Jurnal: 7 septembrie. Un nou cartier ANL in Sectorul 2

Am participat ieri, alături de ministrul Gabriel Oprea şi primarul Neculai Onţanu, la lansarea proiectului unui nou cartier ANL care urmează să se construiască în Sectorul 2. Este un demers ambiţios la care urmează să se folosească noi tehnologii, astfel încât procesul efectiv de construcţie să fie mult scurtat. De altfel, într-un an blocurile ar urma să fie gata la roşu, pentru ca la 1 martie 2012 să poată fi date în folosinţă.

Urmează să se construiască 1500 de apartamente. Jumătate vor fi închiriate către personalului MApN şi jumătate tinerilor bucureşteni. Această împărţire este rezultatul înţelegerii la care s-a ajuns, terenul fiind cedat de Armată Primăriei Sectorului 2.

Elena Udrea

Picture 1 of 25

Elena Udrea lansare proiect constructie locuinte ANL sector 2

Parteneriatul MDRT-MApN se dovedeşte a fi unul de succes. Anul acesta, am mai lansat astfel de proiecte ANL în Braşov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Zalău. Săptămâna viitoare urmează Iaşi, pentru ca apoi să demarăm cel mai mare proiect de până acum, în zona Ghencea. Spun cel mai mare datorită celor 10.000 de apartamente care urmează să fie construite aici, alături de alte facilităţi sociale (şcoală, grădiniţă etc.). Voi reveni cu amănunte pe acest ultim subiect pe măsură ce se pun la punct ultimele detalii.

Proiectul lansat ieri arată că ANL continuă să construiască în ritmul pe care ni-l permite bugetul pe care-l avem la dispoziţie. Care, din păcate, nu este deloc suficient în raport cu ţintele pe care dorim să le atingem.

Totuşi, sper ca numărul apartamentelor ANL vândute de către administraţiile locale să crească în perioada următoare şi asta să ne garanteze fonduri mai mari. La fel, îmi doresc ca parteneriatele public-private să se înmulţească. Toate astea s-ar traduce prin mai multe case ieftine pentru tineri. Aceasta este o prioritate a ministerului pe care îl conduc şi va rămâne astfel cât timp voi fi ministru.

41 thoughts on “Jurnal: 7 septembrie. Un nou cartier ANL in Sectorul 2

 1. ***Bibliotecaru – 3 în 1… 😆 De când îţi doreşti tu asta…

 2. ***Doamna E Udrea – Bună seara! 😆

  Că tot aţi pomenit Dvs de ministrul Gabriel Oprea – transmiteţi-i, vă rog, un gând de-al meu. L-am auzit pe TV-uri spunând că actuala guvernare stă în partidul dumnealui – ameninţare voalată, desigur – asta ca să înţeleagă cine trebuie că ar mai vrea ceva facilităţi…

  Ok, scoateţi ţara din criză şi apoi n-aveţi decât să vă scoateţi ochii pe ce vreţi dar ar fi cazul ca ministrul Oprea să nu dezamăgească. Dacă s-a îndreptat spre PDL înseamnă că a făcut-o cu un scop, şi eu vreau să cred că e un scop nobil…

  Mulţumesc, Doamnă!

 3. Sper ca noul ANL sector 2 nu va arata ca cele 1000 de apartamente din H. Coanda fara utilitati….
  By the way…nu ar fi normal inainte de atacarea altor proiecte sa se corecteze problema acolo…nu are importanta cine e de vina….PDL e la putere si ei fac totul in interesul cetateanului….deci ….
  By the way 2….nu prea inteleg Romania e un stat capitalist….de cind are armata terenuri in propietate ?…. eu cred ca sunt tot ale statului dc. nu le-a revendicat cineva….si au fost date in folosinta armatei…cam asa ar fi normal si natural,,,,nu ?

 4. 2 Silver
  Cum stai cu coapsa ?
  incepe sezonul de duredi…dc. nu faci ce te-am indrumat eu….
  sotia si mama urmeaza cu strictete acel tratament care ajuta…..

 5. Sa mai spun parerea mea despre anl?Cati politicieni s-au bagat in proiectul asta nou?E masluit si asta…
  @Antonie solomon poate fi judecat in stare de libertate,pana acum un an nu putea si era pericol public.Oribila justitie mai avem…

 6. 6 luni sau un an va sta dupa gratii degeaba si asistenta de la maternitate?tot dupa un an sau doi se va considera ca nu e pericol social?

 7. Buddywonca sper ca solicitarile tele sa nu fie trecute cu vederea
  Acum in timpurile noastre prin utilitati se intelege mult mai mult decat inainte. Baie, wc serviciu, lumina apa rece, apa calda, internet, telefonie, televiziune, interfon. Asa sunt construite blcurile in italia cu cabluri de internet prin pereti dintr-o camera in alta si cu fire de telefon sau alte instalatii ce pot sa apara. Proiectul fiind in demarare cred ca este timpul necesar pentru a fi cunoscute ceste lucruri.

 8. ***Buddywonca – la noi plouă, de duminică, e mai mereu înnorat dar nu pot sta în varză ca o sarmală de Crăciun pentru că… Avem probleme şi trebuie să fac mâncare mai zilnic să trimit şi la Măgura. Asta e! Dacă nu-i ajut eu, cine s-o facă?

  Sigur că o să apelez la naturiste, singurele de care nu mi-e teamă dar încă nu-i timpul.
  Mulţumesc mult pentru grijă. Cunoşti calendarul dovadă că te confrunţi indirect, cu aceste neplăceri. 🙁

 9. Doamna ministru, excelent proiectul din sectorul 2, va schimba in bine viata multor oameni. Dar, va implor, faceti ceva si in privinta imobilului de pe Str. Maior Bacila nr 32-34, tot sectorul 2, un proiect mai vechi tot al ANL. Sunt una dintre persoanele care asteapta o repartitie in acel imobil care este finalizat inca din 2009, dar nu a fost predat Primariei sector 2. Am copil de dus la gradinita si nu stiu ce sa fac:il inscriu in celalalt capat al orasului unde locuiesc si o transfer? mi-o mai primeste in mijlocul anului? platesc chirie 250de euro pe luna unde stau, si astia sunt mai mult decat salariul meu pe o luna. Daca chiar va pasa de oamenii obisnuiti, ajutat-ne sa ne mutam si noi in toamna aceasta la casele noastre, pentru ca, din cate am inteles este o problema destul de simpla, referitoare la finalizarea centralei termice. Sunt sigura ca numai un cuvant al dumneavoastra ar rezolva problema – de viata si de moarte – cu care ne confruntam cele 168 de familii ce urmeaza sa locuiasca acolo.

 10. @ Silver…
  Eu nu am probleme, dar mama si sotia au si stiu ca atunci cind se schimba vremea au dureri mai mari…
  Fara gluma si misto…nu trebuie sa stai in varza ziua….seara inainte de culcare trebuie sa pui varza pe zona unde te doare si s-o fixezi acolo cu o esarza, etc.
  Dimineata o arunci si te speli cu apa calduta

 11. @ Buddywonca
  Secretul este să baţi foaia de varză înainte, apoi pui mai întâi un plastic peste varză astfel încât varza să fie ţinută captivă pe piele de acest plastic (pentru ca să nu se evapore zeama obţinută prin lovire) şi pe urmă legătura care ţine sistemul strâns legat.

 12. 🙂
  Domnul Claudiu Săftoiu s-a luat de cei de la Realitatea TV că încearcă să facă rating prin publicitate negativă la adresa doamnei Udrea…
  Domnul Preliceanu a avut un şoc…
  🙂
  Iată că din loc în loc există şi semne de normalitate în politică.

 13. Prioritatea dea achizitiona o locuinta este esentiala si trebuie pus accentul pe acest sector ,astfel tineri vor putea trece mai usor peste situatiile mai putin placute dea-si cauta chiria cu disperare .Aici este si pretul cel ce dicteaza si face piata dar sint destule zone in tara unde se pot ridica ansambluri rezidentiale cu preturi foarte scazute .Pentru a dezvolta o anumita zona este nevoie si de colaborarea mai multor ministere si elaborarea unor legi care sa permita statului sa-si recupereze investitia din infrastructura .Aici am putea da un exemplu :prin asocierea mai multor persoane ce detin terenuri extravilane cu interes mai mai mare spre aria constructiilor si unde pretul este mult mai mic comparativ cu cel al pietei .PUZsi PUG-ul trebuiesc solicitate in zonele de interes sa li se permita propietarilor de terenuri un imprumut bancar pentru dezvoltarea infrastrucuri la nivel de tara -curent electric,apa, drumuri asfaltate .Prin asociere si garantia din partea statului vor avea fiecare de cistigat statul va incasa impozite ,propietarul va putea vinde mai usor terenul si preturile vor fi relativ mici .Daca vom lua un exemplu la 1 Hectar de teren si numai( 1 euro pe m/p )sa fie investitia de imprumut din partea statului pe o perioada de maxim 1 an propietarul va inapoia usor acesti bani vinzind o mica suprafata pentru asi achita datoria fata de stat care nu va depasii 10.000 euro la hectar. Orasele Bihor,Timis,Arad ,sint aproximativ 1000 de propietari de terenuri care sint gata hotariti sa-si gireze terenurile in speranta de-adezvolta unele regiuni .Aici este foarte simplu tota investitia va putea fi suportata de propietari statul avind doar de cistigat ,dar– PRIMUL PAS TREBUIE SA-L FACA STATUL — Si aici ministerul condus de dumneavoastra si ministerul agriculturi trebuie sa-si dea mina si sa colaboreze in elaborarea unor proiecte de interes national prin fonduri europene de dezvoltare , bani ce pot fi returnati statului foarte usor ,dar trebuie colaborare .*****Mult succes*****

 14. Tot astept ziua in care sa veniti cu propuneri si proiecte pentru dezvoltarea sectorului privat. Se pare ca mai am de asteptat.
  Bibliotecaru: ce te faci in ziua in care d-na Udrea se va cobori sa-ti arunce o privire sau o vorba? Va fi atentia dupa care urli de atata vreme? Englezul spune astora ca tine & Co. “get a life!”

 15. ***Buddywonca – da, uite, mulţumesc! Am mai învăţat ceva.

 16. Doamna Ministru,
  Am si eu 14 hectare de pamant langa Bucuresti (Clinceni), cu certificat de urbanism pentru P+2. Acesta ar fi ideal pentru locuinte ieftine din case asamblate de lemn. Imi doresc un PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT, dar oare aceasta nu-i numai o poveste de adormit copiii? Exista asa ceva? Cum am putea sa accesam aceste parteneriate? Faceti-ma sa cred ca ni se mai spun si lucruri pe bune.

 17. Sesizare cu privire la nersepectarea obligatiilor asumate de institutiile statului (centrale si locale) prin semnarea Conventiei 1909/2004

  Suntem o asociatie (singura) de “beneficiari” de locuinte la cheie in Cartierul Henri Coanda.
  Date despre acest cartier se pot gasi pe site-ul ANL:
  http://www.anl.ro/credit-ipotecar.php?p … d=32&lg=ro.
  Avem contracte semnate inca din 2004, iar majoritatea locuintelor ar fi trebuit predate la cheie (deci cu toate utilitatile) de peste 3 ani. Desemenea, modele ale acestor contracte “impuse” de ANL se gasesc pe acelasi site: http://www.anl.ro/credit-ipotecar.php?p … ract&lg=ro.
  Nu se intampla si nu se va intampla cest lucru in viitorul apropiat intrucat statul roman, prin institutiile sale: Ministerul Constructiilor, ANL, Administratiile locale si furnizorii de utilitati (care la data semnararii contractelor erau detinute de stat) – initiator si manager al acestui proiect -, nu si-a indeplinit obligatiile conform legislatiei in vigoare, dar mai ales conform Conventiei 1909/2004. Legislatia cu privire la aceste obligatii ar fi: Legea ANL 152, Legea Locuintei 114, Legea calitatii in constructii, Legislatia cu privire la autoritatile locale, etc..
  In continuare peste 1.000 de beneficiari ai acestor “locuinte” nu ne putem folosi de ele intrucat “cartierul” nu este utilat (nu sunt drumuri, curent electric, canalizare, apa curenta, gaze, etc.. si nu sunt construite scoli, gradinite, policlinici, terenuri de sport, statii de pompieri, centre comerciale asa cum prevede planul care ne-a fost prezentat la semnarea Contractelor de Construire si de Mandat). Casele noastre se degradeaza, iar noi stam pe unde putem platind rate si dobanzi la banci.

  Va rugam sa deschideti o ancheta in acest caz care afecteaza peste 1.000 de familii si sa ne comunicati cum ne puteti ajuta in a “convinge” respectivele autoritati sa-si indeplineasca obligatiile de utilare a cartierului.

  Multumim.

  Cu stima,
  Iulian

 18. @ Doina Zahan
  Waw! Mă întrebaţi ce voi face in ziua in care d-na Udrea se va cobori sa-mi arunce o privire sau o vorba?

  Grea întrebare… Probabil că şocul urmat de suprema juisare intelectuală provocată de eveniment, îmi va produce în acelaşi timp şi o embolie cardiacă sau cerebrală care, la rândul ei, va duce la decesul meu neîmpărtăşit şi nespovedit… 😀

  Domnia voastră cam ce aţi vrea să fac în acea zi de apoteoză a existenţei mele? 😀 Fiţi brutal de sinceră, pot suporta orice… 🙂

 19. Dna Ministru,

  In Cartierul Henri Coanda, “inceput” inca din 2004, sunt proiectate mult mai multe apartamente ANL pentru tineri. Problema e ca dupa cca 6 ani de zile sunt la stadiul de fundatie si nu se vor ridica si aloca tinerilor, care au atata nevoie de ele, pentru ca ministerul dvs. si ANL ul, care ii sta sub aripa, nu este in stare sa asigure utilitatile acestuia cu toate ca nu numai legislatia ANL si cea locala obliga autorittile sa o faca, dar acestea si-au asumat aceste obligatii prin semnarea Conventiei 1909/2004. Sa nu uitam ca Sectorul 1, unde se afla “cartierul”, are cele mai putine apartamente de acest tip in portofoliu. Si aceasta cu toate ca accesarea fondurilor europene pentru acest “cartier” nu ar fi decat o formalitate pentru acest Minister.
  Este de neinteles cum va puteti lauda cu “noi” apartamente ANL pentru tineri atata timp cat cele proiecate inca din 2004 nu sunteti in stare sa le ridicati.
  Sau vreti sa le punctati si pe acestea ca pe o realizare cu toate ca nu sunt decat un exercitu de imagine ?

  Iulian

 20. In spania viata e mai ieftina decat la noi,mancarea e mai ieftina,cazarea la fel.Am un prieten ce regreta ca a venit in romania,pentru ca aici a risipit foarte multi bani catigati acolo.Dar ce salarii sunt in Romania?Viata la noi e foarte scumpa,e revoltator cum inteleg nenorocitii astia sa conduca tara.

 21. Una e ca tinerii sa aiba apartamentul lor si alta sa stea cu chirie.Sunt doua lucruri total diferite.Mai bine nu se construieste nimic.Banii aia sunt aruncati aiurea.Cum se poat eca un cartier sa fie in totalitate inchiriat si sa nu aiba proprietari?Ce smecherie e asta?E smecherie portocalie…
  Tinerii “din bucuresti”stau cu chirie alaturi de cei din mapn?Ce e panarama asta?

 22. @ judex (http://www.elenaudrea.ro/jurnal-6-septembrie-vizita-de-lucru-la-topoloveni.html/comment-page-3#comment-167075)

  Se recapitulăm. Am păreri greşite ce necesită revizuiri, sunt un profan… dar spuneţi asta fără absolut nici un argument. Cam ce anume greşesc, unde ar trebui să găsesc informaţia corectă, nu-mi oferiţi un link spre informaţia corectă.

  Apoi spuneţi o chestiune diferită.

  amorsat de politica de pomeni electorale a PSD si promovata la nivel de lege de obedientul guvern Tariceanu

  Ca aproape orice “persoană inteligentă care susţine PDL” pe care o cunosc, presupuneţi că oricine nu susţine necondiţionat PDL, e musai să susţină PSD şi/sau PNL. Iată, aţi formulat o frază menită să mă atace “în dublu”. 😀

  Ceea ce însă nu v-a ieşit sub nici un fel este că până în 2008, adică perioada în care PSD prin PNL făcea pomeni electorale (aşa cum afirmaţi)… ce să vezi? Uimire mare de tot! Bugetul pensiilor era pe excedent şi nu pe deficit şi, în acelaşi timp, punctul de pensie mult sub procentul din lege, de 45% din Salariu Mediu Brut pe economie.

  Şi apare şi un prim argument. De vreme ce solutiile economice ale guvernului Boc sunt girate de experti trecuti prin scoli economice din toate tarile lumii, iar eu sunt un profan, fiind un amărât de inginer şi nu un doctor economist de renume mondial, este firesc ca în orice problemă eu să mă înşel şi iluştrii experţi ai premierului Boc au dreptate.

  La începutul lui 2009, prin ianuarie, domnul Boc a fundamentat Bugetul pe +3% Creştere Economică. Eu am spus atunci (stă scris pe net, dacă pierdeţi o zi să căutaţi) că vom avea creştere economică negativă de -12%, Atunci absolut toată lumea a spus că sunt nebun, nu numai cei de la PDL, dar şi cei de la PSD şi PNL. Ia ghiciţi cine a fost mai aproape de adevăr, experţii domnului Boc sau eu?

  Când vorbiţi despre “experţi trecuţi prin scoli economice din toate tarile lumii”… la cine anume vă referiţi. Chiar aş dori să-i verific să văd ce şcoli au prin CV aceşti experţi. Îmi puteţi da trei sau patru nume a celor mai importanţi?

  În sfârşit îmi spuneţi o chestiune extrem de interesantă. Spuneţi:
  printre care expertii FMI – cu care nu sesizati legatura expusa in explicatiile lui Valeriu – organizatie care, in opinia dvs. nu a avut nimic de spus in analiza de stress a bugetului natioanl prin evaluarea sustenabilitatii fondului de pensii, doar pentru ca notiunea de pensie nu apare explicit in “purpose”-le institutiei.

  Ei bine, dacă cei de la FMI fac analize de stress a bugetului naţional pentru evaluarea sustenabilităţii fondului de pensii, este foarte bine. Se poate consulta acest set de analize, există undeva? Apropo, dacă FMI a făcut acest lucru, probabil că echipa a fost condusă de Mihai Tănăsescu, dacă aţi auzit de el…
  Chiar aş vrea să consult aceste analize. Dacă ştiţi un link spre ele, vă rog să mi le daţi.

  Spuneţi apoi…
  Cred ca este mult mai la indemana dvs. sa incercati sa intelegeti de ce opozitia, pe care va feriti programatic sa o analizati…
  Ăăăăă, cum să zic… Aţi fost domnia voastră pe blogurile celor din “opoziţie” şi aţi observat că nu o analizez? De unde aţi dedus că nu analizez activitatea PSD, PNL, PC?

  “parca sustineati mai demult ca nu aveti pensie dupa o viata de inginer.”
  Doamne Fereşte!… Nu am spus niciodată aşa ceva… Poate am spus că nu voi apuca niciodată o pensie pentru că vârsta de pensionare este cu zeci de ani peste speranţa mea de viaţă.

  Ce aţi mai spus…?
  Aaaa, da. Aţi mai spus că “in logica unui inginer exprimarea unei opinii dupa consultarea unui dictionar este de neconceput”. Asta a fost dură de tot. 😀 Adică inginerii nu consultă dicţionarul? Şi atunci ce fac, se nasc cu dicţionarele învăţate pe de rost? Să-mi fie iertat ce voi spune, dar asta chiar a fost “din puţul gândirii”, vorba celor de la Caţavencu.

  Domnule judex,
  Am aceiaşi rugăminte ca şi faţă de ceilalţi. Nu mă menajaţi, spuneţi orice doriţi despre mine şi cele ce le spun, dar vă rog să o faceţi însoţit de argumente. Practic am elaborat un răspuns care mi-a mâncat 20 de minute din viaţă fără ca acest răspuns să fie un câştig nici pentru domnia voastră şi, cu certitudine, nici pentru mine. Dacă aveţi ceva de discutat cu mine, ceva serios mă refer, vă rog să o faceţi, fără rezerve. Dacă nu aveţi ceva de discutat şi doriţi să provocaţi numai un astfel de small talking menit să mă irite, cred că ne pierdem unul altuia timpul şi mai enervăm şi pe nevricoşii blogului. Nu are nici un sens.

  Vă mulţumesc pentru înţelegere.

 23. Ce Dumnezeu face ticăloasa asta de R Culcer? Eu vreau să-l aud pe Preşedinte vorbind dar ea vorbeşte mai mult decât Preşedintele… 😳
  Măi, să fie!

 24. Domnul Preşedinte Basescu a spus că şi-ar dori un ministru de finanţe cum a fost Remeş? Care Remeş? Cel cu cârnaţii? A fost un ministru bun şi de ce? 😳

 25. @Bibliotecaru’, la ora 21.16:
  Dvs. spuneti: “Se recapitulăm. Am păreri greşite ce necesită revizuiri, sunt un profan… dar spuneţi asta fără absolut nici un argument. Cam ce anume greşesc, unde ar trebui să găsesc informaţia corectă, nu-mi oferiţi un link spre informaţia corectă” (restul nu am mai citit, mi s-a parut ca nu ati intyeles nimic si ar fi o pierdere de timp sa incerc sa termin nuvela dvs.
  D-le, eu tocmai asta am incercat sa va explic, nu trimitandu-va nu undeva pe net, pentru ca asta nu inseamna pregatire adevarata, ci direct, inapoi la scoala, unde se pare cu nu ati capatat reflexul de a patrunde sensul frazelor, impotmolindu-va in aglomerarea de cuvinte din care nu nputeti iesi. Inca o data, poate nu am fost suficient de clar: nu toate lucrurile sunt la un clic departare, unele lucruri implica o pregatire formala, cu profesori, specialisti, profesionisti, timp de ani de zile (…cum ar fi trebuit sa fi aflat deja de la scoala de ingineri pe care spuneti ca ati absolvit-o).
  Daca vreti sa ascultati sfatul meu – bine, daca nu – iarasi bine ! Eu nu am timpul dvs., sa scriu romane pe diverse bloguri, incerc doar sa filtrez in limita timpului disponibil resurse de informare credibile, pe care (ce coincidenta, chiar pe toate !?…) dvs. le parazitati continuu. Chiar asa, scuzati-mi curiozitatea: daca pensie nu aveti, ingineria nu o mai practicati, cu ce activitate va castigati existenta (….patima cu care aparati neimpozitarea “drepturilor de autor” ma cam intriga) ?

 26. Judex ,
  mai este o problema, ei sunt legiune. 🙂 🙂 🙂

 27. @ judex
  🙂
  Deci dumneavoastră îmi spuneţi că aveţi părerea formată relativ la mine (sau o părere), spuneţi că am lipsuri mari relativ la şcolarizare şi, sfatul dumneavoastră, ar fi că ar trebui să mă întorc şi să reiau şcoala.
  Am înţeles?
  Şi cam de la ce nivel ar trebui să reiau şcoala? Clasa a cincea, clasa a noua… de la grupa pregătitoare…? Cam de unde?

  Eu vă iert curiozitatea, nu am să vă satisfac însă această curiozitate.

  PS.
  Mă bucur că nu citiţi ce scriu, măcar unul dintre noi să nu-şi piardă timpul 😀

 28. 2 Silver…
  Nu prea te inteleg…in capitalism democratic toata lumea e egala…nu se mai vorbeste cu Dle….
  Dle presedinte Traian Basescu….romanii au o natura speciala cind sunt acolo sus…cu cit ii domnesti mai mult cu atit se cred mai presus…
  Dece nu spui presedintele Basescu…suna mai frumos si nu suna a aservire….el nu este decit un ales care trebuie sa-si faca datoria….atit….
  Aici se zice president Bush, president Obama…cind se vorbeste despre ei iar la un interviu
  prt ca se respecta functia presidentiala se zice Mister president…iar el raspunde pe un ton f placut ….draga Silver….
  respect si iar respect dar in nici un caz aservire….

 29. @judex
  Bibliotecarul te’a invitat sa dai cel putin un nume de economist scolit prin inaltele scoli de de economie de prin strainataturi, care sfatuieste guvernantii actuali, care fara nici cel mai mic dubiu, sunt considerati cei mai incapabili din 89 incoace. Sper ca n’o vei aminti pe Andreea Vass, consiliera lui Boc, care n’a facut decat sa colectioneze diplome…..
  Parerea mea personala este ca nu ai capacitatea intelectuala necesara ca sa’l poti pune pe Bibliotecarul……. “la colt”….

 30. Icredibil dar adevarat, ministrul muncii a reusit sa traduca un text nazist si sa’l transforme in ordonanta de urgenta si asta doar pentru ca suntem in EU, altfel i’ar fi trimis la camerele de gazare pe handicapati, care prezinta o povara pentru actualii guvernanti.

  Este necesară modificarea în regim de urgenţă a actualului cadru legislativ reglementat de Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
  În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României,
  Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  4. Articolul 59 se modifică şi va avea următorul cuprins :
  „Art. 59. – (1) Persoanele cu handicap au următoarele obligaţii:
  a) să se prezinte din oficiu pentru evaluare/reevaluare la structurile competente în domeniu;
  b) să se prezinte din oficiu la structurile competente în domeniu pentru reevaluare cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap
  c) să se prezinte pentru reevaluare la solicitarea structurilor competente în domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de handicap;
  d) să depună diligenţele necesare pentru a beneficia de drepturile prevăzute de lege;
  e) să urmeze activităţile şi serviciile prevăzute în planul de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv în planul individual de servicii al adultului cu handicap;
  f) să depună diligenţe pentru încadrarea în muncă, în condiţiile legii, în raport cu pregătirea, posibilităţile fizice şi psihice, pe baza recomandărilor comisiei cu competenţă în domeniu;
  g) să colaboreze cu asistenţii sociali şi echipele de specialiştii, în scopul recuperării, reabilitării, orientării profesionale şi integrării sociale;
  h) să aducă la cunoştinţă direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau reşedinţă, starea materială şi alte situaţii de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.
  (2) Neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), c), f), g), h), se sancţionează cu suspendarea dreptului la asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale.
  (3) În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se va aproba procedura de suspendare a dreptului de asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale, prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale

  “Nu se ţine seama pur şi simplu de demnitatea umană, persoanele cu handicap sunt umilite de cei de la Ministerul Muncii care visează noaptea şi dau legi ziua”, a spus Simon Francisc, Preşedintele Uniunii Naţionale a Persoanelor cu Handicap. Acesta susţine că, sub pretextul reevaluării dosarelor de handicap pe motiv de fraudă din partea unor persoane care nu îndeplinesc condiţiile pentru a primi ajutor social, se urmăreşte de fapt eliminarea “la grămadă” a ajutoarelor sociale acordate persoanelor cu dizabilităţi, pentru a nu mai fi o povară pentru buget.”

  E cazul ca acest guvern sa fie maturat cat mai repede posibil.

 31. @ Katrina
  Noutatea nu reprezintă umilirea persoanelor cu handicap, ci aliniatele 2 şi 3 care vorbesc despre sancţiuni.

 32. “La fel, îmi doresc ca parteneriatele public-private să se înmulţească” Sper sa devina cat mai repede o certitudine. Cum ar fi daca ati da dvs. startul? Sa fiti un exemplu si pentru altii. Haideti, dna Udrea, domnia voastra daca vrea ceva cu adevart pai atunci acel lucru se va realiza! Poate veti spune ca sunt naiva, insa eu ma incapatanez sa cred in promisiunea dvs. de a ajuta tinerii, la inceput de drum, in obtinerea unei locuinte cu chirie modica, locuinta pe care ulterior sa o poata cumpara(la un pret real de vanzare).
  Si va spun inca o data pe acest blog: ar trebui sa aveti in vedere faptul ca statul ajuta tinerii la inceput de drum, hai 5-10 ani, insa sa ramai toata viata pe spatele statului in chirie nu mi se pare rezonabil. Ar trebui cumva sa-i fortati sa cumpere, eventual cu un credit cu dobanzi preferentiale. De exemplu: Inteleg ca nu au cum sa cumpere de pe piata libera o garsoniera la 35.000euro, insa ar putea face un efort sa cumpere de la ANL la pretul de 15.000euro(asta e pretul de vanzare al unei garsoniere din ansamblul Maior Bacila). Ar trebui sa va ganditi la o modalitate de a accelera vanzarea locuintelor ANL si obtinerea de fonduri pentru demararea noilor constructii.

  Cu consideratie,

  Dora Nia

 33. Bibliotecarul

  Chiar si procedura de “control” anual al persoanelor cu handicap este un atentat la demnitatea umana. Chiar atat de avansata este medicina in Romania incat sa considere ca o persoana mobilizata in carucior va putea dupa un an sa danseze, sau o persoana deficienta mintal sa se apuce sa studieze mecanica cuantica ?

 34. @Katerinca (de la 4.38 ???? – somn usor, suferiti de insomnii ? ) si @ muzeotecarul (cu postari continue):
  Uite, chiar din curtea PSD (probabil singurul expert al PSD nefabricat de masinaria lor de propaganda ieftina):
  “Daca plecam de la faptul ca sunt mai multi pensionari care primesc, decat salariati care muncesc, vom vedea ca deficitul sistemului de pensii se acumuleaza anual si el trebuie sa fie acoperit anual din impozitele si taxele pe care le platim noi, toti”, a explicat Tanasescu.
  Afirmatia asta poate va ajuta sa intelegeti si veriga de legatura dintre imprumutul FMI si pensii.

 35. Pai … vorbim verzi si uscate, dar tema e … blocuri ANL in Bucuresti, in speta in sectorul 2. Tragedia e ca in acelasi sector 2, care se lauda cu demararea proiectului elefant Dimitrie Pompeiu mai exista niste blocuri ANL care desi sunt finalizate de mai bine de un an de zile, sunt racordate la utilitati, sunt sistmatizate pe verticala … au tot ce vrei, in afara de locuitori. Doamna ministru poate sa arunce un ochi si in Str Maior Bacila nr 32-34 sa vada de ce nu ne mutam si noi in casele alea? Ca frumoase sunt, curate sunt, dar n-au centrala termica pentru ca ANL nu vrea sa mai scoata cativa leuti ca sa plateasca constructorul (care e in insolventa tot din cauza ca nu l-a platit ANL). Si uite asa mai trece un an, uite asa mai trece o iarna peste cladirea neincalzita … uite asa vine anul urmator, alte liste de prioritati, alte punctaje, alte emotii, alti tineri care implinesc varsta limita si pierd dreptul …. evacuati care mor de batrnete si de boli cine stie pe unde.