Grecia, apogeul socialismului populist

Am văzut că interviul din TABU i-a „înfierbântat” pe misoginii comentatori politici ai Antenelor şi ai Realităţilor (acum sunt două). Le recomand tuturor să încerce să treacă peste propriile lor umori şi tare sociale demne de cretacicul patriarhal. Ar face bine să se concentreze mai mult pe ce se întâmplă în jurul nostru şi să analizeze mai mult cum socialismul politic, căruia-i suflă-n vele, prăbuşeşte lumea economică.

Decizia guvernului socialist grec al lui Georgios Papandreou de a supune la referendum planul de austeritate asumat şi acceptat deja în discuţiile cu reprezentanţii ţărilor din UE, dar şi cu FMI, a dinamitat practic din nou liniştea din Zona Euro. După câteva zile în care bursele crescuseră, lovitura aplicată de politicienii greci a fost atât de puternică încât aproape că a anulat câştigurile din ultimele săptămâni.

Referendumul lui Papandreou este deopotrivă nepotrivit şi inutil. Nepotrivit, pentru că tu, ca politician, nu mai ai credibilitate în momentul în care ai stabilit deja cu factorii de decizie internaţionali care sunt condiţiile bail-out-ului. Inutil, pentru că este clar care va fi răspunsul cetăţenilor greci, care, evident, vor refuza măsurile de austeritate. Cred că în orice ţară din lume, un referendum care să fie direcţionat pe ideea reducerii taxelor, să spunem, s-ar bucura de un succes incontestabil.

Ceea ce face acum Papandreou este, din punctul meu de vedere, apogeul modelului socialist-asistenţial: şi atunci când ţi se oferă ajutor, tu vrei mai multe avantaje şi nu vrei să faci nimic în schimbul ajutorului primit. Dacă Zona Euro se va prăbuşi şi criza va avansa, toţi europenii trebuie să ţină minte din cauza cui se întâmplă asta. Le place sau nu să recunoască socialiştilor, dar modelul lor politic a înglodat Europa în această criză a datoriilor.

Populismul de care dau dovadă guvernanţii greci acum este rezultatul a cel puţin două decenii în care ei au creat statul asistenţial perfect. În Grecia, statul oferă avantaje cum nu există în altă ţară din Europa. Şi chiar dacă turismul, agricultura sau transporturile maritime sunt puternice, acestea nu acoperă nivelul actual de bani necesari întreţinerii calităţii vieţii. De la metroul din Atena care este gratuit, până la evaziunea fiscală cvasigeneralizată, statul este generos şi pasiv. În această vară, un taximetrist spunea că „problema este a politicienilor, ei sunt corupţi”, dar la sfârşit nu era capabil să dea bon fiscal şi nu avea nici măcar aparat de taxare. Pentru că asta face socialismul acesta: se insinuează în creierul fiecărui cetăţean şi potenţează ideea că statul trebuie să aibă grijă de tine, indiferent cât de bun sau de rău eşti, cât de mult munceşti sau cât de capabil te dovedeşti.

Sincer, sunt extrem de surprinsă de reacţia violentă a aşa-ziselor televiziuni de ştiri, care se revoltă acum împotriva politicii lui Papandreou. Până acum câteva săptămâni, îi dădeau exemplu pe protestatarii greci (în fapt, nişte huligani) şi le reproşau românilor că ei nu ştiu să „protesteze” – de parcă, în asemenea situaţii, violenţa este soluţia. Destul de mulţi jurnalişti îl lăudau pe Premierul grec, spunând despre el că le-a apărat interesele cetăţenilor săi. Chiar cu riscul de a nenoroci întreaga Europă, aş adăuga eu. Acum, când lumea întreagă se clatină din cauza populismului acestui vajnic reprezentant al socialismului doct, au trecut şi ei în tabăra victimelor, fără să precizeze laudele pe care mai ieri i le aduceau.

Ca să nu mai vorbesc de Victor Ponta. De altfel, am mai scris despre asta şi în această vară – anul trecut, pe atunci proaspăt ales şef la PSD şi co-preşedintele al Uniunii Socialiste, Ponta îl lăuda pe Papandreou, îl prezenta ca pe un exemplu de urmat de preşedinte de partid socialist. Când Preşedintele Băsescu vorbea despre eforturile de a evita „grecizarea” României, mulţi comentatori îl atacau şi râdeau, spunând cât de bine trăiesc grecii şi că „să ajungem ca ei ar fi un lucru minunat”. Oare aşa gândesc şi acum?

Mai spun o dată: Guvernul Boc, aşa atacat şi ţintă pentru campanii de presă cum a fost el, a evitat ca România să împărtăşească soarta Greciei. Asta arată curaj, determinare, dar şi o linie clară pe care am urmat-o – am avut un plan, altul decât împrumuturile continue şi care să nu mai poată fi acoperite. Le transmit un mesaj tuturor românilor: să se uite bine la Grecia , pentru că am putea fi în situaţia lor, dacă la putere ajung populiştii socialişti din USL. Nu există nicio diferenţă între „wannabe”-ul prim-ministru Ponta şi Georgios Papandreou. Ei nu ştiu decât să se împrumute, să le vândă oamenilor iluzia unui stat care poate să facă de toate pentru ei, iar atunci când îi ajunge falimentul să ceară de la alţii, mult mai responsabili, să-i salveze.

 

95 thoughts on “Grecia, apogeul socialismului populist

 1. ***Mulţumesc, doamna Udrea, acum am înţeles şi eu ce se întâmplă în Grecia şi din cauza cui.

  Un sfat sau o rugăminte, cum vreţi: ieşiţi pe tv-uri, Dvs sau domnul presedinte, pentru că aveţi darul şi răbdarea de a explica pe înţelesul celor mai puţin pregătiţi, şi spuneţi românilor, intr-un limbaj simplu, accesibil, ce se întâmplă în Grecia şi, mai ales, cine sunt vinovaţii. Si, evident, care vor fi consecinţele nesăbuinţei lor pentru Europa şi, implicit, pentru România.

  • ***ion adrian – de ce crezi tu că sunt jalnică? Nu am comentat nimic mai sus, decât mi-am exprimat o dorinţă, să iasă cineva pe tv-uri să explice ce se întâmplă. Cu ce am greşit?

 2. Ohooooooooooooooo,in sfirsit un articol cu adevarat pe gustul meu,mda acum imi place ,si astept ca de aici incolo sa ,Lucrati’ mai mult pe acest tarim atit de ,VIRGIN’ pe care dupa cum bine se vede,in afara de ,CONCURENTA DV. IN ALE FRUMUSETII ANDREEA PAUL VAS,ceilalti pedelisti fug ca dracul de tamie.
  In sfirsit ati avut o atitudine de veritabil om de drepta,care demonstreaza ca ,Intelege’NEVOILE SOCIETATII DAR SI A LUMII IN CARE TRAIM.
  Nu cred ca mai trebuie sa intind vorba prea mult,de aceea voi puncta pe un subiect aparent banal:
  ,mai baieti,voi astia ce tot bagati betisoare prijn gard incercind sa agitati spiritele,sa stricati linistea si asa fragila din PD-L,lasati dreakului clasamentele,topurile si intrebarile:
  care-i cea mai frumoasa?
  care-i cea mai nurlie politician?
  care-i etc………..
  Acest gen de subiecte,care vin din istoricul O.T.V.mie unul imi arata ca,ori sunt prosti gramada cei care tin mortis sa aduca in prim plan,IPOTETICE INVIDII FEMININE’ ori sunt rau voitori.
  Repet ce am spus de mai multe ori-MEMBRII DE PARTID INTRE EI NU TREBUIE SA SE IUBEASCA,ci doar sa lucreze intre ei,pt ca intr-un partid nu te aduc ,COMPATIBILITATILE FIZICE,ORI CELE SEXUALE,CU COMPATIBILITATEA IDEILOR,A DOCTRINELOR.
  Incercarea de transformare a blogului ,INTR-UN SOW PACATOS SUPER TABLOIZAT,cred eu ar trebui sanctionat,pt ca acolo in capul blogului scrie clar-blog politic,nu tabloid………..

 3. Am vazut si eu comentariile vis-a vis de pictorial ! Eu ca fotograf va felicit pentru initiativa. Imaginile sunt superbe, Majoritatea va afiseaza in ipostaze demne du un ministru mai putin cea cu Madona ipostaza de care nu cred ca era chiar asa mare nevoie.
  Va salut initiativa pentru a promova produsele romanesti ! Trebuie afisat pe produsele provenienta lor si pus un simbol national care sunt facute exclusiv din materiale de productie indigena si chiar ar trebui redus TVA-ul la aceste produse care se califica la titlul de produs romanesc in asa fel ajutat si motivat producatorii romani.

 4. Dna Udrea spune ca ” daca zona euro se va prabusi si criza va avansa , atunci europa va sti din cauza cui asa ceva s-a intamplat ” . Dar mai trebuie spus ca oamenii vor uita ce s-a intamplat din cauza Greciei . Eu as zice ca este mai important ce se va intampla in Romania . De exemplu azi , dupa un sondaj IMAS , se vede clar ca USL castiga in ellectorat 52% , pe cand PDL doar 17% . Iar alegerile parlamentare sunt la un an distanta si PDL nu are cum sa mai creasca , ba din contra . Eu am fost un sustinator al PDL-uliui de cativa ani , pana cand Traiana Basescu si multi alti politicieni PDL au jignit pe Regele Mihai . Atunci , in acea very day , am vazut prabusirea PDL-ului . Vad ca Traian Basescu , acum face bai de televiziune ( caci de multime nu se mai poate ) , dar aceste bai nu au nici-un effect in randul populatiei . Vad ca Dna Udrea alearga in toata tara pentru a eleva turismul , dar televiziunile si poporul , as zice , nu vad in dansa decat un turist imbracat ellegant care merge peste tot in tara , asa cum ar face orice turist . Asa cum se vorbeste , PDL este reprezentat din doua persoane , Traian Basescu si Dna Elena Udrea . Exista o adversitate enorma contra acestor doi , dar acesti doi niciodata nu au dat attentie la asa ceva . Se pare ca acum e prea tarziu . Cu numai 17% in popularitate , cu un an pana la alegeri , nu se va mai putea face nimic . Nu ar fi exclus ca dupa alegerile parlamentare viitoare , presedintele Traian Basescu sa fie suspendat . Acesti doi reprezentati ai USL , V. Ponta si Crin Antonescu vor associa de partea lor si Casa Regala , poate ca un fel de consultant , dar nu ar fi exclus sa inceapa proceduri de suspendare a lui Traian Basescu .

  • Adica nu aveai voie sa scrii asa ceva:
   “acum am înţeles şi eu ce se întâmplă în Grecia şi din cauza cui”
   decat daca….

  • Eroare de pozitionare; textul de la 02 Noiembrie 2011, 01:01 pm
   era un PS la cel ptr Silver de la 02 Noiembrie 2011, 12:59 pm

  • **’ion adrian – şi de ce nu? Crezi că mi-e ruşine să-mi arăt limitele.
   Hai să fim serioşi. Detest ipocrizia şi spoiala!
   De atâtea ori am cerut aici, pe blog, nişte lămuriri şi voi, ăştia care vă credeţi deştepţi, nu aţi fost capabili să le daţi. Nu putem străluci în toate domeniile.

  • Ai avut mereu lamuriri cu supramasura dar tu citesti numai ce vrei si numai cum vrea umoarea ta de moment. Asta este, dar tot imi esti draga. 🙂

 5. O nua betie cu APA CHIOARA-USELIMEA SE IMBATA CU SONDAJE PERIATE,MASLUITE SI CONTRAFACUTE-e treaba lor,dar pina una alta sa-si rezolve problema cu pedeapsa capitala,adica cum il executa pe mircea geaoana:
  pe scaunul electric?
  sau folosind o injectie letala?
  inteleg ca BATRINUL EDEC,CUCUVEAUA ION ILIESCU lucreaza la greu la aceasta problema,are termen pina pe 4 noiembrie,cind PROSTANACUL SE REINTOARCE IN TARA DIN VIZITA SURPRIZA
  Ce zici silver aquianti??????????

  • ***Zapa – s-au mai îmbătat âştia cu sondaje şi în 2009, şi ce au rezolvat, ce au obţinut. Jurnaliştii-vuvuzele îi plâng că au scăzut la 52 %, când, în realitate, nu au atins nici 50% vreodată.
   Cât de bine stau s-a văzut la parţialele din 19 aug.

  • Re ZAPA : Ma intrebi ce zic de ce ai scris mai sus . Nu stiu ce sa zic pentru ca nu inteleg ce legatura este intre inbatarea cu apa chiara de catre USL si executarea lui Mircea Geoana .

 6. Nu va suparati pe primatele din antene. Atata pot 😀 Neavand o meserie nestiind sa faca nimic, ce pretentii aveti? Crede cineva ca daca au costume ochelari si laptopuri sunt intelectuali? Inteligenti? Evoluati ca specie? 😀 Freud ar putea gasi si alte cauze pentru discutiile lor de schela, dar nu e cazul sa detaliem 😀 E treaba lor sa se acopere de penibil, ca doar o fac pe salarii pentru care altii muncesc ani intregi.
  Cat despre Papandreu, miscarea lui a fost total lipsita de fair-play. Si cu toate ca grecii tin toata Europa la foc mocnit, nimeni nu-i face cretini, puturosi, tigani, cersetori. hoti etc. Probabil ca serviciile stiu de ce a facut Papandreu miscarea asta.

 7. VOTATI usl UL si maine ROMANIA va deveni GRECIA !!!

  “Le capital est seulement le fruit du travail et il n’aurait jamais pu exister si le travail n’avait tout d’abord existé.”

  Abraham Lincoln
  Président des Etats-Unis

  ROMANII trebuie sa invete a munci si PRETUI MUNCA !!!
  Sugestia este valabila la intreaga NATIUNE inclusiv clasa politica !!!

  ORDINE si DISCIPLINA instalata in intreaga tara SALVEAZA ROMANIA de a fi urmatoarea dupa GRECIA !!!

  Romanii din strainatate doresc continuarea REFORMEI, Re ORGANIZAREA TERITORIALA SI VOTUL PRIN CORESPONDENTA sa fie reglate anul acesta !!!

  NU PIERDETI TIMPUL !!!

  Madame silvestar trebuie sa invete Franceza !!!

  • Să vină la mine c-o-nvăţ io!
   Să vezi ce Chiriţoaică straşnică scot din ea!
   🙂 🙂 🙂

  • In cazul greciei vina o poarta Franta si Germania, amice! Cat despre reforma……!? Niciodata tara romaneasca nu s-a putut conduce singura! daca romanii din diaspora vor reforma please come back in romania and live here for long tme si ve-ti suporta istetimea guvernantilor!

 8. @Elena Udrea: E posibil sa aveti dreptate. Romania, intr-adevar, la o comparatie atenta, sau nu, cu Grecia, nu se plaseaza pe aceeasi pozitie dezastruoasa. Si nu contest ca, in ciuda modului in care incerc sa analizez eu problema, nu pot sa gasesc o motivatie solida pentru care nu e asa. Poate e meritul lui Boc. O fi. Problema e ca guvernu’ luii Boc o fi reusit sa sustina Romania tocmai pentru ca a indatorat tara asta pana peste poate (si inca nu ne dam seama cat o sa avem de dat inapoi), iar conditia de viata a romanilor nu era atat de buna pe cat era a grecilor. Pe principiul asta e clar ca nu a fost nevoit (guvernul) sa indatoreze Romania chiar in asemenea hal pe cat a fost indatorata Grecia.
  Anyway. Eu imi aduc aminte cand domnu’ presedinte spunea ca nu vede nici o criza, iar criza l-a lovit in plin. De parca venise in stealth-mode la el.

  @Frank Zapa[King]: Esti de o ambiguitate colosala.

  @Radoart Oradea: Din cate am inteles eu, initiativa nu i-a apartinut. A acceptat o propunere. Anyway. Ce e asa de apreciat ? Ceea ce apreciezi tu e defapt profesionalismul fotografului care a participat la sedinta.

 9. Woaliuuuuuu muicăăăăăă, iaca d-asta-mi plac mie popii şi călugării!
  La nevoie şi la greu scot armamentu’ de sub sutană şi trag foc după foc!
  🙂 🙂 🙂
  Ah ce mă unge pe suflet noua linie!
  🙂 🙂 🙂

  Un singur comentariu referitor la postare:
  GREŢII E NIŞTE HAHALERE ŞI NIŞTE ŢEPARI!
  PORCĂRIA PE CARE VOR S-O FACĂ ACUM AU MAI FĂCUT-O PRIN ANII ’32 CÂND AU REFUZAT SĂ PLĂTEASCĂ DATORIILE ŞI AU STAT BINE MERSI ÎN INSOLVENŢĂ O GRĂMADĂ DE ANI!
  🙂 🙂 🙂

  • E totusi dreptul lor sa se declare faliti daca tot EU i-a ajutat in trecut cu sarg la asta.
   Cineva apropiat care a fost in Grecia acum 8 ani mi-a spus ca tot ce-i acolo este o excrocherie colosala, deci nu era necesara lupa ca sa vezi. Problema mea este nu ce fac grecii ce urmaresc cei care-i indruma pe calea asta, adica ce se vede in partea de sub apa a icebergului.

 10. Noi nu suntem misogini? …doar ca facem exact ceea ce tu ai spus sa facem ….adica sa ne uitam ce se intampla in jurul nostru ….
  Ideea ca colapsul economic … este creatia oamenilor exact ca tine Elena Udrea …..
  Misogin nu inseamna sa uram o singura femeie …
  Rusine sa va fie …

 11. Ai voie sa-ti arati limitele, dar fara a-ti arata neaparat si limba in exercitiul functiunii, desi de fapt esti libera si la asa ceva 🙂
  Dar am momente de tristete, cand cred ca asemenea demonstratii de servilism jignesc demnitatea celui care este pus in situatia sa le suporte si cine stie poate sa si multzumeasca pentru ele, daca asa ceva se asteapta de la el.

 12. Am avut colegi greci,au venit in Romania cu bocceaua in 52 si au plecat cu vagoanele in 83-84,au vanit tarani si au plecat ,ingineri,profesori,medici,maistrii ,etc.
  Sunt niste secaturi iar UE este un TURNUL BABEL,condus de un tigan unguresc(Sarkozy)si o nemtoaica din DDR.
  Daca romania avea asemenea dificultati credeti ca ieram ajutati?
  Dati afara din balamucul de UE.
  Si Romania sa initieze un nou CAER cu POLONIA,LETONIA,CEHIA,UNGARIA,LITUANIA,SLOVACIA,ESTONIA,MOLDOVA,UCRAINA,RUSIA,GEORGIA.
  Asa castigam mai mult economic si respect.
  Va rog sa vizitati blogul,
  cruciadapdl.blogspot,com

 13. “Guvernul Boc, […], a evitat ca România să împărtăşească soarta Greciei. […] am avut un plan, altul decât împrumuturile continue şi care să nu mai poată fi acoperite.”

  Imi pare rau, dar chiar asta a fost si este “planul” guvernului Boc – aceeasi austeritate care afecteaza cresterea economica intr-o masura suficienta incat imprumuturile continue, necesare acoperirii deficitului, sa capete o pondere din ce mai mare in PIB.

  Si cercul asta vicios va continua pana ajungem sa impartasim si noi soarta periferiei europene, iar ritmul in care creste(ti) datoria publica ne spune ca e o problema de doar cativa ani.

 14. – Realitatea tv a informat azi că preşedintele Obama s-a lăsat de fumat…
  Sic! E a treia sau a patra oară de vreo doi ani… Cine minte? Realitatea sau Obama?

  _ B1tv ne aminteşte că vineri preşedintele împlineşte nevinovata vârsta de 60 de ani – să ne trăiţi, domnule preşedinte! 😆 – şi că mâine i-a invitat, la un pahar de şampanie, pe parlamentarii PDL… Pentru că tot îi are ca invitaţi şi drept total de gazdă, să le tragă şi câte un par peste spinare amintindu-le, in acest fel, de ce au fost aleşi…

  • Iar l-am prins pe Barfitorul Sef Zevulache, urzind ca o baba senila, pe blog la cocosata si sleampata de Vass. Aia cu buzele subtiri inestetica per total, care se crede rivala doamnei Udrea.
   Nici la degetul mic nu-i ajunge bai tataie. Cititi va rog:
   :lol;

   ZeV says:
   November 2, 2011 at 9:07 am
   ..Fi sigur, bilbio !
   Ia priveste si in ograda altei doamne blonde, care, la randu-i, promoveaza femeia. Evident ca o face in spirit concurential, aruncandu-si ochii si pe la …vecine.
   Numai ca doamna cu pricina , spre deosebire de doamna Andreea Paul, intelege prin promovarea femeii, prezentarea unui pictorial cu ea insasi, in timp ce gazda acestui blog, insista pe competența femeii generice. Așa se intamplă când oglinjoara din dotare iti spune ca..mai exista o Alba ca Zapada. Auzind asta, văzu roșu în fața ochilor. De aici a rezultat culoarea rochiei din fotografie. Ca să ,,ia ochii ” altora de prin alte ogrăzi. ”

   Tot el, se plangea ca nu se discuta despre probleme importante! Cand colo el urzeste mai rau ca orice barfitoare cu state vechi.
   Rusine Zevulache, daca mai spui ca esti si barbat. Rusine!

  • ***Porto – “dragoste cu sila nu se poate”.
   E urât însă, că se dedă la asemenea mârşăvii. De asta şi voia să exerseze aici critica constructivă. Numai că peste mine nu se trece.
   Bine, ha să punem capăt acestei discuţii care nu face bine nimănui.
   Oricum, eu ţin să-ţi mulţumesc că nu l-ai dezvăluit prin provocările voit practicate.

  • ***Porto – ştii doar că noi, femeile, suntem rele, invidioase, bârfitoare, intr-o teribilă şi încleştata competiţie de care pe care, pentru că aşa am fost clădite şi, dacă spusele lui ZeV ar fi venit de la o femeie, chiar nu mi-ar fi păsat.
   Dar, iată un exemplu că bărbaţii sunt mai periculoşi decât femeile.
   Păcat!

  • Şi i-am mai dat un răspuns lui Ion care era tercare va apărea puţin mai târziu:

   diaconu Eusebiu says:
   Your comment is awaiting moderation.
   November 2, 2011 at 9:20 pm

   Ce-i atâta de mirare?
   Ce atâta întrebare?
   Am o capră!
   Vreau s-o vând.
   Ieri m-am dus cu ea în târg.
   Am strigat în gura mare:
   CAPRA MEA E O FRUMOASĂ!
   CAPRA MEA E CEA MAI TARE!

   Dar amicul meu bolund
   Apărând la o fereastră
   S-a pus aprig pe zbierat:
   BA A MEA E MAI FRUMOASĂ!

   Adicălea mai pe româneşte spus bre Ioane, pe amicul nostru comun de acum încolo nu-l mai cheamă ZeV!
   Îl cheamă: “Ba capra mea e mai frumosă”!

   Pam-pam.
   😀 😀 😀

  • Regiunea Centru – din cele citite şi auzite, tind să cred că grecii sunt nişte escroci, nişte profitori.

  • Silverstar, stai asa ca n-am spsus tot. Si pe tine te ataca rau la raspopit. N-ma dat copy din respect pentru tine.

   Oricum, am vrut sa arat o fata pe care si-o ascundea foarte bine printre frazele lungi propagandistice din postarile lui.
   El, este doar un individ istet, platit sa faca ce face.
   A facut, dar n-o sa mai faca. Ori este corect, ori sa joace la alta “casa”.
   Aici ne chinuim sa starpim gandacii.
   Sunt destui la rtv si antene. Ajunge fratilor!
   Haideti sa mai si sustinem un om care munceste si se zbate printre d’astia ca Zevulache!

  • ***Porto – abţine-te, te rog. Îl ştiu de ce este în stare. Şi aici m-a ignit de multe ori. Hai să urmăm îndemnul tău: Haideti sa mai si sustinem un om care munceste si se zbate… că de asta venim aici, nu?

 15. “Fratilor” PDL e tare…Oameni ca astia conduc bine o tara…eu na-m vazut oameni care sa munceasca si sa nu aiba strictu necesar si asai si in
  Germania oameni care muncesc au cei care nu muncesc nau E SIMPLU!!!!

  Dar nu pot sa va laud aveti si mari greseli navem spitale nu avem starzi nu siguranta…. cand mergi la politie scrii declaratia si ei o pun intro cutie poate cand se plictiseste o zi de poker si o rezolva….

  In incheiere vreau so laud pe Doamna Udrea ce a facut cu turismu e foarte bine dsar se paote si mai bine:)

 16. Si un PS referitor la firul anterior si la acel pictorial foarte reusit facut de TABU :
  Spune Sebi referinduse la ELAN ca are un singur defect si anume ca Maninca carne de PORC.
  Sper ca in acest caz sa-l haleasca si pe dl Mazare nu pentruca acesta face, chiulind de la sedinta de partid PSD, dupa propria declaratie, mult mai neinsemnata decat fotografiile pentru Playboy impreuna cu modele nude carora Realitatea TV le-a imbracat sanii dezgoliti intrun voal semitransparent, Mazare fiind totusi imbracat, ci pentru faptul ca in cateva randuri a insultat-o grobian pe doamna Udrea, odata la radio Realitatea unde imediat am intervenit pe post facandu-l magar , cat si la RTV, si asta in prezenta unui coleg de partid al dnei, parca un galatean, un senator santajat de post cu afaceri de familie si care lash fiind, nici nu a cracnit in frontul emisiunii, lasandu-l pe Mazare sa-o insulte nestingherit si asta cu aprobarea moderatoarei si in absenta dnei(cred ca acel cacacios se cheama Necula si e senator de Galati).
  PS. Iar RTV-Elan-Jidan ca rimeaza, nu se dezminte si alatura si amesteca deliberat scenariul cinematografic realizat cu gust artistic de dna Udrea in pictorialul Tabu de aceasta actiune de trei parale a respectivului maidanez in asa fel incat cei mai neatenti pot ajunge sa creada, cand maine diversi agenti provocatori ai USL prin tramvai sau autobuz vor spune ca au vazut-o pe EU pozand in costumul Evei alaturi de RM.
  Pai sa nu le FMC la toti nenorocitii astia?

 17. Doamna ministru,

  felicitari pentru excelentul articol.
  astept cu interes alte luari de pozitie pe politicile U.E.
  scrieti mai mult,ca scrieti bine.

  cu respect,

  • În prima parte a articolului, autorul atinge un punct fără însă să insiste asupra lui, ceva cam la fel cu ce am spus şi eu aici, pe blog, zilele trecute, referitor la acest FMI care mie nu mi se pare deloc bine intenţionat: şi-anume uşurinţa cu care se lasă minţit deşi ştie exact ce se întâmplă în ţara pe care o controlează după ce a creditat-o, şi largheţea cu care continuă să pompeze bani, cu împrumut, desigur, ca un veritabil cămătar care-şi cunoaşte bine interesele.
   Să admitem că Grecia dă faliment, da? Primul lucru ar fi că bugetarii şi pensionarii nu mai primesc plăţile lunare. Apoi?
   Ce mai urmează?
   Să nu creadă cineva că eu iau apărarea Greciei, nu… Ferească Dumnezeu că, din câte văd, răul ne paşte şi pe noi…

 18. Sinteti minunata!Ma bucur sa vad asemenea pictorial,felicitari celui care a avut ideea sa va abordeze!

 19. Breakink News: FMI permite Guvernului sa indexeze pensiile si salariile, in 2012
  Sursa: ziare.com

  Să nu ne amăgim: indexarea se duce pe impozite si contribuţii la sănătate – deci înapoi la stat – şi noi facem frigul în casă, uitându-ne cu jind la calorifere…

 20. Sebi,
  Ref la capra ce sa zic adevarul ca eu l-am botezat pe Zaharescu Valeriu, ZeV , inspirat de un science fiction si iarasi tot adevarat este ca am o prioritate de nediscutat in remarcarea caprei pe care azi ZeV si-a insusit-o.
  Dar eu in virtul nu sunt gelos(de fapt nici in real) si sunt de acord cu posesiune partajata si la capre si la febleti si la toate cele, asa ca daca vrei sa-i schimbi diminutivul liber la inventica. 🙂
  Oricum sper sa nu dorim si moartea caprei vecinului. 🙂

  • ***ion adrian scrie Oricum sper sa nu dorim si moartea caprei vecinului.
   Ioane, regula s-a schimbat. Acum, să moară vecinul şi să-i rămână capra. 😮

  • Silver,
   Asa da, imi place si mie 🙂
   Dar cu o corectie: “si sa ne ramana capra” ca intotdeauna la jefuit si la crima romanasii se asociaza in haita , prima din istorie fiind haita mioritica.

 21. A propos de GRECIA,

  Arde casa si facem consiliul de familie pentru a chema pompieri, asa si Grecii, arde statul si se intreaba daca trebuie sa cheme POMPIERII ?

  Iata ce gandesc socialisti care nu se responsabilizeaza si i-au otage NATIUNEA.

  ATENTIE ce faceti cu TUMOAREA CANCERIGENA usl ISTA, pONTA si aNTONESCU !!!

  Sa fim mandri de RESPONSABILITATEA Masurilor luate de Presedintele ROMANIEI si aplicate de Cabinetul Domnului Emil BOC !!!

  BRAVO si continuati, nu va intimidati de acesti IRESPONSABILI care vand ILUZII, antonescu & ponta !!!

 22. Vorbeam in mesajele precedente ca ROMANII trebuie sa invete sa MUNCEASCA si sa-si aprecieze MUNCA.

  Aceasta nu inseamna ca ROMANII sunt LENESI din contra sunt foarte harnici dar prost obisnuiti.

  Iata Elvetienii produc CAVIARUL,

  Le caviar est désormais aussi produit en Suisse. Une entreprise de l’Oberland bernois a présenté mercredi soir à Zurich la spécialité de luxe qu’elle produit depuis peu en quatre variétés de manière artisanale à Frutigen. Les oeufs d’esturgeons sont issus d’un élevage en eau alpine.
  Si les 35’000 esturgeons vivant dans l’aquaculture de la Maison tropicale de Frutigen viennent de Sibérie, l’eau chaude qui leur sert d’élément naturel sort des profondeurs du Lötschberg. Sa température est maintenue grâce au climat ambiant particulier.

  Lancé en 2005, l’élevage permet à présent de déguster du caviar sans agents conservateurs, indique la société productrice Oona. Salés selon la méthode traditionnelle, quatre types de qualité sont proposés au consommateur. Leur prix varie de 130 à 1530 francs le bocal, selon la qualité et la quantité contenue (30, 50, 125 ou 150 grammes).

  La variété la plus chère développe un goût intense. Sélectionnée notamment selon sa couleur, elle est composée d’oeufs tendres de 2,6 millimètres au moins et constitue 5% de la production. Les autres sortes sont plus perlées et présentent une couleur, un goût et une dose de salaison différents.

  La Maison tropicale de Frutigen emploie 80 personnes. Son effectif d’esturgeons passera à 60’000 l’an prochain.

  MULT SUCCES SI LA MUNCA !!!

  • si dupa bunul obicei insusit ad-hoc,
   im raspund singur cu cea mai mare placere 😉 :
   PDL este in acest moment in degringolada identitara si organizatorica.
   e un partid semielitist,dar pe o parte gregar si in INDECISA INTENTIE de reformare,ceea ce nu e rau,life is long,so,
   pentru ca e singura alternativa actuala spre a indrepta tara noastra pe drumul european,pe care noi inca doar il dorim la modul strict material,
   PDL ar trebui sa se reformeze in primul rand pentru cei ce cred in viitor,si in al n-spelea rand pentru cei ce spera o trambulina inspre aranjarea coafurii lor viitoare.
   PDL are nevoie de o rebranduire,are dreptate ziaristul,subliminal.
   acest articol este dovada cea mai clara ca sustinatorii vostri nu-si pierd timpul aiurea.aveti grija de ei(noi).ca tot in aceeasi oala ne coacem.
   heyo.

 23. Bună dimineţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Sotia mea este o ticaloasa.
  – Pai divorteaza!
  – Nu pot. Mi-a salvat viata.
  – Cum?
  – Mi-a pus arma la frunte si mi-a spus: sau te casatoresti cu mine, sau te impusc!

 24. Pentru Numele lui Dumnezeu, nu mai spuneti ca e metroul gratis in Atena. TOATA LUMEA are abonament, isi fac abonament anual, acesta este simplul motiv pentru care n uii vedeti cumparand bilete.
  Este incedibil, cum totul a pornit de la un ziarist britanic, care habar nu avea ce scie.
  Deci, metroul nu este gratis, chiar costa foarte mult EUR 45 / luna si da, sunt si controale.

 25. “Mai spun o dată: Guvernul Boc, aşa atacat şi ţintă pentru campanii de presă cum a fost el, a evitat ca România să împărtăşească soarta Greciei.”

  Ar fi fost de preferat ca Romania sa impartaseasca “soarta” Greciei!Din pacate la noi in tara,guvernantii(printre care va numarati si dumneavoastra) au coloana vertebrala facuta din ciunga sau din gumilastic!
  P.S.Stiti de ce vor grecii referendumul prin decembrie?Pentru ca pana atunci mai au o luna de plaja!

 26. Daca facem apel la memorie putem face o analogie cu La marquise de Pompadour.

  Ambele sunt favorabile la dezvoltari de constructii, arta, incurajeaza artisti si sportivi.

  Similitudinea totala, gandesc NATIUNE si nu partid sau ideologie, aceasta este foarte important

 27. Prezent, joi, la Reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei de la Ministerul Justiţiei, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa magistraţilor. În acelaşi timp, şeful statului a ţinut să trimită un mesaj legat de respectarea echilibrului constituţional între puterile statului.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/basescu-ataca-judecatorii-de-unde-credeti-ca-vom-scoate-9-miliarde-de-lei_883793.html#ixzz1cdHLrTpC

 28. Buna dimineata,frumoase fotografii si extrem de realista postarea. Grecia este exemplul politicii populiste iresponsabile,in permanenta campanie electorala.Deja imi imaginez ce vor servi politicienii grecilor.Noi am facut tot posibilul da va salvam,dar voi-alegatorii-ati spus NU.Daca ne veti alege,vom incerca sa reparam ce ati stricat voi…Insasi ideea referendumului ar fi trebuit respinsa de o societate civila greaca sanatoasa.E o incercare parsiva a clasei politice din Grecia de a plasa pe umerii poporului impotenta lor politico-fiscala.Tragedia nu este ca politicienii sunt atat de ”destepti”sa faca asta,ci faptul ca populatia nu vede aceasta manipulare grosolana.Nu stiu ce ma dezgusta mai mult: ideea referendumului,dupa toate desfasurarile de forta a intregii europe pentru a salva niste oameni victime ale unor politici negandite,sau manipularea de catre politicieni unei populatii vulnerabile.USL ,aveti dreptate,este indeajuns de parsiv si de doritor de monopol politico-social incat sa incerce un model similar si la noi.Dupa care s-ar spala pe maini fara sa clipeasca…

 29. Apropo’ din ca strategie face parte Mircea Geoana-Mihaela dragostea mea renascut parca de nicaieri exact pe platourile din strainatate… ?

  • Din nici-o strategie!
   Face parte dintr-o serie de filme.
   Filmele cu proşti!

   Doamna Ministru, rog a binevoi să mă sfătuiţi şi pe mine într-o problemă personală (menţionez că am încercat şi cu vrăji şi cu voo-doo şi cu blesteme, dar nu s-a întâmplat nimic) :
   – Credeţi că dacă-i iau lui Liviu Negoiţă bodyguardul de un picior şi-i dau vreo două-n cap cu el, va mai îndrăzni să oprească în fiecare săptămână utilităţile-n cartier (apă caldă, apă rece, telefon, energie electrică, Net, gaze, cablu)?
   Observaţi?
   Dacă le număraţi sunt 7 utilităţi.
   Adică câte una în fiecare zi a săptămânii!

   PS Şi nu că aş vrea să fiu răutăcios! Dar mai am o Dilemă! Veche!
   CUM SE FACE CĂ BARTAI MINISTRU STĂ ÎNTR-O LOCUINŢĂ NORMALĂ ÎN TIMP CE UN PRIMAR ŞI-A “TRAS” BARTAI DOMENIUL CU BARTAI VILOIU’ FIX PE MALUL BĂLŢII?
   CUM SE FACE CĂ PRESA NOASTRĂ DEONTOLOAGĂ ÎN TIMP CE TOATĂ ZIUA DĂ LA GIOALE MINISTRULUI, TACE PRECUM MEALCA CÂND VINE VORBA DE PRIMAR!
   Oare să fi vorba de lanţul slăbiciunilor?
   Adică ceva de genul:
   Domnul LN este prieten cu domnul SI care este coleg de “serviciu” cu doamna MM care la rândul ei este prietenă cu jurnalistul DT…
   Hmmmmm ce ţi-e şi cu deontologia asta dom’le!
   🙂 🙂 🙂

 30. ,DE CE ATI RENUNTAT LA FELIX TATARU’???????????????????????????

  Probabil multora acest nume nu le spune mai nimik pt ca nu este un individ de prima linie ,nu apare in talk-sow-ri,nu da decit rar interviuri si in general este o prezenta foarte discreta in media.
  Si asa si trebuie sa fie,pt ca acest domn este o minte,o minte stralucita de strateg adaptat perfect sec 21,care stie si intelege ce inseamna noua tehnologie,dar mai ales cita ,FORTA’poate avea INTERNETUL-aceasta minune de care toate persoanele PUBLICE SE TEM,INCEPIND CU POLITICIENI SI LA MICA DISTANTA URMATI DE JURNALISTI,si evident-VEDETELE,DE CARON SI SILICOANE CARE NE SUNT BAGATE PE GIT SEARA DE SEARA INCEPIND CU O.T.V.,si terminind cu antenele TURNATORULUI FELIX ATIT DE INDRAGOSTIT DE SCANDALURI.
  In urma cu doua zile,la EUSEBIU DIACONU,scriam ceva despre comunicare,despre cit de importanta este comunicarea,si faptul ca PD-L,prin oamenii pe care ii foloseste acum,in comunicare ,ESTE VARZA’
  Iata un exemplu-MIRCEA TOADER-acest domn DEPUTAT-are fata si alura incasatorului perfect,care dupa fiecare emisiune la care participa,ramine lat,plin de singe ,urmare a macelului la care este supus,datorita neputintelor sale.
  Sa fiu bine inteles,poate omul are alte tal;ente,alte abilitati,dar cele pe care trebuie sa le aiba,UN PURTATOR DE MESAJ UN VECTOR DE IMAGINE,acestui domn ii lipsesc cu desavirsire.
  Acum voi sarii de la una la alta,si va intreb si va reamintesc,va aduceti aminte ce vioi erau ,POSTACII PEDELISTI IN 2007-2008-2009??????????
  Va mai amintiti ce razboie,ELECTRONICE’se dadeau in VIRTUAL??????????
  Ei in vremea respectiva,dl FELIX TATARU cu firma sa se ocupa de COMUNICARE PE TOT CE INSEAMNA MEDIA,DE LA SUPORTUL DE HIRTIE PINA LA INTERNET.
  Uitati-va cum arata acuma,jalnic,deplorabil-cu poza insingeratului mircea toader,AGATATA DE REVERUL PD-L.
  De ce s-a ajuns aici,nu stiu,cum nu stiu care au fost motivele care au dus la racirea unei colaborari-CARE ATENTIE,A SCOS PARTIDUL DIN ZONA DE 13 % VOTURI,SI LA DUS LA PESTE 30%.
  Iar astazi,probabil undeva la 20%-asa ca nu ma sfiesc sa va intreb,PEDELISTILOR,cred ca ar fi cazul sa ne spuneti ca intentionati sa intrati in opozitie,pt ca nu-i asa,in opozitie,poti reforma partidul si de ce nu-POTI APLICA CODUL DE ETICA………..
  Dar daca aveti asemenea intentii,deci daca e ,TRADARE’eu zic ca ar fi bine sa stim si noi.

  • Tătaru este mănă-n mână (pe sub masă) cu Săftoaica!
   Am văzut eu un foto cu ei la un restaurant!
   Hihihihi……

 31. De ce e suparata ANDREEA PORA’????????????????????????????????????

  Nu-mi voi ascunde simpatia pe care o am fata de aceasta jurnalista care de multe ori s-a dovedit a fi o adevarata luptatoare in beneficiul PD-L.,aparindu-l luptind la baioneta pt a explica si apara de multe ori erorile pe care guvernul dar mai ales partidul le-a facut.
  Numai ca in ultima vreme,cam de pe la inceputul anului,doamna Pora,a suferit o usoara metamorfoza si a cam intors spatele-PARTIDULUI,laasindu-l in voia sortii,manifestind o dezamagire pe fata ,fata de partid ,dar mai ales fata de unii din liderii sai.
  Nu voi incerca acum explicatii pt ,RAZGINDIREA ‘doamnei PORA,le intuiesc,voi spune doar ca aseara,intr-o emisiune televizata doamna PORA, a vorbit in termeni duri,despre PICTORIALUL,DIN REVISTA TABU…
  Nu comentez nici de bine nici de rau,acest lucru,comentez insa altceva,PREA MULTI INTELECTUALI ,in ultimul an au TRADAT PD-L,si sigur ca sunt explicatii,dar cred eu,ca conducerea partidului ar trebui sa fie mult mai atent,sa iasa din amortirea in care se gaseste-SI SA-SI CULTIVE VOCILE-pt ca altfel,in 2012,se vor trezi-orfani si……………..

  • Franky

   Eh,muierile oricat de obiective ar fi,tot mai sunt muscate de viermele invidiei uneori… 😉 Frumusetea unei femei incanta ochiul barbatilor si strange inimca femeilor 🙂 ))) Doamna Udrea mereu va fi urata de femeile din politica romaneasca sau din presa,pentru ca la noi inca nu exista cultura de a fi judecat dupa ce ai in cap,nu dupa cum arati. Ori sa nu uitam ca Andreea Pora,pe care o simpatizez este si ea femeie… 😉

  • Franky am scris ceva pentru tine dar dispare mereu… e ceva legat de Pora si invidia feminina… 😉

  • NG,
   Si intre noi asa colocvial: si nu o da inteligenta afara din casa…:)

 32. Am vazut pe Relitateatv declaratia lui Crin Antonescu cum ca niste pictoriale cu Elena Udrea face ca lumea din exterior sa creada ca Romania este o tara bannaniera . Inexact . Dna Sarah Palin , guvernatoarea statului Alaska e attrasa de showbizz atat de mult incat chiar si danseaza la showri , ceva ce politicienii nu prea fac . Si cu toate astea , a fost selectata candidat la vicepresidentia US , cu J. McCain ca runnermate . Iar US nu este nu este o tara bananiera . Cum poate Romania sa fie o tara banananiea , tara care a produs pe plan mondial pe Brancusi , Eugen Ionescu , Mircea Elliade , Cioran si altii cunoscuti in toata lumea ,si lista merge in jos ? . Prin acele pictoriale , mai ales cel prin care tine globul in spate , este o creatie interesanta care cred ca chiar attrage atetentia in afara Romaniei , mai ales ca Dna Udrea este un politician cunoscut destul de mult . Si ce e rau in asta ?. Sa ne intelegem , pictorialul Dnei Udrea nu are nimic deaface cu operele de creatie ale celor sus mentionati . In ziua de azi femeile attrag mai multa attentie atunci cand ies din annonimat . Am observat ca lui Crin Antonesu i este teama ca Dna Udrea poate -i vine ideia sa candideze la presedintia Romaniei . Cred ca a avut o reactie firescs care trebuie luata in consideratie . Ba chiar imi vine sa cred ca ar fi ceva deosebit si extrem de interesant daca Dna Udrea ar candida la presedintia Romaniei ? Pictorialul unde dansa tine in sapte globul , se poate extinde la ideia : dece nu ar tine in spate Romania ? Dna Udrea are in spate, la ora actuala , un capital politic mai mare ca orice politician din toate partidele politice . Si atunci de ce sa nu puna la lucru acest capitl ? Simplu sa anunte de pe acum ca va participa la candidatura pentru presedintia Romaniei . O sa vedeti ca apele o sa inceapa sa intre in valtoare , adica ceva va incepe sa se rascoleasca cu privire la viitorul politic al Romaniei . Numai in acest fel presedintele Basescu va incepe sa descreasca , si chiar si Boc , dar va creste Dna Udrea si PDL . Daca vor fi unii dela PDL care o vor critica pentru o asemenea intentie , cu atat mai bine pentru PDL si pentru Dna Udrea . Si daca USL o vor critica sau vor face glume proaste pentru ca candideaza, cu atat mai bine pentru dansa si PDL . Am spus de atatea ori opinia mea , ca T. Basescu si chiar Boc , trage PDL-ul in jos , pentru ca nu au popularitate . Or Dna Udrea , candidad la presedintie , in perceptia ellectoratului , Basescu si Boc nu mai sunt de interes . Si facand asta , Dna Elena Udrea nu are nimic de pierdut , ba din contra . Unii spun ca Dna Udrea nu ar avea sansa sa castige alegerile presidentiale pentru ca nu are simpatia ellectoratului . Asa spun unii , dar UNUL a spus ca ” piatra aruncata de zidar , a ajuns sa fie pusa in varful piramidei “

 33. Observ cu tristete ca in ultima vreme,prin intermediul unor trompete de-a dreptul cretine,PD-L se autosaboteaza,se autodevoreaza,intr-un ritm care te poate duce cu gindul ca PD-L,si-ar dori ca in preajma alegerilor sa fie un cimp de lupta unde in picioare sa mai fie vre-o doi trei lideri de partid sprijiniti pe scutierii lor,trompetelele pe care astazi ii vedem si-i citim si vedem cit de vehementi si galagiosi sunt.
  Ca intotdeauna incerc sa merg la cauza si nu l-a efect,si atunci incerc sa caut motivul care a bagat ,DIHOINIA IN PD-L, si intotdeauna cind vrei sa dai de cauza-TREBUIE SA URMARESTI DRUMUL BANILOR pt ca asa iti poti da seama cine sunt NEMULTUMITII SI CINE CEI CARE RINJESC CU FETELE SATISFACUTE SI PORTOFELELE PLINE GROASE SI DOLDORA DE BANI.
  Pina ce tripleta B.V.B.a avut acces la resurse in guvern se simtea doar ca ar putea fi tensiune,dar imediat ce TRIPLETA,a zburat din guvern,I S-A REFUZAT FELIA DE TORT, a inceput un razboi fratricid singeros care risca sa duca la pierzanie partidul.
  Degeaba tineri inteligenti,capabili si scoliti,cheama la coagularea dreptei,cheama la formarea unei miscari populare,degeaba oameni integrii care stau pe margine si observa,spun vorbe grele la adresa ,TABERELOR AFLATE IN RAZBOI SI-I AVERTIZEAZA,taberele isi continua lucrarea bezmetica ,care te duce cu gindul la schizofrenie si paranoia,dar mai ales te impinge sa crezi ca PD-L TINE MORTIS SA DEVINA O SECTA SINUCIGASA ,care vrea sa ofere un spectacol de grup,despre cum se poate autodistruge un partid.
  Indivizi precum pitbultii turbati se arunca asupra unor lideri PD-L,ii talasesc,prin noroi,le confectioneaza BIOGRAFII MIROBOLANTE,se dau sustinatorii altor lideri ,toate astea ducind la un razboi fratricid din care se pare nimeni nu va iesi invingator.
  Sigur,intrebarea este de ce cei care au lesa si-i tin in lesa pe acesti pitbuli-NU LE PUN BOTNITA ,NU-I CASTREAZA ,CA O PRIMA MASURA INAINTEA EUTANASIERII,masura de igienizare si insanatosire…………

  • Franky

   Botnita nu este o solutie,nu pentru un partid democrat.cred ca dialogul intra partidic este problema.Cred ca maturitatea unui partid si soliditatea lui consta exact in modul in care stie sa isi rezolve problemele interne astfel incat fie sa nu duca la dizolvarea lui ,fie sa nu o faca in public.Ma gandesc insal a cat de maturi politic sunt cei ce fac asfel de jocuri,pentru ca este in detrimentul electoral al tuturor.Asta daca nu aplica dictonul: dupa mine potopul…Stii care este tragedia? Nu ca cei ce sunt in spatele acestor manevre,le fac,ci ca gasesc naivi sau slugarnici care s-o faca in numele lor.Lupta pentru putere este perena,nu va disparea doar pentru ca idealismul politic suna atat de frumos…

  • Băi Frank, tu iar baţi câmpii?
   Iar umbli după potcoave de iepe bătrâne prin livadă!
   Tu nu vezi că nechează pe bloguri?
   Tu ai citit neruşinata aia de scrisoare deschisă pe care i-a băgat-o sub nas ministrului de la Justiţie?
   Păi tanti asta de se dă mare reformistă a uitat ce dezastru a făcut cât a fost la justiţie?
   ATÂT TIMP CÂT MONICA MACOVEI GHERGHESCU NU VA FI DATĂ AFARĂ DIN PARTID, PDL NU VE REUŞI SĂ-ŞI REFACĂ UNITATEA INTERNĂ!
   BĂGAŢI BINE LA CAP CE VĂ SPUN!
   Nimeni nu e nebun să mişte un deget sau să mai plătească cotizaţie ca această securistă cu godacii ei securişti să acuze când vrea şi pe cine vrea în partid!

   Ce tot o arzi aiurea cu tripleta şi dubleta?
   Gata! Alegerile în partid au trecut demult!

   Moamăăăăăă ce m-ai enervat!
   Poate te trezeşti cu mine la uşă şi-ţi bag poza sub nas ca s-o mănânci!
   Fără sare!
   Nu-s deloc intrigant!
   TĂTARU SĂ NU UITE CUM A PIERDUT DATA TRECUTĂ LA IAŞI!
   ŞI TĂTARU SĂ NU UITE CĂ LA PREZDENŢIALE, NU LA ANUNŢAT ÎN TIMP UTIL PE PREŞEDINTE DE EXISTENŢA CASETEI!
   ŞI CĂ A RĂMAS BLOCAT PREŞEDINTELE ATUNCI CÂND A VĂZUT PORCĂRIA AIA ÎN DIRECT!
   Moamăăăăăă ce m-ai enervat!
   Ce tot o frecaţi băh atâta cu neputincioasa asta de Macovei?

 34. Pentru ca discutam de problema Greciei,as spune ca ghinionul unora poate fi avantajul politic al PDL. Pana acum argumentele actualei guvernari vizavi de politicile de austeritate,au fost doar teoretice sau un tablou al perspectivei de rederesare in viitor,nepalpabile financiar pentru populatie in actualul prezent.Exemplul Graciei insa este un argument practic de a evidentia de ce si pentru ce Romania a facut altfel.Este ceva ce se poate arata si o informatie care datorita mediatizarii ajunge peste tot. Totul este ca strategii PDL sa poata folosi pozitiv aceste evenimente astfel incat populatia sa poata intelege ca austeritatea vine cu siguranta unui prezent stabil si a unui viitor mai mult decat cel al promisiunilor.

 35. N.G.de la tine am pretentii si nu admit explicatii reductioniste,si atit de superficiale.
  De data asta nu mai suntem in fata unor scene in care actori decripti gen,LUDOVIC ORGAN[ORBAN] matusa lui vanghelie,ORI CHIAR VANGHELIE INSUSI,SE DAU IN STAMBA.
  De data suntem in fata unui ,ADEVARAT FENOMEN IN CARE INTELECTUALITATEA LUI BASESCU-LOVESTE CU DURITATE IN PD-L.
  Ori acest lucru mie unul imi da de gindit-TIE NU?????????????????????????????

 36. EUSEBIULE-nu fii intrigant-IN 2009,FELIX TATARU I-A CONDUS CAMPANIA LUI TRAIAN BASESCU-si acesta a cistigat al doilea mandat.
  Asaca jmecheria cu saftoiaica nu tine.
  Singura infringere suferita de felix tataru-a fost generata de LASITATEA LUI VASILE BLAGA,CARE A VRUT SA PIARDA ,A VRUT INCA DIN 2008 SA VADA PD-L UN PARTID DE TIP BALAMA-CARE SE JOACA IN NISIP CU LOPATELE SI EL………………FACE AFACERI GRASE SI BANOASE…..

 37. P.S.-a uitasem a mai fost una -LA IASI,LA PRIETENUL TAU ZE.V.-unde oprea ,GINDACUL ALA DE BUCATARIE………………………..

  • intelectualitatea romaneasca este si ea in deriva,este atat de dependenta de politic incat probabil judeca cuvantul alternanta doar dupa semnificatia semantica nu dupa ce inseamna asta pentru Romania zilelor noastre. Nu cred in intelectualii ziaristi sau intelectualii politicieni,iar ceilalti nu mai exista…

  • Ce tot te iei de Oprea măh naşparliule?
   La gândaca aia de macovei nu te uiţi?

 38. Doamna Udrea, nu mai sunt de vreun an in Romania dar citesc cu interes stirile de acolo, iar pictorialul este unul foarte reusit. Sunt total antipolitica, mi se pare ca in zilele noastre aceasta clasa a ajuns o mizerie incarcata cu interese personale, nicidecum interesele poporului. Fana – sau admiratoare a dumneavoastra nu sunt, impartim acelsai nume de familie (din intamplare) si nu de putine ori mi s-a spus Elena in loc de Georgiana dar pe mine ma amuza, spunand in facultate ca sunt nepoata dvs :))

  Nu imi doresc decat ca batranii comunisti din politica si cei neinteresati de starea Romaniei sa plece de la putere si opozitie, sa ramana cei tineri cu viziuni de viitor, si probabil, sa ridice Romania la un nivel mai favorabil.

  In rest numai bine, nu luati in considerare rautatea oamenilor, in timpul liber faceti ce vreti si nu trebuie sa va justificati actiunile, atata timp cat munca ramane munca si timpul liber este timpul liber. Ce, pe Radu Mazare l-a criticat cineva ca a lipsit de la o sedinta de partid – sau ce era, in legatura cu munca – si s-a pozat cu iepurasi Playboy? Dom’le, el e barbat, el are voie! Scartz!

 39. @Silver,
  @Titel a scris pe 03 Noiembrie 2011, 10:33 am

  Titele probail ca ai fi dorit sa raspundem si noi la o intrebare ca cea la care vor raspunde grecii.
  Silver, desi stiu ca nu ma vei crede si vei veni cu diverse http uri spunand dupa aia ca nimeni nu vrea sa te lamureasca.
  Desigur ca ti se va raspunde mereu la intrebari reale si nu la din alea retorice.
  Anticipez o posibila intrebare si fiindca nimeni pe aici inc a nu s-a referit spun:
  Bravo Merckel si Sarkozy , bravo UE ptr rezolvarea politica a referedumului grecesc.

  Desigur ca intrebarea corecta politic este cea pe care au impus-o cei de sus si cu necesitatea ca grecii sa nu o mai lalaie conform bunului obicei fanariot si sa spuna repede: DA vrem sa ramanem in zona EURO sau NU, nu mai vrem sa ramanem in zona Euro.
  Asta este o intrebare politica la care un popor poate fi pus sa raspunda, dar nu una cu raspuns cunoscut, de tipul: sunteti de acord sa se mareasca sau sa se micsoreze taxa x sau impozitul y , cum era intrebarea propusa de guvernul elen.

  Intelgi aceasta Silver sau mai ai nevoie de documentare ca sa ma crezi? 🙂

  • Ion Adrian

   Indeciziile politie elene nu ar trebui aruncate pe umerii unui popor.Este cea mai comoda cale de a ocoli responsabilitatea politica.Bravo Europa ca nu a cazut prada santajului elen,dar nu a facut altceva decat sa creasca responsabilitatea populara si sa o anuleze pe cea a politicienilor eleni.Venita din partea unor factori decizionali de calibru ai zonei euro,as spune ca si-au scuturat si ei camasa de o anumita doza de responsabilitate.Acest exemplu arata cat de usor poti gasi explicatii unor esecuri ale negocierii politice.Nici usturoi nu au mancat…restul o stii…

  • Premierul grec demisioneaza…dupa ce a creat o criza politico-economica se spala pe cap de toate…Grea responsabilitatea…Ar fi bun un referendum prin care ar fi obligat sa stea la post si sa rezolve ce a produs…

  • ***Gabi, nu ştiu ce să spun, mă abţin să comentez.
   Eu nu am fost de acord cu primirea/intrarea României în UE şi, în noaptea de 1 ian 2007, chiar am scris că eu o să mă bucur când o să se destrame UE.
   Dacă am spus-o cu păcat, Dumnezeu să mă ierte dar şi acum susţin acelaşi lucru…
   Grecii nu sunt proşti, sunt şmecheri…

 40. Ce e mai de stanga? Sa supui unui referendum acceptarea unui ajutor conditionat sau sa-l oferi? Si fara sa-i intrebi pe contribuabili?

 41. Doamna Udrea ,ar trebui ca Pdl sa se bata mai mult pe la Tv si nu pe bloguri,PDL da senzatia de partid mort in hibernare inert si defensiv care accepta sa fie injurat si criticat pe nedrept de multe ori fara sa ia atitudine la televiziuni, sta cu capul plecat si nu e in stare sa se apere ,ori nu va intereseaza ori sunteti rupti de realitate si nu va pasa de partid.Nu uitati ca multi stau cu ochii pe realitatea si antene iar cei de pe bloguri nu vin la vot

 42. Mobius
  Cine-i Tataru ala?
  PS. Si nu mai fi obsedat ca cu sau fara MM PDL ramane cu aceleasi probleme

 43. In Romania datoria publica a scazut de la 26% din PIB in 2000 la jumatate 13% in 2008. Sub guvernarea dumneavoastra datoria publica a crescut de trei ori ajungand pe la 40%.
  Chiar daca e inca mica raportat la ce are Grecia (140%) se vede ca urmati cu brio modelul ce a condus la criza actuala a datoriilor publice.

 44. Grecia este tara guvernata de un partid socialist,unde politca economica s-a axat pe cresterea excesiva a consumului in raport cu productia, unde a condus tara spre faliment.Fata de aceasta situatie,biserica ortodoxa greaca a hotatarat separarea bisericii de stat. Iata despre ce este vorba:”Un document extraordinar de puternic, care iti taie rasuflarea, fara exagerare. Mai ales ca este un document oficial. Mesajul de mai jos a fost trimis de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Fiecare grec a primit o scrisoare cu acest mesaj. Pe langa acest mesaj, atentie!!!! Biserica Greaca a decis ca se va separa financiar de Stat si ca nu mai doreste sa depinda de acesta

  Danion Vasile.

  Enciclică a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei “CĂTRE POPOR”

  “CĂTRE POPOR”
  enciclică a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei

  Ierarhia Bisericii Greciei, care s-a întrunit în şedinţă ordinară pe 5-8 octombrie 2010, simte nevoia să se adreseze creştinilor săi, poporului lui Dumnezeu, dar şi fiecărui om bine intenţionat, pentru a vorbi pe limba adevărului şi a dragostei.
  Zilele pe care le trăim sunt grele şi critice. Trecem ca ţară printr-o criză economică cumplită care creează multora nesiguranţă şi teamă. Nu ştim ce ne aşteaptă în ziua de mâine. Ţara noastră se pare că nu mai este liberă, ci în fapt este administrată de creditorii noştri. Ştim că mulţi dintre voi aşteptaţi de la Biserica ce vă păstoreşte să vorbească şi să ia poziţie asupra evenimentelor la care suntem martori.
  Este adevărat că ceea ce se întâmplă în patria noastră este inedit şi cutremurător. Criza duhovnicească, socială şi economică merge mână în mână cu răsturnarea întregii firi. Este vorba de încercarea dezrădăcinării şi distrugerii temeiurilor multor tradiţii care până acum erau considerate de la sine înţelese pentru viaţa din spaţiul nostru. Din punct de vedere social se operează o răsturnare a datelor şi a drepturilor, desigur cu un argument evident: măsurile acestea le cer creditorii noştri. Declarăm de aceea că suntem o ţară sub ocupaţie şi că executăm poruncile conducătorilor-debitorilor noştri. Întrebarea care se naşte este dacă solicitărilor lor privesc doar chestiunile economice şi de asigurări sau vizează şi fizionomia duhovnicească şi culturală a patriei noastre.
  În faţa acestei situaţii orice om raţional se întreabă: de ce nu am luat mai devreme toate aceste măsuri drastice, care astăzi sunt caracterizate drept necesare. De ce nu am schimbat la timpul lor toate aceste patogenii ale societăţii şi ale economiei pe care azi le realizăm în un mod brutal? Persoanele de pe scena politică din ţara noastră sunt, de decenii, aceiaşi. Cum au socotit atunci costul politic, ştiind că conduc ţara la catastrofă, iar azi ei se simt în siguranţă, pentru că acţionează de pe poziţia celor care dau porunci? Au loc răsturnări radicale pentru care altădată se revolta întreaga Grecie, iar azi ele se impun aproape fără împotriviri.
  Criza noastră economică, în cuvinte foarte simple, se datorează diferenţei dintre producţie şi consum. Între ritmul lent al producţiei pe care îl atingem şi nivelul ridicat de viaţă cu care ne-am învăţat să trăim. Când ceea ce se consumă este mult mai mare decât ceea ce se produce, atunci balanţa economică înclină spre partea cheltuielilor. Ţara noastră, pentru a face faţă, este nevoită să se împrumute cu speranţa că balanţa perturbată se va reechilibra. Atunci când însă nu se întâmplă acest lucru şi debitorii cer returnarea împrumuturilor plus dobândă, se ajunge la criză şi la faliment. Criza economică care chinuie şi domină ţara noastră nu este însă decât vârful iceberg-ului. Este urmarea şi rodul unei alte crize, a celei duhovniceşti. Disproporţia dintre producţie şi consum prezintă însă nu doar o dimensiune economică, ci în primul rând este un fapt duhovnicesc. Este indiciul crizei duhovniceşti, care priveşte atât conducerea ţării, cât şi poporul. O conducere care nu a putut să aibă o atitudine responsabilă faţă de popor, care nu a putut sau nu a vrut să vorbească pe limba adevărului, care a promovat modele eronate, care a cultivat relaţiile clientelare, numai şi numai pentru că a avut ca scop deţinerea puterii. O conducere care în practică se vădeşte că a subminat interesele reale ale ţării şi ale poporului.
  Şi pe de altă parte, un popor, adică noi, care ne-am purtat iresponsabil. Ne-am lăsat pradă bunăstării, îmbogăţirii facile şi traiului bun, ne-am dedat câştigului uşor şi înşelăciunii. Nu ne-am pus problema adevărului lucrurilor. Revendicarea arbitrară a drepturilor de către bresle şi grupuri sociale, cu o desăvârşită nepăsare faţă de coeziunea socială, au contribuit în mare măsură la situaţia de astăzi.
  Esenţa crizei duhovniceşti este absenţa sensului vieţii şi încarcerarea omului în prezentul rectiliniu, adică în instinctul lui egoist. Un prezent fără viitor, fără perspectivă. Un prezent condamnat la plictis şi monotonie. Viaţa a devenit un interval de timp între două date, a naşterii şi a îngropării, cu un interval necunoscut între ele.
  Într-o asemenea perspectivă, deşertăciunea se ia la întrecere cu iraţionalul şi lupta o câştigă totdeauna tragicul. Când te adresezi tinerilor şi îi întrebi: “de ce iei droguri, fiule?” şi îţi răspund: “spuneţi-mi dumneavoastră de ce să nu iau? Nu sper nimic, nu aştept nimic, singura mea bucurie este atunci când înfig injecţia şi călătoresc (în alte lumi)”; sau atunci când atragi atenţia unui tânăr că luând droguri va muri, iar el îţi răspunde cu un zâmbet tragic: “nu înţelegeţi că eu iau droguri, ca să trăiesc”, atunci înţelegi cât de incredibil de adevărate şi de potrivite în tragismul lor sunt cuvintele de mai sus. În loc deci de sens al vieţii noi am urmărit bunăstarea, traiul bun, puterea economică. Când însă nu există altă perspectivă de viaţă în afară de consum, când puterea economică şi demonstrarea ei ostentativă devine singurul mod al recunoaşterii sociale, atunci diferenţierea de restul lumii este singurul drum de viaţă, pentru că altfel,dacă nu eşti imoral, eşti prost. Aşa au gândit şi au făptuit mulţi, aşa am ajuns la diferenţierea şi de putere, dar şi de poziţie în poporul nostru. Întrebarea – dilema lui Dostoievski “libertate sau fericire?” o trăim în tot tragicul ei. Am ales bunăstarea contrafăcută şi am pierdut Libertatea persoanei noastre, am pierdut Libertatea ţării noastre. Astăzi omul în mod justificat tremură mai degrabă “oare nu cumva i se vor micşora veniturile?”, dar nu se nelinişteşte pentru deficienţele educaţiei care îi privesc pe copiii săi şi nu se îngrijorează de înjosirea persoanei umane. Aceasta deci este esenţa adevăratei crize şi sursa crizei economice pe care atât de nemilos o exploatează actualii “negustori de popoare”.
  În Sinodul Ierarhiei, noi, părinţii voştri duhovniceşti, ne-am făcut autocritica, am dorit să ne confruntăm cu responsabilităţile noastre şi să cercetăm care este partea noastră de vină în prezenta criză. Ştim că uneori v-am mâhnit, v-am smintit chiar. Nu am reacţionat direct şi la momentul potrivit faţă de atitudini care v-au rănit. Negustorii distrugerii relaţiei dintre popor şi Biserica sa care îl păstoreşte au exploatat îndeajuns şi în mod pragmatic scandalurile fabricate şi au încercat să destrame încrederea dumneavoastră în Biserică.
  Dorim să vă spunem că Biserica are antidotul consumului ca mod de viaţă şi acesta este asceza. Şi dacă consumul este sfârşitul, pentru că este o viaţă fără sens, asceza este drumul, pentru că conduce la o viaţă cu sens. Asceza nu este privarea de plăcere, ci îmbogăţirea vieţii cu sens. Este antrenamentul sportivului care îl conduce la competiţie şi la medalie, iar această medalie este viaţa care biruieşte moartea, viaţa care se îmbogăţeşte cu dragoste. Asceza este drumul libertăţii, împotriva sclaviei inutilului care astăzi ne înjoseşte.
  Ne nelinişteşte situaţia Educaţiei noastre, pentru că sistemul educaţional actual se raportează la elev nu ca la o persoană, ci ca la un calculator electronic şi singurul lucru pe care îl face este să îl “încarce” cu materie, neinteresându-se de întreaga sa personalitate şi de aceea copiii noştri cu îndreptăţire se împotrivesc. De aceea suntem neliniştiţi în privinţa proiectului Noului Liceu care se pregăteşte. Manualele şcolare se scriu, într-adevăr, cu răspunderea guvernului, dar conţinutul lor îl vizează şi pe ultimul cetăţean grec, care aşteaptă de la Biserica sa să îi facă cunoscut cu putere şi glasul său smerit.
  Înţelegem că toate parohiile noastre trebuie să devină spaţii ospitaliere pentru tinerii noştri, aşa cum sunt deja destule dintre ele, în care mulţi tineri găsesc refugiu în căutarea lor după sens şi speranţă.
  Ştim că cereţi de la noi, păstorii voştri, o Biserică eroică, cu vigoare, care să aibă cuvânt profetic, cuvânt pentru tânărul contemporan, nu o Biserică secularizată, ci una sfinţită şi sfinţitoare, o Biserică liberă şi care să păstorească cu putere. O Biserică care nu se teme să ia poziţie faţă de sistemul viclean al acestei lumi, indiferent dacă împotrivirea conduce la prigoană şi martiriu.
  Biserica este singurul organism care poate să stea nemijlocit alături de om şi să îl sprijine. Biserică însă suntem cu toţii şi aceasta este puterea noastră şi puterea ei. La unitatea dintre păstori şi popor ţintesc negustorii de popoare şi încearcă să o submineze. Ei ştiu că dacă vor “pierde” păstorul, cu uşurinţă se vor risipi oile şi le vor supune. Istoria ne învaţă că acolo unde Dumnezeu a fost luptat, scopul final era omul şi înjosirea lui. Întruparea lui Dumnezeu este cea mai mare recunoaştere a persoanei umane. Biserica nu se opune guvernării, ci acelora care exploatând guvernarea şi ascunzându-se în spatele puterii lucrează să vă priveze de speranţă. Aduceţi-vă aminte că pentru mulţi specialişti în economie, prezenta criză este fabricată, este o criză care urmăreşte controlul mondial de către puteri care nu sunt iubitoare de oameni.
  Biserica lui Hristos are cuvânt pentru actuala situaţie, pentru că nu a încetat să fie şi trup al lumii, parte a istoriei. Nu poate să îngăduie nici nu fel de nedreptate, dar este datoare să arate disponibilitate pentru mărturisire şi martiriu. Ştim că oamenii de lângă noi suferă de foame, se află în sărăcie, se sufocă economic, deznădejdea de multe ori stăpâneşte inima lor. Cunoaştem acest lucru, pentru că prima lor oprire în căutarea speranţei este Biserica din zona lor, parohia lor. Scopul şi lupta noastră este ca fiecare parohie să devină centrul de unde activitatea pastorală a bisericii locale să îmbrăţişeze întreaga societate locală respectivă.
  Decizia noastră este să creăm un observator al problemelor sociale cu scopul de a urmări îndeaproape şi de a preîntâmpina metodic problemele pe care le creează prezenta criză. Scopul nostru este să dezvoltăm lucrarea de asistenţă socială a fiecărei parohii, în aşa fel încât să nu mai existe nici măcar un om care să nu aibă o farfurie de mâncare. Cunoaşteţi şi dumneavoastră că în această privinţă Biserica realizează o lucrare uriaşă. Cunoaşteţi acest lucru, pentru că mulţi dintre dumneavoastră sprijiniţi voluntar acest efort al parohiei voastre şi îl susţineţi economic. Vă chemăm să staţi aproape fiecare de parohia voastră, ca să ne confruntăm împreună cu aceste momente grele.
  Poporul nostru a trecut şi altă dată prin sărăcie şi foame, dar a îndurat şi a biruit, pentru că atunci avea perspective. Noi toţi putem să ajutăm pe unul şi unul pe mulţi. Dumnezeu nu ne-a dat duh de frică, ci de putere şi de dragoste. Cu acest duh, adunaţi-va în jurul marii noastre familii, Biserica, scoţând la iveală greşelile noastre, căutând sensul vieţii în dragoste, vom ieşi din acest ceas greu.

  Ierarhia Bisericii Greciei .” Pentru a nu repeta si noi greselele politice din Grecia este necesar legea bugetului din 2012, sa se prevada un deficit bugetar care tinde spre zero. Sa nu uitam ca imprumuturile de la F.M.I mai trebuiesc si ele rambursate,inclusiv dobanda aferenta. Pentru partidele socialiste proprietatea este un MOFT. Fata de aceasta catastrofa,ce mai au de comentat cei doi lideri,Victor Ponta si Crin Antonescu ,daca ajung la putere vor aplica doctrina socialista ce stimuleaza nemunca?

 45. Ceea ce au facut grecii este de necrezut ! Au mintit cu nonsalanta in Rapoarte Oficiale, nu merita sa fie in UE si ar fi trebuit dati afara ! Noi de zeci de ani munci si platim toate datoriile , iar altii sunt scutiti ! Politica populista dusa de partidele socialiste si comuniste din Romania aproape ca au distrus aceasta tara !. Nu avem bani de pensii , pentru sanatate si pentru ajutoare de somaj ? Pai poate explica Ion Iliescu cum au fost devalizate bugetele fondurilor speciale , de exemplu 200 salarii la mineri la inchidere aminelor , 50 de salarii la politisti la iesirea la pensie si cate si mai cate … ? A si chestiunea celebra ca si un copil de tigan si unul de roman necesita aceleasi cheltuieli >! Pai sa ii trimita socialistii pe toti la studii in Elvetia !?

 46. Doamna Udrea, anul viitor este campanie electorala. De unde are poporul roman siguranta ca PDL-ul nu va mosi niste pomeni electorale doar doar mai prinde 4 ani de mandat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *