Jurnal: 6 septembrie. Vizita de lucru la Topoloveni

Magiunul de Topoloveni este primul produs alimentar care a primit certificarea Uniunii Europene de brand autentic românesc. Astăzi am fost la fabrica producătoare şi am gustat din foarte bunul magiun de prune. Pot spune că voi rămâne o clientă fidelă acestui produs. E mult mai bun decât cele provenite din import şi, poate mai important, este 100% natural, nu conţine zahăr sau alţi îndulcitori artificiali.

Am fost impresionată de fabrica de la Topoloveni. În ultimii ani a trecut printr-un proces de retehnologizare şi acum arată chiar foarte bine. Respectă toate standardele de calitate cerute de Uniunea Europeană. Lucru pe care îl puteţi vedea şi în poze, şi în filmuleţ. Toate acestea au fost făcute cu bani europeni. Încă o dată se vede cât de importantă este atragerea fondurilor europene.

Nu am fost însă numai să încerc magiunul, ci am reuşit să semnez şi două contracte de finanţare de aproape 12 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional. Cele două proiecte constau în finanţarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a două biserici din Topoloveni: „Adormirea Maicii Domnului” Goleştii-Badii şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” Inuri. Încercăm astfel să punem pe harta obiectivelor turistice oraşul Topoloveni, folosindu-ne de aceste două monumente istorice ale epocii medievale târzii aparţinând patrimoniului naţional. Din păcate, pe cât sunt de frumoase cele două biserici, pe atât sunt de puţin cunoscute.

Odată cu aceste două proiecte, ajungem la peste 156 de milioane de lei alocaţi judeţului Argeş numai în acest an, din care peste 107 milioane provin numai din fonduri europene. Încerc să ofer aceste exemple tocmai pentru a arăta că putem atrage aceşti bani şi putem face lucruri foarte bune cu ei.

În final, vreau să profit de această ocazie pentru a-i ura „La mulţi ani!” Premierului Emil Boc.

Elena Udrea la Topoloveni

Picture 1 of 15

Elena Udrea a semnat doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional la Topoloveni, Arges

217 thoughts on “Jurnal: 6 septembrie. Vizita de lucru la Topoloveni

 1. Ce chestie!Guvernul da bani ministerului sanatatii,banii din minister ajung in ministerul finatelor,unde sunt retinuti,casa nationala de asigurari de sanatate asteapta banii ce nu mai vin.Cnas nu are bani sa dea cjas-urilor,ca sunt blocati la finante,mai departe banii nu mai ajung la farmacii,iart distribuitorii nu primesc nici ei banii.Farmacistii trebuie sa plateasca impozitul datorat statului,dar de unde sa plateasca daca finantele nu dau banii?Farmacistii sunt penalizati si li se blocheaza conturile din banci.Finantele ar trebui sugrumate…
  Vladescu merita ars pe rug.

 2. @ zaharescu valeriu 08.09.2010 at 11:00

  Iată că mi-aţi adus aminte de ce nu discutam cu domnia voastră. V-am rugat să citiţi legea pensiilor şi aţi sărit direct la violenţă, fără nici cea mai mică documentare.

  Mai mult, aruncaţi în foc şi FMI-ul… Ce treabă are FMI-ul cu pensiile. 😀

  Excedentul din bugetul pensiilor nu se adaugă la pensii, ci se investeşte. 😀 Statul garantează solvenţa fondului şi îl împrumută pentru a-i acoperi deficitul urmând ca în perioadele de excedent bugetar banii să se returneze.

  Pensiile nu cresc şi scad funcţie de evoluţia economiei ci funcţie de evoluţia statistică a demografiei.

  Domnule Zaharescu,
  Încă o dată… înainte să vă jucaţi cu ceea ce auziţi la televizor de la “specialiştii” care ne conduc, citiţi un pic, informaţi-vă. Vedeţi ce este una, ce este alta. Cum credeţi că mă simt eu dacă încerc să vă explic “cum stă cu adevărat treaba”, citându-vă legile şi Constituţia, vorbind logic, şi domnia voastră mă loviţi peste faţă cu prostioare debitate pe la TV de oameni care habar nu au despre ce vorbesc dar au ajuns într-o poziţie din care pot conduce destinele noastre?

  Iată, de exemplu, legat de FMI.

  Scopul împrumuturilor FMI este stipulat în actul sau de constituire

  The purposes of the International Monetary Fund are:

  (i)To promote international monetary cooperation through a permanent institution which provides the machinery for consultation and collaboration on international monetary problems.

  (ii)To facilitate the expansion and balanced growth of international trade, and to contribute thereby to the promotion and maintenance of high levels of employment and real income and to the development of the productive resources of all members as primary objectives of economic policy.

  (iii)To promote exchange stability, to maintain orderly exchange arrangements among members, and to avoid competitive exchange depreciation.

  (iv)To assist in the establishment of a multilateral system of payments in respect of current transactions between members and in the elimination of foreign exchange restrictions which hamper the growth of world trade.

  (v)To give confidence to members by making the general resources of the Fund temporarily available to them under adequate safeguards, thus providing them with opportunity to correct maladjustments in their balance of payments without resorting to measures destructive of national or international prosperity.

  (vi) In accordance with the above, to shorten the duration and lessen the degree of disequilibrium in the international balances of payments of members.

  Nu se dau împrumuturi pentru consumul bugetar… cu atât mai mult nu vin bani de la FMI pentru a se plăti pensiile. Banii de la FMI nu ar trebui să se ducă spre Guvern (mai puţin o mică excepţie pe care FMI a făcut-o anul trecut, încălcându-şi propriile prevederi, special pentru România, şi toţi s-au mirat că au făcut-o). Banii de la FMI sunt destinaţi pentru Banca Naţională, o altă instituţie autonomă în care Guvernul nu are de ce să se bage în nici un fel. Banca Naţională primeşte Banii, Banca Naţională se foloseşte de ei, Banca Naţională restituie împrumutul. Evident, “profitul” Băncii Naţionale, pe seama speculaţiilor financiare care permit să dea înapoi împrumutul şi costurile împrumuturilor, este un profit care tot din banii noştri vine… că de unde altundeva.
  http://www.imf.org/external/pubs/ft/aa/index.htm

  Repet. Nu mai credeţi tot ce auziţi de la clasa politică. Cercetaţi şi, după ce înţelegeţi măcar ce vreau să spun, “săriţi la beregata mea”. Altfel nu vă mai răspund. De altfel cred din start că este o greşeală să vă răspund, nu aţi ajuns pe lista celor cărora le-am retras respectul de pomană.

 3. Mi-ar fi placut ca tot ce se vede pe ecranele celor doi moguli infractori sa fie filme S.F.,dar din pacate nu este asa si cruda ,REALITATE’arata cum cei doi infratori mogulii isi joaca sansa isi cauta scaparea apelind in continuare la cele moi josnice manipulari si dezinformari,folosindu-se in actiunile lor de aceleasi personaje prafuite cu care lucreaza de ani de zile.
  Demascati,aratati asa cum sunt EXCROCI SI TICALOSI,invitatii lui vintu si voiculescu,cu credibilitatea la pamint isi continua ,OPERA TRAGI-COMICA’ inceputa in anul 2007,cind sperau ei-IL VOR TRINTII CU FUNDUL DE PAMINT PE TRAIAN BASESCU,de sa-i sara acestuia suvita in sussssssss,sus de tot.
  Obsesia TRAIAN BASESCU,nu le da pace,nu-i lasa sa doarma si nici sa manince,intr-un cuvint mogulii si sistemul ticalosit nu are ,HODINA’mai ales ca din gherele si influenta lor a iesit RADIO-TELEVIZIUNEA ROMANA.
  constienti ca au un contracandidat serios in televiziunea romana,mogulii fac din ce in ce mai greu fata ,CRIZEI ECONOMICE SI DE CREDIBILITATE.
  scosi brutal de la banul public,cu contracte de publicitate,subtiate dramatic,imperiile celor doi moguli-VINTU SI VOICULESCU sunt in pragul inchiderii,lucru care pe CELE DOUA FORMATIUNI POLITICE CARE APARA SISTEMUL TICALOSIT,PSD SI PNL,ii aduce in pragul nebuniei,pt ca odata disparute in neant cele doua trusturi ,odata cu ele vor disparea si ei.
  creatia celor doua trusturi,majoritatea politicienilor din cele doua partide,devin victime sigure atunci cind joaca rolul politicianului in alte televiziuni,pt ca nu mai beneficiaza de clementa si bunavointa moderatorilor.
  singurul lor sprijin ar putea fi DINU PATRICIU SI BANII OBTINUTI DIN VINZAREA ROMPETROL,numai ca o intrebare siciitoare macina sistemul ticalosit:
  ESTE DISPUS DOM’PATRCIU SA-SI JOACE AVEREA ?ESTE DISPUS DOM PATRICIU DE DRAGUL OBSESIEI ,BASESCU SA-SI RISTE VIITORUL?

 4. dar sa vedem cum mai evolueaza bloggeri aflati in solda SISTEMULUI TICALOSIT?de data aceasta cei desemnati sa se ocupe de bloggul doamnei udrea ,si de doamna UDREA INSASI.
  CENSHARES-isi continua serialul cu povesti din HARLEM-unde ea/el JOACA ROLUL de povestitor erou-AFLAT DEASUPRA EVENIMENTELOR,UN FEL DE INSTANTA A TOATE STIUTOARE,instanta care da verdicte care nu pot fi si nici nu trebuie desfiintate,pt ca nu-i asa TICALOSII AU INTOTDEAUNA DREPTATE.
  negindu-si originea obscura,chiar penibila-CENUSA-si spun cenushe pt ca asa nu gresesc SEXUL SAU DIAVOLESC,exploreaza cu succes universul dobitoacei-insirind cu nonsalanta creatiile sale idioate pe post de CREATII ORIGINALE INDREPTATITE SA FIE ONORATE CU DREPTURI DE AUTOR-si poate ca are dreptate,in fond de ce doar lucrurile valoroase trebuie inscrise in rindul creatiilor originale,timpeniile de ce nu ar beneficia de acelasi tratament.
  C.MORO-din cite vad mai modest in apariti,dar in nota care l-a consacrat-UN PUPINCURIST ROSU,CU VECHI STATE DE PLATA IN LUMEA PUPINCURISTILOR ,condamnat sa dispara de pe tera cu etichita de JEG IPOCRIT COMUNIST.
  BIBLIOTECARU-imposibil de scos din lumea lui perversa si distorsinonata-sclavul interpretarilor,al speculatiilor pe marginea legilor.dar toate astea puse in slujba SISTEMULUI TICALOSIT,AL DERBEDEILOR SI HOTOMANILOR.un antibasescian si antipedelist feroce,ambalat in hainutele tolerantei,a dialogului si a unui bine iluzoriu.
  in fond si el inscriindu-se in profilul pshiologic al acelor care sunt de partea raului-DE PARTEA IDEILOR SI DOCTRINELOR COMUNISTE,care urasc de moarte liberalismul,initiativa si mai ales PROPIETATEA.
  nulitati incapabile,lenesi din nascare au ales noul ,MODEL DE HAIDUCIE -cel oferit de lumea virtuala-la fel de desantat si toxic pt progresul romaniei si al romanilor.
  acesti tirie briu sunt adevarate pietrii de moara legate de gitul romaniei ,pusi sa opreasca progresul si ELIBERAREA TARII DIN GHEARELE UNI SISTEM CARE A VENIT ODATA CU TANCURILE RUSESTI-COMUNISMUL CEL MAI FEROCE.

 5. Si acum citeva rinduri si pt pedelisti-voi dragilor aveti o mare problema,o problema fundamentala-nu stiti sa ocupati CENTRUL……………..ATENTIEI.
  odata cu retragerea la cotroceni a pres. TRAIAN BASESCU la inceputul anului 2010,voi pedelistii v-ati trezit singuri in fata agresiunilor imagologice.incapabili sa reactionati corect,sa dati replici pe masura ati intrat in virtejul bilbiielor,scotin la inantare niste indivizi care usor ar fi putut fi confundati cu niste bolsevici papagli si propagandisti.
  cu resurse umane in virful partidului incapabile sa evolueze in mediu ostil al mogulilor ati reusit performanta sa va autodepunctati,si sa va cautati singuri caderea in optiunile romanilor.
  ametiti de ultima reusita electorala,CISTIGAREA CELUI DE-AL DOILEA MANDAT A DL BASESCU,anesteziati de aceasta victorie,vectorii de imagine care l-au sustinut pe TRAIAN BASESCU,au fost trecuti in umbra si li s-a facut loc unor personaje de tot risul.
  de partea cealalta ,INTELECTUALITATEA PROASPAT ACHIZITIONATA,DORNICA DE FUNCTII DE CONDUCERE,SI EVIDENT SI DE AVANJELE FUNCTIEI,au declansat jihadul in partid,au declansat un razboi fraticid care a macinat profund imaginea partidului,dar si mai grav -CREDIBILITATEA GUVERNULUI.
  paralizati de evolutia evenimentelor,si de RAZBIUL DECLANSAT DE MOGULI-partidul a scritiit din toate incheiturile sale,pirzindu-si echilibrul,discrusul activ intrind intr-o logica defensiva perdanta.
  Dar sa vedem ce a facut gazda noastra,ELENA UDREA?din punctul meu de vedere a ales o strategie paguboasa,intrind in mod voit intr-un con de umbra ,dar actionind din spatele scenei,lasind impresia ca tot timpul il dedica ministerului si organizatiei de bucuresti.
  lucru care a alimentat imediat cu zvonuri nu tocmai onorabile,de genul:ELENA UDREA CU UN GRUP DE PEDELISTI SE PREGATESTE SA PARASEASCA PARTIDUL.
  iata unde duce o evulutie nehotarita,o pozitie clara cu multe ambiguitati,evolutie care alimenteaza suspiciunile celor care va banuiesc ca jucati la doua capete.
  dealtfel s-a simtit acest lucru imediat si pe blogg-limbile ticalosilor au inceput sa lucreze,trecind la fragezirea dv,devenind rapid laudatori de ocazie-SEMN CA IN ANUMITE CERCURI A AJUNS INFORMATIA CA S-AR PUTEA,AR FI POSIBIL………………..
  fidel obiceiurilor mele mai vechi,nu o sa sar sa va dau sfaturi,pt ca stiu ca ar fi de prisos,asa ca voi ramine atent la ce va urma,asteptindu-va in acelasi timp sa va intoarceti in forta pe scena publica-atit ca politician cit si ca ministru,ce ziceti doamna udrea,e posibil sa va auzim ultimele ginduri,framintari??????????
  dupa cum vedeti atituidinea relativ neutra,pozitiva ,adica de a vb doar de lucruri firesti nu sunt gustate de nimeni…………asa ca…………..DACA VA PLACE POLITICA,TREBUIE SA IESITI LA BATAIE.

 6. @bibliotecarul
  Uimitor…de unde ati tras concluzia ca as sari la ,,beregata dvs” ? Ce as avea de castigat ?
  In postari anterioare, sper ca va amintiti, am apreciat rigoarea, documentarea, logica si uneori, obiectivitatea punctelor dvs de vedere.
  In fine…constat ca dvs si ion adrian, aveti mai multe puncte in comun decat vreti sa recunoasteti (inclusiv dvs insiva). De pilda, usurinta de a translata in registrul iritarii…probabil atunci cand vi se pun la indoiala, sau vi se contesta anumite puncte de vedere.
  Totusi, ion adrian este de partea corecta a baricadei…si in 1989 si acum 🙂
  PS
  Eu am stat doar la televizor la lovilutie (este termenul lui Frank, nu-mi apartine).

 7. PS
  ..,, aţi sărit direct la violenţă, fără nici cea mai mică documentare”…
  Cum vine asta…faptul ca exprim, fara camuflaj, exact ceea ce cred in acest moment, vis a vis de o problematica care a dezbinat politicieni, specialisti sau simpli cetateni si care nu si-a gasit inca o solutie universal acceptata, este ptr.dvs manifestarea unui ,,act de violenta” ?
  Stiti ce cred acum ? Este tot o idee exprimata sincer : niciodata nu veti avea revelatia intelegerii depline (sau macar suficiente ) a lucrurilor si nici nu va veti gasi linistea. De ce ? Pentru ca sunteti sclavul propriului orgoliu nemasurat, de care nu veti scapa nici in mormant. Numai un astfel de om isi trimite coopinentul la..studiu, atunci cand se simte deranjat de parerile acestuia.
  PS
  Nu mai vorbiti (in mod ipocrit) de democratie si libertati fundamentale, ca nu va cred.

 8. Icredibil, dar adevarat; Vadim Tudor ii iubeste pe tigani….:
  “Există unii care le spun romi şi îi urăsc, iar eu le spun ţigani şi îi iubesc. Pentru ceea ce se întâmplă acum, nu ţiganii sunt de vină şi nici ţara mea, România. (…) De ce nu îi expulzează Guvernul de la Paris direct în ţara lor de origine, în India?”

  Dar recunoaste ca sunt cetateni romani de mana a doua..
  “De ce nu îi expulzează Guvernul de la Paris direct în ţara lor de origine, în India?”…ca de fapt Romania apartine doar romanilor “…escu”, iar restul…..rasism si xenofobie ortodoxa romaneasca, invatata in scoli.
  Si Franta sau Spania au tiganii lor, dar nimeni nu s’a gandit sa’i trimita in tara lor de “origine” India…..

 9. PS.
  “Pentru ceea ce se întâmplă acum, nu ţiganii sunt de vină şi nici ţara mea, România.”

  Nu, nu, rusii si evreii sunt de vina, Romania, tara lui Vadim niciodata….

 10. Semidoctul Kingu’ spune:
  “DACA VA PLACE POLITICA,TREBUIE SA IESITI LA BATAIE.”……..cu batele, ca altfel……

 11. 2008
  “PD-L lanseaza astazi, la Sala Palatului, incepand de la ora 11, programul de guvernare intitulat “Romania pe maini sigure”. ……….: dublarea produsului intern brut pana in 2012, salariu mediu de 900 de euro, pensie medie de 405 de euro si constructia a mii de kilometri de autostrazi si drumuri nationale. PD-L se angajeaza sa privatizeze companiile TAROM si CFR, sa mentina cota unica si sa introduca scutiri limitate pe profitul reinvestit in tehnologie.”

  Intr’adevar, Romania a ajuns pe maini sigure…….de necalificati….

 12. @Bibliotecaru’ de la 08.09.2010 at 12:27
  Felicitari pentru excelentele si pertinentele interventii ale dvs. in privinta magiunuluide Topoloveni.
  Pe de alta parte, insa, la nivelul macroeconomic, perceptia dvs. asupra sistemului de asigurari sociale ar trebui schimbata drastic. Ceea ce pareti a nu patrunde dvs. este faptul ca solutiile economice privitoare la sistemul asigurarilor sociale (in special solutionarea deficitului structural din fondul de pensii al statului, amorsat de politica de pomeni electorale a PSD si promovata la nivel de lege de obedientul guvern Tariceanu) nu pot fi intelese din consultarea dictionarelor cu privire la posibilele sensuri ale cuvintelor, care produc frazele, care constituie frazele din care a rezultat legea X…Din postura dvs. evidenta de profan in ale economiei, bizuiti-va pe faptul ca solutiile economice ale guvernului Boc (pe care eu cred ca il criticati mai mult din motive umorale sau de publicitate personala) sunt girate de experti trecuti prin scoli economice din toate tarile lumii (….printre care expertii FMI – cu care nu sesizati legatura expusa in explicatiile lui Valeriu – organizatie care, in opinia dvs. nu a avut nimic de spus in analiza de stress a bugetului natioanl prin evaluarea sustenabilitatii fondului de pensii, doar pentru ca notiunea de pensie nu apare explicit in “purpose”-le institutiei). Eu zic ca ar trebui sa va abtineti de a critica solutiile economice ale guvernului doar pentru ca simtiti ca trebuie sa vocalizati impotriva unor personaje politice care, probabil, va sunt antipatice din motive doar de dvs. cunoscute. Cred ca este mult mai la indemana dvs. sa incercati sa intelegeti de ce opozitia, pe care va feriti programatic sa o analizati, se margineste la demolarea publica a acestor masuri, fara insa a prezenta propriile solutii, deoarece o asemenea analiza este si mai simpla si nici nu necesita o pregatire economica prealabila. In fond, ce este mai simplu de inteles pentru oricine (cu un minim de bun simt) de ce nu trebuie sa criticam doar din cauza ca nu intelegem (…parca sustineati mai demult ca nu aveti pensie dupa o viata de inginer. Chiar asa, dvs. chiar ati practicat meseria asta vreodata, pentru ca in logica unui inginer exprimarea unei opinii dupa consultarea unui dictionar este de neconceput ?).

 13. ZEV,
  Nu e o iritare fara sens, este iritarea celui care stie ca timpul nu iarta si care este supt si stors de naparci.
  Si atunci cu astia, cum spunea Tutea nu mai discuti, ci scoti catusele.