Exemplul polonez pentru absorbtia fondurilor europene

Am citit cu interes interviul din Adevărul al ministrului Dezvoltării Regionale din Polonia, doamna Elzbieta Bienkowska. O discuţie aplicată şi extrem de utilă am avut acum o lună, când ne-am întâlnit la Bucureşti. Conduce acelaşi minister şi e clar că Polonia are o interesantă experienţă a atragerii fondurilor europene.

Tocmai de aceea, vreau să fac câteva comentarii faţă de poziţionările cele mai importante din interviul amintit. Să le luăm pe rând, ca să vedem care sunt „secretele” Poloniei.

 

1. „Î: Aţi cheltuit deja 68 de miliarde de euro? R: De fapt, aşa este. Pentru cea mai mare parte a acestei sume, avem deja contracte, care se află în curs de derulare”.

Ei bine, din punctul acesta de vedere, ministerul pe care îl conduc stă şi el foarte bine. Anul acesta terminăm şi noi contractările, urmând ca absorbţia efectivă să se facă în următorii ani.

 

2. Noi am finanţat în întregime proiectele europene, aşteptând apoi să vină rambursările din partea Comisiei Europene.De asemenea, am mai decis să urgentăm plăţile în avans, nu numai pentru instituţiile publice cum sunt autorităţile locale, dar şi pentru companiile private. Am plătit în avans, de la buget,  sume uriaşe de bani, aproape 7 miliarde de euro, din care 800 de milioane au mers către companiile private. Am plătit în avans pentru ca proiectele să poată fi puse în aplicare”.

România este departe de a avea posibilitatea Poloniei de a finanţa ea proiectele, urmând ca apoi banii să vină de la Comisia Europeană. În plus, dacă ar face şi MDRT acelaşi lucru, cred că Opoziţia şi mass media ostile m-ar ataca de dimineaţa până seara, spunând că folosesc banii bugetului statului pentru plăţi către administraţii locale (eventual ale PDL) sau către firme private (automat clientelă politică).

 

3. „Polonia a beneficiat de fondurile europene încă din perioada 2004-2006. În afară de asta, am putut să acumulăm experienţă în ceea ce priveşte implementarea lor, să ne dăm seama care sunt potenţialele probleme şi să reacţionăm rapid. România nu a avut o astfel de perioadă de pregătire, a intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, în acelaşi timp cu începerea exerciţiului noului buget al UE”.

Şi României i-ar fi prins mult mai bine o perioadă timp de aceste fel de a se obişnui cu rigorile Comisiei Europene şi pentru a reuşi să creeze mecanismele legislative şi instituţionale care să răspundă problemelor ridicate de atragerea fondurilor europene. Polonia a avut perioada 2004-2007, România a avut perioada 2007-2009. Eu cred că din 2010 am început să ne mişcăm mult mai bine. Iar pe următorul exerciţiu bugetar, cu siguranţă, absorbţia fondurilor europene va fi un proces mult mai eficient.

 

4. „Î: Care este sfatul dumneavoastră pentru autorităţile române în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene? RSă ţină totul într-o singură mână. Asta ajută foarte mult. În Polonia, ultimul cuvânt în problema fondurilor europene îl are întotdeauna Ministerul Dezvoltării Regionale. În felul acesta, fiecare ştie cine şi pentru ce răspunde”.

Sunt curioasă ce ar spune Antenele, Realitatea, Ponta sau Antonescu dacă am propune un singur minister ca să gestioneze fondurile europene? Ei nu mai contenesc cu speculaţiile şi acuzaţiile pentru înfiinţarea unui comitet interministerial pe turism şi urlă toată ziua minciuna că MDRT are cel mai mare buget dintre toate ministerele.

 

5. „Aş mai adăuga că în Polonia avem peste 2.000 de comune, dintre care doar aproximativ 30  nu s-au străduit să acceseze fonduri europene.  Explicaţia că „este prea complicat” nu ţine. Reprezentanţii administraţiilor autonome sunt evaluaţi după modul în care se străduiesc să obţină fonduri europene”.

Ministerul pe care îl conduc are şi el contracte cu fonduri europene în majoritatea localităţilor din România. Şi asta cu mult mai puţini bani decât Polonia. Problema nu ţine de contractarea fondurilor. Cu ajutorul experţilor din administraţia centrală, proiecte s-au scris – multe dintre ele sunt chiar foarte bune.

Problema la noi ţine de implementarea proiectelor. Licitaţiile nu se fac la MDRT, se fac în teritoriu de către baronii locali. Iată un motiv pentru care mulţi dintre ei nu se agită prea tare să deruleze proiectele pe care le-au câştigat sau, din contră, fac diverse „şmecherii” şi atribuie contracte firmelor prietene. Dacă mass media doresc să găsească fraudele cu fonduri europene şi alocările clientelare de contracte, să le caute mai ales la nivelul administraţiilor locale.

Iată, dacă vreţi, motivaţia principală pe care trebuie să o avem în vedere în perspectiva reorganizarii administrative. Asta am spus de fiecare dată când am vorbit despre subiect: reorganizarea trebuie să se facă şi ca o soluţie pentru o mai bună accesare a fondurilor europene. Lupta noastră este cu baronii locali şi felul în care stăpânesc ei teritoriul. Reforma administrativ-politică pe care am impus-o în administraţia centrală trebuie neapărat să coboare şi spre administraţiile locale.

 

N.B. Comentariile pe care le-am făcut referitoare la situaţia în care se află România privind contracterea şi absorbţia fondurilor europene se referă doar la ministerul pe care îl conduc. Nu îmi asum responsabilitatea faţă de situaţia fondurilor europene la alte ministere şi nici nu ar fi corect să fac comentarii în această privinţă.

 

157 thoughts on “Exemplul polonez pentru absorbtia fondurilor europene

 1. ***Lasaţi-o baltă, doamna Udrea, şi veniţi şi Dvs cu un exemplu mai aproape de realităţile noastre româneşti, cam aşa: Cum să furi fonduri europene fără ca şefii de acolo să se prindă…
  Ce ziceţi? N-ar suna mai atrăgător? După aşa o invitaţie, n-aţi avea şi Dvs mai mulţi prieteni pe la opoziţie?

 2. Negocieri esuate in Coalitie: PDL si UDMR nu au cazut de acord pe reorganizarea teritoriala
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/udmr/pdl/negocieri-esuate-in-coalitie-pdl-si-udmr-nu-au-cazut-de-acord-pe-reorganizarea-teritoriala-1101062
  Comentariul meu: Daca UDMR-istilor nu le convine sa se duca dr.ac.ului in Ungaria si acolo sa-si impuna punctul lor de vedere. De cand o minoritate ostila poporului roman isi impune propriile-i legi. Nici ’90 UDMR-istii se poarta cand ca niste pro sti tuate cand ca niste tigani cersetori. Nu mai au limite, nu mai au rusine?
  Nu am nimic cu populatia de etnie maghiara, niste oameni la fel de necajiti ca si noi, romanii de rand?

 3. Un comentariu de pe facebook: CU RESPECT DESPRE PARINTII LUI VICTOR PONTA !!!
  ASEARA ,LA EMISIUNEA LUI TURCESCU ,AM DESCOPERIT ,CU SURPRINDERE, CA VICTOR PONTA S-A NASCUT SI A TRAIT INTR-O FAMILIE DE OAMENI NORMALI SI DE BUN SIMT.AM TOT RESPECTUL PENTRU MAMA SA CARE ,PRIN EFORTURI APROAPE SUPRANATURALE,L-A PURTAT IN BRATE PE CLAMPAU ,LA MITINGURILE DIN PIATA…

 4. Amuzant fell in care presa reflecta,negocierile dintre PD-L si U.D.M.R.
  Spun amuzant pt ca in subsol se poate vedea foarte clar dorinta unoara ca aceasta alianta sa se rupa.
  Ce nu discuta nimeni,si nici macar nu iau in calcul este urmatoarea ipoteza s-au scenariu:
  ,si daca PD-L s-a decis sa arunce acest fiebinte cartof ,guvernarea in bratele U.S.L.??????????????
  Va imaginati ce s-ar putea intimpla????????????
  eu ramin sa judec doar ce se va intimpla cu REALITATEATV SI TRUSTUL INTACT…….
  haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 5. La liceul “Dimitrie Bolintineanu” in sectorul 5 s-a angajat o lucrare de aproximativ 6 ani pentru o scoala ,o sala de sport (finalizate cred deoarece nu le-am vizitat)si un bazin ale carui lucrari s-au oprit de 3 ani.
  Cred ca arfi bine sa le dati o mana de ajutor!

 6. Stimata Doamna ministru ,
  am cateva remarci de facut la comentariile facute de dumneavoastra asupra articolului din “Adevarul” dupa cum urmeaza :
  1. “România este departe de a avea posibilitatea Poloniei de a finanţa ea proiectele, urmând ca apoi banii să vină de la Comisia Europeană. În plus, dacă ar face şi MDRT acelaşi lucru, cred că Opoziţia şi mass media ostile m-ar ataca de dimineaţa până seara, spunând că folosesc banii bugetului statului pentru plăţi către administraţii locale (eventual ale PDL) sau către firme private (automat clientelă politică).”
  In conditiile in care onor Guvernul Romaniei nu este in stare sa asigure norma de hrana a celor din MAI – ce pretentii sa mai avem asupra cofinantarii proiectelor cu bani europeni ? Probabil ca daca nu se faceau parcuri si stadioane in sate unde oamenii nu au nici apa curenta , respectivii bani ar fi putut fii folositi ca si cofinantare la proiectele europene . Ca sa nu mai zic de telegondola din Vulcan ( pe care o aveti si pe videowall) defectata chiar in ziua inaugurarii cu surle si televiziuni ( alea ale mogulilor rai ) .
  2. “Problema la noi ţine de implementarea proiectelor. Licitaţiile nu se fac la MDRT, se fac în teritoriu de către baronii locali. Iată un motiv pentru care mulţi dintre ei nu se agită prea tare să deruleze proiectele pe care le-au câştigat sau, din contră, fac diverse „şmecherii” şi atribuie contracte firmelor prietene. Dacă mass media doresc să găsească fraudele cu fonduri europene şi alocările clientelare de contracte, să le caute mai ales la nivelul administraţiilor locale.”
  Sa inteleg ca atunci cand va refereati la baroni locali si la “ smecheriile “ facute va gandeati si la cei din propriul partid gen FLUTUR sau FALCA sau baronii sunt doar ai partidelor din opozitie ?
  Un ultim citat din articol pe care poate din neatentie sau graba nu l-ati expus aici pe fb :
  “Elzbieta Bienkowska a fost numită ministru al Dezvoltării Regionale în noiembrie 2007. Anterior, a lucrat în domeniul absorbţiei fondurilor europene ca director al Departamentului pentru Dezvoltare Regională şi a coordonat programe cuprinse în Planul Naţional de Dezvoltare ”
  Intrebarile care se pun sunt urmatoarele :
  Ce anume din activitatea dumneavoastra profesionala anterioara va recomanda sa gestionati alocare unei parti din fondurile europene ? Poate e vorba de functia de Consilier de Stat, Şeful Cancelariei Preşedintelui, Administraţia Prezidenţială ?
  Oare nu era mai nimerit ca ministru al Ministerului Dezvoltarii Regionale un domn sau o doamna care a mai lucrat cu asa ceva si care sa fie sustinut de PDL ?
  Va doresc o zi buna mai departe .

  • Ce anume nu face bine, doamna Elena Udrea, după părerea dvs ? Sau vă gândiți, probabil, că nu face destul ? Aș putea fi de acord cu asta, din moment ce i-am propus distinsei doamne ca TOATE licitațiile să fie comasate la sediul MDRT, pentru a se evita trucarea lor și deturnarea fondurilor în găurile negre ale baronilor multicolori.
   Pe de altă parte, cine naiba sunteți dvs, să o luați la întrebări pe doamna ministru, căreia, nici măcar comisia derbedeului bețiv Ludovic Orban, oricât s-a strufocat, nu i-a găsit nici măcar un defect de remaiat pe ciorap ?
   Fraților, puneți curul la treabă, veniți la dialog constructiv pentru România, pentru că altfel, tare mă tem că vom mai auzi de voi cam peste 20 de ani. Din 2007 încoace, o țineți numai în scenarii de suspendare, de manipulare și destabilizare a societății românești, după anii de dezmăț în care ați pus economia pe chituci și ați cangrenat populist sistemul bugetar. Nu m-ar mira ca într-o zi, să fiți risipiți cu pietre peste graniță, cu otrava sufletelor voastre cu tot, inseminată de securiștii notorii și obraznici care vă conduc destinele bicisnice, repet, risipiți de cetățenii nației neafiliați politic, mult mai inteligenți decât îi credeți voi.

 7. In ultimul timp mi-am impus un exil (autoexil) de pe terenul zadarniciei si patimilor omenesti – politica. Marturisesc ca am avut unele perioade cand m-au incercat niste sughituri. La revenire, consultand cam ce s-am mai intamplat in lipsa mea, am putut sa constat si cauza acelor sughituri. Nu este tocmai rau caci este semnul ca lumea nu te-a uitat. Tot cu aceasta ocazie am putut sa constat si mari schimbari de atitudine si comportament – semn ca Pamantul totusi se invarte. Am mai lipsit o data de pe blog si la revenire constatase-m unele schimbari pe care le-am impartasit confratilor. Unii m-au acuzat de erezie, altii de trufie. Astazi regasesc acelasi fenomen, dar desfasurat in ritm accelerat. O regasesc pe Silverstar complet bulversata de catre constrangerile la care o supun cei ce inca detin “painea si cutitul”. Si doamna chiar le zice. Se cunoaste faptul ca a suferit un proces al “Schimbarii la fata”, intr-un fel asemenea celui suferit si de Iisus pe Muntele Tabor. Chiar si amicul ZeV, a suferit acelasi proces al “schimbarii la fata”. Avea el dubiile lui inca de mult, dar faptul ca intelesese sa se implice emotional l-a determinat sa fie mai tolerant cu exponentii puterii. ZeV de astazi cu greu mai poate fi recunoscut ca fiind acelasi cu cel de acum o luna-doua. ZeV obisnuieste sa puna intrebari si nu se sfieste sa bata obrazul celor ce au inselat-o pe Silverstar. Nici NeaKutare nu mai este cel de altadata. Rosteste cu curaj ca “Regele este gol”. Am oarece simpatie si mila fata de Frank Zapa. A ramas tot acelasi iacobin pasional, dar realitatea ii rapeste multe din argumentele cu care altadata facea ravagii pe blog. A ostenit si el cel ce deborda de energie. Ei, acum nu va ingrijorati caci nu este totul pierdut. A scazut intradevar energia principalilor corifei ai blogului, dar nu fiti ingrijorati, au aparut forte proaspete care au preluat stafeta. Evident ca acestia sunt departe de eloccinta lui ZeV sau a lui Frank. Stimati colegi, nu aveti sentimentul ca ceva se schimba in tara?

  • …Vă iluzionați domnule Turn, sunt doar exigent cu singurul partid capabil să modernizeze România. O entitate politică implicată într-un amplu proces de corecție și reformare a instituțiilor statului român, trebuie să se adapteze din mers, evident comite și erori, pe care, le-ar evita într-u singur mod : nefăcând nimic.
   Exigența mea urmărește întărirea partidului vector al restructurării, pentru a face față, atât complexității sarcinii autoasumate, cât și bețelor în roate puse cu obstinație , la fiecare pas spre normalitate, de adversarii României europene.
   Dacă îți propui să sprijini pe cineva la care ții sau în care ai încredere, ai obligația morală să-i spui ce gândești, spre a-l ajuta să evolueze. Desigur că o astfel de presiune trebuie să fie concertată cu voința politică a liderilor pentru a avea eficiență. Sper și cred, că împreună vom reuși. Doar n-o să lăsăm țara pe mâna structurilor mafiote cu potențial evident de dictatură, corupție, populism și întoarcere în timp, combinate dizgrațios în așanumita mizerie politică fără seamăn, botezată la tribunal cu numele de USL.
   Apropo, decât să vă jucați cu petarde parfumate pe bloguri, pare că opțiunea autoexilului nu este o variantă de neglijat. 😉
   În fine, ați remarcat corect că ceva se schimbă în țară, proces care generează tot felul de sentimente și evident, reacții adverse. Ca întotdeauna când progresul se confruntă cu anacronicul.

  • @ZeV. Domnule, de curand ati avut un moment de mare inspiratie apeland la teorial lui Titu Maiorescu – formele fara fond. Ei bine domnule, astazi teoria lui Titu Maiorescu este mai actuala decat oricand. Chiar imi scot palaria in fata momentului dv. de inspiratie. Vanzoleala acestor zile tocmai asta este domnule – Forma fara fond. Las la o parte faptul ca initiatorii celor doua mari proiecte – modificarea Constitutiei si reforma administrativ teritotriala, se comporta ca niste ageamii. Exact ceea ce reprosam eu, se emit diverse proiecte fara a fi gandite in profunzime, fara a fi discutate, dar musai sa fie adoptate rapid. Ori le facem bine, ori mai bine renuntam si sa le facem atunci cand va dispare fierbinteala politica. Trebuie sa recunoasteti ca cele doua mari proiecte au picat intr-un moment prost, la care se adauga si lipsa de pregatire. Acestea nu se pot rezolva decat prin consens politic, ori tocmai acesta lipseste. Este de presupus ca oamenii politici ai viitorului vor fi ceva mai lucizi si mai rationali decat cei de astazi si vor invata si arta consensului.

 8. @ Lepadatu Chirita – Aveti un avertisment!
  Aici nu se foloseste un limbaj trivial. Vi se revoca dreptul de a posta fara moderare.

  • @ ZeV – am pentru dumneavoastra cateva raspunsuri dupa cum urmeaza
   “Pe de altă parte, cine naiba sunteți dvs, să o luați la întrebări pe doamna ministru, căreia, nici măcar comisia derbedeului bețiv Ludovic Orban, oricât s-a strufocat, nu i-a găsit nici măcar un defect de remaiat pe ciorap ?” Raspuns : Poate dumneavoastra vi se pare nefiresc sa judeci activitatea unui ministru cu bune si rele – dar sa zicem ca sunt un CETATEAN LIBER SI NEINREGIMENTAT POLITIC al acestei tari din banii caruia se plateste salariul “distinsei doamne ” ?
   “Fraților, puneți curul la treabă, veniți la dialog constructiv pentru România, pentru că altfel, tare mă tem că vom mai auzi de voi cam peste 20 de ani. Din 2007 încoace, o țineți numai în scenarii de suspendare, de manipulare și destabilizare a societății românești, după anii de dezmăț în care ați pus economia pe chituci și ați cangrenat populist sistemul bugetar”
   Raspuns : Dialog constructiv cu partidul care nu respecta Consitutia si legile tari (vezi Legea 3/2000, Art 13 , par. 3 – (3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz ORGANIZAREA REFERENDUMULUI ESTE OBLIGATORIE . ) ? Sau cu partidul care a promis ca o “Sa traiti bine ” iar astazi cand au bagat politisti cardul in bancomat au gasit cu 500 de lei mai putin ” multumita ” “iscusitului” ministru Igas ? Apropos – cum se potrivesc taierile de salarii , indemniztii de somaj si ajutoare pentru tinerele mamici cu urmatoarele articole din Costitutie
   “ARTICOLUL 47
   (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

   (2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii. ”
   Ia traieste dumneata decent cu 800 de lei , rate la banca etc , si dupa toate astea poate se gaseste unul sa-ti dea cu o sticla in cap si sa devii leguma cum a patit politistul din Dambovita acum cateva luni .
   Cat de autist sa fii sa o tii “gaia matu ” ca vinovati de actuala stare a tarii sunt cei din opozitie si mogulii cei rai ?
   Chiar stau si ma intreb serios – CAT DE AUTIST SA FII SI SA REPETI ACELEASI LUCRURI CA O PLACA DE PICK-UP ZGARIATA – DEZMATUL BUGETAR DINAINTE DE 2008 SI MOGULI CEI RAI ?

  • Mă băiatule
   Statul are obligația de a lua măsuri corecte din punct de vedere economic și social aplicabile în mod sustenabil pe termen lung, în limitele resurselor umane și materiale de care dispune națiunea. Capisci ?
   În ceea ce privește vinovățiile, așa cum crimele sunt imprescriptibile, așa cum vinovățieadirectă sau indirectă a lui Ion Iliescu este indubitabilă, în egală măsură trebuie urmăriți și pedepsiți penal, până-n pânzele albe, lichelele populiste și șpăgărești care au devalizat, vândut pe nimic și supradimensionat diform un sistem parazit, numit bugetar. Sper ca derbedeii incompetenți Tăriceanu și Vosganian , sau criminali notorii precum Ion Iliescu, sau turnători ordinari care ne sfidează pe toți din parlamentul României, recte, Felix Motanul, să ne lase vreo câțiva ani, retrași (forțat) în așezămintele de meditație de maximă securitate. Mama voastră de golani, voi , adevărate vuvuzele dezacordate pe,,frecvența” Jos Băsescu, ne vorbiți nouă despre clișee repetate strident, la infinit și penibil ? Dacă vă veți privi în oglindă, veți avea exact revelația vampirului: nici o reflexie de ,,programe” sau ,,soluții”. De aceea veți pierde în mod invariabil toate alegerile.

  • ….în ceea ce privește milițienii în numele cărora vorbiți, transmiteți-le din partea mea că normele de hrană ți le asigură, în mod logic, munca eficientă prestată , în număr minim și maxim adecvat de indivizi integrați în sistem și nu statul, adică fraierii plătitori de taxe și impozite.
   Când mi s-a spart mașina ziua în amiaza mare pentru a mi se sustrage un aparat foto, tot eu am umblat ca prostu-n bâlci pe la secția de poliție proximă, în mod repetat, pentru a scrie analize literare, adică pomelnice chinezești pe post de hârtie igienică. Într-un final, am fost sunat să dau cu subsemnatul că nu mai am pretenții, pentru ca bivolul în uniformă să închidă dosarul și să-și bage în burdihan rația alimentară ,,cuvenită” !
   În concluzie, având la îndemână o sumedenie de indicii revelatoare, pot spune că domnul Traian Igaș este prea blând și tolerant în contextul unei instituții fundamentale a statului de drept, nereformată, neadaptată și neinstruită în conformitate cu sarcinile din fișa postului. Doar uniformele s-au schimbat în acest stat în stat care se numește poliția română.
   Eu aș recomanda muncă în folosul comunității, fără salar, că tot frecați mangalul, minimum 4 ore pe zi și ridicarea sine die a centurilor în vederea expedierii la bulău a celor care nu respectă simbolurile naționale și-și bat joc de prevederile din codul onoarei de polițist, inclusiv prin încercarea în zbor planat a,,cașchetelor” din dotare (pe banii altora).

  • PENTRU ADM. AM FOLOSIT LIMBAJUL CELOR DE LA ANTENE-RTV. VOCABULARUL LUI ANTONESCU SI PONTA,PUTEI SA TRECETI CU VEDEREA EXPRESIILE MELE <INTRUCAT EU SUNT UN SIMPLU CETATEAN.VA CONVINE CAND ACESTI NEMERNICI MASOARA SI TOCURILE DE LA PANTOFII DNEIMINISTRU? NU TREBUIE SA VA FORMALIZATI PENTRU ATATA LUCRU.VA ROG SA LASATI COMENTARIILE MELE,SUNT PERTINENTE,ONESTE,REALISTE.VA MULTUMESC.

 9. Doamna Udrea,chiar era nevoie de piscine,terenuri de fotbal,etc.cand 90%din populatie a cam trecut de varsta a 3-a? (Ma scuzati,ma refeream la populatia de la sate,comune,etc…)

  • Dle MARUIS,este nevoie in romania de baze sportive,vedeti performantele sportului romanesc,vedeti cu ce se ocupa tinerii,NU baze sportive,NU autostrazi,NU drumuri,NU gradinite,NU scoli,ce se alege dinromania peste 20 de ani? SOMALIA EURPPEANA,dupa USL 3 BUM, toti banii in WC.

  • @zev
   In primul si in primul rand din respect pentru proprietara acestui blog ( chiar daca nu o simpatizez) nu voi cobora nivelul limbajului la cel folosit de dumneavoastra .
   Ca sa clarificam lucruruile de la inceput – da sunt de acord cu faptul ca Ion Iliescu trebuie sa raspunda pentru implicarea directa sau indirecta in evenimentele din 13-15 iunie 1990 .
   Atunci cand eu eram membru in organizatia PD sector 4 – pe vreme cand Presedinte al PD devenise tocmai actualul sef al statului – dumneata probabil nici nu visai ca o sa ai ocazia sa te exprimi in felul in care o faci pe blogul unui ministru ce provine din acest partid .
   Pe de altra parte am fost unul din cei care au votat cu Conventia DA si Presedintele actual in 2004 . Am facut toate astea in calitatea mea de “ adevărata vuvuzela dezacordata pe frecvența Jos Băsescu “ si din “netarmurita dragoste “pentru PSD si tot ce reprezenta el la vremea aceea .
   Mai departe – daca dorim sa discutam argumentat sa o luam metodic – citez din dumneavoastra “în egală măsură trebuie urmăriți și pedepsiți penal, până-n pânzele albe, lichelele populiste “.
   Ce parere aveti merita bagat la zdup cel ce a facut urmatoarea afirmatie ?
   “Adevaratul motiv pentru care premierul Calin Popescu Tariceanu refuza sa aplice legea privind majorarea salariilor profesorilor este ca aceasta nu a fost initiativa PNL. Resurse bugetare pentru aplicarea legii exista, masura se incadreaza in cei 6% din PIB alocati educatiei”.
   Va las dumneavoastra placerea sa descoperiti cui ii apartine afirmatia .
   Citat -“turnători ordinari care ne sfidează pe toți din parlamentul României, recte, Felix Motanul” . Foarte corect ce spuneti – dar de Dl. Silvian Ionescu ce ziceti ?
   Ia uite cum zice dumnealui singurel – Silvian Ionescu: “Am fost seful Serviciului din Directia intaia din CIE. Serviciul intai care se ocupa cu partea vestica a Europei. Si in calitatea asta, intr-adevar, aveam in subordine munca informativa, munca de spionaj din Belgia” .
   Ghiciti cine este Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu ?
   Acum stau si eu si ma intreb ca prostu’ cum o fi mai strigator la cer – sa fii turnator cum se spune ca a fost Felix ? sau sa fii direct ditamai seful de serviciu in structura de represiune a statului comunist ?
   Si ar mai fi de facut o comparatie – in timp ce Felix are in spate cateva mii de voturi ale unor romani mai instruiti sau mai putin cultivati – dar totusi cetateni cu drept de vot –Dl. Silvian Ionescu este NUMIT POLITIC de onor “ prea moralul si anticomunistul “ EMIL BOC .
   Deci care va sa zica ditamai partidul de guvernamant nu a gasit in toata tara , printre membrii sai unul mai potrivit pentru sefia Garzii de Mediu decat un fost ofiter de securitate . Sa inteleg ca acest tip de oameni se pricep cel mai bine la REFORMA STATULUI ?
   Ei ia gaseste o explicatie savanta si la aspectul de mai sus stimata(e) Zev .
   Ultima si cea mai tare – din programul de guvernare al PDL postat pe site-ul partidului www. Pdl.org.ro – inca nemodificat – deci in vigoare – “ Alocarea a 6% din PIB pentru educatie.” Ha , ha , ha , ha – ce-mi plac glumele PDL .
   Buget alocat invatamantului in 2008 – 6% , buget alocat in 2011 – 3.85% . Asta pentru comparatie .
   Stau si ma gandesc ca Boc ar fi meritat sa fie Tariceanu un pic nebun sa puna in aplicare legea de marire a salariilor profesorilor cu 50% sai apoi sa-l lase pe “ competent” sa vada de unde scotea banii respectivi.
   Acum nu va mai ramane decat sa va luati de profesorii care au avut rabdare cu dumenavoastra atatia ani si sa le spuneti ca” sunt niste nesimtiti imbuibati care nu stiu decat sa ceara de la stat si sa stea cu mana intinsa la pomana” .
   La cat va duce mintea va cred in stare sa faceti si o asemenea afirmatie .
   NUMAI BINE .

 10. Un zâmbet la cafea 😆

  Se aude un ciocanit la usa. Scotianul isi trimite fiul sa vada cine e si ce vrea. Fiul revine si zice:
  – Tata, la usa e unul ce stringe donatii pentru noua piscina a orasului!
  Scotianul, fara sa se gandeasca prea mult, raspunde:
  – Da-i si tu o galeata de apa!…

  • Afroamericanul , în esență, un populist și un panglicar notoriu, spune: ,,”Am putea avea o replica a crizei financiare care ne-a afectat in ultimii ani, daca ne jucam prea aproape de linie.”
   Cu alte cuvine, acest individ speră că Congresul american va ridica limita îndatorării publice peste 14,3 trilioane de dolari, pentru ca statul american să consume în continuare la fel, iar posesorul ilegitim al premiului Nobel pentru pace să câștige un nou mandat la Casa Alba. De unde se împrumută ? Evident, de la restul lumii.
   Într-o, zi, creditorii vor spune : HALT ! Abia atunci să vezi criză, amputări de cheltuieli bugetare și….trezirea la realitate din visul american, pe fond, o utopie ca oricare alta, pentru că se bazează pe amanetarea viitorului în scopul de a trăi bine în prezent, neconform cu ceea ce produci sau prestezi.

