345 thoughts on “La multi ani, Romania!

 1. FRANK…Amicul meu Dobby …Iar ai citit si inteles ce am scris cu partea de la coada …
  Banuiesc ca tu mergi si votezi de dragul “interesului national” si al tarii….indiferent de ce scrii aici pe blog si leorbai pe aiurea totusi nu ar strica sa ai si o anumita decenta si bun simt…
  Chiar sunt convins acum ca tu ii desconsideri pe romani si inca ii mai crezi fraieri ..tu fiind solutia universal valabila pentru societatea romaneasca moderna …o chestie atat de aiuritoare incat ramai interzis cand citesti asemenea enormitati si gargare …
  De la inaltimea ta intelectuala si de analist politic….avand in vedere ca votul este uninominal pe liste si sub sigle de partid:
  Care ar fi criteriile dupa care ar trebuie sa voteze romanii ?Pentru ce reprezinta uninominalul in colegiul sau sau pentru declaratiile electorale ,stufoase si mincinoase ale liderilor partidului din care face parte uninominalul ?
  Pai simpaticule …daca e interes national ,atunci interesul este pentru si al indivizilor societatii care formeaza natiunea si statul…si atunci romanii trebuie sa voteze in interesul lor care generalizat e in interesul societatii romanesti deci in numele interesului national…
  Ai vazut tu vreodata in Romania vreun partid ,vezi acum PDL ul ca lucreaza,guverneaza si isi exercita puterea exclusiv in numele acestui interes national ..? Trag vreun folos politicienii din jobul pe care-l au pe durata mandatului ?Acest folos,avantaj ,este direct proportional cu al fiecarui cetatean roman …exista vreun decalaj intre foloasele si avantajele politicienilor si ale cetateanului roman ?
  Mugesti cu majuscule degeaba amice …Sper din toata inima ca si cei din PDL si cei din celelalte partide sa nu accepte asemenea indivizi ca tine in functii clientelare sau in cele de decizie ale partidului …indivizii ca tine sa dispara din societatea romaneasca diluandu-se in marea masa amorfa a societatii romanesti …pentru orice gunoi social ,politic ,privat etc exista oricand matura si faras si evident selectia naturala ….care ar trebui sa fie principiul de baza al partidelor atunci cand isi creaza liderii si stafurile de conducere …
  Rumegare placuta ….

 2. Madam Udrea, matale intai sa faci copii, sa-i nasti intr-un spital de Stat romanesc, si nu in strainatate sau la particulari, sa-i cresti cu manuta ta eventual cu un salariu de 1000 de lei sau mai putin, fara bona sau babysitter ci cu manuta ta proprie, cel mult ajutata de familie, si apoi sa comentezi despre cresterea copiilor. Degeaba urati La multi ani Romaniei, dupa ce i-ati pus streangul de gat si ii trageti scaunul de sub picioare. Asa incurajati voi natalitatea in Romania ? Pai noi ne comparam cu alte tari europene sau americane incat sa ne permitem sa platim babysitter sa ne creasca copii ? Avem o tara frumoasa, pacat insa nu ca este locuita… ci pentru ca este condusa ! Si vorba aia, tara arde, babele se piaptana … va caracterizeaza pe deplin !

 3. zapa…esti un nebun ,care a inceput sa mugeasca …hihihih…vb. lui moro….n-ai rusine bey miticule ,ai zis ca esti ardelean din Cluj ,ce zici ?

 4. Chiar îmi făceam probleme că la mine n-o să vină Moş Nicolae. Da’ a venit, în avans c-o zi şi mi-a adus o… răceală, cu tot tacâmul… 😮 V-am spus aşa, ca să vă fac în ciudă că eu am şi voi nu… 😳

 5. Un 😆

  Vine intr-o zi Bula la scoala cu buza umflata. Profesoara il intreaba:
  – Ce s-a intamplt Bula de ai buza umflata?
  – Pai, am mers cu tata la pescuit si mi s-a asezat o albina pe buză.
  – Si te-a piscat?
  -Nuo! N-a mai apucat ca a omorat-o tata cu vasla.

 6. @silver
  Buna,silver
  Hai sa-ti spun una buna….azi nu am gasit loc de parcare pe tarlaua de cca un hectar ce deservește Carrefour. Este prima data când mi se întâmplă așa ceva. Am aseptat vreo douazeci de minute să plece cineva.
  Banuiesc că datorită căderilor abundente de zăpadă, oamenii care-și țin de obicei automobilele în fața blocurilor, s-au gândit să le parcheze temporar pe spațiile marilor magazine.

 7. *** ZeV – Bună! 😆
  Eu am auzit una şi mai bună. Cică tot şa, din lipsă de spaţiu de parcare, cam un milion de români, anual, ies din ţară ca să-şi petreacă vacanţele prin ţări străine… 😆
  A naibi sărăcie!… 😮 Să-ţi parchezi maşina la vecinii de peste hotare…

 8. poveste cu optica:
  zaharescule … faptul ca parcarea supermarketului e uneori plina e de rau si nu de bine … toata lumea stie ca acolo sunt cele mai proaste si cele mai ieftine alimente … asta arata gradul de saracie al romanilor … nu’si permit sa cumpere de la macelarul particular din colt marfa de calitate … se duc la supermarket si iau orice numa’ ieftin sa fie … 🙂

 9. @cenushares
  Buna cenush,
  Sunt convins că știi, iar tu știi că eu știu că tu știi, că în occident marile lanțuri de magazine domină comerțul en gros și en detail, sufocând mici magazine de cartier.
  Iar în România, dragă fetiță gri, micii comercianți cumpără din Metro sau altele și revând la suprapreț, pentru cei comozi și dispuși să suporte și adosul comercial suplimentar.
  Eu prefer să-mi cumpăr o carte 🙂

 10. ***ZeV – o dată pe lună merg la Metro. De acolo cumpăr mai multe care nu se găsesc la Penny Market. Din banii economisiţi îmi cumpăr o carte, o revistă şi o pizza picantă. Mă orientez…

 11. Silverstar
  Mi-aduc aminte cum erau căinați românii ,,săraci” ai patriei care se călcau în picioare să prindă promoțiile magazinelor, ceva similar cu atitudinea….africanilor ?..nu, Silver, ci cu a locuitorilor țării-simbol a capitalismului, respectiv SUA.
  Se pare că jurnaliștii iRTV și A3 sunt atât de idioți (sau ne cred așa pe noi) , încât lăsau să ,,treacă” la masa de montaj imagini cu români cuprinși de o ,,sărăcie” într-atât de lucie, încât în disperare de situație își umpeau portbagajele suvurilor cu baxuri întregi de ulei sau de zahăr. O fi promoție, dar nu cred că le-au primit cadou 🙂 🙂

 12. @silverstar
  Mă întrebam deseori, de ce adversarii băsescului, deși sunt atît de numeroși și potenți…..financiar, pierd sistematic orice confruntare.
  Acum am înțeles , Silver, fără nici un dubiu : pur și simplu nu-i duce capu’ 🙂 Asta este situația, silver, de aceea existăm (și) noi, ca să le deschidem mințile….din păcate, cred că vom eșua lamentabil 🙂

 13. *** ZeV – oamenii săraci pe care încearcă iRTV şi Antenele să nu-i prezinte, niciodată nu vor avea bani să-şi facă rezerve de zahăr, ulei şi ce mai trebuie într-o casă. Niciodată!… Şi n-au nici maşini. De unde?
  La americani? Sigur că am văzut şi eu îmbulzeala de la ieftiniri sau promo la deschidere de supermarket… Ei, şi? Şi aceia şi ai noştri sunt oameni.

  Am văzut azi că în Germania, la Drezda, parcă, s-a făcut o prăjitoră de trei tone. Aşteptau mii de oameni s-o vadă. Când a început să o taie şi s-o împartă, nimeni n-a făcut măcar un pas în faţă. Toţi aşteptau să le vină rândul. Da! Aici disciplină, civilizaţie, educaţie, bun simţ. Când am văzut mulţimea aceea de oameni, m-am gândit că praf se fac dar nu…
  Şi… ZeV – nemţii nu s-au dus la prăjitură nici de foame, nici de săraci. Dacă evenimentul s-ar fi întâmplat la noi, imaginează-ţi subiect de tocat pentru lătrăii iRTV şi Antene…

  Adesea, cnd văd că se împarte fasole, regret că nu sunt şi eu pe acolo. Dacă ceva a fost bun în studenţie, a fost fasolea. Mie mi-a plăcut şi întotdeauna îmi amintesc cu plăcere de mâncarea făcută la cazan. Oare studenţii de azi, la vârsta mea, ce amintiri vor avea din ceea ce ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă a vieţii?

 14. ***ZeV – nu-i de înţeles ultimul comentariu. Începi cu “adversarii” lui Băsescu şi termini cu “eşuarea” noastră…
  Care eşuare? Eu nu fac politică. Încerc doar să spun lucrurilor pe nume şi asta văd că nu place. Am spus destule şi despre preşedinte şi despre guvernanţi, lucruri care nu-mi plac. Şi bineînţeles despre opoziţie. Din când în când mai amintesc ce-au făcut ca să nu uite lumea.
  Dacă Doamna Udrea ar fi ministru la toate ministerele sigur că treburile ar merge mai bine şi am şti şi noi ce fac acolo… 😮

 15. Cei care acuzați sistematic actuala putere de furt non stop, vă aștept cu un răspuns bărbătesc cu tentă de asumare a răspunderii, la întrebarea : Elena Udrea, fură, sau nu ? Da , sau ba ?
  Fără supoziții și insinuări de primadone de bâlci sătesc, vă cer simplu: DA , sau NU ?
  Dacă, DA, aștept argumente. Dacă NU, aștept să-i adresați doamnei scuzele de rigoare, pentru mizeriile imunde pe care le postați sistematic și neobosit, deși domnia sa vă găzduiește fără chirie ca pe o târlă de paraziți din centrul istoric al Bucureștilor.
  Dar, băgați la cap anti…cilor, în mine v-ați găsit… nașul ! …așa că nu-mi umblați cu fuse strâmbe 🙂

 16. Zaharov spune:

  “Mă întrebam deseori, de ce adversarii băsescului, deși sunt atît de numeroși și potenți…..financiar, pierd sistematic orice confruntare.”

  Pentru simplul fapt ca mai exista naivi ( n’am vrut sa zic ignoranti) ca voi, care cred in vorbele asazisilor politicieni romani.

 17. @silver 17.40
  Nu te-ai prins…nici tu ?? 🙂
  Normal că vom ,,eșua” din moment ce mințile pe care vrem să le deschidem (postând ceea ce noi gândim sau credem), de fapt nu (pre) există 🙂 …sau în cel mai bun caz, își ,,dorm” somnul rațiunii.

 18. @katrina
  Mă simt onorat să fiu asociat ,,în naivitatea mea”, cu TRU , Sever Voinescu, Monica Macovei, Cezar Preda, Teodor Baconschi, Vladimir Tismăneanu, Ioan Stanomir, Daniel Funeriu,Mugur Isărescu, Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu și mulți alții ca domniile lor. De aceea ,,extremismul” românesc este singularizat și marginalizat, deși cu siguranță ți-ai (v-ați) dori un vadimism în crescendo care să-l motiveze implicit pe al vostru.
  Slabe speranțe, katrina…poate, într-o altă viață 🙂
  Noi îi privim pe unguri ca pe confrații noștrii, orice diferend cu aceștia trebuind rezolvat doar prin dialog bazat pe respect reciproc și cunoaștere interculturală.

 19. @silver
  Moaaamă, mi-ai adus aminte de ciorba de fasole din armată, o adevărată trufanda după 20 de km parcurși în marș.
  Mă duc să mănânc încă o porție, fiind în post pe care îl respect până în ziua Crăciunului.

 20. Tuturor ce poarta numele de Nicolae,LA MULTI ANI! Lui Nicolae al nostru in primul rand 🙂

 21. ***N.G. – se pare că Nicolae al nostru nu este în ţară dar a promis că, în măsura în care poate, ne citeşte! 😆

 22. *** ZeV – mulţumesc pentru explicaţii.
  Avem nevoie de ei, aşa cum sunt. Trebuie să vedem cum gândesc, cum acţionează, ce intenţii au ca să ştim noi cum să ne canalizăm acţiunile noastre. 😆

 23. @N.G.
  Că bine zici, N.G., la mulți ani tuturor celor care poartă acest nume istoric.

 24. Si bineinteles sa va aduca Mos Nicolae multe zambete,multa sanatate si tot ce va doriti,inclusiv o nuielusa la cei ce fac nazbatii… 😉

 25. EXTREMA DREAPTA DIN UNGARIA-
  Dupa ce peste 50 de ani de comunismul maghiar,a tinut sub o lespede grea ca de plumb in friu extremismul fascist,anul acesta odata cu intrarea la putere alaturi de fidesz,PARTIDUL EXTREMIST FASCIST,JOBBIK,isi arata muschii ,si la 4 iunie organizeaza o miscare de strada,simbolica la VERSAILLES,prin care au tinut sa spuna ca denunta TRATATUL DE LA TRIANON,tratat de pace care stabilea fara nici un fel de dubiu,dreptul la ,AUTODETERMINARE A NATIUNILOR,demonta imperiul AUSTRO-UNGAR,iar fostii TOLERATI DIN IMPERIU DEVIN OAMENI LIBERI,printre cele 7 natii care isi exprima dreptul la autodeterminare vor fi si romanii transilvaneni.
  Si isi exprima acest drept ,DUPA CE BRAVUL SOLDAT ROMAN,PROVENIT DIN FOSTUL TOLERAT ,IN SEMN DE ELIBERARE ISI INSTALEAZA CU MULT FAST OPINCA PE PARLAMENTUL CARE GAZDUIA DIETA DE LA BUDAPESTA,ocazie cu care FORTA TARANULUI ROMAN A MAI FOST A NU STIU CITYA OARA PROBATA.
  Ca ungurii nu pot uita umilinta si corectia APLICATA COMUNISTULUI BELLA KHUN,care a decretat UNGARIA REPUBLICA SOVIETICA SOCIALISTA,ca in loc sa le multumeasca romanilor ca le-au aminat comunismul cu peste 25 de ani este o alta daravela,dar ca la 1 decembrie au interzis sarbatorirea zilei marii uniri,la teatrul national din budapesta,nu va ramine fara urmari in constiinta romanilor ardeleni.
  Si prima amabilitate o vor simti in luna martie,cind romanii le vor intoarce amabilitatea VISZO,s-au inapoi,pt ca nu-i asa la gesturi de o asemenea eleganta esti pur si simplu obligat sa raspunzi cu aceiasi amabilitate,nu de alta dar sa nu fim cumva banuiti de vre-un nationalism deplasat.
  ar fi mare pacat ca prietenii nostrii unguri,membri ai partidului JOBBYK,sa nu beneficieze de traditionala noastra amabilitate.
  M-am simtit dator fata de ardelenii mei,asa ca uite ca am scris aceste rinduri,care de mult nu-mi dadeau pace,si nu-mi dadeau pace si datorita faptului ca,SERVITOAREA UNGUROIACA ,care se ocupa de gospodaria mea,s-a declarat foarte nemultumita ca nu am avut nici o reactie.
  iata ca in sfirsit mi-am facut timp si scriu cite-va rinduri de ,BINE’pt ,PRIETENII’nostrii unguri,mari amatori de EXCESE’in ale extremismului si inconstientei,mai ales pt cei care astazi sunt in diaspora, si fiind la mii de KM departare de OPINCA ROMANEASCA,brusc le-a incoltit prin mintea lor imbirligata un curaj pe care aici in tara nu prea il aveau.

 26. @Silver
  De acord, avem nevoie de ei așa cum sunt…doar ca să nu ne plictisim 🙂
  Numai că acțiunile noastre țin cont, cel puțin în ceea ce mă privește, de ..adevăr, de noi și nu de ei. 🙂
  Dacă….ei vor (și pot) să țină pasul, foarte bine, dacă nu…vor continua ca și până acum să vorbească de ,,furăciunile portocalii nemaintâlnite în ultima sută de ani”, ,,incompetența guvernului Boc”, ,,fabuloasa avere a familiei băsesciene”, ,,traficul de armament”, ,,palma prezidențială”, ,,politizarea dosarelor din justiție (evident numai ale…adversarilor președintelui)” ,,sărăcia lucie din România (apărută din senin la 01.01.2009)” și…am putea repeta toate clișeșeele mogulimii, dar nu are sens pentru că le știi și tu pe de rost. 🙂
  Bineînțeles că moartea nedemocratică a dictatorului, crimele ,,revoluției”, mineriadele, devalizarea băncilor, FNI, vânzarea pe câțiva arginți a economiei naționale, legile cu dedicație, justiția și instituții ale statului aservite rețelelor interlop/mafiote, sistemul bugetar peste cel german dpdv numeric, inegalitățile (și incompatibilitățile) flagrante din educație, posesorii de diplome de revoluționari pe bază de…martori, dosarele de ajutoare sociale contrafăcute, media mogulizată, opoziția la reforme, chiulul din parlament, pensionarea înainte de termen pe scară industrială, contractele de muncă colective regionalizate care diferențiază oameni din județe diferite ce ocupă același post, sporurile și stimulentele aberante, speculația imobiliară, creditele cu buletinul, monitorizarea pe justiție și…..aș putea continua până mâine dimineață, repet deci, toate aceste subiecte nu interesează pe susținătorii perpetuării neschimbării de care eu, sincer să fiu, nu am nevoie 🙂

 27. Alegerile din Republica MOLDOVA,au scos in fata o situatie pe care de foarta multa vreme o tot reclam-MOSTENIREA UMANA LASATA DE COMUNISM-NATIONALISMUL CEAUSIT.
  Daca in moldova de peste prut situatia mai are cite-va particularitati,generate de PRIGOANA SI ULTERIOR SPALAREA CREIERULUI IN CE PRIVESTE IDENTITATEA NATIONALA,mostenirea umana ceausit comunista ridica aceleasi grave probleme ca si in moldova ori cehia si ungaria.
  Desi fata de forta pe care o etala in anii 90,astazi mostenirea umana ,biologic s-a imputinat simtitor,iata ca si la final de 2010,cei mai galagiosi,turbulenti si lozincarzi sunt tot fostii comunisti,S-AU RAMASITELE UMANE MOSTENITE DE LA CEAUSESCU.
  Agatati de o gramada de beneficii pe care si le-au votat in total dispret fata de restul populatiei,mostenirea comunista agita in mod agresiv spiritele,incercind sa-i bage la inaintare pe cei mai naivi si neinstruiti romani,incercind sa schimbe raportul de forte,asa in cit ei sa inhate romania in ghearele lor dedate doar la furtisaguri si luat de mita.
  Anul 2010 se incheie cu infringeri pt RAMASITELE COMUNISTE ,pe toate fronturile,iar pesedistii au reusit sa se faca de ris si in parlamentul european, prin victor ponta ,si unul bostinaru,demonstrind inca o data ca ei pesedisti-SUNT UN PARTID ANTINATIONAL,DE LOOSERI,iar actuala lor doctrina este ………………….Esecul…………….pe toate fronturile.

 28. poveste cu hoti:
  zaharescule … eu n’am zis niciodata ca pdl’isii fura mai mult decat au furat psd’istii sau pnl’istii …am zis ca fura la fel de mult cat au furat ceilalti … adica nu sunt cu nimic mai breji … 🙂

 29. ***ZeV – toate acestea pomenite de tine: vor continua ca și până acum să vorbească de ,,furăciunile portocalii nemaintâlnite în ultima sută de ani”, ,,incompetența guvernului Boc”, ,,fabuloasa avere a familiei băsesciene”, ,,traficul de armament”, ,,palma prezidențială”, ,,politizarea dosarelor din justiție (evident numai ale…adversarilor președintelui)” ,,sărăcia lucie din România (apărută din senin la 01.01.2009)” și…am putea repeta toate clișeșeele mogulimii… sunt subiecte comune dezbătute pe toate blogurile şi forumurile cu trafic unde s-au infiltrat. Pe mine nu mă surprinde cu ce vin ei şi este încă un motiv să cred şi s-o spun fără teama de a greşi că lucrează în echipă coordonaţi de un şef care le spune ce trebuie să arunce la mestecat… Asta e. Viaţa e grea, banii puţini, cheltuielile mari. Îţi aminteşti că, la un moment dat, cenusheres a renunţat să mai scrie după ce ne-a informat că nu mai face “muncă voluntară”. Când faci ceva din convingere, nu aştepţi răsplată.

 30. silvestar-pt ca vreau sa confirm ce spui tu referitor la ,BLOGGERI PLATITI SA SCRIE LA COMANDA,am sa aduc in dezbatere un proces,care se apropie de sfirsit ,proces intentat JURNALISTULUI DE LA ANTENA 3,IOSIF BUBBLE,de ANA BIRCHALL.
  Dupa cum probabil iti aduci aminte,pe bloggul acestuia a aparut FILMULETUL TRUCAT CARE O PUNEA PE ANA BIRCHALL,intr-o situatie fara iesire,pt ca dupa alegerile din 2008 ANA BIRCHALL,URMA SA DETINA PORTOFOLIUL MINISTERULUI INVATAMINTULUI DIN PARTEA PSD.
  Nu a fost sa fie si femeia a fost data deoparte de OAMENII LUI ECATERINA ANDRONESCU,PLINAGACIOASA,CEA CARE SE OPUNE CU VEHEMENTA REFORMELOR DIN INVATAMINT PT CA EA AR TREBUI SA ALEAGA ORI PARLAMENTAR,ORI RECTOR.
  asa ca fii pe pace,cei pe care ii banuiesti ca ,SCRIU LA COMANDA CU SUBIECTE VENITE PRIN POSTA ELECTRONICA,sunt bloggeri platiti si fac parte vdin hoardele conduse de cea pe care zilele trecute o indicam aici pe blogg.
  de fapt ar trebui sa sesizezi,OPOZITIE SE FACE LA TELEVIZIUNILE MOGULILOR CU SPRIJINUL NECONDITIONATI AI LACHEILOR JURNALISTI SI PE BLOGGURI,de indivizi ca cei despre care tu ai facut vorbire.

 31. @cenush 19.36
  cenușică, fiindcă tot e ajunul lui moș Niculae, hai să ne ,,jucăm” un pic de-a justiția și să admitem (prin absurd) că am cuantificat fărădelegea în proporții relativ egale, deși nu poți compara furtul unui bou cu al unui ou, dar mă rog, am echivalat hoția celor trei partide.
  Întrebare : ce facem, în această situație ?
  Element ajutător: PDL își asumă reforme, în timp ce opoziția chiulește la greu, incită la nesupunere civică și violență ,respectiv ne face de râs prin Europa.
  Răspuns (logic): votăm evident tot actualul partid principal de guvernământ, sau stăm acasă …. Adică, eu votez, iar tu, nu 🙂

 32. zapa…acum ai ajuns la concluzia ca-i trucat filmul ,la aparitia lui ai umplut blogul de laturi aruncate spre Ana B. ,atunci erai in campanie electorala ,mai si vorbesti de sambrie ,cand singurul venit al tau ii de la pedelisti….

 33. puiu-eu nu am ajuns la nici o concluzie,este concluzia justitiei romane-ai inteles PUIUTZULE?
  eu am libertatea sa cred ce vrea neuronul meu.

 34. de la simbure la mormanul de corptie pesedisto penelisto e caleeeeeeeeeeeeeee,lungaaaaaaaaaaaaa.
  rusinca COMUNISTI BATRINIIIIIIIIIII,RUSINICAAAAAAAAAAAAAAAA.

 35. BEY PUIU-da de IUBITA TA ECATERINA ANDRONESCU ,nu comentezi nimic,pt ca la ordinul ei s-a trecut la actiunea SEX IN PARCARE………….ai?nu aud nimik………
  bey aveti un tupeu si un obraz gros ……………e vb aia,intre voi comunistii cind va faultati e de bine…………….imi place,birchall si-o cauta……………haaaaaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  BEY ROSCOVANILORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 36. da mai puiule,e de la pedelisti,daca asta iti face ziua mai buna,siiiiiiiiiiii,doar tu sa profiti,eu de ce n-as profita………..
  haaaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,esti un roscovan inrait bey puiul;e,-SE VEDE CA AI SCOALA DE BANEASA.
  ce pacat ca nu-mi dau si mie ,CASCHETA SI UNIFORMA DE MILITIAN……………………..HAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIII

 37. gata ca se termina pauza si tre’ sa vad repriza a doua-e tare vasluienii lui porumboiu,ce-mi place ca le-o trage la miticiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 38. ..asa lucreaza guvernul Boc ,azi reduce concediul maternal ,maine revine ,o harababura portocalie de la cap la coada …niste neispraviti ,corupti ,oportunisti si pupatori de Basescu au ajuns sa conduca tot in tara ,dupa comunism ne-a trebuit 20ani sa ne revenim ,dupa guvernarea portocalie ne trebuie 50 de ani sa revenim in randul tarilor europene….

 39. afara cu comunistiiiiiiiiiiiiiiii………….cu militienii,cu securistiiiiiiiiiii,afaraaaaaaaaaaaaa
  haaaaaaaaaaa

 40. ***Nicolae – 😆 La mulţi ani, Nicule, mulţi şi buni, multă sănătate şi linişte sufletească!

 41. ***Mădă Mădă – O noapte liniştită şi un Moş Nicolae darnic! 😆

  Administrator:
  Multumesc la fel Silver 😆 !
  Noapte buna!

 42. Madalina o noapte faina ……. dimineata sa-ti gaseti papucii plin cu cadouri ….

  Administrator:
  Multumesc la fel Puiu.
  O seara buna 🙂 .

 43. Romanii ar fi mandri de tara lor daca si tara ar face ceva pentru ei.Chiar nu e vizibil ca suntem rupti de foame si terminati de greutati? Chiar nu se vede ca actuala guvernare ne injunghie pe la spate? La ce sa imi mai pese de 1 decembrie ? Da, poate cand traia Stefan Cel Mare sau Antonescu dar acum ? Nu ne bucuram nici de sarbatori chiar daca arata la tv ca supermarketurile sunt asaltate, fratilor ne este foarte greu dar daca nu o sa faceti nimic pentru noi o sa fie greu tare pentru voi.Asa ca dna Nuti eu iti urez la multi ani dar … crede-ma pune-te putin in locul unui roman cu studii care nu are de munca si plateste datorii de ii ies ochii …. oare ala se mai bucura de vreo zi ?

 44. V-am cerut de curand ajutorul.Am fost batuta si politia nu isi face treaba.Sunt femeie,ma doare tot corpul,am putin peste 40 de ani si sunt bolnava de cancer.Sunt dezamagita,Sunt membra PD-l Arad din anul 1997,(pe atunci partidul se numea doar PD) bineinteles ca se poate verifica.D-nul Seculici insusi mi-a dat carnetul De-a lungul acestor ani, am strans pentru partid mii de semnaturi,cand lucram ca farmacista am facut si mici sponsorizari,fara a cere niciodata nimic.Acum ,sunt cazuta chiar nimeni nu doreste sa ma ajute?Nu doresc decat sa existe un om ,o femeie,cineva, care sa roage 3 politisti dintr-o comuna aradeana sa aplice legea,fara favorizarea nimanui.Un intreg sistem nu poate RUGA 3 politisti sa isi faca treaba?Am scris la MAPN,la Inspectoratul de politie,ce naiba sa mai fac,deoarece nu mai pot de dureri.Nimeni nu raspunde.Poate am hematom undeva deoarece la nivel ocular prezint midriaza(dilatare de pupila),De la zi la zi ma simt tot mai rau.Simt ca mi se scurge printre degete fiecare picatura de viata.Oare acei 3 politisti de comuna,au pile chiar atat de inalte,de nimeni nu ii poate obliga sa isi faca datoria?.In Romania,poti sa bati o femeie,la un domiciliu strain,fara ca politia sa intervina?In declaratia care mi s-a luat nici macar nu am fost intrebata de domiciliul agresorului.Se poate verifica,in caz ca nu au aruncat-o la gunoi.Poate am nevoie de ingrijiri medicale speciale.Dupa o logica simpla ar trebui sa le plateasca agtresorul si nu din banul public,nu?
  In caz ca voi mai trai sau ca voi muri, desi am de intretinut o fata,studenta,eu va doresc succes in toate.Poate moartea ar fi solutia cea mai buna , agresorul sa fie liber sa mai poata lovi femei si acei 3 poiitisti sa isi “poata face in continuare datoria”,ca si pana acuma,ca daca nu s-ar sti protejati de cineva de sus,nu prea imi vine sa cred ca ar indrazni sa nu aplice legea.

 45. Un zâmbet la cafea 😆

  Un moşuleţ bate la uşa primăriei:
  – Nu vă supăraţi, aici e casa căsătoriilor?
  – Da, domnule, dar pentru ce întrebaţi?
  – Vreau să ştiu, că vreau să mă însor.
  – Apoi, mata câţi ani ai?
  – 75
  – Şi la 75 vrei să te insori?
  – Da, că clocoteşte sângele în mine!
  – Bine, te programăm sambata.
  – Vai, sâmbăta să nu mă programaţi că se însoară tata.
  – Tatăl dumitale trăieşte? Pardon… se însoară?!
  – Da, păi săracu’ n-ar vrea da-l obligă părinţii lui…

 46. Citatul zilei 🙄

  “Trăieşti inteligent când ai cunoaştere, nu cunoştinţe.”
  Osho

 47. @silver 07.36
  Buna dimineata!
  De aceea trebuie promulgata legea noua a educatiei in varianta guvernului si a Pactului national pentru educatie, exact pentru acest scop: adica de a promova competente si nu cunostinte memorate mecanicist care in mare parte nu folosesc la nimic.
  Se vede asta si din cliseele de pe bloguri ale adversarilor reformei..

 48. ***ZeV – Bună dimineaţa! 😆

  Profesorii vor să-şi menţină supremaţia, vor monolog, vor doar să transmită şi ceea ce transmit să fie repetat întocmai de elev/student, pe post de papagal. În procesul de predare-învăţare este voit exclusă contribuţia învăţăcelului. Şi asta pentru că profesorii se tem de inteligenţa şi informaţiile pe care le-ar putea avea unii dintre ei.

  Îmi amintesc, când eram studentă, la seminarul de LRC ni se spunea ce crede şcoala din Cluj despre o anumita problemă gramaticală, şcoala din Iaşi, şcoala din Bucureşti. Şi, într-una din ore, am întrebat dacă putem spune şi noi ceva, poate avem şi noi părerile noastre. Şi n-a fost impertinenţă. Nu-ţi spun ce ameninţări au venit spre mine. Pe undeva, poate a fost şi puţin noroc că, în scurt timp, profesoara a plecat în Franţa, la facultatea de limbi romanice unde trebuia să predea un curs.

  Împotriva acestei atitudini se luptă azi – să-i suprime elevului orice contribuţie personală în procesul de învăţământ, să-i pună stavilă gândirii lui.

 49. La multi ani lui Nicolae Filimon ,autorul romanului Ciocoii vechi si noi ….
  La multi ani lui Nicolae de aici …Niculinelor si Nicoletelor …

 50. Pentru Nicolae Filimon…aduc precizari…”La multi ani ” in memoria noastra ….sa nu cumva sa interpreteze aiurea bantuitul de aici….

 51. …nu mai tine cu mita electorala ,candidatul portocaliu a dat 3000 de porci pomana electorala in zona Hateg , a iesit pe locul 2 ….hihihihihihihi…inceputul sfarsitului pentru portocalici…

 52. ,Ratiunea ingenunchiata de poplism si urne’

  Dezbaterile pe subiectul concediului platit pt cresterea copilului,au avut darul de a pune sub lupa felul in care politicienii se raporteaza la ratiune,dar si o doza incredibila de fariseism si parsivenie.
  Cu o seninatate pe care o intilnesti la ascetii din cele mai habotnice minastiri ortodoxe,politicienii au reusit inca o data sa puna in genunchi ratiunea si sa vinda minciuni si iluzii unor oamneni pe care in mod firesc ar trebuii sa-i protejezeze.
  Surzi si orbi,la trista realitate,la felul in care copii sunt discriminati de acesta lege,pina la urma nedrepta pt ca ea ,legea prin felul in care opereaza imparte copii inca de la nastere,in copii rasfatati si copii PEDEPSITI DE SOCIETATEA ROMANEASCA,dar in special de politicienii populisti,inapti sa gindeasca rational,democratic,si pina la urma in beneficiul natiei.
  Iata care sunt argumentele fundamentale ale acestei legi strimbe si nedrepte,pe care intr-o veselie o apara de fapt tot cei care au posibilitati materiale,iar cei care sunt cu adevarat in nevoie,se aleg cu praful de pe toba.
  Asa cum am militat pt eliminarea pensiilor speciale,credincios principiului ca statul trebuie sa-si trateze in mod egal cetatenii,si in cazul legii care prevede PLATA CONCEDIULUI PT CRESTEREA COPILULUI,am prostestat impotriva ei pt ca este nedrepta si profund antidemocratica.
  Dar sa ma explic ,aducind argumente imposibil de contracarat:
  1-nimeni ,nu plateste nci un fel de taxa ,in vre-un fond destinat platii acestui serviciu,ATENTIE SOCIAL,el fiind platit din BUGETUL STATULUI.
  2.-plata acestui concediu este conditionat ,doar mamicile care au lucrat minimum un an inainte de nastere pot primii aceast ajutor-DE CE,DIN MOMENT CE NIMENI NU PLATESTE O TAXA,UN IMPOZIT,ETC,care sa aibe destinatia un fond special.
  3.-asadar de aici incepe discriminarea COPIILOR,PT CA ,CE VINA ARE PROASPATUL NASCUT CA MAMA LUI DIN ANUMITE MOTIVE NU A LUCRAT INAINTE DE NASTERE?
  4-cum aproape 50%din romani traiesc in mediul rural,si cum in mediul rural locurile de munca sunt o raritate,iata cum cei mai in nevoie,vor ramine fara sprijinul statului,iar cei care oricum au o situatie materiala mai buna ,vor beneficia de sprijin material chiar daca n-au nici un merit special.
  In aceste conditii,consider ca aceasta lege creeaza inechitati in societate,creeaza discriminari,asadar ,ESTE ANTICONSTITUTIONALA.
  ORI STATUL II TRATEAZA PE TOTI COPII ROMANIEI IN MOD EGAL,ORI,ACCEPTAM CA ASTAZI IN ROMANIA PRIN LEGI NEDREPTE CREEAM CASTE ,SI FAVORIZATI.
  Asadar aceasta lege ar trebui atacata la CURTEA CONSTITUTIONALA.

 53. @ silverstar, cmoro
  Mii de multumiri si urarile mele de bine si pentru dumneavoastra si pentru toti ceilalti.

 54. Sunt indignat de felul in care in primul PD-L,a transat aceast subiect,dovedint ca in fata unei campanii media si in virtual isi pierd capul si reactioneaza emotional,cedind santajului,in loc sa gindeasca logic.
  VOTURILE……………..si frica ………….au invins,lucru care ma intristeaza.il depling pe EMIL BOC,si il depling in primul rind pt ca ,POPULISMUL IEFTIN INGENUNCHIAZA RATUNEA.
  Pina la urma,daca un grup galagios si cu resurse,pot schimba o decizie,asta e .
  cei multi si cu adevarat in nevoie oricum ramin victimele celor din prima categorie,pt ca asa e in viata-SALBATICA ROMANIE,IN VIZIUNEA AMBASADORULUI BRITANIC,NU S-A DEZMINTIT NICI DE ACEASTA DATA.
  P.S-ce este insa demn de retinut,este ca ACEST CONCEDIU MATERNAL OFERIT PE SPINCEANA NU A CRESCUT NATALITATEA,ASADAR EFECTUL ESTE ZERO.

 55. DLE.NICOLAIE-de ziua numelui dv,permiteti-mi sa va urez si eu un sincer ,LA MULTI ANI’

 56. Va multumesc Domnule Frank Zapa.
  Si dumneavoastra, toate cele bune.

 57. ***puiu – foarte bine că a câştigat PNL, chiar dacă e scârba asta cu intrare liberă la Antene şi Realitatea si care latră toată ziua când pe banii lui Voicuescu, când pe banii lui Vântu.
  Eram supărată să fi câştigat PSD-iştii.

 58. Sa ne amintim: Despre asasinarea lui Ioan Petru Culianu
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/cultura/documentar/sa-ne-amintim-asasinarea-lui-ioan-petru-culianu-i-1060302

  Nimic nou, tot ce ştiam dar informaţiile din articol vin ca o confirmare de ceea ce sunt în stare susţinătorii PSDPCPNL. Nici pe departe n-am scăpat de comunişti, viaţa oricărui om care gândeşte, care vrea progres şi democraţie poate fi curmată într-o clipă, fără regrete şi fără judecată. Oricare dintre susţinătorii Preşşedintelui Băsescu pot deveni victime.

 59. FRANK…..In sfarsit vad si eu o postare rationala legata de idemnizatia pentru concediul maternal…..cu un amendament …mamele foste sau salariate la momentul nasterii au platit si platesc impozite si taxe la stat ,se presupune ca vor plati in continuare..dupa concediul maternal …in vreme ce mamele din mediul rural nu au platit niciodata impozite si taxe la stat si nici nu vor contribui curand la bugetul de stat din care se acorda idemnizatia maternala …
  Dar…discriminarea de care vorbesti exista …pentru ca in timpul concediului maternal mamele se ocupa doar de copil si nu presteaza macar un program redus de lucru ..ceea ce fac si mamele din mediul rural in general…iar tuturor copiilor din Romania trebuie sa li se asigure pe timp de doi ani mamele naturale si acestora mijloace financiare pentru a-i ingriji corespunzator …Dar ..si aici intervine o posibila discriminare intre mamele sotii ale unor persoane cu mijloace financiare rezonabile si cele modeste material in ceea ce priveste venitul familiei ..apoi mamele care sunt privatizate chiar si in mediul rural …etc etc……Aici intervine o practica venita din trecutul comunist al Romaniei …toti egali la drepturi ,de sus pana jos ..fara nuantari si detalii prevazute de lege care le-ar complica existenta guvernantilor si institutiilor statului care totusi sunt platiti din bani publici …
  Nici o prevedere in lege care sa faca distinctii intre necesitatile reale ale diferitelor categorii ale populatiei,a mamelor ,a copiilor etc etc….

 60. Silvia …te bucuri pentru un succes liberal ,bravo ,un pas in fata ,trebuie sa te obisnuiesti de acum incolo cu succese pesediste si liberale ,portrocalicii tai se duc in istorie….au facut prea multe pocinoguri ….

 61. …Basescu nu-i de-acord cu 2 ani la maternal ,s-a revenit la un an ,nimeni nu mai incelege nimic ….

 62. Niculae ….sanatate, noroc ,bani multi si viata indelungata sa te bucuri de ele…..

 63. Doamna ministru, in acest moment ma adresez unei femei care poate intr-o zi va naste un copil. De fapt asta va doresc: sa aveti un copil, sa nasteti cat mai curand apoi sa aveti curajul sa repetati cu voce tare ca veti sta cu el doar cateva luni. Ma gandesc ca este totusi posibil sa aveti atat sange rece incat sa-i daruiti copilului dvs. doar cateva luni fulltime alaturi de el. In acelasi timp sunteti desigur si intr-o pozitie in care aveti obligatii mult mai mari fata de multe mame si acelea sunt fata de tara. Nu va cunosc programul insa ipotetic, daca ati avea un copil pe care inca il alaptati cred ca va veti putea permite sa mergeti acasa din trei in trei ore sa va faceti datoria de mama, dar o mamica care lucreaza la privat iar orele suplimentare si stresul sunt la ordinea zilei…ce o sfatuiti sa faca? Poate nu stiti, dar daca copilul nu este alaptat va avea imunitatea scazuta iar laptele va disparea la un moment dat. Va provoc sa-mi raspundeti la intrebare daca nu sunteti prea ocupata sa conduceti tara. Imi dati de inteles ca ati fi dispusa sa-l privati pe propriul copil de primul lui drept, acela de a fi alaptat la san de mama lui. Sau ca nu va intereseaza ca el sa aiba o imunitate buna care sa-l fereasca mai tarziu de boli.
  Situatia nu poate fi doar alba sau neagra, exista n situatii pe care dvs. cei care ne conduceti si ne decideti viitorul nu le luati in calcul. Ce fac eu cu un copil de un an pe care inca il alaptez daca trebuie sa stau la serviciu 10-12 ore pe zi? Cu cine il las in conditiile in care nu imi permit o bona si nu are o bunica care sa stea cu el? Sunt intrebari la care nu are nimeni raspuns iar situatiile acestea nu se iau in calcul. VA UREZ SA RAMANETI INSARCINATA.

 64. Silverstar, iti dau dreptate de data asta, presedintele, membrii PDL si sustinatorii lor sunt singurii care doresc progres si democratie, cu riscul vietii si a conturilor bancare, chiar, in timp ce comunistii, flamanzi de putere, stau la panda.
  Am totusi o mica intrebare, indiscreta : Ai putea sa ne dai si noua o definitie a comunistului, nu de alta, dar vorbindu’se atat de des pe aici despre comunistii criminali, m’ati facut curios. Multumesc anticipat pentru raspuns.

 65. Buna ziua!
  Daca PDL-ul este asa un partid onorabil, de ce permite ca oameni fara nici un fel de studii superioare sa fie consilieri locali sau judeteni? Cu ce am gresit, ca sa ne conduca niste analfabeti care nu sunt in stare sa scrie fara greseli nici macar declaratiile de avere? Oameni cu caractere mizerabile, care acum de cand cu criza asta, si-au pierdut afacerile si umbla disperati ca niste sobolani in sevraj dupa capatuiala ieftina si pleasca!!!!

 66. Catalina

  Acest gen de discurs s’ar potrivi mai bine intr’o tara socialista, unde guvernul, contra taxelor obligatorii si ridicate, “are grija” de nevoile cetatenilor. Nu stiu daca ai aflat, dar mai nou, si o familie se planifica, mai ales de cand exista contraceptive, iar cresterea unui coplil este datoria familiei, nicidecum a statului, iar din cate vad, ai pretentia ca EU sa vina sa’ti creasca copilul……
  In 67, Ceausescu a dat lege impotriva avortului, dar nu se gaseau nici contraceptive….fiind o tara socialista, statul a asigurat anumite conditii pentru mamele incadrate in campul muncii ( formula socialista)

 67. Dea,
  Ce te face sa crezi ca oamenii cu studii superioare ar avea un caracter mai putin mizerabil ?
  In ce domeniu ar trebui sa fie acele studii superioare, ca sa avem primari competenti ?

 68. ***Astă seară, la ora 21 se împlineşte fix un an de când Mircea Geoană a fost declarat preşedintele ţării de exit poll-uri… Hi hi hi – cum râde puiu… 😆

 69. PUIU ..Salut…..Deci pentru fondul CNAS ….si noi impozite si coplata pentru serviciile medicale? ..Asta probabil pentru a compensa ceea ce s-a scazut pentru 2011 din bugetul Misterului Sanatatii din Romania ..mi se pare vreo 38% fata de cel din acest an ….
  Deci vom avea o crestere economica prognozata pentru 2011 de aprox 1,X %…..fara sa facem nimic ..doar prin colecta publica ….prin lege de la populatie …

 70. 😆

  Î: – Ce-a primit Mircea Geoana în 2009, de la Moş Nicolae?
  R: – Jocul “Mircea Geoana Preşedinte”, varianta demo.

 71. moro…hai noroc ,ai dreptate ,asta-i gandire portocalie ,emanata de la Cotroceni….

  Silvia…ce-a primit poporul roman de mos Niculae in 2009 ?,un president care se joaca cu destinul une-i tari intregi ,care momentan ii in prag de colaps dupa conducerea colegului tau de liceu….

 72. Flutur spunea ca din 2011 s-ar putea renunta la austeritate.De ce ma sa renuntati?Va e frica de 2012?Cred ca va potoliti 2011si 2012 ,gasiti mici smecherii care sa va ajute,reduceti cota unica,mai faceti nush ce smecherii,dupa care in 2012,la final,daca veti castiga alegerile,veti ucide Romania.Asta e scopul vostru.Basescu vrea sa se razbune pentru ca a pierdut alegerile in tara.Le-a castigat furand in diaspora cu ajutorul unor complici,unul Branza in spania,unu` in Italia,unu` Baconski in Franta,etc…Moldova trebuie ajutata de Romania cu sute de milioane euro nerambursabile,doar si Moldova l-a ajutat sa castige.
  Continuati cu fmi si banca mondiala,asta e drumul distrugerii voastre.Sunteti cei mai natarai,cei mai incompetenti dintre incompetenti,sunteti si criminali.Dar poate va va veni si voua randul….
  Cred ca va fi prima data cand niste politiceni,tirani,vor face inchisoare pe viata,asta meritati.Acum justitia va protejeaza,e si ea infractoare,toata justitia e infractoare,nu ma tem de pivniceru(cu p mic).O respect la maxim,nu am nimic cu aceasta femeie.

 73. PS
  Soluția cea mai bună în ceea ce privește concediul pentru creșterea copilului, este reducerea perioadei de stat acasă la 6 luni (ca în Marea Britanie) și plata a șase salarii medii nete pe economie, indiferent dacă mama a lucrat sau nu înainte. Dar în prealabil, se impune o declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că mama își poate crește copilul și după încetarea concediului plătit de stat, riscând altfel decăderea din drepturile parentale.
  România nu are nevoie de noi copii ai străzii, adică ai …nimănui.

 74. Katrina, Avand Internetul o pauza tehnologica nu am putut interveni in raport cu tampeniile debitate zilele trecute printre autorii carora tu ai o pozitie aparte.
  Voi ungurii aveti vre-o trei sarbatori nationale dar ai uitat o a patra.
  Data de 6 august cand ar trebui sa se comemoreze, sa se serbeze momentul cand in 1919, armata romana a ocupat Budapesta lichidand primul regim comunist din Europa.
  Ma refer la Republica sovietica Ungaria( Magyarországi Tanácsköztársaság) sau Republica Ungară a Sfaturilor care a fost un regim comunist ce a existat în Ungaria între 21 martie și 6 august 1919 sub conducerea lui Béla Kun. A fost primul regim comunist din Europa constituit după Revoluția din Octombrie din Rusia. Regimul comunist ungar a durat doar patru luni, până la intervenția armatei române care a ocupat Budapesta. Statul succesor a fost Regatul Ungariei, constituit după retragerea trupelor române.

  Pentru ca vezi dta, trupele romane nu produc genocid ca cel de la Ip sau Trasnea, ci amana cu peste 20 de ani intrarea sovietelor in Europa de est.

 75. Pentru Nicolai si Nicolete :

  LA MULTI ANI CU SANATATE SI IMPLINIRI!

 76. Sanatate si prosperitate si pentru cei/cele care-si serbeaza onomastica/aniversarea azi !

 77. update:
  Nu e nimeni microbist/microbista in zona?
  Pe b1 tv se premiaza fotbalisti si se alege,concomitent, Miss Romania 2010.
  p.s.din patriotism,fie el si local,recomand vizionarea pentru a vedea gusturile juriului.

 78. @ rasputin, Alice of Vonderland, ion adrian
  Multumiri pentru gandurile bune.
  Dumneavoastra si tuturor, aceleasi urari de bine.

 79. @Silverstar
  Buna dimineața, văd că îmi beau cafeaua singur.. 🙂
  Până la urmă s-a adoptat varianta cea mai apropiată de viziunea guvernului, renunțându-se la retroactivitate. Deci mamele în plată nu sunt afectate și sper că își vor folosi banii numai pentru pampers(i), nu și pentru lapte…praf. Că tot se făcu vorbire despre imunitatea copilului.

 80. Un zâmbet la cafea 😆

  La serviciu, şeful povesteşte o anecdotă. Toţi râd în hohote, în afară de unul.
  – Tu de ce nu râzi? îl întreabă colegii.
  – Nu mai are nici un rost! De mâine oricum nu mai lucrez aici!

 81. ***ZeV – Bună dimineaţa! 😆

  A ieşit cumva vreun politicien pe tv-uri să spună că impoziteaza şi pensiile?

 82. http://www.evz.ro/detalii/stiri/elena-udrea-daca-as-fi-mama-nu-as-putea-sa-stau-departe-de-munca-914707.html
  probabil ca, daca ai deveni mama, banuiesc ca ai face-o pt ca ai avut instincul, pornirea reala de a creste un copil pt care esti/devi responsabila mult timp, inca din momentul in care apuci sa ti-l doresti.. iar daca ai fi mama, ar fi decent macar sa te apuci sa te documentezi, sa te informezi, sa citesti carti de psihologia, psihanaliza bebelusului, copilului mic, sa tragi un ochi peste recomandarile OMS-ulu, ca sa vezi cat de importanta este prezenta loiala, afectiva, fizica a mamei in viata copilului in primii doi ani de viata! si nu, nu mai vorbesc despre cat este de important ca mama sa-si alapteze pruncul in acesti 2 ani de zile!!!
  vorbiti de crese noi in bucuresti? bon, atunci propun ca numai mamicile din bucuresti sa se intoarca la serviciu dupa acest prim an de concediu de ingrijire al copilului!
  uitati-va in jur, aruncati un ochi treaz si in provincie!
  iaca in buftea este o singura cresa de stat in tot “orasul”!! si fix 2 gradinite de stat in tot “orasul”!

  bun. si indiferent ca iti faci datoria de mama sau nu – anume ca alegi sa te abandonezi in acesti primi 2 ani copilului, fie ca il nasti si abia astepti sa dai fuga la servici avida sa mai apuci un ciolan- sunt convinsa ca, daca ai deveni mama, a avea cu cine, unde si cu ce s-ti lasi copilul. ma refer la bone, situatie financiara si (..)

  apoi un copil, la un an, abia invata sa mearga.. de unde sa-mi cumpar eu atata curaj sa-mi las bebelusul pe mana altora? si in cazul asta ar trebui sa va permiteti sa creati gradinite cu educatoare pt fiecare copil in parte, corect? altfel, pt evenualele (inevitabile as spune eu) accidente, CINE raspunde??

 83. Este Basescu “darnic”.Inchide spitale si le transforma in crese.

 84. Varianta propusa de guvernul Boc privind idemnizatia si concediul maternal este una rezonabila ..au avut si o strategie inteligenta ..au avansat propunerile cele mai dure pentru a fi acceptata in cele din urma aceasta varianta care nu actioneaza retroactiv …si care dezbina,sau slabesc solidaritatea mamelor si a femeilor care doresc sa devina mame …atuul guvernului fiind neretroactivitatea legii…
  Ma intreb ce va declara UDMR ul care a spus deja ca nu va accepta reducerea perioadei de 2 ani pentru concediul maternal…Probabil va face ciocul mic avand in vedere ca guvernul intentioneaza sa introduca taxa de 5.5% pentru fondul CNAS pe orice venit si pe pensiile mai mari de 740 lei…care degreveaza sau trebuie sa degreveze de obligatii bugetul de maxima austeritate a Ministerului Sanatatii…
  Apropos…pe declaratiile ministrului Cseke..daca fondul isi va reveni la 18 miliarde lei pentru a acoperi ,costurile serviciului medical gratuit,medicamente ,salarii,aparatura …bugetul ministerului sanatatii pentru ce si cum va fi folosit…?De ce fondul CNAS nu e inclus in completarea bugetului ministerului sanatatii pe un departament distinct si e preferata structura de conducere si cele din teritoriu asa zis independente pentru gestionarea fondului ,dar sub monitorizarea si la discretia ministerului sanatatii? Fondul CNAS ..incaseaza si mananca mult din banii contribuabililor …Functionarii din minister si reprezentantii sai in teritoriu nu pot gestiona aceste fonduri ?
  Am nevoie de lumina …sa pot vedea bine si fondul CNAS si pe rotofeiul ministru …
  Doua structuri paralele care coabiteaza parazitandu-se reciproc …

 85. Furtuna in olita de noapte-cam in acesti termeni trebuie pusa dezbaterea despre decizia guvernului de a interveni in aceasta problema,Concediul maternal si perioada de plata a concediului maternal.
  Dar sa trec la o analiza sistematica si corecta,fara patima si fara vre-o emotie de natura politica.
  in romania ultimilor 6 ani,intr-un an calendaristic se nasc intre 195 -si 210000 copii,va rog luati aminte cifra pt ca este foarte importanta.
  intr-un an calendaristic,sunt in plata aprox 190.000 de mamici,adica mai putin de jumatate,pt ca in mod firesc ar trebui sa fie in plata circa 400.000 de mii de mamici.
  Ce se intimpla cu restul mamicilor,copiilor,cit de bine crescuti,intretinuti,ori ce conditii au,jumatate din copii unei generatii?,PE NIMENI NU INTERESEAZA,SI NU INTERESEAZA PE NIMENI DINTR-UN MOTIV FOARTE SIMPLU,INITIATOAREA LEGII,LAVINIA SANDRU A SUSTINUT ACEASTA LEGE SI A INSISTAT CA EA SA FIE VOTATA DINTR-UN MOTIV SIMPLU,URMA SA DEVINA MAMICA,SI EVIDENT A INCERCAT SA-SI TRAGA O LEGE CARE SA O MULTUMEASCA IN PRIMUL RIND PE EA DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR,SI EVIDENT PE FEMEILE DIN CASTA DIN CARE P[RETINDE CA FACE PARTE ,MAI PUTIN PE TOATE MAMICILE AFLATE IN SITUATIA ,DE LAHUZA SI NASTERE DE DATA RECENTA.
  De ce ,FEMEILE PARLAMENTAR,au judecat in acesti termeni?????si nu s-au gindit la o lege ,UNITARA CARE CU ADEVARAT SA STIMULEZE NATALITATEA?e foarte simplu de raspuns-RAUTATEA,EGOISMUL,SI AROGANTA,iata o parte din raspuns.
  De ce barbatii parlamentari au acceptat propunerea lui lavinia sandru?imi aduc aminte dezbaterile de la aceea vreme,argumentele CELOR DIN PSD SI PC-mizerabile,si scotind in releif un mod de relationare cu socitatea pervers.
  Iata unuil din motivele foarte des invocat:
  ,pai daca oferim bani tuturor mamicilor ,TIGANII SE VOR INMULTII CA SOARECII,SI IN 20 DE ANI TIGANII VOR FI atentie majoritari in tara asta,iar noi romanii vom devii minioritari’
  REALIZATI MODUL DE GINDIRE FASCIST AL PESEDISTILOR SI PECISTILOR?
  Adica in optica acestor bolsevici ,FANATICI’ nu orice cetatean ROMAN,ARE DREPTUL SA PROCREEZE CIT DORESTE,NUUUUUUUUUUUUUU,trebuie sa procreeze doar cine vrem noi .
  Iata de ce acesta lege este de fapt,strimba ,pt ca se ocupa doar de o parte din mamici,nu incurajeaza natalitatea ,si intereseaza doar o mica parte ,infima din societate.
  Pt mine .ca roman ,deceptia a constat insa in lipsa de profesionalism,a celor care au aruncat acest subiect in discutia societatii,faptul ca ,NU SI-AU FACUT LECTIILE’si au biijbiit subiectul nefiind convingatori.

 86. ,INTREBARE:
  -ce i-a adus ,MOS NICOLAIE MOGULULUI SORIN OVIDIU VINTU:
  in primul rind ,UN NICOLAIE,NU MOS CI POPA……………..si multe procese.

 87. Silver,
  Buna ziua!

  Interesant articolul despre asasinarea lui Culianu dar trebuie neaparat stopate confuziile dorite de cei din spate, adica de papusari si nu-l acuz pe Dl Dologa caci este tanr(cred) si o victima a acestur manipulari perfide.
  In acest sens am postat un raspuns pe ziare.com pe care-l redau:
  Dle Dologa,
  Confundati extremele. Este drept ca pe cercul politic ele se intalnesc in capetele lor cele mai extreme, daca pot spune asa. Asa s-ar intalni vadimismul cu legionarismul, avand elemente comune(rasism,antidemocratie) dar in rest sunt deosebiri mari (ateism contra crestinism, proprietate comuna contra proprietate privata, traditie contra proletcultism si evolutionism comunist etc, etc).

  Sa fie clar ca daca asasinatul a fost politic, atunci comandat sau initiativa personala, vine numai dinspre extrema stanga sau extrema securistica afiliata Moscovei si KGB-ului din care macar pana la un punct a facut parte si Ion Iliescu, pe care in mod corect il citati.

  Asta pentru a elimina confuziile.

  In rest articol interesant si util.

  PS. De fapt Vadim fiind bine plecat cu sorcova in mintea lui este un talmes balmes de populism maoist cu legionarism desuet, asta asa ca tot se numeste Corneliu. 🙂

 88. ***ion adrian – ieri, tot cam pe la aceeaşi ora, am postat adresa pentru prima parte a articolului. Am remarcat şi eu ceva în legătură cu extrema “dreaptă” care pusă alături de Ion Iliescu, pomenit în art de ieri, nu prea se pupa…

 89. In fine sper sa se termine si cu Legea pensiilor atat de mult si fara motiv consistent sabotata. Desigur ca sabotajul de acest soi, se are pe sine ca motiv.

 90. Silver,
  Este un atac subtil al stangii comunistoide si totalitare, al ideologiei de inlocuire de azi, numita de mine corectitudinea politica extremista, ptr ca sunt si elemente corecte in corectitudinea politica asa cum a reaparut ea in cadrul democratiei, caci daca discutam de totalitarism asta este in totalitate un monument de corectitudine politica extremista in zona ideologica din care se nutreste respectivul totalitarism, atac dus contra elementelor pozitive din extrema dreapta de un anume soi, adica cel izvorat din gandirea de tip Evola-Guenon , gandire lucru foarte interesant de care nici Eliade si desigur ca nici Culianu nu sunt deloc straini.
  Asta ptr ca in final in general dreapta sa fie compromisa, caci dreapta nu este doar liberalism, care daca stim istorie a fost un apendice al stangii la aparitia sa.

  Dar ptr a se intelege acestea e nevoie si de cultura si de informatie si astea sunt azi din ce in ce mai mult inlocuite de surogate si de copy -paste(foarte bun in sine, dar depinzand de felul in care este folosit- si iarasi se ajunge la marota mea, pe care nu mai ostenesc sa o repet :foaia are doua fetze 🙂 )

 91. PS. Am citit in diagonala ce s-a intamplat in lipsa mea accidentala pe blog, adica mai nimic. 🙂

 92. Unda veselă. Din nou Mircea Geoană 😆
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/geoana/traian-basescu/editorial-unda-vesela-din-nou-mircea-geoana-1060543

  Cum a intors Geoana rezultatul alegerilor din 2009 😆
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/geoana/traian-basescu/cum-a-intors-geoana-rezultatul-alegerilor-din-2009-1060528

  Să fi fost inteligent, Mircea Geoană nici n-ar fi trebuit să deschide
  ă gura, apropo de această zi. Presa ar fi făcut-o, oricum dar din partea lui se impunea puţină decenţă. Dar nu poţi cere ce omul nu are…

 93. Stimata doamna Udrea,

  Scuzati-ma ca intervin cu acest comentariu tardiv si la o alta insemnare pe blog, insa m-am gandit ca nu e niciodata tarziu sa va spun MULTUMESC. V-am citit de-abia acum reactia de pe blog, cea care facea referire la cartierul ANL Henri Coanda, si cum astept ca un insetat un pahar cu apa – casa mea, de-abia astept sa fiti prezenta in 2011 la finalizarea proiectului si a utilitatilor.

  Cu ganduri curate, Ileana Badin

  Sarbatori imbelsugate si linistite va doresc!

 94. Doamna Udrea,sunt un dascal de la Scoala Mavrodin Teleorman si vreau sa va anunt (alte oportunitati de a lua legatura cu dumneavoastra sunt limitate) ca dascalii de la aceasta scoala nu si-au primit salariile de cinci(5) luni.Pe scurt va informaz ca exista un litigiu intre prefectura judetului si primaria locala ,litigiu in urma caruia bugetul local a fost blocat,implicit deschiderea de cont pentru drepturile salariale ale dascalilor(30 la numar).Ca vina apartine in exclusivitate administratiei locale(pedeserista si inraita si dispretuitoare fata de lege)asta ne-ar interesa mai putin in acest moment.Ceea ce ne intereseaza, daca dumneavoastra receptiva la aflarea si stabilirea drepatii,asa cum v-am perceput noi,n-ati putea pune problema in proxima sedinta de guvern,si n-ati putea propune o solutionare(ne gindeam la o derogare a ministerului de finante catre trezorie pentru deblocarea contului strict legat de drepturile salariale ale dascalilor).Ca victime colaterale ale unui conflict generat in exclusivitate de incompetenta secretarei primariei comunale(care a a vut tupeul si nesimtirea sa valideze consilieri supleanti semnind in nume propriu in comisia de validare care trebuia sa-i valideze) ne miram totusi de atitudinea organelor abilitate vizavi de comportamentul cel putin ilegal al acesteia,va rugam din suflet sa ne ajutati chiar daca competentele dumneavoastra ministeriale nu transced catre ministerele de resort despre care aminteam..cel al finantelor si cel al educatiei.V a asteptam raspunsul cu speranta si optimism.Va multumim.

 95. zapa…bey nebunaticule ,daca scri 400000 mii mame…….hihih….mai adauga trei de zero si vezi rezultatul ,m-am lamurit ce om de afaceri esti ?….hihihihi…aritmetica ii grea pentru tine ,normal, se face in a patra ,n-ai ajuns acolo….hihihihih…

 96. Silvia …iti mai subtilizeaza colegul de liceu 5.5% din 250 ron din pensia ta babana dupa 35 ani de invatamant ,te simti confortabil ?,baga fumigene si cancanuri ,asa fac guvernantii ,asa fac si aplaudacii….

 97. Doresc sa aflu daca este corecta principial(nu ma refer la convenabila) alocarea de procentul de CASS de 5,5 % pentru pensiile ce depasesc 740 lei, pe care oricum il platesc salariatii si pensionrii pentru transa ce depaseste 1000 lei, adica cei cu pensii peste 1000 lei vor avea suma neta primita la pensie cu 260 x 0,055 = 14,3 lei iar pensionarii cu pensie intre 740 si 1000 in functie de diferenta dintre pensia lor si 740 vor avea o reducere efectiva a pensiei intre 0 si 14,3 lei.
  Din aceste valori ne dam seama in ce situatie grea este sistemul sanitar, de fapt stim dar avem o confirmare economica, daca conteaza aceste sume aparent neinsemnate.

  De retinut ca la acest impozit de tip CASS nu se adauga si cel de 16% pe venit pe care deasemeni pensionarii cu pensie de peste 1000 lei il platesc ptr diferenta pana la 1000, care a ramas ca si pana acum.

  Repet insa intrebarea de la inceput: principial este corecta aceasta impozitare, daca DA de ce si daca NU la fel.
  Fara gargara va rog. 🙂

 98. E “doliu” in pdl.Odrasla Sorinei Plavinta a facut ce a facut.E foarte trist pdl-ul acum.Incep calculele,cum sa-l salveze pe “micut”.Poate daca ar scoate 20.000 euro scapa…poate nu.E o problema foarte mare in pdl.Cum s-o ajute ei pe femeia ce i-a imbracat atat de frumos?Femeia plange,e distrusa,fiul sau e pe cale sa fie insfacat de nemilosii procurori.
  Procurorul mic:
  -Il luam?
  Procurorul mare:
  -Inca nu,asteptam ordinele.

 99. Heeei Katrina,
  Nu raspunzi la propunerea facuta de mine ieri, ptr inca o zi nationala la mama Ungaria si anume cea de 6 august? 🙂

 100. Mai, mai, mai, nemernicii astia nu se lasa. Iar merg la CCR , acum cu legea pensiilor.
  A fost si apel nominal si toti nu sunt multumiti javrele care azi se fac ca nu sti, atunci cand critica de zor cresterea TVA din vara asta, ca si cum nu ei au solicitat CCR sa anuleze varianta guvernului de reducere temporara a pensiilor ceea ce a condus la singura solutie alternativa desigur mai proasta dar asta a fost atunci din vina coaltiei sulfuroase antiromanesti PSDNL.

 101. ***puiu – toată presa spune că subţiază pensia da’ n-a ieşit nici un pămpălău să spună… Aşa că nu văd de ce aş crede…

 102. Silver,
  Ce-ar fi sa ma crezi pe mine, care am explicat exact cum este cu subtierea. Caci este “o subtiere”. Sau eu nu explic suficient de clar?
  Oricum am pus o intrebare de principiu, la care vad ca domnii astia specialisti la prentzipuri stau ca mortul in papusoi. 🙂

 103. Oricum Blanculescu in principiu are dreptate: esti tata si mama de la momentul cand sarcina este certa si acceptata, adica daca nu se opteaza ptr intrerupere, adica nu cum spune Blanculescu cu 9 luni inaintea nasterii, ci probabil cu cca 7 sau dupa conceptie cca 2 luni. 🙂

 104. ***ion adrian – de ce să te cred pe tine? Eşti ministru? Vreau să iasă un ministru să spună ce are de gând? De aseară întreb dar se merge pe hărţuială.

  Mai devreme, după ce m-a luat puiu la rost, am scăpat cutia de cafea de podea. Acum ce dracu să mai scap, să mai sparg? vreau să aud cu urechile mele…

 105. Silver,
  S-a spus clar de toti care au dat stirea. Daca insa nu esti sigura ca nu este totusi ceva oficial si batut in cuie, asta este altceva . De fapt eu pusesem o intrebare de principiu si suplimentar, atentie suplimentar, am explicat exact ce inseamna ce se zvoneste daca se adopta, poate s-a si adoptat, dar daca tu stii ca inca nu, te cred. Am crezut ca tu nu esti lamurita cu implicatia valorica de subtiere, adica a acestei posibilitati.
  PS. Ref la problema mamelor, UDMR sustine pastrarea perioadei de doi ani dar cu micsorarea acelui plafon de 3400.
  Personal si eu sunt de partea lui Bella caci ambele solutii au economic acelasi efect pe termen de 2 ani dar varianta lui Bella are efect economic imediat si deci o sustin economic dar si uman, caci e bine ca o mama, daca vrea sa poata sta cu copilul doi ani, chiar cu niste sacrificii pecuniare, dar nu total ca in varianta actuala cand dupa un an nu poate sta acasa decat fara plata. Infine e discutabil, caci fiecare mama ar opta diferit fata de o solutie sau alta, care economic le produce acelasi efect.

 106. Pentru ca un avort se face pana la maxim 3 luni de sarcina iar la bugetul statului vor merge ceva bani si in acest fel -impozit dupa factura procedurii de avort, un pocedeu demoniac de altfel, dar ce mai conteaza in iadul nostru comun numit patrie- propun totusi ca legea cu indemnizatia de maternitate sa intre in vigoare doar cu data de 1 iunie 2011.
  Asta pentru a respecta dreptul viitoarelor mame cetatence romane de a deveni sau nu mame sau de a deveni sau nu pacatoase in urma avorturilor nespontane.
  C I N I C A MAXIM ACEASTA LEGE.
  POATE-MI FACETI CUNOSTINTA CU INITIATORUL SA-L POMENESC IN STIL MARAMURESAN, IN NUMELE CELOR 2 VIITOARE NURORI ALE MELE.

  Ma minunez mereu de nesecatul izvor de idei de iesire din criza a unora si de candoarea cinica a celor ce s-adapa la ideile astea !

 107. PS la # 17:13.
  Am gresit insa intr-o evaluare. Desi imi place propunerea UDMR nu este fezabila caci nu prea pot coexista un an mame care primesc poate jumate din ce primesc altele cu functii si salarii similare la momentul intrarii in acest soi de concediu.

 108. Pentru topicul deschis de Dna Elena Udrea:”Proiectul ANL Henri Coanda merge mai departe”.

  Astfel:

  “Primăria Capitalei a folosit, în primele nouă luni ale anului, doar 193,581 milioane lei pentru investiţii, banii fiind din împrumturile externe, deşi prevederile bugetare erau de 664,395 milioane lei, conform NewsIN.

  Practic, 470,813 milioane lei au rămas în conturile muncipalităţii, dintre care 182 milioane lei trebuia să fie folosiţi pentru investiţii în unităţi de învăţământ, iar 154 de milioane, pentru investiţii în transporturi.
  În primul semestru, edilii Capitalei au cheltuit 109,14 milioane lei din împrumuturi externe, cu 233,96 milioane mai puţin decât suma prevăzută în buget.
  La 30 septembrie 2010, primăria avea la bănci comerciale depozite de 597,973 milioane lei, provenind din împrumuturi externe, dintre care 518,646 milioane lei sunt din împrumutul de obligaţiuni emis în timpul mandatului de primar al lui Adriean Videanu, care se ridică la 500 de milioane de euro.”

  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/edilii-capitalei-au-cheltuit-in-primele-noua-luni-ale-anului-doar-o-treime-din-banii-pentru-investitii-14565.html

  Iulian

 109. PPS In plus inca un an lucrurile vor merge ca si pana acum si deci mamele si viitoarele mame au timp sa se obisnuiasca cu noua situatie si cine stie, daca ar dispare parazitii si capusele lui Vantu si Felix, ar putea sa spere ca nici sa nu guste din aceasta ordonanta desigur neplacuta si dureroasa. 🙂

 110. Procurorul mic a primit ordinul de la procurorul mare ca e in regula.
  Eu ii iau apararea lui Andrei…pana la un punct.A urinatpe o troita,foarte bine.S-a pupat cu niste baieti la misto,foarte bine.Ce a urmat e foarte grav.Imi pare rau pentru mama lui.Nu am admirat-o deloc,poate a primit o pedeapsa foarte dura.Imi pare rau ca sufera,dar poate merita aceasta lovitura.Nu a fost tocmai corecta in viata ei.
  Merita sa fie pedepsit.Daca ia suspendare,e greseala.
  Daca zici ca sta dupa gratii prea putin,dupa aia zici ca i se putea da o suspendare,daca sta prea mult,dupa aia zici ca nu merita sa stea asa de mult.Nu sti ce sa mai zici.Oricum e foarte grav ce a facut.

 111. Oricum la B1 sunt emisiuni adevarate si zau daca mai are sens sa mai intri pe la vuvuzele.

 112. Eu nu spun ca Sorina l-a educat prost pe Andrei.Sunt chestiuni care nu tin de educatie.Si un om de 70 ani poate sa injure,sa sara la bataie,daca se enerveaza.Nu cred ca asta tine de educatie.
  Si eu m-am pupat cu un coleg in liceu,tot la misto.
  Il dadea profesoara afara si zicea:” hai si tu barbate si ma tragea dupa el”.Ieseam si eu.Imi convenea.Chiuleam si ne imbatam foarte rau.Am fost prieteni foarte buni.Ne jucam fotbal,eram amandoi in divizia b.

 113. CAMPANIE: Salvati casa lui Eminescu de la Varatec! Scrieti Patriarhului Daniel, Mitropolitului Teofan, Ministerului Culturii si Academiei Romane, acum. Preluati si raspanditi chemarea, la 160 de ani de la nasterea Romanului Absolut”

  Poate doamna ministru impreuna cu cei de la cultura ajuta si la aceasta cauza nobila, ne-am bucura toti romanii mai ales ca , din pacate, nu suntem cunoscuti nici macar intre noi , dar de cei din alte state.
  Va multumim doamna ministru

 114. Dna deputat Elena Udrea,

  Fata de ce s-a intamplat in cazul Ritzi, prima reactie este sa fii deranjat, caci apare ca Ritzi profita de acelasi sistem de “aparare parlamentara” ca si Nastase , aparare acuzata corect de
  PD si PDL la vremea respectiva .
  Si aici este valabil argumentul de atunci: Dle daca este nevinovat sa-si dovedeasca vinovatia si sa nu mai se acunda dupa diverse aspecte nedemne.
  Asa esti tentat sa spui la prima vedere si asa a spus cam grabit in opinia mea si consilierul prezidential Lazaroiu care nu este insa jurist.
  Nici eu nu sunt jurist, dar ma pricep , in cele cateva procese avute am batut statul cat si o institutie publica importanta cu avocatii lor cu tot.

  In cazul Ritzi as dori sa cunosc motivele din Comisia juridica caci trebuie sa recunoastem ca in perioada activitatii Comisiei Ritzi amk vazut o comisie canibala , lipsita de obiectivitate si pusa pe linsaj politic. Nu o apar pe Ritzi dar nu pot sa nu observ asta care desigur ca nu o face pe Ritzi nevinovata dar starneste niste dubii privind o reala vinovatie.
  Sunt sigur ca atunci imediat aceasta Comisie juridica vota altfel sau fara PSDistii care au votat alaturi si desigur si fara dl Nicolicea.
  Dar nici asta nu ma convinge de ceva si anume de faptul ca actiunea ceruta de procuratura nu este un exces de zel facut intr-o inertie sau poate pe vremea cand acei procurori foarte obiectivi se temeau ca Basaescu nu va mai fi presedinte :), caci se pare ca a trecut ceva vreme decand aceasta cerere sta in parlament , dar nu stiu exact de cand ptr a vedea daca aceasta ipoteza are vreo acoperire cronologica.
  Cunosc motivarile de la AN si as vrea sa le vad si pe acestea.
  Exista un singur motiv ptr care se poate pastra in lege aceasta protectie ptr parlamentari si anume protectia acestora cand apare ca evident ca ancheta penala este realizata neobiectiv, adica daca este o pura sicana cam cum a fost in mare masura si activitatea comisiei Ritzi.
  Pe de alta parte au fost doua actiuni, una parlamentara si una directa a PNL la procuratura.
  Nu stiu care din ele a produs aceasta sezizare a Comisiei Juridice.
  Abia dupa ce as cunoaste acestea as fi dispus sami consider pozitia similara cu a lui Lazaroiu ca find certa.

 115. PS. In orice caz boala dnei Ridzi o boala grava a maduvei spinarii preleucemica , sindromul meliodisplazic este rar la tineri si in acest caz ca si in multe altele din cele de azi din Europa si Rusia ar putea sa fie o consecinta a Cernobailului, cand dna Ridzi era copil.

 116. Erata:
  a)…Si aici este valabil argumentul de atunci: Dle daca este nevinovat sa-si dovedeasca nevinovatia si sa nu mai se acunda dupa diverse aspecte nedemne.
  b) dna Ridzi si nu Ritzi , cu scuze

  c) Ii doresc multa sanatate

 117. Katrina,
  Poate ca ma insel…..dar totusi sa ai un om cu studii la conducere mi se pare ceva necesar…nu ma refer la primari, ma refer la consilierii judeteni/locali. Astia de speta mai joasa, care au 8-10 clase, au alta perceptie asupra modului de a face bani si cariera. Au o gandire de mahala, creeaza tot felul de incurca-iţe si scenarii etc. Un exemplu? ok. Au cunostinte pe la ANAF, le trimit in inspectie pe la firmele celor care inca se mai târâie, îi baga in probleme….apoi suna: “Buna, da de ce nu mi-ai spus ca ai prob;eme? uite , atata te costa!” . ehe..si de acum au bani sa mai tina copiii la scoala o luna.
  Cei fara studii nu cunosc nici o meserie…si daca salariul nu le mai ajunge, se uita rataciti in toate directiile…de pe cine sa mai traga, ca ei oricum nu stiu sa produca nimic….