Guvernul USL- Între declarata depolitizare şi reala dorinţă de a controla tot

De-a lungul ultimilor ani de opoziţie, reprezentanţii USL au condamnat public orice li se părea a fi o încercare de politizare a administraţiei centrale sau locale. L-am auzit personal pe Victor Ponta sau pe anunţatul candidat la alegerile prezidenţiale, clamând faptul că USL nu va promova oameni având ca unic criteriu apartenenţa politică. Ei bine, după o secetă destul de lungă la PSD, dar şi la PNL, se pare că promisiunile făcute se dezumflă precum gogoşile.

În aceste momente, toate instituţiile statului sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-işti care se doresc şefi. Toţi prefecţii, toţi subprefecţii, toţi secretarii de stat şi subsecretarii, toţi directorii şi directoraşii de la deconcentrate, până şi şoferii sau portarii se vrea a fi schimbaţi.

O asemenea atitudine este mai degrabă marca unei armate de ocupaţie care încearcă să controleze totul, decât a unui nou Guvern care-şi doreşte instituţiile funcţionale. Spre exemplu, eu când am devenit ministru, am menţinut în funcţie toţi directorii, chiar dacă fuseseră numiți de PSD sau PNL. În plus față de respectarea principiului depolitizării, am făcut-o și pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt profesionişti.

USL-ul însă face ceea ce ştiam că va face din toate experienţele trecute, doar că unii uitaseră de ce este în stare, iar alţii sperau că s-a schimbat. Alianţă mare, însetată încearcă, dar nu poate să-i mulţumească pe toţi. Iată de ce toate posturile vor fi ocupate politic.

Şi nu sunt ocupate de specialişti, ci de clientela de partid. Cele mai căutate sunt cele în care nu se face nimic, doar se controlează munca altora. Sunt posturile de pe urma cărora poţi să te alegi cu atenţii, sau şpaga altfel spus, nu cele unde se muncește. Este vorba de tot ceea ce înseamnă control, ANAF, inspectoratul de stat în construcţii, autorităţile sanitar-veterinare, gărzile de mediu şamd.

Mai interesant este că acest lucru nu a fost remarcat numai de mine, ci şi de un reprezentant al USL, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său de săptămâna aceasta.

Tot ceea ce a făcut guvernul Ponta de la instalare arată graba de a pune stăpânire pe instituţiile care organizează alegerile şi pe cele care le pot umple rapid visteria partidului, goală după atâţia ani de opoziţie. USL acționează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp, iar acum, înainte de ivirea zorilor, se aruncă la gâtul victimei. Din păcate, victima este chiar ţara aceasta!

 

73 thoughts on “Guvernul USL- Între declarata depolitizare şi reala dorinţă de a controla tot

 1. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea
  Am găsit cea mai tare imagine pentru campania pentru Bucureşti. Nu este nevoie de nici un text, nici măcar de sigla PDL, de nimic, imaginea maestrului Bogdan Teodorescu spune tot, absolut tot. Artă la cel mai înalt nivel… parfum intelectual.

  http://www.bogdanteodorescu.ro/images/stories/portfolio/item_thumbnail/large_10_1252586095.jpg

  Bănuiesc că nu va fi o problemă în a obţine drepturile de multiplicare de la domnul Teodorescu, mai ales dacă nu modificaţi cu nici un text fotografia. Când am văzut-o, am spus ASTA ESTE! Până şi pliciul este verde…

 2. @ Elena Udrea

  Şi acum despre subiect…

  Doamnă Udrea,

  Întâi şi întâi trebuie să spun că mi-a plăcut acel “se vrea a fi schimbaţi”.
  În al doilea rând trebuie să constat că avem de-a face cu o factură logică. Dacă toată structura, până la şoferi şi portari, era pusă de PSD şi PNL iar PDL-ul, principial, nu şi-a pus nici un om prin zona “toţi prefecţii, toţi subprefecţii, toţi secretarii de stat şi subsecretarii, toţi directorii şi directoraşii de la deconcentrate, până şi şoferii sau portarii”… probabil că cei de la USL sunt un pic nebuni de-şi schimbă aşa proprii oameni care i-au servit de atâţia amar de ani, cu abnegaţie. 😀

  Stimată doamnă,
  Vă sugerez o idee. Ce ar fi să faceţi un site care să conţină “clientela de partid”, cu toţi cei numiţi prin posturile de tip sinecură pe criteriul de prietenie de partid. De ce nu identificaţi pe toţi nespecialiştii care ocupă posturi de specialişti…

  Nume, Prenume, funcţie, legătura cu cineva din partid (adică omul cui e), cam cât se fură sau se ia şpagă în postul respectiv şi pentru ce şi de la cine… Cu siguranţă că foarte mulţi cetăţeni ar fi interesaţi să afle astfel de lucruri. Este o metodă simplă de a rezolva totul… nu credeţi?

 3. Doamna Udrea, vreau sa va spun ca va iubesc din suflet.Sunteti cea mai frumoasa si cea mai desteapta femeie din politica si sunt o sustinatoare infocata a PD-L.Sunt fan nr 1 Elena Udrea.

 4. Stimata Doamna ministru , PDL a facut cea mai mare gafa politica cedand puterea USL . Indiferent ce va spune va fi apa de ploaie : noi , membrii si votantii de PDL mandatasem conducerea SA FACA nu SA CEDEZE . Observ ca in continuare la nivel de organizatii de partid e un dezinteres si o lehamite care ma face sa cred ca practic din interiorul PDL nu se mai vrea ca PDL sa dea o replica acestui USL , drept pt care eu ma consider vandut , parasit , abandonat .
  Nu conteaza ca sunt membru , e simplu sa nu mai fiu , conteaza ca sunt un roman .
  Jocurile voastre politice ma dezgusta si ma ingrijoreaza .
  Stiu cine e USL si nu imi place ce ne asteapta .
  Semnalul dat de PDL pt romani eu il interpretez ca fraieri sunt cei care au crezut si mai ales cei care au ales sa ramana si sa traiasca in aceasta tara .
  Multumim frumos .
  Vedeti ce faceti la alegeri !

  • completare :
   chiar nu se stia la ce se va ajunge ?
   chiar nu ati facut nici un site activ cu pacatele astora de la USL ?
   pentru mine este incredibila atitudinea : lipsa de comunicare pe toatra perioada guvernarii , lipsa de reactie la bataia luata de Hoara de la haidamacii antena 3 , lipsa de reactie a ditamai premierul Romaniei la amenintarile si injuraturile haidamacilor penalului Chiliman , etc .- ma opresc ca ma apuca ceva cand enumar .
   Stima .
   (ca pe Dvs va stimez pt metrou si tot ce ati realizat)

 5. Ceea ce ne-ar bucura pe noi cetatenii ar fi daca v-ati revolta in interesul Constitutiei si nu al Partidului Democrat Liberal. Daca ati spune clar: este o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat si a statului de drept atunci cand in subordinea EXECUTIVULUI (in Administratie) se tine cont de culoarea politica si nu de conditiile legale care ar trebui sa permita cuiva sa ocupe un post PUBLIC platit din bani publici pentru a guverna conform LEGII si a indeplini mandatul POPORULUI. Voi sfidati Poporul din start in momentul in care ii sfidati Constitutia si in afara Ministrilor ocupati alte functii pe criterii politice. Sunteti in Epoca de Piatra a statului de drept care in Europa civilizata se scrie STAT DE DREPT. Uneori se pare ca nici unii nu stiti ca exista o Constitutie care e MAMA tuturor Legilor, iar voi o violati. Rusine tuturor nepriceputilor. Sunteti cu totii o amenintare la Siguranta Nationala si la Fiinta Poporului Roman, din prostie sau constienti.

  • In Europa civilizata orice cent care s-ar plati drept salariu unora numiti politic, asa cum se intampla in Romania, orice cent ar fi ban public cheltuit ilegal. Pentru ca functionarul public trebuie sa aibe Scoala si sa garanteze prin asta ca banul din impozitul cetateanului cu care el este platit se justifica prin prestatia pe care datorita calificarii in scolile de functionari pe specialitatea sa, garantat o va aduce la un nivel acceptabil. La voi nu e nici o garantie. Nici nu are cum devreme ce e evident ILEGAL si PENAL ce faceti.

 6. Stimata Doamna UDREA,

  Eu nu sunt sustinatorul nr.1 al dvs si nici nr. 999. Eu sunt sustinatorul POLITICII CORECTE IN ROMANIA! Sunt NEBUN asa e? Dar, CE VA ASTEPTATI? Ati zis bine ca VAMPIRUL DORMITASE CAM MULT! Dar, PDL ce a facut? Nu stiu despre ce vorbiti cand spuneti ca DVS ATI PASTRAT OAMENII INVESTITI DE PSD !!! La mine in oras nu se vede asta…ABSOLUT TOATE SERVICIILE SUNT PDL …Acum o sa fie USL … Ce DRACU e nou in tara asta? Care ne este alternativa? Ce mai ntereseaza ca drumurile alea proaste nu vor mai fi facute de DELTA ACM ci de TELDRUM ????? Cu ce ne afecteaza pe NOI ca s-a schimbat puterea? LA CE VIITOR SPERAM NOI ???? Dvs….POLITICIENII ROMANI … chiar nu CREDETI ca va veni vremea in care sa raspundeti pentru CORUPTIA din tara asta!!! CARE CORUPTIE ????? Nu exista, asa e? Pai cate contracte a castigat DELTA ACM inainte si dupa guvernarea PDL? Cate a castigat TELDRUM in guvernarea PDL si cate VA CASTIGA in guvernarea USL???

  Romanii s-au saturat sa VOTEZE IMPOTRIVA. Vrem sa mai votam si PENTRU. VOI (PDL) v-ati pierdut sansa….sunt convins ca si-o vor pierde si cei de la USL …asta pana cand vom hotari sa nu mai respectam…..NIMIC! La fel ca voi! Multa sanatate!

  • Balby, daca tu chiar vrei sa INTELEGI (oare chiar ai accepta asta?), citeste cu MINTEA
   asta
   “Mai mult, se contureaza un fenomen infractional si anume ca ministrii din anumite ministere devin decorativi, in timp ce trupa de directori si consilieri din jurul sau dicteaza cum sa fie sifonati banii publici, fara ca organele de urmarire penala sa extinda vreodata anchetele asupra lor. Din acest punct de vedere, cazul Ridzi poate deveni primul care sa demaste fata necunoscuta a mafiei politico-financiara din ministere, agentii si alte institutii publice, consolidata in ani de zile, prin sistemul clientelar de impartire a functiilor cheie pe criterii politice. ”
   Poate asa mai intelegem ca nu politicul domina ci vechile clanuri din institutii pe care o sa fie greu sa le schimbe cineva.
   Si daca promiti sa nu te legi de nume (asa cum LIMPEDE e scris mai sus), iti pun si linkul cu detalii.
   http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/cine-a-lucrat-o-pe-ridzi-curtea-de-conturi-spulbera-acuzatiile-dna-potrivit-carora-fostul-ministru-ar-fi-dispus-plati-abuzive-la-evenimentele-tineretului-document

 7. , MOSTENITORII COMUNISMULUI CEAUSIST’

  Astazi,stim cu precizie ca,PRIVATIZAREA COMUNISMULUI,prin bratul sau atit de temut ,SECURITATEA COMUNISTA’ a inceput din data de 22 decembrie 1989.
  Astazi stim cu exactitate,din documentele care au putut vedea lumina zilei si a tiparului ca,mostenitorii COMUNISMULUI ROMANESC, adica a structurilor si a logisticii este in primul rind PSD,care a preluat toata liota de actuvisti de partid si membrii,ascunsi si bine camumflati in INVATAMINT,SANATATE,INSTITUTIILE STATULUI,IN PRINCIPAL IN ARMATA DE FUNCTIONARI,IN ARMATA SI POLITIE.
  Numirile DIN GUVERNUL VICTOR PONTA,demostreaza cu brio,ca MOSTENITORII COMUNISMULUI ,CEI CARE AU STIUT SI AU PUTUT SA-L PRIVATIZEZE,astazi revin in forta la conducerea statului roman.
  N-am cum sa ma prefac ca nu inteleg aceasta restauratie,mai ales ca erorile celor care CONDUC DIN SPATELE CORTINEI,sunt flagrante.
  Numirile pt functia de MINISTRU AL INVATAMINTULUI,devoaleaza si ne arata -IN TOATA SPLENDOAREA LUI SCHELTUL COMUNISMULUI PRIVATIZAT-uritenia lui,mizeria de care este insotit si nu in ultimul rind,ce ii astepta pe romani.
  Si pe romani ii astepta lucruri inspaimintatoare,pe care le vor incerca in urmatorii ani,si pe care ,daca e sa fiu sincer le cam merita,le merita pt ca ,acest neam nu a inteles un lucru elementar,O NATIE ISI MASOARA MARETIA PRIN REPREZENTANTII SAI.
  Daca OAMENI CA DL MANG,CORINA DUMITRESCU,MIRCEA DIACONU,MARGA ORI FLORIN GEORGESCU,DAN VOICULESCU,ADRIAN NASTASE-NE REPREZINTA,atunci nu-mi ramine altceva de spus decit-STIMATI TOVARASI VA ROG SA-I DUCETI PE ROMANI PE NOI CULMI ALE COMUNISMULUI,A CIVILIZATIEI…………..

 8. Procurorii dna cer 9 ani pentru senatorul Catalin Voicu…pentru trafic de influenta.Omul asta a fost tinut in arest preventiv in mod abuziv timp de un 15 luni.Acum cer iar arestarea lui pentru ca in loc sa se duca la audieri,s-a dus sa voteze motiunea de cenzura.Pare o razbunare politica?
  Cum sa ceara procurorii 9 ani pentru asa ceva?Un criminal(a injunghiat victima si dupa ce a murit) a primit doar 10 ani pentru ca si-a recunoscut fapta.Traficul de influenta e tot aia cu omorul califcat?
  Procurorii astia ar merita sa fie arsi pe rug,trasi pe roata,electrocutati.

  • balboc
   se vede clar ca este un caz politic….micutul boc de acolo din opozitie,a dat comanda politica pentru arestarea nevinovatului voicu care asa ingenu cum este el poate suferi un atac de panica doamne fereste.
   daca comentariile tale nu sunt pamflete,avand o mica farama de convingere,cu siguranta esti naivul absolut

  • Aurel,dar nu vezi,ca totul e politic?Chiar si rejucarea meciului CFR cLUJ-Universitatea Cluj de la 0-0 si nu 1-0.Se stie ca CFR Cluj este echipa de suflet a lui Emil Boc…si se stie ca este om politic si Mitica de la Liga.Foarte multi vor sa nu castige Cfr campionatul.Vezi cum totul e politic?

   @Spiru Haret trebuia sa fie desfiintat de catre Abramburica,pentru ca rectorul universitatii este taranist.Spiru Haret este in curtea unde preda Abramburica si ii fura multi studenti.
   Este totul politic,sau nu?

 9. Atata timp cat oameni ca: Popoviciu,Hora,Branza,Fuia,Marius Spanu,Buda,Pirpiliu,Visan ,ajung in postura de a transmite mesaje in media, imaginea partidului nu se va remedia.Cautati oameni educati,linistiti,placuti,dar totodata combativi ,in vorbele carora sa ne regasim.
  Suntem pierduti,dezorientati si ne dorim emotia ce ne-a facut sa iesim la vot pentru Traian Basescu.Asteptam un om care sa stie sa ceara ajutorul cu vorbe simple.
  Noi suntem multi.

  • Laurentiu,dar cine e Branza?Ala ce a trecut cu mercedes-ul peste un pod si la “aterizare”a luat foc?Abia a scapat cu viata.Mare noroc…sau e ala ce a luat bataie intr-o discoteca?
   Acum se da cu Bentley…..parca.

 10. “Greenpeace a lansat, luni, harta suprafeţelor despădurite din România, în perioada 2000 – 2011.
  România taie trei hectare de pădure în fiecare oră, suprafaţa forestieră totală despădurită şi degradată, în perioada 2000 – 2011, fiind de 280.108 hectare, adică de aproximativ 28.000 de hectare pe an, potrivit unui studiu lansat luni de Greenpeace.”
  Munca, nu gluma ! Sa mai zica cineva ca suntem lenesi….

  • Am vazut si eu pe un camp,langa sosea,reprezentanti Greenpeace.Aia cautau padurea taiata acum mai bine de 100 ani?

  • balbek
   Eram convins ca poti sesiza ,,daca”uul de la inceputul frazei.Vezi tu….toate aceste nimicuri insesisizabile pentru unii creaza imaginea interlocutorului.Intotdeauna exista un daca…

 11. ROMANIA este pe drumul partid unic – ponta / antonescu.
  In toamna antonescu va fi absorbit in care si oase de ponta.

 12. ROMANIA este pe drumul partid unic – ponta / antonescu.
  In toamna antonescu va fi absorbit in carne si oase de ponta.

  ROMANII nu accepta ORDINEA & DISCIPLINA si de aceea este preferata DICTATURA !!!

  In ROMANIA totul se cumpara, dela angajare la inmormantare !!!

  • RO este pe drumul….normaliatii. Iata ministrul sanatatii s-a interesat de starea de sanatate al unui cetatean (fie si el actor) si analizeaza cum sa finanteze tratamentul. Parca, in iarna ce a trecut cineva(persoana importanta) taia din fondul de medicamente pentru cei bolnavi de cancer. Sigur, bugetul nu este un sac fara fund, dar macar unele cazuri si cat se poate sa fie rezolvate. Ce rost lucrari chiar importante cand mor oamenii? Romanul are o vorba; Sanatatea este mai buna decat toate! Ce poate sa realizeze un om sanatos?

  • Da, domnule Stefan RADOVEANU, din pacate, de la o guvernare la alta, fiecare aducandu-si contributia ei, mai taras, mai la trap, s-a ajuns la realitatea pe care dumneavoastra o prezentati : in Romania totul se cumpara. Iar daca vorbim despre faptul ca se cumpara si libertatea si sanatatea, cred ca nu ne mai ramane decat tacerea.

  • Laurentiu

   Problema la romani este ca inca cauta liderul providential. Emotia este mereu in sufletul alegatorului,trebuie doar sa stie ce doreste sa se faca auzit si in final sa aleaga. Si daca aceia pe care ii doresti nu vor aparea inseamna renuntare…? Nu pot intelege cum poti sa incetezi sa crezi in ceva doar pentru ca vremurile sunt potrivnice…Problema cea mare nu sunt liderii centrali cat faptul ca liderii locali care ar fi trebuit sa cresca intre timp,nu exista…

 13. dna udrea ma declar un cetatean care a inteles programul de guvernare al pdl. guvernarea dvs a gresit pt ca n-ati comunicat mai deloc cu cetatenii. n-ati contracarat eficient minciunile care mai de care ale usl. de la confirmarea rezultatelor mai mult decat satisfacatoare ale T 3 2011 ar fi trebuit sa cominicati intens pe toate canalele cu populatia. chiar de la tv aservite usl. ma intreb ce avea de facut dl ialomiteanu ? el era primul care trebuia sa aduca la cunostinta populatiei si sa promita restaurarea salariilor si pensiilor. din cauza nepasarii pdl, acum usl beneficiaza de imbunatatirea situatiei economice chiar daca s-a intrat in recesiune tehnica. ce mai ati fost invinsi de propaganda ceanurii din politica romaneasca. nu v-o doresc. dar tare imi e ca veti plange pe la usile parlamentului asa cum face pntcd multi ani deacum incolo. fanfaronii va vor rade in fata si vor juca hora invingatorului care decum a pus mana pe putere a si inceput cu minciunile electorale. toate relele din caeasta tara vor fi aruncate in spatele dvs. cu ce erati oare ocupati cand trebuia sa comunicati real cu populatia ? numai dvs cunoasteti.

 14. se va vedea daca Romania e victima, deocamdata e prea devreme pentru a afirma asta. Faptul ca oamenii PDL sunt schimbati nu e un lucru rau, atita timp cit pozitiile nepolitice sunt depolitizate … prin 90′ urlam cu totii si parea de neconceput ca functiile de conducere sa fie numite de partid …uitati unde am ajuns.

 15. In Emirate cursul este acelasi din 1980.Asta e stabilitate.Nu tin cont nici de Europa,nici de Asia,nici de SUA,nici de Africa.Noi suntem mintiti,ca tot ce se intampla e din cauza Greciei sau din cauza politicii interne.

  • Ce sa inteleg?Ca Isarescu e un impostor si cei din Emirate au cel mai mare specialist?Cum poate sa ramana cursul acelasi din 1980 acolo?

  • nu balbek
   nu izarescu este incapabil…de ce pana acum a fost?Problema este guvernul ponta cu animalul sau de casa antonescu…problema este ca voiculescu sia pus un ministru acolo unde are interes precum a facut cu seres codrut …(sti ce a urmat,spionaj,tradare de tara)

 16. fabiani
  Probabil te plictiseai si ai incercat sa ti dai si tu cu parerea.Faptul ca ,,noul”ministru al sanatatii s a interesat de un bolnav reprezinta in opinia ta exemplul absolut de conducator grijuliu.De fapt tu te agati de speranta ca in cazul in care tu vei avea probleme ministrul sau altcineva va interveni si te salva.
  Nu esti capabil sa intelegi ca nu este conducator acela ce se implica personal in lucruri asa minore decat avand un scop.In acest caz are scopul de a iesi in evidenta pentru naivi ca tine ,avand in vedere mediatizarea cazului.Un ministru bun pune la punct sistemul in asa fel incat sa mearga singur.Poate ministrul sa se implice pentru fiecare caz grav in parte?Sti tu cate cazuri grave exista ?Pacatul nostru al romanilor nu este ca am facut ceva rau in fata dumnezeului,pacatul e ca romania e populata cu cei ca tine.

  • Aurel,aici chiar ai dreptate.Cum se face?Dar avem si copii foarte bolnavi care nu beneficiaza de acelasi ajutor.

  • balbek
   poate ca uneori vezi lucrurile lucid…in asemenea cazuri sigur imi vei da dreptate…in rest…..

 17. …Radovane ai uitat de anul 2005 ?,cand Basescu a vrut sa inghita PNL-ul sa-si faca un partid MARE, 😆 😆 ,n-a reusit ,a luat tzeapa cu Taricelu …hihihihi… nici acum n-o sa se intample nimic ,nu mai arunca fumigene din Valonia ,potzi sa-ti exprimi “cordialitatea ” fatza de guvernul Ponta care incearca sa repare idiotzeniile facute de guvernarea portocalie .

 18. Aurel,lasa-ne si pe noi sa zburdam,macar pana la alegeri,ca daca va castiga pdl-ul,plecam cu totii din tara.Dar ne luam si casele,masinile,cladirile politiei,cladirile justitiei,puscariile,etc,administratiile financiare,casa po-poporului,etc,pentru ca toate au fost construite din bani publici.Le asamblam acolo unde ne ducem si facem muzee,sau le vindem pe bucati,sa scoatem niste bani.Va lasam sa guvernati o tara pustie,care in final va fi un desert urias.Padurile le-ati taiat….
  Ce ai inteles din ce am scris aici?

  • balbek
   Ai niste afirmatii atat de stupide incat sincer nu are rost sa cobor pana acolo sa ti raspund…….auzi au fost facute din bani publici si le iei acolo unde pleci….Pai ai si contribuit tu,un bugetar cu dosul mare la acest buget……Preupun ca ai unic scop de a enerva comentatorii seriosi ,altfel nu mi explic cum poti emite asemenea ineptii.
   Poate doar in cazul in care incoerenta se datoreaza potentialului intelectual diminuat ce tinde inspre zero absolut.
   Puiule tu realizezi postura de idiot de serviciu in care pozezi?Te sfatuiesc sa pui mana pe o unealta de gradinarit ,poate in felul asta te vei relaxa,linisti iar agitatia asta nervoasa incoerenta se va disipa prin consum de energie.

 19. ELITA BOLSEVICA-ACADEMIA ROMANA-

  Pres. ACADEMIEI ROMANE,este un domn in virsta de 75 de ani.
  O arimetica simpla ne spune ca ,VENERABILUL DOMN ,a vazut lumina zilei in 1937,iar ca om a inceput sa se formeze in cea mai crunta perioada a BOLSEVISMULUI DE TIP STALINIST AJUNGIND LA MATURITATE EXACT IN PERIOADA IN CARE ADEVARATII INTELECTUALI ROMANI POPULAU TEMNITELE COMUNISTE UNDE ERAU EXTERMINATI DE CEI CA ION ILIESCU.
  Ma opresc cu comentariu aici,si voi spune asa:
  MODUL IN CARE ACEST DOMN,S-A COMPORTAT IN EPISODUL MANG A ARATA FARA DUBIU-ROMANIA ESTE IN CONTINUARE IN GHEARELE BOLSEVICILOR,SI ESTE CONDUSA SI INFLUENTATA DE INDIVIZI CARE SUNT O RUSINE PT NATIA ROMANA.
  Sa te umilesti TU PRES. ACADEMIEI IN FATA LUI VICTOR PONTA,ESTE INCA O PALMA PESTE OBRAZUL INTELECTUALITATII ROMANE-SA VA FIE RUSINE DOMNILOR,DE FAPT TOVARASILOR.
  Decit asa o elita-SLUGARNICA,UMILA-mai bine ne intoarcem in padure-RUSINEEEEE,INTELECTUALI DE DOI LEI…………..

 20. INVAZIA JEGURILOR-

  Dupa 8 ani in care au fost obligati sa frece bancile opozitiei,tinuti departe de putere si tot ce inseamna ea,dupa 8 ani in care au pierdut orice batalie politica si electorala,JEGURILE SE VAD PE CAI MARI,si ca atare au revenit la metehnele si obiceiurile care i-au consacrat,si i-au trimis in acel segment social,care a fost identificat cu ,SISTEMUL TICALOSIT.
  Si uite asa,odata cu virfurile sistemului ticalosit,au prins viata si se manifesta si trepadusii,caratorii de tava si olite de noapte,intr-un cuvint ,LIMBRICII BOLSEVICI.
  Te intilnesti cu acesti limbrici,astazi foarte vioi si activi peste tot,pe strada,la emisiunile specializate in dezbateri politice si evident in lumea virtuala.
  Asadar ii intilnim si aici,pe acesti LIMBRICI BOLSEVICI’ pe blogul distinsei noastre gazde,care cu o generozitate maxima,le ofera sansa acestor limbrici,sa-si etaleze TOATA JEGOSENIA CU CARE I-A INZESTRAT MAMA NATURA.
  Sigur ca ,ei limbricii bolsevici,nu pot fi banuitit de vre-o urma de normalitate,de vre-o urma de respect fata de adevar,pt ca ei in jegosenia lor incomensurabila,nu fac altceva decit sa tirasca dupa ei-TOT CE A INSEMNAT PT ROMANIA CEI PESTE 70 DE ANI DE BOLSEVISM -STALINISM,NATIONAL COMUNISM SI NEOCOMUNISM-
  Sper ca momentul lor de bucurie sa fie cit mai scurt,pt ca asa cum au inceput,,DRAGOSTEA ROMANILOR PT EI NU POATE FI PREA MULT INTRETINUTA………cu toate promisiunile mincinoase aruncate in spatiul public.
  Ma uit la MARIANA CIMPEANU-LIBERALA-te umfla pur si simplu risul-ACEASTA DOAMNA ALATURI DE ECATERINA ANDRONESCU IMI AMINTESTE DE LECTURILE DESPRE ANA PAUKER………..

 21. Madalina,cred ca un text a ajuns in spam,am rugamintea ,daca se poate sa-l recuperezi.
  multumesc si o zi buna,senina,atit tie cit si Doamnei UDREA,careia te rog sa-i transmiti,TOATA CONSIDERATIA SI SIMPATIA MEA’.

 22. Nu cu mult timp in urma,actualul P.M. devenise foarte indragostit de stilul epistolar,lucru dovedit de nenumaratele epistole trimise unor personalitati politice.
  Asadar daca acest stil ,a fost consacrat in aceasta perioada de actualul P.M. cred eu ca,ADEVARATA ELITA ROMANEASCA,CREMA ACESTEI NATIEI,are datoria morala sa-i trimita o epistola atit dl VICTOR PONTA,caruia sa-i atraga atentia ca a jignit INTELECTUALITATEA ROMANEASCA prin felul nedemn in care a procedat,CONSIDERIND ACADEMIA ROMANA O ANEXA A PSD,si ca pur si simplu a UMILIT POZITIA DE PRES AL ACADEMIEI ROMANE,chiar daca vremelnic,acest post este ocupat de unn domn care aminteste de perioada cind ACADEMIA ROMANA OFEREA TITLURI ACADEMICE ANALFABETEI FAMII CEAUSESCU,SI CARE DIN PLUGARI SI TRACTORISTI,ORI PUSCARIASI A FACUT PESTE NOAPTE ACADEMICIENI.
  Si mai cred ceva-CRED CA PD-L,PRIN INTELECTUALII SAI ARE OBLIGATIA SA RIPOSETEZE SI SA PROTESTEZE VEHEMENT ,IN FATA ACESTUI ABUZ ,la care a fost supusa cea mai inalta organizatie non guvernametala,care grupeaza in sinul ei,ceea ca ar trebui sa fie-MINDRIA ROMANILOR-

 23. Victor Ponta,il pune ,in genunchi,pe coji de nuca,la colt pe liberalul NICOLAESCU.
  Caruia ii administreaza o smetie zdravana peste bot,pt a-l readuce la ,DISCIPLINA PESEDISTA,incercind sa-i scoata din cap AERELE CEDERISTE,anuntindu-l ca DOAR EL LIDERO EL MAXIMO,ARE LIBER LA MICROFOANE SI PARERI.
  Haaaaaaaaaa,ce-mi place-A INCEPUT SPULBEREA LIBERALILOR,CARORA LI S-A SPUS SEC SI DE LA OBRAZ:
  ,ALOOOOOOOOOOOOO,CIOCUL MIC,AICI DOAR PONTA BORBESTE,HAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIII.
  Sunt curios daca slugile de la ANTENA 3 VOR INCERCA SA-I RECUPEREZE ONOAREA TERFELITA NASOSULUI NICOLAIESCU?????????????????????????
  Haaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • …hai noroc Balby ,nu ma intereseaza ce face ,ii manufacturier 😆 😆 ,nu-i am treaba ,sa posteze ce vrea ,oricum ii un lozincar incepator ,ucenicul lui zapa …hihihi…

 24. zapaievici iti plac numai intelectualii lui Basescu ? 😆 😆 ,l-au parasit pe mariner si aia …hihihi…. ,a ramas numai ardei umplut sa-i ridice osanale 😆

 25. BILBECK-da biiilbeck-fiti atenti la el:
  ne luam cladirile,masinile etc.
  pai PETROLUL L-ATI DAT LA ALTII,GAZUL IDEM,SIDEX IDEM,asa ca mai BIBLIBITULE DE BALBECK-o sa luati un spit in mecla-DE-O SA VA TREZITI IN SIBERIA………….

 26. NA,NA-ce vordesti tu straine??????
  Care intelectuali taica????????MANG DUMITRESCU SI MAI NOU NICOLESCU?????????????
  HAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIII-IO cred ca voi si certificatele de nastere le-ati falsificat,-adica tu,nu esti tu………….
  tu esti el si el esti tu………..
  ADICA STRIGOI DIN PALEOLITICUL BOLSEVIC.HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIII
  Ce-mi placeeeeeeeeee,ce-mi placeeeeeeeeeeeeeeee……
  auzi la MANG-MANGLEALA,MANGA-TOATA EUROPA VORBESTE…HAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIII
  IMI DAU DEMISIA.HAAAAAAAAAAHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  Adrian Severin,pesedistuil,manga pesedistul adrian nastase pesedistul-CORINA DUMITRESCU PESEDISTUL NOII INTELECTUALI AI ROMANIEI-STELELE PESEDISTE-HAA,HIIIIIIIIIII

 27. Intrebare:
  ESTE ADEVARAT CA USELISTII IN CORPORE SUNT FALSIFICATORI
  Raspunde COMUNISTUL BULA:
  Nu stiu daca toti colegii mei uselisti sunt falsificatori,dar stiu sigur ca toti uselesti ,SUNT NISTE FALSURI………….?????????????????????????

  haaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  STRUNGARUL CORNEL NISTORESCU-un giga din cugir-TURNATOR NOTORIU,SI PRADUITOR………..AMICUL INTELECTUALUI CU PULAN PUIU………

  • …mare bolund esti bey zapaica 😆 😆 ,cine-i la butoaneeee? …useleu eeeeeeeeeeee hihihihih….asta te doare ,stiu ,dar n-am ce-ti face …hihihihhi…,daca urnesc astia carutza intinata de portocalici ,bravo lor ,sa vedem …..zapaica salutari lui Apostu si garntului sau Boc 😆 😆 ,candidat la Cluj …

  • ministrul cepoi afirma ca este o necesitate ca spitalele neperformante sa fie inchise.Tot cepoi afirma ca in doua saptamani se vor debloca 11 mi de posturi in sistem sanitar,fapt ce contravine cu afirmatia lui florin georgescu care spune ca la nivelul ministrelor se va avea in vedere angajarea unuia la 7 disponibilizari.Unde e coerenta guvernarii?unde e schimbarea de politica fata de guvernul boc?Pe de alta parte eugen nicolaescu spune ca se exclude plata casului sistemul sanitar trecand la bugetul statului.Oare vom mai avea surprize de acest gen?cu siguranta da….normal la cel mai slab guvern de dupa 90 in conditiile unei coabitari homosexuale.
   Cu toate astea cei precum puiu si balbek vad numai beneficii….pana la dezastru

  • Cu alegerea facuta de ponta la ministerul educatiei in persoana eminentului profesor de liceu ,ce poseda abilitati extraordinare ,cum ar fi lucrul cu pc ul ,copiatorul si scanerul,avem siguranta ca vom atinge noi culmi de dezvoltare iar elevii vor devenii in mod sigur eminenti.
   nu i asa balbek…puiu?

 28. Daca posturile din sanatate nu erau blocate,nu ar mai fi fost acei copii arsi.Dar de vina nu e guvernul boc,e doar o asistenta amarata.

  • de vina este sistemul implementat de nicolaescu.Punand manager general politic ce nu are habar de sistem,care are ca scop sa paraziteze spitalul in singurul mod posibil ce l are la indemana(incasare de comisioane la achizitiile medicale) a dus la asa ceva.In loc sa achizitioneze incubatoare performante a folosit unele cu rezistenta electrica………Acum nicolaescu mai propune o ineptie ;sa treaca sistemul sanitar la bugetul de stat desfiintand cas ul si casa totodata.

 29. Aurel,se stie clar ca Boc si trupa au blocat posturile din sanatate.
  @Parerea mea ar fi ca Ministerul Sanatatii sa preia si Casele de Sanatate.Nu e posibil ca ministerul sa aiba cativa banuti si casele grosul.Mai bine desfiintam ministerul sanatatii si lasam casele de sanatate.Asa nu se mai poate continua.Ori…ori.

 30. Un euro ieri 4.4411 lei ,azi 4.4463 lei,un dolar ieri 3.4576 lei,azi 3.4987 lei.Un lucru e cert,nu mai avem guvernator…..se cauta guvernator.

  • balbek
   pai vreti sa l schimbati si pe asta?nu cumva problema este in curte la voi?sau aveti orbul gainilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *