Mai puţin de doi din trei români au un loc de muncă

Am auzit din gura reprezentanţilor USL, în perioada 2011 – 2012, aceeaşi placă a puterilor taumaturgice pe care le-ar avea Victor Ponta dacă ar ajunge Prim-ministru al României. Cum, peste noapte, ar apărea nu mai puţin de un milion de noi locuri de muncă.

La mai bine de un an distanţă de la instalarea în funcţie, imaginea nu este nicidecum cea de progres. Din contră, există o perspectivă a dezastrului sigur către care ne duce Prim-ministrul Ponta şi echipa sa de miniştri incompetenţi. Pentru asta, nu trebuie să mă credeţi pe mine, ci să analizaţi cifrele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică. Într-un comunicat de presă de astăzi, oamenii pe care Ponta i-a pus în fruntea INS recunosc că şomajul în România a crescut într-un an de guvernare USL de la 6,9% la 7,5%. Când mergem în zona concretului, cifrele sunt şi mai negative: 758.000 de români nu au un loc de muncă. De notat că, la sfârşitul lui aprilie 2012, cu câteva zile înainte de căderea Guvernului Ungureanu, în această situaţie se aflau 712.000 de români. Deci, Ponta a generat 46.000 de şomeri în plus.

Având în vedere că numărul oficial al celor care încasează ajutoare de şomaj era, la sfârşitul lui iulie, de 467.000, constatăm că peste 300.000 de români se află într-un şomaj de durată şi, conform statisticilor europene, au şanse minime de a-şi mai găsi un job. Practic, sunt oameni care nu pot fi scoşi din sărăcie şi despre care Victor Ponta nu vorbeşte absolut niciodată. Ce ar putea să ne spună? Că-i ţine pe ajutoare sociale de nimic şi că urmează să-i cumpere la următoarele alegeri cu făină şi ulei? Nu se face, doar e un Premier european respectabil.

Dincolo de datele brute, nu pot să nu constat dezastrul în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor, care a ajuns la 23,3% în trimestrul al II-lea din 2013. Dar asta nu spune povestea reală – rata de ocupare reală este de doar 24,3%, restul sunt elevi şi studenţi. Ceea ce înseamnă că, de fapt, doar unul din patru tineri are un loc de muncă. În orice altă ţară normală, o asemenea cifră ar fi un dezastru naţional şi Guvernul şi-ar da demisia. Dar noi trăim în ţara în care Victor Ponta este Premier şi orice este acceptabil.

Mergând pe această logică a analizării populaţiei active, ne lovim de o altă cifră, infinit mai contondentă. Deşi ne place să spunem că şomajul este de 4,96% în sistem ESA (aşa cum o calculează ANOFM) sau de 7,5% în sistem BIM (aşa cum o calculează INS), realitatea este alta: doar 64,4% din cei cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani au o ocupaţie. Deci, mai puţin de doi din trei români au un loc de muncă. E o realitate obiectivă, pe care o recunoaşte chiar INS.

Suntem departe de ţinta pe care chiar noi ne-am fixat-o: 70% ocupare în contextul Strategiei Europa 2020. Gândindu-mă că Executivul USL a generat 46.000 de şomeri în plus, e clar că mergem în direcţia greşită. La fel cum e clar că e nevoie de o schimbare.

 

Sunt convinsă că apărătorii actualilor guvernanţi vor spune că trebuia să facă Guvernul PDL mai mult şi că noi trebuie să oferim o alternativă. Ei bine, oricât ar părea de ciudat, am făcut mai mult şi avem şi soluţia: investiţii care să creeze locuri de muncă. Concret, în anul 2011, am alocat pentru investiţii 36,1 miliarde de lei (6,6% din PIB şi 17,5% din buget) – am fost atunci la cel mai mare nivel din Uniunea Europeană. Şi efectele s-au simţit imediat: în decembrie 2011, rata şomajului (în sistem BIM) ajunsese la 7% şi numărul total era de 703.000 de oameni fără loc de muncă. Adică 55.000 de români mai puţini ca acum.

Ce s-a întâmplat între timp? Ne spune chiar Ministerul de Finanţe în sinteza execuţiei bugetare pe 7 luni din 2013: alocările pentru programe de investiţii au scăzut cu 10,4% în primele 7 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, aşa cum era foarte previzibil, tăierea investiţiilor a produs şomaj.

Dacă-i întrebi pe USL-işti de ce au tăiat investiţiile, vor răspunde că „le-au prioritizat” (da’ de unde? – aceeaşi sinteză bugetară pe 7 luni arată că au crescut cheltuielile pe bunuri şi servicii cu 7,4%) sau că au dat mai mulţi bani pentru fonduri europene (ce să vezi însă? – cheltuielile de cofinanţare au scăzut cu 45,9% între ianuarie şi iulie 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut). Cifrele le găsiţi accesând link-ul de mai sus.

Toate aceste date arată incompetenţa, prostia şi reaua-intenţie a unui Guvern USL iresponsabil şi indolent. Eu nu fac un exerciţiu discursiv de Opoziţie, ci încerc să arat o realitate foarte contondentă pentru mulţi români. Soluţii sunt, dar Executivul Ponta nici nu vrea şi nici nu poate să le aplice.

32 thoughts on “Mai puţin de doi din trei români au un loc de muncă

 1. Citeam astazi cum Ludovic Orban il treba pe Ponta, citez: ” Sunteti nebun d-le Ponta?” Intrebare justificata venita in urma unor constatari,, ca Ponta isi incalca zilnic promisiunile din campania electorala.
  Elena Udrea, ca intotdeauna informata, vine si cu argumente, unde arata ca somajul este ingrijorator si ca Ponta n-a dezvoltat locuri de munca de cand este la guvernare. Motivle ar fi urmatoarele: nu si-a propus asa ceva, nu doreste nicio implicare, nu-si bate capul cu prostimea, a vazut ca ii merge asa si ca, inca sta bine in sondaje ramanad pe strategia asta, de a minti la tv, nu a repartizat fonduri pentru dezvoltare zonala, nu are proiecte de viitor…. si ca sa simplificam spunand mai pe romaneste, il doare undeva pe el ca tara asta este in regres si ca tot ce spune el la tv este praf in ochi….Oare ii mai merge mult? Ce ziceti?!

  • Si eu apreciez ca ai ” curaj” sa mi te alaturi! Multi au dat bir cu fugitii….daca Udrea nu mai are functii in partid si-au zis ca nu mai merita atentie, altii sunt duplicitari iar altii interesati implicit lasi… cauta numai profitul, cerseala, milogeala….in alte conditii nu-i intereseaza POLITICIANUL UDREA! Ii manac cu tot cu fulgi pe acestia si nu glumesc, sunt extrem de dura si necrutatoare, chiar daca-s o blonda dragalasa! 🙂 🙂 Aparentele toteauna inseala!
   Eu sunt la fel de consecventa din 2007 de nu ma insel, mai precis de cand a plecat Elena Udrea din PNL, atunci am plecat si eu, familia toti liberali din tata in fiu… asa m-am alaturat Elenei Udrea si echipei…..de atunci, am ramas indiferent de urcusuri sau coborasuri. Pentru mine, n-au contat functiile pe care le detinea, au contat realizarile ei, munca, ce a lasat in urma ca ministru… faptul ca trecut si trece atat de frumos si senin, indiferenta pe langa atacurile mizerabile ale frustratilor, misoginilor, invidiosilor, chiar si din interiorul partidului m-a/ ne-a motivat si mai tare sa-i fim alaturi.
   Sunt “taliban” Udrea POLITICIANUL, cum mi se spune pe aici prin Bucuresti! Un compliment mai mare nu exista 🙂 Dar gata cu datul din casa…mult prea multi ochi sunt atintiti pe acest blog! Numai bine!

 2. Nu stiu cat ii va mai merge Infantilului, cert este ca are chef de vizite externe…ma mir ca a reusit decolarea avionului oficial, fiindca Romania e pe butuci…ce-o face omul asta in doua tari nordice ? Te pomenesti ca a gasit piata de desfacere pentru graul aflat in superproductie anul asta !? Dar pamenii de acolo papa mai putina paine…s-ar putea sa fie vorba de un transport masiv de palinka de 60 de grade : a negociat cu oamenii locului cand a fost in Alba sa viziteze muzeul mineritului…ehehe, amuzamnetul numarul unu la RM, a fost ca printre minerii rumeni in obraji se afla si medicul stomatolog al exploatarii…..curat-murdar, coane Fanica !

  • Corect Menele! La Rosia Montana a fost o regie bine pusa la punct de strategii englezi care stau in spatele lui Ponta! Nu stiu ce pret au desi am auzit prin targ ca-s scumpi, isi fac treaba bine, isi merita banul! Ei nu se gndesc la problemele reale ale romanilor, ei stiu doar atat: sa creasca clientul Ponta in ochii prostimii si dupa cum vezi, in sondaje sta bine, creste! Desi nu face nimic, el creste ca painea in tzest. Curat murdar.

 3. Si randurile somerilor se vor ingrosa.

  In data de 10/09/2013 a fost aprobata Ordonanta 85 /2013 care permite RAAN Drobeta Turnu Severin sa intre in insolventa. Fapt care s-a si intamplat prin sentinta Tribunalului Mehedinti data in dosarul nr. 9089/101/2013.

  Se recapitulam putin: RAAN (regie autonoma infiintata prin L15/1990) in subordinea Ministerului Economiei si finantata exclusiv de la bugetul statului.

  Intrebari:
  Cum poate acest guvern sa gestioneze o tara daca nu e capabil sa gestioneze o unitate economica?

  De ce tace toata lumea in aceasta privinta? Chiar nu observa nimeni gravitatea faptului?

  Cine plateste pensii, asigurari medicale, ajutor de somaj daca toata tara intra in insolventa?

  Concluzia mea: Intr-un an ne-au ingropat incapabilii astia. Mai au sa puna pamant pe noi.

 4. Pentu cei interesati 🙂 🙂
  Elena Udrea
  acum 2 ore
  De la ora 23.10, sunt invitata Cristinei Herea şi a lui Andrei Cristea la emisiunea Intelligent Life de la RomâniaTv.

 5. E luni fratilor, nu-mi place ziua nici cu de-a dracu’ 🙂 dar, cand am mai verificat in presa despre ce se spune prin targul bucurestilor, am pufnit in ras, mai sa-mi vars cafeluta cu lapte pe bunatate de laptop!
  Am vazut asta: GUVERNUL DIN UMBRA al PDL! S-am zis: olele muica, da’ cui foloseste? Care PDL, care Guvern,, a carei tari va fi acest guvern ?! Si cand vine PDL la guvernare ca habar n-am?! Eu, care le stiu pe toate cand e vorba de bardid?!! 🙂 🙂 Scuipai in san si s-am citit mai departe aberantele declaratii ale unor tovarasi din bardidu’ lu’ Blaga! Sa pic de pe scaunul de birou, noroc ca-i zdravan! 🙂
  Inca nu am inteles in ce film joaca PDL, cine-i regizorul (?) ca unul zdravan la cap nu-i daca a distribuit in roluri numai incompetenti, amatori, habarnisiti in ale politicii!
  Astept lansarea, tinuta-mi este pregatita, am ales culaorea NEAGRA din cap si pana in picioare! Fara accesorii, fara artificii, toatal IN NEGRU! Amin!
  Bun. Pe final,as sugera lu’ aia din bardid, sa schimbe denumirea si in loc de “guvernul din umbra” sa-l defineasca “guvernul fantomelor” Buhuhuhuhuuuu!

 6. Datorita emotiilor care m-au cuprins cititnd “frumusete” de stire, am batut la taste cateva aiureli, scuati-mi va rog, graba si veselia care m-a curpins instantaneu! 🙂

  E luni fratilor, nu-mi place ziua nici cu de-a dracu’ dar, cand am mai verificat in presa despre ce se spune prin targul bucurestilor, am pufnit in ras, mai sa-mi vars cafeluta cu lapte, pe bunatate de laptop!
  Am vazut asta: GUVERNUL DIN UMBRA al PDL…! S-am zis: olele muica, da’ cui foloseste? Care PDL, care Guvern, al carei tari va fi acest guvern ?! Si cand vine PDL la guvernare ca habar n-am?! Eu, care le stiu pe toate cand e vorba de bardid?!! Scuipai in san si, am citit mai departe aberantele declaratii ale unor tovarasi din bardidu’ lu’ Blaga! Sa pic de pe scaunul de birou, noroc ca-i zdravan!
  Inca nu am inteles in ce film joaca PDL, cine-i regizorul (?) ca unul zdravan la cap nu-i daca a distribuit in roluri numai incompetenti, amatori, habarnisiti in ale politicii!
  Astept lansarea, tinuta-mi este pregatita, am ales culaorea NEAGRA din cap si pana in picioare! Fara accesorii, fara artificii, toatal IN NEGRU!
  Bun. Pe final, as sugera alora din bardid, sa schimbe denumirea si in loc de “guvernul din umbra” sa-l defineasca “guvernul fantomelor” Buhuhuhuhuuuu!

 7. Elena Udrea · 69.439 apreciază asta
  acum 13 minute ·

  De la ora 21:00, sunt invitata lui Lucian Mîndruță la emisiunea “Schimbă vorba”pe Gândul Live. Emisiunea va putea fi urmarită la linkul de mai jos.

 8. un “ministru”‘ din umbra al pdl…hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

  Pentru Ministerul Apărării Naţionale, democrat-liberalii îl avansează pe senatorul Marinică Dincă, fost viceprimar al Craiovei datorită influenţei lui Radu Berceanu.

  “Mărinică şi soţia jumulit-au Primăria
  Cei care, în ultimii doi – trei ani de zile, au încercat să retrocedeze în natură un petic de pământ în Craiova au primit de la Primărie acelaşi răspuns sec: nu mai avem terenuri disponibile. Se pot acorda, în schimb, acţiuni la Fondul Proprietatea, care valorează în realitate cam cât o aspirină pentru un bolnav de ulcer. Pe la colţurile Primăriei se spune însă că municipalitatea deţine vreo 700 de hectare bune de dat, însă acestea sunt rezervate pentru „şmecheri“. Un astfel de şmecher este actualul viceprimar Mărinică Dincă, dacă îl luăm la pachet cu soţia sa, Oana. Pentru aceşti doi oameni de bază ai PD-L Dolj, municipalitatea nu numai că a găsit teren, dar s-a făcut luntre şi punte aşa încât terenul primit să fie amplasat fix în buricul oraşului, unde cumpărătorii stăteau deja cu valiza de bani deschisă.

  Forfecuţă şi mulţi bani
  Între timp, povestea noastră ajunge la sfârşitul anului 2006, iar Mărinică Dincă nu e încă viceprimar, ci doar un banal membru în Consiliul de Administraţie de la Parc Industrial. În schimb, soţia sa, Oana Dincă, este şefa de cabinet a prefectului Nicolae Giugea. Giugea are o problemă: partidul care l-a pus prefect, PD-L, a ieşit de la guvernare de câteva luni bune şi există semnale că şi scaunul său este ameninţat serios de liberali. Oana Dincă ştie şi ea că va trebui să plece din Prefectură în curând şi de aceea se zoreşte să rezolve într-un fel cât mai avantajos problema funciară a mamei sale. La o aruncătură de băţ de Prefectură şi, aparent, fără nicio legătură cu PD-L, afaceristul Julien Rădulescu, poreclit Forfecuţă, patronul societăţii Top Jul SRL, construieşte de zor o clădire de birouri. Probabil o ştiţi, e chiar vizavi de Luxor, lăbărţată între străzile Olteţ şi România Muncitoare. Clădirea lui Forfecuţă se învecinează cu o bucată de aproape 1.000 mp din domeniul public şi visul lui Forfecuţă este să se asocieze cu Consiliul Local pentru a-şi extinde imobilul. Pe fir intră Mărinică şi Oana
  raspunde trimite

  Unde vinde Dincă, Primăria donează
  Planul ar fi fost unul sortit eşecului, mai ales că primarul Solomon nu-l are la inimă pe prefectul Giugea şi nu-i prea iubeşte nici pe soţii Dincă. A fost nevoie ca Radu Berceanu, şeful lor, al tuturor pedeliştilor, să dea cu pumnul în masă. Cel puţin, aşa ne-au povestit nouă nişte oameni de bine. Oricum, efectul a fost instant: pe 5 decembrie 2006, primarul Solomon şi secretara Nicoleta Miulescu semnează o dispoziţie prin care surorile Badea şi Stănuică primesc „în compensaţie“ 160 mp pe locul fostei parcări publice din strada România Muncitoare, exact lângă clădirea de birouri a lui Forfecuţă, după cum puteţi vedea şi în imaginile alăturate (facsimil 2 şi 3). Aşa da, compensaţie! Mai departe, lucrurile merg ca unse: în câteva luni de zile, terenul familiei Dincă ajunge în proprietatea firmei lui Julien Rădulescu. Preţul zonei, la vremea aceea, era cam de 1.000 de euro pe metru pătrat, dar nu este exclus ca Forfecuţă să fi plătit chiar mai mult. Oricum, în octombrie 2007, terenul primit cadou de rudele lui Mărinică Dincă ajunge din nou pe masa Consiliului Local: de data aceasta, ca aport în natură adus de Top Jul SRL pentru o asociere cu Primăria în vederea realizării unei clădiri de birouri cu două etaje de parcare subterană. Aleşii locali votează cu entuziasm asocierea: pe scurt, Forfecuţă vine cu cei 160 mp cumpăraţi de la familia lui Dincă, iar Consiliul Local pune la bătaie 600 mp, primind la schimb 40 de locuri de parcare. Ce poate fi mai avantajos pentru comunitate decât să dai 600 mp de teren pentru 40 de locuri de parcare care, în mod normal, nu ocupă mai mult de 500 de mp? “

 9. Imi poate cineva raspunde din PDL cum de s-a ajuns pana aici incat sa promoveze astfel de oameni? Iata ce se spune la gazeta despre doamna Vass, sunt stupefiata si ma intreb de ce vor raul partidului asta? Unde s-a gresit de-au ajuns astfel de indivizi sa-l conduca?! Hortysti ne mai lipseau si aveam de toate! Zau de va mai inteleg pedelistilor!

  ” Andreea Paul (Vass), izgonită din Bucureşti, Sălaj şi Cluj, s-a pripăşit în Ţara Oaşului, cerşind votul alegătorilor ca să ajungă în Parlamentul României.

  Candidata ARD este privită cu mare suspiciune de oşeni, oameni liniştiţi şi la locul lor. Scandalurile şi pornirile instinctuale sunt respinse din start în această oază de frumuseţe şi tradiţie. Cum ar putea să se înţeleagă Andreea Paul (Vass) cu omul simplu din Ţara Oaşului, de vreme ce, acasă la ea, în comuna Bobota (judeţul Sălaj), familia sa este într-o ceartă permanentă cu sătenii, cu vecinii, cu rudele apropiate?
  Procese peste procese, scandaluri pentru un petic de pământ, pentru că fabrica lor poluează, pentru că apa de pe burlanele proprietăţilor lor se scurge în curtea vecinului. Oamenii au început să vorbească, pentru că nu mai pot suporta. “Nu au cei şapte ani de acasă. Oşenii trebuie să afle cu cine au de-a face”, ne-a declarat Rodica Puşcaş, o vecină a familiei Vass.

  Procese cu vecinii
  Părinţii Andreei Paul (Vass) deţin în comuna Bobota o fabrică de mobilier de lemn şi o fabrică de tâmplărie PVC. Doamna Rodica Puşcaş s-a judecat cu mama Andreei Paul (Vass) pentru că fabrica acesteia de tâmplărie PVC poluează. “În conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.536/1997 privind mediul de viaţă al populaţiei, nivelul acustic echivalent continuu măsurat în exterior depăşeşte valoarea admisă pe teritoriul protejat. Familia Puşcaş a reclamat disconfortul legat de zgomotul datorat funcţionării utilajelor din dotarea unităţii SC Mavas SRL”, se arată într-un raport întocmit de Institutul de Sănătate Publică “Dr. Iuliu Moldovan” Cluj-Napoca.
  Rodica Puşcaş a acuzat nu numai poluarea fonică ci şi poluarea mediului înconjurător. “Mai în fiecare dimineaţă, din hornurile fabricii iese un fum urât mirositor rezultat din procesul de producţie. Fumul îmi pătrunde peste tot în casă, mai ales la etaj”, s-a mai plâns vecina familiei Vass. O altă ceartă cu vecinii săi a provocat mama candidatei Paul Vass după ce toată apa de pe o anexă a fabricii s-a scurs, în urma ploilor, în curtea familiei Puşcaş. “Burlanele erau îndreptate spre proprietatea mea”, ne-a povestit doamna Puşcaş.

  Conflicte cu partenerii de afaceri
  În Bobota, oamenii vorbesc şi despre alte conflicte provocate de membrii familiei candidatei Andreea Paul ( Vass). “Vass-ii s-au judecat cu familia Talpoş pentru terenul de sub fabrica lor. Ei au cumpărat doar clădirea, nu şi terenul şi trebuiau să achite despăgubiri pentru foştii proprietari”, ne-au relatat oamenii din sat. Aceştia mai spun că familia Vass s-a aflat în proces şi cu Emil Medişan. “Vass-ii, împreună cu Medişan, au amenajat un magazin împreună, într-un spaţiu din Zalpu, dar ulterior părinţii Andreei Paul (Vass) şi-au evacuat asociatul”.

  Războiul tatălui cu fraţii săi
  Certurile şi scandalurile s-au ţinut lanţ, ani de zile, şi în familia tatălui Andreei Paul (Vass). “Geza Vass s-a judecat cu fratele lui Bela, pentru un petic de pământ. Nu-şi mai vorbesc de ani de zile. În ceartă este şi cu un alt frate, din Sărmăşag, Emeric”, ne-au mai spus sătenii.
  Nemulţumiri există şi în rândul muncitorilor care lucrează la fabrica familiei Vass. Unii angajaţi acuză faptul că sunt obligaţi să-şi cumpere alimentele necesare de la magazine deţinute de părinţii Andreei Paul Vass. Aceştia deţin două magazine şi un bufet în comuna Bobota. “Preţurile nu sunt prea mici şi cheltuielile cresc”, se plâng oamenii.

  O enigmă a istoriei: Au colaborat Vass-ii cu horthyştii?
  Mai toţi sătenii vorbesc şi despre evenimente mai întunecate din trecutul familiei Vass. Oamenii ştiu că bunicul Andreei Paul (Vass) a colaborat cu autorităţile horthyste în timpul celui de al doilea război mondial. “Erau puţine familii maghiare în comună şi cam toate au colaborat cu horthyştii. Ei ar fi dat o mână de ajutor la deportarea evreilor din Bobota, care au fost urcaţi în căruţe, apoi la gară şi numai Dumnezeu ştie unde au fost duşi”, povestesc localnicii din sat. Unii susţin că “bunicul şi unchiul lor ar fi încercat să arunce în aer gara din Derşida, după ce s-au retras horthyştii din ţară noastră”.
  Amanta lui Geza Vass
  O altă poveste cunoscută în tot satul este legată de vremurile de dinainte de 1989. “Domnul Geza Vass era inspector şcolar şi avea o amantă. Cică doamna Mărioara, împreună cu fetele sale Andreea şi Iulia au prins-o pe amantă şi au tuns-o la chelie. A fost un dosar penal pe acest caz”, ne-au spus mai mulţi locuitori din Bobota.
  Trecutul tumultuos al tatălui Andreei Paul (Vass) nu se opreşte aici. Generalul (r) SRI, Viorel Stanca, ne-a declarat că Geza Vass a fost informator al Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, trimiţând note informative în calitate de profesor.
  Acestea sunt fapte care ne-au fost relatate de localnicii comunei Bobota, locul de baştină al candidatei Andreea Paul (Vass). Unii au refuzat să-şi dea numele de teama unor noi conflicte cu familia Vass. Oricum, vorbind cu oamenii simpli, putem trage o concluzie: familia Vass nu este iubită în comunitatea în care trăieşte.”
  http://www.nordvest-tv.ro/stiri-locale/11275/g%C3%A2lceava-familiei-vass-cu-lumea

 10. Inca o seara regal cu Elena Udrea!

  Elena Udrea
  acum 43 de minute
  De la ora 20.00, voi fi prezentă la emisiunea PrimeTime News de la RealitateaTv.

 11. O schema interesanta intr-un articol al dlui Gotiu (vox publica):
  EXCLUSIV: SCHEMA LUI GABRIEL (FOTO). Imaginea incredibilă a hoţiei de la Roşia Montană. Şi de ce se grăbeşte Ponta să-i facă pe plac lui Gabriel
  de Mihai Goţiu
  15 May la 10:54
  Pe 20 iunie 2013 (foto), acţionarii Gabriel Resources vor fi convocaţi la Vancouver pentru adunarea anuală. Contextul pe plan internaţional le este total nefavorabil. Preţul aurului a scăzut constant din vara lui 2011, iar la începutul acestui an s-a prăbuşit până la pragul costurilor de producţie (costuri de operare şi taxe/impozite/redevenţe), care au crescut constant. Valoarea acţiunilor marilor companii miniere de exploatare a aurului s-au prăbuşit şi mai drastic, iar cele ale companiilor junior (în care se încadrează şi Gabriel) s-au redus la mai puţin de un sfert (de la peste 8 dolari canadieni, acţiunile lui Gabriel au ajuns la sub 2 dolari). În plus, săptămâna trecută, directorul executiv al Allianz (unul dintre cele mai mari grupuri de asigurare din lume) a declarat public, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la Munchen, că nu va asigura proiectul de la Roşia Montană (detalii aici).
  Într-o astfel de situaţie, ultimele speranţe ale conducerii Gabriel pentru a mai stoarce nişte bani de la acţionarii lor sunt în politicienii români şi o decizie favorabilă din partea acestora. În acest sens, conform unor surse din cadrul Executivului, până la sfârşitul acestei luni proiectul de la Roşia Montană ar urma să primească semne suplimentare „de bunăvoinţă”: fie prin modificări în Legea Minelor (despre înlăturarea necesităţii unor avize premierul Victor Ponta s-a şi pronunţat deja în această săptămână – amănunte aici şi aici), fie chiar prin acordarea avizului de mediu (chiar dacă este insuficient pentru pornirea proiectului, avizul de mediu este unul esenţial, acordarea lui cântărind greu pentru încrederea diluată la maxim a acţionarilor Gabriel). Aceste semnale ar veni după ce Guvernul a trecut proiectul în subordinea lui Dan Şova, fiul avocatului RMGC, Ana Diculescu-Şova (detalii aici şi aici).
  Iminenţa unui nou mesaj „de bunăvoinţă” din partea Guvernului român (modificare legislativă ori aviz) este semnalată şi de reluarea agresivă a publicităţii RMGC în mass-media autohtone. Atât prin spoturi/machete/banere promoţionale, cât şi prin declaraţii ale premierului Victor Ponta (şi ale miniştrilor Dan Şova, Daniel Barbu ori Rovana Plumb), care pregătesc terenul. Declaraţii (în special ale primului ministru) care nu se deosebesc de cele ale lui Traian Băsescu din toamna lui 2011 şi începutul lui 2012, când, la fel ca Victor Ponta acum, a susţinut un intens turneu mediatic pro-proiectul RMGC (compania din care Gabriel deţine 80,69% din acţiuni). De altfel, propaganda e pe faţă: nu mai e „nicio problemă” ca în emisiuni de televiziune sponsorizate de Gabriel Resources, invitaţilor să le fie ridicate mingi la fileu în care să prezinte, unilateral, „argumentele” lui Gabriel. Maxim riscă o „mustrare” sau o amendă de la CNA (cel mai probabil, mai mică oricum decât suma încasată).
  Despre cât de mare e minciuna cu „miile de locuri de muncă”pe care le-ar genera proiectul de la Roşia Montană (în fapt, doar câteva sute) am mai tot scris (şi voi reveni). De asemenea, am mai scris despre:
  – alte mari minciuni – cele legate de „ecologizări” (aici) prin distrugere ori de „salvare” a patrimoniului cultural prin demolare (aici);
  – lipsa de onorabilitate a investitorilor (recent, Beny Steinmetz, unul dintre principalii acţionari ai lui Gabriel, e subiectul unei scandal de proporţii);
  – interesele politice transpartinice din jurul acestui proiect.
  Suplimentar, vă prezint astăzi schema afacerii Roşia Montană. O schemă care vorbeşte de la sine cât de „onorabil” este proiectul şi cine câştigă, de fapt, de pe urma lui. Cu precizarea că graficul de mai jos este realizat chiar de către reprezentanţii Gabriel Resources (fiind cuprins în raportul Gabriel pe anul 2012, făcut public pe 14 martie 2013). Ce arată această schemă? Că există un Gabriel Resources, cu sediul în Yukon (Canada), care deţine în proporţie de 100% subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Insulele Barbados, care deţine subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Olanda, care deţine subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Insulele Jersey, care deţine 80,69% din RMGC. La capătul „lanţului trofic” se află exploatările de la Roşia Montană şi Bucium şi partea română – Minvest. Cu precizarea că Rom Aur SRL, deţinută de Gabriel Resources Olanda, unde, după cum se poate vedea, statul român nu mai deţine nicio acţiune (!), are licenţă de explorare la Băişoara (jud. Cluj).

  Ce ar mai fi de adăugat (pentru a înţelege schema Gabriel). În Canada nu există vreo lege care să reglementeze activităţile companiilor miniere în alte ţări (detalii aici). Olanda are, la rândul ei, o legislaţie foarte permisivă atât pentru firmele miniere, cât şi în domeniul financiar. Insulele Barbados şi Jersey sunt, pur şi simplu, paradisuri fiscale. Practic, prin această construcţie piramidală, Gabriel însumează toate facilităţile şi lipsa reglementărilor din toate aceste ţări! Cine îşi imaginează că beneficiile (profitul) statului român , dincolo de distrugerile de mediu/patrimoniu şi de costurile sociale, vor putea fi urmărite şi încasate este ori naiv, ori, pur şi simplu, prost. Sau îl cheamă Victor Ponta, Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu & Co. Mai mult, aceeaşi schemă demonstrează că tragerea la răspundere a companiei (companiilor) pentru nerespectarea diferitelor obligaţii şi promisiuni asumate va fi, practic, imposibilă. Cine să răspundă: căsuţele poştale din Barabados şi Jersey?
  ***
  P.S.: RUGĂMINTE: Distribuiţi cât mai departe “schema lui Gabriel”. Până pe masa premierului, miniştrilor şi parlamentarilor români. Să nu spună apoi că “n-au ştiut”.

  Ps-ul meu:

  PS-ul meu: Nu ca sa-i raspund dlui Mihai Gotiu am postt articolul aici ci pentru ca asa este bine.

  Si suplimentar, referitor la eutanasierea maidanezilor spun ca decizia CCR este constitutionala ceea ce era de asteptat o solutie dand si eu mai demult dar tata de problema de fond va intreb:

  Nu ar trebui mai inatai “eutanasiati” toti cei din regnul animal-uman care au contribuit prin indolenta , coruptie si hotie si etc la creearea acestei situatii care ne recomanda din nou ca pe “salbaticii Europei” si atentie ca nu e vorba de “bunul salbatic” al lui Jean Jacques Rousseau?

  • Dati mai departe, cit mai departe de parca ar tine cont un guvern de asa ceva la cite comisioane si spagi se iau acolo. O sa apara Ponta cu zimbetul pe buze cu un discurs sovromist si treaba merge in continuare ca doar nu e prima oara.

 12. S-a mai facut comparatia Ponta ( PARSIVEL ) – Ceausescu.
  Mai auziti o poveste: postul RTV ( a lu” Ghitza ) a zis ca s-a intocmit un clasament al celor mai frumoase femei din politica. Pe primul loc S-A SITUAT ( chipurile) D-NA PONTA ! ! ! DACA NU SAVANTA, MACAR DIVA !

  • Acum e diva d-na pont, arata ca o bufnita dupa o noapte la vinatoare. Daca nu crezzi uitate la ea inainte de culcare ca sa ai cosmaruri.

 13. Cred ca ce este cu siguranta neconstitutional in legea referendumului este schimbarea regulei jocului intre felul in care se alege un presedinte si felul in care se demite.
  Cred ca am mai explicat asta dar este cazul sa revin:

  Odata ce regula este ca Presedintele sa se aleaga in primul tur cu jumatate plus unu din numarul alegatorilor inscrisi pe liste,, chiar daca exceptia apare la turul doi, este normal ca si demiterea care nu are doua tururi caci daca este o necesitate absoluta sa se aleaga un presedinte ceea ce cauzeaza exceptia din turul doi, nu este o necesitate sa se demita un Presedinte si deci la demitere trebuie aplicata regula mai putin permisiva si in plus care este si cea principala adica cea din turul unu asa cum este astazi.
  In rest despre alte cvorumuri se poate discuta cu exceptia celui necesar votarii Constitutiei a carei importanta este cel putin cat si a Presedintelui si deci trebuie sai se aplice cel putin regula votarii in primul tur a Presedintelui

 14. ” Andreea Paul (Vass)
  “Exercițiile de imagine ale doamnei Elena Udrea, executate în afara PDL, sunt remarcabile. Cercetătorii au dovedit însă că munca pentru o Românie mai bună încă n-a omorât pe nimeni. PDL are nevoie si de Emil Boc si de Catalin Predoiu, ca de orice alt bun profesionist de centru-dreapta care ni se alatura. Nu dezbinarea e solutia pentru PDL. Nici batalia pentru imagine proprie. PDL da o sansa Romaniei de centru-dreapta. Preferintele doamnei Udrea pentru ‘ministri-specialisti’ cu facultatea de sport facuta la Bioterra la peste 30 de ani (nu e gluma, e o fapta) nu au legatura cu politica PDL sau cu actualul Guvern Alternativa.”

  Sa facem o analiza pe text in urma celor afirmate de stimabila Vass! Stati calmi, nu vine cu noutati care sa va opreasca respiratia! Ea, nefacand nimic altceva, decat sa-si mai arate o data frustrarea, complexul de inferioritate, neputinta, invidia, faptul ca-i lipsita de carisma, ca electoratul n-o baga in seama, lipsa de realizari concrete, incompetenta, amatorism pe fata in ale economiei… iar faptul ca nu este mediatizata, ca nimeni nu-i publica postarilede pe blog si de pe FB deoarece sunt aberante, penibile, ilogice, rupte de realitate… o face sa devina si mai rea decat este si mai frustrata si mai respingatoare!
  Vass, inca n-a invatat din politica asta nimic, de asta nici nu va putea sa fie vreodata politician. N-a invatat, asa cum spuneam, ca nu are caderea sa se compare cu Elena Udrea, nu are statutul ei si nu-l va avea vreodata si am sa argumentez: Udrea este net superioara ei si celorlalti datorita competentei sale, datorita muncii sale, datorita pragmatismului, datorita faptului ca traieste si se raporteaza la realitata oamenilor, nu la tabele si grafice economice, este cel mai redutabil politician, cu cele mai multe realizari si proiecte nationale- 6000 mii in numai 3 ani. Nu mai vorbim de recordul de fonduri europene. Udrea este greu de egalat si Vass la mintea ei nu poate intelege asta! Dar n-o putem scuza ca n-o duce mintea! Sa invete sau sa taca sau, sa faca ce stie…….
  Ce nu stie Vass, este ca, Udrea nu are de demonstrat nimanui nimic deoarece pe ea, munca de ministru la MDRT intr-un guvern la VEDERE si nu din UMBRA a determinat sa creasca politic si, cel mai important a avut un aport major la cresterea economica datorita investitiilor, rulajului de bani, locuri de munca etc.
  Atacurile de presa ale trustului Intact, nu se pot lua in cosiderare, au fost facute intentionat si pe bani multi, asta insemnand ca pentru ei, Udrea reprezinta un pericol si mai reprezinta inca, atlfel n-ar baga-o in seama.
  Numai politicienii puternici, redutabili sunt atacati, este o teorie veche si demonstrata, dar ce sa stie Vass!
  Inca ceva, Udrea nu dezbina, Udrea militeaza pentru salvarea PDL-ului pe care-l slujeste de 11 ani cu credinta si devotament, EA a fost scutul partidului, EA a incasat in numele lui, ceilalti stateau in umbra ca sa nu-si sifoneze imaginea! Si, le-a folosit la ceva imaginea aia “curata”? As, au ramas in UMBRA si acum! Chiar daca apar razlet pe la TV nu fac audienta, deoarece nu au mesaj, sunt aroganti, obraznici, enerveaza, nu au verbul la purtator si lumea schimba canalul. De asta nici nu sunt invitati, pentru ca nu le aduc audienta! In schimb, cand Udrea apare , le creste indiciele de masurare ca painea in tzest si asta doare cumplit pana si pentru Vass! Deci, cine dezbina, cine ataca? Udrea sau Vass?! A spus vreodata Udrea ceva despre Vass sau alt coleg? Nu. Si nici n-o va face, ignora de obicei astfel de oameni, ii lasa sa se stinga politic pe mana lor! Udrea cu Blaga sunt buni prieteni, oameni cu greutate in partid, ei vorbesc la alt nivel cand se vad. Sunt o echipa!
  Spune Vass ca “cercetatorii….” vai ce limbaj de lemn, nu pot sa cred! Tot Vass vorbeste de studii ale colegilor, ea care ar trebui sa taca, stiind cum a facut scoala si cum si-a luat diplomele si mai stim cum si de cine a fost plasata in PDL! Deci, Vass este ultima care ar trebui sa se lege de unii colegi. Astfel de CV-uri pompoase oricine le poate avea, nu sunt ARGUMENTUL de-a ataca: COMPETENTA, INTELIGENTA, PRICEPEREA…demonstrate IN TEREN, nu de la birou din fata laptop-ului sau a tabletei! Romanilor amarati le pasa de CV-urile frumos conturate? Da’ de unde! Ei se uita la banutul care le intra in buzunar. O intreb pe d-na Vass daca a lucrat cu adevarat undeva? Vorbeste de sistemul privat fara sa lucreze macar o zi! Pai se poate? Doar nu crede ca practica facuta pe langa Stolo, Boc… se poate numi munca! Stim si noi ce prapastii a facut in functia pe care a avut-o in guv Boc, avem marturii cu gramda! Asa-i ca gura bate dosul, asa-i ca vorba dulce mult aduce si cand nu-i cap vai de picioare? Mda….
  Bun, acestea fiind spuse si sper ca invatatura, las ca timpul sa demonstreze cine a fost obraznic si nu si-a vazut de lungul nasului! Sanatate multa celor din UMBRA. Nimeni nu le doreste raul, mai ales Udrea, sa fim seriosi! Acestea-s gainarii, ce ne prezinta d-na Vass pe retelele de socializare! 🙂 🙂

 15. Dar ce jegos bogat trebuie sa fie unul care amesteca ideia unei nedreptati cica de el suferita si situatia grea reala a unora care si din cauza lui sunt in situatia in care sunt:

  Spune Dlui:

  Decizia de azi in dosarul Telepatia reprezinta o nedreptate.

  Dar ea nu inseamna nimic in comparatie cu nedreptatile de langa noi: copii saraci, care nu au bani de haine ori rechizite si nu pot sa mearga la scoala; tineri fara un loc de munca, indiferent de efortul facut; parinti care isi ingroapa copiii din culpe medicale ori indiferenta administrativa; batrani uitati de stat si de societate.

  • Adio aur, petrol, gaze naturale, uraniu, sare, cupru in curind, adio terenuri agricole cu gazele de sist, adio Romania!

 16. Buna dimineata dragi citiori si scriitori aici pe blog! 🙂 🙂
  Tin sa va anunt ca mie mi-a inceput exelent ziua…am sa va marturisesc si de ce 🙂 🙂
  Am intrat pe stiri creznd ca vor bubui site-urile cu atacul de doua parale la adresa Elenei Udrea din partea tovarasei Vass! As, de unde! Zero preluari, zero, agitatie, zero comentarii (doar 6 la ea pe FB dar si alea pro Udrea) 🙂 🙂
  Deci, tovarasa Vass iar si-a luat-o in bot. 🙂 Nu vrea sa inteleaga ca nu reprezinta nimic in politica, pentru presa, pentru electorat. Este un prosdus plasat si atat.
  Dupa cum ati remarcat, daca nu, va spun eu, Udrea niciodata n-a coborat la acest nivel de gainarie sa dea replici mai ales uneia ca tovarasa Vass. Si nici n-o va face vreodata, pentru ca statutul de politician adevarat, competent, harnic, devotat, redutabil si putem spune fara modestie, ca astazi Elena Udrea este cea mai puternica femeie politician din Romania, nu-i permite. Asta trebuie sa inteleaga tovarasa Vass, ca nu-i de nasul ei ministrul Udrea. Pana cand nu va percepe corect acest mesaj, va cadea mereu in derizoriu.
  Daca si tovarasa Vass incearca sa-si faca audienta, publicitate folosindu-se de acest truc-pomenind sau atacand pe Elena Udrea- iata ca nu i-a mers, luandu-si inca o data lectia!
  Elena Udrea, este iar prin tara…ieri la Brasov invitata la inaugurarea unei fabrici private, azi in Baia Mare la Sarbatoarea Castanelor unde tot judetul ii este recunoscator pentur investitiile facute de ea ca ministru. Deci, n-are timp de tatisme draga tovarasa Vass! Nu astepta ca te irosesti degeaba! 🙂 🙂
  Acestea fiind spuse, imi continui ziua inceputa atat de frumos dorindu-va si voua de asemenea o zi si un weekend cu mult soare si bucurie! 🙂 🙂

 17. @lulu
  vass e aia cu nasul mare “pe care a”… vrut-o stolojan ministra ??? hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 18. … despre Andreea Vass:

  “Imbufnata cand nu e bagata in seama, sare neintrebata peste mode­rator, nu-si lasa companionii de dezbatere sa vorbeasca. Intr-un cuvant, pe multi ii calca pe nervi. Adrenalina blondei se transmite in studiourile tv, trece ecranul si portocaliada ii bifeaza meritele. Evita subiecte sensibile, se enerveaza cand este intrebata de afacerile sotului – Paul Cristian – care este un important jucator pe bursa. Cand un ministru a dezvaluit ca doamna consilier s-a amestecat intr-o afacere imobiliara, care seamana a trafic de influenta, a facut spume la gura, sustinand ca sprijina proiectele, pe oamenii de afaceri, conform functiei. Aceasta e poza din tabloul ei pe care o completeaza cu fericirea casniciei afisata pe blog si cu “insemnele” bunastarii din declaratia de avere. Doua case (nu se stie care dintre ele i-a fost sparta, incident peste care s-a asternut tacere de mormant), doua masini (Mercedes si Mitsubishi Outlarder), actiuni (chiar si la ALRO). Veniturile cele mai consistente nu s-au “abatut” din salarii. In 2009, nunta cu dar a fost manoasa – tablouri si obiecte de arta cu valoare estimata de 12.000 de euro, plus cadouri in bani (RON, EURO, USD) socotite la 28.700 euro. Strigare buna, vorba nasului, sa traiasca, sa mai dea! Tot in afara serviciului a mai prestat consiliere locala la europarlamentarul Th. Stolojan, pentru care a incasat net 55.224 RON. Boc plateste mai putin – “doar” 31.879 RON, iar lectoratul de la ASE e vai mama lui – 19.892 RON. De unde dovada ca munca cu capul e prost platita in Romania. Surpriza neplacuta vine de la sot, care in 2009 a incasat din numeroasele lui investitii bursiere abia 3.320 de lei dividende si nici 5.000 de lei din salarii. Poti crede ca bietul Paul Cristian ia bani de buzunar de la Andreea Maria, dupa declaratia de avere…

  Declaratia de interese a consilierului de stat o baga insa in belea pe Marioara Vass, mama Andreei Maria. La capitolul (pacatos) de contracte obtinute in timpul exercitarii functiilor si finantate de la bugetul de stat sau local apare faptul ca pa­rin­tii doamnei Paul au incheiat cu Pri­maria Bobota din judetul Salaj doua asemenea contracte. Firma MAVAS M&G SRL Bobota, care are ca administratori pe Marioara Vass si pe Geza Vass (mama si tatal An­dreei Maria), a obtinut prin licitatie lucrari la Scoala Gh. Sincai din Bobota si la Scoala Gimnaziala din Dersida, finantate de Primaria Bobota. Pro­blema pentru care ANI ar avea ceva de spus apare din momentul in care vedem ca pe lista consilierilor lo­cali din Bobota apare si Marioara Vass, consiliera din partea PDL. Ar pu­tea fi considerata aceasta afacere fa­cuta cu Primaria locala un conflict de interese? Credeti ca ANI va reac­tiona? Ar fi o mare nedreptate facuta doamnei Paul Andreea Maria, sa nu i se ia in seama scrierea, fie ea si din declaratia de avere si de interese. “

 19. Interesant si corect articolul dlui Vlaston:
  “Dupa condamnarea lui Dan Voiculescu s-a pornit pe canalele media aflate in sluba sa o litanie continua al carui laitmotiv este: Basescu teleghideaza justitia, care face exact ce-i cere sa faca.
  Tema este veche, Crin Antonescu vorbea mai zilele trecute despre “regimul Basescu” din care fac parte DNA, CSM, CCR, ANI.
  Ce nu inteleg eu, care ar fi instrumentele, de natura juridica, economica, institutionala, de orice fel, aflate la indemana presedintelui Basescu si pe care acesta le utilizeaza cu atata succes la teleghidarea magistratilor.
  Niciun sustinator al ideii ca Basescu se afla in spatele hotararilor magistratilor nu incearca macar sa arate cum reuseste sa-i vrajeasca, sa-i hipnotizeze, astfel incat sa-i faca pe plac.
  Presedintele Basescu mai are un an de mandat. In octombrie 2014 isi face bagajele de parasire a Cotroceniului. Dupa care, pa, chiar daca revine in politica nu mai are atu-ul functiei prezidentiale.
  Nu are niciun rol in salarizarea magistratilor, mai degraba Victor Ponta are painea si cutitul alocarilor bugetare pentru activitatea magistratilor, si la ultima rectificare chiar le-a dat ceva in plus.
  Cariera si evolutia in cariera sunt la mana CSM, si e bine ca este asa. Nu are niciun amestec Traian Basescu in aceasta zona. Doar numirilor procurorilor sefi si la ICCJ au fost in mana lui Basescu, la propunerea premierului Ponta, in calitate de ministru interimar la justitie, propuneri pe care le-a respectat fara sa cracneasca, riscand sa-si puna in cap proprii sustinatori. A fost ultima decizie de acest fel, in mandatul ramas nu mai are ocazia s-o faca.
  Asa ca, daca exista vreo suparare a cuiva pentru activitatea DNA, trebuie indreptata spre Victor Ponta, el a propus ultima garnitura de sefi la Parchete.
  Ce instrumente secrete sa aiba Basescu, incat sa-i faca mielusei pe magistrati, sa tremure la auzul numelui sau si sa actioneze in directia in care presupun ca ar dori acesta?
  Unii sustin ca le-a facut dosare magistratilor, suficient de multe si grele incat sa le bage spaima in oase.
  Adica Basescu e un fel de superspion, care s-a ocupat ambele mandate de adunat probe contra magistratilor.
  Nu ca n-ar fi avut ce sa adune, dar isi imagineaza cineva ca o astfel de operatiune migaloasa si de durata ar fi putut ramane secreta? Fara ca cineva sa arunce “pe surse” bomba?
  Sa zicem ca are dosare. Dar de unde sa anticipeze cine-l va ancheta si judeca pe Nastase, Voiculescu, Fenechiu, sa adune dovezi compromitatoare exact impotriva acestor magistrati, cu ani in urma? A avut viziuni, s-a dus la vrajitoare sa-l ajute?
  Si ce-ar face cu dosarele, daca magistratii vizati nu i-ar fi facut pe plac? Le-ar fi dat publicitatii. Numai ca de dovezi, probe, contrafacute suntem satui si excedati. Nu-i suficient sa le arunci pe piata. Mai trebuie si analizate, validate, autentificate, si doar justitia are expertiza si aparatura necesara. Adica justitia ar valida probe impotriva justitiei. Nu se prea leaga, e prea cusuta cu ata alba toata aceasta pledoarie, pentru a sta in picioare.
  In realitate, prin eliminare propriilor uscaturi, din procuratura si judecatorii, pana la ICCJ, magistratii au dovedit ca sunt, intr-adevar, anticorpii unei societati bolnave. Singura sansa de vindecare. Am vazut judecatori trimisi dupa gratii, procurori legati cu catusele colegilor lor. Cele doua judecatoare spagare de la Tribunalul Bucuresti au fost trimise dupa gratii de o colega a lor, de 34 de ani.
  Si atunci, care sa fie folosul celor care sustin ca Basescu teleghideaza justitia?
  Abureala maselor largi de oameni care nu citesc presa, nu inteleg prea bine ce se intampla, casca gura la televizor si iau de bune ce le spun la A3 salariatii lui Dan Voiculescu.
  Chiar si Crin Antonescu si Victor Ponta s-au abtinut sa comenteze in vreun fel condamnarea lui Dan Voiculescu. Si-au dat seama ca ar fi ridicoli. Iar cei care si-au facut un job din a besteli justitia sa ia aminte la ce-au patit Adrian Nastase si Gigi Becali.
  Nu se stie cand le vine randul. ”
  Succes in continuare si mai ales forta Justitiei romane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *