Noul PDL. O Nouă Românie

Partidul Democrat Liberal reprezintă una dintre puţinele forţe politice din România care au reuşit să genereze de-a lungul timpului susţinere şi entuziasm din partea românilor. PDL a fost votat cu încredere şi speranţă, nu ca răul mai mic, ci ca schimbarea dorită de oameni, şi a devenit astfel motorul politic al ţării în ultimii 10 ani. Conduşi de Traian Băsescu în primă instanţă şi apoi în parteneriat cu Preşedintele României, PDL a obţinut aproape toate funcţiile în stat.

 

Cu numai un an în urmă, PDL avea un parteneriat consistent cu şeful statului, deţinea şefia Senatului şi a Camerei Deputaţilor şi conducea Guvernul României. În numai un an, am pierdut tot: guvernarea, alegerile locale, alegerile parlamentare şi, poate mai rău, încrederea în propriile forţe. PDL a ajuns acum doar unul dintre partidele de opoziţie. Un partid blazat, anemic în multe momente, fără reacţie, fără speranţă că lucrurile se vor redresa, fără un plan cum se poate ieşi din acest moment greu şi fără viziune pentru România. Nu un partid fără viitor, aşa cum ne consideră adversarii politici, dar un partid letargic şi moleşit, care, în loc să-şi construiască propriul drum, aşteaptă o minune. De la un partid care reuşea să treacă România prin cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani, PDL a ajuns un partid incapabil să-şi găsească propria direcţie. De la un PDL care reuşea să se lupte cu partidul-stat al lui Adrian Năstase şi să genereze singurul politician neînvins într-o bătălie electorală în România, am ajuns acum să considerăm că 16% la alegerile parlamentare reprezintă un rezultat bun. În loc să ne gândim să conducem ţara într-un moment în care are nevoie de noi, am ajuns să ne mulţumim cu supravieţuirea – obiectiv cinic asumat de actuala conducere.

 

Ieşirea din acest impas nu se va face decât dacă noi suntem dispuşi să ne reformăm şi să oferim o viziune de dezvoltare a României. Dacă noi reuşim să ne schimbăm şi să oferim oamenilor o alternativă credibilă la actuala putere abuzivă şi incompetentă a USL, PDL poate redeveni ceea ce a fost până cu un an în urmă şi poate chiar mai mult.

Schimbarea porneşte din interior, de la nevoia de a oferi încredere şi susţinere unei noi generaţii de politicieni, capabili să insufle partidului energia de care are nevoie, încredere în forţele proprii şi putere de luptă cu un adversar ce pare să deţină o putere absolută. De la un partid blazat şi imobil, PDL trebuie să fie capabil să redeschidă dialogul cu românii, conducerea trebuie să fie în stare să iasă din birouri şi să coboare din nou, în stradă, printre oameni. Pentru a explica rolul pozitiv jucat de PDL în reformarea şi întărirea instituţiilor statului şi ce propune partidul pentru schimbarea în bine a României. Văd un Partid Democrat Liberal puternic prin structuri, prin echipa de conducere şi o viziune clară asupra progresului societăţii româneşti.

 

PDL a fost motorul politic al ultimilor 10 ani datorită lui Traian Băsescu. Victoriile lui Traian Băsescu din 2000, 2004, 2007 şi 2009 au fost rezultatul direct al unui entuziasm creat într-o anumită parte a societăţii româneşti. Pentru un PDL puternic, trebuie să fim în stare să recuperăm acest electorat, pe care eu îl denumesc „generaţia 40” – adevăratul motor economic şi social al României de astăzi. Este generaţia care a creat prima economie europeană a României şi prima clasă de mijloc. Această generaţie de români-europeni aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani a dat primii manageri cu mentalitate occidentală, primii corporatişti care au folosit cultura performanţei şi eficienţei occidentale, primii liber-profesionişti: avocaţi, economişti care au înţeles legile şi regulile după care funcţionează Europa.

Fac parte din această generaţie şi cred în puterea Partidului Democrat Liberal de a o readuce aproape de noi. Nu vom reuşi să-i aducem pe aceşti oameni lângă noi decât dacă suntem dispuşi să ne apropiem de ei, să le fim alături, să le înţelegem nevoile, aşteptările şi speranţele şi să le oferim soluţii. Acest nucleu electoral, care ne va asigura victoria la următoarele alegeri, nu va veni lângă noi dacă PDL joacă pentru supravieţuire sau aşteaptă la infinit greşeala adversarului. Acest electorat va veni alături de PDL dacă noi vom fi în stare să descriem credibil cum vedem România următorilor ani.

 

La 24 de ani de la Revoluţie, România trebuie să se despartă de profeţia lui Silviu Brucan şi să iasă din această tranziţie care ne-a costat atâta energie şi atât efort. Această ruptură cu trecutul se va produce datorită „generaţiei 40”, acestor oameni liberi, care, neîntinaţi de comunism, îşi doresc o ţară cu valori şi standarde de viaţă europene. Iată de ce este important să devenim partenerii acestei generaţii care construieşte „Noua Românie”. Sunt convinsă că şi ei caută o forţă politică în stare să le răspundă nevoilor, iar PDL trebuie să fie acel partener de încredere de care au nevoie.

Cu un partid reformat, înnoit şi întărit din interior, apropiaţi de „generaţia 40” şi cu o viziune pentru cum vrem să arate România următorilor 10 ani, PDL va fi pregătit să intre cu succes în epoca post-Băsescu. Adică, sa fim capabili sa câştigăm alegerile viitoare prin noi înşine, o perioadă de succese politice care vor veni doar dacă PDL înţelege că este nevoie de un nou drum care presupune: deschidere către românii în jurul vârstei de 40 de ani, o viziune pragmatică şi credibilă asupra României de mâine şi o echipă de conducere tânără şi energică, în stare să răspundă provocărilor politice, sociale şi economice actuale.

 

Prin această moţiune, le propun colegilor ca PDL să fie partenerul generaţiei care construieşte România în următorii 10 ani, continuând marile reforme începute alături de Preşedintele Traian Băsescu.

Propun un Nou Partid Democrat Liberal, în stare să câştige competiţiile electorale ale următorilor ani şi capabil să conducă din nou România. E un proiect deschis, la care este invitat să contribuie orice membru al partidului, pentru că este un efort de echipă.

Descarca >>>Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie – moţiune prezentată de Elena Udrea<<<

 

 

73 thoughts on “Noul PDL. O Nouă Românie

 1. Excelent proiect si subscriu!
  E timpul ca tot ce-i bun sa iasa la suprafata, ca lumina sa faca loc intunericului, adevarul sa inlature minciuna si adevaratii profesionisti sa construiasca un proiect viabil pentru Romania!
  Ideea e ca putem, vrem si suntem in stare sa fim si noi romanii o natie puternica, cinstita si muncitoare, sa ne obtinem recunoasterea pe baza meritelor noastre si sa nu mai lasam noroiul sa ne manjeasca in continuare!
  Dar e nevoie intr-adevar de vointa si de oameni capabili!
  E timpul e sa venim cu alternative viabile, proiecte sustenabile, adevarate, un management profesionist si sa inlaturam nepriceputii, mincinosii, puscariasii si puscariabilii, varanii si antenistii, manelistii, maidanezii, terchea-berchea si mai rau, comunistii!
  Multa succes Elenei si ii ramanem alaturi!
  Ca intotdeauna, al vostru, Jazzzzzz

 2. Nu vad cum sa nu reuseasca PDL alaturi de Elena Udrea. Intr-adevar motiunea este net superioara in continut fata de ceea ce am auzit la contracandidati. Mai mult, Macovei a transmis cam aceleasi idei suspect de asemanatoare cu ale Elenei Udrea! O fi plagiatul boala nationala?!

  • Nu e plagiat , sunt pozitii asemanatoare . Asta inseamna ca pot lucra impreuna . Si impreuna cu noi !

 3. Nu cred ca este vorba de un plagiat, ci de o similaritate extrem de benefica de opinii si valori. Intr-un PDL european, de dreapta si democratic este nevoie si de Elena Udrea, si de Monica Macovei. Sper ca vor fi capabile sa colaboreze spre binele partidului si al cetatenilor.

 4. Ma regasesc in proiect si subscriu. Mi-as dori ca batalia sa fie a
  argumentelor si sa castige cele mai eficiente dintre ele.
  In opinia mea trebuie sa fie concurenta “la sange” dar nu dusmanie.
  Cred ca atat Blaga cat si Macovei concureaza manati de cele mai
  bune intentii dar e normal ca fiecare “cumparator” sa-si traga singur
  linie, sa-si socoteasca si sa aleaga ceea ce propria-i matematica ii
  comanda.
  Ca simpatizant PDL sper sa castige Udrea. Voi analiza votul majoritatii
  ce se va constitui cu ocazia acestei conventii si, tare-mi doresc
  sa continuam drumul pe care venim impreuna din 89.

 5. ponta a declarat ca macovei nu serveste interesul national… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 6. Dna Elena Udrea,
  Noul Partid Democrat Liberal?
  Nefiind apartinator al PDL imi permit totusi o intrebare.
  Motiunea propune si o schimbare de nume nu numai de paradigma?Apare ca fiind astfel, intrucat in ceea ce priveste trecutul se refera la PDL si referitor la viitor la un NouPDL.
  Cand intalnesti la capitolul privind organizarea partidului propozitia

  “Propun ca Noul Partid Democrat Liberal să aibă vicepreşedinţi pe regiuni ale căror responsabilităţi să fie:……”

  ce se poate intelege?

  Personal cred ca este vorba de o viziune noua si de o propunere de innoire radicala, dar nu si de o schimbare de nume caci abia asa ar parea ca fugim de trecut.
  Deci daca motiunea nu propune implicit si o schimbare de nume, in text nu ar trebui sa se repete in permanenta sintagma referita sau eventual ar fi bine sa fie subliniat undeva ca nu se propune sau ca se propune o schimbare de nume.

 7. Ra Matusalem Cred ca lipsa de entuziasm tine mai curand de pierderea alegerilor si de perceptia prapastiei in care s-a prabusit PDL -ul, in fapt cel mai democratic partid din Romania, decat de lansarea candidaturii dnei Elena Udrea, care, daca va reusi, simt ca va putea nu doar sa reformeze partidul, ci si sa il relanseze. Nu am nimic impotriva dnei Monica Macovei, dar haideti, macar o data sa fim realisti. Dincolo de…sa nu zic centrul ci periferia Bucurestiului si a catorva mari orase, va asigur ca nici 10 % din romani nu cunoaste prestatia Domniei Sale, nici in Parlamentul European si nici in PDL. Sunt absolut convins de integritatea morala a dnei Monica Macovei, de verticalitatea si bunele intentii ale Domniei Sale si ale celor ce o sustin, dar, din pacate, cei mai multi dintre romani, lipsiti de educatie civica si de o perceptie corecta a adevarului, manipulati grotesc de antene si de majoritatea celorlalte televiziuni si santajati permanent de autoritatile locale, au o cu totul alta perceptie despre dreptate si adevar, despre democratie si valorile occidentale. Dovada ca nu au ezitat nicio clipa sa voteze indivizi cu dosare penale sau indivizi fara niciun merit, fara morala sau fara vreo urma de competenta. Esentiala pentru PDL este colaborarea stransa dintre cele doua doamne de varf ale politicii romanesti si debarcarea dlui Vasile Blaga de la conducere. Altfel, partidul va dispare inevitabil sau, in cel mai bun caz, mai devreme sau mai tarziu, se va dizolva intr-unul din celelalte 3 partide de dreapta ce vin puternic din urma, PNR, PFC sau PNTCD. Cred ca rolul dnei Elena Udrea este sa salveze, si sa relanseze partidul, iar al dnei Monica Macovei, sa reunseasca toate fortele de dreapta, eventual sub conducerea sa, a dlui Mihai Razvan Ungureanu, a dlui Aurelian Pavelescu si a dlui Mihai Neamtu. PDL -ul va putea sa fie reformat din temelii numai sub conducerea si prin colaborarea stransa a celor doua doamne.
  acum aproximativ o oră · Editat · Îmi place · 1

 8. Elena Udrea a facut furori ieri la Zalau printre pedelisti si nu numai
  un articol de Corina Gliguta (28 Februarie 2013)

  Elena Udrea a facut furori ieri la Zalau printre pedelisti si nu numai

  Aseara putin dupa ora 19.00, Elena Udrea si-a facut intrarea in Zalau pentru a-si lansa motiunea cu care candideaza la sefia PDL in 23 martie in mediul pedelist salajean, dupa ce a facut acelasi lucru la Cluj. Sala mare a Consiliului Judetean a fost plina de sustinatori si admiratori, presupunem ca sustinatori si admiratori din punct de vedere politic. Bineinteles ca a fost primita cu flori, nu ca Blaga, care acum doua saptamani si-a lansat si el la Zalau candidatura, bineinteles, fara flori. Zumzetul admirativ din sala nu a incetat pana cand a fost acoperit de imnul pedelist.

  Presedintele organizatiei judetene PDL Salaj, Lucian Bode, gazda buna, a luat primul cuvantul si „a facut prezentarile”, explicand de ce a venit Elena Udrea la Zalau. A prezentat si punctul final al demersului anuntat de Udrea la Zalau, conventia PDL din 23 martie, cand partidul isi va alege presedintele. Pedelistii vor avea de ales intre Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei, aceasta din urma fiind mai degraba candidatul care provoaca diversiunea in concurenta dintre Blaga si Udrea. In presa centrala au aparut deja informatii ca va exista o sustinere intre Macovei si Udrea in turul doi. Evidenta arata, comparand sansele, ca intr-un eventual tur doi nu poate fi vorba decat de Elena Udrea sustinuta de Macovei.

  Bode sustine ca Udrea este cea mai buna

  Asa cum era de asteptat, Lucian Bode a actionat conform declaratiilor pe care le-a facut anterior referitor la faptul ca sustine candidatura lui Udrea si a afirmat ca „ PDL are nevoie de oameni sa castige, iar Elena Udrea este cea mai capabila dintre cei trei candidati sa castige”. Bode a tinut sa sublinieze ca Udrea poate miza pe un comando salajean de 87 de sustinatori la conventie si a eliminat orice fel de suspiciuni legate de posibilitatea vreunui derapaj, afirmand ca „nu pot fi decat in echipa lui Boc”. A punctat si cu precizarea ca Elena Udrea este un campion al absortiilor fondurilor europene. De altfel, pre-zidiul pedelist din sala Consiliului Judetean si-a pus cenusa in cap pentru sprijinul pe care i l-au dat lui Blaga sa acceada la sefia partidului, afirmand ca s-au inselat cand au crezut in capacitatile lui de lider. Udrea a dres busuiocul, evident in favoarea ei, afirmand ca Blaga este plin de calitati, care il fac un membru de nadejde al PDL, dar nu si un lider.

  Toata lumea este de acord ca Udrea poate sa tina piept oricui

  Rezumand lucrurile, sa spunem ca propunerea pe care o face Udrea pedelistilor este sa ii aduca la gu-vernare in 2016, lucru cu care Boc este de acord ca este realizabil. Boc s-a lansat intr-un discurs laudativ, afirmand ca Udrea este cea care poate sa faca opozitie la USL, pentru ca nu ii este frica . Pe romaneste, poate sa tina piept oricui. Fostul premier i-a albit orice cazier moral, aifrmand si ca „nimeni nu a putut-o lipi pe Elena Udrea de nici un element de coruptie”. Probabil nu in ideea ca celorlalti pedelisti li s-ar putea lipi vreun „element”.

  Deputatul PDL Tinel Gheorghe, s-a lipit si el de exprimari plastice in legatura cu Udrea si si-a dat cu pararea ca daca o pui pe Elena Udrea in mijlocul oamenilor din Salaj, „s-ar forma un ciorchine”. Zicem noi, daca nu cumva vor fi si din cei care considera ca strugurii sunt acri.

  „ Este nevoie de o persoana cu o viziune si cu o energie noua, care sa insufleteasca organizatiile, este nevoie de un lider care sa se poata bate credibil cu opozitia”, a descris Udrea omul de care este nevoie in fruntea PDL, referindu-se bineinteles la sine. „Nu sunt corupta, am avut curaj, am stat intre oameni, am gu-vernat cinstit”, a tinut sa sublinieze cea care a fost sufletul reuniunii pedeliste de aseara.

  Intai presedintia PDL si abia apoi presedintia Romaniei

  Elena Udrea, a afirmat aseara la Zalau ca ia lucrurile in ordine si ca deocamdata telul ei este sefia PDL, dar ca se gandeste si la posibilitatea de a deveni prima femeie presedinte al Romaniei, doar ca se considera deocamdata prea tanara pentru asa ceva. De altfel s-a referit la „generatia 40”, adica a celor care sunt acum de 40 de ani, „mai energici” in politica si care pot aspira sa produca schim-bari importante.

 9. Am ajuns sa spun ca ma inspaimanta oamenii care, permanent s-au comportat intr-un fel, au raspandit anumite convingeri, au aratat public atitudini taioase ca si cum ar fi in “caruta” cu cei buni, devotati unei cauze oneste, ca apoi, intr-o zi, ne parasesc, in alta zi incep sa se comporte pe dos, sa dea glas unor convingeri opuse, unor atitudini contrare celor anterioare….uitand cine le-a intins o mana, cine le-a dat o sansa sa se afirme, cine a fost OM candva…..Astazi, tradeaza fara remuscari, fara o strangere pe sira spinari, fara jena ca din Oameni, au devenit oameni. Va veti intreba la cine ma refer?! Daca ati fost vigilenti la ziua de ieri si cea de azi de pe scena politica, veti gasi raspunsul si imi veti da cele TREI nume care au tradat cu nerusinare.

  • Sa nu va fie jena sa scrieti cele trei nume care au tradat……

 10. http://www.facebook.com/pages/O-sustin-pe-Elena-Udrea/233430136745085?ref=ts&fref=ts

  Elena Udrea – în luptă cu soldăţeii de plumb ai „caporalului”!
  Editorial 27/02/2013
  În grădina răvăşită a PDL, Elena Udrea subzistă sine die ca un parfum fin. Şi asta, în ciuda tuturor controverselor care s-au abătut asupra persoanei sale… Din nefericire pentru protecţia mediului ambiant, „caporalul” Blaga, transpirat din cap până în bocanci, şi-a pus ciorapii la uscat pe singurul trandafir alb, care mai rezistă în curtea Palatului din Modrogan, cuibuşorul nebuniilor de altădată ale lui Carol al II-lea şi Elena Lupescu.
  Nu candidatura lui Blaga la şefia PDL este exasperantă, ci placiditatea şi laşitatea celor care-l susţin. Dispariţia PDL poate fi împiedicată – deocamdată – de Elena Udrea, iar cei care nu realizează acest lucru, prin atitudinea lor, îi mai administrează acestei formaţiuni o ultimă lovitură de bâtă în moalele capului.
  Oricât am fi de misogini şi chiar îndreptăţiţi s-o criticăm pe Elena Udrea, pentru cochetăria ei vestimentară şi, uneori, pentru exuberanţa ei politică, nu putem să nu observăm că, în ideea de a se manifesta european, ea este situată deasupra lui Blaga şi Antonescu. De fapt, stilul politic oriental al lui Blaga nu este cu nimic mai respectabil decât cel al lui Crin Antonescu.
  Dictatura pe care vrea s-o introducă Blaga în PDL, luând în calcul şi aranjamentele murdare din teritoriu, cu privire la stabilirea „delegaţilor” la Conferinţa Naţională, a însufleţit marionetele din câteva filiale foste portocalii. Deschiderea Elenei Udrea pentru crearea unei structuri politice simplificate, capabile să-i îngenuncheze pe toţi cripto-comuniştii din PDL, alimentează la această oră nu numai speranţele majorităţii membrilor şi simpatizanţilor democrat-liberali, dar şi pe cele ale unei mari părţi din electoratul românesc, dezamăgit de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Ultimul – şeful celor doi…
  Vasile Blaga – o marionetă a propriilor sale fantasme socialiste. Cu el la cârma PDL, toate aspiraţiile oamenilor din partid se vor consuma în procese de coborâre în sondaje. Nu ştim cât va coborî PDL, fiindcă nu ştim nici clauzele stabilite în documentul de coabitare dintre „vameş” şi Ponta. Cu Elena Udrea, preşedinte, PDL va învăţa să nu se mai ferească de sine însuşi, iar cei care se vor alătura proiectului ei nu o vor mai trăda pe traseu, ci vor merge împreună cu ea până la capăt.
  „Buldogul” vrea să transforme partidul într-o fabrică producătoare de soldăţei de plumb, programaţi să-l aplaude, la unison, doar pe el. Vasile Blaga nu este capabil să schimbe tehnologia de fabricaţie. Şi nici nu vrea acest lucru… Poate că Elena Udrea nu este cea mai pregătită, din punct de vedere teoretic, să preia PDL. Este însă cea mai lucidă, cea mai pragmatică şi cea mai antipesedistă dintre toţi aspiranţii la acest fotoliu. Vasile este expirat, iar Monica Macovei este prea colţuroasă, pătimaşă şi absolut lipsită de charismă.
  Dacă Blaga pierde, nu-i nicio problemă. Orice doamnă de lume, precum Elena Udrea, va avea întotdeauna nevoie de cineva ca să-i desfunde chiuveta la sediul din Modrogan. Dacă pierde Elena Udrea, ea are forţa şi tupeul să construiască un partid de dreapta, la care vor adera mulţi români.
  Fără idealuri politice bine conturate, brutal, lacom şi primitiv, conformist şi plat ca o plăcintă cu dovleac roşu, aflat în plin orgasm socialist, Blaga pare că le spune tovarăşilor săi: „Dacă noi nu ne putem salva afacerile, Victor Ponta e dispus să ne dea o mână de ajutor!” Ce să-i răspundă Elena Udrea? Că „orgasmul nu nimereşte întotdeauna Raiul, fie el şi roşu. De multe ori, trece pe lângă el, îl ratează!” Şi adaugă scurt: „Eşti liber, Vasile!”
  Dumitru Sârghie

 11. Stolojan nu a tradat,Turcan nu a tradat,Flutur nu a tradat,Vass nu a tradat.Berceanu parca nu a trdat.
  Desi pe Stolo l-am vazut langa Basescu.Blaga si restul sunt impotriva lui Basescu.

 12. Felicitări pentru că ați scris puțin (și în Limba Romînă, pe care toți ceilalți o masacrează) !
  Sînteți o persoană simpatică și cu multe calități; dacă aș fi Burghez, Moșier, Bancher ori slugă de-a lor, v-aș vota. Dar sîntem inamici (politici) și vă voi vota numai cînd toți adversarii dv. vor fi (ca și pînă acum) din Dreapta. Fiindcă v-am cunoscut (cu cîțiva ani în urmă) și vă apreciez, v-aș sugera să nu mai folosiți termenul democrat pentru un partid burghez (cum este al dv.), deoarece sînt antonime perfecte. Apoi, redați Cezarului ce este al Cezarului, adică menționați pe făuritorul partidului care v-ar putea duce în vîrful piramidei politice, anume Aristide BUZULOIU, spre a nu se mai înfoia năpîrstocul cu ceea ce nu-i aparține. (Observ că nici tovarășul Președinte Traian Băsescu nu a făcut acest gest).
  Vă urez să primiți voturi de la majoritatea colegilor dv. ! 28 februarie 97. Prof. Gheorghe UNGUREANU, inamic

 13. ii tot aud poe astia de la USL cum striga ca sunt 7.4 milioane de voturi la referendum si ca presedintele trebuia sa demisioneze dar in 2007 au fost peste 6 milioane de voturi IMPOTRIVA USL si cei 321 plus Crin Antonescu NU au demisionat din Parlament!

 14. p.s.
  am uitat un tradator… hihhiiiiiiiiiiiiiiiii… Vass-Paul … probleme cu ‘coloana”?
  “bleaga” vass si “fluturatica” turcan…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Si sulfina Barbu a tradat. Parca asa a spus,
   ca-l sustine pe Blaga. Asa am retinut de pe
   ziare.com.

 15. Doamnei Elena Udrea, doamnei Madalina, lui Silverstar si tuturor doamnelor care au scris sau au citit paginile acestui blog, o primavara cu mult soare si cu cat mai multe bucurii !

  Administrator:
  Multumesc domnule Nicolae. O primavara frumoasa!

  • ***Nicolae – multumesc! Si tie, aceleasi
   sincere urari de sanatate si bucurii si multe
   primaveri insorite! 😆

 16. 😆 😆 un martzisor virtual de la Puiutzu pentru toate doamnele de pe blog [Niculae a fost din nou primul ,mare otz 😆 😆 ] ,sa fiti iubite de cine vretzi voi 😆 😆

  • Palida consolare, atata timp cat tot dumneavoastra sunteti cel care primeste pupaturile…..
   Toate cele bune, tuturor.

  • Puiule, cred ca Flutur plangea din cauza greselii pe care a facut-o si se ruga la Dumnezeu in gand, sa-l ierte. Azi vorbeam despre cate fonduri europene a dus Elena acolo, cate investii a facut…. ca el, mai apoi, sa fie iubit si apreciat de electorat datorita Elenei Udrea, nu datorita lui Blaga. Dar nu-i bai, roata vietii se invarteste incet, incet…… Nu-i nicio suparare la noi, ci la ei 🙂 🙂

  • Erata si completare
   Iar exaltarile nu-i aduc decat prejudicii dnei Udrea .
   Prejudicii grave, foarte grave, caci daca as fi Felix as platigras exaltarile, unele insa venidu-mi la potou chiar si gratuit, din prea marele exces de zel al celor ce o iubesc pe E.U.

  • Adrian, acea eroare a fost facuta de un jurnalist de la Mediafax si preluata de alte agentii de stiri. Sub nicio forma de catre vreun exaltat din partid, sau simpatizant. Mai stii ce se poate intampla pana in 2014? Daca au cobit astia ?! Na, belea! 🙂 🙂

 17. Doamna Udrea, nesperat USL a facut greseala lui Ceausescu din 1986 (sau 87) cand a renuntat la “natiunea cea mai favorizata” cu SUA. Puteti marja pe faptul ca neintrarea in schengen o sa ne coste enorm locurile de munca (asa s-a intamplat atunci cu cei care faceau export cu SUA), investitorii ne vor ocoli ca suntem marginalizati, furturile din bani publici nu vor fi controlate decat de “lupii paznici la oi”. Exportatorii vor fi si ei afectati caci vor plati taxe impuse de USL. Copiii nostri cu mare greutate vor putea sa patrunda in scoli pentru a studia (reusita Presedintelui de a mari fondurile pentru bursele Erasmus este blocata de ei).

  • Mult succes in competitia interna care se anunta cu multe “lovituri sub centura din partea vechii garzi”!

 18. Dna deputat.
  Sa promovati in motiunea dvs si un program national PENTRU COMBATEREA SARACIEI in Romania.
  Romania este pe penultimul loc in UE privind SARACIA POPULATIEI.
  Ar fi foarte bine primita o asemenea adaugare la MOTIUNE.
  Va urez succes.

 19. Doamna Udrea,
  Am scris, cu nu mult timp in urma, ca desfasurarea competitiei in PDL prin metoda Motiunilor poate duce la scindarea partidului. Si cand 16% se scindeaza in trei…
  Presupun ca ati primit semnale si din alte surse, avand in vedere o declaratie recenta a dv. conform careia considerati ca in viitoarea conducere a PDL ar trebui sa fie cuprinsi sustinatori ai tuturor motiunilor.
  PERFECT ! In mod normal ,ar trebui sa precizati si modul in care ganditi ca s-ar putea regasi in conducere cei amintiti, avand in vedere ca, in cazul motiunilor, CASTIGATORUL IA TOTUL.

  • …sa se ragaseasca in membrii de partid ,ATAT ….in structurile de conducere mai “incet ” ,au condus ! si unde au adus partidul 😆 😆 ,daca Elena nu primeneste conducerea portocalicilor si nu-i trece sapte pasi inapoi pe astia care au condus pana acum [ii trec si pe Macovitza ,Preda ,Bakonschi …etc ] ,nu realizeaza nimic ,trebuie sa rada RAUL din radacina ,alta solutie salvatoare si credibila NU ESTE 😆 😆 Votatzi ELENA UDREA ….

 20. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans!
  Dl. Antonescu le da dreptate d-lor Ponta si Corlatean spunand ca nu este nicio prblema, SE POATE TRAI SI FARA SCHENGEN, iar apoi, probabil mustruluit ( de catre cei care il manipuleaza) pentru faptul ca nu a spus nimic despre dl.Basescu, declara, cf. posturilor TV moguliste, ca… marele adversar al intrarii Romaniei in Schengen este ( cine altul decat) Traian Basescu.
  Nici dl. Corlatean nu se lasa mai prejos si se intreaba de ce dl. Basescu nu a aranjat cu d-na Merkel problema intrarii noastre in Schengen?
  Lasand la o parte absurditatea acuzatiilor, daca zici ca nu este cine stie ce nenorocire ratarea intrarii in Schengen, ce rost are sa-l mai amesteci pe Presedinte in problema, cautand sa-l faci vinovat de ceva care ( in opinia USL ) nu are importanta pentru Romania ?
  Realitatea este ca declaratiile Puterii sunt facute pentru ca se stie ca masurile pe care le-a luat USL dupa inlaturarea Guvernului Ungureanu conduc la reducerea drastica a sansei intrarii nostre, acum, in Schengen. Iar pentru evitarea responsabilitatii esecului sunt utilizabile doua variante, aplicate individual sau impreuna: prima este bagatelizarea esecului, iar a doua este pasarea vinovatiei in alta parte decat in curtea USL

  • Petru,
   Nu mai mergem pe subantelegeri. De acum :
   Trebuie spus in clar cum o spun eu de peste doi ani, desi agentii lor de influenta de pe aici si de pe peste tot , m-au contrat sau au incercat sa trimita in derizoriu ce spuneam, in timp ce azi ce spuneam eu de pe atunci, se spune pana la cel mai inalt nivel caci dl Basescu in ultima alocutiune inainte de alegerile din decembrie a pus intrebarea retorica veti vota privind spre Europa spre apus sau spre rasarit ?
   Deci trebue sa fim in clar precum este ziaristul Malin Bot , adica vrem sa inchidem total paranteza in care a fost pusa Romania incepand cu intrarea trupelor de ocupatie sovietice si cu instalarea statului comunist, sluga a Moscovei lui Stalin, definitivand ireversibil pozitia noastra ijn UE sau nu vrem sa o inchidem cu toate consecintele nefaste Romaniei?

   La asta trebuie sa raspunda in clar PDL si toti cei care doresc sa-l conduca.

  • 😆 😆 😆 ,pana acum era unul ,acum sunt doi ….hihihihi…..mare-i gradina TA DOAMNE si multe oratenii sunt in ea ….hihihihihi

 21. Marti(10-14) este un miting al persoanelor cu handicap in fata guvernului.
  Evident de protest si nu de multumire.
  Cred ca si dl Iulian Craciun contracandidatul lui Felix intrun colegiu din sectorul 4 va participa. dl Craciun este o persoana cu handicap neuromotor membru in Forta Civica si presedinte al organizatiei persoanelor cu dizabilitati din acel partid.
  Bravo pentru Forta Civica si pentru dl Ungureanu ca s-a gandit la asa ceva.
  Cred ca si dna Udrea ar trebui sa introduca in programul dsale asa ceva referitor la o astfel de organizatie interna a PDL si referitor la asistenta sociala necesara acestor persoane defavorizate de soarta.

 22. @i.a.
  ar fi bine sa se organizeze si un miting al pesoanelor care au probleme la mansarda… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiii corlatean-ponta-crin se incadreaza dupa declaratiile referitoare la schengen … hihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • 😆 😆 ,rasputinica poti sa adaugi inca doi celaveci de pe blog …hihihihi…,sufera de scenarita SF si vad numai rusi la mansarda ….hihihihi :lol : 😆 😆

 23. N-ai precizat,d-le Puiu ,pentru cine să facă Elena Udrea campanie câștigătoarel ,pentru ea însăși,pentru partidul ei? că pentru d-ta în niciun caz sau pentru românii cei mulți, Vezi cu ochiid-tale ce haos este peste tot.Când nu-i cap vai de picioare!.Deșteaptă-te ,omule. ,din somnul cel de moarte!

  • 😆 😆 esti otzarata rau pe viatza Valeria draga ,nu pune la suflet tot ce postez eu 😆 ,trateaza-ma cu “ignoral ” 😆 😆 ,finalul postarii tale ii de toata jena ,”somnul de moarte ” brrrrr …o viatza fericita iti doreste Puiutzu 😆 😆

  • Tu vrei ca un agent de influenta sovietic sa fie treaz? Astia beau doar votca cu muraturi. Este o chestie misto, dar ei sunt doar niste servitori

 24. Dar cum vorbii eu de KGB hpo si Puiu. Mai dar prosti mai sunt totusi agentii astia sovetici. Poate Popa o fi mai dastept.

  • Oane …iuda de Popa a gresit o singura data ,mi-a zis : tipul asta ii patimas dar ii destept ,s-a inselat amarnic in privintza ta
   ,patimas esti ,destept deloc 😆 😆 SF-urile tale sunt naive si copilaroase ….hihihi….hai noroc bun Oane ,m-am obisnuit cu tine 😆

  • Tu in schimb vad ca esti PDList ca mori de grija pdlului.

 25. Iata prin ce metode doreste Blaga sa castige! Atentie mare,asta-i inceputul! Blaga nu va putea castiga pe cai oneste aceasta competitie, sa nu uitati acest aspect.
  Ii este teama de a patra infangere din cariera sa politica. De asta spun ca Blaga este in stare de orice pentru a castiga!

  “Organizația județeană PDL Arad contestă decizia Biroului Permanent Național al PDL, privitoare la reunirea Consiliului Național de Coordonare din 23 februarie, care a decis convocarea Convenției din 23 martie. Organizația condusă de Gheorghe Seculici a constatat că a fost încălcat articolul 84 din Statutul PDL. Acest articol stipulează că la CNC participă, pe lângă mai multe categorii de membri de drept, delegați veniți din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia în seamă rezultatele electorale ale fiecărei filiale județene. În reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizație județeană să fie reprezentată de câte 5 membri. Și așa s-a ținut ședința CNC din 23 februarie. S-a încălcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite în funcție de performanța la urne a teritoriului. Într-o contestație făcută publică duminică, membrii PDL Arad solicită organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectând de data aceasta Statutul”, scrie Preda, într-o postare intitulată “Şah la Blaga”.

  Europarmantarul apreciază că, deşi bătălia “pare minoră”, în realitate nu este. “Organizația Arad i-a dat șah lui Vasile Blaga, acuzat că a falsificat reuniunea în cadrul căreia au fost stabilite condițiile de desfășurare a Convenției din 23 martie. Președintele PDL trebuie să mute. Ce va face?
  După acuzația de blat în campanie, organizarea nestatutară a CNC și, în consecință, a Convenției, e o povară grea. Mutarea nu poate întârzia prea mult. În opinia mea, cea mai bună mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimară, prevăzută de Statut, ar trebui să organizeze apoi un nou CNC și o Convenție legală”, punctează Preda.

 26. blaga, macovei si cristian preda = comunisti ! hihhihiiiiiiiiiiiiiiiiii… locul lor este in stanga esichierului politic… hihihiiiiiiiiiiiiiiiii
  doi comunisti blaga(ciocanu”) si macovei(secera) vor sa faca politica de dreapta in romania … hihiiiiiiiiiiiiiiiiii… s-au intalnit secera si ciocanu’ …hihihiiiiiiiiiiiiiiii

  • Stai calm rasputine. Toate se vor aseza cu eleganta, cel putin eu asa sper. Cei buni de obicei castiga, ce-i drept mai greu decat acea categorie care nu prea cunoaste binele. Am remarcat ca si astazi a fost atacata Elena Udrea de catre contracandidat, asta este, pana la urma este o lupta interna…sa lupte dar corect si barbateste! Sa ataci o femeie doar cu presupuneri si minciuni, este curat nebarbateste! Eu asa am invatat de la parinti.
   Multa lume o invidiaza pe Udrea, multa lume este agitata de cand si-a anuntat candidatura…..de aici se nasc si frustrarile lor, le este teama de ea, pentru ca este puternica, nimic n-o mai sperie,, o lasa rece orice ordinarie venita din partea celor frustrati si obsedati. Asa sa-i ajute Dumnezeu, dupa fapte si dupa suflet! Cand stiu ca Udrea n-a facut rau nimanui niciodata, n-a deranjat pe nimeni, nici macar cu dojeni….. si tot i se poarta sambetele! Nu-i mai inteleg…..

 27. Blaga si grupul “telectualilor ” [zisi si reformisti 😆 :lol; ] joaca murdar ,Elena trebuie sa fie atenta ,marea majoritate a electorilor din 23 Martie si-au dat seama de manevrele facute de “janghinosii ” astia ……un mare semn de intrebare ramane Videanu ???!!!!1???? ,nu stiu de ce parte este ,nu l-am auzit pana acum ,poate stie cineva sa-mi spuna ….

 28. Puiu, buna seara!
  Videanu a anuntat ieri, ca nu impune la nimeni nimic si lasa toate organizatiile din Bucuresti sa decida si, sa aleaga liber ceea ce vor pentru viitorul partidului.

  • lulu …ok ,m-ai lamurit ,convins nu prea sant ,miroase a “doua capete ” 😆 😆 ,o seara super faina si tie …

 29. Try boon!

  Vedeţi, vă rog, că e în curs de înregistrare o marcă de produse care conţine şi numele (de familie) Udrea.

  Toate cele mai bune!

 30. Am crezut in 1989 in cei ce au luat puterea , acum imi dau seama ca ne-au distrus cu buna credinta .Au ramas in umbra niste structuri care sint mai puternici de cit cei care au ajuns la putere in primavara-vara 2012 .Sincer nu stiu pe cine sa dispretuiesc , majoritatea celor care au fost si sint la putere dispretuiesc prin felul lor de a fi .Sint carasan , si noi am crezut ca avem in judet o ,, personalitate ” dar acum sint convins ca este la propriu si la figurat UN TRADATOR . Apreciez modul cum ne califica mai marii europei , pentru ca pe noi in general ne reprezinta ,, nimeni ” . Din intimplare am cunoscut citiva tineri politicieni care nu sint copii de fosti , nu sint gineri de fosti , tinerilor consider ca trebuie sa le dam creditul , copii care au ,, cei sapte ani ” de acasa . In cazul de fata daca as avea drept de vot pe 23.03.2013 as vota ,, Udrea ” intrucit cea ce doreste ,, Macovei este nerealizabil , este prea idealista . Adevaratii dusmani ai poporului sint cei ce sint urmasii PCR-istilor , in fata si in dos .

 31. Am fost la Conventie. Am trait pe viu aceasta experienta. Nu mi-am inchipuit ca Blaga va face chiar orice ca sa castige, dar a facut-o. Ca membru PD-L, eu cred ca un partid condus de Elena si sustinut de Basescu ar fi putut deveni o alternativa. Sunt total dezamagit si astept o constructie noua la care sa contribui, asa cum am pus umarul si la PLD, dar si la PD-L. Cel care a tradat o data oamenii pe care s-a bazat pana la un anumit moment(cand a ajuns europarlamentar) a tradat si a doua oara si-l va trada si pe Blaga. Ati ghicit: Stolojan. Poate ca de data asta cu mai putini oameni, alesi mai cu grija, si cu un suflu nou vom reusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *