Minciuna socialiştilor din România despre situaţia Greciei

Am văzut că întâiul socialist al ţării, Victor Ponta, a sărit repede să-i ia apărarea prietenului Papandreou, lăudându-i decizia de a organiza referendum asupra măsurilor de austeritate. Şi asta ca semn suprem al democraţiei, uitând însă să precizeze faptul că premierul Papandreou îşi asumase măsurile de austeritate, bătuse palma cu partenerii europeni, iar ideea referendumului era o mişcare de maximum populism. Referendumul pe care îl doreau socialiştii greci nu era un act de curaj, ci o măsură pe care o iau cei care guvernează cu ochii la sondaje. Pentru că, nu-i aşa?, pentru oameni ca Ponta, cuvântul dat nu înseamnă nimic, important e ce crede electoratul. Căci la asta sunt buni şi USL-iştii noştri: să le spună oamenilor ce le place să audă. Chiar dacă sunt minciuni, utopii sau fantasmagorii. Adevărul este supraevaluat în viziunea socialiştilor care populează opoziţia de la noi.

Totuşi, nu e uşor să fii prietenul lui Papandreou. Pentru că, ce să vezi?, când s-a pus problema demisiei, întâiul socialist grec a spus: „şi, totuşi, e mai bine fără referendum”. Sunt sigur că ne va lămuri Victor Ponta cum, după ce a renunţat la referendum, Papandreou e de fapt un erou şi a luat decizia pentru greci, nu pentru a-şi păstra el scaunul. Nu îmi fac iluzii – la fel de curajos ar fi şi întâiul pesedist.

Faptul că Papandreou a bătut în retragere, lăsându-i în off-side pe socialiştii de la noi, este mai degrabă amuzant. Ce e însă grav este sângele rece cu care Victor Ponta spune că statul asistenţial grec a fost promovat de un partid de dreapta. Îi aud pe reprezentanţii USL (chiar şi pe liberali) ţipând că înainte la conducere era un partid de dreapta. Ei bine, Victor Ponta, ar trebui să înveţe să facă adunări: în ultimii 30 de ani, în Grecia, dreapta a fost doar 7 ani la putere, iar socialiştii (o dată chiar alături de comunişti) restul de 23 de ani. Oare statul asistenţial s-a creat în 7 ani sau în 23 de ani?

Politicienii populişti au falimentat Grecia. Politicieni ca Victor Ponta şi Crin Antonescu – cei care le spun oamenilor ce vor să audă, fără să ia în considerare vreun moment adevărul. Din cauza lor Europa este în pragul colapsului. Din cauza celor care spun că „statul va avea întotdeauna grijă de cetăţean, indiferent de situaţie”. Adevărul este însă că modelul acesta socio-economic pe care socialiştii îl propovăduiesc face implozie. Cei din Uniunea Socialistă trebuie doar să deschidă ochii şi să accepte faptul că aşa nu se mai poate – epoca politicienilor populişti se încheie anul acesta! Este cântecul lor de lebădă, de aceea sunt atât de agitaţi.

Un alt lucru care mi se pare incredibil de grav din perspectiva vesnicului presupus premier al USL este şi modul în care se raportează la Franţa şi la Grecia. Ponta acuză guvernele din Germania şi Franţa de „ipocrizie”. Mai mult, în viziunea liderului PSD, ipocriţi sunt cei care propun salvarea ţării tale, ştergerea a 50% din datorii, se încred în cuvântul tău şi apoi se declară nemulţumiţi că nu ţi l-ai respectat. Adevărul este tocmai acesta: e vina lor că au crezut un socialist, pentru că au căzut la rându-le în capcana populismului.

PS. Poate aşa înţeleg şi unii jurnalişti mai rău-intenţionaţi – când am vorbit de huligani, m-am referit exclusiv la protestatarii violenţi. Sunt acei oameni care se bat cu forţele de ordine, sparg vitrinele magazinelor, răstoarnă maşini, aruncă sticle incendiare şamd. De altfel, am şi spus clar: violenţa nu este o soluţie! Şi tocmai de aceea trebuie dezaprobate toate violenţele protestatarilor greci, nu transformate în acte eroice, cum se mai întâmplă pe la televiziunile de la noi.

53 thoughts on “Minciuna socialiştilor din România despre situaţia Greciei

 1. 8,15 – şeful pe tv-uri. Face declaraţii de presă după întâlnirea cu delegaţii FMI.

 2. “Politicienii populişti au falimentat Grecia”…acelasi lucru aproape l-a facut si psd-ul atatia ani de zile in frunte cu comunistii sefi:)

 3. Totusi Ponta spre meritul lui a publicat comentariul meu(si AN dealtfel) de care insa acest blog s-a bucurat cu prioritate :

  ion adrian
  November 3, 2011 at 4:56 pm #

  In replica de la un viitor si adevarat PM:

  Bravo Merckel si Sarkozy , bravo UE ptr rezolvarea politica a referedumului grecesc.

  Desigur ca intrebarea corecta politic este cea pe care au impus-o cei de sus si cu necesitatea ca grecii sa nu o mai lalaie conform bunului obicei fanariot si sa spuna repede: DA vrem sa ramanem in zona EURO sau NU, nu mai vrem sa ramanem in zona Euro.
  Asta este o intrebare politica la care un popor poate fi pus sa raspunda, dar nu una cu raspuns cunoscut, de tipul: sunteti de acord sa se mareasca sau sa se micsoreze taxa x sau impozitul y , cum era intrebarea propusa de guvernul elen.

  Reply

  ion adrian
  November 3, 2011 at 4:57 pm #
  PS De fapt mai nou trebuie sa spuna daca mai vor in UE sau poate vor afara la Turci de exemplu cu care vor avea sansa sa reintre in UE.

  Reply

 4. E trist că şi unii jurnalişti sunt de partea USL şi vând iluzii românilor, speculând situaţia Greciei, pe de o parte deplângând Grecia ca pe o victimă, pe de altă parte lăudându-i pe greci pentru cum ştiu ei să se revolte împotriva “golanilor europeni”…

  “Curajul grecilor in fata golanilor europeni” – art scris de I Leca, jurnalist al opozitiei
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/europa/grecia/curajul-grecilor-in-fata-golanilor-europei-1131301

  • Din câte am citit şi auzit pe la tv-uri, funcţia de premier se transmite la greci din tată în fiu. Actualul PM este la a treia generaţie, după tată şi bunic…

 5. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Dupa cativa ani de casnicie, saturandu-se sa se tot certe, un cuplu se hotaraste sa apeleze la un consilier. Cand ajung la cabinetul consilierului, acesta ii intreaba direct:
  – Care este problema?
  Imediat, sotul face o fata lunga si se aseaza pe scaun fara sa spune nimic. Sotia incepe sa vorbeasca non stop, descriind problemele casatoriei. Dupa ce o asculta 5, 10, 15 minute, consilierul se apleaca peste ea, o ia de umeri, o saruta pasional si o lasa inapoi pe scaun. Dupa aceasta, sotia statea intr-un colt, muta de uimire şi, probabil, de placere.
  Consilierul se uita la sot, care se uita si el la ei, fara sa-i vina a crede. Consilierul ii spune:
  – Sotia Dvs are NEVOIE de asta de cel putin doua ori pe saptamana!
  Sotul se scarpina si raspunde:
  – Pai as putea s-o aduc aici in fiecare marti si joi…

 6. Citatul zilei 😆

  “Ca un om sa iubeasca pe altul este, probabil, cea mai grea sarcina care ne-a putut fi incredintata. Este sarcina suprema, examentul final, opera pentru care toate celelalte reprezinta doar un preludiu. Iubirea este un imbold pentru a te desavarsi, a deveni cineva, a te transforma tu insuti intr-o lume de dragul persoanei iubite.”

  Rainer Maria Rilke

 7. Meteo, azi 🙄

  Deocamdata e bine. Doar putină ceaţă. Dezlantuiri vor fi după amiază la bucătărie: tunete, fulgere, ploi torentiale… După care iar apare soarele…

 8. ,MONOLOAGELE VAGINULUI’

  Pentru cei care nu stiu ,si ar putea sa ma banuiasca ca as fi o persoana scabroasa ,le voi spune ca acest titlu nu a iesit cu forcepusul din ,PUTUL GINDIRII MELE’ ci este titlul unei piese de teatru foarte bine primita de p[ublicul romanesc,care inca mai merge la teatru,pt ca subiectul este de-a dreptul incitant-FEMINISMUL-pus intr-un registru emotionat,rafinat provocator,si care imbina intr-un mod inteligent comicul cu tragismul.
  Pe scurt aceasta piesa de teatru,ne arata ce inseamna sa fii femeie in zilele noastre dar si incapacitatea barbatilor si a femeilor de a se elibera de canoanele si cliseele venit din negura timpului.
  De ce am facut aceasta introducere?Pt ca din nou am vazut ,MASINA PROPAGANDISTICA DE LINSAT SI TOCAT A MOGULILOR LA LUCRU,si evident si pe neispravitii loviti de misoginism,dar mai ales de prostie,cum dincolo de cliseul,FEMEIA E BUNA DOAR IN PAT SI LA CRATITA’nu pot merge mai departe.
  Sigur fiecare dintre noi are dreptul sa judece actiunea unui semen de-al sau,intimplator si vremelnic politician si ministru,in functie de propia lui educatie,instructie si RELIGIE’ ,dar de la a judeca in forul tau interior si la a te napustii ca un descreierat asupra unei FEMEI FRUMOASE,INTELIGENTA SI INTERESANTA PRECUM O FIARA,UN VAMPIR,HOTARIT SA-I BEI SINGELE,E CALE LUNGA,iar cel care face acest lucru este in afara lumii civilizate,demonstrind ca vine din lumea atavica,primitiva,asa incit nu i se poate rezerva alt loc decit ,MUZEUL ANTIPA,S-AU MUZEUL FIGURILOR DE CEARA.
  Este incredibil cit de idioti pot fi unii barbati care sunt in politica,imaginindu-si ca folosind un limbaj scabros,chiar de cartier mai pot aduna ceva voturi,uitind ca MAJORITATEA BARBATILOR NORMALI,ADMIRA FRUMOSUL,IUBESC SI UNII CHIAR VENEREAZA FEMEIA FRUMOASA,dar mai ales ca aceasta MAJORITATE VIRILA MAI SI VOTEAZA.
  Si pt a fi si eu rau pina la capat,ACESTI POLITICIENI MISOGINI,CARE AU ATACAT-O ATIT DE DUR PE ELENA UDREA,ar mai putea fi suspectati ca ,SUNT PE INVERS,MAI ALES CA,CLUBUL LUI ADRIAN NASTASE ERA RENUMIT PT ETICHETA CARE O AVEA AGATATA-HOMOSEXUALI.

 9. Si pt ca tot vorbim despre socialisti si ,SOCIALISM’asa cum arata el in grecia,ar fi interesant de vazut si facut citeva comparatii intre socialistii greci si cei romani,pt ca nu-i asa atit socialistii greci,cit si cei romani,DE LA MOSCOVA SE TRAG’ nu de la RIM,si atit socialistii greci cit si cei romani ,cind se inchina,se INCHINA SI INCHINA TARILE LOR SPRE RASARIT-SPRE STEPELE RUSESTI.
  Sigur legatura ,SOCIALISTILOR ROMANI CU MOSCOVA,COMUNISMUL SI K.G.B.-este mult mai pe fata prin NOMENKLATURISTUL KOMUNIST ION ILIESCU,si prin numarul impresionant de NOMENKLATUIRISTI COMUNISTI DIN ESALONUL DOI SI TREI,DAR SI SECURISTI CARE SI-AU GASIT SALVAREA LINGA ILIESCU SI PARTIDUL SAU.
  Practic actualul PSD nu s-a lepadat niciodata de COMUNISM, iar miinile acestui PSD ESTE PLIN DE SINGELE ROMANILOR,prin comunistii si securistii care s-au refugiat in PSD,dar si prin progeniturile fostilor criminali comunisti,care ,bine mersi sunt bine reprezentati in virful pesedeului si in institutiile statului,in legislativ-MIRCEA GEOANA PRES SENATULUI FIUL UNUI MACABRU SECURIST,ADRIAN NASTASE CASATORIT CU FICA UNUI ODIOS NOMENKLATURIST,VICTOR PONTA GINERELE UNUI FOST POPA SECURIST ETC.
  Dar sunt si asemanatori izbitoare-PROMISIUNI IMPOSIBIL DE REALIZAT SI SUSTINUT,POMENI,SI GRATUITATI,CARE AU OMORIT SPIRITUL INTREPRINZATOR,AU OMORIT RESPECTUL FATA DE MUNCA SI A CREEAT O PATURA SOCIALA,CAPTIVA,SI DEPENDENTA DE mofturile ,BARONILOR ROSII,ADEVARATI STAPINI SI SATRAPI LOCALI.
  Iata de ce in UNIUNEA EUROPEANA SOCIALISTII SE PRABUSESC,numai ca din pacate odata cu ei se prabusesc si statele unde ei ADEVARATI ASASINI,SI-AU ASASINAT PROPII CETATENI.

 10. D-na Udrea,
  Va rog sa luati in considerare faptul ca romanii nu au avut niciodata traiul grecilor. Noi am dat statului impozite si de unde nu am avut.Aproape nimic nu s-a intors in favoarea noastra, pentru cresterea nivelului nostru de trai.Asa ca…….

 11. Nastase pe blogul lui a scris un articol in care felicita pe Papandreu si un altul in care scrie ca
  “Nu stânga se află la rădăcina crizei economice globale, ci guvernele neoconservatoare, de dreapta care au “adormit” statul astfel încât acesta nu a putut să reacţioneze la derapajele pieţei, care nu a fost capabilă să se autoregleze. Acest lucru s-a intamplat inclusiv in Grecia”

  Mi-am permis sa-l contrazic intro postare pe care si el m-a surprins publicand-o:

  ion adrian
  noiembrie 3, 2011 la 1:50 pm
  Haida de!
  sau
  Hodoronc tronc!

  PS. Stanga in masura in care a poluat dreapta este vinovata de tot raul . Caci tot ea aduce si coruptia si minciunea si etc

  Dar sa ne bucuram ptr ce face dreapta in cestiunea greaca:

  Bravo Merckel si Sarkozy , bravo UE ptr rezolvarea politica a referedumului grecesc.

  Desigur ca intrebarea corecta politic este cea pe care au impus-o cei de mai sus si cu necesitatea ca grecii sa nu o mai lalaie conform bunului obicei fanariot si sa spuna repede: DA vrem sa ramanem in zona EURO sau NU, nu mai vrem sa ramanem in zona Euro.
  Asta este o intrebare politica la care un popor poate fi pus sa raspunda, dar nu una cu raspuns cunoscut, de tipul: sunteti de acord sa se mareasca sau sa se micsoreze taxa x sau impozitul y , cum era intrebarea propusa de guvernul elen.

 12. Am suspectat ca in interiorul PDL-lui sunt doua mentalitati : una acelor mai tineri care au trait sfarsitul communismului , care au adversitate contra communismului , nu asa de mult din motive politice , cat mai mult ca in acel timp in tara nu se gasea ceace se gasea in occident . Acestia cand aud de socialism , fac alergie , caci isi aduc aminte de putinul timp care l-au trait in communism . Si pe deasupra acestia nu au fost scoliti sau indoctrinati de parintii lor, asa cum au fost cei ai caror pariti sau bunici ,eventual aveau functii de partid , sau dedicati communismului si socialimului . Din aceasta categorie , necontaminata , face parte Dna Elena Udrea . Nu ati vazut ca todeauna arata ostilitate contra socialismului si lui Victor Ponta , care s-ar vrea foarte mult sa fie un reprezentant al clasei muncitoare si al proletariatului . Cealalta categorie din interiorul PDL, cei mai multi , fac parte cei cu mentalitate bolsevico-securista , cu radacini adanci din timpul lui Gh. Dej si Petru Groza . Aceasta mentalitatea a fost continuata in socialismul lui Ceasescu de catre Securitate si in continuare merge si azi . Idealul acestei categorii bolsevico-securista , este pur politica si foarte putin sociala asa cum este la socialistii lui Ponta . Din aceasta categorie de mentalitate bolsevico-securista din interiorul PDL , face parte Traian Basescu , ca sef de mentalitate , apoi Ion Oltean , Mircea Toader ,Berceanu , si lista merge la majoritate. Idealul acestei mentalitati in frunte cu T. Basescu este sa desfiinteze partidele istorice , PNTcd si PNL , si cel mai mult sa denigreze Casa regala pana la desfiintare daca e possibil , si cel dintai sa fie denigrat Regele Mihai , prin metode diversioniste si jigniri , asa cum am vazut recent . Oricum , din interiorul acestui partid , PDL , se distinge Dna Udrea , si daca continua sa critice socialismul PSD-ului , va attrage ellectorat , dar va fi greu din cauza celor adepti lui Traian Basescu , caci acestia se vor manifesta , asa cum s-a manifestat T.Basescu . Chiar recent , Traian Basescu s-a manifestat sa-l vada intreaga tara razand in biserica in mijlocul prelatilor bisericesti , bucurandu-se ca are aliat pe Patriarhul Daniel , care se stie ca a fost omul securitatii , cu mentalitate bolsevico-securista , ceace a facut sa nu vina la Palament sa-i spuna regelui Mihai “la multi ani ” . In astfel de situatie era imperativ sa vina , dar in acelasi timp ,era natural sa nu vina . Asa ca numai Dna Udrea ar putea sa reformeze PDL-ul , eventual sa se separe de cei care poarta in ei mentalitatea bolsevico-communista , si sa lase pe Traian Basescu cu ceilalti ca sa mai supravietuiasca cam doi ani , poate si mai putin . Se pare ca un nou PDL conturat de Dna Udrea este ceva imperativ , dar asa ceva trebuie facut repede, cat mai este timp .

 13. Ca să pară şi el intelectual, la întâlnirea cu delegaţia FMI, Liviu Dragnea şi-a pus ochelari de vedere… 😮

  • Cugetare înainte de masa de prânz 🙄

   Dreptu-i! Un intelept o poate face pe-a prostu’ da’ un prost niciodata n-o poate face pe-a inteleptul…

 14. romania USL adica cea a analfabetilor economici si a neputinciosilor ne propune aceasi experienta populista prin care reformele sunt franate iar bugetul din nou ciuruit in nemele unei asa zise protectii sociale falimentare si in care consumul depaseste cu mult resursele finaciare create de munca activa .
  sa nu lasam acesta administratie depasita de timp sa ne fure viitorul si timpul atat de necesar continuarii reformelor macroeconomice de care are nevoie romania de azi ,o romanie angajata intr un circuit concurential acerb ,competitional..!!!

 15. Buna ziua,
  Chestiunea cu “minciuna socialistilor din Ro…..” este un fel de ; ” rade ciob de oala sparta”.
  Am observat ca in urma comentariului (cu ceva timp in urma), a primului reprezentant al cetatii (mai mult sau mai putin legitim) referitor la “grecizarea Romaniei”, multi dintre yesmeni au preluat ideea, sa prostesca prostii.
  Asa zisii formatori de opinie vor sa induca ideea precum ca “vai de noi sa ajungem in situatia poporului elen !!” Ce gogomanie !
  Dupa razboi poporul elen nu a avut generatii de sacrificiu precum Romania, au dus o viata relaxata chiar si in “perioada coloneilor”. Gratie contextului geostrategic in perioada expansiunii comuniste au fost sprijiniti de americani si dupa 1984, de uniunea europeana, au construit autostrazi si infrastructura cu bani de imprumut fara sa depuna prea mult efort.
  Il doare in basca pe cetateanul grec de datoria statului suveran,” datoria veche se iarta si aia noua se invecheste”. Se compara cu Romania ? nimic mai fals ! Pensionarul grec are 1500 de euro, comparabil cu pensionarul neamt si nicidecum cu pensionarul roman care primeste de zece ori mai putin dupa trei generatii de sacrificiu dupa razboi.
  “Salvarea tarii” ?? din ce ? de unde ?, fugi mai de aici ! Liderii europeni vor sa salveze ce au construit, Uniunea, Zona euro, nicidecum Grecia, sunt obligati sa stearga “datoriile”, Greciei, nu au alta varianta, ce poate sa faca !?, eventual sa le ia boii de la bicicleta. Grecii stiu foarte bine asta, si de aceea fac presiuni, asupra guvernelor (oricare ar fi ele)
  “Statul asistential” ?? Unul din zece greci este angajat in armata, deci pe bani publici , peste jumatate din imprumuturi au fost utilizati in achizitii militare, furnizori fiind in majoritate Germania si Franta (deci se poate sterge, si-a atins scopul).
  D-na draga in primul rand reprezentantii cetatii trebuie sa fie credibili, daca un guvern nu are credibilitate, nici masurile bune nu au rezultate, macar satisfacatoare. Nu trebuie sa vezi la televizor o constatare a realitatii. Chivernisirea resurselor publice, in cele mai multe cazuri, se face fara bun simt in momentul de fata.

 16. MICUL BOLSEVIC-sigur ca ati ghicit e vorba de VICTOR PONTA,fariseul bolsevic,care incearca sa se joace de-a democratia cu mijloacele lui putine si infantile,mijloace cu care l-a fericit MAMA NATURA,care nu poate fi suspectata ca a fost prea darnica cu el,atit din punct de vedere fizic,dar mai ales mental.
  Ca ii vizitez destul de des blogul nu cred ca ar trebuii sa fie un secret,pt ca fac acest lucru dintr-o curiozitate mai mult decit biologica-sunt curios care sunt limitele acestui popindau politic,adus in politica de ADRIAN NASTASE,care de la inceput si pina astazi il foloseste pe post de TUTZER,de carator de genti ,si uneori pe post de mina pe care o baga o satisfactie bolnavicioasa in mizeria cleioasa si urit miiositoare in care corifeii socialismului romanesc se misca.
  Si uite asa din postura de tutzer,VICTOR PONTA s-a simtit dator sa se transforme intr-un ,CAVALER ROSU’ gata sa se lupte cu hidra cu multe capete DEMOCRATIA SI CAPITALISMUL’astfel ferind TOXICUL SOCIALISM, de l;a pierie.
  Si o data pusa armura DE COMUNIST,prima lui grija a fost sa o atace pe ELENA UDREA, asupra caruia se napusteste precum un onanist care vizioneaza filme porno,intr-o sala de cinema intesata de onasti ca el toti adepti ai unui socialism,unde pina si SEXUL SE DA GRATIS,DAR PE BONURI la recomandarea lui ION ILIESCU SI INTARIT DE ADRIAN NASTASE.
  Rautatea si ura cu care o ataca pe ELENA UDREA ,mai scoate ceva la iveala,si anume frustrarea pe care tinerii uriti ,si respingatori o acumuleaza in perioada de pubertate si adolescenta cind sunt refuzati brutal de fete,si scosi din cercul celor care se distreaza,asa incit la maturitate ajung niste nesimtiti,misogini lipsiti de maniere,niste badarani de la care te astepti ca sa le arunce in cap coji de seminte femeilor frumoase si sa le faca semne obsecene.
  Pt ca ce altceva a facut OCHELARISTUL MIOP SI BOLSEVIC VICTOR PONTA ,IN AFARA DE CITE-VA GESTURI OBSECENE SPRE ELENA UDREA?????????????
  Eu cred ca nimik,absolut nimik,si nici n-ar putea fi altfel,pt CA NU POTI FI SOCIALIST,daca nu esti din matricea TINARULUI BOLSEVIC MIOP VICTOR PONTA-CHIPUL NOULUI PESEDIST CRESCUT SI FORMAT LA SCOALA ION ILIESCU&ADRIAN NASTASE.

  • ***Zapa – nu e prima dată, stimate coleg, când Ponta o atacă pe Udrea, parcă vrând să fie de acord cu mine care am spus că Udrea e spaima opoziţiei!…

 17. Asa este -pe greci ii doare fix in bascheti si de aceea dau cu BASCA SUD AMERICANA DE LUPTATOR COMUNIST IN JUNGLA ,de pamint de cite ori in ultimii 2-3 ani ies cu zecile de mii in strada,pt a-si putea conserva LENEA,NEMUNCA SI FURACIUNILE.

 18. Este fantastic cu câtă uşurinţă, nesimţire şi iresponsabilitate minte Ponta, acest şobolan roşu, şcolit de Iliescu şi Năstase ca să nu le piară sămânţa.
  Citiţi aici http://www.ziare.com/victor-ponta/usl/ponta-si-cei-de-la-fmi-cred-ca-se-va-incalca-legea-daca-se-maresc-salariile-in-2012-1131603
  … ca să vedeţi cum lucrurile sunt întoarse de aşa natură încât să pară că el, Ponta, are cea mai mare contribuţie în dialogul cu FMI şi că numai ideile PSD au ajuns la FMI pentru că sunt foarte bune…
  Citiţi aici cum Ponta deplânge ultimii trei ani ca fiind un eşec în timp ce, în ultimele luni, am auzit, de mai multe ori, felicitări pentru actualul guvern venite din afara ţării.
  Doamne, fii bun şi fereşte România de asemenea lichile, aşa cum ai făcut şi în 2009.

 19. DECE GRECIA ?

  IL ANUNTAM PE DOMNUL FENECHIU IN MAI 2010.

  1. Stefan RADOVEANU | mai 23, 2010 la 12:04 am | Răspunde

  Poate vreti sa stiti cum stam.

  Comparatii interesante.

  Grecia :
  • Datoria publica (banii imprumutati de guvern prin emisiuni de obligatii) – 310 miliarde euro, adica 120% din PIB
  • Produsul intern brut – 257 miliarde euro in 2009
  • PIB per cap de locuitor – 22 815 euro in 2009
  • Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) – 12%
  • Populatie sub limita de saracie – mai putin de 2%
  • Exporturi in 2009 – 14 miliarde euro
  • Importuri in 2009 – 45 miliarde euro
  • Datoria externa – 400 miliarde, care se adauga la datoria publica.

  Deci Grecia :
  1. Datoreaza in total 710 miliarde euro
  2. Venituri la buget in 2009 – 80 miliarde euro
  3. Cheltuieli in 2009 – 107 miliarde euro
  4. Rezerve valutare – 2.6 miliarde euro

  Romania :
  • Datoria publica – 38 miliarde euro, adica 20% din PIB
  • Produsul intern brut – 186 miliarde euro in 2009
  • PIB per cap de locuitor – 8 691 euro in 2009
  • Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) – 25%
  • Populatie sub limita de saracie – 25%
  • Exporturi in 2009 – 29 miliarde euro
  • Importuri in 2009 – 36 miliarde euro
  • Datoria externa – 74 miliarde, care se adauga la datoria publica.

  Deci ROMANIA :
  1. Romania datoreaza in total 112 miliarde euro
  2. Venituri la buget in 2009 – 38 miliarde euro
  3. Cheltuieli in 2009 – 45.5 miliarde euro
  4. Rezerve valutare – 32.3 miliarde euro

  Acum, la o prima vedere, putem trage urmatoarele concluzii :

  1. Grecia datoreaza in total cam de sapte ori mai mult decat datoreaza Romania.
  Si cu noul imprumut, cam de 8 ori mai mult.
  Avantaj Romania!

  2. Romania a datorat in 2008 mai multi bani decat an 2009, dar si-a platit cam 10% din datorie anul trecut. Problema e ca dupa aia s-a imprumutat iar. in schimb Grecia n-a dat o letcaie inapoi de foarte mult timp.
  Avantaj Romania!

  3. Grecia are exporturi anuale cifrate la o valoare de 50% din cat exporta Romania si asta le afecteaza drastic bugetul. Iar de aici se vede ca-s vai de lor cu industria.
  Avantaj Romania!

  4. Grecia cheltuie într-un an cam cu 33% mai mult decat incaseaza la buget pe cand Romania cheltuie cu 19% mai mult decat incaseaza.
  Avantaj Romania!

  5. Grecia n-are rezerve valutare nici cat praful de pe toba, Romania avand de 10 ori mai multi bani in tescherea, datorita politicii BNR.
  Slam dunk Romania!

  Bine, celelalte cifre nu-s in avantajul Romaniei:
  • piata Greciei valoreaza mai mult,
  • PIB per cap de locuitor e mai mare (nu uitati ca Grecia are de doua ori mai putini locuitori ca Romania, dar care produc de vreo trei ori mai mult ca noi),
  • doar 2% din populatia Greciei traieste sub limita de saracie
  • pe cand in Romania situatia e groasa, sunt mult mai multi super-bogati in Romania decat in Grecia (deci inechitati sociale mai mari la noi), etc.

  Dar dincolo de asta,
  • Grecia are nevoie de foarte multi bani ca sa iasa din galeata,
  • pe cand Romania, cu toata ineptia politicienilor ei, e departe de faliment.

  1. Grecia are nevoie de 110 miliarde Euro in urmatorii trei ani (din care 45 miliarde numai anul asta) care se adauga la aia 710 miliarde de euro pe care-i deja datoreaza.

  Comparati cu cei 20 miliarde de la FMI luati de Romania.
  • Parfum, nene! Tarile din zona Euro iau acum dobanda Greciei de 5% ceea ce e mult cand te gandesti ca tamai catralioanele datoreaza Grecia.

  La valorile astea incredibile, mai bine vine Canada sau SUA, cumpara Grecia cu totul si o fac teritoriu canadian sau american (pentru curiosi, PIB-ul canadian este de 1 330 miliarde de euro, depozitele bancare si bursiere ale populatiei, companiilor si institutiilor atinge astronomica suma de 1100 de miliarde de euro, veniturile bugetare sunt de 500 miliarde euro anual si rezervele valutare pe la 350 miliarde, fiind a 5-a tara cea mai bogata din lume.

  Adica poate cumpara Romania maine, cu banii jos. Problema Canadei e ca datoreaza la randul ei un trilion –o mie de miliarde – la extern si la intern, LOL!).

  Patru tari europene stau mai prost cu banii decat Romania:
  1. Portugalia,
  2. Spania,
  3. Irlanda si
  4. Italia.

  Datoria totala a acestor tari se ridica la fabuloasa suma de 2619 miliarde euro.
  inainte sa falimenteze Romania, falimenteaza alea patru.
  Asa ca mai incetisor cu panica, ok

  CONCLUZIA Traian BASESCU si guvernul Emil BOC are DREPTATE, masurile luate sunt temporare dar necesare.
  Totul va intra in normal prin aplicarea legilor prevazute.
  Legile prevazute, salarizarea, legea pensiilor, legea educatiei, fiscalitatea si altele ce urmeaza a fi luate sunt cele mai principale masuri anti criza.

  MAI INCETISOR CU PANICA si nu mai ascultati televiziunile (IREALITATEA , ANTENELE), si lasati sindicatele sa-si faca bocetul lor.
  ORICE DOLIU TINE 3 ZILE.

  Cordialement

 20. Opoziţia are trei temeri mari:
  1. votul românilor din străinătate ştiind că de acolo i-ar putea veni pieirea definitivă;
  2. regionalizarea;
  3. Elena Udrea – spaima opoziţiei.

  Şi, precum spune domnul preşedinte în 2009, “De ce ţi-e frică, de aia nu scapi!”…

  • Si inca de ceva foarte important, ORDINEA si DISCIPLINA care se introduce in ROMANIA incet dar BINE.

   De altfel tot ce a fost gandit si anuntat in campania electorala a Presedintelui incepe sa prinda viata.

   Ocazionez mesajul cu un sincer LA MULTI ANI Presedintelui,
   SANATATE, CURAJ, NATIUNEA este cu DVS.

   OPOZITIA va ramane cu temerile si cu REFORMA REALIZATA !!!

   RENASTEREA ROMANIEI ESTE CONFIRMATA SI VA CONTINUA !!!

 21. Vai de noi daca ajunge copilotu premier. Atunci sa vezi bunastare, intretinerea la jumate, benzina la 3 lei, salariile dupa cum vrea fiecare, impozite la jumate cine vrea sa plateasca…Baiatu ala nu stie ce vorbeste, degeaba are ipad. Sa zici ca il sustii pe Papandreu cand declaratia lui a dat cu pietele de pamant e chiar o dovada de inteligenta 😀 Sa il sustii pe unu care pune un continent la pamant si pe jaratic e ceva. A trebuit sa-l cheme nemtii la discutii si s-o dreaga din mers.
  Cat despre ziaristi, orice ati face si orice ati spune cu argumente, tot va vor face editii speciale cu Gadea si voluptoasa Oana Stancu 24/7 pentru orice. Au intrat de mult in penibil dar ei s-au obisnuit 😀

 22. A propos de Armenianul acela care le stie pe toate si mai ales cele de la finante mai este in ROMANIA ?

  VAI si AMAR ce au facut acesti baieti veseli cu visteria ROMANIEI.

  Dar TARICEANU, specialistul in moto si neveste tinere, a inceput o noua meserie de reprezentant VIAGRA pentru impotentii politici din pnl.

  Se pare ca ii merge bine comertul cu asemenea clienti, melescanu, antonescu, orban.

  Dupa Citroen VIAGRA si Prezervativul este sigla USL ului, VIAGRA pentru pnl si Prezervativul pentru psd.

  Cine mai este pe la ei, a uitai tocmai pe nastase, acesta va ravni presidentia
  si in cavou dar se multumeste sa mai fie inca odata premier.

  Stiti dece pentru ca lui ponta nu-i plac deciziile, nu este un barbat politic, de altfel este ginerele socrului.

  dar usl UL are si fete frumoase, OLGUTA, saraca ii place sa sara din…., a ajuns in psd.

  Toti din aceasta ofcina au vrut sa dea FOCUL la EUROPA, au uitat ca nu mai pot face ce vor.

  Se concretizeaza prin aceasta criza a GRECIEI inceputul sfarsitului guvernarilor socialiste.

  In schimb PUTEREA nu trebuie sa se culce pe laurile crizei GRECIEI si sa urgenteze REFORMA, REGIONALIZAREA, VOTUL PRIN CORESPONDENTA, GUVERNANTELE din judete si cele intra judetene.

  GUVERNULE LA MIUNCA !!!

 23. Bancul spus de Nasul presedintelui Basescu de ziua lui in 4 noiembrie 2010 in pauza emisiunii de la B!.
  Presedintele nu-l stia.

  “Cica Obama, Medvedev si Basescu obtin o audienta la Sfintul Petru, intr-o incercare disperata sa-si rezolve niste probleme.
  Obama: Sfinte Petru, ajuta-ma te rog sa salvez America de la prabusirea economica, sa salvez poporul american!
  Sfintul Petru, dupa o ora de consultari cu Ingerii: Draga Obama, am o veste buna si una proasta! Vestea buna e ca America va fi salvata dar, din pacate, nu in timpul mandatului tau!
  Medvedev: Sfinte Petru, ajuta-ma sa ridic Rusia, sa devina din nou o mare putere mondiala!
  Sfintul Petru, dupa 2 ore de consultari: Dragule Medvedev, e ca si rezolvata chestiunea Rusiei, dar, imi pare rau, nu in timpul mandatului tau!
  Basescu: Sfinte Petru, eu nu vreau decit sa stirnesc coruptia din Romania!
  Sfintul Petru, dupa 3 zile de gindire: Traiane, treaba se va rezolva… DAR… nu in timpul mandatului meu!!! “

  • Erata: starpesc in loc de starnesc
   Foarte interesant ce s-a intamplat!!!???
   Bancul este rostogolit de pe blogul Nasului cu copypaste si acolo este scris corect adica “starpesc” iar la postarile mele pe unde l-am rostogolit apare “starnesc”!???

 24. Cu parere de rau, majoritatea celor ce postati aveti numai mesaje omagiale. D.lor va intreb, in ce tara traiti? In Romania e bine pentru cei care se ,,descurca”, va fi bine pentru cei descurcareti, e tara tuturor posibilitatilor(dar nu cele legale) asa ca nu va mai obositi cu laudele. Personal , cred ca lauda de sine nu miroase a bine. Asta cel putin pentru 90% din romani!

 25. Idiotul zilei

  Victor Ponta, după miștocăreala penibilă la care l-a supus pe Jeffrey Franks: «Boc a cheltuit UN MILIARD de euro din Fondul de rezerva pentru primariile PDL si UNPR.»

  Emil Boc (premier): «Îi transmit lui Ponta că minciunile se văd și se aud chiar și la Belgrad. Minciuna are picioare scurte și ar fi bine să se uite la cifre inainte de a vorbi. Guvernul a alocat în acest an primăriilor doar 49,6 milioane de euro din Fondul de rezerva, nu UN MILIARD, față de cele 483 milioane euro alocate doar în 2008 de guvernul liberal Tăriceanu sustinut de PSD.»

 26. Tanasescu: Masurile de austeritate, mai apreciate in afara, decat in Romania
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/mihai-tanasescu/stiri-mihai-tanasescu/tanasescu-masurile-de-austeritate-mai-apreciate-in-afara-decat-in-romania-1131645

  Cei dinafara care apreciază, trăiesc după alte standarde şi, indiferent unde s-ar afla, nu vor trăi niciodată ca în România…

  Dar e bine pentru că în fiecare lună se mai deschide câte un supermarket şi aştepţi cam mult la stop până să poţi traversa strada…

 27. criterii politice

  Se spune ca, la facerea lumii Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa
  prospere, a hotarit sa dea fiecaruia cate doua virtuti.

  Si asa fu.

  – pe elvetieni i-a facut ordonati si respectuosi fata de legi
  – pe englezi – perseverenti si studiosi
  – pe japonezi – muncitori si rabdatori
  – pe francezi – culti si rafinati
  – pe spanioli – veseli si ospitalieri

  Cand ajunse la romani, se intoarse catre ingerul care scria si-i zise:
  ‘Romanii vor fi inteligenti, cinstiti si PSD-isti’

  Cand termina facerea lumii, ingerul ii atrase atentia:
  ‘Doamne,ai dat tuturor popoarelor cite doua virtuti iar romanilor trei;
  in acest fel ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti’.

  ‘Aoleu, asa e! Ai dreptate! ‘

  Da, dar virtutile dumnezeiesti o data acordate, nu se pot lua inapoi;
  asa ca, ‘Fie ca romanii sa aiba trei virtuti! Doar ca nimeni nu va putea
  avea mai mult de doua in acelasi timp!’
  Si astfel, iata ce s-a intimplat:

  Romanul care e PSD-ist si cinstit, nu poate fi inteligent.
  Cel care e inteligent si PSD-ist, nu poate fi cinstit.
  Iar cel care e inteligent si cinstit nu poate fi PSD-ist.

  • Erata. Cine nu este nici cinstit, nici inteligent, nici psd-ist…..nu este roman.

 28. Constatare – Daca ai impresia ca tara ta nu se intereseaz​a de tine, incearca macar o data sa nu platesti impozitele.

  Noapte bună! Şi să visaţi bimbiline… 😆

 29. Adevarul este ca esti fata desteapta si multi te invidiaza pentru asta.Sa sti ca sunt si oameni care te apreciaza,si nu neaparat din PDL.I-ti doresc succes!

 30. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Apel telefonic de la o bătrânică:
  – Alo, poliţia? Veniţi repede.
  – Dar ce s-a întâmplat?
  – Obraznicul ăsta de poştaş s-a cocoţat în pomul din curte şi îmi întărâtă câinele.

 31. În capul lui Ponta e un haos mai mare decât în Grecia
  Autor: Carmen Vintilă

  Adversar al referendumului la noi acasă, liderul PSD, Victor Ponta a devenit partizanul plebiscitului din Grecia. Socialistul Georgios Papandreou l-a lăsat însă în offsaid pe omologul său român.

  Citiţi mai mult: În capul lui Ponta e un haos mai mare decât în Grecia – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/in-capul-lui-ponta-e-un-haos-mai-mare-decat-in-grecia-952659.html#ixzz1co2J2WjQ
  EVZ.ro

  • Silver,
   O tema interesanta care sper sa-ti placa si cred ca va place si celor care au apetenta spre unele teorii conspirationiste despre care atentie:nu spun ca ar fi false 🙂
   De aceea ma joc si eu cu una compusa acum de mine daca nu este deja lansata de specialistii in domeniu.
   Asadar sa ne intrebam ce s-a intamplat la bursa zilele astea:

   Pai de ex o actiune de 100 a scazut dupa anuntul referendumului grecesc la 80-70 si desigur ca azi- maine va creste din nou la 100 sau la 110 .
   Cine a vandut alaltaieri a pierdut si cine a cumparat a castigat.
   Mai, mai, mai, ce seamana chestia asta cu ce a patit(facut) Rothschild cand cu batalia de la Waterloo.
   Numai ca atunci a fost o speculatie pregatita si provocata de dl R. iar azi , nu-i asa?… totul este intamplator, unii pierd si altii castiga la Bursa asa cum explica si un mare economist (i-am uitat numele) care spunea ca daca in locul brokerilor, am pune o turma de cimpanzei intro sala de bursa, posedand ei actiunile brokerilor si daca semnele acestora ar fi codate (cam ca in LINCOS-limbajul cosmic cu care m-am distrat si eu odata) si traduse cu cumpara sau vinde, cate si … etc, atunci la inchiderea bursei am avea cateva maimute bogate si altele falite. Se poate spune ca statistic distributia ar trebui sa fie gausiana.

   Ei Silver, dar daca o singura maimuta sau doua ar castiga sistematic ce ai spune?
   Ca e un broker deghizat in maimutza, asa cred eu 🙂
   Si daca veti vedea cam cine (nu veti putea vedea ca astea sunt lucruri ocultate cu grija) s-a imbogatit sau mai corect spus si-a dublat sau triplat averea pe seama acestei scene de teatru cu roluri principale Grecia, EU si G20 ce ai spune? 🙂

   Cum ti se pare asta? 🙂

  • ***ion adrian – nu mai bine mă puneai în faţa unei probleme de gramatică?
   Cine vrea să mă scoată din circuit îmi inchide gura aşa, cu cifre… 😮

  • Care cifre Silver , nu mai fa pe modesta?
   imteleg ca ai inteles foarte bine, dar te alinti.
   Degeaba, ca sunt cam departe 🙂
   Si oricat as dilata spatiul si contracta timpul, tot nu izbandesc 🙂

 32. Felicitari pentru analiza pertinenta asupra prostiei populismului lui Papandreu. Statul asistential este falimentar iar Grecia a fost apogeul. Mai sunt si altele, dar as dori sa va intreb ceva care de asemenea are legatura cu economia. Oare nu ar fi bine ca statul roman, care in opinia mea este inca unul semi-asistential, sa scada taxele si impozitele cu multe multe procente pentru a stimula investitorii? Cam cu 60%-70% zic eu. In felul acesta ar ramane mai multi bani in buzunarul nostru.

  • Investitorii NUUU sint atrasi de o tara unde se practica taxe si impozite mici ci de starea mediului economic .De ce?.Un investitor se multumeste cu un profit mai mic dar sigur intr-o tara unde se practica impozite mari dar cu mediu economic sanatos decit sa investeasca intr-o tara cu impozite mici dar cu profit nesigur si implicit mediu economic slab.Practicarea de impozite mici este un indicator tip=semn de slabiciune economica acuta.De aceea stabilirea impozitarii ar trebuii lasata NUMAI in seama specialistilor si NUUU ‘pe baza ‘unor ideeolgii politice aberante.

 33. Toata lumea normala la cap este deacord ca NUUU e bun populismul desantat.Aici aveti dreptate perfect. Daaaa statul NUUU in orice situatie banala are grija de cetateni.Corect.Dar e criza si nu e o situatie banala!!!!!

 34. Populismul a fost în ultimii 20 – 30 de ani o caracteristică importantă a socialiștilor și vedem unde ne duce: la criză. Programele de bunăstare socială, în care statul face totul pentru individ, au dat faliment odată cu intrarea în criză. Pentru a rezolva această situație, avem nevoie de o dreaptă coerentă, o dreaptă puternică, o dreaptă liberală, o dreaptă populară, dar corectă, care să învingă pe comuniști!

 35. Gazdei noastre si tuturor celor care azi isi serbeaza onomastica (fie ei si in tara Albionului) , cele mai bune ganduri si sincere urari de
  La multi ani !

 36. stimata doamna udrea, dumneavoastra veniti si aratati cu degetul catre socialisti ca sprijina referendumul din grecia? dumneavoastra, o reprezentanta a pdl, faceti acest lucru? sa va aduc aminte de referendumul facut de seful dumneavoastra simultan cu alegerile din 2009? vorbiti de actiuni populiste si le blamati… dar cum se face ca partidul dumneavoastra a mers pe aceste actiuni si a “castigat” alegerile? spuneti ca acesta este ultimul an al politicienilor populisti… asta inseamna ca scapam de dumneavoastra, seful dumneavoastra si lacheul de la palatul victoria? sa nu uitam de baile de multime pe care le facea seful dumneavoastra. daca ati uitat, cautati in arhiva video a partidului ca sigur gasiti ceva fragmente, puse la capitolul “asa ii fraierim noi pe ei”.
  in incheiere nu pot decat sa va doresc viata lunga si putere… caci va vor fi necesare pentru a plati tot raul pe care l-ati facut acestei tari in 7 ani de zile.

 37. nu ar fi prima si nici ultima minciuna a psd-ului. mai nou circul cu excluderea lui geoana seamana izbitor cu excluderea lui Oprescu. parerea mea este ca au facut tot acest scenariu sa poata avea doi canditati la alegerile prezidentiale. imi pare rau ca nu am auzit pe nimeni luad in calcul acsest fapt. sunt atat de disperati sa ajunga la putere incat cred ca sunt capabili de orice.
  nastase simte miros de puscarie. Antonescu, in schimb, e nerabdator, ca un copil ce asteapta o jucarie. poate Geoana nu stie nimic, e prea prost, dar in mod sigur diavolii din psd se folosesc de prostia lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *