Mihai Atănăsoaei: Schimbarea în Sectorul 5 vine pe 10 iunie


Dintre toate sectoarele capitalei, Sectorul 5 este cel mai puțin dezvoltat. Trei ani și jumătate, perioadă în care Mihai Atănăsoaei a fost prefect al Capitalei, a văzut câtă nevoie are Sectorul 5 de o altă administrație. De aceea a ales să candideze la primărie. Poate rezolva problemele importante ale sectorului și, implicit, ale bucureștenilor care locuiesc aici. Şi asta pentru că este tânăr, are voință și vrea să trăiescă, la rândul lui, într-o capitală europeană, pe de-a întregul. Până acum oamenii din Sectorul 5 nu au avut un sprijin în administraţia Vanghelie. Nu se poate ca toate celelalte sectoare ale Capitalei să se dezvolte cu fiecare zi care trece, în timp ce oamenii din 5 nu beneficiază nici măcare de serviciile publice de bază, cum ar fi curățenia.

Sunt multe probleme în Sectorul 5. Mihai Atănăsoaei va rezolva în primul rând problema curățeniei, pentru că din păcate acesta a fost un aspect neglijat și mai ales ignorat de actualul primar. În acest sens, va demara procedura de achiziție publică a serviciilor de curățenie și deszăpezire din prima zi a mandatului de primar.

De asemenea, va face din Primaria Sectorului 5 o primărie deschisă serviciului public. Primăria domnului Vanghelie este acum o redută de necucerit pentru cetăţeni. Va urgenta procedurile de eliberare de acte, avize și autorizații pe care locuitorii sau reprezentanții mediului privat le așteaptă de ani de zile. La fel de important, va aloca fonduri serioase înspre investiții, fie că vorbim de asfaltări și canalizări, amenajarea terenurilor virane pe care astăzi zac munți de gunoaie sau dotarea corespunzătoare a polițiștilor locali.

“E nevoie, deci, în primul rând de o viziune și de o proiecție bugetară axată pe investiţii, adică exact ceea ce actuala administraţie nu știe să facă. Dacă ar fi știut, ar fi demonstrat în 12 ani.”, declară dl. Atănăsoaei.

Problema câinilor are rezolvare:

“Câinii fără stăpân reprezintă una dintre principalele probleme ale Bucureștiului, o problemă pe care am căutat să o rezolv inclusiv din poziția de prefect al Capitalei. Astfel, soluțiile mele la problema câinilor vagabonzi sunt punctuale și le-am înaintat deja, în mandatul de prefect, Parlamentului printr-un proiect de lege care vizează: o evidenţă riguroasă a câinilor fără stăpân, a câinilor cu stăpân şi a câinilor cu regim special prin crearea unei baze de date cu registre separate pentru fiecare categorie; obligația Consiliilor locale de a amenaja din fonduri propriiadăposturile pentru câinii fără stăpân; amenajarea corespunzătoare a adăposturilor, astfel încât să fie îndeplinite toate condițiile pentru bunăstarea animalelor: spațiu, hrană, ventilație, loc de mișcare; interzicerea creşterii, hrănirii sau adăpostirii câinilor în locuri publice sau în spaţii adiacente acestora; eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt grav bolnavi sau agresivi şi ai căror stăpâni nu pot fi identificaţi.”

Schimbarea pentru cetățenii Sectorului 5 poate să înceapă pe 10 iunie. E nevoie doar de prezență la vot, e nevoie ca toate nemulțumirile oamenilor din Sectorul 5 să se concretizeze în voturi. Altfel, aceste nemulțumiri vor continua și în următorii 4 ani. Decizia e numai în mâinile lor.

One thought on “Mihai Atănăsoaei: Schimbarea în Sectorul 5 vine pe 10 iunie

  1. ESTE FOARTE INTERESANT…SUNTEM O FAMILIE DE CETATENI AMERICANI PLECATI IN STATELE UNITE,DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU,DETINEM PESTE 20,000 METRI PATRATI DE HALE CE POT FI AMENAJATE PENTRU UN ADAPOST,MARE PENTRU CAINI FARA ADAPOST,TOT PE ACEST AMPLASAMENT DETINEM 8 SPATI ADMINISTRATIVE,CABINET VETERINAR,CAMERE FRIG,BAZINE DE DECANTARE A DEJECTILOR ANIMALE,POST TRAFO,MAGAZI,ATELIERE MECANICE,CURTI ,SPATI VERZI ”PARCURI”INTRUN CUVANT UN LOC IDEAL UNDE ACESTI CAINI FARA STAPAN AR PUTEA SA GASEASCA ATENTIE MEDICALA,INGRIJIRE ESTETICA,PROMOVAREA ADOPTIEI ATAT PE PLAN NATIONAL SI INTERNATIONAL.SUPORT DE LA COMPANIA AMERICANA ”INTERNATIONAL DOG RESCUE,PE CONT PROPRIU IN ULTIMI ANI AM REZOLVAT SITUATIA A PESTE 100 DE CAINI DE DIFERITE MARIMI,CHIAR IN A DOUA SAPTAMANA DIN LUNA IUNIE 2012 AM GASIT O NOUA CASA LA 2 CAINI MATURI 6 SI 4 ANI AMBELE EXEMPLARE AVAIND PESTE 50DE KILOGRAME GREUTATE,TOCMAI LA CELALALT CAPAT AL PAMANTULUI SI ANUME IN FLORIDA USA.
    SI CE ESTE CURIOS CA AM CONATCTAT ACESTE ONG-URI ARATANDUNE DISPONIBILITATEA DE A SOLUTIONA IMPREUNA SITUATIA ACESTOR PATRUPEDE,….UNDE INTIAL CREDEAM CA VOM FI CONTACTATI CA SA PUNEM UN PROIECT IN ACEST SENS,….SPRE SURPRIZA NOASTRA TOTI STRIGA SUS SI JOS SA SE FACA CEVA!!! DAR NIMENI NU FACE NIMIC.
    NU MAI INTELEGEM NIMIC SE VREA SA SE FACA CEVA SAU NU???!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *