Mândria de a fi român (II)

Ca demnitar al statului român, una dintre obligaţiile principale pe care le ai este să promovezi cât mai bine imaginea României în lume. Eu am făcut asta nu numai pentru că este în atribuţiile funcţiei pe care o deţin, ci mai ales pentru că sunt cu adevărat mândră de România. Aş putea spune că funcţia de ministru al Turismului doar mi-a creat oportunitatea de a-mi exprima public, în context oficial, sentimentele pe care le-am avut întotdeauna pentru ţara mea.

Într-o perioadă în care este de bon ton să prezinţi numai lucrurile mai puţin bune care se întâmplă la noi, a te strădui să promovezi România în lume, să le spui tuturor celor cu care te întâlneşti despre unicitatea naturii, culturii ori patrimoniului şi despre căldura oamenilor înseamnă patriotism.

În timp ce mulţi dintre noi, românii, ironizează această atitudine firească şi preferă să îşi exprime permanent neîncrederea în potenţialul ţării, fiind primii ei critici, chiar şi când nu le cere nimeni părerea, există personalităţi în plan internaţional care vorbesc  admirativ despre România. Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre şi pot afirma, fără ezitare, că a făcut mai mult pentru imaginea României, în ultimii ani, decât oricare dintre noi.

Imediat după avanpremiera documentarului Wild Carpathia, care a impresionat Marea Britanie şi ţările unde se difuzează Travel Channel, am şi spus-o public: dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de Carpaţi, noi de ce nu am fi? Doar pentru că unii încearcă să construiască o stare de spirit negativă, distructivă, pentru că toată viaţa s-au ocupat cu dezinformări şi manipulări, nu înseamnă că noi ceilalţi trebuie să cădem în capcana lor şi să ne iubim mai puţin ţara!

Carpaţii reprezintă şi elementul natural în conceptul brandului turistic naţional pe care l-am creat şi lansat anul trecut şi care a provocat valuri de critici acasă, inclusiv pentru alegerea acestora ca element central al logotipului. Iată că se dovedeşte că am avut dreptate şi de data aceasta, astăzi vorbindu-se din ce în ce mai mult în lume despre România prin prisma unicităţii ecosistemului Munţilor Carpaţi.

Adaug la argumentele succesului atât de contestatului brand turistic şi rezultatele foarte bune din 2011 în ceea ce priveşte numărul de turişti români şi mai ales străini care au petrecut vacanţele în România: statistica oficială arată creştere de 17% a turismului şi pe trimestrul trei.

Vizita la Londra nu s-a rezumat doar la ceaiul luat împreună cu Prinţul Charles sau la interviul acordat The Daily Telegraph, ci am avut şi o întâlnire cu câţiva membri ai comunităţii româneşti de acolo. Români plecaţi din ţară în speranţa unei vieţi mai bune, foarte bine pregătiţi, cu job-uri foarte bine plătite şi cu aşteptări mari ca lucrurile să se schimbe acasă. Toţi mi-au spus acelaşi lucru: nu e uşor departe de casă, nu le-a fost uşor să se adapteze într-un mediu diferit de al nostru, dar au făcut tot posibilul să se impună acolo. Sunt, la rându-le, ambasadori ai imaginii noastre în lume – prin carierele lor, prin bunul-simţ de care dau dovadă, prin felul lor de-a fi, creează o imagine bună României în lume. În felul lor, fiecare încearcă să-şi ajute ţara să fie mai bine văzută. Le-am mulţumit tuturor şi le-am transmis acelaşi mesaj: îi aşteptăm acasă, dacă nu de tot, măcar în vacanţe.

Vizita mea la Londra a fost un potpuriu de trăiri şi sentimente legate de mândria de a fi român. Aşa că-i îndemn pe toţi românii, mai ales că se apropie Ziua Naţională, să încerce să fie mai optimişti şi să creadă în viitorul acestei ţări.

 

68 thoughts on “Mândria de a fi român (II)

 1. Am privit pozele de pe facebook şi aseară, şi azi, şi mă întreb: oare figura drăgălaşei noastre ministru i-a amintit Prinţului Charles de Diana ❓

 2. PATRIOT, NATIONALISTE, MANDRU

  – Patriot, iubirea fata de tara ta,
  – Nationalist, detestare celelante tari.
  – MANDRU sau suntem mandri de cainii maidanezi din tara noastra.

  A propos de actuala visita,

  « En politique, si vous voulez des discours, demandez à un homme. Si vous voulez des actes, demandez à une femme »
  Margaret Thatcher

  Suntem MANDRI si ca avem une Margaret THATCHER in Doamna Elena UDREA !!!

  • @Stefan Radoveanu. Fanica draga, te inseli sau oricum confunzi personajele. Nu, in mod sigur Elena Udrea nu seamana cu Margareta cea de fier a Engliterei. Margareta cea de fier era o femeie – om politic cu viziune, era autoritara, tenace si care in mod miraculos isi inzecea puterile atunci cand pornea o actiune. Exemplific cu lupta ei pentru reducerea la cote rezonabile a puterii sindicale care in perioada guvernarii laburiste anteriore crescuse excesiv de mult. Si mai concludent, daca iti amintesti ce lupta teribila a dus Margareta cu minerii care declarasera greva generala, greva care s-a prelungit excesiv de mult si care ameninta cu paralizarea activitatii economice a tarii. Ulterior s-a aflat ca sindicatele minerilor erau infiltrate de agenti ai KGB, iar rusii au pompat bani seriosi acelor sindicate ceea ce le-a permis sa continue greva pe o lunga perioada. Indiscutabil, Margareta a iesit invingatoare. La vremea respectiva, majoritatea specialistilor apreciau ca Marea Britanie prezinta toate caracteristicile unei tari care se indreapta catre grupul tarilor in curs de dezvoltare, intratat de mult a durat decaderea economica a Angliei dupa destramarea imperiului colonial. Meritul cel mare al Margaretei a fost acela ca a reusit sa opreasca acea cadere economica si mai mult sa reia cresterea economica de o maniera viguroasa. Toate acestea au determinat pe supusii Majestatii Sale sa o supranumeasca drept “Doamna de Fier”. Vdeti vreo similitudine cu biografia politica a doamnei Elena Udrea? Domnia sa are insa alte calitati care o fac un om politic redutabil. Intre altele remarc marea sa capacitate de a armoniza intre punctele de vedere divergente din partid reusind astfel sa mentina unitatea partidului, ceea ce nu este deloc putin in conditiile in care astazi, in zilele crizei, partidul domniei sale se afla la guvernare si tendintele centrifuge pot fi periculoase. Cele cateva cazuri de parasire a partidului reprezinta tocmai exceptiile care intaresc regula. Credeti ca este suficient pentru a o numi drept “cea de Fier”? Inca nu este cazul. Pentru a putea accede la aceasta inalta distictie, candidata dv. la aceasta distinctie va trebui, la un moment dat sa isi asume functii grele si pe timp de criza si functie de cum isi va face treaba, natiune o va cataloga. Ea sa isi faca treaba ca noi fier inca mai avem destul.

  • ***Turnul de observatie – eu sunt ceva mai realistă în ceea ce priveşte oamenii, în general, deoarece ştiu că nimeni nu se naşte nici învăţat, nici politician. Totul se învaţă…

   Lasând-o la o parte pe Udrea pe care văd că nu vrei să scapi nici un moment/motiv ca s-o atigi, spune-mi, cunoşti biografia Margaretei? La ce vârstă s-a spus despre ea că este de fier, de oţel sau alte metale durabile, inoxidabile, insensibile la hâieli?

   Altceva, Turnule! Doamna Udrea este o femeie tânără, un politician de viitor şi, ştii de ce? Pentru că-i place, este pasionată, n-a intrat în politică să fure şi, fii convins, că dacă va continua în ritmul anilor în care, spre disperarea opoziţiei, s-a afirmat la Turism, peste ani, la primul, al doilea ori al cincilea bilanţ, se vor spune şi despre dumneaei cuvinte laudative ca şi despre doamna de care tu faci vorbire în comentariul de mai sus… De ce nu? De ce nu găseşti în tine puterea de a te bucura de un om tânăr, de munca şi rezultatele lui, puterea de a-l încuraja?

  • @Silverstar. Bati la usi deschise Silverstar. Cam acelasi lucru l-am spus si eu despre doamna Elena Udrea, doar ca am folosit alte cuvinte. Pe a accede la aceasta inalta distinctie “… cea de Fier” trebuie sa convingi insa ceva mai mult si nu doar intr-un domeniu. Scoaterea tarii din criza ar fi cel mai bun indicator pentru a o aseza alaturi de Margareta cea de Fier a Engliterei. Deci ii trebuie functia de Premier pentru a se putea afirma pe deplin. Boc deja este inutil in Palatul Victoria, ba mai mult, chiar incurca. Este tocmai momentul potrivit pentru a face pasul cel mare. Sa stii ca noi, in suflet inca avem rezerve mari de fier si inca din ala inoxidabil si abia asteptam sa ne aratam generozitaea fata de un ipotetic “cineva”. De ce nu ar fi tocmai domnia sa beneficiara generozitatii noastre. Repet, momentul este cat se poate de potrivit. Ca nu scap nici un moment/motiv ca sa o ating? Pai atingerea mea este de bine, deoarece nulitatile mai ca nu le bag in seama sau pentru “aia” am expresii consacrate, expresii de care doamna Elena Udrea inca nu a avut parte. Deci daca o mai ating din cand in cand si pe ici colo sa stii ca este un semn de apreciere, deci din partea mea are toate sansele sa poarte acea distinctie de Fier. Recomand amicului Fanica Radoveanu sa nu se grabeasca cu acordarea distinctiilor deoarece “graba strica treaba” si ne vom trezi cu o distinctie care rugineste, ori eu vreau sa acord oricui, nu numai doamnei Elena Udrea, o distinctie dintr-un otel inoxidabil astfel incat sa se poata scrie si in cartile de istorie despre insemnatatea distinctiei precum si a personajului ce a purtat-o.

  • @
   Turnul …
   silv….
   Cie,

   Pentru ceea ce face in ministerul care-l pastoreste este une Margaret THATCHER .

   O secunda de comparatie cu ceilanti ministri de la turism si actualul ce veti spune ?

   Romania a avut un oarecare psd IST grasut el, nu-i mai retin numele ce a facut ?

   Sunt sigur ca si problema cainilor maidanezi o va rezolva si transfera la primarii.

   Coalitia actuala nu se poate plange de Margaret THATCHER !!!

   Si in final, nu mai fiti GELOSI si PRAPASTIOSI, trebuie sa avem incredere pentru o NOUA ROMANIE.
   De altfel aceasta NOUA ROMANIE a inceput cu al doilea mandat a Presedintelui Domnul Traian BASESCU.

   Asistam LA RENASTEREA ROMANIEI !!!
   Pentru ROMANIA criza este o poveste de seara a OPOZITIEI care REGRETA VESELIA din epoca TARICEANU si HOTIILE la drumul mare a socialistilor lui ILIESCU, NASTASE si GEOANA.

  • ***Turnul de observatie – in ceea ce priveşte criza, iată ce cred eu –
   1. să ne mai uităm puţin şi peste gard, la vecini şi să realizăm că această criză este europeană, nu numai a noastră şi asta pentru că, în 2007, am fost băgaţi în UE… Nu, nu am aderat la UE, am vrut, n-am vrut, ne-am trezit în UE şi e ca intr-un joc de cărţi: ai scos o carte, s-a dărâmat toată şandramaua…
   2. singură, doamna Udrea nu poate face nimic, nici chiar în ministerul pe care-l păstoreşte;
   3. atâta timp cât vor exista salarii dementiale, mă refer strict la bugetari, de genul celor avute de o parte dintre profesorii universitari, şi fii tu convins că universitarii nu sunt singurii care sug birjăreşte, fără ruşine, de la bugetul ţării, România nu va da înainte nici cu un pas…
   Este inadmisibil ca un singur om, în plină criză şi în timp ce milioane de români sunt condamnaţi la austeritate, să primească lunar 25 000 cât primeste un salariat sau un pensionar, în doi ani de zile.
   Am crezut în Băsescu şi-n promisiunile lui. Iată, descopăr, dezamgită că şi Băsescu a făcut promisiuni pe care nu şi le-a onorat…
   Este revoltător.
   Nu E Udrea-i vinovată şi nici preşedintele dar ei s-au angajat că vor pune capăt acestui dezmăţ financiar… Şi n-au făcut nimic…
   Aici trebuie căutate cauzele crizei – şi la noi, şi afară – în incapacitatea guvernelor de a folosi bugetul corect…
   Sigur, mai sunt de spus dar iar m-am enervat ca aseară şi mi-a amorţit mâna…

  • @Stefan Radoveanu. Se vede ca traiesti in tara helvetilor domnule, sau mai pre limba noastra “Satulul niciodata nu o sa il creada pe cel flamand”. Mi-a venit in gand aceasta zicala atunci cand ai afirmat ca “criza este o poveste de seara a OPOZITIEI”. Nu am inteles semnificatia majusculelor cu care ai scris opozitia.
   Criza este o realitate dureroasa a zilelor noastre pentru marea majoritate a poporului roman de care vad ca dumneata inca nu ai aflat sau nu vrei sa tii seama. Intamplator, in aceste vremuri grele, tara este condusa de partidul de suflet al domniei voastre, iar rezultatele acestei guvernari sunt dureroase. Sunt nevoit sa iti repet si dumitale cele ce i-am afirmat si lui Silverstar. te grabesti cu acordarea inaltei distinctii “… de FER” inainte ca doamna in discutie sa confirme pe deplin ca merita acest titlu. Altfel ne putem trezi ca am acordat o distinctie de tinichea care in scurt timp va rugini. Eu doresc ca persoana care va fi sa poarte inalta distinctie “… de Fier”, fie ea si doamna Elena Udrea caci are potential, sa confirme prin rezultate ca merita distinctia. Noi cetatenii suntem dispusi la generozitate. Doar pentru ce a facut in ministerul Turismului? Mergand pe logica dumitale, putem acorda titlul de “Madamme de FER” si unei fetiscane care s-ar fi distins in campania de strangere a musetelului de pe pajistile Romaniei. Sa revenim la seriozitate – domna Elena Udrea are potential, dar inca nu i s-a oferit ocazia de a-si pune in valoare acest potential. Functia de Premier al Romaniei, pe care in mod inutil o ocupa acum Emil Boc, ar fi exact ce s-ar potrivi pentru valorificarea potentialului de inteligenta si actiune al viitoarei Doamne de Fier. Deocamdata eu am rabdare si stau in asteptare.

 3. RE nell a scris pe 16 Noiembrie 2011, 01:50 am
  da,de mai multe feluri,
  ai auzit de Ch.Bukowski?cred ca da.esti cam pe acolo (glumesc,versteht sich).
  ————-
  Hauliuuuuu mânca-ţ-aş: sprechen Sie Deutsch?
  Te pomeneşti că şi latri ca un dobermann!
  🙂 🙂 🙂
  Charles Bukowski?
  Yes Yes
  (am auzit că doar nu-s Monica Macovei-Gherghescu să fi citit doar codul penal)
  when God created love he didn’t help most
  when God created dogs He didn’t help dogs
  when God created plants that was average
  when God created hate we had a standard utility
  when God created me He created me
  when God created the monkey He was asleep
  when He created the giraffe He was drunk
  when He created narcotics He was high
  and when He created suicide He was low

  when He created you lying in bed
  He knew what He was doing
  He was drunk and He was high
  and He created the mountians and the sea and fire at the same time

  He made some mistakes
  but when He created you lying in bed
  He came all over His Blessed Universe.

  PS Pe Monica Macovei – Gherghescu nu o urăsc!
  O DISPREŢUIESC!
  deoarece mult vorbeşte, dar puţin face!
  😉 😉 😉

  • @Mobius. Sunt dezamagit de ultimul dumitale raspuns la comentariul meu de ieri referitor la liberalism, tema pe care am tratat-o doar tangential, dar care ti-a generat un comentariu care nu iti face cinste. Nadajduiesc ca vor veni si vremuri mai bune, cel putin in ceea ce te priveste. Pana atunci, macar sa auzim de bine!

  • Turnule cu capu-n nori,
   Te rog să cobori,
   Aici pe pământ la mine
   Şi să-mi explici exact
   În comentariul meu ce nu-ţi convine!

   – Nu îţi convine că te-am rugat să-mi numeşti 3 congruenţe ale Familiei Prinţipiare PNL-iste cu liberalismul?

   – Sau poate nu îţi convine faptul că am amintit de “liberalismul sexos al Adinuţei”?
   Ţi se pare că am fost grobian?
   De când un individ care spune adevărul este grobian?
   Grobian aş fi fost dacă mi-aş fi amintit că în loc să-l trimită pe Paţachin acasă la soţia care-şi trăia ultimile clipe ale vieţii, madam Adinuţa actuala consoartă prinţipiară PNL-istă l-a primit pe fute-vânt ăsta de Paţachin în patul din garsoniera sa.
   Nu i-a păsat că paţachinul era bărbat căsătorit!
   Nu i-a păsat de nimic!
   Aşa cum nu i-a păsat nici de PNL când luîndu-se în colţi cu mironosiţa aia care i-a stricat casa fetei lui Meleşcanu, a provocat o adevărată debandadă în acest partid!
   ASTA INSEAMNĂ A FI GROBIAN!

   😉 😉 😉

  • ***Turnul de observatie scrie: Sunt nevoit sa iti repet si dumitale cele ce i-am afirmat si lui Silverstar. te grabesti cu acordarea inaltei distinctii “… de FER”

   Te rog foarte mult să nu mă bagi în aceeaşi categorie cu Radoveanu. Eu nu delirez şi nici nu acord calificative la gradul absolut. Nici ca profesor n-am făcut-o niciodată. O respect şi o admir pe doamna Udrea dar n-o iau pe arătură. Îi urmăresc evoluţia doamnei, îmi place ce face, în mine are un susţinător de nădejde dar atât.
   Nu-mi atribui mie cuvinte/expresii pe care nici nu le-am gândit şi nici intenţii pe care nu le am…
   Te rog mult, dacă vrei să te respect, fă şi tu acelaşi lucru…

 4. Nu e corect “sunt mandru ca sunt roman”. Nu e meritul nimanui, e o intamplare a hazardului. Poti fi bucuros ca esti roman, dar mandru…Nu e o realizare personala nationalitatea. Poti fi mandru de ceva ce ai facut personal. Si asta e valabil pentru orice natie, ca expresie vorbind. Parerea mea. Si cand toata Europa te arata cu degetul si te alearga pe strazi ca te vede ca esti roman, deci presupus tigan, nu stiu cata mandrie iti mai ramane. Nu stiu cata vreme tebuie sa mai treaca sa nu ne mai fie frica sa vorbim romaneste sau sa recunoastem ca suntem romani prin Europa. Deocamdata cam asta e realitatea, vrem nu vrem. Deci diseara editie speciala la Gadea si prietenii 😀 ce a facut Udrea in UK ce cumparaturi a facut, cat a costat, pe banii cui s-a dus, de ce s-a dus pe criza asta, ce rokite a purtat si de unde, analiza de etikete si cataloage 😀

 5. AM TRAIT SA O VAD SI PE ASTA!
  Acum vreo ora am avut ocazia de a urmari la TV o scena care m-a umplut de uimire. Concret, un habarnist pe post de consilier pentru probleme de politica externa al lui Obama n-ea aratat ca pana si in America este posibil ca incompetenta sa razbata chiar pana la varf. Credeam ca asa ceva este posibil doar in Romania lui Basescu si Boc. Basescu numeste in functia de Premier pe cel mai incompetent om – Emil Boc. Acesta la randul lui, luand exemplul sefului sau, aduce de la Cluj, pe post de consilier pe nepotica sa ca si pe soferul sau personal care sa il consilieze, la ce? Tot domnia micului Boc a numit si o secretara intr-un post diplomatic in Spania. Singura exceptie cunoscuta din lotul de la Cluj ar constitui-o doar Andreea Vass. Necazul ei este acela ca fosta profesoara de economie nu stie sa vorbeasca pe limba lui Emil Boc (limba de lemn) si oricat l-ar consilia acesta tot nu va pricepe nimic. Chiar ne-am prostit cu totul? Cu asa consilieri asa rezultate in guvernare. Spre necinstea sa Obama a procedat cam asemenea lui Emil Boc. L-a luat pe stupidul individ doar pentru ca era negru si care probabil ca era specialist in vopsirea cu sprayuri colorate zidurile cladirilor din vreun mare oras american. Ce consiliere i-o fi acordat Presedintelui pe timpul crizei libiene?

  • ***Turnul de observatie – să-l lăsăm pe Obama cu ai lui şi noi să vedem cum este aici, acasă.

   Vorbeşti de incompetenţa actualilor şefi. Să vedem – au fost obligaţi de circumstanţe să ia măsuri de austeritate. Sigur că mă ating şi pe mine ca şi pe milioanele de români care trăim la limită. nu-mi convin, am momente când mă revolt dar…

   Tu spui că E Boc este incompetent. De ce? Pentru că nu fură, nu minte, nu şpăguieşte, nu manipulează, nu cară banii ţării la băncile din străinătate cum au făcut Năstase şi Tăriceanu?

   Pentru că este un român vertical? Pentru că-şi iubeşte ţara şi neamul şi face ce-i cere contextul actual european şi nu ce-i dictează interesele personale şi de gaşcă? De ce?

   Eu nu spun că este bun, Doamne fereşte! Dar oare de ce UE şi chiar USA laudă guvernul României? De proşti? Sau ai să spui că li s-a dat şpagă să arunce cu laude în Boc, Băsescu şi guvernul actual?…

 6. Am reusit sa vad Wild Carpathia la o zi dupa difuzarea documentarului pe Travel Channel. L-am descarcat prin siturile ce gazduiesc torente, insa as vrea sa-l (re)vad la toate televiziunile din Romania – documentarul este unul destul de comercial – si asta este extrem de important pentru turismul romanesc – insa cel mai important lucru este strigatul producatorului catre romani si viitorii turisti de a conserva bunul fara pret pe care Romania inca il mai are – padurile ca si coridoare naturale in care traiesc aproape 50% din toti ursii din Europa.

  Producatorii se adreseaza si romanilor de etnie maghiara care nu au mila de arborii seculari (vezi cazul mafiotului din Senat care taie in fiecare zi fara mila – Verestoy Attila zis “Drujba lui Dumnezeu”) cat si potentialilor turisti – sa vina si sa admire natura in timp ce ajuta localnicii sa duca o viata la fel de sustenabila si demna ca si pana acum.

 7. Presedintele Basescu a spus candva , la inceputul primului mandat sau chiar si in al 2-lea , ca vrea sa fie un presedinte jucator . Si se pare ca atunci cand apele erau mai limpezi , sau chiar limpezi , presedintele Basescu putea sa fie jucator . Dar apoi apele au devenit tulburi sau foarte tulburi , presedintele a continuat sa fie jucator , fara sa vada clar pe unde joaca , si facand mari greseli si gafe , face ca politicienii din Opozitie sa se ingrijoreze si sa caute sa-l opreasca din joc , adica sa vrea sa-l suspende din functie .

  • Cei care se simt mandri ca sunt romani , sunt foarte putin , dar felul lor de a trai este in afara de felul de a trai si a fi al romanilor . In aceste zile , in aceste timpuri , nu este laudabil de loc sa fii mandru ca esti roman . Poti sa fii mandru sa fii roman , dar cu o conditie : sa stai in interiorul granitelor Romanie , foarte atent ca nu cumva sa-ti alunece pasul in afara granitei .

  • Se pare ca odata ce Traian Basescu se distanteaza de PDL , asa cum este normal pentru un presedinte impartial si echidistant , Dna Udrea va avea un teren mai larg de actiune . Deocamdata a facut un lucru foarte bun ca s-a vazut cu printul Charles pe probleme turistice . Printul Charles este un bun prieten al Casei Regale romanesti , chiar ruda cu regele Mihai . Probabil ca aceasta intalnire cu acest print , prieten si ruda cu regele Romaniei , nu a fost pe placul lui Traian Basescu , si probabil ca Dna Udrea nu va mai fi total in grazziile presedintelui Basescu . So what ? Dna Udrea deja este pe un ascendent vizibil , pana si Opozitia este impressionata .

  • Pătlăgico, dar de ce eşti matale aşa de curioasă?
   😉

  • Cred ca printul Charles s-a indragostit de Muntii Carpati ai Romaniei . Dar in acelasi timp cred , ca in paraler , s-a indragostit si de Dna Udrea . Nu e rau nimic in asta, ba din contra . Daca printul mostenitor al Coroanei Regale Britanice a gasit ceva de care sa se indragosteasca in Romania , asta inseamna mult . Pentru asa ceva te poti mandri ca esti roman .

 8. pana cand ROMANIA nu ajunge la 975000 de functionari publici salariile nu pot fi marite.

  ROMANIA poate fi atinsa de ADEVARATA CRIZA daca nu termina REFORMA STATULUI pana la 30 06 2012.

  ROMANIA trebuie sa si adapteze invatamantul pre universitar dupa cerintele pietii de munca !!!

  Este nevoie de meseriasi care sa produca valoarea adaugata si nu de universitari pe puncte.

 9. Felicitari d-na ministru pentru promovarea plaiurilor noastre si in Marea Britanie si aveti o mica parodie pentru descretirea fruntii:

  Jurnalisti cu ochii umezi

  Jurnalisti cu ochii umezi sa veniti voi cu solutii,
  Nu sa criticati intr-una unde-i hotul prindeti hotii.
  Voi prestati pentru bilete pe la trusturi, tonomate,
  Nu va doare nici la basca sa luptati pentru dreptate!

  Va veni si ziua aia cand va va taxa poporul,
  Nu va vor lua in seama si nu va vor da onorul.
  Voi in epoca de aur i-ati cantat pe dictatori,
  Dar acum sa stiti voi bine ca veti plange uneori!

  Acei care cotizeaza si va da un pranz de hrana,
  Nu mai pot fura intr-una si devin de pus pe rana.
  Va vor anula si conturi iar ratele de la banci,
  Inecati in datorii voi veti fi chiar fara barci!

  Cu minciunile scornite si scandaluri fara numar,
  Nu ati pus mintea la treaba si nu va doare la umar.
  Comentati doar despre fufe, manelisti si infideli
  Va creste rating-ul mare numai bun pentru tembeli!

  • CE A PROMOVAT D-NA MInISTRU .? CHIAR CREZI CE SPUI DE CAN D-N A UDREA A INVENTAT FRUNZA …ARE LUCRU NU S-A FACUT DACA TINEM CONT DE BANII CARE S-AU INVESTIT,…IN SCHIMB A FACUT-O DL PRINT CHARLES FARA INVESTI NIcI MACAR UN BAN CI DOAR ,,UN FEELING : O IUBIRE INTERIOARA CE A DETERMIONAT O APRECIERE IN MASa a strainilor fata de tara noastra !concluzie o mare falsitate eeeeee si dezmagire ma cuprinde si o trristete in acelasi timp fatta de politicienii nostrii inchisi in casuta lor portocalie

 10. Stimata Dna ministru … stiam ca sunteti de Liga mare !
  Bravo .
  Asa imi place , asta vreau sa vad .
  Felicitari si nu va plecati capul NICIODATA ca nu aveti de ce ;
  nici vis-a-vis de activitatea Guvernului din care faceti parte ,
  nici vis-a-vis de romanii raspanditi in toate colturile lumii .
  Succes !

 11. Mă opresc la aceste două comentarii deoarece atunci când nu ştiu un lucru nu-mi dau cu părerea, dar nici datoriile nu mi le las neplătite.

  Mobius a scris pe 16 Noiembrie 2011, 12:04 am
  Atrag atenţia asupra unui aspect:
  AM IMPRESIA CĂ ECHIPA MANAGERIALĂ A EVENIMENTULUI ZILEI A AJUNS LA CONCLUZIA CĂ DACĂ SE ARUNCĂ LA GREU CU LĂTURI ÎN ELENA UDREA, ATUNCI IMAGINEA ŞI SITUAŢIA FINANCIARĂ A ZIARULUI SE VA ÎMBUNĂTĂŢI!
  (a se vedea postările de astăzi de pe forum)
  PS Şoricelule, aşteaptă-te să ţi-o trag la OO când ţi-o fi lumea mai dragă.
  Ai mare grijă că io nu sunt Motanul!

  Raspunde acestui comentariu
  nell a scris pe 16 Noiembrie 2011, 01:40 am
  debitezi numai si numai tampenii.
  pleaca cu frustrarile tale.nu ai nici cea mai mica urma

  Bun.
  Din comentariile de mai sus se trage concluzia că eu sunt un tâmpit deoarece;
  “debitez numai şi numai tâmpenii”.
  Tâmpenia pe care o debitasem era că atrăgeam atenţia că pe site-ul ziarului EvZ, Elena Udrea era înjurată de de mama focului.
  Mai ştiam un lucru pe care aseară nu vi-l puteam spune:
  Că cel care postase era un user ce posta de sub acelaşi IP dar cu user-name-uri diferite!
  Întrebând IT-ul de acolo, mi-a răspuns că nu are ce face deoarece este ordin primit direct de la Claudiu Şerban ca acele comentarii să nu fie banate.
  Am observat astăzi că situaţia a fost rezolvată, dar eu întreb direct:

  DOMNUL CLAUDIU ŞERBAN ARE CEVA CU DOAMNA ELENA UDREA?

  Mulţi dintre cei ce mă cunosc pot bănui de unde am informaţia!
  BĂNUIALA LOR ESTE GREŞITĂ!
  ESTE GREŞITĂ DEOARECE EU PROBLEMELE MELE DE SERVICIU NU MI LE AMESTEC NICI CU PRIETENII NICI CU MEMBRII FAMILIEI!

  Revenind la Nell şi folosind apelativul pe care l-a folosit el, îl întreb:
  – Băi user tâmpit dacă habar nu ai despre nişte lucruri, de ce te amesteci?
  Şi îl mai întreb ceva:
  – Băi user tâmpit, tu sau cineva de pe acest site m-a văzut pe mine beat vreodată?
  DA sau NU?
  RĂSPUNDE!

  PS1Îi transmit lui monseur Claudiu Şerban să nu se strofoace să ia vreo măsură împotriva IT-ului ce mi-a dezvăluit informaţia despre ordinul dat direct ca acel user să fie lăsat să posteze acele înjurături. S-ar strofoca degeaba! Că deh, aşa-i în viaţa cu americanii.
  În rest nu mai bine şi sănătate atât lui cât şi “celuilat”, că celelate probleme avem tot timpul să le discutăm, că deh, aşa-i viaţa cu franţujii!

  Am rugămintea ca dacă vreun apropiat al doamnei Elena Udrea citeşte acest comentariu să i-l aducă la cunoştinţă, nu de alta dar ca să afle cine sunt cei ce contribuie din plin la valul de atacuri lansate la adresa ei în ultima vreme!

  PS2 Băi dom’ primar Negoiţă iar ai oprit curentul în cartier?
  Iar ai rămas fără bani de buzunar?
  Mâine ce ne opreşti?
  Apa caldă?
  Gazele?
  Net-ul?
  sau
  Cablul?
  🙂 🙂 🙂

  • Am uitat să mai spun ceva:
   “Tâmpiţenia ta user Nell” dacă nu ai capacitatea ca în spatele băşcăliei comentariilor mele să citeşti “mesajul”, rogu-te nu te mai băga în seamă cu mine!
   Nu de alta, dar din augustul lui ’91 când pentru prima oară am tastat “.ro” şi “www.” (world wide web), am fumat multe ‘ţigarete de-al de tine!
   Nu ştiu dacă pricepi mesajul!
   😉 😉 😉
   Dacă nu-l pricepi, şezi mumos precum dobermanii!
   😉 😉 😉

  • Mai are rost să spun că nici de data aceasta intuiţia nu m-a înşelat?
   Primarul Negoiţă a oprit apa caldă!
   Deh, vila mare se ţine cu multe parale!

 12. Un zâmbet la cafea 😆

  – Te doare rău măseaua? Şi pe mine mă durea îngrozitor, ieri, dar m-a luat nevasă-mea, m-a pupat, m-a giugiulit, ce mai, mi-a trecut imediat. Fă şi tu la fel şi o să vezi că-ţi trece.
  – Zău? E acasă nevastă-ta?…

  • Citatul zilei 🙄

   “Făureşte-ţi vise nobile, căci vei ajunge ceea ce visezi.”
   James Allen

 13. Niciodată nu e prea târziu…

  În prima zi a anului universitar, profesorul ne-a dat sarcina sa facem cunoştiinţă cu cineva necunoscut. M-am uitat în jur, şi atunci o mână fragilă îmi atinsese umărul. Când m-am întors, am văzut o bătrânică privindu-mă cu un zâmbet luminos.

  – Bună, drăguţule! Sunt Rose. Am 86 de ani. Pot să te îmbrăţişez?
  Am izbucnit în râs şi, după acceptul meu, m-a strâns în braţe cu putere.
  – Ce cauţi la facultate la o vârsta asta „fragedă”? am întrebat-o.
  – Vreau să găsesc un bărbat bogat, să fac nişte copii, răspunse ea.
  – Să lăsăm gluma, am reluat, încercând să aflu ce o motivase să vină la şcoală.
  – Mi-am dorit mereu să merg la universitate şi acum am venit, îmi spuse.

  După curs ne-am dus la un bufet pentru un suc. Ne-am împrietenit pe loc. Trei luni, zi de zi, după ore, plecam împreună şi vorbeam necontenit. Eram fascinat să îi ascult confesiunile înţelepte. În timp, Rose a devenit “mascota” campusului. La banchetul de sfârşit de semestru, Rose a ţinut un discurs.

  – Nu încetăm să ne jucăm pentru că îmbătrânim. Îmbătrânim pentru că încetăm să ne jucăm. Există doar câteva secrete pentru a te menţine tânăr, a fi fericit şi a deveni un om de succes. Trebuie să râzi şi să guşti umorul fiecărei zile. Trebuie să ai un vis. Atunci când rămâi fără visuri, mori. E diferenţă între a îmbătrâni şi a evolua. Dacă ai 19 ani şi stai în pat inert un an, fără să faci un lucru productiv, vei împlini 20 de ani. Dacă am 87 de ani şi zac un an, voi împlini 88. Toată lumea îmbătrâneşte. Ideea e să evoluezi şi să nu regreţi nimic. Cei care sunt bâtrâni nu regretă ceea ce au făcut, ci ce n-au făcut. Numai cei care au regrete se tem de moarte.

  Rose şi-a luat diploma pe care o dorise ani şi ani. La o saptamană după absolvire, s-a stins. Toţi studenţii au fost alături de cea care le-a demonstrat că nu e niciodată prea târziu să fii ceea ce vrei să fii.

  De fapt, nu poţi să alegi decât să îmbătrâneşti sau nu, dar poţi alege să evoluezi.

  Sursa: Taifasuri, 13 martie 2008, p. 2.

  • Omul more cand vrea sa moara . In general , exceptie accidentele , omul stie ca are o cauza , fie chiar si personala, pentru care va muri . Rezista sa nu moara ( din cauza acelei cauze ) , dar lintr-o zi oboseste in a rezista , si atunci , intr-un fel vrea sa moara repede , ca sa nu se mai chinuie . Si in ziua cand decide sa plece , a doua zi pleaca , fara sa spuna la cineva acest lucru . Sunt oameni care mor cu zambetul pe fata : ferice de ei . Acestia sunt oamenii care s-au nascut vii . De moarte biologica moare toata lumea , mai de vreme , mai tarziu , sau foarte taziu , in functie de forta , educatia si taria spiritului.

 14. Victor Ponta, preşedintele PSD, a spus că motivul pentru care a solicitat înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului este că nu vrea ca acesta să ajungă interimar la Cotroceni, dacă USL îl suspendă pe Traian Băsescu. Invitat la Realitatea tv, la emisiunea “Ultima oră”, preşedintele PSD a mai declarat că nu are încredere în Mircea Geoană.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/w4_motivul-inlocuirii-lui-geoana-de-la-sefia-senatului-suspendarea-lui-basescu_887452.html#ixzz1dwuxWG5v

  • Sigur că V Ponta este convins că, în condiţiile actuale, nu are nici o şansă şi nici motive – de fapt, motive nu au fost nici în 2007 – să-l suspende pe Băsescu dar ce nu face omul ca să ascundă adevăratele motive pentru care prostănacul trebuie să dispară din PSD şi, implicit, de la conducerea senatului.

   Logic – V Ponta se străduieşte de mult să-l îndepărteze din preajma lui pe M Geoană şi nu reuşeşte. Va reuşi el oare să-l suspende, prin şmecherie, desigur, pe Băsescu şi să obţină ceea ce-şi doreşte?

  • Ca sa vedeti! Ponta nici interimar nu-i permite lui Geoană sa ajunga la Cotroceni… Da’ Ponta face toate astea ca sa ascunda adevaratele motive pentru care Geoana trebuie executat: mafiotii nu iarta si nu uita ce si cat au investit in Geoana ca sa ajunga presedinte iar acesta i-a dezamagit…
   Executia mafiotilor!
   Sa zica Geoana marsi daca numai cu asta scapa… 😮

  • Din tot ce este ilegal în ţara noastră, cineva câştigă. De asta se şi luptă să nu avem legi aspre şi nici un sistem judiciar corect.
   E foarte simplu…
   Pe tema aceasta Realitatea si Antenele ar fi făcut sezători de multe ore ca să demonstreze – ce?
   Că Băsescu, Boc şi Udrea fură…
   Pentru că, indiferent de ce se face strâmb în ţară, tot la cei enumeraţi de mine se ajunge…

 15. In ce ma priveste,in acest moment pt mine este o certitudine,U.S.L. se va destrama inante de alegerile din 2012 si imi sustin afirmatia pe cite-va argumente furnizate tocmai de U.S.L. care in mare galop comite gresala dupa gresala.
  Cel mai puternic argument din acest moment este ,caderea in sondaje,luna de luna U.S.L. pierde instalindu-se pe un trend descendent,situatie care i-a adus in pragul nebuniei pe cei doi PONTA SI ANTONESCU.
  De aici de la aceasta realitate cruda,deriva toate,chiar si ultima tentativa de a muta atentia de la scandalul Geoana,aducind in discutie o ipotetica ,Suspendare.
  O analiza atenta a acestui nou subiect aruncat pe piata de laboratoarele useliste de propaganda arata fara ECHIVOC-Crin Antonescu se teme,nu mai are incredere in Victor Ponta,iar visul sau de a ajunge primul om in statul roman devine tot mai confuz si se indeparteaza cu pasi repezi de el.
  Las deoparte deocamdata latura tehnica a suspendarii,si hatisul legislativ ,care este cu totul diferit fata de 2007,pt ca in acest moment pot spune cu certitudine-TRAIAN BASESCU ESTE SUDAT DE FOTOLIUL DIN COTROCENI PINA IN 2014-si voi marsa doar pe latura politica,punind in fata inca un argument puternic luptele interne din PSD,vor decima acest partid si va duce la slabirea lui,pt ca abia acum ies in fata nemultumirile pesedistilor care asa cum spunea caragiale ,RAMIN FARA COLEDZ’ iar acest lucru duce la adevarate revolte interne,pt ca deh, PARTIDUL CA PARTIDUL ,DAR NOI,CIOLANUL…………..asa ca in viitorul apropiat in PSD, urmeaza o lupta singeroasa care la final ne va arata un U.S.L. scheletic,descarnat,o naluca a ceea ce a fost in 2010.

 16. Ponta nu trebuie subestimat . Asta se vede din ce in ce mai clar . Se pare ca tanarul ” immatur ” , asa cum il definea Basescu , azi este mai mult mai matur decat Basescu si decat Geoana , la un loc . Omul este decissiv si ferm in ceace spune si face . Asta inseamna ca atunci cand a spus ca daca PSD nu-l inlatura pe Geoana din partid sau din sefia Senatului , atunci va demissiona dela sefia partidului . Aceasta fermitate , a speriat si pe Geoana si pe Basescu . Omul e decis sa lupte pana la capat pentru eliminarea lui Geoana dela Senat si din partid . De va reusi asta , atunci va reusi sa-l suspende din functie si pe Traian Basescu . Asa spun unii . Oricum , oricine poate sa vada ca Mircea Geoana se comporta in PSD ca si cand nu ar apartine PSD-ului. Pai atunci carui partid apartine ?. Probabil ca furia lui Geoana contra lui este justificata . Oricum , ceva este in aer , un fel de prevestiri la ce are sa se intample . Anumite semne se pot observa : in ultimul timp Traian Basescu s-a erodat enorm , a inbatranit inainte de vreme , nu mai poate sa se controleze , spunand lucruri care nu trebuiesc spuse , cum de exemplu ca nu trebuie luat in consideratie todeauna ce spune Curtea Constitutionala . Asta inseamna ca presedintele Romaniei a demolat cel mai inalt for Constitutional din tara , adica a demolat Constitutia Romaniei insasi . De curand a facut o alta gresala necontrolata cand a vrut sa demoleze Casa Regala a Romaniei , prin jignirea Regelui Mihai sau producand o diversiune bolsevica cu privire la abdicare Regelui. Iar refuzul dansului de spune Regelui Mihai ” lamulti ani ” cu occazia inplinirii a 90 de ani , a mahnit intregul popor . Un presedinte intelept si controlat , nu facea asa , nici nu jignea pe un om de 90 de ani si nici nu subestima cea mai inalta institutie constitutionala din tara . Aceste doua greseli , din lipsa de control , face pe Ponta si Antonescu sa actioneze pentru demiterea din functie a dansului. Relatia buna a Dnei Udrea cu printul Charles al Angliei o face sa fie cat de cat distantata de Traian Basescu , si asta e bine , caci pana acum se tot vorbea ca dansa este strans legata si supusa presedintelui Basecu . Toata lumea stie ca PDL este supus presedintelui Basescu , dar in ultimul timp Dl Basescu a tras PDL-ul in jos , enorm . S-au facut multe greseli , toate pentru a arata supunere pentru Basescu , cum chiar numirea prim ministrului Boc . Lumea acum e nemultumita nu numai de T. Basescu , dar si de Emil Boc . Observati ca numai nemultumirile de acesti doi se vehiculeaza .

 17. Iată ce fel de individ susțineau fanatic și ne băgau nouă pe gât, cu premeditare, Ponta și Antonescu în decembrie 2009: „Îmi imaginez că sunt momente în care domnul Geoană nu spune adevarul, ca să nu folosesc un termen mai dur, dar, tocmai pentru că ȘTIU ACEASTĂ CARACTERISTICĂ A DOMNULUI GEOANĂ n-am avut niciodată o discuție între patru ochi cu domnia sa, după 20 februarie 2010.”
  Ni se pregătea un MINCINOS notoriu! Să vedeți ce o să aflăm, la un moment dat, de la Ponta despre Antonescu și de la Antonescu despre Ponta…

  Completare personală. Dar Geoană încă n-a dat pe gură tot ce ştie despre Ponta…

 18. Buna,
  Azi, cand sunt numai cateva saptamani pana la Ziua Nationala a Romaniei,paradoxal, ma alatur si eu sentimentului de a fi mandra ca sunt romanca. Aici, as face o mentiune, locuiesc in Dublin, Irlanda de 4 ani iar, din nefericire, aproape 100% dintre romanii care raspund cu “Romania” la intrebarea “where do u come from?”, simt un sentiment de rusine si incearca sa “construiasca” intotedeauna, pornind de la un sentiment de neincredere al interlocutorului.
  Familii intregi de romani sunt marginalizati social, cultural numai din cauza nationalitaii, din cauza ca sunt fie confundati cu tiganii care au umplut strazile Dublinului de vreo 20 de ani, fie sunt considerati infractori,-si intradevar, fara sa fim cea mai numeroasa minoritate in Irlanda, suntem cei mai agresivi, avand cele mai multe dosare ptr infractiuni.
  Romania, cu muntii nostri si frumosetea oamenilor, nu exista pe harta turistica, nici ca mentiune, iar mai recent pana si Dracula este considerat o inventie a lui Bram Stocker. Asadar, pentru cei care nu stiu exact unde este asezata pe harta, Romania trebuie sa fie patria romilor/tiganilor!

  In concluzie, in numele tuturor romanilor de aici care spun in soapta ca sunt romani, nu as vrea sa vorbim de optimism cu ipocrizie: azi, a te simti mandru ca esti roman, cand indiferent de situatie ai de explicat despre originile tale, despre diferentele romani/tigani, despre coruptia din sistemul politic este o incercare..diplomatica, la pe care mai ales politicienii nostri esueaza.

  Anul trecut de Ziua Nationala, in biserica romaneasca din Dublin, a fost invitat un cor de studenti seminaristi din Sibiu, care au tinut un mic concert cu colinde si care s-a deschis cu imnul national. Am incercat sa inteleg daca sentimentul de..datorie(?), a fost cel care i-a ridicat in picioare pe toti acei romani necajiti si nemultumiti din jurul meu, in frunte cu ambasadorul Romaniei in Irlanda, cat corul a cantat imnul national?! Am ramas asezata, gandindu-ma ca, atata timp cat nu constientizam ca avem o problema de imagine, nu o sa-i gasim niciodata solutia. Dar cu siguranta, mandria de a fi roman se naste in timp ce lucram la imaginea in lume a Romaniei.

  Toate cele bune,
  Simona

  • Simona ai dreptate. Am intalni foarte multi cersetori si oameni dubiosi( conationali ) pe strazile din Zurich, Baden, Lousane, dar mai ales in Paris, Londra si Munchen. Oare cum sa nu zicem in soapta ca suntem Romani cu asa specimene care ne-au facut de toata rusinea Europei ? Niste taximetristi ( oameni simpli ) in Paris, nestiind ca sunt Roman, mi-au recomandat sa ma fersec de tiganii din Romania, ca fura din puzunare ( pick poket ) si cersesc de agaseaza turistii. Aici este treaba Ministrului de Interne, ca la revenirea in tara a expulzatilor, sa le fie retinute actele si sa le fie eliberate, acte care sa fie valabile numai pe teritoriul Romaniei iar minim 5 ani, sa le fie interzisa iesirea din tara. Da vei zice ca incalcam dreptul. la libera circulatie. Dar atnci cand tarile UE vor zice asa ceva, sa le dam replica: ” Nu mai expulzati si nu mai comentati ca aveti cersetori si hoti, criminali si violatori din Romania. Pastratii la voi ” !

  • Aici voiam sa ajung, Iuliane, nici eu un consider ca e treaba Elenei Udrea sa rezolve problema cersetorilor ori a hotilor de buzunare si ea stie asta.
   In cazul tiganilor din Irlanda, unii au venit ca si azilanti politic inainte de 2000, li s-a retras cetatenia de roman si au primit-o pe cea de irlandez, altii au ajuns inainte de 2005, si-au facut copii care s-a nascut in Ie si au primit cu parintii lor cetatenie irlandeza. Asa ca stau pe ajutor social, insa cand cersesc si fura in strada, daca sunt intrebati de unde vin, ei spun ca vin din Romania. In cazul asta, nici nu pot fi expulzati ca sunt in bucataria statului irlandez.
   Ca sa revin la E. Udrea, treaba ei este-asa cum a scris in articol: sa promoveze imaginea Romaniei in lume.
   Asa ca inca din prima zi in functia de Ministru al Turismului trebuia sa se intrebe: care e imaginea Romaniei in lume astazi? Sunt multumita (sunt mandra ca sunt romanca?!) sau trebuie facut ceva sa schimb perceptia asta?
   Si atunci, daca credea ca are ceva de facut, trebuia numai sa promoveze niste branduri in sine care exista deja in spatiul public si care sunt exact cash-cows: si incepea cu Dracula, Sighisoara, Delta Dunarii, traseele turistice din Carpati, cimitirul vesel de la Sapanta, manastirile din Nordul Moldovei, Brancusi, trioul Nastase-Nadia-Hagi care inca rezoneaza in mintea strainilor, bucataria romaneasca, muzica traditionala romaneasca si altele, pe care le-a enumerat chiar ea in articol.
   Fiindca daca toate valorile astea s-ar suprapune in mintea strainilor cu problema tiganilor, cersitului, coruptiei ele ar fi mai usor de asimilat. Pana la urma tigani exista peste tot, gitani in Spania, travellers in Irlanda, coruptie exista din Grecia, Italia, Belgia pana la Casa Alba, insa nu inseamna ca trebuie stigmatizat un popor intreg din cauza lor!
   Ma gandesc ca mandatul Elenei Udrea este cam scurt ca sa schimbe ce s-a impamantenit in UE de 22 de ani, iar ea este pusa acolo numai sa castige capital de imagine ptr cine stie ce functie viitoare, asa ca si timpul luat ca sa scriem comentariile astea, e timp pierdut! Numai bine!

 19. doamna udrea, nu va mai laudati cu vizitele in afara. pe noi fraierii din aceasta tara nu ne interseaza cu cine va intalniti dumneavoastra. pentru noi conteaza siguranta zilei de maine si o locuinta pe care multi dintre noi suntem pe punctul sa o pierdem din cauza salaiilor care au scazut si a cursului valutar care a crescut. pe dumneavoastra va afecteaza acest lucru?

 20. e usor sa vorbiti despre mandria de a fi roman. Pozitia sociala si averea in care va lafaiti va da acest sentiment. Dar cand marea majoritate a populatiei, printre care ma numar si eu, sufera de pe urma lipsei locurilor de munca, sau a locurilor de munca prost platite, a imposibilitatii de a pune deoparte niste bani datorita inflatiei , in tara in care coruptia e de la varf, ce mandrie de roman sa mai avem noi, muritorii de rand? Si de ce? In ce sa mai avem incredere , in ce viitor?
  Bine, ati putea zice ca nu ma “descurc” dar e optiunea mea sa fiu cinstit, onest , cu demnitate, si sa nu fur, insel sau sa-l nesocotesc pe semenul meu. Da, din acest punct de vedere sunt un fraier, un ciudat al vremurilor noastre.
  Ramaneti dvs si cu ceilalti, mandrii de a fi romani, in Romania pe care ati creat-o dvs, una corupta si smechera. Noua, celorlalti ne ramane exilul in tari mai civilizate si mai cinstite.
  Va doresc pana la adanci batranete sa aveti multa mandrie de a fi romanca.

 21. Sa fiu mandru de ce?
  De faptul; ca am deschis o firma de cand m-am intors din strainatate si la momentul la care am deschis-o au sarit cu controale pe mine?
  La momentul in care am solicitat fonduri europene am fost intrebat cat dau spaga?
  La faptul ca atat cat am stat in Spania venea agentul de la fisc si imi incasa taxele la sediul firmei mele?
  Si mai e ceva. Spaniolii la fiecare monument catusi de mic ii fac reclama nu asa ca noi ca daramam ACCIDENTAL cetatea SARMISEGETUZA.
  Despre drumuri ce sa mai vorbesc?
  Avem cu 200 si ceva de km de cand a murit impuscatu. In 2005 cand am plecat in Spania incepea sa se faca autstrada Valladolid-Santander Asta insemna 448 de kilometri. In 2007 deja circulam pe ea… asta insemna 2 ani.
  Si mai e cevadragostea de a barfi si de a da vina pe altul in loc sa facem ceva ca sa ne fie mai bine in ziua de maine.
  Nu ma mai gandesc la cate as mai putea spune pentru ca m-ar apuca dracii.
  Cam asta e Romania in ziua de azi.
  Spagaland sau cel putin asa e la Cluj…..

 22. Raspund, cu un citat din ceea ce spuneti in blog:
  ” În timp ce mulţi dintre noi, românii, ironizează această atitudine firească şi preferă să îşi exprime permanent neîncrederea în potenţialul ţării, fiind primii ei critici,..”
  Vizitand Paris-ul pe banii mei fara a face circuit organizat ci unul individual M-am simtit cu adevarat ROMAN, vizitand Centrul Pompidou si muzeul Brancusi ( Oare cati din conationalii nostri au vizitat acest loc ? ) A doua oara a fost vizitand Palatul Trianon si sala unde sa semnat tratatul in care am redobandit Ardealul. Oare ce sa facut cu muzeulBrancusi de la Hobita. Oare cate agentii de turism din Romania organizeaza excursii culturale? Cate agentiiau in circuit vizitarea Biseriilor Fortificate din zona Bran, Sibiu, Sighisoara ? NICI UNA va spun eu ca nu am vazut oferte la Targul de Turism. Nici pentru noi Romanii ca sa nu mai zic pentru turistii straini. Nu va laudati cu promovarea facuta pe bani. Sunt destui care o fac GRATUIT prin fotografiile lor puse pe site-urile de socializare ( turisti straini dar si romani ). De ce puneti baza pe o promovare facuta de Majestatea Sa Printul Charles ? Rezulta ca ori suntem incapabili sa facem o promovare reala , ori ca nu vedem decat propriile interese banesti sau de partid.De cae ori ati fostprin tara, fara alaiul de rigoare sa vedeti realitatea ? De cate ori ati aparut imbracata simplu fara haine de marca ? Placti incognito, ne-anunat si veti vedea realitatea , chiar veti lua pulsul strazii si al locurilor turistice. Mergeti prin zonele turistice fara elicopter sau masini de teren si fara alaiul SPP plus al membrilor de partid. Aveti curaj ? Cred ca nu ! Sunt sigur ca veti sterge aceste randuri sau nu le veti aproba ! Dar repet Ma durut in suflet vazand cum il idolatrizeaza francezii pe Brancusiiar noi ne batem joc de casa lui natala si de operele de arta care sunt sub cerul liber (Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana ). Mai sunt multe de spus, idei de turism si trasee dar…aveti consilieri platiti din buget !

  • Intr-adevar, si eu m-am simtit cu adevarat apreciata ca Romanca in Paris cand am vizitat centrul Pompidou si am vazut ca exista o galerie pe tema Brancusi. Din nefericire, am reusit sa cumpar numai niste reviste si magneti ptr frigider din magazinul muzeului: in ambele ocazii am ajuns la Galeria Brancusi cu 15minute inainte de ora 6(ora inchiderii) si deja cei care se ocupau au considerat ca am ajuns prea tarziu:) Mi-a amintit de functionarii nostri din tara, care trag usa la pravalie, cu 15 minure mai devreme fiindca i vineri, fiindca e Sarbatoare religioasa, fiindca e 1mai, ziua femeii, etc. O sa incerc sa mai organizez o excursie in Paris si anul asta, ca sa ajung cu o ora mai devreme de ora inchiderii!

 23. Suntem alaturi de dumneavoastra. Ne bucuram sa va avem in fruntea statului alaturi de Traian Basescu, Emil Boc. Va vom vota cu toata inima.
  Sanatate si numai bine, sa duce-ti Romania pe cele mai inalte culmi de civilizatie si gandire.
  Cu respect,

 24. imi pare rau D-NA udrea dar ce faceti dv prin promovarea turismului carpatin este prea tarziu si de prost gust dupa ce sau investit atatea bani in frunza si turism in schimb felicitari printului Charles care simte si iubeste ca un roman adevavarat …eSTE O FALSITate sA VA LEGATI DE CARPattiii nostrii fara sa simtiti ca sunteti roman SI SA SIMT CA PROMOVATI CEVA !!!!.,.pacat ..banii nu au rezultat dupa cum se vede /
  TOTUL ESTE UN CIRC ,O SCENA DAR N UMAI A VOASTRA APOLITICIENILOR SI NU SI A NOASTRA A NORODULUI ,..CONCLUZIE: FALS PE FATA

 25. Buna ziua
  Ati vazsut si dvs. ca si mine filmul exceptional facut de printul Charles si v-ati gandit: ia sa imi fac eu imagine buna si sa vorbesc de “mandria de a fi roman” si sa ma pozez cu acest domn respectabil. Acest OM de mare valoare gface imagine Romaniei de multi ani, dar dvs. l-ati ignorat ca nu va intra in …business. Nu ne mai reprosati subtil ca nu iubim Romania! Noi nu iubim marlania si incultura pe care le promovati, chiar si prin asa zisa campanie de turism, nu iubim parcarile mizerabile, drumurile proaste, chelnerii gretosi, receptionerii infatuati, camerele murdare, termopanele si gresia, jaluzelele verticale, mancare de fast food, dar mai ales agresivitatea cu care dvs. va laudati nefacand nimic mai mult decat o lupta permanenta pentru imaginea personala. Romanii sunt optimisti, de aceea suporta atata presiune, marlanie si prostie, se uita la cer si isi spun ca va fi mai bine. Nu se uita in jos pentru ca va vad pe dvs… si imaginea agresiva si de un gust indoielnic. Vizita dvs. la Londra a fost inca un motiv sa faceti campanie…dar nu Romaniei.
  Romanii de afara au o imagine deformata a Romaniei, au anumite frustrari, pe care dvs. le-ati alimentat diplomatic. Sa vina si ei sa traiasca aici, sa vada ce inseamna traiul de zi cu zi, printre gunoaie, dezordine, rautati si mai ales lipsuri… NOI de aici, iubim Romania, nu dvs. si nici cei care vorbesc englezeste sau cu un infatuat accent strain, cand se intorc in tara si scuipa pe jos…

 26. Un fotograf francez, care a promovat Romania cu mult de a fi Dv-s Ministru . Promovare facuta gratuit nu cu fonduri cheltuite aiurea pe frunze, vorbe si fapte zero ! Pe Doamna Francine Aubry o cunosc de multi ani, cinste Ei !

 27. Felicitari!

  E bine ca ati facut aceasta vizita, un pic cam tarziu, dar… stiti vorba.
  Ma gandesc ca pe langa circuitul rosu, poate reusiti sa faceti si un circuit regal…
  Trebuie sa acceptati faptul ca “niste” rude aropiate Printului Charles stau la Palatul Elisabeta. Cred ca, din tot Guvernul, dvs. trebuie sa fiti cel mai apropiat ministru de Casa Regala, chiar daca nu aveti incredere. Ganditi-va ca pentru a vinde turism se vinde atat geografie, cat si istorie (ca sa ma exprim mai plastic) si vorba aia, stam cu ea la masa la noi in casa.

  Inca o data felicitari pentru vizita si poate puneti frunza si pe sucul de mere care se bea la Buckingham. :))

  • E bine spusa faza asta cu frunza pe sucul de mere de la Buckingham(!), insa nu stiu de ce vizitele astea ale oficialilor romani se fac intotdeauna pe usa din spate, fara covor rosu, media internationala etc?!E valabil si ptr “vizita” din sept a lui Basescu in Usa!
   Nu ma intereseaza pe mine, ca cetatean, ca Elena Udrea se intalneste, in spatele usilor inchise cu Printul Charles, atata timp cand nu vorbeste presa internationala despre asta, macar cat sa ne pozitioneze pe harta Europei si sa arate ca nu toti romanii sunt tigani!
   Fiindca de acolo incepe treaba unui Ministru al turismului, sa incerce sa schimbe perceptia in lume despre Romania si sa atraga cat mai multi turisti!

 28. eu imi iubesc tara ,si oamenii ,ca dovada ca am multi vizitatori din intreaga lume pe blogul, ce simtiti ul meu ,,patriot fara sa investesc ,,euros: o fac de drag si din inima , ,,…..parerea mea este ca banu nici ..ofiicierile unor frunze nu conteza ,,iubiti-va tara din inima ,lasati banu, este o inselaCIUNE JALNICA ,ILUZIE ,inima ,dragosrea din inima voastra va spune tot

 29. cu totii credem in viitorul aqcerstei tari ..dar depinde de cel ce da cu biciu….
  eu prompovez tara din dragoste , respect pentru valorile romanesti,nu am nevoie de frunze m si alte cheltuieli colaterale ,blogul mesu este vizitat in intreAGA LUME SI MA MANDRESC CA SUN ROMAN SI FAC CEVA PENTRU TARA IN CARE M-AM NASCVT SI TRAIESC … NU ESTE NEVOIE DFE FRUNZE SI BANI CHELTUITI AIUREA CA SA PROMOVEZI CE IUBESTI SI DOAR SA CAUTI METODE EFICACE SI PORNITE DIN SUFLET

 30. Va felicit pentru mandria de a fi roman,pe care o demonstrati mai bine decat alti demnitari.Succes in continuare.

 31. Stimata dna.UDREA.!
  Cand vin turisti straini va rog sa-i plimbati prin cartierele insalubre ale BUCURESTIULUI si o sa va dati seama daca ne vor mai vizita tara in viitor.Dvs.intreprindeti numai actiuni al caror cuantum valoric este greu de stabilit,existand astfel posibilitatea scurgerii banilor prin robinete deschise catre buzunarul dvs.si al celor din anturajul dvs.Despre organele care ar trebui sa controleze folosirea fondurilor bugetului de stat sa nu vorbim.Ar trebui impuscati toti.Poate va veni si timpul dv.si va trebui sa dati seama de ce ati facut de cand santeti la guvernare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *