Intre scandaluri politice minore si proiecte necesare

Elena Udrea, conferinta PDLNu pot sa nu remarc ce se întâmplă în PSD. De altfel, cred că ultimele replici ajunse în public din discuţiile liderilor PSD, nu pot să fie evitate de nimeni, oricât de mult şi-ar dori cineva să le evite. Dezordinea vulgară din PSD mă face să mă gândesc că cel puţin, pe vremea lui Adrian Năstase, PSD mai şi făcea câte un proiect concret. Cum a fost cazul sălilor de sport – un proiect necesar, ca viziune de guvernare. În fine, este treaba PSD…

Şi pentru că a venit vorba de proiecte necesare cred că proiectul construcţiei de case pentru specialiştii care lucrează în mediul rural va contribui concret la renaşterea satului românesc.

Oricât ar părea de banal, avem nevoie ca oamenii care trăiesc în mediul rural să aibă condiţii decente. Avem nevoie cu toţii, să existe tineri pregătiţi, doctori, profesori, specialişti în agricultură, care să se locuiască acolo şi care cu energia şi munca lor să ajute ridicarea comunităţilor rurale. Acesta este motivul pentru care prioritate au cei care au vârste până în 35 de ani, deşi programul nu se adresează numai lor, ci tuturor specialiştilor care doresc să-şi facă meseria şi să-şi desfăşoare viaţa în mediul rural.

Pentru asta cred că este un proiect politic bun şi necesar.

Este timpul să schimbăm filozofia de „întreţinere a sărăciei” folosită de PSD care s-a raportat mereu la mediul rural pe ideea ajutoarelor sociale. Deşi nu avea reflexul proprietăţii private, stânga a privit mediului rural ca pe proprietatea sa electorală, la care avea acces de drept şi căruia îi crease dependenţă de ajutorul de la stat – ajutor însă mic, îndeajuns doar pentru ca satul să supravieţuiască de la o lună la alta.

Este momentul ca PDL să ofere o viziune de guvernare faţă de mediul rural, complet diferită de cea a stângii. O abordare care să pună accent pe ideea de a da satului românesc undiţă, nu peşte. Dreapta trebuie să încerce un proiect politic nou dedicat spaţiului rural: să investească în satul românesc astfel încât satul să funcţioneze prin propriile forţe şi să contribuie apoi la creşterea economică. Acesta este obiectivul principal al programului „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialiştii” – aducerea şi păstrarea în mijlocul satului, a unor oameni tineri, bine pregătiţi, care apoi, prin forţa proprie să antreneze dezvoltarea întregii comunităţi.

176 thoughts on “Intre scandaluri politice minore si proiecte necesare

 1. @ Elena Udrea
  Dacă îmi permiteţi, revin cu cele două rânduri de întrebări…

  Câte din casele ANL sunt în Bucureşti şi câte sunt şi în alte părţi ale României?

  Legat de cele 25.000 de case, de unde vin banii, cine va face proiectele, cine va urmării execuţia, cui vor aparţine casele după construcţie (primăriei, statului, RA-APPS)?

 2. @ Elena Udrea
  Am auzit câte ceva despre Patinoarul olimpic de la Braşov. Recunosc, mai ales când am citit începutul, credeam că veţi vorbi despre acest eveniment. Nu sunt un fan al sporturilor de iarnă, nici al sportului, în general, mă bucur însă că există oportunităţi pentru viitorul acestei ţări. Prefer patinoare decât cluburi de noapte.

 3. @E.U.
  modificati urgent legea 416/2001 , prin aceasta lege psd a transformat Romania intr-o tara de milogi !

 4. Este intr-adevar un inceput pentru a moderniza satul romanesc, care este neschimbat de secole. Cand te duci la tara parca te-ai intors in secolul 17. Insa doar casele nu ii vor face pe oameni sa ramana in sat. De la cine sa primeasca bani un doctor, care totusi a muncit din greu ca sa obtina diploma? Ca nu or fi toate satele din Romania pline cu persoane care muncesc in strainatate. Economia mediului rural trebuie sustinuta, si asta mai ales prin educare si specializare a satenilor.

 5. @ Elena U.
  Aceste programe sunt bune,dar creaza in continuare o dependenta a diverselor paturi sociale de ajutor de stat.
  Intr-o spcietate capitalista moderna, statul asigura prin cadrul legal , realizarea unor proiecte de aceasta natura de catre firme private…
  Eu locuiesc in Canada si intentionez sa construiesc un park de locuinte de aprox 350 de case, intr-un ansamblu de tip canadian, intr-o zona din estul tarii.
  am nevoie de ajutor local ptr crearea infrastructurii necesare. Intentionez sa construiesc in conditii f f avantajoase material ptr clienti, fara greedul si jecmaneala care se manifesta acum in Ro.
  Intrebare: cum pot eu ca investitor particular sa concurez cu statul, cind acesta creeaza programe de tip ANL si si case ptr specialisti la tara?
  Mentionez ca parcul este intr-un mediu rural, dar asezat aprox cam la 10km de un mare oras.
  Statul trebuie sa creeze o infrastructura propice in zonele rurale ptr incurajarea initiativei particulare, nu sa faca ce trebuie sa faca initiativa privata…
  In felul asta proiectul meu se scufunda… tocmai datorita ajutorului dat de stat…
  Si la guvernare dupa cum spuneti este un partid de dreapta…

 6. Citatul zilei 🙄

  “Gura calomniatorului este mai periculoasa ca gura tevii de pusca.”
  UA

 7. Un zâmbet la cafea 😆

  Doi medici psihiatri coboară scările.
  Unul se împiedică, cade şi îşi rupe piciorul.
  Celălalt se repede la el şi îl întreabă:
  – Vrei să discutăm despre asta?

 8. Buna dimineata Madalina, buna dimineata tuturor!
  @alicuza
  Te intrebi de la cine sa primeasca bani un doctor la tara.Raspunsul este simplu:de la CJAS, draguta.

  @buddywonca
  Ia-ti vreo 50 de case si vino cu ele la Toplita ca-ti acordam noi sprijin local si nu oricum, intr-un decor….canadian.

  Administrator:
  Buna dimineata Democrat!

 9. @Elena Udrea
  Denumirea proiectului mi se pare destul de potrivita dar, dupa parerea mea, nu ar fi trebuit sa includeti in ea niciun numar. Pentru unii ar putea fi multe, pentru altii putine. Nu neglijati punctul de vedere al autoritatilor locale pentru ca riscati sa cadeti in aceeasi greseala ca in proiectul salilor de sport: s-au construit sali de sport cu tribune in care incape toata populatia comunei dar nu se pot aduna de doua echipe de fobal in sala si, s-au construit sali fara tribune in localitati cu viata sportiva destul de activa, cu CSS-uri, dar in care spectatorii, atat cat incap, stau pe dupa plasele de protectie.

 10. Inca o “initiativa” ultra populista marca PD-L. Piata imobiliara se va duce vertiginos la vale cu toata sustinerea asa ca cei care vor beneficia de acest program vor ramane cu niste “mormane de moloz” si cu datorii de achitat la banci.

 11. Buna ziua tuturor,
  Bune initiativele privind dezvoltarea satului romanesc, un proiect ambitios, de durata si care cred ca va avea succes.
  As mai adauga eu o conditie minima de a construi aceste locuinte, ca firmele carwe castiga aceste proiecte de constructie sa foloseasca un minim 50% forta de munca din acea localitate. Ar fi si pentru localnici o sursa de venit atat de necesara.

 12. PSD la rascruce de drumuri sau generatii????????
  Sunt uluit cu cata usurinta a trecut prin massmedia nenea Vanghele cu al sau discurs suburban, de politician de mare clasa! De asemenea sunt consternat cand aud sintagme atribuite acestui baiat de cartier gen, inteligenta, experienta politica, strategie……e politicianul care reprezinta f multi alegatori…asta-i capitala pe care o avem!!! sau o parte din ea
  Daca cumva rostea aceste vorbe un politician de varf din PDL, zi noapte ascultam acel fragment, continu, pana la epuizare!!!!! dar asa, nenea vanghele…usor, subtire, trecu prin sticla….BRAVO MASS MEDIA, BRAVOS

 13. Referitor la proiecte pentru mediu rural, as aminti cel prin care s-au construit ** camine culturale** care nu au nici o utilitate, sunt intr-o stare de degradare jalnica, au irosit si bani europeni, dar edilii localitatilor, comunitatea, nu sunt capabili sa dea o intrebuintare acestor edificii!!!!

 14. Bibliotecarul…poate te ajut putin.Pe anl.ro gasesti numarul de locuinte anl, din tara si din Bucuresti!!! Dar nu pot sa cred ca nu stii deaja acest lucru!!!
  O zi buna.

 15. Încă o măsură de dreapta a guvernului Boc.
  După ce a existat o campanie împotriva veniturilor mari, după interzicerea cumulului pensiei-salariu, după impozitul minim… încă o măsură “de dreapta” zguduie România: Tăierea alocaţiei pentru copii care au părinţi cu venituri mai mari…

  Ei bine, ar fi interesant de văzut cum diferenţierea aceasta poate fi privită de dreapta, dat fiind că un principiu fundamental al dreptei este tratarea în mod egal a tuturor cetăţenilor, adică tocmai contrar acestui tip de discriminare. Interesant este că şi liberalii au în vedere scăderea progresivă a acestei alocaţii funcţie de venit. Dacă venea de la PSD, şi tot era exagerat, pentru că nici societatea socialistă condusă de PCR nu a îndrăznit să spună că există copii de săraci şi copii de bogaţi şi, în consecinţă, că ei trebuie trataţi separat sau dieferenţiat.

  Ce se întâmplă cu ţara asta?

 16. Buna ziua.
  Ca unul care am lucrat sub conducerea unor personalitati politice de diferite coloraturi, confirm ca pe vremea lui Adrian Nastase PSD mai facea cate ceva si pentru cei multi. Indiferent de ce veti zice despre urmatoarea mea afirmatie, consider ca este regretabil ca omului politic Adrian Nastase i s-a conferit doar rolul de unul care are dreptul sa-si dovedeasca nevinovatia; si asta pana la calendele grecesti. Si probabil pentru lucruri mult mai mici comparativ cu cele cu care (iarasi probabil) este incarcata constinta sa de om. Dar, ca sa parafrazam, nu este treaba noastra. Si ca vietuitor pe aceste meleaguri, nu pot sa nu apreciez atunci cand treaba unora (din pacate, din ce in ce mai putini) este sa mai si faca ceva concret. Si daca unul ca mine prea multe in sprijinul unor astfel de idei si actiuni nu poate sa faca – iar bete-n roate oricum se vor gasi destui sa puna – nu-mi ramane decat sa-mi exprim aprecierea si sa-i doresc si eu doamnei ministru mult succes.

 17. ***lorenzo – nu te lua după Bibliotecaru. Tu nu vezi ce face? Se crede profesor şi, ca la seminarii, de la înălţimea catedrei pe care crede că există, tot aruncă fumigene… Nu ştiu de ce se crede buricul pământului, nu ştiu şi nu înţeleg de ce tratează pe toată lumea cu atâta dispreţ… Din respect pentru acest blog, mă abţin să nu-i arunc între ochi, de fiecare dată, exact ce merită… Păcat că nu mai sunt alegeri… 😳

 18. Se pare că se strică vremea dar rău, rău de tot pentru că ziare.com ne anunţă că M Geoană doreşte amânarea congresului PSD, de mâine…

 19. @ Dna Ministru DRTL
  Ceea ce ati postat sunt observatii de bun simt vis-a-vis de adversarul politic major inca PSD!
  Distinsa doamna Udrea bine faceti sa va uitati si in ograda “vecinului” politic! Si luati (vezi
  campania EBA 7 iunie 2009) “atitudine”!
  Dar in afara de PSD mai este si problema amplasarii scutului “Obama” in Romania – rachete
  interceptoare- de ce, va abtineti aproape ostentativ sa comentati, ca o absolventa stralucita si doctorand a Univ. Carol I din Bucuresti sa puneti un post cu acel subiect! Va rog
  mult!
  S-auzim numai de bine!

 20. ***lorenzo – miercuri, ziua în care a apărut caseta, primarul Iaşului, Gh Nichita, în acelaşi timp şi şef PSD pe Iaşi, era la RTV şi a cerut ca Vanghelie să nu fie prea aspru judecat pentru spusele sale deoarece este un devotat PSD, cum puţini sunt, că tot ce face e numai din convingere şi că a adus reale servicii PSD-ului…
  Omul era foarte serios şi afectat de faptul că lui Vanghelie i s-ar putea întâmpla ceva…

  PSD are nevoie de Vanghelie, omul care face toate treburile murdare ale partidului. Vanghelie nu e omul la care să se renunţe aşa de uşor când mai sunt de scos multe castane din foc şi cei cu facultăţi se tem să nu se frigă…

 21. Cam putine comentarii pe marginea subiectului “case ANL pentru tineri si specialisti”, pe care eu il consider o aberatie, care dovedeste incapacitatea doamnei Udrea de a ocupa postul de ministru al dezvoltarii regionale. Cu turismul s’ar putea sa aibe “succesuri”, dar in acest domeniu este catastrofal…
  Renasterea satului sau micului oras romanesc nu se face prin oferta de pomeni unor categorii sociale care’si castiga painea destul de bine, ci prin crearea locurilor de munca pentru toata lumea. Ce le va spune doqamna ministru pensionarilor care au dse ales intre paine si medicamente ? ” e problema voastra ca ati muncit o viata intreaga pentru constructia societatii socialiste, rolul nostru acuma, este sa incurajam tinerii sa ramana in tara, oferindu’le case din munca si pensiile voastre, iar daca nu va convine n’aveti decat sa…………”
  Doamna Udrea, o demisie pe caz de boala sau probleme familiale v’ar salva…………..

 22. @ lorenzo

  România are cam 13.300 de sate. Câte 10 locuinţe de fiecare sat înseamnă 133.000 de locuinţe.

  Eu încercam să vad cam care este orizonul de aşteptare pentru un acest program.

  Vârful de construcţii constatat în România a înregistrat un total 45 de mii de locuinţe pe an. Deci toată economia la un loc, toate firmele, toate proiectele, au dus la un maxim de 45 de mii de locuinţe, dintre care jumătate sunt urbane, jumătate sunt rurale. Acum întreb şi eu, dacă toate la un loc în perioadă de boom al construcţiilor, înseamnă 23 de mii de locuinţe rurale, în câţi ani va face Guvernul o dezvoltare imobiliară de 133.000 de locuinţe în perioadă de colaps economic?

  Dar nu trebuie să vă luaţi după mine, mă cred profesor şi ce mai spune doamna silverstar despre mine. Deşi sunt atât de… nici nu-mi vin cuvintele ca să mă descriu. măcar am o reflecţie raţională relativ la ceea ce aud care mă împiedică să aplaud necondiţionat. Refuzul de a răspunde a doamnei ministru după ce am adresat de atâtea ori această întrebare, îmi întăreşte convingerea că ceva este putred în bucuria ataşată iniţiativei.

 23. Biblio

  Pana acum, toate proiectele initiate de ministrul EU au fost facute dupa ureche si nu cred ca as gresi daca as afirma ca sunt doar capricii……..decizia pentru un asemenea proiect nu se ia la o cafea, ci necesita studiu serios de impact, economic si social……….

 24. @katrina
  mereu esti gica contra…fara argumente…hiihiiiii

 25. ***Bibliotecaru – este vorba de comune nu de sate… Ştii care este diferenţa dintre comună şi sat?

 26. ***katrina – după tine ce ar trebui să facă E Udrea, Băsescu sau membrii PD-L ca să-ţi fie ţie pe plac? Nu ţi-e ruşine să intri aici şi să jigneşti? Ia-l mă, de mână, pe Bibliotecaru şi mergeţi împreună la parastasul PSD că acolo e de voi, comuniştilor!

 27. @ing. de la Dunare
  daca d-na Udrea isi exprima pozitia vizavi de amplasarea scutului american in romania, papagalii de la realitatea tv ar gasi nod in papura si cel putin o saptamana ar tine-o tot in critici … sper ca d-na Udrea sa procedeze cum a facut-o in ultima perioada …putine declaratii politice si cat mai multe proiecte !

 28. @ silverstar
  Să analizăm pe text:
  Este momentul ca PDL să ofere o viziune de guvernare faţă de mediul rural, complet diferită de cea a stângii. O abordare care să pună accent pe ideea de a da satului românesc undiţă, nu peşte. Dreapta trebuie să încerce un proiect politic nou dedicat spaţiului rural: să investească în satul românesc astfel încât satul să funcţioneze prin propriile forţe şi să contribuie apoi la creşterea economică. Acesta este obiectivul principal al programului „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialiştii” – aducerea şi păstrarea în mijlocul satului, a unor oameni tineri, bine pregătiţi, care apoi, prin forţa proprie să antreneze dezvoltarea întregii comunităţi.

  Aţi făcut o facultate de litere, unde anume vedeţi că scrie comune ca să mă întrebaţi pe mine dacă ştiu diferenţa dintre comună şi sat?

  Admit însă că doamna Udrea se referea la comune şi că am fost un pic răutăcios exploatând această propagandă ce induce în eroare… Dar chiar şi aşa, vorbind despre comune şi nu despre sate se reduce doar discrepanţa. Avem 2.700 comune înmulţit cu 10 case (minimum), egal 27.ooo de case. Pentru ele care este orizontul de aşteptare? Câte case poate construi Guvernul pe an? Programul ANL pentru Tineri are 31 mii de locuinţe între 2001-2009, cele mai multe fiind blocuri (casele se construiesc ceva mai greu decât apartamentele).

 29. @hamangia
  ai avut dreptate, a inceput meciul mai devreme decat ma asteptam… cineva a legat arbitrii la ochi !

 30. @ silverstar
  Păi dacă noi suntem comunişti, explicaţi cum de este capitalism eliminarea alocaţiilor la copii pentru cei cu bani. Haideţi, dovediţi-vă apartenenţa la politica de dreapta… Să vă văd cum sfârtecaţi pe cei care au asemenea iniţiative. Eu am făcut-o de mai sus, am dat dovadă că sunt de dreapta şi nu de stânga… Aştept să faceţi acelaşi lucru.

 31. Circula o vorba in PSD:
  Ce faceti mai vanzatorilor de neveste cu Vanghelie asta?

 32. ***Bibliotecaru – tocmai pentru că am făcut o facultate şi am trecut prin şcoli, mai şi judec spre deosebire de tine care faci eforturi disperate să obligi lumea să recunoască cât eşti tu de deştept…

  Ce are titlul – „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialiştii”- cu ceea ce spune Doamna Udrea în articol? Ai citit cu atenţie, ai auzit-o pe B1tv? Când este vorba despre ţărani, despre oamenii care trăiesc la ţară, se va vorbi despre sat ca loc de baştină şi asta pentru că iniţial, toate comunele au fost sate ca mai apoi să devină comune – care sunt formate din mai multe sate… Uite ce am ajuns eu să fac!

  Mai du-te, mă şi lasă lumea-n pace… 😳

  ***Bibliotecaru scrie – am fost un pic răutăcios – Greşeşti… Tu eşti născut verde de răutate, de invidie…

 33. Bibliotecarul…. tu spui de sate, trebuie sa-ti spun ca eu cred ca aceste locuinte se vor construi in comune, sau grupuri de comune , localitati. Nu are fiecare sat medic, ..etc. Deci ,sigur daca dorim sa fim rautaciosi nu vom construi nimic in aceasta tara, ne punem contra si gasim doar incapabili, neputinta…nimic bun.
  O atitudine constructiva, pozitiva ar fi benefica noua tuturor…..

 34. @ silverstar
  Nu putem avea cu toţii calitatea dumneavoastră morală, altruistă, ca să spun aşa, nu putem fi cu toţii un moment al bunei creşteri, aşa cum sunteţi domnia voastră. Nu am urmărit-o pe doamna Udrea la B1TV, eu nu prind televiziuni care nu au emisii hertziene. Eu am citit ce scrie mai sus şi acolo vorbeşte despre sate. În alte părţi se spune comune… pot deci admite că ar putea fi o campanie mai eficientă să laşi lumea să creadă că în fiecare sat vor fi 10 locuinţe şi de fapt sunt în fiecare comună.

  Încă o dată, dacă sunt minim 10 case pentru fiecare comună, chiar şi aşa volumul de locuinţe este imens şi cred că este normal să întreb care este sursa de finanţare.

  Constituţia spune pe undeva, dacă nu mă înşel pe la articolul 138, că orice proiect care este bugetat la bugetul public naţional trebuie să aibă identificată sursa de finanţare. Aveţi o problemă cu asta? Sper că nu vă deranjează Constituţia.

  Am pus deci cele două întrebări de mai sus, o informaţie cu aromă statistică, câte locuinţe mai sunt de făcut, câte din ele sunt în Bucureşti, câte în urban, câte în rural. Şi am mai întrebat de unde vine banii pentru cele 10 case şi în proprietatea cui rămâne casa după ce este construită.

  Vi se pare atât de nesimţite întrebările încât să nu primesc un răspuns? Bănuiesc că nu, întrebările sunt absolut legitime. Şi atunci…

  Domnia voastră de ce credeţi că doamna Udrea nu mi-a răspuns la întrebări?

 35. @ lorenzosp
  Sigur că da, aveţi dreptate. Dar nu era foarte greu să fi spus 10 case pentru specialiştii din comună, şi era totul OK.

  Pentru cei de la ţară este foarte important nu atât numărul caselor, dar mai ales unde stau specialiştii. Nu este acelaşi lucru dacă profesorii vor sta în acelaşi sat cu tine sau va trebui să mergi 5 km până în satul vecin ca să ajungi la şcoală. La veterinar, medic, stomatolog… cu atât mai mult.

  O comună are, în medie 5 sate. Cea mai mare parte a comunelor au între 1000 şi 5000 de locuitori. La o comună mare cu 5 sate, probabil că 3000 de locuitori trebuiesc să se deplaseze spre satul administrativ (comuna) din vecinătate unde se construiesc şi casele, pentru a fi deserviţi de specialiştii care locuiesc acolo.

  Dacă veţi căuta un pic în urmă, veţi vedea că şi eu m-am bucurat de această iniţiativă. Dacă veţi continua să cautaţi pe internet, veţi vedea că vorbeam şi eu despre asigurarea casei pentru specialiştii (e drept, nu mă gândisem la construcţia de case, mă gândeam că primăria are case goale… tot sunt satele au case părăsite pe care primăria le putea cumpăra) încă de acum câţiva ani. Cum aş putea eu să neg astăzi oportunitatea acestei iniţiative guvernamentale? Eu aş mai adăuga la cele 10 case şi o policlinică cu staţionar şi serviciu UPU, acolo unde ea nu există deja.

 36. Este fantastic ce se întâmplă la PSD… Ăstora le moare partidul în braţe şi ei, la unison, îl acuză pe Băsescu, fără ca măcar să se pună de acord…
  Citiţi cu atenţie, vă rog, acuzele lui Năstase şi Vanghelie ca să vedeţi ce capacităţi are Preşedintele Băsescu…

  Traian Basescu, “arma” in campania din PSD

  Adrian Nastase acuza presiunile care se fac de catre pedelisti asupra colegilor sai din teritoriu, insinuand ca Traian Basescu si-ar dori ca Mircea Geoana sa ramana presedinte PSD, pentru ca partidul sa ramana “o anexa mai colorata si mai agitata a PD-L”.

  “Nimeni nu trebuie sa isi faca iluzia ca Traian Basescu nu e interesat de deznodamantul Congresului nostru”, scrie Nastase pe blog, dezvaluind ca multi colegi din tara ii semnaleaza faptul ca pedelistii fac “presiuni si promisiuni” pentru ca Mircea Geoana sa fie ales din nou prsedinte PSD.

  “Orice pentru front, orice pentru victorie. Pentru adversarii nostri, orice alta varianta decat Mircea Geoana ar fi un semn ca PSD s-a schimbat, ca a inteles ca trebuie sa se intareasca”, explica Adrian Nastase.

  Acesta ii acuza pe cei aflati la putere ca dupa ce le-au taiat bugetele si i-au “hartuit cu controale absurde” pe pesedintii din teritoriu, acum “incepe si implicarea in activitatea interna de partid”.

  “‘Coada’ lui Basescu nu mai trebuie sa fie lasata in partid, fiindca ne transforma, treptat, dintr-un partid adevarat intr-o anexa, mai colorata si mai agitata, a PD-L”, mai avertizeaza Nastase.

  Vanghelie: Unii se duc dimineata la Cotroceni si seara vin la PSD

  Traian Basescu este folosit ca argument, in lupta sa pentru sustinerea lui Mircea Geoana, si de catre Marian Vanghelie.

  “Se pare ca mesajul domnului Traian Basescu din campanie se continua si se pare ca ceea ce am zis eu e adevarat, unii se duc dimineata la Cotroceni si seara vin la PSD. Si se pare ca sunt dintre candidatii la functia de presedinte, in partid”, a declarat, vineri, seful organizatiei PSD Bucuresti.

  Vanghelie nu a vrut sa numeasca pe nimeni, i-a invitat pe jurnalisti sa ghiceasca despre cine este vorba. “Exista o dictatura, in momentul de fata, si exista un interes major de a-l schimba pe Mircea Geoana din partea lui Traian Basescu”, a opinat Marian Vanghelie.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/02-19-2010/traian-basescu-arma-in-campania-din-psd-996604#adaugare-comentariu

 37. Incredibil! PSD-iştii, toţi, şi-au pierdut logica… Chiar aşa puteri să aibă flacăra violet 😆 sic! de nu mai e nici unul cu mintea acasă?… 🙄 Şi încă nu-i tot… Să vedeţi ce urmează…

 38. Am 30 de ani si mi-am cumparat singura apartament prin credit. Locuintele ANL nu se dau la oricine, din ce stiu eu se dau la cei de la primarie si pe relatii. Nu mi se pare corect, unii sa plateasca apartamentele triplu doar pentru ca au cumparat de pe piata. Salariile sunt mici peste tot. Care e criteriul de diferentiere?

 39. eu propun o masura “de stanga”, in privinta ajutoarelor pt copii, nu mai dam la nimeni, ca sa evitam discriminarea, nu mai sunt bani stimabililor.

 40. Bravo Bibliotecaru..e totusi un pas spre normalitate. primariile nu au bani sa cumpere locuinte..fiti sigur de asta. Sa inceapa constructiile acestor case, dar mult mai important si de urmarit este cum populam aceste case????!!! Ce ar alege un tanar medic rezident care face 6 ani facultatea , 5 ani rezidentiatul in medicina interna(platit cu 12 milioane lei lunar)??? Ar alege o viata in slujba comunitatii rurale sau ar alege o viata europeana …..peste granite????

 41. Buna ziua tuturor,buna ZIUA DOAMNA UDREA-asadar ,pt ca nu tin neaparat sa fiu un gica contra doar de dragul de a va contrazice,imi voi mai argumenta inca o data pozitia fata de aceasta intiativa,care trebuie sa fie urmata de fapt de adevarata modernizare a satului romanesc,cu o floricica nu se va vesti primavara ,ci doar intentia primaverii de a veni.
  deci case pt specialisti din punctul meu de vedere seamana cu ,UN DESANT Al bugetarilor in mediul rural.
  acest gen de ,COLONIZARE,de implant social nu tine,doar el nu va produce absolut nimic.
  vorbiti despre vechiul proverb chinezesc-UNDITA,NU PESTE.
  stimata doamna udrea,sunteti de data aceasta in confuzie-SPECIALISTII DV,CEI CU CARE VRETI SA COLONIZATI MEDIUL RURAL,SUNT MINCATORI DE PESTE,ASTIA N-AU NICI O TREABA CU UNDITA.
  indraznesc sa va dau citeva sfaturi,pt ca acest proiect sa fie viabil este o conditie sine qua non ca sa aduceti in mediul rural alt gen de activitate-servici,mica industrie,etc.
  cu masuri fiscale,adecvate,cu tot felul de stimulente pt investitori,pt ca in mediul rural sa se formeze o clasa de mijloc,de muncitori,nu tot de …..BUGETARI.
  trebuie sa intelegeti ca doar ,IMPLANTUL ACESTA DE BUGETARI,nu va rezolva adevaratele probleme a satului romanesc.
  SUNTETI MINISTRUL DEZVOLTARII-ca atare cu permisiunea dv,insist sa veniti cu proiecte integrate,nu doar cu bucati de proiecte.
  daca veti considera ca ideiile mele sunt interesante,veti tine cont de ele,daca nu…asta-i viata.
  inchei repetind ce am spus mai la inceput,scriu aceste rinduri nu pt a fi gica contra,ori pt a-mi dovedi superioritatea,o fac pt binele tuturor,n-am nici un interes personal in toata povestea asta.si nu am vrut sa judec ori sa comentez coplesit de emotie.
  ramin in asteptare,si imi voi da seama daca ideiile mele v-au sensibilizat,in discursul dv public si in atititudinile viitoare.nu-mi ramine decit sa mai spun,sa fiti un ministru fara inhibitii.

 42. Romanul vrea pomana , doar pomana..de cand se naste pana moare.
  Ce e rau in aceasta alocatie acordata doar celor care au nevoie pentru supravietuire!!! in detrimentul celor care economisesc acesti banuti pentru divertismentul din vacantele peste hotare, sau folositi pentru a cumpara hrana animalelor de companie??????????
  Rusinea,nesimtirea la romani nu are limite……care discriminare? care inechitate in acordarea acestor alocatii????????ooofffff

 43. @ lorenzosp
  Este foarte greu să faci un specialist să se mute undeva la sat, şi nu cred că este vorba numai de condiţiile de viaţă, dar mai ales despre faptul că trebuie să-ţi părăseşti oraşul natal, cunoscuţii, rostul… Există însă o speranţă, anume ca cei care s-au născut şi au copilărit la sat să se reîntoarcă în satul natal. Există un singur atu, anume că profesor la sat înseamnă o poziţie socială net superioară profesorului la oraş.

  În străinătate se foloseşte un mic artificiu financiar. Cineva care are nevoie de tine ca specialist, îţi plăteşte studiile şi îşi oferă şi o bursă pe baza unui contract în care promiţi că vei munci la el pentru un număr de ani după absolvire. Poate că şi acesta este un mijloc de fixare a tinerilor la sat.

  Poate dacă parlamentarii ar deveni o prezenţă cotidiană în localităţile rurale…

 44. Stimata doamna ministru,
  Imi pareti o femeie determinata si intreprinzatoare. De asemenea, va “banuiesc” si de bune intentii… sper sa nu ma insel, a devenit un lucru dureros astazi sa ai incredere in cei ce ne conduc…
  Eu vreau sa va supun atentiei un aspect pe care il cunosc, cu referire la dezvoltarea mediului rural. Sunt de acord ca e nevoie sa fie atrasi specialisti la sate (dezvoltarea vine concomitent cu civilizatia, iar civilizatia inseamna acces la informatie). Satele si comunele noastre nu dispun, insa, de minimul de conditii necesare pentru a face atractiva venirea intr-un astfel de mediu. Nu exista alimentare cu apa, foarte putine au canalizari. Or, nu poti concepe dezvoltarea in ziua de azi fara aceste premise pentru asigurarea unei… pana la urma… igiene minime. Apoi vin discutiile despre: drumuri, facilitati medicale/sociale/culturale etc…
  Lucrez la o firma de constructii neafiliata politic intr-un judet politizat puternic (social democrat… desi nu e nici urma de social-democratie). Avem contracte de alimentare cu apa la sate semnate de ani de zile si pentru care s-au alocat fonduri derizorii (lucrari incepute, executate chiar peste sumele finantate).
  Se va face ceva in aceasta directie? Va fi considerata o prioritate? Dvs. va puteti imagina civilizatia fara apa curenta si canalizare? Eu, sincer, nu.
  Va multumesc.

 45. Sincer, nu va simpatizez deloc… as vrea sa stiu si eu… ati investit multi bani in reclama… reclama la ce? ca eu in afara de imnu ala facut de moga care e varza, nu am vazut nimic. am vazut in schimb reclama la statiuni din Bulgaria si din Turcia… deci concluzia? unde-s banii investiti in reclama?

  Administrator:
  Imnul turismului si spoturile pentru promovarea Romaniei au fost facute cu bani proveniti din sponsorizari, nu din bugetul ministerului.

 46. Acum văd ce am scris mai sus… nici nu mai ştiu ce am vrut să scriu de a ieşit aşa…

  Alocaţia este un sistem de protecţie a copilului şi nu a părintelui.

 47. Vi se pare corect ca preturile apartamentelor sa fie la fel?? Tineti cont ca unele apartamente au fost predate “la cheie”, geamuri termopan microcentrala proprie pe cand altele… s-a predat cheia dar FARA contoare de utilitati, cat despre geamuri… s-a uscat lemnul… tre sa stai cu prosopul la geam cand ploua torential sa nu te inunde, sufla perdeaua in casa cu geamul inchis. Ia mai cugetati asupra pretului unic. De acord, se construieste cu un tarif pe mp dar dotarile si marimea apartamentului, chiar si zona, apropo de pretul pietei, pararea mea ca tre luate in calcul.

 48. Pardon, am gresit articolul dar poate citeste cineva, cine trebuie.

 49. Eu mă gândesc ca, pentru noaptea aceasta, să le trimit PSD-iştilor nişte strigoi poate mâine, în ziua congresului, se vor simţi mai bine… De fapt, am şi început…
  Să fie! 😆

 50. Lorenzo

  Iti spun ca mama…copiii nu pot fi discriminati.E o regula elementara a bunului simt(na, ca vorbesc ca si Crin…).Nu e vina copilului ca parintii sunt descurcareti.Este obligatia noastra a adultilor sa ii tratam egal si sa nu incurajam discriminarea de orice fel.Sa nu uitam ca acei parinti muncesc pentru veniturile lor si nu trebuie pedepsiti moral copiii…In plus,stim ca anumite categorii sociale vor inregistra o crestere a natalitatii in conditiile in care alocatiile se vor acorda diferentiat.Natalitatea este buna,in conditiile in care acei copii nu vor deveni”producatori”de alocatii pentru parintii care nu sunt incadrati…cu toate efectele colaterale,pe care nu sunt sigura ca statul e pregatit sa le contracareze…

 51. @silverstar
  as vrea sa ramana Geoana presedintele psd, doar asa sunt sigur ca se va dezintegra partidul lui Ilici !

 52. @Doamnei Ministru “pozitiv workaholic”,
  Postez aici, nemaiputand la penultima postare, pe tema “luptei cu cliseele”!
  Nu vreau deloc sa va dau, poate parea chiar patetic, lectii filosofice despre clisee, stimata si
  indragita politic doamna, singura reprezentanta a “sexului frumos”, Ministru in actualul Guvern (oare e de sacrificiu?) BOC! Dar considerandu-ma -poate ma supraapreciez – un admirator NEPUPINCURIST sugestii constructive sunt inevitabile, mai ales ca sunt volens-nolens cu 22 de ani mai “matur” decat dvs. distinsa doamna Elena!
  Deci, in opinia mea sunt 2 tipuri de clisee – banal – cele pozitiv constructive si distructiv negative, inhibatoare! In plus mai sunt cliseele despre clisee, iar acestea sunt adevarate
  false sau incerte! Cliseul: “Toate femeile blonde si frumoase au un coeficient de inteligenta
  sub medie!” este un cliseu negativ, inhibator mai ales pt cele cu aceste insusiri “innascute”.
  Cliseul:”Cei sau cele care gandesc ca mai sus sunt misogini” e pur si simplu adevarat! Iar cliseul: “In Romania niciodata o femeie blonda si frumoasa nu va ajunge Presedinta(e) sau
  Prim Ministra(u)” este pe moment incert, dar in viitor se va dovedi cu siguranta
  fals!!!
  al dvs luptator cu cliseul ca as fi “pupincurist udrist”
  PBV
  PS Voi reveni.

 53. Citatul zilei 🙄

  De cand este lumea, tot ce s-a clădit pe un fundament imoral nu a dăinuit. Observatia este valabilă de la individ pană la imperii.
  UA (sursa: ziare.com)

 54. ***rasputin – sigur că da, asta îmi doresc şi eu, să câştige Geoană… E spre binele ţării şi al nostru, al românilor. 😆
  Şi-apoi, să ne gândim şi la Vanghelie, la cât a muncit şi cât s-a zbătut… Ar fi păcat să-i fie zbuciumul în zadar… 🙄

 55. Un zâmbet la cafea 😆

  Într-o familie de ţigani, feciorul îl vede pe taică-său că vrea să iasă din casă şi îl întreabă:
  – Tată, da’ un’ te duci?
  – Mă duc pân’ la magazin să-mi cumpăr o camaşă…
  – Aaaa, auzi tată, dacă vânzătoarea nu te vede, să-mi cumperi şi mie una…

 56. Silver,
  Parca iti spuneam eu ceva, zilele trecute, despre aceasta chestiune. E abia inceputul. Ramin totusi cu speranta ca Geoana nu o sa piarda sefia PSD, din cauza asta. E pacat sa nu faca praf si partidul, daca tot s-a apucat de treaba, a facut atitea eforturi si a inghitit atitea de la Vanghelie.

 57. ”Spectacolul luminii rosii”este pe cale sa inceapa…Ce ma mira,este faptul ca grupul de opozitie al lui Geoana,nu a reusit sa isi puna un singur candidat si a preferat…8 candidati,creandu-i lui Geoana un oarecare confort…Sa-i uram”bafta”lui Geoana si o flacare violet sa-i fie ghid in discurs… 😉

 58. Maryland

  Se pare ca ni-l ”dorim”pe Geoana lider PSD din nou… Prietenii stiu de ce… 😉 Ce ne-am face fara Vanghelie…sarea si piperul politicii de stanga?

 59. Da, să se desfiinţeze PSD şi PNL şi să rămână un partid unic care să modifice Constituţia şi să pună acolo preşedintele pe viaţă. URAAAAA! Stima noastră şi mândria, Dictatorul România!

  De ce oare foarte multă lume are, după 20 de ani, comunismul în cap? De ce există membri de partid şi simpatizanţi ai partidelor politice care îşi gândesc încă ideile în cel mai pur stil stalinist “să moară ceilalţi”? De ce oare lumea reacţionează anapoda la câte o glumă ca cea a domnului rasputin? De ce apără aceşti oameni direcţiile ideologice comuniste ţipând sloganuri anti-comuniste?

  O întrebare la care ştiinţa încă nu a oferit un răspuns.

 60. Biblio

  Nu fiti rau…In orice competitie iti doresti un adversar cat mai slab…Despre asta este vorba,nu despre capra vecinului…Nu imi spuneti ca nu ati inteles asta… 😉

 61. Biblio

  Stiinta are raspunsuri,doar ca cei ca dvs.ii dau alte interpretari…Asta ca sa fiu si eu tendentioasa… 😉

 62. Iliescu-n basme de Ispirescu

  Nici călare, nici pe jos (preşedinte onorific al psd).
  Nici în căruţă, nici în teleguţă (pe scaun cu rotile, la 80 de ani).
  Nici pe drum, nici pe lângă drum (nici comunist, nici capitalist).
  Nici îmbrăcat, nici dezbrăcat (a luat năvod).
  ………………………………………………………………………………………..

  Mânari şi mânăreli

  Pe Adrian Năstase l-a adus de mână Iliescu.
  Pe Ponta l-a adus de mână Năstase.
  Ponta o va lua-n mână azi ?

 63. @ N.G.
  Stimată doamnă,
  Îmi pare rău să o spun, dar eu gândesc că un adversar mic sau slab nu este niciodată un lucru de dorit… cu atât mai mult în politică. Ce înseamnă asta? Fac un curs de karate şi în ziua când am luat centura neagră ies pe stradă şi bat copii ca să am palmares?

  Adevăratul luptător îşi doreşte întotdeauna adversari puternici, sau chiar deliberat mai puternici, pentru a învăţa de la ei, pentru a trage de limitele sale până dincolo de credibilitatea momentului.

  Dar dincolo de asta, raţiunea de a fi a dreptei este întotdeauna existenţa stângii. Fără stânga, dreapta nu există, şi nici viceversa. Acţiunea are nevoie de reacţiune şi reacţiunea de acţiune. Partidul unic nu are dimensiune ideologică… de aceea am spus mai sus despre stalinism, nu pentru că am dorit să fiu înţepător sau răutăcios. Partidul unic deserveşte persoane la putere, o camarilă şi nu idei sau concepte politice. Partidul unic este descărcat de încărcătura politică, tocmai de aceea comunismul justifica totul politic, pentru a acoperi această carenţă.

  Mi-aş dori ca partidul politic să lupte cu idei şi concepte, nu cu otravă.

  Semnalul meu de alarmă, pe care tot îl trag, dar nu-l observă nimeni, este că dintre cele trei mari partidele politice, PD-L-ul este singurul care are preponderent suporteri extremişti, violenţi. Sunt şi la alte partide, dar acolo aceştia sunt excepţii. Extremiştii PD-L nu vor ca PD-L să învingă într-o cursă corectă, ei vor moartea adversarului… Să fiu iertat… dar nu pot să nu observ sălbăticia acestei gândiri (nu vreau să spun altceva).

  Am cules de pe net cel puţin cinci suporteri ai PD-L (chiar şi aici) care spuneau… bine că se retrage Iliescu, păcat că nu moare. Ce anume poate justifica asemenea gânduri din partea unui om?

  PD-L-ul apără astfel de reacţii, devine părtaş la ele şi, mai mult ca sigur, ele se vor întoarce, ca bumerangul, în momentul în care PD-L nu va mai reprezenta puterea, lucru care, mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla, exact aşa cum s-a întors roata şi în PCR şi avem astăzi comunişti cu carnet, aplaudacii zilei de ieri, care sunt astăzi anti-comunişti “ultras”.

 64. @ N.G.

  Nu ştiu dacă ştiţi… probabil că nu…

  Am sugerat PSD-ului să invite la Congres reprezentanţii celorlalte partide, premierul şi preşedintele, reprezentanţi ai societăţii civile… pentru a susţine la Congres, printr-o luare de cuvânt, candidatul cu care fiecare consideră că se va înţelege cel mai bine. De ce? Pentru că eu consider falsă accepţiunea că partidele trebuie să se bată între ele altfel decât prin idei, global trebuie să existe o colaborare pentru soluţia optimă.

  Nu ştiu dacă cineva din PSD dă atenţie la ce scriu eu pe bloguri, dar eu am încercat să sugerez o dimensiune a normalităţii.

 65. NG scrie: In orice competitie iti doresti un adversar cat mai slab… Felicitări, Gabi, aşa este!
  Pentru binele României, să fie Geoană şi Vanghelie… Sau invers…

 66. Biblio

  Faptul ca sub initialele mele ati pus postarea de mai sus,nu inseamna ca gandesc asa cum ati scris dvs.ca gandesc cei din PDL.Vreau sa stiti asta.E o simpla preupunere exagerata,zic eu…Extremism politic exista peste tot,diferenta o fac cei care stiu cum sa faca ca acest extremism sa nu acceada in esalonul superior al unui partid.Ori despre PDL nu puteti spune asta oricat ati dori sa puneti un asemenea stigmat acestei formatiuni.Este clar ca intr-o lupta politica un adversar pe masura este mai incitant,dar daca acest adversar este putin schiop…de ce nu?Nu traim intr-o lume politica ideala ci intr-o lume reala…Observati cumva o lupta de idei si proiecte in PSD?Pai daca tot nu este,de ce sa nu preferam din multimea fara forma si fond pe cel mai lipsit de carisma?E asta o lovitura data democratiei si ideologiei PDL sau PSD?Nu stiu ce ati inteles dvs.din dialogul nostru in timp,dar incercati sa nu ma includeti in categoria celor ce doresc moartea cuiva…eu ma rezum la disparitia politica,ceea ce este cu totul altceva.Extremismul nu ma caracterizeaza in conditiile in care traiesc in Harghita,iar acest cuvant nu exista in vocabularul meu…Oricum…consider ca exagerati,puneti lumina doar unde va place dvs. sa luminati,asa cum considerati dvs.ca”trebuie”aratate lucrurile,si consider ca nu este corect.Pacat…spuneti lucruri de bun simt,dar le puneti in forma nepotrivita,ceea ce impiedica cititorul sa proceseze corect ceea ce spuneti.

 67. ***Bibliotecaru – apropo de mesajul tău adresat PSD-iştilor de a invita pe X, Y şi Băsescu la ceea ce fac ei acum, congres, cică… ieri am postat art şi link-ul acesta http://www.ziare.com/actual/politica/02-19-2010/traian-basescu-arma-in-campania-din-psd-996604#adaugare-comentariu ca să vezi tu acum ce gândire ai…
  Băsescu nu a fost invitat, nu s-a exprimat, nu a fost întrebat şi totuşi…

  – Vanghelie – PSD-ist – strigă, cât îl ţine gura că Băsescu nu-l vrea pe Geoană, preşedinte PSD…
  – Năstase – de cealaltă parte, tot PSD-ist, coleg de partid cu Vanghelie, strigă, la fel, că Băsescu îl vrea pe Geoană preşedinte PSD…
  Pe cine să crezi? Cum să se bage cineva/altcineva în bulibăşeala PSD-istă?…

  Dacă Năstase şi Vanghelie, colegi fiind, nu au reuşit să se pună de acord să vorbească amândoi aceeaşi limbă, realizezi tu că acolo, în PSD, fiecare bisericuţă, grupuleţ sau gaşcă îşi are propriile-i idei şi acuze?

  Nu contează ce şi cum, pentru ceea ce se întâmplă în cloaca numită PSD trebuie un vinovat şi, în funcţie de interese, fiecare îl acuză pe Băsescu… Grotesc, absurd, mizerabil… De fapt, la ce să te aştepţi de la aşa adunătură?…

 68. @ N.G.
  Eu nu am spus că membri ai PD-L gândesc extremist (deşi sunt cazuri), ci că membrii PD-L mângâie pe creştet suporterii PD-L care sunt extremişti, doar pentru că sunt eficienţi în Lupta “Politică”. Nu am nici cea mai vagă idee ce anume din comentariul meu a condus la concluzia domniei voastre cum că aş fi afirmat că doriţi cuiva moartea. Am spus foarte clar “suporteri” şi nu “membri”. Există şi în celelalte partide astfel de situaţii, cum am mai spus mai sus, dar în PD-L atacul furios din partea suporterilor este o realitate preponderentă care acoperă suporterul “pe bune”, care ştie ceva politică, care este iubitor de raţiune şi interacţiune.

  Avem trei partide mari: PD-L, PSD şi PNL. Ei bine, dacă PSD şi PNL beneficiază de o ideologie prăfuită românească a social-democraţiei şi naţional-liberalismului, mai beneficiază şi de actualizări venite pe cale externă… democrat-liberalismul popular nu are nici un fel de suport politic românesc, nici o ideologie, nici o doctrină, iar ceea ce vine din exteriorul ţării este puternic dezbinat ideologic.
  Din acest motiv am insistat, pe lângă toate partidele politice, chiar şi pe lângă cele mai mici, să aibă drept obiectiv al partidului definirea unei doctrine coerente. Probabil că vă amintiţi că şi pe acest blog am insistat pentru definire doctrinară.

  Faptul că partidele postrevoluţionare ale României nu au o definire doctrinară certă se vede cu uşurinţă în deciziile politice ale partidelor, mai ales în zona Guvernării. De la începuturile timidei noastre democraţii partidele politice au guvernat cu soluţii contrare propriilor doctrine şi acest lucru a condus, de cele mai multe ori, la contradicţii grave în sistemul instituţional, la legi care nu se aplică, la contorsionări şi sfidări ale legilor şi Constituţiei.

  Cam atât… am avut de spus. 😀

 69. Ha ha ha – PSD-iştii îşi pun poalele în cap şi la congres. Aşa domnilor, bine faceţi… Arătaţi ce puteţi şi ce ştiţi să faceţi…
  Decontul n-o să întârzie… 🙄

 70. Ţigăncile-vrăjitoare au venit în ajutor dar, de la uşă nu li se permite să intre… 😳

 71. Ceartă şi huiduieli la congresul PSD – titrează RTV… 🙄 Aşa băieţi, aşa! Încă nu aţi arătat tot…

 72. Biblio

  Imi place cand vorbiti la plural in materie da partide.Asa e corect si obiectiv.Cat despre acei extremisti,cred ca observati mai acut aceasta probleme,pentru ca partidul aflat la guvernare e mai vizibil decat celelalte.Si intr-adevar exista probleme in acest sens printre sustinatori,este firesc,oamenii au diverse feluri in a manifesta suportul personal,iar blogurile-pentru ca doar acest reper il folositi-sunt in general libere,oamenii isi expun opiniile neingraditi,dar acest lucru nu inseamna ca PDL este reprezentat de acestia…sa fim seriosi…doar cine doreste sa creada asta poate pune asemenea etichete…Eu personal ii inteleg,nu incurajez acest tip de comportament,dar am incredere in capacitatea de intelegere a celor ce ar putea judeca o formatiune asa cum o faceti dvs.DOAR prin prisma sustinatorilor ce scriu pe bloguri sau a celor ce sunt mai pasionali in sustinere.Care sunt si ei oameni si merita respectati.Combatuti daca doriti,dar nu exclusi,pentru ca asta ne duce cu gandul la altceva…

 73. @ silverstar
  Pe mine nu mă interesează ce spune Adrian Năstase şi Daniel Vanghelie sau alte voci din PSD, nu-mi pot contura convingerile după convingerile altora. Diversificarea părerilor într-un partid este un lucru bun. Din păcate aceste două păreri nu au şi ceva care “miroase” a dovadă în sprijinul afirmaţiilor.
  Oricum, aceste păreri nu se referă la preferinţele de colaborare politică normală, ci la “adversarul mai uşor” sau la “oamenii infiltraţi”… ceea ce este cu totul altceva.

  Ar fi fost normal să fie invitaţi cei cu care în principiu un partid politic ar trebui să colaboreze. Printre aceştia şi preşedintele (poate chiar în primul rând preşedintele ţării).
  Dincolo de o firească curtoazie, mi se pare normal ca şi aceştia să aibă un punct de vedere exprimat, un punct de vedere de care să ţină cont cei care votează.
  Personal, dacă aş fi în poziţia să aleg între doi candidaţi pentru preşedinţia PSD, egali ca şanse (din punctul meu de vedere), l-aş alege pe cel care este agreat de partenerii sociali pentru a exista o colaborare normală cu ei. Eu nu pot să accept, este împotriva a tot ce cred, că politica României se traduce în lupte între partide. România nu are nevoie de un război politic, are nevoie de toate partidele politice, căci de aceea se spune în Constituţie:

  ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
  (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
  (2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

  Cineva care spune că doreşte dispariţia unui partid politic, cu atât mai mult a unuia care are 30% din voturile cetăţenilor, face un gest puternic anti-constituţional.

  Eu îmi doresc ca România să fie deservită de cât mai multe partide şi acestea să fie puternice, nu prin agresivitate, ci prin seriozitate şi maturitate. Un partid puternic nu înseamnă un partid foarte votat şi nici un partid cu mulţi membrii. Un partid puternic este partidul care-şi reprezintă cât mai corect doctrina şi programul politic şi are o stabilitate previzibilă în construcţia politicilor sale. Nu vreau ca nici un partid să fie slab, nu vreau ca nici un partid politic să se bată cu alt partid politic, nu vreau nici politica făcute de afişe, nici cea făcută de găleţi, nici cea făcută de băte… Vreau să România şi românii să câştige oricine este la cârma ţării.

  În aceste condiţii cred că este normal ca Emil Boc şi Traian Băsescu, în calitatea lor de de preşedinte de partid şi preşedinte al României, chiar şi dacă au ceva personal cu anumiţi oameni din PSD (deşi sper să nu fie cazul), la nivel de reprezentaţi instituţionali ar trebui să aibă o părere sau preferinţă legată de o viitoare colaborare cu PSD.

  Aceasta este părerea mea şi se prea poate să greşesc… mai ales că nu sunt membru PSD şi, în general, nu sunt membru de partid (experienţa mea este deci pur formală, raţională, nu şi efectivă).

 74. Mare circ in PSD…pacat…venit de la politicieni de top,e lamentabil…Dupa 20 de ani de politica,constatam ca am crescut politicieni de mahala…e trist si descurajant pentru cei ce mai speram in politica adevarata…

 75. @ N.G.
  Repet, extremistul vine din toate părţile politicii, nu a fost inventat de PD-L. Agresivitatea însă…

  Aş vrea să vă dau dreptate şi să cred că “vizibilitatea” se datorează “puterii”. Din păcate am experienţă atacului şi din perioada în care PD-L nu era la guvernare.

  Tocmai pentru că lupt împotriva acestui tip de manifestare violentă lupt şi împotriva agresivităţii Vanghelie-Hrebenciuc (domnul Mazăre este încă la limită… să vedem ce va spune astăzi) şi susţin excluderea lor din zona de exprimare a PSD.

 76. ***NG – dacă în urmă cu două săptămâni, cineva mi-ar fi spus/povestit ce urmează să se întâmple la PSD, ce urmează să aud spus despre PSD-işti şi din gura PSD-iştilor, nu aş fi crezut… Cu atât mai mare este uimirea cu cât cei care-şi pun acum poalele în cap, l-au criticat şi l-au acuzat pe Preşedintele Băsescu de toate relele lumii…

  Iată PSD-ul, iată oamenii lui… Şi ăştia ne fac legea de 20 de ani…

 77. Biblio

  Prin prisma a ceea ce vedeti in PSD acum,unde credeti ca se situeaza PDL?

 78. @N.G.
  Stiu ca nu o sa-mi dati dreptate, iertati-mi si expresia folosita, dar la noi, aproape in totalitate, politica s-a facut pentru burta si a trecut prin burta. Singura modificare – in sensul de completare – a fost aceea ca incet, incet, politica de varf nu mai poate fi facuta decat de cei cu burta plina.
  O zi buna tuturor.

 79. Cred ca asistam la un”puci”iliescian impotriva lui Geoana…Genial recunosc,scenariul cu Pandele si”interventia”impaciuitoare si impartitoare de dreptate statutara a lui Iliescu…Ponta va primi stampila lui Iliescu si Nastase,ceea ce pentru generatia tanara este jignitoare,iar acceptarea lui Ponta a acestui statut,e descurajanta pentru cei ce mai credeau in noua generatie…Lupta Pandele-Vanghele este de fapt luipta Iliescu-Geoana.Partidul asta nu isi va gasi linistea pana nu va fi lasat in pace de mentorul spiritual care mereu are grija sa dezbine… O zi buna tuturor si vizionare… placuta !?

 80. ***NG – tu nu vezi că Bibliotecaru încearcă să umilească PD-L şi să-l mânjească cu toate fărădelegile care se întâmplă la PSD, partidul lui de suflet?…

  Când am spus că Bibliotecaru e vândut trup şi suflet şobolanilor roşii, nu am fost crezută şi Bibliotecaru a prins curaj să mă şi jignească… Să ştii şi tu Gabi, căţeii sunt mai răi decât dulăii… De asta s-a şi întors Bibliotecaru aici, pe blog, cu misiune, nu de dragul cuiva pentru că ăsta, Bibliotecaru, urăşte şi aerul nu numai omul care-l respiră…

 81. @ N.G.
  Unde cred că se situează PD-L… în raport cu ce anume, în ce domeniu? Ce legătură are circul acesta din PSD care parcă este o reluare a circului din PC, cu PD-L?

  Ceea ce se întâmplă în PSD este o urmare a politicilor de partid duse în interesul vârfurilor partidului, a păturii sale superioare şi nu în interesul cetăţenilor. Din fericire, la PSD este scandal, semn că vârfurile în PSD sunt dezbinate, fiecare pe interesul lui… ce ce exclude măcar cultul personalităţii. Este trist că după 20 de ani partidele politice au încă sindromul liderului autoritar şi nu au trecut la înţelesul liderilor executivi. Este încă trist că după 20 de ani liderii nu au o atitudine şi o seninătate academică. Este trist că România suferă în continuare pierderi de vieţi omeneşti pe seama unei sărăcii cauzate de clasa politică.

  Românii sunt trişti, uneori şi vinovaţi de neimplicare… din ce în ce mai des românii sunt sinucigaşi.

  Nu uitaţi să-mi spuneţi la ce anume vă referiţi în legătură cu PD-L, vreau să vă ofer un răspuns dar nu ştiu exact care este întrebarea.

 82. @ silverstar
  🙂
  Aveţi curajul să adăugaţi la finalul celor care le spuneţi despre mine… Aşa să-mi ajute Dumnezeu după câtă dreptate am?
  🙂
  Dacă nu… de ce spuneţi tâmpeniile astea despre mine?

 83. ***Bibliotecaru – cred că sunt singura de aici care nu ţi-am permis să mă manipulezi… Eşti diabolic, domnule! Ai ajuns să nici nu te mai poţi controla… Ţi-am mai spus să nu subapreciezi oamenii de aici, de pe blog… Şi să nu te crezi superior pentru că nu esti decât un biet tonomat… Tu nu ai dreptul şi calitatea să-mi ceri şi să-mi impui mie ceva…

 84. @ N.G.
  Am să vă spun credinţa mea dincolo de probe şi certitudini… o impresie personală.

  Am mai spus, cred că adevăratele alegeri nu sunt pentru Mircea Geoană sau Victor Ponta sau Cristian Diaconescu sau cine mai participa la alegerile din PSD. Adevărata alegere este pentru sau împotriva grupului Vanghelie-Hrebenciuc.

  Domnul Mircea Geoană s-a transformat într-un fel mască veneţiană pentru duetul mai sus menţionat, şi a făcut asta pentru că altfel nu mai are cum să rămână la şefia partidului social-democrat.

  Puciul nu cred deci că are legătură cu Mircea Geoană, dar cred că are legătură cu modalitatea politicii mărunte, cu politicile “croşetate”, cu politicile calomnioase…

  Lumea nu mai vrea autoritate în PSD impusă de sus în jos, “puciul” urmăreşte democratizarea partidului. Din păcate, dacă vă amintiţi, exact acelaşi puci s-a întâmplat şi în 2005 când autoritarul Adrian Năstase a fost răsturnat pentru promisiunea de democratizare a domnului Geoană. Au fost înşelaţi şi acum vor pe altcineva.

 85. @ silverstar
  Dintre toţi, eu ştiu dacă ce spuneţi este sau nu adevărat. Pe mine nu mă interesează deci adevărul celor spuse de dumneavoastră, pentru că eu îl cunosc. Vreau însă să ştiu dacă dumneavoastră chiar credeţi cele ce le susţineţi, caz în care nu mă deranjează prea tare, sau spuneţi aceste lucruri cu sensul de a mă jigni şi a mă provoca, caz în care începe să mă deranjeze pentru că spune ceva despre caracterul pe care îl aveţi.
  De aceea vă întreb la rândul meu:
  “Aveţi curajul să adăugaţi la finalul celor care le spuneţi despre mine… Aşa să-mi ajute Dumnezeu după câtă dreptate am?”
  Da sau nu… nu o mai daţi după colţ.

 86. ***Bibliotecaru – sictir şi nu mi te mai adresa. Mi-e silă de PSD dar mai silă de lingăii PSD…

 87. buna ziua !
  ………………………
  BIBLIO
  de ce stai aici?
  cand il vad pe bichir asta ,ultimul “”ziarist “”facut de tv …

 88. Biblio

  Imi place,dar nu sunt sigura de sinceritatea discursului…Atat timp cat un lider PSD nu se va putea desprinde de imaginea tatucului Iliescu nu il voi credita cu bunacredinta.Ponta este a doua generatie lasata mostenire de Iliescu,dupa generatia Nastase.Daca Ponta vroia intregul credit al generatiei sale,trebuia sa se desprinda de stampila garantat Iliescu.Parerea mea.In ultimii 10 ani prezenta lui Iliescu in preajma liderilor PSD a facut din PSD un partid perdant.Aduceti-va aminte ca predarea stafetei lui Geoana a dus la o reactie negativa si tot ce a urmat…Se pare ca nu invata din greseli.Daca Ponta va castiga,catarandu-se pe frustrarile generatiei tinere de politicieni,mereu tinuti deoparte si impiedicati sa impuna decenta in politica romaneasca,in momentul in care Iliescu va rasari triumfator din spatele lui Ponta,acestia…tinerii vor realiza imensul teatru jucat de Ponta,si schimbarea papusii si a papusarilor,doar,nicidecum a fondului problemei din PSD.Important e sa vedeti dincolo de discurs,tinand cont de ansamblul de fapte si evenimente din PSD…

 89. Biblio

  Geoana a stiut a se delimiteze de Iliescu,dar de frica sa nu fie depasit si eclipsat de alti politicieni,a ales sa aiba in jurul sau politicieni slabi,gen Vanghelie,Hrebenciuc,Banicioiu si altii care nu reprezentau un pericol politic,dar care l-au adus unde este astazi…si spune tot despre calitatea lui de strateg…Dca pierde,pierde doar pe mana lui si pe strategia lui,nu pentru ca asta ii doresc”dusmanii”…

 90. @ silverstar
  Vedeţi. Răspunsul domniei voastre relevă foarte clar şi caracterul domniei voastre. Aţi spus despre mine că

  “Când am spus că Bibliotecaru e vândut trup şi suflet şobolanilor roşii, nu am fost crezută şi Bibliotecaru a prins curaj să mă şi jignească… Să ştii şi tu Gabi, căţeii sunt mai răi decât dulăii… De asta s-a şi întors Bibliotecaru aici, pe blog, cu misiune, nu de dragul cuiva pentru că ăsta, Bibliotecaru, urăşte şi aerul nu numai omul care-l respiră…”

  şi

  “Eşti diabolic, domnule! Ai ajuns să nici nu te mai poţi controla… Ţi-am mai spus să nu subapreciezi oamenii de aici, de pe blog… Şi să nu te crezi superior pentru că nu esti decât un biet tonomat… Tu nu ai dreptul şi calitatea să-mi ceri şi să-mi impui mie ceva…”

  şi

  “sictir şi nu mi te mai adresa”

  minţind, ştiind că nu este adevărat ce spuneţi, altfel nu aţi fi avut asemenea reacţii. Dacă dumneavoastră vă puteţi suporta acest caracter, eu, în spiritul libertăţii de exprimare în care cred cu adevărat, nu am nimic împotrivă. Numai să nu uitaţi că nu mie îmi faceţi rău, nu sunt o persoană publică ca să mă rănească astfel de lovituri ignobile… tot imaginea domniei voastre are de suferit. Dacă alegeţi să trăiţi în afara moralităţii, propria imoralitate se va întoarce împotriva domniei voastre.

 91. Si uite asa Micul Titulescu,discipol al lui Iliescu sa indreapta spre victorie… 😉 Mitrea ii cedeaza voturile… E previzibil ce va urma tur doi Ponta-Geoana…Of,of,…tinerii astia care accepta sa fie manipulati si masca pentru trecut,intr-un ambalaj tineresc…

 92. @ N.G.
  Până la proba contrarie eu mă încred în cuvântul oricui până în momentul în care sunt înşelat. Dacă domnul Ponta spune ceva şi gândeşte altceva, va fi păcatul lui şi nu al meu.

  Ştiţi cum se spune în Revelaţia Sfântului Ioan Teologul:
  Şi în cetate nu va intra nimic pângărit şi nimeni care e dedat cu spurcăciunea şi cu minciuna, ci numai cei scrişi în Cartea vieţii Mielului.

  Mi-aş dori ca politica să fie tot o astfel de Cetate în care să intre numai cei selecţionaţi şi nu oricine poate urca folosindu-se de spurcăciune şi minciună.

 93. Biblio

  Tinand cont de ceea ce spuneti,poate ar trebui sa va incredeti si in cuvantul lui Emil Boc,nu ? Inca mandatul dansului nu s-a terminat ca sa puteti spune ca ati ajuns la proba contrarie… Si totusi va aud spunand altceva de cele mai multe ori…

 94. Geoana face acum ce trebuia sa faca la prezidentiale… 😉 Ce sa vezi…si totusi poate… 🙂

 95. ***N.G. – Bibliotecaru este aici, pe blog, să decredibilizeze actuala conducere nu să o încurajeze… Urmăreşte-i postările adresate Doamnei Udrea, urmăreşte-i întrebările tendenţioase e care i le aruncă de undeva, de foarte sus, ca şi cum i-ar face un favor că i se adresează… Cum poţi cere tu un strop de apă de la un câmp arid?… E diabolic Bibliotecaru… Nimic şi nimeni nu-l clinteşte din adoraţia lei pentru PSD – continuator declarat al pcr…

 96. Mare bucurie in clanul PD-L, capra vecinului PSD este in suferinta….Orice pierdere a PSD va deveni un castig pentru PD-L, singurul concurent in ideologia de stanga, pe care o respecta cu sfintenie, chiar daca se autointituleaza de dreapta.
  Mai curand decat cred unii, se va declansa si “razboiul” in PD-L, care deocamdata, este partidul lu’ Basescu si Elena Udrea…….

 97. Oleacă de înţelepciune… 🙄

  „În timp ce înţeleptul este fericit şi în iad, prostul suferă şi în rai.”

 98. @ N.G.
  Să avem iertare, eraţi de faţă în care am salutat organizarea primului guvern Boc. I-am acordat încredere domnului Boc, ba i-am luat apărarea în multe discuţii, am certat pe cei care spuneau Boc Poc pe vremea evenimentului nedorit de la emisiunea domnul Andrei Gheorghe. I-am luat apărarea domnul Boc şi atunci când a ajuns primar al Clujului… Dar domnul Boc a fost excelent numai cât timp nu a avut o muncă de şef. Nici ca primar al Clujului nu m-a convins, dar acolo nu era treaba mea ci a clujenilor, nici ca preşedinte de partid nu m-a convins, dar acolo era în mare parte treaba partidului mai mult decât a mea, ca cetăţean, nu m-a convins absolut deloc ca premier, pentru că în acest moment, pentru mine, domnul Boc candidează drept cel mai slab premier al României post-decembriste. Sigur, este părerea mea intimă pe care o împărtăşesc domniei voastre pentru că aţi adus asta în discuţie. În definitiv, părerea mea este una din 18 milioane. Poate că sunt singurul care o astfel de părere despre domnul Boc.

  Nu pot fi însă acuzat că nu i-am acordat încredere domnului Boc, că nu l-am susţinut atunci când a lăsat impresia că va face ceva important pentru PD, apoi PD-L şi România. Nu trebuie însă să aştept terminarea unui mandat pentru a vedea dezastrul care este în urma Guvernării.

  În acest moment sunt convins… dar ce mai contează de ce sunt eu convins, important este că i-am acordat încredere domnului Boc atunci când s-a apucat de o treabă, am crezut în ceea ce spunea, l-am creditat… Nu e vina mea că domnia sa m-a dezamăgit (desigur, este o reacţie personală, pe alţii domnia sa i-a făcut să se simtă împliniţi… nu putem fi cu toţii mulţumiţi), nu e nici vina domniei sale pentru că eu am aşteptări prea mari de la domnia sa.

 99. “Este momentul ca PDL să ofere o viziune de guvernare faţă de mediul rural, complet diferită de cea a stângii………………..10 case pentru specialiştii” – aducerea şi păstrarea în mijlocul satului, a unor oameni tineri, bine pregătiţi, care apoi, prin forţa proprie să antreneze dezvoltarea întregii comunităţi.”

  Pai daca nu sunt capabili sa’si construiasca o casa prin forte proprii, asteptand de la guvern pomeni, nu vad cum ar putea dezvolta intreaga comunitate.
  Discursul dublu specific PD-L…….partid de dreapta care’si cumpara votul cu pomeni…

 100. ***Katrina – nu domnule, în PD-L nu va fi niciodată, ţigăneala pe care am văzut-o la turbaţii din PSD… Sper ca cei din PD-L să aibă minte şi măsură şi, chiar de vor fi divergenţe, inerente, de altfel, şi le vor rezolva în spatele uşilotr închise şi nu pe tv-uri cum au făcut ăştia de la PSD, demni de tot dispreţul…

 101. Nu le-a trimis nimeni… Au venit singure
  Vrajitoarele, la Congresul PSD: Vanghelie va fi presedinte, la ora 16.00

  Trei vrajitoare au ajuns sambata la Congresul PSD ca sa faca ordine si ca “sa nu iasa cu bataie”, sustin ele. Au auzit ca atmosfera este tensionata si ca Maria Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, “si-a adus oameni” la Congres.

  Vrajitoarele Vanesa, Margareta si Ioana le-au declarat jurnalistilor ca ele stiu cine va fi noul presedinte al PSD, dar ca nu pot spune numele acestuia pana la ora 16.00.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/02-20-2010/vrajitoarele-la-congresul-psd-vanghelie-va-fi-presedinte-la-ora-16-00-996800#comentarii

 102. @ EU si/sau administrator,
  asteptam si mai astept un raspuns …sau o explicxatie de strategie, relativa la incercarea mea de business si ajutorul necesar din partea autoritatilor locale….
  I mean business , not words…
  Anyway, thanks for your reading times…
  @ democrat,
  Eu nu am pamint la Toplita, deci nu vad cum m-ar ajuta autoritatile locale…cu parare de rau…
  dar cu stima.

 103. Asadar ,dupa 20 de ani de minciuna,de manipulare grosolana,si brutala astazi am vazut cum arata HIDRA COMUNISTA,in toata spLendoarea ei.am vazut cite capete are si cite boturi pline de singe stau in spatele siglei acestui mizerabil partid.
  tot acest CONGRES,de fapt se poate traduce in doua cuvinte-REVANSA ILIESCIANA-este ultima zvicnire a NOMENKLATURISTULUI BATRIN SI LIPSIT DE ORICE SCRUPULE.
  dupa ce l-a sabotat in cel mai pur stil bolsevic pe PROSTANAC,dupa ce l-a impins in tot felul de aventuri politice,SUSPENDAREA,astazi batrinelul ION ILIESCU,isi freaca miinile de bucurie-este foarte aproape de ultima ,sper eu,LOVITURA,PE CARE ACEST COMUNIST SADEA O VA MAI DA.
  sigur ramine cu un gust amar in gura,cu o mare insatisfactie,probabil cea mai mare-NU L-A PUTUT INFRINGE PE TITANUL TRAIAN BASESCU.
  daca in partidul pe care l-a NASCUT IN 90 CA PE UN AVORTON POLITIC,inca mai are suficienta putere,romanii,s-au destupat la minte,iliescu nu mai reprezinta mare lucru.
  n-am de gind sa va descriu derularea evenimentelor,probabil cu totii le-ati vazut-voi spune doar atit;
  toti cei care de-a lungul ultimilor 3 ani,au stat alaturi de vanghelie,au fost garantati de vanghelie,l-au aparat pe vanghelie,i-ati aparat pina la urma pe toti pesedei,tot PSD-ULsa va fie rusine,sunteti la fel ca ei.
  PSD-nu este un partid,este o gasca de derbedei,de borfasi,care isi vind nevestele,isi cumpara posturile-toti nemernicii natiei sunt ingramaditi in PSD. PUNCT.
  tot acest Congres,este un spectacol bolsevic cu miresme de GASTI DE CARTIER.rusine tuturor celor care vreo legatura cu acest partid

 104. Biblio

  Sunteti previzibil,banuiam ca acest raspuns il veti avea…

  Franky

  Te asteptai la altceva? Mie mi s-a parut o reglare de conturi…tot aia e cu revansa…

 105. N.G.-de aici de unde astazi primavara a mai facut un pas important la intilnirea cu ardelenii-primeste complimentele mele,sincere.
  si cu ingaduinta ta-o pedelista seducatoare,permite-mi sa ambalez complimentele in citeva pupicuri pe obrajorii aia,ai tai plini de bujorei ROSII CU REFEXE PORTOCALII,de femeie adevarata din inima transilvaniei.
  si lasa-ma sa fiu invidios pe cel,cei care se bucura de prezenta ta in fiecare zi…doar atit pot astazi,pe viitor ceva mai mult.
  a si sa nu uit,cum eu nu cred ca vreo data voi fi politician,as vrea sa-ti sugerez ceva,daca vreo data in viata ta de politiciana,vei fi pusa in fata unui asemenea spectacal si comportamente ca in PSD ,iti dau un sfat-SA FUGI CIT VEZI CU OCHII-la nevoie cheama-ma si te astept la colt si te salvez.
  iubesc COMPROMISUL-URASC COMPROMISII……

 106. Regie bolsevica-toata strategia lui VICTOR PONTA SI A CIRACILOR SAI,s-a bazat pe un spectacol de telenovela-toate retragerile spectaculoase,au fost gindite pt a ridica starea de emotie a PROSTOVANILOR.
  Si asa cum s-a vazut PROSTANACUL,a avut o reactie de tot risul.
  daca victor ponta este o solutie?nu ,nu este -CAPTIV IN MINA SENIORILOR DIN PARTID-CONDUSI DE SEFUL CLANULUI,adica de socrul sau,bietul nasparliu ponta va ajunge mult mai rau decit GEOANA.
  cel putin ,DANIELA DRAGOSTEA MEA’ii facea prelucrari lui geoana acasa,
  in cazul ponta-ce-i acasa ,aia e si in partid.
  cum nu-i cuminte,cum bietul PONTA va vedea CUCUL…..doar pe sirma…adica acolo unde vor fi la uscat-boxerii lui daciana sirbu.
  haaaaaaaaaaaa,astept cu nerabdare PROVINCIA…INDIGNATAAAAAAAAA.

 107. @ N.G.
  Dacă prin previzibil înţelegeţi consecvent, nu pot decât să mă bucur de complimentul făcut şi să vă mulţumesc. 🙂

 108. Ori proiectele sunt proaste ori nu se aplica niciodata.
  Proiecte faceam si eu la facultate.:))Multi din profesorii ce i-am avut sunt politicieni,ba aveau banci,ba aveau firme de asigurari,unul era si e foarte mare la Curtea de Conturi,altii erau consilieri prezidentiali.Nu stiu cati erau profesori adevarati.Erau tari de tot la teorie.Eram nebun sa invat teoria lor?Locul meu era la geam.Ne bateam pe locurile de la geam.Am intrat 300 de insi in usa din sala si s-a rupt.Cica eu am rupt-o.M-am impins cat am putut de tare si am dat o gramada jos.Profesorul si asistentul au ramas inmarmuriti 2 minute.Dupa ce si-au revenit tot nu aveau ce face.
  Sa revenim la teorie.Toti politicienii”profesori” erau la teorie foarte tari.De fapt la teorie si Stefanita de la gradinita e tare.Daca a fost destept a invatat-o.Dar la ce ii trebuie?

 109. Buna seara Madalina, buna seara tuturor!

  @ Buddywonca
  Nu avem foarte multe la Toplita dar pamant avem din belsug. Cat despre autoritati, te asigur ca-s ……”baieti faini”. Nu ignora propunerea.

  Administrator:
  Buna seara Democrat!

 110. @Bibliotecaru
  Pot doar sa va spun cat am primit eu de la Consiliul Local in schimbul unei retrocedari exact in centru-31euro. Nu spun ca asta ar fi pretul acum dar nici nu-i departe. Cu vanzatorii stam bine, cu cumparatorii mai prost 🙂

 111. 31 euro pe metru pătrat?
  Păi nu mi se pare chiar ieftin.

  Mă gândeam să vin în Topliţa, dar cred nu am nici o şansă.
  Din păcate nu-mi permit astfel de preţuri… Anunţurile de la vânzări terenuri ziceau ceva de 10 euro pe metru, şi chiar 3 euro pe metru pe lângă mănăstirea Doamnei… Speram ca pe un apartament să-mi fac şi o casă decentă cu curent şi canalizare… eventual gaze. Nici o şansă… 🙁

 112. @Bibliotecaru
  Am specificat ca este pretul exact in centru. Intravilanul se intinde destul de mult, iar pretul poate scadea la 3 euro. Sper ca stiti unde este manastirea Doamnei, altfel riscati sa iesiti din intravilan. Este posibil sa va faceti pe un apartament o casuta, doar ca apartamentul sa-l vindeti la Bucuresti iar casa sa o faceti langa…manastirea Doamnei.

 113. Pe RTV s-a spus că rezultatul final se va şti numai undeva, pe la miezul nopţii. 🙄
  Noi despre ce discutăm? 😳 Haideţi să bârfim guvernul… 🙄 Trompeţii de serviciu, începeţi, vă rog!
  – Ce-au făcut astăzi PD-L-iştii?
  – Pe unde au fost?
  – Cu ce erau îmbrăcaţi?
  – Ce au vorbit?
  – Ce au mâncat?
  – Ce au băut?
  – De unde au avut bani?… 😆

 114. @ democrat
  🙂
  Ştiu să merg pe bicicletă. Pentru ploaie şi noroaie… îmi fac o bicicletă cu şenile sau tractor cu pedale… 😀

  Pe drumul comunal 75, spre Plopiş Gălăuţaş, pe stânga pe un drum destul de rău, mai ales pe vreme rea… Am ghicit?

 115. @ Bibliotecaru
  Nu mi-a reusit. Vroiam doar sa-mi exprim surprinderea 🙂

 116. Am vazut un comentariu privind alocatia de stat pentru copii. Alocatia pentru copii universala este o masura pur comunista, destinata unei societati in care toti oamenii cistiga cam egal. In Canada, alocatia se acorda numai familiilor cu un venit mai mic decit 40.000$ pe an. Prin comparatie, venitul mediu pe familie este 67.500$. Deci numai cei care au nevoie primesc alocatia, ceea ce este corect. Ce-i trebuie copilului lui Becali (sa zicem) 30 de lei pe luna? In schimb, daca toti cei cu venit peste 6000 pe luna nu mai primesc alocatii, cei sub 3000 ar putea sa-si vada alocatiile dublate. Vorba americanului, “it makes sense”.

 117. Asa este cum zice Canadezul… noi am avut mai mult de 40000 pe familie si nu am primit niciodata alocatie.
  Asa ca sa lasam prostiile din ziarele mogulilor cu titluri de propaganda socialista si sa ne punem putin mintea la contributie sa intelegem fiecare masura….

 118. Buna dimineata.
  Victor Ponta, presedintele PSD. O fi bine, o fi rau ?! Si pentru cine ?!
  Pentru adversarii PSD nu cred ca schimba prea multe privind prin prisma unui orizont de timp de unu-doi ani. Probabil vom asista la mai putine plecari din randurile partidului si la o radicalizare a pozitiei acestuia, determinata mai ales de dorinta noii conduceri de a arata ca vrea si poate sa creasca. Interesant ce se va intampla cu Mircea Geoana si Cristi Diaconescu. Daca isi va mentine functia din Senat (asupra acestui lucru doar PDL va putea decide), primul va fi un interlocutor mult mai receptiv. In ceea ce-l priveste pe domnul Diaconescu, presupun ca i se va rezerva un loc gen “grupul de la Cluj”, pozitie din care ar putea reprezenta un avantaj pentru cei care vor vrea sa-l foloseasca.
  Oricum, dupa acest congres al PSD am ramas cu urmatoarele convingeri :
  – in Romania cel putin, marile partide exista si depind in totalitate de existenta unei anumite personalitati ( Ion Iliescu in cazul PSD, Traian Basescu in cazul PDL);
  – in lumea politica, mai pregnant decat in orice alt segment al vietii sociale, interesul de moment al fiecaruia este cel care-l determina pe respectivul sa se pozitioneze intr-un timp scurt in ipostaze chiar si diametral opuse.
  In speranta ca din experienta acestui congres al PSD au avut de invatat (daca a fost ceva demn de a fi retinut) si celelalte partide de pe scena politicii romanesti, imi permit sa-i urez domnului Victor Ponta succes in implinirea tuturor gandurilor bune.
  O zi buna tuturor.

 119. Cu ce a venit Ponta nou, cu ce programe, cu ce proiecte? A amenintat PD-L… De parca asta trebuia să auzim noi, de parcă nu am fi sătuli de certuri şi scandaluri?… Iar intenţii de luptă, intenţii de scandal acum, după ce PSD şi-a pus poalele în cap şi a arătat întregii lumi de ce sunt ei – social democraţii – în stare…

  Şi ce-o să facă Ponta acum? O să-i alinieze pe guvernanţi ca să-i ia la bătaie? Ameninţarea deja există. O să înceapă cu prim ministrul… Şi-apoi?

  Dar noi, personajul colectiv – care sistematic am lipsit din toate discuţiile şi planurile lor? De noi când o să-şi amintească? De noi care am fost aduşi la stadiul de popor asistat social?…

 120. Un zâmbet la cafea 😆

  – Domnule, dacă ai văzut cum vecinul îşi omoară în bătaie nevasta, de ce nu i-ai sărit în ajutor?
  – Păi, am văzut că se descurcă şi singur…

 121. Dar nu în locul tău

  Un frate, luptat fiind de multe ispite, s-a dus la duhovnicul său şi s-a plâns: “Părinte, rugaţi-vă pentru mine, fiindcă ispitele mă doboară!”. Părintele, care a înţeles despre ce este vorba, l-a privit cu bunătate şi i-a zis: “Fiule,

  Pot să mă rog pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să postesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă sacrific pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să îndur pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă ostenesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să plâng pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să priveghez pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să dăruiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să suspin pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să caut pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să fiu treaz pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mor pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să rabd pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă străduiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să plătesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă jertfesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să-mi schimb viaţa pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să construiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să lupt pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă informez pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să cer iertare pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mulţumesc pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să sufăr pentru tine, dar nu în locul tău;
  Pot să mă umilesc pentru tine, dar nu în locul tău.

  Şi multe pot să fac pentru tine, dar nu în locul tău. Fă tot ce poţi pentru tine, fiule, şi te voi ajuta şi eu!

  Sursa: http://www.popasduhovnicesc.ro/

 122. Acum, ca bunul si sfantul Ion Iliescu…

  … impreuna cu ingerii Nastase, Mitrea si Hrebenciuc i-au ajutat sa ajunga presedinte PSD, ii propun lui V Ponta sa-si aduca in partid si celelalte neamuri, daca mai are, gandind ca raspopitul lui socru, Ilie Sarbu, cel impuscat in bilute, la o partida se vanatoare, si incolora lui sotie, Daciana sic! nu-i sunt de ajuns sa-si puna in aplicare planurile, ideile si proiectele… de a-i bate pe cei din PD-L… Forta sta in unirea celor multi si batausi… Cand ai forta, la ce-ti mai trebuie minte, inteligenta si bun simt?

 123. @ silverstar
  Întrebaţi:
  “Cu ce a venit Ponta nou, cu ce programe, cu ce proiecte?”
  Vă răspund:
  http
  www
  victorponta.ro/docs/VP_proiectul_Romania_corecta.pdf

 124. Victoria lui Ponta, modul in care s-a produs, intentiile declarate ale acestuia transforma, acum, PSD din partid figurativ de opozitie, in adversar real. Eterna lupta pentru putere din interiorul partidului, a luat sfarsit. PDL are probleme reale, care se vor agrava. Cu o buna strategie, cu un rezultat indoielnic, controversat si mediatizat dupa ureche, la urmatoarele alegeri, scorul celor care sunt azi la putere, poate sa ramina o simpla amintire. Nu am vazut masuri care sa fie ferme, clare si eficiente, pina acum. Programul asta cu casele de la tara, probabil ca o sa aduca bani pentru firmele de constructii, preobabil loiale PDL, dar satele si comunele patriei nu au drumuri, apa curenta si canalizare. Oamenii de valoare nu se vor muta la tara, pentru salarii de mizerie, cu 10 familii folosind toalete in curtea complexului de locuinte. Si nu vad o reabilitare majora a fiecarui sat, ceea ce ma face sa cred ca programul caselor pentru specialisti nu o sa se regaseasca si in urne, la urmatoarele alegeri. Daca Geoana conducea prost partidul de opozitie, constrins de mafia interna din PSD si de propriile interese, prin alegerea lui Ponta, lucrurile o sa se schimbe radical acolo. Omul e inteligent, e un tanar cu dorinta de afirmare, pragmatic, care a reusit sa intuiasca un culoar, poate singurul care sa-l duca in varful piramidei unei structuri masive, puternice si care se misca haotic. Si o sa o scoata din inertia trecutului, o sa o faca eficienta. Pentru PDL trebuie multa atentie. Datele problemei s-au schimbat. O sa loveasca, pentru a se departa la maxim de imaginea de partid kriptocomunist, exact in adversarii care au pete rosii. As aminti doar exemplul lui Blaga, beneficiar al titlurilor de luptator in revolutie, fara sa faca ceva in acele vremuri, potrivit dezvaluirilor din presa. Sunt convins ca PSD o sa incerce sa arunce provenienta comunista, in ograda adversarilor. Si au si cu cine sa faca asta, au si unde. Atentie, deci.

 125. Felicitari Victor Ponta,
  Felicitari Marean Vanghelie,
  Cei doi castigatori ai acestui Congres.

  Fraza epocala a Congresului a emis-o Vanghelie spunand ca spera ca Victor Ponta sa scoata PSD de sub cele doua mari acuze:
  CORUPTIA si COMUNISMUL.

  Bravo Mareane, cu asta m-ai dat gata.Sancta simplicitas!
  De altfel si in 21 decembrie sus pe baricada nu statea Petre Roman si in niciu-un caz Adrian Nastase ci tot niste baieti de baieti ai strazii: Dinca si Dan Iosif

  Ei, asa-i viata, acestia inconstienti de curajosi, apar in momentele de cotitura.
  Acum sa vedem acesta cotitura : fara coruptie si fara comunism.

 126. ***Maryland Andrei – tu chiar nu ai observat că cei mai mari hoţi, ruşinea PSD, ruşinea politicii româneşti au devenit aliaţii lui Ponta? Mazăre, Hrebenciuc, Năstase, Marian Oprişan, Mitrea şi alţii care ar trebui să fie la puşcărie şi nu într-un partid care să facă legile ţării, au trecut de partea lui Ponta, l-au îndatorat pe Ponta oferindu-i voturi şi susţinere… Tot ce a fost ieri, aseară a fost circ pentru fraieri. Nu s-a schimbat nimic, Andrei doar locurile dintre ei…
  Crezi că Ponta se va putea impune în faţa greilor? Crezi că-i va putea da afară din partid aşa cum ar merita?… Nu se va face nici o reformă în PSD… Dar asta nu trebuie decât să bucure… Mamutul cu picioare de lut trebuie să-şi continuie drumul spre autodistrugere…

 127. @Frank(in mod exceptional)

  Cum califici propozitia si pe cel care o emite:

  “….Ion Iliescu şi Traian Băsescu, doi lideri comunişti, …” ?

 128. Silver,
  Am spus ipotetic, “daca”… Ideea e insa alta. Ponta a si facut, spre dimineata o declaratie fara echivoc: a spus ca intreaga echipa a lui Geoana isi pierde functiile. A fost demisa de la bun inceput. Pentru sprijin, o sa transmita multumiri si felicitari si o sa-i treaca pe linia moarta pe cei care au prestat in favoarea lui. PSD mergea de multa vreme pe linie descendenta si nu mai avea nici o iesire, cu Geoana la conducere. Cei doi mari competitori, Nastase si Mitrea sunt sub spectrul amenintarilor de coruptie si au inteles ca nu pot sa faca nimic, chiar daca sunt alesi. Era o intoarcere in trecut si cand au realizat asta, au cedat voturile in favoarea tinerei generatii. Si Ponta a fost suficient de inteligent sa prevada acest lucru, tasnind pe un culoar ce era inchis, dar care, judecand din logica PSD, urma sa se deblocheze. Ceea ce s-a si intamplat. Eu mai stiu ca el incearca de mult sa gaseasca momentul sau prielnic si a reusit. Nu stiu sa fie cineva care sa-l poata santaja, ceea ce il face si puternic. Alegerea sa, schimba major datele problemei confruntarii politice cu puterea. PDL trebuie, ca sa castige in continuare, sa produca schimbari majore in nivelul de trai al Romanilor, in timp ce pentru Ponta e suficient sa puncteze nerealizarile si erorile, pentru a castiga. Dupa cum stim cu totii, romanii nu dau votul pe realitati, il dau pe imagini. PSD a investit major in media, singura care produce imaginea pe care romanii isi dau votul, in timp ce PDL arunca pe piata, esalonul doi al structurilor. Asta dovedeste dezinteres in materie de imagine. Si asta costa. Partea buna este totusi ca daca PDL simte ca are un adversar puternic in coasta, o sa fie mai atent. Ceea ce nu prea s-a intamplat pina acum.

 129. Ponta il are in spate pe socrul sau.Socrul sau a contribuit mult la reusita.
  Nu am nimic cu el.E tanar,nu e gen Branza William.E altfel.hihihi

 130. ***Maryland Andrei scrie: – Eu mai stiu ca el incearca de mult sa gaseasca momentul sau prielnic si a reusit. Un oportunist. Ce merite are Ponta, în afară de faptul că e ginerele socrului său, Ilie Sârbu, supranumit baron de Timiş?… (parcă…)

  ***Maryland Andrei scrie: – PDL trebuie… sa produca schimbari majore in nivelul de trai al Romanilor… Nu există nici un interes pentru ridicarea nivelului de trai din două motive: trebuie apreciată pomana electorală care vine periodic o dată la 4 (patru) ani… Şi-apoi, dacă românii descoperă că se poate trăi şi bine vor tot aşa, bine… Şi dacă se revoltă?

  ***Maryland Andrei scrie: – PSD a investit major in media… Şi ce a rezolvat? Nu le-a rămas prostu’ tot în ograda proprie?

  PD-L-iştii? Nu-i urneşte nimeni şi nimic, decât doar câte o sulă băgată-n coaste, din când în când, de Traian Băsescu…

 131. Maryland

  Ponta are o mare problema,cel putin acum la start.Este perceput ca paravan pentru”greii”Mitrea,Nastase si micutul”vanghelie”din grupul Ponta- vestitul Mazare,care este un Vanghelie mai cizelat e adevarat,dar comportamental este undeva pe acolo,daca nu mai rau…Cred ca e inutil sa amintesc de Iliescu,pe care prefer sa il consider politicaly finish,dar care si-a asumat prin Ponta rolul de coordonator si revigorator al camarilei lui,ceea ce poate face si din postura de guru sfatuitor(si cred ca asta va fi inca cel putin 1-2 ani),nu neaparat din postura de politician activ.Am spus si ieri,Geoana s-a delimitat de Iliescu,este singurul care a stat drept cum se spune in fata lui Iliescu acum 5 ani si a fost pedepsit pentru asta.Asa,sa stie toata lumea…Renuntarea lui Diaconescu si sprijinirea lui Geoana,daca nu a fost regie,eu o interpretez ca refuzul acestuia de a i se supune din nou lui Iliescu.A ramas consecvent crezului sau si a pierdut,dar inca il consider cel care ar fi trebuit sa fie presedintele in tandemul Diaconescu-Ponta.Ceva ma face insa sa cred ca s-a preferat Ponta pentru ca undeva are un capastru cu care poate fi pus pe drumul dorit.La nivel declarativ,toti sunt tari,insa cand roata de partid se invarte…Revenind insa…eu am vazut reactiile unor tineri fara nicio legatura cu politica,stand la o bere si urmarind evenimentele spunand ”Ponta asta e copilul lui Ilici si Nastase…” Deja are o problema de imagine,dar daca i-a placut”culoarul”atunci nu are decat sa se obisnuiasca cu peisajul.Ma intreb insa tinerii care au fost folositi si frustrarile lor,create tocmai de”grei”si acum folosite vor accepta imaginea care se va lipi si de ei asa cum s-a lipit de Ponta?Sigur,putem crede ca Ponta e puternic si va scapa de cei ce azi ii cam strica imaginea,dar faptul ca esti presedinte nu inseamna ca poti scapa de balast cand si unde vrei.Nu cand balastul e Nastase,Mitrea si Iliescu(atat cat fizic va exista).Dar ramane sa vedem ce va fi,ideea este ca Ponta are un handicap si intai trebuie sa dovedeasca ca nu e papusa,abia apoi va avea puterea sa faca ce spune si pretentia sa fie crezut…

 132. Maryland

  Privind lista de vicepresedinti,regasesc cativa importanti din grupul Geoana si anti Mitrea si Nastase…Sa vezi tu”lectii”de partid pentru Ponta… 😉

 133. @ N.G.
  Doar două doamne pe lista vicepreşedinţilor, doi vicepreşedinţi din cincisprezece. Cred că atât poate politica românească.

 134. Biblio

  Atat poate politica romaneasca si atat pot sa accepte barbatii din politica…Ne dam mari democrati dar din punctul asta de vedere nu se poate trece de patriarhat.Si mai are tupeul Iliescu sa spune”eu am votat numai femei,pentru ca ele sunt lasate prea deoparte”…O,Good!…s-a gasit bunicuta sa promoveze femeile…

  p.s.ce imi ridica mie semne de intrebare este faptul ca am vazut destul de multe doamne in sala,si totusi putine voturi pentru doamne…Daca nici femeile intre ele atunci sa cerem barbatilor votul e chiar o utopie…In politica daca esti femeie ai doua solutii: una e sa stai unde esti pusa si sa ridici mana cand trebuie,alta este sa crezi ca ai sanse egale in politica si sa te pregatesti la de doua-trei ori mai multa munca si intemperii de tot felul si mult noroc…Si va mai mirati ca din 15 vicepresedinti doar 2 doamne au ajuns la candidaturi…Daca pentru barbati politica este accesibila,pentru femei e valabila doar pentru cine rezista.Curat…democratic 😉

 135. Hopaaa…
  Deja micutul Titulescu se urca pe cai mari caci pot constata ca dl Ponta are ambitii mari si este dreptul dlui.
  Dlui spune cu aplomb ca regreta ca Basescu nu v-a mai putea candida in 2013 ca sa-l poata avea adversar.

  Acum la cald, asta este visul lui de acum incolo.

  Credeam ca fiind un fiu recunoscator ar putea spune :

  Sper sa-l putem sprijini pe AN ca daca nu o sa-si poata lua revansa ptr ca Basescu nu va mai candida, dar macar sa duca din nou PSD -ul la presedentie, asa cum eu sper ca o sa-l duc la Guvernare.
  🙂

 136. Buna ziua.
  Pentru ca vad ca domnul Ponta este cap de afis, imi permit sa “ma bag” si eu si sa-mi dau cu presupusa ca Victor Ponta are o mare sansa de a-si consolida rapid pozitia in partid printr-o atitudine de deschidere si colaborare (fie si numai la modul formal) catre si cu “aripa” Geoana.
  Incolo, nu cred ca trebuie luate ad litteram toate vorbele lui Victor Ponta; tanar, este totusi…politician.
  O zi buna.

 137. Nicolae

  Daca in timpul discursului Ponta a accentuat colaborarea,dupa castigarea alegerilor,a declarat un NU categoric aripii”Geoana”.Inconsecventa,eroare politica sau indicatii pretioase?

 138. Multi se refera la amaratul acela de Diaconescu si la santajul la care a fost supus cica chiar si de Basescu :), dar ca majoritatea celor care comenteaza se dovedesc cam amatori in ale diversiunii…
  Personal nici nu stiu sigur ca santajul a fost in favoarea lui Geoana, caci evident alegatorii lui Diaconescu au banuit ca D. este fortat si s-au intors si mai mult contra lui Geoana, plus si altii nehotarati, asa ca poate e o mutare mai subtila, mai profesionista, mai kgbista… 🙂

 139. @ N.G.
  Nu numai că erau multe doamne în sală, dar sistemul de vot nu a fost unul concurenţial, pentru că votul nu era unul împotriva altuia ci primi 15.

  Recunosc că habar nu am cine este de fapt Ion Toma, sau Ion Prioteasa, sau Ion Câlea, sau Ion Chelaru (toţi “ioni”), nu i-am văzut reprezentând PSD-ul, deşi sunt de mult timp în acest partid şi aleşi ai partidului. Iată, sunt răsplătiţi pentru inactivitate publică cu rolul de vice-preşedinţi ai partidului.

  A rămas însă pe dinafară Ana Birchall sau Corina Creţu, oameni ştiuţi de toate suflarea românească. Nu am văzut pe nicăieri situaţia tuturor celor 60 de candidaţi. Chiar sunt curios câte voturi a primit fiecare.

 140. @ Bibliotecaru
  Ca oltean de origine, pot sa va raspund – fie si numai partial – si sa ma laud ca domnii Ioni Calea, Priotesa si Toma sunt sefii locali ai PSD din Valcea, Dolj si respectiv Olt ( daca nu gresesc, domnul Toma este si liderul senatorilor PSD).

 141. In zori ma dadeam destept si spuneam ca alegerea lui Victor Ponta va opri hemoragia de parlamentari care trec la grupul independentilor. Se pare ca m-am inselat. Deja un senator si un deputat PSD au dezertat. Va continua ?!

 142. ***Nicolae – da, se pare că te-ai grăbit… Ei, uite că începe… De fapt, în cursul săptămânii trecute am spus să ne pregătim pentru ce va urma după congres… Şi, mai sus, la ora 9.57, întrebam desigur retoric: Crezi că Ponta se va putea impune în faţa greilor?

 143. Buna ziua Madalina, buna ziua tuturor!

  Ca indivizi politici, din punctul meu de vedere, este o anumita diferenta intre Mircea Geoana si Victor Ponta in favoarea celui de-al doilea bineinteles. Ca lideri insa lucrurile nu stau la fel. Era normal ca dupa atatea infrangeri electorale, chiar daca la scoruri foarte stranse, Geoana sa plateasca cu scaunul. Ponta insa ar trebui sa analizeze obiectiv rezultatul si sa sa constientizeze faptul ca procentul celor care au votat pentru el nu este departe de cel al celor care au votat impotriva lui Geoana(acestia nu au avut decat o singura alternativa). Declaratiile lui imediat dupa anuntarea rezultatului de genul:” pacat ca nu mai poate candida Traian Basescu ca sa-l pot invinge..” denota atitudinea periculoasa a unor tineri politicieni care cred ca pentru a fi bun ajunge sa fii….tanar. Mai vedem noi.

  Administrator:
  Buna ziua Democrat!

 144. Demo

  Si totusi tineretea nu trebuie transformata in defect…Observi ca nicio critica adusa lui Ponta nu s-a referit la acest aspect.Nu fii si tu ca”greii” care atunci cand sunt deranjati de un politician nou spun ca tineretea e de vina… 😉

 145. @N.G
  Ma refeream strict la “lupta” sa imaginara cu Traian Basescu, dar pot sa extind afirmatia si pentru functia sa de lider al unui partid ca PSD. Sper sa NU ma insel 🙂

 146. @ Bibliotecaru
  Aveti dreptate. Dar la modul in care se pun problemele, se pare ca nici nu le trebuie.
  Apoi ganditi-va cat de importanti se dovedesc acesti lideri locali; daca un singur judet ar fi votat ieri in favoarea lui Geoana in locul lui Ponta, azi PSD avea alt presedinte decat actualul.

 147. “Nu pot sa stau in aceeasi umbra in care am fost in PSD in ultimii cinci ani”, a spus Şerban Mihailescu, la Realitatea TV.

  După părerea mea, Miki Şpagă nu trebuia să stea la umbră ci la răcoare…

 148. Un forumist de pe ziare.com întreba cine ar fi trebuit ales ca să mulţumească pe toată lumea… Eu cred că din cei pe care îi ştim noi – nici unul… Poate unul născut ieri… 🙄

 149. @ Nicolae
  Aveţi dreptate.
  Dar şi dacă domnul Daniel Vanghelie nu ar fi făcut acele manevre de manipulare a votului, domnul Ponta nu ar mai fi avut emoţii la numărătoare. 🙂

  Sigur că da, aveţi dreptate, din punctul de vedere al pesediştilor este poate foarte normal să voteze oameni de renume local. Din punctul de vedere al unui partid, este important însă ca această zonă de conducere a partidului să fie ocupată de oameni care sunt cunoscuţi. De ce spun asta? Vicepreşedinţii au rolul de a coordona câte un domeniu de activitate. Eu cred că aceşti oameni trebuie să aibă trei calităţi:
  1. Susţinere politică
  2. Expertiză pe domeniul pe care îl vor coordona
  3. Popularitate mediatică pentru a putea susţine domeniul pe care îl coordonează pentru o dezbatere publică şi promovarea punctelor de vedere ale PSD.

  Dacă se pune problema unei legi, de exemplu o lege în domeniul agriculturii, ceva cu subvenţii, şi apare un necunoscut la televizor care nici nu are exerciţiul unei discuţii televizate, întreaga politică PSD pe acel domeniu este egal cu zero, nu o va cunoaşte nimeni. Dacă apare doamna Andronescu vorbind despre educaţie, sunt convins că toată lumea va cunoaşte în amănunt punctul de vedere al PSD.

  Domniile lor poate câştigă un concurs de popularitate pe filiale, cum spuneţi domnia voastră, alegerile nu erau însă pentru un concurs de miss/mister, vicepreşedinţii sunt elemente funcţionale ale partidului, poate chiar mai importante decât secretarul general.

 150. Ce aş mai râde să-l văd pe domnul Şerban Mihăilescu în PD-L… 😀
  Domnia sa a spus că se lipeşte de Gabriel Oprea. Cum Gabriel Oprea va intra probabil în PD-L, mai devreme sau mai târziu… parcă văd că…

 151. Aici, cateva amanunte interesante despre ministrul PDL de interne:
  http://www.catavencu.ro/ministrul_blaga_luptator_remarcat_al_revolutiei_la_care_a_dormit_acasa-12451.html
  Intrebarea mea, este sau nu santajabil? Este sau nu cazul sa mai conduca Ministerul de Interne? Sunt mii de astfel de personaje, e drept, majoritatea in PSD. Sunt si sute de informatori ai securitatii care beneficiaza de aceleasi drepturi ca si Vasile Blaga. Pentru simplul fapt ca la Revolutie si in cei 50 de ani anterior, securistii au facut crime si au torturat orice potential pericol pentru ssmd, acestia trebuie pedepsiti exemplar, iar tot ce au primit de la stat, trebuie restituit. Asta daca PDL doreste sa nu fie o tinta a campaniilor PSD, care o sa devina din ce in ce mai agresive.

 152. Ponta asta mi se pare ca seamana cu Iliescu,Parca are ceva din zambetul lui Iliescu.
  Domnul fost procuror o fi bagat pe cineva dupa gratii?De ce nu a bagat si politicieni dupa gratii?Sau cand a intrat in politica a devenit ex procuror?

 153. Mariland

  Nici macar nu se pune problema santajului in cazul de fata, Justitia ar trebui sa’si faca datoria si sa’l condamne ca pe un simplu infractor pentru declaratii false cu scopul obtinerii de avantaje materiale de la stat. Din pacate si Romania este condusa de clanuri mafiote, deci sa nu ne facem iluzii ca Justitia isi va face datoria…

 154. Îmi pare rău că nu a mai apărut Canadezul. Tare aş fi discutat cu domnia sa că “universal” înseamnă liberal şi diferenţiat pe venituri comunist…

 155. Iată ce crede şi ce şantaj practică Dancu: Daca Ponta il inlatura pe Vanghelie, putem castiga alegerile

  Fostul strateg al PSD Vasile Dancu a declarat, duminica, ca este bucuros ca Victor Ponta este noul sef al PSD, iar, daca va reusi sa il inlature pe Marian Vanghelie de la filiala Bucuresti, partidul va reusi sa castige alegerile nu doar in Bucuresti, ci chiar si in Transilvania.

  Sociologul clujean Vasile Dancu considera ca victoria lui Ponta este o victorie a “Romaniei reale impotriva politicii de carton” si ii da speranta legat de viitorul partidului. La randul sau, vicepresedintele PSD Cluj, Vasile Puscas, considera ca noul presedinte al PSD, Victor Ponta, are capacitatea de a indrepta partidul spre viitor si sa implementeze un nou model de management politic…

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/02-21-2010/dancu-daca-ponta-il-inlatura-pe-vanghelie-putem-castiga-alegerile-997018

 156. @ Bibliotecar,
  Nu stiu dc e normal sa discutam acest subiect pe acest thread…
  Iti raspund eu, este o diferenta intre UCCB si alocatia pe copil (nu stiu denumirea corecta in legislatia canadiana)
  UCCB este un fel de ajutor al statului ptr familiile care au copii la gradinita, care costa poate si 200 $ pe sapt uneori.
  Din acest cost o suma pe luna iti da guvernul pina cind copilul ajunge la 6 ani.
  Alocatia ptr copii se acorda in momentul cind o familie face income tax si in baza datelor reiese ca acea familie are venituri cumulate sub 40000$ pe an.
  Deci nu toate familiile primesc aceasta alocatie si e corect dupa mine, eu si sotia faceam mai mult de 40000$ pe an( in Ontario) si nu am primit niciodata acea alocatie
  Pun punct aici acestui subiect care nu are nimic in comun cu threadul pus in discutie de E.U.
  @ Democrat,
  Ma impingi intr-un fel sa incerc sa discut cu autoritatile din Toplita despre proiectele mele, am incercat sa-mi fac lectiile de casa si m-am dus la site-ul primariei Toplita si acolo am vazut ca oamenii sunt nemultumiti de soseaua Tolita-Borsec, unde numeri gaurile in asfalt cu sutele, etc.
  Un proiect canadian se bazeaza pe o infrastructura preinstalata, adica nu se incepe constructia nici unei case dc. nu exista sosea asfaltata cu primul strat ( al doilea strat se pune dupa terminarea ultimei case din subdivision)in fata lotului , conducta de apa, gaz, retea telefonica si de cablu pe lot si canalizare in orase sau fosa in afara oraselor.
  Deci cam inutil sa discut cu cei din Toplita cind ei nu-si pot repara problemele existente…

  Vad ca discutiile in loc sa se centreze pe problemele si proiectele puse in discutie, aluneca spre cine a iesit sef la PSD ?
  Who care, anybody is the same there….

 157. Buddywonca

  Nu e dracul asa negru in Toplita… 😉 Un investitor interesat nu isi face parerea de pe site-uri.Vine la fata locului.Toplita-Borsec are covor de asfalt nou in doua straturi si nicio gaura.E vorba de iesirea din Toplita spre Borsec,sosea care ar trebui reabilitata cu fonduri proprii dar care sunt o problema in acest moment.Dar nu definitiva.Cat despre utilitati,nu poti tu investi pana unde se pot duce utilitatile…evident daca nu doresti varful muntilor Calimani… 😉 Din punctul asta de vedere autoritatile locale sunt foarte dispuse sa creeze facilitati catre orice investitor serios cu potential care ar putea crea in jurul sau un centru de dezvoltare fie turistica fie economica.Corect ce spui,Romania are probleme grave de infrastructura,mai ales inspre orasele-statiune din munti care in mare masura nu sunt gasite de turisti de frica reparatiilor capitale la masini dupa o excursie pe sosele.DAR de aici pana la inutilitatea unor discutii e cam radical spus si foarte usor inlaturata ideea…

 158. @scandaluri minore politice
  Am fost la inceput autoinvitat apoi invitat semioficial la Congresul PSD impotriva vointei celor tari de acolo! Sunt f f multe lucruri de spus despre clisee si scandaluri acolo,dar n-am timp!
  L-am urmarit pe “Micky Spaga” Serban Petru Mihailescu care vrea, “tradandu-si maestrul”
  A.Nastase sa se “aciuiasca” in tabara puterii! Atentie la gestionarea noului partid de “independenti” in raport cu PD-L fiindca cliseul lor (se pare pe drept negativ poate sa reinvie alt cliseu “istoric”: “solutia imorala” in 2005 a PC-ului (PUR pe atunci!) lui Felix Motanul demascat definitiv ca turnator “josnic”, dar cu atat mai “Gica Contra”. Atentie “igienica” la o alianta politica prea oportunista cu “Micky Spaga”!
  In rest s-auzim numai de bine mai ales privind scaderea parlamentara 471 minus 171 fac 300!!!

 159. @ Buddywonca
  Te rog sa accepti cateva precizari. DN15 la care faci referire este proprietate a CNADR atat in afara cat si in interiorul municipiului. De la Borsec si pana la intrarea in Toplita starea lui este foarte buna, dar in interior este adevarat ca arata ca dupa bombardament. Desi este licitatie castigata pentru repararea lui inca din toamna anului trecut, lucrarile nu au inceput inca. Speram ca in acesata primavara.Cat despre discutiile cu autoritatile locale,este drept cu o mica parte, le-ai inceput deja 🙂