Miza pe agricultură

De când a început întreaga poveste cu dorinţa Preşedintelui de a se ocupa de agricultură după încheierea mandatului, se petrec două fenomene foarte interesante şi de semn contrar.

Primul fenomen, care mi se pare puternic pozitiv, ţine de faptul că foarte mulţi români se gândesc să se apuce de agricultură. Nici dacă s-ar fi ocupat Ponta&Constantin de cea mai mare campanie de informare publică, alocând fonduri uriaşe către firme de publicitate şi PR, tot nu s-ar fi ajuns la un interes atât de mare. Mă bucur că semnalul de alarmă tras de şeful statului este acum vizibil pentru toată lumea şi că începe să reacţioneze şi Guvernul, modificând parţial legislaţia şi plătind mai devreme decât în alţi ani subvenţiile. Măcar din această perspectivă, Ponta ieşea mai câştigat dacă îşi lua şi el nişte pământ arabil în loc să facă tărăboiul acesta jenant şi inutil din Parlament.

Fenomenul negativ este că au crescut foarte mult preţurile, nu numai, dar mai ales în Călăraşi, acolo unde este terenul Ioanei Băsescu. De când am anunţat că încep să mă implic în agricultură şi să cumpăr teren agricol, primesc tot timpul oferte. Aşa se face că pot constata personal că, faţă de luna trecută, brusc, preţurile sunt mai mari cu până la 50% chiar. Plus că, dintr-o dată, sunt mulţi cumpărători străini şi în sudul ţării, nu numai în vest, acolo unde italienii şi chinezii, în special, cumpăraseră de câţiva ani.

În sfârşit, la nivel de glumă, aş fi curioasă cu cât a crescut ratingul emisiunii „Viaţa satului” de când a pornit întreg subiectul? 🙂

4 thoughts on “Miza pe agricultură

 1. Aşa şi-a zis Victor Ponta când a văzut că de aproape zece ani preşedintele Băsescu este aliat cu “licuriciul mare”, puternic mai apoi şi negru, american. Aşa şi-a zis Victor Ponta când şi-a dat seama că în afară de o poză prăfuită cu Biden nu poate mai mult şi nici nu va putea vreodată. Aşa şi-a zis Victor Ponta când a văzut că şi „licuriciul” european, mare şi în special german, nu îl prea agreeză şi nici nu îl va agrea niciodată. Aşa şi-a zis Victor Ponta când a văzut că nici ceilalţi „licurici” europeni nu îl consideră altceva decât un biet plagiator. S-a uitat atunci în manualul de zoologie şi a citit că licuriciul într-adevăr este negru dar că are şi două dungi laterale galbene.
  Şi-a dat jos ochelarii, s-a pleznit peste frunte, şi a zis: asta e, licuriciul are şi galben, deci poate fi şi chinez! Şi atunci şi-a dat seama că el în 2004 după o vizită în China, pe când era membru în Guvernul Năstase, a declarat că România poate reprezenta pentru China poarta de intrare în Uniunea Europeană. Atenţie, el vorbea în numele UE, deşi România nu era încă membră a Uniunii Europene! Coincidenţă sau nu chinezii şi-au dat seama de atunci de Ponta. I-au băgat acea declaraţie în gură şi din momentul acela Victor Ponta a intrat într-un “program” de formare, sub atenta îndrumare a gânditorilor politici comunişti renumiţi pentru foarte multele mutări politice în viitor. Şi încet-încet i-au creat culoar până în acest moment. De fapt, se vede prin toate măsurile guvernului Ponta o obsesie faţă de partidul-unic. Electoratul pe care îl are PSD va deveni şi mai sărac, după modelul chinez, dar nici nu ne mirăm atâta timp cât a avut un mentor bolşevic, Ion Iliescu, şi unul corupt, Adrian Năstase. Ca să nu mai spunem că seria coincidenţelor duce la faptul că pe 3 februarie a.c. Victor Ponta a fost premiat la prima ediţie a Galei Premiilor Româno-Chineze. Ceea ce este mai mult decât interesant este faptul că la aceeaşi Gală a fost premiat şi generalul Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii Ceauşiste, probabil “formatorul” lui Victor Ponta din partea comuniştilor (şi nu numai) chinezi.

  În această seară de duminică se joacă şi la loto. Una dintre schemele cele mai des jucate se numeşte „cap de pod”. Cred că zilele acestea, China joacă această schemă folosind România fără ca ea să conştientizeze, într-un alt fel de “joc de noroc”, cel asiatic, despre care se ştie că este măsluit!

  Mă întreb dacă este un şir de coincidenţe că ne-am pricopsit cu Victor Ponta sau este adevărat că din 2004 urmează un drum cu un scenariu scris în spatele zidurilor Pieţei Tiananmen. Să nu creadă cineva că China moare de dragul României, mai ales că se ştie că chinezii sunt strategi atât militar, cât şi politic. După mine nu este un lucru bun ce se întâmplă acum României. Europa Occidentală, adică cea adevărată, poate şi Anglia, strâmbă din nas! Se mai uită şi Statele Unite ale Americii, de unde noi mai vrem şi vize! Se uită şi Europa, noi vrem în Schengen, dar se pare că Ponta nu vrea. După mintea lui Ponta, dacă nu îi iese chestia cu “licuriciul” chinez, numai să poată implementa modelul partidului-unic, este în stare să ne şi “ucrainizeze”. PSD-ul vrea să rămână cu orice preţ la Putere şi credeţi-mă China are „reţeta”. Zice Corlăţean că China ne dă cinci miliarde de euro. Pentru China cinci miliarde de euro e ca pentru Ghiţă-Asesoft cinci miliarde de lei vechi date lui Ponta pentru campania electorală. Unde vor merge banii aceştia? Construim metrouri, drumuri, dar tot cu firme-prietene pesediste şi bineînţeles contracte făcute prin firme de avocatură Mama Dicu Şova. A mai zis Corlăţean că state importante din Vestul Europei au încheiat contracte de miliarde de euro cu China şi că acestea nu şi-au pus întrebări dacă se respectă sau nu regulile Uniunii Europene. Este adevărat, doar că este altceva! Sunt schimburi comerciale şi alte lucruri de neînţeles pentru IQ-ul lui Chiţoiu, Voinea, Şova, Bănicioiu, Ponta etc.

  Vin 16 state dar care state, din care Europă? Printre acestea, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Muntenegru,Macedonia, Letonia, Lituania, Estonia şi Albania. Deci? Aceste state vin în speranţa că din cohorta de oameni de afaceri care însoţesc delegaţia Chinei vor mai cădea câteva miliarde de euro (că doar e de unde!) pentru fidelizare. China vrea să se instaleze aici. Le-au spus ruşii că există o staţiune care se numeşte Deveselu. Şi atunci vor şi ei să vină, la „Băi”, bineînţeles la braţ cu prietenii ruşi că ei nu pot singuri pentru că bate la ochi şi Scutul se uită la ei şi apoi unde sunt doi puterea creşte. Roşu cu roşu dă tot roşu. Plus roşu pesedist dă tot roşu orice ai face.

  Cred că guvernul Ponta, din păcate cu sprijin liberal, adică de dreapta, e mai nociv ca şi cianura şi gazele de şist la un loc. Planul este diabolic şi asta se vede şi din proiectul de buget. Oameni săraci, din ce în ce mai săraci, fără să poată plăti taxele, fidelizarea electoratului de stânga a dus la stadiul de asistaţi social deveniţi o masă de manevră şi de voturi şi de ce nu un partid-unic după modelul PSD-Năstase, mai nou modelul chinez. Asta în condiţiile în care electoratul de dreapta este fărâmiţat, încercându-se aducerea sa în faza de legumă.

  Păcăt că după ce am reuşit să vină americanii aşa cum visau părinţii şi bunicii noştri, am reuşit să-i aducem, să facem ca şi Europa Occidentală să ne ia parteneri serioşi, dar cu tot regretul se pare că acum vin chinezii! Surprinderea mare va fi când primii care vor apărea vor fi ruşii! Bineînţeles mai apoi împreună cu chinezii!

  ADIO, EUROPA! Forumul se numeşte summitul liderilor din China şi Statele Europei Centrale şi de Est, adică un fel de Europa chinezo-rusă, fără nicio legătură cu Uniunea Europeană, fără nicio legătură cu Bruxellesul!

  Se pare că PSD şi Victor Ponta şi-au găsit „licuriciul”, dar şi chinezii păcăliciul. Şi acum mă întreb cum a fost posibil ca pe lângă Ponta să fie decorat şi şeful Securităţii Ceauşiste, generalul Iulian Vlad, care spune că prima vizită pe care a primit-o în închisoare a fost a şefului Securităţii statului chinez, Jia Chunwong. Dacă nu cumva totul a început de atunci şi generalul Vlad, în lipsa unui tată, l-a „înfiat” pe Ponta aşa cum proceda Securitatea pe vremuri.

  Dacă Statele Unite ale Americii au fost acuzate că au interceptat milioane de apeluri telefonice în Norvegia, China nu ar putea face acest lucru în România dacă tot aşa, în treacăt, au declarat că vor să facă cea mai mare „bază” Huawei din Europa în România?

  • Bah, eu macar postez peste tot cu acelasi nick. Oricum dovada de respect maxim o dai la Andreea unde folosesti chiar numele presupus a fi adevarat. 🙂
   Mai aveam cateva ptr tine dar vad ca sunt cenzurat, desi nu folosesc nimic scabros.

 2. Desigur ca lumea a inceput cu PLAGIATORUL dar totusi mai au muncit si altii:

  “Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012, unde a participat şi premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.”

  Si adaug eu texte din trecut ca sa vedeti cum se punea problema de pe atunci si ca in ciuda impresei pe care vrea s-o lase plagiatorul el doar culege cand nu le distruge, roadele muncii altora ceea ce nu ar fi nimic rau intr-o tara care nu ar fi condusa de astfel de persoanei:

  “În luna aprilie a acestui an(2012) premierul chinez Wen Jiabao s-a întâlnit la Varşovia cu omologii săi din ţările Europei Centrale şi de Est şi a declarat “Programul în 12 puncte privind promovarea prieteniei şi colaborării dintre China şi ţările Europei Centrale şi de Est”, care prevede, printre altele, înfiinţarea unui Secretariat pentru Cooperarea dintre China şi ţările din zona amintită, înfiinţarea unei linii de credit de 10 miliarde USD, constituirea unui fond de 500 milioane USD pentru investiţii în regiune, trimiterea în ţările Europei Centrale şi de Est a “unei delegaţii pentru promovarea investiţiilor şi comerţului”, crearea în comun a unor “parcuri de dezvoltare economică şi tehnologică”, înfiinţarea unui “Comitet consultativ de experţi China – Europa Centrală şi de Est pentru construirea de reţele rutiere”, organizarea unui “Forum privind cooperarea culturală China – Europa Centrală şi de Est”, acordarea unui număr de 5.000 de burse de studiu în cele 16 ţări din spaţiul Europei Centrale şi de Est, înfiinţarea unei “Ligi pentru promovarea turismului China – Europa Centrală şi de Est”, construirea unui fond pentru studierea relaţiilor China – Europa Centrală şi de Est şi organizarea “Forumului tinerilor politicieni din China şi din ţările Europei Centrale şi de Est”.

  sau

  ” Oamenii de afaceri chinezi sunt interesaţi să investească în România în proiecte din agricultură, IT, infrastructură şi energie, subiectul fiind discutat în întâlnirea avută, ieri, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu cu omologul său chinez, Wen Jiabao, informează Mediafax. Întâlnirea a fost organizată la Varşovia, unde premierul Ungureanu participă la o reuniune de lucru a prim-miniştrilor din ţările central şi est-europene cu premierul chinez, Wen Jiabao, cu prilejul lucrărilor Forumului Economic “Polonia – Europa Centrală – China”. “A fost o discuţie axată pe oportunităţile economice pe care le pot fructifica cele două ţări. Partea română a venit cu o listă care cuprinde atât propuneri concrete pentru partea chineză, cât şi direcţii strategice de investiţie. Trebuie să remarcăm deschiderea părţii chineze pentru a analiza aceste propuneri şi a le împărtăşi ulterior departamentelor speciale. În acelaşi timp, există o propunere agreată, prin care partea chineză să vină cu un mecanism de finanţare pentru diverse proiecte în parteneriat româno-chinez”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
  El a arătat că oficialii români speră să echilibreze balanţa comercială cu statul chinez şi să dezvolte relaţiile turistic-culturale, să identifice noi oportunităţi de studii pentru români în China şi să deschidă piaţa românească “pentru tot ce înseamnă investiţii chineze”. Surse oficiale au declarat că oamenii de afaceri chinezi sunt interesaţi să investească în România în principal în proiecte din agricultură, IT, infrastructură şi energie. La o conferinţă economică organizată, la Bucureşti, la începutul lunii aprilie, premierul Ungureanu a declarat că România intenţionează să dezvolte relaţiile economice cu China, după ce anul trecut ritmul de creştere a exporturilor româneşti l-a depăşit pe cel al importurilor. Relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor, valoarea totală a schimburilor comerciale ridicându-se la 4,2 miliarde dolari.”

 3. Luluţoiul ? Trebuie sa fii dotat cu mult tupeu sa folosesti un nick strain, ba sa-l si pocesti ! Apoi sa insiri ” margarite ” pe o ” sfoara ” putreda niste chestiuni absolut stiute si deci neintersante…te invit sa revii pe acest blog si sa-ti torni in cap cenusa prostiei de care dai dovada !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *