Legea Capitalei: intre oportunitate si necesitate

În presă au apărut speculaţii referitoare la Legea Capitalei, care ar urma să reglementeze modul în care se iau deciziile pentru Bucureşti. Exemplul tuturor capitalelor europene, fără excepţie, arată că Bucureştiul are nevoie de o reformă administrativă şi chiar politică. Nu putem păstra acest model ceauşist desăvârşit pe vremea lui Adrian Năstase: şase oraşe într-unul singur, fiecare cu aparatul său administrativ.

În 2004, cetăţenii Capitalei au votat Alianţa D.A. şi proiectul lui Traian Băsescu tocmai pentru a repara greşelile făcute de Guvernul Năstase între 2000 şi 2004. În aceşti ani în care Traian Băsescu s-a aflat în opoziţie faţă de PSD, au existat 205 hotărâri ale Consiliului General şi alte multe Ordonanţe de Urgenţă cu scopul de a limita puterea de decizie a Primarului general şi de a o transfera toată către primarii de sector.

Mesajul explicit al campaniei electorale duse de PD şi PNL (A.D.A.) a fost revenirea la starea de dinainte de 2000. Din păcate, pentru că liberalii au obţinut în 2004 trei primari de sector, înţelegerea nu a mai fost respectată. Peste noapte, viceprimarul Ludovic Orban, Preşedinte al PNL Bucureşti, a renunţat la acordul semnat înainte de alegeri şi, implicit, la ideea unei decizii unitare pentru întreaga Capitală.

În acest moment, nu există aproape niciun nivel de conlucrare între primarii de sector sau între aceştia şi Primarul general. Fiecare decide asupra propriei „feude”. Primarii au puteri cvasidepline asupra sectoarelor, fără însă a avea în vedere imaginea de ansamblu.

Legea Capitalei susţinută de PDL Bucureşti are rolul de a unifica decizia privitoare la dezvoltarea Bucureştiului la nivelul Primarului general. În acest moment, deşi este al doilea om politic ca număr de voturi exprimate, atribuţiile acestuia sunt destul de limitate. Cred că nu mă poate bănui nimeni că susţin cauza lui Sorin Oprescu, cel mai prost primar pe care l-a avut Bucureştiul vreodată, dar adevărul este că această dezlânare administrativă provoacă deficienţe majore în funcţionarea oraşului.

Având în vedere încrederea pe care o arată sondajele de opinie în PDL Bucureşti în acest moment, este absurd argumentul pregătirii terenului pentru alegerile de anul viitor. Pentru prima dată după mult timp, nu mai suntem în pole-position pentru fotoliul de Primar general sau pentru majoritatea în CGMB. Mai mult decât atât, conform noii legi, putem să ne pierdem chiar şi cei doi primari de sector. Cu toate că ne asumăm un risc politic, lansăm acest proiect legislativ în dezbatere publică tocmai pentru că el este în folosul bucureşteanului.

Cei care se opun acestui proiect o fac pentru că şi-au intrat în rolul de „baroni de Bucureşti”, care au propriile lor „curţi” şi cred că nimic nu-i mai poate mişca din loc. Sunt oameni care s-au dedulcit la banii foarte mulţi pe care-i au pe mână. Spre exemplu, s-a ajuns în situaţia ca Sectorul 1 să aibă un buget de 1,8 miliarde de lei, în timp ce Sectorul 5 are doar 300 de milioane. Adică de 6 ori mai mult, în condiţiile în care populaţia Sectorului 1 este mai mică. Vocalul primar Chiliman uită să spună că are un buget cât al Primăriei Generale, după ce se scad subvenţiile acordate RADET şi RATB. E normal, deci, ca Andrei Chiliman, despre ale cărui tunuri a tot scris presa, să nu vrea să renunţe la postul său de acum.

Legea Capitalei este un demers politic legitim şi util. Simplifică traseul deciziei administrativ-politice şi reduce birocraţia. Creează premisele unei strategii cu adevărat unitare de dezvoltare a Bucureştiului şi elimină baronizarea care are loc acum la nivelul unora dintre sectoare. Mai mult decât atât, prin propunerea ca membrii Consiliului General să fie aleşi uninominal, redă puterea bucureşteanului.

Cred că toate acestea sunt argumente suficiente care să susţină nevoia unui nou act normativ. Sigur, proiectul nostru este perfectibil şi tocmai de aceea se află în dezbatere publică – pentru ca opoziţia sau societatea civilă să se pronunţe, să propună modificări şi să ajungem la o formulă finală mult mai bună.

Iar în momentul în care dezbaterea se va încheia, nu avem decât să ne prezentăm cu toţii în faţa bucureştenilor şi să le cerem opinia. O astfel de decizie trebuie neapărat să fie luată ca urmare a unui vot. De aceea, propun referendum pentru adoptarea Legii Capitalei. Pentru că nu vreau să fie privit ca un act politic discreţionar şi pentru că bucureştenii merită să fie informaţi despre problemele reale ale Capitalei şi despre ce putem schimba în bine.

294 thoughts on “Legea Capitalei: intre oportunitate si necesitate

 1. @silver
  Bună idee, dar cred că președintele, prin consilierii săi, sau de ce nu ?..personal, a aflat deja de bancul tău de elită.. 🙂

 2. @Larisa
  Să vă fie gura aurită, aș fi primul care aș saluta o asemenea premieră în România. De mult susțin că barbații și-au arătat, cu brio, limitele în politica românească 🙂

 3. …Să mai încercăm odată comentariul care nu a intrat ieri:
  @silver, frank zapa (king)
  (Spre știință : gimar )
  (Spre neștiința cantălăului 🙂 ) ATENȚIE ! Persoanele imature pot citi acest comentariu, numai in prezența parinților (sau socrilor).
  Se prea poate ca viitorimea să aprecieze pozitiv valoarea literară a poetului de curte, decedat recent, căruia nici generațiile încă în viață nu-i contestă, de altfel, talentul de versificator nativ. Dar, pentru mulți dintre noi, imaginea acest personaj controversat rămâne asociată (datorită caracterului execrabil) cu sentimentul pe care ți-l induce o mare lichea oportunistă care a avut ,pe fond, un singur scop: să devieze, să absoarbă și să transforme în stare euforică ,în mod controlat, energiile tinerelor generații din perioada cenușie de tristă amintire, astfel încât dictatura să pară mai suportabilă.
  Cenaclurile au fost , în esența lor (pe lângă momente de referință culturale și prilejuri de lansare a unor valori interpretative autentice), manifestari isterice de national socialism și totodată, surse bine întreținute de efuziuni patriotarde , ce ar fi putut constitui un bogat material inspirational , peste timp, pentru un mare predecesor in ale scriiturii: I. L. Caragiale.
  Cultura autentică nu are nimic comun cu exaltarea si ditiramba spumegată și exalată prin toate fisurile de către un ins cu grave probleme hormonale. Adevarul ,,personificat” începe să iasă, treptat, la iveală.
  Cultura inseamna calmitate, echilibru și discreție în dialogul cu absolutul. Alții trebuie să comenteze, ,,după” și nu autorul insuși, bătându-se cu pumnii în piept și gesticulând dictatorial cu intenția evidentă de a manipula și controla conștiințe.

 4. Poate ar trebui facuta reorganizarea administrativa a Bucurestiului, de exemplu dupa modelul Vienei

 5. Accident spre Paralela 45…vreo 4 masini au ajuns in camp.Pe sensul spre Ploiesti s-a intamplat.Sa fie vreo 10 minute de cand s-a produs accidentul.
  E sticla pe jos la Paralela 45,autoritatile nu fac nimic.
  @Circulam aseara pe jos, cam pe langa ministerul Turismului.A trecut o masina de la drumuri ce imprastia pietris.O piatra m-a lovit in picior.A venit cu ceva viteza.Astia sunt dementi.Sparg parbrize,zgaraie masini…

 6. ***ZeV – în sept, după ce i s-a micşorat pensia, a fost dezgustător când a ieşit pe tv-uri să strige că statul îi este dator şi cerea şi impunea să-i fie recunoscător pentru ce a făcut el… Promitea atunci pamflete kilometrice la adresa statului…

  A început să se plângă că nu-i ajunge pensia să-şi plătească lumina. Poate mi-aş fi reconsiderat atitudinea faţă de el dacă atunci, în emisiunea aceea, s-ar fi lăsat pe sine deoparte şi s-ar fi întrebat sincer, omeneşte, cum se descurcă un român cu şase, şapte sute de lei pensie dacă lui din1400 de lei nu-i ajungeau nici să-şi plătească lumina.

  Atâta indiferenţă, atâta egoism şi dorinţă de a se arăta pe sine în centrul universului când nu era cazul. După înmormântare i s-au publicat chitanţele cu încasările lunare din mai multe locuri, toate – încasări în euro şi cum n-avea cu ce-şi plăti curentul? Avea destul pentru un trai de răsfăţ.

  Sper că acuma, acolo unde este, are tot ce-i trebuie că aici nu i-a ajuns…

 7. ZeV-ecule :15,18…o judecata stramba ca mecla ta ,mai bine te-ai apuca si tu de cantalau ,betia trece ,hidosenia ,ura si prostia niciodata ,nu te mai strafloca cu analizele ,nu-ti place poetul ,se fii sanatos ,nu-i nici-un bai ,pastrand proportiile si tu esti un blogger de curte [pupator de Baselu si portocalici aflati in conducerea tarii ] care postezi libidosenii la adresa carmaciului iubit de tine si urat de-o tara intreaga.Sa traiesti frumos zaharica …..

 8. @balbeck
  Am văzut imagini de pe șosele americane acoperite de polei și zeci de mașini derapate, intrate una într-alta sau în rigole/șanțuri.
  Terminați cu prostiile că autoritățile pot contracara poleiul, viscolul, tornadele sau inundațiile, mai ales în zonele din afara localităților. Așa cum nu au putut face nimic împotriva alunecărilor de teren din Brazilia, sau a inundaților din Australia.
  Ceeea ce trebuie să facă autoritatea, în primul rând, este să informeze în timp real cetățenii ÎN TANDEM cu televiziunile. Acestea din urmă au în aceeași măsură obligații, ca și autoritatea statului, atâta timp cât pretind că deservesc cetățeanul. Și nu pot face asta eficient, anunțând de exemplu, apocaliptic, că o supernovă situată la 600 de ani lumină se poate transforma într-un…al doilea soare, sau mai rău, în stea căzătoare (!!). Acești oameni (din presă) inculți sau agramați fac mult mai mult rău decât instituțiile statului, prin dezinformare, informație deformată, sau informare prin omisiune.
  Media ar trebui să spună următoarele:
  Omule , stai naibii acasă, sau acolo unde ești, pentru a nu-ți risca viața sau bunurile, nu să-mi vândă mie clișeul răsuflat, crezându-mă mai prost decât sunt, că ,,autoritățile iar au fost surprinse” de stihiile naturii.
  Cine crede o asemenea aberație, este fie orbit de partizanat politic, fie ignorant sau superficial. Nici un guvern nu poate lupta eficient cu manifestările extreme ale naturii.
  Poate că, peste vreun milion de ani (dacă vom supraviețui până atunci), vom deveni mai puternici și ,în primul rând, mult mai inteligenți decât semenii noștri mamiferi și bi(patru)pezi, dominați de spiritul de turmă.

 9. @silverstar
  Așa este, decența, bunul simț, măsura și echilibrul trebuie să caracterizeze orice om înzestrat, care trebuie să-și canalizeze efortul intelectual spre (mai)binele semenilor săi și nu binele propriu. Dar pentru aceasta, trebuie să-i respecte și să-i trateze ca pe egalii săi.
  PS
  Atenție, am vorbit de semeni UMANI și nu doar limitați la limbajul articulat sau la pasiunile blogo/bahice. 🙂

 10. zaharina ai vrut sa fii spiritual ,n-ai reusit ,penibil DA…hihihhih….

 11. Nu vă mai certaţi… Mâine e sărbătoare, e Ziua Unirii. Gândiţi-vă, vă rog, la momentul dec ’89. Atunci, toţi eram uniţi, toţi am fost fraţi pentru că aveam un ţel comun, şi am realizat un lucru măreţ, noi, poporul l-am realizat, nu Iliescu, nu Roman sau alţi oportunişti.

  Gândiţi-vă la ce se întâmplă cu noi, de atunci şi până acum, ce au făcut politicienii din noi. Faptul că azi suntem dezbinaţi, ne urâm, ne jignim şi ne înjurăm e rezultatul nedreptăţilor infaptuite, cu bună ştiinţă, de politicieni ca să ne dezbine şi să ne aducă la a ne ridica unii împotriva altora.

  Atunci, in ’89, politicenii care s-au grăbit să pună mâna pe ţară au realizat ce poate face un popor unit, animat de un ideal. Şi noi astazi ce facem? Facem pe placul politicienilor pentru că ei aşa ne vor, dezbinaţi şi duşmani.

  Nu vă mai certaţi. Măcar de Ziua Sfântă a Unirii nu vă mai certaţi.

 12. Silvia …..ai dreptate ,nu trebuie sa ne certam ,trebuie spus ca vinovatul principal in dezbinarea asta nenorocita ii colegul tau de liceu ,asa a venit la putere cu lozinci de razbunare [tepele din P.Victoriei ] ,toti sunt ticalosi ,numai sustinatorii si portocalicii lui sunt corecti ,bine a zis Plesu :Basescu are o voluptate conflictuala ,de aici a venit dezbinarea poeteso ,raul asta o sa dureze mult timp …..

 13. …dupa discursul lui Basescu de pe televizii ,vinovati sunt Vantu si Voiculescu …hihihihih…lasand gluma de-o parte sunt de acord cu presidentul ,s-au luat multi bani la disponibilizarile din armata ,politie si servicii secrete ,cine are vechime completa ii creste pensia ,cine nu are ii scade ,logic .Din totalul de cca.5,8 milioane de pensionari ,numai 1,3 mil.sunt cu vechime si contributivitate integrala ,restul sunt ,boala ,anticipata ,asistati sociali si alte categorii inventate de guvernele perindate din 90 incoce ,care au secatuit fondul de pensii ….

 14. Daca moare cineva intr-un accident rutier,desi masina era echipata corespunzator,cauciucuri de iarna,lanturi,etc,atunci de vina sunt autoritatile si trebuie sa raspunda.Carosabilul era acoperit de polei.
  Pe mine ma doare in cot de americani.Nu dau doi bani pe ei.

 15. Dacă aș fi un copil ucis în ”89 ” , căruia ,i s-ar mai acorda acum , o șansă , m–aș intoarce către glonțul izbăvitor …

 16. Am 10 propuneri anticriză (poate ieșim din ceața portocaliu-violetă)
  1 Impozitul anticipat
  2 T.V.A.-ul pe intenție
  3 Taxa pe vise
  4 Rovigneta pe aleile din curte
  5 Acciza pe prostie (să nu fie scutiți guvernanții că pierdem toți banii)
  6 Impozitarea vrăjelii(aia , cu vrăjitoria ,n-a prea ținut)
  7 Scutirea defintivă și iremediabilă , a dreptuluui de protest
  8 Colectarea de miros de bani
  9 Eradicarea muncii pe bune
  10 Recunoașterea lui Dinu Păturică drept PREȘEDINTELE ETERN AL ROMÂNIEI

 17. Nu am altă intenție , decât aceea de a protesta în fața abuzurilor , nedreptăților și umilințelor la care suntem supuși . Nu am să mă arunc în gol , nici nu voi face greva foamei , sau , cine știe , să-mi dau foc printr-o piață publică . Cei ce au făcut și vor mai face acest lucru sunt oameni remarcabili , adevărați eroi chiar , dar , din păcate , devin o țintă de ridiculizat , cu cinism , a celui ce este batjocoritul de servici prin cele străinătățuri . Eu ,voi scrie și iar voi scie , de câte ori voi avea timp și pe unde voi apuca , doar voi reuși să aprind o candelă în cugetul unora dintre noi , care să ne poată trezi din somnul rațiunii . Ne-am lăsat copiii măcelăriți la ”89” ca să stăm astăzi îngenunchiați și umili în fața potentaților printre care se numără ,poate , și ucigași ai pruncilor de-atunci . Doar ei și cu Dumnezeu , bunul , știu de-o fi sau nu așa . Ce n-au reușit de-a lungul veacurilor perșii , tătarii , romanii , turcii sau austroungarii , au , reușit aleșii noștrii . Istoria ne-a arătat , de-a lungul timpului , că între revoluții se petrece o perioadă de timp egală cu cel puțin media de vârstă a unei generații . V-ați întrebat , oare ,de ce ? Pentru că trebuie musai să moară PĂCĂLIȚII revoluției , pentru a se cugeta alții că asemenea lucrare e cu putință . Demonstrația o face cu elocvență domnul Victor Socaciu ( ONOR , MAESTRE !) , în melodia MAMA LOR . Nu ne rămâne decât să sperăm că nepoții noștrii vor îndăzni să cugete că pot fărâma jugul împilării și al umilinței . Din nefericire , nemuritorul DINU PĂTURICĂ , va fi și el acolo , pentru a mai adăuga oarece pagini negre în agenda istoriei . Pentru că sunt un împătimit al poeziei fără de pereche a lui George Coșbuc , am să inchei , cu acceptul domniei sale , cu un citat dintr-o poezie ce a fost scrisă , parcă , cu trimitere la zilele noastre .
  ”Tu te plângi că milă nu-i ?
  M-ai aștepți , tu , mila lui ! ?
  Haina , el , ți-o ia din cui ,
  Pâinea de pe masă .
  Casa ta și ei , stăpâni ?
  Prindeți ce vă cade-n mâni
  Și loviți la MIR , români !!!
  Că-i la voi , acasă .”

 18. @puiu 21.46
  O surpriză plăcută, sper să dureze (și să se consolideze) și după 24.01.2011.
  Important este să te informezi cu atenție și complet. Atenție la gândirea pozitivă…aici e esențialul.

 19. Apropo de gândirea pozitivă . Cel mai tare banc pe care l-am auzit , suna ,cam așa : Cum sunt recunoscuți optimiștii ? Drept proșți fericiți . Dară pesimiștii ? Proști .

 20. ZeV…ala de la 21,36 nu-ti place ?…hihihi….cand merita si face lucruri bune n-am nici-o jena sa-l laud si sa-l apreciez…asta-i avantajul meu ,nu-s inregimentat politic ,pot sa-i critic pe toti dupa faptele facute sau nefacute ,mie mi-a crescut solda dupa recalculare ,am stagiul complet ….

 21. Madalina o noapte faina si calduroasa….

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 22. Puiu

  Dupa ce o zi intreaga ai dat cu toti de pamant si te-ai smotocit cu Zev,spre seara la 21:26 ti-ai mai revenit si vezi lucrurile asa cum trebuie.Cred ca inainte de a impartii vinovatii intre guvernari,ar trebui ca fiecare sa isi vada partea goala a paharului si de acolo sa porneasca reparatiile.Faptul ca politicienii nu isi asuma sau mai ales nu isi recunosc greselile ascunzandu-le sub presul trecutului si facand acum pe”zana buna”face ca Romania vazuta dinafara sa para un butoi cu pulbere instabila ce sta sa explodeze politic si social.Nu e de mirare ca se incearca izolarea noastra(si a Bulgariei) in conditiile in care Romaia e un scandal politic perpetuu in mijlocul unei crize economice grave si de durata ce o depaseste pe a celorlalte tari ce acum ne reneaga.Personal cred ca culegem ce am semanat de-a lungul anilor,noi ca alegatori ce am ales in timp,si clasa politica cu ceea ce s-a perindat la”butoane”.Per ansamblu toti suntem oameni,alesi si alegatori,vina majora insa,o au cei ce s-au erijat in formatori de neam si tara post ’89 indiferent ce nume si ce culoare poarta.Din ce in ce pare ca dezbinarea politica o depaseste pe cea sociala,semn ca socialul care rezista bine in ciuda presiunii la care este supus este mult mai matur decat politicul,lucru care pe mine una ma face sa ma indoiesc de capacitate politicului in ansamnblul sau,de a depasi o perioada foarte grea in care se afla Romania si in care este nevoie ca ambele tabere-putere si opozitie sa gaseasca o cale de mijloc.Dar cum am spus,toti suntem oameni,si se pare ca politicul nu are rabdarea necesara de a pune interesul personal pe locul doi in favoarea a ceea ce ar trebui ei sa reprezinte,asa ca probabil vom avea inca ceva timp asteptat pana vom vedea o alta Romanie.

 23. Un zâmbet la cafea 😆

  Soţul se întoarce din delegaţie, îşi agaţă haina-n cui şi-şi salută soţia cu o strângere de mână.
  – Nu vrei nici măcar să mă săruţi?
  – Termină cu prostiile, dragă! După 20 de ani de căsnicie îţi mai arde de orgii?

 24. Ce v-a facut ICCJ!Hahaha,credeati ca voi controlati chiar tot?De ce nu dizolvati justitia ca sa faceti ce vreti voi?

 25. Gaby ….ai dreptate suta la suta ,faina postare ,sunt de acord cu tine ,ai facut o fotografie reala a Romaniei ,pacat de politicieni ca tine care n-au drept de decizie in partidele lor ,s-ar schimba multe in bine ….Neagu Juvara a spus ,ca” prin 2070 o sa se schimbe ceva in tara ,nepotii conducatorilor de azi o sa fie oameni de bine “,mai trebuie sa treaca multa apa pe Muras pana se schimba generatiile astea virusate de comunism.

 26. ***MădăMădă – Nu-mi primeşte un comentariu, îmi tot spune că mai există. Se repetă acelaşi lucru de sâmbătă. 😮

  Administrator:
  Comentariul era in spam de asta afisa duplicat existent.
  L-am scos.

 27. ….urat gestul de la Iasi ,s-a huiduit si in timpul intonarii imnului de stat ,organizarea a fost prost facuta ,puterea intr-o parte, opozitia in alta parte ,in ziua unirii trebuia sa stea toti intr-un loc ,sa uite de toate contrele politicianiste….vai doamne in ce tara traim …

 28. Preşedintele românilor va fi astăzi la Iaşi.

  Nu-i va fi uşor. Şi la Iaşi, şi la Focşani, autorităţile locale au culoare roşie, comunişti nenoriciţi. Nechita de la Iaşi o să-şi scoată haidamacii cum s-a întâmplat în vară la Galaţi, alt oraş roşu. Moldoveni cretini şi needucaţi c-aşa îi vor politicienii, să-i poată manipula.

  Şi-apoi, opoziţia, reprezentată de cine altcineva dacă nu de marii chiulăi ai politicii româneşti, Ponta şi Antonescu, i-au luat urmele lui Băsescu şi merg şi ei acolo ca să-şi închipuie că lumea a ieşit în stradă pentru ei.

  Domnule Preşedinte, nu vă mai susţin dar vă ţin pumnii ca să ştiţi că nu sunteţi singur. Şi fac acest lucru pentru că detest opoziţia, cea care pute şi de lene şi de prostie… 👿

 29. Primarul PSD-ist de Iaşi şi-a scos în strada haidamacii, nu-i nici o surpriză. S-a mai întâmplat şi la Galaţi, în vară.

 30. La noi nu mai există sărbători şi nici decenţă.
  De ce credeţi voi că opoziţia, reprezentată prin ce are mai putred şi mai murdar politica românească, a mers la Iaşi?

 31. Iar nu vrea să-mi primească postarea. Din nou

  Judeţele de la graniţa de est şi nord-est sunt populate de moldoveni needucaţi, abrutizaţi de sărăcie, recunoscuţi pomanagii. Sigur că ies şi strigă ce li se comandă. Au şi ei de o mâncare bună azi sau nişte bani.

 32. La Iaşi a fost huiduit Imnul ţării, nu Băsescu. Nişte needucaţi.

 33. Simirad un pesedist notoriu ,acum un pedelist de frunte a pus gaz pe foc ,in loc sa incerce sa aplaneze conflictul, el l-a atatat ,cu idioti din astia in veci n-o sa fie liniste in tara .Daca eram in locul presidentului nu mergeam la Iasi ,era de asteptat o manifestare antiputere ,nu-s de acord cu acest fel de manifestari in timpul unei zile importante a neamului nostru ,nici cand Iliescu era huiduit de 22dec. cand unii dintre voi ati jubilat.Mai avem mult pana o sa fim o tara europeana cu-o democratie occidentala.

 34. @silver
  Am fost acolo….un grup de câteva zeci de rezerviști, dintre cei CU STAGIUL MILITAR INCOMPLET, bine organizați și ,,împănați” cu activiști PSD , mulți dintre ei delegați aduși din zone limitrofe cu autocare, s-a manifestat conform unui program, atent și minuțios stabilit, cu multe zile înainte. Crede-mă că știu ce vorbesc și fac acest lucru fără nici un fel de partizanat politic.
  Ca fapt divers, cunosc un colonel în rezervă, prieten cu un prieten de familie, care a ieșit la pensie la 50 de ani. Are o fată căsătorită care beneficiază de concediu de creștere a copilului de 2 ani, iar el (colonelul) și-a petrecut ,,concediul” din vara trecută timp de 3 săptămâni în Italia. Pot înțelege, până la un punct, atitudinea lui ( la băutură), atunci când pare în stare să pună mâna pe mitralieră. 🙂 Aceștia sunt oamenii care ne-au ,,protejat” tinerii morți la loviluție, înainte și MAI ALES după 22 decembrie 1989 !….vorba ,,alambicatului”, de la care aștept, totuși, mai multă coerență.

 35. @ puiu
  Daca eram in locul presedintelui si eu mergeam la Iasi.
  Candva, multi dintre noi vom realiza ca in mod absolut constient, presedintele si-a asumat intr-o perioada de criza profunda rolul de paratrasnet al refularii nemultumirii primare a fiecaruia dintre noi. Si a facut-o pentru ca a considerat ca aceasta este datoria lui de presedinte si pentru a permite fortelor politice responsabile sa dispuna de libertatea de a incerca sa schimbe ceva in bine si in tara asta. Ca nivelul constintei unora dintre noi este pana a fluiera in timpul intonarii imnului national, asta nu mai tine de presedinte.
  O zi buna tuturor.

 36. Diabolizare si manipulare de ziua MICI UNIRI

  Cam acest lucru ne este pregatit astazi 24 ianuarie,cind romanii sarbatoresc MICA UNIRE,dealtfel acest fel de mincare apare cu obstinatie in lista de meniuri zilinica,pe care cu multa grija micile officine securiste propietatea celor doi infractori de drept comun,vintu si voiculescu ne-o servesc.
  La IASI,COLHOZNICII NOSTRII LUPTATORI ,PE POST DE IENICERI,care de-a lungul carirei lor militar-o comunista ,au avut doar un singur dusman real,STICLA PLINA CU LICORILE LUI BACHUS,ne-au demonstrat inca o data daca mai era nevoie,de ce Comunismul in romania nu a fost inca invins si aruncat intr-un tomberon alaturi de alti avortoni ai istoriei.
  Dezonoarea este cea care ii reprezinta pe acesti COLHOZNICI BOLSEVICI CARE INTIMPLATOR ,S-AU NU,au fost imbracati de poporul roman,hraniti tot de poporul roman,pt a-l apara ,numai ca ei de-a lungul carierei lor de IENICERI[ienicerii alcatuiau un corp de armata din copii celor ocupati de turci] au fost obielele lui ceausescu,pr care l-au aparat pina in ultima clipa,dupa care in 22,23,24,25,26 ,decembrie s-au luptat cu romanii,lasind peste 1000 de romani ucisi pe caldarim.
  CAPITANII,SI MAIORII DIN 89,astazi PENSIONARII DIN 2011,au fost cei responsabili cu aceste operatii de diversiune si inducere a terorii pt ca ION ILIESCU SI CLICA SA POATA PUNE MINA PE PUTERE.
  Unde ii gasim astazi pe acesti INDIGNATI COLHOZNICI??????????????ii puteti vedea la realitatea si antena3,STRIGIND SI ETALINDU-SI CEFELE GROASE,BURTILE GHIFTUITE ,si mizerabilele lor caractere-pensioara noastraaaaaaaaaaaaaaaa-rusine sa le fie………….

 37. Vă rog, îmi explică şi mie cineva ce sunt aceia “militari rezervişti”?
  Mulţumesc! 😆

 38. Iaşi – conducere PSD-istă! Ce aţi crezut că nu va fi scandal? Păi, Nechita de cine ascultă?

 39. Onoare şi demnitate la militari? Exact cât şi la ţigani!

 40. Madalina-sunt ceva probleme cu blogul,s-au alta e cauza pt care se pare intru in spam.
  ti-as fi mai mult decit recunoscator,daca m-ai dumiri.
  daca prezenta mea pe blogul doamnei udrea,nu este bine venita,nu-i cu suparare,ma retrag.
  multumesc anticipat……..

  Administrator:
  V-am scos din spam.

 41. ***ZeV – s-a văzut organizarea la reluare.
  Aminteşte-ţi că şi-n vară, la Galaţi, PSD-ul şi-a scos haidamacii în stradă.
  La Focşani va fi la fel, dar asta-i soarta noastră ca toate sărbătorile să fie murdărite. De la cine să ceri decenţă, eleganţă, respect pentru o zi deosebită? De la Ponta şi Antonescu?

 42. @Nicolae
  Mulțumesc, domnule Nicolae.
  Întotdeauna am făcut o reverență din toată inima în fața rațiunii, calmului și responsabilității, indiferent care este sursa umană promotoare. Faptul că gândesc la fel, nu are nici o relevanță, fiind o pură coincidență.

 43. Niculae …ca om politic iti asumi si huiduieli si aplauze ,cum iti plac aplauzele tot asa trebuie sa suporti si fluieraturile ,momentul nu a fost ales bine ,nu se face de ziua unirii ,au gresit rezervistii sau cine a huiduit in timpul intonarii imnului .In rest sunt de acord cu tine ,o zi buna si tie …

 44. Ginerele,MIRCEA DOGARU-acest domn este un CAZ SCOALA,atunci cind vorbim despre ONOAREA MILITARA.
  INTERESANT-TOT PROFESOR DE ISTORIE[atentie la crin antonescu],EXTRAS DE SOCRUL SAU VASILE PETRUT,FOST COMANDANT LA GRANICIERI[ATENTIE,UNDE? LA GRANICERI,ACOLO UNDE ERAU IMPUSCATI IN CAP ROMANII CARE INDRAZNEAU SA FUGA DIN CALEA DICTATURII CRIMINALE COMUNISTE],dovedit in anii 80 ca agent K.G.B.si adus in echipa lui ILIE CEAUSESCU PE POST DE ISTORIC MILITAR,OCAZIE CU CARE IMBRACA SI HAINA MILITARA COMUNISTA ,ocazie, cu care isi incepe actiunile de contrafacere a istoriei.
  Acest OBEZ ISTORIC MILITAR,DUPA 90 S-A REMARCAT PRIN VEHEMENTA CU CARE I-A APARAT PE CRIMINALII DIN PERIOADA LUNII DECEMBRIE’89,DEDINDU-SE LA TOT FELUL DE MANIPULARI MINCINOASE ,confectionind tot felul de scenarii fanteziste,trimitindu-i pe romani pe coclauri,sa-i caute pe vinovati.
  Merita spus ca,recrutarea rezervistilor din sindicatul lui DOGARU,s-a facut prin intermediul ziarului TRICOLORUL,PROPIETATEA LUI W.C.TUDOR.de aici va las posibilitatea sa judecati cu cine avem de-a face si cine sunt ,PROTESTATARII-NU REZIST TENTATIEI DE-A LE MAI SPUNE INCA O DATA:
  ,RUSINE SA VA FIE SLUGI COMUNISTE-ati intinat onoarea si traditiile militare ale militarilor care cu adevarat au lucrat pt neam si patrie.

 45. zapa…hihihih….nu te iubeste lumea virtuala ,stai bey nebunule esti bine venit aici ,s-a intamplat si la alti colegi [Silvia ,ZeV] sunt ceva probleme …pe cine mai sudui eu daca te retragi …hihihihi…

 46. Am râs cu lacrimi, nu-mi pot reveni…

  puiu says:
  24.01.2011 at 11:51
  zapa…hihihih….nu te iubeste lumea virtuala ,stai bey nebunule esti bine venit aici ,s-a intamplat si la alti colegi [Silvia ,ZeV] sunt ceva probleme …pe cine mai sudui eu daca te retragi …hihihihi…

 47. Buna ziua !

  Cu ocazia Micii Uniri, Va doresc La Multi Ani !

  Aceasta zi, datorita Domnitorului Alexandru Ioan Cuza si conjuncturii istorice favorabile este si ea o bucatica din Istoria Noastra.

 48. Culmea,REZERVISTII MILITARI-AZI IN TIMISOARA,MIINE IN TOATA TARA———–offffffffff,am trait-o sa o vad si p’asta,e de cartea recordurilor

 49. Nu-mi venea sa cred.Imnul tarii acoperit de huiduielile unor militari de cariera,nu la meci de catre niste suporteri descreierati.Atata lipsa de educatie civica…Trist,foarte trist…

 50. rezervistii cer solidaritate cu ei,mai sa fie.ma gindesc ce-o fi in capul milioanelor de pensionari majoritari cu pensii pina in 1000 de lei,cum pot fi solidari si alatri de ghiftuitii astia,care si la jumatate de pensie au de 2-3 ori mai mare pensia decit un profesor.
  ei aiasata-i curata nebunie-AUZI,D’OMLE SOLIDARITATE………….CU CINE?

 51. ***Zapa – mulţumesc. Mi-am dorit să observe şi altcineva acast paradox cu rezerviştii. Foarte corect, Zapa! Exact ce am şi eu pe suflet şi în gând.
  Încă odată, mulţumesc! 😆

 52. Daca va amintiti,ceea ce s-a intamplat ,astazi,la Iasi,seamana izbitor de mult cu ceea ce se intampla la Alba Iulia ,de Ziua Nationala,cand a participat Corneliu Coposu. Este, din ce in ce mai clar, ca Brucan a fost optimist atunci cand a spus ca ne trebuie 20 de ani pentru a intelege democratia…La fel de clar este ca organizarea diversiunilor se face dupa aceleasi scenarii,poate ca si cu aceasi oameni sau cu urmasii lor.

 53. Preşedintele Băsescu este aşteptat la Focşani, alt cuib de mafioţi PSD-işti, alte huiduieli.
  Acolo, ora exactă se dă după Marian Oprişan.

 54. La Focsani a iesit mai bine ca la Iasi ,poeteso te-ai grabit cu acuzarile …hihihih…Oprisan si toti care s-au ocupat de organizare au reusit ,bravo lor …

 55. zapa…ai iesit din spam …hihihihi…la Focsani toata lumea danseaza hora unirii ,asa ii fain ,bey zapaievici in privinta rezervistilor ,nu-i baga pe toti in aceiasi oala ,nu toti sunt imbuibati ,te tot intrebi ce-au facut militari ?,iti aduc aminte si tie si poetesei ,din 47 nu s-a facut nimic fara ajutorul armatei sau in intregime de armata ,drumuri ,blocuri ,intreprinderi ,agricultura ,inundatii ,canal ,Transfagarasan si multe alte chestii megalomane din timpul comunismului .Multi care n-au stagiul complet au fost disponibilizati fara voia lor [despagubiti cu pana la 30 salarii ] ,armata de la cca.220000 a ajuns la 70000 oameni ,poate mai putini ….

 56. La emisiunea domnului Ardeleanu de pe EuropaFM (între 13.30-14.00), s-a discutat despre demnitate și unitate într-un moment aniversar semnificativ pentru istoria nației.
  În vacarmul de păreri trase parcă la indigo după ,,producțiile” deontologilor celor două tembeliziuni, am avut șansa de a asculta și comentariul unei soții de ofițer.
  Acestă doamnă , după ce subliniază că soțul ei este nemulțumit de recalcularea provizorie a pensiei pentru că nu a depus, la timp, adeverința solicitată la dosar, totuși, a exprimat câteva idei uimitoare :
  ,,avem încredere în declarațiile președintelui și ale primului ministru că la finalizarea recalculărilor, conform principiului legitim și echitabil al contributivității, pensiile se vor stabiliza pe grile corecte, iar anomaliile cronice din sistemul de pensii militare generate de privilegiile ostentative ale unei minorități, fără corespondență în carieră și/sau stagiu militar și mai ales, nesustenabile, vor fi eliminate. Huiduielile de la Iași nu reprezintă nici armata română, nici masa anonimă de pensionari militari care și-au făcut datoria față de țară, în diferite epoci istorice”.
  Astăzi, au fost puține luări de poziție pertinente și așezate pe suportul stabil al lucidității și responsabilității. Dar, simpla constatare că familia unui pensionar militar se raportează corect la realitate și adevăr, mă face să-mi recapăt o parte din încrederea în viitor, ce tinde, în ultimul timp, să se erodeze sub limita critică a speranței.

 57. *** puiu – nu am văzut ce a fost la Focşani că am ieşit puţin din casă. Am dat liber menajerei şi a trebuit să duc gunoiul şi să-mi fac aprovizionarea că poliţia comunitară s-a lenevit…

 58. ***ZeV – apropo de cele scrise de tine, dar nu mai ştiu dacă am auzit sau citit, prea multe informaţii zilnic, săptămâna trecută, un militar, pensionar, desigur, se delimita de acţiunile celor care ieşeau pe tv-uri, cu acuze şi lamentări. A spus că aceia nu reprezintă armata română. Nici nu ştiu ce să mai cred.

  Mai devreme, în cursul zilei de azi, am întrebat ce sunt “rezerviştii militari.” Se pare că dintre “bărbaţii” de aici, nici unul nu a făcut armată. E ca şi cu Shengen, discuţii interminabile, jigniri cât cuprinde, acuze la fel, dar când am întrebat ce e, unde e, de ce bătălie aşa de mare pentru acest spaţiu, nimeni nu a ştiut să-mi răspundă.

 59. ***puiu scrie – te tot intrebi ce-au facut militari ? Îţi spun eu ce au făcut. în dec ’89 au tras în românii ieşiţi în stradă pentru pâine şi libertate şi acum vor recompensaţi. Nişte trădători! Nişte oportunişti! Să le fie ruşine. E bine totuşi că arată şi lumii şi românilor cine sunt, cu adevărat, militarii români…

  Un sincer “sic-tir” de la mine pentru toţi cei care azi, fără demnitate şi fără onoare, au murdărit o sărbătoare sfântă pentru români.

 60. A ha a! Ce le-a făcut azi ruşilor. Păcat că suferă oameni nevinovaţi. 😮

 61. @silver…nu cred că pensionarii militari se confundă cu rezerva de cadre ale armatei, decât poate până la o anume vârstă pe care nu am aflat-o încă.
  …Până una alta, citește te rog:
  ,,REZERVÍST, rezerviști, s. m. Soldat sau ofițer care a îndeplinit serviciul mililar și nu mai face parte din cadrele active ale armatei. – Din fr. réserviste”.

  Legea 446 din 30 noiembrie 2006 (Legea 446/2006)

  SECTIUNEA a 3-a

  Serviciul militar in rezerva

  Art. 14. – Cetatenii romani, barbati si femei, care au indeplinit serviciul militar activ sau in rezerva sunt luati in evidenta ca rezervisti.
  Art. 15. –
  (1) In functie de modul de utilizare, resursele umane din rezerva fac parte din:
  a) rezerva operationala;
  b) rezerva generala.
  (2) Rezerva operationala cuprinde rezervistii din planurile de mobilizare ale institutiilor cu atributii in domeniul apararii si este formata din:
  a) rezervisti voluntari care consimt, pe baza de contract, sa incadreze functii in statele de razboi ale unitatilor;
  b) rezervistii care au indeplinit serviciul militar activ in ultimii 5 ani.
  (3) Numarul de functii, compunerea pe categorii de personal a rezervei operationale, precum si criteriile de admitere se stabilesc prin ordine ale conducatorilor institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale.
  (4) Rezerva generala cuprinde cetatenii incorporabili si rezervistii care nu fac parte din rezerva operationala si pot fi incorporati, concentrati, respectiv mobilizati, pentru instructie si completarea fortelor destinate apararii pe timpul starii de asediu, al mobilizarii si al starii de razboi.

  Sustine gratuitatea acestui serviciu si acceseaza
  Ghidul OCDE al preturilor de transfer

  Art. 16. –
  (1) Rezervistii voluntari pot fi concentrati sau mobilizati, dupa caz, pentru:
  a) instruire si indeplinirea unor misiuni pe timp de pace si/sau pe timpul starii de urgenta;
  b) completarea fortelor destinate apararii la instituirea starii de asediu, la declararea mobilizarii sau a starii de razboi.
  (2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. a), rezervistii voluntari sunt concentrati in baza ordinului ministrului/conducatorului institutiei in subordinea caruia se afla unitatea in care este incadrat rezervistul.
  Art. 17. – Rezervistii din rezerva generala pot fi concentrati sau mobilizati, dupa caz, pentru instruire si completarea institutiilor cu atributii in domeniul apararii ori mobilizati la locul de munca, potrivit legii.
  Art. 18. –
  (1) Prin concentrare, in sensul prezentei legi, se intelege chemarea rezervistilor voluntari pentru instruire si indeplinirea unor misiuni, precum si a rezervistilor din rezerva generala pentru instruire si completarea institutiilor cu atributii in domeniul apararii pe timpul starii de asediu.
  (2) Pe timpul starii de asediu, serviciul militar in rezerva incepe la data concentrarii si se termina la data desconcentrarii.
  (3) Pe timpul mobilizarii si al starii de razboi, serviciul militar in rezerva incepe odata cu data mobilizarii si se termina la data demobilizarii.
  (4) La declararea mobilizarii, rezervistii concentrati si cetatenii prevazuti la art. 3 alin. (5), incorporati, se considera mobilizati, iar serviciul militar se prelungeste pana la data demobilizarii.
  Art. 19. –
  (1) In situatiile prevazute la art. 18 alin. (2) si (3), rezervistii voluntari se prezinta la unitatile in care sunt incadrati, la data si ora prevazute in ordinul de chemare.
  (2) Ordinele de chemare se intocmesc si se inmaneaza de catre unitatile militare in care sunt incadrati rezervistii voluntari.
  Art. 20. –
  (1) Centrele militare, componenta a armatei, au in compunere centre militare zonale, centre militare judetene si centre militare ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
  (2) Chemarea cetatenilor incorporabili si rezervistilor care nu fac obiectul prevederilor art. 19 alin. (1) se realizeaza prin ordin de chemare, intocmit de centrele militare.
  (3) Anuntarea cetatenilor incorporabili si rezervistilor, precum si inmanarea ordinelor de chemare se realizeaza de catre structurile specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor.
  Art. 21. – Pe timpul starii de asediu, la mobilizare si pe timpul starii de razboi, cetatenii incorporabili si rezervistii care isi desfasoara activitatea in institutii publice si operatori economici cu atributii in domeniul apararii isi continua activitatea la locul de munca, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului.

 62. ***ZeV – mulţumesc dar nu ai înţeles ce am întrebat. Definiţia seacă din dicţionar nu mi-a spus nimic. Las-o baltă…

 63. @silver….mai încerc odată :
  @puiu 16.24
  Așa este, puiule, numai că am un singur amendament. Nu ofițerii de carieră au săpat, deszăpezit, demolat, cărat, construit, cules, sau…. murit puțin (în accidente de tot felul), ci militarii în termen, adică cetățenii acestei țări aflați vremelnic sub haina și jurământul militar. Ofițerii și generalii, nu au făcut altceva decât să ducă la îndeplinire, pe scară ierarhică, ordinele conducerii superioare de partid și de stat !
  Chiar dacă am fost ,,terist” la transmisiuni militare, am participat cot la cot, împreună cu trupa de 1 an și 4 luni la lucrări de acest fel, inclusiv am spălat wc-uri în unitate.
  E adevărat că am ajuns sublocotent și comandat de gardă, dar am muncit pentru asta.
  Cunosc bine istoria (relativ) recentă a acestei țări și am marele ,,defect” de a nu uita. Cunosc activitatea ofițerilor și generalilor din timpurile de tristă amintire, bețiile interminabile ale subofițerilor (adică a tablagiilor) și șmotrul umilitor la care erau supuși soldații din ciclul întâi, adică…..pufuleții. Mai precis, tineri nevinovați luați cu arcanul la armată, taman când bătrânii lor de la țară aveau mai mare nevoie de ei pentru treburile gospodărești. Cui a folosit stagiul militar obligatoriu, în afara ,,carierei” unui grup de potentați despre al căror ,,comportament” la revoluție, nici până în prezent nu știm mai nimic ? Desigur că a folosit (în primul rând) regimului !
  Neuitarea , în mod inevitabil, generează nefericire.
  Dar este mai bine să fi un nefericit lucid decât un amnezic mulțumit și împăcat cu sine însuși….deci prin consecință logică, manipulabil. Sper să rămân integru (la minte) până în ultimul moment al existenței mele sub formă materială.

 64. ZeV…cu prima parte a comentariului sunt de acord cu tine ,este adevarat militarii in termen au focut munca de jos ,astia trebuiau condusi si supravegheati de cineva ,este adevarat ca stagiul militar n-a fost folosit strict pentru armata ,mai mult la muncile pe care le-am enumerat mai sus ,asa au considerat conducatorii de atunci ,in privinta chiolhanuri facute de cadre nici-o diferenta cu civilia ,multi inginerasi ,sefi de birouri sau directori se comportau la fel ,astea sunt cazuri particulare.Regimului i-a folosit mai mult securitatea si militia ,armata a facut multe lucruri folositoare poporului.

 65. Silvia …sper ca nu-i rasul tau de la 17,15 ,se poate poeteso sa te bucuri la asa o nemernicie terorista ….

 66. ZeV ….am o gramada de stele mai mult ca tine ,cand o sa te intalnesc , o sa stai in pozitie de drepti pana iti zic eu pe loc repaus ….hihihihi…

 67. ZeV…la transmisiuni in ce disciplina te-ai instruit ,radio-locatie ,firisti telefonie ,operatori ,morsisti ?….

 68. Felicitări, ProTV..
  Un ofițer, ieșit la pensie la o vârstă cuprinsă între 40-45 de ani, a beneficiat de salarii compensatorii de câteva zeci de mii de euro, iar pensia atribuită samavolnic este mai mare decât a unui medic specialist ACTIV !
  Un plutonier adjutant, FĂRĂ FACULTATE, prin urmare semi analfabet, un individ care la viața lui (militară) a îngurgitat pe puțin un vagon-cisternă cu alcool, beneficiază de o pensie de peste 3300 de lei.
  Români, treziți-vă ! Nu lăsați impostorii care nu și-au rIscat niciodată viața într-un TAB cu bomba sub burtă, să vă terfelească conștiințele !
  PS
  @puiu
  Stimate domn, gradele militare nu mai au acum nici o relevanță….în civilie, singurele ,,grade” remarcabile și….remarcate de mine, sunt cele atașate licorii bahice din căntălăul personal….Îți recunosc din acest punct de vedere, ,,superioritatea” în grad 🙂
  PS2
  Cu o altă ocazie, dacă va exista vreuna, îți voi demonstra ce înseamnă să cunoști comunicații radio pe lungimi mari sau trenuri speciale de undă (pentru penetrarea obstacolelor naturale, inclusiv a apei marine), tipuri de stații, comunicații prin satelit, etc. Nu este locul potrivit, acest blog. MAI ALES, că după armată am mâncat școală electrotehnică pe pâine, cu profesori adevărați, adică civili.

 69. Sunt de parere ca orice alt partid ar fi fost la guvernare situatie de criza tot ar fi fost. Unde cred eu ca ar fi trebuit sa umble actualul guvern? La stimularea productiei, pentru ca numai prin relansarea productiei putem iesi di actuala criza.

  Cu stima,
  Viorel Rotaru

 70. Hai să NE râdem 😆

  NU beti la volan!
  Vi se poate întâmpla o nenorocire… Dacă daţi într-o groapă, vi se poate răsturna sticla sau paharul…

 71. …@puiu
  Încep să recunosc tacticile subliminale ,,de învăluire” practicate, inclusiv pe bloguri, de specialiști în tehnici de manipulare….fraze scurte, cuvinte cheie, cu repetiție, interjecții pline de amuzament (aparent).
  Atenție, puiule, eu sunt complet imun și sper ,,să contaminez” pozitiv câți mai mulți semeni. Aflându-ne acum la o ,,bifurcație” (un drum înainte și unul înapoi), ,,rolul” vostru este să presărați obstacole și ținte false pe calea spre înainte, pentru a-i descuraja pe români. Cred și sper că nu veți reuși până la urmă.

 72. @moderator
  Este o problemă cu unele postări și nu ați binevoit să verificați și/sau să răspundeți. Nu-i nimic, intru în stand-by până comunicați efectiv cu noi.

 73. Ce se mai aude despre grupul de ofițeri reformatori, ai anilor 90, cunoscuți sub numele de CADA ? Mai știe ceva cineva ? …Evident, liniște…dormim de 20 de ani, nu-i așa ? 🙂

 74. ***ZeV – eu am impresia că nu mai e Mădălina. Mădă era extrem de atentă, amabilă, serviabilă, promptă, nici un apel către ea nu rămânea fără răspuns. De sâmbătă, de când tot spun că e ceva cu blogul, se putea remedia. Nu, nu mai e Mădă… Mi-am dat seama de pe 15 ian, de la ziua lui Gabi…

 75. *** ZeV – astăzi, şi tu şi Zapa aţi înlocuit furia mea scriind aici exact ce se întâmplă de parcă aţi fi şi voi afectaţi. Vă mulţumesc la amândoi. În felul acesta lumea n-o să mă acuze c sunt obsedată. Şi când mă apucă furia, este un mod de a mă calma…
  Sunt doar revoltată…

 76. @silver
  Bineînțeles că mă simt afectat, pentru că nu sunt nesimțit și nu mi-e indiferent ce se întâmplă cu țara mea și cu semenii mei onești, competenți și creativi și nu în ultimul rând, cu cei nedreptățiți cu adevărat sau care sunt afectați indirect datorită opoziției la reformă a castelor privilegiate.
  Cum putem trăi doar pentru noi înșine ? Este absurd și nenatural pentru o ființă umană ce se consideră (mult) superioară oii.

 77. @silver
  ..Spuneam în comentariul meu care nu a apărut, că ,,simt” prezența specialiștilor în tehnici de manipulare prin lansări de cuvinte-cheie cu repetiție în propoziții scurte, diverse interjecții aparent amuzante, pentru inocularea subliminală de convingeri (aproape) inconștiente, dar care , atunci când se manifestă conștient, să-ți dea impresia că îți aparțin.

 78. …ce zi e azi?
  ,,,,,,,18 ianuarie ,,,,
  ce bine ar fi fost pentru UNII!

 79. TV-istii si altii sufoca bietul popor cu “recalcularea pensiilor militarilor”.
  De autostrazile tarii niciun cuvintel desi ele ar folosi tuturor.
  Daca pensiile neurochirurgilor pot fi recalculate, inghetate, impozitate de ce n-ar putea fi si ale militarilor ?
  In ce razboaie se zice ca au luptat ei, ca soldati nu mai avem ?

  Similar 25 aug 10 12:48

 80. Silvia …de multe ori esti dura ,bolovanoasa si nedreapta ,ii bagi pe toti in aceiasi oala ,eu stiu ca esti sincera si postezi din convingere ,de nenumarate ori n-ai dreptate si esti pe langa subiect .Cand esti catranita te certi cu toti ,nu conteaza cine-i celavecul ,ti-a cazut tie fisa ,gata l-ai facut de bahula ….nu merita politicienii astia atata sustinere indiferent de culoarea politica .N-am fost de acord cu manifestarile anti Basescu din Moldova de azi ,am fost chiar indignat ,eu daca eram in locul presidentului ,le ziceam vreo doua de la obraz ,Basescu s-a stapanit si bine a facut ,totusi trebuie sa spun ca presidentul culege ce-a samanat din dec.2004 incoace ,dezbinarea nationala ajutat bineinteles si de opozitie ,rolul lui era altul ,mediator intre partide si sa vegheze la bunul mers a institutiilor statului ,astia 4 ani care i-au ramas din mandat sa fie un adevarat presedinte a tuturor romanilor si a lui Boc ,si a lui Ponta si Antonescu ,sa se delimiteze de pedeleu,sa-i critice sau laude dupa fapte pe toate partidele.

 81. Imi permit sa las un comentariu pentru ca sunt direct implicat in administratia publica pe o functie destul de importanta. Mentionez ca nu sunt de la PDL chiar pot sa spun ca sunt in opozitie iar aceasta lege m-ar afecta direct.
  Cu toate astea nu pot sa remarc vehementa primarul celul mai bogat sector (ma refer la buget) si cu cei mai putini locuitori si suprafata administrata a reactionat. Este poate normal sa reactioneaze asa pentru ca isi apara functia si partidul. Dar nu cred ca are dreptate pentru ca actuala lege care guverneaza Bucurestiul creaza mari discrepante. Nu este normal ca veniturile din TVA si impozitul pe profit sa se verse in marea lor majoritate in bugetul sectorului 1 numai pentru simplul motiv ca acolo au sediile sociale marile firme.
  Acestea produc profitul si tva -ul pe raza tuturor sectoarelor. Deasemenea chiar daca sunt si consilier local, sincer cred ca suntem cam in plus. Deasemenea nu cred ca este normal ca intr-o singura capitala asfaltarea unui metru patrat de strada sa aibe 8 tarife (PS1, PS2, PS3, PS4, PS5, PS6, PMB, Administratia Strazilor) = totusi suntem in acelasi oras si conditiile sunt similare.
  Deasemenea cred ca primariile de sector si-au depasit cu mult atributiile pentru care au fost create. Scopul lor initial a fost acela de simplu administrator, adica se ocupau cu intretinerea (munca de zi cu zi ) nu cu investitii.
  Bucurestiul trebuie dezvoltat uniform iar primariile de sector( Daca vor mai exista) sa se ocupe numai si numai cu intretinerea lui. Totodata mai trebuie ca bugetul fiecarei primarii sa fie acordat in functie de numarul de locuitori si suprafata administrata, iar consiliul general sa impuna niste standarde de cost ale administrarii domeniului public.
  Va multumesc chiar daca poate opinia mea nu a fost chiar ca a dumneavoastra.

 82. …televiziunea publica n-a transmis nimic din evenimentele de la Iasi si Focsani ,de 20 de ani televizia platita din bani publici face jocul si-i subordonata puterii ,pedelistii au facut toate greselile precedesorilor aflati la guvernare…