Mituri urbane care trebuie demontate: licitaţiile cu „dedicaţie” de la MDRT

Sunt unii a căror singură preocupare cotidiană este falsificarea realităţii. Atunci când au o ţintă, fac tot ce ţine de ei pentru a o distruge. Aşa se face că, de mai bine de doi ani, sunt tocată zi de zi cu acelaşi subiect al licitaţiilor publice, care, conform deontologilor de la trustul lui Voiculescu, ar fi cu „dedicaţie” şi ar avea beneficiari mai mult sau mai puţin apropiaţi de mine sau de cunoscuţi de-ai mei.

Ca să terminăm cu această mitologie urbană născută din imaginaţia bogată a „deontologilor” aflaţi în slujba unui securist dovedit, fac câteva comentarii legate de licitaţiile MDRT.

În primul rând, trebuie să ştiţi că bugetul ministerului este al optulea ca mărime din Guvern. Deci, nici pe departe nu avem cel mai mare buget, aşa cum mint unii. Apoi, cele mai multe din programele pe care le gestionăm sunt derulate prin autorităţile publice locale, consilii judeţene şi locale, care derulează şi licitaţiile pentru proiectele respective. Aşa se întâmplă cu licitaţiile pentru lucrări de drumuri, reţele de apă sau canalizare, licitaţiile pentru proiectele de infrastructură turistică, cele pentru lucrări de reabilitare termică etc. Adică programele către care merge cea mai mare parte a bugetului ministerului.

Mai sunt licitaţiile de la CNI şi ANL, unde nu am nicio atribuţie. Ca urmare, habar nu am cine face parte din comisiile de organizare. În plus, constrângerile bugetare m-au determinat să decid finanţarea investiţiilor începute deja şi să nu demarez altele noi. Deci, vorbim de câteva proceduri, insignifiante ca număr. Dau exemplul celebrelor săli de sport: când am venit ministru, am găsit mai bine de o mie făcute şi în jur de 300 în lucru. În mandatul meu, în doi ani, am început doar 15 săli de sport!!!

MDRT organizează licitaţii doar pentru proiectele de promovare turistică şi pentru bunuri şi servicii destinate bunei funcţionări a instituţiei. Doar acest aspect şi este suficient pentru a demonstra reaua-credinţă a celor care au o preocupare din a acuza existenţa unor interese personale în derularea procedurilor.

Dar argumentele mele sunt mult mai multe. Primul este că toate licitaţiile se realizează prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) – unde poate participa oricine, iar transparenţa este maximă. În al doilea rând, comisiile de licitaţii sunt formate din aceiaşi oameni care se află pe funcţii de pe vremea PSD şi PNL sau când ministerul era condus de UDMR. Nu există niciun angajat, membru în aceste comisii, care să poată spune că a avut vreodată vreo discuţie cu mine legată de activitatea de organizare a licitaţiilor. Din punctul meu de vedere, acestea se pot desfăşura la sediul Antenelor, sub supravegherea lui Voiculescu.

Apoi, cine îşi imaginează că un ministru, şi cu portofoliu dublu, are timp să se ocupe de urmărirea achiziţiilor greşeşte amarnic sau este obişnuit cu astfel de practici. Doar jurnaliştii de casă ai lui Voiculescu pot afirma că eu, ca ministru al Dezvoltării, urmăresc cumpararea de creioane sau de hârtie igienică în minister! Şi nu o spun întâmplător, chiar au avut subiect de acest tip!

În ceea ce priveşte câştigătorii licitaţiilor, nu-i desemnez şi nu-i aleg eu, deşi uneori aş vrea să nu lucrez cu unele firme care s-au dovedit neserioase în respectarea contractelor anterioare. La fel, când o firmă se prezintă la o licitaţie, autoritatea contractantă nu are voie să se intereseze de acţionariat şi să depuncteze o anumită firmă pentru că nu le place unora din presă cine face parte din conducere.

Nu în ultimul rând, toate aceste companii, despre care unii speculează că ar lucra cu ministerul pentru că sunt favorizaţi, lucrează prin natura activităţii cu statul, lucrează şi cu alte instituţii şi, cel mai important, au lucrat cu MDRT şi înainte să vin eu ministru. Dar, evident, atunci nu era de interes pentru jurnaliştii lui Voiculescu să analizeze situaţia. Pentru ei, este de mii de ori mai interesantă orice licitaţie a MDRT sub conducerea mea, chiar dacă e vorba de agrafe de birou, decât licitaţii de zeci sau sute de milioane organizate oriunde în altă parte.

Mai nou, PNDI-ul a devenit marele subiect de dezbatere. Toată ziua discută despre acest program, primul major în care MDRT este autoritate contractantă, spunând că doar apropiaţii partidului câştigă contractele. Nimic mai stupid, dată fiind natura sistemului credit-furnizor. Având în vedere că aici firmele sunt cele care trebuie să finanţeze lucrarea, lucrează doar cine îşi permite să vină cu bani de acasă sau din credite primite de la bănci. Din acest motiv, firmele care participă la licitaţii sunt foarte puţine şi dintre cele mai mari. Spre exemplu, firma unui “rege al asfaltului” care câştigase trei contracte, pentru care am fost tocaţi în presă la momentul respectiv, a trebuit să se retragă, pentru că nu a obţinut de la bancă finanţarea necesară. Deci, povestea cu „regii asfaltului” care ar fi marii beneficiari ai programului cade lovită de crunta realitate a lipsei de lichidităţi şi a finanţării deficitare de care au parte firmele româneşti din partea băncilor.

De aceea am spus, exagerând desigur, că i-aş permite mamei mele să câştige o licitaţie pe PNDI, dacă ar avea bani să finanţeze lucrările. Ca să nu mai aibă o problemă, îl invit pe Voiculescu să vină cu firma lui de construcţii şi să se ocupe de acest program de investiţii care generează locuri de muncă şi asigură dezvoltarea comunităţilor şi creşterea standardelor de viaţă. Dar cum aici nu este nicio şmecherie şi nu poţi să câştigi bani de la stat doar mutând două hârtii dintr-o parte în alta, aşa cum se întâmplă în afacerea de intermediere de energie electrică sau în afacerile cu terenurile statului, cu siguranţă că nu este de interes pentru el!

 

P.S. În timp ce opoziţia şi presa aservită ei critică programul de construcţie de săli de sport, Crin Antonescu, co-preşedinte al USL, găseşte de cuviinţă să taie panglici la inaugurarea tocmai a unor astfel de obiective de investiţii. Şi se mai şi trece pe listă în pomelnice. Găsiţi ştirea aici.

117 thoughts on “Mituri urbane care trebuie demontate: licitaţiile cu „dedicaţie” de la MDRT

 1. ***E Udrea – nu cu mult timp în urmă v-am avertizat că asta o să se întâmple dacă nu ieşiţi pe tv-uri mai des cu informaţii. Şi s-a-ntâmplat exact cum am spus…

 2. buna seara! Am crezut ca ati plecat la culcare. V-am citit comentariile de la ultima postare si m-am intors sa vad cine mai este pe aici.

  • Bună seara! Încă nu m-am culcat. Am văzut un documentar şi-am mai deschis puţin internetul.
   Articolul din 4 dec este minunat ca document, şi cred că am şi spus de ce.

 3. La multi ani Nicolae! Ghetele sper ca-ti vor pline! 🙂

  Tuturor va doresc o seara de poveste, macar si cu gandul la copilaria cea frumoasa…. Eheee! 🙂

  • Buna seara, dna Elena Udrea!
   Buna seara Silvia!
   Ce regal de Mos Nicolae! 🙂 🙂

  • Imi place sa cred ca (macar o parte din) urarile dumneavoastra imi erau adresate. Din tot sufletul, multumesc !

 4. Si pana la urma a facut si subiect in emisiunile furibunde! 🙂 aveti dreptate, dar cand esti sub o ploaie de acuzatii, de toate felurile, este foarte greu sa dai raspuns la toate. nu pentrutru ca nu l-ai avea, ci pentru ca nu ai atat de multe ocazii. ar trebui sa stau tot timpul la televizor. si sa dau numai replici, sa nu mai vorbesc de nimic altceva. de aceea folosesc blogul.:) cred totusi ca oamenii inteleg pana la urma ca un om, o femeie, fie ea si ministru, nu poate fi cauza tuturor relelor de pe pamant si nici nu poate sa faca numai greseli, asa cum incearca sa spuna angajatii lui Voiculescu.

  • ***Doamnă, românii au cam început să se lămurească că nu-i aşa cum spune opoziţia. Din câte se spune pe tv-uri, situaţia e aceeaşi în toată Europa. Nu place, nu face bine dar asta e.

  • Aveţi dreptate, nu puteţi sta numai pe tv-uri să daţi replici la nătărăi dar, ştiu eu, trebuie făcut într-un fel că vedeţi cum se foloseşte de munca Dvs în condiţiile în care acest Crin-needucat nici la parlament nu merge…

 5. Buna seara, Lulu! Ca pe vremuri! 🙂 Am uitat uitat sa imi pun ghetele. in plus, cred ca nu vine la noi daca ne vede pe internet. 🙂

  • Eheeee, dap ca pe vremuri….nopti albe….. frumos a mai fost….si inca va mai fi, ca nu murim noi cand vor crinutii si pontaneii 🙂
   Ce ghetute doamna ministru, eu am pus cizmele alea mai mari 🙂 🙂

  • Bantuim la ora asta pe net, deoarece nu mai vine Mosul! 🙂 🙂
   Asa ca ne-am scos….

  • Daca stiam nu va lasam asa in trei aparea si un al patrule ca nu dormeam Citeam ceva ce suferea amanare. Dar cred ca ati fost mai dragalase asa in trei fara facori de gen perturbatori =))

 6. Vă înţeleg, nu vă este uşor, a fost efectiv un şoc să citiţi aşa o ştire, nu cred că v-aţi aşteptat ca Antonescu să ajungă la aşa mârşăvii dar nu trebuie să puneţi totul la inimă, ştiţi Dvs, inimă bună!

 7. Draga Lulu, cred ca mie imi ajunge o pereche de papucei, dupa cum am vazut desaga! 🙂 mai bine, dulciurile dauneaza sanatatii! 🙂

  • Bune si dulciurile, ca sunteti soi al naibii de bun .
   Wow sa vedeti ce se isca iar coconeturile alea care va poarta de grija! 🙂 Cunosc eu vreo doua- trei …10, 15 care v-ar manca 🙂 🙂

   Silvia, sa nu vina Mos crinut si Mos pontanel, pe post de strigoi! 🙂 🙂

 8. De vorbă cu Moş Nicolae… 😮

  – Mos Nicolae, va rog, sunt un biet amarat… aduceti-mi-o si mie in cismulite pe Oana Zavoranu .
  – Bine puiuţ, da’ de ce Oana?
  – Pentru ca este singura vedeta care a declarat ca face dragoste din mila…

 9. Silverstar, m-am obisnuit cu multe. Nu le mai pun nici eu la suflet pe toate! Dar doamna, unde au disparut domnii colegi de dezbateri? Or pune bomboane in ghetute? 🙂

  • Vedeţi doamnă, cât de mârşav poate fi un politicien, unul care se visează preşedintele românilor, unul care astă seară striga pe tv-uri că vrea ca domnul Boc să-l respecte şi să i se adreseze cu “domnule!”

   Cine se vrea respectat să respecte. Respectul se obţine, nu se impune şi nu se cerşeşte…

 10. Siverstar, daca este vorba de strudel cu branza, propun intalnire dupa sarbatori! Eu vin cu zacusca. stiti ca am permanent un borcan in frigider, nu? 🙂 si ma ocup sa gasesc si locul potrivit. Doar sunt ministrul turismului, daca nu stiu eu, atunci cine? 🙂

  • Sigur! De ce să nu ne întâlnim? Poate fi şi inainte eu şi-aşa nu sărbătoresc, n-am cu cine, sunt întotdeauna singură… Mie mi-e indiferent când…
   Da’ doamnă, zacuscă… De asta am şi eu, şi mai am şi gem de prune…

  • Pai noi ce facem aici, dam subiect gratuit ptr maine?
   Eu aduc zaibaaaaaaaaaaaaaar! 🙂

  • Pai noi de cine sa te temem? De asta?
   Citi si radeti, ca eu am ras 🙂 🙂
   In acest weekend Crin Antonescu a vorbit la un post TV, explicandu-ne ce va sa zica sa fii liberal: inseamna elita.
   Am furat de la gerulienii nostri….n am dat link, deoarece titlul este un piculet mai deocheat 🙂

   “Pentru ca actualul auditoriu sa fie convins ca asa stau lucrurile si nu altfel, presedintele PNL a lasat de inteles ca, din vremuri imemorabile, tot ce-i liberal, numai elita a fost.

   Amintirea vechilor liberali

   Corect. Enciclopediile vorbesc de cel putin noua mari personalitati ale familiei Bratianu, majoritatea cu studii in Occident, toti incarcati cu diplome si distinctii, unii profesori universitari, membri ai unor academii sau chiar membri de onoare.

   Numele unora dintre acestia sunt astazi atribuite strazilor si bulevardelor, profilul lor a fost daltuit in monumente – din pacate, distruse de comunisti – personalitatea lor este inca vie in memoria culturii romanesti. Liberalii au fost totdeauna o piramida, iar, in varful ei, a stat un sfinx.

   Asezandu-se singur la umbra protectoare a acestor mari antemergatori, Crin Antonescu lasa de inteles printre randuri ca elita este o calitate care se transmite, ca un fel de contagiune inevitabila, de la sfinx la sfinx, iar dansul s-a si molipsit.

   Ce au ajuns liberalii azi

   Presedintele actual al PNL a pasit insa in elita neamului, inarmat cu diploma unei facultati, pe care a absolvit-o si nimic altceva. Dupa facultate, a fost suplinitor de profesor si muzeograf prin judetul Tulcea, si deodata, brusc, s-a trezit elita, fara alt efort.

   Nu vreau sa fiu malitios, dar nici nu cred ca e greu sa te dai mare si sa te declari elitist langa un Ludovic Orban, o Norica Nicolai sau chiar langa risipitorul Vosganian, toti la fel de elitisti ca si tine.

   Despre elitele noastre vechi, Bratienii, s-au scris biblioteci intregi. Interpelarile lor in Parlament au facut epoca pe timpuri, ele mai sunt citate si astazi, si tot un Bratianu a dus cea mai delicata politica din istoria Romaniei, in urma careia tara a iesit intregita teritorial dupa Primul Razboi Mondial.

   Despre elita de astazi, al carei varf de lance este elitistul Antonescu, am cautat in pagina de Internet a Senatului si am aflat ca, in afara unui record de absente (Bratienii excelau prin omniprezenta), s-au remarcat activitatile parlamentare, expuse mai jos.

   Activitatea parlamentara a domnului Antonescu

   Initiative legislative personale: zero

   Initiative legislative in colaborare cu alti parlamentari: 12. Dintre acestea:
   * Respinse: 9
   * In circuitul de lucru sau de dezbatere: 3 (din care una asteapta din 2009)

   Declaratii politice: zero (este vorba de cele facute in Senat, nu la televiziune)

   Intrebari puse in Parlament: zero

   Interpelari: zero

   Interpelari adresate prim-ministrului: zero

   Luari de cuvant: 33

   Motiuni: 13. Din acestea:
   * Motiuni simple respinse 5 si aflata in curs 1
   * Motiuni de cenzura respinse 2, adoptata 1 si ramase fara a fi intrunita majoritatea ceruta pentru adoptare 4

   Elita si tupeu

   Intuitia imi spune ca, atunci cand esti platit pentru altceva decat sa stai degeaba sau sa nu vii deloc, dar excelezi prin calificativul “zero”, asta seamana mai mult a tupeu decat a elita.

   Tupeul domnului Antonescu nu suporta comparatie decat cu tupeul domnului Adrian Severin, care ne da lectii de anticoruptie sau cu tupeul fostului secretar general al Guvernului, care a descoperit, scotocind prin legi, ca sotul si sotia nu sunt rude intre ei. Sunt numai vecini de pat.
   PS Doar titlul imi apartine,restul a scris maestrul Pitigoi

   http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/cum-s-a-procopsit-pnl-cu-un-sfinx-la-varful-piramidei-1137771

  • o mica corectura…..”Pai noi de cine sa ne temem? De asta?

  • Dacă te referi la USL, Ponta şi Antonescu – nu sunt de ignorat.
   Lulu, sunt extrem de periculoşi, ştii cum sunt? – Ca o haită încolţită gata să sară să facă rău…

  • Silvia, au fot asa, acum slabesc proportional cu gafele pe care le fac. Doamneee de-ar face tot mai multe…sa-i ajute D-zeu….. la gafe, sa nu se inteleaga altceva!!!! 🙂
   Gata v-am pupat pe nasuc!

 11. Eu sunt aici de sarbatori, dar cred ca multi dintre noi au organizata deja perioada urmatoare. Eu zic sa se ocupe Siverstar de stabilirea perioadei si da lista de doritori de placinta cu branza, zacusca, gem de prune si zaibar! 🙂 dupa care, eu preiau organizarea.

  • Doamnă, cu organizarea, nu puneţi bază pe mine. Faceţi Dvs o propunere când vreţi şi ne întâlnim unde se decide. Oricum, suntem mai puţini ca-n 2008.

  • Stati asa ca eu mi-s pretentioasa!
   Zaibarul la ce il bem? S-ar supara nea Marin de acolo de Sus, daca nu-l “asortam” cu ce trebuie!!!! 🙂 🙂
   Gata! Titlu de articol: doua blonde si o bruneta au pus de un dezmat. 🙂 🙂

  • E-te-aşa, chiar, din 2008, n-am mai mers cu trenul… Vedeţi, doamnă, un prilej de a mai merge cu trenul… 😮 E bine, merită o zacuscă…

  • Eu nu-s pretenţioasă… Într-o seară am rămas fără pâine şi am mâncat zacuscă cu mămăligă şi n-am păţit nimic… 🙄

 12. ce pacat intotdeauna ajung la spartul tirgului,oricum sa va bucurati de darurile primte………..

 13. desi e miezul noptii,se pare ca mos ene nu vrea sa se joace pe la gene,inseamna ca nu ati fost cuminte si mos NICOLAIE,INTIRZIE,CA DE VENIT TOT VINE……

 14. Doamnelor, cred ca e timpul sa mergem la culcare! Poate totusi, nu ne-am pus ghetele degeaba! Ne reintalnim pe ziua si astept sa vedem ce facem cu intalnirea. Noapte buna!

  • Noapte buna tuturor!
   Sigur Mosul nu va veni daca nu ne bagam la somn…plec sa – mă dorm- poate poate…….
   Pe maine!

  • ***Noapte bună, lulu! 😆
   Mă trimit şi eu la culcare după ce am făcut o faptă bună: am pus adresa cu ştirea despre Antonescu pe mai multe site-uri şi bloguri.
   Acum, merit să mă culc…

 15. noi de aicea nu plecam
  nu plecam acasa…
  …………………………
  ………………………..

 16. Prostituţia sau curvia este o meserie legală în Germania. Persoanele care lucrează în bordeluri, fie femei, fie bărbaţi au cărţi de muncă şi sunt verificate din punct de vedere medical. Şomerii din Germania nu sunt repartizaţi, totuşi, la muncă în bordeluri. Statisticile oficiale arată că pe piaţa legală a sexului din Germania lucrează 400.000 de persoane care se prostituează, femei şi bărbaţi, cu cărţi de muncă, asigurări sociale şi medicale plătite la zi şi cu verificări riguroase ale stării de sănătate. Taxele provenite din industria sexului sunt o sursă importantă de venituri pentru oraşele germane în care funcţionează case de toleranţă, iar lucrătorii au şi sindicate proprii, precum Asociaţia germană a muncitorilor în domeniul sexului. Veniturile bordelurilor germane sunt estimate la 14 miliarde de euro anual, dintre care 2,3 miliarde de euro reprezintă taxele încasate de stat. Agenţia Reuters a difuzat, în 2009, un amplu material privind strategiile anticriză din industria germană legală a sexului. Astfel, unele bordeluri au redus preţurile, au creat promoţii, au făcut abonamente pentru clienţii fideli, ba chiar au oferit…

  Romania pierde mai mult de 2 miliarde de Euro….dece nu o legalizati fratilor nu ar mai fi atitea violurii si crime a-ti elimina mafia pestilor care sunt milionarii in Euro

 17. Caietele de sarcini trebuie modificate prin introducerea unor conditii speciale a incuraja MUNCA, ORDINEA si DISCIPLINA.

  Pot participa la licitatie firmele :

  – Care angajeaza personal intre 18 si 35 ani
  – Accepta practica studentilor si elevilor in firmele lor
  – Participa la formarea profesionala sistem DUAL, 1 zi scoala 4 zile in firma
  – Cotizatiile sociale platite la zi si in ultimele 24 luni nu au avut trimiteri in somaj
  – Firmele au conventie colectiva
  – Nu respecta normele de protectie a muncii si au avut accidente si imbolnaviri profesionale
  – au garantii de solvabilitate.
  – nu depasescx s/traitanta de 20 %

  Aplicati normele internationale http://www.ge.ch/legislation/rsg/f/s/rsg_L6_05P01.html

  • La vérité, c’est que vous savez toujours ce qu’il faut faire. Ce qui est difficile, c’est de le faire.

 18. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  E-mail de la sotie catre sot:
  “Trimite-mi bani, ca altfel, incep sa calc stramb!”
  E-mail de raspuns de la sot catre sotie:
  “Calca stramb si trimite-mi si mie niste bani!”

  • De foarte de departe – asta si ca o justificare pentru intarziere – mii de multumiri !

 19. Asa e, e foarte greu sa faci fata unei campanii media potrivnica. Iar atunci cand ai ocazia sa explici ba se baga moderatoarea cu intrebari provocatoare, ba intra publicitate de treijdemii de ori, ca de inteles oricum moderatoarele nu inteleg despre ce vorbiti 🙂 Problema e ca inca nu exista o contraparte la antene, B1 incearca timid si a mai echilibrat balanta, si vad ca si Realitatea. Dar e greu de luptat cu agresivitatea lui Gadea si a gastii lui de acolo cand au practic 24/7 de tocat guvernul cu jdemii de eemisiuni toate cu subiect unic.. Noroc cu blogul ca mai explicati ce si cum 🙂 Dar ma bucur ca nu le dati atentie si nu intrati prin telefon cum mai fac unii ca sa le faca rating si oricum nu rezolva nimic ci mai rau se afunda in scandal. Ignorarea ii distruge…psi-ho-lo-gic 🙂

 20. Să nu furi!

  A opta poruncă a decalogului spune: să nu furi…
  Întotdeauna am detestat furtul şi minciuna. Şi totuşi, era să se întâmple…
  Cred că trecuse de 5 dimineaţa când am adormit din nou. Eram în vacanţa de iarnă şi puteam dormi fără grijă până târziu. Am avut un vis.
  Se făcea că sunt din nou studentă şi mă aflam în faţa căminului în care locuisem în perioada studenţiei. La toate ferestrele, mă refer la cele de la etaj, erau grătare pe care, de obicei, noi, studenţii ţineam iarna mâncarea la rece, pentru că pe atunci, nu aveam frigidere în cameră. În visul meu erau grătare şi la camerele de la parter. M-am apropiat încet de un grătar aflat la o cameră de la parter, am privit în interior şi am văzut o mulţime de tacâmuri, frumos lucrate şi strălucitoare. Am hotărât că aveam nevoie de ele. Hoţeşte, am privit în jur, nu era nimeni să mă vadă, şi iute am băgat mâna să iau, să fur cât cuprinde…
  Când am scos mâna, în loc de tacâmurile la care râvnisem cu lăcomie, aveam icoana Sfântului Nicolae… M-am speriat, am tresărit în somn, am murmurat un „ Iartă-mă” sau „ Nu mai fac niciodată”, nu-mi amintesc exact ce-am spus, am pus icoana de unde am luat-o şi imediat m-am trezit din somn. Tremuram, eram speriată, îmi era frică şi ruşine, o transpiraţie rece îmi cuprinsese tot corpul… Am aprins candela, am aprins o lumânare şi m-am rugat plângând pentru iertarea păcatelor.
  Nu am povestit nimănui acest vis niciodată, pana acum.
  După vacanţă, la şcoală, i-am întrebat pe colegii mei dacă există în oraş o biserică numită „Sfântul Nicolae”. Colegii m-au privit cu mirare şi mi-au spus că biserica din spatele şcolii se numeşte „Sfântul Nicolae”. Intrasem o dată sau de două ori în biserica aceea, dar niciodată n-am ştiut cum se numeşte…
  Am hotărât să merg la biserică, s-o văd cu atenţie, să ascult slujba… Şi m-am dus la zi de sărbătoare. Am intrat în curte şi, în timp ce mă îndreptam spre intrare, am simţit că trebuie să mă uit sus, la icoana de deasupra uşii de la intrarea în biserică.
  De necrezut! Era icoana Sfântului Nicolae pe care, in miniatura, eu o avusesem în mână în vis, icoana pe care nu scria nici un nume, dar despre care am ştiut, prin putere divină, a cui este.

  • I-am vorbit Sfântului Nicolae…

   Mama mea a fost şi încă este o femeie puternică, sănătoasă care a muncit mult în viaţă, şi la fabrică şi acasă ca să ne crească pe noi, copiii. Boala când vine nu întreabă şi nici nu alege. Vine, atât. Am fost anunţată că mama e grav bolnavă la spital, la chirurgie. Am mers şi-am vorbit cu medicul care o internase. Mi-a spus că are pietre la fiere şi că trebuie urgent operată, dar mai grav era, şi se aştepta confirmarea de laborator, o pancreatită. Sincer, nu ştiam că este o boală atât de gravă din care foarte puţini bolnavi scapă cu viaţă şi reacţia mea n-a fost una de disperare. Ulterior, după ce m-am informat, aveam să aflu amănunte despre această cumplită boală…
   După prima operaţie, medicii i-au dat o şansă mică, infimă. După a doua operaţie, la distanţă, în timp, de aproape o lună, ni s-a spus să ne rugăm pentru ea şi să gândim pozitiv… Atât. Pentru medici mama era deja un pacient pierdut.
   În tot acest timp, am simţit toate durerile mamei, ştiam când îi era foarte rău, când avea febră şi era agitată… Dormeam bine şi liniştit când şi ea, acolo, la spital, avea o stare mai bună.
   Mă mutasem de curând în casă şi încă nu apucasem să aranjez fiecare lucru la locul lui. Pe masa din bucătărie aveam o candelă cu icoana Sfântului Nicolae. Seara, după ce ajungeam acasă, aprindeam candela şi mă rugam pentru mama, pentru viaţa şi sănătatea ei. Stăteam ore întregi şi priveam chipul Sfântului şi-i vorbeam, îl rugam să-i mai dea mamei zile să trăiască şi să se bucure de lucrurile pe care le-a dorit toată viaţa dar numai acum, la bătrâneţe, le-a primit… Plângeam, mă rugam şi îi vorbeam, ca unui frate, ca unui prieten, ca unei fiinţe bune şi dragi pe care o simţeam aproape de sufletul meu… Ştiam că Sfântul mă ascultă şi credeam cu toată fiinţa că ceea ce cer se va împlini. Cu cât mamei îi era mai rău, cu atât rugile mele erau mai puternice, mai insistente.
   Şi minunea s-a întâmplat. După două luni de spitalizare şi două operaţii grele, cu şanse minime de scăpare, mama a început, spre mirarea medicilor, să dea semne de vindecare. A ieşit din spital pe propriile-i picioare şi acasă, încet, încet şi-a revenit.
   Eu însămi i-am auzit pe medici spunând că numai o minune i-a salvat viaţa mamei.
   Da, numai o minune, făcută de Sfântul Nicolae care mi-a primit şi mi-a ascultat rugăciunile.

 21. Mai sunt licitaţiile de la CNI şi ANL, unde nu am nicio atribuţie. Ca urmare, habar nu am cine face parte din comisiile de organizare. În plus, constrângerile bugetare m-au determinat să decid finanţarea investiţiilor începute deja şi să nu demarez altele noi.

  Sa intelegem ca proiectul ANL din Fabrica de Glucoza nr 2-4 nu are nicio sansa sa inceapa curand?! 🙁 Desi dl Ontanu si dvs ati promis ca in 2012 ne vom muta…

  • Teodora, proiectul va demara in primavara, in functie de cat vor dura procedurile 🙂 probabil nu va evolua atat de repede dupa cum ne dorim, dar sansa majora este sa putem face ppp, o varianta la care lucram de mai bine de un an, iar acum asteptam raspunsul Eurostatului pentru a putea demara.

 22. Mall din IASI pentru doua ore azi Sf Neculai totul este grauit, altfel spus CADOU !!!

  Stiti cine este proprietarul, doreste sa fie bine cu sfintii

 23. La multi ani celor care poarta numele generozitatii, la multi ani doamna Udrea.
  Chiar daca domnii au lipsit aseara, va asigur ca au citit cu placere tot ceea ce au scris simpaticele doamne ale acestui blog.
  😉

 24. UDMR-iştii nu vor parlament unicameral.
  De fapt, eu ar trebui să întreb acum: Ce vor UDMR-iştii? Ce mai cer, cu ce mai şantajează guvernul aceste prostituate?
  UDMR-iştii nu ar trebui să existe la guvernare şi nici măcar în parlament dar pentru că sunt, vinovaţi sunt politicienii români care nu servesc interesele mulţimii ci îşi urmăresc interesele lor şi ale grupului din care fac parte.

  • UDMR-iştii să ţină cont că românii au votat pentru parlament unicameral şi număr redus de parlamentari. Le convine sau nu le convine, e treaba lor dar nu le este permis tocmai lor, oameni fără ţară, să ignore dorinţa şi voinţa românilor.

  • ***Katrina – Şi care-i problema? Dacă aia s-a apucat de plâns, au crescut pensiile? O să-i transmit şi eu doamnei Sulfina Barbu să iasă pe tv-uri şi să înceapă să plângă poate aşa o să am mai mulţi bani pentru căldură…

  • Silverstar, poate ar fi mai indicat sa’i transmiti asta presedintelui tau, ca oricum, e obisnuit sa mai verse cate o lacrima, dar pentru alte motive, nicidecum pentru starea pensionarilor romani care’l voteaza……

  • ***Katrina – Băsescu e preşedintele nostru, al românilor, că ne place sau nu…
   Când n-o să mai fie Băsescu, va fi altul… Vezi ce simplu e?

   Problema se pune altfel: să admitem că acea persoană, ministrul muncii din Italia, a fost sinceră, de ce nu? Într-un moment de slăbiciune a început să plângă gândindu-se că bătrânii italieni nu vor mai avea cu ce plăti îngrijitori români. Da?

   Ei bine, de ce un gest omenesc este acceptat de jurnaliştii noştri, de analiştii politici şi la noi ceva similar, intamplat din prea multa incarcatura emotionala este barfit, ironizat, desconsiderat, calomniat? De ce politicienii străini au voie să fie oameni, cu trăirile lor fireşti, omeneşti, şi la noi se cere/se impune politicianul robot, de tinichea?

 25. Nicolae

  LA MULTI ANI! de ziua numelui 🙂 Sanatate,si o viata plina de bucurii!
  Tuturor ce poarta numele de Nicolae sau Nicoleta, La Multi Ani!

  • ***Gabi – ai pierdut aseară un dialog cu doamna Udrea. Nu ştiu ce impuls m-a determinat să deschid iar laptopul după ora 11, oră la care eu, de obicei, dorm bine… Spunea s-o punem de o întâlnire, după sărbători… Ce zici? Ştiu că eşti departe… 😮

  • Respectuoase multumiri si un gand de bine !

   Administrator:
   La multi ani domnule Nicolae!

 26. ZeV
  “America tipareste bani pentru salvarea Europei. Fed ar putea imprumuta FMI pentru sustinerea tarilor din zona euro
  Rezerva Federala (Fed) ar putea acorda imprumuturi FMI, alaturi de cele 17 banci centrale din zona euro, in vederea sustinerii statelor cu datorii mari din regiune, potrivit publicatiei germane Die Welt, citata de Reuters.”
  Fed-ul este o banca privata, in spatele careia este familia Rothschild….intemeietorii din umbra ai statului Israel…..Orice comentariu ar fi de prisos si periculos, in acelasi timp, cand stim ca Roosvelt si Kennedy s’au opus existentei acestei banci…….

  • Iată ce scrie: “America tipareste bani pentru salvarea Europei. Şi cum oare ar putea banii tipăriţi, fără acoperire în economie, să salveze Europa?

   Nu ştiu dacă am spus bine dar am spus… 😮

 27. Se pare ca fetele aseara s-au distrat de minune… 😉 Va salut,si daca puneti de-o intalnire,sper sa fie la jumatatea drumului dintre Bucuresti-Londra… 🙂

 28. Tupeu incredibil

  La acest lucru m-am gindit dupa ce am intrat in posesia urmatoarei informatii:
  Dan Voiculescu ,cel declarat definitiv si irevocabil de justitia din romania ca fiind turnator la securitate si ca da,a facut politie politica,are incredibilul tupeu sa-i ceara victimei,uneia dintre victime,daune materiale insumind suma de 136.000 de euro bani care ar trebui sa-i spele obrazul mizerabil,de tortionar comunist.
  Si atunci cum sa te mire cirdasia dintre PONTA -VOICULESCU SI ANTONESCU?????????
  De ce ????????pt ca nici cirlanul bolsevic Ponta nu-i mai breaz,dind dovada de acelasi caracter gaunos si mizerabil ca si dan voiculescu.
  Dl. Victor Ponta,care pe unde poate si il asculta cineva isi clameaza vestita sa cariera de PROCUROR din perioada anilor 98-2000,cind nu a facut absolut nimik,astazi precum un PROCUROR BOLSEVIC,in dispretul legilor,al statului de drept,anunta cu emfaza ca,II VOI BAGA PE PEDELISTII LA BECI,IAR PE UDEMERISTI II TRIMIT IN OPOZITIE.
  Mai sa fie,mi-am zis asta da tupeu,mai ales ca mi-am amintit cum mai prin vara ii ameninta pe subalternii doamnei MIN. UDREA,ca imediat ce vine la putere va pune sechestru pe bunurile lor,instigindu-i pe acestia la nerespectarea obligatiilor de serviciu si creearea de haos.
  Ei si atunci ,cine il mai poate crede pe acest individ ca stie macar A.B.C.-ul democratiei cind el clameaza sus si tare ca daca ajunge la putere PUNE CIZMA PE GRUMAZUL JUSTITIEI,CARE VA DEVENI INSTRUMENTUL PERSECUTIILOR POLITICE,CA PE VREMEA LUI DEJ?
  Si ar mai fi ceva,de necrezut,C.S.M.tace si nu ia pozitie,nu reactioneaza.
  Ca mai amintiti de doamna PIVNICERU???????????cum de acum aceasta pesedista deghzata in JUDECATOR,nu este oripilata de tupeul incredibil al domnului Ponta,cum de nu o deramjeaza obraznicia acestui cirlan bolsevic ???????????
  Oare imi poate cineva spune ce se intimpla?????????

  • Silver…pomanagiii asta fac toata viata lor… culeg laurii dupa munca altora. Antonescu… pardon DOMNUL Antonescu,ca doar nu ne tragem de desuuri cu ‘mnealui… 😉 nu se dezminte nici acum.

  • ***Gabi – pentru o minte normală, un om educat să trăiască onest, aşa ceva este de neconceput… Nu pentru că e efortul altuia de care profită – cine? Un impostor pentru că, în politică, asta este Antonescu, un impostor… Ci pentru că ceea ce a făcut Antonescu se numeşte furt, hoţie…
   Şi el, Antonescu se vrea preşedintele ţării?

   Ce-ar spune oare, Antonescu dacă acum, presa ar scoate pe piaţă aşa o informaţie despre un PDL-ist, nu contează care, PDL-ist să fie… 😮

 29. Katrina
  Așa este, înființată în 1913, Rezerva Federală Americană, adică Banca Centrală a Statelor Unite, este o instituție care nu are caracter guvernamental ci unul privat.
  Dar, se pare că cetățenii americani nu prea pun preț pe ingormație. 😉
  Iată ce au scandat participanții la mișcarea ,,Ocupați Wall Street-ul” :
  ,“Sunt niște criminali”, au început să strige manifestanții care au aflat că Rezerva Federală este o instituție cu caracter privat, în ciuda faptului că se numește “Federală”.
  După cum îi spuneam și amicului Turnul de Observație, nu cred că noi, românii, suntem ,,proștii pământului”, prin urmare, nu avem motive să-i invidiem pe străini. Mai ales că încă nu ne-am ipotecat , multiplu, casele (precum americanii), încrezători că gogoșile pe care ni le vând băncile prin reclamele lui Rupert Murdoch sunt chiar…comestibile.
  😉

 30. In ultimele luni ale acestui an pe diverse meridiane ale globului au aparut tot felul de miscari de protest,si cind spun tot felul,accentuez ca nu ma refer la miscarile din lumea islamica,ci la cele din lumea democtatica,si cae se desfasoara in europa si continetul nord american.
  Ce mi se pare ciudat este ca toate aceste miscari au o tinta comuna-Bancile-si sigur politicienii.
  Daca despre politicieni putem discuta mult si bine,despre banci………..ei aici e aici,treaba devine foarte delicata pt ca probabil acesti demostranti ar trebui sa stie ca bancile,nu sunt asa un fenomen abstract care lucreaza cu abstractiuni,nu bancile lucreaza ,atentie cu banii semenilor lor,al demostrantilor,ca mai bine de 80% din banii bancilor sunt ai deponentilor,persoane obsnuite,fizice si banii firmelor,care la rindul lor le platesc salariile lor,demostrantilor,scolile grtuite,sanatatea pensiile etc.
  In aceste conditii stau si ma intreb,oare demonstrantii astia,care au carduri in portofelele lor,carduri bancare se gindesc serios la ce fac si ca prin getul lor ar putea fi posibil ca in ziua urmatoare sa mearga la bancomat ori mall si cind vor incerca sa plateasca cu cardul sa aibe o surpriza-GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL,CARDUL ESTE GOOOOOOOOOOOOOOOOOL.
  Iata unul din paradoxurile acestei perioade,perioada in care multi cauta si incearca sa dea solutii,mergind atit de departe incit propun chiar o a treia cale-Sistemul barter-
  Si ar mai fi ceva,ceva ce ma distreaza,Agentiile de rating-sub ochii lor vigilenti,discret si cu concursul lor,DATORIILE SUVERANE AU CRESCUT,AU CRESCUT PINA CE ACUM STRIVESC UNELE STATE,si ele,agentiile de rating ne vindeau gogosi si povesti frumoase,pina cind………………BUM TOTUL A SARIT IN AER.
  Trecind peste bilbele din ultima vreme,tot aceleasi agentii de rating,DECREDIBILIZATE SERIOS,ne dau tot felul de vesti-OARE MAI TREBUIE SA-I CREDEM?????????????????

 31. Miciuna si Populismul

  Iata doua lucruri pe care MOS Niculaea m-am rugat sa nu ni le mai aduca niciodata,iata doua lucruri care as fi vrut sa aflu ca sunt inchise sub zece lacate precum sufletul lui nichipercea si ca ,cheile au fost aruncate in spatiu,asa incit noi pamintenii sa ne intilnim cu ele peste vre-o zece mii de ani lumina.
  Pt ca daca aceste DARURI,CADOURI GRECESTI OTRAVITE,vor fi bine ascunse,beneficiarii lor U.S.L.-isti ramin fara obiectul muncii ,dar nu numai ei si altii si uite asa noi pamintenii nevinovati care n-am condus guverne,n-am condus judete,ori orase,ne-am putea gindii serios la o lume mai buna,mai cinstita,mai curata ,si mai aproape de noi de nevoile noastre.
  Nu stiu daca Mos Niculaie mi-a ascultat ruga,poate,poate nu,dar in mod sigur in anul care vine voi stii cu precizie daca a avut rabdarea si intelepciunea sa ma asculte………….

 32. Separarea banului virtual de economie, precum si de depozitele de aur (sau alte metale pretioase) reprezintă esența, motorul dezvoltării artificiale a capitalismului contemporan, bazat, ca un imens Caritas, PE ESTIMĂRI VIITOARE DE CREȘTERE CONTINUĂ.
  Iacătă că realitatea economică impune corecții din ce în ce mai dure, iar perspectiva unei căi/modalități de evoluție, DIFERITĂ FUNDAMENTAL de ceea ce există în prezent, se impune cu NECESITATE.
  In cursul unor audieri în Congresul american, Ben Bernake, presedintele Rezervei Federale, vorbeste despre banii imprumutati bancilor europene fara ca publicul, congresul american, sau o agentie de control sa poata interveni. Se creaza bani care nu au acoperire, bani care ajung la bancile mari apoi la populatie cu dobanzi ridicate iar mecanismul este următorul :
  Pe de-o parte se dau bani la populatie cu dobanzi mari (camuflate cu tot felul de acte aditionale, factori variabili, indicatori, etc) pana cand unii oameni ajung sa nu mai poata plati, banca ia casa si o da la un alt individ care si el ia un credit, etc. Se perpetueaza de fapt acelasi mecanism – creare de noi bani care sa acopere datoriile vechi. Pe de alta parte, bancile mari nu dau bani pe piata atunci cand este nevoie, pentru ca primesc dobanzi mai mari de la Rezerva Federala (sau alta insitutie, am dat exemplul SUA). Bancile primesc dobanda la bani care au fost creati in prima faza aritificial de catre Rezerva Federala, prin sistemul rezervelor fractionare.
  Cum functioneaza sistemul rezervelor fractionare? Sa zicem ca Rezerva Federala Americana creaza 10 miliarde de dolari. Din acestia 10% (1 miliard) sunt pusi ca si garantie iar restul de 9 miliarde pot fi folositi pentru a fi imprumutati, cu dobanda tot 10%. Deci rezerva detine 1 miliard plus dobanda adica 900 de milioane (1.9 miliarde dolari) si cei 9 miliarde ramasi sunt dati la o banca care foloseste acelasi mecanism. Banca face depozit 10% din 9 miliarde (900 milioane) si imprumuta restul de bani (8.1 miliarde) la o alta banca tot cu dobanda 10% (810 milioane). Asadar prima banca detine (900 milioane depozit + 810 dobanda = 1.71 miliarde dolari). A doua banca face acelasi lucru, pana cand la finalul circuitului din cei 10 miliarde initiali se creaza aproximativ 27 miliarde. Deci 17 miliarde sunt bani falsi, bani ficitivi, bani creati din datorie. Cu cat exista mai multe banci care imprumuta, cu atat cantitatea de bani fictivi este mai mare. Deci, in sistemul actual, toate bancile functioneaza sub un sistem Ponzi. Banii se aduna la varf, sunt platiti cativa oameni, apoi se sparge balonul si cei mai multi oameni raman fara bani. Cu cat esti mai jos in lant, cu atat platesti o dobanda mai mare.

  • MUGUR ISARESCU:
   ,,”Bineînţeles că spargerea unui balon e neplăcută. Toţi am pierdut dintr-o criză. Acum, ai revenit cu picioarele pe pământ, ţi-ai dat cu apă pe ochi şi vezi că ai de plătit”, a spus guvernatorul.
   Potrivit acestuia, din calculele BNR reiese că circa un sfert din creşterea economică a României din perioada 2006-2008 era peste potenţialul de creştere.
   Făcând o paralelă cu creşterea peste potenţial a României şi conducerea unei maşini cu viteză excesivă, Isărescu a spus că “viteza mai mare aduce un consum mai mare de carburant, uzarea motorului şi riscul de derapaj”.
   Guvernatorul a mai precizat, totodată, că, dacă se vrea încurajarea creşterii economice şi o viteză mai mare de creştere a economiei, atunci trebuie să sporească productivitatea, şi nu consumul.
   Potrivit lui Mugur Isărescu, o creştere economică sănătoasă se bazează pe o productivitate crescută, investiţii în tehnologie, capital şi economisire.”

  • ….De aceea revin si pun accent pe obiectivul sugerat de Presedintele Romaniei :
   deficit zero in 2013, iar in perspectiva, TRECEREA PE EXCEDENT BUGETAR.
   Doar astfel Romania se poate pregati, solid, pentru a se pune, ca de cat, la turbulențele ce va să vină.
   ESTE ESENȚIAL, după părerea mea, să se explice populației acest obiectiv strategic , pentru ca această nație să poată evolua maximizându-și șansele în
   competiția extrem de dură, pentru resurse, pentru supraviețuire, care se prefigurează la orizont.
   În acest context, nu văd nici un motiv serios pentru care să nu se instituie , la un moment dat, LEGEA MARȚIALĂ, dacă bandiții uselisti nu se potolesc în demersurile lor destabilizatoare și antinaționale.
   Am încredere în instituțiile de forță ale țării și în Uniunea Europeană, iar democrația, are nevoie de mult mai multă protecție decât își imaginează diletanții societății civile și din media, sau naivii care cred că ,,piața drege, piața rezolvă”. Nu numai că nu rezolvă nimic, ci mai mult, acutizează crizele.

  • erata
   pentru a se pune cât de cât la adăpost, de turbulențele ce va sa vină.

  • Ahaaaaaaa sparge-te-aş la bot de moldovan îndărătnic!
   🙂 🙂 🙂
   Păi de când zbier eu mă nărodule să-mi daţi 2-3 luni Arena Naţional şi vreo 100 de cutii cu boabe pentru căţaua lu’ Ghiţă care sireaca de ea s-a săturat de stat în rastel.
   🙂 🙂 🙂
   Ajunseşi la vorba mea?
   Că justiţia chineză este sfântă?
   🙂 🙂 🙂

 33. NEVOIA DE BANI-despre care vorbeste toata lumea,nu a aparut asa din senin ci a aparut urmare a promisiunilor moncinoase incarcate de un populism desantat,care promitea buna stare la toata lumea.
  ORI,de fapt noi acum ce constatam ca aceasta buna stare ,GENERALA’ promisa de politicieni populisti este practic imposibil de atins,din jdemii de motive.
  Mai pe sleau ne-am trezit la realitate si am constatat ca nu suntem toti la fel,ca unii sunt mai frumposi,mai destepti si chiar mai devreme acasa,ca unii muncesc cu spor,in timp ce altii beau,ori lenevesc cu spor.
  Si uite asa a venit criza peste noi,si toti inotam acum in oceanul asta furios.
  Si din nou constatam ceva,si anume ca,unii inoata cu spor si mai au putin si ajung la mal,iar altii sunt in mijlocul valurilor imense si striga de mama focului AJUTOR,AJUTOR.
  Din pacate se pare ca nu prea mai are cine sa-i auda………….si nici colace de salvare nu s-au mai cumparat,din motive de austeritate,asa ca…………ori invatati sa intotati fratilor ori……………….nici mama schemelor ponzi,puse una peste alta nu va mai scapa…………

  • Oare nu asta este descrierea insasi a vietii… ? O continua lupta de a ajunge la mal? Diferenta este cati ajung si ce gaseste fiecare acolo.Rezumatul il face fiecare pe la sfarsit…concluzia…deprimanta… 🙁 Dar sa ne bucuram ca suntem sanatosi… 😉

  • Ce este ,,malul” N.G. ?
   Nu seamănă el cu o ,,fata morgana” ? Era să spun JP Morgan, dar m-am abținut. 😉
   Cei care au ajuns să-și piardă casele (supra)ipotecate sunt , mulți dintre ei, cetățeni onesti, licențiați și/sau cu o profesie în urma căreia, alții, puțini la număr, și-au rotunjit valoarea adăugată. E adevărat că primii pot fi acuzați de naivitate, dar, sistemul a profitat, cu rea intenție, de munca lor, oferindu-le, în schimb, iluzii și deșertăciuni.
   Nu există ,,malul”, decât pentru cei care , DE LA ÎNCEPUTURI, stau pe el, cu ,,undița” în mână.
   Unii dintre cei din apă vor supraviețui pe termen lung dacă dacă știu să ,,dea din mâini”, dar tot în apă vor rămâne, chiar dacă , pe moment, vor avea capul deasupra.

  • Zev

   Eu caut inca malul… 🙁 am simtit valurile zbuciumate,dar nu ma las,invat lectiile -culmea si gratuite-si incerc sa nu repet greselile sau naivitatile.Cred toti ne confruntam cu dileme existentiale si cu cat gandim mai profund cu atat ne dam seama de intunecimea in care a ajuns umanitatea. Teorie stim toti,ce facem insa cu practica? Sarbatorile predispun la melancolie,sa nu ne lasam umbriti de ganduri triste… Omul este suma alegerilor sale…cel putin in teorie…

  • N.G.
   Eu sunt prin definitie un optimist. Desigur ca incerc sa-mi mentin , cat mai mult timp, ochii deschisi. Ceea ce vad, din pacate, nu este foarte placut privirii, mai ales a celei atente. Dar…mergem mai departe, cat s-o putea.
   😉

  • Politicienii au un mare dezavantaj, nu au poporul care sa-i merite. Mare avantaj pentru popor, are politicienii care-i merita.
   Daca mai multi politicieni sunt de acord in toate privintele, poti sa fi sigur ca doar unul dintre ei gandeste.
   Cine ar spune ca politica nu te ajuta sa inveti sa guvernezi? Cand incepi sa intelegi, ajungi in opozitie.
   Politica este arta de a obtine voturi de la saraci si fonduri electorale de la bogati, promitandu-le unora protectia fata de ceilalti.
   Ajutorul social este o “atentie” data celor in suferinta. La nivelul puterii are denumiri precum: comisioane, clauze confidentiale, stergere de datorii, spaga etc.
   Banul este ochiul dracului? Sigur nu a spus-o un politician. Un politician ar fi spus:…Ciolanul este banul politicianului!

 34. Silvia H.
  Tiparnita de bani produce inflatie care imbogateste pe cei care tiparesc si-i saraceste pe idiotii care se bucura ca li se mai indexeaza cat de cat cate ceva.
  Cam ce a fost la noi in 1990-1995 dar mai lent ca rata a inflatiei ca la noi ajunsese in total la denominarea leului la peste 2000%

  • ,,Din partidul CDU, condus de Merkel, Michael Fuchs a declarat pentru Die Welt ca vede “un calcul de ordin politic in spatele acestui anunt” al S&P, care vizeaza deturnarea atentiei de la problema imensa a datoriilor cu care se confrunta Statele Unite.
   “Datoria Statelor Unite o depaseste pe cea a intregii Zone Euro”, si-a exprimat indignarea numarul doi al grupului parlamentar al CDU.
   Hans Michelbach, unul dintre liderii CSU, a cerut “interzicerea notarii statelor” in Europa.
   Usor mai moderat, Michael Meister, unul dintre specialistii in probleme economice ai taberei conservatoare, a cerut “ruperea monopolului” celor trei mari agentii de rating (Standard and Poor’s, Moody’s si Fitch), intr-o declaratie acordata Handelsblatt Online.”
   COMENTEZ:
   Este timpul ca Europa sa accelereze ritmul constituirii Noilor State Unite.
   😉

  • Altii spun ca de fapt este un soi de sprijin ptr dna Merkel punand o presiune pe UE.
   Toate-s bune si frumoase dar nu agreez interventia inflationista a bancii nationale a USA(FED) care atentie, nu e institutie publica care sa dea profitul la stat ci este privata, cu persoane fizice in carne si oase in spate si atentie, mai toti romani verzi , ca romanii au umplut cu marea lor valoare toate cotloanele ca nu numai Vantu sunt geniali ci si Soros et co, dar daca nu-s cuminti harst si patesc ce a patit prof Culianu.

   Iar ptr modul de manipulare a banilor virtuali si fictivi ZeV preluand din Zeitgeist si altele asemenea a explicat foarte clar mecanismul respectivei scheme Ponzi(Caritas) 🙂

  • Si daca pomenim de FED merita si teapa nu luata de FED ci data de FED in complicitate cu diferite sucursale ocultate. 🙂

  • Ioane, unge o felie cu puţin tozgrec şi o să-ţi placă!
   😉 🙂 😉

 35. stimata doamna ministru….in primul rand admir deschiderea la dialog prin intermediul acestui blog….acum sa trecem la treaba pentru ca ma zgarie niste chestii pe urechi:
  – coruptia – nimeni nu poate sa nege ca la nivel de perceptie a ei, stam foarte prost….adica ce mai incolo si incoace….e mare….pai daca facem suma tuturor declaratiilor de la putere…ala nu, ala nu, si celalalt iar nu….pai si atunci, ce facem, coruptia e la psd si usl?….si cum o potrivim, ca ei cam sunt in opozitie si deci cam fara posturi unde ar putea sa faca asemenea acte reprobabile:))))))
  – in al doilea rand….asta ma zgarie cel mai rau pe creieri si mi se pare cel mai aiuritor lucru….fratilor, INVESTITIA ESTE O CHESTIE CARE ADUCE BANI, aduce profit, se intoarce in castiguri…..asadar se cheama ca MDRT a facut investitii atunci cand institutia va prezenta un grafic cu fiecare obiectiv, cat a costat si ce beneficii materiale a adus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *