Modificarea Constitutiei este un test pentru clasa politica. Acum se va vedea cine respecta votul romanilor si cine se comporta in continuare samavolnic

Modificarea Constituţiei este un obiectiv al întregii clase politice. În ultimii ani, toate partidele s-au pronunţat asupra nevoii de schimbare a unora dintre prevederile constituţionale. Şi asta pentru că au apărut extrem de multe blocaje cauzate de ambiguităţi şi chiar contradicţii existente în Constituţie. Curtea Constituţională a fost chemată în repetate rânduri să se pronunţe asupra unei interpretări sau alteia. Fie şi numai din acest punct de vedere, dezbaterea publică a proiectului este necesară.

Pe lângă blocaje însă, există şi lucruri extrem de concrete. Spre exemplu, referendumul din 22 noiembrie 2009 a arătat clar că românii îşi doresc un parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari. Membrii legislativului sunt datori în faţa celor care i-au trimis în parlament să le respecte vrerea. Dacă problema numărului de aleşi poate fi reglementată prin lege, ajungerea la o formă unicamerală trebuie neapărat reglementată prin Constituţie. Modificarea Constituţiei, aşa cum spun liderii USL, în următorul mandat legislativ ar atrage după sine un efect extrem de simplu şi de clar: aplicarea noii legi fundamentale abia din 2016. Or, la momentul respectiv vor fi trecut deja 7 ani de când românii au votat pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de aleşi.

În altă ordine de idei, faţă de 1991, România a evoluat foarte mult. Modificarea Constituţiei din 2003 nu a fost una de fond şi acest lucru s-a văzut în ultimii ani. Realităţile sociale, economice şi chiar politice s-au schimbat considerabil, chiar radical. În această logică, noua Constituţie nu poate fi decât un demers care să îmbrace noul statu-quo. Să transpună în lege o stare de fapt. Poate fi etapa cea mai importantă a reformei statului.

Iată trei argumente extrem de importante pentru care modificarea Constituţiei este o temă de maximum interes naţional şi trebuie tratată ca atare. Politizarea unui asemenea subiect nu este nici pe departe de bun augur. Eu cred că e nevoie de o dezbatere reală asupra felului în care putem să-i oferim României o Constituţie europeană. Anul viitor, nu în 2016 sau 2020.

Proiectul ale cărui principale idei au fost enunţate de Preşedinte este un punct de pornire în această dezbatere, bine articulat şi consecvent cu viziunea şefului statului. Nu este însă Constituţia lui Traian Băsescu, pentru simplul fapt că prevederile sale nu se vor aplica Preşedintelui în funcţie sau actualului legislativ. Deci, nu există nici măcar o logică politică pentru care USL să se opună demersului. Simplul câştig de imagine din opoziţia ab initio faţă de proiect, prin raportare la importanţa unui asemenea demers, ar fi dovada neseriozităţii opoziţiei.

Ideea că prin proiectul prezentat de Traian Băsescu ar fi întărită poziţia Preşedintelui în raport cu Executivul şi chiar cu parlamentul nu este adevărată. Doar se repun lucrurile în matca lor firească: Preşedintele să nu mai poată fi suspendat de un parlament ostil, decât dacă se pronunţă în acest sens Curtea Constituţională. Dacă ne amintim, în 2007, CCR a spus că Traian Băsescu nu ar fi trebuit suspendat şi românii i-au sancţionat prin vot în 19 mai pe cei care au considerat că pot face ce vor ei. Mai mult decât atât, revin cu ideea că această prevedere va fi aplicată exclusiv următorului şef al statului, nu celui în funcţie.

Clasa politică se află acum în faţa unui test de maturitate şi normalitate. Putere şi opoziţie deopotrivă. Vrem să mergem în direcţia pe care o doresc românii sau vrem să ne comportăm în continuare samavolnic şi să spunem că votul lor nu contează? Îmi doresc sincer ca răspunsul să fie că actuala clasă politică vrea cu adevărat reforma statului, vrea cu adevărat ca România să aibă o Constituţie europeană.

PDL, ca principal partid de guvernământ, susţine ideea modificării Constituţiei în 2012. E un gest de responsabilitate politică şi de normalitate. Personal, cred că ar aduce mult mai multă claritate în politica românească şi ar ajuta România să meargă în direcţia bună.

 

37 thoughts on “Modificarea Constitutiei este un test pentru clasa politica. Acum se va vedea cine respecta votul romanilor si cine se comporta in continuare samavolnic

 1. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea

  AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ?
  MARTORUL : Da
  AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ?
  MARTORUL : Uit
  AVOCATUL : Uitati ? Ne puteti da un exemplu de ceva pe care l-ati uitat ?
  ……………………………………
  AVOCATUL : Doctore, e adevarat ca daca o persoana moare in somn, el nu-si va da seama de treaba asta pana a doua zi dimineata ?
  MARTORUL : E adevarat ca dumneata chiar ai trecut examenul de barou ?
  ………………………………………
  AVOCATUL : Fiul cel tanar, cel de douazeci de ani, ce varsta are ?
  MARTORUL : Are 20 , cam ca si IQ-ul dumneavoastra
  ……………………………………..
  AVOCATUL : Erati de fata cand v-a fotografiat ?
  MARTORUL : Glumiti ?
  ………………………………………
  Dialoguri reale cu avocati

  AVOCATUL : Deci data conceperii (bebelusului) a fost 8 August
  MARTORUL : Da
  AVOCATUL : Si ce faceati dumneavoastra atunci ?
  MARTORUL : Cam ce credeti ca faceam ?
  ………………………………………….
  AVOCATUL : Ea avea trei copii, asa e ?
  MARTORUL : Da
  AVOCATUL : Cati din ei erau baieti ?
  MARTORUL : Niciunul
  AVOCATUL : Era vreunul din copii fata ?
  MARTORUL : Onorata Curte, cred ca am nevoie de un alt avocat. Pot sa-mi iau un alt avocat ?

 2. Sa recapitulam ceea ce s-a intamplat si se poate verifica:
  La 22 nov. 2009 romanii au raspuns la 2 intrebari DISTINCTE:
  Au spus DA cam 90% ca doresc max. 300 si nu 471 de parlamentari! (7,7 milioane
  voturi DA cu participare de 50,9% din electorat).
  Au spus tot Da, dar numai aprox. 75% pentru parlament monocameral.
  Intrebare:
  De ce pana acuma nu s-a respectat macar vointa de 90% care poate fi facuta simplu fara schimbarea Constitutiei?
  Daca acum ar fi alegeri parlamentare am alege tot 471 de deputati si senatori
  IN DISPRETUL A PESTE 7,7 MILIOANE DE VOTANTI!
  Toate partidele politice au zis ca nu au nimic impotriva la reducere DAR CONCRET N-AU FACUT NIMIC
  ‘cu respect
  PBV

  • …Interesant….dacă stau bine și mă gândesc, ați putea avea dreptate.
   Ce-i în mână…nu-i minciună, iar declarațiile de susținere ale liderilor opoziției se pot dovedi dacă sunt demagogice sau nu. Ar fi o mutare de ,,șah” inteligentă, a puterii.

  • Cetăţene, văz că erai atât de ameţit când ai scris încât l-ai pus pe NE în faţa lu’ “turmentat”…
   Tu faci un artificiu logic, de fapt o nesimţire caracteristică celor ca Ciutacu şi Gâdea, consideri că cei care nu s-au dus la vot, de fapt votau cu … contra. Nţţţ. E vorba de abţinere, nici “da” nici “ba”.
   Şi dacă vrei cifre, nu cele pe care le-ai auzit tu la televiziunile lui Felix, iată cifrele corecte: la referendumul privind modificarea Constituţiei din noiembrie 2009, la urne s-au prezentat 9.320.240 de alegători din care 6.740.213 de alegători care au răspuns «Da». Faptul că păduchele liberal Crin Antonescu a declarat: “Noi respingem foarte clar diversiunea lui Traian Basescu, incercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru ca sunt intrebari si probleme presante la care nu are raspuns si solutii”, a declarat joi presedintele PNL, Crin Antonescu, comentand decizia de miercuri a sefului statului de a trimite Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constitutiei, in vederea avizarii acestuia. “O modificare de Constitutie trebuie sa fie un lucru care sa se intample rar si in niciun caz conjuctural”, mi se pare o abjecţie şi o lipsă de respect la adresa celor 6.740.213 de alegători care au răspuns «Da». Atătea voturi n-a obţinut PNL din 90 până acum la toare alegerile la care a participat nici dacă punem şi cele câteva voturi adunate de limbric atunci când a candidat pentru Preşidenţie.
   Aici: http://romanicablues.wordpress.com/2011/06/02/presedintele-partidului-neobositilor-labari-isi-arata-iar-dispretul-fata-de-romani/ vei găsi un articol unde îmi exprim părerea: =Preşedintele Partidului Neobosiţilor Lăbari, îşi arată iar dispreţul faţă de români” = de asemenea vei găsi şi o ilustraţie care arată cam care e motivaţia lui Antonel, pe care nu are sens să o pun aici pentru că nu se activează. Articolul în închei cu complimente la adresa lui Antonescu: “Pentru asta îl voi declara pe Crin Antonescu, preşedintele Partidului Neobosiţilor Lăbari, trecut de la statutul de jigodie, la statutul de scârbă politică …” deşi cineva mi-a spus că a-l numi scârbă pe Antonescu e un compliment nemeritat, deoarece individul e zero, nimic mai mult decât un Agamiţă Dandanache modern.
   P.S. Sunt de acord cu tine când zici: “Toate partidele politice au zis ca nu au nimic impotriva la reducere DAR CONCRET N-AU FACUT NIMIC
   ‘cu respect”

 3. @Turnul de Observație (zis și Biblio), spune :
  ,,Traian Basescu a declarat (presupun ca involuntar) ca se teme.”
  Răspuns : oamenii care nu se tem, poartă numele de oameni inconștienți și/sau nesimțiți.
  ,,Din pacate solutia nu se afla la indemana lui Basescu desi multe din propunerile sale de modificare a Constitutiei pot fi considerate valabile.:
  Răspuns : Sunt perfect de acord, ,soluția este în..mâna cetățenilor, iar ea, ,,soluția”, poartă numele de ,,ștampilă de vot”.
  Aplicată unde nu trebuie, societatea românească ar putea evolua în zona scenariului imaginat de doamna Andreea Pora. CITEZ :
  ,,Să facem un exerciţiu de imaginaţie: USL a câştigat alegerile. Entuziasm general, dictatura a căzut. Ponta e premier, Voiculescu – şef al Senatului, Antonescu se încălzeşte la televiziuni pentru prezidenţiale. Băsescu e la Cotroceni. Încă. Stă şi aşteaptă. Ministerele au fost împărţite, depolitizarea e în plin avânt. Cei 6.000 de „specialişti din sistem“, promişi în campanie, au făcut să pleznească e-mail-urile şi nervii. În teritoriu e ca la Plevna. Motiv pentru care la programul economic s-au mai făcut nişte ajustări pe ici pe colo, prin părţile fierbinţi. Din cele 1.000 de noi locuri de muncă, vreo 3-400 au fost rezervate activiştilor, celor care au muncit cu afişul, găleata şi kilu de zahăr. Restul mai pot să aştepte până când vor începe să curgă investiţiile, se va reduce evaziunea fiscală şi va creşte colectarea la 38%.
  Dar e bine. Peste ţară a pogorât liniştea binefăcătoare. Televiziunile redau speranţa distrusă de ticălosul Guvern Boc-Băsescu. Ca prin minune, nenorocirile au încetat. În loc de scandal, consens. În loc de divorţuri şi morţi, nunţi. Columbeanca s-a recăsătorit cu unul tânăr şi a luat-o pe Irina în America, Iri are un copil din flori, iar Pepe şi-a pus şi el pirostriile. Pensionarii sunt şi ei fericiţi, din moment ce nu-i mai vede nimeni. Sindicaliştii au redevenit ce-au fost, ba chiar mai mult. Petcu a fost eliberat din închisoare, unde îl băgaseră pe nedrept procurorii lui Băsescu, şi s-a ales liderul confederaţiei sindicale CNUSL. Mitinguri mai fac doar profesorii, care tot mai speră să-şi primească măririle de 50%. Sunt însă puţini, nu-i mai transmite nimeni. Nici măcar TVR, unde şef a fost pus omul cu laptopul. Aşa că e linişte şi pace. Băsescu şi-a făcut televiziune cu circuit închis, de unde transmite mesaje doar pentru consilieri şi angajaţii Cotroceniului. În parlament, însă, majoritatea merge brici, a fost votată mărirea punctului de pensie, iar Creţulescu, Striblea, Firea, Ciutacu, Dumitrescu şi Gâdea dau asigurări zilnice că va fi aplicată în cel mai scurt timp. Se aşteaptă cu nerăbdare şi mărirea alocaţiilor pentru mame, a ajutoarelor de încălzire, pensiilor pentru handicapaţi, scăderea CAS şi a TVA. Deocamdată, doar cota unică a fost desfiinţată, populaţia săracă plătind, aşa cum moderatorii victorioşi spun că e normal, numai 8%, iar bogaţii 16%.
  Dar cel mai bine e că a fost eradicată corupţia în timp record. Motiv pentru care DNA a fost desfiinţat, iar ANI transformat în institut de cercetare. S-a dovedit cu probe ascunse până acum că toţi arestaţii erau, într-adevăr, victime. Aşa că fie au fost eliberaţi, fie au primit sentinţe definitive care le probează nevinovăţia pe care şi-au strigat-o zadarnic ani de zile. Statul trebuie să le plătescă despăgubiri dintr-un fond special creat pentru victimele politice ale regimului Băsescu. Cătălin Voicu a fost pus şef la Doi şi un sfert, care a fuzionat cu SRI. Corupţia din vămi pur şi simplu s-a volatilizat, iar cătuşele au amuţit. Ponta şi Antonescu au explicat, într-un talk-show de trei ore, organizat în Kiseleff, moderat de însuşi Sassu şi transmis de toate televiziunile, că „acţiunea vămile“ a fost organizată de dictator tocmai ca să nu fim primiţi în Schengen. Voiculescu l-a prezentat în direct pe omul care fusese bătut cu maiul în rinichi de procuroarea comunistă Macovei. Sărmanul! A ajuns între timp vameş în Portul Constanţa şi a fost bătut iarăşi şi iarăşi cu bestialitate de procurori ca să declare că şpaga la 108 baxuri pline de chiloţi bărbăteşti era de 7.000 de dolari, iar cea pentru chiloţi de damă de 3.000 de dolari. Ceea ce e un nonsens. Toată lumea ştie că lenjeria de damă e mai scumpă. S-a dovedit manipularea probelor.
  În rest, e linişte adâncă. Nu se mai ştie nimic nici măcar de Elena Udrea, deşi, în primul moment după doborâ­rea dictaturii, poporul uselist i-ar fi vrut capul, pantofii şi poşeta. Ponta şi Antonescu au iertat-o, au declarat aministia tuturor faptelor dovedite şi nedovedite, asta pentru ca ţara s-o apuce pe un drum nou şi curat. Un singur incident a avut loc în această perioadă. Jeffrey Franks a apărut pe nepregătite în studio la Dana Grecu, purta intenţionat aceiaşi pantofi găuriţi, şi a apucat să transmită mesajul alarmist că, dacă se vor face toate astea, acordul cu FMI se va rupe pentru că gaura bugetară e de vreo 6 miliarde de euro. Adică 5% din PIB. Grecu a intrat în pană de imaginaţie şi vocalize şi i-a tăiat microfonul. Informaţia a fost preluată mai departe doar de site-urile şi ziarele încă portocalii, care au titrat: Antonescu – Ponta, şoc şi groază. A fost însă suficient. Exerciţiul de imaginaţie s-a încheiat aici. Vă place?”
  COMENTARIUL MEU:
  Repet și eu întrebarea : VĂ PLACE ?
  Mă tem că am și răspunsul (oricât de mult ați poza artistic). Acesta este, DA. 😉

  • …Întrebarea este adresată exclusiv Turnului de Observație, chiar dacă este formulată la persoana a doua plural. Acest lucru se datorează și faptului că e mai mulți, chiar dacă sunt clone 🙂 🙂

  • @ZeV. Amice, ai produs un exercitiu de imaginatie si acum ma intrebi daca imi pace. Ce sa-mi placa? Presupun ca am afirmat destul de clar ca multe din propunerile lui Traian Basescu le consider valabile, dar au picat intr-un moment prost. Cu ce nu esti de acord? Acest demers de revizuire a Constitutiei presupune o actiune consensuala, iar consensualitatea necesara nu este indeplinita tocmai pentru ca de-a lungul anilor Basescu nu a fost omul consensului. In cel mai bun caz a aparut in fata Parlamentului, a citit un text si a incheiat : “V-am consultat”. Nu amice, nu asa se cultiva consensul. Asta este explicatia pentru care niste idei bune nu isi vor gasi materializarea. Basescu, din cand in cand, are nevoie de prieteni, dar la nevoie nu ii va gasi pentru ca nu a stiut sa ii cultive. Vei replica ca in jurul sau exista o multime de oameni devotati care il vor urma. Da amice, acestia ii sunt devotati pentru ca asa le dicteaza inca interesele. Dar cand interesele se vor schimba? Repet, acest partid nu are o viata interna, a sa proprie si este condus prin telecomanda. Mai trebuie sa spun ca ideea de reformare a partidului a venit de la Basescu si oamenii apropiati lui si reusise sa castige o multime de aderenti? Ei bine a fost suficient ca Basescu sa se razgandeasca pentru ca toata sandramaua sa basculeze pentru ideea de continuitate. Continuitate in ce “moi dorog”? Inca o data repet – eu as fi dispus sa votez mare parte din propunerile in discutie, dar nu ma va intreba nimeni. Cat priveste relatia dintre “stampila de vot” si societatea romaneasca, ei bine aici incepe “cutia cu surprize”. De ce? Pentru ca societatea romaneasca este atipica in raport cu majoritatea popoarelor europene. Ieri ai sesizat corect o realitate, cea referitoare la asemanarea cu germanii sau italienii. Subscriu in totalitate. Pai daca eu sunt in stare sa subscriu, atunci si dumneata ar trebui sa iti pui o intrebare: in ce masura unele masuri preconizate de reforma vor da rezultate doar pentru ca in germania sau pe aiurea au dat rezultate excelente? Diferenta o va face caracterul atipic ce, din pacate, inca ne caracterizeaza. Inca ceva, domnule eu sunt relativ nou pe acest blog si nu stiu ce dispute de idei ati mai avut cu diversi insi. Aflu acum ca, in opinia dv, as fi un substitut al unui oarecare “bibliotecar”. Marturisesc ca nu am mai intalnit pana acum acest pseudonume, desi ideea de biblioteca nu-mi repugna, ba dimpotriva, dar de vreme ce m-am cocotat in turn, prefer sa raman acolo. Ma amuza ceva. Observ ca sunt perceput cumva la plural. Nu nicidecum nu e vorba de pluralul majestic, ci ca pe o silueta aflata la oarece distanta, iar privitorul, de la distanta respectiva are dubii daca este o singura persoana sau, vorba rusilor, pentru a fi la plural, musai trebuie sa fie mai multi de cinci. Fenomenul se poate intampla doar in cazul unor anumite persoane ce au consumat peste masura. Pentru ca totusi inca va pretuiesc, imi permit sa va doresc o zi buna.

 4. ,CONSTITUTIA-MAMA LEGILOR-

  Toata lumea,cu vagi notiuni despre ce inseamna constitutia,a cazut de acord,constitutia romaniei,cea de astazi,asa cum a fost gindita in 1991,si modificata ,CU FORTA’repet cu forta si ilegal,este de fapt o ,MAMA VITREGA’ PT ROMANIA DAR MAI ALES PT CETATENII EI-UN PRODUS 100%COMUNIST,CARE A CONSERVAT STATUL ROMAN IN MODELUL CEL MAI DE STINGA DIN U.E.
  La limita acceptabilitatii,constitutia romaniei,este ,OPERA ‘LUI ION ILIESCU SI ESALONULUI DOI DIN FOSTUL P.C.R.
  Si de aici de la constitutie,DECI DE LA SURSA’au degenerat toate relatiile in societatea romaneasca,cele politice,institutionalizate si interumane,pervertindu-le si creind MONSTRII-POLITICI SI INSTITUTIONALIZATI.
  Pe baza acestei constitutii,romanii se pot uita buimaciti la unul ca DAN VOICULESCU VICEDPRESEDINTE AL PARLAMENTULUI CUM SFIDEAZA,PUR SI SIMPLU SFIDEAZA BUNUL SIMT,LA UNUL CA SORIN OVIDIU VINTU,LA POSESORUL MATUSII TAMARA-ADRIAN NASTASE,LA LIDERI DE SINDICAT PUTREZI DE BOGATI,LA DIVERSI POLITICIENI TICALOSI CARE VDIN POSTURA DE BUGETARI AU AJUNS ADEVARATI NABABI.
  In aceste conditii stau si ma intreb:
  CUM SA ACCEPTE USELISTII SINDICALISTII SI ACOLITII LOR ACEST NOU PROIECT DE CONSTITUTIE?CUM?
  Ar insemna ca singuri cu minuta lor sa-si arunce in strada averile frauduloase,sa-si semneze singuri cererea de internare pt urmatorii 25 de ani in temnile romaniei,si in final sa semneze actele de deces a PSD,PNL SI PC.
  Iata,doar cite-va argumente,care vin sa sprijine o realitate brutala si dureroasa-TICALOSII ADUNATI IN U.S.L.SE TEM DE ACEST PROIECT,PT CA EL INSEAMNA DISPARTIA LOR,FUG DE EL ,CA DRACU DE TAMIIE SI VOR INCERCA TOATE SCENARIILE POSIBILE PT A-L IMPIEDICA.
  Acum sigur ca ramine sa vedem cum va reactiona ARBITRUL SUPREM-MARIA SA POPORUL SI CIT DE DRASTIC II V-A SANCTIONA PE USELISTII TICALOSI.
  Abia de acum INCEPE ADEVARATUL RAZBOI POLITIC,care l-a final va trebui sa schimbe fata statului roman,si sa elimine CIT MAI MULTI TICALOSI DIN LUMEA POLITICI,DIN INSTITUTIILE STATULUI,DIN SOCIETATE PINA LA URMA,EXILINDU-IACOLO UNDE ESTE POCUL derbedeilor,borfasilor si praduitorilor.
  Reactiile uselistilor cel putin deocamdata,arata fara nici un dubiu-SISTEMUL TICALOSIT GRUPAT HOTARIT IN ACEASTA CONSTRUCTIE POLITICA ESTE DISPERAT SI SPERIAT DE CE VA URMA-refractar la reformarea romaniei,lideri uselisti au gasit cel mai tembel argument,nu-i momentul acum avem alte prioritati,incercind sa ne arunce in dilema-CE FACEM MAI INTII,SALVAM GAINA ORI OUL’??????????????????

 5. ion adrian a scris pe 02 Iunie 2011, 09:02 pm
  printre altele:
  ,,Acest proiect nu este bun ptr ca ar fi contra USL , caci el este doar pentru democratie si pentru Romania si astfel accidental dar inerent este ca un fel de aghiazma turnata peste draci.”
  RĂSPUNS
  Perfect adevărat, Ioane, dar te rog spune-i asta, prietenului comun Frank Zapa , nu mie ! PE MINE MĂ INTERESEAZĂ ROMÂNIA !
  Ai citit vreo mențiune la USL în analiza mea ?
  În schimb, comentariul lui Frank (de la antidontolog n.a.) , este EXCLUSIV centrat pe această obsesie nevertebrată !
  CE E ACEEA USL ? DE CÂND NE PREOCUPĂ ÎN ASEMENEA HAL ACEASTĂ GRĂMADĂ DEZORDONATĂ ȘI URÂT MIROSITOARE, CĂREIA, FRANK, ÎI ACORDĂ O ATENȚIE BOLNAVĂ, ABSOLUT NEMERITATĂ ?
  Nici nu l-a interesat DE CE, acest document, este un adevărat catalizator de Democrație și Reformă și, devine pe zi ce trece, tot mai superficial , de parcă s-ar juca de dimineața până seară cu ….-n nisip și de-a războiul, cu soldățeii de plumb ai nepoților !
  Pe mine m-a interesat FONDUL poiectului, pe care l-am citit INTEGRAL, care se poate constitui într-un adevărat vector reformator al instituțiilor statului și implicit, al clasei politice românești.
  Ca și tine, îmi pun și eu întrebarea ,,to be or not to be” :
  OARE NAȚIUNEA SE VA PUTEA RIDICA LA NIVELUL BĂSESCULUI ?
  ps
  Cred că depinde ÎN MARE MĂSURĂ și de reforma internă din PDL !
  ps2
  M-am săturat atât de mâzgâlelile puerile ale lui puiu, dar și de încrâncenarea de tonomat în oglindă manifestă până la sațietate în comentariile lui Frank.
  ..Dacă am vota doar eu, tu, Frank, Judex, NeaKutare, Sebi, Nicolae, Siverstar, Nell, BlueSorin, Radoveanu, capitanpetrolier și alții (care nu-mi vin pe moment în minte), cu siguranță PDL ar avea la vot, 100%.
  Dar mai sunt și alții, Ioane și trebuie să ținem cont de reținerile, îndoielile și chiar adversitățile lor, pentru că și ei votează (probabil).
  Pentru asta, e nevoie de argumente, nu de măciuci.

  • ZeV,
   Eu nu cred ca ce am spus eu era intrun registru polemic cu careva. Poate ca am postat la o postare de a ta fiind aceea atunci in topic . 🙂

 6. PORTRETUL FEMEII TICALOASE-In fata dezbaterilor provocate de noul proiect al constitutiei,in acest moment este in desfasurare un scandal,care o are ca protagonista pe ECATERINA ANDRONESCU-PROTIPUL FEMEII TICALOASE,PRODUS 100% AL SCOLII COMUNISTE.
  Daca media din romania s-a dedat la un adevarat DESFRIU MEDIATIC,in cazul DOAMNEI ELENA UDREA,O FEMEIE FRUMOASA,FARA INHIBITII,INTELIGENTA DIN NOUA GENERATIE DE POLITICIENI,in cazul acestei PARSIVE SI IPOCRITE FEMEI COMUNISTE,presa a tratat-o sporadic,accidental si fara prea multa tragere de inima,desi,este vicepresedinte PSD,A FOST DE DOUA ORI MINISTRU,dar mai ales a ,UCIS INVATAMINTUL ROMANESC,INTRETININD MENTALITATII PAGUBOASE SI ANACRONI9CE,DEPASITE PT SCOALA CARE TREBUIE SA FIE IN SEC. 21.
  Cu cordeluta ei PROVERBIALA,CU O FATA DE MAICUTA,ACEASTA PARSIVA SI IPOCRITA FIINTA A LUCRAT DIN UMBRA SI A FACUT ENORM DE MULT RAU ROMANIEI ,TINEREI GENERATII,DAR MAI ALES A TINUT IN INVATAMINTUL ROMANESC TOPATE FOSILELE SCOLII DIN VREMEA LUI CEAUSESCU.
  Fara a avea nici cel mai elementar bun -simt-ACEASTA TOVARA,NU A EEZITAT SA FENTEZE LEGEA,SA O SFIDEZE SI SA-SI TRAGA BANI,PUBLICI,IN CEA MAI BUNA TRADITIE BUGETARA.
  SI-a dat acesti bani,propunindu-se singura sio semnindu-si singura numire in cele mai banoase activitati-CA MINISTRU SI-A DAT,SINGURA,ADICA RECTORULUI ANDRONESCU CONTRACTE LA CARE ,LEGAL NU AR FI AVUT DREPTUL.
  In treacat REAMINTESC CA-MINISTRUL BOTIS,PT SUME INFIME SI CONTRACTE OFERITE UNEI FIRME IN CARE LUCRA SOTIA S-A SI-A DAT DEMISIA,si atunci vin si intreb:
  ACEASTA DPOAMNA PARSIVA PLINGACIOASA LA COMANDA CE MAI CAUTA IN PARLAMENTUL ROMANIEI??????????
  Iata de ce proiectul NOII CONSTITUTII ESTE PERICULOS SI DERANJANT-AVEREA LA CONTROL DOAMNA ECATERINA ANDRONESCU-MODESTIA ASTA AFISATA,NU INSEALA PE TOATA LUMEA,AS SPUNE EU CA DOAR PE IDIOTI…………

 7. Si acum cite-va argumente pertinente pt Ze.V.:
  Patetismul tau de opereta ma amuza peste masura,se vede ca esti mult prea romantic lipsit de pragmatism si o victima mult prea evidenta a ideilor pasoptiste-PARCA AI FI UN NICOLAIE BALCESCU IN MINIATURA,TRAITOR IN SEC 21.,usor caricatural.
  Nu inteleg de ce refuzi cu obstinatie sa intelegi-TOTUL SE REZUMA LA LUPTA POLITICA,POPORUL IN ACEASTA FAZA,REPET IN ACEASTA FAZA A LUPTEI POLITICE ESTE UN SIMPLU SPECTATOR,FARA A PUTEA DECIDE CEVA.[democratia reprezentativa]
  Pt a putea decide atunci cind va veni vremea,el,poporul trebuie sa stie CINE ESTE PRO SI CONTRA NOII CONSTITUTII,SI DE CE.
  Te rog sa-ti revizuiesti imaginea si conceptele filozofice-MULT PREA IDILICE,DE PE VREMEA CIND DEMOCRATIA UMBLA IN BOTOSEI,SI TOT FELUL DE INDIVIZI ROMANTICI,CRDEAU CA SIMPLU APEL LA ,BOBOR,POATE REZOLVA LUPTA POLITICA.
  Gravele tale carente,in ce priveste ,LUPTA IMAGOLOGICA,imi arata fara dubiu,de ce preiei clisee-GEN:
  PD-L nu stie sa comunice,pd-l nu are comunicatori.
  de la cine ai preluat aceste clisee:DE LA LICHELE CARE SE VINTURA PE BANII MOGULILOR DE DIMINEATA PINA SEARA.
  S-au EMIL BOC TREBUIE SCHIMBAT-ai atacat subiectul hranindu-te cu argumentele CELOR MENTIONATI MAI SUS-LICHELE PINA LA SATURATIE.
  Si atunci cum sa nu te intreb:VREI SA JOCI ROLUL CALULUI TROIAN,CARE VREA SA DISTRUGA PD-L DIN INTERIOR,ORI,vezi in PD-L un posibil vehicol,care sa traga dupa el ROMANIA IN ERA POST-MODERTNISM.
  Pt ca ,din pacate e SINGURUL PE CARE IL AVEM,SI CARE DA CEVA SEMNE CA DORESTE ACEST LUCRU.
  Asa ca ce facem-IL LOVIM SI NOI PT A-I AJUTA PE TICALOSI,S-AU CU ,ATENTIE,LIPSURILE LUI IL SPRIJINIM.
  Tu inca nu mi-e suficient de clar ce doresti-TE JOCI CA UNUL CARE INVATA SA CROSETEZE:
  UNA PE DREPTA…………….DOUA PE STINGA.
  Ideile astea -CU SFINTII DIN POLITICA……….CU PARTIDUL ALBA CA ZAPADA,AL JUSTITIARILOR,ESTE O UTOPIE BUNA DE RUMEGAT SI MESTECAT DE VISATORI SI NAIVI-OMULE POLITICA ESTE UN SUMMUM DE INTERESE SI LUPTA PT PUTERE………

  • ..,,APELUL LA BOBOR”, l-am învățat de la ctitorul democrației moderne în România, cunoscut sub numele de Traian Băsescu.
   Uneori, până și la război, ofițerii și mai ales, soldații sumat instruiți, fac o pauză de învățat, pentru a ști a se orienta pe hartă. 😉

  • ….sumar instruiți, scuze…doar pentru eroarea gramaticală. 😉

  • …interesant…patetismul tău ( adică al meu)…se pare că nimic nu este nou sub soare. Atât ,,albii” cât și ,,negrii”, le atribuie celorlalți, propriile lor defecte. Dar hai să spunem, pentru nu fi prea dur cu prietenii, ,,însușiri”. 😉

  • WFrank Zapa. Pai Frank draga, daca astea iti sunt ideile, atunci cu ce crezi ca esti mai bun decat Ecaterina Andronescu? ZeV. a sesizat inca de mult rolul acum defunctelor criterii de integritate care atunci aveau o sansa de a schimba fata partidului. Acum dupa ce le-ati aruncat la tomberon vii si sustii ca SFINTII DIN POLITICA……….CU PARTIDUL ALBA CA ZAPADA,AL JUSTITIARILOR,ESTE O UTOPIE BUNA DE RUMEGAT SI MESTECAT DE VISATORI. Pai bine amice, in acest fel ai daramat intregul esafodaj de pe care PDL ar fi trebuit sa purceada la reformarea Romaniei. Dar revizuirea Constitutiei cine ar fi urmat sa o faca, cei care au renuntat la criteriile de integritate de dragul SUMMUMULUI DE INTERESE SI LUPTA PT PUTERE………?

  • ..,,OMULE POLITICA ESTE UN SUMMUM DE INTERESE SI LUPTA PT PUTERE”….
   Este jalnic dacă nu înțelegem că TOCMAI o asemenea mentalitate a clasei politice încearcă să schimbe noul proiect de revizuire a Constituției.
   Cu asemenea ,,susținător”, PDL, poate deja să plece în vacanță, odată cu cca 70% dintre cetățenii cu drept de vot scârbiți de asemenea ,,principii”.
   E trist când orgoliile (ne-) o iau razna, cititorii vor vedea, negru pe alb, scris cu majuscule (și cu cerneală ,,simpatică”) pe fruntea noastră, a celor dominați (și orbiți) de pasiuni, ……,,sucker”.
   Ei se vor amuza și vor vota așa cum cred ei că e mai bine, chiar dacă vor regreta mai târziu.

 8. ,MODELUL OMULUI DE BINE-S-AU JUDECATORUL NEUTRU

  In politica,din pacate nu ai sansa sa alegi INTRE ALB SI NEGRU,asa ca dilema maniheista nu-si gasete locul in politica.
  Mai de graba ,functioneaza ,SCHEMELE’machiavelice,care pun in prim plan pragmatismul si ,INTERESUL,PE CIT POSIBIL GENERAL.
  Si cu toate acestea,multi chibiti,se cred ,OAMENI DE BINE’gata oricind sa dea sfaturi si,dar mai ales sa critice,ORICE SI PE ORICINE.
  Imbracati in HAINELE OMULUI DE BINE,asscunsi sub mantia ,NEUTRALITATII OMUL DE BINE,DE CELE MAI MULTE ORI ESTE UN PERSONAJ DESTRUCTIV.
  Pt ca este foarte dificil sa trasezi ,GRANITA INTRE BINE SI RAU,IN CAZUL ACESTOR INDIVIZI,trasarea granitei,fiind o operatie chirurgicala de mare finete.
  Pina la urma,acesta ,NEUTRALITATE’este un fel de joc la doua capete,O FORMA DE LASITATE SI LIPSA DEV DISCERNAMINT-LABILITATEA INDIVIDULUI CARE SE TEME, NU ARE CURAJUL SA-SI ASUME,lasindu-si binecunoscuta portita:,V-AM SPUS EU,ATI VAZUT,EU V-AM ATRAS ATENTIA,DACA IESE PROST,IAR DACA IESE BINE………..VREA LOC IN LOJA.
  Ii desfid pe acesti JUCATORI LA DOUA CAPETE,II TRIMIT SA SE JOACE IN LADITZA DE GUNOI CU POLITICIENI DE PLUMB,SI ACOLO SA TOT INSIRE CRETINITATI,VALABILE INTR-O LUME PERFECTA,ASEPTICA SI LIPSITA DE GRIJA ERORILOR.
  Eu sunt norml,un om care ,ISI ASUMA,SI CARE ESTE ORI PRO,ORO CONTRA.
  JOCUL PARSIV SI IPOCRIT MA DERANJEAZA,SI NU-MI PLACE-ORI LA BAL ORI LA SPITAL.
  I-am asumat pe pedelisti-ASA CUM SUNT CU LIPSURI ,DAR SI CU PLUSURI,asa ca ,nu cred ca eu,din afara partidului trebuie ,SA-I BICIUESC PUBLIC SI SA-I DESFIINTEZ,ESTE PUR SI SIMPLU TREABA LOR,SA SE CURETE DIN INTERIOR,EU POT DOAR SA-I SUSTIN,ATITA TIMP CIT VOI CONSIDERA CA ,INTERESELE MELE SE REGASESC SI IN INTERESELE PARTIDULUI.
  Daca vreau sa fac pe ,DEONTOLOGUL’O FAC CU CEI PE CARE II DETEST-IN ACEST CAZ USELISTII………..

 9. Dar de ce acum?De ce nu ati facut din 2010?Ca se apropie anul electoral?De ce veti mari salariile si pensiile in 2012?Ca e an electoral?Dupa aia iar le micsorati.Cine mai are incredere in voi,mincinosilor?

 10. ati mai promis voi un salariu mediu de 905 euro si o pensie medie de 405 euro…prin draga stolo.Agti inselat,sunteti infractori,nu doar mincinosi.

 11. NOUA CONSTITUITE INABUSA ABUZURILE POLITICE ALE USL:Initiativa presedintelui Basescu ,vine pe fondul unor grave abuzuri politice ,comise in trecutul nu prea indepartat de “cualitita monstuoasa” USL.:
  1 SUSPENDAREA ABUZIVA A PRESEDINTELUI ROMANIEI
  2 DARAMAREA GUVERNULUI BOC CU CONSECINTA GRAVA A UNEI CRIZE POLITICE CARE A DURAT 3 LUNI DE ZILE .
  Atat cualitia monstruoasa USL cat si Teleopozitia s au grabit sa afirme ca noile modificari aduse constitutiei intaresc puterile lui Basescu ,numind o deja in mod idiot constitutia lui Basescu .
  In realitate noile prevederi constitutionale pe sectiunea PRESEDINTE apara pe VIITOR institutia prezidentiala de abuzurile la care a fost supusa de Institutia Parlamentara .De asemeni asa cum s a mai spus, Noua Constitutie nu este a lui Basescu pt ca in mod firesc nu l vizeaza pe acesta .
  Isteria “cualitiei monstruoase” este firesca cata vreme noile reglementari ii impedeca sa mai folosesca abuzul politic pt a destabiliza si umili o institutie de mare importanta a statului roman indiferent de cine o conduce .Sa nu uitam ca marele abuz politic comis de Institutia Parlamentara a fost oprit de CURTEA CONSTITUTIONALA si mai apoi de POPORUL ROMAN prin Referendum .
  “Cualitia monstruoasa” , s a grabit s a grabit in critici sa afirme ca noua revizuire a constitutiei nu reglemenateaza ridicarea imunitatii Presedintelui .
  Ori prin acesta critica ,se deduce in mod clar ca opozitia politica continua sa mentina aceasi inclinatie abuziva fata de istitutia prezidentiala ,cautind poteci pe a comite noi abuzuri .Ceea ce insa nu vor sa stie Complotistii Parlamentari este ca PRESEDINTELE are reglementate foarte clar MOTIVELE RASPUNDERII PENALE SI DE SUSPENDARE in cazul incalcarii grave A PREVEDERILOR LEGII FUNDAMENTALE .
  Si inca ceva :.CEI CARE AU FACUT POSIBILE ACESTA REVIZUIRE SUNT EXACT CEI CARE AU CONTRIBUIT DIN PLIN LA COMITEREA ABUZURILOR IMPOTRIVA ISTITUTIEI PREZIDENTIALE ,ADICA ,CUALITIA MOSTRUOASA USL .
  Pe de alta parte ,noile modificari constitutionale propuse de PRESEDINTE vizeaza o arie larga de domenii ,deci nu se rezuma stricto senso doar la presdientie ,fapt ce infirma teza uselista potrivit careia , Noua Costituite este una stric Prezidentiala .
  Noile prevederi in domeniul justitiei cel economic si politic sunt extrem, extrem de importante pt ca aduce clarificari de esenta in reglementarea cadrului legal existent .Proiectul PREZIDENTIAL contine o prevedere politica de maxima insemnatate si care a fost sustinut net de un referendum popular :REDUCEREA NUMARULUI PARLAMENTARILOR SI TRECEREA LA SITEMUL PARLAMENTAR UNICAMERAL.
  De asemeni Proiectul PREDIDENTIAL contine o prevedere care vizeaza averile dobandite ilicit de catre cei care AU spolitat statul pt a se imbogatii .Tot odata se aduc mari clarificari in domeniul justitiei ,domeniul extrem de sensibil,care da frisoane celor care au dorit si au ingenunchiat justitia si care inca mai sunt in politica pt a scapa de ea .
  La fel Proiectul PREZIDENTIAL ,reglementeaza aspecte esentiale din domeniul economic acolo unde clasa politica a lucrat fara discernamant deschizand precedente periculaose pt ROMANIA .Sa nu uitam faptele incalificabile ale pliticienilor care au condus la populisme legislative care au ciuruit bugetul tarii indatoraind tara pt muti ani subminid astfel si economia .
  Toate aceste proiecte dovedesc fara putinta de tagada ca vin in sprijinul reformarii vechii constitutii ,aduc reglementari de esenta in domeniul politic economic si juridic ale statului ,pun pe o noua baza istitutiile statului ,stopeaza abuzurile si responsabilizeaza clasa politica .
  In consecinta Proiectul de revizuire a constitutiei initiat de PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU ESTE UNUL PERFECT INTEMEIAT ,BAZAT PE O CAZUISTICA CONCRETA ,CENTRAT PE DOMENIILE CELE MAI SENSIBILE ALE STATULUI DE DREPT .
  Din pacate reusita acestui demers depinde exclusiv de PUTEREA PARLAMENTARA ,CEA CARE SE FACE VINOVATA DE SUBINARE A PUTERII STATULUI SI A ECONOMIEI TARII PRIN [color=#BF4000][size=200]SUSPENDAREA ABUZIVA A PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU , DARAMAREA GUVERNULUI BOC SI ARUNCAREA TARII INTR O CRIZA POLITICA FARA PRECEDENT (DE CATRE CUALITIA MONSTRUOASA USL)ADUCAND PREJUDICII STATULUI ROMAN DE MILIARDE DE EURO.[/size][/color]

 12. , SUNTEM O TARA IN CARE INFLATIA DE PRIM MINISTRII SI MINISTRII PE METRU PARTAT ESTE COLOSALA’

  Cam asta ar fi concluzia pe care o poti trage daca ai rabdarea,dar mai ales nebunia,sa te uti prin media ,ASERVITA CELOR DOI DERBEDEI PONTA SI ANTONESCU,ADICA U.S.L.
  E de-a dreptul hazliu sa vezi cum toata lumea,MUSTESTE DE PROFESIONALISM,INTELIGENTA SI INTENTII BUNE’
  Cum sa nu rid,CRISTINA SINCAI O INTREABA PE MOLDOVEANCA PROSTITUATA LILIANA GHERVASIUC;
  -Ce ati face daca ati fi ministrul muncii

  ei si distinsa MOLDOVEANCA,mare iubitoare de BOSOROGII BUGETARI DOLDORA DE BANI FURATI DE LA STAT,se lanseaza in tirade de-a dreptul comice.
  Acelasi boala ii chinuie in mod ucigator si pe bloggerii nostrii,MARI CRITICI AI PD-L SI A LUI TRAIAN BASESCU.
  Toti UCENICI LA LOCUL DE MUNCA-au idei,sunt combativi,CER PURITATE,DE PARCA PURITANISMUL AR FI LOZINCA ROMANIEI,si ei insisi-AR FI PURTIANII CEI MAI CEI.
  Sigur ca nu pot decit sa rid amuzat de PARSIVENIA SI IPOCRIZIA ADUSA LA RANG DE ABERATIE.

  Dar cel mai comic ESTE PUIU-el este un caz special-UN MILITIAN,CARE A TRECUT PRIN NSCOLILE DE MILITIENI,A SERVIT CU BASTONUL SISTEMUL COMUNIST,A FOST UN BOLSEVIC,astazi ii critica pe cei mult mai tineri decit ei,copii pe vremea infernului comunist.
  Sigur ca neobrazarea la acest gen de limbric,intrece orice poate intelege un om cit de cit normal.
  Dar pt ca ,DEMOCRATIA ESTE IMPERFECTA,ma impac cu gindul ca in timp,LUCRURILE VOR LUA ALTA TURNURA-MA ROG CA,COMUNISMUL,MENTALITATILE COMUNISTE SA DISPARA ODATA CU EI.

 13. @Turnul de Observație
  ..Ar putea fi o coincidență, nu eu am emis primul această ipoteză a identității clonate, dar nici nu-i pot contrazice pe prietenii mei, neavând (încă) suficiente argumente. 😉
  Ceea ce mi se pare, însă, un sofism periculos, este afirmația:
  ,,in ce masura unele masuri preconizate de reforma vor da rezultate doar pentru ca in germania sau pe aiurea au dat rezultate excelente? Diferenta o va face caracterul atipic ce, din pacate, inca ne caracterizeaza.”
  Cu alte cuvine suntem condamnați la neschimbare, pentru că așa ni-e….firea., iar orice tentativă de reformare a statului ESTE SORTITĂ DIN START, EȘECULUI , DECI LUCRURILE TREBUIE SĂ CONTINUE AȘA CUM SUNT !
  Dacă veți confirma că am înțeles bine, orice dialog (între noi) pe teme politice, devine unul absolut inutil, ca între doi autiști. V-am mai spus, repudiez cu toată convingerea, diversiunea.
  Desigur că putem discuta despre orice altceva, ca de exemplu, fizică, istorie, filozofie, vreme, femei, etc. 😉

 14. Ze-V-cred ca albeata te-a cotropit definitiv-ce spun eu ce intelegi tu.
  eu radiografiam ,REALITATE-si ce intelegi tu.
  adica tu vrei sa fiu ,PARSIV SI IPOCRIT,SI SA MINT-NU REPET APASAT CE AM SPUS;
  ASTA ESTE POLITICA IN TOATA LUMEA SI ESTE ASA PT CA PARTIDELE SUNT ORGANIZATII PRIVATE,CARE ADUNA INDIVIZI CU ANUMITE CONCEPTII SI INTERESE.
  DACA NEGI ACEST LUCRU,DACA NEGATI ACEST LUCRU,NEGATI DEMOCRATIA MAI BAIETI
  Reveniti-va oameni buni,si venit cu picioarele pe pamint,recte ,PLAIURILE MIORITICE-NU MAI FITI IPOCRTI SI PARSIVI,CA NU VA CREDE NIMENI

 15. Sa negi lupta pt putere intre partide e ca si cum ai nega DEMOCRATIA-BEYYYYYYYYYYYYYYPLURIPARTITISMUL SE BAZEAZA PE PARTIDE SI LUPTA LOR PT A ACCEDE LA PUTERE.
  IESITI DIN DICTATURA PARTIDULUI UNIC MAI BAIETI.
  Ce dreak ati inebunit de-a binelea,v-ati pierdut uzul ratiunii?
  Ei in sfirsit v-ati dat masura valorii-E CLAR-nu sunteti ceea ca ati vrut sa pareti-V-ATI DEGHIZAT,SI ACUM FETELE ZBIRCITE,PLINE DE RIDURI COMUNISTE V-AU TRADAT-precum aripile lui ICAR MASTILE VOASTRE DE CEARA LA CALDURA SOARELUI DE IUNIE S-AU TOPIT SI AU SCOS LA IVEALA FETELE VOASTRE MULT PREA HIDOASE PT A FI ACCEPTATE INTR-O DEMOCRATIE EUROPEANA.

 16. Ze.V.iti mai recomand ceva-cites-te cu atentie ce scriu-nu mai in cerca scheme DE TIP STRIBLEA-
  APELUL LA BOBOR-da,dar am specificat,in acesta faza,poporul este doar spectator-SI AM MENTIONAT-DEMOCRATIA REPREZENTATIVA-ORI NU STII CE A AIA?
  Ze-V.nu TINEEEEEEEEEEEEE-pe unul ca PUIU IL INTELEG-UN PUPINCURIST COMUNIST,UN MILITIAN CU PENSIA GRASA DIMINUATA LUCRU CARE L-A INEBUNIT
  Tu insa ce motive ai sa fii,ca el???????????????????????

 17. Dacă tot vorbim cu atâta patetism despre REDUCEREA NUMARULUI PARLAMENTARILOR SI TRECEREA LA SISTEMUL PARLAMENTAR UNICAMERAL, vă invit să (re)citiți , ceea ce a scris, cu mult..PRAGMATISM (că tot îl invocăm sistematic), Cetățeanul NEturmentat, la ora 08.46, din care reproduc:
  ,,De ce pana acuma nu s-a respectat macar vointa de 90% care poate fi facuta simplu fara schimbarea Constitutiei?
  Daca acum ar fi alegeri parlamentare am alege tot 471 de deputati si senatori
  IN DISPRETUL A PESTE 7,7 MILIOANE DE VOTANTI!
  Toate partidele politice au zis ca nu au nimic impotriva la reducere DAR CONCRET N-AU FACUT NIMIC”

  Reproduc și răspunsul meu (fără ghilimele):
  …Interesant….dacă stau bine și mă gândesc, ați putea avea dreptate.
  Ce-i în mână…nu-i minciună, iar declarațiile de susținere ale liderilor opoziției se pot dovedi dacă sunt demagogice sau nu. Ar putea fi o mutare inteligentă de ,,șah” , a puterii.

 18. MIINE am sa scriu cite ceva despre FALSII PRIETENI,FALSII DEMOCRATI,cei care se declara SUSTNATORII DEMOCRATIEI SI A PARTIDULUI CARE VREA SA REFORMEZE STATUL ROMAN.
  Numai ca in miini au LUPA SI CIOMAGUL.
  Lupa pt a putea vedea cit mai bine,orice eroare si gresala,iar ,CIOMAGUL MINERESC PT A SFARMA TARTACUTELE PEDELISTILOR.

  Cel mai TARE MODEL,DIN ACESTA SPETA ,ESTE CRISTIAN TUDOR POPESCU,S-AU C.T.P.
  El este virful,tot ce a produs aceasta FAUNA TERIBIL DE PERICULOASA.
  Alunecosi,DAR FOARTE TAIOSI SI BATAIOSI-ACESTI CAI TROIENI AI ANTIDEMOCRATIEI-sunt greu de calarit si de inseuat,dar nu imposibil.
  mIINE VOI INCERCA ACEST LUCRU-
  Ze. V.sa te astepti la cei mai rau-MIINE TE INVAT SA MANINCI JAR.

  MI-AM ADUS AMINTE DE C.T.P.-PT CA SE APROPIE 13-15 IUNIE-SI MINERIADELE-EI ATUNCI MULTI FALSI IUBITORI AI DEMOCRATIEI SI-AU ARATAT FATA.
  Astazi avem o MINERIADA DE CATIFEA-SI MULTI SE DAU IN STAMBA-CALCA PE CATIFEA.

 19. @Frank 02.05, says:
  ,,V-ATI DEGHIZAT,SI ACUM FETELE ZBIRCITE,PLINE DE RIDURI COMUNISTE V-AU TRADAT-precum aripile lui ICAR MASTILE VOASTRE DE CEARA LA CALDURA SOARELUI DE IUNIE S-AU TOPIT SI AU SCOS LA IVEALA FETELE VOASTRE MULT PREA HIDOASE PT A FI ACCEPTATE INTR-O DEMOCRATIE EUROPEANA.”

  FRANK…
  ..Îți amintești finalul filmului ,,Procesul maimuțelor”, versiunea din 1999, cu Jack Lemon (avocatul Henry Drummont) și George C. Scott (în rolul liderului fundamentalistilor, Harrison Brady ) ?
  După verdictul juraților, în timp ce lumea părăsea sala de judecată, Harrison Brady continua să-și țină discursul exaltat, cu ochii ieșiți din orbite, nemaicontând pentru el, unde se află…singurii care au rămas lângă el, ascultându-l în liniște, compătimitor, prietenește și cu ochi îngrijorați, au fost….soția sa și adversarul său formal, Henry Drummont.
  Brady nu s-a oprit, decât atunci când a căzut cu fața în jos, fulgerat de infarct (sau atac cerebral).
  Prin urmare, te roagă un prieten: STAI CALM…orice spui (ÎN ACEASTĂ STARE) se poate întoarce împotriva ta și a….PDL.

  • @ZeV. Domnule, stau si ma intreb de ce vei fi considerand dumneata o ideea diferita de a dumitale ca fiind diversionista? O sa o iau un pic mai pe indelete. Tara are mare nevoie de reforma, in toate domeniile. As avea toata recunostinta daca cei ce concep si apoi implementeaza aceste reforme le-ar gandi in profunzime. Metoda care ar trebui urmata ar fi cea numita “de la cauza la efect”. In fond prin reforma propunem niste cauze care vor trebui sa genereze efectele scontate de noi, care efecte sa constituie la randul lor cauze pentru o intreaga serie de efecte benefice. Atentie insa ca pe langa efectele benefice musai vom avea si efecte secundare nedorite. Se poate ajunge in situatia in care, in lipsa unei gandiri profunde, efectele secundare sa depaseasca prin amploare efectele benefice. ce ne facem atunci? Voi da doua exemple. 1. Una din ideile de reforma o constituie descentralizarea prin coborarea deciziei pana la nivel local. Ce ne facem cu acei localnici pusi in functii de raspundere care vor adopta decizii si mai ales vor cheltui bani pentru ca “asa vrea muschii lor” ca doar este autonomie locala? Nici nu mai este nevoie de reforma in aceasta privinta pentru ca exemple de acest fel avem cu duiumul. 2. S-a sperat ca votul nominal va duce la primenirea clasei politice. Ei bine, exact acele personaje detestabile ce se presupunea ca vor fi inlaturate prin vot uninominal, tocmai acele personaje au obtinut cel mai mare numar de voturi fiind alesi chiar din primul tur. Imi amintesc ca la vremea respectiva au fost voci care au avertizat asupra posibilelor efecte prezentate in cele doua exemple, dar vocea lor a rasunat in pustiu. Nu domnule, nu suntem condamnati la neschimbare si reforma nu este sortita apriori esecului. Cunoscandu-ne bine pe noi insine ca popor, cei ce elaboreaza aceste planuri de reforma au cu atat mai mult datoria de a gandi in profunzime (metoda legaturilor cauzale, dar nu de ici pana colea ci mult mai in profunzime) si a preveni ca sa ajungem in situatia in care atunci cand vom vedea reforma in derulare vom fluiera a paguba si vom zice “unde dai si unde crapa”. In alta ordine de idei, te rog sa fii mai atent cand folosesti notiunea de diversiune. Nu am nici talentul si nici motivatia pentru asa ceva. Si apoi sa mai stii tu al meu prieten ca diversiunea este o treaba si grea si serioasa si nu este pentru orice caciula. Trebuie sa porti numar mare la palarie pentru a fi capabil de asa ceva. Este adevarat ca uneori atunci cand am de spus ceva imi inmoi penita in acid diluat cu ceva cerneala, dar asta nu este nici pe departe diversiune. Sa nu mai gandesti niciodata ceva urat despre biblioteci si bibliotecari. Ave!

  • Lazaroiu la Munca dupa lupte crunte in pedeleu ,Basescu a ras cu gura pana la urechi la numirea ministrului ,cica;la propunerea PM Boc 😆 😆 o mascarada de la cap la coada .

  • SE zice ca Boc s-a dus la Traian Basescu cu propunerea pentru Sulfina Barbu si nu numai cu propunerea ci cu intregul dosar al domniei sale. Dupa o ora a iesit de la Cotroceni cu noul ministru Sebastian Lazaroiu. Spuneam candva ca Emil Boc este un om cu personalitatea de plastilina. Observ ca nu se dezminte. Doamne oare ce blestem s-a abatut asupra Romaniei ca in aceste vremuri cumplite, la conducerea guvernului sa se afle un astfel de om? Sa il lasam pe Boc si sa ii uram noului ministru bafta. Arata ce poti Lazaroiule si arata ca prezenta lui Botis la acest minister nu a fost decat un accident regretabil.

 20. @Turnul de Observație
  1. În primul rând ați comis o impietate turnând un comentariu unde nu trebuie, interpunându-vă total nepoliticos în schimbul de replici dintre mine și Frank, fără minima justificare a unei continuități pe subiect.
  2. Ca o regulă , pentru viitor, vă propun să configurăm linia de replici-contrareplici, pe o temă dată, inițiată fie de mine, fie de dvs, ca un oscilator amortizat.
  Adică, contrareplica să reprezinte, ca număr de rânduri, 50% din replică, replica următoare, să fie din nou înjumătățită, până când unul din noi ajunge la un singur cuvânt. Mă gândesc că astfel, nu plictisim auditoriul. În fond…orice ,,bibliotecar” trebuie să admită că ,,la început, a fost cuvântul, suficient sieși. ”
  3. Pe conținut : Vă exprimați repetitiv și suspect de insistent îndoiala, dar nu puneți nimic concret în loc și nu spuneți niciodată CINE ar putea fi cei care dețin, în viziune dvs, ,,piatra filozofală” a reformei și care pot anticipa cu precizie informatică noianul de efecte subtile și greu predicitibile ale unor decizii care privesc structuri și comunități umane, imposibil de modelat matematic și care este secvența de proceduri pentru a echilibra macrosistemele. Să nu-mi spuneți că partidele de opoziție românești, au alt rol, actualmente, în afara unuia distructiv, de tip gicăcontra. Mai ales, începând cu anul nefast pentru democrație, 2007.
  Vă asigur că doar nonacțiunea nu generează, în relație cauzală directă, efecte secundare dureroase, dar în timp, mai ales în țări dominate de populism, corupție și incompetență, conduce CU CERTITUDINE LA DEZASTRU !
  Încetați eschivele și șolticăriile ,,bibliotecărești” devenite deja clasice și spuneți pe șleau : ,,Jos Băsescu, Jos guvernul Boc ! Vreau social democrație,sau…socialism cu față umană, sau….social liberalism. Vreau stat asistențial condus de semidocți cocoțați în turnuri ermetic izolate, sau…vreau sa se modifice dar sa nu se schimbe nimic ” !
  Excesul de învăluire , evitarea punerii punctului pe i , duce invariabil, până într-un final, la paltitudine și chiar ruperea dialogului , transformat, treptat, într-unul al surzilor. Eu, după cum am demonstrat deseori, spun întotdeauna ce gândesc. Dar, evident că nu e suficient, să o fac doar eu.
  ps
  Respect bibliotecile, dar și mai mult, respect judecata rațională capabilă de adaptare la realitate și aptă să se angajeze frontal în procesul complex al modelării ei , cu asumarea tuturor responsabilităților și consecințelor de imagine. Singurii care au dreptul de a-și legitima (sau nu) reprezentanții, sunt și trebuie să fie, numai cetățenii.
  Ca parte a cetății, dar cu puterea unui singur vot, pot spune doar atât : cred cu convingere că suntem pe drumul cel bun, chiar dacă nu are confortul unei autostrăzi. Și este denivelat și sinuos , inclusiv din cauza rezistenței la reformă opuse de structuri politice, sindicale, mediatice și sociale, obișnuite să conviețuiască simbiotic și să paraziteze societatea, în ansamblul ei.
  Motivele acestei rezistențe, aș spune iraționale , vi le explică, foarte bine, colegii mei întru luciditate și responsabilitate, sau chiar titulara blogului în comentariile domniei sale.
  Cu ceva efort de contracarare a presiunii egoului propriu, le puteți intui și singur.
  Și atunci…..după tot acest expozeu explicativ , sunt de condamnat că îmi trece prin minte cuvântul ,,diversiune ” ? Sau altfel spus : sunt singurul vinovat ?

 21. Actuala clasa politica din Romania este din pacate nereprezentativa pentru interesul national. Evident ca sunt si cativa parlamentari in special tineri, care promit, dar sunt multi (prea multi !) cu mentalitate veche, perimata care au venit in parlament cu gandul de a face avere. Este o mare greseala sa lasam aceasta clasa politica (perimata!) sa decida in locul romanilor. Mai exista si societatea civila si de ce nu „maria sa poporul si/sau alegatorul”…la care de ce nu faceti referire?
  De ce grabiti lucrurile si nu amanati referendumul cu cel putin o luna pt a fi dezbatut mai pe indelete si de catre societatea civila si chiar alegatorii care pana la urma decid ?

 22. Buna ziua.
  Sa incercam sa facem un calcul de eficienta economica.
  Reorganizarea judetelor presupune niste cheltuieli ce vor fi suportate dintr-un capitol de investitii.Orce investitie se analizeaza eficienta economica masurata in durata de amortizare. Domnul procuror Victor Ponta a declarat ca investitia este nerentabila deoarece fiecare cetatean va fi obligat dupa noua reorganizare teritoriala,de la 41 la numai 8 judete, sa-si schimbe documentele personale ce-l va costa 600-700 lei.Pe tara,spune procurorul se vor cheltui inutil 3 miliarrde de euro.Pe de alta parte noi stim ca noua reorganizare face posibila eficientizarea administratiei prin eliminarea celor 630.000 de bugetari excedentari ce dijmuesc bugetul cu 4,76 miliarde de euro/an. Perioada de amortizare a investitiei este raportul dintre cheltueli si venit, respectiv 3.miliarde euro/4,76 mld.euro=o,63 ani=7 luni, 16 zile, 21 ore. In concluzie,cheltuelile POPULATIEI SUNT AMORTIZATE IN CCA 7 LUNI SI JUMATATE. Este o investitie foarte profitabila !
  Cu aceasta ocazie se confirma ca, Victor Ponta se pricepe ca la fotbal.
  Semneaza:ing.Calianu

 23. Buna seara.
  Presedintele Basescu :ca de obicei,compentent,concret ,la subiect Opozitia are o minge grea in propriul teren.
  Daca pana acum a sabotat tara in tot ce putea sa impiedice reforma si scoaterea din recesiune,fara contra propuneri realiste si competente,in prezent situatia este radical diferita.Populatia a realizat sabotajul USL.
  Refuzul permanent la invitatiile presedintelui de a participa la dialog si a pune umarul la eforturile natiunii de iesire din recesiune s-a soldat cu un esec rasunator!Tara a iesit la lumina fara aportul lor,ba chiar, in ciuda subminarii pe toate caile a acestui proces,PDL a aratat cine vrea binele populatiei si cine se uita salivand doar la ciolan!
  Daca de data aceasta opozitia refuza dialogul la care o invita presedintele,isi va da singura o lovitura rasunatoare!
  Reorganizarea parlamentului nu mai este o optiune a clasei politice,deoarece a fost ceruta zdrobitor de poporul suveran ,prin referendum!
  Nenorocirea este calitatea execrabila a actualei opozitii!Niciodata Romania nu a avut o astfel de cacofonie politica drept “opozitie”.
  Imaginati-va pe cele “doua bidoane goale” Tonta si Rica Venturiano,chemati la Cotroceni sa discute cu un presedinte competent si inteligent ,problemele reformarii tarii!!!!
  Asi dori sa fiu prezent,invizibil.ca sa ma distrez.Va fi o scena de circ nemaivazuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *