IN COMPLETARE

Elena UdreaAsa cum a fost adoptata “Legea mamelor”, ea se refera la perioada inceputa la 01.01.2008,’ dupa cum se prevedea in forma initiala a Legii, depusa la Senat acum un an. Pantru ca a fost respinsa initial in aceasta camera a Parlamentului si apoi a ajuns fara raport in Camera Deputatilor, termenul de la care era prevazut sa intre in vigoare nu s-a mai modificat. Din discutiile cu colegii mei parlamentari a reiesit ca oricum, chiar daca ea intra de fapt in vigoare de la 01.01.2009, se va aplica tuturor mamelor care au deja copii pana in doi ani, nu numai celor care vor naste dupa data intrarii in vigoare a Legii. Oricum, noi vom urmari’ sa fie aplicata astfel pentru ca acesta este spiritul in care a fost gandita si sustinuta’ de catre PDL, (indiferent de faptul ca initiativa a apartinut mai multor doamne parlamentar).

P.S. Ceea ce difera de modul in care intelege Guvernul sa aplice aceasta Lege.’ Declaratia doamnei Ministru al Muncii ne spune ca mamele care au stat in 2008 acasa cu bebelusii nu pot avea indemnizatii marite din 2009, pentru ca venitul pe ultimul an a fost de… 6 milioane lunar!

693 thoughts on “IN COMPLETARE

 1. DRAGOS salut…nu era pentru tine postarea ,dar daca ai raspuns….
  Sunt multi romani ce se intorc in Romania…ca sa mergem pe aia dreapta ,in Romania e mult mai comod si facil sa faci cariera politica sau in afaceri …razbati mult mai usor catre obiectivul personal,sau public….Mai ales daca ai scoala si experienta occidentala…..Pleci cu un avans din start….Numai ca Ana B nu stie probabil cum e acum in Romania si cum sunt romanii….care merg pe cardasii,gasti de influenta politice si de afaceri…..Se va convinge singura ,desi cred ca deja a simtit deja un pic
  scoala romaneasca in politica si afaceri,nemaivorbind de tehnica si maniera de abordare a unui nou venit…..intrus in lumea noastra damboviteana…
  Au intampinat-o deja in stilul nostru “traditional”…..
  Pacat ca alte doamne din politica romaneasca,VIPuri,artiste etc nu au reactionat macar din spirit de fronda feminina impotriva jegosilor din politica si presa….
  Sau au reactionat ipocrit …..Chestia cu urarea “sa moara capra vecinului” a avut efect doar asupra pufosului Cocollino din filmulet care era mort inca de la montarea aparatului ….De unde se vede ca tin vrajile si blestemele la romani…..Insa capra propriu zisa a scapat si va rontai la greu din voturile electoratului…

 2. %cmorosanu
  Scrieti dvs. , probabil dintr-o cunoastere profunda a limbii romane literare si dintr-o dorinta de a iesi in evidenta fara vreun rost , prin locuri ferite de lumina :
  “Exista avocati italieni care destul de bine cu limba romana …mai bine ca unii romani din Italia,plini de fitze si marlanie ,ce vorbesc italiana dar cu marlania neaos romaneasca….”
  Adiica, ce sa inteleg morosanule de aici, ca ai facut studiile la Oxford si habar nu ai sa acorzi un subiect cu un predicat (invizibil) ? Mi-e lehamite de acest fel de romani (unul care se da superior fata de confratii sai plecati nu de fericiti ce erau din tara lor in bejenie ; cunosc acest gen de om “superior” precum fostul rachiu de slaba calitate , in fapt, cu miros specific , greu) .Buona sera, papa…

 3. @ Valeriu Mangu
  Domnule Valeriu Mangu,
  Din câte ţin minte, disputa era dacă un partid politic trebuie să reprezinte întreaga societate sau o parte socio-profesională.
  Dumneavoastră argumentaţi prin art. 8 al Constituţiei şi art. 40 alin. (2), ibid.

  ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
  (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
  (2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

  ARTICOLUL 40 – Dreptul de asociere
  (2) Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.

  Eu nu pot pricepe cum puteţi susţine faptul că partidele politice reprezintă întreaga naţiune, poporul, şi îmi daţi ca argument pluralismul care înseamnă tocmai un argument că întregul este format din părţi.
  Articolul 8 face trimitere la lege, adică la Legea nr. 14/2003 a partidelor politice… care spune clar:
  Art. 1.
  Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

  În termeni juridic, asociaţia înseamnă
  grupare de persoane fizice sau juridice organizată pe baza unui statut în vederea realizării unui scop comun (ştiinţific, cultural, artistic, sportiv).

  Este evident că un partid politic reprezintă o parte a societăţii şi nu întregul popor. Părerea mea.

 4. cristi,

  multumesc pentru invitatie. nu pot veni dar mi-ar fi placut.

 5. morosanule…lasa ca nu e nici ea neprihanita…doamne…soviani sterge pe jos cu marele fas al tarii numit patriceanu

 6. BIBLIO……fals in declaratii (in una sau in cealalta)era daca procurorii DNA pot demonstra asta….Pentru a fi un fals in declaratie trebuie demonstrat” adevarul “procurorilor in instanta …adevar care acum este doar supozitie ,presupunere….
  Daca nu demonstreaza asta nu exista fals in declaratii…
  Intre ele exista neconcordanta dar sigur in aceasta faza a anchetei sunt doar minciuni legale…daca ma intelegi…..Becali se poate juca cum vrea in aceasta faza in lipsa probatoriului in cazul mitei care nu s-a consumat ca fapta…..
  Becali a mai zis public ca voia sa-si ia dulciuri de bani….e tot fals in declaratii?
  Becali nu era obligat sa declare adevarul asupra intentiilor sale privind o plata de natura comerciala sau pentru cheltuieli personale avand in vedere ca erau bani personali…..Poate voia sa cumpere placerile a 1001 de cadane pentru 1001 de nopti
  Ai sesizat bine intentia avocatilor ….si mai zic ca in acest caz un avocat de mana a IIa uu dace praf pe procurori in fata instantei….procurori care cred,banui ca nu au vrut sa finalizeze urmarirea cu un flagrant ,nu au dorit ca fapta sa se consume
  (darea de mita)….ori au avut o cartita in interior care le-a sabotat intentiile
  si ancheta ori au mers la doua capete…..si cu aia-n ….buzunar si cu sufletul in rai
  O seara buna Biblio…..Apropos…mi-as fi dorit sa te intalnesc la adunarea Dnei Udrea dar nu-mi plac manifestarile festiviste in asemenea cadru…..nu cred ca cineva de la onorabila adunare va vorbi cum scrie pe blog….Ori timiditate,ori slugarnicie,ori respect si decenta dar mai putin sinceritate si verticalitate…ceea ce e de inteles avand in vedere ca vor fi musafiri in casa distinsei Dne Udrea care merita tot respectul….

 7. • dragos Says:
  October 18th, 2008 at 8:11 pm
  “ionhut..mai mult ca siguer si in psd exista fosti pnlisti..pdisti…si in pnl la fel..asa ca..nu vad de ce faci atat de mare caz…plus de asta..emil bc a dat o explicatie foarte buna..daca omul e dorit ..e votat..daca nu…nu
  nu e ca si cum ti i-ar fi bagat pe gat pe o lista”

  In primul rand nu vad pe nicaieri sa fi “facut atata caz”, ci pur si simplu am revelat starea de spirit actuala din PDL. Apoi, sigur ca sunt fosti portocalii si-n celelalte partide, deoarece in Romania “traseismul politic” se practica “din gros”, multe interese sunt “transpartinice”, dar am tinut sa evidentiez la acest capitol PNL-ul, deoarece este singurul care a facut caz de chestia asta, tinadu-se cel mai curat, cel mai uscat (ca de altfel cum face el la toate capitolele), fiind si singurul partid care a anuntat cu surle si trambite, dupa alegerile din 2004, ca nu primeste “transfugi”. Ce s-a ales din ordinal acesta marinaresc, se vede.De aia l-am evidentiat.Esti lamurit acum dom avocat?

 8. as fi multumit daca ai mai acorda timpul tau pe blog si criticarii altor partide dom cercetator

 9. DRAGOS….desigur ca nu e neprihanita…..ar fi si greu avand un copil si un sot…sau trecand dincolo de maniere as zice ca “Le femmes sont meme toujours,les desires d;un homme les flattes toujours”….Dar restul e mizerie romaneasca…..
  Sofiani poate sterge la TV cu multi pe jos …pe sticla…dar poate sa-i stearga altfel pe multi,daca nu o face deja….E un tip destept si profesionist….dar …nu te amagi in zadar…..Si noi doi criticam si analizam pe multi aici….daca-mi spui ca are vreun efect …..decat petrecerea timpului liber in mod placut si ca exercitiu intelectual…ma las de blogherit…..

 10. Dragos
  Vezi cum sari iarasi calul ? Adica imi dictezi tu ce subiecte sa abordez si culmea pe blogul altuia ? Daca ripostez, nu-ti convine. Ti-am indicat eu vreodata ce sa scrii ?

 11. SIA…chit chit….pentru cine era?Sa nu spui ca pentru mine….eu sant doar un tip respectuos si civilizat fata de Doamne si Domnite…trecute sau nu..

 12. GIORDANO….salut…de fapt am dorit sa te provoc un pic pentru a te devoala…vezi ca e usor ?Daca ai glumit cu stilul daco-roman e OK….
  Scuza-ma ca nu am sesizat gluma cu maniera de exprimare din postarile tale….ma duceau cu gandul la Cadar,turcul din Tache ,Ianke si Cadar

 13. Ah GIORDANO…..italo-roman pisicher….acum am observat ca am sarit predicatul care a ramas doar in mintea mea…din cauza vitezei si pentru ca nu am avut timp sa dau postarea la corectura….Nu esti un caz pierdut….te descurci bine cu limba romana…felicitari…

 14. pentru cei care au ramas acasa….
  pe masa….si au mai aparut
  mai putin pt mine ,ca-s… soricioaica!
  am cam “otravit” niste fete pe aici….

 15. da’ e de bine!
  e mai de bine decat interminabilele liste de …ocari ,pe care le ocolesc!
  pentru ca-s o doamna,trecuta

 16. ei ,hai ,fiti “tipi respectuosi” in continuare !
  nu ma incoltiti!
  am chitait si eu …putin!

 17. @ cmorosanu
  🙂
  Domnia voastră ştiţi ceva. Declaraţiile cuiva nu reprezintă în sine adevărul. Pentru ca să fie luate în consideraţie drept adevărate, ele trebuie să fie susţinute de probe.
  De asemenea există o posibilitate de a reveni la cele declarate:
  Daca invinuitul sau inculpatul revine asupra vreuneia din declaratiile sale sau are de facut completari, rectificari sau precizari, acestea se consemneaza si se semneaza in conditiile aratate in prezentul articol. (în art. 73 Codul de Procedură Penală)

  Acest articol nu se referă însă la faptul că cel care dă declaraţia minte cu bună ştiinţă.

  Codul Penal spune foarte clar:
  Art. 292
  Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

  Nu se spune cum anume iese minciuna la iveală, nu se spune că procurorii trebuie să dovedească minciuna. Se spune clar, cine a făcut o declaraţie “la derută”, are o problemă. Cel puţin asta este părerea mea, asta înţeleg eu din ceea ce citesc, nu e musai să fie şi adevărată, poate pentru un jurist este altă mâncare de peşte.

 18. Sia,
  daca nu ataci si jignesti pe nimeni, nu ai cum sa fii ocarata de cineva.

 19. SPRE STIINTA PENTRU UN ANALFABET, INVOLUAT
  Actuala criza economica mondiala duce la reactii cu totul neprevazute si intentii vadite de revizuire a unor conceptii. Astfel,in Germania, se observa o explozie fara precedent a interesului pentru opera lui Karl Marx. De cea mai mare cautare se bucura lucrarea sa fundamentala “Capitalul”, cu o critica acerba la adresa capitalismului.Vanzarile primului volum al acestui tratat stiintific s-au dublat in acest an in Germania, comparativ cu anul 2005.Doar in ultima saptamana, germanii au cumparat 1.500 de exemplare. Au fost epuizate toate rezervele de carte ale fostei Republici Democrate Germane. Se pregateste urgent un nou tiraj.In mod surprinzator, opera lui Marx este studiata in special de absolventii universitatilor germane. La tanara generatie se observa o regandire a postulatelor privind fericirea neoliberala. Pentru studentii de la Berlin si Bonn, Marx este cel mai renumit german din toate timpurile. Astfel, ultimele sondaje de opinie publica din Germania arata ca intemeietorului comunismului stiintific se situeaza pe primul loc in topul “personalitatilor care influenteaza contemporanietatea” devansandu-l pe politicianul Konrad Adenauer si pe reformatorul religios Martin Luther. Iata cum criza sistemului capitalist duce la tot felul de idei ciudate. Capitalismul a murit!, spunea cineva. Nu a murit dar trebuie reformat. Altfel va deceda.

 20. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că învăţarea limbii maghiare în Transilvania ar trebui să devină obligatorie, un proiect de lege în acest sens urmând să fie elaborat şi prezentat de reprezentanţii Uniunii “la momentul potrivit”.

 21. haaa,hii,iata-l pe BATRINUL EDEC CUM RECIDIVEAZA-dupa lunga perioada de timp adica 90-96 si 2001-2004 ,in care facea deliciul presei,tov ION ILIESCU IESE DIN NOU LA RAMPA.
  vreau sa rectific a mai avut momente de tristete ,in perioada cit pres.BASESCU A FOST SUSPENDAT,PERIOADA IN CARE A TRECUT LA ADEVARTUL LIMBAJ,CEL CARE IL CARACTERIZEAZA.
  deci tov IONICA FARA FRICA-FOSTA BUHA DIN COTROCENI,sare fara menajamente la gitul ziaristei CORINA DRAGOSTESCU -careia ii adreseaza cuvinte injurioase timp de multe minute,citat aprox. ,TICALOASA PLINA DE VENIN’-haaa hiii cum vi se pare?
  si toate acestea datorita faptului ca jurnalista si-a permis sa-si dea cu parerea despre trecutul revolutionar al tov. iliescu si a facut trimiteri la ultima decizie referitoare la conturile lui ceausescu.
  e fara nici un fel de dubiu,batrinul esdec-TURBEAZA ORI DE CITE ORI ESTE PUS FATA IN FATA CU TRECUTUL SAU SI CU FAPTELE SALE.
  ei si atunci ce pretentii sa ai din partea .LACHEILOR SAI CARE MIZGALESC PE ACEST BLOG?
  are vreo finalitate incercarea de a-i pune in situatia de a fi civilizati?evident ca nu.
  personaje extrase din frageda pruncie din cele mai insalubre medii,progenituri ale unor romani.NACAJITI’din cele mai sarace medii,acestia dupa ce au ,CRESCUT’si s-au apropiat de zona puterii,au inteles ca singura lor sansa de a reusi in viata este sa fie fideli unor personaje politice-VEDETI SUPUN UNOR PERSONAJE POLITICE.
  as putea sa dau multe exemple,incepind cu bloggeri care posteaza pe acest blog si cu nume de politicieni,voi da doar un singur nume de politician,mi se pare intruchiparea si apogeului starii de servitor-SERBAN NICOLAIE’.
  dar sa revenim la batrinul edec-desi octogenar,acesta nu reuseste sa-si stavileasca pornirile viscerale si are puseuri de enarvare si rautate-cred sincer ca sufera enorm ca nu mai are puterea-wow ce ,IZITIRURI’ar face el cu anumite persoane,haaa hii

 22. BIBLIO,ne invartim amandoi in jurul cozii si spunem cumva acelasi lucru….
  Ori nu e bine codul penal intocmit….si lasa multe brese de atac din partea procurorilor sau a avocatilor ,ori nu exista cazul valiza ,deci nici infractor nici “favorizarea infractorului “pe cale de consecinta.
  Daca nu se spune cum procurorii pot dovedi minciuna e oricum obligatia lor sa o faca si nu a invinuitilor sa demonstreze adevarul lor,decat in urma unor acuzatii cu probe produse in instanta.
  Pana atunci invinuitul poate schimba declaratia ,aduce completari ,precizari iar procurorul va veni cu aceste declaratii in instanta….ca obligatie profesionala…judecatorul va decide daca sunt probe sau nu….
  Nici un procuror responsabil si bun profesionist nu va aduce in fata instantei un dosar si un invinuit daca nu are probe temeinice,concrete….decat daca tine neaparat sa-si faca meseria la norma sau pe motive personale.
  La noi in majoritatea cazurilor procurorii invinuiesc,ancheteaza si dupa aia incearca sa stranga probe ..de multe ori tendentios,obtinute prin santaj ,amenintari asupra unor posibili martori…..si din interes material la comanda…ceea ce e grav…
  De aia e necesara raspunderea civila si poate penala a procurorilor ce incalca cu intentie drepturile omului,dreptul civil si penal,codul de procedura penala etc.
  Sa lasam….nu schimb nici eu nici tu lucrurile…

 23. SIA…chitcai numai cand te simti bine sau si atunci cand nu te simti prea…confortabil?Mie mi-a placut chitcaitul in loc de……e destul de relevant si am inteles mesajul….chiar m-a amuzat…..nu manca tot svaiterul…..lasa si pe maine…
  O noapte frumoasa si fara curse….

 24. mai Franc sapa,

  sint IN SFIRSIT de acord cu tine. Iesirea lui Iliescu e inadmisibila. Dar de la mai animalule m-am obisnuit cu asemenea reactii ale tatucului, ca si cu ‘mai gaozarule’ si ‘tiganca imputita’. Sint intru totul de acord ca asemenea oameni “nu reuseste sa-si stavileasca pornirile viscerale si are puseuri de enarvare si rautate”. haaa hii

 25. ovidiu,

  nu face nici un sens intrebarea. Cine era cel mai periculos? Pentru Romania? Cind la ce moment, in ce privinta mai exact? Detaliaza, Nici sa vreau nu pot sa raspund.

 26. A, sapa, mai e ceva, cum de nu te recunosti in “pornirea viscerala” (cred ca ai vrut sa spui fara ratiune) de care pomenesti? Cred ca ar fi trebuit s-o gusti, ca doar esti expert in dat la gioale.

 27. Crane, intr-adevar chestia cu pomana este jenanta. Doamna Udrea ii critica pe cei de la PDS ca ii aduc pe oameni la vot cu pongi pline cu mancare….
  E jenant din orice punct ai privi; daca un reporter strain ar filma, cei de afara ar compara Romania cu Somalia, unde oamenii isi asteapta ajutoare……Jenant……

 28. Crane, stii foarte bine, despre ceausescu. despre mineriade ai auzit, despre cozma tot la fel.

  Periculos in sensul raului la toate momentele

  Balbeck,

  Tu pe cine-l votezi ?

 29. dl/CRANE-mi-am luat angajamentul,ferm ca astazi nu voi da raspunsuri cu accente contondente,asa ca va rag sa retineti-nu raspund la provocari-aveti libertatea sa folositi cum credeti de cuviinta ironia si ce jocuri de cuvinte doriti-va doresc un week-end placut,si chiar linistit si calm.
  in ce ma priveste ma voi bucura de el si de frumoasa toamna care invaluie malurile atlanticului.
  de luni insa.o, sa-mi iau din nou salopeta si cu bateriile incarcate .ma voi sufleca la mineci si voi incerca pe cit posibil sa mai astimpar -ELANUL REVOLUTIONARILOR TRECUTI BINE DE PRIMA TINERETE,DE FAPT NISTE BATRINEI COMICI SI INVECHITI-DOAR VINUL SE INOBILEAZA ODATA CU VECHIMEA-revolutionarii rosii insa nu pot face acest lucru,dintr-un motiv simplu:
  din cocos nu faci gaina
  nici din comunist nobil
  te-ai nascut sub dudul din curte -…asa ramii ca duda,haaa hii/

 30. Katrina, ma astept sa-i prinda presa si pe candidatii de la alte partide, bineinteles, dar iata ce riscant e sa te auto-intitulezi un partid care gindeste altfel. Poate ca au realizat ca nu pot gindi altfel si au zis pina la urma ca pdl tine cu tine? Cu cine? nu stiu, ma-ntreb.

  Ceva e putred in Romania. Evident ca oamenii n- au demnitate sa refuze mita, dar politicienii? Omul ala ar trebui exclus din partid. Vom vedea cu cine tine PDL. eu sint curios.

 31. nu pot da un raspuns.E ca si cum ai intreba cine-a fost primul de vina, oul sau gaina. Conjunctura care i-a alaturat pe toti acesti oameni a contat. Nu poti sa tragi concluzii ‘stiintifice’ dintr-un asemenea poll.
  a fost de vina Ceausescu? Nu, poate ca Dej, care l-a sustinut.a fost de vina Cozma? nu, Iliescu l-a chemat. Dar pe Iliescu cine l-a ales? Noi. Noi am fost de vina tot timpul, voila!

 32. nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege(suveranitate ,independenta,unitate ,indivizibilitatea statului ,persoanele,drepturile si libertatile,proprietatea si intreaga ordine de drept) si prin continutul ei CONCRET ,fiind lipsita in mod vadit de importanta ,nu prezinta GRADUL DE PERICOL SOCIAL AL UNEI INFRACTIUNI.
  in calificarea faptei se va tine cont de MODUL SI MIJLOACELE ,SCOPUL,IMPREJURARILE,URMARILE PRODUSE SAU CARE AR FI PUTUT SA SE PRODUCA,PERSOANA SI CONDUITA FAPTUITORULUI.
  in acest caz procurorul sau instanta va aplica una din sanctiunile administrative prevazute de art 91 cp(mustrare,mustrare cu avertisment,amenda)

  art 145 cp vorbeste de public=autoritate publica ,institutie publica ,alte persoane juridice de interes public,ADMINISTRAREA ,FOLOSIREA BUNURILOR PROPRIETATE PUBLICA ,SERVICII DE INTERES PUBLIC,precum si BUNURI DE INTERES PUBLIC.

  IN SERVICIUL UNEIA DIN UNITATI…

 33. svaiterul ingrasa!
  si nici macar la “masa mare ” nu m-am dus!
  o noapte linistita !

 34. Frank zappa,

  Imi spuneti domnule. Ce revolutie ati suferit? Mi se pare incintator. Nu mai speram. Sa-mi sterg o lacrima, numai putin… sint emotionat. Astazi sinteti un domn, traiesc clipa.
  Sper sa va nu reluati vechile obiceiuri de miine. O zi minunata, un wk placut. Cu respect.

 35. dl crane,insist cu toate defrenta de care snt capabil-NU LACRIMATI-NU MERIT EU UN ASEMENEA EFORT,CRED CA L-ATI CITIT PE ACEST DOMN,IONHUT-SINGURUL CLASIC IN VIATA-ati sezizat ce parere proasta are despre mine-.
  tocmai de accea va rog sa va abtineti-dupa alegeri insa aveti libertatea sa o faceti-gasiti dv. un motiv.
  personal trebuie sa recunosc-NU PRACTIC ACEST SPORT,DE MULTI ANI-POATE PRIN ANII 92-93,cind nu-mi puteam reprima un sentiment foarte uman definit de un cuvint de cea mai pura esenta romaneasca-DOR DOMNULE-dor de casa de parinti de tot ce insemnase micul meu univers-darimat si ucis de o adunatura de indivizi adunati sub umbrela lui ION ILIESCU,AJUTATI DE CIOMEGELE OAMENILOR DIN MATARAIA PAMINTULUI,DE OAMENII CU LAMPAS-minerii-erau primii mei ani in STATE-si nu mi-a fost usor deloc.
  acum insa sunt tabacit si insensibil la multe lucruri-MI-E DOR DE INOCENTA PE CARE O AVEAM ATUNCI SI DE CREDULITATEA SPECIFICA UNUI ROMAN VENIT DINTR-O TARA CARE PINA IN 90 FUSESE O IMENSA TEMNITA,IAR PAZNICII SE NUMEAU IONHUT,POATE PUIU POATE…chiar si muzica isi pierduse sensul,viata avea o patina ,nu cenusie ci neagra ca o noapte de smoala ca o nopte in care doar vampiri indraznesc sa iasa si sa-si caute victimele.
  trist este ca timp de peste 43 de ai romanii au fost victimele perfecte ale acestor vampiri DORITORI DE SINGE NEVIOVAT,DE SINGE DE OAMENI HARNICI ONESTI SI PLINI DE INTELEPCIUNE.
  singuri romani care nu erau atacati de vampirii ROSII ERAU PUTUROSII,BETIVII,TILHARII SI HOTII-ACESTIA ERAU PUSI SA PROCREEZE-sa populeze acest pamint frumos ,acest pamint binecuvintata de dumnezeu cu tot ce are omenirea mai rau-hoti,pungasi minicinosi delatori….intr-un cuvint-comunistiiiiiiii,cea mai hidoasa specie din lantul trofic care a vietuit vreodata pe tera.

 36. @ FRANK ZAPA[KING]
  Am şi eu o întrebare pe care aş dori să o adresez domniei voastre. Unde anume vedeţi comunişti în România?

 37. dragul meu biblio-romania este o carte de istorie deschisa-esalonul doi si trei din PCR-defileaza zilnic prin bucuresti-FA EFORTUL SI DU-TE IN ZAMBACCIAN-IL VEI GASI PE TOV ADRIAN NASTASE-esalonul-3
  du-te la parlamentul romanei-vei gasi in bancile parlamentului citeva sute.
  stai des de vb cu ionhut-dialoghezi cu el,iata inca unul.
  si cu puiu-auleo a mai rasarit unul.
  si uite tot asa vom gasi in romanica vreo citeva sute de mii-e adevarat uitati de istorie-DAR NU DE TOTI ROMANII-in fond fiecare vede ce vrea,ce poate si…vai uneori atit cit ii dicteaza constiinta,atita cit ia mai ramas.

 38. biblio-AI VAZUT CA NU TE-AM TRIMIS LA ILIESCU-HAAA HII SI NICI LA GEOANA.

 39. Bibliotecarule, raspunsu e simpu. S-au evaporat comunisti, ca prea bine o duceau inainte si ce rau le mai e acuma. Si una peste alta nici nu stiau sa faca politica, erau mai slabuti un pic fata de actuali populisti.

 40. @ FRANK ZAPA[KING]
  Mă scuzaţi dar… nu aţi înţeles unde bat eu. Foşti membri ai PCR sunt pe toate drumurile, foşti sau actuali comunişti vă întrebam eu unde vedeţi. Eu mă refer la acei oameni care au crezut într-atât în proprietatea comună încât au renunţat de bunăvoie la proprietatea privată şi la nevoia de a fi mai presus de semenii lor. Nu vorbesc deci de cei care foloseau sau folosesc luxul ca stare de fapt a conştiinţei ci, dimpotrivă, la cei care au o construcţie a denigrării materialismului şi a proprietăţii. Domnia voastră strigaţi de fiecare dată împotriva comunismului dar nu strigaţi la comunişti ci la oameni care profită, într-un fel sau altul, de moment. Deontologia este o funcţie destul de greu de îndeplinit, pentru că trebuie arbitrată de cei curaţi, oameni destul de rari printre noi. Şi atunci? Strigaţi jos comuniştii la nişte oameni generice, aproape inexistenţi, care s-au remarcat în trecut prin faptul că au pervertit ideologia pentru a le fi bine. Marele adevăr este că acea parte din om care a deranjat în ideologia comunistă, se repetă infinit şi azi, de parcă oameni ar sta între oglinzi paralele şi imaginea le-ar fi reflectată iar şi iar şi iar… De aceea îmi permit să vă întreb, aflându-vă între oglinzile paralele, unde anume vedeţi comunişti?

 41. Buna seara tuturor,nu pot merge la culcare fara sa va salut. Si evident noapte buna.

 42. Comunisti au exagerat si intr-adevar zici tu se disting prin proprietate. Dar tu spui:Deontologia este o funcţie destul de greu de îndeplinit, pentru că trebuie arbitrată de cei curaţi, oameni destul de rari printre noi. Deci hai sa lasam la oparte denumirile partidelor si sa vedem daca raul ala dinainte nu mai e si azi printre noi. Geoana spunea ca el este pentru votul unanim sau la filialele judetene sa dezvolte ideologia de partid ca ceva unitar nu de la caz la caz. Parlamentul voteaza odata bugetul si dupa aia tot da bani in toate partile, asta ca proasta decizie luata. Casele confiscate le-a vandut. Bine zicea unu, sa sticat canalu, sa vina proprietarii de case confiscate in baraci si sa inchirieze casele la fosti proprietari.

 43. zappaking eu am intuit de la bun inceput ca sinteti sub influenta ciomegelor minerilor din piata universitatii. Toata simpatia si parerea de rau, si eu am plecat, mai tirziu e drept, tot sub impresia de scirba dupa venirea pesedeilor la putere, in 2000.

  Prin urmare, nu merit sa ma numiti “sobolan rozaliu”, nici omul lui Voiculescu. Vreti respect, respectati. Eu sper sa va tina DEFERENTA mai mult de doua zile.

 44. Bonsoir mes amis! Postez prima data pe blogul acestei doamne dragute! Ne avertizeaza diplomatic ca rromii se inmultesc de peste 6 ori mai rapid decat noi :), ceea ce este ingrijorator.Vom avea mai multi rromi decati romani. Familia ea este mixta, tata secui, mama romanca.Daca ar fi cateva milioane de Istvan ar fi bine? Nu prea. Dar nici de “Romeo“ sau “Kassandra“.Se doreste o intinerire a populatiei, o asigurare a batranetilor noastre si o continuitate, dar nu chinuind parintii sau copii.Decretul lui Ceausescu nu a facut bine doamnelor de pe vremea lui dar ne face bine noua azi, ca e mai bine cu decretei decat fara ei dar problemele se resimt peste tot. Se simte in cei de varsta mea lipsa de afectiune materna sau preocupare a parintilor de soarta lor cand erau prunci. Nu e cazul meu, mama mea s-a chinuit de 3 ori sa ma aduca pe lume. Deci, una problema este cu numarul mare de copii rromi, alta la mana este , daca o mama naste gemeni sau tripleti, tot cu 600 lei este ajutata? Metodologia de aplicare mi se pare ambigua. Pare creat superficial, doar asa, de ochii lumii. Si mai exista si riscul sa ca investitiile ( copii ) sa fie importati de tarile occidentale care sa-si intinereasca populatia cu copii nostrii, sa-i uzeze fizic si psihic in interesele lor iar noi sa ramanem batrani si singuri. Vom ramane in mod sigur singuri daca nu se schimba cu totul clasa politica, daca secretele murdare raman secrete si daca nu vin oameni capabili si corecti la conducere! Pana nu scapam din tentaculele caracatitei politice actuale va fi rau de noi! Atat am avut de zis, multumesc!

 45. @biblio
  Se prea poate să fi greşit eu la calcul şi suma să fie totuşi mult mai mică, totuşi 2% din populaţia acestei ţări sunt copii sub doi ani, ceea ce înseamnă, logic, că aproximativ 2% din cetăţenii acestei ţări vor beneficia de acest ajutor de 85% din venituri.

  Nu ai dreptate, pentru ca noua lege implica doar cheltuiala suplimentara pentru gravidele/lahuzele neplatitoare de taxe. Pentru gravidele platitoare de taxe legea nu se schimba (vor primi tot 85% din salariul de baza CA PANA ACUM)!!!

 46. HEIL BASE @ BIRUINTA
  18/10/2008 09:29
  continuare:intai ati vrut sa-l neutralizati pe DOE,sa-i suciti mintea[si ce daca isi va reconsidera pozitia fata de BASE,in KAMA SUTRA sant atatea figuri},iar acum vreti sa-l puneti rau cu mine ,aplicand faza a doua a operatiunii numita FRANKIE.Daca dusmanul meu dela BLONDIE ar fi fost BALBECK sau Vosi ,nu-i asa ca l-ai fi acuzat pe DOE ca e unul din ei ?Ramane sa stabilesc,prin mijloace specifice muncii,daca o faci din proprie initiativa [sau convingere]si atunci nu ma voi supara pe tine,sau e cineva in spatele tau.Te rog sa nu-mi subestimezi potentialul si nici resursele !
  ps:despre ce se discuta acolo?Nu inteleg

 47. HEIL BASE @ MIHAI 1975
  17/10/2008 19:45
  “Daca e sa ne luam dupa Bibliotecarul, femeile destepte care castiga sute de milioane vechi nu au dreptul sa aibe copii, sau spune ca si cum nu ar avea dreptu la idemnizatie decat la parasirea locului de munca. Dupa mintea mea, numai alea care face handicapati ca el, are beneficii din partea statului. El nu se gandeste ca ia 85% deci si cu copil cu tot, pierde poate zeci de milioane.” -asta ai postat Mihai?-vezi ca ti-ai bagat capul in masina de tocat carne,manerul e la balbeck
  ps:mai sa fie…

 48. La 8.35 vine un accelerat particular.E ca marfarul,nu-l anunta nimeni cand soseste sau cand pleaca din statie.Nu are treaba cu GFR.Acolo lux…dar nu vin.Mi-e lene si somn.Data viitoare:)

 49. ionhut…esti mai pe campii decat credeam..eu pur si simplu am facut o observatie..ca nu critici si alte partide sau personaje politice in afara de pd-l..iar tu spui ca eu iti dictez ce sa scrii pe blogul altcuiva…e problema ta ce scrii..daca asta denigrarea si tocarea zilnica a acelorasi personaje te face sa te simti implinit la batranete.. e problema ta

 50. pai cum balbeck..doar a zis cristi aseara ca trimite masina dupa tine..si tu refuzi?

 51. Daca eram si eu un om sarac sa ma plimbe si pe mine cineva cu masina,sa ma cazeze gratis la hotel,sa-mi dea o cina,a doua zi mic dejun,pranz,ce bine era!Nu pot sa accept.Nush de ce.Toti cei ce s-au dus la intalnire ne vor cataloga ca suntem de alta parte.Cel putin eu nu sunt de nicio parte.

 52. @ Nituleac Mihai
  🙂
  Stimate domn, am impresia că citiţi pe sărite. Noi discutam de comunişti nu de “răul de dinainte”. Dacă aţi fi citit cu atenţie aţi fi văzut că am spus “Foşti membri ai PCR sunt pe toate drumurile, …”.
  Apropo, v-am adresat o întrebare.
  “Care sunt diferenţele dintre un SRL şi un SA.”

 53. Dragos,pai Ionhut crede in pd-l.De aia il critica asa.In celelalte partide nu mai crede.

 54. ILIESCU ,COZMA si mineriadele…..Cozma a iesit telefonic pe OTV.vocal ,obraznic si paranoia ca de obicei si a infirmat prin tot ce a zis implicarea lui Iliescu in mineriade si aducerea minerilor la Bucuresti….
  Am tras cateva concluzii auzind o parte din vorbele lui Cozma:
  1- Iliescu a incercat sa ramana la putere la mineriade ,cu pretul schimbarii lui Roman si multumirilor publice aduse minerilor….
  2-Multumirile aduse minerilor a fost o tactica folosita pentru a linisti minerii inducandu-le ideea ca au fost utili si ca ar reprezenta o forta in Romania…O tactica pentru a degaja capitala de acesti naivi dar fi barbari cetateni ai Romaniei ce se regasesc si acum in gloatele grupate in mediul rural in special,care isi manifesta forta barbara si brutala numai cand sunt in grupuri dezorganizate ,,,nu si cand sunt singuri cand nu reprezinta decat umili si insignifianti ,inculti si barbari cetateni romani….
  3- Iliescu a fost fortat la multumiri aduse minerilor in conditiile in care taranistii,liberalii istorici le aduceau acestora multumiri in parlament cu gandul ca Iliescu va ceda puterea sub presiunea minerilor si a multor cetateni bucuresteni ce pactizasera si aplaudau minerii …speriati de haos,dezordine ,anarhie si de Piata Universitatii…..
  4-Cozma a negat ca ar fi avut vreo intelegere cu Iliescu si chiar cred asta …nici un om nu e in stare sa faca atatia ani de inchisoare pe o intelegere….Daca acest Cozma avea vreun as in maneca si putea sa se salveze o facea sigur ,dupa caracterul lui infect….dadea justitiei si pe Iliescu si securitate si tot…dar au fost doar zvonuri ,ramase acum arme electorale dar din ce in ce mai inofansive….
  Nu cred ca prezinta interes acum acest subiect dar…..singura si cea mai mare vina a lui Iliescu e ca a tutelat “parinteste”dar si calculat haosul si dezordinea din 90-91…..Apoi a urmat pasivitatea sa pe fondul cred al neputintei de a controla jaful si consolidarea unei clase de imbogatiti si profitori ai revolutiei care acum se regasesc in toate partidele….si toate de dragul de a ramane la putere ..atunci un biet pion al “revolutionarilor”comunisti si anticomunisti,securisti si antisecuristi….
  Apoi si-a dovedit abilitatile politice dar pe fondul unui rau produs deja….Parghiile puterii in mana revolutionarilor parveniti,imbogatiti …scindarea artificiala a societatii in doua categorii…bogatii revolutiei avand sursa in furt,coruptie,jaf generalizat….si clasele de mijloc si de saraci….naivi dar multi exaltati si pasivi spectatori ai unui spectacol inedit…drama amestecata cu comedie ,variatiuni ,divertisment…..spectacolul Romaniei postrevolutionare….cu finalul pe care-l vedem si acum, cand multe personaje si-au calculat infiintarea a noi centre de putere democratica prin partide ,administratii locale,parlament,senat si uneori la guvernare……..
  O zi frumoasa la toti….

 55. Mi-ar fi placut sa ma duc la intalnire,sa filmez si sa redau pe bloguri dupa aia.Dar mi-e sila.

 56. Moro,acum toti minerii sunt barbari?Sau doar aia prezenti?Am fost si eu la o mineriada in Bucuresti.De fapt m-am nimerit acolo.Erau cateva sute.Stateau pe iarba si beau.Pareau ultimii oameni.Au venit in tzinuta de lucru.Hainele erau murdare.Striga cineva ceva impotriva lui Iliescu,era imediat batut de ei.Toti trebuiau sa aplaude si erau multi prosti ce chiar aplaudau.Bateau femei,copii,oameni ce pareau ‘telectuali’.Era una ce striga ceva de la etaj,au intrat in bloc dupa ea.Nush daca au gasit-o,dar bateau tot ce intalneau in cale.Spargeau geamuri,sticle.

 57. @ Fulgerica
  85% “ca până acum” era asimilat, ca principiu, concediului medical. Adică era o perioadă de aproximativ 4 luni în care femeia lua concediu pre şi post natal fiind implicată condiţia sa fizică. Asta este cu totul altceva însă faţă de 24 de luni. În plus, acum nu mai este vorba de salariu, ci de venit. Asta înseamnă că se deschide foarte mult baza de calcul ca număr, intrând acum şi cei care nu au salariu dar au venit, mult mai mulţi deci, dar şi ca valoare, pentru că este evident că venitul este mai mare decât salariu. Per ansamblul cheltuielilor, fondul de plăţi este cu mult mai mare ca procent din PIB.
  Încă o dată, eu nu vorbesc aici despre oportunitatea ca o mamă să aibă aceşti bani, ci, contabiliceşte aproape, despre faptul că sursa de finanţare nu este constituită doar de mame ca procent din salariu. Cineva spunea chiar că mamele pierd totuşi 15% din salariu ca să stea cu copii şi mă făcea pe mine comunist pentru nu ştiu ce motiv. Aceasta denotă modul de înţelegere a fenomenului. Fiecare se gândeşte la un caz real apropiat lui, se bucură pentru că vor fi în plus câteva milioane de lei pe lună şi nimeni nu priveşte per ansamblu la efortul bugetar, nimeni nu pare să înţeleagă că aceste cheltuieli ar putea ajunge cât cele ale ministerului culturii sau ale ministerului învăţământului. Poate că această indemnizaţie va creşte substanţial dar atunci când ea se va termina, peste 24 de luni, puterea de cumpărare a salariului va fi jumătate, şi asta pentru toţi. Şi atunci ce s-a făcut?, vorba lui Tănase. Eu cred că ideal ar fi fost păstrarea sumei fixe şi creşterea ei pe măsura ce bugetul putea suporta această creştere, eventual stabilirea ei în funcţie de salariul mediu brut pe economie. Poate că ar fi trebuit făcută de la 6 mil. la 10 mil, apoi la 12 mil. şi tot aşa. Aşa s-ar fi putut cuantifica cheltuiala şi s-ar fi putut ţine sub control, ştiind practic dinainte cât s-ar fi încărcat balanţa bugetară pentru că naşterile statistic nu variază dramatic de la un an la altul dacă în societate condiţiile nu se schimbă radical. Părerea mea.

 58. @ balbeck October 19th, 2008 at 8:57 am
  🙂
  Ştiţi cum se spune, când cineva te salvează de la sinucidere, este obligat moral să te îngrijească pe viaţă.

 59. @ cmorosanu
  Sunt două mineriade diferite, mineriada cu mulţumirile şi cea cu schimbarea lui Petre Roman. Poate nu vă aduceţi aminte, dar când a fost mineriada demiterii lui Petre Roman (consemnată drept cea de a patra mineriadă), Miron Cozma şi meneri au ajuns în clădirea parlamentului cu gândul de a-l da jos şi pe Ion Iliescu, nu numai pe Petre Roman. Parlamentul a spus atunci că pe premier îl pot da jos dar preşedintele nu-l pot vota să nu mai fie, conform Constituţiei. La un moment dat masa de mineri a renunţat la îndepărtarea lui Ion Iliescu, în urma unor “negocieri” rămase necunoscute cu Miron Cozma, şi a rămas ca obiectiv numai Petre Roman. Şi mie mi s-a părut cam subită deturnarea acţiunii spre o singură ţintă, pentru că totul a fost destul de intempestiv. Acum era şi Ion Iliescu în vorba minerească, acum era doar Petre Roman.

  Şi mai este ceva interesant. Atunci când minierii au intrat în sala Parlamentului, Miron Cozma a încercat să nu-i lase, îi îndemna să se ducă acasă, doar că nu a mai fost ascultat. Mă gândesc atunci că poate presiunea a scăpat pur şi simplu de sub control şi de fapt scenariul dorit era cu totul altul.

 60. BALBECK…..Salut….Nu stiu daca toti minerii sunt barbari dar prin gene oricum suntem cu totii …diferentiati doar de cei 7 ani de acasa si de studiile facute…care acum oricum nu mai conteaza privind civilizatia si educatia..poate doar pentru cele 4 operatii de baza din matematica si scrisul unei cereri….”Tovarase Director…subsemnatu …miner etc”
  Minerii erau cu Iliescu pentru ca sigur ipocrit Cozma le-a indus ideea ca sunt sprijiniti de acesta si au girul sau..altfel ca romani tematori si inregimentati atatia ani nu ar fi avut curajul sa vina la Bucuresti….Cred ca acest Cozma a jucat cu o carte in plus trisand….Cartea Ilescu….Pe tema …ne cheama Iliescu sa-l salvam si sa salvam democratia ,sa ne dea salarii mai mari….De fapt cred ca planul era un puci,o lovitura de forta pe care in nebunia sa o vedea realizabila…se vedea in fruntea guvernului cel putin….Iliescu l-a tratat ca pe un bolnav mintal…l-a luat cu binisorul,a multumit minerilor si i-a trimis acasa….Nemaiavand in spate minerii hotarati sa mearga pana la capat cu el ,Cozma s-a trezit din visul de ministru in postura de infractor….
  Nu am fost in Bucuresti cand cu mineriadele dar stiu ca gospodinele cu sacose,boschetarii,proletarii din Bucuresti i-au aplaudat de pe margine speriati,bulversati de ce se intampla in si langa corturile din Piata Universitatii….ei,romanii obisnuiti disciplinati si tacuti in frontul comunismului ,obisnuiti sa fie condusi de un tatuc si ei in postura de oi in turmele comuniste.
  Premeditarea a fost doar in cazul lui Cozma si cativa lideri,nu si din partea lui Iliescu sau alti regizori ,care sigur au mers atunci la improvizatii de moment,impuse de mersul evenimentelor…Am inteles ca si Basescu a pus la dispozitia minerilor garnituri de tren….e adevarat?La venit sau la plecat?A fost si destituit un sef din CFR atunci pentru ca a blocat garniturile de tren cu mineri parca….
  O zi buna

 61. Poate că istoria va consemna şi pe cei ieşiţi în stradă la revoluţie drept ucigaşi cu sânge rece.
  Revoluţia Franceză înseamnă mai puţin un “de ce” a fost revoluţie sau câţi revoluţionari au murit, înseamnă mai mult o ghilotină şi nişte capete care s-au desprins de trup. Istoria poate va consemna revoluţia română drept un act de barbarie care a ucis pe cei care au condus România mai bine de o jumătate de deceniu.

  Atunci când justificarea trece, după ce “amănuntele” se uită, rămâne în memoria omenirii numai comportamentul uman sau inuman restrâns la semnificativ. Uite aşa se va dovedi poate condamnarea soţilor Ceauşescu mai importantă decât moartea miilor de oameni la canal sau în puşcării.

  Deja mineriadele au devenit substantive, ele nu mai reprezintă evenimente, ci raportări istorice, la fel şi revoluţia. Furia participanţilor nu dispare însă, nici de o parte, nici de cealaltă, doar se rafinează, se goleşte de înţeles, de substanţă.

 62. Pe Legea mamelor….e prima oara cand sant de acord in principiu cu diferentierea platii concediului maternal in functie de salariu-85% …si pentru restul limita de 600 Roni plus alocatia 200….probabil scrie in lege …dar nu mai mica de…..
  Si ma intreb aici printre altele de ce in cazul acestei legi se poate diferentia si nu e o masura comunista de discriminare pozitiva iar la pensii nu se poate….sau la mariri de salarii bugetare….si minimul pe economie…
  La pensie sa scrie ..”.dar nu mai mica de..”ca pensie minima garantata …iar la marirea punctului de pensie….se mareste punctul de pensie (sau pensiile)pentru pensiile mai mici de…….In acest fel nu s-ar pune problema micsorarii pensiilor enorme,discrepante in raport cu celelalte pensii ci numai marirea pensiilor de sa zic sub 1000 Roni…procentual….
  La un salariu mare (pe competenta,pregatire profesionala ,)respectivul salariat e remunerat net in timpul serviciului, jobului….pentru competenta ,profesionalism etc plus ca pentru diferite motive…grad de risc,conditii de munca,secret profesional etc primeste sporuri…in unele cazuri enorme….Nu cred in ruptul capului ca ei isi iau pensiile de 6000,10000,30000 etc din contributia lor la fondul de pensii…Un parlamentar cotizeaza 4 ani si primeste 3000 Roni pensie …pentru 8 ani…4000roni
  De unde …din care contributie…?Platesc ceilalti pentru ei….ca si in cazul tuturor.
  Contributia unui salariat la pensie e mica in raport cu contributia angajatorului…
  In cazul bugetarilor statul …care ia dintr-un buzunar si baga in celalalt….
  In cazul salariatilor si a maririlor din sectorul bugetar…..de ce nu se maresc salariile de sub sa zic 1500 roni cu X %…..Nu pentru a egala salariile ci pentru o plata decenta a celor ce muncesc in sectorul bugetar ,decenta in raport cu sefii lor din teritoriu sau de la centru…..
  In cazul Legii mamelor……avem nevoie de copii ,de cresterea natalitatii …avem nevoie de copii normali…acum nici o tanara sau mai matura nu va renunta la un salariu de sa zic 1000 euros sau mai mic 2000 Roni pentru 800 roni pentru a face si creste un copil sau doi…..Conditiile de trai sunt atat de grele in Romania pentru tineri si maturi incat va prefera alaturi de sot sa munceasca pentru a face credit pentru locuinta,pentru a -si asigura un trai onorabil decat sa faca si sa creasca copii….pe 85% din salariu au o motivatie puternica ….vom avea poate copii normali,sanatosi ,educati ..alaturi de ceilalti care intamplator pot fi la fel….cred in aceasta lege pentru insanatosirea si innoirea societatii romanesti prin Generatiile urmatoare….
  Mai e un aspect important….Tiganii se inmultesc accelerat pentru 800 roni dar si pentru a avea generatii urmatoare de hoti si “descurcareti” care ii vor intretine cand parintii nu vor mai putea “profesa”…..
  Incet dar sigur se va ameliora diferenta numerica dintre tigani si romani daca nu se va aplica repede aceasta lege….Tiganii se vor transforma si ei independent de vointa lor …unii isi educa deja copiii prin scoli,facultati etc…dar acest proces dureaza inca vreo 20-30 de ani cel putin….
  E bine de aplicat legea mamelor catmai curand pentru a anula aceste discrepante si carente ale societatii romanesti…as mai adauga lalege cateva masuri de protectie pentru copil si mama ,pentru sprijinirea celor cu un singur salariu sau cu un salariu sub 800 roni si ajutorul pentrumama de 800 …sprijin si gratuitate pentru scoala …pana la cl a Xa si pentru liceu in cazuri de merit ….

 63. BIBLIO….iar e OK postarea ta din toate punctele de vedere…

 64. buna dimineata tuturor-am prea putin timp la dispozitie sa dau rasunsurile pe care doresc sa le dau-totusi biblo,daca intram pina in cea mai intima fibra a filozofiei MARXIST-LENINISTE,DECI IN MATERIALISMUL DIALECTIC -vei face o constatare nu tocmai onorabila la adresa celor carora li se atribuie PATERNITATEA SOCIALISMULUI SI A COMUNISMULUI-TOTI DAR ABSOLUT TOTI AU FOST NISTE PERSOANE CU GRAVE PROBLEME DE PERSONALITATE,AU DEVENIT FRUSTRATI,INCAPABILI SA SE ALINIEZE VALORILOR DIN VREMEA LOR-vezi marx engeles si chiar citiva ginditori francezi de la inceputul sec 18.
  sigur ca ideiile lor au prins contur pe fondul nemultumirilor existente,intr-o lume nedreapta,in care omul ca fiinta avea o valoare mica.
  dar in acelasi timp toti acesti promotori ai ideilor umaniste in fond erau minati nu de idealuri inalte,de o asezare corecta a valorilor intr-o societate-pur si simplu erau athiati dupa putere-vezi revolutia franceza,vezi miscarile din anii 1847-48,din europa.
  nu erau niste idealisti,la fel ca cei din ziua de astazi erau ,OPORTUNISTI SI IN SPATELE LOZINCILOR FRUMOASE DEALTFEL-EGALITATE,FRATERNITATE,DREPTATE-se ascundeau niste suflete perverse.
  as putea sa-ti dau nenumarate exemple-ma voi opri la doua,SEMNIFICATIVE SI CARE AU RASTURNAT LUMEA,DE FAPT TREI-
  1.-LENIN-HAAA IL GASESTI INCA IMBALSAMAT
  2.-MUSOLINII-fost ziarist,comunist prin anii 20 si mai apoi dictator,criminal si fascist-vezi evolutia,in timp si spatiu a tinarului mussolinii de la comunism spre …dezastru.
  3.-HITLER -UN BIET ZIDAR AUSTRIAC,CAPORAL,FRUSTRAT CU GRAVE PROBLEME IN EXPRIMARE-ajunge in LIVERPOL-si ce-l intriga pe el socialistul-IMENSELE VASE PE CAREC LE CONSTRUIAU ENGLEZII-CEA MAI MARE PUTERE NAVALA SI IMPERIALA-si ce-si propune zidarul?caporalul-SA DISTRIGA LEUL BRITANIC,SA INGENUNCHEZE imperiul tudorilor.
  bibliotecarule,utopiile comuniste sunt frectii la un picior de lemn pt fraieri-PT. NEPUTINCIOSI,PT CEI CARE VOR EGALITATE PT CA NU VOR,NU POT ORI NU STIU SA FIE ACTIVI,PERFORMANTI SI LUPTATORI.
  ma opresc ai inteles esenteialul.
  e de prisos sa intriam intr-o analiza a comunismului,au facut-o mii de istorici,fiozofi,sociologi de pe diferite pozitii-AU RECUNOSCUT EI-COMUNISTII SADEA-CA ,COMUNISMUL ESTE O INEPTIE-CA E IMPOTRIVA FIRII UMANE.

 65. haideti sa le uram distractie placuta celor care astazi se vor intilnii si se vor simtii bine-sa nu fim rai si invidiosi-
  se pare ca conservatorismul si….dar ma rog pe multi ii tine acasa.
  moro ce pacat ca ai ratat intilnirea,credeam ca esti mai curios dar…asta e

 66. @ FRANK ZAPA[KING]
  Domnule Frank,
  Nu comunismul a consumat până nu a mai putut plăti nota de plată ci natura umană, egoismul, laşitatea, sentimente care astăzi nu au dispărut. Ceea ce era rău în socialism este la fel de rău şi astăzi.

  Vă recomand cu toată căldura o piesă de teatru în adaptare tv: INSOMNIE. A apărut la TVRi şi cred că se găseşte pe DC++ (nu cred să fie în magazine). Dacă priviţi cu atenţie acea piesă, poate veţi înţelege că natura umană izvorăşte răul nu doctrina, ideologia, instituţia partidului. Urmăriţi cu atenţie acea piesă, este despre o vină perpetuă a dorinţei de stăpânire, de posedare… Dacă veţi urmări această piesă şi apoi îmi veţi spune că o ideologie este utopică, am să vă răspund că toate ideologiile sunt utopice, pentru că rolul unei ideologii nu este să elimine contradicţia pentru a se ajunge la un perpetuum, acest lucru este imposibil dat fiind că egoismul este înnăscut, deci reiterabil, ci să arate direcţia înspre care contradicţia are o rezolvare mai uşor de dus de către societate.

 67. Bibliotecaru
  Ai uitat esentialul : ajutorul dat de capitalism pentru prabusire…oricum ai da-o acest ajutor “dezinteresat” si sistinut nu poate fi neglijat.

 68. Inca un exemplu daca mai era necesar al involuatului-psihopat, care sare si-si musca singur coada, se strange singur de gat, vede ca nu poate respira si-si da drumul, loveste cu bata-n gogonelele proprii, fierbe turbarea-ntransul de venin.Curat bolnav, oriunde-ar posta :
  50. apropo de fixatii | scris de frank zapa[king | 06/10/2008 17:46:44
  pt. onestul citior de la nr.25-stimabile persoana mea si obsesiile mele nu conteaza-dar obsesiile ticalosului voiculescu conteaza-pt ca acest praduitor vrea la putere,dupa e a acumulat o avere impresionanta prin jaf incurajat si sustinut de toate gasca de praduyitori din jurul tandemului ILIESCU-NASTASE-acum mirtanul are fixatii-prima si cea mai insistenta-TRAIAN BASESCU. dupa ce si-a asmutit servitorii,tucalarii de mai bine de doi ani impotriva luyi ,acum acest mizerabil individ mai trimte si scrisori deschise-NE-A AMENINTAT TOT ANUL 2007 CU DEZVALUIRI INCENDIARE-UNDE SUNT,CARE SUNT ACELEA-DAR FURACIUNILE LUI LE STIU SI COPII DIN CLASELE GIMNAZIALE-PROBELE IMPOTRIVA LUI SI A FICEI LUI SUNT IREFUTABILE-SI VA PLATII PT FURACIUNI-de aceea se teme,are neobrazarea sa spuna ca va da ziare in judecata,tocmai el un gunoi mincinos,el care se foloseste de trustul sau ca de o arma politica-bey cititor idiot in protocolul de colaborare si alianta cu PSD SCRIE NEGRU PE ALB-IMPLICAREA TRUSTULUI MEDIA INTACT IN LUPTA POLITICA-TU CU CINE VB MAI RATACITULE-su trimite-ti nevasta,copii si pe cine vrei tu la plimbare-cind vb cu mine sa stai cu CASCHETA IN MINA-CAPISCII IDIOTULE.,

  cules din JN.

 69. @ IONHUT
  Nu am uitat occidentul, pentru mine însă occidentul este totuşi de interes secundar. Pe mine mă interesează descifrarea oamenilor de aici, a celor care au fost, sunt şi vor fii. Occidentul este ispititorul, cel cu rol în destabilizare, parfumul de detergent răspândit pe trotuarele din faţa magazinelor. Pentru mine occidentul este o femeie frumoasă care ispiteşte fără a se dărui unui bărbat sfârşit de dorinţă şi care va sfârşi într-un şanţ omorât de propria vomă. Mă interesează mult mai puţin occidentul decât realitatea noastră umană, egoismul, frica, laşitatea, caracterul prefăcut, eşecul dorinţei de a face bine…

 70. doamne ce de oligofreni 😐 , sunteti niste giboni cu totii .. dak pd ajunge sa faca guvernul iar draga stolo prim ministru sigur voi migra in congo 😐

  Elena udrea cumva vrei sa pui borturi noi in toata tara?! hotilor !

  HOTII STRIGA HOTII

 71. “Legea mamelor” exista ca proiect in dezbatere de foarte mult timp, inca de pe vremea PSD. Stiu ca in 2002 Dan Mircea Popescu, fost ministru al muncii, il contrazicea pe Maria Sarbu, coleg de partid si pe atucni actual ministru al muncii, zicandu-i ca nu e just ca o tanara mama de cariera, care prin forte si munca proprie castiga mai mult, sa primeasca acceasi indemnizatie ca una fara ocupatie.
  Bine ca s-a adoptat si in forma de acum, nu au trecut decat 6 ani de atunci.
  Traim defazajul propriei noastre neputinte.

 72. dupa parerea mea aceste bloguri sint mai mult o reclama pt cei ce il lanseaza,sa ajutati pe cineva nu o faceti nici nu va sta in putere si nici nu va obositi,un sfat ala este un lucru foarte putin si ieftin care nu ii ofera nici trai mai bun si nici nu il incalzeste pe omul care are nevoie de sprijin de real ajutor nu doara de reclama si bla bla fara sens

 73. D-na Udrea ma bucur ca ati aprobat legea in legatura cu mamele cu copii pana la 2 ani,dar cu copii care au peste 2 ani au o alocatie de 40 lei la ei nu se mareste alocatia,o uniforma pt.baieti e 60 lei,o pereche de pantofi este 30 lei,dar pe langa acestea mai trebuie si rechizite scolare iar cu o alocatie de 40 lei pe luna nu se pot cumpara toate cele de care are nevoie un copil,va ganditi numai la tinerele mame dar la cele care au copii nu va ganditi,daca se mareste salarul net pe economie la 540lei ar trebui sa mariti si alocatiile la copii cu 40 lei nu poti cumpara nimic,oare cei alesi sa-r descurca sa le cumpere la copii lor ce au nevoie cu o alocatie de 40 lei

 74. Declaratie shoc:PNL-PSD sunt partidele baronilor cu bani.Bocanel zice asta.Mor de ras.

 75. Daca avem 999999999999999 lei nu ne intereseaza legea mamelor.

 76. salutare tutror blogarilor vreau sa fiu mai direct si scurt la subiect … asta cu mamele care au salar mare sa primeasca mai mult pentru cresterea unui copil nu ii corect asa in loc sa fac in felu urmator cele care au salarii mici sa aiba un venit mai mare pentru cresterea unui copil …o sa va treziti ca nu o sa se mai nasca copii din cauza ca voi dati legi auirite si tampite …trezitiva la realitate ca daca nu o sa ajungem o natie care nu mai are copii…

 77. Dna Udrea, din ce stiti dvs mom in cazul noii legi privind indemnizatia de 85% …tati pot intra si ei ca pana acum in concediu? Sunt mame care din varii motive nu vor sau nu pot intra in concediu.
  Multumesc.