Necazuri în paradis: USL se destramă!

De câteva săptămâni, sub ochii noştri, se petrece un proces foarte clar de destrămare a USL. Liderii celor trei partide componente au ajuns la capătul răbdării unii cu ceilalţi, se ameninţă, şantajează şi acuză reciproc în şedinţele la care participă.

Un ochi neavizat ar spune că este rezultatul firesc al unei construcţii politice de tip Frankenstein: pui împreună socialişti, liberali şi conservatori, rezultând o tocăniţă de doctrine şi idei. Cum însă aceşti oameni nu se ceartă pe principii sau pe propuneri de soluţii pentru guvernare (pentru că, personal, nu am văzut niciuna), realizezi atunci că aroganţa este ceea ce este fatal proiectului USL. Au început, practic, să-şi împartă funcţiile de conducere înainte de a fi câştigat efectiv alegerile. Aceşti oameni nu au nicio soluţie pentru guvernare, în schimb ştiu că trebuie să genereze un algoritm politic, care se dovedeşte a fi dezavantajos pentru toţi.

Dacă acum se ceartă, când nici nu au acces la putere, ce se va întâmpla în condiţiile în care, Doamne fereşte!, ar ajunge la guvernare? Evident, problemele ar creşte exponenţial, iar România nu poate risca un astfel de experiment! Ponta şi Antonescu nu sunt în stare să gestioneze relaţia cu un partiduleţ precum PC-ul, cum ar putea să gestioneze România în contextul economic internaţional dificil în care ne aflăm? Vorbesc despre consens naţional, dar nu sunt în stare să se înţeleagă între ei.

Dacă mergem mai departe şi privim la nivelul partidelor, vom vedea lucruri şi mai interesante. Antonescu a rămas singur – nu văd pe nimeni care să-i dubleze mesajul politic sau să-i fie alături. Dinu Patriciu, Călin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu, Varujan Vosganian sau chiar Andrei Chiliman au ajuns să fie în tabăra indezirabililor lui Crin Antonescu. Singur, singurel, accidentalul preşedinte al PNL se zbate să ne convingă că el este adevăratul liberal – cel care i-a luat în braţe pe Ponta (copilul politic al lui Năstase), pe Oprescu (copilul politic al lui Iliescu) şi pe Geoană (copilul politic al lui Hrebenciuc).

De partea cealaltă, la PSD, faliile se adâncesc. Mircea Geoană spunea aseară la Tvr1 că sunt foarte mulţi oameni în partid care-l susţin. Marian Vanghelie este şi el nemulţumit de felul în care este tratat PSD Bucureşti şi, chiar dacă nu o spune public, pregăteşte represalii pentru plantarea lui Miron Mitrea ca şef de campanie. Asta în timp ce baza partidului se gândeşte că o soluţie mai bună decât Victor Ponta ar putea fi „independentul” Oprescu.

Şi peste toţi tronează varanul Voiculescu. Acesta se uită des la sondajele realizate de propriul institut sociologic şi realizează că şansele USL de a obţine acea majoritate de care tot vorbesc Ponta şi Antonescu sunt aproape nule. În condiţiile acestea, Voiculescu îşi dă seama destul de bine că iarăşi pariază pe un cal politic mort (USL), aşa cum a făcut în 2009 cu Mircea Geoană. Şi, ca prin farmec, se gândeşte că poate nu USL este varianta care-l „coafează” cel mai bine. Poate mai degrabă o monarhie mică – altfel nu-mi explic promovarea atât de agresivă a Regelui Mihai şi a actorului Radu Duda.

Pot să stea liniştiţi Victor Ponta şi Crin Antonescu, Felix este ultimul om care ar face „jocurile” lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, ar trebui să-şi pună întrebări de ce nici măcar un securist dovedit nu mai are încredere în ei. Atunci când nu mai ai susţinerea tătucului Antenelor, ai o problemă. Şi se va vedea în perioada următoare.

Alianţa Socialistă îşi trăieşte acum ultimele zile, săptămâni, luni. Nu vor ajunge să candideze împreună în 2012, ce să mai vorbim să câştige alegerile. Când doar ura şi accesul la resurse te motivează, nu există nicio variantă în care o construcţie politică să iasă bine. USL a fost de la început o struţo-cămilă neviabilă, sortită eşecului.

 

 

185 thoughts on “Necazuri în paradis: USL se destramă!

 1. Absolut corecta radiografia facuta USL.
  Desigur ca asta ar trebui sa incurajeze si sa motiveze PDL in demersul de a-si accelera programul de reforme interne si de alianțe, pentru a obtine o majoritate consistenta. O majoritate care sa permita modificarea (substantiala a) Constitutiei si asezarea Romaniei pe un fagaj ireversibil si totodata stabil in perspectiva unor eventuale socuri viitoare.

 2. Până mai ieri, PSD se bătea pe burtă că ar fi cel mai mare partid din România.
  Nici cu PNL în coastă nu are şanse dar aşa s-a realizat visul lui Iliescu de a anihila PNL ca nu cumva să se refacă Alianţa DA în care bătrânul KGB-ist vedea un real pericol pentru PSD imediat după câştigarea alegerilor din 2004.

 3. ***E Udrea scrie: Ponta şi Antonescu nu sunt în stare să gestioneze relaţia cu un partiduleţ…
  Mai grav: Ponta şi Antonescu n-au fost în stare să-şi gestioneze onorabil propria-le viaţă… Cum vor ei să gestioneze o ţară pe care au împărţit-o fără ca măcar să-i intereseze cum vor vota românii. Pe ce se bazează cei doi? Pe şpaga electorală pe care o va împărţi R Mazăre săracilor din aşa-zisa avere pe care i-a donat-o prietenul-miliardar din Egipt? Aceia sunt tot banii românilor care se întorc la români pe cine ştie ce întortocheate drumuri. Şi asta trebuie dovedit.

 4. ***E Udrea scrie: Mircea Geoană spunea aseară la Tvr1 că sunt foarte mulţi oameni în partid care-l susţin. Îl susţin la ce? Să mai candideze iar la preşedinţie? Care-i nebunul să mai creadă şi să mai investească în Geoană?

 5. ***E Udrea scrie: Marian Vanghelie este şi el nemulţumit… Şi are motive. Le-a făcut toate treburile murdare. Toţi senatorii şi deputaţii PSD de Bucureşti au intrat in parlament datorită lui Vanghelie.

 6. ***E Udrea scrie: Asta în timp ce baza partidului se gândeşte că o soluţie mai bună decât Victor Ponta ar putea fi „independentul” Oprescu.
  Concluzia? PSD nu mai are oameni nici de nivelul lui Oprescu. Prinşi în lupta “Jos Băsescu!” au neglijat tot, inclusiv pregătirea unor oameni capabili, de acţiune care să fie în stare să câştige alegerile.

 7. ***E Udrea scrie: Voiculescu se uită des la sondajele realizate de propriul institut sociologic… Vax! Voiculescu ştie că sondajele sunt mincinoase. Au mai păţit-o cu sondajele şi în 2009, şi tot nu s-au învăţat minte.

  • ***mariana – Şansele USL? Cred că alegerile parţiale din 19 aug pot fi un barometru pentru cele de anul viitor.
   Problema mare e la PSD şi aici PNL a greşit nevăzând-o. PSD a ajuns o mârţoagă, obosită şi slabă pe care văd că nici liberalii n-o pot pune pe picioare.
   De fapt, care liberali că Antonescu este singur lângă PSD…

 8. ***E Udrea scrie: USL a fost de la început o struţo-cămilă neviabilă, sortită eşecului. Atunci, să se destrame că oricum nu foloseşte la nimic românilor.

 9. Apropo de Mazăre şi de prietenul lui miliardar din Egipt
  Am văzut de curând un documentar realizat în Egipt. Populaţia de acolo este mult mai săracă decât românii noştri şi mult mai înapoiată. Egiptenii trăiesc în nişte condiţii greu de imaginat.
  Şi mă întreb de ce acel miliardar n-ar cheltui bani pentru copii din ţara lor. Cum de a ajuns el şi de dragul cui o face, de donează bani pentru săracii României.
  Hai, că-i prea cusută cu aţă albă…

 10. Un milion de euro se pot aduce într-o geantă?
  PSD acuză PDL că a primit mită – de la cine – de un milion de euro şi că geanta cu bani a fost dată în parlament. Celelalte canale tv nu spun nimic.

  • Ce spui ?? Cine si cui a dat mita si pen’ce ? 🙂
   O fi geanta lui Becali recuperata de la DNA. 🙂

  • …Poate ca Becali isi plateste accesul in viitoarea Miscare Populara. 🙂
   Băi, să mori de ras, jurnalisti mai prostanaci ca la iRTV, doar la…A3 mai găsesti. 🙂

  • ***ZeV – nu ştiu de la cine şi pentru ce… Am picat spre sfârşitul discuţiei şi spiritele erau aşa de încinse încât am schimbat canalul.
   Cine e nebunul să umble cu un milion de euro după el? De asta am şi întrebat dacă atâţia bani încap într-o geantă. Mă întreb de ce n-au spus că banii ar fi fost într-o pungă dintr-aia, de un leu. Le ţii minte?

  • Cred ca meritul principal revine doamnei Udrea, dar nu este de neglijat nici contributia domnului Dorin Cocos. 🙂 🙂

  • Sunt un maniac al tinutei sportive, secretul 1600 cal/zi, 20 km de doua ori pe saptamana velo, amor cu orgasm 3 ori / saptamana, satisfactie profesionala, 1 pahar de vin rosu la fiecare repas.

   Incercati si veti reusi :

   Doamna UDREA leimbina pe toate bine !!!

  • Hahaha, doar de trei ori pe săptămână?
   Păi bre nenicule ori o fac de 7zile X 2 ori (dimineaţa şi seara), ori divorţez şi-mi iau menajeră!
   Că doar menajerele se bumbăcesc orgasmic de trei ori pe săptămână!
   🙂 🙂 🙂

   Radovene, vezi că poate din vin roşu o dai în Viagra!
   Nu de alta dar am văzut că pe la Iaşi se poartă!
   Mai ştiu io una care-i cumpăra lu’ papleacă ăla de Cioflanca buline albastre!
   Ciflanca ăla de guiţă toată ziua că noi românii suntem antisemiţi! Pupinfundistu’ lu’ Tismăneanu!
   🙂 🙂 🙂

   PS Beiiiii berbaţilor! Dacă nu ştiţi cum e treaba cu rectilinia alternantă du-te/vino, nu mai vorbiţi de opturi şi alte şaiş’nouri că râd fomeile de voi!
   Hihihihi.
   🙂 🙂 🙂

  • Silver
   M-am luat dupa informatia ta si m-am uitat oțâră la emisiunea lui Striblea.
   Moaama, silver, m-am tavalit pe jos de ras. De ce ? Păi să-ți spun.
   Pe manșeta postului, scria cu majuscule : BECALI, SALVATORUL PDL, iar realizatorii cu unul Zgonea de la PSD, sugerau ca Elena Udrea s-ar fi rugat de Becali sa intre in viitoarea Miscare Populara, pentru a ridica electoral pedeleul. O IMENSA DIVERSIUNE !
   Dar stii ce m-a surprins ? Spiritul de fair play al lui Becali.
   Contactat telefonic. Finanțatorul Stelei le-a tras-o celor din studio ca la carte lasandu-ma cu gura cascata. A spus ca nu a discutat cu nimeni, nimeni din PDL nu l-a rugat nimic, iar PDL, oricum va castiga alegerile, cu , sau fara PNG. A fost , pana in prezent, doar dorinta lui Gigi Becali de a adera, daca este primit, eventual….sa dea si el cu var prin sediul PDL. 🙂
   Băi Silver, toti au ras strambandu-se si nu au mai avut replica.
   Invitat de Striblea intr-o emisiune viitoare, Becali a spus :
   ,,Da, vin, dar numai cu moderatorul. Tu, Striblea vorbesti 5 minute, eu, Becali, restul de 55….eventual, îi mai acord doamnei Drăgotescu 7 minute, pentru decor că e femeie, cu 2 mai mult decât tine..” 🙂 … Iar râsete..
   A fost haiul lumii, silver…BRAVO BECALI ! 🙂 🙂

  • ***ZeV – să ştii şi tu că la prost ce-i în guşă e şi-n căpuşă. N-o spun dezaprobator.
   Da’ bine le-a făcut şi bine le-a mai zis. Exact ce spui tu că ai auzit la Rtv am citit pe ziare.com spus de Becali: că vrea cu PDL doar dacă-l cheamă/invită. Deocamdată este numai dorinţa lui.

  • Silver, am citit aberatia pesedistului, evident, neprobata. Se pare ca acest individ, Bota, nu este la prima bazaconie pe care o lanseaza in incinta institutiei parlamentului.
   Nu intamplator am spus INCINTA, Silver….onor alesii neamului stiu BINE că pot declara ORICE in parlament, fara a intra sub o eventuala incidență penală.
   Eu ma bucur, Silver. Daca au inceput de pe-acum cu prostioare de doi bani, ca in 2009, eu ma duc sa ma culc linistit.
   Oricat de, sa spunem metaforic, ,,prosti” ar fi pedelistii, pur si simplu nu pot pierde alegerile. Ăilalți, sunt PROSTI CA NOAPTEA, PROȘTII PROȘTILOR DIN CĂRUȚA RĂSTURNATĂ.
   Sper să nu sară NICOLAE in sus, toocmai pe orbită. 🙂 🙂 🙂
   Stau acum ca ….prostu’ și privesc în tavan, întrebându-mă retoric : băi, oare n-o fi ceva adevărat cu flacara violet ?..că prea le-a luat Dumnezeu mințile într-un hal făr’de hal…pur și simplu nu-mi vine să cred…cât sunt de imbecili. Mi-e milă de ei în acest moment.

  • Turnule, preia comanda, ca ramanem fara opozitie. 🙂 🙂 🙂

 11. Ţopârlanii pe val! Acesta era titlul de pe Realitatea tv intr-una din serile din urmă şi moderatoarea, parcă C Dracotescu, era foarte ofensată cum de artistii din generaţia de aur nu au loc pe tv-uri din cauza acestor agramaţi, consideraţi vedete fără să se fi afirmat vreodată prin ceva.
  Întrebarea ar fi: Cine i-a făcut vedete pe acesti ţopârlani? Chiar televiziunea… Câtă ipocrizie!…
  De generaţia de aur a artiştilor se pomeneşte numai atunci când mai moare câte unul…

 12. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Mama vorbeşte cu Bulă:
  – Fiule, ţi-am cumpărat manualele pentru şcoală, au fost scumpe, aşa că… ai grijă de ele!
  – Bine mama, nici nu mă ating de ele!

 13. @
  Cie

  Nu UITATI cele doua scheme sau triunghiuri de PUTERE :

  Triunghiul de PUTERE in EUROPA

  SARKOSZY – MERKEL – BASESCU

  Triunghiul de PUTERE in LUME

  OBAMA – SARKOZY – BASESCU

  Desigur veti pune intrebarea, dece Presedintele ROMANIEI.

  Iata este foarte simplu, pentru moment ROMANIA este la frontiera cu cealanta parte a EUROPEI, RUSIA, UCRAINA, MOLDOVA etc.
  SCUTUL a adus ROMANIEI securizarea totala dar si raspunderea completa in aceasta zona.
  Presedintele Traian BASESCU din acest motif alegang siguranta nationala face parte din triunghiurile puterilor in Europa si in lume.

  Si ultima noutate, ROMANIA isi va primi datoriile din LIBIA si va imparti gatoul LIBIA cu FRANTA.
  Si a nu uita:

  a.
  “prietenul de la Est” functiona cu ROMANIA in perioada SOVROMURILOR astfel, ROMANII dau graul, RUSII ne iau porumbul.
  b.
  La IASI s-a identificat duminica trecuta LA DAME DE FER, Doamna Liliana ROMANIUC.

  Avis amatori, gelosii sa se abtina

 14. deci,inevitabilul s-a realizat,asa cum am anticipat inca de la inceput si cei trei fatalai au ajuns sa dea de pamant cu aceasta constructie socialsta oribila creata in laboratoarele anenelor lui felix.

  • Nici o ideologie actuala nu detine adevarul absolut si fiecare in parte si-a devoalat limitele in contextul unei crize sistemice si profunde, mai ales, de natura filozofica.
   De aceea, este extrem de important ce caracter va avea Miscarea Populara despre care toata lumea isi da cu parerea, dar nimeni nu stie cu precizie cum va arata si ce va insemna ea.
   Mie personal mi se pare important ca aceasta platforma sa devina una de larga respiratie, deschisa , IN PRIMUL RAND, spre personalitati, mai mult decat spre partide, care sa identifice si sa armonizeze idei de coloraturi diferite, dar care sa functioneze armonios si flexibil in conditiile noilor provocari care confrunta lumea moderna.
   A spune, in prezentul anului de grație 2011, ca Dreapta , sau Stanga, reprezinta , una impotriva celeilalte, un panaceu universal capabil sa rezolve toate problemele, si cele cunoscute si cele impredictibile inca, este o dovada de suficiență si miopie politica.
   Asta trebuie sa fac PDL…sa amorseze o dezbatere cu adevarat nationala pe directii fundamentale si strategii pe termen lung in interes national.
   Se pare ca nu avem suficenti politicieni capabili de asa ceva, in PDL, iar in opozitie, bate vantul de-a binelea. 😉
   E dezolant ca doar vorbim in nestire, iar vectorii politici ,,dorm” pur si simplu pe ei.

  • @
   ZeV

   Ma ancheteaza naivitatea DVS:

   Umblati cu bajbaiala sau mai credeti in cai ver^zi pe pereti.
   Eu am lansat ca in miscarea populara poate sa intre si PSD ul.

  • Domnule Radoveanu, eu, abia mai cred in cai portocalii…prin urmare, față de caii verzi, sunt extrem de circumspect. 😉
   De asemeni, sunt extrem de neincrezator in lozinci. Bine ar fi daca lucrurile ar fi atat de simple si de clare, precum enuntul unei lozinci.
   Sunteti, din ce in ce mai simpatic, domnule Stefan. Daca vreti, puteti intelege, prin asta, ca sunteti destul de departe de realitate.
   Apropo, gata, v-ati ,,sters pe maini” (vous avez essuyé les mains) de GABI GRIGORE ? Erati, pana nu demult, un fan neconditionat al domniei sale.
   Acum, constat ca ati ,,descoperit-o” pe doamna (de FER ) ROMANIUC.
   Cine….urmeaza, domnule Stefan Radoveanu ? 🙂 🙂 🙂

 15. Busoi Lucian Ioan va apreciez si mai mult,dupa aceasta analiza politica,aveti ochiul format si judecata pe masura. asa este, foarte multi securisti s-au infiltrat in partidele politice si fac in continuare jocuri murdare de culise,iar Felix ramane de departe cel mai periculos si mai parsiv dintre toti. nu trebuie lasati sa ajunga la putere sub nici o forma,altfel aceasta tara va fi in mare pericol si tot ce s-a facut pana acum,pentru stabilitate,se va pierde in mana mafiei politice… aveti grija de destinele acestui popor si de generatia tanara care nu isi cunoaste viitorul si nu vede nimic stabil pentru construirea acestuia. daca vor ramane pe mana acestor sacali,care nu au mama-nu au tata,cand este vorba de bani,totul se va ruina si ne vom pierde identitatea ca natie…

 16. Miscarea populara??????????????????????????????????????????

  Iata intrebarea care sta pe buzele mai tuturor jurnalistilor zic eu ,NEFRECVENTABILI’ pe care stim unde ii putem gasi si vedea seara de seara.
  Se pare ca acest scenariu gindit de presa de propaganda a luat-o cu muuult inaintea politicienilor de fapt a planurilor elaborate de acestia,pt ca pina in aces moment,DECIDENTII POLITICI’neaga ca undeva in adincuri in vre-un laborator al partidului s-ar coace un asemenea plan.
  In aceasta situatie ,DE JOC DE GLEZNE,ALE CHIBITILOR,stau si ma intreb,cit este adevar ,si cit este fabulatie?
  Daca as fi prizonierul scenariului,in care ,A TREIA CALE’este solutia,in mod sigur m-as entuzisma si as bate cimpii gratios ca ,ELEFANTUL IN MAGAZINUL CU CHINEZARII’ gindind si fabricind tot felul de proiecte politice,tot felul de nazbitii si povesti cu FETI FRUMOSI CU FETE ROSCOVANE,PORTOCALII,VERZI ,SI CHIAR ALBASTRE,SI EVIDENT CU VRE-O ALBA CA zapada scapatata din vre-un BORDEL TOT CU FELINARUL ROSU.
  Dar cum nu sunt pe post de, PRIZONIER’ incerc cu modestele mele puteri,calitati si experienta,sa dau zgura propagandistica la o parte si sa vad cit mai corect ,TABLOUL POLITIC OFERIT DE SCENA POLITICA ROMANEASCA,DE PARTIDELE CARE JOACA IN ACEST MOMENT.
  Im aduc aminte de un alt moment de entuziasm foarte asemanator cu acesta-U.F.D.-uniunea fortelor de drepta-FINANTAT SI GINDIT DE SORIN OVIDIU VINTU-REZULTATUL-ZEOR.
  Apoi de experimentul mult mai viguros,A.P.R.-gindit de niste baieti cu ochi albastrii care i-au pus in brate lui TEODOR MELESCANU,BANI,LOGISTICA,si sarcina-NE DUCI IN PARLAMENT-PRAFUL S-A ALES SI DE ACESTA SI A AJUNS ACOLO UNDE A AJUNS SI U.F.D. -IN PARTIDUL SECURISTILOR SI AL TRAdatorilor:
  – PARTIDUL NATIONAL LIBERAL-
  Si,atunci,cu aceste cicatrici,adinci in societatea romaneasca,ma intreb,CIT ESTE MIT SI FABULATIE SI CIT AR PUTEA FI ADEVAR referitor la acesta MEGACONSTRUCTIE POLITICA-MISCAREA POPULARA????????????
  Nu intimplator am facut vorbire despre doctrine si partide,nu intimplator am spus si voi spune ca-FARA PARTIDE NU EXISTA DEMOCRATIE,FARA PARTIDE NU PUTEM GINDI O LUME CIT DE CIT CIVILIZATA,IN CARE INDIVIDUL SA SE POATA CIT DE CIT ANCORA,SI SPERA CA LIBERTATIILE LUI VOR FI RESPECTATE,CA PROPIETATEA NU VA DEVINI DIN NOU UN MOFT.
  Forme fara fond,si subtanta GEN MISCARI,OENGEURI,CENACLURI ETC-le las in seama celor care TOT VISEAZA LA FEL CA EVREI,SPRE A TREIA CALE-UN FEL DE MESIA POLITICA………………….

  • Ce ai ba “derbedeule” cu Cea de a treia cale?
   Faci parte din categoria celor care urasc tot ce nu inteleg.
   Vorbeste doar de ce stii tu increzut egoist si suificient ce esti.
   Ti-o spun prieteneste pentru ca amandoi suntem la fel de anticomunisti dar tu esti un comunist cu hainele intoarse pe dos si vopsit altfel crezand ca esti capitalist.
   Esti un alt soi de “cavaler de industrie” dar tu nu stii asta.

 17. ROMANIA poate fi salvata daca 500’000 familii de pensionari din strainatate vin si traiesc in ROMANIA 6 luni /an.

  Bugetul ROMANIEI de consum poate fi imbogatit de 500’000 x 2’000 Euro x 6 luni = 6 miliarde EURO.

  Aceasta este suma cea mai mica, resursele pensionarilor lunare din pensie sunt mult mai mari.

  Avantajul este reciproc in aceasta perioada ei sunt fiscalizati in ROMANIA si nu in tara lor de resedinta.

  Pentru a se realiza aceasta ROMANIA trebuie sa dispuna de o infrastructura perfecta a sistemului de sanatate, o administratie ireprosabila, ORDINE si CURATENIE, siguranta cetateanului, deci de o POLITIE exemplara.

  In ELVETIA avem village pensionari pentru cei din SUA organizate de societati imobiliare cu toate serviciile necesare.

  Probabil in zona turismului se poate face o gandire si la aceasta forma de turism pentru pensionarii din lumea buna.

  Dar inca odata ORDINEA si DISCIPLINA este necesara a se instaura in ROMANIA.

 18. DE CE NU CRED IN A TREIA CALE-ori cine a avut rabdarea,dar si interesul sa inteleaga mecansimele dupa care functioneaza o societate,stie ca ,APARITII SALVATOARE ,peste noapte nu sunt posibile,ca orice ,FORTA IDEATICA,FILOZOFICA SI DOCTRINARA,mai intii trebuie sa apara,sa fie cunoscuta,imbratisata de cit mai multi oameni si abia apoi sa CONDUCA DESTINELE UNEI NATII.
  Ca de-a lungul scurtei istorii post decembriste au aparut tot felul ,DE COMETE CU COADA ROSIE LEGATA DE OMBILICUL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN,graviitind prin ,UNIVERSUL ROMANESC,tot asa,stim cu totii.
  Ce insa mi se pare de-a dreptul hilar in acest moment cind unii vorbesc despre a treia ,CALE’ este de fapt altceva-NOI ROMANII VOM DEVENII CENTRUL UNIVERSULUI SI SALVATORII UMANITATII-mai exact vom devenii buricul pamintului pt ca nu-i asa ,din putul gindirii unor romani de-ai nostrii a iesit ideea salvatoare-A CELEI DE-A TREIA CAI-POLITICA SI DOCTRINARA.
  Parca ii si vad pe apologetii acestei noi DOCTRINE SI FILOZOFII,cum se vor razboi cu strainii cei ,RAI’ca ne-au furat ideiile si filozofia,SI EI,NU NOI’ AU INCASAT NOBELUL,LA FEL CA IN CAZUL INSULINEI.
  Parca ii vad cu fetele vinete de furie,parul vilvoi,ochii cit cepele ,pe promotorii celei de-a treia cai,in noiembrie-decembrie 2012,cum vor striga pa peste tot pe unde vor fi primiti,CUM AU FOST EI FURATI SI FAUDATI LA ALEGERI……………….

 19. Dle.Radoveanu,da este o idee interesanta-dar destul de greu de pus in practica,nu imposibil.
  Pt ca luna iulie si august,cind romanii care lucreaza in afara granitelor vin in tara-VINZARILE SI/DECI CONSUMUL CRESTE CU PESTE 20%…………..

  • Pe pungile verzi PDL va scrie:
   3M – PSD!
   🙂 🙂 🙂

 20. Caderea -CONSTANIOPOLULUI-UN POSIBIL SCENARIU PT A TREIA CALE-indragostitii de istorie sunt fascinati de felul in care IMPERIUL ROMAN DE APUS,A LASAT IMPERIUL ROMAN DE RASARIT SA CADA-
  Se stie ca dupa caderea imperiului roman de rasarit,a inceput cea mai infloritoare perioada a feudalismului-RENASTEREA-cea care a remodelat lumea,a deschis drumul ILUMINISTILOR,A DESCHIS DRUMUL SPRE STIINTA,A SCOS PINA LA URMA LUMEA SPRE CEEA CE AVEA SA DEVINA NU PESTE MULT TIMP,MODERNITATEA.
  Astazi cind ma uit la OBICEIURILE BIZANTINE DIN GRECIA,LA REFLEXELE DOBINTITE DE PESTE 2000 DE ANI,in ceea ce indeobste numim ,BALCANISME’nu ma pot opri sa nu constat-DIN NOU GRECII,DIN NOU VOR CADEA GRECI,PT A PUTEA DESCHIDE DRUMUL SPRE RENASTERE……………

  • In perioada de ,,inflorire” a lumii catolice, a aparut si Martin Luther.
   Adepti ai simplitatii, esentelor, modestiei , cinstei , onoarei si muncii, germanii, sunt si acum practicanti ai acestei religii crestine (impletita cu marea muzica baroc-clasica) desprinse din trunchiul gaunos al grandomaniei si promiscuitatii imperiului papal.
   Cred in valorile ortodoxiei, a caror nerespectare, a condus la dezmatul , lenea si hotia epigonilor Greciei antice.

  • Fratii mei intru credinta, va rog f.f.f. mult, ramaneti la politica. Aici sunteti niste combatanti destoinici, vreau-nu vreau, trebuie sa recunosc. Frank face greseala de a emite judecati intr-un domeniu unde in mod sigur va calca pe o mina. Imperiul Roman de Apus a cazul cu mult inaintea celui de Rasarit, cam cu 1000 de ani. Asa ca draga prietene, nu Apusenii au lasat pe Rasariteni sa se prabuseasca ci invers. Ba mai mutl, sub domnia imparatului Iustinian si a frumoasei sale Teodora s-a incercat salvarea Apusenilor, dar miopia imparatului a facut ca acest plan sa esueze. Iustinian avea un general de exceptie – Belizarie. Acesta a pornit o campanie de cuceriri, atat in Asia, dar mai ales in Europa si Nordul Africii, este adevarat nu pentru salvarea Apusenilor ci pentru refacerea vechiului imperiu. A obtinut multe succese notabile. Pacat ca si-a bagat “dracul coada”. Concret, capetenia complotistilor de la curtea imparatului – eunucul Narses, l-a convins pe imparat ca Belizarie nu ii este intrutotul devotat. Reclama faptul ca marele general Belizarie s-a cam dat la imparateasa, ceea ce nu era departe de adevar. Acu, nu ca ar mai conta, dar imparateasa Teodora era inca dinainte de a fi imparateasa extrem de darnica cu “darurile” sale, asa ca ce mai conta un general in plus. Ei bine, imparatul manios l-a chemat de urgenta din Italia unde purta o campanie impotriva gotilor si sub un pretext pueril l-a osandit la intuneric – i-au scos ochii. Ulterior intregul efort politico-militar s-a prabusit.

  • Hahaha!
   Martin Luther?
   Cavalerul George?
   Un golan!
   A aburit-o pe călugăriţa Katharina până biata de ea a uitat şi de Ăl de Sus şi de alea sfinte şi s-a măritat cu reformistul!
   Mâine poimâine auzim că divorţează şi refomistul de Cristian Preda şi o ia de nevastă pe reformista de Monica Macovei-Gherghescu!
   🙂 🙂 🙂

 21. @Busoi Lucian Ioan
  ,,Nu trebuie lasati sa ajunga la putere”….de catre electorat.
  Cine sa-l convinga (pe electorat n.r.) ? Noi, ne cam batem gura de pomana, daca onor politicienii nu-si fructifica atuurile si nu comunica lamuritor cu cetatenii.
  Presedintele inregistreaza si ,,asigura” un brand, doamna Udrea spune ce NU trebuie sa fie Miscarea Populara, iar partidutele de buzunar se agita inainte de a se ,,naste” ceva, facand un vacarm aiuritor intens speculat de presă.
  In acest timp, noi, sustinatorii reformei, tot privim si ,,ciulim” urechile spre partidul principal de guvernamant. Poate ca dvs aveti ochii mai buni si urechile mai fine. Daca percepeti ceva semnificativ, chiar va rog sa ne instiintati , si pe noi, in timp real. 🙂 🙂

 22. Iar innebunesc Gadea Ciutacu si maimutoii la costum din Baneasa…si analistii wannabe dupa postu asta 😀 Diseara editie speciala la Gadea cu Ponta invitat permanent si Ciuvica. Ei nu-si dau seama cat de penibili sunt, si ei cred ca pot sa acopere impotenta prin arogante 😀

 23. Pentru ca nu va platiti datoriile,cursul euro a luat-o razna……ati provocat o criza.Dar ce va pasa voua de tara?voi conduceti pentru voi…voi cu voi.

  • Balbecikă, scufundă-te bre că dă vaporu’ lu’ Base peste tine!
   De ce naiba ai minţit băh că ai piscină?
   Ia spune?
   🙂 🙂 🙂

 24. V-am spus sa nu mariti tva-ul.L-ati marit…si daca il scadeti preturile nu vor scadea.Ati facut o mare tampenie.Nu se poate repara,voturile pe 2012 le-ati pierdut,pentru ca nu aveti creier,

 25. Un cunoscut proverb romanesc spune : -Saracului nu-i da peste, da-i undita si invata-l sa pescuiasca. Iata cateva exemple in sens invers. Intr-un cartier se ofera cate 3 paini unor cetateni, cu conditia semnarii unei adeziuni de inscriere intr-un partid. Intr-un alt oras li se ofera cate 2 mici si o bere participantilor la o festivitate. Ce sa fie ? Manipulare, nu este adevarat ! Pe alta parte, intr-o localiate de la noi soseste un cunoscut actor american. Evenimentul nu trece neobservat, cetatenii vin sa vada. Unora li se ia interviu. O batrana este intrebata despre vizitator, daca a auzit de acesta. –Nu stiu maica, daca a venit sa ne dea pensie mai mare, poate ii da si mamei mele. Un altul care aflase ca este vorba de Kevin Costner spune : -Lasa-ma, americanii sa-si rezolve criza, de la ei a pornit. Exemple de votanti. In Parlament, un senator ‘’demasca’’ un caz de mita. Spre deosebire de cei care exulta, eu m-as ingrijora. Poate sa fie o manevra, o ‘’bomba’’ pusa la cale pentru posturi tv, pentru a avea ce dezbate. Ma ingrijoreaza ca, reprezentantii cetatenului duc in derizoriu rolul unei puteri(poate cea mai reprezentativa) a Statului. Pe alta parte, se contureaza o Miscare (populara) care, sa implineasca(cam mult spus) dezideratele cetatenilor. Oare ? Totusi, se contureaza : scaderea cheltuielilor cu asistenta sanitara, criza poate reveni, austeritate, spectrul foametei, taieri si alta taieri, scumpiri, disponibilizari, seceta, posibile cutremure…..Apocalipsa etc. Pana una-alta pot fi citite mesaje triumfaliste de castigarea alegerilor cand, deocamdata se face joc de glezna, se supraliciteaza victoria. Pentru cine ? Ca parte a democratiei, Opozitia este pusa la colt cand, acesta trebuie sa fie o alternanta viabila la guvernare, dar este dezavuata prin metode inclusiv ‘’aruncatul cu bricheta’’. PS. Antenele si iRTV ? Daca nu existau, trebuiau inventate. Se pune doar problema, cum sunt aceste dezbateri, stirile, etc. Intr-o societate echilibrata (aiurea) trebuie acoperit tot spectrul social. Se pune problema, cat este echilibru si realitate, cat este dezinformare, manipulare s.a. Oamenii(destui) reactioneaza instinctiv, cred si judeca, afla adevaruri brute si isi consuma traiul …de rasul celor care…se cred evoluati. Ar fi loc de intelegere( ?).

 26. Aţi observat, stimaţi colegi, că mai sunt două zile şi se termină luna septembrie şi noi încă nu am avut nici o zi de toamnă autentică?
  Când se va termina oare, cu căldura asta sufocantă, bolnavă?

  • @Silverstar. Cand va incepe sa se limpezeasca tulburelul.

  • Turnul de observatie a scris Cand va incepe sa se limpezeasca tulburelul.
   Aha! Şi asta cu tulburelul când se va întâmpla? 😮

 27. Ce spuneti, domnule Busoi, de amanarea, de trei ori, a votarii in Senat a legii asistentei sociale, pentru ca onor parlamentarii puterii si-au pus palma in cur si nu s-au prezentat la serviciu ?
  Unde a fost liderul de grup, ce a intreprins liderul partidului, care a fost aportul noii ministrese, doamna SULFINA BARBU ??
  Aceeasi persoana care are tupeul sa ocupe o demnitate peste nasul ei, la Ministerul Muncii, dupa ce declara, nu mai demult decât în 2011, că premierul Boc, trebuie înlocuit din funcție ?? Vezi doamne, chipurile, ,,strică” imaginea (de fanfaroni adormiți ai) partidului !
  Ba mai mult, aceasta femeie MEDIOCRĂ SI INSIPIDĂ, crede că are dreptul să conducă (și) organizația femeilor din partid !
  Uite unde se ajunge dacă niște capete cât gămălia ,,gândesc” și iau decizii în forurile diriguitoare !
  De fapt, nici nu gândesc. Și-au făcut mendrele aruncând la gunoi O PERSONALITATE care a onorat guvernul cu presența, recte, SEBASTIAN LĂZĂROIU, iar acum, legile REFORMEI nu mai prezintă interes pentru pedelisti si pedelizde !
  RUSINE, PDL ! Huoooo !
  PS
  Un anume RADULESCU, declara senin, ca de vina este…opozitia ! Bravo, nene, acuzi opozitia de lipsa de viziune, dar ai tupeul sa pretinzi ca ea, opozitia , trebuie sa-ti treaca tie legi esentiale pentru Romania, pentru care aceasta tara SI-A LUAT NISTE ANGAJAMENTE, prin Presedinte si Premier.
  In acest timp, parlamentarii puterii își arogă …legitimitatea sa frece menta in interes personal, pe coclaurile patriei !
  DEZGUSTATOR ! Pedelisti din organizatiile de la ,,talpa” țării, FACETI CEVA , că așa, nu se mai poate !

  • ***ZeV – vezi că nu-i suficient ca numai doi, trei să lucreze, să vrea, să propună, să se zbată, în timp ce restul PDL-iştilor sunt ca restul politicienilor, li se fâlfâie lor de cei care i-au ales…

   Ăştia îşi vor aminti de români mai târziu când vor realiza că mai vor un mandat că, unde se trăieşte mai bine decât în politică…

  • Eu, daca as fi Presedintele, mi-as baga picioarele in el de ,,bartid” si as pleca undeva in Pacific, cat mai departe. Cu o adunatura de zombi paralizati, nu mai ce face.
   L-am mai vazut si pe amețitul de Toader, negand ca stie ceva despre IMPOZITAREA PENSIILOR si REDUCEREA TVA ! Desi, colegul dansului OVIDIU MARIAN, presedintele al comisiei de buget -finante din Senat, a propus PUBLIC aceasta idee, cu 24 ore inainte, iar Andreea Paul Vass, a confirmat ca este una dintre variantele luate in discutie !
   Mircea Toader, o da cotita la televizor, spunand ca..,, eu sunt mic, nu stiu nimic.”
   Du-te domnule Toader la prasit si ia-l cu dumneata si pe broscoiul Ioan Oltean.
   Va de capul vostru, mă băieți…lăsați femeile în față, sau luați o doză triplă de viagra. Poate, poate…
   IDEEA CU IMPOZITAREA ESTE CORECTA SI ECHITABILA. Imi doresc un TVA diminuat la 20% si o cota unica de 10%.
   Trebuia sa-l ascultati pe Traian Basescu, inca din 2010 !

  • Cum e posibil, ca eu, un simplu amarat,sa fiu informat, iar politicieni din leadesheep-ul partidul să zînbească tâmp, atunci când li se pun întrebări incomode ?
   Eventual, isi mai pun si o pipă de un metru liniar în colțul gurii.

  • ***ZeV – sunt aşa dezamăgită de ceea ce vâd şi aud în presă că-mi vine să plâng de mila noastră numai gândindu-mă că iar o să ajungă ţara în mâinile derbedeilor de la PSD şi tot sacrificiul nostru, al românilor săraci, şi efortul câtorva PDL-işti au fost inutile.
   Nu le pasă! 😮

  • Silver, daca îi văd că mai vin cu o remaniere guvernamentală, în loc să strângă rândurile în guvern și în parlament, mă duc la racheti, imi cumpăr un Kalashnikov si mă-mpușc direct în cap. 😉
   Cu fiecare schimbare de ministru, din 2010 încoace, în realitate, FORȚA ȘI VALOAREA GUVERNULUI AU SLĂBIT ! Asta inseamnă, DE FAPT, CONTROL POLITIC al actului de guvernare, in ,,viziunea” tuturor politicienilor romani : DILUAREA SI TERGIVERSAREA DECIZIEI !

  • …Au facut ministerul afacerilor europene. Cati au fost anjajati, cati au fost redistribuiti de la alte ministere, care sunt primele masuri ?
   Parca vad ca au construit o noua veriga birocratica, cu singurul efect, cresterea fondului de salarii bugetat pentru functionarea guvernului.
   In acest timp, Mazare, Oprisan , Dragnea, se p….pe ei de ras, ca nu-i trage nimeni de c….. .

  • @Zev. Eiii… amice si nu ai vazut inca totul. Te mai asteapta inca multe surprize si deziluzii. Sa stii ca te inteleg cand cauti cu disperare a treia cale. Macar de-ar fi si 10 % din fruntasii politici portocalii convinsi de necesitatea unei alte cai pentru mersul Romaniei. Iti faci sperante degeaba. Ei stiu o aritmetica simpla – cate zile de mandat au si cat mai pot acumula in aceste zile. Ce se va intampla cu partidul dupa? Eu iti spun de ceva vreme, fie in parabole fie mai direct, dar nu ma crezi. Rabdare caci te vei convinge singur. Si apoi sa mai stii ceva amice, degeaba sunt o mana de oameni cu capul plin de idei, daca in spatele lor nu vine mai nimeni. Culmea este ca dumneata imi spui ca acesti oameni fac reforma statului. Candva iti spuneam ca il schilodesc, dar acum nici atata nu mai vor sa faca. Si inca ceva al meu prieten – o ostire care pleaca la batalie cu un astfel de moral este dinainte batuta. Pacat de cele cateva minti lucide.

 28. Un prieten de pe acest forum ma indeamna sa preiau comanda pentru ca ramanem fara opozitie. Fara opozitie, mai treaca mearga. Iaca se poate gasi un Diaconescu, un Becali, de ce nu chiar si un Vadim care sa joace rolul opozantilor. L-as intreba pe amicul meu ce ne facem cu guvernarea, cine mai guverneaza Romania. Sunteti multumit prietene de modul cum este guvernata Romania, de incoerenta acestei guvernari. Desigur ca imi veti aduce ca argument ca sunt unele persoane in acest guvern care fac performanta. Asa o fi, dar ce te faci ca tocmai in fruntea guvernului sa afla un om fara cap (pardon, fara judecata). Sa preiau comanda si ce sa fac. Pana una alta opozitia nu guverneaza, rolul ei este sa critice si, cu multa timiditate, din cand in cand mai emit cate o critica, care oricum nu conteaza. Da, dar noua salarii si pensii ne dau nu cei din opozitie ci guvernantii. Sa stiti ca ma simt oarecum capabil sa preiau comanda opozitiei. Sunt oarecum antrenat la critica. Ce ne facem cu guvernarea, sa preiau si comanda acesteia. Ideea nu este rea si ar putea fi o solutie. Bineinteles ca nu eu ar trebui sa preiau comanda, ci unul din generalii din subordinea generalului Gabriel Oprea. A treia cale? Asa se numeste astazi Fata Morgana. Dar despre aceasta fatuca, ceva mai tarziu, cu prima ocazie.

  • Domnule, lasati comanda acolo unde este. Cum va imaginati ca participantii directi la guvernare vor asculta de …tură, cand de-abia reuseste Marinarul sa-i tina pe linia de plutire ? 🙂
   Aveti pe de alta parte mult de munca cu opozitia, adica de la…zero. Nu de alta, dar chiar este nevoie de un consens politic intre forte responsabile.
   Daca nu si nu, le vor lua locul cele doua miscari vanturate prin media si pe internet.. Reprezentantul uneia, pare-se ,,Alba ca zapada”, tocmai si-a prezentat obiectivele in emisiunea domnului Ion Cristoiu din aceasta seara. Seamana mult cu idei exprimate de Presedinte, unul/una referindu-se la limita de 3% din PIB a deficitului bugetar, impusa prin Constitutie. 😉

  • Hahaha, cum ssă rămână PDL fără opoziţie bre creştinilor?
   Îi dă afară pe Monica Macovei-Gherghescu şi pe Cristian Preda din partid şi să vezi ce opoziţie o să facă ‘telectualii ăştia doi!
   OPOZIŢIA DIN TURNUL DE FILDEŞ!
   ŞI IO O SĂ ARUNC CU OUĂ CLOCITE-N EI!
   🙂 🙂 🙂

  • @ZeV. Nici vorba ca as putea lua comanda din mana ce inca mai tine haturile. Regret, dar va inselati domnule. Nu am nimic de munca cu opozitia cum nu am nici cu guvernarea. Eu imi spun doar parerea. Aici cu consensul chiar aveti dreptate, dar nu eu am menirea de a-l face. Este cineva anume destinat de Constitutie care, jucandu-si cu rigurozitate rolul de mediator, poate aduce diferitele entitati ale vietii politice in situatia de a-si da mana pentru aceiasi cauza. Deci consensul trebuie cultiva si nu doar clamat. Atentie la logica ZeV. Deci locul opozantilor l-ar lua cele doua “miscari”, care culmea merg pe mana Presedintelui. Pai unde este opozitia fata de guvernare? Mai degraba apar in pozitia de aliati. Deci cand electoratul va fi chemat la vot, va trebui sa aleaga intre a merge mai departe pe mana lui Emil Boc, de fapt a lui Traian Basescu, Boc fiind un figurant si a unei idei alternative, idee ce este avansata de USL. Ca sa ii lase din brate pe actualii guvernanti si sa ii imbratiseze pe cei doi nou veniti, dar care sunt pe aceiasi linie cu guvernarea mi se pare a fi un nonsens, indiferent cat sunt de performantii USL-istii de performanti, deocamdata pe planul ideilor.

  • Turnule, n-ați fost atent.
   Cand am spus ,,nu si nu” , respectiv ,,le vor lua locul”, m-am referit la INTREAGA clasa politica.
   In ceea ce priveste asocierea USL cu expresiile ,,idee alternativa” si ,,indiferent cat sunt USL-istii de performanti”, cred că există două cauze potențiale : fie ați avut o aniversare, fie insistați să credeți că ,,fețele de proști” au majoritatea printre cititorii acestui blog.
   Eu nu-mi imaginez că ați fi în stare să cultivați ,,performanța”la nivelul unor handicapați,ci, să-i mențineți ,,pe linia de plutire”, așa cum face marinarul cu actuala garnitură de la guvernare.
   Și mai ales, să-i determinați să accepte , barem unul, dintre nenumăratele apeluri la conciliere și dialog pe care Președintele Romaniei le-a adresat opoziției, invitând liderii de paie ai USL la Cotroceni.
   Am spus ,,de paie”, pentru că adevăratul lider, cel ce nu se împacă cu stigmatul de securist, acuzând-ul de asta pe…Traian Băsescu, este nimeni altul, decât Dan Felixoilescu.
   Pentru ca rolul de mediator al Presedintelui să funcționeze, ar trebui să-i convingeți pe cei doi mari cu picoare de lut, să înceapă a face două lucruri : să-și regăsească demnitatea și să-l debarce pe parazit acolo unde îi este locul : în purgatoriul oprobriului public. Probabil că atunci, își vor aminti că trăiesc într-o țară care are nevoie de cumul de idei vizionare și nu de antagonism ideatic.
   De aceea vorbesc, mereu, în ultimul timp, de a treia cale.
   Aceasta nu este drumul matasii sau calea lui Buddha, ci, pur si simplu, calea consensului. Trebuie sa depasim cu totii mentalitatea paguboasa ca partidele politice trebuie sa se pozitioneze diametral opus, din toate punctele de vedere. Nu pot sa cred ca nu exista adevaruri general valabile, chiar si in poitica si/sau economie.
   Este timpul, domnule Turn, SA GANDIM CU TOTII, impreuna, spre binele nostru comun si al viitorului acestei tari.

  • …Daca nu veti face sau putea face aceste lucruri, nu ramane dacat o singura cale : continuitatea actualei guvernari si dupa 2012. Oricum, suntem pe drumul cel bun, chiar daca ,,locomotiva” Emil Boc și-a cam atins maximum de potență, iar garnitura este tot mai grea pentru ,,statura” domniei sale. De asta sper ca marinarul , cu ,,spanacul” lui inepuizabil, sa puna umarul si dupa 2014. 😉

 29. Incantata sa vii in ROMANIA pe meleaguri vechi si FERICIT cand pleci.

  Romanii mai au mult de facut a ajunge SA TRAIESTI OMENOS.

  Experienta mea de cateva zile bune pe meleagurile judetului IASI, VASLUI, NEAMT si SUCEAVA se concretizeaza ca judetul si mai ales orasul IASI trebuie sa faca eforturi imense a ajunge la nivelul 1970 la care se gasea JUGOSLAVIA.

  Deci puteti aprecia ce imnseamna CIUMA ROSIE !!!

  Pentru Doamna UDREA sunt multe de spus, in IASI exista o DAMA de FER si sunt bucuros ca am putut sa o cunosc si care a declarat ca este fidela programului inceput de guvernul Emil BOC.
  Pesonal cred in acest programe si am convingerea ca va ajunge sa se bucure de rultatele lui.

  In ROMANIA nu este CRIZA si SARACIE este fatarnicie, MINCIUNA si un CANCER instalat din dec 89 care poate fi extirpat.

  NATIUNEA trebuie sa inteleaga statul capitalist si nu bazaconile lui antonescu, ponta si voiculescu.

 30. În anii ’90, minerii erau cei care făceau treburile murdare ale tartorului roşu, I Iliescu.
  În 2011, V Ponta este alesul, Iliescu mizând pe lipsa lui de educatie, de scrupule, de bun simţ… Oare şoarecu’ nu s-a prins că e folosit pe post de vidanjor?

  • Am pomenit de mineri pentru că acum sunt imagini de la mineriada din 25 sept 1991… Cred că atunci a picat guvernul Roman. Nu ştiu prea bine că mă interesa altceva, nu politica.

  • GREŞIT!
   VIRGIL MĂGUREANU, şarpele cu privirea cenuşie şi rea a manevrat din umbră toată Mineriada!
   Întrebare pentru Virgil Măgureanu:
   Virgilică tată, ce mai face Munteanu bre?
   🙂 🙂 🙂
   Dar finu’?
   🙂 🙂 🙂

 31. Oricum şi voi şi doamna Ministru sunteţi nişte tari!
  Aţi descoperit ceea ce marinarul a inventat demult:
  DEZMEMBRAREA USL!
  🙂 🙂 🙂

  • Cu dezmembrarea suntem aproape cu totii de acord…
   …Dar cine se mai ,,agregă” , in compensatie, pe scena politichiei ? Nu se poate să nu știi ceva mai mult si mai ,,adanc” decât noi. Prin urmare, ciulim urechile și te ascultăm… 🙂 🙂 🙂

 32. Un zâmbet la cafea 😆

  Vine o femeie la cabinet cu nasul umflat ceva de speriat. Doctorul o
  intreaba:
  – Ce ati patit?
  – O albina, raspunde femeia.
  – S-a pus pe nasul Dvs?
  – Da.
  – V-a intepat?
  – N-a avut timp, ca sotul meu a si lovit-o cu lopata.

 33. Meteo – Vine toamna sau iar mint ăştia?

  Toamna începe să-şi facă simţită prezenţa. Dar numai în estul şi sud-estul ţării, unde temperatura aerului începe să scadă uşor, vântul mai prinde putere, iar norii se înmulţesc. Spre seară şi în cursul nopţii apar şi ploile, dar vor fi slabe şi pe suprafeţe restrânse. În celelalte regiuni meteorologii anunţă tot o zi frumoasă, cu nori puţini şi vânt slab. Maximele zilei vor fi cuprinse între18 şi 28 de grade.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vremea.html#ixzz1ZJpcGEOh

 34. Ei TURNULE DE OBSERVATIE-inca o data iese la iveala cit se poate de clar ,faptul ca ,NU AM FRECVENTAT ACELEASI SCOLI,IN ACELEASI PERIOADE,dar mai ales ca nu am avut aceiasi profesori.
  Daca eu,ca orice om as putea ,CALCA PE O MINE INTELECTUALISTA’nici nu ar fi prea grav,pt ca probabil asa cum stii ,OMUL ESTE EXPUS GRESELI’si gresala face parte din natura umana.
  Deosebirea fundamentala dintre noi este urmatoarea,in timp ce eu ,as putea,deci exista probabilitatea sa cal,tu chiar umbli cu mina in buzunar si ea sta de explodeze.
  ,Bon si acum scurt CURS DE ISTORIE PT TURNUL DE CONTROL:
  1-Prima cadere a Constantinopolului, s-au a patra CRUCIADA-ATENTIE TURNULE DE CONTROL A PATRA CRUCIADA-1204,recuperat de bizantini in 1261.
  2-Despre a doua cadere a constantinopolului,si ocuparea sa de catre otomani,nu cred ca e cazul sa vorbesc prea mult.
  Dupa marea schisma de la 1054,lumea romano catolica,a incercat in repetate rinduri sa ,INTEGREZE LUMEA ORTODOXA,
  Ultima BULA PAPALA,DE LA 1439,data de PAPA EUGENEE AL PATRULEA,cunoscuta ca ,Blue Papale de Uniune’ in timpul imparatului BIZANTIN ,IOAN AL OPTULEA PALEOLOGU,se parea ca ar fi pe cale sa se infaptuiasca uniunea.
  Numai ca URA GRECILOR FATA DE ITALIENI-a facut ca acest lucru sa nu fie posibil.
  Cin m-am referit la imperiul roman de apus,[de altfel nefericita formulare] ma refream la INFLUENTA PAPALITATII SI A LUMII ROMANO-CATOLICE, Unita sub SCEPTRUL PAPALITATII.
  Si cind am spus ca odata cu caderea constantinopolului,a inceput renasterea si aparitia iluministilor ,m-am gindit la faptul ca dupa caderea ultimului IMPARAT ROMAN,in 480,JULIUS NEPOS,a inceput perioada feudala pt europa de vest,s-au,EPOCA INTUNECATA,asa cum este cunoscuta in istorie.

  • Eu am inteles Frank.
   Uneori, Turnul se cam baga in seama intre noi. Nu-l ,,agresa” prea tare, reprezintă o pată de culoare (nu stiu care 😉 care face blogul mai interesant.

 35. P.S.-pt a putea sa te ,PRINZI’la aceste subtilitati,dragul meu TURN DE OBSERVATIE,nu-i suficient sa stergi doar praful de pe carti.Mai trebuie sa faci ceva-SA LE CITESTI,SI LUCRU FOARTE IMPORTANT,CHIAR OBLIGATORIU,sa si intelegi subtilele fenomene istorice.PUNCT.
  Nu cred ca e cazul sa mai dezvolt acest subiect-PRAFUIT’.

 36. Si pt ca Turnul de Control,ma ameninta ca as putea calca pe ,O MINA ‘ de data asta chiar sunt in situatia de a calca,pt ca,in sfirsit [sper] apare ceva pe gustul meu.
  Si cind spun ,CEVA’ spun si cataloghez astfel fenomenul,pt ca in acest moment are trasaturile tipice ,pt ,UN CEVA’
  De ieri,lumea virtuala,a deschis drumul spre coagularea fortelor ,ANTICOMUNISTE,A CELOR CARE ,si acum voi da un citat din manifestul publicat de miscarea care s-a intitulat ,NOUA REPUBLICA’:
  ,LUMEA SE SCHIMBA SI ROMANII AU NEVOIE DE O NOUA REPUBLICA:nu republica socialista a lui GHEORGHE GHEORGHIU-DEJ[ATENTIE ZEVULE,SI CIULESTE BINE URECHILE],NICI REPUBLICA LUI ION ILIESCU&ANTONIE IORGOVAN.
  O NOUA REPUBLICA A ROMANILOR DE PRETUTINDENI.
  Manifestul aparut in virtual,este mai lung,merita a fi citit dar mai ales merita sa va inscrieti in aceasta ,MISCARE-care nu a fost anuntata,NU ESTE A TREIA CALE,ESTE STRIGATUL DE REVOLTA AL UNOR TINERI INTELECTUALI DE DREPTA, SI NU NUMAI-este un apel la VALORILE TRADITIONALE ALE DREPTEI ROMANESTI,care in sfirsit s-a decis,sa renunte la ,CONFORTUL OFERIT DE POSTURA DE CRTIC,SI SA IASA ,ACOLO ,LA FIRUL IERBII SI SA LUPTE.
  Si si-a mai propus ceva-CERTATII CU LEGEA,CEI CU TRECUT COMUNIST-sa fie scosi pe cai democratice din zona unde se iau decizii,si pot influenta puterea.

 37. Asa cum am spus deseori, mai ales in ultimul timp, a venit timpul sa regandim aproape totul. Societatea liberala a proprietarilor ahtiati dupa profit, cu sau fara munca direct productiva, sau societatea statului asistential , catalizator al parazitismului social, nu mai pot oferi solutii viabile pe termen lung.
  Marii economisti ai lumii ridica din umeri a neputinta, sutele de miliarde bagate in sistemul financiar de America s-au dovedit bani aruncati pe apa sambetei, iar electrosocurile aplicate statului eminamente populist, numit Grecia, abia daca mai genereaza un spasm pavlovian pe termen scurt.
  Am mai spus, occidentul a intrat intr-o fundatura ideatica, statele vestice au permis sau au incurajat globalizarea si liberul arbitru al multinationalelor, cele care controleaza totul, INCLUSIV CONSTIINȚELE . Restul, sunt mici intreprinzatori care mai ,,ciupesc”, pe ici pe colo, cate un zgârci, sau joacă la bursă, trăind cu iluzia , de azi pe mîine, că principiul liberei concurențe garantate de democrație, CHIAR EXISTĂ.
  Nu există, domnilor ! Asa cum nu exista, la nicel inalt, decât rapacitatea goanei dupa profit, similara MENTALITAII DE LACUSTA.
  Pleaca Nokia din Germania la Jucu, pentru a-si maximiza profitul. Dupa de suge totul in jur, isi ia calabalacul si pleaca mai departe…probabil spre est.
  Ma intreb…ce vor face cand vor constata ca Pamantul este rotund ?? Vor pleca pe lună ? Din pacate, nu avem indicii că extraterestri exista si au, realmente nevoie, de telefoanele NOKIA.
  STIAM ca se va ajunge aici, AM MAI SPUS ASTA, pentru ca economia capitalista a scapat de sub controlul autoritatii si al societatii, in general.
  De aceea, revin si insist : STATUL TREBUIE SĂ SE ÎNTĂREASCĂ, SĂ-ȘI REDESCOPERE VALENȚELE DE BUN ADMINISTRATOR ȘI SĂ PREIA CONTROLUL ÎN ECONOMIE DE LA SECORUL PRIVAT.
  Control exercitat prin LEGI FERME SI FARA CHICHITE DE NICI UN FEL. Control si stimulare a sectoarelor strategice, inclusiv energia si inalta tehnologie !
  Inițiativa privată , DA, dar într-un cadru STRICT REGLEMENTAT de un stat democratic și AUTORITAR , orientată (initiativa n.r.), in primul rand catre interesul cetateanului si nu al buzunarului. Prin calitate, promtitudine si preturi accesibile, dar mai ales, PRIN PRODUSE SAU SERVICII REALMENTE UTILE CETATEANULUI. Nu toxine, nu iluzii, nu jocuri de noroc la bursa, cazinouri sau institutii financiare efemere. Nu, repatrierii profitului in conturi straine, nu, evaziunii fiscale. Pentru evaziune de peste 1.000.000 de euro, as da inchisoare pe viata !
  A venit timpul SUBORDONARII CAPITALULUI DE CATRE SOCIETATE, NU VIȚEVERSA !
  PUNCT…si in continuare, inclusiv cu participarea constructiva a colegilor. 😉

 38. Nu umbla cu prostii, draga FRANK. Eu sunt mult mai radical decat tine, dar pentru a sesiza asta, ar fi nevoie sa-ti depasesti orgoliile .Ele, orgoliile, nu te orbesc decat pe tine insuti. 🙂
  Tu, in imensa ta naivitate, speri ceea ce sperau si comunistii..oamenii sunt de vina, sistemul e bun.
  Nu e bun, Frank, fie ca vorbim de populism de sorgine socialista, dar nu numai, fie ca vorbil de liberalismul egoist , devorator de resurse si generator de inegalitati anormale, doar pentru ca..George Soros are acces la informatii si dispune de mai mult capital decat altii. Am aminttit , eu insumi, ieri la orele 10:49 de noua initiativa, sa-i spunem civica, dar inca nu stim ce este, cine o sustine si ce va deveni ea.
  In societatea romaneasca au fost multe initiative menite sa ,,curete” natiunea politica de impostura si incompetenta. Toate au esuat lamentabil, pentru ca nu au avut o viziune si un program concret, pragmatic si aplicabil la scara intregii societati.
  Inca mai astept ca PDL , care are aproape toate parghiile necesare, sa se reformeze si sa convinga o masa critica ca ceea ce face rau este bine, iar ceea ce spune ca va face, sa faca odata. Pana si Presedintele, pare-se ca si-a pierdut rabdarea. 🙂

 39. Hmmmm,zevule,dupa ce ti-am citit ultima productie pur si simplu m-am igrozit,pur si simplu am avut impresia ca sunt in fata MANIFESTULUI SCRIS DE KARL MARX,SI PUBLICAT LA 1848.
  Probabil ca ar trebui sa-ti amintesc cite ceva despre acest MANIFEST,care imediat dupa aparitia lui,a produs adevarate cataclisme in europa si mai tirziu in lume.
  TU zevule esti in fata ,negarii negatiei-ESTI PE CEL MAI PERICULOS DRUM PE CARE UN OM O POATE APUCA-NIHILISMUL TAU RUDIMENTAR,CHIAR PRIMITIV DE INCEPUT DE SEC 19 ,ma face sa cred ca democrtia tie unul ti-a daunat si ti-a daunat grav pt ca daca in comunism probabil VEDEAI FARUL ROSU CALAUZITOR,ASTAZI,CIND AI LIBERTATEA DE A TE UYITA IN CELE PATRU ZARI,NU DOAR SPRE EST,TI S-A PUS ALBEATA[ROSEATA] PE OCHI.
  Un text mai DE STINGA CA AL TAU NICI CHIAR CIRLANUL BOLSEVIC VICTOR PONTA,nu si-a permis sa arunce in spatiul public.
  Tu pur si simplu negi-PRINCIILE ECONOMIEI DE PIATA,NEGI FUNCTIONALITATEA PIETELOR DE CAPITAL-NEGI INSASI LUMEA CAPITALISTA-
  VREI-MERCURIAL
  VREI CA,CAPITALUL PRIVAT SA FIE NATIONALIZAT,VREI CA INTIATIVA PRIVATA SA DEVINA UN MOFT,UN MOFT AL STATULUI ATOTPUTERNIC.
  Zevule,lumea a traversat destule CRIZE ECONOMICE SI FINANCIARE,si a scos in acele perioade ,ANARHISTI DE TALIA TA-DACA NU TI-A SPUS NIMENI,ITI SPUN EU,INTRE ANARHISTII FASCISTI SI CEI COMUNISTI NU SUNT MARI DEOSEBIRI-NU-I EXCULS CA CEEA CE AI SCRIS LA 11,48 SA FIE INSPIRAT DIN CARTEA LUI HITLER:
  MEIN KAMPF-noroc ,ca esti mic,insignifiant si stai undeva in NORD ESTUL ROMANIEI-FOARTE APROAPE DE STEPELE RUSE-si se pare ca INSPIRATIA TI-A VENIT SI PE FILIERA PUTIN-in textul tau se regasesc multe din IDEILE TARULUI PUTIN-DICTATURA DRAPATA CU CATIFEA-CIND ROSIE,CIND ALBASTRA……………

  • Deacat sa te ingozesti, mai benefic pentru sanatate si mai util pentru cititorii inteligenti ai acestui blog, ar fi cauti, cu calm si coerență, contraargmente lucide.
   Repet, inca o data, pentru tine, trebuie sa renuntam la fetisuri, cum ar fi stimularea consumului si libertatea investitonala a capitalului. Capitalismul se comporta de ca si cum planeta ar fi , toata, a catorva ,,investori”…a se citi ,,speculatori”.
   NU SE MAI POATE, FRANK, mai sunt alti 6 miliarde de oameni pe aceasta planeta . Nu PRIVATUL, cu STATUL INTARIT SI COMPETENT, trebuie sa faca ceva pentru ei. Ce anume ? SA REGLEMENTEZE FLUXURILE DE CAPITAL SI SA OPTIMIZEZE UTILIZAREA LOR. Privatul corporatist , ca si NOKIA, considera ca orice resursa umana si materiala ii apartine de drept si poate dispune discretionar de ea. Nu putem admite, la infinit, asa ceva, draga FRANK ZAPA king. Incalzirea globala, saracia, distrugerea mediului, se datoreaza lipsei de vigoare si viziune a statelor. BASTA !

 40. Referitor la NOKIA-este regretabil ca pleaca,dar asa cum ne-am bucurat cind au venit,trebuia sa stim ca va veni si momentul despartirii.
  Da afecteaza grav economia romaneasca,pt ca,contributia nokia la bugetul romaniei a fost major.
  Dar,de aici si pina la a NEGA DREPTUL CAPITALULUI DE A SE MISCA LIBER,e drum lung.
  In inconstienta ta, ZEVULE,nu-ti dai seama ca NOKIA PLEACA,DAR VOR VENI ALTI INVESTITORI-daca ROMANIA AR AVEA CHIPUL PE CARE TU L-AI ZUGRAVIT,IN TARA ASTA N-AR MAI INTRA UN EURO ORI UN DOLAR-AI RAMINE TU CU PONTA SI PROBABIL RAZESII MOLDOVENI……………..

 41. @antim , sau leberalul rătăcit (pe blogul lui CPreda)

  Stimate prietene, citind ultimul tau comentariu, imi dau seama ca v-am supraapreciat. Am avut, la un moment dat, sentimentul ca macar un dram de constiinta si responsabilitate mai salasuieste in adancurile fiintelor voastre launtrice.
  Lumea se zbate in cautarea a noi orizonturi, de fapt, a busolei pierdute , iar voi, reminiscente epigonice ale nostalgiei bratiene, pur si simplu va c…..pe voi.
  Ce am eu cu asazisa ,,Noua Republica” ? Nu stiu ce este, seamana mai degraba cu o reactie (aparent) pasnica , dar fara fundament logistic si ideologic, a unor intelectuali exasperati de impostura politicienilor actuali. Si de la noi si de aiurea. Si de la putere si din (mai ales) din opozitie. Asa cum exista reactii, dar necontrolate , violente si anarhice, la globalizare si inechitate. Uneori, sunt reactii la iminența pierderii unor privilegii acordate populist si electoral de statul asistențial in ultimii zeci de ani de democratia liberului arbitru.
  Eu, ca si ion adrian, invit la dezbateri reale, intre oameni normali, perfectibili si constienti de limitele lor, dar dispusi la dialog si ascultarea semenului , mai mult sau mai putin apropiat.
  Voi, ce faceti in schimb ? Va razboiti cu tot ce are legatura insititutionala cu Traian Basescu : cu CSAT, cu Boc, cu Udrea, cu Daniel Morar, etc, etc, netinand cont ca sunteti asemeni lui mos gerilă din clopotul de sticla iar observatorii din afara jocului politic rad de se prapadesc tinându-se cu mâinile de burtă. Si mai e ceva, ceva care, de data aceasta, nu mai induce starea ilara, ci dimpotriva…va (z)bateti pe o craca …pe ducă, fără a identifica o alta pe care să vă mutați. Vreți să vă războiți cu românii care cred în reformă, e treaba voastră. Dar pentru asta, vă recomand destinația indicată de un fost ministru penelimbist de externe…desertul Sahara.
  Pe noi, lasati-ne sa ne vedem de țară și de interesele ei.
  Interesele lui Dinu Patriciu nu fac obiectul preocupărilor noastre. Noi , ne dorim un STAT ÎNTĂRIT CARE SĂ REGLEMENTEZE CAPITALUL și nu un STAT PRIVAT la cheremul corporațiilor și speculatorilor, fie că poartă numele menționat mai sus, fie că are eticheta ,,George Soros”.

 42. Vad ca Frank se impiedica de A treia cale ca toti cei care urasc ce nu pricep.
  La scoala Frank si invata stiinta (de fapt este inca in stadiul de arta, caci nu i s-au pus inca bazele axiomatice)
  Sau la trupa Frank ca sa te chem cand am nevoie de trupeti, executanti de ordine pe care cred ca le inteleg si le aproba.

  Sunt foarte arogant dar macar nu sunt prost.

  • Si sa ma indur sa-ti explic: ma refer la STIINTA ECONOMICA.

  • Intr-o discutie cu un tanar care, se manifesta cu aroganta si tupeu, am constata ca, nu era necunoscator sau, neinformat in chestiuni de viata. L-am intrebat, de ce se manifesta astfel, nu pare un om needucat, prost etc. A justificat spunand ca, a avut experiente in care, a fost jignit, marginalizat, categorisit ca prost si….strain de realitate. Totusi, *Cand orgoliul straluceste prea tare, orice intelepciune se intuneca.* . Ai grija sa nu te manifesti gresit. Te obisnuiesti si….chiar devii…ce arati. Din astia orgoliosi si care se cred destepti, se gasesc pe toate drumurile. Succes!

 43. Adriena,dragule,fii cuminte si incerca sa nu intrii in CHAMPIONS LEAGUE, stai acolo,unde te recomanda posibilitatile si abilitatile.
  Nu incerca sa pui minuta pe stacheta ridicata mult prea sus pt posibilitatile pe care ti le ofera,DETENTA TA DE PENSIONAR’trecut prin multe ,FAZE ALE LUNII’
  Lunaticii au propiile lor reguli,cu care vad eu te impaci destul de bine,asa ca aroganta ta de nivelul genunchiului broastei,nu ma poate atinge,pt ca pigmeu cum esti trebuie mult prea mult sa ma aplec pt a te putea vedea,asa ca,ramii in lumea ta,a lunaticilor si a celor care cocheteaza cu SCENARITA,FANTASMAGORIILE-tie nu-ti mai pot face rau…………..

 44. P.S-obraznicia pigmeimlor nu ma deranjeaza,dar nici nu pot trece nepasator pe linga ea.
  Asa ca ION ADRIAN-iti recomand moderatie,pt ca atfel ma voi napusti asupra ta,si nu cred ca iti doresti acest lucru.
  Faptul ca te tot bagi in seama si te lipesti cind de unul cind de altul,scoate la iveala,multa labilitate,si inconsecventa.

  • Frank Zapa king.
   Trec peste mârlănia ta egală, în modul, cu a multor useliști grobieni obsedati de antibasescianism.
   Dar nu admit să lovești in ion adrian, pe langa care, esti un biet avorton needucat. Daca faci asta, imi scot manusile si pun mana, nu pe sabie, ci pe o bazooka. Te asigur ca iti va zbura scafârlia toocmai in ULTIMUL BASTION AL PROSPERITATII CAPITALISTE, recte, Finlanda.
   Cazul NOKIA nu este unul particular, ci reflecta degringolada economica ce incepe a cuprinde un stat numit Finlanda, dat de exemplu pentru nivelul de trai, pentru salarii, pensii si civilizatie. Se pare ca resursele mondiale se imputineaza, iar concurenta dintre TRANSNATIONALE (APPLE, GOOGLE, NOKIA, SAMSUNG) devine tot mai acerba si tot mai dramatica si nu mai tine cont de nimic. Nici de natiuni, nici de cetateni, nici de mediu, nici de viitor.
   E timpul ca aceasta NEBUNIE sa inceteze, pana cand nu izbucneste al treilea razboi mondial. Deja, o prima faza a acestui razboi, deja a inceput.
   Trebuie sa ne calmăm si să susținem STATELE, pentru că ele ne reprezintă. NU speculatorul fara granite , NU investitorul transnational cu ochii cat cepele spre profit, NU actionariatul corporatiilor, care, in timp ce-si reduc salariatii, ISI SPORESC BONUSURILE. In aceste conditii, mă c…..în el de capitalism, fie el de dreapta, de stanga, de mers inainte, sau de mers cu spatele. Bleahhhhh.

  • …si in nici un caz PRESA.
   Presa este, actualmente, inamicul public nr.1 al cetateanului.

 45. @
  Cie

  Concerne : NOKIA – CLUJ

  Chiar credeti ca NOKIA parasind ROMANIA pentru MOLDAVIE este o tragedie sau un moment De RE Gandire a viziunii strategice a Romanilor pentru etapa urmatoare.

  ELVETIA s-a confruntat cu multe asemenatoare cazuri, exemplul a fost GLAXO care a plecat pentru ROMANIA.

  Se pare dupa ultimele informatii ca si ROMANIA va fi parasita pentru o noua locatie.

  Este normal perioada de facillitati financiare se termina o negociere trebuie entamata.

  Romanii nu trebuie sa se ancheteze, technologiile in LOHN nu sunt interesante, trebuie sa se orienteze spre ce stiu sa faca ei singuri si sa fie lideri.

  FORD, mai devreme sau mai tarziu va pleca si el spre MOLDAVIE, oportunitatile financiare trec inaintea amiciilor politice.

  DECI, MUNCA si IMAGINATIE !!!

  UITATI schemele cu alti la putere, aceasta perioada este cea mai buna pentru ROMANIA RENASTERII !!!

  “La vie n’a de valeur que si elle est un feu sans cesse renaissant.”
  “Ce que la chenille appelle la mort, le papillon l’appelle renaissance.”

  “Viaţa are valoare numai în cazul în care este un foc constant fara sa opreasca renasterea.”
  “Ceea ce omida cheama moartea, fluturele numeşte renaştere.”

  Cordialement,

  • Despre PARANOIA usl ISTA a lui antonescu si ponta !!!

  • ***Stefan RADOVEANU – dacă discutăm prea mult despre aceşti doi needucaţi or să creadă că chiar îi luăm în serios… 😮

 46. Nokia a plecat…la revedere!O fi cineva de vina?Mai sunt si peste 2000 de disponibilizati.

  • Eu sunt de vina, balbeck…că am cobit, acum vreun an, că, mai devreme sau mai târziu, așa se va întâmpla. 😉

 47. STEFAN RADOVEANU, spune :
  ,,Romanii….trebuie sa se orienteze spre ce stiu sa faca ei singuri si sa fie lideri.”
  EXCELENT, domnule Radoveanu !

  • Vedeti ca din cand sunt si pe cadru.

   NOKIA este un RAU bine venit, sa nu va sperie sunt inca multe altele care vor pleca si altele vor veni.

   GLOBALIZAREA si libera circulatie face sa pulseze si compreseze economia, totul depinde de viziunea politica.

   In prezent se plateste factura LOHN urilor si a veseliei anilor precedenti.

   Sa vedem ce vor face actualii in afara de campania electorala.

  • Ca si Presedintele si eu tot astept sa vad….dar incep sa-mi cam pierd rabdarea. 😉

  • ..Nu mai sunt la fel de convins ca de avantajele fenomenului GLOBALIZARII (mai) beneficiaza pe termen lung, altcineva, in afara actionariatului transnationalelor.

  • Nu este vorba de nici o viziune politica. Ar rezulta ca…statul german este lipsit de viziune, ce spuneti domnule RADOVEANU ?
   Adevarul este ca, muncitorii chinezi muncesc pe un blid de orez, dar, incet incet, se desteapta si ei.
   Cand au venit la o fabrica de textile din Romania, au cerut un salariu peste asteptarile patronului. Si au fost expediati inapoi. Se pare ca inca se gasesc romani care accepta un salariu de mizerie, in timp ce pensionarii de lux, calatoresc in toata lumea cu 70-80 milioane de lei vechi, pensie.
   Sunt multe de corectat, domnule Radoveanu, dar pentru asta, trebuie sa ne bagam cu totii picioarele in apa rece si sa ne construim o noua viziune, o noua perspectiva, in deplin consens pe directii strategice de dezvoltare subsumate interesului national, acelea care ni se potrivesc si ne sunt accesibile.
   Fara UN STAT INTARIT SI PERFORMANT, CAPITALUL INTERNATIONAL NU NE DĂ ABSOLUT NIMIC. ORICUM, NU FACE , NICIODATĂ, ACTE DE CARITATE. Dimpotrivă. Daca poate sa ne ia toata mâna, atunci cand îi oferim un deget, o va face.

  • ***ZeV – foarte interesant şi înţelept ce a spus Stefan RADOVEANU şi sună a îndemn, numai să fie cine să-l audă dar, mai ales, să-l înţeleagă.
   O să revin cu un comentariu mai amplu, pentru că merită, după ora 19,30, perioadă în care, seara, de obicei, urmăresc serialul coreean pe TVR1.

 48. Presdintele a spus :
  ,,”Am avertizat asupra acestui risc, ca multinationalele sa inceapa sa-si reduca activitatea pe teritoriul Romaniei, si iata ca se intampla. Acest fenomen nu poate fi compensat decat prin crearea de locuri de munca in baza deciziilor Guvernului. Nu vreau sa spun ca iarasi am avut dreptate.

  Inchiderile potentiale nu se pot referi numai la Jucu, eu as privi si la alte industrii, pentru ca primele sacrificate, de regula, sunt companiile externalizate din teritoriul national al multinationalelor”, a spus seful statului, in timp ce se pregatea sa se suie in avion pentru a pleca spre Varsovia, unde participa la summit-ul Parteneriatului Estic.

  Subliniind ca nu este nicio noutate plecarea companiei Nokia din Romania, presedintele sustine ca marii investitori straini nu pot fi tinuti cu birocratie si lipsa de curaj.

  “Potentialii investitori pe care ii avem, care in momentul de fata par a fi realitati, daca ii vom mai tine mult cu birocratia noastra si cu lipsa de curaj de a ne asuma decizii importante, o sa-i pierdem si pe aceia”, a mai spus Traian Basescu.

  “Guvernul va trebui sa raspunda pentru ceea ce n-a facut, daca nu va face ceea ce trebuie, destul de rapid. Dupa am spus ca zacamintele de aur, argint si cupru trebuie din nou exploatate, am primit un raspuns printre dinti, de la birocrati, ca ‘trebuie sa ne evaluam resursele’, de parca Romania nu ar sti ce resurse are”, a mai spus seful statului.”
  In finalul declaratiei sale, Traian Basescu a spus: “Vai de politicienii care se lasa jucati de birocrati!”.

  COMENTEZ :
  Pun o intrebare pentru toata lumea. De luni intregi, ba chiar ani, plangem de mila comunitatii de la ROSIA MONTANA, dar nu facem nimic.
  Avem resurse valoroase, dar nu le exploatam, in timp ce CHINA, INVESTESTE MASIV IN MINELE ALTORA. Multe state au inteles ca accesul la resurse , va separa, in viitor, pe ,,a fi”, de ,,a nu fi” si purced la treaba.
  Noi, ne c…..in pantaloni, de teama drobului de sare , desi stam cu curul pe o avere.
  Intreb : NE APUCAM DE TREABA, VORBIND MAI PUTIN, SAU PLECAM, CU TOTII IN PRIBEGIE, IN…AUSTRALIA ?
  Uneori, imi este rusine ca sunt roman.

  • Totul depinde mai ales de taxe si impozite…nokia nu se multumeste cu un profit de 50 milioane euro pe an,vrea 500 milioane euro,cel putin.De aia pleaca in china.Guvernantii ii gonesc pe toti.E vina pdl-ului in totalitate.

  • Să inteleg că PDL, ar fi trebuit să le dea , celor de la Nokia, 450 milioane de euro, ca sa ramana in Romania.
   Balbeck, esti foarte greu de inteles. Ori esti cel mai mare geniu al tuturor timpurilor, ori…vițeversa. 🙂

  • ***ZeV – nu-ţi pune mintea cu balbeck. Nici măcar presa n-a făcut aşa acuzaţii abracadabrante la adresa guvernului. E absurd.
   balbeck nu şi-a primit astăzi pastiluţele şi iată cum aberează…

 49. Prietenul Radoveanu, scrie:

  ,,Buna Ziua Domnule PREDA,

  Intr-adevar v-am omis in intentiile mele de a vedea ce ganduri mai aveti.
  Dupa cateva zile in targul din IASI si revenind cu bucuria acasa à GENEVE am inteles ca doriti sa canditati contra PESTEI BRUNE la primaria capitalei.

  Ideea nu este rea, va urez succes !!!”

  COMENTEZ : Si eu i-as ura succes domnului CPreda, cu doua conditii insa : sa-si anunte public candidatura, iar PDL sa o sustina. 🙂 🙂

  • Merci draga ZeV, sunteti pe cadru !!!

   Si sa stiti dece l-am provocat pe profesoras, pentru ca le stie pe toate si si da lectii.

   BRAVO ca l-ati sesizat si DVS.

   Ce parere aveti de la Dame de Fer indentificata de mine ?

  • O cunosc, este o femei decenta si puternica. Are un viitor politic, dar este, din pacate, putin cunoscuta de cetatenii Iasului.

  • …cand sa tastez pe ,,e” de la femeie, apăsasem, deja, pe ,,POSTEAZA”. 😉

  • VESELIE la intoarcerea mea à GENEVE,

   Reprise des destinations vers l’Afrique du Nord

   Des responsables du tourisme tunisien et égyptien ont exprimé mercredi à Genève leur optimisme quant à la reprise des affaires à partir de la Suisse. L’été a marqué un retour de la confiance vers la Tunisie et les réservations à partir d’octobre sont en hausse pour l’Egypte.

   L’année a été très difficile, a affirmé le directeur général de l’Office national du tourisme tunisien en Suisse Mohamed Kenawy à l’occasion du salon «TTW Romandie et France voisine». Depuis le 1er janvier, les entrées de touristes (toutes nationalités) en Tunisie ont baissé de 36%, les nuitées de 44% et les recettes de 45%.

   Or, le tourisme représente 8% du PIB tunisien, plus de 400’000 emplois directs, et, avec l’artisanat, au total deux millions d’emplois directs et indirects sur une population de dix millions d’habitants.

   A partir de la Suisse, une baisse très importante a été constatée jusqu’à fin mai, puis le retour à une situation quasi-normale pendant l’été.

   La Tunisie vise les dix millions de touristes en 2012, grâce notamment à la libéralisation des vols et l’autorisation des compagnies à bas coût, jusqu’ici interdits pour préserver les intérêts de la compagnie nationale Tunis Air.

   Le marché suisse reste fort

   Le directeur général d’Egypte Tourisme en Suisse Mohamed Kenawy a fait état d’une baisse de 7% des visiteurs suisses en Egypte jusqu’à la fin juillet, avec deux mois, février et mars, particulièrement catastrophiques. Cette baisse suit des années de boom avec des hausses annuelles allant jusqu’à 20%, a-t-il précisé.

   «Le marché suisse reste fort», a affirmé Mohamed Kenawy. L’hiver est la haute saison touristique en Egypte et les réservations sont à un bon niveau à partir d’octobre, avec la reprise de vols charters à partir de Zurich, a ajouté le responsable égyptien.

   SI A PROPOS DE LA SUISSE INVESTITIILE IN ROMANIA SE VOR TRIPLA.
   TRIPLAREA INSEAMNA, RAPIDITATE DIN PARTEA ADMINISTRATIEI CENTRALE SI LOCALE, FACILITATI FISCALE LA IMPORTURI, GARANTII GUVERNAMENTALE LA CREDITE.

   ESTE VORBA IN PREMIERA DE O UZINA DE IMBOGATIRE A ETHANOLULUI DE 60% LA 99,9% ALCOOL FARMACEUTIC SI DE 60% LA 99,8% BIOCARBURANT.
   PARTICULARITATEA ESTE SPECIALA NU DIN PRODUSE ALIMENTARE DE BAZA CI DIN CANA DE ZAHAR.

   PROBABIL VASLUI SA DESCHIDA PARTIA CU INVESTITORII DIN TARA CANTOANELOR.

   ORASUL IASI ESTE CANCERIZAT SI MEDIOCRITIZAT !!!

 50. @Diaconu Eusebiu
  Gata, si ai mei s-au dus, unul cate unul, exact la un an diferenta.
  A doua zi, dupa moartea tatei, spre dimineata, am avut senzatia ca am deasupra chipul lui incruntat. Mi se parea ca pot intinde mana si il pot atinge. Nici acum nu stiu daca aceasta imagine, extrem de intensa, a fost un simplu vis, sau nu.
  Am murmurat : ,,Nu te voi uita niciodata, taticule”….si instantaneu imaginea a disparut , iar eu am readormit profund.
  Poate ca, a fost doar sentimentul de remuscare ca l-am vizitat exact cu o zi inainte, dar in ziua urmatoare, adica ultima, nu am fost acolo. Cu cateva clipe inainte, a intrebat-o pe mama : ,,Unde e… (adică eu) ? ”

  Asa ca, Eusebiu, fă bine și deschide gura și pe-acilea.

  • @
   Cie

   Hai sa vorbim de VESELIE si unde ajunge ROMANIA in 2012 daca PARANOIA se instaleaza.

   iLIESCU a stiut bine lectia, SARACIA uneste PROSTIA, Traiasca ROMANIA !!!

   NOSTALGIA si MEDIOCRITATEA a imbogatit NATIUNEA, toti cred ca sunt cei mai destepti din lume si cei mai PERSECUTATI.

   MULTI spun ca situatia din ROMANIA a fost gandita pentru DISTRUGEREA ei.

   DECI NATIUNEA SUFERA DE CANCERUL PROSTIEI SI IDIOTIEI ILIESCIENE, AMELIORAREA SOCIALISMULUI SI CREAREA ACEIASI SOCIETATI PE CARE PONTA SI ANTONESCU O PROVADUESC IN ROMANIA.

   SITUATIA DIN ROMANIA ESTE CEA MAI BUNA DIN UE, MAFIOTII ASTEAPTA DESCHIDEREA GARANTIILOR GUVERNAMENTALE SI EI SA SE IMBGATEASCA.

   DIN FERICIRE ROMANIA ARE UN PRESEDINTE SANATOS SI VARTOS, ADIO LA PARANOIA NECULAI, PATRICIU, VANTU, FENECHIU, DASCALU SI ALTI CARE MAI ASTEAPTA PLOCOANE.

   PDL UL DACA NU SE GRABESTE CU RE ORGANIZAREA TERITORIALA INGHITE HAPUL GOLANILOR SI LA REVEDERE RENASTEREA ROMANIEI

 51. De ce euro a urcat atat de mult?Datoria publica a ajuns la 20 miliarde lei…asta inseamna cam 40% din PIB.
  O fi asta un motiv?Cine e de vina ca datoria este atat de mare?Datoria sub alte guvernari nu a fost atat de mare.
  bnr isi bate joc…ii convine sa tina un curs euro mai mare.E si asta un motiv,macar cateva zile.
  1 Euro 4.32 lei…E exagerat de mare

 52. USL,este o mizerie politica datorita si calitatii oamenilor din staful celor trei partide,cine se aseamana se aduna.
  Pentru informatii interesante vizitati blogul,
  cruciadapdl.blogspot.com

 53. ***ZeV scria mai devreme o spusă de a lui STEFAN RADOVEANU, spune :
  ,,Romanii….trebuie sa se orienteze spre ce stiu sa faca ei singuri si sa fie lideri.”
  şi am spus că o să comentez:
  – românii ar trebui să înţeleagă că, în timpurile pe care le trăim, nu mai avem nevoie de tătuci şi mămuci, că în ’89, s-a ieşit în stradă tocmai de asta, ca să rămânem orfani. Nu mai avem nevoie de conducători care să ne dea mâncare, căldură, apă, curent cu porţia şi nici ca să ne trimită la culcare la ora 10.
  – românii ar trebui să înveţe că, în contextul actual, fiecare e pe cont propriu.

  Dacă preşedintele Băsescu şi-a permis, cu ceva timp în urmă, să le spună românilor să plece din ţară, să muncească în străinătate, a făcut-o cu un scop foarte bine gândit: de la românii de afară, ceilalţi trebuie să afle cum se munceşte şi cum se trăieşte acolo unde oamenii nu cer de la guvern case, servicii, salarii, mâncare şi nici pomeni şi nici nu acuză guvernul că lor nu le place munca. Oamenii se orienteză spre ce se caută pe piaţa muncii, îşi fac o afacere ori se îngrijesc singuri de un loc de muncă.

  De asemenea, şi ministrul Funeriu a “îndrăznit” să-i îndemne pe tineri să-şi facă studiile în străinătate. Nu i-a alungat pe tineri din ţară, i-a îndemnat şi tot cu un scop. Şi pentru că printre noi sunt colegi bine pregătiţi, cu cunoştinţe temeinice, voi aminti de tinerii din sec al XIX-lea, cei care şi-au făcut studiile la Viena, Paris sau Berlin şi s-au întors în ţară cu idei noi, progresiste de acum se poate spune despre perioada respectivă că a fost secolul luminilor pentru cultura românească.

  • Atât preşedintele cât şi ministrul au fost acuzaţi de mass media că-i alungă pe români din ţară. Tendenţios! Greşit! Iraţional!
   Presa se face că nu ştie că până-n ’89, românii care voiau să treacă dincolo, riscau enorm. Mulţi au murit dar şi mai mulţi au ajuns în beciurile securităţii, în spitalele de psihiatrie şi niciodată nu au mai fost oameni normali.

  • Romani sunt liberi de deciziile lor.
   Presedintele ROMANIEI este garantul constitutiei, ROMANII sunt liberi sa-si alaga viitorul

   Va rog nu deturnati spusele Presedintelui.

   dar doresc sa raman un moment la Sebastian PAPAIANI, un bosorog care se mai crede vedeta !!!

   Departe de adevar acest individ nu recunoaste tineretul si viitorrul ROMANIEI.

   Romania daca nu se inscrie in COMPETITIVITATE va pierde si tineretul va fi SACRIFICAT.

   Cei care solicita AJUTOR DE STAT sunt NEMERNICI SI MAFIOTI !!!

   MILIARDARI IN CARTON trebuie sa-si desemneze investitori in ROMANIA !!!

   EFECTU NOKIA este formidabil si trebuie sa se multiplice, este necesar a SPUNE ADEVARUL, ROMANIA ESTE UN CASTEL DE CARTI IN CARTON.

   VA ROG SA LUATI EXEMPLUL CELOR CARE SE DAU MILIARDARI IN IASI, AVEREA LOR ESTE IN DATORII CARE NU SUNT SUTENABILE.

   UN ASEMENEA SISTEM TREBUIE SA CADA CA SA POATA FUNCTIONA !!!

   TECHNOTONUL DIN IASI ESTE EVALUAT DE PROPRIETARUL SAU LA 100 MIL EURO, HOTELUL TRAIAN 200 MIL EURO, PALAS LA 300 MILIOANE EURO.

   CREDETI CA VA VENI UN INVESTITOR A CUMPARA ACESTE CANCERE ?

   ROMANIA IN VIRTUTEA IRTV SI ANTENE ESTE PARADISUL CU USL, PONTA SI ANTONESCU.

   PATRICIU MAI REALIST SI TIRIAC AU INCEPUT SA INTELEAQGA CE INSEAMNA MANAGEMENTUL MODERN.

 54. buna,tuturor,
  Cred ca PDL face o mare gresala in sensul ca a lasat timona in voia valurilor.
  Capitanul e sechestrat in cabina si echipajul e nesigur neavand experienta necesara.
  Probabil ca pierderea alegerilor nu mai prezinta o problema,sigur ca exista un plan B,
  E pacat,cunosc foarte multi oameni care ar vota PDL,insa i-ati facut atat de nervosi si nesiguri incat probabil nu vor vota nimic.
  Nu sunt naiv.e un apel spre a iesi,in sfarsit,la lupta.
  Ca vad ca nu vreti si mizati etern pe publicul vostru care nu e etern,din pacate.
  Ati inceput bine,terminati bine.
  Aveti deja un partid-mamut care oboseste prin stagnare.

  ministrii sunt ok,poate cei mai buni ce poate da Romania astazi.

  Dar partidul PDL este,pentru mine,alegator,in degringolada.Incepe sa nu ma mai intereseze.

  Cu mii de scuze,si imi asum si injuraturile infantile de rigoare.

  Tzip: haideti odata sau lasati-va de politica!Lumea se invarte si cam nasol!

  • Citeam o scrisoare(istorica), nu conteaza cine a scris-o si cui a fost destinata. Traim intr-o societate in plina miscare, sunt destui care, ii intereseaza NUMAI viitorul RO. In ceasuri cruciale s-au gasit ILUSTRI traitori, care s-au sacrificat pe altarul istoriei. Acestia au fost usor dati de-o parte, urmasii au uitat si chiar i-au ponegrit pentru vinovatii “descoperite” si “date in vileag” prin “adevaruri” denigratoare. Acesti ILUSTRI si-au inchinat viata neamului, dar au fost jertfiti de veleitarii momentului, urmasii le-au dat interpretari si le-a dus in derizoriu acele fapte. De aia nu avem trecut, avem insa potentatii zilei. Ei nu vor sa aiba istorie, au insa: bani, fac jocuri si calcule avantajoase, jurnalisti obedienti. Platesc comisioane, fac trocuri, au reprezentanti in diverse comisii,fac afaceri pe banul public etc. Nu au popor, au insa votanti. Acestia au impresia ca sunt preocupati, inteleg cum stam cu reforma si modernizarea. Ce au ei? Idei, intelegere, avant, dorinte, incredere, vise. Perfect normal pe jumatate. Sunt ei siguri ca, nu vor pati ce au patit si alte generatii?

  • In orice epoca exista ILUSTRI traitori. Inclusiv, in timpurile noastre si printre noi. Dar, nu stiu cum se face, ca aproape nimeni nu-i observa.
   As spune ca, dimpotriva , avem trecut, pentru ca urmasii au facut invers decat ceea ce contemporanii au facut : i-au cocoțat pe ILUSTRI pe piedestalul istoriei. Desigur ca au devenit ILUSTRI dupa ce autrecut in nefiinta, devenind inofensivi, asa cum s-a intamplat cu Al.I.Cuza, a cărui ,,vină” a constat, in perceptia contemporanilor, chiar in reformismul lui. Castele de boieri intrepatrunse prin tot felul de relatii si interese, nu puteau tolera asa ceva. Parca suntem predestinati ca , doar cineva din afara, sa ne bage mintile in cap. Se pare ca, acel cineva, se prefigureaza a fi, valul mareic nr.2 al crizei mondiale.Sper sa genereze si influente pozitive.

 55. Un zâmbet la cafea 😆

  Un ardelean e oprit de un politist, care ii spune:
  – Dati-mi numele si prenumele.
  – Ai innebunit? Si pe urma cum ma mai numesc?…

 56. Buna dimineata
  Dupa ce a mers cu bicicleta prin Bucuresti si cu tocuri pe ulița satului, draga noastra doamna ministru ne mai surprinde o data: pare-se că intenționează să candideze in…Ținutul Secuiesc (sic !).
  Intradevar, ideea mi se pare buna…cu siguranta ca va avea 100%-1….printre cetanii romani de etnie romana. Romanul generic notat cu ,,1″, probabil că, orin nu voteaza, ori este netransportabil, ori va fi plecat din localitate. 🙂
  Ma gandesc , de asemeni, ca in contrapartida, sa candideze, in Bucuresti , Laslo Tokes. Nu ar fi cu totul exgerat, daca ne gandim ca a contribuit semnificativ la revolta de la Timisoara.

  • ***ZeV – te-am întrebat aseară ce e cu colegul nostru diaconu Eusebiu şi nu mi-ai răspuns.
   De unde e ştirea cu Ţinutul Secuiesc? N-am mai intrat de vreo două zile pe Realitatea tv şi-s în urmă cu noutăţile.

 57. Le président de la Banque nationale suisse (BNS) Philipp Hildebrand a affirmé jeudi à Genève que l’économie mondiale était dans une phase très dangereuse. Une croissance faible se combine à un système bancaire affaibli, a-t-il déclaré.

  «Dans un environnement marqué par une incertitude extrême, les risques à la baisse se sont considérablement accrus», a affirmé le président de la BNS lors d’une conférence publique à l’Institut national genevois organisée avec le concours de Genève Place financière.

  «Nous sommes dans une phase sans aucun doute très dangereuse avec des problèmes énormes à résoudre», a déclaré Philipp Hildebrand. Il a averti que le risque d’une interaction négative entre l’économie réelle et le secteur financier augmente. Le problème de la dette souveraine en Europe pourrait encore s’aggraver et la croissance américaine s’affaiblir davantage, a dit le président de la BNS.

  «La situation globale est marquée par des incertitudes extrêmes. Le risque est réel que ces incertitudes entravent une croissance déjà faible», a poursuivi Philipp Hildebrand

 58. Invention d’une feuille artificielle qui reproduit la photosynthèse
  Energie
  Créer de l’électricité sur la base naturelle de la photosynthèse des plantes. C’est ce qu’a développé le Massachusetts Institute of Technology (MIT) grâce à une feuille artificielle.
  Explications.

  Des chercheurs américains ont créé une feuille artificielle capable de transformer la lumière du soleil directement en énergie pouvant être stockée pour être utilisée ultérieurement, selon leurs travaux publiés jeudi.

  Cette feuille — une cellule solaire en silice avec différent matériaux catalytiques attachés sur les deux côtés– ne nécessite aucun branchement externe ni de circuit de contrôle pour la faire fonctionner, expliquent-ils.

  Exposé à la lumière

  Il suffit de placer cette feuille dans un récipient rempli d’eau et exposé à la lumière du soleil, précise Daniel Nocera, professeur au Massachusetts Institute of Technology (MIT), le principal auteur de cette communication parue dans la revue américaine Science datée du 30 septembre. La feuille commence alors rapidement à produire des flots de bulles d’oxygène sur un côté et d’hydrogène sur l’autre.

  Si cette feuille est mise dans un conteneur avec une paroi séparant ses deux faces, les bulles produites peuvent alors être récupérées et stockées pour être utilisées ensuite afin de produire de l’électricité.

  Ainsi, en plaçant les bulles d’oxygène et d’hydrogène dans une pile à combustible elles se combinent de nouveau en eau tout en produisant de l’électricité dans ce processus, explique le professeur Nocera.

  Cette feuille est entièrement composée de matériaux abondants et bon marché comme surtout la silice, le cobalt et le nickel et fonctionne dans de l’eau ordinaire, précise-t-il.

  Feuille en sicile

  Les autres systèmes pouvant utiliser la lumière du soleil pour séparer l’oxygène de l’hydrogène formant l’eau utilisaient des solutions corrosives ou des matériaux assez rares et chers tel le platine.

  Cette dernière feuille artificielle consiste en une couche fine de semi-conducteurs en silice, le matériau utilisé dans la fabrication de la plupart des cellules solaires.

  Ces semi-conducteurs transforment l’énergie solaire en un flot continu d’électricité sans fil à l’intérieur de la feuille.
  Une couche de cobalt comme catalyseur qui libère l’oxygène un carburant potentiel.

  L’autre face de la feuille de silice est recouverte d’une couche d’un alliage de nickel, de molybdène et de zinc qui permet de libérer l’hydrogène des molécules d’eau. “Je pense qu’il va y avoir un vrai potentiel pour cette idée”, juge, confiant le professeur Nocera.

  Portable et léger

  “On ne peut pas être plus portable que cela”, poursuit-il soulignant que ce système n’a pas besoin de fil, est très léger et ne requiert pas beaucoup d’équipement supplémentaire autre qu’un système pour capturer et conserver les bulles d’oxygène et d’hydrogène”, explique ce chercheur.

  “Il s’agit seulement de jeter la feuille artificielle dans un verre d’eau et l’oxygène et l’hydrogènre commencent à émerger”, insiste-t-il.
  Ce nouveau système n’est pas encore prêt pour la production commercial puisque le système de collecte et de stockage notamment reste à être développé, relève le professeur Nocera.

  La création de cette feuille artificielle “est un pas” mais qui “va dans dans la bonne direction”, conclut-il.

  La lumière génère un flot d’électricité sur la feuille artificielle

  Sauf que la photosynthèse utilise en plus de l’eau et du soleil le CO2 de l’atmosphère, cette réalisation est une production d’énergie complètement renouvelable et non polluante. Un pas en avant vers le salut de la planète. Saluons les chercheurs!

  IATA SPRE CE TREBUIE SA MEARGA ROMANIA SI NU SPRE LOHN – URI SI IMPORTURI DE PRODUSE AGRO ALIMENTARE.

  NU INGINERI SI DOCTORATE PE BANDA RULANTA !!!

 59. Din cate inteleg, liderii politici din occident si transnationalele occidentale au gasit, timp de zeci de ani, secretul prosperitatii populatiilor din tarile de origine.
  Au ,,tuns-o” cu bani, infrastructura, utilaje, know-how, in fine, cu tot calabalâcul , in Asia, unde muncitorii si MAI ALES, muncitoarele, trudesc disciplinat de dimineata pana seara, in timp ce europenii si americanii o freacă cu ziua de munca de 30 de minute, concedii bine platite prin insule virgine si cu…mormane de drepturi, peste drepturi ale omului, cainelui, pisicii, porcului, sobolanului (rozaliu), sarpelui si…sacalului.
  Cu alte cuvinte, au externalizat productia efectiva, iar tot cetateanul capitalist a devenit mic investitor. Adica, detinator de tot felul de participatiuni la bursa si la companii, cum a fost , de exemplu….ENRON, crezand ca banul, daca este manipulat cu intelighentie si stiinta inginereasca (nu aceea care am invatat-o eu, un ,,demodat”), procreaza alti banisori impotriva logilor conservarii, termodinamicii, etc. S-a mers pe ideea de a confectiona din rahat bici si prosperitate intemeiata pe baloane de sapun.
  Acum, îi vezi pe toți cum dau din colț în colț, un economist reputat vorbeste de implozia capitalismului, un jurnalist (dobitoc) de la New York Times, spunea deunazi ca politicienii nu stimuleaza destul consumul si nu importa destul din tarile mai sarace, doamna Merkel se cearta in parlament cu…socialistii, care, culmea, tocmai ei, admit ca injectiile financiare in cadavrul grecesc sunt frectii la picior de lemn, parlamentarii europeni vorbesc de planuri si solutii care ingroasa (cu hartie) rafturile fisetelor dar subtie padurile, bancilor nici nu le trece prin cap ca au oferit cadouri otravite pe care le denumesc ,,produse” (SIC!) si nu prea sunt dispuse sa preia o parte din povara crizei (adica partea leului) etc. etc.
  In fine, daca transnationalele se muta din considerente de (sa zicem) 5 centi in plus per unitate de produs, la zestrea profitului, iacătă că companiile chineze par dispuse să investească masiv in Europa de Est.
  Adă-i doamne, că ei chinezii, nu vorbesc, călare pe o cracă uscată, de…asomarea porcului, si sa mai si incasese un salariu de peste 10.000 de euro pe pamant. European.

 60. Apropo de europeni, ne plangem ca ai nostri chiulesc din parlament, sau voteaza la doua maini.
  Se pare ca europenii sunt mai ,,eleganti” si au mai inventat un mod de a se eschiva, care merita sa fie invatat si de parlamentarii romani. Din cate se pare, poti salva aparentele fiind prezent in cvorum, dar poti sa fi si absent in acelasi timp. Mare-i gradina ta…
  Ia sa vedeti ce ne spune domnul profesor CPREDA :
  CITEZ:
  ,,“Chiar atunci mi-a sunat telefonul!”: în jargonul de la Parlamentul European, aceasta e expresia folosită de către deputați pentru a acoperi refuzul de a vota într-o chestiune în care nu vor ca opțiunea lor să fie cunoscută.
  Există, deci, în afară de “pentru”, “contra” sau “abținere” și varianta de a nu vota deloc, deși ești prezent, “justificând” apoi absența oricărui vot cu ajutorul expresiei citate.
  Nu m-am folosit de această găselniță și nu cred că e onorabil să recurgi la ea.
  Un reprezentant trebuie să poată apăra orice opțiune.”

  • …Nu-i asa, Siver, apropo de poante, ca ,,viata bate filmul” ? 🙂 🙂

 61. SILVERSTAR
  1. Diaconu Eusebiu a avut un deces in familie…mama.
  2. ELENA UDREA a fost, ieri seara la Miercurea Ciuc.
  CITEZ:
  ,,”Vazand cat de mult suflet am pus si cate lucruri s-au facut aici, fie ca este vorba de drumuri, apa, canal, reabilitare termica, locuinte ANL, chiar asa cu Guvernul acesta care nu a avut foarte multi bani, (…) m-am gandit ca poate ar fi o solutie, dragi colegi, sa vin sa candidez aici, in Tinutul Secuiesc””, a anuntat joi seara, la Miercurea Ciuc, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, anunta Agerpres.

  “Uitati ca in felul acesta poate trecem si peste un complex si daca as fi aici, mai aproape de toate aceste proiecte, atunci poate ca am colabora si mai bine si nu vor mai fi discutii fata de ceea ce se intampla in judetele Harghita si Covasna”, a afirmat Elena Udrea, adaugand “in judetele Harghita si Covasna se intampla lucruri bune”, a adaugat Elena Udrea.”

  • Evident ca doamna ministru a glumit. Dar, din pacate, jurnalistii romani nu prea stiu de gluma. 😉

  • ***ZeV – la un moment dat fiecare dintre noi pierde pe câte cineva drag. Depinde însă de puterea fiecăruia de a depăşi momentul.
   Singurătatea, tăcerea nu sunt o soluţie tocmai bună.

  • ***ZeV – Aha! M-aş fi mirat ca doamna Udrea să fie aşa de nesocotită.
   Cum de n-au fost date imagini din zonă? Lumea ar fi vrut să ştie cu ce era îmbracată, culoarea pantofilor, marca genţii… Aşa, nimic, nimic?… Da’ se poa’?… 😮

  • Oferiti-ne si noua o ,,reteta” inedita. Daca se poate, ECO. Ce spuneti de Lavinia Sandru ? 🙂 🙂 🙂

 62. Uite, Siver, hai sa vorbim despre scrisoarea deschisa a domnului Gabriel Liiceanu, adresata ministrului educatiei Daniel Funeriu.
  Gabriel Liiceanu a trimis redactiei unei publicatii on line o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, care se poate citi pe Contributors.ro.
  ​Filosoful povesteste ce s-a intamplat la un concurs pentru ocuparea unui post de lector la Facultatea de Filosofie, unde un concurent “cuminte si obedient”, fara mari realizari, a fost preferat unui om de anvergura profesionala, dar care venea “din afara”.
  Eu, l-as intreba, tot DESCHIS, pe domnul Gabriel Liiceanu, ce asteapta, concret, sa faca ministrul educatiei ?
  Mai stiu ca principiul autonomiei universitare este inalienabil, iar
  Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost premiată anul trecut la Gala Premiilor în Educaţie, organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu”, ca fiind una dintre cele mai prestigioase din România.
  Tu, ce parere ai, SILVER ?

  • ***ZeV – n-am citit scrisoarea, încă nu ştiu bine ce s-a întâmplat dar…
   S-ar putea ca Liiceanu să aibă dreptate şi concursul să fi fost promovat de un incapabil ori de un om care abia de acum în colo se va putea afirma, catedra universitară oferindu-i această oportunitate.
   Ce poate să facă ministru? Nimic… Îşi poate da şi dumnealui o părere…

  • ….Mai stiu ca Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universității din București, înființată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza prin decretul din 16 iulie 1864.

  • Asa este, Silver, constat ca nici macar domnul Liiceanu nu pricepe ca o reforma in educatie nu este o decizie a ministrului, care, de a doua zi, isi pproduce efectele radicale. Legea educatiei ,,orientează” și ,,pune premise”.
   Domnul Funeriu a inceput exact cu ce trebuia : a pus o oglinda in fata sistemului.

 63. ***ZeV – vezi că de mult voiam să-ţi povestesc ceva.
  În noaptea de 7 spre 8 sept, Sfânta Maria Mică, am avut un vis, spun eu minunat.
  Se făcea ca mai multe doamne eram undeva, parcă într-un cerdac, în semiîntuneric. Nu ne vedeam, nu ne distingeam decât umbrele. Ştii şi tu cum e visul, nu pot da amănunte dar, la un moment dat, a apărut sau a fost adusă o lumină. Şi toate am apărut într-un cerc, cu câte o lumânare în mână, dar parcă erau torţe, şi îmbracamintea de pe noi, strălucitoare si diafană precum lumina. Şi am spus: Acum suntem toate o lumină.

  • Fascinanta perspectiva a devenirii. Ar fi minunat daca am stii cu certitudine ca razele care ne mangaie protector si ne incalzesc epiderma si sufletul, contin si o parte din spiritul parintilor si inaintasilor nostri.

  • ***ZeV – este cu atât mai fascinant, ca să folosesc termenul tău, cu cât visul a fost să fie spre o zi de sfântă sărbătoare, prima din calendarul bisericesc.

 64. UE cere eliminarea serviciilor de tip all inclusive din pachetele turistice , oferite ca atare, in tari mediteraneene, dar si in Romania.
  De asemeni, se pledeaza pentru interzicerea promotiilor din marile magazine. Aici, am ceva retineri…
  Motivul ? Se face risipa de alimente, iar cele neconsumate, SE ARUNCA LA GUNOI.
  De fapt, se arunca resurse vitale si…bani.
  Sa inteleg ca parlamentarii europeni se gandesc si ei la ,,a treia cale” ? Ma indoiesc ca birocratii de acolo sunt capabili de asa ceva. 😉
  In fine, subscriu la ideea cu all inclusive, deoarce, ea loveste exact intr-unul din principiile (nocive) de baza ale capitalismul libertarian. : CONSUM CU ORICE PRET, AL UNORA SI A ORICE, dublat de saracia altor …miliarde.
  Eu m-as bucura daca s-ar construi mai putin pe litoral si s-ar renova si moderniza doar ce este existent. Plajele sunt supraagomerate, muntii de gunoaie cresc seara de seara, mirosurile amurgului generate de tarabe devin insuportabile.
  Imi doresc salbaticie, zgomotul ,,vanturilor, valurilor” si…o rosie proaspata de gradina innsotita de o felie cu unt si gem de casa. 🙂
  Desigur ca malurile si promontoriile trebuie consolidate, plajele (publice) bine intretinute, diguri noi trebuie construite. Dar cateva ,,oaze” de libertate trebuie lasate in pace. 😉
  Daca lucrurile evolueaza in sensul ca tot bucuresteanul automobilizat trebuie sa mearga in weekend la mare, cu siguranta ca autostrada A2 trebuie completata cu cate doua benzi pe sens suplimentare. Desigur ca nu vor disparea blocajele, deoarece autostrada se infinge perpendicular pe litoral unde este statia terminus a nebuniei generalizate. De acolo, o pot lua spre mare, dar din pacate, omul nu poate respira in mediu lichid, 😉

 65. Deranjat de vorbaria fara sens si de ideile cel putin nastrusnice pe care unii din cei care scriu pe acest blog,am incercat sa ma edific si sa caut,sa caut mai atent si mai adinc raspunsuri la intrebarea:
  ,exista in acest moment a treia cale’?
  Inainte de a trece la raspunsul pe care mi l-am dat singur,sunt obligat sa mai scot in fata cite-va realitati tulburatoare.Tot mai multi indivizi de pe planeta ,deci si din romania sunt victimele unor teorii conspirationiste care au fost aruncate pe piata de personaje cenusii ,unele chiar negre despre existenta unei suprastructuri ,peste cele statale,care vezi doamne ar controla lumea.
  Fie ca este numita,ENTITATEA,LOJA,ori cine stie cum,mai toate aceste teorii conspirationiste se adreseaza cu precadere ,INVINSILOR’victemelor,acelor indivizi,care pina la urma isi gasesc raspunsuri la esecul lor in viata ,la nereusitele lor,datorate unei ,FORTE DIABOLICE,BINE CAMUMFLATA’care vezi doamne ne controleaza vietile,si datorita ei,a acestei forte-MILIOANE DE ROMANI-SUNT NISTE RATATI.
  Incei acest capitol spunind ca acesti indivizi sunt ,CLIENTII’si consumatorii ideii ca ,DOAR A TREIA CALE[???????????????????????]poate salva omenirea ,deci si pe romani.

 66. Si cum tot cautam eu asa ,dintr-o data dau peste un studiu recent,facut de G.F.K. PREZENTATE MIERCURI SERA IN CADRUL UNUI SEMINAR,studiu care pune in valoare ,calitatea materialului uman romanes din acest moment.
  Si sa incep cu datele oferite de studiu,date care ar trebui sa ne faca sa ,FUGIM DIN ROMANIA MINCIND PAMINTUL,astfel,8 din 10 romani asteapta sa fie ajutati neavind nici o motivatie pt a-si imbunatatii conditiile de viata-STUDIUL II CATALOGHEAZA PE ACESTI ROMANI,ADICA 8 DIN 10 CA FIIND SUFERINZI.
  Dealtfel autorii studiului,au dat dovada de multa imaginatie,imaprtind societatea romaneasca in trei mari categorii distincte:
  1.suferinzii-CEI CARE CRED CA SALVAREA VINE DE LA STAT SI GUVERN[teoriile lui zev care ne spune cum statul trebuie sa faca si sa dreaga]
  2.-LUPTATORII-cei care sunt dispusi sa-si ,ATENTIE,ASUME RISCURI PT A AVEA O VIATA MAI BUNA ,ACTIONIND SINGURI IN ACEST SENS.
  3-CAPTIVII,CEI CARE NU MAI AU NICI O SPERANTA SI S-AU RESEMNAT.
  Si acum sa vedem structura fiecarei categorii-SUFERINZII-67% dintre acestia sunt persoane trecute de 50 de ani[unde si cind au fost educati? in comunism],persoane cu studii medii,cu venituri medii spre reduse[OARE ASTA SA FIE ZE.V.?]
  LUPTATORII-Doar 21% sunt luptatori ,in general persoane intre 30-55 ani,cu studii superioare si medii ,cu venituri provenite in general din afaceri la nivel mediu si peste mediu.
  CAPTIVII-in general persoane trecute de 60 de ani,in procent de 14% cel mult cu studii medii,pensionari cu predilectie din mediul rural,fara loc de munca s-au cu venituri reduse.
  Aceasta fotografie de moment a societatii romanesti din punctul meu de vedere este devastatoare-PT CA IN TIMP,am observat evolutia SUFERINDULUI ZE.V.,care a suferit o adevarata metamorfoza,trecind rapid din rindul luptatorilor in rindul; ,SUFERINZILOR’cu sanse reale ca in cel mai scurt timp sa ajunga in categoria CAPTIVI-
  Daca asta este ,A TREIA CALE-O REINTOARCERE LA UN COMUNISM CU FATA UMANA DE INSPIRATIE RUSA ORI CHINEZA,ATUNCI-PE TOTI ACESTI INDIVIZI II DESFID SI-I CONSIDER NISTE RATATI.
  Pt ca de fapt a treia cale,este un model COPIAT SI CAMUMFLAT DIN CEEA CE ASTAZI OFERA CHINA SI RUSIA-O HIMERA CARE IN SCURT TIMP ISI VA ARATA NEPUTINTA.

  • Daca as mai interveni incaodata, caci se incearca provocarea mea prin ricoseu ar insemna sa arunc perle in cocina. Si asta nu , asta nu se face, asa ca pardon mon cher ca totusi nu esti de-i dusmanului ireconciliabil, dar esti dovada vie, ca inca, asa cum i-am spus lui ZeV nu a sosit momentul istoric necesar. 🙂

  • Erata: de ai dusmanului ireconciliabil.
   Prin dusman ireconciliabil inteleg doar pe acela cu care daca discut o fac doar cu mitraliera la picior si cu catusele pe masa(vorba lui Tutea privind catusele) sau cum spunea Cezar :”cu dusmanul inarmat eu nu negociez, nu duc tratative de pace”. Deci nu e in nici-un caz situatia ta. Tu esti un amarastean din tabara mea, remarcabil prin curaj, verb si activism dar in niciun caz evacuat din imobil de creativitate. 🙂

 67. @ Zev. Multumesc, ati inteles perfect mesajul meu. Noi nu stim sa ne respectam parintii, cu atat mai mult…ILUSTRI traitori. Ii facem betivi, vinovati , incomodeaza etc. Adaug un vers al unui hulit (???) poet…” Au platit cu viata lor Ale fiilor erori…” Ruga pentru parinti

 68. “Udrea vrea în Ţinutul Secuiesc! Declaraţia a fost făcută, joi, chiar de către Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Miercurea Ciuc.”

  DECE NU LA VASLUI IN FIEFUL PESTEI BRUNE ???

  • ***Stefan RADOVEANU – ştirea a fost deja preluată de presă. Cei din presă nu au subiecte, nu se întâmplă nimic, e o perioadă searbădă când nu ai nici măcar cu cine să te cerţi…

  • @
   silvestar

   Nu stirea este importanta ci DISTRUGEREA FIEFULUI care infecteaza MOLDOVA cu PESTA BRUNA a lui ponta & antonescu sub palaria lui iliescu.

   Sper ca CIHODARU sa evacueze PESTA BRUNA din IASI !!!

  • ***Stefan RADOVEANU – nu ştiu de câtă simpatie se bucură T Ciuhodaru în Iaşi, nu pot face nici un pronostic dar ar fi minunat, ar fi o desprindere a Iaşului din ghearele PSD-ite.

 69. Stiti ca exista si parinti orfani de copii? Paradox sau realitate? Altceva.
  Hai sa va spun o poveste interesanta (zic Eu). Simpla coincidenta cu realitatea este pur intamplatoare. Rabdare.
  In comuna noastra mare, cu oameni gospodari si harnici, autoritatile s-au gandit sa organizeze o sarbatoare cu bautura, mancare, muzica, distractii. Nu? Viata trebuie traita! Toata suflarea comunei s-a adunat, nu este mereu asa sarbatoare. Au fost aduse orchestre, inviati interpreti de muzica, s-au organizat jocuri sportive s.a. Cei tineri au plecat pe stadionul cu nocturna, altii la film, la discoteca. Ceilalti au participat la spectacol de muzica (populara, lautareasca). Astora li s-a dat cate un cupon pentru o bere si 2 mici. Reusita a fost totala.
  A doua zi participantii sufereau si injurau, autoritatile au facut bilantul. Au intocmit o statistica. Au ajuns la concluzia ca batranii (astia mai batrani) sunt betivi si petrecareti. Fiecare cu “intelighentia” lor. Concluzia sau morala? Cand consumi sau, dai mici si bere, devii mai destept.

  • ***Daniel – ceea ce spui este aberant. 😮
   Oamenii se pot distra, pot bea bere şi mânca mici fără să fie beţivi.
   Păi, cei care ies la iarbă verde cu bere şi mici înseamnă că sunt beţivi?

  • ***Silverstar. Scuze, nu ati inteles mesajul. Mai atent. Aberatia nu este aberatie. Simpla coincidenta cu realitatea este….pur intamplatoare.

  • ***Daniel – dacă vrei un dialog civilizat, atunci vorbeşte clar şi concis, ca să priceapă şi prostu’ şi deşteptu’, nu umbla cu şarade că de aici pornesc certurile, neintelegerile, jignirile şi dispare armonia.

  • ***balbeck – iar nu ţi-ai luat pastilele? Cui crezi tu că-i convine o asemenea situaţie dar, mai uită-te şi peste gard să vezi ce se întâmplă la vecini…
   Ce Dumnezeu. Eşti programat numai pe o latură, şi aceea şuie? 😮

  • Spune-ne si noua care sunt principalele 6 elemente aflate pe agenda politica a USL-ului . Nu de alta dar nici Ponta nici Crin nu au iesit public sa ne spuna daca au o asemenea agenda ….E secreta cumva ?

 70. Astazi, am avut din privilegiul sa o ascult pe distinsa doamna (FER, fier, cum doriti 😉 ), respectiv, ANDREEA PAUL VASS.
  Intamplator, in masina fiind, am comutat pe Radio Romania Actualitati, pe la orele 13:35, ocazie cu care, am urmarit expozeul doamnei consilier, adresat telefonic ascultatorilor si moderatoarei.
  In studio erau , pare-se, doi uselisti , care incercau sa acrediteze ideea că plecarea NOKIA se datoreaza incapacitatii manageriale a guvernului Boc.
  In cateva minute, doamna VASS, cu argumente pertinente, enuntate cu calm, apasat, ferm si elegant, pur si simplu a vorbit singura aproape o jumatate de ora ! Ceilalti, ori au adormit, ori si-au inghitit limba ! Inca o data se dovedeste CAT DE INCOMPETENTI SI RAU VOITORI sunt uselistii ! Dar au fost lasati in ofsaid de O MARE PERSONALITATE A GUVERNULUI. ADEVARATUL PREMIER AL ROMANIEI, dupa parerea mea. 😉
  Doamna Andreea Paul Vass a explicat lucruri, care, in mod normal, ar fi trebuit comunicate publicului, prin purtatorul de cuvant al guvernului, sau chiar de catre primul ministru, inca de aseara.
  Cati cetateni au avut inspiratia sau timpul sa asculte emisiunea cu pricina de la radio ?
  Cu acest prilej am aflat in PREMIERA, urmatoarele :
  1. Guvernul nu avea nici o posibilitate de a controla decizia NOKIA, deoarece aceasta se restructureaza ca urmare a pierderii competitiei in zona comunicatiilor globale.
  2. NOKIA se retrage atat din Romania, cat si din UNGARIA. Nu am auzit mentionat numele tarii vecine la televizor !
  3. NOKIA se retrage din TOATE TARILE EUROPENE, cu exceptia tarii de apartenenta a firmei mama, motivata de salariile semnificativ mai mici din Asia.
  4. Guvernul Romaniei este in tratative avansate cu alte zece mari companii, dintre care, se pare ca BOSH si IBM vor investi, in contrapartida, in zona Clujului.
  5. Romania, este integrata, vrand nevrand, in asanumitul ,,capitalism de caravană”.
  Asta nu inseamna ca statul trebuie sa ridice din umeri a neputinta, pentru ca vezi doamne, capitalul este de capul lui si trebuie lasat sa faca ce vor ,,muschii” din consiliile de administratie, prin urmare…. a mai spus ceva EXTREM de important doamna VASS :
  La initiativa domnului prim ministru (hmmm… 😉 ), s-a constituit, sau urmeaza, Consiliul National al Competitivitatii, ce are ca sarcina, sa pregateasca o Strategie Nationala a Competitivitatii si sa elaboreze analize de risc si impact, in ceea ce priveste investitorii implementati sau potentiali, de mare amplitudine. De asemeni, sa identifice resursele interne ce pot fi valorificate optimal si domeniile unde romanii pot deveni competitivi. Pentru aceasta, se intentioneaza atragerea participatiunii mediului academic, universitar si a celor mai straluciti economisti/specialisti ai Romaniei.
  Ma intreb..oare PDL, STIE aceste lucruri ? Domnii Ioan Oltean, Mircea Toader, Theodor Paleologu si altii, sunt informati asupra intentiilor si programelor guvernului ? Altii pedelisti isi bat capul cu aceste probleme si pregatesc actiuni de comunicare si lamurire ?
  Sau, privesc chiorâș la Doamna ANDREEA PAUL VASS, cu aceeasi căutătură încruntată cu care îl radiografiau pe domnul SEBASTIAN LĂZĂROIU, asteptand un moment prielnic pentru a se debarasa de …competentii incomozi si deranjanti ai somnului dulce de politruci autosuficenti ?
  Se intreba amicul Frank Zapa, in timp ce dădea cu capul de limita de sus a capabilității sale de percepție, ce-i aia ,, a treia cale” ?
  Se pare că doamna Andreea Paul Vass ar putea să-i explice mult mai bine decât mine, că aceasta este pur si simplu o nouă construcție a statului eficient si flexibil, bazată pe viziune si strategie adaptivă, destinată sa potențeze atuurile de inteligență și dezvoltare durabilă ale națiunii, astfel încât liberul arbitru al investitorului , roman sau strain, să fie abil motivat, canalizat și supervizat de autorități competente si dedicate interesului national.
  Problema pe care mi-o pun eu, este, cata sustinere are doamna VASS in PDL ?
  Sau, este capabil PDL sa tina pasul cu doamna VASS ?

  • ZeV,
   Din pacate ce putini avem in primele randuri, in fata, de calibrul Andreei, care de aceea este si foarte obosita.
   Si aseara la RTV a fost excelenta si chiar si Ionitza nu a mai rezistat diversiunilor uneia, parca Vijelie, pe care eu unul nu mi-as strica nimic, si aproape ca trecuse de partea ei.

  • ZeV,
   Este mai mult decat atat. Nici Andreea nu stie si nici ea nu sunt chiar sigur ca e pregatita sa digere. Dar eu incet, incet fac ce trebuie ca sa ajunga unde trebuie sa ajunga, si asta chiar ca se vede.:)

  • De fapt si pe tine te astept. Cred ca stii jocul acela din copilarie cu , ghiata, rece cald, fierbinte, ardeee!

 71. USL NU SEVA DESTRAMA VA CASTIGA ALEGERILE URMATOARE.DOAMNA UDREA AFIRMATIILE DUMNEAVOASTRA SUN PROPAGANDIDTICE SI MANIPULATOARE.SUNTE-TI UN MINISTRU CARE FACE INVESTITII INUTILE SI FAVORIZEAZA CLIENTELA POLITICA.APROPO CARE ESTE ARTICOLUL CARE DESEMNEAZA CANDIDATUL LA FUNCTIA DE PRIM MINISTRU IN 2009 NU STIATI.

 72. Buna ziua , as avea o intrebare adresata liderilor USL , o intrebare la care nu ne-a raspuns nimeni pana acum , dorim sa stim care sunt elementele principale de pe agenda politica a USL-ului . Nimeni din Romania nu a aflat daca pe agenda publica uselista se regaseste amendarea Constitutiei conform referendumului din 2009 privind cei 300 de parlamentari promisi . Liderii USL-ului vorbesc public despre orice dar despre elementele principale de pe agenda lor publica nu vorbesc niciodata . Domnul Boc a iesit public si a vorbit zilele trecute despre agenda politica a PDL , ne-a vorbit despre comasarea alegerilor , despre modificarea legii electorale , despre amendarea Constitutiei conform referendumului , despre mentiunea constitutionala privind deficitul bugetar de maxim 3% si despre mentiunea constitutionala privind confiscarea averilor ilicite . Liderii USL refuza sa faca publica agenda lor publica asa ca va rugam doamna Elena Udrea sa ne raspundeti dumneavoastra daca se poate care ar fi dupa parerea dumneavoastra agenda politica se pare secreta a USL-ului asta pentru ca noi electoratul sa putem face comparatia intre cele doua curente politice majore ale Romaniei pentru a ne hotara cu cine votam . Pe forumul Realitatea Tv nimeni din simpatizantii usl-ului nu a reusit sa ne lamureasca despre celebra deja agenda politica uselista . Va multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *