Jurnal: 19 august

Îmi propun ca, de-acum încolo, să scriu pe blog mai des decât am făcut-o în ultima perioadă. Mi se pare un canal foarte eficient de comunicare şi, mai important, am ajuns să mă simt destul de apropiată de cei care intră pe blog, citesc şi comentează. De multe ori, în discuţiile pe care le am cu diverşi colegi, folosesc argumentaţii sau propuneri venite în comentariile voastre. Doresc să ţin, pe cât posibil, un jurnal în care să împărtăşesc experienţele mele de peste zi. Vor fi, sper eu, multe fotografii, pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte.

Am avut o zi plină, încărcată de acţiuni, şi de drumuri lungi. De dimineaţă, am fost la Botoşani unde am semnat cinci contracte de finanţare a unor proiecte care să ajute la dezvoltarea şi modernizarea municipiului. Asta înseamnă aproape 15 milioane de euro în bani nerambursabili atraşi prin Programul Operaţional Regional. Sunt bani europeni pe care reuşim să-i aducem în ţară şi să-i cheltuim în folosul comunităţii. Eu am mai spus: asta e calea de urmat pentru toate administraţiile locale care-şi doresc dezvoltarea infrastructurii. Vor găsi în ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, indiferent de culoarea lor politică, un partener şi un sprijin. La Botoşani, spre exemplu, cu aceşti bani se vor reabilita şi moderniza mai multe străzi şi parcuri, se va moderniza o clădire care ar urma să devină centru social şi se va derula un program de reducere a criminalităţii şi creştere a siguranţei pe străzi.

Apoi, am fost la Dorohoi, oraş puternic afectat de inundaţii. Pot spune că am reuşit să mă încarc cu multă energie pozitivă şi cu mult optimism. Şantierul deschis la Dorohoi pentru reconstruirea caselor distruse de inundaţii este rezultatul primului parteneriat cu un ONG, mai precis cu Habitat for Humanity România. Acest parteneriat se bazează pe voluntariat. Pentru mine a fost o surpriză extrem de plăcută să văd mulţi oameni dornici să ajute. M-aş bucura să văd acelaşi nivel de implicare şi în alte proiecte. De cealaltă parte, sper ca şi familiile care vor beneficia de aceste case să se implice în construirea lor şi să participe la muncă desfăşurată pe şantier. Sper ca în cel mai scurt timp să reuşim să reconstruim pe fundaţii mai durabile ceea ce natura a luat cu ea, iar familiile afectate să poată începe o viaţă nouă în condiţii decente.

În această seară, am participat la şedinţa săptămânală a Biroului Permanent Muncipal al PDL Bucureşti. Principalul punct de pe ordinea de zi a fost cumplita tragedie de la Maternitatea Giuleşti. În astfel de situaţii, e greu să-ţi găseşti cuvintele. Gândul meu bun se îndreaptă către familiile tuturor victimelor. Le doresc să aibă suficientă putere să treacă peste această încercare cumplită.

Am decis, alături de colegii mei, să facem tot posibilul ca astfel de evenimente să nu se mai repete. Nu vrem să politizăm subiectul, nu căutăm ţapi ispăşitori. Vreau însă să-l văd pe doctorul Oprescu cât mai repede la Bucureşti. Primarul trebuie să convoace o şedinţă de îndată a CGMB în care consilierii noştri vor să se înfiinţeze o comisie de evaluare a tuturor celor 21 de spitale care se află în subordinea municipalităţii. Această comisie trebuie să aibă o activitate permanentă şi să garanteze tuturor bucureştenilor că asemenea tragedii nu vor mai exista.

Niciun spital nu are consiliu de administraţie în exerciţiu. Şi asta la mai bine de un an după ce Sorin Oprescu a cerut şi primit de la Ministerul Sănătăţii administrarea spitalelor bucureştene. S-a creat un extrem de important şi negativ vid decizional. E important să se rezolve şi această situaţie.

În final, cred că este absolut necesar ca activitatea Maternităţii Giuleşti să se reia cât mai curând. Consilierii PDL Bucureşti vor cere alocarea de bani din bugetul Primăriei pentru a se realiza reabilitarea Maternităţii la standarde europene. Sper că este pentru ultima dată când vom mai auzi de astfel de cazuri.

114 thoughts on “Jurnal: 19 august

 1. Pingback: Jurnal: 19 august | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 2. @E.U.
  Nu cumva numarul de spitale e disproportionat in raport cu populatuia bucurestiului de aprox2.2 mil locuitori….
  In contrast unde locuiesc eu la o populatie de aprox 300.000 locuitori 3 spitale
  la Toronto…
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hospitals_in_Toronto.
  Toate aceste spitale sunt conduse de un CEO care este f bine platit dar este un businessman….conduce spitalul ca pe un business….
  exista un board de directori si medici sefi de specialitati….sistemul este mixt…in spitale adica sunt medici care lucreaza numai in spital si sunt platiti doar de spital dar si medici care au practici private si dc. au nevoie de spital inchiriaza salon de investigati, etc ….
  cind se intimpla ceva grav… ca in povestea dura din giulesti…cad capete grele si sunt si repercursiuni penale destul de dure….
  la noi colegul Atila ne trimite la Google…am auzit cu urechile mele…pe TVR International….si pe urma isi cere scuze….eu as cere demisia urgent….un mototol slab la vorba si la fapta…..
  Trebuie taiat in carene vie ptr a nu se mai repeta adica trebuie schimbata optica profesionala a tuturpor factorilor implicati….
  altfel nu se poate….
  By the way , ce s-a intimplat cu vinovatii copilului ars….intr-un caz anterior….indiferent cine, statu, primaria, persoana fizica, etc…..
  comisie de evaluare de catrew cine? aceeasi oameni dar de pe la alte spitale….nu credeti ca sistemul nu e suficient de stratificat….
  Pe aici se face un fel de cercetare a cazurilor de catre niste judecatori care sunt in general iesiti la pensie dar care cunosc perfect legislaTIA IN DOMENIU SI CARE SUNT PLATITI SIMBOLIC PTR CA EI ACCEPTA PROBONO….
  ei au putere de a cere depozitii sub juramint si dau la sfirsit recomandari si dc. e cazul sesizeaza organele de ancheta….si dau recomandari care trebuie implementate intr-un interval cit mai scurt….
  uneori se dau unele legi in baza acestor recomandari…..
  la noicine sa formeze aceste comisii….politicienii, consilierii….nu se poeta incepe lupta politica…atentie la acest aspect…..
  Oricum eu astept un raspuns de la dvs…….

 3. Ëlena Udrea a precizat că este suspendat şi programul de reabilitare termică a locuinţelor, însă în acest caz s-a găsit o alternativă, aceea prin care proprietarii se pot angaja să ia credite de la CEC, pe o perioadă de cinci ani, din care vor plăti doar ratele, dobânda fiind suportată în întregime de către minister, iar statul va fi garant.
  Dna Udrea doreste sa platim noi, populatia, dobinzile la creditele care le fac cei ce vor sa-si reabiliteze locuinta. Inca o afacere proasta in contul d-nei Udrea care recunostea la un moment dat ca nu se pricepe la afaceri.

 4. barfele imi place sa le aflu de la sursa.
  daca acestea privesc tara, cu atat mai mult imi place sa aflu ce fac conducatorii ei din punctul lor de vedere, subiectiv.
  personal, ma enervez la culme, cand nu vad rezultatele muncii cuiva. si asta e vina perfectionistilor. Nici ei, din punct de vedere strict psihologic, nu sunt un model exemplar de urmat….dar, poate, un adevarat lider este prin excelenta un perfectionist.
  asa cu pasi marunti, sau mari (depinde de ochiul fiecaruia) si cu cele mai bune intentii, este laudabil ca aveti un blog prin care sa informati populatia regulat cu activitatea dvs. profesionala, precum si viziunea pe care o aveti asupra proiectelor personale, ale partidului sau ale celorlalti.
  astfel dati loc mai putin speculatiilor si dezinformarii.
  fiind informati in acest fel, nu ne mai simtim atat de frustrati si nu traim cu sentimentul ca autoritatilor nu le pasa de viata oamenilor.
  personal, ma bucur stiind ca sunteti deschisa si interactionati cu cititorii dvs.

 5. @ Elena Udrea
  Moldova nu este o zonă care se bucură prea tare de investiţii… Cu toate acestea Moldova are posibilitatea de a se dezvolta din proiecte culturale. Cred că pentru Moldova ar fi foarte utile dezvoltări de tipul “capitalei culturale”. S-ar putea face un proiect pilot în care anual să se declare în România unul sau două localităţi “capitale culturale naţionale” şi să aplice modelul care s-a aplicat pentru Sibiu când a fost declarat “capitală culturală europeană”.

 6. @ Elena Udrea
  Relativ la ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti, cred că înainte de toate ar trebui deblocate posturile blocate din sistemul sanitar

 7. Cine e de vina pentru tragedia de la maternitate?Asistenta aia?Daca murea si ea cine mai era vinovat?Directorul si tot asa…de fapt altii sunt vinovatii si sunt din afara spitalului,ei conduc tara.

 8. Spitalele si-au primit banii pana in iunie 2010,farmaciile pana in noiembrie 2009.E un decalaj foarte mare intre spitale si farmacii.E ceva fara precedent,guvernul asta a distrus sanatatea mai rau decat celalalt de dinainte.
  Asta inseamna 3.2% din pib…astia sunt mai incapabili decat cei de dinainte.Cand va veni un guvern sa aloce cel putin 8% sanatatii?Se spune sanatate inainte de toate,dar in romania guvernantii o baga aproape pe ultimul loc.

 9. ***Gabi – Bună dimineaţa!
  Nu v-am uitat. Intru în fiecare zi şi citesc comentariile şi voi reveni numai după ce cenusheres va fi dat afară de pe blog cum a fost dat Ionhut… Nu sunt plătită ca să-i suport jihnirile şi comentariile răutăcioase şi nici faptul că permanent se ţine după comentariile mele… Omu’ ăsta se pare că nu are altă ocupaţie decât să-şi bată joc de blog… Şi sincer nu mă onorează să împart acelaşi spaţiu cu aşa o creatură obraznică şi fără respect…
  O să intervin cât pot de rar până dispare de aici…

 10. ti-e frica sa ceri demisia ministrului sanatatii datorita faptului ca vei ramine fara portofoliu?
  daca udmr schimba barca, adio fonduri! nu-i asa?

  si atunci ce v-ati zis, tunurile pe oprescu care oricum nu preluase in totalitate spitalele. asata nu e scuza dar e jumatatea de adevar pe care o ascunzi. va e frica de udmr!

  prea multa impertinenta si incompetenta!

 11. silverstar … n’ai decat sa ma urasti … eu n’o sa te urasc … asta’i singurul blog pe care intru … si eu va consider pe voi prietenii mei, chiar daca, uneori, avem pareri divergente … eu nu te’am jignit aproape niciodata … tu in schimb ai facut’o de nenumarate ori … si nu m’am suparat … pot sa te’nteleg … io nu cred ca madalina o sa ma dea afara ca sa vii tu … ea are standarde foarte clare in care eu ma incadrez … apucaturi om educat … io zic sa lasi copilariile si sa te’ntorci in mijlocul nostru … nu vezi ca nu mai are cine sa’l apere pe basescu traian p’aici? … 🙂

 12. ***Doamna Ministru – Bună dimineaţa! I

  În finalul postării, scrieţi că Sper că este pentru ultima dată când vom mai auzi de astfel de cazuri. Doamnă, tragedii se întâmplă peste tot, nu numai la noi dar este cumplit când aceste tragedii se întâmplă din vina personalului plătit să-şi facă datoria pentru care este plătit.

  Ceea ce ştiu e de la televizor, nu din altă parte.

  Se spune că asistenta a lipsit dintre copii cam o oră… E drept că acei copilaşi n-o puteau lua la fugă, avea să-i găsească tot acolo unde-i lăsa… Dar a fost ca să se întâmple, a fost timp suficient ca să-i prăjească… Aici Doamnă, nu se mai pune problema proastei salarizări… Aici este vorba de inconştienţă, nepăsare, indiferenţă, neimplicare şi nesimţire. Secţia Reanimare unde erau micuţii, este locul care trebuie permanent supravegheat chiar şi-n cele 3, 4 minute cât cineva trebuie să meargă la baie are obligaţia să cheme înlocuitor… Asistenta care a lăsat secţia nesupravegheată nu are absolut nici o scuză….

  Apoi, s-a pomenit în presă de un fir neizolat care fâlfâia liber, pe undeva, prin spatele unui dulap şi care se pare că ar fi cauza producerii incendiului… Un spital atât de mare cum este Maternitatea Giuleşti nu se poate să nu aibă personal de întreţinere… Electricianul ştia de acel fir neizolat ori ce şi-a spus: Se poate şi aşa? Nu? Ei, de data asta nu s-a mai putut, n-a mai ţinut puturoşenia şi indolenţa… O fi fost oare interogat electricianul sau şi el a declarat că şi-a făcut datoria conform fişei postului?

  Tot din presă ştiu că, cică instalaţia de aer condiţionat ar fi fost recent verificată… Cine i-a făcut recepţia după verificare? Se ştie? Cineva a semnat nişte acte… Cine sunt cei care au semnat?

  Revin şi spun, Doamnă, aici nu este vorba de proasta salarizare, motiv foarte des invocat când se întâmplă ceva care oripilează… Românii nu-şi mai fac datoria. Vor bani, salarii pe stat degeaba…

 13. 1. Inundatii
  Cred ca programul de constructie de locuinte la tara trebuie redirectionat.
  Din cauza depopularii satelor, in fiecare comuna exista case nelocuite pe care primarii le pot pune la dispozitia profesorilor/doctorilor/politistilor/preotilor, de multe ori gratuit, astfel incat acestia sa ramana si cu indemnizatiile de chirie in buzunar (daca beneficiaza de asa ceva). Varianta mutarii in case construite de MDRT i-ar putea pune in situatia de a plati chirie (chiar si modica). Nu bag mana in foc dar multe dintre casele construite prin program vor capata alte destinatii, sub pretext ca “beneficiarii” nu s-au ingramadit sa le ocupe. Vor ajunge locuinte de protocol, pensiuni etc, desigur ilegale.
  Cred ca reorientarea programului ar trebui sa se face in directia finantarii mutarii locuintelor aflate in albiile majore ale raurilor si care sunt frecvent inundate.
  Criteriile pentru finantare ar trebui sa fie: casa sa fi fost construita legal (toate avizele obtinute), sa fie singura casa a beneficiarului, se va intra in program in ordinea vechimii locuintei, se poate stabili un prag al veniturilor pe familie sub care se acorda finantarea.
  Cei mai priceputi vor gasi si alte criterii, scopul programului fiind sa-i sprijine pe cei care nu ar avea alta posibilitate sa-si reconstruiasca locuinta in alta zona.
  Programul ar trebui dublat de un act normativ care sa stabileasca un interval de 2-4 ani in care proprietarii de locuinte sa se mute din zonele inundabile, termen dupa care locuintele sa fie demolate de catre autoritati.

  2. Achizitiile publice in domeniul sanatatii si nu numai
  Pornind de la tragedia de la Giulesti, urmata de acuzatiile presedintelui privind aruncarea banilor pe geam, prin tot felul de achizitii la preturi umflate, cred ca trebuie prevazut in legislatia achizitiilor publice un mecanism prin care preturile bunurilor si serviciilor sa poata fi legate de preturile pietei.
  Pentru produsele care sunt tranzactionate pe bursa se poate lua ca reper pretul tranzactionat (medie lunara/trimestriala/anuala) pentru fiecare produs.
  Pentru alte produse care nu se tranzactioneaza pe bursa trebuie vazut daca sistemul de monitorizare a preturilor, propus de A Videanu pentru produse alimentare, nu ar putea fi extins pentru toate produsele ce fac obiectul achizitiilor publice.
  Sigur, este greu sa convingi firmele sa-si comunice listele de treturi dar cred ca treaba poate fi rezolvata printr-un act normativ care sa specifice ca firmele care doresc sa participe la proceduri de achizitie publica sunt obligate sa-si publice saptamanal/lunar listele de preturi (inclusiv plajele de reduceri) in Monitorul Preturilor. Actul normativ trebuie sa prevada mecanismele de verificare a veridicitatii datelor (preluare de oferte de la magazine, controale cu Garda Financiara privind preturile efectiv facturate) si de sanctionare a firmelor care au transmis date false (interzis a partipa la licitatii o perioada de timp sau definitiv)
  Pentru bunurile si serviciile specifice (echipament medical, substante, anumite consumabile) care nu se comercializeaza liber pe piata romaneasca trebuie luate ca reper preturile practicate in UE. Stiu ca exista un astfel de mecanism pentru medicamente dar ar trebui extins la toate produsele specifice.

  La prima vedere pare un mecanism greoi dar se poate face cu un minim de efort iar rezultatele sunt convins ca vor surprinde pe toata lumea.
  Chiar aici, pe blog, am vazut relatari privind achizitiile de produse la preturi de 3-4 ori mai mari decat cele normale. Daca nu se poate altfel, legea trebuie sa-i impiedice si pe ofertanti si pe achizitori sa fie nesimtiti si sa ne buzunareasca.

 14. silverstar … abia acuma ti’am vazut dragalaseniile de la ora 8.06 … chiar nu inteleg ce te’a apucat … poate pentru ca te’am intrebat ei pe unde ai fost de nu te’am mai vazut p’aici … ce sa zic … m’ai lasat fara replica … acuma sunt un needucat mut … 🙂

 15. capistu’ … nu tii cont in scrierea ta de foamea de imbogatire a politicianului care a ajuns la putere … aia nemasurata … niciodata lucrurile nu se vor desfasura asa cum ne spui tu pentru ca acolo nu incape foamea de bani a celui care are in varful pixului sume exorbitante … restu’i poezie … 🙂

 16. ***Doamna Ministru II

  Ca şi mine ca şi toţi românii şi Dvs ştiţi ce s-a întâmplat în sănătate de-a lungul anilor dar nimeni, doamnă, nu a fost pedepsit pornindu-se de la ideea că oamenii mai şi mor… E drept numai că foarte mulţi mor cu zile…

  Ce a păţit personalul de pe Salvare, personal care a aruncat pacientul în şanţ? Ce au păţit medicii din Slatina, dacă-mi amintesc bine, care l-au lăsat pe bolnav să moară sub nasul lor fără să intervină? Ce au păţit medicii care au operat copilul de apenticită în loc să-i pună mâna în ghips? Şi exemplele ar putea continua…

  De ce Doamnă, în sănătate nimeni nu este pedepsit? Sau indiferenţa şi lipsa de profesionalism nu se pedepsesc?

  Sigur şi acest caz va rămâne în coadă de peşte… Mass media are subiecte de ros acum, pentru câteva zile, tv-urile îşi fac raiting, pseudovedetele de mult prăfuite au ocazia să iasă pe sticlă ca să se smiorcăie de durere şi să ofteze a pagubă – atâta rău! – şi gata se termină, că apare o altă ştire senzaţională…

 17. capistu’ … ofertantu’ e de cele mai multe ori un politician … achizitorul este un slujbas la stat a carui functie depinde de ofertantu’ de mai sus … daca “achizitorul” nu achizitioneaza produsele supraevaluate de la ofertant zboara … ca puiu’ ala din reclama … si ca sa situatia de achizitor sa fie mai usor suportata ofertantu’ ii permite achizitorului sa fie si el, din cand in cand, ofertant … in felul acesta ambii sunt multumiti … 🙂

 18. ***Bibliotecaru – de ce crezi tu că deblocarea posturilor din sănătate i-ar face pe medici, asistente, personal de întreţinere mai umani, mai responsabili?

  Dacă la secţia Reanimare unde se aflau bebeluşii exista dublură, fii tu convins că şi dublura ar fi mers la petrecerea de Sf Maria şi copiii tot nesupravegheaţi ar fi rămas…

 19. ***Bibliotecaru – în ceea ce priveşte Moldova, abţine-te! E jenant ca tocmai tu să vii cu păreri şi idei de doi bani…

 20. de ce in sanatate nu’i nimeni pedepsit? … hm … nu credeam ca mai e cineva care sa nu stie asta … pai nu e clar? … e din cauza suspendarii din 2007 a lu’ basescu traian … nu ne’a spus lazaroiu ca situatia actuala a romaniei are drept cauza suspendarea din 2007? … e’adevarat ca o mica vina are si mama lu’ stefan cel mare … da’ suspendarea e mai tare decat mama lu’ stefan cel mare … 🙂

 21. atata vreme cat la conducere vor fi oameni ca teodor nitulescu prefectul de teleorman, pdl’istul, omul pe care guvernul basescu traian l’a instalat in functie, care vinde unui spital marfuri din fabrica nevestei la preturi de trei-patru ori mai mari decat in magazin nu avem ce sa asteptam de la sistemul sanitar … unii zic ca prefectul ala a contribuit cu 200 de milioane la campania pdl si a lui basescu traian … dupa victoria in alegeri a celor “nepatati” numa’ din afacerea asta cu spitalul a avut profit cateva sute de mii de euro … adica de vreo 50 de ori mai mult decat a investit … si cine stie cate alte afaceri o mai avea … si cand te gandesti ca aia 5 milioane de naivi au votat convinsi ca basescu traian o sa termine hotia si coruptia din tara … saracii … 🙂

 22. @cenushares
  Tocmai pentru ca stiu toate mecanismele si apucaturile legate de achizitiile publice am propus un sistem transparent in care sa nu mai poti veni cu oferta cu preturi de 4 ori mai mari decat cele de pe piata.
  Daca PD-L vrea sa lupte cu coruptia si cu risipa trebuie sa faca asta pentru ca nici PNL nici PSD nu o vor face daca vor fi la putere.

 23. Doamna Udrea,

  Am tot zis ca numai intru pe acest Blog, dar nu pot pentruca ma framinta prostia unora care judeca cu picioarele , in loc sa judece cu capu

  Acest sistem sanitar lucreaza de 20 de ani depe timpul lui ceausescu, cu mici imbunatatirii aduse pe ici pe colo, nu poti tine un sistem falimentar, cirpit pe ici pe colo sa tot platesti ca stat vorbind, ca nu ajungi nicaieri

  In orice tara capitalista din lume sunt niste legii intre guvernare si patronat, unde orice afacere pornita ,patronatul respectiv are obligatia sa fie contribual la sanatatea angajatilor, bineinteles ca este o cota mica, dar este scutit la impozitare
  Sunt si s-au facut firme de Asigurare dar astea merg pe profit, hai sa va dau un exemplu sa poate pricepe si omul de rind

  Trebuie o lege prin care patronatele sa contribuie za zic cu 5% din salariu angajatului si 5% angajatu, bun.acum sa luam ca exemplu o intreprindere de 1000 de salariatii, exact ca o PIRAMIDA… contribuabilii 1000 de salariatii in fiecare luna 5% patronu 5% salariatu, intrebarea este citi se imbolnavesc intr-o luna de zile? 10%?/ 20% 30%???? nu se poate imbolnavii 100% deci astia 10% care sunt bonlavii sunt in capu piramidei, restu de 90% ii sustine pina se fac bine ia ginditi-va dumneavoastra la 1 milion? citii banii se string intr-o luna? heeeeeeeeeee aici este problema cine coordoneaza acestii banii si cum? pai din acesti banii se platesc cadrele medicale, medicamente, si spitalizare daca este cazu, in america nu se fac internarii decit daca necesita operatie, nu te duci la spital sa te tratezi de durerii de burta, de durerii de burta te tratezi si acasa

  Stiti ce m-am gindit Doamna Udrea ia chemati-ma in Romania ca specialist fara sa ma platitii, nu vreau nici un salariu, doar atit sa i-mi dati un apartament unde sa stau ca nu mai am casa in tara, nu stiu daca a-ti citit la POSTAREA ANTERIOARA CU DRACULA
  Ce tot i-mi pierd timpul pe aici fara sa se faca nimica va urez mult noroc si sanatate

 24. capistu’ … “pdl” nu vrea … stai linistit … “pdl” vrea exact ce vor “psd” si “pnl” … sa faca avere … inca nu ti’e clar?

 25. @ silverstar
  Dacă nu vă deranjează, vă răspund la ambele întrebări în acelaşi comentariu.

  1. Întrebaţi Dacă la secţia Reanimare unde se aflau bebeluşii exista dublură, fii tu convins că şi dublura ar fi mers la petrecerea de Sf Maria şi copiii tot nesupravegheaţi ar fi rămas…

  Sigur că da, nu există absolut nici o certitudine că în cazul în care ar fi fost 3 sau 4 asistente, aşa cum prevede normativul de personal pentru asistenţă medicală spitalicească din spitale regionale de urgenţă, spitale de urgenţă, institute şi centre medicale de specialitate, spitale clinice, spitale judeţene din centre universitare, în vigoare, în acea secţie nu ar fi mers toate la petrecerea respectivă. Mai mult chiar, nu există nici certitudinea că data viitoare când asistentele se vor duce la o petrecere de Sf. Maria, sau alt sfânt, un fir electric va declanşa un incendiu.

  Personal, în măsura în care există camere de supraveghere, eu nu pricep cum o asistentă se poate duce la o petrecere lăsând copii nesupravegheaţi. Eu sper că o astfel de informaţie să fie o exagerare a presei.

  Dar, pe de altă parte, eu nu am spus Relativ la ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti, cred că înainte de toate ar trebui deblocate posturile blocate din sistemul sanitar pentru ca să rămână o asistentă să supravegheze eventualele incendii în caz de petrecere.

  Numărul de medici, personal sanitar mediu, personal auxiliar sanitar şi alt tip de personal definit de normative, funcţie de tipul de activitatea medicală şi de numărul de locuri din secţie… nu cred că are legătură cu petrecerile de Sf. Maria.

  Eu nu mă gândesc că o asistentă a plecat la o petrecere, eu mă gândesc cum se descurca o asistentă atunci când este încărcată cu sarcinile a 4 asistente. Aici este problema care cred eu că trebuie rezolvată prin deblocarea posturilor, nu neapărat legat de cazul maternităţii Giuleşti care a avut un incendiu din cauza căldurii excesive şi a supra-încălzirii conductorilor electrici. Din acest motiv am spus “relativ la”

  În ceea ce priveşte cea de a doua întrebare… ***Bibliotecaru – în ceea ce priveşte Moldova, abţine-te! E jenant ca tocmai tu să vii cu păreri şi idei de doi bani…
  Stimată doamnă,
  Sunteţi liberă să propuneţi păreri şi idei mai valoroasă ca mine, personal aş fi bucuros. Aşa funcţionează societatea într-o democraţie, cetăţeanul trebuie să aibă o opinie, să se implice, pe de o parte, şi orice opinie trebuie luată în considerare, pe de altă parte. Poate că soluţia mea nu este atât de valoroasă decât altele oferite pe acest blog, nu pot însă să nu observ că aplicarea ideilor mai valoroase nu a condus, până acum, nicăieri. Moldova este în continuare ocolită de fluxurile financiare şi starea financiară a cetăţenilor români este în zona moldoveană ceva mai rea decât celelalte zone istorice.

  Personal am fost impresionat cât de mult a crescut Sibiul în urma oportunităţii numită “Sibiul, capitală culturală europeană”. Gândiţi-vă că şi în urma acestui succes primarul Sibiului a ajuns propunere de premier… Poate că aplicată şi oraşelor moldovene, Turismul se va relansa, starea cerebrală creatoare se va relansa şi ea, Moldova va căpăta o altă imagine.

  Repet, dacă aveţi alte idei, nimeni nu vă opreşte să le susţineţi, ca şi mine, oriunde doriţi să le susţineţi. Dacă emiteţi idei în care cred, să fiţi sigură că le voi susţine atât cât pot.

  Eu susţin proiectul “capitală culturală naţională” de doi ani, cel puţin. În nici un caz nu voi renunţa pentru că dumneavoastră catalogaţi această idee drept un lucru jenant de doi bani. Pe de altă parte, este limpede că nu e nici o problemă că aveţi o astfel de părere. Sunt chiar bucuros că aţi pierdut îndeajuns de mult timp pentru a vă gândi la propunerea mea.

 26. Ar fi bine sa scrieti mai des pe blog, este un mod de informare mult mai eficient decat canalele de stiri care tot infloresc stirile cum vor ele

 27. @Bibliotecaru Am citit si eu stirea respectiva, cam asa se intampla la noi in spitale nu a avut nimeni grija de ele si daca au camere pe asistente nu le intereseaza, pentru ca nu le face nimeni nimic. Nu degeaba i-a spus udrea lui oprescu sa faca o echipa de ancheta, pentru ca sigur au ce sa descopere

 28. Ar fi frumos sa avem acelasi nivel de implicare in proiecte cum este acum la dorohoi

 29. Nu inteleg cum alte ministere nu pot face rost de fonduri nerambursabile, inseamna ca nu vor nu ca ele nu exista. Ar trebui sa le dati lectii

 30. In perioada de criza investitiile sunt cele mai importante, actionati foarte bine

 31. ***Bibliotecaru – repet ce am spus şi mai sus: informaţiile le iau din presă ca orice român “normal”… Asta cu petrecerea de Sf Maria ar fi spus-o procuratura sau poliţia – dimineaţa s-a repetat ştirea promiţându-se noi informaţii după ce se vor mai face câteva audieri sau reaudieri – după discuţiile cu personalul spitalului şi probabil părinţi, vizitatori care s-a întâmplat să fie prin zonă în acele momente… Nu ştiu dacă este o făcătură a presei… Să aşteptăm totuşi concluziile autorităţilor, singurele în măsură să afle adevărul adevărat nu adevărul presei, făcut într-o redacţie…

 32. Investitiile cum e cea de la botosani sunt bine venite in orice alt oras, sper sa mai faceti rost de fonduri nerambursabile, defapt s existe ca daca sunt sigur le folositi

 33. ***Bibliotecaru scrie: Eu nu mă gândesc că o asistentă a plecat la o petrecere, eu mă gândesc cum se descurca o asistentă atunci când este încărcată cu sarcinile a 4 asistente.

  Vorbim despre lucruri complet diferite… Eu vorbesc despre incompetenţă, iresponsabilitate, lipsă de omenie şi lipsă de profesionalism, nesimţire dusă la paroxism şi tu pui nişte probleme care nici pe departe nu sunt cauza nenorocirii de la Maternitatea Giuleşti… Chiar vrei să ştii cum se descurcă o asistentă? Exact ca cea care a încuiat uşa salonului şi a plecat la petrecere dacă aşa o fi, cu petrecerea. Şi dacă erau 7 (şapte) toate făceau la fel, Bibliotecaru, toate făceau la fel pentru că, în concepţia românului, de la locul de muncă se primesc bani fără să depui suflet, efort sau să ai obligaţii…

 34. La cum sunt la noi spitalele este destul de probabil ca s-a intamplat asa din pacate. Trebuie luate masuri si schimbate sanciunile pentru cadrele care isi parasesc postul si nu numai.

 35. Nu stiu de ce va critica lumea ca ati taiat proiectul anl si cel cu salile de sport pentru ca nu mai erau bani, exista atatea proiecte de investitii pe care le derulati

 36. ***Bibliotecaru – n-ai decât să susţii ce vrei tu, e dreptul tău ca cetăţean care locuieşti în capitală… Pe mine nu mă interesează capitala…
  Dar lasă Moldova… Nu-ţi da tu cu părerea despre Moldova, nu te da tu atotştiutor… Are cine să se ocupe de partea noastră de ţară… Avem aici, la noi, mulţi oameni inteligenţi care să facă ce trebuie făcut. Bani să fie şi voinţă, că-n rest…
  Tu ocupă-te de capitală şi fă acolo ce e de făcut…

 37. Anca, stirea aia a aparut doar pe irealitatea, e postul opozitiei e normal sa critice ca nu se mai desfasoara doua programe dar mai sunt inca 100 care merg, aia nu ii intereseaza

 38. doamna udrea … cand ati pus mana pe cancioc nu v’a venit deloc in minte imaginea elenei ceausescu care a jucat de multe ori teatrul asta? … nu v’a venit … ca daca v’ar fi venit poate v’ati fi amintit si de sfarsitul sinistrului personaj … si ati fi renuntat … 🙂

 39. Pingback: Jurnal: 19 august | Șmen.ro

 40. doamna udrea … singurul personaj din pozele alea incantat de ce se’ntampla sunteti dumneavoastra … pe fata celorlalti se vede lehamitea … oare am putea sa tragem d’aici vreo concluzie? … 🙂

 41. @ silverstar
  Este foarte bine că aveţi “acolo” oameni inteligenţi care să facă ce trebuie făcut. Practic cam asta spuneam şi eu, că în Moldova sunt în special oameni inteligenţi şi de cultură…

  Întrebarea cu care mă îndatoraţi deja la o a doua intervenţie este, şi încă cu insistenţă… de ce anume vă incomodează atât părerea mea şi ce legătură există între faptul că pe domnia voastră nu vă interesează capitala şi faptul că pe mine mă interesează întreaga Românie, inclusiv zona Moldovei? Doriţi să faceţi, precum UDMR-ul, Zona autonomă Moldoveană? Chiar nu înţeleg de ce vă deranjează cele ce le-am spus. În Moldova este altă Românie decât cea din capitală? V-aş rămâne îndatorat dacă aţi explica mai bine de ce nu trebuie să mă exprim eu despre Moldova, ci doar de capitală? Aveţi un motiv pentru care executaţi o astfel declamaţie în favoarea dezbinării românilor? Dacă da, aş vrea să aprofundaţi un pic aceste motive pentru care faceţi propagandă separatistă ca să înţeleg exact cele ce le doriţi comunicate.

 42. Doamna ministru ELENA UDREA,nu voi comenta in nici un fel decizia dv de a fi cit mai aproape de lumea virtuala,de bloggeri fideli,pro,sau contra care zilnic comenteaza asa cum ,LI SE DICTEAZA,ori cum le dicteaza constiinta lor de oameni.
  am vazut un clasament pe FACEBOK,v-au luat-o altii inainte cu numarul de fani,oricum sunteti bine plasata si daca timpul v-ar fi permis probabil ati fi fost in primii 3.
  sigur e greu sa faci fata la atitea obligatii,ministru,sef la pd-l bucuresti si din cind in cind si SOTIE.
  si pt dv ziua are tot 24 de ore ca si pt censhares,marele dv critic care nu scapa prilejul sa se agate precum scaiul de fundul tapului,dar care spre deosebire de dv. cistiga si el o piine alba si gustoasa pt a tine vie si treaza constiinta micilor ticalosi din armata de ticalosi cu care dv,partidul si pres. trebuie zilnic sa se razboiasca.
  faptul ca veti fi mai prezenta pe blogg,va anima atmosfera si sper din tot sufletul sa va faceti in primul rind noi prieteni pe blogg si evident si noi simpatizanti.
  pot sa va spun ca din curiozitate am accesat arhiva,din lunile premargatoare alegerilor din 2008.de ce va spun acest lucru,pt ca daca ati avea timp si ati intra in arhiva,ati descoperii lucruri foarte interesante,si zic eu,partidul dv n-ar fi comis atitea erori de comunicare,in primul rind,pt ca drumul deschis de partid este cel corect,si la capat vom avea un stat mai aproape de cerintele timpurilor pe care le traim.
  asa ca suces doamna ministru,si cit mai multi simpatizanti ca mine,nu ca cenushares,desi si el,in felul lui……………e o biata victima inconstienta a unor minti bolnave care se folosesc de defectiunile lui de caracter……………………
  toate cele bune doamna ministru.

 43. @ silverstar
  Doamnă profesoară,
  Sunteţi un om care înţelege foarte exact ce înseamnă o normă de muncă. Şi educaţia are astfel de norme, un număr de ore pe săptămână…
  Cum ar fi dacă reducerea personalului dintr-o şcoală v-ar fi pus în poziţia de a prelua de patru ori mai multe ore, aţi fi putut preda, pe lângă orele de engleză pe care le susţineaţi, şi orele de Geografie, Istorie şi Chimie a trei colegi daţi afară în urma concedierilor din sectorul bugetar… V-aţi fi descurcat? Actul de educaţie ar fi avut de suferit? Dumneavoastră vorbiţi despre “despre incompetenţă, iresponsabilitate, lipsă de omenie şi lipsă de profesionalism, nesimţire dusă la paroxism”. Nu am nici o problemă că vorbiţi despre astfel de lucruri, eu vorbesc însă despre alte lucruri. De ce aveţi probleme să acceptaţi un lucru despre care vorbesc eu pentru că dumneavoastră vorbiţi despre altceva? Eu cred că lucrurile stau în felul următor, sau mă contrazici relativ la lucrurile despre care vorbesc eu, sau vorbiţi despre lucrurile care nu vorbesc eu fără să vă raportaţi la cele spuse de mine. Nu mă puteţi contrazice cu lucruri despre care nu vorbesc, este absurd.

 44. ***Bibliotecaru – e clar… Ai început să baţi câmpii.
  N-ai decât. Vorbeşte-ţi singur…
  Hai, pa!

 45. chiar nu inteleg ce aveti cu mine … scriu si io doua-trei randuri amarate si sariti toti pe mine … ce vreti? .. sa mint? … nu pot … eu spun intotdeauna ce gandesc … 🙂

 46. @ Alex
  Eu nu am spus că nu ar fi fost o petrecere, eu am spus că aş prefera, că sper, să nu fie aşa. Personal, dacă aş ştii că există camere video care să arate cine se perindă pe culoare, din câte am înţeles există şi o evidenţă strictă cu cine intră şi cine iese din aceste saloane speciale, un jurnal electronic care spune şi ora, unul din avantajele cartelei.

  Cu alte cuvinte, când ştii că trebuie să stai acolo tot timpul şi că mai ştii că laşi atâtea urme electronice, mi se pare anormal să te duci la o petrecere. Chiar dacă nu era un incendiu ci un alt tip de eveniment, doar salonul era plin de prematuri născuţi cu probleme şi oricând unul dintre copii putea să aibă o problemă vitală care să necesite o intervenţie rapidă… Ar fi total ilogic ca cineva să facă acest lucru. Desigur, logica mea este diferită de logica altora.

 47. @ silverstar
  Înţeleg că singura chestiune în cele ce le spuneţi mai sus era să fiţi contra a ce spun eu, indiferent de motiv, de substanţă, de logică, de conţinut… Acest argument cu bătutul câmpilor, este o măsură a profunzimii domniei voastre. Nu pot să nu mă întreb în ce scop faceţi aceste lucruri? Vă fac să vă simţiţi bine, aveţi mai mult respect pentru propria persoană… sau de ce? Vi se pare un lucru măreţ că mă şicanaţi? Vă face asta să vă simţiţi un om mai important?

 48. Si eu am avut o bunica profesoara.Era tot genul silverstar.Nu am inteles niciodata de ce,tot timpul era intepata,era exact silverstar.Aproape mereu jignea.

 49. Aseara tirziu,de la locuinta sa din bucuresti,POETUL COMUNIST,COLABORATIONIST AL SISTEMULUI CRIMINAL COMUNIST,ADRIAN PAUNESCU,UNUL DIN STILPII INTELECTUALITATII COMUNISTE ANTINATIONALE,pe un ton molcom,indurerat si foarte afectat isi varsa balele otravite,mimind ipocrit durerea si tristetea in urma tragicului eveniment petrecut la maternitatea spitalului Giulesti.
  fac acum o paranteza,in treacat amintesc groaznicul accdent de masina in care a fost implicata sotia poetului si reamintesc celor care au uitat atitudinea TICALOSULUI POET IN FATA CARNAGIULUI PRODUS DE CONSOARTA SA,SFORILE PE CARE LE-A TRAS LA VREMEA RESPECTIVA IN CALITATE DE SENATOR SI DISPRETUL SAU MAJOR FATA DE LEGE,scapindu-si NEVASTA DE BINEMERITATA PIRNAIE PE CARE O MERITA DIN PLIN.
  asa inteleg comunistii actualii pesedisti lumea in care traiesc.dl poet comunist plingacios a cumparat libertatea doamnei CARMEN PAUNESCU,cu un apartament cu doua camere si un pegeot 206 oferit victimei ramasa orfana in urma accidentului,dar in viata.
  si atunci cum sa inteleaga oameni ca paunescu care a raspuns de indoctrinarea si dreasarea tinerilor romani in anii comunismului,ca el ESTE PARTE A UNUI REGIM CRIMINAL,PE CARE NU IL PLINGEA CI DIMPOTRIVA IL PROMOVA,uitind ca prin farmec ce se intimpla in spitalele romaniei in anii comunismului-MATERNITATI,FRIG,COPII ARUNCATI PUR SI SIMPLU IN PAUTURI MIZERE,MAME LASATE SA MOARA PE MESELE GINECOLOGILOR DACA NU-I TRADAU PE CEI CARE LE-AU AJUTAT.
  dar despre LAGARELE MORTII CARE PINA IN 2004 AU FOST CASELE DE COPII CUM DE POETUL TICALOS NU NE SPUNE NIMIK.PT CA IN TIMP CE EL SE ALIMENTA DE LA BANUL PUBLIK IN CASELE DE COPII,amaritele fiinte abandonate de parintii ticalosi ajungeau prin grija LUI ADRIAN NASTASE ION ILIESCU SI AL SAU PSD,BANCII DE ORGANE PT TARILE BOGATE.
  ATI UITAT NEMERNICILOR?
  Ati uitat ca nesimtirea ignoranta cinismul cadrelor medicale vi se datoreaza voua ,ca voi le-ati cultivat grobianismul?
  ati uitat ticalosilor ce ati facut in ultimii 20 de ani?eu n-am uitat,stiu cu ce animale ipocrite am de-a face,si de aceea va privesc cu dispret,scirba si doresc sa nu va vad niciodata la putere,pt ca sunteti CELE MAI CINICE SI SADICE PERSNAJE CONTEMPORANE.

 50. “cenushares says:
  20.08.2010 at 11:17
  doamna udrea … singurul personaj din pozele alea incantat de ce se’ntampla sunteti dumneavoastra … pe fata celorlalti se vede lehamitea … oare am putea sa tragem d’aici vreo concluzie? … ”

  cenush o concluzie se poate trage, esti platit bine sa “dai la gioale” pe acest blog (glumesc)…in rest, esti “un rau” necesar …hihihiiiiiiiiiiii… de base nimic rau(le) ?

 51. rasputin … azi nimic despre basescu traian … l’am vazut ieri cand cu femeia care a vrut sa’i pupe mana … parea cam tras la fatza saracu’ … il las sa’si revina … 🙂

 52. mi se intampla sa vorbesc cu straini pe mess. azi am vorbit cu un palestinian care vrea sa emigreze (toti cu care am vorbit de acolo vor sa emigreze in State, chiar si aia care lucreaza pentru Guvern. zic ca le e mai rau decat noua.)
  i-am sugerat domnului sa vina sa-si investeasca banutii ($ 25 000) la noi la Romanica. zicea ca numai asa vine daca si eu investesc (intr-un eventual parteneriat de afaceri). i-am promis ca ii gasim fete frumoase sa-si aleaga, ca sa-si ia sotie…degeaba, ii trebuia cota parte de bani si consiliere in domeniu. n-am avut noroc azi.
  ce ne facem cu oamenii astia de afaceri care ar investi in Romania, doar ca nu stiu legislatia romaneasca, aceasta nici macar nu e favorabila intreprinzatorilor, din moment ce oamenii nostri de afaceri (si in primul rand, d-l Patriciu) isi platesc impozitele prin alte tari.
  De vreo 4 ani stau cu stocul cumparat in casa, asteptand sa-mi pornesc afacerea, asteptand sa se imbunatateasca hatisul legislativ al IMM-urilor. Nu vreau sa-mi dea nimeni bani, astept doar sa vina vremea cand in Romania nu vor mai fi pedepsiti cei care indraznesc sa faca afaceri….cand profitul reinvestit nu va mai fi impozitat si alte asemenea chichite.
  eu cred ca in asemenea vremuri de restriste, ar trebui dusa o campanie intensa de revolutionare si implicare a mediei si oamenilor influenti in relansarea mediului privat. cand bugetul de stat nu mai poate face fata atator angajati, e bine ca celor eliminati sa li se ofere sanse, programe educationale gratuite despre cum sa-ti incepi o afacere si de ce abilitati psihologice ai nevoie pentru a fi un bun intreprinzator. Incurajarea fundatiilor deja existente in astfel de practici economico-motivationale, mi se pare absolut necesara. Doar impreuna putem reconstrui Romania intr-o tara de care fiecare, in parte, sa m mandri. Caci se poate.

 53. Mda,vad ca e liniste,pe blogg,chiar apasatoare,lucru care cred eu o poate bucura pe madalina,poate sta linistita si sa motaiasca.
  am citit mai atent ce a scris cenushares in ultimele zile,si din nou am tras aceiasi concluzie.
  unii oameni nu pot gindii decit urit,si daca i-ai trece prin malaxorul unei masini de tocat carne uriase,ei tot asa ar gindi si evident ar scrie.
  m-am amuzat si m-am gindit ca cea mai mare pedepsa pt cenushares ar fi ca stapinii sa-i comande ca de miine sa scrie frumos despre toata lumea…………….haaaaaaaaaaaaaaaaa
  cred ca censhares ar face implozie si mii de bucatele micii de ,cenuse’ s-ar agata lipicios de peretii incaperii unde umilul blogger de serviciu ,cenushares isi consuma viata anosta,liniara si plictistoare.
  sa ai un WEEK-END placut si pozitiv cenushe,si ai grija sa nu faci POC…………..

  P.S.nimeni nu a comentat nimic despre circoteca mizerabila care se deruleaza la cele doua televiziuni ale mogulilor ,despre modul respingator in care hienele politice din psd si pnl,trag de cadavrele bebelusilor arsi pt a-si sporii notorietatea.
  jenant respingator si ordinar-OAMENI FARA FRICA LUI DUMNEZEU….
  Virful spectacolului tragic l-a atind ADRIAN PAUNESCU…..

 54. frank … sa scriu frumos? .. adica sa ma fac pupin? … jame … cum ar spune englezu’ … 🙂

 55. ***Zapa – merită citit! Ca să vezi cum şi alţi români simt aceeaşi scârbă faţă de ceea ce se întâmplă la tv-urile mogulilor…
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/media/televiziune/opinii-incendiul-de-la-maternitate-exclusivitatea-mortii-1036212

  PS: Citeşte ce am scris astăzi Doamnei Ministru, la ora 9,12, şi unde mi-am spus părerea despre tv-uri şi “vedete”…

  În ceea ce-l priveşte pe Păunescu – aseară, când pe Realitatea bocea în versuri decesul copilaşilor, i-o fi venit în minte accidentul în care nevastă-sa a omorât o familie? Mi-e silă, mi-e scârbă… Păuneşti şi Vadimi le arătăm tinerilor de azi… Ăştia să le fie modelele? Privilegiaţii acestor timpuri vitrege pentru noi şi încă de bun augur pentru ei?

 56. Bebeluşii de la maternitatea Giuleşti au stat în temperaturi de peste 200 de grade celsius… Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/stiri/maternitate/maternitatea-giulesti-bebelusii-au-stat-in-temperaturi-de-peste-200-de-grade-celsius-1036549

  Poate cineva ştie dacă, după atare situaţie, creierul copiilor e sau nu e afectat. Asta in situaţia în care vreounul dintre acei micuţi supravieţuieşte… Nu ştiu cum să mă exprim ca să nu fiu iar condamnată şi cârâită: Ce viitor vor avea aceşti copii dacă vor supravieţui?

  Poate află chiar Doamna Udrea de la persoane avizate ca să ne spună…

  Da’ cine să ştie? Au mai existat până acum bebeluşi ţinuţi în temperaturi de iad?

 57. Doamna Ministru

  Cand consilierii capitalei vor ajunge la capitolul constituirea Consiliilor de administratie la Spitalele pe care le-au preluat,vor avea neplacuta surpriza sa constate ca niciunul dintre consilierii capitalei nu vor putea face parte din aceste consilii,pentru ca conform legii apare incompatibilitatea intre functia de consilier si cea de membru al unui consiliu de administratie a unei institutii aflate in subordinea si administrarea consiliului local.Un paradox cat casa zic eu pentru ca vor fi desemnate alte persoane(juristi si economisti)care-culmea-vor reprezenta consiliul local in consiliul de administratie al spitalului.O reprezentare indirecta prin intermediari ceea ce din punctul meu de vedere va duce la distorsionarea informatiei dinspre consiliu spre spital si invers,laolalta cu o comunicare deficitara intre acestia.Probabil ar trebui modificata legea incompatibilitatii sau o derogare in acest sens in cazul spitalelor.

 58. Fragment din Uciderea pruncilor de Mircea Cărtărescu

  Cum este cu putinţă să te împaci cu gândul că un copil a venit pe lume doar ca să ardă de viu în primele ore ale nenorocitei lui vieţi? Cum poţi tolera gândul la suferinţa inimaginabilă a mamei care l-a adus pe lume, a tatălui care-i ţinea locul cald în veacul acesta? Cum poţi să mai trăieşti într-o lume construită pe sacrificiul celui nevinovat?

  Amândoi copiii mei s-au născut, la o diferenţă de şaisprezece ani, la Maternitatea Giuleşti. Fiul meu a stat o săptămână într-un incubator din sala de terapie intensivă. Pot să vă spun, de aceea, cu mâna pe inimă, că tragedia întâmplată zilele acestea n-a fost un accident. Ea trebuia într-o zi să se întâmple.

  Maternitatea Giuleşti a fost un loc al ororilor, al mizeriei umane şi materiale care nu s-a schimbat de douăzeci şi trei de ani încoace, de când am avut prima oară de-a face cu ea, ba chiar a mers spre mai rău. Nu pot să uit imaginea dormitoarelor mizere, a lipsei de apă caldă şi de calmante, a lăuzelor care coborau pe scări, a doua zi după naştere, ca să-şi întâlnească soţii, a surorilor cu buzunarele umflate de bancnote mototolite, a doctorilor care răcneau la femeile de pe masa de naştere, încât se auzea pe coridoare: “Ce zbieri aşa? Ţi-a plăcut când l-ai făcut, să-ţi placă şi acum!”.

  Nu pot uita bebeluşii din incubatoare, cărora li se acopereau ochii cu bandă adezivă din cauza ultravioletelor, bandă care apoi le era smulsă cu brutalitate. Pentru soţia mea, experienţa naşterii la Giuleşti a rămas cea mai amară şi mai şocantă din viaţa ei.

  Copiii lăsaţi să ardă de vii în această casă a groazei sunt o prelungire peste timp a ororii caselor de copii ceauşiste, care ne-au aruncat dispreţului lumii civilizate. Aşa ceva nu se întâmplă nici în Africa neagră, de fapt nu se întâmplă nicăieri în lume. Unde malum? De unde vine răul? Nu de la două fire prost izolate, ci de la scurtcircuitul din creierele noastre de barbari ai planetei. De la “calea românească” a dispreţului pentru aproapele nostru, care-a ajuns să includă până şi viitorul nostru, copiii.

  Sursa: evz http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-uciderea-pruncilor-903620.html

 59. nu-mi plac persoanele publice ca ” matele ” ce cred ca se pricep la absolut orice .

  azi , implicarea ” matele ” in problema spitalelor este total deranjanta .

  stimata doamna , in tara asta sunt cel putin 100 de femei destepte mult mai capabile decat ” matale ”
  eu zic sa te tragi incet , incet cat mai in spate de pe scena

 60. @N.G.
  Consilierii nu au ce cauta in consiliul de administratie al unui spital, period.
  consiliul de administratie al unui spital este compus dintr-un grup total independent de deciziile politice….CEo, CFO, CAO, CMO, etc. Sunt alesi prin metoda de cautare gen interviu..si verificarea CV-ului….
  Municipalitatea in baza unei bylaw (lege locala) aloca o suma procentual ptr acest consiliu…
  detaliile se stabilesc de catre consiliu….(adica salariile fiecaruia si alte conditii)
  Deci la nivel de spital CEO si restul conduc spitalul, adica iau deciziile necesare ptr buna functionare a spitalului….la nivel administrativ de zi cu zi exista o asistenta sefa care conduce spitalul zilnic…..doctorii nu au functii administrative ci pur medicale iar CMO este de fapt cel care tine legatura intre diferite departamente medicale si consiliu….
  Simplu si f corect…fara implicarea unor consilieri care nu au nici in clin nici in mineca cu spitalele….
  Asta trebuie facut din prima do it right, first time…..sa lasam [politica pasilor marunti deoparte ca deaia s-a ajuns ca dupa 20 de ani sa nu avem legislatie cu obligativitatea aspersoarelor in tavane in orice camera dintr-o cladire publica…..v-au lasat pe voi sa redescoperiti roata si nici in 20 de ani nu ati facut-o…..
  By the way avatarul cu caiii te inobila….noul avatar te aduce in rind cu noi astia plebei……

 61. The noun INQUEST has 1 sense:

  1. an inquiry into the cause of an unexpected death

  Inquest se numeste pe aici procedura de ferificare a cauzelor deceselor….un fost jurist in general este cel care conduce inquestul si care pote cere conform legii audieri ale diferitelor persoane implicate care sunt audiate sub prestare de juramint….inquestul tine 6 luni sau mai mult si raportul final este televizat si prezentat in forma juridica finala….indicatiile raportului trebuie obligatoriu luate in considerare de factorii politici de decizie prin acte normative locale sau nationale…..
  Asa ca s-o lasam moarta cu comisie formata din consilieri municipali care sa constate cauzele….politica nu are ce cauta in deciziile cu caracter civic…..

 62. Cenushares

  Nu…este un saint bernard privind bland un puisor de o zi… O frumoasa prietenie intre un animal mare si puternic si unul mic si aparent neinsemnat…Crezi ca e indeajuns de nobil pentru Buddywonca… 😉 Hi,hi…sa fiu rea…

 63. Buddy

  Legea spune ca la 30 de zile dupa preluarea spitalelor trebuiesc constituite Consiliile de administratie a spitalelor,care in componenta lor,conform actualei legi sunt 2 reprezentanti ai consililui local in administratia carora se afla spitalele respective.Acesti doi reprezentanti trebuie sa fie unul jurist si unul economist.Asa e legea.Nu am inventat-o eu si nu mai rastalmaci aiurea tot ce spun.Mie personal mi se pare normal si firesc ca din moment ce Consiliul Local aloca banii pentru managementul si intretinerea unui spital,sa aiba direct contact cu informatia privitoare la cum si pe ce se cheltuie acesti bani,ce calitate a serviciilor ofera si ce performanta are.

 64. cristina popa … cine ti’a spus tie ca daca esti politician trebuie sa fii destept? … desteptii nu prea intra’n politica … sau daca intra se lecuiesc rapid … partidele’s pline de “vangheli” … ce sa caute desteptii p’acolo? …

 65. Cenushares

  Ia nu fii rau…iti spun un mic secret…nu se lecuiesc…daca nu mor rapid,atunci se calesc… 😉

 66. @N.G.
  Dc. consiliul local aloca banii nu trebuie tot ei sa ii administreze prin cei 2 consilieri de la municipiu….este clar un conflict de interese caci cei 2 nu vor face altceva decit sa transmita si sa impuna deciziile politicienilor…a, ca sa verifice asta-i altceva….
  intr-un dialog mai vechi am zis ca statul este cel mai prost administrator ..oriunde in lumea asta , de aceea s-au facut acele consilii de administrare a spitatelor, pur si simplu ca un private business….sa nu cumva sa crezi ca , calitatea creste dc sunt 2 de la municipiu in consiliu, ba din contra….
  Contactl cu informatia se face prin rapoarte quarterly (trimestriale) si third party audit verificate apoi de specialistii din consiliu municipal si aprobate…..
  Consiliile municipaLE AR TREBUI SA FIE 100% DEPOLITIZATE….
  asa e normal asa se asigura dorinta cetateanului nu a partidului….un lucru de loc de neglijat….MAI E MULT PINA DEPARTE….poate asa incepi sa ma intelegi dece sunt adeptul aducerii de specialisti romani din diaspora …ptr a ajuta tara sa intre cit mai repede pe fagas normal…..
  Ce vrei culme mai mare a ironiei…Medicul Oprescu….primarul capitalei…isi tine tatal intr-o clinica din germania….e adevarat fiecare face ce vrea si e dreptul lui sa faca asa …dar e ironic in raport cu profesia lui de baza si cu profesia lui actuala in slujba cetateanului roman…..

 67. doamna udrea … mie’mi plac cifrele … imi place ‘mi sustin afirmatiile cu cifre … deci … la botosani si dorohoi ati calatorit cu elicopterul … nu stiu ce elicopter aveti la scara da’ o sa fac calculele la minim … o ora de dat cu elicopterul costa cel putin 2000 de euro … deci pe cele 10-12 ore in care v’ati dat cu elicopterul ca sa puneti un cancioc beton si sa semnati trei hartii s’a platit cam 20000 de euro .. pentru unii’i cam greu de inteles cat e de mare suma asta … d’aia o s’o transform in paini … 20000 de euro inseamna pretul a 100.000 de paini … d’astea din care mancam noi oamenii obisnuiti … vulgu’ …. concluzie: dumneavoastra ca sa puneti un cancioc de beton si sa semnati trei hartii ati consumat 100.000 de paini .. nu aveti nici un fel de grija de silueta dumneavoastra … 🙂

 68. Buddy

  Exact,iar aceste rapoarte ajung in consiliu nu direct ci prin cei doi intermediari care datorita incompatibilitatii trebuie sa fie interpusi intre consiliu si spital.Eu vorbesc doar de verificare…nu fii incapatant…stiu ca exista interese politice in managementul spitalelor,si aici primarul are un atuu incorect spun eu in comparatie cu consiliul local care nu are cuvant in acest sens,insa la capitolul verificare a modului cum se cheltuiesc banii daca consiliul nu poate fi direct implicat in acest proces prin consilierii care reprezinta cel putin teoretic interesele directe ale oamenilor,ajungem la situatii in care sunt numiti reprezentanti oameni care la fel de usor,ba chiar mai usor raspund la comenzi si pot pune consiliul local in fata unor decizii deja luate in numele lui,sau mai rau economisti si juristi de nicaieri care nu au nici in clin nici in maneca cu notiunea de interes al comunitatii de a avea un serviciu medical eficient.Si culmea responsabilitatea o va purta Consiliul Local in numele caruia acesti oameni vor lua decizii.

 69. @ N.G.
  Hai sa-ti mai spun una, o institutie nici nu ar trebui sa aibe juristi ci sa lucreze cu un birou de avocatura specializat in anumite domenii….s-ar economisi bani si activitatea ar fi de calitate maxima…..poate intelegi dece si sa sti ca pe aici cam asa este….iti pot da exemple din Ro unde juristii unei institutii au dat-o in bara caci ei sunt doar platiti ca angajati nu platiti sa cistige un proces….asa ca acei economisti si juristi nu sunt de nicaieri sunt angajati la contract si printre cei mai buni…in domeniu….
  In fine fiecare cu viziunea lui…dar asta e viziunea mea de o Romanie mai buna…..

 70. Ce mai face frunza? Ati mai schimbat ceva la ea? Eu recomand scrierea lui “g” de la ” garden”, “G” deoarece este cuvantul cel mai important din propozitie, si imbunatatirea graficii. Lipseste profunzimea/dimensiunea si stralucirea. E ca o vedere estompata, fara viata. Ete ceva de genul asta: http://www.polyvore.com/enchanted_apple_candle/thing?id=18009496. Stiu ca marul respectiv e un obiect real nu o abstractiune dar sunt convinsa ca sideful, dimensiunea si complexitatea vizuala pot reproduse grafic. PUPICI! Aaaa, da….mi-ar face placere ca fluiditatea imaginii sa creeze impresia unei semnaturi. Nu ar fi dragut?

 71. @ cenuse….
  tu nu intelegi prea bine menirea unui ministru….tu simplifici totul la nivelul tau de knucklehead….atit….

 72. Si corsarul rosu e firma…am si nr lor si apelez la ei cand zbor hihihi.Diferenta e ca eu ma plimb pe banii mei,astia se plimba pe banii nostri si ne iau de la gura 100.000 de paini.Am inteles bine?

 73. buddywonca, … stiu … nu ma pot ridica la nivelul unui ministru … nici nu am cum cand eu merg pe jos (adica prin tarana) si el cu elicopteru’ … e cu totul si cu totul alt nivel … 🙂

 74. buddywonca … numa’ ca stii tu, buddywonca, draga … nivelul de omenie n’are nici o legatura cu functia … si nici cu inaltimea la care te deplasezi … acolo stau mult mai bine … d’aia io masor in paini si ministrul in kilometri parcursi aiurea … 🙂

 75. Cenushares

  Munca unui ministru presupune cheltuiala.Oricum ai lua-o.Daca ar sta in birou i-ai calcula kw/pe ora consumati in intregul minister.Si probabil i-ai transforma tot in paini.

 76. gabriela … abia acuma am gasit o replica … 🙂 … nu se calesc … ori se prostesc ori si prefac ca sunt prosti ca sa nu faca nota discordanta … 🙂

 77. Ideea jurnalului este una extrem de transparenta…Doar ca se vor gasi”demolatori”care sa incerce sa sugereze te miri ce…Va dati seama ce provocare pentru Cenushares,care mai ca dadea semne de pana de idei… 😉

 78. Chiar ca ruginesti Cenushe…cam tarziu cu replicile… 😉

 79. gabriela … poate n’ar fi rau sa vina doamna udrea si sa ne explice de ce era nevoie sa se deplaseze la botosani ca sa puna un cancioc de beton si sa semneze trei hartii … daca era nevoie imi retrag painile … daca a fost doar pentru imagine e chiar asa cum cred eu … 🙂

 80. s’ar parea ca asta cu painile a fost o idee foarte buna … dovada reactiile portocalii … 🙂

 81. @cenushe
  In anumite situatii e nevoie de ridicarea moralului….unul din rolurile importante ale alesilor….ai auzit de asta….se practica orunde in lumea asta….
  spre exemplu regina angliei a venit in canada si a plantat un copac de ziua veteranilor….poate nu era nevoie de asta dar gestul este simbolic….reprezinta respect, etc….
  si E.U. a participat la o ceremonie simbolica cu cinciocul in mina….nu vad nici cea mai mica problema….cind prin acest gest simbolic s-a dat drumul la niste programe care nu numai ca creaza anumite locuri de munca , dar au ca finalitate imbunatatirea vietii in zona respectiva….ca tu vezi totul politizat…e dreptul tau, asta e democratia …si bonehadul are dreptul la opinie….numai ca vezi tu, cind se face de ris prea des…ajunge de risul blogului….

 82. Hm Cenushe…carcotas rau ce esti…din punctul meu de vedere,intr-un proiect in care este implicat MDRT indiferent in care parte a tarii este ministerul prin ministrul sau este parte integranta a acelui proiect.Este o dovada de respect pentru oamenii pentru care acel proiect se adreseaza sa mergi la ei acasa si sa le arati ca ii sprijini.Si pentru ca intre timp se face si politica vorbim si de imagine.Vorbim de contactul direct cu oamenii,avand in vedere ca in cazul doamnei Udrea are grija media sa ii creeze o falsa imagine in randul populatiei.Dar cine stie…poate rugamintea ta va fi ascultata… 😉

 83. @ cenushe….
  eu nu sunt portocaliu…chiar dc i-am votat…aici nu intelegi ce e democratia..asa cum tu ai dreptul sa scornesti vrute si nevrute din dumheadul tau tot asa fiecare are dreptul sa voteze pe cine vrea….nici nu ar trebui discutat….iar te faci de ris…

 84. io stiu ca 100.000 ar fi saturat intr’o zi 100.000 de oameni amarati … daca’s consumate pentru imaginea unui ministru, asa cum cred eu, e rau … nu sunt in stare sa ma ridic mai sus d’atata … eu asa gabdesc … d’aia n’o sa fiu niciodata ministru … si nici politician … 🙂

 85. Bun…o zi si in ziua urmatoare 100.000ar striga ca mai vor…pe cand cateva proiecte de infrastructura asigura continuitate pentru mai multi.Eu zic sa nu te cramponezi in astfel de calcule doar de dragul carcotelii antiportocalii…

 86. Silvia daca vii cu idei din astea ,mai bine du-te si nu te mai intoarce ,cum adica sa fie dat afara cenuse ,care-i motivul ?,daca-i vorba de jignit ,tu esti numarul unu la marlanii si neam prost ,eu sunt pe doi ,recunosc ….
  toate spitalele sunt bombe amorsate ,asta este rezultatul schimbarilor lui Videanu din 2009 ,pe criterii politice ,a schimbat aproape toti managerii care nu erau portocalii ….

 87. @ cenushe,
  ai mai spus-o pe asta de mii de ori…nici nu trebuie sa fii…ca n-ai idei…tu dupa hammerheadul tau dc. ai fi ministru ai plati totul numai in paini….gest filantropic dar ineficient…intr-o democratie…intelegi….d-aia s-a dus E.U. acolo…..sa eficientizeze contrectul….gestul oricum facind mai mult decit loafurile tale….adica contribuabilul a iesit ieftin dc. calculul tau ar fi corect…..a iesit in cistig……

 88. gabriela … maine 99995 de amarati vor fi din nou infometati … ceilalti 5 vor muri azi fericiti … pentru asta merita sa renunti la o deplasare moft … 🙂

 89. @cenushe…
  ai auzit cumva de cost of doing business….se practica oriunde in lumea asta….mai bine l-ai intreba pe Nasy 4 case dece nu se publica contractul cu Bechtel…..sa vezi acolo ce cost of doing business s-a facut….

 90. buddywonca … inteleg … un om superior gandeste cam asa nu are rost sa le dau astora 100000 d paini … ca maine oricum vor fi infometati … mai bine de painile alea ma urc io in elicopter si dau o fuga la botosani sa fac o poza cu casca si cancioc … am inteles bine? … 🙂

 91. Gaby neni ,de-acord cu postarea ta de la 20,32 ,asa trebuie ,sa fie prezenta in teritoriu ,dupa atatea iarmaroace si promovari ,Ilenuta noastra face ce trebuie ,un inceput bun ….Gabita de cand n-ai mai fost pe litoralul romanesc ?,care-i in gospodaria Elenei ,du-te si vezi ,nu s-a schimbat nimic in bine ,in rau, da…

 92. Cost of doing business, period…cenushe….
  trebuie sa pui saminta ca sa iasa ceva….si asta presupune sa mergi la plafar….cu tramvaiul…costa un loaf dus unul intors….la nivelul tau intelectual….dar in 5 luni ai 20kg de rosii si dc cumva mai cheltui 2 loafuri sa mergi acolo de unde poti cumpara un sac de compost…rosiile ies mai mari si mai gustoase…chiar dc. la drumul al2-lea ai mai adaugat 4loafuri sa vii inapoi cu maxitaxiul…deh nu trebuie sa-ti rupi s[patele..tre sa ai grije de plante 5 luni…..

 93. Cenush

  Un om intelept se gandeste cum sa faca ca cei 100.000sa munceasca si sa isi cumpere painea nu s-o astepte din cer.Mai ce rationamente ai,ma omori cu zile…Iar proiectele respective inseamna tocmai asa ceva pe termen lung.Pe termen scurt inseamna costuri intr-adevar.Gata cu tine azi,ma duc la bucatarie…vezi ce faci pe aici sa nu te ranesti in cutitele pe care le implanti pe aici… 😉

 94. Hopa cenusha umbla pe litoral….a lasat mizerie p-acolo… asa ca sa-i strice fata primarului sexist…..

 95. doamna udrea … ce se mai aude, doamna udrea, de indicatoarele alea de 1.000.000 de euro?… s’auinstalat? … daca da ne puteti spune,doamna udrea, de unde putem sa obtinem si noi, “oamenii obisnuiti”, o lista cu locurile in care au fost amplasate … sa vedem si noi cum arata, doamna udrea, niste indicatoare 3D … asta v’ar ajuta si pe dumneavoastra, doamna udrea … ca o sa puteti verifica, doamna udrea, foarte usor cu ajutorul nostru, a oamenilor simpli, daca aia au instalat sau nu indicatoarele asa cum s’au angajat pe caruta aia de bani … 🙂

 96. Silver

  E o exprimare nefericita a unui necunoscator sau al unui tehnician care dupa 34 de ani lucrati intr0un spital isi inchipuie ca stie medicina.Uneori acesti oameni fac mult rau familiilor unor pacienti dandu-si cu parerea despre boli sau cazuri dupa ureche.Chiar si media face rau ca ia de buna exprimarea unor diletanti in medicina.

 97. doamna udrea … ma uimiti … trebuie sa recunosc ca sunteti abila, domna udrea … stiti sa’nvartiti cuvintele in folosul dumneavoastra … numa’ ca un cititor cu minte nu se lasa asa usor pacalit … ce nu spuneti dumneavoastra, doamna udrea, e ca in consiliul general pdl’ul are majoritate … asa ca in aceeasi masura in care oprescu’i vinovat ca nu exista consilii de administratie operationale in spitale este si pdl’ul, doamna udrea, prin consilierii sai majoritari … si’n plus, domna udrea, vidul decizional e si unul legislativ … si acolo guvernul basescu traian are principala vina, doamna udrea … una peste alta pdl’ul e cel mai vinovat pentru situatia in care se gasesc spitalele din bucuresti, doamna udrea … 🙂

 98. Pentru mine care am lucrat ani buni in Reanimare,aceasta nu e locul unde oamenii au sanse mari de a muri ci unde au sansa de a trai,nu locul unde merg cei ce nu mai au sanse ci cei ce inca au o sansa indiferent cat de mica…Doar un necunoscator se poate exprima in varianta fatalista…Altfel nu am construi reanimari ci direct morgi…

  p.s.poate sunt putin ridicola,dar ca mama mi-as dori ca acesti bebelusi,victime ale inconstientei sa aiba o zi de doliu national.In fond ei platesc vina noastra colectiva…

 99. Cenush…

  Nu te bucura degeaba ca fata…la maritat…Initiatorul proiectului de hotarare cu privire la constituirea Consiliilor de Administratie este primarul.Sau daca il initiaza consiliul local,tot primarul il pune sau nu pe ordinea de zi.Una peste alta,tot primarul e”tatucul”…

 100. @ N.G.
  Si-o trimitem pe Cenushe la anul la Bucuresti la ziua de doliu national… sa vedem tot loafuri masoara costurile….

 101. Ziua de doliu national nu costa nimic,doar se coboara drapelul in berna semn de compasiune cu familiile indoliate…dar la mintea lui Cenush,ar gasi el ceva…

 102. brici zimtat ce mai… 😉 pacat ca santurile depasesc circumvolutiunile… 🙂 hi,hi…

 103. tu esti ca puisorul din avatarul meu…mic da’ curajos… 🙂 mai pisca,mai piuie da’tot la mana lui ala mare este… 🙂

 104. @ silverstar
  Eu am urmărit înregistrarea audio.

  Ceea ce vrea să spună domnul respectiv era nu că reanimarea este o anticameră a morţii, ci faptul că probabilitatea ca toate acestea să se întâmple în acelaşi timp era extrem de mică, şi spune:
  1. Ora de schimb, asistenta plecată pentru a se pregăti de plecare
  2. Aparat disfuncţional (“C-a fost incubator, c-a fost aerul condiţionat…”)
  3. “Uşile sunt ermetic închise. Când a răbufnit, s-a rupt uşa”

  Ceea ce vrea să spună respectivul domn, şi reiese foarte clar din intonaţie, deşi ziariştii s-au făcut că nu înţeleg (iată că acum nu mai sunt oamenii mogulului 😀 ), este cu sensul “le-a fost scris să moară” şi nu că toţi copii care ajung acolo oricum mor.

  Dincolo de această părere a mea asupra declaraţiei acelui domn, care este o interpretare personală, tonul răstit cu care vă adresaţi persoanei mele, expresia generală care denotă că-mi demonstraţi că nu am dreptate… Cu ce anume mă contrazice ce este scris în articol? Eu spuneam că era nevoie de 3 sau 4 asistente pe tură, conform normativelor în vigoare, cu ce anume mă contrazice acest articol.

  Am rugămintea să vă controlaţi limbajul, cel puţin când vorbiţi cu mine. Minima politeţe nu ne costă nimic, demonstrează numai ceva educaţie.