Ipocrizie, dar să ştim şi noi!

Proaspăt întors din Dubai, copt( cine a spus că este necopt?!)la soarele Golfului, cu nisipul încă pe picioare, Victor Ponta s-a grăbit să se audă vorbind. Conferinţa de presă ţinută aproape pe aeroport.

Fiind ocupată cu pregătirile de sărbători, nici nu am încercat să aflu cam ce a grăit acesta, dar am citit pe monitorizări că s-a referit şi la votul uninominal. Atâta ipocrizie m-a făcut să mă opresc din gătit, deşi borşul de miel este mult mai important altminteri pentru mine decât ce spune Ponta.

Precum Oprescu, care se laudă cu Pasajul Basarab pe care l-a boicotat ani de zile din poziţia de consiler general PSD, Ponta a uitat complet de opoziţia PSD-ului la votul uninominal! A uitat că a fost nevoie să facem un referendum, la iniţiativa Preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i putea obliga să treacă de la votul de listă la cel de persoană. Neavând de ales, au făcut împreuna cu PNL-ul lui Tăriceanu o lege prin care au inventat un sistem electoral aberant, creat special pentru a-i aduce în Parlament pe cei care nu erau în stare să îşi câştige voturile şi care au devenit senatori sau deputaţi, deşi au pierdut alegerile.

Acest sistem pesedistopenelist unic în lume, tipic dâmboviţean, dă voie celor care ies pe locul doi sau trei în competiţie să primească trofeul, adică locul de parlamentar, iar cel care câştigă cele mai multe voturi din partea cetăţenilor să plece acasă! Aşa au ieşit senator Crin Antonescu şi deputaţi Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, etc. Alţii, precum Victor Ponta, au fugit să candideze în provincie, în locurile cele mai sigure, unde PSD avea cel mai mare scor şi primari în funcţie, respectiv în Gorj!

Ca orice lucru bun în teorie, pus în practică pe malurile Dâmboviţei, votul uninominal a dat erori majore, despre care voi vorbi cu altă ocazie. Avem acum o certitudine: actualul sistem trebuie corectat! Cum se va face asta, ce se pune în loc, ţine de reprezentanţii partidelor politice şi de armonizarea intereselor şi punctelor lor de vedere. După cum este de aşteptat, ipocrizia ne va împiedica să avem o dezbatere şi o decizie corecte!

Of, of, atâtea pretenţii şi atât de ipocrit!

38 thoughts on “Ipocrizie, dar să ştim şi noi!

  • Balby ,
   Vad ca in lipsa de combatanti pui stapanire pe blog . Dar tu esti al mai brava asa ca merge 🙂

 1. Sunt ipocriti prosti dar sunt si de aia dastepti. Din care o fi dl Ponta?

  La vot un prost şi un deştept…
  În faţa votului, un prost este egal cu un deştept.
  Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepti, pentru că, din doi deştepti, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens.
  Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepti, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă.
  Patru proşti contra patru deştepţi?
  Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic,
  altul ştie el cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.
  Asta e democraţia:
  100 de deştepti care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează!!!
  Nu te duci la vot? Lasa ca se duc ai lor! “Fraierii” cumparati cu sacose electorale si promisiuni electorale iti vor decide soarta. Tie si copiilor tai. In veacul vecilor, amin!

  • Şi eu am observat ipocrizia, domnul premier a vorbit despre acel acord de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul EV-2 Barlad, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Regal Petroleum plc… ca şi cum ar fi existat un drept de a intra în exploatare… Astăzi nu este vorba despre un acord de explorare, s-a trecut de acele etape, ci despre un aviz de mediu ce ar trebui dat pe metoda fracturării hidraulice. Sunt de acord, ipocrizia este cât casa, şi din partea premierului, şi din partea Naşului… pentru că folosesc astfel de subterfugii ieftine. Ce să spun, pe aceştia îi avem, cu aceştia defilăm.

  • Desigur Biblio, ce sa scrii si tu odata ce in campania care se aproprie vei trece de la consumatia cu linguroiul la cea cu hardaul.

   PS. Nu e vorba de nici-un aviz de mediu deocamdata, caci este vorba de prospectiune si nu de exploatare.Deocamdata.

  • @ ion adrian

   Traian Băsescu către Attila Korodi, ministrul Mediului şi Pădurilor:
   Rugămintea mea, domnule ministru, este ca din punct de vedere al mediului să analizaţi rapid, cu prioritate, cele trei investiţii care se prefigurează şi dacă România nu are nevoie de gaze de şist, să stopăm orice evoluţie în relaţia cu Chevron; dacă România nu vrea să exploateze carierele de cupru de la Roşia Poieni, să o stopăm; dacă România nu vrea să exploateze aurul de la Roşia Montană, să comunicăm partenerilor să închidem subiectul.

   Se poate să-l contraziceţi pe preşedintele României? Uitaţi, domnia sa spune că este aşteptată mutarea ministrului Mediului… Nu s-au încheiat toate prospecţiunile în toate zonele, dar s-au încheiat la Bârlad şi numai avizul de mediu ţine în loc exploatarea.

  • La Presedinte, a fost o exagerare produsa de o justificata enervare. Desigur ca pentru exploatarea unor resurse cu metode controversate poate ca este biine sa se analizeze de la bun inceput efectele asupra mediului.Dar cel putin pentru fracturarea hidraulica acestea se stiu ca pot fi nocive. Dar totusi pana cand un zacamant nu este bine descris, geologia zonei bine cunoscuta, poate ca aceste efecte nu pot fi cuantificate suficient pentru a lua o decizie.
   Esti inginer si ai putea si tu sa gandesti astfel, adica mai liber liber, mai putin incorsetst in criterii politice dambovitene.

  • Sunt inginer şi gândesc că decât câteva miliarde de zăcământ scos la suprafaţă din care România încasează câteva milioane plus poluare plus moartea prematură a muncitorilor şi a locuitorilor din zonă… aş prefera să las zăcământul acolo şi să scot milioane, sau chiar sute de mii, din exploatarea ecologică a zonei, de exemplu organizând pe vechile mine de suprafaţă fonduri de vânătoare (când ceva este de mâncare, nu ai cum să dai greş).

   http://sporthunt.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=50

   Din tarifele astea se pot hrăni 1000 de oameni în zonă La Roşia Montana, încă 1000 la Roşia Poieni, zăcământul rămâne în pământ şi îşi creşte valoarea, totul rămâne ecologic… toată lumea fericită şi bugetul încasează şi el ceva, nu chiar ca la exploatări, dar nici lăsat pe dinafară.

   Aţi văzut la vânătorile domnului Ţiriac cum se pot aduce investitorii în România dacă le pui o puşcă în mână.

 2. Buna seara Doamna Udrea! Vad ca nici in Saptamana Mare – Saptaman Patimilor, in Ziua de Vinerea Neagra, nu se potolesc astia de la USL. PSD si PNL au nenorocit Tara timp de 20 de ani, si au boicotat proiecte de mare amploare, care erau benefice populatiei. Si acuma vin in fata noastra, ca sa ne apere interesele, cine ii mai crede! ? Nimeni,! va spun eu .

 3. Elena Udrea , Anca Boagiu si Daniel Funeriu au fost cei mai buni ministri de dupa 1990 ii astepta sa revina cat mai repede in functiile de ministri (in Decembrie 2012).

  • Si sa nu uitam de Dragoi Bogdan care inca poate sa aduca un plus acestei tari. Asteptam revenirea doamnei Elena Udrea in viitorul guvern.

 4. Doamnă vicepreședinte PDL, de acord cu dumneavoastră. Dar veniți și spuneți: PDL susține pentru alegeri următoarea variantă de uninominal: ………. Apoi mergeți în comisia de cod electoral și vedeți să nu se mai adopte un sistem asemănător cu cel de acum (cine ia 50% bine, restul intră pe lista de compensări). Iar la sfârșit, mergeți în plen și votați ce credeți, nu ce spune Victor Ponta, că spune numai prostii!

 5. Vointa poporului e suverana , votul uninominal si 300 de parlamentari nu se negocieaza cu nimeni !
  Votul uninominal a fost tema e campanie electorala , sa vii acum la sfarsitul ciclului politic dupa ce alegatorii au asteptat acest uninominal cu sufletul la gura si sa zici ca e un sistem de vot nepotrivit sustinand votul pe lista mascat cu candidati “locomotiva” e lipsit de eleganta . Presedintele Basescu cred ca e in dezacord total cu acest vot pe lista , plus ca nu stim daca se mai respecta numarul de 300 de parlamentari .

  • Domnule Căpitan,
   Dumneavoastră vă aduceţi aminte că referendumul cu votul uninominal a fost validat? Vă întreb pentru că eu îmi aduc aminte că nu a întrunit exprimarea a 50%+1 dintre cei înscrişi pe listele electorale. Sigur că da, dintre cei care s-au exprimat a existat o majoritate confortabilă pentru uninominal (şi eu am votat atunci pentru uninominal majoritar în două tururi de scrutin). Dar ce să vezi, votul uninominal (pentru care am votat atunci) s-a preschimbat pe parcurs într-o struţo-cămilă cu redistribuire precum animalul care depune ouă, scoate pui şi pe urmă îi alăptează, mamifer fiind. Preşedintele Băsescu puntea, pardon, putea să fie în dezacord şi cu struţo-cămila şi să impună votul uninominal majoritar în două tururi de scrutin (că, iată, nu mai pot spune “ca primari”… cum spunea odinioară domnia sa… pentru că cei de la PDL au schimbat şi primarii în “mai puţin uninominal într-un tur de scrutin”, că e criză şi scrutinul costă).

   Având în vedere cele spuse de mai sus, ce părere aveţi, domnule Căpitan? Despre ce uninominal vorbiţi domnia voastră?

  • @Bibliotecaru-Domnule ca tara asta sa poata demara reforma are nevoie de o majoritate parlamentara solida fie ea de dreapta fie ea de stanga , cu o formula de vot asa zis mixta de fapt vot pe liste mascat cu-n candidat “locomotiva” veti vedea ca viitoare structura parlamentara va avea o majoritate insuficienta pentru modificarea Constitutiei care este de fapt busola democratiei . C-o Constitutie ambigua vom avea institutii ale statului “bolnave” . Din punctul meu de vedere electoratul care a sustinut uninominalul “basist” este profund dezamagit si cred ca va reactiona la vot . Probabil atat poate acest popor acum , asta este mentalitatea colectiva . Viitorul economic si bunastarea tarii va depinde doar de vointa politica responsabila , ori votul pe lista nu responsabilizeaza deloc parlamentarul roman . Ganditiva ca domnul Nastase va candida pe lista PSD-ului , oare cum va putea interveni alegatorul pentru a-l elimina de pe lista daca alaturi de domnul Nastase va fi pus numele unui candidat respectabil . In fine lucrurile sunt clare , cand s-a vazut realitatea in sondaje a aparut teama pierderii alegerilor la scor catastrofal si atunci s-a apelat la strategia votului pe lista . Ori un politician vertebral nu trebuie sa abdice de la principii . Sunt convins ca domnul merge pe logica mea si la urmatoarele aparitii va condamna votul mixt mascat cu-n uninominal formal . Sa auzim de bine !

  • @ capitan petrolier

   Stimate domn,
   Sensul parlamentului bicameral este domeniul diferit de pronunţare (cele două camere au domenii legislative diferite în care sunt camere decizionale). În timp ce Camera Deputaţilor are menirea reprezentării legislative a poporului, Senatul are menirea reprezentării legislative a statului. Iată de ce are logică un unicameral în ceea ce priveşte Camera Deputaţilor şi un vot pe liste (de fapt un vot pentru partid) în ceea ce priveşte Senatul.

   În timp ce Senatul este cameră decizională pentru legile ce determină funcţionarea statului român, Camera Deputaţilor este cameră decizională pentru legile ce determină funcţionarea societăţii româneşti.

   Senatul se pronunţă decizional pe legile care ţin de…
   articolul 31 alineatul (5)
   “ARTICOLUL 31 – Dreptul la informatie
   (5) Serviciile publice de radio si de televiziune sunt autonome. Ele trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si controlul parlamentar asupra activitatii lor se reglementeaza prin lege organica. ”

   articolul 40 alineatul (3)
   “ARTICOLUL 40 – Dreptul de asociere
   (3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica. ”

   articolul 55 alineatul (2)
   “ARTICOLUL 52 – Dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica
   (2) Conditiile si limitele exercitarii acestui drept se stabilesc prin lege organica. ”

   articolul 58 alineatul (3)
   “ARTICOLUL 58 – Numirea si rolul
   (3) Organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului se stabilesc prin lege organica. ”

   articolul 73 alineatul (3) literele e), k), l), n), o)
   “ARTICOLUL 73 – Categorii de legi
   (3) Prin lege organica se reglementeaza:
   e) organizarea Guvernului si a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii;
   k) contenciosul administrativ;
   l) organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instantelor judecatoresti, a Ministerului Public si a Curtii de Conturi;
   n) organizarea generala a invatamantului;
   o) organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala;”

   articolul 79 alineatul (2)
   “ARTICOLUL 79 – Consiliul Legislativ
   (2) Infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ se stabilesc prin lege organica. ”

   articolul 102 alineatul (3)
   “ARTICOLUL 102 – Rolul si structura
   (3) Guvernul este alcatuit din prim-ministru, ministri si alti membri stabiliti prin lege organica. ”

   articolul 105 alineatul (2)
   “ARTICOLUL 105 – Incompatibilitati
   (2) Alte incompatibilitati se stabilesc prin lege organica. ”

   articolul 117 alineatul (3)
   “ARTICOLUL 117 – Infiintarea
   (3) Autoritati administrative autonome se pot infiinta prin lege organica. ”

   articolul 118 alineatele (2) si (3)
   “ARTICOLUL 118 – Fortele armate
   (2) Structura sistemului national de aparare, pregatirea populatiei, a economiei si a teritoriului pentru aparare, precum si statutul cadrelor militare, se stabilesc prin lege organica.
   (3) Prevederile alineatelor (1) si (2) se aplica, in mod corespunzator, si celorlalte componente ale fortelor armate stabilite potrivit legii. ”

   articolul 120 alineatul (2)
   “ARTICOLUL 120 – Principii de baza
   (2) In unitatile administrativ-teritoriale in care cetatenii apartinand unei minoritati nationale au o pondere semnificativa se asigura folosirea limbii minoritatii nationale respective in scris si oral in relatiile cu autoritatile administratiei publice locale si cu serviciile publice deconcentrate, in conditiile prevazute de legea organica. ”

   articolul 126 alineatele (4) si (5)
   “ARTICOLUL 126 – Instantele judecatoresti
   (4) Compunerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si regulile de functionare a acesteia se stabilesc prin lege organica.
   (5) Este interzisa infiintarea de instante extraordinare. Prin lege organica pot fi infiintate instante specializate in anumite materii, cu posibilitatea participarii, dupa caz, a unor persoane din afara magistraturii. ”

   articolul 142 alineatul (5)
   “ARTICOLUL 142 – Structura
   (5) Curtea Constitutionala se innoieste cu o treime din judecatorii ei, din 3 in 3 ani, in conditiile prevazute de legea organica a Curtii. ”

   Propunerea mea pentru votul uninominal este aşa:

   1. Partidul face o listă cu politicieni pentru SENAT
   2. Pentru Camera Deputaţilor participă politicieni susţinuţi de partide şi independenţi.
   3. Au loc alegerile pentru Camera Deputaţilor în sistem uninominal majoritar în două tururi de scrutin, aşa cum a mai rămas la alegerea preşedintelui.
   4. În primul tur de scrutin se contabilizează procentele obţinute de toţi candidaţii susţinuţi de fiecare dintre partide.
   5. Pe baza procentelor de la punctul 4 se califică, din cadrul listelor şi în ordinea înscrierii pe liste… senatorii.

   Astfel Camera Deputaţilor va constitui alegerea persoanelor şi Senatul alegerea politică pe baza alegerii deputaţilor. Prin această metodă se elimină şi problema eliminării deputaţilor care, deşi sunt aleşi uninominal, chiar cu peste 50%, nu sunt aleşi pentru că partidul nu face 5%, se elimină numai din Senat partidele care nu fac 5%.

   Stimate domn,
   Situaţia este disfuncţională nu din cauza Constituţiei, ci din cauza nerespectării Constituţiei de către parlamentarii României, Guvernul României şi politicieni în general. În timp ce Constituţia se revizuieşte printr-o procedură complicată cu 2/3 sau 3/4 din Parlament încheiată şi cu un vot în referendum… ea trece printr-o comisie juridică care nu are cvorum nici pe departe. Or comisia juridică este cea care lucrează efectiv pe act, nu plenul. Dumneavoastră veţi merge să validaţi o constituţie lucrată de 5 membrii ai comisiei juridice? Veţi avea încredere că va fi o constituţie cu toate virgulele unde trebuie? Sincer eu nu cred în această comisie care nu ţine seama de propriul cvorum pe motiv că nu este necesar. Mai mult, suspectez că aceşti parlamentari din comisia juridică nici nu prea înţeleg Constituţia…

   Personal am convingerea că o astfel de “reformă” care se încheie cu revizuirea Constituţiei va fi de mii de ori mai disfuncţională pentru că este realizată de habarnişti şi votată la referendum nu de cetăţeni care oferă un vot pe lege ci de cetăţeni care votează după cum le spun politicienii să voteze… aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele referendumuri de până acum.

 6. Nu siu cum se face dar abia abia am vazut in presa ca Ponta e in Dubai. Pai ia sa fi fost un PDL-ist sau vreun ministru macar in Grecia sau Nisipurile de Aur ca vuia toata presa si Gadea facea editii speciale non-stop cu BREAKING NEWS 24/7 cum se lafaie unii la soare si inrosesc cardurile VISA cand tara sta sa moara de foame si plange lumea pe strazi. Dar asa, micul Titulescu (o jignire adusa marelui om politic comparatia lui Nastase) a fost protejat ca lumea nu trebuie sa stie decat ce le dam noi. Manipularile tov col Felix functioneaza. Adica un om de stanga se duce chiar in tara celor mai bogati. Sa ce? Sa preia ceva de la aia? Sa vada daca nu poate el sa-i invete ceva? Sau doar sa faca niste cercuri pe nisip? Una peste alta, copilotul etern n-a castigat nici o disputa nici cu Roberta, nici cu Kovesi nici cu Udrea, ceea ce ar trebui sa-l puna pe ganduri pe micutul macho-man. 😀 Daca nici cu femeile nu poate, sa incerce sa se lupte cu scolarii ca nu e departe de ei 😀
  Iar Antonescu deja isi pregateste terenul cu sloganul: nu mai vrem un Presedinte jucator. Pai nu ca e obositor, vrem unu dormitor.

  • @ grasutu enigmatic

   Aşa este. Cine câştigă 7000 de euro pe lună nu-şi poate permite o vacanţă de 5000 de euro pentru un sejur în Dubai cu familia. Înfieraţii! 😀

 7. ,Pokerul -si grupul de la MONACO’

  Nu voi spune o noutate,si anume ca politica ,are ca principal scop stapinirea resurselor,pt ca cine stapineste resursele domina si politica.
  Daca pina nu de mult ,politica romaneasca a fost dominata de GRUPUL DE LA TROCADERO,din care cele mai proeminente figuri au sfirsit in FATA JUDECATORILOR SI CU CONDAMNARI ,care insumeaza ceva ani,VEZI ADRIAN NASTASE,si la mica distanta ADRIAN SEVERIN,iata ca astazi,o data cu intrarea romaniei in U.E. grupurile de interese si-au mutat sediul si controloeaza Romania si pe politicieni din frumuoasa si exclusivista statiune monegasca,de la bordul unul iahturi ultra elegante la bordul carora se iau decizii si se hotaraste cine va inhata ,RESURSELE.
  Unul din invitatii permanenti a grupului de la Monaco,este DL CRIN ANTONESCU,POKERIST IMPATIMIT,dar insuficient de bogat,asa ca viata la obligat sa ia masuri ,si sa-i elimine pe cei care-i stau in cale.
  Si uite asa,ajungem la ANDREI CHILIMAN,SI INTERESELE IMOBILIARE A GRUPULUI DE LA MONACO,si evident la conflictul pe care societatea romaneasca l-a consumat in aceasta saptamina.
  Daca CIRLANUL VICTOR PONTA,neam de bolsevic a ales sa-si refaca bronzul in DUBAI,printre dromadei,soare arazator si nisip incins,dl ANTONESCU,NEAM DE BUGETAR DIN DELTA DUNARII,LIBERAL ROSU,este fascinat de eleganta si opulenta monegasca.
  Probabil de acolo i se trage si lozinca-NOI VREM RESPECT-si cind spune aceste ineptii se inconjoara cu DAN VOICULESCU SI ADRIAN NASTASE.

 8. IPOCRIZIA OPOZITIEI-daca nu si-ar fi luat ca pivot central al strategiei de atac impotriva puterii,POPULISMUL CEL MAI DESANTAT, in mod cert nu as fi vorbit despre IPOCRIZIA DESANTATA SI POPULISMUL GROBIAN AL OPOZITIEI.

  Pt ca doar idiotii si tembelii mai cred intr-o societate dreapta in care fericirea se distribuie de la guvern ,PRIN TICHETE,tuturor,fara discriminare ,indiferent care este aportul individului la ,FERICIREA GENERALA.
  Mai pe sleau,este vorba de visul ,COMUNISTILOR’o utopie in care consumam cit vrem si dam inapoi cit vrem si cit putem.
  Si uite asa ajungem la cea mai ampla miscare de SPALARE A CREIERELOR,si manipulare,la care societatea romaneasca moderna este supusa.
  Instalati in masini de lux,limuzine,ori masini sport,TICALOASA OPOZITIE POPULISTA,estalate cu ocazia CONGRESULUI USELIST,pur si simplu sfideaza cel mai elementar bun simt cu o aroganta si vanitate care ar trebui sa-i puna pe ginduri pe romani.
  BUGETARI DIN TATA IN FIU-acesti trepadusi politici,ne explica CA DE FAPT,EI SUNT ALATURI DE POPOR,CA POPORUL TRAIESTE,RESPIRA SI ESTE FERICIT PRIN EI,ATUNCI CIND EI SE SIMT BINE,STAU LA PLAJA JOACA POKER PE BANI NEGRI,scosi cu forta din buzunarele amarastenilor,prin jaf si coruptie.
  Baronii rosii,nu se dau inapoi de la nimik,si ultimii ani ne-au arata acest lucru-FURA USELISTII ASTIA DE STING,JEFUIESC SI PRADUIESC MAI ABITIR CA FANARIOTII-si cu toate acestea-PROSTIMEA[am evitat sa folosesc expresia favorita a lui oprescu-PU………..A] mai ales cea cantonata in mediul rural,in partea de sud,si est,II DORESC LA BUTOANE.ii doresc la putere.
  Si uite asa ajung la intrebarea existentialista:
  Cine-i mai defect,BARONETUL ROSCOVAN,ORI PROSTIMEA??????????
  Eu unul inclin sa cred ca defectiunea majora e la PROSTIME,lucru dovedit de intunecata istorie a romanilor,care spune si arata de ce suntem un neam de mina a doua,de ce suntem priviti de sus,dar mai ales de ce SUNTEM ATIT DE SARACI-PT CA ATIT NOI CIT SI INAINTASII NOSTRII AU AVUT ACELASI DEFECT CA SI NOI……………….

  • P.S.Cum poate fi descris in cuvinte defectul prostimii????????
   Sa fii dobitoc cu zimbetul pe buze…………….adica simpatizantul,votantul si membrul USELIST……….

 9. – RECOMANDARI LA SUBDEZVOLTARE-ECOLOGISMUL MINCINOS,DISTRUCTIV,SI ANTIROMANESC-

  Se stie,miscarile ecologiste,sunt falange ale COMUNISMULUI LUMINAT,idelogii dezvoltate ,dar mai ales finantate de serviciile secrete ale unor tari care IUBESC EXTREMISMUL COMUNIST,si au ca scop,blocarea evolutiei umane,dezvoltarea economica,invocind -APOCALIPSA ECOLOGICA-
  Practic aceste miscari si pozitii ecologiste nu fac altceva decit sa condamne socitatea la SUBDEZVOLTARE si la saracie,promitind in schimb,ce?????????????????
  In aceste coordonate s-au desfasurat dezbaterile din romania din ultima vreme referitor la subiectele care priveau exploatarea resurselor ,LIMITATE ALE STATULUI ROMAN.
  Inca o data USELIMEA,si-a demonstrat,ORIGINILE BOLSEVIC COMUNISTE,dar mai ales ANTIEUROPENISMUL TIPIC MISCARILOR DE STINGA SI ECOLOGISTE.
  De fapt ce ne vpropun USELISTII??????????
  Sa revenim la politica anilor 90-91,cind sloganurile,NU NE VINDEM TARA ,SI NOI MUNCIM NOI NU GINDIM DOMINAU SOCIETATEA ROMANEASCA.
  Ne propun din nou acelasi experiment esuat,care duce la o izolare fata de europa si lume,la un soi de AUTOCOLONIZARE,IN CARE INDIVIZI CA VOICULESCU,VINTU,ADRIAN NASTASE,sa inhate resursele tarii,atitea cite sunt si sa le imparta intre ei.
  Practic U.S.L. folosindu-se de mijloace perverse-O SOCIETATE CIVILA CUMPARATA,PRESA DE ASEMENEA,DE GRUPULETE PRETINS ECOLOGISTE,CARE VOR SA NE CONDAMNE LA SUBDEZVOLTARE,sa pierdem contactul cu lumea si sa ne intoarcem acolo unde am mai fost-LA STAREA DIN IANUARIE 1990-ADICA SA REDEVENIM ACEL POPOR DE TIMPITI SI DOBITOCI,CARE VOTEAZA IN PROPORTIE DE 80% UN CRIMINAL COMUNIST………….

  • , Inca una si ma duc’

   ,ARMATA DE ELIBERARE USELISTA’

   Cam asta este mesajul celor DOI TOVARASEI[CAMARAZI] catre supusii si scutierii lor,si anume ca de la POPORUL PESEDIST DIN ANII 2003-2004,acestia au facut pasul urmator si au ajuns o adevarata ARMATA.
   Discursurile celor doi TOVARASEI,DIN ULTIMA PERIOADA CU APOGEUL,CONGRESUL U.S.L.,releva faptul ca USL,nu numai care are apucaturi razboinice,dar se comporta ca o ,ARMATA DE OCUPATIE’care si-a propus nici mai mult ,decit sa ingenunchieze romania.
   Ce importanta are faptul ca cei doi ,CAMARAZI,IN VIATA LOR NU AU ALERGAT PE CIMPIILE PATREI SI NU NUMAI CU TOT HARNASAMENTUL UNUI MILITAR,ei in idiotenia lor,SE SIMT SI SE VAD JUCIND ROLUL,SOLDATULUI UNIVERSAL………..
   Ce nu stiu ei,si nici nu vor sa stie si sa auda,e ca si-au ,DEFINIT IN MOD GRESIT DUSMANUL,GRESIT SI FATAL……………….

   Pe comandantul TRAIAN BASESCU,nu-i indicat sa-l provoci,mai ales cind singurle lupte si razboaie le-ai cistigat in lumea virtuala.
   Mai ales cind BASTONUL DE MARESAL E IN MIINILE LUI DAN VOICULESCU……………

 10. Elena Udrea plateste mult pentru ca spune lucruri pe care altii din PDL, nu mai zic de la UDMR sau UNPR, nu le spun. USL-ul si televiziunile aservite mizeaza pe faptul ca romanul are memoria scurta, efectiv il mint in fatza pe roman, jignindu-l, e ca si cum i-ar zice ca este prost si nu il ajuta memoria. Cu toate astea se gasesc foarte putini oameni care le spun aceste lucruri, cum spune si d-na Udrea aici, alo baieti, vedeti ca voi ati facut nu stiu ce acum nu stiu cati ani nu noi. Zilele trecute urlau toti in frunte cu Felix ca deputatii au schimbat legea referendumului si ca presedintele va putea fi suspendat mai greu. Si nu am auzit decat pe Mircea Toader explicand ca de fapt legea a fost adusa la prevederile de dinainte de 2007 cand PSD si PNL si care or mai fi fost (322) au modificat-o in mod abject zic eu, ca presedintele Basescu sa poata fi demis mai usor la referendum, cu majoritatea celor prezenti la vot, adica daca din 20 de milioane de romani votau 10 oameni si 6 votau contra lui Basescu acesta urma sa piarda presedintia. Vedeam pe la televizor numai PDL-isti obositi care acceptau orice li se spunea de la adversari in timp ce mie imi venea sa strig spune bai boule ca pesedisti si penelisti au schimbat-o, acum se revine la varianta initiala. Basescu are dreptate, PDL-ul trimit la televiziuni ori oameni slab pregatiti politic sau profesional de zici ca au facut pact cu dusmanul, le este frica sa nu-l supere pe Felix si trupa lui. Iata ca Elenei Udrea nu ii este frica si eu o s-o sustin din tot sufletul contra oricui care o denigreaza aiurea fiindca multi vor sa o scoata din politica. M-am luat si de Radu Moraru care o critica intr-un articol acum vreo saptamana pe motive puerile, fara sa o acuze de nimic dar atacand-o. Sincer nu l-am inteles pe Moraru ce a vrut sa spuna, deja am inceput sa ma indoiesc de corectitudinea lui.

 11. Dupa cate constatam , astia de la USL i-au luat locul lui Vadim .
  Intelegem de aici ca Vadim era in fapt acelasi produs nascut din basca lui Ilici .
  Nu mi-au placut exprimarile de mahala ale lui Ponta ; nici cele ale lui antenescu . Nici comportamentul lui Dragnea .
  Sa fie foarte clar : astia ar fi niste nimeni , cu toate “relatiile” lor daca lumea nu i-ar vota !
  Si aici e — zic eu — obligatia PDL de a-i arata oamenilor asa cum sunt ei : oameni mici , farisei , ipocriti , demagogi , mininosi , abjecti , etc .
  Cu o trupa de tineri se pot face minuni .

 12. Nu pricep de ce copilotul rasturnat n-a ramas in Dubai… N-ar fi fost nici o pierdere pentru Romania. Dimpotriva. Un imens castig.

 13. S-ar parea, stimata doamna, ca, de cind nu mai sinteti ministresa, sinteti (si) mai simpatizata. Sau, cel putin, nu mai sinteti atit de urita…
  Sper ca discursul lui pointilist nu a daunat borsului de miel.
  Sarbatori fericite!

 14. “am citit pe monitorizări că s-a referit şi la votul uninominal. Atâta ipocrizie m-a făcut să mă opresc din gătit”

  Doamna Udrea citeşte rapoartele de monitorizare în timp ce găteşte? Multitasking! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *