Good news is no news

Îmi păstrez în continuare opinia că, în România, presa a suferit în ultimii ani un proces grav de tabloidizare. Îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia de a promova flecăreala fără rost, vorbele fără conţinut. Nu ne plac cifrele, nu ne place să vorbim despre lucruri concrete. Din postarea de ieri, de pe blog, aproape nimeni din presă nu a luat să analizeze documentul excel care arată cum s-au făcut alocările de fonduri pentru reabilitarea de drumuri de interes local şi judeţean.

Toată lumea se uită în gura lui Ponta când spune că MDRT ar aloca discreţionar fondurilor. Evident, o dovadă că lucrurile nu stau aşa nu e o ştire, chiar dacă aduce cu sine cifre. E o ştire însă că şeful PSD, transformat peste noapte în expert în economie, spune că ministerul dă bani doar cui vreau eu, fără să prezinte însă vreo probă.

Dovadă că presei nu-i prea plac cifrele este şi modul în care a fost tratat anunţul INS de ieri privind creşterea economică de 0,2% pe al doilea trimestru faţă de primul trimestru. Subiectul a fost acoperit, teleopoziţia a vorbit despre orice altceva (eventual, despre rochia mea), dar nu despre faptul că România a scăpat de spectrul recesiunii. Că suntem pe drumul cel bun. Că am avut o creştere economică mai mare decât Germania şi Marea Britanie. Că suntem pe plus în al doilea trimestru, în condiţiile în care în Franţa există stagnare. Că suntem lăudaţi pentru a doua oară în mai puţin de o lună în Financial Times. Aceasta ar fi fost ştirea zilei, dar nu am văzut-o nicăieri tratată ca atare, nu am văzut nicăieri discutându-se despre, până la urmă, eficienţa politicilor guvernamentale.

Pot spune că în al doilea trimestru creşterea economică s-a datorat mai mult statului. Aşa cum am arătat pe blog şi în alte rânduri, am avut un exerciţiu bugetar foarte coerent. Am reuşit să suplinim într-o oarecare măsură minusul din sectorul privat. Exportăm 80% din producţia noastră către UE. Dacă aici există stagnare, atunci şi exporturile scad. Economia privată nu mai poate susţine creşterea economică. Greul rămâne în spinarea statului. Şi, pentru prima dată în ultimii ani, statul reuşeşte să ofere un plus, cât de mic. În primul semestru al acestui an, Guvernul a investit mai mult cu 800 de milioane de euro decât în același semestru din 2010, având cel mai mare procent din buget alocat investiţiilor dintre toate țările UE. Aşa au fost posibile creșterea economică, încasările mai mari la buget şi menținerea unei rate a şomajului de doar 7%, cu două procente sub media europeană şi a şaptea cea mă scăzută rată a şomajului la nivelul Uniunii Europene.

Perspectivele sunt bune, există însă şi riscuri. Depinde de noi pe ce drum mergem: dacă vrem sau nu să compromitem eforturile şi sacrificiile românilor din ultimii doi ani, dacă vrem sau nu să fim la adăpost de riscurile unui posibil al doilea val al crizei economice. Sunt convinsă de faptul că drumul reformelor este cel care va aduce României o creştere economică sustenabilă în anii următori. De aceea Strategia fiscal-bugetară apărută în presă săptămâna trecută trebuie tratată în cheia prudenţei de care dăm dovadăm. În loc să ni se recunoască meritul de a nu ne arunca, aşa cum a făcut Tăriceanu, spre exemplu, cu capul înainte în cheltuieli pe care nu ştim dacă ni le putem permite, noi suntem criticaţi că nu am ţine cu românii. Ceea ce este cât se poate de fals.

Am auzit voci dintre cele mai piţigăiate criticând recomandarea Preşedintelui de a introduce în viitoare Constituţie a prevederii privind limitarea deficitului bugetar la 3%. Tot felul de constituţionalişti şi-au dat cu părerea, spunând că nu e posibil, că nu e legal, că nu e moral, că nu luăm exemplul Europei. Acum când Berlusconi, Merkel şi Sarkozy vorbesc despre introducerea în constituţiile ţărilor membre UE a limitei deficitului bugetar, se tace, nimeni nu comentează.

La fel cum nu se vorbeşte despre evoluţiile burselor. Cum acestea au crescut 5 zile consecutiv, pentru ca apoi să fie trase în jos de anunţurile privind evoluţiile economice ale Germaniei şi Franţei. La noi, totul este tratat exagerat – când nu e criză, Guvernul nu vrea să le crească salariile şi pensiile românilor; când e criză, Executivul nu face nimic să ne pregătească de ea.

 

 

85 thoughts on “Good news is no news

 1. Le gouvernement espagnol veut adopter les mesures «en urgence»

  Une session extraordinaire réunira le Parlement espagnol vendredi. Madrid veut adopter les mesures de rigueur contre la crise de la dette “en urgence”.

  Le gouvernement espagnol va demander la tenue d’une session extraordinaire du Parlement. Madrid souhaite adopter «en urgence» les nouvelles mesures de rigueur qu’un conseil des ministres extraordinaire doit entériner vendredi.

  «Le gouvernement demandera vendredi que ces mesures soient approuvées en urgence par le Parlement, par le Congrès», a annoncé mercredi son porte-parole Jose Blanco à la radio.

  «En conséquence, le gouvernement demandera la convocation d’une session extraordinaire le plus rapidement possible pour que les mesures soient approuvées», a-t-il ajouté, précisant qu’il parlait «de la semaine prochaine». «Et dans cette session, il est prévu que le président du gouvernement (José Luis Rodriguez Zapatero) fasse une analyse de la situation économique et en même temps présente les mesures» de rigueur, a-t-il poursuivi.

  La ministre de l’Economie Elena Salgado avait annoncé le 7 août un nouveau plan de rigueur qui devrait rapporter 4,9 milliards d’euros (5,5 milliards de francs) supplémentaires dans les caisses de l’Etat.

  L’Espagne, comme la France et l’Italie, s’est engagée à réduire ses déficits, dont le déficit public qui s’est élevé à 9,24% du PIB fin 2010. Elle a promis de le réduire à 6% cette année et vise 2,1% en 2014.

  DECI ROMANIA ESTE DEJA INAINTEA SPANIEI SI FRANTEI !!!

  NOROC DE ACEASTA CRIZA DE DATORII CA LUMEA A INCEPUT SA SE REALIZEZE A TRAI DIN CAT PRODUCE

  MERCI

  • Dle Radoveanu,
   Daca primul val al crizei la surprins si pe dl Prresdinte basescu care a avut totusi oarecare incredere in ce spuneau majoritatea economistilor, al doilea cel al datoriilor suverane nu l-au mai gasit nepregatit caci este un ratinament plin de bun simt sa pricepi ca nu poti cheltui la nesfarsit mai mult decat produci adica pe credit si ca vine si un moment al adevarului.
   Dl Basescu a pronuntat de cca un an termenul de “datorii suverane”, termen care atunci nu-l gaseai pe Google(nici eu nu-l cunosteam).
   De aia noi suntem azi in pozitie buna dar pe muchie de cutit pe taisul caruia vor cu orice pret sa ne zvarle tradatorii de neam si tara Felix & Pontanacul & Floarea artificiala vopsita in naturala. 🙂

 2. Felicitari dna Ministru,
  Este bine sa faceti dvs ce ar trebui sa faca presa . Este un sacrificiu de timp dar merita!

 3. Ce ar trebui sa facă presa? In nici un caz sa se ocupe de rochiile unui ministru sau de pantofii noi ai premierului. Este degradant ce face presa care sfideaza bunul simţ şi setea de informaţie a omului care dispreţuieşte bârfa şi neam prostia.
  Intenţia unora există pe undeva.
  Iată două subiecte pe care presa le-ar putea dezbate cu rezultate excelente si poate si cu solutii pe măsură.
  1. Sâmbătă parcă, s-a spus la Realitatea ca preţul produselor agricole este făcut de speculanţi, mai pe inteles, ţiganii fac preţul in piată. M-am aşteptat la dezbateri. Nu s-a mai spus nimic şi nu pot eu să cred că sus, la guvern, nu se stie despre această situaţie.
  2. Zilele trecute un român intors in tara dupa multi ani, intreba/se intreba ce cauta UDMR in guvern. Da, chiar asa, ce cauta, cine-i vinovat? Cum de-am ajuns in situatia ca UDMR sa conduca Romania? Cine are curajul sa spună să vedem dacă mai sunt şi alti colegi care gândesc ca mine.
  Iată două etnii care domină/bantuie viaţa românilor, mult prea toleranţi, prea blajini, prea apatici şi nesimţiţi ca să se ridice şi să facă ordine.
  De ce aceste situaţii?

  • De ce taranului român/producătorului nu i se crează condiţii decente ca să-şi vândă marfa după cum vrea? De ce li se permite ţiganilor să-i ia marfa cu “jmecheria”, obligat, strâns de gât? De ce producătorul câştigă cel mai puţin?
   Şi aici ar fi de dat două răspunsuri:
   1. ar fi o pierdere pentru producătorii străini, din UE sau de aiurea, care ne aprovizionează piaţa cu produse asezonate cu fel de fel de chimicale, adică otrăvuri şi…
   2. la fel, ar fi o pierdere pentru producatorii de medicamente pentru ca firesc, după aşa alimente, lumea se imbolnăveşte dar capitalistul are leacul, sintetic, ca la ei totul e plastic, si mâncarea şi medicamentul.

  • PNL-ul e vinovat ( prin refuz ) de aducerea UDMR-ului la guvernare.

 4. Interesant. Totusi Romania are multe carente si probleme de rezolvat. O atitudine de ura nu ajuta deloc asta e sigur : doar uitati-va in lumea araba si la atacurile cu cutit din timisoara.
  Preocuparea guvernului in ultimii ani a fost sa omoare firmele private si nu sa le creasca.
  Acum guvernul sustine ca cu mai putini oameni in aparatul de stat face si mai multa treaba : total fals atat timp cat nu exista firme care sa ii angajeze dupa ce vor fi concediati.
  Si altceva PDL va muri la um moment dat : peste 1 an 5, 10, 20 … nimic nu dureaza mult in politica. PDl acum este un partid consumat : nu are realizari majore in 3 ani de guvernare. Mai luati o pauza in opozitie.
  Intre timp faceti treaba si creati bunastare sau cadrul pentru bunastare pentru toti romanii nu doar pentru cei care deja sunt avuti.

 5. Doamna Ministru ,
  Va rugam sa nu va mai coborati la barfele opozitiei!
  Traim vremuri extrem de responsabile care pot definii traiectoria urmatorilor ani. In acest timp, nu cred ca popularitatea reprezinta indicele de eficienta a unui politician.
  Mult curaj si putere in continuarea proiectelor!

 6. Nu e tabloidizata presa, aici nu vorbim de paparazzi sau de amantlac, ci asta e presa declarata dusmanul regimului. Argumentul cum ca presa trebuie sa critice puterea e pentru pinguini. Aici e razboi, e care pe care. Ei vor da in guvern, in Basescu si Udrea si daca ramane timp si-n casa lui Videanu pana vin astia 2 la putere, Lolek si Bolek. Puteti sa anuntati ca maine isi face fabrica BMW la Timisoara, ca intram in Schengen sau ca se dubleaza salariile la doctori si profesori, n-o sa vedeti stirile astea la antene. Ii macina rau de tot ca lumea nu-i asculta, ca nu iese in strada, ca nu da cu pietre ca in Londra sau Atena, ca audienta lor de fapt e pentru mizeriile de pe ecran. Boicotul a fost o idee buna, sa faca spume ei intre ei acolo 😀 E penibil sa bagi atatia bani in emisiuni si in tv si sa vezi ca iese tot Basescu prezident 😀

 7. Eu nu mai am pretentii de la presa. Sincer nu sunt dezamagit de presa pentru simplul motiv ca nu am fost amagit niciodata nici de presa nici de politicieni. Totusi am prins ideea cum ca doamna Ministru vrea un circuit turistic ROSU. Buina idee, dar insuficienta daca simultan nu se promoveaza (prin pliante etc) Romania dar obligatoriu si alte obiective din zonele traseului rosu. Daca de exemplu un circuit trece pe la un obiectiv din Targoviste cred ca trebuie prezentate ca oferta si alte obiective (colaterale) ca poate daca tot sunt turistii acolo viziteaza si altceva si poate mai cumpara si o ie, o oala de lut, o pereche de opinci sau un obiect de artizanat din lemn sau ceramica. Daca tot m dat banii pe frunza cred ca trebuie sa existe o mapa pentru fiecare turist cu frunza pe ea dar in continutul sau sa existe definitia Romaniei. Poate suna ciudat definitia unei tari dar eu cred ca o tara se poate defini prin istorie, traditii, cultura, obiceiuri, etc.

  • Ce tâmpenie… Pe mine mă doare piciorul de nu mai pot şi nu văd de ce ar trebui să mă preocupe curcuitul turistic roşu…

 8. Buna ziua,d-na Ministru,eu sunt un simplu sofer pe autocar si in drumurile mele prin comunitate am vazut de exemplu in Italia sau Grecia unde este tot criza ca fiecare palma de pamant este lucrata si pe un hectar de pamant la ei se produce cat la noi pe doua hectare,la magazine se dau bonuri fiscale si pe o paine,transportul urban si interurban este civilizat(aer conditionat,nu se circula cu,calatori in picioare,etc.)nu se arunca gunoaiele pe jos pentru sa amenzile sunt usturatoare,de ce oare se duc romanii sa munceasca la ei si anume la agricultori si pamanturile noastre stau parloaga.La cat pamant arabil avem noi ar trebui ca italieni,grecii,spaniolii sa vina la noi sa munceasca,dar vorba romaneasca “asta este”.

  • Buna întrebarea ta, de ce se duc sa munceascaîn agricultura în Spania si Italia . Pai eu vad în felul asta, acolo nu le este rusine sa munceasca în agricultura. în România este o rusine sa muncesti în agricultura. Eu nu înteleg de unde aceasta mentalitate, pentru ca agricultura este o activitate destul de nobila. Ce este mai nobil decît sa produci mâncare? Sa vinzi vise???? în ziua cînd se va întelege ca agricultura este o ramura economica indispensabila vietii si ca cei ce lucreaza în acest domeniu sunt oameni extraordinari atunci se vor schimba multe. Schimbarea de mentalitate trebuie sa porneasca de sus în jos si toata lumea trebuie sa-si aduca aportul.

 9. Frecventa cu care imaginea EU este adusa pe ecranele moguliziunilor politico-tabloide este , pana la urma, naturala: i se pot exploata simultan aparenta si apartenenta. Primul element creaza audienta, al doilea garanteaza penetrarea mesajului politic. Conflictul declansat intre EU si diversi politcieni sau primari pe tema toaletelor are scopul de a transfera audienta EU catre cei care cauta popularitatea in vacanta parlamentara, muscand-o de glezne in public. Din perspectiva asta, cred ca ciobanasul mioritic ar fi uimit sa vada astazi cum a declansat el, involuntar si dupa mii de ani, un conflict in propria turma: mioarele mandre invidiate de cele cornute.

 10. Dna Udrea

  Am aruncat o privire pe tabelul excel .. scuze dar nu se întelege mare lucru.Nu cred ca sunteti ce-a care a preparat documentul, dar puteti fi mai exigenta cu cei ce fac astfel de anexe la rapoarte. Ïn primul rînd la suma alocata, niste cifre însirate parca ar fi un bon de comanda. Regula este ca orice suma trebuie sa fie urmata de semnul monezii. În ceea ce priveste numarul de km nu se întelege mai nimic. La un moment dat ai impresia ca este vorba de sute de mii de km, în realitate este vorba de km.

  Concluzia: Cine a facut acest tabel da dovada de mare incomptenta, iar dumneavoastra Dna Ministru dati dovada de mare întelegere si nu ar trebui pentru ca nu este vorba de buticul de la scara blocului!
  În ceea ce priveste rata somajului, scuze dar eu nu cred ca este de 7%, la fel ca si mine stiti ca în calcul se iau numai cei înscrisi la somaj. Dar restul care numai au dreptul ei din ce socoteala fac parte? Asta este valabil peste tot nu numai în România, este o maniera de a ne ascunde în spatele degetelor.

  Crestere economica de 0,2%, apa de ploie asta este scoasa dintr-un calcul contabil. La fel ca înt toate tarile care se anunta astfel de cifre! Scopul este ala de a ridica nivelul de încredere în economie.

  Turismul- trebuie promovat în primul rînd la intern. Este bine sa vina si turisti straini, dar în primul si în primul rînd trebuie facut ca românii sa cheltuie banii în România nu în Bulgaria, Grecia si Turcia. Guvernul trebuie sa depune eforturi pentru a schimba mentaliatea românului. Nu întotdeauna iarba vecinului este mai verde si ca produsele românesti sunt bune. Daca românii nu cumpara produse românesti de ce ar cumpara strainii? A ajuns sa le placa nemtilor Dacia iar românii nu vor decît mertane!

  Limitarea deficitului la 3% prin Constitutie este o idee foarte buna, numai ca va fi dificil de adoptat. Asta va însemana ca la alegeri nu se mai poate promite verzi si uscate, a se împarta bombonele la toata lumea. Cel putin asa ar trebui!

 11. Doamna Ministru,

  Va rugam sa interveniti si la Buzau sa aveti un candidat cu sanse reale si sa se termine cu blatul care il tot fac cei doi ( primarul ci presedintele PDL Bz )ca la ultimile cicluri electorale. Sincer as vota PDL dar sa aiba un candidat tinar cu proiecte pt orasul Buzau.
  Sa stiti ca va apreciez si va admir foarte mult.

 12. @Doamna Elena 06:35
  (A nu se confunda cu Elena Udrea, dar mă adresez și domniei sale 😉 )
  Am fost pe litoral timp de 10 zile si va asigur ca este saturat de turisti, in numar de sute de mii in fiecare weekend. Dupa ce pleaca bucurestenii, tot mai raman suficenti pentru a ne calca pe bataturi, in orele de varf pe plaje, iar hotelurile si pensiunile sunt arhipline.
  Va imaginati ce s-ar intampla daca ar sosi la mare o armata de un milion de turisti ?
  Este foarte bine ca exista supapele numite Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, sau Spania, iar pe de alta parte, in Romania sosesc tot mai multe fete din Spania, Rusia, Germania, Olanda, care găsesc la noi ceva despre care doamna Udrea se fereste să vorbească, deși stimulează turismul : TOPLESS-UL. 😉
  Permiteți-mi să vă citez ceva:
  ,,Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, regiunea SE, şi patronul unei agenţii de turism importante, a călătorit în multe ţări. „Sunt destul de puţine destinaţiile unde se face plajă topless, iar România în felul acesta se dovedeşte a fi o ţară extrem de permisivă şi de liberală în gândire, un loc unde putem spune că, în limitele bunul simţ, te poţi aşeza pe plajă (n.r. – topless) fără să fii agresat vizual sau verbal de către alţi vecini de plajă. Acest lucru nu se poate întâmpla în destinaţii ca Egipt, Turcia, Tunisia, chiar în Grecia, Italia sau Spania, care sunt destinaţii de top”, spune Bărhălescu”

  • Foarte bine daca este asa cum zici tu. Numai ca trebuie promovat si încurajat turismul în toata tara, nu numai la mare.

 13. Mafia ţigăneasca face preţurile in pieţele agroalimentare

  Zilele trecute am auzit spunandu-se, la un canal tv, doar asa, in treacat, ca ceva minor, mai mult de neluat in seama, ca preturile produselor dn pietele agroalimentare sunt facute de speculanti. Nimic nou. Se intampla acest lucru de multi ani. Mi-as fi dorit discutii pe aceasta tema, invitati competenti care sa vina cu solutii, cu idei, dar nu, s-a trecut mai departe, la mondenitati, ca si cum ar exista o teama fata de acest subiect, parca interzis.

  Aproape zilnic auzim sau constatam noi insine ca anul acesta recolta agricola este mult mai buna, mai bogata decat in anii trecuti. Si totusi, preturile continua sa fie mult prea mari fata de abundenta produselor si asta pentru ca si gura speculantului trebuie sa “mananca” ceva. Asa o fi, dar sa vedem de ce s-a ajuns ca producatorii, adica cei care muncesc pamantul, sa castige cel mai putin si sa nu aiba loc in piata ca sa-si vanda produsele, iar cumparatorii sa plateasca, chiar si-n vremuri bune, preturi mult prea mari pentru buzunarele lor sarace.

  In piete, speculantii actioneaza ca o adevarata mafie, sunt extrem de bine organizati, au atitudine de adevarati stapani, ochii lor sunt peste tot, deoarece stiu bine ce vor, ei impun preturile si nimic nu se face fara voia lor. Si, daca isi permit asa ceva, cu siguranta, de undeva, din umbra, sunt bine ajutati si sustinuti, ca dovada ca autoritatile nu actioneaza si nu iau in calcul nicio reclamatie facuta impotriva lor.

  Speculantii, care au ajuns sa aiba si certificate de producator, fara ca in viata lor sa fi tinut vreodata o sapa in mana, iau marfa de la producator pe pret minim si o vand in piata la pret de doua, trei ori mai mare. Niciun producator nu-si da marfa de buna voie, toti sunt santajati, obligati, mai mult, sa-si vanda speculantilor munca pe mai nimic.

  Daca totusi, producatorul se incapataneaza si ajunge in piata, aici nu are taraba, pentru ca nu-i da administratorul pietei. Si, daca printr-o minune ajunge sa aiba taraba, atunci vine speculantul si-i impune pretul care-i convine lui. Daca producatorul, din diferite motive, vrea sa vanda mai ieftin, cu alte cuvinte strica pretul pietei, adica loveste in interesele speculantului, atunci speculantul intra in actiune destul de dur, ca sa-l invete minte pe cel neascultator, pe producatorul nesupus lui.

  I se calca in picioare marfa, i se ia taraba, inventandu-se fel de fel de motive ori i se confisca marfa, fara ca producatorul sa poata face ceva, sa se apere ori sa reclame. In tot acest timp, politistul pietei ori lipseste ori sta cu spatele, aratandu-se foarte preocupat de ce se intampla in alta parte a pietei, iar administratia pietei este cea care, de regula, actioneaza si sanctioneaza. Pentru pagubele suferite, pentru umilinta si adesea batai crunte primite, producatorul niciodata nu-si va gasi dreptatea pentru ca pe el nu-l apara nimeni.

  Cam asa ar fi, prezentata, in mare, situatia din pietele romanesti, situatie cunoscuta de autoritati, pana sus, la varf, si pentru corectarea careia nu se actioneaza, nu se face nimic. Insa, cel care pierde cel mai mult e cumparatorul roman deoarece speculantul tine la pret, stiind ca omul are nevoie zilnic, de mancare.

 14. In fine, un comentariu pe fond, coerent și pertinent.
  Din păcate, fenomentul de tabloidizare a cuprins și malformat un segment important de societate, indiferent de nivelul de trai al telecetățenilor. Presa, este doar o componentă a acestui tablou suprarealist, echivalent sintetic al unei societăți bolnave, needucate și leneșe, ahtiată după scandal, în gravă penurie de repere morale, fără credință și patriotismului lucid.
  Exemplul cetățenilor consumatori de mici și alcool într-o zi de mare sărbătoare a creștinătății, inclusiv în preajma bisericilor, este cât se poate de edificator.
  De aceea românii sunt mai dezbinați ca oricând, unii luptă pentru cât mai multă avere, pe orice cale, alții țin cu dinții de ajutoarele sociale, o parte lustruiesc scaunele din crâșme și , în fine, mulți intră în..politică. Mai rămâne o parte semnificativă, tăcută și timidă în fața agresiunii minoritare, care se simte stingheră în propria țară și departe de actuala clasă a politichiei prea ocupată cu războiul perpetuu româno-român. Miza ? Doar o prelungire a agoniei în condițiile în care castelul din cărți de joc al economiei mondiale tinde să se destrame, iar prea puțini dintre noi realizează că trebuie să ne schimbăm noi înșine stilul de viață și gradul de percepție pentru a înțelege ce se întâmplă în jurul nostru și/sau înlăuntrul nostru.
  Se întreba cineva , cum de a ajuns UDMR să conducă România ? Răspunsul este dezarmant de simplu, după părerea mea.

  • erata…..fără credință și spiritul patriotismului lucid.

 15. Periculos!
  AN spune la B1 ca Roubini spune ca Marx are dreptate. Nu stiu cand a spus Roubini asta dar aflu astfel ce convingeri are AN care la intrebarea mea pusa demult si anume ce parere are dlui despre comunism a scaldat-o dar vad ca azi si el urmandu-l pe Iliescu au prins curaj in a-si afirma marxismul. Sa fie clar actuala criza este inca o dovada a esescului ideologiei de factura marxista care desigur ca a colapsat in cadrul sistemului comunist dar distruge din interior si sistemul economic capitalist bazat pe concurenta si piata libera. Am mai spus ca capitalismul nu suferea de prea multa dreapta ci de prea multa stanaga si criza actuala este o ilustrare clara a acesteia alaturi de corectitudinea politica care-si substituie ideologia nociva celei la fel de nocive care a fost cea marxista

  • ..Practic, ideologii stângii de sorginte neocomunistă de pretutindeni, în cârdășie cu toți ceilalți populiști de orice culoare politică, în special neoliberalii intervenționiști de stânga, au creat o oază de socialism în capitalism. Adică o ,,bulă” praqctic separată și ruptă de societate numită ,,sistemul bugetofag clientelar”.
   ,,Bula” s-a tot umflat, devorând tot ce se află în jur, până la momentul actual al imploziei inevitabile.
   Din păcate, politicenii au încurajat (și) un sistem privat de tip căpușă necesar funcționării partidelor și au facilitat băncilor să-și transfere toate riscurile potențiale pe umerii cetățenilor și a întregii societăți.
   A rezultat o monstruoasă oligargie instituționalizată politico-mediatico-financiară transfrontalieră, care, pentru prima dată în istorie, SE TEME. Se teme cu adevărat de ce a generat, se teme pentru viitorul ei. De aceea s-au întâlnit intempestiv liderii Franței și Germaniei.

  • Adrian Nastase
   Mare **** esti si o afirm cu toata raspunderea.
   Nu ti-e rusine AN?
   Citezi din Constitutie negand dreptul Presedintelui de a avea daca crede dlui ca e cazul si probleme legate de sanatate. Tu care daca ajungeai presedinte erai un dictator spui asta.
   Pai mai prostovanule cine primeste juramantul unui Ministru? Si daca-l primeste Presedintele nu are dreptul sa-i dea un sfat ? Sa-ti fie rusine!

  • Rușine lui Adrian Năstase ???
   Doar dacă se inversează susul cu josul. Sau fața, cu popo…pardon, dosul. 😉

  • Lui Adrian Năstase îi este teamă de Băsescu. De ce ? Pentru că Președintele nu face nimic în sensul îngrădirii libertății justiției. Este un prost exemplu și mai suntem și în UE pe deasupra. Adrian Năstase, nu se aștepta să piardă în 2004, la fel ca Geoană în 2009.
   Dacă Năstase vrea să câștige în 2012 prin intermediul paiațelor useliste, atunci trebuie să le spună lui Victorel și Crinuț : ,, mucles și mai tăceți, naibii, odată, măcar până la alegeri. 😉 🙂

  • Bine ca s-a terminat emisiunea. Urat inbatranaeste acest poltron ipocrit si lipsit de caracter . Regret caci prostii ma lasa rece adica alde Ponta sau Antonescu sau etc, dar AN nu e prost si asta il face demn de dispretul meu maxim.

 16. Astăzi, la tv locală a anunţat că UE a trimis iar ajutoare, adică, la fel ca şi anul trecut. Aţi ghicit! Pentru aceleaşi persoane care n-au avut niciodată serviciu dar care acum, la bătrâneţe trăiesc mai bine decât un pensionar de drept care a muncit o viaţă şi, la nevoie, nu-şi poate permite un tratament în staţiune pentru că statul îl obligă să suporte toate cheltuielile că dintr-o mie de lei îşi poate permite şi facturi, şi medic, şi transport, şi apă şi mâncare şi alte impozite puse pe cap de pensionar de câte ori PDL a visat urât…
  Mă-ncearcă iar acelaşi regret că nu m-am făcut de mică pensionar-social.
  La dracu’… Înţeleg de ce autorităţile locale şi centrale le tot dă împuţiţilor ajutoare şi le oferă tot felul de facilităţi, pentru că-s mulţi şi proşti şi ei stabilesc la o adică, culoarea guvernului, da’ UE ce interese are?

  • ……..Stabilitatea birocratică a instituțiilor europene, unde se elaborează directivele. Unele sunt cu dedicație, la fel ca în România. Dar la altă scară.

  • ***ZeV – nu-i de râs. Cu cât mai mulţi trântori trăitori din banii statului cu atât cei care au muncit o viaţă vor trăi mai greu. Am luat astăzi pensia din care, jumătate deja am plătit facturile. O lună de-acum întind gemul şi zacusca… Că numai de astea am avut parte, din belşug, în viaţă…
   Ce fac la iarnă că au de gând să dubleze preţul căldurii ca trântorii s-o primească gratis? Mă dă afară din casă PDL-ul că la primăvară, tot ei sunt.

  • Silver
   Poate că, dacă feudele useliste din teritoriu, acolo unde puterea centrală AJUNGE FOARTE GREU, vor fi nimicite în 2012, atunci reforma va izbândi. Fie și din simplul motiv că Președintele va căpăta putere ȘI în comunitățile locale.
   Iar PDL , dacă va face ce spune Președintele, poate vei ajunge să trăiești, în sfârșit, și zile ceva mai bune. 😉

  • ***ZeV – gata, domnule, cu speranţele! Am sperat, nici nu ştii ce-am sperat în 2008 si 2009 si nici cât am fost de activă în mica mea lume.
   S-a ales praful. In ce/cine să mai sper, să mai cred…
   Presedintele… Ştie preşedintele cum e să trăieşti cu o mie de lei pe lună?…
   Gata! Un ştreang de gât, asta aş merita…

 17. Pentru doamna gimar:
  Vă asigur că, atunci când încerc să înțeleg atitudinile și comportamentul liderilor USL, gândurile mele sunt absolut și întotdeuna neeufemistice. Scrierea în schimb, trebuie să fie eufemistică având în vedere exigențele moderatorului acestui blog. 😉

  • Zev,
   Ma consideri prea eufemistic ? :))))))))))))))))))))))))))

  • Revin, caci vad ca ma depasesti la eufemistica :)))))))))))))))))))))))))))

  • ZeV, fiindca vad ca esti pe aici, nu ti se pare ca acest guvern economic propus de Merkel & Sarkozy ne apropie de Statele unite ale Europei. Pardon doar pe cei din zona euro nu si pe noi . O fi bine o fi nonbine?

  • @ion adrian
   Este bine, în măsura în care nu ne grăbim să aderăm la moneda euro, la fel ca Elveția și Marea Britanie.
   Avem un leu puternic, azi am aflat că este una din monedele FORTE ale Europei, prin urmare, miliarde de euro AU INTRAT ÎN ȚARĂ, ÎN ULTIMELE ZILE.
   De ce avem un leu puternic ? SIMPLU :
   Datorită triadei de forță Băsescu-Isărescu-Boc.
   Cum am spus recent, nu există alternativă la Traian Băsescu, se pare că pe termen lung.

  • ..România POATE și TREBUIE să devină O PLACĂ TURNANTĂ a transferurilor financiare și investiționale Europa-Orientul Mijlociu-Asia

 18. @ion adrian
  Continuare :

  miercuri, 17 august 2011 | 9:50

  ,,Financial Times despre cresterea economica a Romaniei : O surpriza placuta din Europa Centrala si de Est

  România, care s-a luptat mai mult decât alte economii din Europa Centrală şi de Est (ECE) să iasă din recesiune, a furnizat marţi singura surpriză plăcută din regiune în privinţa creşterii economice, care a depăşit aşteptările, potrivit Financial Times (FT).

  Creşterea anualizată pe serie brută a PIB, de 1,4%, a fost sub cea de 1,7% din primul trimestru, dar a depăşit cu mult estimările analiştilor, de 0,8%, notează FT.

  Rezultatul ar putea fi datorat datelor solide din sectorul construcţiilor, precum şi îmbunătăţirii consumului, a declarat pentru Reuters Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank în Bucureşti.”

  • …Vezi ioane, de asta prefer sa discut cu tine sau cu colegii si sa accesez informatiile de care am nevoie, decât să mă holbez la moaca îngrozitor de antipatică a lui Adrian Năstase. Bleahhhh.. 😉 😉

  • ….Realizezi faptul că România obține rezultate, ÎN CIUDA acestei FORMIDABILE opoziții politico-mediatico-sindicale ? Mă rog, punem ,,sindicale” în paranteză, că s-au dovedit un mare fâs. 😉
   Deci, în mod normal, într-o țară normală, USL ar trebui să obțină cel mult 25-30%, având în vedere meritele excepționale ale actualului guvern. De ce spun asta ? Pentru că, pentru prima dată, avem politiceni care se opun TENTAȚIEI POPULIST-ELECTORALE, deși alegerile nu sunt departe, iar sondajele sunt încă ostile.
   De aceea suntem priviți cu tot mai multă atenție , iar exemplul românesc tinde să devină unul de referință în Europa.

  • ZeV,
   Desi nu sunt consultant sau consilier angajat, asa benevol cum ma aflu :), asta ma obliga ca in ciuda silei sa ma uit si la ce face adversarul. Deci in curand poate ca va trebui sa revin si la articolele indicate de Silver sau de altcineva ptr documentare in ciuda silei care ma napadeste.
   PS Sa speram ca ai dreptate si ca vom rezista, desi mi-a teama ca un val starnit de prabusiri in zona Euro ne va da si pe noi peste cap.

 19. Amanarea neamanata

  Mi-au amanat si contestarea
  Ei ma contesta si pe mine
  Dar nu-mi amana amanarea
  Si treaba asta nu da bine!

  Dar ce au toti acum cu mine
  Eu am venit sa-nscriu partidul
  Problema de-o hartie tine
  Dar stiti la ce m-ar bate gandul?

  Eu voi trimite chiar pe Tolea
  Ce daca-i luptator beton
  Am sa-i atin atunci eu calea
  Iar el m-arunca-n tomberon!

  • Primarul de la Mare

   Ma balacesc in explicatii
   Si ma mai dau in stamba
   Dar asupresc apropiatii
   De nu danseaza samba!

   De moda am facut parada
   In Adolf eu m-am imbracat
   Dar a iesit o mascarada
   Prea rau m-au criticat!

   La cap un mare scaun
   Sa am minte mai multa
   Dar unde-i Eva Braun?
   Eu nu ascult de-o fusta!

 20. Buna doamna ministru, v-am trimis cateva parodii par cam ciudate deoarece sunt in cozi de topor si sunt pentru descretirea fruntilor!

 21. ZeV,
  In continuare ;poti sa-mi explici cum pot decodifica aceasta stire ceva mai veche:

  Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat duminica seara ca se va implica activ pe piata obligatiunilor, pentru a tempera criza datoriilor din zona euro. BCE va pune in aplicare in mod activ programul sau de rascumparare a obligatiunilor.(intre timp a si cumparat obligatiuni spaniole si italiene)

 22. Dna Udrea,

  Traim acum niste vremuri grele. Faptul ca va afisati in public purtand rochii scumpe (eu, nici sa am banii dumneavoastra, nu as da atat pe o piesa de imbracaminte care la anu’ este demodata, chiar si 700 euro mi se pare un pret astronomic) nu faceti decat sa arati cat de snoaba sunteti, ca sa nu mentionez si insensibilitatea de care dati dovada. Prima Doamna a SUA nu a murit purtand o rochie de 25 dolari la o intalnire, Inteleg ca este una dintre putinele bucurii pe care le aveti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faceti bravada din faptul ca va puteti permite tinute de sute de euro (ca sa nu zic mii). Pana la urma nu vad nimic diferit intre dv. si noi, “oamenii de rand”. Discretia este cheia!

 23. Sa nu uit…o tinuta eleganta nu trebuie sa coste sute de euro. Nu haina face omul. Oricum parerea unui om de rand nu conteaza pentru dv., dar ma intreb chiar nu aveti coloana vertebrala?

  • ..Am sentimentul oribil că am plonjat înapoi în timp, cam prin anii 50. Sper că nu sunteți mai tânăr decât mine (am terminat facultatea înainte de 1989), că dacă-i așa, atunci mă duc să mă împușc în cap. Înseamnă că toate tarele nației au rămas intacte începând cu capra+vecinul și continuând relativ recent cu ,,noi muncim nu gândim”.
   Am ajuns în anii de grație 2009-2011 și spunem , precum cireașa de pe tort : ,,statul să ne dea/facă , alții să gândească cum și de unde, că de aia i-am ales”.
   Trist. Mai ales că de 20 de ani acceptăm ideea analiștilor că politicenii trebuie să fie oameni bogați, pentru a nu fura din banul public, dar să nu se ,,vadă”, cam ca la domnul Iliescu cel ,,sărac și cinstit”. Sau poate, vă sperie nevasta dacă vă surprinde privind la doamna Udrea și vă întreabă abrupt : ,,omule, vezi că pantofii mei n-au pingele; când îmi cumperi alții ? ….. și i-am și mie un furou colorat” 😉
   Dar ce spuneți ? V-ar plăcea ca doamna Udrea să se îmbrace în uniformă de …gardian(ă) SS ? Nu ? Îl ,,prinde” doar pe domnul Mazăre ? Dacă spuneți așa, atunci vă cred. 😉

  • @ un simplu om de rand
   Buna dimineata.
   Aveti dreptate in ceea ce priveste faptul ca haina nu este cea care-l face pe om. Am simtit-o pe propria-mi piele; nici un costum – si mai de duzina, si mai de firma – nu reuseste sa mascheze imperfectiunile trupului cu care maica natura si timpul m-au pricopsit. Din fericire, sunt si semeni ai nostri (doamna Udrea se numara printre acestia) pe care orice haina vine bine. Chiar foarte bine.
   O zi buna dumneavoastra si tuturor.

  • ZeV,
   Apropo de tare ale natiei sau doar ale istoriei sau si/si voi posta cateva randuri al unui autor pe ziare.com (unde si Silver a noastra este autoare), care autor Iulian Leca nu poate fi banuit de simpatii PDL-iste si asta se vede clar si din ce scrie in articolul din care voi lua cateva fraze si care poate fi gasit integral la:

   http://www.ziare.com/emil-boc/guvern/lovitura-neasteptata-a-pdl-1114482?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_42534

   Citatul cu care sunt partial de acord spune:
   “Castigul sanatos, real si in exclusivitate datorat PDL si sustinatorilor sai este ca ei au provocat o criza sociala teribila(nota mea : afirmatie cu rea credinta si in orice caz exagerata ). Iar aceasta a nascut lucrul care lipsea cu desavarsire romanilor – capacitatea si disponibilitatea de a se intreba, de a medita la locul si rostul lor in aceasta lume. Falimentul statului, cel putin al statului social asa cum fusese el inteles pana astazi, ne va obliga pe toti sa ne regandim statutul si rolul pe care vrem sa il ocupam in societate. (nota mea; foarte corect si bine spus. pacat ca Leca este in tabara rosie)

   In urma masurilor adoptate de principalul partid de guvernamant in ultimul an si jumatate, fie si sub presiunea si amenintarea crizei, au iesit la suprafata toate tarele acestei tari. Atat ale poporului, cat si ale clasei politice. Racile vechi de pe vremea cand romanul era frate cu codrul. Si de o parte, si de alta, exista o infinitate de lucruri crescute prost, de erori care s-au perpetuat din generatii in generatii pana au dus la cangrena mai tuturor domeniilor si categoriilor sociale.

   Desigur, niciun pedelist nu are inteligenta sa speculeze acest castig urias(nota mea:poate ca are dle Leca?) , pentru ca ei ………(nota mea: urmeaza tot soiul de acuze si afirmatii facute cu rea credinta)

   E bine sa meditam la cele corect spuse de dl Leca desi in scopul folosirii diversioniste si manipulatorii, folosirii adica cu rea credinta a unos adevaruri esentiale.

  • Felicitari Nicolae! Plin de gingasie si bun simt ca mai tot mereu.

 24. ion adrian
  Buna dimineata
  BCE preia spre administrare o parte din portofoliul datoriilor suverane ale statelor din zona euro, deoarece (presupun) sistemul bancar privat refuza sa-si asume fie si un fragment de risc, s-au sa-si diminueze profiturile uriase.
  Culmea, tot ele, bancile private, ne-au vanturat pe la nas produse toxice iluzionand o lume intreaga ca nivell de trai poate creste nesustenabil.
  Uneori, imi vine in minte, la nervi, solutia extrema a pulverizarii sistemului bancar privat si transformarii lui intr-un fel de CEC european.
  Pur si simplu, imi vine sa-i strang de gat pe acesti camatari scrobiți, care nu fac altceva decât să ,,inventeze” zilnic, ajutați de o liotă de avocați de elită, metode subtile și sofisticate de a păcăli o lume întreagă. Strecoară mereu clauze mărunte și șopârlițe în contracte. Dacă vrei o refinanțare, LA CARE FAC CU NEOBRĂZARE RECLAMĂ, îți spun : ,,aveți o dobândă de 6,5%”. ,,Numai atât (întreb eu) ? Păi…nimica toată, mai sunt niște coeficienți simbolici conform politicii băncii..un coeficient de risc….unul de administrare… bine și în final ? ……cam 12,5%”.
  Duplexul ,,bancher-politician ales prin sufragiu universal” poate nimici din interior întreg eșafodajul democrației.

  • …Am cunoscut in scoala niste nulitati, unele, de-a dreptul haimanale, care abia stiau tabla inmutirii. Ce să mai vorbim de analiză matematică, geometrie în spațiu, sau fizică nucleară.
   S-au tarait prin ISE (sau ASE) unde intrau cam cei mai slabi, ca si la Textile, TCM, sau Hidrotehnica si acum ne rad in nas de la ghiseele bancilor private, unde ridica zeci de milioane pe luna, din dobanzile fraierilor.
   Daca-i intrebi : băi, de ce nu finanțați CU PRIORITATE proiecte de afaceri si firme private ? ……Nici un răspuns.
   Îl dau eu : n-au specialiști, n-au ingineri, n-au…isărești. Doar FUFE scrobite, minijupate și decoltate, pe lângă care, doamna Udrea, când e obosită, pare o salariată la stat….de rând. 😉
   Și mai e ceva….badea Ion nu vede scrisul mărunt din contracte.
   NOTA
   Poate ne spune într-o zi, doamna Udrea, ce părere are dumneai despre bănci. Că abia a scăpat de un credit. 😉

  • ..Cine naiba a inventat economistul și avocatul ? Ei au facut o constituție de r…., ei fac legi cu dedicație și/sau ,,portițe”, ei au încurajat judecătorii să-și bage nasul în treburile guvernului, ei au inventat bursa și banii electronici, ei sunt artizanii….INGINERIILOR (doar) financiare, speculației, intermedierii, etc, etc.
   Basta, e nevoie de creativitate, producție eficientă, economie reală, o moneda de referință NEINFLUENȚABILĂ DE SPECULAȚII BURSIERE ȘI/SAU BANCARE și de un stat SUPLU și EL în serviciul public, nu vițeversa.
   Cum poți să spui că ceva fizic și palpabil există și are valoare, doar în măsura în care se pronunță ,,piața” ? Pe ce lume trăim ?
   În fine, rețin valoarea de întrebuințare , adaptabilitatea și fiabilitatea. Mai contează aceste valori, în condițiile în care pui un bec azi și mâine face poc ?
   Mai bine ,ne-am ,,duplica” virtual, că astfel, ne vor dispărea toate nevoile și putem fi orice, oriunde și oricum. Și cu cine vrem. 😉 😉
   PS
   ATENTIE
   Isarescu, Vasilescu, Croitoru, Baltazar si altii ca domniile lor, sunt exceptiile care intaresc regula. Noroc ca au pozitii cheie de decizie. 😉

  • Un asemenea duplex ar fi constituit de un Patriciu dedublat. Cica e bun de PM? O fi dar doar pentru plozimile lui:))))

  • ZeV,
   Nu te enerva caci desi nu esti economist(nici eu nu sunt) esti singurul cu care pot disutala modul serios niste lucruri de maxima importanta.
   Asa dar acum te intreb :cum intelegi tu datoria suverana adica cine este (sunt) cei care se imprumuta si mmecanismul de imprumut si cine sunt creditorii adica cei care in final primesc banii sau poate bunuri(gajuri) imprumutati?
   Nu te mira ca intrebarea este simpla, dar acestea stau la baza lucrurilor . De ex :
   de ce cade marul? :)))))

   Dupa raspunsul tau voi incerca sa continui.
   PS De acord cu ce spui mai sus.Dar cum va plati BEC. Este solvabila ? cine o finanteaza?

  • Si separat de firul principal al discutiei pe care o facem o opinie la RFI a unui jurnalist economic care mie imi place:

   Taxa pe tranzacţiile financiare, una din măsurile anunţate de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel la finalul summitului de luni de la Paris va fi aplicată şi în România.
   Oficial nu s-a prezentat deocamdată modul în care va fi implementată însă jurnalistul Andrei Postelnicu spune la RFI că aplicarea ei ar fi datorită naturii pieţelor financiare “ca şi cum am vrea să impozităm fiecare pasăre migratoare care trece graniţa unui stat UE”.
   “Deci tranzacţiile care ar urma să fie impozitate sunt foarte multe, sunt foarte mari, au un volum şi o viteză de execuţie foarte, foarte mare şi colectarea acestui impozit devine un exerciţiu foarte impractic…
   E o abordare unilaterală, din topor, care demonizează întregul sistem financiar în condiţiile în care e un pic neavizat punctul de vedere cum că orice tranzacţie financiară dăunează bunului mers al economiei.”

   Tu ce spui de asta?

 25. De ce a acceptat ritli functia de ministru?Se merge pe acelasi sitem ticalosit cauia fostul ministru cseke nu i-a rezistat.Era si mai tanarf,mai orgolios.A rezistat mult.Cotroceniul nu ofera nici bani si nici sampanie.Daca era ministru din partea pdl,imediat scotea sampania.Atunci de ce nu desfiinteaza ministerul sanatatii,la cat e de dus cu capul.Bolnavii nu au timp sa inchida el robinetele.Dar explica-i boului…cum sa-i explici?De ce nu lasa doar ministerul “dezvoltarii”…oare ce dezvolta?

 26. Să vă mai spun ceva, până nu uit:
  Top salarii in Romania, conform Agenda de Iasi-30.06.2011
  euro/luna

  IONUT COSTEA presedinte Eximbank 27.000
  ADRIAN BAICUSI dir gen Siemens Romania 20.500
  LUMINITA MANOLACHE vicepres Raiffeisen Banca pt Locuinte 18.500
  ALEXANDRU GATEJ CEO Unilever South Central Europe 18.000
  PAUL ICHIM vicepres Eximbank 16.700
  GHEORGHE CARABASAN prim-vicepres CEC Bank 12.400
  DORUL VOICU director dezvoltare CEZ 11.000
  MARIANA DIACONESCU vicepres Asirom 7.100
  TRAIAN BASESCU 1.600
  EMIL BOC 1.200

  COMENTEZ:
  Sunt aceste salarii direct proportionale cu activitatea si impactul persoanelor susnumite in prevenirea si combaterea crizei ?
  Poate că da, poate că nu. Eu nu mă pronunț, pentru că sunt cu siguranță subiectiv. 😉

 27. Dna Udrea : Pe multi romani si Opozitia , nu-i intereaza proiectele Dstra . Tot ce faceti bine pentru Bucuresti si pentru tara nu-i intereseaza . Dar i intereseaza daca va inbracati cu o rochie scumpa , pentru ca ei spun ca ati cumparat rochia din banii poporului . O rochie din banii poporului are mai mult effect pentru Ponta si pentru cei cu mentalitatea proletara -socialista , decat proiecte de infrastructura , reconstituiri de cladiri , etc…Cerinta mentalitatatii proletare este ca toate rochiile sa coste la fel , si sa aibe aceiasi calitate , comform recomandarii poporului . Or dumneavoastra , ati trecut de barriera cerintelor popul;are .

  • S-a inceput sa se vobeasc si peste hotare de rochia Dnei Udrea . Asta datorita celor doua televiziuni pro Opozitie , si mai ales datorita lui Ponta . Ceva ma face sa cred ca aceasta rochie va intra in patrimoniul national al Romaniei si ca vre-odata va avea un pret enorm , eventual nu se va putea vinde . Inca odata , asta fiind opera celor doua televiziuni, Realitatea si Antena3 , plus Opozitia politica . Brovo voua , v-ati lasat cuceriti de o rochie albastra inchis ( sau neagra ) si cu buline albe de diferite marimi .

 28. Eu aştept să se aleaga praful de UE si presedintele Băsescu vrea SUE – Statele Unite ale Europei. Eu vreau sa mananc patrunjel de al nostru, nu cu chimicale trimis de fermierii capitalistii din vest…

 29. De ce va mai osteniti sa raspundeti la atacurile astea pe care deja toata lumea le vede ca fiind furibunde?
  Pana nu demult (fara a fi fost pesedist sau voiculist) mi se punea negru in fata ochilor cand auzeam de dvs. si de PDL (eu fiind si bugetar, va dati seama…).
  De o vreme incoace ma uit cu mai multa obiectivitate la aiurerile anteniste si rtv-iste.
  Vin toti psd-istii si pnl-istii (disperati ca nu mai au “conducte”) si ingaima numai aberatii…Nici o strategie, solutie, program economic, numai Basescu-Udrea-Boc, Basescu-Udrea-Boc…
  Se vede ca sunt disperati si li se citeste asta pe fata.Vedeti-va de treaba linistita, dar nu uitati si de noi!
  Fortza fie cu dvs!

 30. Faceti ceva cu baronul Stancu de la Braila, va rog! Omul asta nu mai are limite. Verificati pe e-licitatii si e-achizitii sa vedeti cum dirijeaza banii catre firmele sale, in special Concivia si Tancrad. Se apropie campania electorala si ii trebuie bani pentru el si pentru partid, face orice sa-i obtina si nimeni nu-l vede. DNA Galati nici atat!

 31. Intrarea in maruntaiele statului roman este una din cele mai dificile incercari,care iti pune la incercare toate simturile,dar mai ales nervii.
  Daca timp de 18 ani,sub atenta obladuire a CELOR MAI MARI PRADUITORI DIN ISTORIA MODERANA A ROMANIEI,PSD,aceste mizerii au fost tinute bine ascunse,cel mult banuite,iata ca,pe zi ce trece aflam pe ce s-a sprijinit si se sprijina ,ACEST PARTID INTESAT DE PRADUITORI,JEGURI SI MIZERII UMANE-PE MITA ELECTORALA OFERITA SUB FORMA DE AJUTOARE SOCIALE,DE PRIMARII PESEDISTI,PENELISTI,SI DA SI PEDELISTI.
  O scanare aproximativa a celor peste 8,3 milioane de dosare de ,ASISTATI SOCIALI,arata amploarea fenomenului-PESTE 4 MILIARDE DE EURO SUNT PUR SI SIMPLU SIFONATI,DA-TI CA MITA DE PRIMARII PESEDEI CAMPIONI LA ACEST CAPITOL IMBATABILI SI IMPOSIBIL DE INTRECUT.
  ASADAR ,ne aflam in fata unui fenomen incredbil-,CEI PESTE 1500 DE PRIMARII PESEDEI SUNT IN BLOC INFRACTORI CARE AU PRADUIT STATUL,APARATI DAR MAI ALES STIMULATI DE COMPLI CII LOR-CONDUCEREA PARTIDULUI,CARE IN CORPORE ESTE O CONDUCERE PENALA.
  U.S.L-FRAUDEAZA PESTE 63% DIN BANII ALOCATI PT ASISTENTA SOCIALA CUMPARINDU-SI ASTFEL VOTURILE IN TOTI ACESTI ANI,ADICA 21 DE ANI DE CIND ACESTA HIDRA COMUNISTA CRIMINALA SI-A INTINS TENTACULELE PESTE ROMANIA.
  In buna traditie a hotilor cei mai perversi-pesedeii striga si urla disperati hotii,hotii,in speranta ca vor reusi si in 2012 sa insele vigilenta romanilor,si sa-si cumpere voturile asigurindu-si LINISTEA SI LIBETATEA.
  Probabil cel mai interesant dintre acesti PRADUITORI ESTE MAZARE,EL ESTE UN CAZ PATOLOGIC APARTE,caruia ar trebui sa i se acorde O ATENTIE SPECIALA,PT CA BEZMETICUL ASTA CARE A IMBRACAT UNIFORMA DE NAZIST,ESTE O TUMOARE MALIGNA PE TRUPUL ORASULUI CONSTANTA.

  • Daca plaga asta s-a intins peste tot este si vina noastra. Atatia ani nu ne-a pasat ce fac aceste buruieni crescute de batrana hidra comunista la umbra ei- ma refer la Bunicuta- asistam nepasatori, in continuare, la jaful public pentru ca institutiile statului sunt slabe. Noi politie si justitie nu avem. Avem doar o adunatura de lepre corupte puse in functii politic, piese intr-un mecanism malefic care are puterea de a se autoregla cand se defecteaza una. Se vede treaba ca traim un moment istoric in care iresponsabilitatea s-a cronicizat in toate structurile statului si ii pericliteaza insasi existenta. Noi, ca popor, suntem demni de dispret. Niciodata nu am fost mai meschini, mai distructivi, mai umili si nepasatori fata de generatiile viitoare.

 32. P.S.-Cred ca a venit momentul ca GUVERNUL,MINISTRUL JUSTITIEI,MINISTRUL DE INTERNE ,PROCURORUL GENERAL AL ROMANIEI SI EVIDENT MINISTRUL MUNCII,SA IASA PUBLIC SI PE BAZA PROBLELOR ,ADICA A DOSARELOR CONTRAFACUTE SA DENUNTE ACEST JAF,SI ATENTAT LA BANUL PUBLIC,DAR MAI ALES LA SECURITATEA NATIONALA.
  Nu este posibil ca sa raminem doar la faza de vaicareala,si dupa ce aflam cum a fost,JEFUIT STATUL ROMAN CU CONCURSUL UNPOR POLITICIENI,NIMENI SA NU PLATEASCA.
  Domnilor guvernanti-CUM CREDETI CA NE SIMTIM NOI,CEI DIN MEDIUL PRIVAT CARE LUNA DE LUNA ,CU BANISORII IN MINUTZA NE DUCEM SPRE TREZORERII SI NE PLATIM DARILE,LA ZI,ASTFEL CA STATUL SA POATA FUNCTIONA,SI ATENTIE,CEI CU ADEVARAT IN NEVOIE SA-SI PRIMEASCA AJUTOARELE DE CARE AU NEVOIE?
  NU CREDETI CUMVA CA AM AJUNS SA CREDEM CA SUNTEM LUATI DE PROSTI,CA NE SIMTIM BATAIA DE JOC A UN OR DERBEDEI,CARE PT A PUTEA FURA IN CONTINUARE ISI BAGA MIINILE IN BUZUNARELE NOASTRE?
  CIT CREDETI CA VOM MAI ASISTA PASIVI LA ACEST JAF???????????
  Astept reactiile guvernului,pt ca m-am saturat sa tot aud explicatii ,iar VINOVATII SA SE PLIMBE P[RIN STUDIOURILE REALITATII TV SI ANTENA 3-CIND AVETI DE GIND SA O ACUZATI PE MARIANA CIMPEANU,PACURARU,SI ALTI FOSTI MINISTRII AI MUNCII,CARE AU DORMIT ,S-AU AU INCHIS OCHII,LA JAFUL CARE SE PETRECEA SUB OCHII LOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *