Joaca de-a guvernarea

Cea mai importanta si des intalnita critica la adresa bugetului prezentat in show-ul televizat oferit de Victor Ponta este aceea ca nu permite crearea locurilor de munca. Astazi, Consiliul National al IMM-urilor, prin presedintele Nicolescu reclama tocmai acest aspect pe care il considera esential pentru asigurarea cresterii economice. Se spune in comunicatul lor, ca vor sustine un nou Acord cu FMI, doar in masura in care va permite Guvernului sa reia investitiile. Ei, problema este ca nu FMI a cerut USL-ului oprirea investitiilor!

Guvernul a decis sa ia bani de la acest capitol a carui importanta evident ca nu o intelege, demonstrand faptul ca nu are nicio viziune despre cum se poate genera crestere economica, astfel ca previziunea anuntata pentru acest an de 1,8% se va dovedi una de un optimism nerealist. In vremea Guvernului Boc, investitiile au avut a doua cea mai mare alocare bugetara din UE, de 7,6 miliarde euro in 2011 spre exemplu, fata de  5,3 miliarde cat a prevazut actualul Guvern. La acestia se adauga derutant inca 2,5 miliarde care sunt prezumati ca vor veni din fonduri europene!!! O utopie in conditiile in care USL a reusit anul trecut performanta de a bloca absorbtia banilor europeni.

Tot in stilul grav-important in care ne-a obisnuit, ne-a mai anuntat Premierul ca, ce sa vezi, se va trece in sfarsit si in tara noastra la prioritizarea investitiilor! Pentru ca si in opozitie ca si acum, domnul Ponta a avut o activitate superficiala, mizand doar pe vorbarie goala mediatizata, nu stie ca prioritizarea investitiilor a fost introdusa de Guvernul Boc si prezentata ca masura de reducere a cheltuielilor bugetare reprezentantilor din institutiilor financiare internationale. Daca astazi mai sunt 6000 de investitii incepute la nivelul tarii, asa cum a spus Primul Ministru in conferinta de presa, trebuie sa afle ca la preluarea puterii de catre PDL, au fost identificate 46.000 de investitii in valoare de peste 40 de miliarde euro, unele datand din anii ’70, pe care fie le-am finalizat fie am renuntat la ele, in functie de utilitatea si stadiul lor de executie!

Si uite cum usor, usor, afla si junii USL ce inseamna sa guvernezi!? Nu mai merge ca in opozitie cand isi puteau permite sa afirme orice aberatie, acum aberatiile produc imediat efecte in economie sau in societate. Doar ca inca nu pare sa se prinda ceva de ei!

Un exemplu de punere in practica a principiului prioritizarii investitiilor:

42 thoughts on “Joaca de-a guvernarea

 1. Wow, asta doare rau, Elena Udrea nu acuza si nu vorbeste doar sa fie vorbit, ci vine cu argumente si dovezi!
  Ma intreb daca Ponta are capacitatea de a discerne realitatea guvernarii unei tari de fictiune si minciuni lansate pana sa vina la guvernare sau, de ce nu, minciunile din campanie care ne sunt si mai la indemana?! Acea promisiune ca va curge lapte si miere la fiecare roaman in casa este atat de proaspata incat n-o pot uita ca si restul romanilor…tot dau drumul la robinete prin casa si nu curge decat apa chioara!!! La voi ce curge?! 🙂 🙂
  Fonduri de investii, proiecte noi de dezvoltare zonala, locuri de munca, viziune??? Toate aceste sunt total straine guv USL si atunci, imi pun intrebarea fireasca, de ce tac pacalitii USL-ului? Nu cumva le este prea rusine si rabda?
  Atunci dragilor va urez rabdare, dar nu una usoara ci una chinuitoare in noua era a Saraciei lui Ponta!
  Daca in literatura avem “Ciuma lui Caragea” am zis sa il fac celebru si eu cu ceva pe Ponta si, i-am atribuit ca sa marchez perioada lui de declin ca politician: Saracia lui Ponta! 😉

 2. @ Elena Udrea

  Stimată doamnă deputat,

  Sunt absolut convins că de la finele lunii octombrie 2011 până în ianuarie 2012 sectorul privat şi-a sporit numărul de angajaţi. O dovedeşte şi următorul grafic.

  http://businessday.ro/wp-content/uploads/2012/03/Numarul-salariatilor-2.jpg

  Dar, dacă puteţi, ar fi frumos să ne oferiţi următoarea informaţie, câţi salariaţi (numărul total, nu numai la privaţi sau numai la IMM-uri) a preluat Guvernul Boc de la domnul Tăriceanu şi câţi a lăsat Guvernul Boc domnului Mihai Răzvan Ungureanu. Astfel putem evalua politicile de “creaţie” a locurilor de muncă, dar şi de “exterminare” a lor…

  Doamnă Elena Udrea,
  Nu ţin partea domnului Ponta, şi mie mi se pare că programele de guvernare sunt mult prea “rarefiate” în explicaţii (şi asta încă de pe vremea socialismului), cifrele bugetare nu oferă nici ele prea multe informaţii… aşa cum mă aşteptam sistemul de sănătate va fi şi el o pacoste în sănătatea românilor în ciuda tuturor eforturilor tuturor de a spune politicii că greşeşte… Deja au început să moară copii care s-au lovit la picior din cauza subfinanţării…

  … trebuie însă să spun că mă doare şi momentul în care domnia voastră îmi oferiţi o astfel de explicaţie de parcă “cealaltă politică”, de până acum, ar fi făcut să fie totul roz şi acum se transformă în culoarea morţii.

  România are nevoie astăzi de cineva care să păzească ţara de greşeli autoritare fără a face însă propagandă şi campanie electorală, TOCMAI PENTRU A FI CREDIBILE. Avem nevoie de “alternative” şi nu de “contre”. Mi-ar fi plăcut, de exemplu, să enunţaţi soluţiile alternative ale PDL. Ca cetăţean mi-aş dori ca la politica guvernamentală să am o alternativă pe care mă pot baza în momentul în care ceva nu merge prost. Faptul că România nu merge spre acea bunăstare îndestulată care să ne scape de grija zilei de mâine ci, dimpotrivă, se adânceşte din ce în ce mai mult spre “nici o soluţie”… este deja evident, nu mai trebuie consemnat. Dumneavoastră şi PDL puteţi să propuneţi o alternativă viabilă punctuală şi în slujba ţării la ceea ce face actuala guvernare astfel încât să putem face o comparaţie? Pentru că dacă acea cifră a salariaţilor a crescut pe timpul în care domnul Boc a fost premier… discuţia are sens, dar dacă cifra a scăzut, să spunem, cu 800 de mii de angajaţi (nu spun că este aşa, e o presupunere) ce sens ar avea să criticaţi politica domnului Ponta că este lipsită de crearea locurilor de muncă?

  • Biblio te rog nu mai pune palma actualei guvernari care s-a dovedit a fi una dezastruasa, incompetenta. Nici nu ne asteptam sa fie altfel decat asa, tinand cont ca guv Ponta este format din baroni, hoti, penali….Nu jigni cel mai competent guvern pe care l-a avut tara asta si nu-l mai compara cu nimeni. Inca nu te-ai convins ca ai votat legat la ochi, daca ai votat? Inca nu esti convins de minciunile lu Ponta si cat de usor te-au manipullat? PDL a avut si are alternative, practic, Ponta gubverneza in mare parte datorita proiectelor si investitiilor guv Boc. Ponta este egal cu ZERO, guv Ponta la final va fi egala tot cu ZERO.
   Vad ca te enervezi si rectionezi de cate ori Elena Udrea critica guv de carotn Ponta, oare de ce?
   Asta este menirea opozitiei, sa arate toate greselile guvernului, sa demaste toate neregulile, sa anunte cand mint cu nerusinare pe alegatori….. Opozitia este al ” treilea ochi” care in mod normal vegeaza si sanctioneaza imediat fara menajamente.

  • @ lulu

   Stimată domniţă, încă mă suspectaţi că am gânduri rele… Mă întristaţi.

   Nu am să mă cert legat “de cel mai competent Guvern” şi nici legat de “Ponta este egal cu zero”.

   Nu mă deranjează critica guvernului Boc cât timp este ceva spus în scopul unei Românii mai bune. Dacă scopul este simpla defăimare a guvernării de astăzi a României, ca cetăţean nu-mi este de nici un folos. Dimpotrivă, dacă defăimarea este făcută în forurile europene, obţinem ceva foarte păgubos pentru România.

   Să vă dau un exemplu. Domnul Cristian Preda a avut o poziţie contrară premierului domnului Ponta în Parlamentul European. Iată ce spicuiesc gazetele…

   “Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament trebuie să controlezi justiţia”

   “Premierul român Victor Ponta a criticat decizia unui tribunal care-l condamnă pe unul dintre aliaţii săi la guvernare, Dan Voiculescu, declarând că verdictul trebuie anulat. Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecătorul Cristi Dănileţ, membru al CSM, pentru că acesta a cerut oamenilor politici să nu mai ameninţe judecători şi să nu mai conteste decizii definitive ale instanţelor. Pentru premierul de la Bucureşti, cine apără independenţa magistraţilor e adversarul său politic“

   “Justificarea campaniei ar fi majoritatea de care dispune Guvernul după alegerile din 9 decembrie. Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament trebuie să controlezi justiţia. Cer CE să vegheze la acest derapaj inacceptabil. Separaţia puterilor executivă şi judecătorească e sfidată în numele voinţei poporului“
   (adevarul.ro/news/politica/cristian-preda-cere-mai-vigilenta-partea-comisieieuropene-ataca-premier-pentru-ponta-60-parlamenttrebuie-controlezi-justitia-1_50f4953f56a0a6567e8466b7/index.html)

   După cum probabil ştiţi, domnul Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senatul trecut şi, drept urmare, dosarul privind fapte de corupţie în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) pe care domnul Dan Voiculescu îl are, s-a mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unde era pentru că domnia sa era Senator) la Tribunalul Bucureşti (unde trebuia să fie pentru că domnia sa a devenit “simplu cetăţean”). Iată însă că după ce Dan Voiculescu a fost declarat câştigător în alegeri, cineva a mutat iar dosarul de la Tribunalul București la Înalta Curte de Casație și Justiție… înainte ca domnia sa să fie efectiv senator. Gândesc că normal ar fi fost ca să existe o cerere în tribunal justificată cu un act oficial din care să reiasă că domnul Voiculescu este senator. Cum domnia sa nu este încă senator, un astfel de act nu există. Deci pe ce bază juridică este mutat acest dosar?

   Domnul Ponta nu a criticat nici un fel de decizie, nici nu ştiu dacă acest mutare este o decizie (se pare că da), a comentat faptul că din punct de vedere procedural dosarul a fost mutat FĂRĂ CA DAN VOICULESCU SĂ FIE SENATOR. Acest lucru este ceva evident şi nu ştiu cine ar putea nega că procedura este… hai să spunem neobişnuită.

   Mediafax citează aşa pe domnul Ponta în declaraţia sa de la B1 TV…
   “Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist şi cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizie greşită şi ar trebui CSM, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie. Cât domnul Voiculescu nu e senator, se judecă la instanţa obişnuită, când devine senator, merge la Curtea Supremă (…) Mă opresc aici ca să nu fiu acuzat că atac un judecător, Doamne fereşte! Nici nu ştiu cine e judecătorul de la tribunal, eu vă spun opinia mea ca jurist, pe procedură. Competenţa după persoană este apreciată de judecător. Eşti senator, te duci la Curtea Supremă. Nu eşti senator, rămâi la tribunal. Nu poţi să fii şi senator, şi nesenator”

   Domnul Cristian Preda această informaţi a prezentat-o Parlamentul European cam aşa… “Premierul român Victor Ponta a criticat decizia unui tribunal care-l condamnă pe unul dintre aliaţii săi la guvernare”.

   Eu unul nu ştiu ca domnul Dan Voiculescu să fie condamnat de ceva. Dar poate că a fost condamnat de ceva şi eu nu ştiu (nu am pretenţia că le ştiu pe toate). Dar mă îndoiesc că premierul a criticat decizia de condamnare a domnul Dan Voiculescu (în cazul în care a fost condamnat). Mai repede cred că domnul Cristian Preda face o impresie proastă în mod voit României în cadrul Parlamentul European. Dacă domnia voastră ştiţi că domnul Voiculescu a fost condamnat şi că domnul Ponta a criticat această decizie de condamnare… vă rog să-mi daţi un link pentru că vreau să-l critic serios pe blogul meu pe domnul Ponta.

   Relativ la domnul Ponta şi domnul Danileţ… Iată ce a spus domnul Ponta:
   “Singurul membru al CSM care e politic, care e pedelist si spune lucrul asta, e dl Danilet (…) era la manifestari cu dna Macovei, lupta cu USL-ul. Eu va spun sincer, intr-un fel e mai bine in CSM, va dati seama daca incapeti pe mana dlui Danilet sa va judece? Doamne fereste! Bine ca e la CSM si nu judeca.

   Sa stea la CSM acolo, sa spuna ce il iubeste el pe dl Basescu si pe dna Macovei, ceea ce este absolut inadmisibil. Vreau sa va spun ca nu exista nicio idee de independenta a Justitiei daca tu, ca judecator, stai toata ziua la televiziuni, intamplator la televiziunile alea (care ataca USL – n.red.), sa spui ce bun e un presedinte si un partid si ce rai sunt ceilalti”, a declarat Ponta, la Romania TV.

   Observaţi că nu se spune nicăieri că domnul judecător este membru PDL, ci că este pedelist, respectiv că este suporter al uni partid.

   luju.ro/static/images/2012/iunie_2012/28/macovei-danilet_400x.jpg

   Priviţi această poză care este făcută, din câte îmi aduc eu aminte (poate greşesc) la acel miting de care premierul vorbeşte…

   Deci domnul Danileţ susţinea acolo, alături de un membru PDL, fost coleg de serviciu, împotriva USL şi pentru susţinerea unui guvern pedelist.

   Şi ce spune domnul Ponta? Spune că intervenţia domnului Danileţ este evident una de natură politică… ceea ce este, cred eu, evident.

   Eu nu ţin minte ca “oamenii politici să ameninţe judecători şi să conteste decizii definitive ale instanţelor”, poate mă înşel eu.

   Chestiunea este însă, după părerea mea, că nici aici nu o “nimereşte” domnul Cristian Preda. Domnia voastră credeţi că domnul Preda, un om cu capacitate intelectuală şi politolog de meserie… greşeşte discursul… Sau e mai credibil că dezinformează în mod voit Parlamentul European într-un concept menit să DESTABILIZEZE România… numai ca să cadă prost domnul Ponta şi Guvernarea Ponta.

   Eu nu spun că domnul Ponta nu ar fi trebuit să se abţină de la astfel de comentarii păguboase stării de calm politic. Eu nu spun că domnul Ponta este perfect, nu spun nici că Guvernarea Ponta este sau nu este bună… vom vedea ce va fi (până acum am două semene de întrebare, doar două dar imense, introducerea impozitului forfetar şi chestiunile declarate de domnul Nicolăescu)… dar mi-aş dori ca PDL să facă o politică constructivă care să ajute România. Dacă PDL va umple suplimentar România de sânge şi de zoaie ca să arate cât de prost e guvernul Ponta… probabil că pasul următor va fi un guvern Dan Diaconescu sau un guvern militar sau chiar unul de ocupaţie, şi putem să punem şi un aleluia şi-un praz verde la această ţară.

   Am marea rugăminte însă să-mi oferiţi umila speranţă că doamna Elena Udrea (sau Udrea Elena măcar) să răspundă la întrebările mele şi, cu o mare speranţă, poate există o şansă la un milion ca lucrurile să meargă spre construcţie şi nu spre disoluţia unei Românii care şi aşa abia respiră.

 3. Elena Udrea nu ii uita pe romascani, fiind printre ei chiar de la incpeut de an. Iata cateva aspecte despre programul de lucru avut la Roman:

  ” Elena Udrea face planuri
  • într-o conferintă de presă au fost trecute în revistă problemele derezolvat, pe termen mediu si scurt • Elena Udrea a punctat si bîlbîielile guvernului Ponta •
  Deputata Elena Udrea si primarul Laurentiu Leoreanu, au sustinut prima conferintă de presă din 2013, la sediul PDL Roman. De comun acord a fost stabilit un program de lucru ce cuprinde cîteva proiecte de rezolvat, pe termen scurt si mediu. Este vorba de o întîlnire a deputatei Elena Udrea cu sindicatele din Roman, pentru a dezbate Legea Dialogului Social, o întîlnire cu femeile din industria textilă, cărora demnitarul le-a promis sprijin, atragerea unor investitori si crearea de noi locuri de muncă, trecerea Casei de Cultură în administrarea primăriei si un sponsor serios pentru HCM. „Echipa Leoreanu-Udrea continuă să lucreze. Am avut o primă sedintă în care am pus la punct unele idei si proiecte ce vor fi rezolvate în termen scurt, dar si în termen mediu, care se vor simti în nivelul de trai al romascanilor“, a spus printre altele edilul sef al municipiului Roman. Deputata Elena Udrea, după ce a adresat urări de bine în Noul An pentru romascani a trecut în revistă greselile actualului Guvern. „Multumesc romascanilor care s-au lăsat mai putin păcăliti de promisiunile USL. Cei care au votat cu USL văd acum că Guvernul Ponta nu se tine de promisiuni. În loc de noi locuri de muncă si de atragerea de fonduri europene Guvernul a crescut taxele si impozitele cu 16%, au crescut cu 10% pretul la energia electrică, lucruri ce conduc la cresterea inflatiei, care este de 5%. De ce nu au spus aceste lucruri în campanie? În loc să crească pensiile cu peste cinci procente, le-au majorat doar cu 4%, afirmînd că nu stiu cît este inflatia. Au promis că vor creste salariul minim pe economie la 850 de lei, însă banii nu se regăsesc în bugetul pompos anuntat. Au promis o reducere a CAS cu 5%, că vor reveni la TVA de 19% si un TVA redus de 9% la produsele agricole, un impozit diferentiat 16, 12, 8%, însă a rămas la 16% si că vor depolitiza structurile statului. Nimic nu au făcut din tot ce au promis, ba mai mult acum îsi aduc toată camarila de partid pentru a ocupa functiile din institutiile statului. Au culminat acum cu bîbîiala din Ministerul Sănătătii, cu decontarea serviiciilor pacientilor tratati în sectorul privat. La Roman, vom continua proiectele care ni le-am propus. Astăzi a fost o primă întîlnire de lucru, în care am stabilit următoarele actiuni, împreună cu primarul Leoreanu. Vom arăta romascanilor că au ales o echipă bună“, a precizat, printre altele, deputata Elena Udrea.”

 4. O ţară întreagă vede în transmisie live cum în sala deputaţilor… toţi deputaţii erau lipiţi de tavan.
  Un reporter întrebă femeia de serviciu… de ce?
  – Au întâlnire la nivel înalt, răspunde doamna.

  După numai cinci minute toţi deputaţii cad la pământ…
  – Au căzut toţi de comun acord, spune doamna.

 5. ministrul dezvoltarii si totodata actionar al firmei tehno logica … hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii … el centra( cu caietu’ de sarcini) el da cu capu’… hihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!

 6. Nu stim de multe ori din ce puncte de plecare si care este destinatia spre care tinde guvernul ales si desemnat, ca sa ne dam seama si noi, cu adevarat, unde suntem, unde am ajuns in acest parcurs spre un trai decent si spre iesirea din criza. Om fi la mijlocul drumului, la sfirsitul lui ?? Care vor fi consecintele economice si sociale in urma masurilor luate si aplicate de guvern ? Sigur, o politica buna este si cea care tine cont si de bunastarea populatiei atit cit se poate si de dezvoltarea economica. Nu vrem sa ni se promita “panacee” , ca apoi sa cadem victime sau sa fim dezamagiti. Vrem sa fim informati si convinsi. Nu vrem sa culegem banii din copac si nici raiul pe pamint. Vrem doar o estimare si o prezentare corecta, veridica a situatiei actuale ca sa putem face fata momentelor ce vor veni, a le intelege si a le putea aprecia corect, ca rezultante ale activitatii guvernului. Oameni nu se multumesc cu situatia ca “e greu”, ca “n-avem incotro”. Vor sa stie explicit si de ce si care le va fi perspectiva. Ei ii vor simti aproape pe politicienii vremii, atita timp cit ii vor ajuta sa inteleaga si sa-i ajute sa cumpaneasca. Sigur, greul e urit, neplacut, dezgustator, dar cel putin sa fie autentic, explicat cu maximum de obiectivitate si luciditate. Multi dintre noi suntem ca personajul cel mai rational al Noului Testament : Toma necrdinciosul, omul care nu s-a conformat, asa usor, la tot ce i se spunea, auzea. El vroia sa vada, si sa pipaie chiar minunea. Sigur este greu, dificil in aceasta complexa lume reala sa determini o politica eficienta, multumitoare pentru toti, aceasta presupune o imensa cantitate de informatii veridice, o buna corelare intre sectorul bugetar, fiscal si bancar si a unor posibilitati financiare mari. Din cauza ca resursele vor fi limitate si in viitor si bunastarea cetatenilor va fi limitata. Dar, totusi, sa se contureze o linie, o frontiera sub care sa nu se poata cobori cu nivelul de trai al cetatenilor. Distributiile sunt diferite, in functie de necesitati si de prioritatile stabilite de guvern, dar sa fie, totusi, o alternare in timp a sectoarelor beneficiare. Nu se poate favoriza un sector de activitate fara a afecta un altul, dar aceste miscari de fonduri bugetare sa fie benefice si corect redistribuite. Trebuie o armonizare intre politica bugetara, fiscala si monetara/bancara. Nu poti sa fii multumit fara a avea sanatate, fara educatie, fara respectul de tine, fara o protectie sociala adecvata, fara justitie, fara securitate civila si nationala. Sigur, multe servicii publice sunt greu de masurat, deoarece ele nu sunt vindute la piata ca : apararea nationala, ordinea interna, securitatea… De aceea accentual acum va cadea pe cresterea volumului de investitii, pe masurile de crestere economica, pe stabilirea unui salariu minim pe economie echitabil, a stabilirii cu rigurozitate a prioritatilor de redistribuire a veniturilor intre sectoarele prioritare ale economiei si nu numai. Chibzuinta buna, tuturor !
  “ Viata este o instructie perpetua in cauza si efect. “ – Ralph Waldo Emerson.

 7. PDL (nu sunt pdlist si deci parerea mea este o simpla evaluare personala) trebuie sa-si limpezeasca apele. Intarzierea nu face decat rau caci in loc sa faca opozitie doar prin cativai reprezentanti si acestia neconcertati intre ei, cum sunt Elena Udrea, Emil Boc, Andreea Paul, Cristian Preda, risca sa ajunga la opozitie nesfarsita si caraghioasa intrapartinica .
  Dan Andronic scrie foarte bine ce scrie, cam la misto ce este drept, dar ce poti sa faci fiind serios decat misto de neseriozitate?:
  http://hydepark.ro/articol/articol/nicusor-constantinescu-si-diana-tusa-adevarata-opozitie-la-usl-1218.html

  • domnule bibliotecaru
   desi ar fi mai corect …domnule activist de partid usl.
   Am remarcat ca din obedienta pura fata de voiculescu & comp deveniti imun la aluzii sau trageri de maneca discrete.
   In primul rand ce te framanta pe tine grija ,,ca cetatean al acestei tari” cum iti place sa te cataloghezi,de economie,de politice,da opozitie….de indiferent ce din moment ce asa cum ai afirmat tu nu ai nici o activitate ,nu produci nimic,deci nu platesti taxe.
   Ce tupeu de bolsevic poti avea ca din moment ce nu participi la dezvoltarea tarii ,a societatii,sa vi sa ti si mai dai cu parerea.
   Tu de fapt ,normal si logic nu ar trebui sa ai drept de a vota.Pai de ce sa influentezi tu viata mea atata timp cat tu doar consumi.
   Cu toate astea vi cu tupeu de bolsevic si critici ,atragi atentia asupra felului in care se desfasoara o anumta activitate .
   Mai mult de atat ,daca noi astia care producem ,nemultumiti fiind ca unul ca voiculescu,ajutat de ponta,dragnea sau antonescu,ne fura ,vi tu cu tupeu dde manelist si i iei apararea…..de parca te fura pe tine si ai dreptul sa l ierti.
   Te sfatuiesc ca de acum incolo daca vrei totusi sa ti dai cu parerea,sa incepi cu binecunoscuta fraza a lui bicilis…;.in nemernicia mea ,ca un caine turbat am muscat mana celui ce m a hranit”….dupa care poti spune ce ai de spus.
   …am zis

  • Si eu cred ca o asemenea fraza introductiva ar fi foarte indicata pentru sarpele Kaa din mica noastra gradina zoologica. 🙂

  • @ aurel

   Vai ce am fost pus la punct. 😆 Dacă aţi încheiat argumentele deontologice… să vă fie de bine… 😀

 8. Flutur ce mai face?Mai e chemat pe la DNA?Nu am mai auzit nimic.Nu pica si el in completul in care a picat Adrian Nastase?Cica a picat si Dan Voiculescu in acel complet.Acelasi complet a casat doua sentinte de achitare in cazul Bivolaru.
  Acesti judecatori “built to kill”……au avansat la completul de 5 judecatori……dupa pagubele produse.
  Ce va face iccj in cazul plangerii formulata de Mugur Ciuvica impotriva lui Traian Basescu?Kovesi i-a luat apararea lui Basescu si nu a trimis dosarul in instanta.
  Acum ce sa zic?Gasesti un prost,iti vinde un teren cu un pret si tu il vinzi mai departe cu un pret de zece ori mai mare.Cam la asta se refera plangerea.Indirect Basescu a facut afaceri cu Casuneanu.
  Nu mi se pare ceva grav.Dar altii au fost condamnati pentru acelasi lucru.

 9. Pai csm-ul actual este un csm cuminte,care nu se implica deloc.S-a tranfosrmat intr-un sindicat al magistratilor.Dar magistratii destepti s-au saturat de acest sindicat.Vor alta componenta.

  • Simple afirmatii .
   Balby, tu ai fost internat vreodata la psihiatrie? 🙂

 10. Acolo sunteti voi cu totii pentru modul cum ati condus tara.Nu ati avut creier sa o conduceti cum trebuie.Dar electoratul v-a altoit ca lumea.hahahahahahahahahahahahahihihihihihihihi

 11. Inca o dovada ca tanti cu coc Grapini continua sa distruga turismul romanesc, asa cum a facut si incultul Hellvig. Iata ce rusine am tras ca tara, la Viena! Ca sa vedeti diferenta dintre Udrea si incompetentii astia doi! Acum intelegeti in ce directie ne indreptam datorita prostimii care a votat mafia USL?

  ” Cum au salvat austriecii obrazul României la Târgul de Turism de la Viena

  Autor: Traian Deleanu

  Cu două zile înaintea celui mai important târg de turism internațional al începutului de an, responsabilii Turismului din România au anunțat că nu mai alocă bani pentru participarea țării noastre. Firma care amenaja standurile a muncit pentru România fără a ști dacă va fi plătită.

  În calitate de țară parteneră, României i-a fost acordată șansa de a se promova prin imagini pe scena principală a târgului
  Pe panourile amplasate de austrieci, românii nu au mai avut bani nici măcar să ”umple” cu fotografii

  Cu toate că participarea la Ferien Messe (Viena, 10 – 13 ianuarie 2013) a fost aprobată de fostul Minister al Dezvoltării Regionale și Turismului încă de anul trecut, banii necesari erau incerți cu două zile înainte de eveniment. Asta în condițiile în care România a fost desemnată țară parteneră a evenimentului fapt care, printre altele, a însemnat decorarea scenei principale din cadrul târgului cu imagini din țara noastră. Tot ca țară parteneră, România a fost responsabilă și de organizarea spectacolului de deschidere a târgului. Cu două zile înainte de deschidere, însă, expozanții români ajunși la Viena au aflat că banii pentru standurile unde ar trebui să se așeze nu mai vin.

  Austriecilor le-a fost milă

  La Târgul de turism de la Viena, cei de la Austrian Airlines au reconstruit o jumătate de avion. Grecii au avut un stand cu ecrane imense, amplasate în așa fel încât să redea panorame la 360 de grade. Iar deasupra bogatului stand al turcilor, zburau mini-zeppeline teleghidate. Cum pentru standul României nu se mai știa dacă vin banii, cei de la Reed Exhibition, organizatorii târgului, au gândit că nu se cade ca tocmai țara parteneră să nu aibă chiar nimic. ”Până la urmă, firma care amenajează târgul și-a asumat riscul de a face niște lucrări pentru care nu se știa dacă va fi plătită”, a amintit primarul Sibiului, orașul cu cea mai importantă prezență în rândul expozanților români. Doar că standul a avut dotări minime: mese simple, mochetă fără pretenții, iluminat simplu și panouri pentru fotografii. Nici măcar aceste panouri nu au fost toate decorate cu imagini din România.

  Anastasiu: ”în turism contează imaginea”

  La Târgul de la Viena a participat și Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines România și cel care a readus operatorul de turism TUI în România. ”Am văzut că România a fost țară parteneră și că au fost oameni în standul nostru. Acesta putea fi mai frumos, având în vedere cum și-au amenajat locurile concurenții noștri direcți. Cred că în turism contează imaginea, iar ca țară parteneră a acestui eveniment cu bani mai mulți se puteau face lucruri cu rezultate mai bune. Dar e important că, totuși, România s-a văzut”, spune Anastasiu, care susține că nu știe de problemele legate de finanțare. ”Probabil că acest târg a venit și într-un moment nepotrivit, în sensul că are loc această trecere de la o instituție la alta. Doar că participarea la un astfel de târg nu se pregătește de pe o zi pe alta, ci cu luni înainte”, arată Anastasiu. Odată cu noul Guvern, Autoritatea națională de turism a trecut de la Ministerul Dezvoltării, la cel al Economiei.

  Johannis: ”îmi displace profund că țopăim”

  Imaginea centrului Sibiului a decorat scena principală a târgului, Junii Sibiului au deschis cu un spectacol evenimentul, o trupă din Sibiu a cântat în fiecare zi pe scenă, cei mai mulți expozanți ai standului României au fost din Sibiu. În aceste condiții, primarul orașului, Klaus Johannis, s-a arătat nemulțumit de atitudinea autorităților centrale. ”Îmi displace profund că noi tot țopăim de la o strategie la alta, chiar dacă trebuie, chiar dacă nu trebuie. Ce dacă s-a schimbat Guvernul? Acesta aere dreptul să schimbe strategia, dar o face pentru peste doi ani, nu de pe o zi pe alta. Sibiul s-a descurcat foarte bine la Viena, pentru că Biroul nostru de turism s-a dus cu materialele noastre”, a declarat Johannis. Primarul orașului care a investit imens în imagine pentru turiști crede că situația de la Viena ar fi fost ”inimaginabilă în orice altă țară cu apă caldă sau chiar și cu apă rece”.

  750 de expozanți

  Potrivit organizatorilor, în cele trei zile ale Târgului de la Viena, cele 750 de standuri din 70 de țări au fost vizitate de peste 148.000 de potențiali turiști. Evenimentul Zilei a transmis o solicitare de declarații reprezentanților Ministerului Economiei, în subordinea căruia funcționează acum Autoritatea de turism, dar un răspuns nu a fost, deocamdată, oferit.

  • Lupta politica din Ro este mai dura ca in alte tari europene. Reversul medaliei atacului neintrerupt al presi uslase (uneori si al focului sporadic al fortelor aliatilor) la EU este vizibil in dezvoltarea unei carapace protectoare cum putini alti politicieni au si a unui discurs clar si convingator, destabilizator pentru adversari. Cam asta este conditia supravietuirii in politica Ro, mai ales cand gruparea adversa are politicieni doar la suprafata si acestia au doar rolul de a acoperi cu o pojghita de legalitate unui nucleu de infractori dotati ci instrumentele specifice: santaj, extorcare, amenintare, violenta. Mai rezista cineva?

  • Interesanta stire. Ponta si madam Grapini ingroapa turismul si ne scot definitiv din Europa. La Viena ne-a facut de ras, asta inseamna ca acuzatiile aduse lor ca ar fi antieuropeni sunt extrem de adevarate. Rusine guvernului Ponta! Rusine acelei croitorese senile care distruge munca Doamnei ministru Udrea! Sansa tarii de a trece mai repede peste blestemul USL sta in Presedintele Basescu si Elena Udrea, ar mai fi cativa de incredere si la fel de competenti. Udrea este viitotul si brandul deja celebru, peste tot in lume. Ea ne va reprezenta prin excelenta si eleganta in lumea larga ca Presedinte.

 12. @ Elena Udrea

  Cum adică nu candidaţi la şefia partidului? Sper că e o dezinformare…

  Dacă este însă adevărat… sunt foarte dezamăgit.

  Doamnă Udrea,
  Aş vrea să vă ofer un citat (parafrazat) din Caragiale…
  “Or, mai întâi și-ntâi istoria ne învață anume că un politician care nu merge înainte stă pe loc, ba chiar dă înapoi, că legea progresului este așa, că cu cât mergi mai iute, cu atât ajungi mai departe.”

 13. @Bibliotecaru
  Un ministru este mai important decat presedintele unui partid.Spun pe moment.
  Un presedinte de partid poate candida la presedintie,fiind sustinut de colegii sai din partid.
  Cred ca mai sus de ministru nu se poate in cazul doamnei Udrea.Cred ca asta a fost maximul posibil.
  Peste 4 ani s-ar putea sa ajunga iar ministru,daca va castiga pdl alegerile.Nu poate decat cel mult sa-si egaleze performanta.Nu cred ca ajunge premier,cum nu ajunge nici presedinte..

  • Nu intereseaza pe nimeni ce crezi tu balbekule, ai aceleasi opinii ca Becali. Cu asta am spus tot.

  • @ balbeck

   Sunteţi un om pe care nu-l simt drept “fan irevocabil al PDL”. De aceea vă întreb, dacă aţi avea de ales între un “Emil Boc” şi o “Elena Udrea”… ce aţi alege?

   Înlăturând parti-pris-ul pedelist legat de influenţa Traian Băsescu şi voinţa sa creatoare, înlăturând şi o alegere afectivă, “după cum şade gaşca în partid”… domnul Boc a avut conducerea PDL care a condus situaţia partidului în jos. Iată însă că doamna Udrea este printre puţinii politicieni PDL care recuperează din punctul de vedere al imaginii. Sigur, dacă ar asculta de mine şi ar renunţa la atacarea USL şi ar face o presiune principială limitată la activitatea politică… ar recupera şi mai mult… dar asta e treaba domniei sale.

   Eu cred că alegând raţional aţi alege totuşi “Elena Udrea” şi nu “Emil Boc” sau “Vasile Blaga” sau… ştiu şi eu ce candidat.

   Am stat acum o săptămână o zi întreagă gândindu-mă dacă există un membru al PDL în care să am 100% încredere în funcţia de preşedinte al PDL. Nu numai că nu am găsit aşa ceva. dar nu am găsit nici măcar ceva foarte aproape de încrederea nelimitată în el. Apoi m-am gândit dacă aş găsi şi în cazul celorlalte partide pe cineva 100% de încredere. Tot nu am găsit. În întreaga politică românească nu mai este nimeni, repet, nimeni 100% de încredere. Sunt câţiva politicieni pe care îi simt plăcuţi raţiunii mele, dar nimeni, absolut nimeni, nu ar fi un personaj pentru care să bag mâna în foc, toţi au avut cel puţin un moment în care m-au dezamăgit.

   Probabil că toţi suntem nevoiţi să alegem “răul mai mic”.

   Pentru mine doamna Udrea este un rău mai mic pentru România şi PDL decât domnul Boc sau domnul Blaga sau alţi domni, alte doamne, din primul eşalon al politicii democrat-liberale.

   Evident însă, eu nu cunosc decât o infimă parte a membrilor PDL şi nici nu sunt atât de apropiaţi de ei încât să-i cunosc bine. Poate că totuşi PDL are un membru care să nu aibă nici o legătură cu Traian Băsescu, care să nu fie compromis de nu ştiu ce afaceri numite dubioase de presă, care să aibă eleganţă ca un diplomat şi inteligenţă ca un academician… Mă îndoiesc însă aici şi mai tare că PDL l-ar pune în fruntea partidului… Cât timp reforma PDL înseamnă, întâi de toate, desprinderea de Traian Băsescu, mă îndoiesc şi că se doreşte o reformă reală a PDL.

   Domnia voastră ce părere aveţi?

 14. Posibil sa nu fii oier, nu aceasta era ideea principala! Mintea o ai la acelasi nivel cu Becali. De fapt asta am dorit sa subliniez, imi cer scuze daca nu ti-am explicat pe inteles. Mea culpa!

 15. Elena Udrea aleasa in orice functie de maxima decizie si asta cat mai urgent . (referitor la ce intreba Biblio) Boc e la Cluj si acolo ramane, isi face treaba bine si asta conteaza, sa nu dezamageasca clujenii….la Bucuresti avem oameni……
  Nu mai sunt indoieli la cei cu judecata matura, ca Udrea, este in masura sa puna osul la munca mai abitir ca toata clasa politica de la guvernare, care nu face decat sa stoarca avutia staului. Ganditi-va bine, la butoane se afla cativa penali, baroni periculosi si flamanzi din USL, Voiculescu inca liber…deci, pericolul este mare. Bun, as vrea sa scot si alte aspecte in evidenta, cum ar fi:
  Nu spuneti nimic de umilinta de la Viena, la targul international de turism! Si ca, Grapini este pusa acolo sa blocheze toata munca Elenei Udrea si sa dea banii de la investitii lui Ponta pentru a mai carpi la gogosile promise!

  Nu spuneti nimci de jaful de 7,5 milioane de euro dat de Bombonica lui Dragnea, pe langa alte jafuri de familie!

  Nu spuneti nimic de faptul ca nu se dau pensiile marite si asa calculate ” gresit” , deoarece dupa lege, ar trebui sa fie marite cu peste 5% de la 1 ianuarie!
  Tacere, nici musca nu mai bazaie la uslasii care au votat in turma, dotati fiind cu creiere de maimuta! Ma refer la cele 4,3 milioane de maimute care au votat fara sa stie ca au si drepturi in tara asta!

  Nu spuneti nimic de faptul ca Ponta asa mai voalat, a anuntat ca nu mai are bani de investitii, dar de referendum si alegeri parlamentare cu buget de lux a avut!!!

  Nu spuneti nimic despre faptul ca somajul este in crestere si ca de la Elena Udrea nu s-au mai creat locuri de munca!

  Si atunci, eu nu inteleg o treaba !! desi se afla toti uslinosii in rahat pana-n gat deoarece au votat orbeste Saracia lui Ponta, totusi ei poarta de grija Eelenei Udrea, a lui Basescu, a lui Boc!!!! Non stop la tv numai despre ei se vorbeste ca si cum ar fi la putere!! Suntem de 9 luni in ghearele mafiei USL si lumea inca este nedumerita, nauca, tampa……Bleahhhh!!!!!!!!

 16. Eu as alege Elena Udrea chiar si Presedintele Romaniei.
  Chiar mi se pare o idee buna.
  Faina analiza retrospectiva @lulu. asa ca-mi permit sa trag concluzia
  – singurul castig al tuturor demonstratiilor anti Basescu/Boc/PDL, singurul efect al protestelor ce au tinut ocupat timpul romanilor acum un an, singurul castig al cheltuielilor cu referendumul si tot ce a mai urmat dupa : Dl Antonescu a putut sa-si toceasca curul pe scaunul prezidential de la Cotroceni timp de o luna facand tot ce ia trecut prin cap..
  Restul – praf si pulbere – , hotii liberi sau in curs de “spalare de pacate”, nici o “verticalitate” in fata negocierilor (pe bani) cu forurile internationale ( doar la minciuni si negocieri pe vorbe sunt campioni USL-istii)), nivelul de trai a luat-o zdravan in jos, tot sacrificiul facut ca sa trecem de anul 2010 …dus pe vorbe si povesti electorale, si de acum – “la vale” 4 ani cu “nebunu si tembelu”.
  Spunea cineva ca vom regreta perioada guvernelor BOC … credeam ca se va intampla asta,candva, dar “la naiba”, chiar atat de cur-and ? Pardon… “curand” a preferat sa se declare vinovat si sa-si execute pedeapsa de 2 ani in continuare la puscarie – si asta trebe sa dea de gandit : Chiar asa vremuri grele ne asteapta de “unii curand” considera ca la puscarie e mai sigur ca pe strada, sau e doar vb de atractia programului de reeducare ?
  Ioi, Doamne !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *