Modelul socialist isi arata limitele. Exemplul cel mai evident este Grecia

 

Zilele acestea mass media au prezentat pe larg evoluţia situaţiei din Grecia. Au vorbit despre efectele pe care le-ar avea intrarea ţării elene în faliment asupra României, despre deciziile luate, dar mai puţin despre modelul socio-economic de acolo şi cauzele reale ale crizei actuale din Grecia.

Adevărul care trebuie spus este că şi noi, şi grecii am fost loviţi la fel de tare de criza economică, efectele iniţiale fiind oarecum similare şi cauzele aşijderea. Pentru asta nu trebuie să ne uităm foarte departe în timp, ci în urmă cu un an. Efecte şi cauze veţi găsi în următorul reportaj, difuzat în iunie 2010.

Diferenţa dintre situaţia României de acum şi cea a Greciei, la doar un an distanţă, ţine de măsurile de redresare bugetară pe care Guvernul Boc le-a luat. Un Executiv de dreapta la Bucureşti a preferat să reducă salariile bugetarilor, să propună scăderea temporară a pensiilor (lucru care nu s-a realizat din cauza Curţii Constituţionale şi am ajuns la mărirea TVA), să reducă prestaţiile sociale şi să facă disponibilizări. Toate măsuri de austeritate bugetară şi extrem de costisitoare din punct de vedere politic pentru noi. Nu cred că în istoria de 21 de ani a României post-comuniste să mai fi existat doi oameni politici atât de criticaţi precum Traian Băsescu şi Emil Boc.

În Grecia însă, majoritatea dominantă a fost una socialistă. Iată ce spunea în urmă cu un an ministrul de finanţe al grecilor, Georgios Papaconstantinou: „Grecia nu va fi constrânsă să-şi restructureze datoria sau să ia măsuri de austeritate suplimentare, faţă de cele decise în cadrul acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană. Cred că ne vom restabili foarte repede”. Ei bine, măsurile lor de austeritate au constat în tăierea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu şi îngheţarea salariilor şi pensiilor. Iată diferenţa între cele două situaţii şi diferenţa între cele două stiluri de abordare.

Dacă noi ne aflăm pe drumul cel bun, deşi trebuie acceptat că populaţia încă nu simte revenirea economică, Grecia se află pe marginea prăpastiei, cu revolte de stradă şi violenţe aşa cum eu nu am mai văzut într-o ţară a Uniunii Europene. Poate acum se conving şi unii dintre detractorii Guvernului Boc că noi am fost curajoşi, că noi am luat măsurile corecte. Fără austeritate bugetară anul trecut, eram poate în situaţia Greciei.

Vreau să fac un comentariu şi pe partea de politică internă. Preşedintele Traian Băsescu a ieşit în 9 mai 2010 să vorbească despre evitarea „grecizării” României. Cu un ton superior, presa a criticat atitudinea lui Băsescu, prezentând în nuanţe trandafirii situaţia din Grecia. Mai mult, Victor Ponta, proaspăt ales preşedinte al PSD, se lăuda cu întâlnirile pe care le avea pe la New York cu preşedintele PASOK (partidul socialist), premierul Papandreou, propovăduind un plan economic şi social similar cu cel al Greciei.

Dacă Uniunea Socialistă ar fi fost la putere atunci, iată ce s-ar fi întâmplat cu România. Tocmai de aceea spun că modelul economic şi social al stângii începe să-şi dovedească limitele.

 

56 thoughts on “Modelul socialist isi arata limitele. Exemplul cel mai evident este Grecia

 1. Ruşine Realitatea tv…

  Ieri, am urmarit pe REALITATEA tv ce se intampla in Grecia. Printre cei solicitati sa vorbeasca, mai mult la telefon, despre ce se intampla acolo, au fost si romani bine intentionati dar si informati care au vrut sa sublinieze, sa evidenţieze meritul guvernului Boc pentru ca la noi nu s-a ajuns la asa situatie ca in Grecia. Jenant şi umilitor, felul in care au fost opriti sa vorbeasca. Efectiv acelor oameni li s-a bagat pumnul in gura… Rusine, Realitatea tv… Rusine!…

  • @Adrian
   …cei plecati in Spania si ramasi fara locuinte, in urma crizei FARA PRECEDENT a creditelor imobiliare, sunt foarte linistiti, nu-i asa ?
   Pe de alta parte, tocmai cei plecati, au inclinat balanta in favoarea domnului Basescu. Deci au plecat inainte de 2009, in perioada de boom imobiliar in toata Europa. Gata, ,,buba” s-a spart. Din fericire, Romania este pregatita pentru viitor, cu conditia sa voteze continuitatea pe drumul Reformei.

 2. problema la greci e faptul ca populatia nu prea platea impozite si taxe statului. ca aveau prea multe facilitati si astea au dus la cresterea datoriei greciei. nu cred ca se poate compara cu romania unde populatia plateste o gramada de taxe si impozite.

  • ***razvan – te-ai intrebat de ce noi, populatia saraca, platim atatea taxe si impozite? Iti spun eu: din cauza hotilor care au devalizat Romania si au depozitat banii tarii la bancile din strainatate. ii vezi cum stau pe tv-uri si latră împotriva preşedintelui? Asta pentru ca nu mai pot fura şi se tem că-şi pierd obiceiul. Ei nu plătesc taxe şi impozite, ei sfidează legile, ştiu că justitia este de partea lor.
   Vecina mea a fost scoasă din apartament precum un câine pentru ca, din pensia prea mica, n-a avut cu ce-si plăti întreţinerea. Când am să văd şi un politician hoţ şi şmecher pedepsit pentru că nu-şi plăteşte dările la stat? Se va întâmpla oare, in viaţa asta?

 3. ..tema propusa de Elena ii numai pe jumatate adevarata ,primul semnal de alarma a fost neacordarea salariilor majorate a dascalilor de guvernul Tariceanu si semnate de Basescu ,de atunci trebuia inceput ,din prima zi de mandat a lui Boc trebuia stransa cureaua ,n-ati facut asa ,ati inceput cu iarmaroace ,angajarii si cheltuirea banului public .Numai la sfarsitul lui Mai 2010 a intervenit Basescu cu taierile salariilor bugetarilor si nereusita a pensiilor [s-a marit TVA-ul ,o idiotenie ] .Daca in ianuarie 2009 iesea Boc si arata situatia care se prevedea si propunea impozitarea a 5-7% a tuturor veniturilor [salarii ,pensii ,ajutoare ,burse ..etc ] pe o perioada de 3 -4 ani ,toata lumea era de acord ,Boc nu merita nici-o lauda ,si-a imbogatit clientela politica ,asa cum au facut toate guvernele precedente ,daca intervene Basescu in ianuarie 2009 era un adevarat presedinte .

  • ..Daca Basescu ar fi intors legea salarizarii profesorilor in Parlament, ar fi fost votata exact in forma initiala. Presedintele promulgă, a doua oara fortat de Constitutie, ceea ce legifereaza, mai mult sau mai putin populist, clasa politica.
   Inca un motiv pentru un parlament substantial diminuat, dar cu un plus de competenta si responsabilitate stimulate si de un regulament de functionare draconic , care sa nu mai fac posibil CHIULUL INDUSTRIAL.

  • ..refuzul lui Tariceanu a fost un semnal de urmat ,pe Tariceanu poti sa-l acuzi de orice ,numai de zgarcenie nu ,cand s-a putut a marit ,a dat ,a angajat …etc ,a fost primul care si-a dat seama ca-i groasa cu criza mondiala ,daca incepeam din ian.2009 ,eram departe ,costurile si neajunsurile erau mici si usor de suportat ,a fost si anul alegerilor presidentiale si incompetenta lui Boc ,ii dau dreptate presidentului ,alegerile parlamentare in aceleasi timp cu presidentiale chiar si cu alea europarlamentare ,sa le comaseze 😉 ,anii electorali sunt ani pierduti pentru reforma si alte realizari.

  • …În ianuarie 2009, am fi putut avea un guvern PDL-PNL-UDMR, care ar fi putut oferi lui Tăriceanu și compania prilejul practic de a dovedi că sunt responsabili și că au soluții. Acum, când România a depășit, grație guvernului EMIL BOC și Președintelui Romaniei, domnul Traian Băsescu, faza acută a recesiunii, încep să apară ,,vitejii” pe la colțurile peluzei pentru a vorbi vorbe de clacă, ca să nu adoarmă . În spatele televizorului, care suportă orice, că doar n-or fi proști să meargă la servici în parlament, dacă își pot face campanie electorală pe banii frumoși….ai fraierilor cu cetățenie română.
   Așa că , dragă puiu, las-o moartă-n ….suspensor.

 4. ..situatia Greciei nu se aseamana cu niciun stat ,acolo au fost alte motive ,nu partidul socialist a lui Papandreu [care-i urmasul unei pleiade de politicieni de 100 de ani in Grecia ] ,oricine era la guvernare tot aia se intampla .

  • Cauza crizei din Grecia, este de fapt două : corupția și populismul deșănțat.
   Papandreu a asigurat poporul grec, după ultimele alegeri, că țara se va redresa rapid și nu vor fi aplicate alte măsuri, în afara înghețării pensiilor și salariilor , respectiv, tăierea (anterioară) a celui de-al 13-lea și al—14-lea salar).
   Îmi amintesc că Ponta, se declara fascinat de ,,programul” (inexistent de facto al) guvernului socialist pe care și-l dorea aplicat și în…România. Din fericire, Dumnezeu și românii au decis corect. Sper să o facă și în continuare. Mai ales că modelul de responsabilitate românească, este din ce în ce mai apreciat (pozitiv) în Europa.

 5. Nu cred că e cazul să ne uităm în curtea altora şi să ne bucurăm că se află pe marginea prăpastiei. Poate ar fi bine să ne uităm la Polonia, care are un guvern alcătuit din oameni competenţi; în Polonia criza aproape nu a fost resimţită. La noi de ce nu s-a putut întâmpla aşa? Pentru că aşa-zisele măsuri anti-criză nu sunt de fapt măsuri anti-criză, ele se limitează la reducerea drastică a cheltuielilor? Ce a făcut guvernul ăsta pentru economia românească? Am să dau tot eu răspunsul: a îngropat-o definitiv. Deci, lăsa-ţi-o mai moale cu meritele lui Boc sau ale lui Băsescu, pentru că ele nu există.

  • Simplu, în Polonia, în anii de creștere economică, Polonia a economisit, nu a risipit și a avut continuitate și responsabilitate în viziune.

  • ..repet: Simplu, în anii de creștere economică, Polonia a economisit, nu a risipit și în plus, a avut continuitate și responsabilitate în viziune.
   Scuze.

 6. …muscalii au inceput sa maraie la declaratia lui Basescu referitor la trecerea Prutului ,sa-i vad acum pe intelectualii lui Basescu daca-l apara ,romanii au trecut Prutul sa aduca acasa Basarabia furata de rusi ,gresala a fost c-au trecut si Nistrul .Alooo Porra neni ,suna adunarea prietenilor si scrie ceva 😆 😉

  • Din păcate, avem telectuali sub vremuri. Ca și înainte de 1989. Cei adevărați, au fost maziliți și deportați în anii 50.

  • Propun o solutie de compromis: ME al Rusiei si Basescu sa dea un comunicat comun, cum ca Mihai I a fost un rege GROZAv. Sa urmarim apoi cui ii multumeste ex-regele.

  • Puiule aberezi.
   Credeam ca ai purtat uniforma in viata ta dar se vede ca nu erai decat doar conserva.
   Asa ca afla ca intr-un razboi te opresti cand adversarul este infrant si cu atat mai mult atunci cand nu este numai razboiul tau, fiind intro alianta.

  • Apropo de ce spune MAE rus:
   Putina istorie adevarata si nonmanipulatoare (nondiversionista)
   Si nu inteleg de ce se supara Rusia, caci ea nu este URSS, dar trebuie atunci sa intelegem ca cu Rusia tb sa discutam in cazul unor pretentii fata de URSS si ea nu se va putea deroba spunand ca nu este URSS caci prin reactia sa dovedeste ca se considera continuatuare intrutotul a URSS .
   Si atunci sa le amintim ca inaintea aliantei Romaniei cu Germania a fost alianta URSS cu Germania care prin pactul Ribentrop -Molotov rezultat a fost cauza eficienta a declansarii celui de al doilea razboi mondial.

 7. EXCELENT, Domnule Președinte !
  Încă o dată m-ați făcut să mă simt mândru că sunt român, conștientizând că sunt reprezentat de un bărbat de stat adevărat, demn și responsabil.
  Pentru cei care nu au aflat încă, precizez că Traian Băsescu a replicat scurt la mizeria purtătorului de cuvânt rus, afirmând : ,,Parlamentul României a denunțat pactul Molotov Ribbentrop, iar Uniunea Sovietică nu mai există. Relația României, este cu Federația rusă.”
  Ce mai e de comentat aici ? Hai să vedem :
  Unii oficiali ruși, atunci când interesele și imaginea ,,imperiului” sunt puse în discuție, se solidarizează ipocrit, parșiv și conjunctural chiar și cu Romanovii pe care i-au asasinat mișelește înaintașii leniniști, pe fond, purtători ai aceluiași instinct expansionist și demolator transpus în realitate odată cu năvălirile slave și hune din protoistoria Europei.
  De fapt, la răsărit, avem , de secole, aceeași Mărie cu o întreagă garderobă de pălării în care se ascunde câte un Kalasnikov. În fine și flinte precursoare. 😉

  • ***ZeV-ule – fără galeria de telebocitoare de la noi, reacţia rusă nu ar fi existat. Totul e pornit de la Realitatea si Antena3…
   Da’ bine le-a mai zis-o preşedintele…

  • O adunătură de jigodii. De aia , rareori le suport mutrele parșive de trădători ai românilor și atentatori la siguranța națională.
   Sper ca exemplul grecesc, să convingă cetățenii SĂ IASĂ MASIV LA VOT, PENTRU ROMÂNIA ȘI VIITORUL EI ! Și să spună un NU HOTĂRÂT OLIGARHIEI USELISTE POPULISTE ȘI ANTINAȚIONALE !

  • Silver, in aceasta seara, la PROTV, am ascultat un oficial grec, care declara unui reporter roman, ca administratia romaneasca functioneaza mult mai bine prin comparație cu cea din Grecia.
   Reporterului nu i-a venit sa creada si a cerut o confirmare, la care, oficialul grec, a dat acelasi raspuns.
   Vreau sa spun ca e timpul sa privim cu mai multa incredere la țara noastră și să nu ne mai autovictimizăm de-a dreptul penibil, în timp ce stăm la rânduri in marile magazine, cu cosurile pline, cursul leu/euro este bine ținut sub control, băncile funcționează, iar somajul este mult mai mic decat media europeana.

  • ZeV-ule lasa-l pe oficialul grec [pe greci sa nu-i crezi niciodata 😆 ] ii politician ,ce sa zica ….am asteptat sa vad pe unul care lauda guvernul Boc ,sa comenteze pe baciul Frank de la FMI ,asa mult laudat si pomenit de voi in trecutul apropiat ,acum a zis ca-i incetinita cresterea si guvernul nu ia deciziile bune 😉 ,lasa-i tu pe romani ,au gresit odata ,chiar de doua ori ,in 2012 nu mai gresesc ,portocalicii sa mai stea pe dreapta 100 de ani 😆 😆

  • Puiule, urmatorii 20 de ani sunt importanti. Restul de 80, nu vor mai conta pentru noi, fiind in ,,alta parte” a Universului . Să sperăm că vom fi repartizați în același loc, ca să ciocnim , în sfârșit, un căntălău. 🙂
   Mă tem, totuși, că eu voi fi fochistul între pauze. 🙂

  • ***ZeV-ule – ceea ce aud, declaraţiile PDL, pentru mine nu au nici o relevanţă. Din zi în zi, preţurile sunt mai mari. Am plătit contribuţii 35 de ani, ca acum, când am nevoie de medic, să plătesc. Mai bine mor decât să dau bani la medic… Şi sunt încă multe alte inconveniente. Dar am crezut şi cred încă în Băsescu…

   Viitorul, pentru cei ca mine, nu arată deloc roz şi eu nu am de ce să mă bucur decât să mă rog la Dumnezeu mai bine să-mi ia zilele decât să ajung să-mi pierd casa ori să trăiesc din pomană de la cimitir. Rezervele avute s-au cam terminat, valoarea sutei de lei scade zilnic şi eu de ce ar trebui să mă bucur sau să-mi pară bine? Ori să aplaud guvernanţii?

   Vreau un bilet să merg în staţiune să-mi tratez piciorul. Cu ce să-l cumpăr?
   Se vede că nu ştii ce-i greul şi poate nici n-ai ştiut vreodată…

  • ***ZeV – nu te amăgi cu “următorii 20 de ani” că, dacă la anu’ ajung USL-iştii la guvernare, fac praf şi pulbere. Realizează că ei nici oameni de încredere nu mai au pentru primăria capitalei şi canditat la preşedintie, în 2014, dacă au decis să-l susţină pe S Oprescu, nimic altceva decât un deşeu comunist. Nici până acum nu ne-a fost bine dar cu comuniştii flămânzi de 8 ani şi hoţi prin excelenţă, va fi vai de capul nostru…

  • Sa vedem Silver, să vedem….depinde de momentul de ,,inspirație” al românilor la vot, dar, în mare măsură, depinde de PDL, care, constat că nici să-l pici cu ceară nu purcede odată la reforma internă.
   Referirea la următorii 20 de ani, avea însă o altă conotație, pe care puiu cu siguranță a înțeles-o. 😉
   Ideea era că ,,după”, toate ne vor fi indiferente. Iar când intri în ultima jumătate a vieții, numai Dumnezeu ne mai poate ,,îndulci” existența pentru a suporta cu stoicism durerile și bolile absolut inevitabile. Asta este , Silverstar, omul e o entitate fragilă, perisabilă, care deschide ochii pentru a număra anii rămași până la decesul prezumat. Nu asta este perspectiva optimistului, prin urmare, avem datoria, față de noi înșine, să încercăm cu toate puterile a ne menține mintea limpede și sufletul tânăr. Și de ce nu , multă, foarte multă mișcare și drumeție, cât ne țin balamalele. Este mai benefic organismului decât orice medicament de tip ,,frecție la picior de lemn”. Am remarcat că, acolo unde fizioterapia a dat greș la cervicala mea, a reușit mișcarea zilnică a brațelor, de înot virtual, cu două gantere a câte 1 kg fiecare.

  • Ar trebui chemat Ambasadorul Rusiei, strâns de ouă şi întrebat dacă declaraţia Ministerului lor de Externe a consumat prea multă vodcă… apoi expulzat până imbecilii de la Moscova îşi cer scuze.
   Acesta fiind un blog decent, evident că n-am să spun că mă doare fix în pu.. pardon, paişpe de sesibilităţile vodcarilor.
   Părerea mea despre măgăria ru.. sovieticilor mi-am exprimat-o aici:
   =Iritarea Rusiei o fi semn de slăbiciune?=
   http://romanicablues.wordpress.com/2011/06/30/iritarea-rusiei-o-fi-semn-de-slabiciune/comment-page-1/#comment-3501

  • Pai daca in 2012, se alege USL, inseamna ca se produce a doua mare si enorma greseala, prima fiind in Duminica Orbului.

  • …Abia acum, ,,vine” :
   Uite de aia spun că prezidentul a făcut o mișcare magistrală de șah destinată întregii clasei politice, dar în special, UDMR.
   Din păcate, PDL este la categoria începători și nu-l prea ajută pe domn președinte, făcând, deocamdată, doar figurație de ,,observator” 😉

  • Dar oare daca betzele astea nu erau puse si de USL, adunatura aia mai avea spor?

 8. STIMATA DOAMNA MINISTRU UDREAVA ROG SA MA CREDETI ,VA CUNOSC PERSONAL DE ACUM TREI ANI DE LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN VIENA,CAND ATI FOST CU PRESEDINTELE IN VIZITA!AM DISCUTAT SI CU DVS SI CU DOMNUL BASESCU SI V-AM RUGAT SA NU RAMANETI FARA REPLICA IN FATA PRIMITIVISMULUI POLITIC!NU INTELEG NIMIC,MA UIT LA CANALELE DE DEJECTIE TV ANTENA SI RTV,VA PISEAZA,VA DESFIINTEAZA,FREACA PE JOS CU PRESEDINTELE CU DVS SI TOT PDL SI NIMENI NU INTERVINE!!!!NU AVETI VOIE SA DIALOGATI,SAU VA CONVINE?VA SPUN SINCER DACA NU FACETI CEVA TOATA TARA VI SE VA URCA IN CAP,IAR SIMPATIZANTII VA VOR PARASI!ESTE INACCEPTABIL!SUNT EXTREM DE SUPARAT!

  • De ce vă uitați acolo domnule Marcel ? Dacă nu aș fi realizat că sunteți un reformist animat de cea mai autentică bună credință, poate că aș fi gândit că sunteți puțintel sado masochist. Vă place autoflagelarea. 🙂
   Uite, eu, după știrile PROTV, am ascultat discuția de pe BITV cu Pora, Gușe, Cristoiu și Turcescu. Normal că preț de vreo 20-30 de minute, că doar nu era să-mi pierd timpul , când sunt atâtea reportaje interesante la Discovery și National Geographic. Sau pot conversa cu prietenii pe blog, decât să privesc moacele de trădători ai neamului de pe tembeliziuni 😉

 9. II SUGEREZ DOMNULUI PRESEDINTE SA INTRE TARE IN ROL,ABEA ACUM IL VAD JUCATOR!AVEM NEVOIE DE INTERVENTIILE LUI CEL PUTIN O DATA PE SAPTAMANA SA FACA O ANALIZA POLITICA!ALO PDL,CU CE VA OCUPATI?NU SUNTETI CONSTIENTI CA FARA BASESCU SUNTETI PIERDUTI?SI ATUNCI,DE CE NU IL AJUTATI?NU MAI MERGETI LA TV DACA PREFERATI SA FITI CARPE CU CARE MODERATORII STERG PODEAUA STUDIOURILOR!CA SI PRESEDINTELE,SUBLIMA DOAMNA CONSILIER VASS VA TINE IN SPATE,ISI PUNE OBRAZUL PESTE TOT!INCERCATI SA VA TREZITI!DOAMNA UDREA,DACA NU ACTIONATI,NICI O SANSA SA MAI AJUNGETI IN VIITORUL GUVERN!NU MAI PERMITETI LUI STRIBLEA SA MINTA SI SA VA DENIGREZE GRATUIT!IMI VINE SA EXPLODEZ SI SUNT F SUPARAT PE DVS!CHIAR EU,DE 5 ANI VA IAU APARARE FPE FORUMURILE ZIARE.COM UNDE ORE IN SIR MA LUPT CU MERCENARII USLASI!VA ROG EU IESITI DIN LETARGIE!

  • De când le spun eu pedeliștilor să stea acasă dacă nu sunt pregătiți…după cum constatați, vorbim la bec. 😉

 10. Ehe… cum se mai laudă Antonel şi Pontănel că dacă vin ei la putere vor creşte veniturile de vor emigra suiedejii la noi…
  Ar fi fix piciorul în celulită de care avem nevoie ca să ne luăm zborul… în prăpastie dacă am începem să facem şi noi la fel.

 11. Buna seara tuturor!

  ”Modelul”Greciei este o lectie buna de economie si politica pentru cei ce au urechi sa auda si ochi sa vada.Ce a fost foarte interesant in toata prezentarea RTV de ieri,a fost ca toti invitatii au fost unanim de acord cu faptul ca miscarile de strada,haosul si violenta nu sunt solutiile pentru Romania.Ce se putea citi printre randuri este ca in toate sistemele politice,opozitia este doar instigatoare,nicidecum doritoare de asumari de responsabilitati in situatii critice pentru o tara.Urmarind votul de ieri din parlamentul Greciei,am fost curioasa daca opozitia isi va asuma refuzarea planului de austeritate si o eventuala asumare a conducerii Greciei pe vremuri de criza,dar asa cum anticipam,nu s-a intamplat.Cred ca populismul politic al social democratiei se aplica doar in vremuri de liniste sconomico-sociala,nu in momente tulburi care implica responsabilitate si solutii viabile.Este foarte greu in conditii de austeritate populatia sa faca comparatii obiective,oamenii cred in ceea ce au in buzunar,nivelul de trai,viitorul copiilor si daca nu au aceste lucruri,se hranesc cu sperante.Si SPERANTA este terenul pe care acum opozitia jubileaza si crearea de sperante este calea cea mai usoara de a face politica,cale care implica doar vorbe desarte si promisiuni nerealiste.

 12. Cucoana am si eu o intrebare…de ce ne comparam noi cu greci??? Moldova,belarus cred ca sunt mult mai potrivite pentru noi.

  • ***Harciog – după nick-ul adoptat se vede că eşti un retrograd, programat să vezi în întuneric. Mută-te la ruşi, domnule! Sau nu te mai uita la Realitatea tv şi Antene. Numai acolo nu li s-a permis invitaţilor să spună nici un cuvânt bun despre guvernarea Boc care a făcut să nu se întâmple la noi ce este acum la greci. Sigur că nu-s mulţumită că Băsescu a sacrificat populaţia săracă să scoată ţara din criză, în timp ce bogaţii au devenit mai bogaţi pe timp de criză, dar măcar nu guvernează PSD şi ţara nu-i închinată ruşilor. Asta e singura mea mulţumire că PSD se afundă în mocirlă pe propria-le limbă.

 13. Un zâmbet la cafea 😆

  ‎- Scumpule, zice sotia!…. mai tii minte stiucile alea frumoase pe care le-ai prins asta vara, cand ai fost la pescuit cu prietenul tau, Vasile?
  – Sigur ca da, iubito !
  – Ei bine, una din ele a sunat sa te anunte ca ai devenit tata !…

 14. Astazi incepe vacanta parlamentara. Ca ce chestie, nu stiu. De ce trantorii au dreptul la odihna? Pana acum ce au facut?

 15. Ca sa vezi ce era sa fie: Basescu i-a suparat pe rusi. Atata rau, sa nu-i mai dea bors cand s-a duce la ei cu cerutu’, sa cumpere din piata…

  • De ce supara adevarul? Spune-i omului o minciuna si ti-l tii de prieten. Spune-i adevarul si te-ai asigurat de inca un dusman…

 16. ASEARA LA RTV AM AVUT UN RECITAL ANTI BASESCU, CEL MAI BESTIAL

  DE CAND VANTU A PRELUAT SI…PREDAT TROACA CU LATURI!

  IN ROLURILE PRINCIPALE-CELE MAI ABJECTE LEPADATURI

  PROMOSCOVITE,PROILISCITE-STRIBLEA CARE A SCAPAT DE LA

  PODROM SI DRAGOTEASCACARE A SCAPAT DE CANCER,AU VENIT

  SA MULTUMEASCA CERULUI PENTRU INDURAREA DE A MAI EXISTA

  SI DE A SPURCA,TOT CE A MAI RAMAS ONEST SI ROMANESC IN

  TARA ASTA!

  ESTE INIMAGINABIL,CATA RABDARE SI TOLERANTA AU

  BASESCU,PDL SI ROMANII DE BINE,SA ASISTE LA UN DEZMAT

  PRIMITIV SI OBSCEN,IN CARE SEFUL STATULUI ESTE FACUT

  CARPA DE STERS PODEAUA MAFIOTILOR COMUNISTI,SI ASTA

  FARA ARGUMENTE!

  …CACI NICAIERI IN EUROPA CONTEMPORANA NU EXISTA

  TELEVIZIUNI OBEDIENTE UNEI IDEOLOGII

  PERIMATE,UTOPICE,DEMENTE SI

  CRIMINALE CA SI PE VERSANTII CARPATILOR!

  DOMNULE PRESEDINTE STIMATI POLITICIENI,A VENIT TIMPUL

  SA SPUNETI DESTUL MIZERIEI IDEATICE SI…LINGUALE,

  SERVITE CA INFORMATIE SI MOD DE EDUCATIE UNUI POPOR

  NAIV SI NACAJIT!!

  • ..asa Sandule ,vezi ca poti sa postezi cu litere si mai mari ,sa fii convingator 😆 ,toate televiziile trebuie sa ridice osanale carmaciului iubit si pedelistilor ,astia care-l critica sunt “curvilii dracului ” 😆

 17. Pacat Elena ! Asa o analiza superficiala,venita de la un ministru, este greu de digerat.Nu vrei sa ma asculti.Lasa pe altii sa-ti cosmetizeze articolele.
  Sti ceva? Nu poate vorbi despre criza si greutatile oamenilor cineva cu buzunarele doldora si “iertata” de datorii.

 18. modelul Greciei îl lăuda şi Mircea Geoană în celebra confruntare din alegeri cu Traian Băsescu

 19. Pingback: Elena Udrea – ”Grecia, apogeul sistemului populist” și ”Minciuna socialiștilor din România despre sitoația Greciei” « Românica blues

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *