Liderii USL vor sa se aleaga cu proiectele finantate in mandatul meu

Face ce face si Victor Ponta ajunge sa taie panglici tot la proiecte finantate prin fonduri europene in timpul mandatului meu de ministru. Dar pana la urma asta inseamna ca imi recunoaste meritele si acest fapt nu poate decat sa ma bucure! Ieri de exemplu, Victor Ponta a participat in Targu Jiu la inaugurarea Centrului de Zi Christian-Asistenta pentru persoanele tinere si adulte cu handicap. Contractul de finantare pentru construirea Centrului de zi « Christian » a fost semnat in timpul mandatului meu, mai exact pe data de 30 martie 2011. Valoarea investitiei a fost de peste 3,3 milioane de lei, din care finantarea din fondurile europene prin Programul Operational Regional, gestionat de MDRT s-a ridicat la 2,2 milioane de lei.

Daca va amintiti, premierul si-a inceput campania electorala in aceeasi nota : a participat la ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, la brat cu Liviu Dragnea, mimand buna intelegere. Iar finantarea lucrarilor de la spitalul din Alexandria din fonduri europene a fost semnata tot in timpul mandatului meu de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, mai exact pe data de 24 august 2010.

Cu ocazia inaugurarii de ieri, premierul ar fi incurajat autoritatile sa foloseasca bani europeni pentru realizarea cat mai multor proiecte de acest gen. Sunt total de acord cu acest mesaj al premierului ! Dar nu pot sa nu ma gandesc la expresia : “Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa !” . Spun asta pentru ca guvernarea USL nu doar ca nu reuseste sa treaca de 0% absorbtie a fondurilor europene, dar nici nu este in stare sa respecte recomandarile Comisiei Europene de anul trecut pentru corectarea neregulilor ce privesc accesarea fondurilor europene, situatie ce ne-a adus in situatia de a avea fondurile taiate pe patru programe europene.

Inaugurarea centrului din Targu Jiu demonstreaza inca o data, ca in ciuda acuzatiilor venite de la analistii- gaite ai Puterii si de la USL, fondurile europene au fost acordate in mod obiectiv in timpul mandatului meu. Eu am sprijinit si proiecte din judetul Teleorman, unde candideaza Crin Antonescu, dar si in Gorj, unde candideaza Victor Ponta. De exemplu, in Gorj, sub semnatura mea, au fost realizate proiecte de 135.000.000 lei, bani provenind de la MDRT si peste 100 de milioane de Euro, din fonduri europene. La fel si in Teleorman, au venit din fonduri europene peste 100 de milioane de Euro, plus bani de la ministerul pe care l-am condus. Iar acum, liderii USL se lauda si candideaza cu proiecte sprijinite de Elena Udrea, pe care le criticau ca inutile atunci cand le sustineam eu.

 

 

32 thoughts on “Liderii USL vor sa se aleaga cu proiectele finantate in mandatul meu

 1. Citind si tot citind in aceste zile despre toate lucrurile bune facute de Elena Udrea ma intreb cum ii mai rabda pamantul si noi, pe cei care o ataca miseleste, pe cei care indraznesc sa-si aroge munca ei cu atata nesimtire! Voi ati remarcat ceva, daca ati citit atent despre toate investitiile ministresei, ca absolut tot ce s-a construit in ultimii trei ani in proportie de 90% s- au facut numai cu bani europeni adusi de Elena Udrea? Si atunci nu inteleg cum isi permit toti incompetentii, toti penalii, toti frustratii sa o atace, sa o ctitice? Cat de tare deranjeaza femeia asta Doamne? Cat de tare deranjeaza ca si-a permis sa munceasca pentru ca azi sa o huleasca acesti nenorociti!

  • Trebuie tinut cont ca toate lucrurile rele despre E.Udrea au pornit de la haznaua 3 si trustul intact.
   Ca mari misogini ,voiculescu si ponta nu pot accepta ca o femeie poate fi un mai bun ministru decat unii ministri barbati!

 2. Ce bine ca nu fac parte din politica.Ar vrea toti sa ma prinda….si usl,ard,dar nu ma bag.Ma pregatesc de Maldive…..iar m-am plictisit de tara asta.

 3. dna Udrea,
  Mergand la Targul de turism din Bucuresti am constata ca amprenta POR, pe scurt Regio este vizibila in multe din exponatele de acolo.
  Inca o confirmare a activitatii dvs in domeniile de care s-a ocupat ministerul pe care l-ati condus.

 4. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Nu uitaţi că pentru greşeli aveţi instrumentele parlamentare, doar sunteţi membru al Parlamentului.

  Puteţi să chemaţi membrii Guvernului la comisiile permanente, puteţi face comisii de anchetă, puteţi adresa întrebări şi interpelări…

  Dacă Parlamentul face ceva greşit, puteţi să vă folosiţi de tribuna Parlamentului pentru o declaraţie politică…

  De ce nu faceţi toate acestea?

  Dacă premierul Victor Ponta taie panglici, asta este. Întotdeauna când se schimbă Guvernele cineva taie panglicile investiţiilor altora… asta din motivul că investiţiile în România se pun în aplicare în foarte mulţi ani.

  • “Dacă premierul Victor Ponta taie panglici, asta este. Întotdeauna când se schimbă Guvernele cineva taie panglicile investiţiilor altora… asta din motivul că investiţiile în România se pun în aplicare în foarte mulţi ani.”

   Domnule trecand peste atitudinea malitioasa pe care o afisati amintiti-va ca dna Udrea nu a apucat sa-si duca mandatul la bun sfarsit, dreptul de a taia panglici la investitiile pe care le-a sprijinit i-ar fi revenit dansei nu maimutoiului care isi spune premier.
   Degeaba incercati sa va ascundeti in spatele vorbelor ticluite, in fata mea intentiile dvs sunt clare. Daca nu o simpatizati de ce nu incercati alt blog eventual al dnului nastase, sunt sigur ca acolo va regasiti cel mai bine.
   Seara buna!

  • @ George Bucur

   Aveţi un raţionament greşit. “Daca nu o simpatizati de ce nu incercati alt blog eventual al dnului nastase,” Care ar fi legătura logică dintre lipsa de simpatie şi comentariul pe blogurile (celor pe care domnia voastră îi consideraţi) adversarilor politici? De ce aş vorbi pe blogul domnului Năstase despre doamna Udrea? De ce aş vorbi pe blogul doamnei Udrea despre Adrian Năstase? Nu are nici o logică.

   O a două problemă. Aici nu e vorba despre ducerea unui mandat la bun sfârşit. Faceţi o mare confuzie, mandatul de patru ani este cel de parlamentar şi, după cum probabil ştiţi, doamna Udrea este încă parlamentar până la finele mandatului. Mandatul de premier nu are o limită în timp după nu ştiu ce eveniment. De exemplu, la alegerile prezidenţiale, care nu sunt în acelaşi moment cu alegerile parlamentare… politic premierul şi miniştrii se pot schimba. Dacă în 2009 câştiga domnul Geoană, nu mai vorbeam despre Guvernul Boc în continuare ci de Guvernul Johannis. A vorbi despre un mandat de patru ani pentru un ministru, mi se pare exagerat. Dar haideţi să spunem că doamna Udrea ar fi fost şi acum ministru, După alegeri, dacă nu mai era domnia sa ministru şi în 2013, şi atunci cineva ar fi tăiat panglici pentru lucrările începute de doamna Udrea. Asta se întâmplă pentru că, aşa cum spuneam, lucrările unei construcţii în România durează foarte mult. Presupunând că mâine se încheie Proiectul Autostrada Transilvania – Bechtel… vă daţi seama cât timp a trecut de la începerea proiectului?

   Recunosc, dacă aş fi ministru sau premier… nu m-aş duce la nici o tăiere de panglică. În schimb m-al duce atât de des pe acolo, în măsura în care este vorba despre un proiect în care, ca parte din executiv, sunt ordinator de credite… încât nu ar fi posibilă nici calitatea slabă a lucrării şi nu ar fi posibil nici furturile ori întârzierile. În România, din păcate (sau în disperarea românilor) este singurul mod în care se poate face treabă.

   Eu încercam să fiu realist şi nu maliţios, dar sunt mâhnit faţă de atitudinea domniei voastre faţă de mine.

   PS.
   Nu ştiu la ce intenţii clare vă referiţi, eu nu am spus nici că o iubesc pe doamna Udrea, nici că o urăsc, în consecinţă nu văd ce aş ascunde. Ca cetăţean al României, ce intenţii pot să am faţă de un politician al României? Nu putem vorbi nici măcar despre intenţia de vot, pentru că domnia sa nu candidează la mine în colegiu. Dacă spuneţi că intenţiile mele vă sunt clare, spuneţi-ne atunci tuturor, care sunt aceste intenţii în mod real şi cum anume le maschez eu cu vorbe ticluite (ceea ce nu este ceva fals, mai întâi încerc să gândesc vorbele şi pe urmă să şi scriu, nu sunt dintre cei care scriu şi pe urmă se gândesc la ceea ce au scris, deci nu scriu niciodată neticluit). Developaţi-le pe ele, pe intenţii, înfieraţi intenţia necinstită… de ce vă opriţi?

  • Si atunci de ce te ostenesti si pe acest blog si pe alte multele, de parca ati fi doua trei clone cu aceiasi misiune insidioasa si diversionista cu aparenta, doar cu aparente de obiectivitate ipocrita.
   Desigur ca fiind cu totul lipsit de rusine si de dragoste de adevar nu-ti pasa de acestea si daca esti dat in suturi pe poarta, dai din aripi si intri pe geam.

 5. Necesare, inspirate şi utile proiecte aţi aprobat pe perioada guvernării trecute, d-nă Undrea ! E vorba de acele cămine de zi pentru tineri şi adulţi, persoane cu handicap. Bine că sunt. Contează mai puţin, cred eu, cine le aprobă, le va aproba, cine le-a pus în practică sau le va pune. Ele sunt cu siguranţă investiţii, fără dobîndă, cu mari efecte azi şi în viitor şi de mare importanţă pentru oameni, pentru noi toti. E atît de mare nevoie, peste tot în ţară, de ele. Cum stă situaţia la Roman, din acest punct de vedere ? Sunt multe persoane defavorizate de viaţă/soarta şi care au nevoie de ajutorarea noastră, oricît de mică ar fi ea. ,,Fericit este acela ale cărui gânduri bune rodesc în fapte şi ale cărui gânduri rele pier în mugure.” (Walter Scott). La cît mai multe proiecte de acest gen şi toate, în final, să prindă viaţă şi să fie dublate, în activitatea din interior, de generozitate, căldură şi iubire de oameni.
  Speranţa dată azi oamenilor, prin construirea si deschiderea lor, să le fie multora stîlpul de nădejde în dezamăgirea şi tristetea vieţii lor, să-şi găsească, acolo, noi aspiraţii, bucuria, lumina, căldura şi ocrotirea lor. Să nu împingem acele persoane spre izolare şi însingurare cu indiferenţa noastră. Chiar dacă nu vi sunt recunoscute meritele astăzi, nu dezarmaţi, consolaţi-vă cu versurile lui Omar Khayyam : “ Sperai cumva răsplată pentru tot/ Ce-n viaţă-ai împlinit cu greutate ? / Recunoştinţa este –un fruct necopt / Ce cade-n hăul larg pustietate. “
  Mult, mult succes în alegeri !

  • @ Lucica Butnaru

   Omar Khayyam mai avea o poezie care se încheia aproximativ cam aşa…”Bahram, neîntrecut la prins măgari sălbatici/Sub trei movile doarme. Măgarii pasc pe ele.” Aş spune deci că iscusinţa şi abilitatea este trecătoare. Memoria faţă de cel mai bun este perenă…

 6. Inca o zi in care Elena Udrea impreuna cu primarul Leoreanu au facut fericite 18 familii fara locuinta. Si din cate se stie acum doua zile Ponta si Crin iar au taiat iar panglici dupa munca si proiectele Elenei ” uitand” sa spuna ca ei nu au avut niciun merit!

  Persoanele evacuate din casele retrocedate au primit, vineri, noile locuinţe de pe Aleea Revoluţiei. “Ne propunem ca, pe viitor, să atragem fonduri private către primării pentru construirea de locuinţe destinate tinerilor, la Roman”, a precizat Elena Udrea, candidatul ARD al Colegiului 4 pentru Camera Deputaţilor.

  Vineri dimineaţă, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, alături de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea – candidatul ARD al Colegiului 4 Roman – Ion Creangă pentru Camera Deputaţilor, a oferit noi locuinţe romaşcanilor evacuaţi din casele retrocedate. Cele două blocuri de locuinţe sociale construite pe Aleea Revoluţiei reprezintă o investiţie realizată cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi includ 16 apartamente şi 24 de garsoniere. 18 familii care au locuit în case retrocedate au primit, vineri, cheile noilor locuinţe, viitorii lor vecini urmând să fie romaşcani care au solicitat acordarea unor locuinţe sociale. Investiţia totală a însumat 4,5 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei – sume asigurate de MDRT şi un milion de lei – costul asigurării utilităţilor şi al sistematizării zonei, suportat de administraţia locală. Proiectul a fost realizat de societatea Lef Proiect din Bacău, iar construcţia a fost efectuată de societatea băcăuană Consizo Serv.

  “Această investiţie este încă un rezultat al parteneriatului pe care l-am început acum trei ani şi jumătate cu primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. Înainte de sărbătorile de iarnă, romaşcanii care aşteptau o locuinţă nouă au această şansă. Când am început să construim ni se părea că avem de parcurs un drum lung, dar iată că proiectul a ajuns la final cu bine, iar această inaugurare este o mărturie a faptului că, dacă doi oameni vor să lase ceva cu adevărat în urma lor, reuşesc. Vor mai fi şi alte obiective de investiţii care vor fi finalizate în perioada următoare. Important este ca banii veniţi prin intermediul MDRT să aducă investiţii de folos romaşcanilor. Pe viitor, ne propunem să atragem fonduri private către primării, pentru construirea de locuinţe destinate tinerilor. În consecinţă, din primăvara anului viitor, dorim să aducem la Roman investitori privaţi care să construiască pentru tineri locuinţe în regim de închiriere. Avem şi alte proiecte pentru următorii patru ani, iar faptele au dovedit până acum că ne dorim să construim. Cred că nu vom dezamăgi romaşcanii şi că vom reuşi să realizăm şi mai multe investiţii în următorii ani”, a precizat Elena Udrea.

  “Pe lângă cele opt blocuri pentru tineri construite până acum la Roman, am repartizat, cu această ocazie,18 locuinţe către romaşcani evacuaţi din case naţionalizate, celelalte locuinţe urmând să fie oferite celor care au solicitat locuinţe sociale, în cel mai scurt timp. Ne bucurăm că putem oferi o bucurie, în prag de sărbători, familiile de romaşcani care riscau să rămână fără locuinţă. Beneficiarii şi-au asumat faptul că, în condiţiile în care noi le oferim o locuinţă la cheie, trebuie să îşi achite toate datoriile către bugetul local. Au semnat chiar şi o «demisie în alb», prin care acceptă evacuarea în cazul în care nu-şi vor achita datoriile”, a completat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

  Dacă locuinţele construite până acum la Roman nu ar fi fost realizate din fondurile oferite prin intermediul MDRT, pentru ridicarea lor ar fi fost necesară cheltuirea bugetului local destinat investiţiilor pentru patru ani, adică aproximativ cinci milioane de euro. “L-am auzit deseori pe primarul Leoreanu spunând un slogan foarte vehiculat la începutul anilor 1990: «Minţim poporul cu televizorul». Cine strigă mai mult şi mai tare vrea să demonstreze că are şi dreptate. Oamenii trebuie să îi judece prin comparaţie pe cei care fac lucruri pentru comunitate şi pe cei care nu fac altceva decât să vorbească. În ultima perioadă, reprezentanţii guvernului USL nu au arătat fapte, ci doar spectacole televizate şi certuri cu reprezentanţii Uniunii Europene, care au condus la suspendarea fondurilor europene. Din toate acestea, au pierdut românii: euro a crescut, creditele sunt mai scumpe, avem cea mai mare inflaţie din ultimii zece ani, preţurile sunt în creştere, deci românii nu trăiesc mai bine, aşa cum le-au promis reprezentanţii USL. Oamenii trebuie judecaţi după fapte, nu după vorbe”, a concluzionat Elena Udrea, candidatul ARD.

 7. Dacă unii ribbon to ribbon, alţii door to door, aşa că azi dimineaţă m-am trezit la uşa apartamentului cu Liviu Brătescu. Am primit prospect-program, carte de vizită, promisiune de carieră, casă, servici, butelie da’ nu şi pix.
  Şi eu, ranchiunos cum sunt, dacă nu primesc pix…

 8. Am fost la Padurea Cazacu,de langa Valenii de Munte.Am urcat nitel prin padure.La un moment dat am vazut cativa oameni care taiau copaci.Eu eram cu 4 insi.Ei cand ne-au vazut au incetat lucrarea,dar dupa ce am plecat au continuat iar.Se si uitau ciudat la noi.Asa dispar padurile…..

 9. In Insula Cozumel,Mexic,exista un restaurant specific romanesc.Restaurantul se numeste “Dracula”.Poate mananc pe acolo in vara din 2013.

 10. Dl PONTA,nu va mai taia multe panglici,mai e un pic si vine 9 decembrie,asa ca bucuria lui aproape ca se va incheia brusc.Parca vad ce lacrimi va varsa pe scarile de pe Kiseleff……

 11. Daca azi erau alegeri,Elena Udrea obtinea un procent bun,de 34%.Primul are totusi un procentaj de peste 51%..
  In colegiul unde m-am bagat,usl s-a dat cu ARD.Nu stau in zona unde e colegiul,dar un prieten,membru usl,m-a chemat acolo,la masa,vin si palinca.lol
  Cica sa votam cu ARD…..candidatul usl nu e sustinut de usl,pentru ca a omorat doi oameni cu masina si are buzunarele pline de droguri. loloi

  • **’*balbeck – de ce minţi, de ce dezinformezi cand, in timpul saptamanii,
   presa centrala a dat ca sigura intrarea lui Udrea cu procent destul de mare, fara
   sa spuna nimic de contracandidat. Si culmea, intai, acest lucru l-a spus Realitatea,
   apoi celelalte publicatii.

 12. Evaziune fiscala de ce este condamnata la fel ca omorul.Inteleg ca legea aia a fost votata de niste parlamentari…iresponsabili.Dar nu se poate schimba nimic?Ca mai departe avem magistrati de 3 lei,asta e partea a doua.
  Politicienii sunt anti Romania prin legea aia.Cum sa fie spalarea de bani echivalenta cu omorul?

 13. On topic: dacă e adevărat că în cele mai multe cazuri ultima expresie se reţine, câteva zile de door to door spre sfârşitul campaniei n-ar avea ce să strice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *