La multi ani, Bucuresti!

Astăzi, se împlinesc 551 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului. E o vârstă mai mult decât respectabilă. E şi o dovadă a statorniciei în timp a oraşului la care am ajuns să ţin şi pe care-l consider acasă.

Pentru cei care nu s-au născut aici, primul lucru care iese în evidenţă este viaţa tumultoasă şi rapiditatea cu care se mişcă toate. Atunci când am venit în Bucureşti, la facultate, mi se părea că lucrurile şi oamenii sunt cu totul altfel, că au o altă energie. Toate păreau că se schimbă atât de repede în jur. Acum, deja m-am obişnuit cu acest stil de viaţă „pe fugă” pe care ţi-l impune oraşul şi nu cred că aş putea să-l mai abandonez.

De fapt, cred că acesta este secretul legăturii afective care se creează între Bucureşti şi toţi cei care vin aici. Nu poţi să identifici cu exactitate care sunt cauzele pentru care începi să iubeşti oraşul, dar ţi se insinuează în suflet şi apoi îţi vine greu să stai departe. Încet, încet, devine acasă.

E departe de a fi oraşul perfect, fără probleme. Ba din contră, să mergi cu maşina prin oraş la oră de vârf, să găseşti un loc de parcare, să te plimbi printre blocuri seara când devin active haitele de câini, să mergi prin unele parcuri seara, toate astea devin adevărate aventuri demne de o junglă urbană. Şi mai sunt multe alte lucruri care nu merg: de la transportul în comun, până la blocurile nereabilitate, clădirile vechi care stau să cadă, parcurile pe cale de dispariţie, haosul urbanistic, publicitatea stradală mult prea agresivă şamd. Sunt multe de rezolvat.

Bucureştiul se schimbă sub ochii noştri. Ultimii 4-5 ani au însemnat o transformare majoră pentru Capitala ţării. Un studiu recent arată că Bucureştiul este oraşul care evoluează în ritmul cel mai alert din întreaga Europă Centrală şi de Est. Societatea se schimbă şi ea. Acum Bucureşti înseamnă şi cei care locuiesc în Băneasa, şi cei care locuiesc în blocurile nou apărute în Berceni, Pantelimon sau Titan. Bucureşti înseamnă şi Piaţa Universităţii, şi Teatrul Naţional, dar şi mall-urile care s-au înmulţit atât de mult.

Bucureşteni sunt şi angajaţii de la IMGB, şi cei care lucrează în construcţii, şi funcţionarii publici, dar şi corporatiştii sau studenţii din Regie care plănuiesc să se stabilească în Bucureşti. În fiecare an, Bucureştiul îşi măreşte populaţia cu aproape 100.000 de locuitori veniţi din alte părţi ale ţării. Sunt oameni atraşi de oportunităţile care există în Bucureşti şi de speranţa unei vieţi mai bune. Populaţia se stratifică din ce în ce mai mult şi-şi diversifică nevoile.

Evident, aceste schimbări aduc noi probleme, dar şi noi oportunităţi. Eu cred, de astă dată din postura de preşedinte al PDL Bucureşti, că ţine de politicieni să găsească pârghiile potrivite pentru a le crea cetăţenilor tribuna la care să se pronunţe asupra direcţiei în care să meargă oraşul. Pentru că, aşa cum bine spunea Sorin Oprescu, fără însă să acţioneze în acest sens, trebuie redat Bucureştiul bucureştenilor. Or, asta intenţionez eu să fac împreună cu organizaţia PDL Bucureşti.

La sfârşit, se impun două urări: La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, bucureşteni!

56 thoughts on “La multi ani, Bucuresti!

 1. Bucurestiul este un oras mare,murdar si prost gospodarit ,degeaba este cel mai alert in dezvoltare si constructii,urbanismul are de suferit ,spatiile verzi sunt distruse de constructii mari si urate ,pedelisti au condus 10ani capitala ,n-au facut nimic ,au pus borduri peste borduri ,putin pentru o capitala care se vrea europeana….

 2. puiu, da-mi voie sa te contrazic, primarii PDL lucreaza 24 ore din 24 pentru bunastarea cetatenilor, construiesc fantani si spatii de joaca pentru cei mici, pentru confortul lor, uite tocmai ce-am citit un articol in ziarul Puterea despre realizarile din parcuri ale primarilor

 3. Mulţumesc de urare… Se pare că familia mea are cel puţin 400 de ani în Bucureşti, sau cel puţin aşa umblă vorba… 😀

 4. 🙂
  Eu aş avea timp “să-i fac treaba lui Negoiţă” (nu sunt atât de avid de mulţumiri ca domnul Ion Adrian şi nici nu-mi pare rău de timpul pierdut), problema este că există un abandon total al site-ul primăriei sectorului 3. Nu am reuşit să găsesc nici o informaţie cumsecade dintr-o sursă oficială, şi asta este la fel de rău precum investiţia, dacă este “pe bune”, pentru că proiectele trebuiesc făcute publice.

 5. Mda puiu,are partial dreptate-bucurestiul este un oras care s-a dezvoltat haotic,dar a uitat sa spuna si de ce.
  asa ca imi rezerv dreptul sa spun eu cine sunt adevaratii KILLERI AI ACESTUI ORAS.
  Cunoscut ca MICUL PARIS,in perioada interbelica,imediat ce au venit pe tancurile rusesti-INAINTASII SI STAPINII LUI PUIU,CEI PE CARE I-A SLUJIT IN CALITATE DE MILITIAN,au trecut la ghetoizarea acestui oras,la mutilarea lui,printr-o arhitectura execrabila,reusind performanta de a compromite ideea de URBAN SI URBANISM MODERN.
  Silozurile construite pe POST DE BLOCURI DE LOCUIT,astazi trebuie umanizate si aduse la standarde de locuit europene,va reamintesc doar cheluiala ce presupune izolarea termica si fonica cu aceste silozuri umane.
  daca totul ar fi fost facut cu inteligenta,astazi banii respectivi puteam sa-i folosim pt altceva.asadar iata ca oricum o dam ,tot de tembelii comunisti,astazi TICALOSII PESEDESTI NE LOVIM.
  apropoo puiu,de ce nu te-ai revoltat pe vremea cind erai militian?mai ce curajos baiet esti tu,la fel ca amicul tau c.moro.

