Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural

Dată fiind situaţia creată de inundaţiile produse în ultimele zile, astăzi voi fi în Suceava şi Botoşani pentru a da o mână de ajutor autorităţilor locale de acolo. E important să dăm un semnal de încredere oamenilor din zonă că lucrurile se vor rezolva. E datoria noastră, ca oameni de stat, să fim alături de cei greu încercaţi în astfel de situaţii.

Imaginile inundaţiilor produse în nordul Moldovei au repus din nou în centrul atenţiei publice România reală şi subdezvoltarea mediului rural. Mă număr printre cei care cred că România nu înseamnă numai Bucureşti. Înseamnă şi Dorohoi şi alte localităţi din Moldova sau Banat. Consider extrem de oportun programul MDRT de reabilitare a drumurilor din mediul rural şi de introducere, în multe zone, a utilităţilor. Mare parte a banilor provin din fonduri europene. Inundaţiile produse acum ne reamintesc că prioritatea României este de a atrage fondurile europene şi de a nivela aceste discrepanţe uriaşe existente între mediul rural şi cel urban.

Pentru anul 2011 mă gândesc foarte serios la o schimbare de strategie privind dezvoltarea durabilă a mediului rural românesc. Trebuie să acceptăm că România are nevoie neapărat de o schimbare majoră pe zona de infrastructură. Pentru ca asemenea dezastre să nu se mai producă. Aici este nevoie de profilaxie, pentru că, oricâte fonduri am aloca noi pentru rezolvarea materială a situaţiilor create, nimic nu poate compensa pierderea de vieţi omeneşti.

Sunt convinsă că trebuie să găsim şi o modalitate de a corecta modul în care se construieşte în mediul rural. De la analiza materialelor de construcţie folosite, până la solul pe care se fac construcţiile. În mediul rural nu există planuri de urbanism, nu există o evidenţă clară a caselor, a materialelor folosite şi studii privind soliditatea construcţiilor. Trebuie găsite noi reglementări care să pună lucrurile în normalitate şi să nu mai vedem imaginile apocaliptice ale unor case luate de viituri.

108 thoughts on “Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural

 1. Pingback: Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural | Calarasi online | portal judeţ Calaraşi

 2. daca incepea cu “dragi tovarasi” era perfect … 🙂

 3. Avti dreptate !
  Sa nu uitati insa ca si in orase, in special in zona limitrofa a acestora s-a construit pe …foste terenuri agricole.Iar digurile,barajele hidrocentralelor se apropie de …expirarea garantiei (asta daca au fost construite cu materiale de BUNA CALITATE si nu au fost facute…”da-i sa sune,profitul sa fie maxim” ).
  Oricum, se face voia PreaBunului Dumnezeu .

 4. Domnul 5%-intr-o excelenta lucrare despre istoria petrolului,Rene Sedillot,povesteste despre un armean foarte bogat ,mare amator de distractii prin restaurantele de lux pariziene,care avea o mare abilitate in a face intermedieri,in afaceri.si orice intermediere,se solda cu un cistig pt el de ………………..5%.
  Din nefericire pt noi romanii,noi nu avem un ,ARMEAN ISTET’din categoria DOMNUL5%,CARE SA NE ADUCA CISTIGURI.
  Noi l-am avut pe ARMEANUL VARUJAN VOSGANIAN’care in inconstienta lui A ARUNCAT CU BANI OTRAVITI’dupa pensionarii romaniei,banii otraviti ,care astazi isi fac efectul-MAJORARI DE PRETURI CU 5%.
  Ieri o stire venita din partea mini.de finante arata ca pe primele 5 luni ale anului,deficitul bugetului public de pensii este de 1 miliard de euro.
  si pina la sfirsitul anului va fi de peste 2,2 miliarde de euro,estimarea fiind de 1,7 miliarde de euro.
  IATA CIT NE COSTA PE TOTI ROMANII PENSIILE ROMANILOR SPECIALI:
  1.MAGISTRATI COMUNISTI
  2.MILITIENI
  3.MILITARI CARE AU TAIAT FRUNZE LA CIINI SI S-AU LUPTAT CU STICLELE DE BERE PRIN CRISME
  4.FUNCTIONARI DIN MIN. DE EXTERNE
  5.PARLAMENTARI
  6. INALTI FUNCTIONARI.
  7.NOMENKLATURISTI
  care romani SPECIALI FIIND,NU SUNT AFECTATI DE BANII OTRAVITI,ei fiind imuni la acest gen de otrava.
  Asadar,putem fi mindrii,avem si noi un personaj celebru,sigur in sens invers,fata de ARMEANUL DIN PERIOADA ANILOR 50,care fie vorba intre noi a avut un sfirsit tragic,a fost gasit mort intr-un hotel de lux impuscat.
  Ma intreb,daca romanii ar fi constienti de unde li se trage ,BOALA SARACIEI’daca romanii ar intelege cine le-a otravit vietiile ,cum l-ar trata pe acest ARMEAN PIRIT,CARE LE-A SCURTAT VIATA SI BUNASTAREA CU 5%?
  Ma intreb cum i-ar trata pe cei care continuindu-si opera de cretinizare a amarastenilor le inoculeaza in cap ideea ca odata cu venirea lor la putere,grijile lor vor lua sfirsit,ca odata cu instalarea lor in palatul victoria,la butoane si manete-ROMANIA VA DEVENII CORNUL ABUNDENTEI?.
  Si ma mai intreb ceva-DE CITE ORI PE PARCURSUL UNEI VIETI,UN ROMAN POATE FI INSELAT,MINTIT SI SEDUS DE PROMISIUNILE UNOR TICALOSI GEN VARUJAN VOSGANIAN,CRIN ANTONESCU,VICTOR PONTA,ADRIAN NASTASE.
  Ma mai intreb ceva-OARE MAGISTRATII DE LA C.C.R.-prin decizia pe care au luat-o stiu cite AFACERI CINSTITE VOR OMORI,CITI PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE ,VOR DEVENII ,consumatori de bani din taxe si impozite?
  Si toate acestea pt ca 200.000 de speciali,ADICA ROMANI MOSTENITI CA SPECIALII DIN VREMURI DE MULT APUSE-ADEVARATI COMUNISTI-sa nu simta EFECTELE CRIZEI.
  ,SA TRAITI BINE DRAGI ROMANI SPECIALI,ATI MAI SCAPAT O DATA,cine stie,poate a doua oara……………..VOM TRAII NOI PLATITORII DE TAXE SI IMPOZITE BINEEEEEEEEEEEEEEE.

 5. Pingback: Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 6. spuneam pe pagina cealalta ca azi e o zi mare … o zi pe care’o astept de vreo 20 de ani …. profesorilor li s’a micsorat salariul cu 25% … de azi incep o noua “asteptare” … astept ziua in care li se va mai lua 50% din ce le’a mai ramas … bucuria e prea mare ca sa nu ma repet … 🙂

 7. ia uite’te … sunt unii care cred ca romania inseamna si dorohoi … destepti oameni, frate … p’astia trebuie sa’i punem ministri …. 🙂

 8. ca sa faci o “schimbare de strategie privind dezvoltarea durabila a mediului rural romanesc” e musai sa ai mai intai o strategie … pe care s’o schimbi de cate ori ne loveste vreo catastrofa … vi se pare ca pana acuma am avut una? … 🙂

 9. Iata de unde putem lua exemplu (fara gluma!) despre coabitare ideala om-Natura:
  http://www.amatciems.lv/eng/gallery/aerophoto.html
  Este un exemplu si o posibila optiune pentru …cabana de vacanta (mai sunt inca de vanzare cateva case in zona, daca nu cumva sunt in sistem timeshare). Si nu cred ca s-a facut economie la tipul de materialele de constructie si tipul de infrastructura …chiar daca nu se vede.Doar dorinta de …frumos, liniste,durabil si perfect razbate din aceste imagini.Parerea mea.

 10. alice … aia dan poza si’au facut scurgerea canalizarii in lacul pe malu’ caruia si’au construit casele, asa cum au facut bogatii nostri la snagov? … 🙂

 11. Cugetare personala 🙄

  “Nu-i cere nimic lui Dumnezeu pentru că nu vei primi. Dar mulţumeşte-i pentru ceea ce – acţionând – ai reuşit tu să faci…”

 12. cugeta? … hm … si io care credeam ca doar sta …. 🙂

 13. noroc cu barcile lor cu motor, care sfarama tot, ca altfel ar fi plin snagovul de “barcute” duhnind a icre negre …. 🙂

 14. “Frank Zapa[King] says:
  01.07.2010 at 10:52

  Domnul 5%…….
  Din nefericire pt noi romanii,noi nu avem un ,ARMEAN ISTET’…..

  Ieri o stire venita din partea mini.de finante arata ca pe primele 5 luni ale anului,deficitul bugetului public de pensii este de 1 miliard de euro.
  si pina la sfirsitul anului va fi de peste 2,2 miliarde de euro,estimarea fiind de 1,7 miliarde de euro…..”

  Bai “gogoasa”, in primul rand nu te mai epuiza cu atatea minciuni pe aici ca tot n-ajuta la nimic.Lucrurile au evoluat ireversibil : gasca de hoti a PDL in frunte cu marinarul esuat pe uscat si-au mancat definitiv lefteria, iar peste cateva luni asceasta adunatura va pati ceva mai rau decat PNT-cd-ul : se va destrama si va disparea in neant…ca rezultat al ignorantei, incompetentei si tunurilor nesimtite date romanilor.
  Apoi, cei mai multi dintre pensionari n-au dorit sa iasa la pensie deoarece nu intruneau toate conditiile, insa politicienii i-au fortat, incepand cu minerii si terminand cu parte mare din armasta, ca sa poata intra in NATO.Deci , daca nu ti-a prea goala tartacuta, cauta vina la politicieni atunci cand se spune ca nr. pensionarilor depaseste nr. salariatilor.Idem in cazul handicapatilor-vina la medici.
  Vad cu nu prea ai habar, da trancanesti…

 15. COMPLETARE
  Bai “gogoasa”, foarte bine s-a exprimat unul de la CCR, pari-mi-se Predescu, care a zis cam asa : “pensionarii au contribuit o viata si n-au nicio vina pentru ca statul (adica politicienii in frunte cu matrozul) au administrat prost acei bani’

 16. @ Elena Udrea
  Doamnă ministru,
  Cum vedeţi implementarea în România a Directivei 2007/60/CE privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii? Sunt interesant mai ales în ceea ce priveşte funcţionarea instrumentului de informare/avertizare, elaborarea planului de gestionare a riscului de inundaţii, întreţinerea şi refacerea zonelor inundabile.
  Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.

 17. Pingback: Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural | Șmen.ro

 18. si acum intr-un ton mai vesel sa vedem ce trasnaii a mai facut EMIL BOC-BUTIOASUL ATOMIC,care arunca in aer bunastyarea ticalosilor:
  iata citeva picanterii mondene,din SISTEMUL TRICALOSIT:
  S.O.V.-presat de creditori a trebuit [STATUL ROMAN]sa-si vind ELICOPTERUL,SPECIAL,achizitionat anul trecut-MINDRIA TRUSTULUI REALITATEA,cu 2 milioane de dolari.desi a pierdut peste 1 milion de dolari,pt a-si putea platii datoriile la fisc S.O.V.a hotarit rapid vinderea UTILAJULUI ULTRAMODERN.
  -DIN CICLUL TILHARIILOR PESEDISTE-DEPUTATUL ROBERT NEGOITAMEMBRU SI MARE SPONSOR PSD-acest derbedeu,si fariseu,profitind de o lipsa de claritate din legile romanesti,a construit peste 4000 de apartamente pe numele sau,NU AL FIRMEI SALE.In acest fel a reusit sa eludeze fiscul neplatind T.V.A.
  Dar ce sa vezi,incepind de astazi o modificare la ,CODUL FISCAL’ADUSA DE BUTIOASUL ATOMIC EMIL BOC-PUNE BIR GREU PE CAPUL TICALOSULUI ROBERT NEGOITA.
  Acesta avind in brate cam 1000 de apartamente,din aceasta majorare de impozit va alimenta la greu bugetul romaniei secatuit de cei ca el,derbedei si smenari,care si-au cautat refugiu in PSD SI PNL.
  Tot de astazi-pensiile speciale,excusiv cele ale magistratilor,ca deh asa a vrut C.C.R-INTRA IN RECALCULARE.
  GENERALII FACUTI LA APELUL DE SEARA,PREMIATI IN URMA UNOR CONCURSURI GEN-CINE BEA MAI MULTE HALBE DE BERE,COLONEI,CARATORI DE GENTI SI HALBE DE BERE ALE GENERALILOR CONCURENTI,intra intr-un proces DUR DE MICSORARE A PENSIILOR.
  Si atunci in tot acest scandal ,al privilegiilor,BUGETARI SI PENSIONARI DE LUX,CUM SA NU STRIGE LA UNISON :
  JOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS GUVERNULLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
  JOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS BOCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
  Auitasem ceva foarte important-CELE 4 CODURI PENAL CIVIL SI DE PROCEDURI-INCEPIND CU 1 IANUARIE 2011 ISI INTRA IN DREPTURI.
  STITI CE INSEAMNA ACEST LUCRU PT MAGISTRATI?nu stiti?pai simplu,vor raspunde in numev personal pt hotaririle nedrepte,care vor fi constatate de tribunalele internationale-EI AICI E AICI-…………….
  FLORIN COSTINIU,CATALIN VOICU,SI TOATA RETEAUA DE INFLUENTA SI SANTAJ PESEDISTA VA MURI.

 19. Biblio-iar ai batut la USA care nu trebuie-nu min.dezvoltarii se ocupa cu asa ceva-nu e datoria mea sa te indrum,incotro sa trimiti aceste INTREBARI-MONITORIZAREA CURSURILOR DE APA,SE FACE DE ……………CAUTA ,SAPA SI CINE STIE,BIBLIO-POATE IN ANUL 2500 VEI GASI RASPUNSURI.
  Dar e reconfortant sa vezi ca ,POPORUL PESEDIST’e interesat de cine se ocupa de situatiile iesite din normal.

 20. Pauză de zâmbet 😆

  – Doctore, uită-te la mine să vezi ce am, că mă simt cam rău.
  Se uită doctorul:
  – Măi, uitându-mă în ochiul tău, văd că suferi de reumatism, viroză hepatică, astm pulmonar şi…
  – Doctore, uită-te în celălalt ochi, că acesta-i de sticlă…

 21. Haaaaaaaaaaa,moamaaaaaaaaaaaaa ce trasnai face clujeanul asta de EMIL BOC-mai sa fie,n-are inima asta,d’omle,nu stie sa plinga alaturi de milogii ,SPECIALI’,nu vrea sa-i stie de votanti ai partidului.
  Dar culmea este altceva,paradoxul care pe mine la lasa turmentat rau;
  pe de o parte ANTIBASESCIENII ,ANTIPEDELISTII STRIGA DE LE PLESNESC BOJOCII CA GUVERNUL NU FACE NIMIC,DE PARTEA CEALALTA STRIGA JOS GUVERNUL CA…BLA,BLA.BLA…………
  Oameni rai,antibasescieni si antipedelisti,hotariti-va odata pt totdeauna:
  ,FACE AU BA CEVA GUVERNUL ASTA,BOC,SA INTELEG SI EU…
  HAAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMOAMAAAAAAAAA CE TURMENTAT POT FIIIIIIIIIIIIIII,HAAAAAAAAAA

 22. Boc asta, ca mai toti de prin Cluj , n-a avut si n-are minte deloc.Fost sef al Filialei Cluj a Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, (sefa sa de cadre, de pe vrea aceea roza, a spus ca Boculete era un om fara personalitate, incolor, inodor, insipid, etc, si care nu atragea atentia prin nimic), s-a gandit sa faca armata la Securitate. Si sa-l vezi frate ce tantos mergea el cu chilotii pe dansul , dar si cu centura cu diagonala

 23. haha:)

  traducere:”cu ocazia asta ff multi bani o sa intre in buzunarele noastre,ale celor din pdl si doar 1% in infrastructura”

  elena pt presedintie!!!!!

 24. @ Frank Zapa[King]
  Aţi ratat încă o ocazie de a cugeta în tăcere, dar înţelept.

  Există un document numit Strategia Inundaţii
  şi
  ANEXA 1 ATRIBUȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI – AUTORITĂȚI PUBLICE CENTRALE

  MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI TURISMULUI (MDRT)
  Principala responsabilitate a MDRT în privința managementului riscului la inundații este elaborarea și omogenizarea normelor privind așezările umane, incluzând zonele expuse la inundații.
  • Elaborează și supune spre aprobare cadrul legislativ privind amenajarea
  teritoriului, urbanismul și controlul calității în domeniul siguranței construcțiilor.
  • Organizează elaborarea, avizarea și aprobarea reglementărilor tehnice privind
  utilizarea terenurilor, amplasarea și realizarea construcțiilor în zonele inundabile
  în vederea stabilirii prin documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism
  a modalităților de reducere a vulnerabilității acestor zone.
  • Participă la finanțarea studiilor și documentațiilor care stau la baza elaborării
  hărților de risc la inundații.
  • Verifică actualizarea în conformitate cu prevederile legale în vigoare de către
  autoritățile administrației publice a planurilor de amenajare a teritoriului în zonele
  afectate de inundații.

  Eu nu vorbeam despre amenajarea cursurilor de apă, ci chiar despre aceste lucruri care intră în atribuţia doamnei Udrea.

  Este a doua oară săptămâna aceasta când trebuie să vă cereţi scuze pentru tonul gratuit agresiv şi vă faceţi că plouă (e drept, că şi afară plouă). Eu pot să nu vă mai bag în seamă “pamfletele”… dar e păcat să vă risipiţi răutatea într-un mod gratuit.

 25. Inundatiile? Bunul simt pe care guvernantii nu il au ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura. De zeci de ani avem inundatii in bazinul Prutului, al Siretului, al Bistritei insa consideram ca oamenii nu au “cultura asigurarilor”. Ungurii si-au facut tot felul de bazine de deversare, si se protejeaza de inundatii, asa ca riurile care vin din partea aceia vin cu un debit controlat (de unguri). Riurile care vin din Ukraina vin cu debit necontrolat; fac ravagii si in Ukraina si la noi. Prostilor care spun ca s-au taiat paduri (nu contest ca s-au taiat) le transmit ca luncile Siretului, Prutului, sau Bistritei au ramas in continuare intacte,( iar in Basarabia e plin de paduri, pe celalt mal al Prutului), insa padurile ATRAG NORII SI PLOAIA, conform batrinilor, nu o stopeaza. Cert este ca nu s-a construit nici un lac de deversare, nimic… Guvernantii poseda, insa, “modeste vile” de 1000 metri patrati, vuitoane etc. Aceste ploi se vor abate cindva asupra lor si asupra copiilor lor, pentru ca, asa cum scrie in biblie, nu raminte nepedepsit cel care-l asupreste pe sarac. Si asta fac guvernantii nostri.

 26. ***Ionhut – apropo de postarea ta de la ora 14,19. Minţi domnule, minţi cu neruşinare şi cu bună ştiinţă… Poţi să te naşti tu şi de 77 de ori de acum încolo şi niciodată nu vei fi un om civilizat, responsabil şi cu bun simţ aşa cum este Domnul PM Boc…

  Să-ţi fie ruşine, needucatule…
  Ai dovedit-o azi cu prisosinţă că eşti slugă PSD-istă…

 27. @ Frank Zapa[King]
  Eu chiar sunt interesant de răspunsul doamnei Udrea şi sper să primesc şi un răspuns. Desigur, asta dacă va afla cumva că i-am adresat o întrebare.

 28. Silverstar,
  nu inteleg modul tau de a gandi si judeca….daca omului nu’i place Boc, de ce trebuie sa fie neaparat sluga pesedista si nu un simplu cetatean caruia nu’i convine ca PM este incompetent, sau poate inconjurat de incompetenti.

 29. Luni, marţi şi miercuri leul s-a depreciat şi pe cele două canale denigratoate: Realitatea şi Antena 3, a fost isterie totală… Astăzi, leul a început să-şi revină, după cum anunţă HotNews http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7513056-leul-apreciat-usor-fata-euro-analisti-inundatiile-putea-urca-semnificativ-inflatia-credem-bnr-nu-mai-permite-depreciere-semnificativa-leului-nivelul-curent.htm?cfnl= dar cele două televiziuni nu spun nimic…
  Fi-mi-ar scârbă… 😳

 30. Apropo de inundaţii

  Ce se intampla acum in Romania e vechi e de ani de zile si chiar ca nici măcar nu impresioneaza…

  Din ceea ce s-a intamplat pana acum, nici oamenii nici autoritatile nu au invatat nimic decat experienta de a-i scoate pe oameni din case si de a-i trimite pe dealuri ca sa le salveze viata… Atat…

  La noi, la Saucesti, e a doua oara cand inundatiile lovesc dar se pare ca in 2008 n-au lovit cu destula forţă ca sa-i mobilizeze pe localnici ori ca localnicii sa invete lectia data de ape…
  O spun cu durere in suflet pentru copii, mai ales, dar… asa le trebuie…

 31. frank la 13.54: “Haaaaaaaaaaa,moamaaaaaaaaaaaaa ce trasnai face clujeanul asta de EMIL BOC”
  frank la 15.55: “IONHUT-nu am sa raspund unor comentarii cretine,care introduc in discutie TERMENI GEN: CLUJEAN,IESEAN,ARDELEAN,MOLDOVEAN.
  cenushares aproape la 17.00: … 🙂

 32. De ani de zile se face la fel…
  … apa, paturi, imbracaminte, cheta de bani care numai Dumnezeu stie in ce buzunar se opresc, vizite ale autorităţilor în zonele sinistrate, bla bla-uri – numai ceea ce trebuie nu se face: regularizarea cursului apelor si impaduriri… Si construirea caselor departe de malul apelor…

 33. Silver
  Presimt ca acest guvern va face o figura placuta la acest capitol.Ministerul Dezvoltarii isi poate pune amprenta in acest sens si dupa cum suntem anuntati in postarea de mai sus o va face.Problema este ca vrem ACUM ce nu am cerut in 20 de ani,ori e cam imposibil…

 34. gabriela … turismu’i deja rezolvat … urmeaza dezvoltarea … si io presimt .. 🙂

 35. gabriela … vibratii? … asta poate fi chiar placut … io la gropi’s mai atenta … 🙂

 36. “cenushares says:
  01.07.2010 at 16:56

  frank la 13.54: “Haaaaaaaaaaa,moamaaaaaaaaaaaaa ce trasnai face clujeanul asta de EMIL BOC”
  frank la 15.55: “IONHUT-nu am sa raspund unor comentarii cretine,care introduc in discutie TERMENI GEN: CLUJEAN,IESEAN,ARDELEAN,MOLDOVEAN.”

  De ce nu lasi nataraii sa “cujete” ?
  Eu tocmai datorita contradictiei i-am explicat cine-i Boc, ca ambii fiind clujeni, e posibil sa semene , dar sa nu se cunosca intre ei …

 37. Boc şi armata

  Una dintre explicaţiile antipatiei primului ministru Boc faţă de Armată pare a fi generată de obligativitatea stagiului militar anterior lui 1989.

  Mai precis dl. Boc căzând la admiterea la Facultatea de Drept din Cluj a trebuit, ca orice tânăr din România lui Ceauşescu să-şi satisfacă stagiul militar.

  Salvarea viitorului premier-preşedinte de partid a venit de la angajarea la CAP-ul (colectiv pentru cei care nu prea cunosc terminologia ceauşistă n.r.) din Călata, judeţul Cluj, şi de la motivaţia că va da următorul an la … Agronomie.

  De altfel, Boc explică foarte plastic episodul: “M-a marcat foarte mult acel moment cand trebuia sa merg în armată. Auzisem că acolo te prosteşti şi uiţi”. (7est, 30 martie 2009)

  Anul următor a dat la Istorie pentru că nu şi-a actualizat materiile de admitere la Drept. Deşi e cam cusută cu aţă albă explicaţia.

  Oricum a intrat primul la Istorie şi a făcut armata la termen redus doar 9 luni la … Trupele de Securitate.

 38. Silver,
  Amira poza lui piticu Boc si ca sa stii culoarea albastra de la sapca insemna SECURITATE.

 39. Silver,
  Acest fir s-a deschis la 10: 12 .
  Deschiderea lui nu este in nici-un fel anuntata pe firul anterior, unde eu incepusem o discutie cu tine.
  Cum vad ca toti ati dat imediat navala aici, cum nu-mi place sa-mi fie intrerupte convorbirile, cum despre inundatii si apararea contra lor si in general despre hidrotehnica si mediu trebuie sa vorbeasca mai ales specialistii, eu unul fiind dintre ei, nu consider ca este o treaba de blog de acesta natura sa ma aflu in treaba, decat doar fiind entuziast de acord cu o propozitie absolut geniala 🙂 pe care a descoperit-o dna Udrea acum dupa ce mai suportaseram destule inundatii in ultinmii ani, dar nu sub ministeriatul dumneaiei, si o citez:

  Inundatiile ne arata ca trebuie sa investim in infrastructura din mediul rural

  Da, dna ministru Udrea este o propozitie geniala in simplitatea ei practica si cu care ca specialist sunt total de acord.
  Asadar Silver repostez cele ce probabil ca nimeni nu le-a mai citit cu totii fiind transformati in specialisti hidro in doua secunde, chiar si fara sa faca vre-o tumba ca-n basme.
  Asadar:

  silverstar says:
  01.07.2010 at 09:51
  ***ion adrian – Bună dimineaţa!

  Nu te contrazic. O fi bun chiar foarte bun domnul senator Iulian Urban dar… De ce e/a fost singur, singurul care a avut o atitudine apreciată de unii din afară?
  De ce nu i s-a alăturat de ex, C Boureanu, C Preda, E Udrea, R Turcan şi alţii… Că mai sunt PDL-işti ineri care ar fi putut să ia atitudine…

  silverstar says:
  01.07.2010 at 10:14
  Ce să înveţe copiii de la părinţi needucaţi şi necivilizaţi?

  ion adrian says:
  01.07.2010 at 11:05
  Aia de care spui nu sunt senatori si la Camera s-a votat cum trebuie, dar eu daca ai mai urmarit ce scriu, am spus ca nu ma impresioneaza asta si ca la Senat se va vedea adevarul, ca urma scapa turma , si deci la CDept. pdlistii si-au permis sa-l sprijine de forma pe Basescu(desi la camera recunosc ca sunt mai multi precum Urban)cred ca la Senat legea va fi din nou masacrata cea ce s-a intamplat cu sprijinul plenar al pdl, asa ca sa dea un semnal pe fata dlui Basescu.
  Este groaznic, dar asta este.

  ion adrian says:
  01.07.2010 at 11:13
  PS Ce se mai poate face/
  O initiativa legislativa ptr o lege in completare si nu de modificare(ca riscam s-o terminam de tot pe ANI).
  Asa ceva nu poate face ANI ci mai degraba guvernul recte ministerul de justitie ca reactie la raportul de tara pe justitie care va fi un dezastru.
  Dar si noi cetatenii cu un numar de semnaturi putem forta o initiativa legislativa si cred ca dna Macovei ar ajuta in compunerea unei asemenea legi un ONG sau un partid care si-ar asuma sarcina sa adune cele 100000 de semnaturi necesare.

  Asta o spun ptr cei care nu au doar fascinatia vorbei ci poate ca apreciaza si faptuirea.

  Eu unul am aratat acesta disponibilitate propunand o varianta soft dar utila si constitutionala ptr legea lustratiei, publicata si aici, adica draga Silver, eu nu numai ca vorbesc dar si fac , insa pe aici nimeni nu ma sprijina.

 40. Anti,
  Sa nu interpretezi gresit cele scrise de mine… 🙂

 41. ioane … nu ma’nebuni .. si hidrotehnica? … de cand te’ai specializat? … de pe vremea cand te jucai cu lopetzica si galetusha in nisip? … 🙂

 42. PS dar totusi Cenusule, de ce te mira asa tare, revendicarea pe care o am ptr hidrotehnica?

 43. nu ma mira … bistosh ca te pricepi si la hidrotehnica … nici nu mi’ar fi trecut prin cap ca p’asta ai ratat’o … 🙂

 44. Asa mai mai vii pe acasa si-mi recunosti policalificarea impresionanta. Problema nu e in ce sunt, ci in ce nu sunt calificat 🙂

 45. Nu am vazut ticalosi mai mari ca acesti guvernanti care adopta hotarari peste noapte la fel ca FNI-ul (dormi linistit, FNI-ul vegheaza pentru tine).
  Niciodata nu am incurajat dialogul de tip “Huo !” cu nicio categorie de oameni, nici chiar cu politicienii. Acest niciodata va trebui schimbat pentru reprezentantii puterii din acest moment datorita lipsei totale de consideratie pentru nefericitii locuitori ai acestei tari. Este pentru prima oara cand simt ca acesti reprezentanti ai poporului (?) merita sa fie fluierati si luati la goana cu pietre !
  Daca o mare parte a lumii este acum intr-o criza economica, guvernul acesta a fost si este intr-o grava criza de comunicare. Imaginea acestor oameni care nu stiu ce vorbesc, mint, manipuleaza, hotarasc pe furis, este identica cu imaginea geambasului din targ ce vine sa-si vanda masina pe care nu a iertat-o nicio secunda, a alergat-o pana a crapat, a dat cu ea in toate gropile, i-a dat kilometrajul peste cap si acum iti spune cu nesimtire ca e ca noua ! O regula nescrisa spune ca nu e bine sa-ti cumperi masina din targ pentru ca te pacalesti. Din cauza asta nu sufar geambasii de masini. Pentru ca te pacalesc !
  Dan Bitman spunea astazi la Realitatea TV catre reprezentantii din studio ca din experienta de 6 luni ca angajat al statului a inteles inca odata ca acolo sus nimeni nu se gandeste la prostime si daca vrei sa iesi din mocirla, trebuie sa te ridici pe picioarele tale.
  Ca nu se gandeste nimeni la tine o simtim cu totii mai mult ca oricand, dar cand vrei sa te ridici pe picioarle tale si aia de acolo de sus se urca in carca ta cu matusi si nepoti, nu poti decat sa te sufoci si sa te intinzi cat esti de lung. Stau si ma gandesc ce se va intampla cand toti vor ajunge pe jos ce vor face aia de acolo de sus ? Pai in cazul asta cat mai sus inseamna un covor cat mai gros de prostime ! Si uite cum prostimea si moarta, tot e buna la ceva !

 46. Un zâmbet la cafea 😆

  – Aţi urmat recomandarea mea? întreabă doctorul. O pastilă înainte de masă şi un coniac mic la desert?
  – Da, doar că la pastile am rămas cu 3 săptămâni în urmă, pe când la coniac am o lună avans.

 47. Cenusa,
  Cu tine si asta pentru ca tu in dorintza de a face misto, si nu stiu zau daca mai poti face si altceva, ai ridicat far sa vrei problema profesiei a calificarilor si a specializarilor mele cand de fapt ar trebui sa ne intereseze pe larg problema.
  Odata cand am vorbit cu Silver despre ratingul blogului si cat din el este dat de brand adica de EU si cat de prestatia noastra, in paranteza eu am spus ca brandul conteaza in primul rand si ca prestatia noastra vine in adaos ca un element pozitiv sau negativ iar pe atunci traficul era foarte bun azi cand prestatia noastra nu-i nici mai buna nici mai rea, traficul se pare ca a cazut, eu nu am nici timp nici chef sa -l caut, poate Balby care-i specialist ne spune, ceea ce dovedeste ca eu am avut dreptate, cade brandul cade si audientza.
  Desigur ca un blog privat ca sa spun asa adica care nu-i al unui om politic cum este al lui Lulu , al Nicoletei etc , sau al unui specialist chiar si angajat cum este al Andreei Vass, are audienta data de imbinarea calitatilor titularilor cu ale userilor.
  Dar sa revin.
  Pornind de aici eu imparteam pe atunci, si comentariul poate dur fata de aceasta “societate aleasa blogeristica” si mai ale cu adevarat virtuala 🙂 din care facem parte a fost sters, blogerii in cateva categorii care nu sunt neaparat separate total, in realitate fiind un amestec,dar care totusi se pot separa in:
  – blogeri care-si consuma ratarea si lipsa de importanta sociala in spatiul virtual care unii sunt de valoare si din nefericire nu sunt unde ar trebui sa fie dar altii sunt doar niste looseri invidiosi, ranchiunosi, destul de prosti fata de ceilalti care toti au cunostintele minime cerute de internet si computer(nivel de dactilografa cu liceul facut), fara calificari mai relevante asadar cu totii frustrati si prinsi de viciul virtualului;
  -blogeri care incearca sa duca o lupta politica in aceasta zona pe care o stapanesc;
  -blogeri care chiar incearca, consumandu-si un timp pe care poate ca l-ar putea folosi altfel si mai profitabil in interes propriu, sa faca ceva concret desigur pe zona consilierii politice, legislative si ma refer la blogurile de acest soi adica politic, ca doar nu se vor ocupa de chestii de specialitate stricta care intra in domeniul altor bloguri (sunt de toate pentru toti)

  Astea fiind spuse ma reintorc la observatia Cenusii privind profesia si constat ca de fapt pe acest blog si pe altele politice nu am simtit ca exista un jurist profesionist, un specialist in stiinta econmomica(nu spun contabil sau manager desi si asta ar fi mai bun decat un atoateamator) ca amatori si atoatestiutori sunt destui la romanica.
  Asadar eu sunt specialist in ingineria mediului cu specific hidrotehnic avand si un doctorat in domeniu si acela in nici-un caz pe puncte am si cateva atestate de expert pentru studii de impact si bilanturi de mediu, am executat niste constructii hidrotehnice .
  In domeniul juridic sunt destul de priceput castigandu-mi toate procesle cu statul chiar si inainte de 89 fara avocat.
  Cultura generala fara google am exact cata mi-a ramas dupa ce am uitat ce am citit si au fost niste mii de volume si de aceea pot face legatri si stabili pe care amicii de aici nu le gasesc pe google ele neexistand decat acolo unde le public eu dar ei morti de ciuda ca nu le gasesc si rosi de invidie le decreteaza a fi obtinute cinestie cu ce copy paste aplicat cine stie unde, oriunde dar in alt loc decat in propria mea minte.
  Asa dar daca ati spune nu ce faceti azi ci ce studii aveti eu as fi multumit si cred ca mica noastra societate ar fi mult castigata.
  Va multumesc si poate nu veti fi atat de pudici si discreti trecand si peste aceasta postare, doar ca sa mai trantiti o stupizenie sau banalitate in plus. Recunosc ca sunt rau, poate chiar necrutzator, dar credeti-ma, nu v-am spus-o pana azi, dar timpul nu mai asteapta deloc, ba chiar a si ramas in urma, asa ca azi va spun tuturor caci aproproape toti o meritati, iar cei care n-o merita o stiu si singuri.

 48. Erata: ….si de aceea pot face legaturi si stabili corelatii pe care …

  PS. mai sunt greseli marunte si virgule lipsa, pe care va las sa le corectati si sa le puneti mintal, cand cititi.

 49. Citatul zilei 🙄

  “Se spune că a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sincerităţi îl are întotdeauna celălalt, nu tu. Eşti considerat sincer nu “când nu ascunzi nimic” celuilalt, ci când nu ascunzi ceea ce aşteaptă de la tine să ascunzi. Este poate paradoxal, dar aşa e; sinceritatea ta nu se verifică prin tine, ci prin celălalt. Eşti considerat sincer numai atunci când spui ceea ce vrea şi ceea ce asteaptă altul de la tine să spui”.
  Mircea Eliade

 50. ioane adriene … blogu’ asta’i al unui roman si pe el se produc romanii … si aia destepti ca tine si aia prosti ca mine … n’ai ce face, bei ….. asta’i materialu’ … 🙂

 51. De ce nu suntem fericiţi?
  Parabolă 🙄

  Într-un mic orăşel trăia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre feciori era negustor de umbrele iar celălalt îşi câştiga existenţa vânzând sandale.

  Această femeie era mai mereu tristă. Văzând‑o mereu în această stare de tristeţe, un om a întrebat‑o:
  – Ce te supără femeie? Ce necaz îţi chinuie sufletul?
  Femeia îi răspunse:
  – Vezi dumneata, acum plouă. Unul din feciorii mei trăieşte din vânzarea de sandale. Din cauza vremii afacerea lui are de suferit. Cum să nu fiu necăjită?

  Peste câteva zile soarele îşi făcu simţită prezenţa în micul orăşel dar mai puţin în inima femeii căci ea tot tristă şi abătută era. Nedumerit acum, omul o întrebă din nou:
  – Acum e soare, nu asta aşteptai? Feciorul tău are acum o afacere prosperă vânzând sandale, de ce eşti în continuare supărată?

  Femeia îi răspunse:
  – Ooo, vezi dumneata, celălalt fecior al meu vinde umbrele. Cine cumpără umbrele pe vremea asta însorită? Înţelegi acum de ce sunt tristă?
  – Sunt şi mai nedumerit acum, răspunse omul. Din câte mi‑ai vorbit despre feciorii tăi, eu înţeleg că tu ar trebui să fii mereu o mamă fericită. Când plouă, feciorul tău care vinde umbrele prosperă iar când e soare celălalt fecior al tău vinde sandale.”

  „În timp ce înţeleptul este fericit şi în iad, prostul suferă şi în rai.”

 52. ion adrian …. io, trebuie sa recunosc, n’am citit o carte’n viatza mea … da’s curioasa … ne poti spune si noua cam cate mii de volume ai citit tu? … 🙂

 53. Cenusa,
  Daca se amesteca mistoul cu seriosul, eu nu particip. Ai destui pe aici cu care sa-ti exersezi talentul.

 54. io te’ntreb, serios, cate volume ai citit si tu zici ca fac misto … nu te’nteleg …. 🙂

 55. Alegeri anticipate? Numai pe banii lor…

  Un popor intreg sufera acum din cauza actiunilor lor dusmanoase.
  De asta suntem pedepsiti? Ca sa adunam bani la buget pentru anticipatele lor? Da’ de ce sunt ei asa siguri ca vor castiga? Ce-i mai recomanda pe ei ca lideri politici credibili?
  Ce credibilitate poate avea Antonescu propulsat la sefia PNL de Patriciu?
  Ce credibilitate poate avea Ponta sustinut de Nastase, Iliescu, Dragnea, Mitrea, Mazare, Vanghelie si alti mafioti din PSD?

 56. pornind de la presupunerea ca “nicoleta” despre care ne “povestesti” mai sus este nicoleta savin am intrat pe blogul ei … printre tot felul de chestii sunt amestecate acolo multe mizerii politice … am citit o mizerie numita “mic chestionar pentru mircea geoana” … niste aiureli …. ar fi fost bine sa fie adevarate … da’ nu’s …. 🙂

 57. CPreda, marele om politic scrie pe blogul sau dar nu numai caci isi preia o zicere din RL

  CPreda:
  În ediția de vineri, 2 iulie, a României libere, puteți citi un interviu pe care i l-am acordat Sabinei Fati, publicat sub titlul “Mă tem că Boc se va agăța de funcție ca Tăriceanu”.

  Eu:
  ion adrian { 07.02.10 at 9:46 AM } Teme-te, ca tot nu esti bun de altceva.

  Your comment is awaiting moderation.

  PS Sa vad daca iese din moderare ca dl CPreda marele democrat se pare ca cenzureaza la greu.

 58. asa se’ntampla, adriene, cand ai mari asteptari de la un om politic … d’aia nu iubesc io nici un politician .. 🙂

 59. d’aia nu iau in serios prostiile pe care le debiteaza politicienii pe bloguri sau aiurea … d’aia nu ma uit la televizor … d’aia nu citesc ziare … am si io filozofia mea … tu ce credeai? … 🙂

 60. Un amic impotent isi intreba prietenul potent.

  Spune-mi si mie la ce te gandesti tu ca sa ti….. Potentul raspunde: mie intai mi … si apoi ma gandesc. 🙂

 61. Spre stiinta de pe un blog:

  M.. I…
  iulie 1, 2010 la 11:23 PM

  Uite ce spune si Mediafax:
  Cătălin Macovei: Raportul CE va conţine sancţiuni la adresa României
  http://www.mediafax.ro/politic/catalin-macovei-raportul-ce-va-contine-sanctiuni-la-adresa-romaniei-6465656/
  “Votul din Senat (dat marţi de comisiile de specialitate pe proiectul Legii ANI, n.r.) se va reflecta cu siguranţă în raportul catastrofal pe justiţie, care va fi publicat în luna iulie şi care se pare că va prevedea şi sancţiuni faţă de statul român. Încă nu am suficiente date. Sancţiuni pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a spus Cătălin Macovei în interviul acordat RFI. , conform Mediafax

  Asta ne mai lipsea? Am auzit in seara asta despre ce ne asteapta. Cui ii pasa, imi ipoti raspunde? Nimanui, asa cred! Toate trec si ptr ei si ptr noi…..Numai ca, consecintele le suporta toata natia romaneasca ei doar se prefac indignati.

  M… I…
  iulie 1, 2010 la 11:39 PM

  Tot in Mediafax am gasit urmatorul articol:
  Senatul a adoptat noua formă a Legii ANI
  http://www.mediafax.ro/politic/senatul-a-adoptat-noua-forma-a-legii-ani-6464579

  Conform Mediafax, iata ce spune printre altele, articolul citat mai sus:
  “În timpul dezbaterilor, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că, dacă senatorii vor adopta proiectul în varianta propusă de Comisia juridică, România dă un semnal că România nu este interesată de mecanismul de cooperare.

  “Dacă veţi adopta raportul fără să trecem la dezbatere pe articole, atunci mesajul va fi foarte simplu, nu ne interesează problema de integritate, nu ne interesează mecanismul de cooperare, nu ne interesează în general ce părere aveţi despre noi” , le-a spus el senatorilor.

  El a contrazis punctele de vedere potrivit cărora ANI este exclusiv o problemă internă.

  “ANI este o problemă a Comisiei Europene, pentru că această Comisie, în 1996, a acceptat România şi Bulgaria printre statele membre pe baza mecanismului, iar Comisia este, la rândul ei, acum, pusă sub o presiune enormă de către Parlamentele statelor membre în care sunt fracţiuni parlamentare care spun ce caută România în UE. Nu vedeţi că nu fac nimic?! Nu vedeţi că s-au angajat la un mecanism pe care nu-l respectă?! Nu vedeţi că discutăm cu oameni care ne-au întors spatele şi ne spun nu vă băgaţi în treburile noastre”, a menţionat demnitarul.

  El a subliniat că României i-a fost dat un cec în alb, pe care nu trebuie să îl rupă.

  Cătălin Predoiu a subliniat că raportul pe justiţie este în raport direct cu legea care va fi adoptată de senatori.

  “Avem probleme inclusiv în acţiunile noastre de politică externă datorită acestui mecanism. Haideţi să îndeplinim toate aceste obiective, că ne place sau nu ne place, să ridicăm mecanismul şi abia după aceea poate ne putem pune probleme şi ambiţii mai mari cum ar fi redesenarea întregului cadrului legislativ. Până atunci nu o putem face”, a ţinut să precizeze

 62. N.G.
  In anii ’70 s-au facut lucrari de regularizare a anumitor cursuri de apa pt. a preveni inundatiile; adica acum 40 de ani. Nici lucrarile alea nu erau Marele Zid chinezesc, asa ca s-au distrus incet incet pt ca nimeni nu avea bani (sic!) si pt asa ceva. A venit Revolutia si “primul hidrotehnist” al tarii a facut un drac pt. consolidarea sistemului respectiv (dar a facut f. mult pt consolidarea altui “sistem”). Au trecut 20 de ani si nimeni nu se inflama cand inundatiile lasau in urma morti, raniti si gospodarii distruse, culturi compromise. In schimb, brusc, acum toata lumea vrea ca in 6 luni Romania sa devina o combinatie de Elvetia cu Dubai, SUA si Japonia, cu toate sistemele puse la punct. Cum se poate asta? Obiectiv, financiar, dar si ca timp?! Sunt unii care sorb seva inteligentei proprii din cea, extrem de discutabila a odraslei penibile (Mircea Badea) a fostului secretar de partid de la “Stiinta si Tehnica”(el insusi “parcat” intr-un post unde nu face nimic, dar e platit gras din bani publici; despre shmenurile suplimentare …inca nu… Si pe-aici vad prea des citate din “putul gandirii” acelui retardat.

 63. Stimaţi colegi…

  Nu fiţi răi, nu fiţi zgârciţi… Devastatorii României – Vântu şi Voiculescu – au ajuns la fundul sacului. Sub pretextul că adună bani pentru sinistraţi, au deschis conturi pentru donaţii…
  Faceţi ce ştiţi că e mai bine. Eventual vindeţi case, maşini şi alte bunuri de valoare să-i ajutaţi pe aceşti doi bieţi nenorociţi… E păcat de Dumnezeu să trăiască în sărăcie după ce s-au obişnuit cu foarte binele…

 64. Dupa lovitura pe care C.C.R.a aplicat-o guvernului ,punind in dificultate raporturile dintre guv. rom si F.M.I,obligindu-i pe acestia din urma sa-si amine sedinta de luni.
  intentia vadit ostila a curtii a fost insa rapid anihilata.
  surse din boardul F.M.I.spun ca boardul este multumit de felul in care a reactionat guv. roman dar mai ales de rapiditatea si fermitatea lui.
  De aici,incolo se pare ca cea de-a cincea transa in cuantum de 900 de mil. de euro,are liber sa vina in romania.
  Sigur ramin costurile pe care romanii,in totalitate,de data aceasta le vor platii.costuri care vor inrautatii semnificativ nivelul de trai al tuturor romanilor.
  Dar semnalele plecate din sinul F.M.Iau reusit sa opreasca caderea leului,si tot ce aducea acest lucru dupa el.
  De acum romania intra pe un drum dificil,dar care dupa ce va fi parcurs,sunt sanse mari,ca tara sa-si revina.
  ultimele decizii luate de guvernul rom,dau sperante pt viitor.

 65. haaaaaaaaaaaaa,CENUSE NU SE UITA LA TV?haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  TONOMATUL CENUSE CARE RECITA TEXTE DIN -arhiva trusturilor ticaloase………………..mare mincinos cenuise asta………………….cenuse ,vezi ca ,cazanul cu smoala care te asteapta este bine ingrijit……………….HAAAAAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIA-TI PUDRA CU TINEEEEEE.

 66. Apropo de guvernul de avarie pe care vor să-l facă Po(A)nta şi Crin…

  Catren…

  Ei din avarie-au aparut
  Li-e sete de avarie
  Si din avarie s-au nascut
  S-o-ntoarce in avarie…

 67. Imi cam este scarba de CPreda cu atacurile lui asupra lui Boc.
  Sunt convins ca in clipa in care cel care l-a numit adica dl basescu ii va cere sa se retraga acesta o va face.
  Dar este oribil ce face cretinul ala de CPreda.

 68. frank … ba ma mai uit din cand in cand la mircea badea … odrasla fostului secretar de partid de la “stiinta si tehnica” … sunteti jalnici, bai, tonomate portocalii …. 🙂

 69. tocmai m’am intors de la farmacie … am cumparat medicamente “compensate” pentru socrii mei … am platit 9 milioane de lei … daca s’ar fi pus in practica planurile basescului, oamenii astia nu si’ar mai fi putut cumpara medicamentele

 70. asa scrie cineva care a fost toata viatza “profesoara” de limba romana … 🙂
  ….
  “Si din avarie s-au nascut
  S-o-ntoarce in avarie…”

 71. ***cenusheres – Mai bine făceai o înmormântare cu 9 milioane… Te mai ajuta şi guvernul… Că de asta e guvern. Să ajute trântorii…

 72. ***Ionhut – recomandă-mi te rog, şi mie persoana, instituţia, partidul care te angajează şi te şi plăteşte ca să spui adevărul. Vântu şi Voiculescu au furat de au făcut scurtă la mână şi acum, sub pretextul inundaţiilor, fac apel la mila publică. Gurile rele spun că nu mai au cu ce plăti vuvuzele… 😆

 73. Ma intreb ce cauta deputatii la tv.in aceste momente.Teoretic indiferent de culoarea politica ar trebui sa fie in zonele cu probleme si sa ajute cu alimente si produse de baza de care au nevoie sinistratii.Discutiile despre cine ce a facut sunt inutile atat timp cat sunt oameni sub cerul liber.Cerem solidaritate intre oamenii simpli in timp ce politicienii se sfasie intre ei si in aceste momente.Cred ca atat in politica cat si la nivel social am ajuns intr-un moment mizerabil daca se transforma o tragedie in subiect politic.

 74. Pe Antena 3 scrie aşa: “Apa trece, România rămâne…” Nu oamenii rămân, România, ţara rămâne. Rămâne la dispoziţia lui Voiculescu să-şi mai însuşească şi să vândă ce bunuri au scăpat până acum din mâinile lui hrăpăreţe…
  Halal, Antena 3…
  Mai sunt oare români idioţi în ţara asta care să creadă în acest canal TV?…

 75. ***Gabi – acum ies pe TV-uri tocmai cei care au devastat pădurile şi s-au îmbogăţit, cei care nemilos au lovit şi lovesc, în continuare, în zeci de mii de români nenorociţi, rămaşi pe drumuri doar cu hainele de pe ei.
  Asta s-a ales de România după ce politicienii au tăiat nemilos pădurile ţării şi acum ies fără ruşine să împartă “îndicăţii” – ceea ce ni se arată din belgug de către cele două televiziuni denigratoare – Antena 3 şi Realitatea TV… Dar vezi tu că nimeni nu pomeneşte de jaful pădurilor?

 76. Eheeeeeeee,cenuse,propagandistule-cu un zel greu de explicat,dovesti ceas de ceas,minut de minut,ca ,nu te poti impaca cu ideea ca esti sustinatorul unor perdanti.
  eforturile tale,daca nu sunt comice,pt ca nu sunt,atunci sunt in mod clar ridicole si penibile.
  tu,si ionhut nu puteti depasi stadiul de ,GIGA’,si sunteti ingroziti de faptul ca lucrurile se misca,se indreapta acolo unde specimene ca voi nu si-ar dori niciodata ca romania sa ajunga.
  In citeva luni intra in vigoare noile coduri in justitie-PRIMA MARE LOVITURA DATA CORUPTIEI-deci celor pt care tu lucrezi CENUSE.
  Pensiile speciale s-au dus in pustie,asa ca…………………FELICITARI EMIL BOC
  Incet,dar sigur,romania se reformeaza,cu tota opozitia si inversunarea CONGLOMERATULUI MIZERABIL POLITICO-MEDIATIC:
  PSD+PNL+REALITATEA CATAVENCU+TRUSTUL TURNATORULUI FEIX.
  Stii ce scrie pe voi cenuse?DISPARUTI-intr-un an de zile,tu si cei ca tine veti fi trofee in instectarul LUI TRAIAN BASESCU…………..haaaaaaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiii
  stii ce eticheta vafi pusa in dreptul tau?
  ,GIZA TICALOASA’-lantrul trofic rupt-imposibil de a se mai reproduce.
  haaaaaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiii

 77. N.G.nu ai vazut-o pe ABRAMBURICA;cum se produce la VINTU,in ograda……….
  e ca o furnicutza…………..dar doar pt a face rele.
  invatamintul a ramas dupa ea,vraieste-

 78. Deşi a trecut ceva timp, multora din opoziţie încă nu le vine să creadă că s-a găsit un Funeriu care să dea peste bot liderilor de sindicat şi să-i pună la colţ… Liderilor de sindicat chiar le intrase în cap ideea că ei sunt mari şi tari în ţară asta şi că vor reuşi să-şi impună legile lor… 🙄
  Ce m-am amuzat după replicile ministrului Funeriu. Şi PSDPCPNL şi liderii de sindicat erau complet năuciţi, nu înţelegeau ce li se întâmplă… 😆

 79. Franky
  Abramburica nu agreeaza apa si noroiul,e mai curat in studio…mi-e lehamite de politicienii astia de carton si de fatada…E tipic pentru psd,iar Abramburica are un profesor bun,tot psd de la noi din zona care o educa in spiritul imaginii si nimic altceva…

 80. Aloooooooooooooooooooooooooooooooooooo:

  1.-SORIN OVIDIU VINTU-pe cind un teledon pt pagubitii F.N.I?pt victimele pe care le-ai lasat in urma,pt bietii oameni carora le-ai luat si banii de inmormantare.
  2.-MIHAI TATULICI-cind vei face un teledon pt PAGUBITII CARITAS?pe care ii indemnai sa-si verse economiile in conturile stapinilor tai?
  3.DAN VOICULESCU-pe cind un teledon pt a returna banii pe care i-ai sifonat,pt JAFUL LA CARE TE-AI DEDAT.
  4.-P.S.DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD-PE CIND UN TELEDON PT A ADUNA BANI PE CARE I-ATI FURAT DIN B.C.R.? banca pe care ati tratat-o ca fiind a voastra si din bani carora v-ati infruptat la greu.
  ADRIAN NASTASE-pe cind un teledon pt a mai repara ceva din JAFUL NATIONAL PE CARE L-AI PATRONAT.
  5.-NICOLAIE VACAROIU-s-au HAGI FINATELOR-PE CIND UN TELEDON PT SMENURILE SI INGINERIILE FINANCIAR-BANCARE PE CARE LE-AI PATRONAT.
  6.-SI ACUM ULTIMUL TELEDON PE CARE AR TREBUII SA-L ORGANIZEZE PARINTELE PRADUIELILOR,CEL CARE I-A INVENTAT PE PRADUITORI-ION ILIESCU.
  ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO IN ILIESCU PE CIND UN TELEDON PRIN CARE SA RETURNEZI ROMANILOR VIATILE RISIPITE,SPERANTELE SPULBERATE,PT A INAPOIA ROMANIA ROMANILOR.
  PT CA STATUL CONSTRUIT DE TINE SI DERBEDEII CU CARE TE-AI INCONJURAT,AU CAPTURAT ROMANIA SI AU TRANSFORMAT-O INTR-O SATRAPIE ?

 81. Franky
  Sa nu cadem in pacatul politicienilor totusi…e bine ca se colecteaza fonduri pentru sinistrati,aceia chiar au nevoie,cei ce pot judeca judeca cei ca au nevoie primesc…E o spalare de pacate publica,nu e prea frumos dar se practica…

 82. N.G.esti blinda cu mine,pai tu nu stii,AM CAZUT DE MULT IN PACATUL LOR-haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiii
  nu-i un pacat,sunt cite-va adevaruri puse bine la pastrare de cei in cauza.
  din cind in cind,e bine sa facem un recurs la trecut,nu de alta,dar uite si ingerasi se dau baietii.

 83. La ora asta matrozul e in apele sale : se plimba cu helicopterul si apreciaza de la inaltime (meritata) cata apa mai trebuie ca in zonele Siretului sa se mute oaceanul…Pacat ca nu mai are flota…

 84. io am fost la farmacie si am povestit cat am platit … drept urmare mi s’a spus ca “mai bine faceam o inmormantare” – a vreunuia dintre socrii, probabil – … ca sunt trantor … ca sunt “gaza ticaloasa” … ca intr’un an o sa fiu trofeu in insectaru’ lu’ basescu traian … 🙂

 85. cenuse da de ce iei-HAPURI?HAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIII-iti merge burta?

 86. ca sa vada toata lumea cat de cinici si criminali sunt actualii guvernanti, sa analizeze ultimele postari ale mancatorilor de ciuperci portocalii :
  Au primit indicatii (pentru ca se vede ca-i o actiune concertata) sa saboteze actiunea de strangere de ajutoare de catre Antene si Realitatea TV pentru nacajitii de sinistrati din zonele calamitate…ca sa vada toata lumea, pe de o parte de ce sunt in stare aceste rebuturi umane, iar pe de alta parte, cat de fraieri sunt cei care au fost dirijati sa incrimineze strangerea de ajutoare de catre televiziunile urate de matroz (pentru ca i-au deconspirat golenelile).
  S-a vazut clar ca televiziunile au filmat inclusiv cumpararea de ajutoare, chiar din acel miliard donat de Elan Schwartzenberg, dar si distribuirea a o parte din ele..
  Pe de alta parte,Guvernul PDL, intrucat pana acum a hamait doar din gura si avem experientele trecute in care a sutit toti banii, trebuie evitat, si sa nu trimita nimeni nicio para astora, pentru ca dispare cat ai zice peste.

 87. frank … nu’mi merge burta … imi merge capu’ … d’aia nu ma prea suportati … 🙂

 88. frank … daca’mi mergea burta m’ati fi suportat … ca eram d’a voastra … 🙂

 89. “Să nu credeţi că nu se ştie, la nivelul Ministerului de Finanţe, ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată”, a spus Dan Bittman, potrivit realitatea.net.

  Dan Bittman a lucrat în Ministerul Finanţelor în perioada ianuarie – iunie 2010, în funcţia de consilier al ministrului Sebastian Vlădescu. La începutul lunii iunie, artistul a demisionat.

 90. Leul s-a întărit din nou, pentru a doua oară în această săptămână… TV denigratoare nu spun nimic, nu comentează ca-n zilele cănd leul o luase la vale…
  Ce e de bine nu se mediatizează…

 91. La Realitatea TV se recită versete din Biblie, versete care să convingă oamenii să dea bani… Mari jigodii ăştia de la Realitatea TV…

 92. Oare de ce primarul PNL din Săuceşti este de negăsit? De ce fuge primarul de răspundere şi de judecata localnicilor? 😳

 93. Comunitatile locale au in responsabilitatea lor grija fata de comunitate asigurarea securitatii comunitatii in fata provocarilor pe care natura,uneori dezlantuita le pune in fata oamenilor.
  Sigur ,si autoritatile centrale au responsabilitati,si obligatii in proiectele majore,de anvergura pe care trebuie sa le conceapa,si sa le finanteze.
  In fata stiihilor naturii orice om simte nevoia sa fie ajutat ,sa simta ca semenii sai il compatimesc si il ajuta.
  Dar,atunci cind lucrurile se repeta,si dupa trecerea ,VALULUI’comunitatile se pleaca pe-o ureche la adapostul faptului ca lumea o sa ne ajute,incep a se ridica intrebari,intrebari incomode care pt autoritatil;e locale,pt cetatenii care isi duc traiul in acele zone nu sunt prea placute.
  nu deageaba se spune ca VARA SA-TI FACI SANIE SI IARNA CAR-asa este despre cind trebuie sa-ti faci barcuta si cind sa-ti faci dig nu spune,dar………..
  Ce este de-a dreptul scabros si respingator in toata aceasta poveste,este DORINTA UNOR PARTIDE SI POLITICIENI DE A CAPITALIZA POLITIC PE SEAMA UNOR OAMENI NAPASTUITI-si fac acest lucru folosind sprijinul si actiunile TRUSTULUI REALITATEA TV SI AL ANTENEI 3.
  Jurnalisti precum CORNEL NISTORESCU ARUNCA IN SPATIUL PUBLIC ABERATII SI MINCIUNI GROSOLANE.
  Acelasi lucru se intimpla si in cazul unor bloggeri,naimiti de PSD SI PNL,pregatiti sa otraveasca atmosfera sa lanseze minciuni si provocari.
  pe acest blogg ,ii cunoasteti,stiti cine sunt,nu mai trebuie sa-i reamintesc.
  libertatea de exprimare nu poate fi ingradita,dar insa replica este posibila.
  asa ca inca o data voi spune un adevar-DAN VOICULESCU CIND VEI ORGANIZA TELEDOANE PT A RESTITUII CE-AI PRADIT IN ROMANIA/
  SORIN OVIDIU VINTU CIND VEI PUNE LA LUCRU,TRUPA DE JURNALISTI TICALOSI,PLATITI PT A DEZINFORMA SA ORGANIZEZE TELEDOANE PT A AJUTA PAGUBITII F.N.I?
  Cind teliviziunile voastre vor aborda subiectele care va privesc,subiectele in care se releva clar ce hram purtati,si cum v-ati facut averile,cum ati inselat,ati furat?

 94. Un articol cu continut zero. Simptomatic este faptul ca mereu se zice “vom face”, “vom aloca”, totul la viitor. Nu se face la propriu mai nimic, sau daca se face, se face inutil (sali de sport in sate unde vor sta nefolosite, case pentru specialisti inexistenti/plecati, patinoare inutile, care oricum pot fi folosite cateva luni pe an, etc). Alegerea tintelor este flotanta, se schimba in fiecare zi, functie de necesitatile de imagine. Halal oameni de stat ! Probabil stat fine de la statul pe loc sau mersul inapoi !

 95. Cred ca am publicat si aici scrisoarea pe care am trimis-o Avocatului poporului cu referire la sesizarea facuta de Fundatia Horia Rusu privind neconstitutionalitati in legea CCR si am avut placerea sa constat ca aceasta a fost receptionata si s-a luat la cunostinta de continutul ei, desigur acest continut fiind doar o opinie si nu o sesizare cu privire la vre-o incalcare a vreunui drept de al meu.
  Sunt curios daca va avea castig de cauza, punctul meu de vedere sau cel al FHR.
  O sa vedem.

 96. Slaba activitate. Daca nu intra psdnlistii nu mai prea este nimeni.
  Silveeeer!