839 thoughts on “LA MULTI ANI 2009!

 1. @ lulu
  Eu nu vreau să cred că s-a mers atât de departe. Dacă chiar ţara asta este condusă actual de un singur om este foarte grav. Sper să nu fie aşa.

 2. Ba se stia fff bine totul, dar acum nevoia i a facut sa aplice aceasta masura buna, dar nu pt saraci. Peste tot in europa se lucreaza si cu pensionari. In italia de exemplu, au cresut varsta de pensionare, deoarece nu se pot desprinde ei. Sau in muzeele din paris eu am vazut aproape numai pensionari care coordonau totul, m am si mirat, am intrebat si mi s a explicat, ca tinerii nu sunt pregatiti pt a prelua ceea ce fac pensionarii! Daca si la ei……..ce sa mai zic de noi!

 3. @ N.G.
  Nici măcar nu s-ar crea locuri de muncă, pentru că ocuparea acestor locuri de muncă, licită sau cu şmecherie la limita legii, este posibilă tocmai din faptul că există un deficit de muncă calificată şi înalt calificată pentru posturi specifice din sectorul bugetar. Este greu credibil că ai bacalaureatul şi te apuci să înveţi câteva sute de pagini de lege, alte sute sau mii de pagini de instrucţiuni de aplicare (pagini de care nu prea poţi să faci rost dacă nu eşti deja în sistem) ca să ocupi, prin concurs, un post de inspector ITM, de exemplu. Nu sunt mulţi tineri care fac asta.

 4. Normal ca nu se vor crea locuri de munca, in soli abia fac fata profesorii adevarati, au ore peste catedra, deoarce nici suplinitorii nu mai vin si aia care vin, vai de ei.

 5. MAI FULGERICA OBRAZNICIA TA INTRECE ORICE MASURA-mai baiatule -tu te dai liberal si sustinator al lui tariceanu-pai mai baiatule BOC ESTE DE N ORI PESTE NATARUL DE TARICEANU-BEY FULGERICA NU TE-AM AUZIT SA COMENTEZI IN LUNA DECEMBRIE MAGARIA FACUTA DE LIBERALII TAI-TAXA AUTO PE CARE CU NERUSINARE AU MODIFICAT-O DUPA ALEGERI.
  MAI FULGERICA TARICEANU A NENOROCIT FINANTELE ROMANIEI,EL SI DOBITOCUL DE VARUJAN VOSGANIAN.AU LASAT UN DEFICIT DE 5%-ASTA INSEMNIND 7 MILIARDE CHIELTUITI PE POMENI ELECTORALE,ATIT AU PLATIT ROMANI PT CA PNL SA AIBE UN PROCENT DE 18%IN PARLAMENTUL ROM-cine a platit-natia asta.
  VREI SA REIAU TOATA ISTORIA IDIOTULUI GUVERN LIBERAL-NU TIE RUSINE MAI BAIATULE,CE DREAK AI MINTE DE DOI BANI

 6. Esti un imbecil. Nu vezi decat cu un ochi, cu celalalt esti orb. Din cauza prostiei si a indoctrinarii in care te-ai complacut. Uite, daca vrei sa iti intretin delirul, iti dau dreptate in ce ai zis. Dar nu-i vezi pe ceilalti in toata splendoarea lor. Nu vrei. Probabil n-o sa-i vezi nici atunci cand o sa detoneze o bomba cu zoaie si diaree in mijlocul Romaniei, tot o sa zici ca sunt buni si ca au avut dreptate.
  Bordura-Anvers-Parcari-Flota-ciocu mic- noi cu voi.
  QED

 7. de ce nu puteti intelege ca aceasta masura are un caracter temporar-un an-apoi nimeni nu le ridica dreptul la munca pensionarilor,doar le propune alte variante de lucru-care-i problema?
  de unde reactia aceasta aprope de nebunie a unor indivizi?
  citi pensionari sunt atinsi de aceasta ordonanta?
  cum e posibil ca leaderii de sindicat care trebuiau sa aive grija ca forta de munca eligibila sa poata fi adusa in sistem ,au comp[lotat tocmai cu sistemul pt pastrarea PENSIONARILOR SI ALUNGAREA TINERILOR.
  DE CE SINDICATELE SE OPUN SI REFUZA SA NEGOCIEZE O LEGE UNITARA PT BUGETARI?
  pt ca aceste SISTEME TICALOASE -JOACA BANII ROMANILOR,SE INFRUPTA DIN EI SI NU VOR SA RENUNTE.
  felicit barbatia guvernului care nu se lasa impresionat de toti smecheri-obisnuiti sa-si bata joc de banul public-CULMEA ESTE INSA ALTCEVA-TOCMAI PRESA CARE URLA SI TV. CARE AU FACUT MII DE ORE DE EMISIUNI CU SMENURILE SI CU INDIVIZII CARE CAPUSAU BANUL PUBLIC ACUM….CINTA IN STRUNA TICALOSILOR-SUNTEM IN PLIN ABSURD,ORCHESTRAT DE NISTE MIZERABILI.

 8. @ N.G.
  Acum mi-am dat seama. 🙂 Puteţi cere situaţia cu pensiile la Secretariatul General al Guvernului, sunt obligaţi să vă ofere astfel de informaţii, pentru că sunt informaţii publice. 🙂

  http://www.sgg.ro/index.php?id=19,69,0,0,1,0

  sau la linia verde: 0800.020.020

  Eu am cerut acum un an un buget şi mi-au indicat de unde să-l iau, deci puteţi apela cu încredere, vă vor răspunde.

 9. FULGERICA SUNTEM PRIETENI ORI DUISMANI-SA STIU SI EU?HAA HIII

 10. Amice, esti idiot! Cine alunga tinerii? De ce trebuie o lege prosteasca pentru a pedepsi o minoritate de hotomani, facand mii de collateral victims? Daca scrii cu litere mari, crezi ca esti mai persuasiv? Pari mai curand coleric, din lipsa de argumente…

 11. Prieteni, of course! Asa, ca sa te pot injura mai sincer!

 12. @ FRANK ZAPA[KING]

  “aceasta masura are un caracter temporar-un an”

  Problema este ilegalitatea nu perenitatea. Dacă este o lege ilegală, şi o secundă e prea mult. Cu atât mai mult dacă se ştie din start că este ilegală. Mi se pare că retrăiesc epopeea taxa auto în alte două episoade, unul după altul, sub titlul “Guvernul se întoarce şi Răzbunarea Guvernului”, acum în Dolby Digital Surround EX and High-Definition Television broadcasting.

 13. Biblio

  Oare nu sistemul este de vina pentru lipsa de motivatie ? Se stie clar ca accesul in sistemul de stat se face prin concursul de pile cunostinte relatii,deci un intreg arbore genealogic institutional perpetuat si dat spre mostenire,asa ca institutiile de stat sunt considerate tabu deci neinteresante pe criteriul inaccesibilitatii nicidecum lenea tineretii.Nu spun ca aceasta ordonanta va aerisi un sistem imbacsit de nereguli,dar oare nu trebuie inceput de undeva? Si credeti cu tarie ca se vor gasi masuri curative atat de perfecte incat sa indeparteze punctual anomaliile fara alte efecte neplacute si aparent nedemocratice?Daca credeti asta,insemna ca noi vom detine cheia democratiei perfecte si nici nu ne vom da seama.

 14. Toată presa a trecut de partea câtorva mii sau zeci de mii de “defavorizaţi” de “sacrificaţi”, de “afectaţi”, de “năpăstuiţi…” Nu e drept ca aceşti salariaţi şi pensionari de lux să se lăfăiască şi milioane de români să sufere. Nu e drept să ne plece tinerii din ţară şi locurile de muncă să fie ocupate de persoane care au pensie din belşug…

  Repet ce am spus astă seară mai devreme: cei scoşi pe TV-uri să se plângă de sărăcie şi micimea pensiilor ori a salariilor – Stele Popescu, muzicanţii etc – sunt manipulaţi de presă pentru ca presa să salveze pensiile şi salariile celor care primesc sute de milioane lunar de la bugetul ţării. Se vede interesul tot pentru cei care au din belşug… De cei foarte săraci şi care trăiesc numai şi numai din pensie sau din salarii simbolice, nimeni nu pomeneşte nici un cuvinţel…

 15. Buna seara ! Luati o mica pauza si urmariti pe TVR 1 interviul domnului prim-ministru Boc ! Absolut senzational !

 16. @fulgerica
  exista in romania o categorie de salariati (in jur de 150 000 mii),care se numesc functionari publici , salarizati in baza legii 188/1999… ei bine, peste 60% dintre ei lucreaza in administratia publica locala si salariul lor este intre 700 si 1200 lei.
  ia priveste la incompatibilitati ce zice legea :
  – functionarii publici nu pot desfasura activitati remunerate sau neremunerate in cadrul institutiilor publice(decat in functia in care au fost numiti),in regiile autonome,in societati comerciale,in asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata;
  Deci acesti oameni nu au voie sa desfasoare nici o alta activitate in afara de serviciu si unii au salarii de 700 lei…
  ce parere ai?

 17. Bai, tu nu-ntelegi nimic, silverstar! Sunt destui smecheri, dar sunt mult mai multi pensionari la limita supravietuirii, pe care Boc nu-i lasa sa mai faca un ban, desi sunt talentati si-ar mai putea. Ce dreaq tot ai, doar asa, c-a zis PDL-u tau drag o prostie, trebuie sa fii de acord cu ea pana-n panzele albe? Situatia putea fi reglata cu totul altfel, iar cu tinerii… zau, las-o jos, ca macane! Tinerii dotati tot vor ajunge unde sunt mai bine platiti, ca e in tara sau afara, iar de prosti mi se rupe-n paispe, ca-s de dreapta! Dar pen’ca-s de dreapta, imi pasa de batrani in mod real, nu demagogic.

 18. @stefan
  Sunt de acord partial cu legea. De obicei functionarii sunt oameni care se complac cu salariul de la stat – de-aia-s functionari. Ei n-ar trebui sa mai aiba inca un salariu de la stat in nici un caz. Dar n-ar trebui sa li se-ngradeasca posibilitatea sa fie platiti daca mai au un job extra-functionaresc la vreun particular, cata vreme isi fac functinareala cum trebuie.

 19. EI DRAGA FULGERICA VAZ CA AI REVENIT LA GINDURI MAI BUNE-asa ca repet intrebarea mea-sincera si deschisa,suntem prieteni amindoi fiind de dreapta,chiar daca sentimental suntem alaturi de politicieni care sunt pe pozitii diferite?

 20. Nu, eu pot fi prieten si cu unul de stanga si sa nu ma cert cu el! Pe mine nu ma enerveaza ca esti de dreapta, ci ca vezi unilateral lucrurile si mai esti si agresiv cu argumente prescolare, pe care le stie toata lumea deja.

 21. S mai e ceva. Eu nu cred ca cineva care e cu Basescu e in mod real de dreapta, din moment ce poate fi aburit demagogic precum un pusti impuber.

 22. @ N.G.
  Sistemul este un pic mai complicat. Forţa funcţionarului stă în ceea ce cunoaşte în spatele textelor legale. El îl condiţionează pe cetăţean prin faptul că ştie mai mult decât el. Dacă ar exista o listă banală şi clară la fiecare problemă, cetăţeanul ar ştii exact ce are de făcut şi nu ar mai fi dependent de funcţionar şi “la mâna lui”. Cetăţeanul însă nu cunoaşte legea, nu cunoaşte instrucţiunile de aplicare, este obligat să-l creadă pe funcţionar pe cuvânt. Acelaşi sistem se aplică şi la ocuparea posturilor. Chiar dacă există cursuri pentru a pregăti funcţionari, aceste cursuri nu vor învăţa practica funcţionărească, noul venit va avea întotdeauna un handicap asupra unuia care lucrează efectiv cu toate aceste legi, le intuieşte, le ştie legătura, le ştie istoricul… Ideal ar fi să existe un fel de ucenicie, o calificare la locul de muncă. Un examen nu este întotdeauna relevant. De exemplu, relativ de curând (doi sau trei ani) a apărut o nouă funcţie, consultant fiscal. Pentru a fi consultant fiscal trebuie să dai un examen. Ei bine, la acest examen un sfert din întrebări au fost din Codul Vamal. Consultaţii fiscali care au o treabă cu Codul Vamal sunt foarte, foarte puţini, în concluzie au luat examenul foarte puţini dintre cei care făceau de mult timp meseria asta şi ştiau meserie şi chichiţele legilor, dar au luat examenul cei au tratat Codul Vamal cu acelaşi respect precum Codul Fiscal, absolut necesar unui consultant fiscal. Repet, eu aş spune că în cazul funcţionarilor să se meargă pe formare la locul de muncă. Prin acest mod simplu ar exista clar o înnoire a corpului de funcţionari pentru că vor veni tot timpul ucenici din spate, ucenici care, fiind începători, nu au pretenţii la salarii mari.

 23. fulgerica -eu nu pot fi aburit-sunt mult prea stapin pe mijloacele mele de exprimare,ba mai mult -NU SUNT DEPENDENT DE BANUL PUBLIC-DECI DE PUTEREA NIMANUI-de aceea imi iau libertatea de a judeca in proppiile tipare-BASESCU NU ESTE IDOLUL MEU-este un presedinte care incearca sa aduca romania asta incremenita in mentalitatile inceputului se sec 20 in lumea reala,a sec 21-cu erorile si greselile inerente unui om politic.
  ma surprinde insa altceva,tu esti un om inteligent si chiar disponibil pt un dialog corect-deci ma surprinde ca esti sedus de malversatiunile unor jurnalisti DE TIP PADUCHI-care la fel ca foarte multi romani uita ce au spus in decembrie si ce spun acum.

 24. @ stefan7777c
  Este vorba despre LEGEA nr.161 din 19 aprilie 2003
  Art. 94. – (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
  (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
  a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
  b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
  c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
  d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

  Mie mi-a atras atenţia alt articol, un pic mai jos:
  Art. 98. – (3) Funcţionarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sancţiunea destituirii din funcţia publică.

  Sunt tare curios dacă noii prefecţi sunt membrii de partid. 🙂

 25. bibliotecarule-sa asteptam verdictul C.C.R.-pina atunci functioneaza prezumtia de legalitate-EU ASA CRED CA AR TRTEBUI SA JUDECAM ACEASTA SPETA-daca arbitrul va spune ca nu e constitutionala,atunci, ….

 26. FULGERICA…salut …ma adresez tie pentru ca esti printre ultimii cu postarea pe tema si pentru ca esti un tip OK si echilibrat…..
  Daca guvernul ,Boc si Basescu cedeaza la foamea de scandal a presei si mass mediei in general petema Ordonantei,si care plange acum pe umarul actorilor …vreo 10 la numar ..pe care-i foloseste ca la panopticum …deci daca guvernul cedeaza si nu e coerent in masurile pe care le ia ,chiar si impopulare inseamna ca nu merita pic de respect….
  Daca mentine ordonanta ..care e cam catre stanga …atunci ramane sa ma decid daca ma inscriu in PDL sau PSD….desi inclin catre primul….Cu toate ca micul Napoleon si cu Amiralul Nelson ma mai fac sa rad cateodata…..
  Fulgerica…..Ai zis ca pentru o minoritate de hotomani guvernul face mii de victime colaterale….
  Cred ca e invers in sistemul bugetar…….Majoritatea e de mici si mari hotomani iar minoritate sunt tineri sau maturi care trebuie sa astepte la coada pana respectivele genii,fenomene artistice romanesti (si nu europene macar) genii birocratice,analfabeti cu grade ceausiste ,ce au norocul sa aiba fii,nepoti rude ,primari,politicieni,sefi si sefuti ,sa intre in coma la locul de munca sau sa dea in delirum tremens…….
  Ma inveseleste o mica mare ironie a ministrilor ….acum Ecaterina Andronescu….desi nu e de acord ,totusi va mari salariile universitarilor (a prof universitari ) tot cu 50% in trepte….dar daca Ordonanta se aplica Dnii Prof venerabili vor avea ori pensie ori salariu……
  Mai gandeste-te ca majoritatea celor din Armata,Politie,Justitie se reangajeaza dupa ce se pensioneaza sau intra birocrati pe pile tot la buget ,prin primarii,finante,etc….Subofiterii intra si ei….tot pe salarii….tot la buget…..Peste tot vezi militari …..administratia militarizata,cretinizata de mentalitatile respectivilor ce numai de deschidere ,modernism si inteligenta nu pot fi acuzati…..pana la administratorii de bloc…..
  Nimeni nu le ingradeste dreptul la munca……Pot da concurs oricand la privati……Insa ma indoiesc ca-i angajeaza careva……Ma gandesc la magistrati,militari ca sunt pusi cu pile prin sistemul bugetar numai sa nu piarda SRIul controlul …..
  Medicii,actorii,profesorii……S-au plans de ani de zile ca au pensii mici si nedemne…….daca sunt atat de mici si fara sporuri si au dragoste de oameni si de munca …vor sa imbine utilul cu placutul…de ce nu renunta la pensiile mici pentru salariile mari cu sporuri…..pentru o perioada (care poate le va da dreptul saopteze pentru un nou calcul al pensiei sau pentru un an cat a zis guvernul ca va dura aplicabilitatea ordonantei……..Sa traiasca mai bine……
  Cred ca la profesori ,actori …nu e nici o problema daca vor fi platiti cu ora …depinde numai cat negociaza cu directorii …care se spune ca au mare nevoie de ei…..cat e platita ora de munca…..
  Mai spunea cineva ca actorii nu muncesc cu ora ….ci si acasa….ca prof tot asa …cand pregatesc si acasa lectiile de a doua zi(sau predau lectii particulare)……Eu zic ca pe pentru a lua salariu se ponteaza un numar de ore…….birocratic dar……
  Cand un medic pensionar celebru alearga intre doua universitati si clinici la fel (pentru a putea supravietui) nu mai e nici concentrarea nici randamentul necesar unei bune practici sau predari..
  Cand un prof univ renumit alearga intre 2-3 universitati eu cred ca le povesteste studentilor Amintiri din copilarie si le recomanda lucrarile din care trebuie sa invete …sau se prezinta asistentul in locul sau …platit cu salariu mult mai mic …ca nu-i asa ..inca nu are 80 de ani si nu e celebru…..
  Numai gargara si lupta pe TV…..lupta pentru rating…..lacrimogene…..fumigene….Nu am auzit un medic pensionar din oras sa se mute la tara sa trateze bolnavi pentru ca are pensia mica….poate doar in concediu la mostenire sau cand culege cirese……
  Deci….pensionarii celebri trebuie sa inteleaga Ordonanta in profunzimea ei si sa caute leacul pentru saracie in plata cu Conventie,negociere directa ,lege a dreptului de autor si drepturi conexe…..etc
  Sau in domeniul privat…prin concurs…….La adapostul catorva sute ,de pensionari celebri ,renumiti,somitati in domeniile lor se pitesc mii,zeci de mii de mici si mari profitori si gainari rapace si plafonati care paralizeaza si paraziteaza sistemul bugetar in intregul sau…….
  Salariati maturi ,batrani…..au copii care asteapta la somaj …chiar cu studii superioare sa gaseasca un loc de munca ….fie si de functionar ….Parintii si copiii lor care nu au facut parte din sistemul bugetar reprezinta zic eu o majoritate care e de acord cu Ordonanta …cea ce o face foarte populara si de bun simt……Principiul cntributivitatii dar si al solidaritatii……Si e necesara repede o Lege a salarizarii in sistemul bugetar ..care sa aduca si sa clarifice imperfectiunile ordonantei….Si sa puna ordine in nesimtirea si risipa bugetara…..mai ales in perioada de criza……
  Nu am crezut sa laud vreodata pe Boc si Basescu…….Pe Napoleon si Nelson…..Desi secretarii de stat si functionarimea de la ministere au facut o bulibaseala si o imperfecta ordonanta ……
  Cu posibilitatea de a fi atacata macar si polemic….nemaivorbind de jurnalisti ….
  Ordonanta noastra ,cea de toate zilele …..da-ne-o noua astazi si ne iarta noua prostiile noastre …pecum si noi iertam …daca bani luam…..

 27. numai tampitii pot crede ca tinerii vor lucra pe salariile pentru care lucreaza pensionarii

 28. Singura solutie onesta ar fi sa se mareasca si la noi varsta de pensionare. Daca la altii s-a aplicat si a fost bine venita, la noi de ce nu? Si asa s ar linisti spiritele.
  Buna remarca cenush.

 29. Stela Popescu,Arsinel,Piersic …..&Co….plus cateva muraturi pensionare de solisti vocali si pianisti “indragiti “nu au a se plange de saracie…….Mismasurile ,aranjamentele de la Min Culturii si pana spre ICR…..”marile spectacole ” si “recitaluri”din strainatate le completeaza frumusel veniturile …de la evreii din Israel pana la romanii in varsta din SUA……Daca nu ar fi si Israel ,unde se mananca o paine alba de tot …si din banii Min Culturii si din cei ai evreilor care sunt darnici ,as zice ca politica lor artistica e aceeasi cu a lui Basescu…..Bucuresti-Londra – Washington……Pe bani bugetari si privati…..
  Pentru Beligan,Moraru,Dinica,Rebenciuc &Co as da o lege speciala ca pe titlul de “Emerit” sau vreo Stea data de Basescu sa se primeasca lunar alaturi de pensie o suma cel putin la nivelul retributiei unui parlamentar……pe viata……Asa incat sa-si poata face meseria pe scenele teatrelor de placere si in conditiile Ordonantei prezente…..
  Nu poti face exceptii de la egalitate in fata legii sau de la democratie …cum zicea Basescu…..Dar poti face o Lege reparatorie pentru actori,muzicieni,profesori ,medici….emeriti ,cu merite deosebite in cultura ,cercetare,medicina ,literatura,educatie …..si nu pe criterii de varsta sau notorietate….O lege care sa recompenseze atat valoarea incontestabila cat si profesionalismul respectivelor repere romanesti culturale,din cercetare,educatie ,medicina…..etc….care s-au daruit profesiei si romanilor..
  Atunci Ordonanta ar avea efect si nu ar putea fi contestata la TV sau in presa…..jurnalistii nu ar mai avea pe cine sa scoata “victime” pe sticla sau in presa pentru rating nesimtit …..
  Nu pot nici o clipa sa cred ca cei expusi pe sticla ca victime ale guvernului sunt la limita unui trai decent….dar sant sigur ca au mult mai putin decat fostii din Armata,Politie(Militie) Justitie…….care am mai spus paraziteaza si paralizeaza orice sistem bugetar…….
  Sub cei celebri si loviti cumva de aceasta Ordonanta exista mii de capuse care sug nesimtit la tzatza bugetara si-si apara locurile caldute cu pila politica locala,pila de familie etc….intotdeauna slugarnici si aplaudaci in fata sefului cel mare dar agresivi ,brutali ,nesimtiti in fata beneficiarilor serviciilor lor..a romanilor obisnuiti…..Daca e valabila si chestia cu consiliile de administratie din care nu mai au voie sa faca parte consilierii locali,stabi din sistemul bugetar …chiar ca e OK….

 30. CENUSHARES…salut……Dar maturii cu familii de intretinut vor lucra pe salariile pensionarilor?
  Pensionarul care e Director la Politia Comunitara ,seful de cadre de acolo,alti militari si militieni ar putea fi inlocuiti de tineri sau maturi someri capabili si pregatiti?
  Eu nu stiu ….Toti pensionarii care lucreaza ,indiferent de functie primesc salariu minim pe economie?
  De ce nu ar lucra altii in locul lor…sau sa avanseze pe functiile lor subordonatii care nu-i asa s-au pregatit sub actualii pensionari lucrativi…..?
  LULU…….Eu nu vreau sa muncesc pana la 80 de ani (varsta de pensionare pe care o doresti) sa incurc si sa stresez pe cei mai tineri cu inteligenta si profesionalismul meu…..
  Vreau ca dupa pensionare …la varsta rezonabila ca sa ma pot bucura inca de viata si nu sa trec pe medicamente(care mi-ar manca pensia) sau sa ma odihnesc dupa 40 de ani de munca …sa-mi aleg o activitate privata in domeniu in care am lucrat sau altul in care sa-mi regasesc placerile si visele tineretii,fara sefi tampiti sau incorsetat de legile cretine bugetare…..
  De fapt deja am optat pentru activitate privata ….innebunit de faptul ca mai am ceva pana la pensie desi am 33 de ani de slujba bugetara in timp ce armata ,politia(Militia) Justitia iese la pensie pe de la 45-48 pana la 55 de ani…..pe legi speciale ,nedemocratice,inegale cu a celorlalti muritori dar din bani bugetari….si nu pe principiul contributivitatii……
  Chiar ma gandesc la tine …frumoasa acum ,tanara ,dorita in preajma de colegi dar pe la vreo 65 de ani lucratoare activa ,incomoda ,injurata pe la spate de mai tinerii colegi…..si in carca cu urarile la fel de incomode de “Drum Bun”…….Si barbati la 70 de ani “activi” la tuse,junghiuri,spondeloze,perne cu apa calda sub fund…..incontinenta si alte alea …..care vor face colegii tineri sa radieze de fericire ca au in preajma un Tutankamon al zilelor noastre…..Institutii bugetare cu contracte ferme cu serviciile de pompe funebre de interventie rapida…….
  Sau vreun muncitor in constructii de 70 de ani pentru care un tanar sa-i tina drept,un altul sa-i ridice ciocanul si altul sa-l impinga de pe schele…..
  Daca e vorba de birocrati e OK…….Lasciate ogni speranza voi qui entrate ….in primarii,la fisc sau aiurea…..

 31. cenushares

  Stiu tineri care lucreaza si pe mai putin si sunt fericiti ca au loc de munca.Nu e o virtute asta,dar a generaliza niste comportamente de ”fite tineresti”,pe o intreaga generatie,e cam radical,nu crezi? Cunosc tineri cu diplome bune care emigreaza si lucreaza te miri ce si raman cu aceeasi bani pe care i-ar face in tara ca incepatori cu studiile pe care le au.

 32. moro

  Azi ai o bila alba pentru postarile tale 🙂 Multi gandesc la fel,dar nu o spun din ipocrizie.Eu inca mai cred ca avem resurse umane in tara asta,asa incat sa nu piara neamul romanesc asa cum se tem multi ca se va intampla si sunt convinsa ca solutiile reparatorii nu vor intarzia sa apara.

 33. @bibliotecaru
  scuze,am uitat sa mentionez ca spicuiam din legea 161 /2003care se refera la conflicte de interese si incompatibilitati(salarizarea se face dupa lege 188/99)…in privinta prefectilor ,acestia nu apar nicaieri ca membri de partid,poate in evidentele speciale ale partidelor…
  @cmorosanu
  de acord cu tine in ultimele 3 postari …de la inceput am sustinut ordonanta care cred ca trebuie aplicata si alesilor

 34. La multi ani! Cat priveste rabdarea de a astepta schimbarile, care dupa mine suna aiurea rau, s-a cam dus demult si ma indoiesc ca veti schimba ceva in bine. Poate nu stiti dar romanii nu mai au rabdare de ceva vreme.Ceea ce sper ca anul 2009 sa ne aduca este emigrarea in Canada pentru ca in Romania asteptarile au murit demult si nici macar sa visam nu mai putem.
  Numai bine si sanatate!

 35. doanma udrea, aveti tot respectul din partea mea…totusi as dori si eu sa intru intr-un partid; va rog sa imi spuneti care ar fi partidul ideal [ dupa parerea d-vs] si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite
  multumesc