 6. Johnny…..poate sunt si primari portocalici buni ,stiu si eu multi destoinici ,gospodari si capabili ,era vb. de Bucuresti ,aici nu se vede nimic bine facut …..

 7. Dealtfel pastrind proportiile,toate orasele din romania arata precum avortonul comunist -bucuresti.
  intr-un dispret total fata de traditiile arhitectonice ale romanilor salbaticii comunisti au altoit pe trupul romaniei idei arhitectonice din asia lui KIM IR SEN,transformind orasele romanesti in adevarate ghetouri in care frigul si disconfortul erau principalele atribute.
  populate cu MIGRATORII DEZRADACINATI DIN MEDIUL RURAL,smulsi din bordeile lor mizerabile,din noroiul satului romanesc acesti dezradacinati au devenit sclavii comunistilor si mai tirziu servitorii pesedeilor,ei sunt cei care depind de SUBVENTIILE SISTEMULUI TERMOFICAT,ei sunt cei care cer si pretind SERVICII SOCIALE PESTE PUTERILE TARII-pina la urma ei sunt cei care atirna ca un bolovan de gitul romaniei-
  ei si urmasii lor sunt astazi activi si vor tot felul de reforme SOCIALE-CARE SE REZUMA LA O SINGURA PROPOZITIE-VREM BANI FARA SA MUNCIM PREA MULT
  iata cum din nou constatam un lucru comicdar si tragic-CEI CARE AU CONTRIBUIT LA ACTUL DE MUTILARE A ROMANIEI-ASTAZI AU NEOBRAZAREA SA-I CRITICE PE CEI CARE INCEARCA SA MAI INDREPTE CEVA.
  tot asa cum fostii apaudaci comunisti GEN C.MORO,astazi au nerusinarea sa vorbeasca de europa,democratie etc.
  intr-un cuvint-CALAII NATIEI ROMANE ASTAZI STRING ,DE FAPT VOR SA STRINGA IN BRATE VICTIMA SI SA-I APLICE SARUTUL FATAL,MORTAL.
  in acesta interesanta piesa ABSURDA JUCAM.
  sindicatele care au blocat privatizarea ASTAZI PUN INTREBARI,sindicatele care au nenorocit finantele romaniei astazi ne spun ce trebuie facut,infractori de gogosi si placinte,ADICA FOSTUL MAGAZIONER VINTU,NE DA LECTII DESPRE MAREA FINANTA DIN POSTURA UNUI PRETINS ARISTOCRAT CARE A FURAT BLAZONUL SI SCEPTRUL UNEI FAMILII CU ADEVARAT ARISTOCRATA.

 8. ASADAR ,LA MULTI ANI BUCURESTI-oras si capitala a unei tari membre U.E.-si risc un sfat-incerca sa uiti si sa scapi de cei 65 de ani de cosmar comunist si neocomunism,sau pesedist.

 9. …micul Paris este o gogorita jurnalistica sau o minciunica venita din trecut ,Bucurestiul intodeauna a fost un oras oarecare care nu se compara cu nici-o capitala europeana ,eu il cunosc din 62 putin ,iar din 71 pana in 84 bine spre foarte bine….

 10. PUIU-adevarul absolut se afla evident la voi-cei care ati sustinut si faurit raiul comunist-rai in care voi militienii,securistii,nomenklaturistii comunisti si magistratii comunisti,ASA ZISA INTELECTUALISTA DE CAMIN CULTURAL,o duceati binisor.
  ceilalti evident ca haleau cu pofta minciuni pe piine.
  cert este insa un singur lucru-VOI TORTIONARII SI COLABORATORII SISTEMULUI CRIMINAL COMUNIST SUNTETIN PE DUCA,n-am nici o indoiala in acest sens

 11. …intr-un sondaj recent 20% dintre romani sunt de acord sa fim condusi de straini ,aici s-a ajuns dupa 20ani de capitalism mitic -dambovitean ,toti care au fost la conducere din 90 incoace au fost de toata jena ,capacul a fost pus de actuala guvernare portocalie condusa de Basescu,asta nu vreti sa intelegeti voi aplaudaci astia patimasi …..

 12. Tara este condusa prost si merge din rau in mai rau ,cei asa de greu de inteles ,numai un individ rau intetionat sau indoctrinat cu portocaliu si-n maduva oaselor nu vede o situatie evidenta ca buna-ziua….

 13. EU, spre stiintza:

  pe septembrie 20, 2010 la 1:59 pm ion adrian
  Comentariul tău e în așteptare.

  Dle Sever Voinescu,
  Ce ti-e si cu intelectualii astia profund cartezieni, adica patrunsi de indoieli existentiale, de indoieli carteziene(dubito ergo cogito, cogito ergo sum), de intelegerea faptului ca, conform lui Nicolas Cusanus unde opusele pot coincide , nu e imposibil sa fi gresit in mod oniric numaratoarea unor prozaice voturi, astfel incat noncartezianul procuror comunist(ca mental, mentori si rubedenii)si nu ca varsta si ma refer la VPonta sa poata sa spuna triumfator :ati recunoscut ca ati furat, ca ati trisat.
  Tin sa va multumesc personal dle Sever Voinescu in numele pensionariilor care astfel vor mai fi aiuritzi cateva zile.
  Bleeeah!

  PS. Sper sa aveti forta interioara pe care o are Filosoful si sa nu ma cenzurati. 🙂

 14. Bibliotecaru says:
  20.09.2010 at 13:28

  eu de aia 35 milioane euro pe fantana aia as fi luat niste aparatura si medicamente prin spitale si policlinici, am inteles ca acum sunt in subordinea primariei, nu stiu daca fantana cantatoare tine de sanatate, foame si cald

 15. M-am plictisit de vremea asta.De vina e roberta ca a fraudat pensiile…la multi ani bucuresti!Ai grija sa ou voteze locuitorii tai cu pdl in 2012.hihihi

 16. ies in strada si pentru ca au fost “antrenati” de ponta, care nu vrea sa inteleaga ca nu exista solutii, statul consuma mai mult decat are, deci trebuie taiete cheltuielile

 17. Aveti dreptate, capitala s-a schimbat foarte mult in ultimi 4-5 ani dar mai este mult de lucru din pacate

 18. Bucurestiul trebuie sa se mai modernizeze foarte mult si sa mai investeasca in curatenie pana sa poata fi numit o capitala europeana si oprescu nu face asta

 19. Trebuie sa vina cineva la primarie care sa faca si locuri de parcare nu doar pe hartie cum s-au facut pana acum, poate o sa fiti dvs acea persoana

 20. De la presedentia pdl bucuresti nu stiu cate veti putea sa le faceti pentru ca multe tin de primarie, doar daca primarul accepta proiectele…nu mai bine candidati la primarie ?

 21. Si eu sunt de parere ca mai bine candidati la primarie, sanse aveti ca sa iesiti, cine a fost prin tara a vazut ca ati facut schimbari prin fondurile europene

 22. Eu chiar as vota cu dvs daca ati candida la primarie, am vazut ca va tineti de promisiuni la minister si sunt convinsa ca nu m-ati dezamagi nici la primarie

 23. Dintre toti politicienii de la noi ea s-a tinut de cam toate promisiunile pe care le-a facut, are dreptate laura

 24. @ johnny holliday
  Nu este atât de simplu. Mai întâi că nu se ştie exact dacă acei bani s-au cheltuit. Apoi că nu se pot muta banii dintr-o parte în alta atât de simplu, bugetul este împărţit şi el pe capitole… În sfârşit, contează foarte mult ce spun şi consilierii, pentru că ei trebuie să aprobe aceste proiecte.

  Rămâne ca cei care investighează aceste fenomene să se exprime şi apoi să ne spună şi nouă ce se întâmplă. Nu ştiu cum se întâmplă că cetăţeanul află întotdeauna ultimul… mult timp după ce totul s-a încheiat.

 25. Depinde si cum au fost alocate fondurile si mai ales de unde veneau…de exemplu daca erau fonduri externe si pentru asta au venit nu puteau fi folositi pentru altceva

 26. Pingback: La multi ani, Bucuresti! | Elena Udrea | Șmen.ro

 27. Si daca erau alocati de la guvern unele fonduri nu se pot muta dintr-o parte in alta, ca si uniunea ne obliga sa avem anumite investitii

 28. Ar fi ceva sa candideze dna Udrea la primarie…dar parca a spus ca nu ar vrea sa faca asta din pacate

 29. O parte din fonduri sutn in plan/alocate si cu 1an inainte cum sunt cele pentru drumurile din oras, acum 1an nu se stia ca o sa fie asa de greu…

 30. Îl ascult pe domnul premier Boc adresând parlamentului un discurs. Îl ascult pe premier cum spune, de exemplu, “cu populisme”. Aş vrea să-i sugerez domnul Boc că poate cuvântul populism nu are formă de plural, la fel ca şi liberalism, comunism, socialism… şi alte curente politice. Un om politic, un specialist în politică, preşedinte de partid… nu cred că ar trebui să facă asemenea erori legată de doctrina politică.

 31. @ Elena Udrea
  Doamnă ministru,
  Aţi fost, şi sunteţi, în guvernul Boc de la bun început şi sunt convins că aţi participat la cele mai importante şedinţe de guvern (dacă nu cumva chiar la toate).
  Domnul Boc a făcut primul Buget, cel din 2009, pe creştere economic pozitivă şi a ieşit o creştere economică negativă pronunţată de toată frumuseţea. Domnul Boc a făcut cel de al doilea Buget, cel pe 2010, pe creştere economică pozitivă şi a ieşit, după cum se vede, pe creştere economică negativă pronunţată. Domnul Boc vorbeşte astăzi în faţa Parlamentului de o creştere economică pozitivă pentru Bugetul 2011. Vă întreb, foarte serios, domnul Boc ştie că prin scăderea cheltuielilor nu se poate produce, în nici un fel de ipoteze, creştere economică? Mai mult, domnul Boc nu ştie că, dimpotrivă, prin scăderea cheltuielilor bugetare se obţine o scădere a consumului şi implicit o scădere economică? Cum se poate ca, în condiţiile în care deficitele sunt extraordinar de împovărătoare, domnul Boc să vorbească pentru 2011 despre investiţii în infrastructură, cu aceiaşi largheţe ca în 2008, la preluarea funcţiei de premier. Eu unul nu-mi pot imagina că domnul Boc nu cunoaşte aceste lucruri şi, atunci, singura soluţie logică rămâne că domnul Boc se face că nu le cunoaşte.

  Dacă până şi eu, un biet inginer (şi nici măcar atât), îmi dau seama de aceste realităţi, este normal ca premierul României să promoveze aceste idei în faţa Parlamentului României? Cum se poate aşa ceva?

  Doamnă Udrea,
  De felul meu sunt un om calm cât timp cineva nu încearcă să mă prostească în faţă. Ascultând discursul premierului am simţit o furie care creşte în mine şi îmi face rău. Cum îşi permite premierul României să mă prostească în faţă? Eu am tot încercat să văd în activitatea domnului Boc părţi pozitive şi mi-am luat, de multe ori, bobârnace pentru asta. În acest moment nu mai ştiu ce anume mai pot identifica pozitiv în activitatea domnului Boc dacă chiar a ajuns în stadiul de a mă prosti în faţă… Este o situaţie incredibilă. Înţeleg că politica recurge deseori la ocolirea adevărului, dar o asemenea ocolire a realităţii se vede din spaţiul cosmic, e mai vizibilă decât Marele Zid Chinezesc. Chiar până aici am ajuns noi, românii? Am ajuns să fim prostiţi în faţă că ne va fi bine când toată lumea vede cum ne scufundăm?

  Ceea ce se întâmplă la Camera Deputaţilor este, din punctul meu de vedere, poate cel mai ruşinos act al istoriei noastre post revoluţionare (şi am spus “cel mai ruşinos act” din ce în ce mai des în ultimii ani). Situaţia se degradează din ce în ce mai mult şi clasa politică, de la toate partidele (că nici unul nu pare să realizeze exact ce se întâmplă în popor) se îndreaptă spre a fi judecate de Tribunale ale Poporului nu într-o revoluţie ci într-o revoltă spontană apolitică, ca pe vremea lui Horia. Acolo sus se sesizează faptul că între popor şi conducători nu mai este poliţie, nici armată… doar SPP-ul şi Serviciile Secrete? Nu mai este vorba despre salarii şi pensii, nu mai este vorba de TVA şi nu ştiu ce impozit, nici de sărăcie, nici de neputinţă, poporul reacţionează la faptul că este minţit în faţă, tratat cu dispreţ, ca şi când ar fi cineva căruia politică îi dă de pomană şi ar trebui să tacă pentru a nu pierde şi bruma de pâine pe care o primeşte.

  Este prea mult. Cu respect aş vrea să atrag atenţia politicienilor că este prea mult. Dacă nu se renunţă la acest drum al indolenţei din partea clasei politice, dacă nu intervine rapid respectul şi politeţea, în scurt timp “târziu” va deveni “prea târziu”. Nu ştiu ce informări face SRI despre starea populaţiei, dar vă spun eu, aşa cum percep ce se întâmplă în jurul meu, că este prea mult.

  PS.
  În cer scuze, poate am sărit un pic calul… Sper însă să luaţi în serios cele ce le scriu, pentru că România nu-şi mai suportă politicienii (încă o dată, toţi politicienii şi nu numai unii de la un anumit partid).

 32. Boc a mintit tot timpul.Inca nu s-a lecuit…drege si el busuiocul mintind.Nu vrea sa recunoasca faptul ca e foarte incompetent.Dar de ce se vorbeste de el peste tot?Nu merita atentie.Nici la tv nu trebuie sa apara,trebuie si asta izolat,la fel cum si basescu ar trebui izolat.
  De ce realitatea si antenele nu fac presiuni ca sa fie eliberata amarata aia de asistenta,ce e nevinovata?Au facut presiuni pentru Vantu si ala a fost eliberat.
  Ce decizie au dat magistratii in cazul accidentului aviatic de la Tuzla?Au murit 12…cica NUP s-a dat.De ce e acuzata asistenta atunci?De cine e acuzata?De Marius Iacob, ce nu trebuia sa fie nici macar maturator la tribunal.
  De ce nu e boc la puscarie?Doar a blocat posturile din sanatate,el e vinovatul,dar de vina e tot guvernul.Tot guvernul boc la puscarie…

 33. Accidentul aviatic de la tuzla s-a produs din cauza unei defectiuni.La inceput s-a crezut ca e eroare umana,mortul trebuia sa “raspunda”,daca era asa.
  Dar au murit din cauza unei defectiuni,nu din cauza lor. De ce s-a dat NUP?

 34. “La multi ani Bucuresti” ar trebui sa fie urarea de inceput pentru toti bucurestenii…

  Personal nu pot decat sa ma bucur ca aceste diverse polemici dezbatute cu atata pasiune.

  Voi vorbi despre cum vad eu Bucurestiul raportat la alte capitale europene pe care le vizitez constant.
  Bucurestiul este un oras cu personalitate si desi nu are arhitectura unor orase precum Viena sau Budapesta, pot doar sa va comunic ferm ca are un potential urias din punct de vedere turistic. Promovez frumusetile Bucurestiului in toate mediile din strainatate. Toti cei care au vizitat Bucurestiul s-au declarat incantati si au o o alta viziune asupra capitalei Romaniei. Considera ca informatiile pe care le primeste un cetatean european despre Bucuresti sunt departe de realitate si vor dori sa impartaseasca experienta placuta si cu prietenii lor.

  Va pot da un exemplu simplu: In Tallin vin mai multi turisti in weekend din Helsinki pe parcursul unui an decat primeste Romania din toate tarile europene. Stiti de ce merge lumea la Tallin? Pentru ca preturile sunt la jumatate fata de Finlanda. Si pentru ca este mai ieftin sa mergi cu prietenii la un hotel de 4 stele din Tallin si sa petreci 2 seri in club, decat sa iesi la restaurant in Helsinki. Va inchipuiti ca aceasta promovare ar fi doar 1% din ce poate oferi orasul nostru.

  Va spun ferm ca Praga, Milano, Dublin, Atena, Sofia, Viena, Budapesta, Sankt Petersburg si alte orase europene aduc anual mlt mai mlti turisti din obiective turistice mult sub ce ofera Bucurestiul in ziua de astazi. Este adevarat in schimb ca au fost consecventi si si-au promovat orasul de-a lungul timpului, nu doar in salturi.
  Ce spuneti de Bucuresti, capitala distractiei europene???
  Ce spuneti de Casa Poporului, cea mai mare cladire monbloc din Europa care sa atraga anual de 100 de ori mai multi turisti de cat o face astazi?
  Ce spuneti de raul Dambovita amenajat pentru plimbari cu vaporul?
  Ce spuneti de un parc de distractie care sa exploateze potentialul urias din SE Europei?
  Ce spuneti daca fiecare BUCURESTEAN isi promoveaza orasul pe retelele sociale si poate atrage 2 turisti straini pe an? Va fac un calcul simplu: 10% din bucuresteni folosesc diverse retele sociale; asta inseamna ca aproximativ 200.000 de invitatii de 2 persoane; care se traduc prin 400.000 de persoane care vin 1/an in Bucuresti si cheltuie pe cazare si distractie in medie 500 de euro pentru un weekend; care s-ar traduce prin 200.000.000 euro suplimentar la CA a firmelor bucurestene(=locuri de munca, salarii, distractie, satisfactie)…
  Toate acestea vin din ATITUDINE, adica 0,2% crestere economica din atitudinea BUCURESTENILOR ?????

  EU SPUN CA ESTE POSIBIL!!! Va voi povesti cum in timpul unei vizite in Elvetia, un batranel de 55 de ani ma intreba ” de ce nu importati in Romania apa VALSER ca este foarte buna?” Am zambit politicos si i-am povestit de apa din Romania, de muntii vulcanici din Romania, de Bucuresti si de costul vietii de aici. De atunci Matthias vine de cateva ori pe an in Romania cu familia pentru ca poate petrece 1 luna la un standard ridicat doar cu banii de chirie din Elvetia. Totusi in continuare incearca sa imi vanda ceva Made in Swiss….:))

  Iubesc Bucurestiul, Iubesc Romania si tot ce poate oferi pe viitor.

  Picasso

 35. FRANK…..Fiindca tot ma pomenesti pe mine si pe Puiu ca pe moastele Sf Pafnute ,personal iti raspund ca atunci cand ma gandesc la pasagerele tale iubiri Boc si Basescu ,anticomunisti declarati si urmariti ,retinuti de securitate in timpul lui Ceasca ,Boc in sala de sedinte la UTC si Basescu la Anvers (nu spun unde) ….deci cand ma gandesc la ei ,la sacrificiul si curajul lor nebunesc din timpul regimului comunist al lui Ceasca …ma cuprinde o mare rusine ,rosesc tot si lacrimez …intelegand cat de las am fost in vremurile alea fata de martiriul celor doi B ..Boc si Basescu …care vedem cu toti ,pe modelul Iliescu mai vor odata ..si mai mult decat au fost..
  Apropos….parintii tai anticomunisti curajosi ..cum au rezistat …..sa invat si eu pentru ca se pare ca vremurile lui Ceasca se pot oricand intoarce……cum viseaza cai verzi pe pereti unii …spre extrema stanga sau cea dreapta ..numai extrema sa fie….sa arate pacientii de la ospiciu ce pot …Napoleonii,Hitlerii,Musollinii ..etc…Fa nani ,amice Frank…..
  Acum poti striga impotriva neocomunistilor ..daca incearca ceva careva …hop…la CEDO ,la Bruxelles,…..la Strassbourg,birjar…….

 36. Imi place sa vad ca totusi lucreaza cineva si pentru binele nostru si vrea sa faca o capitala europeana din bucuresti

 37. Poate o sa va razganditi si o sa candidati la primaria Bucuresti, va fi mult mai usor sa faceti un bine acestui oras in felul asta

 38. Imi place de dna Udrea ca ia initiativa tot timpul si are niste proiecte foarte bune, va urez mult succes

 39. Istoria asa cum (n-)o cunoastem.

  Zilele Bucurestilor…Bucuresti- “Micul Paris”,etc.Cat timp a trecut,cata manipulare si cata “spalare” a creierelor,cata istorie falsificata (istoria,nu-i asa,o scriu invingatorii).A nu ne cunoaste corect istoria,inseamna a nu ne cunoaste parintii.Publicam,inainte de admiterea noastra in Uniunea Europeana,un articol,in ziarul local,intitulat ” Micul Paris si “intrarea in Europa” ” . La sfarsitul articolului,la intrebarea-retorica- “Cum s-a ajuns aici ?”,raspunsul: “Simplu:abandonati de Churchill,restul e opera lui Stalin si a urmasilor lui. Ni se reprosa,ca n-avem ” fata” de Europa.Din cauza cui?
  De ce era numita,capitala noastra “Micul Paris”? Iata ce ne spun unele surse istorice. Apelam la centenara publicatie National Geographic,numarul din Septembrie ,anul…1916 ! Datorita unui cunoscut,am avut privilegiul sa tin in mana acest numar.Pe atunci,publicatia se afisa ca””The National Geographic Magazine”,volumeXXX- Number Three- September 1916. La pagina 185, gasim articolul intitulat “Roumania and its Rubicon” by John Oliver la Gorce.
  De Sfanta Maria Mare(15 august),Romania intra in primul razboi mondial,iar publicatia,facea o informare despre noi,publicului american.Vechiul Regat era “it is less than one-fifth as big as Texas”cu obiceiurile,cultura,traditiile si viata cotidiana a romanilor,sectiunea despre capitala noastra ,era intitulata semnificativ “Bucharest- the gay capital”,adica ,Bucuresti-o capitala vesela”. In traducere libera,cateva pasaje :
  ” Locuitorii isi numesc cu mandrie orasul “Parisul Estului”si,prin caracterul arhitecturii sale,a strazilor cu multimile lor,a preturilor existente la hotelurile sale,pe buna dreptate merita titlul pe care i l-au dat. Aceasta metropola estica este aproximativ egala in marime cu propria noastra capitala nationala(Washington n.n.)si totusi are de douazeci de ori mai multe restaurante si cafenele,de zece ori mai multe strazi iluminate si de doua ori mai multe teatre.Intr-o privinta este cel mai scump loc din lume,pentru cel bine situat,si cel mai ieftin ,pentru cel sarac.Preturile la “Hotel du Boulevard”sunt superioare celor de la New-York sau londra,si excursionistii care au vizitat hotelurile importante din Monte_Carlo si au calatorit si la Bucuresti,au gasit tarife cu 15-20 la suta mai ridicate…Daca preturile lor sunt ridicate,serviciul si meniul sunt ireprosabile.Bucataria hotelurilor importante si a caselor particulare este frantuzeasca (credea autorul,referindu-se la savoare),iar banii, in societate,nu sunt considerati calitatea principala.
  Cele mai rafinate restaurante,la Est de Paris,sunt la B
  ucuresti…”,etc.
  Bucurestiul de atunci,al sfarsitului de “belle epoque”se compara cu Parisul si depasea,in unele privinte,capitala americana !!!
  Pe atunci leul,sustinut de grau si petrol era,moneda forte.Era lumea mai inapoiata tehnic,dar eram inaintea tuturor tarilor din jurul nostru(Serbia,Grecia,Bulgaria,etc).
  Sa auzim numai de bine.

 40. Eu sper sa poata sa si realizeze toate proiectele astea cu bucurestiul ,pentru ca aici nu toata lumea e asa binevoitoare

 41. …Boc se ascunde pe blogul nostru sub linkul Kingu ,tot asa a vb. azi in parlament ,polologhie ,demagogie si nu in ultimul rand minciuni pe banda rulanta ,azi s-a desconspirat bietul Bocut ,este istoricul mincinos de pe blog….

 42. puiu e posibil sa ai dreptate :)) sti ca e “suparat” pe udrea de cand a votat sa il demita

 43. Poate bugetul pe 2011 va fi mai darnic la ea la minister ca sa mai faca niste proiecte europene care au nevoie de finantare si din partea ministerului

 44. @D-nă Elena Udrea
  Vă felicit pentru perseverența de a continua pe calea atitudinii constructive și echilibrate a unui politician responsabil, respectiv preocupat de (re)construcție și strategie pe direcții majore de interes public, în parteneriat cu oricine are ceva pertinent sau profesional de spus, indiferent dacă este colorat sau incolor dpdv politic. Ați realizat că timpul vorbelor fără fond a trecut și v-ați lăsat adversarii pur și simplu în suspensie…în căutare de noi tactici credibile de atac.
  Zona în care dvs și mai ales colegii dvs aveți ,cred eu, de recuperat, este domeniul comunicării articulate a stării în care se află societatea românească în prezent, precum și perspectivele ei pe termen scurt și mediu.
  Îmi fundamentez această afirmație, pe constatarea că mulți cetățeni, de altfel bine intenționați în marea lor majoritate, unii dintre ei chiar instruiți și docți, simt nevoia de repere principiale care ne structurează realitatea , greu de perceput de altfel în lipsa dialogului coerent și competent. Starea de incertitudine generează inevitabil stres și iritare care, la cei cu funcția de autocontrol atrofiată, poate degenera chiar în manifestări imprevizibile. Această legătură comunicațională permanentă trebuie asigurată în ritm susținut de către cei mai DOTAȚI colegi de partid sau de către miniștrii bine consiliați de specialiști de elită…mai ales din spectrul științelor economice.
  L-am ascultat recent pe d-nul Vlădescu, care, după părerea mea este o pierdere pentru reformă, în speranța (iluzorie spun eu) că un control politic total asupra ministerului de Finanțe poate salvgarda parțial imaginea partidului.
  Acest om mi-a reconfirmat ceea ce știam în bună măsură din acumulări anterioare, anume faptul că nu se înțelege următoarea (aproape) axiomă economică : stimularea consumului indus irațional prin amanetarea câștigului potențial viitor, anticipat ÎN CREȘTERE PERPETUĂ, cu largul concurs al sistemului bancar, STĂ DE FAPT LA ORIGINEA CRIZELOR.
  EXACT acest fenomen s-a petrecut în perioada 2006-2008, când s-a cumpărat cu frenezie orice cu…buletinul și când specula cu bunuri imobiliare a atins cote amețitoare. Din fericire, nu la nivelul din SUA, unde sistemul financiar a ajuns în colaps fiind salvat în extremis doar de Rezervele Federale și de guvernul american…..efectele însă, cele legate de creșterea șomajului în special, reverberează și astăzi, statul american fiind în dificultate.
  Am mai înțeles câteva lucruri revelatoare, pe bază de statistici:
  1. Consumul populației nu a scăzut datorită diminuării puterii de cumpărare, pe ansamblu, suma totală a veniturilor brute la care se adugă ajutoarele sociale, FIIND APROXIMATIV CONSTANTĂ, prin comparație cu anul 2008 ! Adică, cca 200-205 miliarde de lei.
  Problema este că oamenii au devenit pur și simplu mai circumspecți în a cheltui mai mult decât le permite venitul imediat estimabil , de asemenea, cererea de credite a scăzut, CHIAR MAI MULT DECÂT OFERTA .
  2. Relansarea economică prin reducerea mecanicistă a taxelor este o UTOPIE ECONOMICĂ, în condițiile în care România este dependentă aproape total de FLUXURILE FINANCIARE INTERNAȚIONALE, AFECTATE DE CRIZĂ .
  3. NU EXISTĂ UN PROGRAM ANTICRIZĂ MINUNE, deci ceea ce spun partidele din opoziție sunt PALAVRE DE DOI BANI, POLITICIANIST-ELECTORALE ! Aceste ,,maculaturi” nu vor aduce niciodată bani la buget în perioadele de criză structurală.
  Economia REALĂ, ORICUM funcționează cel puțin la nivelul anului 2008. Pentru extensia locurilor de muncă , este necesară TOCMAI reatragerea fluxurilor financiare, respectiv a INVESTIȚIILOR DIRECTE ÎN ECONOMIE, fluxuri aflate pe trend de revenire lentă pe plan mondial.
  Ceea ce poate face un guvern responsabil și PDL FACE, dar insuficient de coerent și explicat, este să controleze prin politici inteligente câțiva parametrii esențiali care POT ATRAGE INVESTITORII prin îmbunătățirea ratingului de țară :
  Stabilitate fiscală (într-o zonă de echilibru evaziune-grad de colectare) , predictibilitate, eficientizare și reducerea cheltuielilor statului, coerență legislativă, bună comunicare cu partenerii sociali și economici și nu în ultimul rând……STABILITATE POLITICĂ.
  Dacă politicienii (indiferent de culoare), societatea civilă, media și sindicatele vor înțelege aceste realități economice obiective, atunci România are mari șanse…chiar dacă PDL va suferi electoral…dar trebuie ca acest partid să-și asume cu demnitate toate riscurile potențiale de imagine, până la capăt.
  Aceste lucruri și multe altele…cred eu că trebuie explicate populației, doamnă Elena Udrea.
  Și nu uitați vă rog să comunicați tuturor colegilor care dețin demnități de prim rang în ministere și primării, să INFORMEZE COMPLET, CORECT ȘI ÎN TIMP REAL CETĂȚENII, postând de exemplu pe site-uri (așa cum procedați dvs), toate ințiativele, programele și MAI ALES contractele semnate, cu toate detaliile lor relevante….pentru a nu mai lăsa loc de speculație tendențioasă și teorii conspiraționiste, care în mod firesc, ocupă orice gol informațional. Mai ales într-o perioadă în care forțele ostile democrației și reformei s-au unit pentru a opri parcursul european al României.

 45. Indignarea si iritarea unor terchea berchea imi face mie personal foarte bine si-mi face pt ca doar asa cu nervii intinsi la maximum,baietii isi dau masura propiei prostii.
  si acum sa ma explic de ce:
  Bugetul unui stat,la fel ca BULETINUL METEO-ESTE O PROIECTIE PE TIMP LIMITAT,ADICA PE PARCURSUL A 12 LUNI.
  Din moment ce este o PROGNOZA,ea ,adica proiectia se poate realiza,ori nu se poate realiza.
  cind vorbim despre economie si de felul in care ea reactioneaza la diferitii stimuli interni,dar mai ales externi ne dam seama foarte usor ca pirghiile si butoanele pe care guvernul poate apasa pt a aduce corectii mediului de afaceri sunt relativ putine.
  daca lasam deoparte cadrul, taxelor si impozitelor,unde statul este suveran prin PUTEREA PE CARE I-O OFERA CODUL FISCAL,in rest statul nu mai poate intervenii cu nimic.
  sigur cadrul fiscal are o pondere importanta in tot acest joc VIRTUAL,CARE ESTE PROGNOZA CARE EXPRIMA BUGETUL UNEI TARI.
  Si pt ca premerul romaniei este atacat de niste ageamii am sa aduc in favoarea sa mai multe argumente:
  1.-cum se face oare ca,criza economica mondiala a plecat din statele ,care se presupune ca au cei mai tari finantisti,analisti si oameni de PROGNOZA,ADICA:
  S.U.A
  JAPONIA
  GERMANIA
  MAREA BRITANIE
  FRANTA………ETC
  dar cum se face,ca desi s-au pompat sume uriase de ordinul zecilor de mii de miliarde,economia mondiala ,REFUZA SA PORNEASCA?si-si face de caP REFUZIND SA PRODUCA SCINTEIA SI SA PORNEASCA MOATOARELE?
  cum se face oare ca toate tarile din U.E. in functie de situatia lor economica au trecut la TAIERII MASIVE DIN BANII ALOCATI PT TRINTORI,BUGETARI SI ASISTENTA SOCIALA?
  E oare nebun EMIL BOC?nu,raspunsul este simplu,NU SUNT PT MOMENT ALTE OPORTUNITATI FINANCIARE.
  Si ultimul argument care arata ca detractorii lui emil boc sunt niste idioti cu diplome:
  orice politician ,cit ar fi el de batut in cap,stie ca atunci cind II IEI,II TAI OMULUI DIN FRANZELA,DIN BUCATA DE CARNE,CIND II IEI TIGARA SI BAUTURA DE LA GURA TE VA URII SI NU TE VA MAI VOTA.
  Daramite EMIL BOC,care este un om perfect normal si care a spus cu subiect si predicat:
  ,NE ASUMAM IN MOD CONSTIENT ACEASTA OPERATIE DUREROASA DE REFORMARE SI MODERNIZARE A ROMANIEI I N PLINA CRIZA ECONOMICA,RISCAM,DACA REUSIM ………..SUNTEM PE CAI MARI,DACA ESUAM…………………..VOM FI SANCTIONATI.
  faptul ca in acest joc economic au intervenit TICALOSII MOGULI INFRACTORI,SE EXPLICA PRIN FAPTUL CA PRIMII CARE AU FOST DECUPLATI DE LA JEFUIREA BANULUI PUBLIC AU FOST TOCMAI EI.
  Ce fac ei in acest moment este un act de santaj iar cei care ii sustin si fac gargara cu acesti infractori moguli SUNT PARTASI LA ACEST SANTAJ.
  Argumentul?REALITATEA TV-CATAVENCU se prabuseste in fiecare zi,datoriile sunt imense iar creditorii au sarit ca niste hiene pe VINTU.
  Dan voiculescu ;la rindul sau are mari probleme financiare-A DISPONIBILIZAT IN DRACI,A MICSORAT SALARII ETC,DE CE?
  de ce ei au dreptul sa-si managerieze afacerea in functie de situatie si primul ministru EMIL BOC NU ARE ACEST DREPT/
  PT CA NISTE TRINTORI,care la rindul lor au pierdut fac galagie??
  masurile luate si promovate prin legi sunt cele corecte-acesta-i drumul pe care trebuie sa mergem,nu exista o alta ori a treia cale……..

 46. La mine a intrat basescu pe blog in urma cu vreo 10 luni…nu i-a placut.I-a placut doar muzica,in rest nu i-a convenit modul meu de a discuta politica.
  Boc asta e mititel.Trebuia sa apara sub nickul mic_poc_in_mustar,hahaha.

 47. FRANK….Deci si tu esti un produs comunist….ai avut noroc ca te-au dezradacinat din mediul rural….singurul tau ghinion e ca ai ramas cu radacinile in sus …si gandesti cu ele….asta in conditiile in care ai vreo 40 de ani..te-au “dezradacinat” pe la 16-18 ani dupa profesionala ..si iata cum din carlanas mioritic te-ai facut porumbel voiajor …de culoarea cantaretului de culoare neagra James Brown….Deci …..?
  Despre guvernare…..orice contabil de CAP putea rezolva mult mai bine problemele crizei decat Boc si PDL…si nu ca ar fi cei din urma nepriceputi…..doar pentru ca partidul si Cotrocenii nu-i lasa pe ministri,secretari de stat,sau oricare alt tehnocrat de prin ministere sa-si faca de cap si sa aiba idei si intiative….Inainte de interesul romanilor este interesul de partid ,al politicienilor din arcul puterii si al clientelei politicice care au alimentat campaniile electorale parlamentare si prezidentiale…..si care vor alimenta la viitoarele alegeri partidul…UNPR,UDMR si minoritatile tragandu-si ei ei felii din guvernare….
  Se fac ca reformeaza statul….austerizeaza si isterizeaza populatia si in paralel isi platesc datoriile si strang capital pentru viitoarele alegeri…plus castigul ..pentru ca in orice afacere in care investesti si muncesti ..trebuie sa ai si profit….
  De aia s-au redus cheltuielile bugetare doar la capitolul salarii,pensii,reduceri de personal..pentru a avea bani de pacalelile pe cheltuieli strict necesare….pentru ca restul banilor curg in directiile corecte …in sensul descris mai sus……contracte,licitatii cu dedicatie…..2 mil euro ,1 km de sosea de centura…35 mil euro una fantana cu cuc..in sect lui Negoita…etc etc……
  Restul e vrajeala si seu de tufa…….pe modelul PSD si PNL….care au fost si ei la guvernare….numai ca acum e o perioada tampita pentru furat…..se vede…..

 48. …a uitat Boc sa zica despre primul an de guvernare ,mai ales dupa ejectarea pesedeilor ,toata suflarea portocalie de la PM la portarul din Modrogan au fost setati pentru realegerea lui Basescu ,treburile Romaniei au fost trecute pe planul 7 ,astea se deconteaza acum ,s-au cheltuit bani cu nemiluita ,nici Ceausescu n-a avut asa manifestatii megalomane ,toate s-au facut cu bani publici ,sponsorizarile mult trambitate de aplaudaci au fost rasplatite triplu cu contracte babane si la supra pret cu statul…

 49. Madalina o noapte faina …

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 50. @D-nă Elena Udrea
  Nu știu dacă dvs aveți timpul necesar sau curiozitatea de a privi anumite emisiuni TV.
  Sincer din pură întâmplare, l-am ascultat pe maestrul Ion Cristoiu.
  Dacă dvs credeți că PDL mai are ceva de spus dpdvd politic României și își dorește asta cu adevărat, cred că unele idei ale jurnalistului ar merita atenție și dezbatere în partid.
  Una din ele, se referă la necesitatea preluării inițiativei de partid stăpân pe situație, de către PDL. În fond, este partid de guvernământ.
  Calea este simplă, respectiv aceea de a se folosi de recuzita de vodevil a partidelor de opoziție, care joacă rolul de salvatori ai neamului numai la…televizor, marșând pe amenințarea cu moțiunea și cu demiterea președintelui. PNL și PSD ȘTIU BINE că șansele lor de reușită sunt minime, domniilor lor netrecându-le de fapt prin cap SĂ GUVERNEZE ACUM. Scopul este desprins din manualele dedicate artei manipulării : să țină PDL în defensivă și să creeze imaginea ,în rândul populației, a unui partid labil, corupt și în degringoladă.
  În același timp, această strategie este menită să determine inhibarea personalului administrativ și să slăbească autoritatea lidersheep-ului pedelist din fruntea instituțiilor statului în fața propiilor subordonați.
  Aveți, stimată doamnă, după părerea maestrului (pe care mi-o însușesc fără rezerve), două soluții de ieșire :
  1. Un congres rapid AL UNITĂȚII, cre să desemneze un nou lider al partidului, CU PERSONALITATE PUTERNICĂ, în prima parte a lunii octombrie. Este întradevăr dificil de organizat, dar…TREBUIA SĂ VĂ GÂNDIȚI PÂNĂ ACUM.
  2. Stabilirea unei legi sau a unui pachet de legi esențiale pentru reformă, PE CARE PDL SĂ-ȘI ASUME RĂSPUNDEREA, înaintea moțiunii anunțate de către PSD…cu vorbitori în parlament DURI și LA OBIECT, care să arate românilor că opoziția este vax albina din punct de vedere programatic și face doar un joc iresponsabil de imagine trăgând de fapt de timp până la următoarele alegeri….după care ar aplica EXACT ACELEAȘI MĂSURI…pentru că nu se poate altfel.
  Lumea trebuie să înțeleagă cât de mult cinism și dispreț față de cetățeni au de fapt aceste partide…