Guvernul Ponta dă cu o mână şi ia cu două

Văzându-l pe premierul României cu cât aplomb anunţa ieri că toate pensiile vor creşte cu 3,76% şi că va mări salariile cele mai mici cu 3%, am avut imaginea autosuficienţei maxime care poate să cuprindă un om politic. Mi s-a părut că se repetă scena balconului CC când precursorul său ideologic, pus în faţa mulţimii nemulţumite, mai promitea 100 de lei la salariu „oamenilor muncii”.

Numai că a-l compara pe Victor Ponta cu Nicolae Ceauşescu înseamnă a comite o foarte mare nedreptate acestuia din urmă. Şi asta pentru că actualul prim-ministru al României dă cu o mână şi ia cu două. Creşterea preţului benzinei şi motorinei cu cel puţin 10%, impozitarea stâlpilor, magazinelor şi a depozitelor, introducerea contribuţiilor sociale pentru cei care au imobile de pe urma cărora primesc chirii şi alte măsuri de acest tip echivalează cu o încercare disperată a guvernului de a mai aduce nişte bani la bugetul de stat. În fapt, mărind veniturile câtorva categorii sociale, Victor Ponta ia de la toţi românii care muncesc şi se străduiesc să supravieţuiască într-o ţară în care guvernanţii le sunt ostili.

Dacă lucraţi la privat, nu vă faceţi iluzii: nu numai că nu vă va creşte venitul, dar veţi avea mai mult de plătit pentru mâncare (prin scumpirea transporturilor ca urmare a creşterii preţului carburanţilor), pentru energia electrică şi cea termică. Dacă mai aveţi şi maşină, situaţia va sta şi mai rău: cel puţin vreo 70 de bani în plus către stat pentru preţul la motorină şi benzină, amenzi mai mari, impozite mai mari în funcţie de motor şi, evident, o creştere de 66% a rovinietei. Se va porni o spirală inflaţionistă care va afecta foarte puternic veniturile pe care le aveţi. Şi toate astea pentru ca premierul României să creeze măcar impresia că se bate pentru categoriile sociale aflate în dificultate. În realitate, pensionarii cărora le va creşte pensia cu 15 – 20 de lei nu vor fi în stare să acopere măririle de preţuri la curent şi întreţinere sau la mâncare.

Victor Ponta devine foarte rapid premierul taxelor şi impozitelor asupra celor care muncesc cinstit şi asupra firmelor oneste care îşi plătesc obligaţiile către stat. De vreme ce s-a dovedit că ANAF-ul este total nefuncţional şi nu e în stare să colecteze, prim-ministrul nostru se transformă în protectorul evazioniştilor şi a celor care înşală chiar statul pe care are pretenţia că-l conduce.

În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia, ca de obicei, nu au avut niciun cuvânt de spus. Crin Antonescu doar iese la televizor ţipând cum nu este el de acord cu FMI-ul, poate-poate convinge pe cineva că e şi el de dreapta. Singura măsură care ar fi putut să fie eficientă, scăderea contribuţiilor sociale, este amânată până după a doua jumătate a lui 2014 şi condiţionată de încasări la buget bune. Ceea ce confirmă lozinca politică a guvernării USL: „ce bine-ar fi să fie bine, ca să nu fie rău”. Cu alte cuvinte, dacă se produce minunea, atunci guvenrul mai lasă şi mediul privat să respire. Dacă nu, totuna e! Ca să nu mai spun că, pentru liberali, această promisiune de reducere a CAS cu 5% nu are absolut nicio valoare – ea ar urma să se producă la mult timp după ce vor fi fost daţi afară de la guvernare de către PSD-işti.

 

Câteva întrebări rămân însă:

 • Ce se întâmplă cu promisiunea USL de a reduce TVA-ul progresiv până la 19%?
 • Ce se întâmplă cu cele 10 miliarde de euro investiţii străine promise până la sfârşitul lui 2013?
 • Ce se întâmplă cu cei 6% din PIB care ar trebui alocaţi Educaţiei?
 • Ce se întâmplă cu reducerea TVA-ului la toate produsele alimentare?
 • Ce se întâmplă cu miile de kilometri de autostradă promişi în campaniile electorale?
 • Unde este milionul de locuri de muncă de care vorbea Victor Ponta în 2012?
 • Nu în ultimul rând, cum a ajuns cel mai independent premier din istoria României să facă tot ce-i spune FMI-ul?

60 thoughts on “Guvernul Ponta dă cu o mână şi ia cu două

 1. 1. Imi aduc aminte cu furie, cand Ponta spunea in campanie, multimii nauce ca el nu va impovara copiii copiilor nostri cu imprumutui de la FMI sau UE asa cum a facut Boc!
  In numai un an si sase luni, s-a imprumutat cat nu ne-am imprumutat in ultimii 15 ani sa zicem! Risipa mai mare nu s-a pomenit pana acum la noi!

  2. Imi aduc amine cu furie, cum mintea Ponta in campanie ca el va stimula productia interna si ca va avea bani suficienti pentru pensii si salarii!
  In numai un an si sase luni, a distrus economia, productia interna prin ratarea celor doua mari privatizari desi comisioanele au ajuns in conturile lor. Zero locuri de munca, zero fonduri de dezvoltare, zero proiecte.

  3. Imi aduc aminte cu furie, perioada cand Ponta era in opozitie si critaca toate actiunile, investitiile proiectele guv Boc, in special pe cele ale Elenei Udrea!
  De numai un an si sase luni, Ponta nu face decat sa guverneze 100% pe spatele muncii guv Boc, in special pe spatele muncii ministrului Udrea! Tot ce contesta atunci, Ponta in nesimtirea lui taie panglici si se lauda cu munca ei, fara sa mentioneze ca nu are niciun merit.

  imi aduc aminte de multe dar mai las si pentru alta data….
  Iata ca ieri am trait ziua istorica a lui Ponta. A iesit hlinzind pe televiziuni si, a anuntat senin:” a fost un succes intalnirea cu FMI, negocierile au fost un succes”!
  Minciuna lui Ponta bate filmul, nu?
  Ne-a negociatul un an al groazei, al fricii, al deznadejdii. Ne dau cu o mana si ne iau cu 10 maini. Pentru ca, a pune taxe la taxe, accize la accize, inseamna o dezlantuire de necontrolat a preturilor. Nu uitati, ca traiul nostru de zi cu zi se invarte in jurul benzinei, energiei si gazelor. Daca acestea sar, viata noastra devine calvar.

 2. Cititi cu atentie acest articol! Vedeti ce va ascunde Ponta!!!!!!!!!!!!!!

  Impozitul ascuns din noul acord cu FMI. Îl vor plăti toți românii! Ponta

  Fondul Monetar Internațional a găsit cei mai buni contribuabili pentru stat: toți cetățenii români. Un impozit ascuns, rezultat în urma înțelegerii Guvernului cu FMI, va fi plătit de toți românii. Deși costul va fi derizoriu la nivel de cetățean, va exista o scumpire și încasările statului vor ajunge la 500 de milioane de lei în 2014. De evaziune fiscală nu se poate pune problema, așa că încasările sunt sigure. Premierul Victor Ponta a recunoscut, ministrul Daniel Chițoiu a calculat.

  Impozitul ascuns din noul acord cu FMI. Îl vor plăti toți românii! Ponta recunoște, Chițoiu calculeazăNoul acord cu Fondul Monetar Internațional presupune introducerea plății impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, a anunţat premierul Victor Ponta. Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a confirmat și a calculat: încasările în 2014 se vor ridica la 500 de milioane de lei, bani plătiți de toți cetățenii români, care, de exemplu, își plătesc factura de energie electrică și gaze naturale.

  Care sunt construcțiile speciale

  Construcţiile speciale sunt acele construcţii care nu sunt realizate sub forma de incintă sau care nu sunt destinate desfăşurării unei activităţi. Sunt considerate construcții speciale: canalizări şi reţele de telecomunicaţii subterane şi aeriene, căi de rulare, de incintă sau exterioare, galerii subterane, planuri înclinate subterane şi rampe de puţ, puţuri de mină, coşuri de fum, turnuri de racire, baraje şi construcţii accesorii, diguri, construcţii-anexe, de îmbunătățiri funciare, porturi, canale navigabile cu ecluzele şi staţiile de pompare aferente canalelor, poduri, viaducte, apeducte şi tuneluri, reţele şi conducte pentru transportul sau distribuţia apei, produselor petroliere, gazelor şi lichidelor industriale, reţele şi conducte de termoficare şi reţele de canalizare, terasamente, platforme betonate, împrejmuiri, instalaţii tehnologice, rezervoare şi bazine pentru depozitare.

  Ministrul Chițoiu confirmă și calculează

  Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a confirmat că nu s-au mai făcut derogări. Daniel Chiţoiu a adăugat că se va pune impozit pentru piscine și parcări cu destinaţie comercială. Taxele vor fi adăugate la prețul actual. De exemplu, taxa pe stâlpi va fi adăugată la factura de energie electrică.

  Ministrul Daniel Chițoiu a subliniat: ”Toate companiile care deţin construcţii speciale vor fi impozitate, deci inclusiv E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz… Nu numai companiile de stat, dar şi companiile private (…) Stabilim în perioada imediat următoare (nivelul taxării – n.r.) , noi stabilim ca măsură de principiu, măsură ce vom impozita ca şi construcţie specială, depinde de categoria de construcţie specială, va avea o cotă diferenţiată”

 3. Vom plati mult mai multe taxe din cate se vede!
  Tot noi vom plati taxa pentru stalpii companiilor!!!
  Atentie mare, Ponta este foarte periculos!
  IInformati-va bine, nu va lasati aburiti de Haznaua 3! Suntem in pericol, guv Ponta este cel mai mare blestem pe care l-am putut avea vreodata de-a lungul existentei noastre pe acest pamant romanesc!

 4. Asa este dna Udrea, cei doi nu pot fi comparati, macar si pentru simplul adevar ca azi in Romania un politician chiar si cu vinovatiile lui Ceausescu nu ar mai privi in fata un pluton de executie. 🙂 🙂 🙂

 5. Asta trebuie facut, trebuie amintit mereu, zi de zi, toate vrajelile USL si toate minciunile spuse ca lumea uita, ca presa are grija sa se ocupe de alte subiecte paralele ca pinguinii sa nu observe. Vedeti ca presa e destul de neutra si nu se inflameaza pentru ca procurul are grija sa iasa mereu la tv, in curte, pe strada, oriunde si sa dea drumu la vrajeli. Orice masura aiurea sau impopulara ai lua va trece repede daca ai gargara si comunicare pana la sufocare. Si sigur, daca n-ai adversar care sa apara peste tot si sa arate vrajelile si sa te arate cu degetu.

  • @Mihaela
   WHAT? Tu ești de pe planeta asta? Adică dacă-ți dă 1 leu și îți ia 10 se numește că îți dă? Jeeeesus, câtă prostie poate exista!!

 6. Si daca n-o credeti pe cuvant pe Elena Udrea, iata un articol care confirma tot ceea ce a afirmat si ea. Plus alte calcule care nu fac decat sa ne ingrozeasca!
  Ctiti cu mare atentie articolul si veti vedea cat ne va lua Ponta in 2014. Apropae un salariu minim pe economie! Ei, ce mai spuneti?

  http://www.gandul.info/financiar/cum-ia-guvernul-ponta-un-salariu-minim-din-bugetul-fiecarei-familii-de-romani-in-2014-11624226?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GandulFinanciar+%28Gandul_Financiar%29

 7. hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… incepe sfarsitul dottore ! hihihhihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 8. Din nou am citit TOT, inclusiv virgulele si ghilimelele. incerc o tristete fara margini, sora cu disperarea, simt o neputinta psihica, iar rezolvarea acestor stari deseori insuportabile nu se zareste, nu apare, ideile devin confuze, bunul simt si uneori teama ma opresc sa fac ceea ce in alte tari inseamna normalitate ; RAZVRATIREA !!! De ce ma feresc ? In ’89 Mapamondul nu avea multe dintre facilitatile acestor ani : Internet, telefonie mobila si alte mijloace extrem de eficiente ale comunicarii. In ’89 poporul a iesit la acel miting impus de Ceasca simtind ca ceva-ceva se va petrece, ceva ii va izbavi de monstruosul comunism ! Astazi ne multumim sa stam comod in fata PC-ului si cu mobilul la indemana. Romanului i-a pierit curajul actiunilor decisive ! Se iese in strada NUMAI impinsi de vreun sindicat, ONG, sau cu banii unor indivizi interesati financiar. In clipa cand romanii vor iesi in strada cu sutele de mii, abia atunci vom putea spera sa strigam versurile poetului taranimii, George Cosbuc : ” Sa nu dea Dumnezeu cel sfant / Sa vrem noi sange, nu pamant / Cand foamea ne va razbuna / Cand nu vom mai putea rabda / Hristosi sa fiti, nu veti scapa / Nici in mormant ” !!!

 9. DECLARATIE VICTOR PONTA-NAUM IN 2012:

  ” USL are un program concret, realizabil, pentru revizuirea şi revitalizarea economiei, susţinerea clasei de mijloc şi a micilor întreprinzători. Iar stimularea clasei de mijloc este singura soluţie de a crea o prosperitate sustenabilă. Creşterea taxelor pentru a plăti datoriile Guvernului nu micşorează sărăcia, dimpotrivă, o adânceşte. De aceea, noi, USL, ne asumăm reducerea generală a impozitării, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de muncă, reducerea costului muncii.”

  hiihhihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… un mare mincinos !

 10. 1. Intrebarile puse in articol de d-na Udrea privind promisiunile USL si a d-lui Ponta trebuie repetate cu orice ocazie, pana cand si USL-asii isi vor da seama de pacaleala care l;e-a fost trasa la alegeri.
  2.Impresia mea despre dl. Antonescu este ca d-sa nu are calitatile strict necesare unui aspirant la functia de Presedinte al Romaniei.
  In acelasi timp, trebuie sa recunosc faptul ca l-a caracterizat eexceptiona de bine pe dl. Ponta, numindu-l PARSIVEL.
  Cred ca NUMAI ASA AR TREBUI NUMIT,PANA CAND I SE VA LIPI ACEASTA ETICHETA. Trebuie aplicata metoda actualilor USL-as: au lipit niste etichete ( Bassescu- furat flota, Udrea- genti de firma, Videanu- borduri, Anastase- furt voturi in Parlament, etc.) care, repetate la infinit, au intrat in mintea telespectatorilor, deci a votantilor.
  DE CE SA NU SE PROCEDEZE LA FEL CU “PARSIVEL” SI CU “REPETENTUL”?

 11. Doamnei Elena Gabriela Udrea, precum tuturor celor care purtati numele sfintilor zilei de azi,
  LA MULTI ANI !

 12. Vazand zilele astea exploziile de demagogie ieftina liberala sau psdista mi-am adus aminte de celebra propozitie din 2004 a candidatului Basescu: Cu ce o fi gresit acest popor ca ii este dat acum sa aleaga intre doi fosti pcristi? si m-am intrebat: ce fel de popor este ala care aduce la ptere cu 70% voturi aceasta gasca de farseuri si politruci de doua parale, mincinosi si gaunosi , fara nimic consistent in scheletul lor de animale cartilaginoase si fara nimic consistent in tartacutele lor stupide?

 13. Dna Elena Udrea :,
  Si pe acest blog am semnalat pastrarea nestatutara de catre AN a functiei de Presedinte al CN al PSD chiar in timpul detentiei dsale, intrucat azi dl AN spune ca nu din dorinta lui dar asta fiind situatia nu mai este membru al PSD fata de aceasta am postat pe blogul dlui unde din cand in cand mai intru si mai postez si pentru psdistiii care-l iubesc neconditionat la firul in care dlui isi prezinta disscursul de nemembru de partid la Consiliul National al PSD referindu-ma la un anume soi de ipocrizie:

  http://nastase.wordpress.com/2013/11/09/consiliul-national-psd-5/#comment-193137

  Desigur ca postarea este inca in moderare si poate asa va si ramane dar cred ca cele ce i le spun ref la capacitate de obiectivizare este util pentru oricine vrea sa faca ppolitica si nu numai


  ion adrian
  noiembrie 10, 2013 la 12:36 pm
  Dle AN,
  Discurs excelent daca il scot din contextul realitatii cu fatetele sale subiecive si il receptionez in sine ca model de discurs.
  Este un moment insa pe care eu il folosesc pentru a-mi lamuri unele din aceste fatete
  1) Ati raspuns la o intrebare spunand ca nu mai sunteti membru PSD ceea ce este un raspuns legal si formal corect. ceea ce de altfel ati reiterat si in discurs. Dar poate ca in mod informal sunteti membru de partid, si poate chiar si formal dar ocult;
  2) Spun asta pentru ca pe vremea detentiei dvs si inca si in prezent(daca cauta atent caci azi informatia este pitita), un necunoscator al realitatilor politice din Romania(un fel de martian 🙂 ) dar care stie ca avem un sistem politic democratic bazat pe puripartidism si care afla ca exista un partid PSD care da azi primul ministru si majoritatea relativa a Parlamentului intrand pe situl PSD: http://www.psd.ro/ pe atunci putea sa ajunga la structura consiliului national unde afla ca cel aflat in detentie respectiv dvs era in continuare presedinte formal al CN al PSD unde era indicat ca atare ca nume si fotografie.
  Intrucat pe atunci mi-am exprimat mirarea fata de un astfel de comportament al PSD fata de propriul statut, azi martianul nu va mai gasi nimic pe situl PSD despre structura de conducere a acestuia ceea ce veti fi de acord ca este o anomalie, pe care nu cred ca o puteti explica decat prin dorinta oculta de a ramane de fapt dvs Presedintele chiar si formal al CN al PSD caci asta spune situl pe care azi il gasesti cu greu si anume:
  http://departamente.psd.ro/departamente.php

  Imi veti raspunde si publica acest comentariu. Din punctul meu de vedere de asta depinde o evaluare poate finala pe care o sa mi-o formez despre dvs.
  Va aduceti aminte ca in 2007 v-am intrebat care este nivelul dvs de obiectivizare dar stiind ce inseamna asa ceva nu mi-ati raspuns. Lipsa raspunsului a fost pentru mine un raspuns complet si anume ca in fata interesului dvs personal obectivitatea dvs se face praf.

  Astept si chiar as dori sa ma contraziceti, caci intr-un anume fel admirandu-va comportamentul in cele ce nu tin de interesul personal la fel ca si in cazul dlui acad Razvan Teodorescu cu care semanati in multe feluri, treceti cu bine orice examen.

  PS Din aceasta cauza imi este greu ca si in acest discurs sa separ obiectivitatea de subiectivismul dvs egoist. Asta este… 🙂

  Numai bine si sanatate

  Comentariul tău e în așteptare. “

  • Pentru exactitate: Dl AN m-a surprins scotzand foarte rapid postarea mea dimn moderare. Bravo lui . Dar poate vrea sa cred ca dlui nu are nici in clin si nici in maneca cu situl PSD? 🙂

 14. Aseara l-am ascultat pe Presedinte, cu multe nu am fost de acord, dar cand a ajuns la oportunistul Predoiu cel cu Pacea si Linistea m-a racorit.
  Daca acest neica nimeni vine cu astfel de mesaj in fata electoratului nu numai ca se face de ras dar ar putea fi luat si la bataie, pentru ca jigneste romanii! Adica cum? Liniste si Pace? Asa cerea Ceausescu, iar in zilele noastre sectele vin cu astfel de mesaje: sa ne iubim intre noi, sa ne supunem de dragul linistii, adica sa fim o masa amorfa, proasta manipulabila si la cheremul sefului de klan!
  Predoiu este un individ prost, alunecos care a ajuns unde a ajuns prin viclenie, aparenta disponibiliate, ajutat mereu de altcineva. Sa nu uitam ca la ministerul Justitie, fara Alina Bica nu facea nimic. Toti se plangeau de incompetenta lui.
  PDL este deja istorie. Nolens volens trebuie sa ne reorientam. Astazi, asa cum arata, este ca o epava inainte de dezmembrare. Electorat nu are, Predoiu nu va fi votat de memebrii PDL deoarece mai mult de trei sferturi din partid este cu Elena Udrea, iar sfertul ramas este santajabil, iar Blaga pe asta mizeaza, ca si la Conventia din martie, dar nu-l mai ajuta, deoarece la prezidentiale voteaza toata lumea, iar Predoiu nu va lua mai mult de 3% daca va insista pe prostia de-a candida.
  Nici Antonescu nu va fi candidatul dreptei si nici povestea cu Boc(ar fi o greseala fatala), cred ca Udrea va fi candidatul redutabil care sa plece de pe picior egal cu PSD. Vom vedea, dar cam asa ar fi normal sa se desfasoare lucrurile.

  • PS.Dar daca dl Basescu o recomanda pe dna Elena Udrea, considerand ca a sosit vremea si sansa ei, evident ca o voi sprijinii din toata inima.

  • Poate s-o recomande si Presedintele nu-i interzis de lege, dar Elena Udrea a trecut de acest stadiu de a fi recomandata. Este cea mai puternica femeie politician, cu cel mai mare electorat, crestere in sondaje, la incredere, popularitate, recunoastere, aprecierile ca ministru, reusitele ….sunt atuuri care s-o promoveze ca viitor candidat redutabil in cursa pentru Cotroceni. Este genul de politician care nu sta in sedinte, in birou, toata ziua pe FB sau pe blog, ci permanent printre oameni, prin toata tara. Este singura care a avut curaj sa infrunte direct electoratul furios pe Boc si masurile de austeritate, unele luate inutil la sfatul consilierei de pomina de la acea vreme. Aici a gresit Boc si acum, platesc toti cei din guvernul de atunci, pe nedrept. Udrea a aratat ce se poate face treaba si pe criza daca ai curaj sa investesti si sa creezi locuri de munca, din pacate nu tot guv Boc a inteles. De asta Elena Udrea trebuie scoasa din ecuatia respectiva si privita ca un politician care n-a avut treaba cu austeritatea, ea a muncit serios cat a fost ministru.

 15. Daca acest plan al usl,implicit al VARANULUI,TURNATORULUI VOICULESCU,de punere sub acuzare DE INALTA TRADARE A PRESEDINTELUI BASESCU,reusea ceea ce era prin absurd,atunci ma intreb,,,,,ION ILIESCU TREBUIE URGENT PUS SUB ACUZARE DE GENOCID,SI SUPRIMAREA PROPIULUI POPOR LA REVOLUTIA DIN 89.Ponta si psd nu intelege ca va veni generatia de dupa 89 ce nu ai mai vor,ce nu suporta psd_ul asa ca e mult mai bine sa iasa cat mai repede de pe scena politica a romanie acesta,,CIUMA ROSIE,,,

 16. EU se duce diseara la maimutoiu de Rares Bogdan care a facut-o hoata in toate emisiunile. Omu asta nu intelege mare lucru din ce se intampla dar da verdicte si trage concluzii aiurea. Eu nu m-as fi dus sa-i fac lu ala rating si pe urma sa se laude ca l-a batut pe Gadea. Toti macacii sunt vedete de tv, analisti.

  • Un politiican redutabil, corect, onest, puternic trebuie sa mearga la orice emisiune cu oricare moderator, fie si ostil. Elena Udrea nu s-a impiedicat niciodata de oameni ca Rares sau de cei de la Haznaua 3. Intotdeauna ea a avut de castigat.

 17. De la 22.15, sunt invitata lui Rareş Bogdan la emisiunea “Jocuri de Putere” de la RealitateaTv.

  Regal in aceasta seara!

  • Este copy-paste de pe FB am uitat ghilimelele. Scuze. Va rog sa nu ma acuzati de plagiat 🙂 🙂

 18. Cu siguranta ati vazut emisiunea de la Realitatea tv cu Elena Udrea in ghearele lui Rares Bogdan. Ce spuneti de noaua atitudine a Elenei Udrea?
  Am asteptat si comentariile de dupa evolutia Elenei Udrea. Concluzie: am remarcat placut surprinsa ca analistii politici au spus la unison ca Udrea a evoluat cu adevarat si ca este tot mai cert ca va fi viitorul Presedinte!
  Sa le fie gura aurita!
  Stiti vorba: doi se cearta al treilea castiga. Cam asa prevad si eu lucrurile.

  • Nu am vazut emisiunea dar sa dea Dumnezeu sa fie cum spui tu.
   Dar repet, eu merg pe mana lui Basescu, ca nu degeaba chiar prin acest blog in 2 decembrie 2009 i-am oferit sloganul castigator:

   Mai bine Presedinte Jucator decat Prsedinte Jucarie

   Dar, exista un dar:

   Dl Basescu a facut o greseala capitala semnalata de mine ca atare pe acest blog si anume cand fara sa evalueze corect ce va urma, a declansat scandalul cu Arafat ,. Nu discut despre dreptatea dlui Presedinte caci o avea ci doar pentru ocazia ca adversarii USListi sa poata folosi motivul Arafat pentru a amorsa mitingul nonstop antiguvern si antipresedinte dus in ianuarie 2012 de kgbistii de soiul lui Dogaru et co.
   Sa mai lamuresc o problema: eu prin sintagma kgbsist indic orice agent sau conserva, sau agent de influenta al oricarui serviciu strain ostil Romaniei, deci cand spun KGB nu spun neaparat Rusia sau FSB. Pot spune si Mosad si AVO si despre cele musulmane, teroriste si etc etc.
   Cert este ca atunci se pregatea si un atac la UE prin PSD recte Rovana Plumb care a fost dezamorsat de cumintenia fortelor de ordine care nu s-au lasat provocate, dar totusi guv Boc nu a putut fi salvat si cred ca Elena Udrea stie foarte bine despre ce vorbesc. Apoi guv Ungureanu a sucombat si intr-o anumita masura chiar pe mana unei corectitudini prea nerealiste pentru romani exploatata de USL si cozile de topor ale acestora din PDL sau din partidul tradator al lui Oprea si poate si cu ceva udmeristi de soiul sofistului de doi bani care cred ca azi il conseilaza pe “desteptul si cinstitul” Victor Ponta. Dar totul a inceput cu Arafat si vina este a lui Basescu care probabil a si fost sfatuit gresit.
   Apoi la momentul suspendarii prin lovitura de stat parlamentara nefinalizata prin referendumul de demitere caci aici tara s-a mobilizat si cu toata frauda lui Dragnea nu le-a iesit cacealmaua.contra romanilor , Adica le-a iesit doar pe jumate caci desi au parlamentul si administratia locala nu au reusit sa ocupe si Cotroceniul si Justitia.
   Atunci, cu cateva saptamani inainte se poate gasi faptul ca Ponta a spus ca nu vede cu ce motiv ar putea sa-l suspende pe Basescu desi el ar vrea, dar apoi intervenind si povestea cu plecarea la Consiliul Europei dar si presiunile lui Voiculescu-Antonescu a cedat si a marsat la suspendare fara nici-un motiv cat decat consistent.
   Pe atunci fortele antinUE si antimericane erau reprezentate mai ales de Crin Antonescu in goana acestuia cu limba scoasa dupa Cotroceni.
   Oricum si Ponta si Antonescu si Voiculescu sacrifica daca este nevoie in orice moment Romania pe tabla lor de poker.
   Dar Basescu cred si sper ca are cele mai bune informatii si stiu ca este de partea Romaniei in viziune occidentala, asa ca de aceea voi merge in continuare pe mana lui.
   Nu as marsa insa alaturi de el intr-o situatie similara si principial dar si numeric cu cea din 2000 cand Iliescu jucand cartea numita sperietoarea Vadim nu ca a ajuns presedinte dar a adunat in turul doi si voturi multe de la CDR devenind deci nu numai presedinte ales cat si presedinte cu un scor ce-i conferea legitimitate adica mai pe sleau : Dupa ce ne-a tras-o pe peste tot in 1989-1990 ne-a mai traso cam la fel si in 2000.

   Dar asta o voi vedea dupa europene si mai ales dupa turul unu la prezidentiale. Pana atunci insa un singur lucru ramane de neocolit si anume necesitatea ca tot ce nu este USL sa aiba un candidat unic(oricum UDMR va avea unul ca asa se joaca ei) iar pentru parlamentul european daca este posibil ca un anume aranjament electoral sa dea cea mai mare suma de alesi in PE atunci acela sa fie facut si probabil ca optiunea ar fi, cred eu, fie o dreapta unita in jurul unei liste unice, fie un PDL separat de restul patiduletelor care acestea toate sa mearga unite sperand sa adune impreuna peste acel prag de 5% (pragul dupa stiinta mea nu creste ca la parlamentare la 8% pentru aliante).ceea ce le va da si o identitate mai bine precizata in fata electoratului.

   Asa cred eu ca este bine si asta o sfatuiesc si pe Elena Udrea sa analizeze,

   🙂

 19. Ca sa fiu si eu in trend cu eveimentele am sa redau un mesaj primit pe FB

  “Mama lui Ponta a luat de la BRD un credit de 1,6 milioane de euro.
  Este vorba despre o firma a mamei lui Ponta, asociat unic, care a incheiat in Ianuarie 2012 un contract cu statul pentru a intretine capacele de canal din Bucuresti. Singura avere a acelei firme era pensia maica-sii !
  De cercetata, si sa ne explice d-l PM cum a fost posibil ca sa obtina mama dinsului un credit , justificand restituirea cu pensia de 1300 de lei.”

 20. Opozitia din romania este foarte slaba in comparatie cu manipularile,minciunile ,abuzurile si denigrarile acestor impostori din USL.Daca opozitie impreuna cu opinia publica nu ia in serios aceste fapte fara precedent intr_un stat de drept,fapte de natura penala facute de usl,si distrugerea economiei romanesti se va ajunge foarte rau.

 21. Cateva argumente legate de Elena Udrea referitor la faptul ca ea are cea mai mare notorietate, credibilitate-in crestere fata de asa zisii candidati de dreapta la prezidentiale:
  -consecventa pe linie de partid
  -11 ani din viata sa, se regasesc in PDL, contribuind la cresterea lui
  -nesantajabila, si imposibil de doborat;
  -de multe ori, in comparatie cu alti colegi, a fost scutul de aparare al partidului, iar restul, au stat ascunsi pentru a ramane cu imaginea curata…ma intreb, ce le-a folosit? A fi controversat inseamna ca esti un ghimpe pentru rivali, asta n-au inteles CEILALTI;
  -a incasat pe nedrept de la presa aservita Varanului si nu numai, dar tot n-au dovedit-o;
  -este cea mai atacata in prezent (dupa Presedinte), asta insemnand ca este un rival politic de temut USL-ului. Altfel n-ar mai baga-o in seama, logic, nu?
  Ati auzit voi pe Ponta sa spuna ceva despre Blaga, Predoiu, Vass, Toader, Sulfina etc.? Nu. Nici nu exista pentru USL si Ponta.
  – este cel mai mediatizat, preluat politician de centru-dreapta. Orice postare pe blog, FB, declaratii politice ii sunt publicate imediat de mass-media TOATA si comentate.
  Daca n-ar conta, ar mai mediatiza-o? Categoric nu.
  -nu este aroganta, obraznica si nu jigneste fata de proprii colegi care…
  -este cea mai puternica si activa voce a opopzitiei, in schimb PDL Blaga doar mimeaza ca sunt opozantii guvernului Ponta. Interesant… este de discutat, dar alta data.
  -a fost cel mai competent si harnic ministru din guvernul Boc, peste 6000 de proiecte de investii zonale, cele mai multe fonduri europene aduse in tara, implicare directa, supraveghere, lupta cu un sistem greoi, invechit care persista din pacate;
  -inca un aspect pe care si analistii politici corecti (bine ca mai avem si de astia) au spus-o la tv: Elena Udrea este singura care a invatat sa faca politica si sa creasca vizibil in comparatie cu ceilalti lideri de centru-dreapta
  Cam asa stau lucrurile, iar daca unii din PDL nu vor sa accepte aceste lucruri inseamna ca sunt orbiti de orgolii prostesti, invidie, frustrare si lipsa de neuroni… punanad pe primul loc interesele lor si nu binele partidului.
  Iar parerea mea personala acum vine: am convingerea ca Udrea l-ar bate pe Ponta in turul doi. Am zis.

 22. Acest plagiator,mincinos VICTOR PONTA face abuzuri zilnic ,iar daca opozitia nu face ceea ce are de facut ,sau opinia publica nu iasa in strada sa ai aluinge de la guvernare acest individ PONTA va duce romania pe calea sovietica,si se va declansa dictatura comunista in romania!”

 23. Aloooooo doamna Lenuţa iaca nah belea ce-am găsit pe blogu’ sim ….. boalei:

  gelu spune:
  18/11/2013 la 12:15
  Tinand cont de adevaratul CV al Escrocului National No.1, Traian Basinescu are o avere de cel putin cateva sute de milioane dolari dosita in paradisurile fiscale. Un CV care arata cam asa, eu l-am scris la repezeala din memorie cu foarte multe omisiuni si poate unele inavertente. CV care trebuie documentat foarte bine si extins si la procurorii si judecatorii care l-au albit in dosarele lui penale impreuna cu posturile pe care au fost numiti acestia dupa ce l-au salvat de inchisoare. CV de mare hot, pungas si escroc al presedintelui Traian Basescu: 1. Ca capitan de nava castiga din buf, bisnita cu blugi, cafea, alcoolice si alte cele un milion de lei. 2. In 1981 incendiaza portul Rouen in timpul descarcarii nevei Arges de naftalina la terminalul Shell de France. 3. Ca Sef de Agentie economica la Anvers in 1989 este chemat in tara deoarece a falsificat nota de plata, pentru repararea unei nave Zimnicea aflata in tranzit in acest port, umfland nota cu 300.000 de franci belgieni. 4. Ca adjunct la Ministerul Transportului implicat in dosarul Flota prin vanzarea mineralierelor pe 1 dolar bucata, prejudiciu adus statului fiind astfle de 300 de milioane de dolari. 5. Este este implicat in plata a milioane de dolari pentru reparatia navei Crisana condusa de Mircea Basescu in Japonia in 1991, nava care sosita in tara a luat foc subit pentru a se sterge astfel urmele reparatiilor fictive s-a notei de plata umflate la greu. 6. Este implicat in destructurarea CFR si vinderea la fiare vechi a mii de vagoane de cale ferata si sute de locomotive diesel-electrice. B/ 7. Este implicat in atribuirea contractelor grase baietilor destepti ce lucreaza in ramura transporturilor auto si asfaltarilor de drumuri. 8. Ca Primar la Capitala isi angajaza cele doua fiice la firma Luxten pe mii de euro pe luna, firma care avea contracte cu Primaria. 9. O inzestreaza pe Udrea cu parcarile Dali. 10. Isi aproba singur o locuinta vila din Mihaileanu pe care-o cumpara mai tarziu la pret mult, mult sub pretul pietei. 12. Primeste mita mascata sub forma de terenuri si o masina Mercedes de la asfaltatorul Casuneanu. 13. Ii atribuie lui Costică Costanda o suprafata de mii de metri patrati din parcul Bordei in 2003. 14. Plateste fara forme legale 1,1 milioane de euro unei firme ce deruleaza lucrarile de constructie a Podului Basarab. 15. Retrocedeaza pe baza actelor false in 2001 spatiul comercial Ciclop din buricul Bucurestului. 16. Da aprobari ilegale pentru inceperea constructiei La Plaza de langa catedrala Sfantul Iosif. 17. Aproba ca Popoviciu sa intre in posesia a sute de hectare aflate in propietatea Facultatii de Agronomie. 18. Ca Presedinte este implicat in dosarul Arlo primind mita de 4 milioane de dolari de la rusi. 19. O face pe inculta EBA euro parlamentar cu ajutorul PDL . 20. Fiica sa Ioana primeste mita masacata de la Popoviciul un apartament de 1 milion de dolari. ….
  Răspunde
  http://www.monica-macovei.ro/blog/2013/11/17/opri%C8%9Bi-descentralizarea-propusa-de-inculpatul-dragnea-este-doar-un-cadou-pentru-baronii-usl/#comments

  DECI!
  Păi bine măi doamna Lenuţa, îţi mai aduci aminte când eu zbieram ca din gură de şarpe că această baborniţă beţivă îl va trăda pe marinar şi voi toţi mă înjuraţi?
  Eeeeeeee?
  Am avut dreptate?

  De câteva săptămâni ciurda de ex-amanţi ai acestei baborniţe beţive îi trag la gioale marinarului ca pe maidan.
  Talpălargă, Puliţeanu’, Basilică, Germanu’ şi Cartezianu’ (că şi sconcsul i-a suflat în peşteră) asmuţiţi de această beţivancă hâdă zbiară ca muşcaţi de OO la unison cu ciocănitoarea Pora că Băsescu a făcut şi a dres.
  Şi voi?
  CE FACEŢI?
  TREZIŢI-VĂ BĂĂĂĂĂĂĂĂ!

  • Tot azi sifonata Macovei, da o replica unui articol scris depsre ea, intrebata fiind, de ce a mai ramas in PDL, langa cel pe care l-a scuipat, tradandu-si prietenii?
   Cica, zice ea, ca vrea sa duca mai departe reforma in PDL! Am ras cu lacrimi. Deoarece chiar nu realizez pe cine vrea sa reformeze, poate pe Blaga in particular! Nu cred ca reuseste, ca-i prea carpanos si depasit.

  • Sunt convins ca dna Macovei nu a citit si nu a aprobat acel post. Am intrebat-o si cred ca va raspunde .
   Ciudat este ca adminul (ce mercenar o fi si asta) a lasat sa treaca asa ceva. Nu este in stilul textelor pe care le publica acel blog.si cine nu-si da seama de asta cred ca este cam sarac cu duhul.

  • Oricum mai ca pe maidanul unui blog personal azi sters cred ca nu . Asa este?

 24. Incredibil! Acum paseaza si impozitele de la unii la altii si nu mai e mult si isi paseaza si somerii de la un partid la altul.

  • Nu te-ai prins, cele peste 35 de noi taxe puse de Ponta sunt de fapt inventate de Basescu! Vezi cum nu stii nimic? 🙂 🙂

 25. A lua un credit a devenit in Romania o sursa de suspiciune. Toti cei 700.000 de romani care au restante la credite au trecut de aceasta etapa. Ei pot fi deja inculpati pentru rea credinta financiara. Cei aproape 4 milioane de romani care au indraznit sa ia un credit de la CEC sunt pasibili de a fi anchetati, in orice moment de…politicieni.

  Mai presus de procurori exista o categorie sociala aparte: politicienii cu rang inalt. Au inghitit in sec sa ajunga in Parlament. Au taiat frunza la caini ca sa ajunga deputati sau senatori. Au dintii tociti de atata inclestare politica. Limba li s-a strepezit de atata amar de asteptare. Ura politica duhneste a razbunare permanenta. O noua comisie pentru Ioana Basescu, o “reforma” politica, poate deteriora si mai mult mediu economic din Romania.

  N-o cunosc pe fiica presedintelui, dar, ceea ce fac senatorii acum se numeste comunism pur! Din partea mea, pot sa-l atace politic oricat pe Traian Basescu, insa metoda folosita acum loveste direct in sistemul bancar si in mediu privat, in special! Pentru multi antreprenori neimplicati politic, toti politicienii sunt “o apa si-un pamant”. M-as bucura insa daca sute de antreprenori romani ar lua credite de peste un million de euro lunar. Asta ar fi cea mai buna dovada ca economia Romaniei ar fi pe drumul cel bun. Din pacate, lucrurile stau exact pe dos.

  Pentru ca sunt un tanar antreprenor cu initiative, care nu a benficiat de nici macar un leu de la stat, propun infiintarea a inca trei comisii de ancheta. In paralel, pe langa anchetarea activitatii CEC, merita un efort in plus si anchetarea activitatii BNR, a tuturor romanilor care au luat credite si, mai ales, a celor care nu-si mai pot plati ratele la banci.

  Daca senatorii sunt atat de dornici de munca, ne vor da rapid raspunsul la cateva intrebari simple… De ce au atins creditele neperformante, la nivel national, cifra record de 21% si trendul este crescator? Cine e de vina ca poporul a luat credite fara acoperire? De ce nu-si mai pot plati 700.000 romanii ratele lunare la timp? Desigur, cauzele politice dambovitene sunt excluse! Nici vorba ca vreun politician aflat astazi la conducerea tarii sa aiba vreo vina in ultimii 23 de ani.

  Asa a ajuns destinul economic al Romaniei la mana clasei politice, ai neocomunistilor, ghidati de vechii comunisti. In aceasta privinta avem o tranzitie perfecta! Daca un turnator ordinar vrea sa dea un presedinte jos, e problema lor. Daca un prim-ministru socialist, vrea sa-si razbune mentorul ultracomunist, e tot problema lor. Daca pentru un credit luat de o persoana fizica, fie ea chiar si fiica lui Traian Basescu, se face o pseudoancheta pentru toata banca, implicand mediul bancar si statutul antreprenorului – persoana fizica, atunci e si problema mea, ca simplu antreprenor.

  Nu pot sa stau indiferent cand imi pasa de economia Romaniei. Imi pasa de afacerea mea si am obligatia sa incurajez orice initiativa privata din tara mea. Stiu, politicienilor, nu le pasa cate nopti nedormite inseamna un credit de rambursat. Nu le pasa cate sacrificii se fac pentru rambursarea lui. Nu ii intereseaza ca in Romania exista cele mai scumpe credite din Europa. Ei sunt politicieni si isi permit orice.

  Oameni simpli ca mine, care au refuzat inregimentarea politica, asteptau altceva de la clasa politica. Dar, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Grija permanenta a politicienilor este sa hraneasca electoratul care ii voteaza. De ce nu se face si o ancheta asupra modului cum a ajuns biserica cel mai mare holding din Romania? CEC si BOR (Biserica Ortodoxa Romana) sunt alimentate financiar de la aceeasi sursa: statul roman. Un motiv serios, perfect similar! Degeaba s-a fofilat vice-premierul Liviu Dragnea declarand ca “nu este de acord cu impozitarea credintei”. Biserica nu este numai credinta!

  Cand faci cele mai mari afaceri din Romania, cand esti cel mai mare dezvoltator imobiliar pe timp de criza, cand ai cel mai mare profit, cand primesti sute de miliarde de lei din bugetul statului anual, vorbim exclusiv de credinta sau de business in toata regula? Daca se doreste intradevar diminuarea marii evaziuni fiscala sa fie controlata si Biserica Ortodoxa Romana. Probabil, daca DNA sau SRI ar asculta si telefoanele preotilor s-ar cruci de ce informatii ar afla!

  Din pacate, credinta e folosita astazi ca materie prima de politicieni. E la fel de importanta ca petrolul, gazele, aurul, etc. Saracia poporului si greselile politicienilor a facut din Romania un stat de asistati. De aceea, Romania este inca un stat comunist. Singurul interes al majoritatii politicienilor romani este sa ramana langa ciolan, eliminandu-si competitorii. Cainele lui Pavlov este fenomenul stiintific care defineste perfect bucuria politicianului roman in fata puterii si a banului public.

  Pentru parlamentarii care nu au aflat inca, economia unei tari in dezvoltare si, eventual, civilizate, se bazeaza pe creditare. Desigur, politicienii nu prea stiu ce este un credit pentru ca au folosit alte metode de a se capitaliza. Poporul stie, vede si simte sacrificiile financiare pe propria piele! Romanii care au luat credite si au facut ca economia tarii sa se miste vad bataia de joc zilnica prin care politicienii au scos Romania de pe harta investitorilor straini, in ultimii 5 ani.

  Faceti cate anchete vreti, dar nu uitati sa va mai uitati si in oglinda, din cand in cand. Daca veti continua asa, antreprenorii au toate motivele sa creasca evaziunea fiscala. Cand nu veti mai avea bani la buget pentru salarii si pensii, sa nu va intoarceti fata spre mediu privat. Va fi prea tarziu. Investitorii romani si straini nu au nevoie de comisii de ancheta si razboaie politice continue. Au nevoie de solutii politice pentru a scoate tara din criza!
  http://www.zf.ro/opinii/anchetati-ne-pe-toti-11707121

 26. Dreapta fara candidat unic este precum CDR in 2000 intre Stolo si Mugur, cu castigator desigur atunci Iliescu si acum Cacarau, ca doar nu o sa voteze cu Ponta , poate doar dar daca nu va face ca in 2000 sa vina pentru dracul mai mic(asa credeau dlor in tampenia lor) si va sta acasa atunci desigur ca Ponta va fi alesul.
  Eu voi face ce spune Basescu caci cu certitudine el nu este cu KGBul in sensul dat de mine acestei sintagme.
  Si poate ca singura speranta pe care o vom avea in 2014 va fi: cu toti mafiotii , cu toti borfasii si nemernicii cu tot incompetentie dar nu si cu KGB. 🙂

 27. Cineva a scris ceva care ma face sa:
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 …………………………………………………………………………:) 🙂 🙂

  • Multumesc Silver,
   multumesc mult.
   Dar vad ca nu prea mai combati pe aici 🙂

 28. M-a amuzat azi baiatul lui C….rau, care vrea sa devina C….bun. 🙂
  Eu ma bucur oricand cineva vrea sa fie mai bun decat este.
  De ex cineva, azi persoana importanta, mi-a spus acum 22 de ani:
  Mai, am fost dar nu mai vreau sa fiu o lichelutza. Asa a si facut, s-a tinut de cuvant, caci a ajuns o lichea batrana

  Dar pe langa mistoul facut de antibasista familie Ponta, a inceput ll Antonescu,, eu inteleg si jegul politc care te face sa te acoperi pentru astfel de indrazneli, dar sa ceri demisia lui Basescu pe motiv ca a discutat public probleme personale, el si apoi un consilier, este o sinistra tampenie cand acestea au fost spuse ca raspuns la intrebarile presei provocata desigur dinspre aceiasi famiglie Ponta.
  Adica cum, bah baiatu lui c….mare , trebuiau sa raspunda cu no coment?
  Desigur ca dasteptul de paysan consilier pe agricultura putea fi mai retinut dar nimic nu-l impiedeca sa sfatuiasca in privat pe seful lui pe care-l consiliaza oficial si pe bani, intr-o problema in care asta il intreaba.
  Si aunci care o fi problema mai c….mica.?

  Dar si eu, basist fiind, spun ca-l votez pe asta c…micutz, daca asa voteaza si Basescu si daca intra in turul doi contra lui Ponta si din cauza nulitatii unei alte drepte, care Basescu, parca a citit ce am scris eu aici ieri pe la pranz, adica daca eforturile tuturor astora din dreapta si ale sustinatorilor lor cam tampitei si ale mercenarilor diversionisti ai lui Ponta sau Antonescu aparenti de asemenea sustinatori , este, sa faca si le reuseste, din dreapta pe care pretind ca o reprezinta si o sprijina, un teren viran pe care sa troneze statuia lor laudata de cativa neicanimeni. 🙂 🙂 🙂

 29. Am rezolvat Nu accepta denumirea lui Antonescu cu porecla lui tacsu c…rau scrisa complet. 🙂

 30. După ce otrepele Dan Tăpălagă şi Andreea Pora, brusc, au început să strige “jos Băsescu!” nah belea:
  ÎNCĂ O OTREAPĂ SOROŢISTĂ DIN GAŞACA MONICĂI MACOVEI SARE LA BEREGATA MARINARULUI!

  Hopaaaaaa Penelopaaaaaaaaaaaaaa …… Sabina Fati intoarce armele:


  În cei nouă ani de când conduce România, Traian Băsescu a părut că învaţă să fie deasupra combinaţiilor de interese în care se încurcă îndeobşte politicienii balcanici, mânaţi adesea mai mult de dorinţa de a avea decât de cea de a fi dedicaţi celor mulţi.

  Înconjurat de simpatia unor intelectuali cunoscuţi, în primii săi ani la Cotroceni, Traian Băsescu a lăsat impresia că se transformă ireversibil, din fostul primar care-şi dăduse singur o casă în centrul Bucureştiului, în liderul complex care ştie să se lupte cu mafia transpartinică, să-i demaşte pe securiştii regimului comunist, dar şi să construiască pe scheletele unui partid mic afiliat la Internaţionala Socialistă, la fel ca PSD, o formaţiune mare care să joace împotriva vechilor aliaţi ai comuniştilor europeni, de partea Partidului Popular European.

  La final de mandat, preşedintele vrea să redevină omul unidimensional, al propriului interes, la fel ca cei mai mulţi politicieni autohtoni care tind să se căpătuiască atunci când sunt la putere, de frică să nu piardă ocaziile cele mai favorabile. De ce n-a aşteptat Traian Băsescu să plece din funcţie înainte de a cumpăra 300 de hectare de teren agricol? De ce nu a negociat cu o bancă privată creditul de 1 milion de euro, luat pe numele fiicei sale? De ce, după ce a obţinut de la CEC banii care îl vor transforma într-un mare fermier, a încercat să-i conserve poziţia chiar şefului băncii de unde a luat creditul? S-a gândit, oare, că face trafic de influenţă atunci când l-a sunat pe ministrul Finanţelor pentru a pune o vorbă bună pentru preşedintele CEC?

  Dacă toate aceste întrebări – care ţin, poate, mai puţin de legalitate, dar care pun sub semnul întrebării moralitatea – sunt inutile pentru un lider crescut în cultura politicii dâmboviţene, tacticianul Traian Băsescu ar fi putut cel puţin să prevadă scandalul uriaş pe care îl fac acum adversarii lui şi anchetele în care va fi terfelit. Dar preşedintele îşi pierde tot mai mult intuiţia, una dintre marile sale calităţi politice, care l-a ajutat să joace roluri onorabile şi interesante nu doar în interior, ci şi în exterior. Calculele şi mişcările pe care le face în ultima perioadă ne arată un Băsescu la fel de sigur pe sine, cum era până acum, dar anesteziat şi incapabil să se raporteze la realitate.

  Preşedintele crede că în politică totul este permis, urmând sfaturile lui Machiavelli aşa cum le-au înţeles unii dintre consilierii săi, dar chiar şi cel mai cinic teoretician al politicii spune că un lider „nu trebuie să aibă toate însuşirile“, dar „trebuie neapărat să pară că le are“.

  Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi. De aceea lipsa lui de modestie s-ar putea să aibă costuri multiple, fiindcă, aşa cum constata pe propria-i piele cardinalul Richelieu (prim-ministru al Franţei, 1624-1642), „îngâmfarea este unul dintre marile vicii pe care le poate avea cineva în exerciţiul funcţiilor publice, iar dacă umilinţa nu îi este necesară celui menit să conducă statul, de modestie are în schimb nevoie, fiindcă fără modestie marile spirite îşi iubesc atât de mult propriile opinii încât le condamnă pe toate celelalte, deşi sunt mai bune, iar orgoliul constituţiei lor naturale, îmbinat cu autoritatea de care dispun, îi face să devină absolut insuportabili“ (Testament politic, I, VIII, 2).

  (I)moralitatea preşedintelui poate fi măsurată nu doar prin felul în care şi-a cumpărat pământ, dar şi prin felul în care şi-a implicat propria fiică într-un scandal de proporţii. (I)moralitatea lui se poate măsura, însă, şi în dezbinarea formaţiunilor „de dreapta“, în lupta îndreptată nu doar spre PSD, ci poate chiar mai mult împotriva PDL, cu scopul aproape declarat de a o aduce pe favorita sa, Elena Udrea, în fruntea democrat-liberalilor. (I)moralitatea lui Traian Băsescu ar putea avea legătură şi cu reabilitarea lui Crin Antonescu, pe care ar vrea să-l înveţe cum să câştige prezidenţialele, sau chiar cu acceptarea declaraţiei consilierului său politic, Sebastian Lăzăroiu, de a aspira spre modelul Putin printr-un eventual mandat de premier, ca şi cum democraţia nu înseamnă, printre altele, „alternarea la putere“. Mai are un an în care să se reabiliteze. Se gândeşte preşedintele la acest lucru?
  (Sabina Fathi)

  romanialibera.ro/opinii/editorial/basescu-despre-i-moralitatea-unui-presedinte-318478.html

  Ahhhhhhh cât îmi dori ca acum, în faţa mea, să se afle Traian Băsescu.
  SĂ-I CÂRPESC O PERECHE DE PALME!
  Să-i cârpesc o pereche de palme deoarece şi-a trădat adevăraţii susţinători şi s-a înhăitat cu libarca comunistă Monica Macovei!

 31. Sa “ma mai” rad vazand cum sobolanii sau sorecutii parasesc corabia .
  Acum ma refer la Sabina Fati.
  Nimic de mirare pentru mine. Roxana Iordache “monarhista si taranista” a facut-o demult.
  O sa mai vedem asta si cei care au tradat mai demult nu cred ca au vre-un motiv de bucurie decat sa vada cum se aduna la un loc jegurile politicii romanesti.
  🙂

  • dna Sabina Fati
   Findca mult timp te-am admirat (de altfel si pe tradatoarea Roxana Iordache am admirat-o candva), ma voi cobora si-ti voi raspunde.
   Spui:
   a) De ce n-a aşteptat Traian Băsescu să plece din funcţie înainte de a cumpăra 300 de hectare de teren agricol?

   Te faci ca nu stii sau doar te caci ca nu intelegi de ce .
   Citeste ce scrie dna Macovei sau mai bine ce-ti transcriu eu aici:

   “Ponta l-a amenintat pe presedintele Basescu cu fabricarea unor dosare penale dupa terminarea mandatului atunci cand a declarat ca “nu o sa mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justitiei, nu a mea. A avut imunitate in acesti 10 ani“.

   Acesta declaratie a dovedit inca o data ca pentru Romania Ponta vrea: 1) dictatura, adica toata lumea la cheremul lui Ponta, altfel se duce la inchisoare; 2) justitie sub control politic, adica non-justitie; 3) domnia legii inlocuita cu domnia faradelegii; 4) sugrumarea pietei libere de catre mafia de partid fara ca aceasta mafie sa fie anchetata sau condamnata .

   Ponta aplica modelul georgian si ucrainian după ieșirea de la putere a forțelor democratice pro-europene și pro-atlantiste din aceste doua tari. Ponta schimba directia Vest a Romaniei catre Est.”

   Asta ar trebui sa te preocupe deontoloaga Sabina Fati

   b) “De ce, după ce a obţinut de la CEC banii care îl vor transforma într-un mare fermier, a încercat să-i conserve poziţia chiar şefului băncii de unde a luat creditul? S-a gândit, oare, că face trafic de influenţă atunci când l-a sunat pe ministrul Finanţelor pentru a pune o vorbă bună pentru preşedintele CEC?”

   Presedintele a explicat ca a telefonat mult dupa ce s-a obtinut creditul si a avut un motiv obectiv (simpla minciuna a llui Chitoiu cu momentul cand a fost subat arata ca si asta este o diversiune tip A3 ) dar daca vrei sa te angajezi la A3 nu ai decat sa interpretezi astfel lucrurie si sa te faci ca nu stii ca statul adica noi pierdem vreo 300000 euro daca presedintele CEC este dat afara inainte de termen.

   c) Dna Fati dupa niste considerente de deontolog de doi bani sau platit sa scrie cum scrii matale mai reiei si tu diversiunile tip A3 care culmineaza cu cererea de demisie pe care o face Antonescu pe motiv de imoralitate si jignire a omului amarat din Romania.
   Ipocrizie de doi bani care te descalifica in meseria pe care pretinzi ca o practici

   Spui in acest sens:

   “Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi….
   Moralitatea preşedintelui poate fi măsurată nu doar prin felul în care şi-a cumpărat pământ, dar şi prin felul în care şi-a implicat propria fiică într-un scandal de proporţii.”

   Sabina! si tie ca si tuturor mercenarilor lui Voiculescu le repet datele reale si nu mistificarile voastre:

   1) In 7 noiembrie ac pe la pranz A3 anunta cumpararea de catre Ioana Basescu a 290 ha de pamant in jud Calarasi pentru ca sa revina cu tot felul de date ulterioare din care mahalageristic mai relevanta este implicarea consilierului prezidential Radulescu care recunoaste fara nici-un fel de complex ca a sfatuit-o pe Ioana Basescu la solicitarea acesteia cu privire la o astfel de investitie.

   Antena 3 in stilul caracteristic turbeaza si arunca cu noroi in presedinte, consilier si fiica acestuia si apoi constatand lipsa de efect a acestora si suparata ca diversiunea lui Rosca Stanescu nu a reusit, incearca in 11 noiembrie sa-l implice si pe procurorul Papici in acest caz, implicare dovedita ca fiind tendentioasa si deci calomnioasa de comunicatele procuraturii.

   Evident ca afacerea nu are nimic ilegal , pretul nu este unul de favoare si creditul este dat deasemeni in conditii de legalitate si nimic nu o impiedeca pe Ioana sa inceapa o afacere in care se va implica si Basescu in viitor. Altele multe sunt cazurile de coruptie si mafiotism de “famiglie ” care pe tine te lasa rece.

   2) Intamplarea devine insa de nivel politic cand PM Ponta in data de 13.11.2013 actioneaza astfel:

   “Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri ca parlamentarii PSD vor solicita infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze retrocedarile suspecte. Ancheta parlamentara vizeaza achizitionarea unui teren de catre fiica mai mare a presedintelui, Ioana Basescu si implicarea unor institutii ale statului  in acest caz, a anuntat Ponta. Decizia vine dupa ce, luni seara, Antena3 a prezentat un document potrivit caruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere.”

   Este evident ca Presedintele era obligat sa puna lucrurile la locul lor firesc si sa stopeze aceasta diversiune cum a facut spre durerea voastra si cu cea a lui SRS si in dupa amiaza zilei de 13.11. 2013 a facut o declaratie  de presa caci isi incepe declaratia astfel:

   “Vreau să am o reacţie, o să încerc să o fac cât se poate de scurtă, legată de ideile premierului plagiator, Victor-Viorel Ponta, cu privire la o comisie parlamentară.”

   In continuare lamureste lucrurile privitoare la acuzele care i s-au adus lui Papici si poti sa vezi in detaliu ce spune in comunicatul de presa
   (presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=14647&_PRID=search)

   Cat despre cumpararea propriuzisa de teren voi transcrie acum ce a spus dl Basescu pentru ca fiecare sa judece singur in ce fel s-a laudat si a sfidat presedintele pe romani:

   “Pentru corectă informare, însă, vă pot spune că în achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat nici măcar un leu cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului, cum de altfel s-a virat prin bancă de la CEC şi suma pe care fiica mea a luat-o credit. Plagiatorul Victor-Viorel Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri cum a văzut el în familia lui politică, pe la mătuşa Tamara, cu traista de plastic de 1 leu te duci la bancă şi depui jumătate de milion de euro – acesta e stilul lor. Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, este un om care respectă legea, ca şi mine, şi că orice plată prin bancă se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor – orice plată care depăşeşte 10.000 de euro. Deci, plata s-a făcut prin bancă, nu a existat niciun fel de sumă cash care să fi fost manipulată, manevrată sau înaintată de fiica mea. Totul este transparent şi conform legii. Îl mai văd pe Ponta că, în sfârşit, spune şi el ca mine: «Dumneavoastră» – şi se referă la ziaristul care îi pune întrebarea sau ziarista care îi pune întrebarea – «nu aţi fi putut lua un asemenea credit». Aşa este. V-am spus că nici eu, cu salariul de preşedinte al României, nu am putut să iau acest credit. Şi asta ar trebui să-i dea de gândit: dacă un notar, cu venituri rezonabile, abia a reuşit să ia acest credit pentru o achiziţie de terenuri agricole, cum le spunem românilor: «Cumpăraţi teren agricol, pentru că de la 1 ianuarie îl vor cumpăra străinii, care beneficiază de finanţări mult mai avantajoase de la băncile din zona euro? » La fel de chinuitor este şi pentru tinerii care apelează la credite pentru «Prima Casă». Timp de 30 de ani restituie creditul şi au venituri foarte mici. Deci, în locul prim-ministrului, m-aş gândi: cum îi ajut pe români să achiziţioneze terenuri agricole, când de la 1 ianuarie se liberalizează achiziţia de terenuri? Acestea erau comentariile. ”
   Atat a spus Presedintele din proprie initiativa despre achizitia respectiva ca sa distruga intoxicarea Antenist-USLista, si s-a referit la teren doar daca intrebarile ziaristilor l-au obligat repetand aceleasi lucruri eventual detaliindule la cererea presei.
   Ce ar fi trebuit sa faca Presedintele madame Fati?

   V-ati facut de ras profesia si pe dvs personal exact cum a facut la vremea ei si Roxana Iordache.

 32. Am urmarit adineauri discutia dnei Udrea cu reporterul Adevarului.
  Foarte buna , foarte buna si felicitari!

 33. IMPORTANT

  Din presa:

  “Potrivit unor informatii de ultima ora, EBA va demisiona din PDL si se va inscrie in Partidul Miscarea Populara atunci cind actele partidului vor fi in regula. EBA va fi sustinuta atit de tatal sau, Presedintele Romaniei, cit si de catre Elena Udrea, care la rindul sau va pleca din PDL.
  EBA va fi nr. 2 pe lista PMP si este optimista, sperind ca PMP sa obtina peste 10% la alegerile europarlamentare.”

  EBA face foarte bine dar nu stiu daca Elena Udrea ar trebui sa plece din PDL, caci daca dorim sa se uneasca dreapta trebuie sa mai ramana si aici persoane importante care sa participe efectiv la aceasta unire mai ales daca dl Emil Boc va fi in continuare favorizat de sondaje intrucat doar in jurul cuiva care nu este in prezent candidatul niciunei forte politice s-ar putea aduna cu totii caci orgoliul dat de competitie va putea fi lasat deoparte dar atunci :DOAR SONDAJELE VORBESTE cum spune si dna Udrea.. Iar pentru dl Boc trebuie sa fie din echipa dlui cate cineva in oricare din partidele de pe latura reala a dreptei .

 34. Despre ce inseamna sa nu pricepi nimic din politica

  Stire: Comentind recenta reevaluare a lui Crin de catre Basescu, Chiliman afirma ca ”Reevaluarea inseamna ca om rau pana ieri devine bun si invers. Asa peste noapte. Eu nu-l pot reevalua pe Antonescu.

  Eu:

  Si ce facem dle Chiliman daca si din vina ta si stii bine la ce ma refer si nu nega ca sunteti prosti facuti gramada,si increzuti pe deasupra ca pana nu esti si fudul… nu-i asa? vom avea de ales intre Ponta si Antonescu ? Nu mai tine sa facem ce am facut ai destepti deci si putin in 2000 cand nu ne-am prezentat la competitia masluita Iliescu-Vadim, caci daca stam acasa de data asta vom fi multi si se va alege Ponta.
  Deci Chilimane la ordin si spune daca Ponta este preferabil .
  Capiscii?
  PS Daca toti care nu aproba lovitura de stat si tot ce face acest USL vor intelege ce le-a spus atat de clar Basescu, respectiv ca doar unindu-se pot da ei un presedinte(oricare ar fi ala deci sondajele corecte sa vorbeasca) si daca nu atunci ata ete votati neaparat Antonescu(ca Base crede ca e preferabil asta si stie el ce stie, vorba Victoritei adevarata basista de pe acest blog si trebe sa-l urmam si e baiat destept ca si in vara trecuta a zis intai ca onoarea il obliga sa voteze si in final a spus ce trebuia:Romani nu treceti Prutul ci stat acasa la un spritz si la ce mai vreti voi numai la referendum sa nu mergeti, vreau sa stati acasa nu sa ma votati pe mine)

  Chilimane si daca tu atat ai inteles din ce a spus Basescu , adiica ca l-a revalorizat pe Antonescu scuza-ma dar esti prost facut gramada.
  PUNCT.
  De aia ca tine nu prea au ce cauta in politica caci aici conteza actiunea si nu “jocul ielelor.”

 35. Am 2 intrebari pentru Doamna Udrea:
  1. Ati spus o data ca nu ascultati sfaturile stilistilor….ar trebui sa va uitati cum se imbraca d-na Firea….ati avea mai mult de castigat
  2. Gresiti grav (cum ati gresit cu Prigoana la sefia Buc )…cand spuneti ca Tariceanu ar fi mai potrivit decat Antonescu….ati uitat ca Tariceanu este la al 5-lea divort ?….cam instabil psihic

  PS
  Scapati de Blaga de la sefia PDL-ului si veti castiga enorm…si dvs. si tara !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *