Mape si dosare

Elena UdreaAnul a debutat brusc si lucruri ramase de facut’ din 2007 au venit la rand. Printre ele, numirea ministrului Justitiei si avizarea’ de catre Presedintele Romaniei a solicitarii venite din partea DNA de a’ cere inceperea urmaririi penale impotriva’  a opt actuali si fosti membrii ai Guvernului. Deci motive de mare suparare si vehemente proteste din partea celor care isi doresc controlarea justitiei si esecul luptei impotriva coruptiei.

Refuzul intemeiat al Presedintelui Romaniei de a semna numirea doamnei Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei a incins spiritele si a scos la rampa pe aceiasi vorbitori pe care ii vedem de fiecare data gata sa spuna orice minciuna doar pentru al scoate basma curata pe Tariceanu si a demonstra cat de imoral sau in afara legii este Traian Basescu. Argumentele acestora sunt de-a dreptul aiuritoare si nu au legatura cu faptele in realitatea lor. Asa ca mapa profesionala a Noricai Nicolai a devenit un dosar de cadre facut de securisti si de comunisti pentru a-i afecta acesteia cariera. Initial respectiva doamna a spus ca cele doua situatii amintite de Presedinte in declaratie de presa, din cauza carora i se refuza numirea sunt “minciuni sfruntate”. Dupa ce toata lumea a vazut actele din mapa profesionala, dovezi ale unor erori grave profesionale, batalia celor care o sustin s-a argumentat prin faptul ca mapa profesionala este dosar de cadre, ca si ministrul Monica Macovei are o astfel de mapa si ca, oricum Presedintele nu trebuie sa-si permita sa analizeze competenta si moralitatea celor propusi de premier pentru functia de ministru. Obligatia lui este sa semneze, da, ca notarul, asa cum spunea deunazi cineva la televizor. Deci ne-am ales un Presedinte, l-am revalidat prin votul coplesitor dat la Referendumul pentru demiterea sa, pentru al transforma in notarul celui pe care el l-a desemnat in functia de Prim-Ministru. Ce nu spun cei care sustin o astfel de pozitie este faptul ca mapa profesionala este obligatorie pentru toti magistratii si astazi ca si in trecut(art.42 alin.1 din Legea nr.303/2004), ca doamna Nicolai era dintre cei avantajati si nu persecutati, datorita faptului ca era secretar de partid, ca actele din respectiva mapa se refera strict la activitatea profesionala a acesteia si nu la datele privind membrii familiei ori atitudinea fata de regimul comunist, asa cum se intampla in dosarul de cadre, ca una din cele doua erori profesionale este din anul 1991, deci dupa regimul comunist, ca toate referatele, deciziile, etc. din mapa nu sunt semnate de personaje cu nume de cod ci de sefii dansei de la momentele respective, procurori dintre care unii mai profeseaza si astazi. Uite cum este ocolita realitatea incercand sa se construiasca un scenariu in care personajul negativ este, ati ghicit, Traian Basescu.

Acestia invoca in sprijinul lor’ si decizia Curtii Constitutionale in cazul refuzului Presedintelui de al numi pe Adrian Cioroianu ministru de Externe. Si aici demonstreaza rea credinta si necunoastere, deoarece Adrian Cioroianu a fost trecut prin Parlament odata cu Guvernul remaniat, astfel incat nu a mai fost nevoie de Decizia Curtii Constitutionale, venita dupa momentul votului din Parlament. In plus, ceea ce nu spune nimeni si este extrem de important, in chiar acea Decizie se precizeaza “Presedintele Romaniei are indreptatirea de a verifica corespunderea candidatului pentru functia propusa(…) si poate solicita motivat o alta propunere din partea’ Primului Ministru”. Se mai spune apoi “In toate cazurile respingerea candidaturii trebuie sa fie motivata”. Deci, Presedintele nu poate fi obligat sa investeasca’ cu incredere pe oricine i se propune. Daca facem o paralela intre comisiile parlamentare’ prin care trec candidatii la functia de ministru atunci cand acestia sunt supusi votului Parlamentului, vom vedea ca aceste comisii pot da aviz negativ, iar Primul Ministru vine cu o alta propunere. Asa s-a si intamplat pana acum, deci a o sustine pe Norica Nicolai in pofida refuzului Presedintelui este dovada relei credinte a Primului Ministru si a liberalilor, mai ales ca Traian Basescu s-a aratat dispus la discutii inca de la inceput, inainte de a preciza public’ motivele pentru care nu semneaza Decretul de numire’  insa Tariceanu a refuzat orice intalnire.

Ce se va intampla? Cred ca Traian Basescu’ nu va semna decat daca, fie propunerea trece prin Parlament, fie dispune astfel’  Curtea Constitutionala. Pana atunci, ma bucur sa constat ca opinia publica a inteles adevarul si este de acord in proportie de mai mult de 80% cu Presedintele Romaniei.’

P.S. In textul urmator voi scrie despre avizul dat de Presedinte pentru a se putea incepe urmarirea penala in cazul celor opt fosti si actuali ministri.’ ‘

264 thoughts on “Mape si dosare

 1. @president of norway
  Este la noi in oras unul care se crede Napoleon.Daca vrei, da-mi nr. tau de telefon si-ti garantez ca te suna sa schimbati cateva vorbe. Daca nu ma insel, mai vorbeste cu unul, la Tecuci, care se crede Leonardo Da Vinci.

 2. @
  gigi

  Domnul MELESCANU si-a pierdut pedala, era si normal, aschia nu sare departe de buturuga putreda a pnl.

  Acelasi efect daca Traiceanu propunea in locul lui pe Adrian NASTASE.

  Totul pentru a trage de timp, va asigur cu Traian BASESCU nu le merge.
  Orice limita are o limita, cred ca s-a depasit orice limita.

  Nu razbunare, democratic acesti indivizi trebuie compromisi, sa moara (politic) pe limba lor.

  Ce cauta acest individ la v

 3. Norico dispari si de aici.Daca nu vei iesi ministru al justitiei mai bine iesi si de pe blogul asta.Trebuie sa vina subiecte noi.M-am plictisit de subiectul asta si de ‘mape si dosare’.Si la scoala aveam mape si dosare,stive intregi.m-am plictisit de ele,sa nu le mai vad.Bine ca am scapat de vreo 15 ani.:))

 4. Prieteni e simbata seara!! Lasati-o de politica. Iubiti-va si fiti fericiti!! CE-o sa mai vreti timpul asta inapoi!!!! Si schimbati-va e-mailurile si mai lasati oamenii in intimitatea lor!! D-na UDREA e tinara si are nevoie de odihna, refacere . Destul ca sta noptile cu voi, macar simbata si duminica intelegeti ca mai are si familie, ca si voi . Om politic, inteleg, dar totusi OM. Mai este si d-na administrator ,tot om daca nu ma insel. Si dumneaei sta dupa noi noptile. Am pretentia ca sunteti toti inteligenti si intelegatori. OK?? Va doresc o seara placuta in sinul familiei , cine are, cine nu, sa-si faca . BAY, bay. Luni primiti un nou subiect.

  Administrator:
  O seara placuta si tie Cristi 🙂 .

 5. Nici n-a venit bine Dl.Melescanu si au si inceput sicanele.Comunistii astia…nu mai scapam de ei?

 6. Noricuta nu se lasa, Melescanu nu isi doreste justitia, ar fi lupul in st

 7. scz admin.ca te-am facut sa-mi unesti mesajele.ai facut f bine,dar te-am pus la treaba.mi-a venit o idee repede am zis-o f scurt,dupa aia mi-au mai venit vreo doua.dar scriu f repede sa nu uit ce am de zis.

  Administrator:
  Nu-i nimic 🙂 .

 8. Si ce punem in loc?Oricum eu nu mai votez.De 3 ori am fost dezamagit la vot.A patra oara nu mai exista.Nu mai votez.M-am saturat de politica,de interesele lor,de tot.

 9. E cunoscut cineva ce are 4 benzinarii in bucuresti,un maserati negru ,un mercedes si un motor?

 10. Stimata Doamna,

  o explicatie la cele scrise de dvs.:

  “… a incins spiritele si a scos la rampa pe aceiasi vorbitori pe care ii vedem de fiecare data gata sa spuna orice minciuna doar pentru al scoate basma curata pe Tariceanu si a demonstra cat de imoral sau in afara legii este Traian Basescu.[…]”

  ar fi urmatoarea:

  Domnul Presedinte Traian Basescu are destui dusmani, astfel incat sa nu duca lipsa Tariceanu, de prieteni!

 11. Cei care par prieteni cu Tariceanu, nu sunt prietenii sai, sunt doar dusmanii Presedintelui.

 12. Daca nu ai dusmani,nu ai valoare.Cu cat ai dusmani mai puternici,cu atat esti mai valoros.Important e sa-i si invingi.

 13. … asa ca, Tariceanu este o tinta falsa, demna de luat in seama, dar, falsa!

 14. @democrat-L vorbele tale sunt adanci si pline de inteligenta.ma incearca un sentiment de multumire sufleteasca si mandrie patriotica de cate ori iti citesc randurile scrise cu atata obiectivitate si lipsa de obedienta fata de dl goe si a lui mamitica.

 15. @iubitorii de sofisme de pe acest blog (ex.:leo)
  Putem sa ducem logica primara mai departe , asa de kiki , sa vedem unde ajungem.
  Deci , dusmanii Presedintelui trebuie musai sa fie prietenii lui Tariceanu. Daca nu sunt inca, in preajma primelor alegeri, nici atat nu vor mai fi . Pe de alta parte, toti prietenii Presedintelui nici nu vor sa il vada pe Tariceanu . De asemenea , cei care doar par prietenii Presedintelui, ar putea fi prietenii lui Tariceanu , la fel de bine precum, tineti-va bine, cei care doar par prietenii lui Tariceanu sunt, in realitate, doar dusmanii Presedintelui. Adica , iata ce era de demonstrat (sofismul dvs.). Nu am trecut prin reducerea la absurd, pentru ca e cam tarziu , ar trebui sa apelam la negarea negatiei si ar trebui sa ne sculam cu mintea in colturi. Doar atat pentru seara asta :”Cine nu este cu Presedintele , inseamna ca nu e iar , pe de alta parte, cel “care este ” cu Presedintele nu inseamna ca e Vanghelie “.Noapte buna…

 16. Si una calda dupa lansarea pe blogul Corina CRETU,

  Le premier téléphone Nokia fabriqué en Roumanie

  Selon des sources proches du projet, la compagnie finlandaise Nokia a produit mardi soir, le 15 janvier 2008, le premier téléphone mobile fabriqué en Roumanie.

  Le groupe Nokia a décidé au printemps dernier d”ouvrir dans la commune de Jucu, département de Cluj (centre de la Roumanie), un site de production, cet investissement étant le plus élevé de Roumanie ces 18 dernières années.

  Le chef de la direction de communication de Nokia, Monica Alb, n”a fait aucun commentaire sur la fabrication de ce premier téléphone mobile à Jucu.
  Elle a dit qu”elle offrirait des informations après la communication des résultats financiers du groupe Nokia pour 2007, après le 24 janvier.

  L”implantation de la compagnie finlandaise dans le département de Cluj représente l”un des plus grands investissements effectués en Roumanie après décembre 1989.
  Afin de faciliter l”installation de la compagnie, le conseil départemental a démarré la construction d”un parc industriel qui aura une superficie de 159 hectares, dont 90 ha occupés par la plate-forme Nokia.

  D”autres compagnies s”installeront dans ce parc, notamment des compagnies qui dérouleront des activités connexes à la production de téléphones mobiles.

  À la suite de l”implantation de la compagnie finlandaise à Cluj, environ 15 000 emplois seront créés, l”investissement réalisé dans ce parc industriel s”élevant à 200 millions d”euros.

 17. pt. nastyb0y Says:

  e bine, in afara de:

  ” … cei care doar par prietenii Presedintelui, ar putea fi prietenii lui Tariceanu …”

  corect, fiind:

  -cei care doar par prietenii Presedintelui, ar putea fi DUSMANII lui Tariceanu!

 18. pt. nastyb0y Says:

  Adica, iata ce era de demonstrat (sofismul dvs.)!

 19. ce joc mai e si asta?mi se sucea creierul daca-l puneam la contributie.asa a ramas intreg ca nu l-am pus.:))))

 20. pt. nastyb0y Says:

  Dar, stii ca ai dreptate!

  E bine, cum ai zis:

 21. M-am uitat si pe alte bloguri.Unora le place sa scrie mult,sa faca niste compuneri de zeci de pagini.Din fericire mie nu-mi place sa citesc ce scriu ei acolo..Cine sta sa citeasca romane?Incep cu ziua cand s-au nascut si zic tot parcursul pana la 77 de ani.Se comporta ca niste veritabili comunisti.


  Raspuns Elena Udrea:

  Si eu am fost tentata initial sa scriu texte lungi pe blog. Un om de bine mi-a explicat ca va fi plictisitor. A avut dreptate.

 22. Sunt aici, citesc mesajele din urma. Am doua variante: sa incep sa va raspund sau sa incep prin a schimba textul de pe blog. Aveti vreo preferinta?

 23. Eu zic sa schimbati textul de pe blog!

  Raspuns Elena Udrea:
  OK

 24. Elena este greu pt tine sa iei o decizie nu?

  Raspuns Elena Udrea:
  Arareori.

 25. Mercedes aici pocnesti din degete si se rezolva aproape orice…doar luna de pe cer nu poate fi adusa.

 26. poate fi adusa cu ajutorul unei galeti de apa! Mai greu e sa o iei!

 27. Doamna,

  da’ veniti inapoi aici, dupa ce postati noul text!

 28. …cand e doamna Udrea printre noi parca blogul prinde viata!:)cel putin acesta e feelingul meu!:)

  Raspuns Elena Udrea:
  Multumesc! Din pacate ajung aici tarziu, cand si ce mai plini de viata deja dorm.

 29. Nu se blocheaza blogul la 250 de mesaje?Pe alte bloguri sunt maxim 30 de mesaje.Acolo chiar nu au de ce sa se blocheze,poate din prostie.:)

 30. @adi:nu se blocheaza fiindca acest blog e”inteligent”precum sefa lui:))

 31. M-a enervat enervat rau Dl.Melescanu.Practic justitia sta pe loc.Astept si eu rezultate.In schimb se cer dosare…se mai amana.Sunt unsi si astia cu toate alifiile,stiu toate trucurile posibile.

 32. subiectul urmator mergea scris,salvat intr-un document si dupa aia doar dat copy paste si aparea?sau nu?

 33. poate nu chiar sta pe loc ,ea merge dar a cam gresit calea…arata ca ar stationa insa se indreapta spre teluri pozitive ei doar.sper ca se-ntelege:(

 34. Cum adica?Doamna Udrea doar la noi se gandeste acum si deloc la dansa si familia ei.:))))))))))

 35. Chiar are familie numeroasa?Sunt peste 2000,pornind de la nr.1 in stat?

 36. sa nu se inteleaga magarii aici.romana asta poate avea mai multe sensuri.

  Raspuns Elena Udrea:
  La ce va referiti?

 37. Scuze.A fost o gluma.Ma refeream la familia pdl,cunostinte,relatii.Familie poate fi si cu ghilimele scrisa.