In democratie, asa ceva nu se face

Elena UdreaSe încheie o săptămână în care am asistat, stupefiată, la zeci de ore de dezbateri legate de persoana mea, la tone de minciuni şi calomnii lansate exclusiv cu scopul de a mă compromite. Toate aceste monstruozități se petrec, zic unii, în numele democrației, sub umbrela controlului parlamentar şi a libertății presei.
Deşi am arătat în Parlament că nu avem de-a face decât cu un alt gest electoral al Coaliției 322, de această dată cu PSD la putere şi cu PNL în opoziție, am decis să deschid larg porțile ministerului către public şi Comisia Vanghelie. Doresc să arăt tuturor că acțiunile noastre s-au desfăşurat în deplină legalitate şi că scopul acțiunilor noastre nu a fost altul decât acela de a aduce beneficii din turism comunităților locale şi României. Dar…
Membrii comisiei s-au transformat brusc în staruri de televiziune şi, cu fețe de procurori, au lansat, începând de luni, nu doar asupra mea, ci şi asupra funcționarilor din minister, o ploaie de acuzații. Mincinoase. Ba că nu le-am trimis documentele solicitate, deşi corespondența dintre noi şi comisie dovedeşte contrariul, ba că doi funcționari s-au sustras anchetei, deşi aceştia erau se aflau în concediu şi au fost chemați la comisie miercuri dupamiaza pentru joi. Mai apoi, deşi mandatul lor se referă la acțiunile de promovare întreprinse de minister, au început să discute despre perdele, jaluzele, pixuri, consultanță juridică etc, insinuând că am fi cheltuit sume fabuloase, care nu au nicio legătură cu realitatea. După şueta cu ziarişti au urmat audierile angajaților ministerului, iar aceştia din urmă s-au comportat ca nişte adevărați profesionişti, răspunzând cu claritate tuturor întrebărilor membrilor comisiei.
După ce au anunțat că vor audia şi alți funcționari din minister, că mă vor audia şi pe mine săptămâna viitoare, că ne vor cere şi alte documente, stupoare… Preşedintele Comisiei Vanghelie iese în fața camerelor de luat vederi şi anunță concluzia anchetei, în ciuda faptului că ancheta pare a fi în desfăşurare: “toate cheltuielile de publicitate care au fost încheiate de minister nu au avut bază legală (…), încălcându-se grav art. 4 din Legea Finanțelor Publice şi toate celelalte articole care reglementează modul în care pot fi cheltuiți banii publici”. Asta în ciuda faptului că directoarea economică tocmai explicase baza legală a respectivelor cheltuieli. Urmarea firească: plângere penală pentru abuz în serviciu şi pentru calomnie.
Comisia Vanghelie nu are nimic de-a face cu grija pentru respectarea legii, şi nici cu grija pentru cheltuirea banului public. E o comisie politică, şi sunt pregătită să îi înfrunt joi, la audieri, pe adversarii mei politici. Asta deoarece cred în controlul parlamentar asupra executivului şi în libertatea presei. Chiar dacă actualul Parlament şi mass-media riscă să intre în istorie, cu cazul subsemnatei, la capitolul “în democrație, aşa ceva nu se face”.

222 thoughts on “In democratie, asa ceva nu se face

  1. Blue,
    Ai insirat toti ziaristii romani.N-a mai ramas decat ala platit de PDL de pe vremea cand smangalea la Cotidianus, Train Ungureanu si alt naimit portocaliu, Sever Voinescu.Probabil toti ziaristii romani au luat-o razna si au ceva cu “marele pavoaz”.

  2. d’omle-eu cred ca inregistraile au fost facute de C.I.A. si MOSSAD-si mai cred ceva-rusinicaaaaaaaaaaaaa la antibasescieni,mare rusinicaaaaaaaa.
    s-a dus dracului jucaria cu comisia si asa cum anticipam se vor face de KAKAO.
    am spus de la inceput ca astia vor arata dupa ce termina munca la comisie ca niste balegi,asa este,incep sa puta ca niste baligi.
    bey ionhut-ce dreak, si care-i treaba ca i-ar fi inregistrat serviciile cubaneze-important este mai capcaun batrin si urit mirositor ce planuiau derbedeii acolo-ADICA EI SI-AU PUS IN CAP CA ELENA UDREA CU ORICE PRET TREBUIE EXECUTATA POLITIC.
    asa ca ciocul mic colonele-iar ati iesit prost voi antibasescienii-pt ca sunteti neste prostovani cu totii.

  3. blue-toti cei pe care i-ai nominalizat din presa-sunt tonomate -trompete care contracost hamaie-

  4. Înregistrarea din gardianul:
    http://www.gardianul.ro/O-intregistrare-care-ar-fi-in-masura-sa-arunce-in-aer-Comisia-%C2%ABUdrea%C2%BB-|-ASCULTATI-INREGISTRAREA-s141599.html
    … aşa la prima vedere, ţelul respectivei comisii nu e să vadă ce s-a întâmplat ci să vadă cum pot argumenta acuzaţiile pe care probabil le au deja ca sarcină de pe linie de partid.
    AS.Săftoiu vorbeşte la un moment dat de moralitate, mă întreb: Oare când o smotocea Imre Nagy, ginerele lui Meleşcanu tot la moralitate se gândea?
    … A’, încă ceva, acei oameni nu par a pune pe primul plan aflarea adevărului, de căteva ori se repetă “Ce vor crede românii” … păi îi spun eu ce vor crede româniim: Că cei de acolo sunt o adunătură de mâncători de rahat….”
    Comisia lu’ peşte …

  5. ***IONHUT Says:***
    August 16th, 2009 at 8:44 pm
    ———————————————————
    Am înşirat eu ziarişti? Au am enumerat nişte papagali imbecili care fac averi grase din aruncarea cu noroi … aia nu-s ziarişti, ţi-am mai spus să pui mâna pe o carte ca să îţi clarifici noţiuni elementare …

  6. Grija Adrianei Sâftoiu: când şi-a eşalonat datoriile Ministrul Udrea, la BRD? Înainte sau după?… 🙄 Adriana Săftoiu asta vrea să ştie… 😳 De ce să ştie şi ce legătură are eşalonarea unor datorii de casă, personale cu acuzele care i se aduc Doamnei E Udrea?…

  7. @ Blue
    Multumim. Eu n-am reusit sa deschid adresa indicata, dar tocmai am ascultat inregistrarea la tv.
    Consider total discriminatorie atitudinea comisiei : Adica un domn oarecare (nu i-am retinut numele) pentru ca nu este, inteleg, decat director in minister, nu merita decat suturi din partea comisiei ?! Hai sa nu fie programat la taierea capului – aceasta fiind rezervata ministrului – dar macar un scaun electric, acolo…..
    Toate cele bune.

  8. # FRANK ZAPA[KING] Says:
    August 16th, 2009 at 9:06 pm
    ————————————————
    După cum vezi, în postarea anterioară am zis ceva asemănător… Chiar dacă tu eşti biat finuţ de Cluj şi nu foloseşti cuvinte dure, te înţeleg, dar unii nu merită atâta eleganţă. Auzi: Trompete…tonomate …hămăie … astea-ş elegantlăcuri … nu dragule, sunt nişte imbecili măncători de rahat … (îmi cer scuze că educaţia nu îmi permite să spun ce gândesc … s-ar şoca doamnele care citesc … definitiv)

  9. Nicolae Says:
    August 16th, 2009 at 9:17 pm
    ————————————————
    Da, văd că lincul nu merge, vezi aici, e pagina home a siteului (caută pe acolo)
    http://www.gardianul.ro/index.php
    Dacă nu,caută pur şi simplu pe Google “Gardianul”…

  10. @ IONHUT
    Pentru ca am luat-o de la coada spre cap, am citit mai tarziu postarea cu inregistrarea reprodusa de dumneavoastra.
    Sa intelegem ca scopul suprem al comisiilor parlamentare il reprezinta sesizarea/autosesizarea DNA ? Atunci, in modesta mea gandire, imi permit sa spun ca e vai de parlamentul Romaniei.

  11. *** silverstar ***
    August 16th, 2009 at 9:14 pm
    Zici:
    “Grija Adrianei Săftoiu: când şi-a eşalonat datoriile Ministrul Udrea, la BRD? Înainte sau după?… 🙄 ” … hehehe … la ce te gândeşti? Probabil la nimic legat de meciul Adriana-Imnre, atunci, înainte a fost o cafea, … după, o ţigară … 😳

  12. ***Nicolae – Bună seara! 😆

    Faină postarea ta de la 9:17 pm… Las’ că-i bine că ni se oferă şi nouă ocazia, e drept, destul de rar – de a şti ce fac şi cum gândesc şi cum vorbesc aleşii noştri… Chestia cu şuturile în fund… Hm… 🙄 Le cam merităm toţi…

    Totuşi, eu tind să cred că încă nu s-a difuzat totul… Se pare că ar mai exista ceva… 😳

  13. Gardianul s-a mişcat greu. Primul care a postat înregistrarea a fost Zoso, la 18.01 (înregistrarea început să circule pe la 17:00 – a mai durat pînă bloggerii au reuşit s-o încarce pe filebox.ro sau youtube). Bineînţeles că Realitatea şi alte instituţii media clasice nu vor accepta niciodată că un blogger le-a luat faţa .

    http://www.zoso.ro/2009/08/executia-elenei-udrea.html

  14. Fragmente din înregistrare
    Sursa: HotNews.ro

    L. Orban: Chemam si reprezentantul BRD-ului. Astia 4 ajung. Si hai sa mai chemam doi care sigur nu o sa vina.
    A. Saftoiu: Daca chemam firma Best Advertising prin care s-a facut publicitatea pe EuroSport si CNN, nu vine. Poti sa o treci. Pentru ca nu a venit nici la voi la Ridzi.
    L. Orban: Ii chemam. Ca sa nu vina. Ascultati-ma, orice firma care nu vine se prezuma ca are oarecare…

    A. Saftoiu: Deci, stai o secunda, deci pe tot ce este “Lumina la malul marii”, chemam toate firmele, doua… aia n-am ce sa-i fac, aia daca dai pontul la un ziarist… pe fir…

    A. Sfatoiu: Pana acum am dovedit ceva, am reusit noi sa scoatem ceva de la ei de natura penala?
    L. Peter: Da
    A. Saftoiu: Ce?
    L. Peter: Faptul ca a facut publicitate fara sa aiba prevazute sume potrivit legii. Asta e un fapt de natura penala. Problema pe care o avem acum este daca o putem incadra si pe ea in aceasta fapta.

    L. Peter: Asta e un meci pierdut, daca vreti sa castigam… daca nu-i o fapta de natura penala nu facem nimic.

  15. Nicolae,
    Eu spun ca nu-i numai “vai de Parlamentul Romaniei,” ci e “vai de presedintia romaniei”, “vai de guvernul Romaniei” , “vai de politicienii Romaniei” si-n general “vai de tara asta si de romani”

  16. Alte pasaje, demne de luat în seamă…

    Ludovic Orban: Am următoarea problemă pe care… şi trebuie să luăm o decizie. Deci eu nu pot, trebuie să plec în concediu săptămâna… nevastă-mea. Acest lucru se va întâmpla săptămâna de după audierea lui Udrea.

    Şi încă două, că dă bine la domnii jurnalişti:

    Aura Vasile: Deci am trece aşa, în linii generale, mai departe că trebuie să ieşi la presă. Deci, secretarul îl împuternicim să facă ordinea de zi că nu mai mă ţine, marţi rămân cei care am spus, miercuri atunci să chemăm nişte firme pe care le chemaţi după ce ne spuneţi…

    Şi încă una:

    Adriana Săftoiu: Deci, stai o secundă, deci pe tot ce este “Lumină la malul mării”, chemăm toate firmele, două… aia n-am ce să-i fac, aia dacă dai pontul la un ziarist… pe fir…

    Şi tot de la doamna:

    Adriana Săftoiu: Pe de altă parte, cetăţeanul de rând ştii ce înţelege? Nu o să o înţeleagă p-asta cu publicitatea şi reclama… Si presa, îţi spun, cu greu au înţeles unde am vrut noi să ajungem.

    Şi acum, partea haioasă. Aia cu căutatul nodului în papură.

    Lakatos Peter: Ştiţi cum trebuie să acţionăm, deci dacă nu reuşim să punem în evidenţă fapte de natură penală care să o incrimineze şi să intre şi DNA-ul sub o formă de autosesizare…
    Aura Vasile: Ca în cazul Ridzi.
    Adriana Săftoiu: Cum aţi făcut şi plângere penală.
    Lakatos Peter: Dacă nu reuşim acest lucru, nu vom face mare brânză.

    Şi încă una, care e cea mai tare, poate doreaţi şi domniile voastre să aflaţi cum au încolţit-o pe Ridzi (care, fie vorba-ntre noi, şi-a meritat-o):

    Lakatos Peter: Dacă nu… să verifice toate informaţiile astea prin metode specifice, inclusiv ascultarea telefoanelor, aşa cum s-a întâmplat în cazul Ridzi. În cazul Ridzi, aşa s-a întâmplat la controlul… Nu concluziile noastre au băgat-o atât de adânc…

  17. ***Nicolae Says***
    August 16th, 2009 at 9:26 pm
    ————————————————–
    Nu, trebuie să găsească ceva de care ssăse lege, ca şi în cazul Ridzi, concluziile sunt hotărâte în întâlnirile subversive ale găştii322 … cred că se mai urmăreşte şi crearea în opinia publică a unei impresii negative la adresa doamnei Elena Udrea, cu ţintă indirectă Preşedintele Băsescu… vin alegeri prezidenţiale ce naiba.
    Sincer, într-un fel mă bucură aceste porcării, comisia Ridzi i-a adus d.lui Băsescu un plus în sondaje, în acest caz, cu cât măncătoria de substanţe puturoase, sunt convins că, având în vedere notoritatea doamnei Udrea, Presedintele va creste şi mai mult. E ca un bumerang, după ce îl arunci, să întoarce şi te loveşte în scăfârlie.
    Ce-ai zice dacă după ce se va termina cu mizeria asta (lamentabil probabil), vom vedea o comisie serioasă care să ridice abureala de pa Cazul Sterling?
    Îţi spun eu, România nu va mai cheltui o mulţime de bani cu organizarea turului 2 la alegeri, Băsescu va câştiga din prima …

  18. ***IONHUT ***
    August 16th, 2009 at 9:39 pm
    —————————————————–
    Oare cum faci că tot timpul te uiţi la alt film?

  19. Asta-i matrozul : si-a bagat imediat coada in aceasta ancheta prn intermediul serviciilor, ca nu cumvas “pupila” sa sa pateasca ceva…. Normal ca asta-i treaba de adevarat presedinte care are grija de romani…