,e greu la deal cu boii mici……………………..

  • Da, Frank, gandesti negativ. Eminamente.
   Am eu vreo ,,vină” pentru asta ? Sper că …da, alfel, voi ajunge să cred că ..maladia” ta este nevindecabilă. 😉

 81. @Frank
  Din amalgamul de litere și cuvinte amestecate aleator, am retinut, TOTUSI :
  ,,TREBUIE SA TII CONT DE TRECUT SI ISTORIC,UITE D’AIA,CA SA STII PE MINA CUI DAI BANII,CE OAMENI TICALOSII SE ASCUND IN COSTUMELE ARMANII…….
  COMENTEZ:
  Dragă Frank, ce vrei, întunecimea ta, să spui ?
  Că alegătorii PSD și ai lui Mircea Geoană, mulți dintre ei, nemembri de partid, se îmbracă IN COSTUMELE ARMANII ?
  Sau cei care stau acasă , în ziua votului, poartă papillon ?
  Sau cei care ȘI-AU DAT VOTUL la Neamț și Baia Mare, își vând porcul și vaca pentru o geantă GUCCI ?
  Nu, băiete, aceștia sunt oameni născuți în România, cu bune și cu rele, cu drepturi și obligații depline ( despre care , DOAR cineva AVIZAT și RESPONSABIL trebuie să le vorbească) și care mai au o..caracteristică, de loc de neglijat. AU DREPT DE VOT, liber și democratic !
  De aceea , Frank, cu tot regretul (pentru că nu meriți), totuși nu te pot lăsa singur să-ți faci de cap.
  ,,Pre mâna ta” , băgată în ură până la coate, dau în scris că PDL va pierde alegerile. Nu pot permite așa ceva, deoarece este în joc, viitorul României. Iar viitorul începe cu PREZENTUL, Frank Zapa….king. !
  Nu te bucura NICIODATĂ de răul altuia și nu încerca NICIODATĂ să te substitui justiției, dacă vrei să fii credibil ! ESTI UN MARE URECHIST, FRANK ZAPA…king.
  Regret că spun aceste lucruri, dar, este un efect firesc, al unei cauze care se repetă obsedant și dăunător partidului.

  • …In incheiere, ia aminte, Frank Zapa king…
   ,,DERBEDEUL SORIN OPRESCU” va câstiga , cu siguranta, alegerile, DACA PDL nu este capabil sa-i contrapuna un competitor credibil pentru bucuresteni.
   Si mai e ceva, Frank. Daca la Neamt a contat , in cea mai mare parte, CANDIDATUL UNPR (de facto) si capacitatea de persuasiune a lui Gheorghe Stefan, la Bucuresti, VA FI UN VOT EMINAMENTE POLITIC. Amandoi am convenit ca la Bucuresti, SE MAI SI GANDESTE.
   Prin urmare, ceea ce face PDL , atat la guvernare, cat si in interior, nu este indiferent !
   DACA Oprescu castiga detasat, va trage si USL dupa el, draga Frank.
   Aceasta se numeste ,,logică” , prietene, si nu sunt singurul care gandeste in acesti termeni. Mai citesc si eu…pe ici pe colo. 😉

 82. Zevuleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,ai clacat de tot………………….pai omule bun,CE DREAK DE LEGATURA VEZI TU INTRE ALEGATORUL SI VOTANTUL PESEDEILOR SI COSTUMELE ARMANIIIIIIIIIIIII.
  Pai banii sunt dati pe MINA POLITICIENILOR,IN CAZUL NOSTRU PESEDEI,-TI-L AMINTESTI PE RIZEA,CEL CU BANII EUROPENI…………….ACUL DE LA CRAVATA LUI VALOREAZA CIT SALARIUL MINIM PE ECONOMIE,IAR COSTUMUL LUI ARMANII CIT SALARIUL LUI EMIL BOC.
  Bey ,ZEVULE,tu faci un fghiveci de tot risul.
  Ori esti beat de dimineata,ori …………….esti rau intentionat..
  Opreste-te ca te faci de tot risul,CA OPRESCU,care explica de ce gazonul a fost acceptabil cind el,gazonul era execrabil ca el.

  • Nu Frank, hai sa ne lamurim odata pentru totdeauna. TU faci ghiveci, urat mirositor, din doua entitati, care pentru mine SUNT DISTINCTE.
   – PSD+CAMARILA
   -ALEGATORII PSD, despre care tu afirrmi, CU URĂ, ca sunt PUTUROSI, LENESI SI RAU INTENTIONATI !
   Nu Frank, acestia din urma sunt ROMANI CU DREPT DE VOT. Iar daca PDL nu vrea sau nu poate, la ,,masa” acestor oameni, se vor alipi si cei nehotărâți.
   Traian Basescu a spus LIMPEDE : Nu umbați cu cioara vopsita, CA NU TINE !
   Nu inteleg, Frank, de ce continui să faci pe prostul, amesteci VOIT lucrurile si-mi rastalmacesti spusele, când știu bine că poți mult mai mult. Lasă-l dreak de orgoliu care te târăște, fără voie, prin colbul ridicolului. 😉
   Asta nu ar fi nimic. Dar faci, inconstient, mai mult rau, partidului, decat bine. Ce vrei sa fac ? Sa-ti trimit o bazooka in scafarlie, ca sa se produca ,,declicul” ? 😉

  • Pe URA, nu se poate construi nimic durabil, Frank. Acest lucru ți-l spune un partener sincer de dialog. Cu cat vom urla mai tare IMPOTRIVĂ, cu atat vom fi mai repede amestecati cu CEILALTI, care fac exact la fel.
   În egală măsură cu biciul pus pe jigodiile goale de conținut și revanșarde, trebuie să punem presiune pe guvernanți ȘI MAI ALES pe partid. Fără susținerea puternică a partidului, actul de guvernare va fi perceput ca, cel putin, un semiesec ..sau mai rau, pus la cale impotriva intereselor romanilor.
   Am mai spus, oamenii sunt mult mai capabil sa inteleaga cum stat lucrurile decat ne inchipuim noi, dar nu orice este capabil sa le explice abecedaric si convingator cum se pune problema. In nici un caz…IOAN OLTEAN. 😉
   Desigur ca putem opta sa ramanem inchistati in noi insine. In… opozitie. Dar..vom ramane cu satisfactia (platonica) ca…nu am cedat pe blog, nu-i asa ? 😉
   Uite de asta ne sunt superioare femeile. Ne cunosc slabiciunile….cocoșești și fac din noi ce vor ele. 😉

 83. @Diaconu Eusebiu
  Evident ca te-ai exprimat corect, rapid si in deplina cunostinta de cauza.
  I-am adus doar aminte lui Frank ca eu am facut referire la ,,calitatea” terenului, mult dupa tine, acuzandu-ma ca ma pronunt prematur.
  Era mai mult un sofism initiat de Frank, ca pe fond, orice…spectator de fotbal a putut sesiza, dup vreo 30 de minute, despre ce este vorba.
  De fapt am inteles. Pe el il ,,manca” sugestia, pe care am facut-o anterior, ca el ar gandi negativ. Trebuia s-o spuna din prima , nu s-o ia pe ,,aratura” orgoliilor desarte.. 🙂

  • Ia uite ce a scris MARLANESTE amicul Frank, de la care a pornit totul :
   ..,,Din nou amicul Ze.V.s-a grabit ca FATA PROSTA’la maritat,si si-a dat cu presupusul,in loc sa astepte calm,ca evenimentul fotbalistic sa se incheie”…
   NOTA:
   Trebuia ,,bubuit” nițel, ca să i se limpezească mințile. 🙂

  • Beiiiiiiiiiiii mă isterizeeeeeeezi!
   Tu nu vezi că mie-mi place să mă iau de tine precum se ia boala de om sănătos? Adicălea mai pe româneşte spus: Precum se ia Ponta de Febleţea?
   🙂 🙂 🙂

  • Bey, eu văd, dar vreau să mă sigur că ,,vede” toata lumea. 😉

 84. ZEVULE:
  1.-SORIN OPRESCU,NU POATE CITIGA DIN NOU PRIMARIA CAPITALEI DECIT DACA PD-L LA FEL CA IN 2008 VA FACE NONCOMBAT,asa cum cum VASILE BLAGA A FACUT SPRE RUSINEA LUI.
  2-referitor la strategiile pe care in viitor le voi folosi………………gama si paleta va fi larga ,DE LA BICI LA ZAHAREL’in functie de situatie,care devine pe zi ce trece tot mai fluida.
  3.-presiune pe guvern??????????????????pai guvernul asta nici nu exista si el era sub presiune……………………dn 22 decembrie 2008,imediat dupa ce STOLOJAN SI-A DECLINAT RESPONSABILITATEA FORMARII UNUI GUVERM,EMIL BOC A INTRAT IN …………………ACCELERATORUL DE PARTICULE,GEN REACTOR NUCLEAR………..SI DE ATUNCI TOT DE PRESIUNE SI BOMBARDAMENTE ARE PARTE,SIIIIIIIIIIIII???????????????
  E ardelean,e barbat,e cinstit,are onoare,e loial,si lucr foarte important,e unul din putinii oameni din politica romaneasca care ,ESTE UN PATRIOT ADEVARAT.

 85. Foarte corect, Emil Boc este un patriot adevărat.
  Tocmai de aceea este nevoie de un partid bine articulat , bine condus si…PERFECT INFORMAT in ceea ce priveste masurile guvernului ( nu ca…domnul PALEOLOGU, cel care radea non stop la fiecare intrebare, pe teme de guvernare, pusa de moderator, pe B1TV).
  Un astfel de partid trebuie sa convingă lumea că…Emil BOC taie salarii din considente de…. patriotism.
  Evident ca mult mai pe larg si cu argumente. Ei, aici e cuiul lui Pepelea , dragă Frank. Este foarte greu. De aceea, la Neamț, liderii de la centru nu s-au implicat în campanie. Sau, nu li s-a permis sa se implice. De fapt, care ,,lideri” ? 😉
  Pentru Bucuresti, este nevoie de o altă politică de partid. Cine să o promoveze, Frank ? Nu putem da vina si in 2012, doar pe un ipotetic non combat al candidatului PDL desemnat in ultima instanta. În 2008, Videanu si Negoita, CANCI. Nu s-au băgat. Poate ca Videanu are argumente. Partidul nu a facut nimic pentru imaginea lui, nu l-a sprijinit cu nimic, desi, Videanu, s-a implicat in toate campaniile partidului democrat si (ulterior) liberal.
  Nici Blaga nu a fost in suficientă masura sprijinit, totusi, a obtinut un rezultat onorabil (vezi pe google) in confruntarea cu…acelasi USL de astazi, doar….fără acte la notar ! Și MAI ALES în confruntarea cu strategia lui Ion Iliescu de a-l face pe Oprescu (chipurile) endependent, la care se adaugă, MÂNĂREALA cu așazisa contestare a candidaturii doctorașului ! Sunt convins că a fost un ARANJAMENT de culise, cu implicarea DELIBERATĂ a autorității electorale ! Nimeni nu a verificat, cum de a fost posibil, ca ieri sa spui ca Oprescu nu poate candida, iar maine, pe baza acelorasi documente, sa-i dai ,,verde” ? In ce tara trăim ? Chiar putem fi manipulați, în asemenea hal, precum niște copii de grădiniță ?
  Și uite-așa , a ajuns endependentul Oprescu, ,,victimă a…sistemului” ! După 15-20 de ani de pesedism ! Incredibil…dar adevărat, nu-i așa, Frank?
  Noi, în schimb, ce facem ? Punem totul în cârca lui Blaga. Nu te supăra, frate, dar eu nu pun botul. Ceva e putred în..PDL.
  Exceptandu-l pe Traian Basescu, cel care a urcat, decisiv, partidul in perceptia publica, nici un alt lider de forta nu a mai preluat fraiele acestui conglomerat politic.
  Din pacate, ,,locomotiva Basescu” , ori isi va pierde rabdarea, ori…va pleca pe mare, punandu-si palma-n….. 😉

  • Hahahaha, mănânciiiiii borşşşşşşşş!
   Blagaaaaaaa a avut tot sprijinuuuuuuul!
   Numai eu ştiu cât am lătrat pentru el!
   Numai eu ştiu ce speranţe mi-am pus in el!
   Numai eu ştiu cum aşteptam ca el Blaga să sară precum un buldog la beregata golanului de doctor şi să-l sfârtece!
   Şi ce-a făcut?
   A făcut un mare pârţ!
   A dat-o pe confruntare ‘telectuală!
   Confrutare de idei şi de proiecte!
   Vaaaaaaaaaaaax!
   Doctorul este un golan de Bucureşti, care se cuboltăşipresiune pe ea ‘telectualitate!
   A fost ghirurg!
   Chirurgii taie!
   Nu consultă!
   Iau hotărâri în zecimi de secundă!
   Exact ca marinarii ce comandă un vas!
   Dacă PDL opune Doctorului tot felul de papleci, gâşte şi gânsaci utopizdici, îi va mănânca Doctorul cu fulgi cu tot!
   Mi-l imaginez în campanie ce discurs o să aibe golanu’:

   BUCUREŞTENI!
   ŞTIU CĂ V-AM PROMIS AUTOSTRĂZI SUSPENDATE!
   ŞTIU CĂ NU LE-AM FĂCUT!
   DAR NU LE-AM FĂCUT CĂ N-AM AVUT TIMP TÂMPIŢILOR!
   C-A TREBUIT SĂ TERMIN PODUL ŞI STADIONUL BOILOR!
   A TREBUIT SĂ TERMIN IO ÎNTR-UN MANDAT CE N-AU FOST ÎN STARE SĂ TERMINE BASE ŞI VIDATU’ ÎN DOUĂ MANDATE!
   DECI CIOCU’ MIC CĂ VĂ SPARG ŞI DACĂ VREŢI AUTOSTRĂILE SUSPENDATE MAI VOTAŢI-MĂ UN MANDAT!
   HAI ÎNCOLONAREA ŞI FUGA MARŞ LA SECŢIA DE VOTARE!

   Ăsta va fi discursul golanului!
   Şi parcă văd că iar câştigă şi iar îşi pune băscălia aia cu berile ataşate!
   Şi iar vă arată mijlociul!
   Majoritatea bucureştenilor nu dau doi bani pe ‘telectualitatea lui Macovei şi Preda!
   Bucureştenii se cuboltăşipresiune pe intelectualitatea lor!
   🙂 🙂 🙂

  • Măh mitic (încă simpatic), oi fi eu, ca orice moldovean, borșar de meserie (adică cu porție dublă), dar tu mănânci…..cu polonicul !
   Eu vorbesc despre bezmeticeala unui bartid care freacă lulu (să mă scuze 😉 )prin tabere de vară, iar tu repeți, obsesiv, fixația paranoică cu trei-patru ținte nominale.
   Eu întreb : ai auzit vreodată expresia ,,propunere constructivă” ? Știi cu ce se halește așa ceva ? În nici un caz cu ….polonicul, așa cum ești obișnuit de temperamentul tău de zăpăcit notoriu. Văd că perspectiva …pierderii bacalaureatului politic de câtre PDL, nu te frământă cu adevărat. Mă rog, pe un mercenar, nu trebuie să-l iei la ,,sentiment” că te ia în râs.
   Iei în derâdere expresia ,,interes național”. Fie, dar de ce ar trebui eu, sau altcineva, să iau/ia în serios elucubrațiile tale punctuale și particulare, centrate pe persoane indezirabile (exclusiv din punctul tău de vedere) ? Ce relevanță au antagonismele tale negativiste și cu ce ajută partidul ? Punct !
   A discuta în acești parametri, este o simplă frecție la picior de lemn. Pură pierdere de timp, într-un perpetuu dialog al surzilor.
   Eu vorbesc despre concept, tu insiști , urlat, pe ,,ăla /aia NU !”.
   Cred că ar fi nimerit, până mai acumulăm niscaiva informații semnificative dintr-o realitate fluidă și cu o doză mare de impredictibilitate, să facem nițică pauză. Altfel, escaladăm, în repetiție de tip ,,tiki taka barcelona”, aceleași argumente, care se potrivesc între ele ca nuca-n căruță, sau, ca apa cu uleiul. Ori facem asta la o…bere, între patru ochi, ori schimbăm, temporar, subiectul, pentru a nu plictisi auditoriul.
   Dacă trecerea în plan îndepărtat a beizadelelor comuniste din PDL reprezintă, pentru tine, doar un ,,interes particular”, de ce ar face asta un subiect de dezbatere publică ?

 86. Un bloc cu structura de reyistenta vizibil afectata credeti ca rezolvati ceva ? Poate mai adaugati ceva la buget din banii populatiei. Ar trebui sa va explice
  specialisti,dar eu cred ca stiti.
  Cat despre reparatii drumuri , locuri de munca , isc -ul pe care-l coordonati ce stiti ? Admiteti ca ati creat locuri de munca (stiati ca laboratoarele de drumuri functineaza cu un singur om (de obicei fara experienta -salarizare de cacao_,iar seful de laborator ,AQ,CQ exista doar in diplome sau decizii facute la minut pentru participari la licitatii.Aceste personaje au colaborari la spe firme si normal ca vad lucrarile doar in caietele de sarcini ,iar pe cei pe care_i coordoneaza ca sa semneze buletine de analiza.Si voi toti sunteti pro joburi…………

 87. Doamna Ministru,

  Tot ce semnati mai jos este plin de logica dar lipsit de continut. Specialistul care a conceput mesajul este mult prtea prudent si evita solutii directe pentru ca poate nu le are sau poate ca acestea implica o responsabilitate foarte mare, ceea ce nu este tocmai rau. Pe de alta parte valoarea prestatiei unui om de stst consta 90% in eficienta propriului cabinet. Pare ca secretariatul dvs a derapat spre munca usoara, fara raspundere. Nu-mi dau seama daca este comoditate sau limta perceptiei, oricum este o certitudine care vine din faptul ca, desi am facut propuneri de solutii concrete, care vizau nu doar diminuarea costului caldurii ci si siguranta utilizatorilor centralelor termice, nici macar nu am fost intrebat ce vreau. Probabil din exces de zel secretariatu dvs. a dirijat mesajul direct la cosul de gunoi. (Refuz sa cred ca citind un asemenea mesaj nu ati fi cerut imediat explicatii) Cred ca excesul de zel trebuie sa aiba o limita cand miza este siguranta populatiei si indiferent de la cine venea mesajul trebuia minitios verificat.
  In prezent incerc acelas lucru cu actualul Prim MInistru dar se intampla la fel semn ca secretariatul nu a fost primenit si metehnele vechi au ramas.
  Olaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *