Jurnal: 20 august

Ziua de astăzi am dedicat-o, aproape în totalitate, muncii de birou. Trebuia recuperat cât pentru aproape o întreagă săptămână de activitate pe teren. Informări, hotărâri, rapoarte, proiecte, cereri, decizii care nu suferă amânare. Multe hârtii, cerneală albastră şi prea puţin timp.

Pentru început, revista presei. Rectificarea bugetară a adus cu sine o reducere cu 168,6 milioane de lei a bugetului ministerului. Ca atare, a trebuit să reducem din ţintele asumate cu programele derulate de MDRT, iar pe altele să le suspendăm. O parte a presei a înţeles că vom suspenda şi cele mai cunoscute două programe: construcţia de case pentru tineri în sistem ANL şi reabilitarea termică a blocurilor. Lucrurile nu stau aşa, e nevoie de precizări şi corecturi. Deci, comunicat de presă.
Rectificarea bugetară ne-a schimbat ţintele pe care ni le-am impus, nu şi intenţia noastră de a construi case pentru tineri. Astfel, anul acesta, în loc de 7.000 de apartamente noi, vom reuşi să facem doar 1.400. În ceea ce priveşte programul de reabilitare termică, lucrurile sunt chiar invers: vom completa actuala formă a programului cu un proiect nou care prevede ca asociaţiile de proprietari să contracteze credite pe 5 ani garantate de stat cu dobândă subvenţionată de MDRT. Acest proiect complementar are un mare avantaj: se adresează tuturor asociaţiilor de proprietari, ştiut fiind faptul că, din lipsa banilor, reabilitarea termică pe programul iniţial ar dura 120 de ani dacă ne-am baza numai pe fondurile anuale pe care le are MDRT la dispoziţie pentru a cofinanţa lucrările.
Am terminat cu precizările pentru presă, urmează partea de analiză. Întâi cei de la Turism, să vedem cum merge strategia de promovare a brandului turistic. Lucrurile încep să se mişte. Până la urmă este demersul cel mai serios şi profesionist al autorităţilor româneşti de după 1989. Sper să vedem cât de curând şi efectele pozitive.
Se apropie ora 15.00. Repede, până nu pleacă toţi angajaţii din minister (ştiţi, vinerea e zi scurtă pentru bugetari) trebuie să discut despre problemele apărute în derularea proiectelor Phare prin administraţiile locale. Întârzierile sunt mari, firmele contractate nu respectă termenele limită şi calitatea lucrărilor. Riscul este de a se pierde banii. Decid că este nevoie de controale zonale prin Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a se verifica toate şantierele deschise cu ajutorul MDRT, fie că lucrările se realizează cu bani europeni, fie că se realizează cu fonduri proprii ale ministerului.
Multe proiecte, puţin timp. S-a făcut seară. A mai rămas ceva? Da, mâine are loc a treia emisiune, dintr-o serie de şase, la Tvr 1, în care se abordează tematica produselor promovate prin brandul turistic. La această emisiune voi participa chiar eu şi voi vorbi despre turismul balnear şi despre nevoia de implementare a strategiei pe care am realizat-o anul trecut. Sunt multe de spus: investiţiile în staţiunile balneare, modul cum evoluează lucrurile în ceea ce priveşte Băile Herculane, ce planuri avem pentru Vatra Dornei şi Băile Tuşnad, la ce sunt folosiţi banii alocaţi săptămâna aceasta pentru Băile Govora etc. Măcar aici lucrurile merg clar spre bine.
Şi-acum? S-a făcut târziu şi, până la urmă, sămbăta e zi lucrătoare, nu-i aşa? Poate mâine seară să am timp şi pentru mine.

183 thoughts on “Jurnal: 20 august

 1. ***Staţiuni balneare – adică acolo unde se face tratament şi împotriva durerii piciorului meu.
  La Bacău au venit 450 de locuri pentru peste 6000 de cereri şi dacă nu am certificat de handicapat în veci nu voi primi un bilet la preţ redus…

 2. Pingback: Jurnal: 20 august | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 3. Doamna Udrea,

  Viatza este scurta, nu va epuiza-ti asa de mult usurel….as dori sa va intreb daca puteti a -mi raspunde cit costa un bloc de 100 de apartamente ? si pe urma as dori sa va propun ceva foarte explosiv

  Relax si va doresc o zi buna cu Dumnezeu, ar trebui sa mergeti si pe la Biserica ca Dumnezeu sa va intareasca AMIN

 4. @ Silver…
  te rog sa nu te superi…nu doresc nimanui sa i se intimple ce ti se intimpla tie…mama mea care are 85 de ani si e cu ine in canada…are dureri zilnice de artrita in jurul incheieturilor, genunchi,miini, glezne…a urmat tot felul de tratamente de fortidficare, caliciu, etc…degeaba…de 5 ani situatia se inrautateste asa ca tine durerile sub control cu Tylenol, Advil, Aleve, etc….
  Nu inteleg exact ce ar avea statul de impartit cu durerea piciorului tau….dece trebuie locuri gratis sau reduse special ptr asa ceva….fiecare isi duce crucea cum poate…
  mai cu-n leac babesc mai c-o iesire scurta la un sanatoriu….

 5. ELENA UDREA…..Jurnalul este OK …Apropie simpatizantii personali de zona intima a opiniilor si convingerilor personale in ceea ce priveste politica ministerului in beneficiul romanilor si al Romaniei …Ii apropie de Domnia Voastra dar le dechide perspectiva de a face comparatie ..intre Dstra si ceilalti ministri PDL ,UDMR si UNPR ..intre ministerul pe care il conduceti si celelalte ministere …privint prestatia si eficienta ministrilor ….
  In opinia mea ar trebui sa faceti un jurnal saptamanal …un articol pe saptamana …pentru a va da ragazul sa cititi ceea ce se posteaza aici si sa raspundeti dar si pentru a le oferi blogherilor spatiul si timpul necesar pentru a se exprima …pe temele articolului dar si pe alte teme care ii preocupa pe blogheri …nu e nimic rau daca se abat de la subiectul propus si intra in controverse,divergente de opinii ….In acest fel aveti o plaja mai larga de analiza a problemelor societatii romanesti ,sa utilizati unele dintre solutiile propuse de blogheri …in munca de la minister …in activitatea politica …
  Pariez ca dincolo de simpatiile si convingerile politice blogherii sunt membri ai societatii romanesti,cetateni romani si ar abandona culoarea politica in favoarea persoanelor politice care le pot da un orizont de sperante prin fapte si realizari concrete pliate pe dorintele si asteptarile lor …

 6. BUDDY…..Silver a muncit ,a platit toate taxele si impozitele la stat pe vechime completa si stagiu complet de cotizare …a platit CAS…daca statul acorda facilitati pentru cetatenii pensionari …de ce nu ar beneficia prin rotatie ,anual toti pensionarii de aceste facilitati …si cei care au probleme de sanatate reale sa fie dupa gratuitate subventionati la biletele de tratament …?De ce nu exista un sistem informational ,computerizat la nivel judetean in care sa se afle in evidenta toti potentialii beneficiari ai facilitatilor,sprijinului statului in aceste directii….si sa se rezolve corect si echitabil problema biletelor de tratament ,ajutoare la intretinere ,ajutoare de orice alta natura ….?De ce ar trebui persoanele pensionare sau in dificultate sa fie umiliti stand la cozi interminabile pentru bilete de tratament gratuite sau subventionate ,la farmacii pentru medicamente compensate etc etc …de ce sa nu fie in evidenta computerizata la CAS,farmacii,oficii care elibereaza bilete de tratament ,medici de familie …sa primeasca acasa in plic programarile ,instiintari de orice alta natura care le-ar usura viata …sau pe e-mail in cazul celor care se inregistreaza ca abonati internet si cu PC la domiciliu ..?Asa s-ar putea reduce si birocratia de la ghisee , spagile , rezolvarile , solutionarile cererilor petentilor pensionari sau aflati in dificultate in mod corect ,echitabil si verificabil de catre oricine ar intra pe site urile institutiilor respective …primarii,oficii judetene,farmacii ,medici etc etc ….

 7. ***buddywonca – pe mine mă doare un picior… Medicamente mă feresc, nu vreau să iau. Doar rar câte o aspirină…

  Ce are statul? Cum ce are? Păi, cât am fost activă, efectiv statul m-a furat, lună de lună, m-a înşelat, şi-a băgat labele mizerabile în salariul meu pentru ca la pensie să am nişte beneficii… Şi ce am? O pensie de mizerie din care la iarnă nu ştiu dacă voi putea plăti întreţinerea…

  Şi, până anul trecut se dădeau pentru pensionari bilete de tratament cu preţ redus – 50% din pensie… Acum, de unde bani pentru costul întreg al biletului? Şi mai trebuie să îndeplineşti şi nişte condiţii, să fii handicapat… Mă gâdesc dacă să-mi tai piciorul care mă doare…

  Şi dacă e aşa cum spui tu – fiecare pe cont propriu, fiecare se descurcă cum poate, de ce zeci de ani mi s-a luat din salariu? De ce am fost minţită şi furată? Şi acum de ce ar trebui să tac şi să nu spun? Că tot degeaba mă revolt…

 8. @Cmoro…
  sunt de acord cu tine in sistemul actual silver ar trebui sa beneficieze asa cum zici tu…
  eu am pus problema gresit….dece trebuie statul sa subventioneze asa ceva…asta nu pot intelege….poate-i o deformatie canadiana sa zicem…dar statul are alt rol…..uite pe aici dc. ai pensie mica sub 1000$ iti suplimenteaza printr-un ajutor social pensia si o rotunjeste spre 1500 in raport cu niste coaficienti…toata lumea are si primeste acest drept in Ontario…deci eu la pensie ptr ca pensia mea de stast va fi mica aprox 500 $ voi fi ajutat de stat cam cu 700 deci voi avea aprox 1200pe luna….asta da ajutor…nu de genul ma doare piciorul sa-mi dea statul ajutor….dar cei pe care nu-i doare dece sa nu primeasca si ei ceva…au muncit, au plait…..o dc ai un handicap major ..da….
  iar pomeni de la stat…..de-aia nu ne descurc am in ro…pomeni prea multe ….

 9. Silver
  cu tot respectul pe care ti-l port …da-mi voie sa te contrazic….statul ti-a retinut ca tu la pensie sa ai un minim necesar de-ale traiului si nicidecum un nivel mediu de viata….nu e treaba lui…nu te intreb ce-ai facut cu banii… etreaba ta….trebuie fiecare sa se gindeasca ca statul nu poate ce am vrea noi…de-aia s-a ajuns unde s-a ajuns in Ro….
  Acum c-a sa fac pe vraciul decit sa iei aspirina forte mai bine fa cataplasma cu frunze de varza cam de 2-3 ori pe sapt ..si dupa o luna te mai lasa temporara….sau impachetari cu saculete umede cu ovaz…si pe aici se fac de-astea si mai ajuta….
  si lasa vaicarerile…esti fata tinara in putere…

 10. ***buddywonca – Mă întrebi ce am făcut cu banii şi eu te întreb cu care bani? Toată viaţa am trăit din salariu de profesor. Nu am şpăguit, nu am şantajat, nu mi-am bătut joc de copii şi de părinţi.

  Am fost corectă, cinstită, dedicată şi credinciosă ca să nu am mie ce-mi reproşa pentru că-mi place să dorm liniştită. Am făcut rău, am făcut bine, nu ştiu, nici eu nu mai ştiu când văd cât de bine şi fără griji trăiesc şmecherii.

  La voi spui că statul vă mai dă ca să nu vă fie greu. La noi, statul nu ştie cum să mai ia şi tot de la cei care au puţin…

  Dacă în 2008, am fi primit, la învăţământ, 50% cum ni se promisese atunci altfel ar fi fost situaţia in 2009 când am ieşit la pensie…

  De ce să trăiesc dintr-un minim necesar? De ce am învăţat, de ce am muncit toată viaţa?
  De dragul şi de sufletul cui să mă chinuiesc acum când mi-aş dori, când am dreptul să trăiesc liniştit? Cu ce sunt mai buni politicienii decât mine ca ei să aibă de toate şi eu să mă sacrific?
  Nu-i drept…

 11. Sunt de acord cu tine…esti capabila…fa-ti putina reclama si candideaza la un loc de consilier orasean…tot iti plac portocalii….dc. ai norocul si te aleg….ai vreo citeva milioane pe luna in plus…esti bagata in seama…vi cu idei si poate le implementezi…ai putina viata activa….nu astepta dela stat…
  By the way in Canada nu se paote trai cu 1200$ de peroana, la pensie…mai pun si eu ceva deoparte dc pot..etc…cind ies la pensie ma apuc de un mic business si tot mai scot ceva….
  tu dece nu incerci un business mic decit..sti tu ce …pe aici….nu se stie niciodata….

 12. Doamna Ministru

  O problema a oraselor mici,sa zicem cu 20.000 locuitori sau in jurul acestei cifre in ceea ce priveste anveloparile si anume nu exista asociatii de locatari.Ori in acest caz este exclusa continuarea anveloparilor.Stiti ce ma nemultumeste?Este ca in loc ca autoritatile sa duca o munca de convingere a locatarilor ca acestia sa constituie asociatiile de locatari,se prefera-de opozitie in special-sa se spuna in gura mare ca guvernul actual si MDRT a stopat programul si gata s-a zis cu binele.Cand lucrul asta se intampla in zone unde iarna incepe la -30 de grade,impactul acestor vorbe vi-l puteti imagina…Lasand deoparte acest aspect,lipsa asociatiilor de locatari e intr-adevar o problema,ori acum in aceste momente nu prea poti convinge oamenii de utilitatea si pana la urma posibilitatea lor de a impune anumite pretentii colective autoritatilor prin intermediul acestor asociatii nemaivorbind de accesul la acest program.Intrebarea este daca acolo unde nu sunt asociatii de locatari exista o alternativa pentru locatarii blocurilor respective pentru creditare in conditiile descrise de dvs.? Va fi o prima intrebare pe care acei oameni ne-o vor pune…

 13. Nu am comentarii,am idei,,Una ar fi ,sa faceti un video ca cel care vi l postez dar sa fie cu Romania,,Sunt sigur ca gasim in tara noastra cu mult mai frumoase imagini,, si acest filmulet sa fie postat pe face,,Eu locuiesc in strainatate,dar am prieteni de peste tot,,Si mi ar face placere sa i fac reclama ,,Deci un “Magnificent Ro” Inspiratie:http://www.andiesisle.com/creation/magnificent.html Mai am idei dar as vrea sa stiu ca ajung la Udrea Elena,, Iar de cei ca mine care sunt in tari straine te poti folosi CU PLACERE si fara plata caci suntem ROMANI,,desi,,diaspora,,Am demonstrat ca putem fi alaturi de tara si Basescu,, E o reclama buna,ieftina si de mare tiraj,, De vrei idei da un semn in emaiul meu,,Cu stima,Ana

 14. BUDDY..Ai dreptate…Acum am inteles rationamentul tau….In Canada este o pensie minima pentru un trai decent la batranete (care include hrana,plata utilitati,imbracaminte ,medicamente si…un bilet de tratament daca e cazul )O pensie care sa asigure pentru toti cei cu pensii mici limita decentei si a demnitatii umane…Unde nu se realizeaza aceasta pensie din varii motive statul completeaza ..Asigurand cele de mai sus statul este degrevat de alte solicitari si de alte cheltuieli suplimentare de cele mai multe ori neprevazute ..care nu se regasesc in buget …Statul evita birocratia,abuzurile si discriminarile ..inechitatea in solutionarea cererilor petentilor ,abuzurile sau neglijenta functionarilor etc……Evita si previne tot ceea ce se regaseste la forma amplificata in Romania ….
  Acelasi lucru se intampla si cu plata CAS ului si asigurarea unei asistente medicale obligatorii ,a medicamentelor compensate …se incaseaza banii de la populatia activa …de la o parte a populatiei active a Romaniei ..pentru ca cei din mediul rural(40% din populatie) si asistatii sociali,somerii ,nu platesc CAS….dar beneficiaza …la fel ca cei care platesc…Aici statul trebuie sa intervina ,deoarece daca politica unui guvern este de a nu impozita si pune la plata a CAS ului sau pentru pensie pe cei din mediul rural ,tot statul trebuie sa plateasca cota ce-i revine din aceasta neglijenta sau inechitate sociala …si nu sa ia tot de la CAS ,pentru toti ca mai apoi sa vina cu declaratii populiste ,politice si electorale ca face eforturi pentru plata pensiei si a sistemului medical din Romania ….
  Dar tot nu se regasesc banii CAS in asistenta medicala si medicamentele compensate ,desi populatia activa din mediul urban plateste …pentru ca nu toti cei care platesc CAS,populatia activa din mediul urban ,beneficiaza de serviciile medicale gratuite si medicamente compensate…..pentru ca foarte multi sunt din fericire sanatosi si nu au nevoie …De exemplu eu ,am platit pana acum 31 de ani CAS ul si nu am beneficiat vreodata de vreun medicament compensat din farmacii si am beneficiat o singura data ,10 zile in 31 de ani de serviciu medical gratuit in spital …Inteleg sa fiu solidar cu cei care au nevoie de aceste servicii …sa fiu solidar cu cei care au platit si platesc CAS …de la cei tineri la pensionari proveniti din campul muncii si nu pensionarii beneficiari de pensia minima garantata sau cu cei din mediul rural care nu au platit si nu platesc vreun impozit ,taxa ,CAS,fond de pensii dar beneficiaza de invatamant gratuit ,asistenta medicala gratuita ,medicamente compensate,pensie minima garantata bilete tratament,aparare si securitate in comunitate (armata,politie) ,justitie ,servicii ale primariilor si consiliilor locale etc etc….toate pe cheltuiala bugetara a statului …De aia falimenteaza statul pe timp de criza ,de aia impovareaza pe cei activi din mediul urban,de aia suprataxeaza si astfel paralizeaza initiativa privata ,sufoca mediul de afaceri ,de aia nu-s bani pentru investitii si relansare economica ….Pentru ca statul si toate guvernele de pana acum ,inclusiv PDL -Boc au fost si sunt un foarte prost si iresponsabil gestionar si administrator al tarii……pe un calcul simplist : 40% din populatia tarii se afla in mediul rural si nu platesc statului impozite si taxe,CAS,somaj,fond pensii etc…10-20% sunt in plata de la stat ..total sau partial ..pensii minime garantate de stat,asistati social ///someri si pensionari unde intervine statul pentru completarea fondurilor ….
  Raman 40-50% in mediul urban care platesc ..din care daca scazi pe cei de mai sus si copiii…abia daca mai raman sa plateasca 20-30% pentru restul populatiei ….si astia sufocati de taxe,impozite pe salarii si profit etc etc si oricand in pericol de a trece inn tabara celor care nu platesc..consumatorii de fonduri bugetare ,fonduri de pensii,fonduri CAS ,de somaj .
  Mai e mult pana departe …in Canada par exemple ….

 15. NG..In chestiunea ridicata de tine trebuie inceput cu distribuirea de pliante locatarilor,locuitorilor ,in care sa se explice acestora avantajele si costurile anveloparilor ..cat plateste cetatenul si cat statul….ca la Romtelecom ,Orange etc etc….Un pliant simplu 1/2 din A4….avantaje,costuri explicite,adrese de societati pe asemenea servicii chiar si in relatii contractuale cu primariile ,Cons jud pentru a simplifica procedurile si a reduce stresul cetatenilor ..societati care sa se ocupe de aprobari,de executii a lucrarilor si de traseul birocratic al banilor ….cetatenii doar sa semneze in cunostinta de cauza acordul de principiu pentru efectuarea lucrarilor si la sfarsit sa plateasca cota care le revine si sa semneze receptia lucrarilor alaturi poate de un delegat al primariilor …poate sa plateasca si in rate cetatenii direct catre societatile executante ..pe partea care le revine …
  Poate o licitatie la Cons jud,primarii pentru efectuarea acestor lucrari de anvelopare in intreaga localitate …cu obligatia prevazuta in caietul de sarcini ca societatea castigatoare (sau societatile ) sa se ocupe de la promovarea si distribuirea pliantelor simple si explicite la locuitorii localitatii ,pregatirea documentelor, obtinerea aprobarilor pentru anvelopari etc etc ,pana la receptia lucrarilor si incasarea banilor ..de la stat si a cotei care le revine cetatenilor …Toate pe considerentul ca e vorba de bani publici ..e vorba de simplificarea traseului banilor publici ..de la stat la executantul lucrarilor ..fara implicarea cetateanului ..sau a asociatiilor de locatari…..
  ceea ce ar face atractiva oferta guvernului …
  Astfel NG nu va fi obligatorie existenta asociatiilor de locatari care mai mult complica existenta cetatenilor si de multe ori interpreteaza gresit sau tendentios ofertele primariilor,ale guvernului ,etc etc
  NG…As putea sa simplific sau sa explic in detaliu opiniile mele pe aceasta tema …dar cred ca ai inteles corect ceea ce am scris…..

 16. Moro

  Corect,dar cred ca nu ai inteles principiul conform caruia prin noul proiect al MDRT statul(aici MDRT)nu mai asigura cofinantarea ci subventioneaza dobanda la creditul luat de asociatii si il garanteaza.In solutia data de tine,ar insemna ca firmele care vin cu oferta sa preia sarcina cofinantarii si implicit sa se crediteze ele cu dobanda subventionata si garantia asigurata si sa recupereze de la locatari sumele respective,neaplicand dobanzi la ele evident.Interesant….doar ca iarasi vom avea de a face cu eternele licitatii,contestatii…Pare mai usoara insa varianta doi,acea cu primariile care sa contracteze creditul necesar pentru intreaga localitate urmand sa recupereze sumele pe acelasi principiu si sa atribuie prin licitatii lucrarile.Asa banii ar fi disponibili mai rapid nu in functie de starea bugetului.

 17. Noapte buna tuturor!
  Madalina,o noapte calda…la noi e deja toamna si noptile reci…

  Administrator:
  Multumesc N.G.
  Noapte buna!

 18. @N.G. & Cmoro….
  Personal nu agreez variantele mamut gen o singura comp sa cistige totsi totul sa fie coordonat de stat-primarie in acest caz….
  Sa luam cazul unui bloc , nu are asociatie, dar vor anveloparea…..dc o majoritate de 2/3 vrea anvelopare atunci se poate spune ca toti vor acelasi lucru….se poate forma pe durata anveloparii si a rambursarii creditului o asociatie cu caracter legal..adica persoana juridica…..se ia imprumutul si se face shop around ptr blocul lor si se contacteaza lucrarea la cine vor ei…..binenteles cu indeplinirea unor norme minime de anvelopare termica in raport cu regimul local de temperatura iarna….si fiecare isi vede de treaba lui…ma refer la fiecare bloc….cu cit e gramada mai mare cu atit se practica preturi mai mari si sunt mai greu de controlat cantitativ, caliattiv si la termenul de predare….
  Poate imi spuneti si mie tehnic in ce consta anveloparea termica, doar exteriorul, ext si interior, si cam ce s-ar pune pe ext…..si poate si alte cerinte…..
  In felul de lucru individual nu mai apar contestatii, licitatii…etc.
  se termina cu bilciul incurajat de guvern si primarii ptr ca executantii sunt uneori clientela politica….ceea ce pe aici prin Canada nu prea am auzit ca exista ptr ca primariile sunt apartinice…..
  Cmoro…cred ca in mare ai inteles esentialul dar diferenta este enorma intre Canada si Ro…. asta nu inseamna ca prin pasi bine ginditi nu se poate ajunge aici….trebuie bunavointa si a se renunta total la a copia vreun sistem vest-european…..ptr ca statul nu are atitia bani ca sa creeze un stat social de tip european….
  Motorul este urmatorul…sa se dea de lucru masiv prin investitii in infrastructura ….si prin investitii in agricultura…..dc. in infrastructura se poate mai usor in viziunea mea….in agricultura TREBUIE REASEZATE PE BAZE REALE RELATIA PROPIETAR-ARENDAS….AM MAI EXPLICAT ASTA IN TRECUT si inteleg ca acum este un eldorado mentinut de stat ptr a se imbogatii unii….iti dau un exemplu…Culita tarita a inchiriat insula mare a Brailei pe nu stiu citi zeci de ani… cine a permis asta merge automat dupa mine la puscarie pe cel putin 10 ani ptr subminarea economiei nationale….
  O inchiriere intre stat si un arendas se face pe baza unui contract competitiv si reciproc avantajos.. nu pe principiul…iti dau 100 euro la ha si nu te intereseaza ce fac….
  pretul griului, se stabileste de un board in raport cu pretul de bursa la bursa agricola din Braila….griul, porumbul etc se cumpara numai de acest board in toata tara…si el il vinde mai departe…se elimina samsarii…deci s-ar putea …vointa sa existe…..

 19. Aurelio din Texas,

  Te’am mai avertizat ca Elena Udrea este ministru, nu precupeata, deci daca vrei sa afli pretur blocurilor, contacteaza si tu pe cineva de la Remax. Nu intereseaza absolut pe nimeni ideile tale de investitii, dar daca tot insisti, fa si tu un “biznisplan” si propune’l unei banci care sa te finanteze, EU nu este bancher, este ministru.

 20. N.G. Programul de reabilitare termica in varianta actuala, cu cofinantare de la MDRT de 50% si contributia proprietarilor de 20% continua, anul acesta doar pentru a finanta lucrarile incepute anul trecut, din lipsa de fonduri. Vom finaliza chiar si in aceste conditii aproximativ 29.000 de apartamente. In functie de alocarile bugetare pentru anul viitor, vom incerca sa finantam in special locuintele celor care au venituri mai mici. Chiar daca nu am fi fost obligati sa regandim acest program din cauza lipsei de fonduri, tot ar fi trebuit sa decidem daca este corect sa finantam de la bugetul statului lucrari de crestere a confortului termic al locuintelor pentru cei care au venituri mult peste medie si si-ar permite lucrarile pe banii lor. O Alta discriminare care o face programul vechi este intre cei care stau la bloc fata de cei care au locuinte unifamiliale(case). Apoi, in Romania sunt aproximativ 3.000.000 de aprtamente. In ritmul de reabilitare de anul trecut, unul bun, avem nevoie de 100 de ani pentru a le finaliza pe toate. Nu putine au fost cazurile in care proprietarii care au beneficiat de progam, s-au plans ca suma platita, 20%, a fost egala sau chiar mai mare decat suma de 100% platita de cei care si-au reabilitat pe banii lor locuintele, contractand singuri lucrarile de constructii, nu prin primarii. Diferenta venind din interesele organizatorilor licitatiilor, se pare. Asa se face ca avem locuinte reabilitate cu 1500 de euro dar si cu 30.000 de euro. Desigur ca am dispus controale in aceasta situatie si am introdus standarde de cost pe metru patrat. O alta situatie intalnita foarte des a fost cea a actelor aditionale ce majoreaza contractele de lucrari initiale. Am dat ordin ca niciun astfel de act aditional sa nu fie platit. Deci, uite o serie de probleme pe care le are programul vechi. Noul program prin care cei care doresc sa isi reabiliteze locuintele si nu vor sa astepte 100 de ani sa le vina randul pot sa isi un credit de la CEC sau alte banci ce se vor alatura MDRT, pe 5 ani. Creditul este garantat de stat si dobanda este platita in totalitate de MDRT. Deci beneficiarul plateste doar ratele, pe care si le amortizeaza in parte din economiile de la factura de intretinere care se micsoreaza consistent iarna. Este categoric un sprijin pentru cei care doresc sa isi creasca gradul de confort al locuintei. Cat despre problematica asociatiilor de proprietari, am finalizat o lege extrem de importanta la minister. Este vorba de legea locuintei, condominiului si a asociatiilor de proprietari. Dupa ce o vom discuta cu cei implicati, va fi in dezbatere publica si apoi aprobata. Deci problema se va rezolva.

 21. Romancele sa se marite intr-o anumita tara.Acea tara asigura un apartament gratis,nici macar nu platesc impozit la el.Tinerii din tara asta nu au perspective in romania,sa plece.Devenim din ce in ce mai putini din cauza vostra.Voi politicienii ne goniti.

 22. Ce stie Boc cel mic despre economie,despre ministere,(despre sanatate,despre turism,despre agricultura,despre transporturi,despre restul ?Imi face impresia ca e zero barat.Videanu ce stie?Mai stie altceva decat sa faca afaceri cu statul si sa fure?Blaga bugetarul cel “sarac”…
  Dar elena udrea ce stie despre turism?Turism ce inseamna?Plimbari cat mai dese prin china sau in oricare parte a globului?

 23. Ati promis ca faceti,nu o dati la intors ca nu aveti bani,atunci de ce ati promis?Puneti din buzunarul propriu,ati promis.

 24. Vom face salariul minim 400 euro pana in 2016,vom face 100.000 locuinte,von elimina din taxe si impozite,ce minciuni mai bagati?Ne-am sarurat de voi,sunteti zero barat,niste hoti mincinosi,asta sunteti.Ar trebui sa ajungeti dupa gratii si pentru ca inselati.

 25. Pun pariu ca pana in 2012 nu va veti plati datoriile si le veti pasa celorlalti,atunci de ce sa va votam?Pentru hotie,gratie,eleganta,inselaciune,incompetenta?Ar trebui in 2012 sa va retrageti singuri in 2012,daca nu sunteti nesimtiti.

 26. Cei ce au candidat sa ne reprezinte in parlament au avut si ei niste proiecte,brusc cineva i-a pus in alte domenii decat aveau in proiectele alea si proiectele au picat…tot inselaciune e si aia.

 27. PDL ce sanse are cu “basescu”,boc,videanu,blaga,boureanu,branza w,etc in 2012?Voi sperati sa prindeti bucurestiul,adica sa il prostiti.Sa presupunem ca pacaliti bucurestiul,bucurestiul nu e toata tara.

 28. doamna udrea, .. vai, doamna udrea … imi inchipui ce greu trebuie sa va fie … daca aia de pierd 100 de lei din alea 400 pe care le castigau inainte sunt asa de disperati, d’apai dumneavoastra care ati pierdut dintr’un foc 168 de milionae de lei … virgula 6 … nici nu vreau sa ma gandesc ce lovitura a insemnat asta pentru dumneavoastra … io’s alaturi de dumneavoastra in greaua pierdere suferuta … fiti tare … pana la urma, incet-incet, dumnezeu va avea grija de toate … 🙂

 29. poate va’ntrebati de ce am despartit in comentariul anterior cele 168 de milioane de “virgula 6” .. nu, nu’i la ‘shto … “virgula 6” desi pare insignifiant nu este … un om cu salariul mediu nu’l castiga pe “virgula 6” intr’o viata … astea’s sumele ce se afla’n varful pixului unui ministru … d’aia’si permite ministrul sa “consume” 100.000 de paini ca sa se dea cu elicopterul pana la botosani cand vrea muschiii lui … si d’aia e lupta asta pe viata si pe moarte intre politicieni … si noi ca prostii stam pe margine si facem galerie unuia sau altuia dintre imbuibati … 🙂

 30. Pentru BABA KATRINA

  Nu stiu ce ai cu mine ca ma tot curtezi.vrei sa te i-au de nevasta? stai in banca ta, am intrebat pentruca nu stiu daca este rentabil sa sufocam orasele cu blocurii ca pe timpul lui ceausescu, care au devenit costiuge vii, si necesita foarte multe cheltuielii pentru incalzire, canalizare si nu au nici un randament

  In Dallas in ultimii 20 de ani au construit mii de case, unde erau cimpii acum sunt orase in nordul Dallasului, si case foarte ieftine nu ca in Romania de sute de mii de Euro, eu sunt Ing constructor, este o nebuneala ce se intimpla in Romania, eu construiesc case ecologice desteapt-o ecologice din otel special, case tip vile de 200-300 mp, cu piscina si sistem de producerea energiei electrice folosind apa din piscina ai inteles? case care costa circa 50-60000 de dolarii nu Euro ai inteles BABA KATRINA? asta este iesi afara din oras si aeriseste orasu, aceste case au canalizare propie, cu sistem de epurare a apei menagere care o scoate curata sa ude gradina si sunt scumpe la circa 30000 de Euro CAM ASA AR VENI VORBA DOMNULUI BASESCU SE POT CONSTRUI CASE SI CU MAI PUTIN SI DADEA SI SUMA 30000 DE EURO, MAFIA DE CONSTRUCTII VA RUPE VA IA BANII DE 3 ORI S-AU POATE MAI MULT

  Si te rog frumos BABA KATRINA daca vrei sa i-mi spui ceva particular i-ti dau adresa de Email

 31. doamna udrea … in expozeu ne spuneti mai intai ca sunteti grabita pentru ca “vinerea e zi scurta pentru bugetari” … aproape de sfarsit ne spuneti ca “sambata e o zi lucratoare” … nu mai inteleg nimic … 🙂

 32. domana udrea … mie imi plac cifrele, v’am mai spus’o si alta data … d’aia ma leg mereu de ele … spuneti dimneavoasta’n jurnalul “zilnic” ca rectificarea bugetara de 168 virgula 6 milioane de lei “v’a schimbat tintele da’ nu si intentiile” … adica in loc de 7000 de case anl cat ati fi construit daca aveati si cele 168 virgula 6 de milioane de lei acuma o sa construiti 1400 … rectificarea bugetara e de aproximativ 40 de milioane de euro …. presupunand ca intreaga suma rectificata o s’o taiati de la constructia de case anl inseamna ca o casa din alea 5600 pe care nu le mai puteti constru din cauza acestei rectificari bugetare ar fi costat cam 7200 de euro … ieftin, doamna, ieftin … 🙂

 33. domana udrea … trecem peste ridicolul sumei ce rezulta din calculul anterior … am considerat ca intreaga suma “rectificata” ar fi fost folosita la constructia caselor anl … rezulta pe cale de consecinta … vedeti ce tare’s la vorbe? … rezulta, spuneam, ca daca din rectificare s’au dus cele 5600 de case anl toate celelalte programe merg inainte … si argumentul “nu sunt bani din cauza rectificarii bugetare” nu mai merge in alta parte … asa’i? … 🙂

 34. doamna udrea … scuze … da nu ma pot abtine … nu vreau sa credeti, voi politicienii, ca’n tara asta’s numa naivi pe care’i puteti duce de nas cum vrea muschile voastre … le trantiti niste vorbe si ei cad in fund de admiratie … cu prietenie, nelu

 35. imi place ce am citit ,nu am inteles nimic, dar ,va pot spune ca eu mi-am dorit o casuta mica dar nu am reusit deoarece nu am indeplinit conditiile impuse. Ma gandesc de ce trebuie sa fii casatorit in tara asta ca sa fii in rand cu lumea?

 36. doamna udrea … in 9 aprilie 2010 ati avut un articol cu titlul “Si lucrurile incep sa se miste spre bine” … ieri 20 august 2010 scriati in jurnal ca “Lucrurile incep sa se miste” … hm … si atunci incepeau … si acuma incep … da’ cu inceputul celalalt ce s’a intamplat? … nu am chef sa scriu prea mult … doar ca’mi miroase a abureala … 🙂

 37. domana udrea … mie nu’mi suna prea bine chestia asta … “la tvr va avea loc o emisiune la care voi participa chiar eu … ” … suna a “maria mea” sau “inaltimea mea” … sau “sfintia mea” … era mai elegant si mai modest daca puneati “si” in loc de “chiar” … fara suparare … cu stima, nelu … 🙂

 38. doamna udrea … daca cineva spune “Decid că este nevoie de controale zonale …” mie nu’mi pare a fi o decizie … mie decizie mi s’ar fi parut daca spunea “Decid sa se faca … ” … sa’mi fie iertata indrazneala, da’ io asa gabdesc … taraneste … 🙂

 39. Doamna Mnistru

  Multumesc mult pentru precizari,pentru noi cei care putem da raspunsuri celor interesati este extrem de important sa dam raspunsul corect si informatia exacta si utila.Incepe sa ma supere tendinta celor din opozitie de a tranti oamenilor drept scuza a nerealizarilor lor stoparea cu intentie a programului de reabilitare termica doar pentru a da ei bine…Ma gandesc foarte serios ca impreuna cu colegii mei dupa finalizarea legii respective si a noii abordari a reabilitarii termice sa ducem o campanie de informare corecta a celor interesati si care din pacate nu sunt constituiti in asociatii de locatari lucru general valabil aici.Din punctul meu de vedere un sprijin in munca unui ministru cu proiecte noi si utile,ar putea fi consilierii locali indeajuns de liberi pentru a comunica cu oamenii a-i informa corect si chiar de a-i incuraja sa adere la proiectul respectiv,pentru ca stim ca oamenii sunt in general sceptici la noutati mai ales daca trebuie sa plateasca.Din pacate de cele mai multe ori munca unor consilieri dupa ce devin alesi se limiteaza la a participa la sedinte si cam atat,ori daca sunt si minoritari nici macar un proiect nu pot initia sau duce la bun sfarsit din lipsa de voturi.Astfel ca din punctul meu de vedere,ii consider o”armata” cu o energie irosita care ar putea fi folosita in relatia directa oameni si guvern cel putin acolo unde nu exista senatori si deputati ai puterii si de ce nu,un ajutor pentru intelegerea completa si corecta a unor proiecte initiate de ministrii si asigurarea accesului tuturor la informatia respectiva.E doar un punct de vedere,dar pot spune ca sunt destul de multi consilieri tineri indeajuns de idealisti incat sa faca o astfel de munca…
  O zi frumoasa si asteptam urmatoarea fila de jurnal… 😉

 40. doamna udrea … spuneti ca veti vorbi la tvr despre “despre nevoia de implementare a strategiei pe care am realizat-o anul trecut.” … asa deci … anul trecut ati facut o strategie … si acuma, dupa un an, vorbiti despre nevoia de implementare a ei … mda … e tare … 🙂

 41. Cenushares

  Ce faci dragul meu…recuperezi de aseara… 😉 ?

 42. gabriela … text nou … tinta virgina … eram suparat ca ai fost p’aici si nu mi’ai aruncat si mie o sageata, doua … 🙂

 43. doamna udrea … am inteles … alea 5600 de apartamente anl au cazut la rectificare … da’ sa ne concentram asupra celorlalte 1400 … sigurele … daca tinem cont ca anul “constructoricesc” mai are vreo doua luni ar insemna ca vreo mie dni cele 1400 de apartamnete ar trebui sa fie deja gata … sunt? … ca daca nu’s vor fi probabil sanse mari ca si asta cu cele 1400 de apartamente anl construite anul asta sa fie o gogoritza … la fel ca alea 7000 … 🙂

 44. Ai nevoie de sageti…de ce mintea ta brici nu te ajuta… 😉 ?

 45. @n.g.
  cenush a ramas pe pilot automat, daca ai fost atenta are cu predilectie doua tinte: basescu si elena udrea… intre el si ciutacu e diferenta doar de solda…hihhiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 46. Cenushares

  Sa stii ca nu te ajuta cu nimic analizele tale pe text…dimpotriva,si nu pari decat un disperat”tocmit”sa demoleze tot…

 47. Finalizarile apartamentelelor se pot face si cand se face mai racoare afara, pentru ca finisajele dueraza destul de mult si se fac in interior

 48. E bine ca se fac si 1400 de locuinte decat deloc. Cat despre finalizarea lor, pana la sfarsitul anului mai este

 49. domana udrea … m’am plictisit de analiza pe text … o sa ma opresc aici … doar una mica si am incheiat … am tremurat, citindu’va jurnalul, la gandul ca o sa vina seara si n’o sa terminati toate treburile importante ale tarii care asteapta sa fie rezolvate la ministerul ce cu onoare il conduceri … cand am vazut ca s’a facut ora 15.00 si ati rezolvat doar o mica parte din ele incepusem sa ma’ndoiesc ca veti reusi … mai ales ca grasii, aia de stau in spatele slabilor, erau toti cu gandul la plecare si la vilele pe care le au pe la fel de fel de sinai … nici n’am putut sa’mi beau ceaiul de la ora 17 din cauza agitatiei care ma cuprinsese… m’am linistit insa cand vazut ca seara mai aveati o singura problema … ce’o sa spuneti la tvr a doua zi seara .. inseamna ca pan’ la urma le’ati dovedit … strasnica femeie, potrivit job, mi’am zis … si am putut in sfarsit sa pun capul pe perna si sa dorm fara grija … stiam ca cineva acolo sus, la mdtr. are grija de mine … cu consideratie, nelu … 🙂

 50. Din pacate multa lume a crezut ce a aparut prin ziare, si cu siguranta irealitatea si antenele vor lasa stirile asa ca sa para mai grava situatia cu locuintele anl

 51. Controale la prioiectele care sunt din fonduri ar trebui sa faceti mai des, pentru ca daca se pierd banii nu se mai finalizeaza nimic

 52. Din lipsa de fonduri probabil nu sem ai pot duce saptamanal pe teren sa verifice…

 53. rasputin … doamnei udrea vreau, doar, sa’i atrag atentia asupra mea … pentru ca urmeaza sa’i transmit o idee interesanta de promvare a turismului care daca ar veni de la un anonim anost n’ar fi bagata’n seama … asa cred ca’s mai multe sanse sa fie analizata … 🙂

 54. Pentru irealitatea si antene dezinformarea cititorilor e cel mai important lucru. Sunt curios daca v-a contactat cineva pentru declaratii privind situatia anl, cu siguranta nu

 55. @n.g.
  misiunea lui este sa arunce cu noroi, urmareste-i postarile de cand e pe blog, vei observa ca nu a criticat niciodata decat basescu-pdl…in aparenta e neinteresat de politica si nici nu are simpatii …oare ? dupa cum presteaza e in solda liber…hihihiiiiiiii… nu mai spun ce comentarii are pe articole anti-udrea-pdl-basescu la gandul, jurnalul nat. etc… hihihiiiiiiiiiii

 56. gabriela … asteptam un atac (sageti) din partea ta … oricat de mic …. chiar minuscul … care sa ma inspire … 🙂

 57. rasputin … fabulezi … am spus ca asta’i singurul blog pe care intru … cand n’am mai avut voie p’aici am fost pe vox publica … in rest nu citesc, d’apai sa mai si intru sa comentez p’acolo pe unde zici tu … 🙂

 58. mie’mi place aici cu prietenii mei … ii cunosc … le stiu punctele vulnerabile … stiu cum sa ma feresc de atacurile lor … aici ma simt in largul meu … si’n plus, nici nu prea am mult timp de net … d’aia nici nu prea citesc postarile lungi … desi unele, cum sunt cele ale lui cmoro, ar merita … da’ nu ma destul timp … 🙂

 59. Cine sunt tinerii aia norocosi?Cine sunt aia 1400?tot politicieni sunt?tot securisti?tot hoti sunt?Pe bune nu stiu daca iau 100,in restul totul e o facatura,asta e anl.

 60. rasputin … puterea (basescu traian si pdl ) imi ia posibilitatea de a’mi cumpara mancare mie si familiei mele … puterea (basescu traiana si pdl) imi ia posibilitatea de a’mi incalzi casa la iarna … puterea (basescu traian si pdl) vrea sa ma omoare … si tu ce’ai vrea?… sa critic opozitia? … p’aia o sa’i critic cand vor fi la putere si’or sa vrea sa-mi ia ceva … 🙂

 61. Buna ziua,
  ne bucuram ca in jurnalul d-voastra nu uitati statiunile din Romanaia.
  In ceea ce priveste statiunea Baile Herculane, puteti descarca de la aceasta adresa peste 1000 de semnaturi : http://herculane.tv/Petitie_online_20100820.pdf , speram sa le folositi in scop util si sa nu dezamagim semnatarii !
  Puteti trimite mai departe adresa petitiei online si garantat acest numar o sa mai creasca.
  Semneaza si trimite mai departe acest link:
  http://herculane.tv/petitie-online
  O zi buna

 62. Buna ziua tuturor,sigur incepind cu DOAMNA MINISTRU si terminind cu cenushares pt ca nu-i asa cei din urma vor fi si cei dint’tii.
  Bon,desi trebuie sa spun ,ca nu-mi place sa intru in ,bucataria’nimanui si sa comentez,de data aceasta voi face o exceptie,o sa-mi dau si eu cu parerea.spun ca nu-mi place sa intru in bucataria interna a unui manager,asa cum este un ministru,pt ca,eu consider ca merita comentate REZULTATELE FINALE-atunci cind ele exisista.
  asadar doamna ministru,indraznesc sa va sugerez sa publicati o harta ,o harta cu lucrarile pe care ministerul dezvoltarii le are in custodia sa ,pt ca asa am vedea si noi amploarea lucrarilor,cine si unde se duc banii si nu-i asa in felul acesta se poate stopa orice fel de speculatie pe aceasta tema.
  pt moment nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul,dar daca veti oferii informatiile necesare ,cred eu vom intelege mult mai bine ce se intimpla in aceasta tara,unde se investeste,si de ce acolo unde lucrurile stau pe loc,sa vedem de ce stau pe loc.
  asa consider eu ca trebuie inteleasa transparenta.
  pe unii edili locali i-ati avantaja pe altii sigur ii veti supara.
  AGENTUL TERMIC-PD-L BUCURESTI,de fapt subventiile.se pare ca aici totul ramine cum am stabilit,vom continua pe bani publici sa finantam smecheria,incompetenta si evident SALARII,PRIME DE CRACIUN,ETC.
  asadar inchei asteptind din parte ministerului O HARTA PE TIPURI DE LUCRARI:
  ANVELOPARI TERMICE
  CONSTRUCTII DE LOCUINTE SI APARTAMENTE.
  despre turism nu vorbesc si nu comentez,as putea fi suspectat de conflict de interese,asa ca…………….
  va multumesc anticiapat in ideea ca sugestia mea se va materializa,daca nu,inseamna ca am reusit sa va trezesc interesul si,asta e.

 63. CENUSHARES-puterea si BASESCU TRAIAN ITI GARANTEAZA CONDITIILE PT ATI CISTIGA BANII PT MINCARE,PT INCALZIRE ,PT HAINE ETC.
  tu mai trebuie sa si vrei-DIN POMENI SOCIALE NU SE MAI POATE TRAII,ASA CA CENSHARES LA MUNCA.
  U.E.-incepind cu romania astepta ca o CAPACITATEA EXTRAORDINARA,ASA CUM ESTI TU,PT CA NU-I ASA TU IL SFATUIESTI SI-I CRITICI PE BASESCU PRES.ROMANIEI,O CRITICI PE ELENA UDREA SI GUVERNUL,DECI TU LE CAM STII PE TOATE.
  ASA CA,CONTINUIND LOGICA ,PT TINE AR FI FLOARE LA URECHE SA CISTIGI VRE- 2000 DE EURO PE LUNA,DA CE ZIC EU 2000 POATE 4000,asa ca draga censhares fa-le cinstea viitorilor tai angajatori si…………LA MUNCA PUTOARE,LA MUNCA…………….CIT VEZI CU OCHII,nu sta cu mina intinsa……………..
  daca vrei sa alegi FRANTA,FA-O CU MARE GRIJA,astazi,cei ca tine cu mina intinsa sunt vinati de francezi,de SARKOZI,UN FEL DE BASESCU TRAIAN IN VARIANTA MUSCHETARILOR…………HAAAAAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 64. frank … mda … ce sa zic? … imi garanteaza basescu traian conditiile de nu se poate … nici nu stiu de ce nu se repede toata omenirea aici unde basescu traian si haita garanteaza toate alea … sunt niste prosti aia care contiuna sa se chinuie’n america, germania, anglia sau australia si nu vin aici unde maretul conducator le’ar garanta de toate … 🙂

 65. singura garantie pe care o da basescu traian este aceea ca el, camarila si haita portocalie raspandita prin tara se vor imbuiba pan’or sa plezneasca … e singurul lucru sigur oferit de basescu traian romanilor … 🙂

 66. ***Zapa – cum îndrăzneşti, domnule, să trimiţi lătrăii la muncă? 🙄 Da’ unde te trezeşti ❓ Comunistule ❗ … Lasă, lasă că vine acuşi şi Katrina…
  Ce muncă? Ce e aia muncă? 😳

 67. sa zicem ca cele 1400 de apartamente anl promise se vor finaliza in acesta an … se vor finaliza … poate constructia lor a inceput de unu, doi sau cinci ani … da’ anul asta vor fi finalizate … din alea 1400 de apartamente trei sferturi sunt garsoniere … si restul apartamente cu doua camere … intr’un bloc anl sunt vreo 50 de apartamente … deci anul asta se va reusi exceptionala performanta de a finaliza mai putin de un bloc pe judet … mda … e intradevar un lucru cu care poti sa te impaunezi … chiar ma mir ca nu se discuta mai mult despre chestia asta … 🙂

 68. am vazut si io emisiunea de la tvr … vorbe, propaganda si publicitate mascata … un fel de antena satelor … da’ am o nedumerire … daca a fost realizata pe litoral asa cum cred eu si daca tinem cont ca de la bucuresti pana la constanta e cam jumatate din distanta de la bucuresti la botosani si daca doamna udrea s’a deplasat acolo cu elicopterul asa cum cred eu inseamna ca astazi pentru o amarata de propaganda s’au mai consumat 50.000 de paini … in curand o sa sufocam industria de panificatie … 🙂

 69. aproape toti cei care scriu pe acest blog sunt intelectuali … de ce n’or putea unii dintre ei sa poarte discutii civilizate, principiale, bazate pe argumente? … nu inteleg … 🙂

 70. azi m’am enervat o singura data … cand am citit pe saitu’ realitatea ca “o tanara de 21 de ani s’a spanzurat cu o esarfa roz” … am inteles ce ghinion am avut ca m’am nascut in romania … 🙂

 71. cenushares nu aduc argumente pentru ca pentru unele situatii nu au ce argumente sa aduca, vor doar sa fie ca ei, nu conteaza adevarul

 72. @cenush
  psd a fost 15 ani la putere, pnl cel putin 4, pdl este de 2 ani, mai omule nu mai poza in independent, stii bine cine a nenorocit economia, stii bine cine a furat cel mai mult… nu mai vinde castraveti la gradinari…hihhiiiiiiii… ti-a luat lumea seama, mai ia si tu o pauza ca bate la ochi, arunci cu laturi sub masca satiricului independent, esti un ciutac la scara mini ?hihihiiiiiiiiii… balaceanu-stolnici si quintus …d.patriciu “te inspira”…(rita veverita) hihhiiiiiiiiii

 73. frank … tu, pentru ca nu ai cu ce sa’mi contracarezi argumentele beton incerci sa dai in mine … nici nu te intereseaza ca madalina ti’a sters un comentariu pe care l’a considerat probabil nepotrivit … 🙂

 74. Cei de la realitatea ar cam trebui sa se lase de meserie, ca tot baga stiri aiurea, fara sa verifice sursele, sa vada daca e adevarat…totul numai ca sa fie ei primii care anunta

 75. Gabi, irealitatea tv duce o campanie anti pdl si anti udrea de multa vreme, stirile sunt cum sunt tocmai apentru a incerca sa le strice imaginea

 76. @cenush
  p.s. pe timpuri faceai un clasament cu numarul de postari, incearca pe ultimele 3 luni…hihhiiiiiii…esti campion, tu realitatea tv si antena 3 ati criticat-o cel mai mult pe elena udrea !hihihiiiiiiiiii…astept

 77. rasputin … ne, ne, ne ne, neeeeeeeeee …. psd a fost 11 ani la putere, pdl a fost 10 ani (1990-1992, 1996-2000, 2005-2007, 2009-2010) si pnl 9 ani … 🙂

 78. Proiectele trebuie verificate mai des , dar de unde fonduri ca sa stai cu ochii pe contractori toata ziua. Este bine ca macar se face ceva

 79. rasputin … facusem un program care analiza blogul … nu cred ca’l mai am … si nu am chef sa fac altul … poate ca am cele mai multe postari … da’ ele’s scurte … daca e s’o iei dupa numarul de cuvinte nu cred ca’s pe primul loc … 🙂

 80. Ce program incarcat aveti , dar se si vede la cate proiecte aveti in derulare, fara multa munca e normal ca nu le-ati facut

 81. @AURELIO TEXANUL
  Te rog fa click pe linkul meu si apoi du-te la about complecteaza datele si lasa-mi un mesaj…te voi contacta….

 82. Ma bucur ca nu e adevarata stirea anuntata de moguli ca nu se mai fac blocuri anl. Conteaza ca se vor face si anul acesta, chit ca nu sunt asa de multe, ele oricum se vor continua si la anu si acum dati in folosinta mai multe decat au fost in stare predecesorii, asa ca nu vad rostul comentariilor ca sunt 1400 in loc de 7000

 83. rasputin … basescu traian a fost 6 ani ministru, 6 ani presedinte, 4 ani primarul bucurestiului …. el cata economie a distrus in anii astia? … el n-o fi furat in anii astia? … o fi, asa cum cred eu, cel mai bogat roman? … 🙂

 84. @ Sorin,
  Eu am intrebat un constructor cum se controleaza un proiect…..zero barat….se fac mai mult controale la legalitate, etc…dc. proiectul are toate aprobarile….asta e …..
  Pe aici pe unde sunt eu proiectul se realizeaza pe faze si nu se poate trece la o noua faza dc nu este controlata si avizata faza anterioara….de cine….primaria are un corp de citiva inspectori…care sunt chemati de constructor contra unei taxe….simplu,nu…ei nu controleaza orice ci strict faza respectiva….se stie exact ce se controleaza…..
  deci o sursa de venituri ptr primarie si peace of mind ca munca e bine facuta….

 85. mihai … pe vremea lui tariceanu se construiau cate 10-15000 de locuinte anl pe an … si alea erau fix-pix pe langa necesar da’ nu poti sa vii acuma si sa zici ca prognozatele 1400 pe anul asta sunt mai mult decat orice s’a facut pana acuma … nu poti … oricat de mult ti’ar placea asta … 🙂

 86. @cenushe…
  cu cost of doing business te-ai lamurit sper….
  cu nr de apartamente…nu stiu cite informatii avem ca sa ne dam cu parerea….
  personal nu contest si nu fac socoteli….
  vreau doar sa vad un bloc anl construit anul asta…poze, proiect, cind a inceput cit a durat, etc…
  subt date interesante si mai ales cit a costat….
  dupa aia vorbesc….

 87. rasputun .. te rog sa nu ma mai compari cu ciutacu … daca vrei sa ma compari cu cineva compara’ma cu mircica badea … 🙂

 88. buddywonca … nu ai tu informatii …. eu le am … ne’a spus doamna udrea … se vor construi doar 1400 de apartamente anul acesta si nu 7000 cate erau planificate pentru ca s’a rectificat bugetul cu 40 de milioane de euro … deci cu 5600 de apartamente mai putin pentru ca avem cu 40 de milioane de euro in minus … rezulta ca un apartament se construia cu 7200 de euro … dupa calculele doamnei udrea … ce nu intelegi? … 🙂

 89. Pe naiba s-a construit pe timpul lui Tăriceanu. Şi ce s-a construit s-a împărţit între ei, nimic nu s-a dat amărâţilor… Au furat liberalii de-au făcut scurtă la mână… Nişte nenorociţi, nişte derbedei nenorociţi şi numai rataţii pot avea nostalgii după aşa reziduuri umane… Din 2012 şi PNL va deveni amintire precum PNTcd…
  Aşa să fie!…

 90. silverstar … nici atunci nu s’a dat amaratilor … nici acuma nu se dau amaratilor … asta e legea politicii … amaratii au doar dreptul de a’i vota pe imbuibati … 🙂

 91. @cenushe…
  nu stiu exact de unde ai luat cifra de 40 mil euro….in fine nu contest calculul tau….deci iese ieftin… as vrea sa vad si eu cum….pe bune….poate aplic la proiectul meu….
  dar pe aici pe unde sunt eu si unde e piata libera si o batalie a preturilor fantastica…nu am vazut o casa de 100mp cu mai putin de 125000$…de aia sunt curios…..cu cit ieftinesc mai mult casa cu atit pot cheltui mai mult in infrastructura..dc. E.U. decide ca nu ma poate ajuta….

 92. @ Silver…
  eu te credeam o minte deschisa….nu ddoar portocalie….uita-te ce salarii au unii la companiile de stat si poate intelegi dece au asa de mari….mie imi e simplu sa inteleg….clientela politica….apoi am citit undeva ca dc. te duci la registrul comertului nu poti afla componenta consiliilor de administratie si cu cit sunt platiti…dece sunt banii contribuabililor…totul tre sa fie pe fata…nu-s ai PSd-ului, nu-s ai pdl-ului..nu-s ai lui Boc…nu-s ai lui E.U.

 93. Topul celor mai mari salarii de la stat

  •Romatsa 13.739 lei
  •Nuclearelectrica 7.420 lei
  •Autoritatea Aeronautică Civilă Română 7.318 lei
  •Tarom 5.070 lei
  •Hidroelectrica 5.020 lei
  •Transelectrica 4.070 lei
  •Romgaz 4.044 lei
  •Societatea de Administrare a Activelor Feroviare 3.821 lei
  •Romtehnica 3.811 lei
  •Complexele Turceni, Rovinari şi Craiova (între 3.610 lei şi 3.960 lei)
  •Registrul Auto Român 3.738 lei
  •Romavia 3.717 lei.

 94. buddywonca … 168 de milioane de lei impartit la 4.2 lei cat face un euro rezulta aproximativ 40 de milioane de euro … pe la noi … voi poate aveti alta matematica … 🙂

 95. buddywonca … ieftin … da’ n’ai sa vezi cum de e asa de ieftin … pentru ca pan cifrele alea e o minciuna de politician … care pune pe seama rectificarii bugetare propriile nerealizari … in ideea ca “multi vede putini pricepe” … 🙂

 96. Mai cenushe… eu nu fac calcule post…eu fac calcule ante….
  asa se obisnuieste….cele post le tin doar ptr mine….sa vad c. mi-a iesit profitul….
  Nu stiu dece esti asa de bun contabil acum…poate te oftici ca n-ai primit si tu un anl de vreo 8000 Euroi….de-ale ca la Birlad fara canalizare si apa curenta si cufac intre caramizi in
  camera….

 97. buddywonca … io nu le fac nici post nici ante … era doar o observatie … una care ma ajuta sa demonstrez cum incearca politicienii sa ne duca cu zaharelu’ … adica mai pe romaneste sa ne minta grosolan … 🙂

 98. @cenushe..
  mai dar tu chiar crezi ca exista politician care sa nu minta….sau sa nu duca cu zaharelu….
  eu am un proiect si am nevoie de ajutor in infrastructura…am si terenul, este in jona turistica distrusa prin inconstienta…zona turistica cu potential imens….avind in vedere ca eu pe aici am posibilitatea sa vad si sa compar ce merge ptr toate buzunarele….
  astept un raspuns….un parteneriat public-privat…mingea e in cealalta plasa…..vom vedea…eu sper ca bunele intentii nu sunt doar pe hirtie….oricum intr-un fel sau altul 2012 se apropie…..mai e timp….

 99. Buna Seara Romania Mea! Sau cea mai ramas din ea! Eu va astept in Piata Victoria sa ii dam jos pe acesti nemernic si tradatori de tara! Cand va hotarati sa veniti eu aici sunt! Nu plec nicaieri! M-am saturat de atata vorba! Nimeni nu mai facem nimic in Romania noastra! Oamenii da-ti afara de la munca ! Si mama domnului Boc spune ca : ” lumea tre sa lucre!” Unde stimata doamna sa mai ” Lucre” . cand copilul tau prost Emil , da afara oamenii! Emil Boc am impresia ca nu este in stare sa administreze niciun butic de tigari! Am ajuns de rasul curcilor! Imi pare rau Romania Mea! Am vazut si eu emisiunea de la TVR1, propaganda si minciuni, vorbe frumoase si nocive! si Romania Real este distrusa de tot! TVR 1 parca s-a transformat intro agentie de stiri a PD-L ului , nu mai reprezinta Poporul Roman, de multa vreme, cum si Zeul Zeilor Base, nu mai ” simte romaneste” . Sincer, aveam o placere nebuna, ca acel avion care s-a prabusit in Rusia, cu diplomati polonezi, sa fie cel cu diplomati romanii! Asa scapa Poporul Roman de greutati si il scutea de multe neplaceri! Si se termina cu comunsiti si pupincuristi astia care traiesc pe spinarea noastra! ASA CA ROMANIA ! IMI PARE RAU!

 100. va las … mi’am cumparat o drujba noua si ma duc sa m’antrenez putin cu ea … in ideea ca vor fi revolte sociale in toamna sau iarna asta … 🙂

 101. ***buddywonca – sunt foarte isteaţă ca să ştii şi tu fără să faci afirmaţii gratuite… Dacă aseară citeai cu atenţie ce am scris eu referitor la cei care trăiesc bine în România, astăzi nu ai mai fi umblat cu răutăţi… Şi nu sunt portocalie… Am culoarea oamenilor din jur…
  Gata! M-ai supărat… 😳

 102. aoleu, buddywonca …. n’as vrea sa fiu in pielea ta … 🙂

 103. @ cenushe…
  las mai cenushe …ii trimit niste ALEVE sa-i ia durerea de picior….si sa vazi cum uita…..intelegi…..fac si eu o pomana electorala….ca portocalii ei de pe unde-i ea nu au grije de necazurile ei….ca prea se zbate p-aci pe degeaba….dar cam are dreptate sarmana….pe vremea lu Tarita auzeam ca numai copilu lu nustiu care s-a calificat la programul anl si i s-a dat democratic casa pe undeva prin spatele casei scinteii….de…democratia incepea de sus…si nu se stie dc mai ajungea si jos….
  By the way….te-ai antrenat cu drujba….iti dau eu ce sa tai…te duci la Dorohoi si te apuci de taiat cofrajele alea noi din pozele cu ministrul MDRT…..ca pe vremea lu impuscatu….toate tre sa fie noi si puse la MM…asa se lucreaza la noi….curat…numai cu salopete noi….si cofraje neaparat noi….te rog sa ma ierti pe aici se refolosesc ca lemnu-i scump…..

 104. buddywonca … am vazut si io castile si salopetele noi din prima da’ mi’a fost lehamite sa mai zic si de ele … da … m’am antrenat … si mai fac si seara o tura de exercitii cu ea … acuma mi’am instalat niste momai prin curte si arunc cu pietre’n ele … 🙂

 105. Un zâmbet la temă 😆

  Un ţigan bolnav merge la medic. După ce-l consultă, medicul îi scrie o reţetă şi-apoi îi spune:
  – Uite, aici ai nişte pastile pe care le bei cu apă după ce mănânci. Asta-i o alifie cu care te ungi seara pe unde te doare. Şi aici sunt injecţiile pe care le faci în fese, câte una pe zi. Ai înţeles?
  – Saru’mâna, don doctor, sâ trăiţ, săru’mâna, am înţăles, si ţiganul dă să iasă. Dar o nelămurire tot avea el. Se intoarece de la uşa şi…
  – Don doctor, săru’mâna, don doctor, sâ trăit, da’ injăcţâili, don doctor, dacă nu am fese, pot să le fac în pălărie?…

 106. ***buddywonca – aşteptam să mă feliciţi. Articolul e scris de mine… 😆

 107. Mai sa fie ma uit si tot ma uit ….eu zic ca E.U. a facut bine ca s-a dus la Dorohoi sa dea startul la niste proiecte noi…dar chiar asa…aia p-acolo …s-au intrecut pe sine…cofrajedin scindurele parca sunt parchet….iti dai seama ce productivitate…..cite cuie au tras baietii….cita munca sa le dai jos si mai ales la grosimea lor….toate o sa ajunga lemne de foc ptr iarna…ce sa mai vorbim de reuse….p-acolo nu s-a auzit…..ce si-au zis aia…E.U. nu e specialista … e cu justitia, turismu;l si apararea….asa ca nu stie noi ne facem ca muncim din greu si dupa ce pleaca facem licitatie de desprins cofrajele…era sa zic cofrajutele…si care da mai mult ala e….

 108. Felicitari Silver….eci esti jumi juma….nu ,nu ma refeream la ai nostri tigani…ma refer la rusnaci, ucrainieni, lipoveni..etc….totusi imi place asa mai scoti un ban sa tratezi guta…..

 109. Ambitiile va sint mari ,sa speram ca si faptele vor fi pe masura .Dar inainte trebuie sa va desprindeti de citiva din PDL care soarbe fondurile europene destinate cu totul altor activitati .Se discuta mult pe tema asocierilor lucru bun am putea zice dar total gresit inteles de cei ce implementeaza strategii de alocare a fondurilor europene.Situatia este critica din toate punctele de vedere in Romania somajul ,lipsa unui loc de munca sint sintome ale colapsului .Observ cu uimire cum alti disponibilizeaza pe alti foarte usor :Cu ce vine statul in ajutor? Cu nimic sa inteleg! Dezvoltarea infrastructuri discutia anului 2010 face obiectul multor dispute intre edili si interesele lor de clan.Multe idei de dezvoltare au fi putut fi puse in practica dar interesul buzunarului este mai presus de interesul statului. Majoritatea populatiei spre exemplu cum pot contribui la bunastarea economiei ? Statul poate interveni in astfel de situatii aducind solutii optime si rentabile relansarii daca vrea ?? Dar daca nu doreste greul apasa pe cei ce sint inclusi in sistemul muncii.Trebuiesc calificati in constructii,fabricarea de boltari,borduri, diferite pavaje constructii ceramice. Daca vrei sa faci ceva pentru tara se poate ,nu exista ,,nu pot ,, Sint diferite ramuri ale industiei unde aprope 80% materia prima se gaseste aproape de nevolnic,curaj sa aibe doar,si un mic sprijin .

 110. istoria se repeta … v’am zis io ca toti sunt la fel …. si pe vremea lu’ nastase si acuma tot cofraje …. 🙂

 111. ***buddywonca – neinformatule! Gută fac numai bărbaţii… 😆 Cu cine crezi tu că vorbeşti?

 112. ha … ia de auzi … cica guta fac numa’ barbatii … 🙂

 113. @cenushe…
  asa-i ruminuu..atent…cu cofraj la indigo din elmne micute…sa prinda bine la poza….
  nu conteaza in rest….ca politicienii n-o au p-asta cu economia…nu aia reala ..aia de bani….cit s-or fi platit la cofrajele alea , mama, mama….da-i mina multa de lucru pe santier…tre sa aiba productivitate….Cit de nasty 4 case… au lasat-o mai moale cu dosarele lui..ii are la mina cu ceva…nu mai zice unul nimic de el…si fisu al mare a-inceput sa cucereasca herastraul la propiu si la figurat…primul an cind au iesit pe plus la ferma asa ca nu mai au nevoie de tusa Tamara….ba au inceput sa se plinga prin ziare ca firmele potocalii iau provocat inundatii in casa….miine poimine il da in Judecata pe presedinte si cere daune matyeriale si morale……

 114. @Silver…
  de cind ai iesit pe pensie nu prea mai esti la curent cu noutatile….e adevarat femeile care nu tin dieta nu fac GUTA , virtualmente….uite aici..deh e in engleza…probabil ca ai tinut dieta si acum te-ai potcovit la pensie…..
  “Shelly Rees-Langley had her first attack in the middle of the night. She was 38 years old. It came shuddering up from her big toe. ‘It was excruciating,’ she said. Her husband rushed her to hospital and the hospital diagnosed it as gout. It was Boxing Day and hospital staff asked Rees-Langley if she’d been indulging over the festive season. She had not. But she had been dieting.

  Dr Michael Snaith of the UK Gout Society, a charity which was formed a year ago to raise awareness of the growing affliction, believes the type of gout sufferer is changing and that many more women will develop symptoms in coming years”

 115. ***buddywonca – dietă ţin numai oamenii bolnavi. Eu sunt sănătoasă. Pe mine mă doare şoldul nu degetul… Ai înţeles acum? Românii sunt de mii de ori mai inteligenţi decât englezii aşa că… las-o baltă… 🙄

 116. A aparut si baba Oprescu cu dictonul mafiot “vinovatii vor plati, va jur”…
  Dc. nu-l chema de urgenta E.U. in Bucuresti…ne jura de la clinica unde e dl. Mircea Oprescu internat in Germania….

 117. ***buddywonca – Şoldul… Da’i mai simplu să spun piciorul.
  Oricum, şoldul meu e barometrul care-mi spune când se schimbă vremea… Vecinii mei nici nu mai urmăresc meteo pe TV-uri. Îşi iau informaţiile de la mine… 😆
  Mulţumit ❓

 118. @Silver…
  Partial….dar acum stiu unde s-o dau cind intreb de vreme….
  Da sa sti ca-ti pot trimite eu niste balsam d-ala chinezesc …stiu ca se gasea si-n Ro pe vremea impuscatului…..dc. te duci la Dragonul rosu…sigur gasesti….e pe tarii..culoare alba-tarie normala, culoare rosie-extra tare….si asa mai strici si tu un pic prognoza meteo…

 119. ***buddywonca – şi tu chiar îl crezi pe Oprescu – Muma Pădurii? 🙄
  Corb la corb nu-şi scoate ochii!
  Ce-a păţit personalul de pe ambulanţă, personal care a aruncat bolnavul în şanţ? A fost arestat şoferul… Ce putere de decizie avea şoferul?
  Ce a păţit medicul care a operat copilul de apenticită în loc să-i pună mâna-n ghips?
  Şi ar putea urma încă multe exemple şi crede-mă, nu-s bancuri… 😳
  Ce-au păţit medicii de la urgenţe, din oraşul meu care, după un control sumar, au dat-o acasă pe mama spunând că nu are nimic? Un om “sănătos tun” nu moare la 5 min după ce a intrat în casă, proaspăt venit de la medic…
  E de neimaginat ce se întâmplă aici…

 120. ***buddywonca – Da, îmi amintesc de un unguent în cutiuţă roşie, cu un miros extrem de puternic şi înţepător dar mie nu mi-a ajutat. Era bun unguentul cu venin de albine… Parcă aşa… Da’ nu ştiu dacă mai este… 😥

 121. ***buddywonca – de ce mă sperii? Mie mi-e aşa frică de medicamente! 🙄 Suport durerea numai să nu iau medicamente…

 122. @Silver,
  mie mi se pare ca era pe baza de venin de sarpe ala la care ma refer eu..si care arata si arata si aici lafel cum zici tu…
  Dar eu iti recomand frunza de varza cruda….pune in fiecare seara cind te culci….incearca vreo 2 saptamini si vezi pe urma….pe mama o ajuta…in special toamna…..
  oricum hai s-o dam pe birfe politice….e blog de policician portocaliu….trecut prin flacara violeta….se vede,nu!

 123. N-am stiut ca in Ro. se mai lucreaza cu canciocul….deci e productivitate mate….
  Personal sunt convins de bunele intentii ale lui E.U…..ce nu ma convinge e neprofesionalismul celor care se invirt in jurul ei si-si zic specialisti…..cofragute si cancioc…ha,ha,ha….

 124. ***buddywonca – ok, cu naturiste mai merge, sigur că o să încerc… Mai curând cred în varză…

  Începe tu cu politica… Merg pe mâna ta… 😆

 125. Mai da procurorii astia ai nostri trebuie sa ia depozitii ca sa-si dea seama dc. a fost explozie sau foc mocnit la maternitate….sau e o tehnica sa-o lase sa moara in timp si asa nu e nimeni vinovat…se mai intimpla , deh….

 126. Buddy

  Tot simbolic este folosit canciocul,doar nu era sa-i dea doamnei ministru betoniera in mana…parca ai luat-o si tu pe urma lui Cenushares… 😉

 127. ***Gabi – nu ştiu cum se va finaliza ancheta de la Maternitatea Giuleşti dar imediat va apărea o altă ştire bombă care o va băga pe aceasta în umbră şi în câteva zile, în uitare… N-ar trebui să ne mire…

  Pe ziare.com am lansat următoarea întrebare:

  Sa admitem ca unul, doi sau toti copiii arsi la Maternitatea Giulesti vor supraviatui…
  … care sunt sansele ca acesti copii sa fie normali, sa aiba o viata normala in conditiile in care creierul le-a fost prajit la peste 200 de grade cum s-a exprimat unul dintre procurori?… Asta nimeni nu spune… Sigur nu exista precedent… E greu de anticipat dar macar ca idee… In toata lumea nu s-a mai intamplat asa ceva… Suntem primii la toate!…

  Un coleg mi-a răspuns:

  nimeni nu indrazneste sa vorbeasca despre asta, Silvia !
  pentru ca fiecare STIE si cuvintele sunt la fel de insuportabile ca si cuvantul moarte. Viata e sfanta ; e importanta lupta pentru salvarea fiecarui copil. Cat despre viitorul, perspectiva, celor salvati, sa-i incredintam vointei si griji divine fara sa pacatuim imaginandu-ne. Suntem mici, miracole exista si ne depasesc. O zi frumoasa, draga Silvia !

 128. @N.G.
  N-am luat-o pe urma lui Cenushe…dar ai trait si tu si poate ai si muncit pe vremea lu Ceasca….regia e facuta ca pe vremea marilor colectivizari…cind se astepta cu stegulete si fanfara mai marii imparatiei…tie nu-ti miroase unpic numa asa cind te uiti la poze a reclama ieftina…ti-am spus un cofraj de meserias nu se face asa….si in loc de cancioc putea s-o puna sa minuiasca la butoanenele uinei betoniere…simplu..trealist fara cancioc si manusi…intelegi ridicolul situatiei sau ironia….
  Sa ne intelegem CE FACE E.U. incearca putini in tara , dar sa nu ne batem joc de necunoasterea ei in domeniu….cit cu cenushe..nu te pune putin pe ginduri aritmetica lui….lasind lao parte faptul ca-i negativist inascut….

 129. Buddy

  Ieri ziceai ca ceva similar a facut si Regina Elisabeta in America si spuneai ceva de respect si gesturi simbolice…eu zic sa te hotarasti in privinta semnificatiilor ori e simbolism ori reclama ieftina…Cred ca din cauza lui Ceasca nu mai putem privi nimic decat prin prisma tristelor amintiri si a similitudinilor.Aproape ca nu mai putem fi naturali din cauza asta….Hm…esti sigur ca nu ti-a furat cineva nik-ul ?

 130. gabriela … da … da … din cauza lui ceasca nu mai puteti voi, portocaliii, acuma sa’i spuneti lui basescu traian “stejarul din basarabi” … adica nu mai puteti fi naturali … 🙂

 131. @N.G.
  Sunt diferente….si diferente….una e sa plantezi simbolic un copac si sa faci printre altele ptr asta zeci de mii de km. cu un Royal air force one si alta e sa astepti echipat simbolic sa vina un ministru sa traga poze de incepere de proiect….intelegi…pai dc un proiect se face cu cancioc si minibetoniera…m-am lamurit…nu ma iau de manusi albe ca inteleg..mi se pare normal pina la un punct…dar minibetoniera si cafrajute…hai sa zicem ca nu avea regulile de protectia muncii parcurse si i s-a dat un cancioc …dar sa pui mini malaxor in poza…ne ia astia de prin strinataturi de republica bananiera pe undeva prin africa sau america latina….intelegi pina si simbolismul lasa de dorit in tara…sau e gfacut in bataie de joc….

 132. oh, doamne … abia astept jurnalu’ de maine … sa’l fac varza asa cum l’am facut si p’asta de azi … poate in felul acesta o s’o ajut si pe silverstar sa’si trateze articulatia coxo-femurala … 🙂

 133. @ N.G.
  Uitel pe cenushe ii da gratis materie prima lui Suilver ptr soldutu ala…
  eu i-as face o propunere lu E.U….sa-l puna purtator de cuvint la MDRT pe cenushe si garantat se vor rezolva multe in special la imagine si procente ptr o eventuala candidatura la primaria capitalei…m-am prins….Cenushe da p-acii numai interviuri cistigatoare…eu asa as face…. vezi si obama…si-a pus cei mai tari adversari in functii de raspundere..in idea unitatii de monolit si de idei…adica gindim diferit dar cintam p-o singura voce…chiar si falsa….

 134. tu esti faraoane ala imbalsamat de la antipa? … n’am stiu ca esti faraon … ma gandeam ca esti vreun palmas d’al lu’ ramses … 🙂

 135. multumesc, buddywonca … daca’o s’ajung unde zici tu o sa trag io niste sfori p’acolo si’ti fac si tie infrastructura aia … 😉

 136. S e fac marii speculatii pe seama tragediei de la Maternitatea Giulesti, acum cu afacerea dedectoarelor de fum.

  Iată că din păcate până şi pe seama tragediei de la Maternitatea Giuleşti s-au făcut deja nişte calcule şi nişte aranjamente, din care firmele puterii să câştige bani frumoşi.

  Potrivit unui comunicat de presă de azi al Ministerului Sănătăţii, ministrul Cseke Attila a dispus ca instituţia pe care o conduce să demareze o amplă licitaţie pentru achiziţionarea unor avertizoare de fum care vor fi montate în toate unităţile sanitare.

  Ce nu ştie însă Cseke Attila este faptul că, la nivelul căpeteniilor pedeliste şi udemerite, s-a stabilit, în cadrul unei întâlniri în Modrogan, că nu va fi organizată nicio licitaţie, iar acest imens contract pentru achiziţionarea unor avertizoare de fum va fi acordat prin atribuire directă unei firme extrem de cunoscute, evident o firmă apropiată de PDL. Acum de PDL, căci societatea respectivă a fost în permanenţă prietena tuturor partidelor care s-au perindat prin Palatul Victoria.

  Săptămâna viitoare revenim cu amănunte despre această mega-afacere.
  din Cotidianu

  Doamna Udrea,

  Opritii aceste suspiciunii, am sa vorbesc cu Gigi Becali s-au Dan Diaconescu sa le faca donatii, am gasit o firma specializa=ta care le vinde cu 10$ asa ca nu va mai faceti probleme Becali i-si permite sa de-a 1 milion de dolarii pentru 100000 de dedectoare este un om a lui Dumnezeu si face fapte bune am sa il contactez eu nu cistig nimica doar ii fac legatura cu firma

 137. @Aurelio Texanul
  Mai Aurelio, esti om serios sau nu…te-am rugat ceva dc. te intereseaza o afacere…cauta-mi postarea anterioara tot aici…
  Astept Texasul….de aici din Canada-ontario….

 138. Felicitări din partea mea pentru ideea, de a avea un blog, e un lucru modern și european. Și felicitări pentru faptul că rezistați la o asemenea presiune mediatică, atâtea campanii de presă, televiziuni, ziare care toată ziua doar dezinformează și caută orice greșeală care ați face-o, oricât de mică ar fi. Dar, că să aveți și dumneavoastră și partidul dumneavoastră vreo șansă la alegerile care vor veni, trebuie în cel mai scurt timp, maxim 1 an, să aveți realizări extraordinare … ori aduceți 5-6 milioane de turiști pe an, ori faceți 1000 de km de autostradă, ori faceți marea unire dintre Moldova – Romania … ceva foarte foarte tare ! Dacă nu, vă așteaptă soarta celor care au condus România între anii 1996 – 2000, adică un fost președinte de țară care dacă apare la televizor face un rating de 0,00001, foști prim-miniștrii care trăiesc total în trecut și în ce intentii au avut ei odată, etc. Sper să reușiți ! O zi bună !

 139. Boc trebuie sa-si de demisia pentru ce s-a intamplat la maternitate si sa raspunda penal.El e primul vinovat.De acolo sa se porneasca,nesimtitul isi declina responsabilitatea in gradina altora.Asta e monstru.

 140. Am dat frate nu pot sa intru pe blogul tau si nu ma intereseaza afacerii vreau numai sa o pot ajuta pe Doamna Udrea

  O zi buna

 141. Am incercat cu aurelio texanu, cu texanu, cu aurelio, e prea lung e prea scurt, ca este numele asta, la password ca nu este bun, am incercat nu se poate sory

 142. La cnas si cjas-uri sunt peste 7000 de functionari ce nu sunt medici sau nu au nicio pregatire in domeniu,dar papa banii sanatatii.

 143. Mai baiatule esti bagat tare si pe comentarile dela Cotidianu nu schimbati nimica daca nu treceti la fapte, si faptele fara banii nu se pot face, banu vorbeste in toata lumea dar nici unul nu se gindeste ca mine nu mai este…..in pielea goala am venit…..in pielea goala plecam fratilor, nimic nu am adus pe lumea asta si nu avem voie sa luam ceva, mai sunt obiceiurii ortodoxe sa imbracii mortu cu haine noii si pantofii noii, ce mentalitate de oamenii nebunii, ingoapal cum ingroapa arabii si evreii intru-n cearceaf iar hainele noii si pantofii dai la un amarit sti ce a zis ISUS? la preotii si fariseii? plecati de aici ca nici nu va cunosc, astia au sarit in sus……si Apostolii cum Doamne nu ne cunosti? nu am prorocit noii? nu am mers la Biserica? plecati nici nu va cunosc, CIND AM FOST BONLAV NU MA-TI INGRIJIT, CIND AM FOST GOL NU MA-TI IMBRACAT, CIND AM FOST INCHIS NU MA-TI CAUTAT…CIND DOAMNE AU ZIS EII TE-AM VAZUT GOL? SI NU TE-AM IMBRACAT S-AU AI FOST BONLAV SI NU TE-AM INGROJIT SAU CIND AI FOST IN INCHISOARE SI NU TE-AM CAUTAT?…..CIND A-TI VAZUT UN APROAPE STRAIN SI NU A-TI FACUT CE-A CE TREBUIA SA FACETI ….PENTRUCA DACA LE FACETI MI-E MI LE FACETI…….ASA CA LUATI SEAMA LA VIATA ASTA TRECATOARE IAR LA JUDECATA SPUNE CA IOAN IN REVELATIA LUI DIN APOCALIPSA A VAZUT UN SIR MARE DE OAMENII CARE STATEAU INAINTEA SCAUNULUI DE JUDECATA SI LI SA DESCHIS NISTE CARTII SI AU FOST JUDECATI DUPA FAPTELE LOR DUMNEZEU NE JUDECA PE TOTII DUPA FAPTELE NOASTRE NU NE JUDECA DUPA CREDINTA DECI FAPTELE VORBESC IN ORICE ORINDUIRE TOTII REGII SI CONDUCATORII NU SUNT JUDECATI DACA FAC FAPTE BUNE CI INTODEAUNA SUNT JUDECATI CIND FAC FAPTE RELE

  Eu cred ca Doamna Udrea are rivna sa faca fapte bune asa simnt eu dar trebuie ajutata UNDEI UNU NUI PUTERE UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE SI DUSMANU NU SPORESTE AMIN?

 144. Hai să fac o glumă, că-mi stă de mult pe limbă… 😀 … ca glumă…

  Doamna Olguţa Vasilescu nu face altceva decât să răspundă la un pericol semnalat ca sursă de şubrezire a securităţii statului de către CSAT. 😀

  Doamne cum scrie istoria ironiile sale subtile! 🙂

 145. ***Bibliotecaru – şi care-i gluma. N-am înţeles nimic. 🙄 Probabil îmi lipsesc nişte informaţii… 😳

 146. Nu dati cu pietre ….dar imi exprim si eu o opinie, pentru comentatorii care folosesc spatiul de comentarii pentru conversatii despre coxartroza sau zacusca: in cazul in care prezenta voastra asidua la comentarii nu are alt scop (de abatere a atentiei sau de zapacire prin invaluire sau…), nu credeti ca ati comunica mai eficient pe mess sau skype sau vreun forum specializat? No ofense…just ask … in cazul in care aceste conversatii nu sunt de interes public.

 147. am citit articolul de pe ziare.com si am inteles d’acolo ca nu avem nevoie de “asa o lege”, pentru ca parlamentarii sunt rai, se injura intre ei si nici nu’si fac bine treaba … si ca televiziunile ar trebui sa creeze cadrul pentru ca olguta vasilescu sa nu mai poata iesi la televizor si sa spuna ca romanii sunt needucati … si ca romanii se injura unu’ pe altul de mama pe toate forumurile pentru ca parlamentarii sunt rai … oi fi inteles bine? … 🙂

 148. ***

  Incerc sa ma distantez si sa va intreb direct :

  1. cand aveti sa va sustineti Doctorandul ? ca de 5 ani tot il puneti prin cv …

  2.Ce legatura vedeti dv, doaman Udrea, intre securitatea tarii si turism …presupun ca facultatea v-a lasat un modus operandi care s-a reflecat in deciziile dv politice .

  3.cum se impaca politca dv cu activitatea sotului dv care este la limita legalitatii ?

  4.ati sustinut politic afacerile sotului dv ? daca nu cum sa inteleg eu admiratia pe care o aveti pentru dinu patriciu , declarata in presa , si speranta ca sotul dv sa devina asemeni acestuia …ca sa traduc ce ati zis : adica sa va manipuleze mai mult decat o face acum adica sa devina mafiot ….

  5.cati bani a cotizat sotul dv la pdl si daca vi se pare corect ca un afacerist sa isi sponsorizeze sotia in politica ….

  6.credeti ca infatisarea sporeste inteligenta sau cel putin o concentreaza ?

  7.cum ati dori sa intre in partidul dv oameni care citesc despre dv cu referire mereu la sot ?

  8.credeti ca exista politiceni corupti ? daca da puteti sa ne dati exemple ..as prefera din propriul partid si cu dovezi presupunad ca in activitatea dv ati intalnit si astfel de hahalere inexistente pentru radarul politiei romane…

  9sunteti adepta obiectelor de lux ?daca da explicati lipsa acestora din turismul roman…

  10 .puteti sa imi trasati in cateva randuri ce interese strategice are sua in marea neagra ?

  numai bine

  ps. promit alte 10 intrebari daca imi raspundeti la acestea .

 149. silverstar … iar incerci sa’mi dai la gioale … da’ io o sa te iert si de data asta … ca asa’i crestineste … ce’i cu ultimele mele postari? … prima se refera la ce am inteles eu dintr’un articol si a doua la ce gandesc despre mine cand nu inteleg ceva … chiar nu inteleg ce nu’ti convine si de ce trebuie sa intervina madalina … in ambele postari era vorba doar de mine si de capacitatea mea de a intelege … 🙂

 150. Cenushares

  Ce faci,iarasi esti zburdalnic pe aici… 😉 ? Vorbeai de neuroni si am impresia ca esti Nelu asa ca se potriveste urmatorul banc pentru tine:

  Un neuron se plimba plictisit prin creierul unui barbat…se intreba firesc unde sunt ceilalti…La un moment dat apare un neuron cherchelit si da de cel plictisit:
  -Ce faci frate aici singur…? Pe aici nu sta de obicei nimeni vino jos ca acolo suntem toti mereu… 🙂

  Asta ca sa te straduiesti data viitoare sa intelegi articolele lui Silver si sa n-o mai superi… 😉

 151. Buna ziua,
  Doamna Udrea,imi cer scuze ca va scriu, dar vreau sa aflati ceea ce fac cei aflati in subordinea d-voastra la Minister. Domnul Andreica a facut,, asa zise ” restructurari, dar acesti ex salariati au fost mutati pe salarii uriase in alte unitati aflate in subordinea ministerului.Un ex concret ar fi INCD URBAN- INCERC,unde cu ajutorul directoarei ec.si al directorului general se afla pe state salariati din mdrl, iar acestia nu trec nici macar pe la servici.Un exemplu concret: Corpul de control al ministrului ( Valeriu David si Preda Gheorghe) lucreaza aici,iar acestia sunt cei care au ,, controlat institutul in 2007 si 2008″.secretara personala a d-lui Andreica este tot aici,etc .Rugamintea noastra este sa nu trimiteti in control pe d-na care a fost si in 2007 si in 2008 cu d-nul David, ca degeaba o faceti.Ca si atunci totul va fi in regula,desi abuzurile sunt crase, in special ale directoarei economice.
  Va rog faceti o verificare a acestei institutii si o sa fiti uimita de neregulile de acolo.accesati si site ul desprefirme, cautati INCERC si aflati adevarul despre cei care lucreaza acolo.
  Va multumim

 152. gabriela … 🙂 … e bun … da’ pentru asta nu’s barbatii vinovati … asa a aranjat natura … educatia nu se prea poate pune cu natura … n’o supar … am invatat de mic sa’i respect pe batrani … 🙂

 153. @ silverstar
  Dacă vă amintiţi, într-un document emis de CSAT se specifica că mass-media este un factor de risc pentru securitatea naţională.

  http://www.presidency.ro/static/ordine/SNAp/SNAp.pdf

  La capitolul Vulnerabilităţi se expune vulnerabilitatea dată de “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora”.

  Iată, doamna Vasilescu completează zona mass-media cu cea a internetului.

  Vă este mai clar acum?

 154. gabriela … cum as putea s’o supar?.. si io’s batran si inteleg ce greu e sa fii batran … nu .. nu sunt nelu … “cu drag, nelu” e un fel de “ura, si la gara” … sau “haidi, pa” … 🙂

 155. @Silver…
  fi atenta ce scrie cenushe la 13:01
  poate in felul asta intelegi jignirile din expresiile tale “mirlanesti”….cu care tai tu creanga c-asa vrei tu…
  Vezi ca administratorul a sters glumele mele alea neintelese de tine….adica erau cam “obscene” si a aplicat Legea Olguta-Vasilescu…cred ca-i suficient asta….

 156. Buna ziua Romania sau cea mai ramas din tine! cum spune un cantec batran din ardeal : “Sus, sus,sus la munte sus! Acolo-i si Iancu dus! ” Codrule, mai codrule..>! Multumesc frumos pt apreciere, cenushares !

 157. Madalina

  Poti sa ne pui pe blog o inregistrare a emisiunii de ieri a doamnei Ministru la TVR 1?

  Administrator:
  Daca voi primi inregistrarea o voi pune.

 158. Ar fi frumos sa apara inregistrarea, eu de exemplu nu am fost pe faza ca sa prind emisiunea

 159. gabriela … doaman udrea a vorbit putin ca au mai fost niste umflati care isi promovau propriile afaceri … si e greu sa te bagi peste astia … plus ca moderatoarea era umila … d’aia scolita pe vremea lu’ ceausescu … 🙂

 160. Biblio

  Am verificat de dimineata,nu este…probabil in zilele urmatoare va aparea…

  Cenush…

  Interesant rezumat… 🙂

 161. gabriela … ala nu era rezumat … rezumatul il fac doar daca tu vrei sa vezi emisiunea prin ochii si mintea mea … 🙂

 162. Bine ca nu sunt adevarate toate stirile din presa, macar se vor da in folosinta si anul acesca locuinte anl

 163. Si eu as vrea sa vad emisiunea. nu puteti sa ii contactati pe cei de la tvr ?

 164. Poate reusiti sa puneti si celelalte doua emisiuni care au fost saptamanile trecute

 165. Si eu as vrea sa vad emisiunile trecute. Ar fi frumos daca s-ar face o rubrica si pentru aparitiile tv ale doamnei Udrea

 166. Bine ca am intrat la dvs pe blog, pentru ca ma ingrijorasem din cauza situatiei anl, vreau sa imi iau un apartament anul viitor si daca anul acesta nu mai iesea nimic sigur era bataie pe ele anul viitor

 167. silverstar … io zic asa … sa votam … sa vedem cine este pentru si cine contra ca eu sa mai stau pe acest blog … daca voi hotarati prin vot democratic ca eu sa plec voi pleca pentru o vreme … 🙂

 168. silverstar … de cele ami multe ori tu imi pronunti mai intai numele … si io’ti raspund ca sa nu zici ca nu’s educata … nu stiu cum sa procedez cu tine … eu credeam ca noi suntem o echipa … ca suntem prieteni … ne cunoastem de peste doi ani … o viata de om s’ar putea spune … 🙂

 169. silverstar … pai de unde sa stiu ca tu scrii aici da’ nu mi te adresezi … n’ai spus niciodata pana acuma ca adresarea ta e selectiva … bine ca mi’ai spus … d’acuma o sa stiu … 🙂

 170. silverstar … madalina nu crede ca eu sunt mai util decat esti tu … ea are niste standarde … eu nu le incalc, desi critic … tu le incalci de multe ori … da’ cu tine’i mai toleranta … sunt de acord cu asta … si nu ma supar niciodata … orice vorbe grele mi’ai arunca … uneori cred ca asta te infurie … ti’ar placea poate sa’mi pun mainile’n sold si sa ne tiganim impreuna … da’ eu nu vreau … mie nu’mi place asta … 🙂

 171. silverstar … uite cum facem … o sa ma retrag in padure o vreme … ma pregatesc de haiducie … si te las sa te linistesti … sa vii p’aici fara sa mai dai ochii cu mine si de toate chestiile care te enerveaza la mine … e bine asa? … 🙂

 172. Ce bani da nebunul de pitic magistratilor?Astia nu merita nimic,dar pentru ca asta a facut si el dreptul,justitia are prioritate.Credeam ca le impoziteaza salariile si pensiile magistratilor,dar nu,din contra,le da privilegii.
  Piticul mai spunea ca din subventia la caldura se vor schimba tevile vechi,asta e tot minciuna,ca asta mereu a mintit,banii aia sunt furati si loveste cat poate de tare in pensionarii amarati.
  Incompetentul asta de ce nu e schimbat?E cel mai incompetent premier din istorie.

 173. Numai incompetenti are pdl-ul,cei buni sunt dati la o parte,hotii,puslamalele,stau la clasa intai.

 174. gata … mi’am luat arcul si sagetile si am plecat in padure … ne veden cand ne’ntalnim … ura si la gara … 🙂