Jurnal: 21 august

Îmi pare rău că nu am reuşit să continuu jurnalul şi ieri. Adevărul este că am ajuns prea târziu acasă, ieri noapte, şi eram prea obosită pentru a-mi mai putea pune gândurile pe hârtie.
Ziua de ieri a fost destul de densă. La 7 dimineaţă eram deja pe drumul spre mare, pentru că la 12 urma să înceapă emisiunea „Vezi România!” de pe Tvr 1, cea despre care vă vorbisem vineri. Surprinzător, s-a circulat ceva mai bine ca în săptămânile trecute, chiar dacă în continuare afluxul de turişti către mare a fost consistent.
La emisiune am vorbit despre şansa turismului balnear românesc. Strategia pe care urmează să o implementăm oferă perspective concrete de dezvoltare a infrastructurii. În acest moment, chiar dacă avem multe izvoare minerale, serviciile oferite nu sunt la un standard mulţumitor. De altfel, am şi stabilit ca banii dinspre minister să meargă efectiv către staţiuni, pentru a le schimba înfăţişarea, multe dintre ele nemaiprimind deloc fonduri după ’90. Am schimbat criteriile de acordare a fondurilor europene pe axa 5, domeniul major de intervenţie 5.2, astfel încât banii să fie folosiţi pentru realizarea sau reabilitarea unor baze de agrement.
După emisiune, am reuşit să mă văd şi cu hotelierii din Neptun, care s-au grupat în Asociaţia Patronală Neptun-Olimp. Principalele probleme pe care aceştia le-au ridicat sunt deja cronice şi, din păcate, cel puţin până anul viitor, nu vor fi rezolvate. În primul rând, se plângeau de faptul că staţiunile par părăsite din cauza faptului că unii preferă să ţină hotelurile închise. Staţiunea devine neatractivă şi, pe cale de consecinţă, numărul turiştilor scade. Noi, la MDRT, am încercat să rezolvăm această problemă prin obligarea tuturor hotelierilor de pe litoral să aibă deschis în perioada sezonului. Ba chiar i-am şi amendat pe cei care nu au respectat legea. Din păcate, aceştia au contestat în instanţă amenzile aplicate, aşa că starea de fapt se prelungeşte.
O altă problemă semnalată ţine de spaţiile verzi şi lacurile din Neptun, care nu au mai fost amenajate de mult timp. Cu părere de rău, le-m spus că nu putem interveni, aceasta fiind sarcina administraţiei locale. Ce a ţinut de noi, ecologizarea lacurilor din Neptun, am făcut deja. Tot o deficienţă cronică este şi închirierea plajelor oricui numai celor care au legătură cu turismul nu. Sper ca, anul viitor, să putem prelua noi această prerogativă de la Apele Române, pentru a nu mai exista probleme de administrare. În final, i-am asigurat pe toţi că MDRT are în plan un proiect pe fonduri europene pentru staţiunea Neptun.
Tot la Neptun am reuşit să vizitez complexul hotelier Cocor Spa. S-au investit mulţi bani şi rezultatele, cred eu, sunt pe măsură. Îmi spuneau reprezentanţii hotelului că au alocat peste 1,2 milioane de euro numai pentru promovare, rezultatul fiind creşterea cu 25% a numărului de clienţi. Asta pe perioadă de criză economică. Fără a vrea să fac publicitate Cocor Spa Hotel, este exemplul cel mai bun că se poate şi la noi.
După vizita din Neptun, am fost pe şantier pentru a vedea cum merg lucrările la drumul care urmează să lege Medgidia de sudul litoralului. Totul decurge conform planului şi, în câteva săptămâni, drumul va putea fi dat în folosinţă. E o investiţie extrem de importantă a MDRT care va scurta mult drumul celor care vroiau să meargă spre staţiunile din sud şi erau obligaţi până acum să treacă prin Constanţa.
După aceea, am convocat, pentru astăzi, o şedinţă pentru analiza implementării programelor derulate prin MDRT pe fonduri europene. Vă spuneam şi vineri că lucrurile nu merg tocmai aşa cum mi-aş dori şi e nevoie de un „imbold” pentru a se ajunge la viteza dorită.
Am luat masa la cherhanaua Popasul Pescarilor din Olimp. Era plin la ora la care am ajuns, serviciile de calitate şi masa foarte bună. Le recomand tuturor celor care ajung în zonă să treacă pe aici. Un alt exemplu că şi la noi lucrurile merg spre bine.
După aceea, a urmat ceea ce mi s-a părut lungul drum spre casă şi o noapte de odihnă, cred eu, binemeritată.

138 thoughts on “Jurnal: 21 august

 1. Pingback: Jurnal: 21 august | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 2. Ideea jurnalului mi se pare excelenta. Lumea va poate urmari indeaproape proiectele si isi poate forma o imagine reala spre deosebire de cea deformata de presa.

 3. dpamna udrea … bravo … ati fost la neptun cu masina … ati economisit cele 50000 de paini … felicitari … 🙂

 4. ma retrag in padure, asa cum am anuntat pe pagina cealalta … mi’am luat arcul, sagetile si plec in padure sa ma pregatesc de haiducie … o vreme voi lipsi de pe aici … o fac in primul rand pentru silvertar care nu ma mai suporta … sper ca apreciezi, silverstar, atutudinea de prieten adevarat pe care o am fata de tine … 🙂

 5. Chiar si in economie noi am fost extremisti si intreaga natiune a avut de suferit. Inainte de perioada postdecembrista, volumul investitiilor erau egale cu 33% din Produsul Intern Brut ,generand locuri de munca peste ritmul de crestere a populatiei. Nu se stia ce reprezinta somajul in Romania. Toate intreprinderile din tara duceau lipsa fortei de munca. Cu toate acestea aparatul de stat, erau la limita,astfel ca inainte de “90” aveam numai 800 de mii de bugetari. Cum a fost posibil? Si forta de munca era stabilita pe baza organigramelor tip de personal, emise ce Comitetul de Stat a Planificarii, unde avea ca director chiar pe Neculai Vacaroiu. Regimul lui Ion Iliescu a renuntat la domnia legii si a acceptat ca in economie sa guverneze anarhia. In prezent avem 1,4 milioane bugetari la o populatie mai mica decat 22 milioane locuitori,in timp ce Polonia cu o populatie mai mare de 40 milioane locuitori au numai 1,2 milioane de birocrati. Chiar dupa politica practicata de Neculai Vacaroiu inante de 90, la ora actuala avem 630 de mii de bugetari excedentari parazitari, respectiv de noua ori mai multi decat 70 de mii cat si-a propus guvernul Boc sa disponibilizeze. De teama de a nu creste rata somajului nu inseamna sa continuam la infinit sa dam salarii si celor care taie frunza la caini. Chiar si aritmetica din clasa patra ne obliga sa reflectam ca reducerea cu 25% a salariilor din sistemul bugetar, presupune ca incepand cu 1 Ianuarie 2011,se poate reveni la vechile venituri salariale numai daca disponibizam nu 70 de mii birocrati,ci, 25%x1,4 milioane bugetari=350.000 . Daca am reduce personalul bugetar cu 63o de mii de perssoane, se va putea mari proportional salariile tuturor salariatilor ramasi pe post,incepand cu prima zi a anului viitor. Cu jumatati de masura criza din Romania nu va fi eradicata. A mai repetat de mai multe ori. In problema restructurarii guvernul Boc este sabotat de cei patru ministri,Vasile Balga,Radu Berciannu, Mariean Videanu si ministrul de finante,Sebastian Vladescu. Daca nu se vor restructura excedentul de personal de 630.000 bugetari, nu vom iesi din criza iar Partidul Democrat Liberal va avea aceiasi soarta cu a Partidului National Taranesc Crestin si Democrat. Oare in asemenea situatie,domnul Presedinte Traian Basescu nu va interveni promt cu solutii economice si sa-si salveze propriu partid, ce se afla in deriva ?

 6. Sigur nu este vorba despre cineva din staff-ul doamnei Udrea care tine acest jurnal?

 7. Va doresc in continuare aceeasi putere de munca si determinarea de a va atinge obiectivele personale si ale ministerului.

 8. Promovarea turismului balnear este o idee care trebuie pusa in valoare si nicidecum neglijata.

 9. Aceste randuri o dezvaluie pe Elena Udrea asa cum este ea cu adevarat, un om muncitor, mereu in miscare si pasionat de meseria sa.

 10. Ma bucur sa vad ca exista in continuare preocupare pentru imbunatatirea conditiilor de pe litoral. E nevoie de schimbare si dvs stiti asta.

 11. Dupa cate se vede multe dintre probleme revin in sarcina autoritatilor locale care nu prea isi fac treaba. Degeaba se arunca mereu cu noroi in doamna ministru.

 12. Ati intotdeauna un politician jovial si foarte apropiat de oameni. Jurnalul acesta este ca o deschidere catre meseria dvs.

 13. Va felicit pentru modul serios si responsabil in care va asumati functia pe care o ocupati.

 14. Udrea este de departe cel mai activ ministru al guvernului actual. Ar trebui sa-i urmeze exemplul si restul.

 15. Cred ca turismul este printre cele mai revigorate sectoare ale economiei actuale.

 16. Udrea a spus intodeauna lucrurilor pe nume. Ma bucura sinceritatea sa.

 17. Daca bugetele ar fi mai mari cu siguranta si rezultatele proiectelor ar fi mult mai impresionante. Cu toate astea doamna ministru isi face treaba.

 18. Desi se va construi un numar mai mic de locuinte decat cel preconizat trebuie sa apreciam initiativa si faptul ca sunt ajutati niste tineri.

 19. Udrea este o femeie hotarata si un agent al schimbarii in aceasta tara.

 20. Ma incanta ideea acestui jurnal. Avem ocazia sa va cunoastem cu adevarat.

 21. Ma bucur sa vad ca a fost gasita o alternativa pentru programul de reabilitare termica a locuintelor.

 22. Sper sa aveti energia necesara pentru a duce la bun sfarsit toate aceste proiecte minunate pe care le-ati initiat.

 23. Sincer chiar ma intreb cand mai aveti timp si pt dvs. Mereu in miscare, activa, plina de idei si proiecte noi.

 24. Aveti perfecta dreptate in cea ce sustineti dar trebuie si ceilalti colegi de breasla sa va sustina si sa caute noi solutii pentru a depasii impasul economic ce apasa greu asupra tarii .In ce priveste crearea unui blog sau dezvoltarea unor proiecte ce au la baza progresul economic sint bine venite oricind,sint foarte multi care au batut la usile institutiilor de stat dar lea-u gasit inchise si ferecate ,Motivul??????? Lipsa de interes fata de cetateni ,pina chiar si fata de propia lor persoana.Migratia catre alte tarii nu este o solutie, dar este necesara din punct de vedere material de altfel multi nu au fi avut ce sa faca sau cum sa-si intretina familia.Pentru a promova (proiecte )este nevoie de strategii si nu doar de interese din partea unor functionari ai primariilor care dorm in picioare si asteapta sa vina cite o inundatie sa fie promovati gratuit,de catre cei din Media. —-Succes in dezbateri—

 25. laudatur ab his culpatur ab illis Tare aş fi curios cine este în spatele acestui lung şir de vorbe frumoase, în cadenţă de câte trei sau patru pe minut… 😀 Chiar aşa, o duzină la rând!? 😀 Nu am nimic cu vorbele frumoase, dar chiar atât de uşor nu sunt de păcălit. 😀 Domnule sau doamnă, chiar nu vă daţi seama că este evident pentru oricine că postează una şi aceiaşi persoană.

 26. Inca n-am citit postarea in totalitate, ca n-am rabdare, si am idei pe cap care nu-mi dau pace, plus o stare de excitare emotionala si intelectuala vecina cu nebunia. Mi-am facut niste teste psiho pe net si mi-a iesit ca am personalitate de bordura, de granita (cine stie la granita cu cine – ca in realitate sunt la granita cu ungurii) borderline personality, in eng.
  Am niste idei pe care indraznesc sa vi le comunic, din simplul motiv ca vibram pe aceeasi nota, Romania; si mai suntem de aceeasi varsta, cu background destul de asemanator si calitati manageriale aproximativ identice. E bine sa nu fim in aceesi echipa, ca ar sari scantei, usor. La distanta asta de cateva sute de km, e bine, deocamdata.

  Propunerea d-lui Vantu (pe care ati adoptat-o), aceea cu locuintele la tara pentru profesionistii veniti din oras, nu mi se mai pare de actualitate; si e doar o pierdere inutila de bani publici. Vorbesc in cunostinta de cauza ca un om profesionist, profesor de la tara care nu mai incape de orasenii incompetenti care au fost aruncati de la oras de buni ce sunt. Si ca mine, mai sunt care vor sa faca ceva pentru comuna si nu pot de bagatorii de seama veniti de te miri de unde (la noi olandezii controleaza comuna, ei au si impus primarul, manipuland tiganii cu haine de mana a doua, avem multi). Tiganii primesc ajutoare sociale de la bugetul de stat, il beau pe tot prin carciumi, femei si barbati, in conditiile in care nu isi trimit copii la scoala (sa avem si noi, dascalii, din ce trai) si nu sunt alfabetizati pentru a fi in stare sa-si scrie singuri cererea de ajutor social….nu vi se aberant, totusi?
  In conditiile in care sunt zeci de case nelocuite in fiecare comuna, datorita migratiei populatiei spre oras de atatia ani, mi se pare grotesc sa iei banii statului si sa te apuci sa construiesti alte case, doar ca sa fie noi. Cele existente deja sunt perfect compatibile cu peisajul autohton si chiar nu e nevoie de mai multe. Tot ce trebuie construit, sunt facilitatile igienico-sanitare in aceste case. Multe nu au bai (eu am).
  Nu cunosc programul amplu pe care domnia sa l-a propus, nu mai stiu cat este de actual, dar o singura viziune nu este suficienta, cand nu ai pulsul la zi al populatiei rurale. Si mai ales cand vorbesti dintr-o alta tara….
  Am fost si eu plecata, dar m-am intors, si vreau sa fac si eu, ca si dvs, si ca d-l Vantu, ceva constructiv pentru tara mea.
  Imi place Realitatea, ma tine in priza cu fluxul informational. La fel ca si blogul domniei voastre. Nu va spun inca spre ce inclin mai mult balanta.

 27. Nu ii poti obliga pe hotelieri sa tina deschis daca nu vor.Sau daca asa e legea e foarte proasta,poate fi totusi usor atacata in instanta si ei vor castiga.

 28. ***Bibliotecaru – ce te interesează? Ce câştigi tu urmărindu-i pe ceilalţi? Sau de unde ştii că e aşa cum spui?…
  Tu te împaci bine cu vecinii tăi? 🙄

 29. doamna udrea, … in 27 iulie 2010 ati declarat ca drumul care va lega cernavoda de sudul litoralului va fi modernizat pana la sfarsitul lunii august … acuma cand pana la sfarsitul lunii august mai sunt cateva zile spuneti ca “in câteva săptămâni, drumul va putea fi dat în folosinţă” … eu asteptam sfarsitul lunii august ca sa merg la mare pe drumul pe care l’ati promis … acuma ce fac? … cate saptamani inseamna “cateva saptamani” … sa’mi cumpar un costum de baie de blana sa’mi tina de cald la iarna cand va fi gata drumul? … sau cum sa fac? … 🙂

 30. @ silverstar
  🙂
  Mă supuneţi la un interogatoriu?
  🙂
  Special pentru dumneavoastră adaug că cine scrie acele rânduri este şi femeie…
  😀

 31. doamna udrea … vad ca, mai nou, drumurile care nu se mai termina au nume … autostrada soarelui, autostrada transilvania… io zic ca drumul asta de nu se termina cand ati zis c’o sa se termine sa se numeasca “drumul pecineaga” … ca trece prin pecineaga … n’o sa mai fiti nevoita sa ziceti de fiecare data cand ne anuntati ca mai e doar un picutz pana e gata povestea “drumul ce leaga medgidia de sudul litoralului ocolond constanta” … o sa’i spuneti simplu “drumul pecineaga” … asa’i ca’i o idee buna?

 32. @ Bibliotecaru,
  Sa-ti spun ceva mie imi e clar ca acele mici mesaje lingusitoare sunt o facatura de-a mogulior…aia sunt mai vicleni , stiu cum sa faca sa dea senzatia de fals….anyway, ministrul E.U. munceste f. mult si in week-end ceea ce e bine…dar totusi nu prea inteleg cum poate convoca simbata sedinte de analiza a programelor….aduce subalternii la overtime sau vin aia singuri de frica…sa nu aibe bile negre cind se fac liste de concedieri….acum ca astia din sedinta sa nu fie prinsi cu nu stiu…cheama si ei la rindul lor subalternii ptr la o adica….sa aiba de unde cere mai multe date… deci in Ro. ministrul nu prea respecta din dorinta de a face mai bine…timpul de odihna al subalternilor…..de aia e weekend sa ne relaxam nu sa aprovizionam cu date un ministru mai plimbaret….se poate face bine analiza si Luni la 10 A.M., poate mai bine dupa binevenita odihna si relaxare….
  By the way…plimbarea cu masina pe ruta spre bucuresti sa fie o lectie ptr un ministru de a face totul cu cap si cu un ochi spre viitor…..
  Nimeni in lumea asta nu mai construieste autostrazi cu 2 benzi…mai ales ca se stie ca vor fi f f ocupate in special in weekend…
  By the way 2-f binevanita darea in folosita a noii ledaturi cernavoda -sudul litoralului….
  dar cine plateste compania de asigurari ptr intirzierea ivita….oamenii simplii !?

 33. doamna udrea … tronsonul asta de scurteaza drumul spre mare, drumul pecineaga, face sau nu face parte din aia 830 de kilometri de autostrada pe care promitea partidul lui basescu traian ca’i va construi pana in 2012? … ca nu stiu la ce rubrica sa’l trec … 🙂

 34. Procurorul ala o baga in puscarie pe asistenta aia de la maternitate?Procurorul ala ce poate sa spuna de elodia?Unde e?E varza,cum are asa functie mare?

 35. @ buddywonca
  Partea tristă este că războiul politic înghite totul şi de cetăţean nu mai este loc absolut deloc. Oare politicienii şi mogulii şi cine or fi ei nu ar putea să se bată muncind pentru cetăţean? Nu s-ar putea întrece în “cel care munceşte mai mult” sau “partidul care este cel mai altruist!”.

  Nu mă interesează exact cine scrie şi de ce scrie, mă interesează cine ne consideră atât de proşti încât să nu ne dăm seama de acest lucru?

 36. doamna udrea … in primavara anului 2009 pe toate canalele si la ore de maxima audienta anuntati ca lucrati la o ordonanta care va trece plajele de la DADL la hotelieri … prin mai anul trecut a fost parca o ordonanta care nu stiu ce reglementa .. probabil ca n’a reglementat ce trebuia daca acuma promiteti ca pan’acuma n’a fost, da’ de la anu’, de la anu’, nene, plajele vor ajunge acolo unde trebuie …. si uite asa din promisiune in promisiune trece mandatu’ … 🙂

 37. @Bibliotecaru,
  Exact…
  Nu contest ca ce se face nu e bine…este un pas inainte….
  Dar sa lasam laudele si ligusirile simpliste si sa practicam o opozitie constructiva….
  Numai asa se incearca tot timpul mai binele nostru….
  @Cenushe…drumul peceneaga nu e cumva prea sus…nu stiu exact ca m-am uitat pe Google map….dar oricum dc. e pe acolo ar fi grozav…..
  Eu am vacut o propunere ministrului E.U…..mai astept inca un raspuns sau cerere de lamuriri suplimentare….viziunea mea se refera la Zona Lacului Sarat, Insula Mare si Mica a Brailei si aeroportul Inaca…..tocmai cadat autoritatilor Judetene brailene….
  Peceneaga este undeva la partea sudica a Insulei mici a brailei (o adevarata delta a dunarii) in Dobrogea…..Sa ne intelegem….afacerea este un fel de non profit….voi explica intr-un fel sau altul why…..
  Deocamdata mai astept….poate trezesc un dram de interes…..nyu doar se vrea revitalizarea turismului balnear…..

 38. buddywonca … e vorba despre pecineaga-constanta si nu despre peceneaga-tulcea … 🙂

 39. Doamna Udrea spune :
  “Noi, la MDRT, am încercat să rezolvăm această problemă prin obligarea tuturor hotelierilor de pe litoral să aibă deschis în perioada sezonului. Ba chiar i-am şi amendat pe cei care nu au respectat legea.”

  Romania si’a castigat dreptul la proprietatea privata in ’90, nu inteleg cum statul poate obliga pe cineva sa deschida sau sa inchida o afacere, atata timp cat proprietarul isi achita datoriile fata de stat si municipalitate. Daca hotelul este inchis, ar trebui sa fie interesati cei de la fisc, dar si atunci, un control de rutina, nu mai mult, considerand ca este ilogic ca o intreprindere sa piarda bani

 40. Daca eram mogul sau proprietar de hotel in Neptun sau proprietarul vreunui restaurant de pe litoral as fi cerut socoteala Ministrului Turismului pentru publicitatea facut unui complex si ….unei cherhanala…asa ceva nu se face de catre un ministru al turismului…

 41. Distinsa doamna Elena Udrea,
  Recunosc ca, pana mai ieri – 0 tempora!, ce vremuri, ce monarhie in recea Norvegie! -, v-am urat asa cum isi uraste un veteran arlechin rivalii robusti si entuziasti ca Ion Iliescu la senectute. Urmarind cu spasita atentie, dar si sincera compasiune insemnarile de pe acest blog (sper ca le veti tipari candva, posteritatea ar avea ce retine din brava dvs. pilda, oferita tuturor, la orice ora), travaliul pe care vi l-ati asumat admirabil in vremurile grele de astazi si de apoi – aratand ca mai putem vorbi despre demnitate feminina -, mi s-a facut brusc o teribila rusine de mine (chiar si insumi), reeducandu-ma prin doua scatoalce severe. Iertati-ma. Am inceput sa iubesc cu devotament PD-L-ul devenirii noastre ieuropene.
  Nu ne meritati, prea buna doamna.

 42. Este prima oara cand intru pe acest blog. Ceea ce ma uimeste, este ca gasesc numai laude. Asta contrazice total comentariile de pe forumuri la adresa dvs.
  Intrebare: cine sunt cei care va lauda aici?Nu ca n-ati trebui sa fiti si laudata….dar cand sunt numai laude, parca , totusi, “ceva e putred in Danemarca”:-))
  Cu permisiunea dvs, mai am o intrebare: de ce n-ati urmat cursurile unei facultati de Drept de prestigiu(cum ar fi cea din Univ Buc) si ati absolvit la Dimitrie Cantemir unde se stie ce nivel este?
  Va doresc succes!

 43. Profa

  Sa inteleg ca sunteti”profa”la prestigioasa Univ.Buc.? Sa intelegem ca doar unii cu anumite facultati au drepturi in tara asta? Doamna profa…pai se poate? Asta ii invatati pe elevi… 😉 ? Cu asa mentalitati nu e de mirare ca suntem unde suntem…

 44. gabriela … sunt de’a dreptul revoltat … profa cica’s numa laude p’aici … io ma zbat sa lovesc cat mai puternic si mai tintit si vine una ca profa si zice ca toti lauda … chiar ca m’a enervat … 🙂

 45. Hi,hi…na ca ti-ai pierdut conservele pe o saptamana… 😉 Vezi asa se intampla si cu televiziunile care dau toata ziua in guvern…incet ajung doar zgomot de fond… 😉

 46. gabriela … ca tot veni vorba de televiziuni … nu’ti pare ca realitatea cea moguleasca e cam udrista? … 🙂

 47. gabriela … trebuie sa recunosti ca astia care vin cu gradinita s’o laude in grup pe doamna udrea creeaza o imagine extrem de proasta blogului si chiar doamnei udrea … 🙂

 48. @ Profa…
  Iti spun eu dece…era mai simplu, mai usor, mai sigur si sa nu iutam ca pe acolo umbla
  Nasty 4 case…ce vroiai sa invete…teroie socialista….
  Si eu as fi facut lafel, period…
  @ Cenushe…
  multumes, am gasit….pecineaga de care vorbesti..dar ai putea sa-mi trasezi si mie mai exact traseul de care vorbeste ministrul E.U.

 49. @ Doamna “POSITIV WORKOHOLIC” UDREA
  Am citit cu atentie jurnalul inceput de dvs pe 19 august si voi comenta mai tarziu mai pe larg. Sper ca jurnalul sa ramana aproape zilnic 🙂 indiferent daca motiunea de cenzura PSD trece sau nu!
  Insist insa respectuos sa primesc raspuns la intrebarile pe care le-am adresat la postarea intitulata “RASPUNSURI” in care am pus 3 intrebari care…. credeti-ma doamna Ministru
  merita sa reflectati si sa raspundeti!

  S-auzim de bine si salutari respectuoase de la un sustinator nepupincurist si nonconformist

  Cetateanul NEturmentat

 50. buddywonca, .. medgidia, topraisar, amzacea, pecineaga … si de aici la 23 august sau la mangalia … 🙂

 51. ce poate fii mai frumos in tara asta : doina, manastirile, delta, muntii, brazi, dunarea, femeiile si mancarea!

 52. sunteti prea bogata intr-o tara care a fost saracita sistematic si nimeni nu are incredere in ceeace spuneti,dar sunteti prea frumoasa sa nu fiti ascultata.

 53. Profa,

  Care este problema ta, daca EU a facut studiile la o universitate sau alta, sau daca a facut sau nu; cu ce te ajuta sau cu ce te dezavantajeaza pe tine in viata ?

  Alex,

  Doar nu vrei sa ne spui ca tu stiai ca Norvegia e regat ?
  Va plave voua valahilor carcotasi sa dovediti ca sunteti “inteligenti”, cand de fapt sunteti cam in coada Europei la capitolul asta.

 54. Presedintele R. Moldova, la “indemnul” lui Traian Basescu si sugestia lui C Preda, vrea sa condamne pactul Ribbentrop-Molotov, dar presedintelui Ungariei i se interzice aterizarea in Romania, pe motiv de….. iredentism….Relatiile cu Moscova sunt tot mai incordate din cauza acestui comunist-nationalist, TB. Moldovenii sunt tot atat de romani ca si tiganii.

 55. PS. Sa nu se interpreteze cumva gresit comparatia cu tiganii, care au aceleasi drepturi ca asazisii romanii din Romania, atata doar ca au ajuns mai tarziu…..

 56. hm … dac’o fi cazul io cred c’o sa fiu noul arkan … arkan de romania … indiferent ce s’o’ntampla dupa aia macar vreo cateva zeci de unguri sa “linistesc” si io … 🙂

 57. ***Bibliotecaru scrie: Special pentru dumneavoastră adaug că cine scrie acele rânduri este şi femeie… Norocul nostru că pe pământ suntem noi femeile şi voi bărbaţii… Dacă am fi fost mai mulţi, cum te-ai fi descurcat?… Trist, Bibliotecaru, foarte trist dacă s-a ajuns ca tu, un musafir aici, ca şi mine, ca şi ceilalţi colegi, să ceri lămuriri proprietarei, să te revolţi împotriva celor care postează, să pui condiţii. Oare unde o să ajungem cu asemenea oameni, lipsiţi de ocupaţie şi de cel mai elementar bun simţ?…

 58. ce tot comentati aici. nu va este clar BASARANIA si Bucovina SUNT si vor ramane provinci romanesti! sunt ai nostri si atata! Multi isi bat joc de poporul asta amarat
  Cernauti HOTIN INsula Serpilor, Chisinaul sunt ale noastre! Rusii si ungurii sa se duca unde vor pe Dunare pe Volga!

 59. De ce trebuie destituit Basescu ?

  “În ciuda măsurilor anunţate de reducere a aparatului guvernamental, Executivul a înfiinţat Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Instituţia a luat naştere imediat după promisiunile lui Traian Băsescu din pragul alegerilor prezidenţiale de accelerare a obţinerii cetăţeniei române. Miza iniţială a fost câştigarea a cât mai multe voturi din Republica Moldova.”
  “Cheltuielile necesare pentru funcţionarea Autorităţii, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), vor fi alocate din bugetul Ministerului Justiţiei, în limita sumei de 766 mii lei”
  Astfel că, actualul preşedinte al României a înregistrat la 22 noiembrie o victorie fără drept de apel, obţinând 90,7% (7.963 de voturi) la secţiile de vot deschise pentru cei cu cetăţenie română din Republica Moldova, iar la 6 decembrie, procentul a urcat de la 90,7 la 95.

  Deci chestia cu nu sunt bani din cauza bugetarilor angajati de PNL, nu e decat propaganda pedelista de prost gust.

 60. @katrina
  ai inceput cu citate din ziarele pro ruse…fara valahii vlaicu si coanda te duceai in america cu hildenburgul sau cu titanicul…hhihhiiiiiiii…extremismul se dezvolta in perioade de criza economica, te intelegem…

 61. E.U. are un ritm de lucru infernal, daca si ceilalti ministri si-ar da interesul si ar munci la fel …alta romanie

 62. rasputin,
  Nu stiu daca ai auzit, dar Coanda a facut totul in FRANTA, si nici moldovean n’a fost. A recunoaste adevarata istorie si adevaratele valor ( cam putine) nu inseamna extremism, decat pentru ignoranti. Sper ca nu negi ca Basescu a dat cetatenie romana moldovenilor, numai pentru ca stirea apare la moguli…..

 63. @cenush
  o intarziere de cateva saptamani la drumul ce leaga medgidia de sudul litoralului nu este de criticat, berceanu nu face nimic de doi ani…sau face afaceri cu statul prin firma fiilor sai !

 64. @katrina
  ce face basescu se numeste patriotism, lucru strain multora care s-au perindat pe la conducerea acestei tari(iliescu a semnat tratatul cu uniunea sovietica, constantinescu tratatul cu ucraina, ambele in defavoarea romaniei), ca nu ti convine tie, mai putin conteaza…basescu a “bagat” in u.e. moldova si marea neagra, ceea ce nu este la indemana oricui…

 65. easputin, aici iti dau dreptate, ca sa’ti trimiti compatriotii la munca in EU, daca nu le convine in Romania lui, este adevarat petriotism. Cel putin el nu’i leaga de glie cum a facut Ceausescu, singurul patriot din istoria Romaniei.

 66. O dovada clara a incompetentei acestui guvern portocaliu:
  “Guvernul va elimina impozitul minim începând de la 1 oc­tom­brie, care de la începutul anului viitor va fi înlocuit cu impozitul forfetar, a declarat ministrul finanţelor, Sebas­tian Vlădescu”

 67. @ silverstar

  ***Bibliotecaru scrie: Special pentru dumneavoastră adaug că cine scrie acele rânduri este şi femeie… Norocul nostru că pe pământ suntem noi femeile şi voi bărbaţii… Dacă am fi fost mai mulţi, cum te-ai fi descurcat?… Trist, Bibliotecaru, foarte trist dacă s-a ajuns ca tu, un musafir aici, ca şi mine, ca şi ceilalţi colegi, să ceri lămuriri proprietarei, să te revolţi împotriva celor care postează, să pui condiţii. Oare unde o să ajungem cu asemenea oameni, lipsiţi de ocupaţie şi de cel mai elementar bun simţ?…

  Eu nu am cerut lămuriri proprietarei, şi, în general, nu am cerut nimic. Eu sugeram celei care face acest tur de postări apreciative să se perfecţioneze dacă simte nevoia interioară să facă acest lucru… 🙂 Atunci când vrei să faci agitaţie de fond propagandistic, nu trebuie să o faci încât să sară în ochi, pentru că nu-şi atinge efectul, ci dimpotrivă.

  Va doresc in continuare aceeasi putere de munca si determinarea de a va atinge obiectivele personale si ale ministerului.

  Este subtil ca un final de discurs a lui Ceauşescu… Iată că pot să adaug, fără putinţa de a greşi, că cea care scrie aceste mesaje a ascultat la viaţa ei multe astfel de cuvântări. Nu este deci o persoană tânără. În consecinţă nu cred că este în “echipa oficială de propagandă”, despre care se tot vorbeşte că ar exista pe lângă partide, cred că este cineva care s-a oferit voluntar să facă aceste postări crezând că face bine să arate că doamna Udrea are un suport popular intens.

  Pentru un politician, eventuala apreciere a 50 sau 100 de oameni pe un blog nu este, şi nici nu ar trebui să fie, ceva relevant. Utilitatea unui blog pentru un om politic nu este de a măsura audienţa, pentru că aşa ceva nu se poate face, ci pentru a culege un răspuns rapid vis-a-vis de acţiunile politice prin care le întreprinde şi a le corecta. Iată de ce într-un blog politic sunt mai de preţ criticile la obiect (nu mă refer aici la înjurături) pentru că politicianul inteligent se foloseşte de aceste critici pentru a le corecta înainte ca ele să devină un “sport” popular. În general consilierii îţi pot da sfaturi şi soluţii asupra problemelor, dar vor fi destul de laşi în a identifica punctele slabe, pentru a nu-şi pierde cumva postul. În plus, consilieri nu vor lupta niciodată împotriva propriilor soluţii. Pentru ei este mai uşor să mângâie ego-ul persoanei pe care o consiliază decât să-l atace frontal.

  Şi cu asta cred că am spus destul. Cine este inteligent înţelege că nu din răutate scriu.

 68. Doina Zahan says:

  @ Pentru Doina,

  Nu prea inteleg ce-a ce spui fa-ma sa inteleg cine nu este deacord? sa se construiasca locuintze pentru profesorii in mediul rular? Domnul Vintu? s-au Doamna Udrea?

  Eu am inaintat o alta propunere si rog pe Doamna Udrea sa o analizeze

  Totii copii din satele ,comunele care necesita inscrierea in anul scolar sa numai sa se trimita invatatoare, totii acesti copii sa fie calauzitii cum stramosii nostrii au fost calauzitii si au ajuns oamenii de valoare, exemplu ION CREANGA, este Biblic, si Biserica Ortodoxa ar trebui sa faca aceasta fapta fara plata, sa invetze copii sa citeasca si sa scrie, sa invetze ce inseamna Dumnezeu, iar din clasa a 5 in sus sa mearga la scoala cu profesorii, ce ziceti ? gindesc ca un bun manager? s-au poate viitor Consilier al Doamnei Udrea? ca-m ar trebui eu i-am propus si Domnului Basescu sa i-si gaseasca niste oamenii ca Consilierii din Disporda romana, oamenii cu scolii facute aici in occident, oamenii cu o mare experientza occidentala

  Plec in vacantza o sa lipsesc un timp, merg in Hawaii, in Maui unde am lucrat vreo 5 ani

  Aloha si mai vorbim

 69. @Katrina,
  Ma bucura anduranta de-a dreptul uraganica pe care o etalati pe blogul infatigabilei noastre “demnitarese”. Luciditatea si inspiratia care insotesc permanent pledoariile dvs. invincibile, tot asa cum doamna Ridzi o seconda loiala in campanie pe candida duduie Elena Basescu, ar trebui sa ne dea de gandit. Aveti o intuitie apodictica. Intr-adevar, cultura mea generala, asa cum bine ati remarcat, este precara. Totusi, ca fost olimpic la geografie, o sa va dezamagesc: da, din pacate, cunosteam situatia politica a Norvegiei. Si nu numai asta. Totusi, nu e relevant daca ma preocupa cum merg lucrurile prin vasta Scandinavie. O simpla, dar categorica confuzie n-aduce compromiterea. Doamna Udrea este dedicata muncii de la Minister. Oricum, poate retineti, poate nu: in general, romanii obisnuiti sunt mai inteligenti si mai pregatiti decat multi dregatori. Dar si mai superficiali; de exemplu, nu ii anima atat de puternic dragostea de tara aratata de doamna Udrea, preferand sa stea pe tusa.
  Sper sa ramaneti devastatoare. Si iertati-ma si dvs.

 70. In ziua de azi nimeni nu trebuie sa se uite la frumusetea cuiva,aspectul fizic nu conteaza deloc.Conteaza mult de ce e capabila persoana aia.O criminala nu ar trebui sa scape de puscarie doar pentru ca e foarte frumoasa.Frumusetea e trecatoare…Mai important e ce “zace” in omul ala.

 71. Din pacate administratiile locale de pe litoral chiar nu se implica si nu or sa amenajeze nimic pentru propriul bine, asteapta sa vina totul de la minister

 72. rasputin … io stiu … daca tinem cont ca timpul este infinit cateva saptamani nu inseamna nimic … da’ cand spui in 27 iulie ca pana la sfarsitul lunii august drumul va fi gata … si cand vii acuma, dupa trei saptamani, si spui ca Totul decurge conform planului si, în câteva săptămâni, drumul va putea fi dat în folosinţă e nashpa … macar daca n’ar mai fi spus ca totul decurge conform planului … in situatii dintr’astea intelegi cat de prosti ii cred politicienii pe supusi … 🙂

 73. Doamna Udrea este prima care a spus ca totul nu decurge chiar conform planului si nu s-a ascuns dupa copaci, imi place sinceritatea

 74. Daca hotelierii nu isi permit sa tina deschis de ce nu se uita si la preturile care le au, poate din cauza asta nu au asa multi clienti

 75. Cel mai corect impozit e cel in functie de venit. Ai venit mare platesti mult impozit, cum e si in afara, ai venit mic platesti foarte putin

 76. Pai cum adica, administratiile locale nu se ocupa de litoral dar au dreptul sa inchirieze plajele ? Asta nu ar trebui sa fie treaba ministerului?

 77. Si mie mi se pare normal tot ministerul sa se ocupe de asta, probabil de la anu o sa fie asa…sa speram

 78. dan … da, danutz … asa vrea psd’ul … d’aia trebuie sa votam cu totii psd’ul la urmatoarele alegeri …. 🙂

 79. Abia acum am intrat pe blog si nu am apucat sa citesc articolul de vineri in week-end. As vrea sa va felicit pentru nnumarul de apartamente anl care se fac, mai ales intr-un an de criza, imi dau seama cat de greu a fost

 80. Imi place ca sunteti tot timpul prezenta pe undeva prin tara, cu siguranta sunteti cea mai activa ministra

 81. Ma bucur sa vad ca inca se ocupa cineva si de litoral, chit ca este vorba aia extra sezon

 82. Ma intreb daca alti ministri au lucrat in week-end, cu siguranta ii numaram pe degetele de la o mana pe cei care au facut asta

 83. Cei de la cocor spa au avut de unde sa investeasca si cu siguranta ofera servicii pe masura. Dar hotelierii care nu au mai bagat bani de 10 ani la care dai cateva sute de lei pe noapte ? Acolo normal ca nu te mai duci a2a oara

 84. La noi asta e cea mai mare problema, costurile mari si serviciile….de multi mai putini bani ca sa nu zic ceva mai urat. pana cand nu o sa revina si hotelierii cu capul pe pamant nu cred ca o sa aibe hotelurile pline decat in week-end

 85. Tinand cont ca suntem intr-un an de criza puteau si ei sa lase preturile mai jos, si nu era exclus per total sa scoata un profit mai mare

 86. In timp ce ati ministri se relaxau pe plaja, dvs erati la lucru, imi place ca va ocupati foarte mult de minister

 87. Laura…alti ministri isi iau vacante si de trei saptamani, o luna pe timp de vara, dna Udrea zice ca duminica poate e zi pentru ea si irealitatea imediat sare in sus, da cum e posibil, niste nesimtiti

 88. Cine munceste mult, si arata ca isi da silinta departe ajunge, sper sa va razganditi si sa candidati la primaria Bucuresti

 89. Paul, ar fi bine daca s-ar razgandii, dar momentan mai sunt multe de facut la minister, poate in doi ani vor intra lucrurile pe o linie mai dreapta

 90. Ma uitam pe irealitatea mai devreme, cat de nesimtiti sa fie referitor la postul de vineri.Munciti mai mult decat orice alt ministru sunt sigur de asta si cu toate astea tot va critica, rusine sa le fie

 91. Ce sa faca si manipulatea tv, cauta stiri si le intoarce pe dos , ca doar asta stiu sa faca cel mai bine, ma iaels tinand cont de finantatorii lor

 92. Daca s-ar uita si in propria gradina ar fi ceva, dar ei duc o campanie fara sfarsit impotriva doamnei Udrea…mie imi palce ca nu sunt bagati in seama prea des 😀 . Tratarea cu indiferenta doare mai tare

 93. De ce dezinformati populatia?De ce ati spus ca nu veti mai subventiona caldura?Foarte multi oameni s-au debransat,cine va raspunde pentru incompetenta?Guvernul boc trebuie sa raspunda.Va raspunde?Ca deobicei nu…

 94. Doamna Elena Udrea sunt o studenta si vreau sa va spun ca va apreciez pentru tot ceea ce faceti! Pentru mine sunteti un model de urmat in viata. Consider ca sunteti ambitioasa, justa si o fire sufletista, cu siguranta mai sunt multe alte calitati, dar se vad nu trebuie sa le enumar eu aici.

  Nu bagati in seama tot ceea ce spun jurnalisti, dumneavoastra sunteti o persoana demna de urmat si sincer cred ca sunteti una dintre putinele persoane cinstite, neprefacute din politica. Desi sunt o viitoare jurnalista, pentru ca urmez jurnalismul, mi-am permis sa va dau acel “sfat” anterior. Nici eu uneori nu inteleg de ce exista atatea rautati in presa, tinand cont ca un jurnalist trebuie sa fie just si impartial…Insa, in zilele noastre probabil cerem prea mult, multi fiind influentati de anumite clase politice.

  Eu va urez bafta la postat si in tot ceea ce vreti sa faceti! Dupa cum spunea si acel batran cu bicicleta sa nu va dati cum se da vantul, sa ramaneti dreapta, ferma pe pozitie si justa, altfel veti dezamagi multe persoane care cred in dumneavoastra, inclusiv pe mine.
  Urmati-va telurile si cu siguranta se vor implini toate cele propuse!

  Cu stima si respect,
  Andreea Dumitru

 95. După ce s-a tot discutat despre copierea unei frunze… iată cum se copiază “profesionist” în România. 😀

  http www youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY&feature=player_embedded

  http www youtube.com/watch?v=wPTwABgH7Ww&feature=player_embedded

 96. Pingback: Jurnal: 21 august | Elena Udrea | Șmen.ro

 97. BUNA ZIUA TUTUROR,BUNA ZIUA DOAMNA MINISTRU-pt ca nu-i asa in cida tuturor dv,emil boc,de fapt tot guvernul continuati sa-i contraziceti pe toti detractorii idioti si sa ramineti in palatul victoria,cu sanse reale de a fi primul GUVERN POST DECEMBRIST CARE SI-A ASUMAT REFORMA REALA,MASURI NEPOPULARE,PIERDEREA POPULARITATI,dar,un viitor cit de cit onorabil pt romani in primul rind si abia apoi poate si pt partid.
  m-as fi asteptat ca toti cei care se omoara de dimineta pina noaptea tirziu pe bloggul dv sa va infringa cerbicia si curajul,sa anunte ca ,in sfirsit dupa multi ani,in presa britanica de specialitate,cea care se ocupa de turism au aparut primele REZULTATE POZITIVE-DE TURISMUL ROMANESC SE VORBESTE MAI MULT DE BINE DECIT DE RAU.
  astfel in publicatia LONLEY PLANET-jurnalistii britanici fac o analiza pertinenta a turismului romanesc cu plusurile si cu minusurile sale.
  la capitolul minusuri:
  bucurestiul-AMESTECUL DE MONUMENTE GROTESTI,REMINESCENTE ALE COMUNISMULUI’

  asadadr la minusuri din nou fata hidoasa a comunismului,in forma ei cea mai pura mentinuta de capitala BUICURESTI-condus de reminscenta comunismului criminal,FIUL GENERALULUI DE SECURITATE OPRESCU-iata o tema de meditatie pt toti romanii,cum se face oare ca,capitala romaniei a incaput pe mina unui asemenea personaj.
  oare este pregatita capitala romaniei cu tot cu votantii ei,VANGHELIE,VANGHELIOANE,TELEFOANE,D.V.D-URI GRATIS,CU PRIMARUL DE LA SECTORUL 1 ,sa faca parte din capitalele europei cu prentiii de oras LIBER DE COMUNISM?
  ce ziceti DOAMNA PRES. INTERIMAR AL ORGANIZATIEI PD-L BUCURESTI?
  sunteti hotarita sa speculati acest minus-CAPITALA CU MONUMENTE GROTESTI ,URME SI SEMNE ALE COMUNISMULUI?
  eu zic ca da,un pic de publicitate n-ar strica si sa invitati in bucuresti pe toti turistii ANTICOMUNISTI,care astfel ar putea vedea la lucru reminscentele comunismului romanesc
  inca in viata.
  e doar o sugestie nevinovata-a sa nu uit,ar putea fi promovate si noile branduri ale comunismului -victor ponta,olgutza vasilescu,diana tuse,etc…………

 98. offfffffffff,madalina sunt in moderare,am vazut cit de zapa-cit sunt ,te rog EXTRAGEMA DIN HAOSUL MODERARIIIIIIII-multumesc mult si scz……

  Administrator:
  Ati scris nickname-ul gresit.

 99. Stimata dna. ministru, numele meu este Gabriela Pavel sunt director al Agentiei Art Kids Company srl. o agentie de organizare de evenimente si spectacole ptr. copii si tineret. Ne chinuim de 4 luni de zile sa organizam in orasul Buzau primul festival de muzica usoara ptr. copii si tineret si nu am gasit nici un ajutor sau o implicare cat de mica a oficialitatilor locale. Un dezinteres total privind cultura si mai ales copii. Am inaintat acest proiect peste tot, primarie, centru de creatie, consiliul judetean. Peste tot nu s-a spus fara a fi consultat cineva proiectul ca nu sunt bani ca e criza. Refuzam sa credem acest lucru, ca nu pot fi gasiti 5000 euro cat ar trebui pentru ca evenimentul sa iasa super ok. Tin sa mentionez ca agentia pe care o conduc nu a cerut nici un ban ptr. organizare. Toata suma fiind necesara organizarii. Art Kids Company se ocupa de tot ce inseamna orgaznizare, preselectie etc. La eveniment participa 70 de copii din toata tara, cele mai bune voci ale muzicii usoare ptr. copii. Vor fi in recitaluri si voci din Buzau, precum Dora Gaitanovici, care va scoate in curand un cd produs de agentia pe care o conduc precum si alti copii talentati din Buzau. intr-o perioada cand cam toata lumea distruge si este pesimista in ceea ce priveste viitorul acestei tarii, noi vrem sa construim un viitor pentru acesti pustii talentati. Avem incredere in dvs. si speram intr-un ajutor.
  Va multumesc si mult succes in tot ce faceti !!!
  Gabriela Pavel

 100. PESEDEI SI PENELISTI ROSII-ASTAZI SE IMPLINESC 65 DE ANI DE CIND STRAMOSII VOSTRII CRIMINALII COMUNISDTI AU INHATAT IN GHEARELE LOR PUTEREA…………..inca nu ati platit pt crimele comise,pt atrocitatile facute-
  unde sarbatoresti aceasta zi PUIU,MORO,CENUSHE,si multi altii???????????

  P.S-madalina,asa este,neatentie mai scrie uneori pe mine…………

 101. ALT PS pt madalina-ai un cartonas galben din partea mea-DE CE MI TE ADRESEZI LA PERSOANA A TREIA?
  data viitoare ,daca mai folosesti ,LIMBAJUL ASTA VETUST’iti dau un cartonas rosuuuuuuuuuuuuuuuu,te trec in echipa lui PONTA SI…………………….O PANCARTA IN MINA CU CHIPUL LUI MARX ENGELES,LENIN ………….SI LA MITING CU TINE………….
  HAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIII-o zi buna madalina,si respectele mele………

 102. @ Frank Zapa[King]
  Persoana a doua plural… adică pluralul de politeţe.
  Persoana a treia, numai în evocări. 😀

 103. va salut cu stima shi doresc sa va spun ca trageti tara in jos indiferebt ce ati face….logoul tarii noastre este de toata rusinea!….mam uitat la CV dv dar nu credeam ca puteti face doar atat…un logo pe care shi un copil bun la informatica lar putea face….RUSINE

 104. @nicolae
  am citit articolul , vai de neam si tara… psd-ul il are pe geoana ,pdl -ul il are pe boc… batalia este in interiorul celor dou partide, pare incredibil dar gasca bvb din pdl se intelege f.bine cu gasca hrebe-geoana-vanghelie din psd…hihihihiiiiiiiiiiii

 105. De ce nu vorbiti si despre masurile antidemocratice si comuniste legate de expropierea proprietarilor din zona Belona -Eforie Nord ????? Oare nu cunoasteti ca proprietatea este SFANTA intr -o tara democrata doamna

 106. În ultimele două săptămâni, am circulat pe numeroase drumuri naționale, europene, de asemeni, A1 și A2.
  Am constatat activitatea de reabilitare pe numeroase porțiuni, șantiere pe centuri ocolitoare, fluență în trafic chiar și după ieșirea de pe A2 spre Murfatlar.
  M-au impresiomat munții Dobrogei și pădurile Măcinului, revenind acasă pe un drum puțin circulat dar EXCELENT, anume 22D (spre bacul de la Brăila), care șerpuia aproape ca banda Moebius printr-un peisaj mirific, de parcă mă aflam în Wonderland.
  În trecăt, am admirat cu ochii mei pădurea de eoliene de la Cogealac-Mihai Viteazu, un complex ecologic COMPARABIL cu realizări similare din occident. Din păcate, filtrele răuvoitoare ale presei obscurantiste, taie tot ceea ce are conotație pozitivă în țara asta.
  Concetățeni, dacă vreți să aflați adevărul, ieșiți AFARĂ, în lumea REALĂ , care este mult mai vastă decât fragmentul ,,înnegrit” scos din context și mânjit cu gudron sau venin de viperă pe care televiziunile ni-l aruncă în ochii bulbucați lipiți de sticlă. În plus, mișcarea oxigenează creierul, căruia astfel i se oferă premisa de a funcționa la capacitatea normală a percepției corecte.
  Pe litoral, unde am stat 8 zile, am avut șansa să regăsesc golful francezului de la Costinești refăcut de curenți. Plaja și apa curate arătau ca în reviste, mai lipseau palmierii.
  Din păcate, d-nă Udrea, stațiunea Costinești, altădată un colț de rai (unde veneam și ca blatist în calitate de student), s-a degradat la un nivel intolerabil.
  Aleile dintre lac și mare sunt împânzite de tarabe cu izul oriental al secolului XIX, lipite una de alta, între care mirosurile (din întreg spectrul olfactiv) de gogoși, hamsii, kebap, pizza, mici, vata pe baț, etc.etc. garnisite cu gazele de eșapament ale comercianților, se unesc într-o miazmă aproape irespirabilă.
  Peste tot, mormane de gunoaie stau în nesimțire la fiecare pas, iar sunetele suprapuse de manele și trance dominate de portavocile mobile însoțite de animatoare minore care te îmbie la cele două discoteci concurente, te trimit direct la spitalul de nebuni.
  În contrast sever cu peisajul dezolant descris mai sus, tronează suveran complexul Vox Maris, înconjurat de ziduri înalte,ca de închisoare, destinat lumii ,,cu fițe” și protipendadei în principal bucureștene și care se dezvoltă ca un cancer acaparând metru cu metru tot ce este de valoare în Costinești.
  În ,,lumea de dincolo”, prețul unei camere în vilă de lux, sare de 4 milioane de lei vechi.
  Unde ești tu Vox Maris-ul lui Andrei Partoș cu prezentările de modă ale Zinei Dumitrescu, plină ochi de studenți ? Acum discoteca este…aproape goală, deși s-a investit enorm. Oare la ce bun și pentru cine ?
  Unde sunt vilele albe înnecate de verdeață, lampioanele discrete amplasate de-a lungul aleilor, festivalul filmului românesc și al jazzului, discotecile prietenești (fără ziduri) cu prețuri modice, plaja curată și relativ puțin aglomerată ?
  Noroc de golful meu cu nudiști, unde i-am cunoscu pe Teofil Vâlcu, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan….și unde ne reîntâlnim mereu, peste ani, cam aceeași oameni. Din când în când, mai moare puțin câte cineva…a mai rămas Sanda Toma.

 107. Deputatul PDL Mihai Boldea a declarat, joi :
  “dacă nu se va face o remaniere corespunzătoare a Guvernului, pe criterii de competenţă, el va vota o moţiune de cenzură a opoziţiei, nominalizându-i printre cei care trebuie schimbaţi pe Dumitru, Şeitan, Blaga, Berceanu, Videanu.”(romania libera)
  bravooo d-le deputat , afara cu bvb din guvern !

 108. Se va merge pe mita,pdl nu va vota motiunea,deja se arunca niste cifre,cat ar urma sa primeasca pdl-istii ca sa nu voteze motiunea.Nu e prima data cand se intampla asta,inainte ar fi primit cate 70.000 euro,acum e criza,dar tot ar primi 50.000 euro,asa ca pdl nu va fi pentru motiune.

 109. Katrina

  Cand un specialist identifica problemele deja e un pas mare inainte.Totul e sa fie colaborare si coordonare in gasirea si aplicarea solutiilor pentru aceste probleme.Strategia este cea care ne-a lipsit dupa revolutie si acum aceasta lacuna ne ajunge din urma…

 110. Costinestiul cu plaja murdara si plin de pesti morti,ce chestie,altii probabil vorbesc de costinestiul din alta tara,dar care se gaseste tot in romania…

 111. @ Balbeck,
  Nu prea inteleg…cum dai mita propiilor deputati ca sa nu voteze motiunea…?!
  Si de unde bani…dintr-un fond special de protocol ?

 112. @Aurelio texanu: eu nu sunt de acord!
  Reciteste-mi comentariul pana intelegi romaneste. Multumesc (daca intelegi).

 113. Asistenta de la maternitatea din giulesti urmarita penal,au gasit repede vinovatii,sa le fie rusine,vinovatii sunt in alta parte,de asta romania e unde e.Magistratii sunt niste gunoaie.

 114. pai sunt nemultumiti multi in pdl si ca sa nu tradeze sunt “rasplatiti” cu sumele astea.ma intreb de unde sunt banii astia,de la sponsori,de la noi?

 115. Cea mai buna meserie e meseria de politician.Prinzi 20 de motiuni in 4-8 ani,o faci pe nemultumitul,partidul te”rasplateste” si te face milionar.Daca la o motiune primesti 50.000 euro,cat primesti la 20,far sa faci nimic?
  Cel putin asa se intampla in pdl,nu stiu in alte partide cum e.

 116. Ma plimb pe unde trebuie,inainte de campanie,primesc de la psd un radio,in alte parti au bagat si 100 lei in locul unde se baga bateriile la radio,eu nu am gasit,i-au furat copiii aia ce imparteau probabil:)),ma duc mai departe, iau niste tricouri si o sacosa cu pdl,merg mai departe si iau de la pnl un balon.:))
  Ce am spus e adevarat,asa se intampla.

 117. buddywonca … ce nu’ntelegi? … nu stii cum sa dai mita propriului deputat? … pai, uite asa … il intrebi .. ba, tie pentru ce’ti trebuiesc bani acolo la tine’n colegiu? … pai, vreau dau gaura la niste covrigi, shefu … bine, ia 100000 de euro … da’ sa nu vad nici un corig fara gaura acolo la tine’n colegiu …. e simplu … 🙂

 118. un avocat sustine ca a fost lovit te basescu traian care se impleticea si mirosea a bautura … nu stim daca’i adevarat … omu’ zice ca au fost martori da’ care se tem sa depuna marturie … io cred ca’i adevarat … si daca’i adevarat, se va mai intampla … vor vedea atunci cei cinci milioane de naivi cui i’au dat un al doilea mandat … 🙂

 119. BALBECK…Salut…..Mita,spaga….Dar ce zici de interesele pe termen mediu si relativ lung ale deputatilor?Ele se impletesc deja cu ale posibililor viitori guvernanti …Numai daca sunt lasati in pace ,neverificati ,fara controale pe afacerile lor cu clientii politici si tot merita sa voteze motiunea …pentru ca nu vor fi niciodata siguri ca alti colegi nu vor trada PDL ul si nu vor vota la motiune …e vorba de “increderea” la romani …
  Sunt altii in PSD si PNL mai destepti ca mine care vor pedala in aceasta directie psihologica si strategica …

 120. CENUSHARES ….Si eu,chiar daca as fi presedintele Romaniei si m-ar calca pe bombeuri un personaj ca Frank l-as plesni prezidential fara ezitare ..mai ales daca as fi in vreun cerc restrans fara presa de fata ….Sunt situatii limita in care daca nu-l poti potoli pe individ cu ratiune si pacienta trebuie sa-i sevesti “argumente” potrivite capacitatii sale intelectuale si de bun simt…..Cred ca pe avocat ,Basescu l-a servit parinteste ,convins ca dupa argument ii va deveni simpatic acestuia …
  Nu aceste gesturi ii pot fi imputate presedintelui Basescu …accesele personalitatii sale sunt de fiecare data amplificate de presa ,devin evenimente publice ,sunt tocate tendentios, politic si electoral….Personal am alte pretentii de la Basescu ,in calitatea sa de Presedinte al Romaniei..Par exemple corectitudine politica incadrate in limitele Constitutiei fata de toate partidele politice si politicieni …echidistanta fata de partide si polticieni …de exemplu sa-i dea cate o palma si lui Boc ,cand nu-si face bine temele si se obrazniceste ..macar cate un dos de palma ,scurt si plin de invataminte …ca in clipul cu copilul …s-ar face rosu PSD ist la fata Boc dupa asemenea afront prezidential…

 121. buddywonca … chiar asa … iti dai seama ca se fac si niste acte … si totul e’n regula … deputatu’ nu voteaza motiunea … covrigi’s multumiti ca au gaura … asta’i politica … 🙂

 122. Asistenta sefa din cazul incendiului de la maternitate a fost retinuta si dusa cu catuse la maini la Politie….Pericol public ,influentarea anchetei sau labilitatea profesionala a anchetatorilor si procurorilor ,dar si psihica in fata presiunilor presei si a decidentilor politici ?
  Procurorul sef,tatal Elodiei ,afirma ca asistenta a parasit pentru 12 minute salonul …si ca a mai facut-o in repetate randuri …ceea ce ma duce cu gandul ca nu avea obligativitatea de a sta in permanenta in salon ..stiut fiind ca garzile si locul unei asistente sefe pe tura este intr-o camera de garda …mai afirma procurorul sef ca asistenta nu ar fi asigurat securitatea (fizica probabil) a bebelusilor …Cand a plecat din salon bebelusii erau in deplina securitate si cat puteau fi de sanatosi nascuti prematur si in incubator …iar aparatele probabil functionau la parametrii normali ….Nu asistenta si serviciile medicale au provocat decesul bebelusilor (bebelasilor cum spun unele pe la TV)..Cauza decesului a fost de natura pur tehnica si administrativa ….Se arunca in arena leilor o asistenta pentru a potoli “setea” de dreptate a presei,procurorilor si a romanilor …Ministrul nu si-a dat demisia ,directorii au asteptat sa fie suspendati sau demisi ,administratorii,electricienii etc sunt bine merci …
  Nu au fost calibrati conductorii electrici(sau inlocuiti corespunzator si la timp) Se omite ipoteza exploziei desi in 12 minute cat a lipsit asistenta incendiul din incapere nu putea dezvolta o temperatura de 200 grade care sa topeasca tot ce era de plastic in incapere :prize,carcase contoare ,telefon de interior ,incubatoare,etc …Se mai omite faptul ca nici un obiect de plastic din cele de mai sus nu au ars cu flacara de la exterior catre interior …nici tavanul fals si izolant din PVC ….daca ardeau erau carbonizate la exterior si nu contorsionate ,topite de la temperatura ….Atunci ce a ars in incapere avand o combustie atat de puternica incat in 12 min sa dezvolte 200 de grade ?
  O explozie scurta si puternica putea avea un suflu si o flacara care sa dezvolte temperatura de 200 de grade si sa afume toata incaperea…apoi puteau arde mocnit alte obiecte din incapere …care au fost obiectele din salon, gasite carbonizate la exterior ,care au ars cu flacara deschisa si care au putut sa dezvolte intr-o incapere destul de mare o temperatura de 200 grade la nivelul intregii incaperi ?
  De ce asistenta e singura retinuta pentru omor din culpa …cu propunere de arestare ..?
  De ce interlopi,tigani ,nebunii de pe sosele sunt judecati in stare de libertate chiar si pe flagrant ?
  De ce nu raspund penal si nu sunt supusi acelorasi masuri medicii pe malpraxis ,politistii anchetati in diverse cazuri de coruptie ,procurorii care ancheteaza tendentios si abuziv ,judecatorii care dau sentinte eronate in colaborare amicala cu procurorii ..vezi cazul Tundrea …Toti cei de mai sus nu raspund civil si penal pentru erori sau abuzuri
  Care e culpa profesionala a asistentei sefe retinute in raport direct cu obligatiile din contractul de munca semnat de ea si reprezentantii ministerului sanatatii ,cu regulamentul de ordine interioara care prevede anumite obligatii ,norme care si acesta trebuie semnat de angajat si angajator ca sa aiba forta juridica ?
  Pentru abateri de la normele morale nu exista incriminare in codul penal decat pe partea infractiunilor de exchibitionism,atentat la pudoare etc…Nu si in cazul de speta celui de la maternitate …
  Asistenta nu era obligata sa faca mai mult decat scrie in contractul de munca si regulamentul de ordine interioara care obligatoriu trebuiesc semnate de angajator si angajat pentru a putea fi prezentate de un procuror in instanta si pentru a invoca omorul din culpa ….nu era obligata asistenta nici sa fie eroina si sa-si dea viata in cazul unui accident cu efecte atat de devastatoare ca cel de la maternitate ..accident care are la baza cauze tehnice si administrative …

 123. @cmoro
  De regulă nu intervin în comentariile voastre, nefăcând parte…din aceeași lume cu dvs (voi fiind de regulă mult mai bine informați și intenționați, decât mine).
  Încerc doar două amendamente:
  1. Părintele Elodiei, este Dan Diaconescu Direct
  2. Asistenta a lipsit din salon cca 45 minute, participând la o chermeză de sf.Maria (cum se mai practică prin sistemul bugetar….)
  Dacă eventual sunt greșit informat, îmi cer anticipat scuze.