  • ..de fapt, Ioane, acționariatul firmei ENRON a fost în mod exagerat pus la index, deoarece, mentalitatea de tip ,,Enron” este cea care definește comportamentul public, privat și individual în Statele Unite ale Americii.
   De aceea, în mod periodic, vei vedea ploi cu afaceriști self aruncați pe ferestre și persoane cu combustie spontană care fac ,,deliciul” L’Osservatore Romano….pardon, româno ; )

 11. L-am citit pe Catalin ,si am dedus din ce a scris Indignarea lui,si revolta lui impotriva actualului guvern.
  Nu-mi ramine decit sa-l intreb,Dle. Catalin,dar dv,dv ce Obilgatii aveti,in p[rimul rind pt ca sa aveti o viasta mai buna,deci ce obligatii aveti fata de dv?????????
  Si totusi,imi mai ramine ceva de facut,inspirat de pe un alt blog,o sa-i spun Dl. Catalin si celor ca el o FABULA,MODERNA,inspirata din viata de astazi,a noastra a romanilor.
  Asadar fabula.

  • ***Zapa – în cazul domnului Catalin, nu e vorba de “indignare”. Domnul nu face decât să exprime teama întregii opoziţii pentru ceea ce face actuala putere. În loc de “indignare” să se descifreze şi să se scrie “teamă”. Tot de teamă şi doamna Udrea e sictirită pe canalele tv denigratoare.
   Nu ştiu dacă ce face guvernul e bine, nu mă pricep, am eu nemulţumirile mele, dar în intervenţiile disperate ale opoziţiei descifrez “teamă”. Teama că românii vor pricepe, în sfârşit, intenţiile actualei puteri… Teama că românii nu vor mai fi dependenţi de pomenile cu carePSD i-a obişnuit de-a lungul guvernărilor sale…

 12. GREIERELE SI FURNICA-IN VARIANTA 2011-ROMANEASCA

  Versiunea elevetiana-furnica,mica ,neagra si harnica nu isi menajeaza energia si toata vara pe arsita munceste din greu,adunind bob cu bob,hrana si proviziile care o vor ajuta sa treaca iarna.
  VENIREA IERNII,il gaseste pe greiere flamind,in fundul gol,tremurind de frig si mort de foame,sfirsitul e sigur-Greierele moare.

  GREIERELE SI FURNICA-VERSIUNEA ROMANEASCA:Furnicuta cea mica,cit ii vara de lunga n-arte liniste,se scoala de dimineata,munceste aduna bob cu bob ,cara lemene ,cu gindul la iarna cea lunga si grea.
  Ce face insa,dragul nostru de GREIERE ROMANEASC?Cu burta la soare,sta si se bronzeaza visind la locuri mult mai exotice decit cele din romania,si intre doua vise ,RIDE,CINTA SI DANSEAZA STRIGIND CIT IL TINE GURA CIT DE PROASTA E FURNICA.
  Dar iata ca invitabilul se produce,timpul a trecut si iarna viforoasa si fioroasa a venit.
  In timpul asta furnica sta la televizor,in caldura, satula si se uita la filme.
  Greierele,in schimb suparat SI INDIGNAT CA DL CALIN SI ALTI GREIERI CA EL,organizeaza conferinte de presa,unde indignat intreaba:
  de ce el si altii ca el mai putin norocosi[NU LENESI SI PUTUROSI CA MENTORII LOR,GEN ANTONESCU] trebuie sa indure frigul si foamea riscind sa moara,iar furnica sa stea satula la caldura si sa vizioneze filme?
  In acest timp televiziunile,INTESATE DE GREIERI,difuzeaza tot felul de filmulete cu furnica asezata comod in fata televizorului,concomitent cu filmulete cu greierele in frig cocosat de foame.
  Ziarsitii fac interviuri ,si intreaba peste tot de ce s-a imbogatit furnica pe spatele GREIERULUI,CEL CARE TOATA VARA A CINTAT ,A DANSAT SI STRIGA TOT FELUL DE MASCARI FURNICII,FACIND-O PROASTA .
  Dar ziaristii nu se opresc aici,greieri STRIBLEA,CIUTACU,DRAGOSTESCU,DAR SI GREIERII POLITICI DIN USL,CER GUVERNULUI SA MAREASCA IMPOZITELE,asa incit furnica sa plateasca cit se cuvine.
  La apelurile greierilor jurnalisti si politici,urmeaza demonstratii de strada,in fata casei in care confortabil isi duce zilele furnica.
  Functionarii publici,greieri opresc lucrul,pe o perioada nelimitata./
  In fata acestor revolte,guvernul cedeaza,promulga o lege care va actiona retroactiv,asa incit sa-i poata rechizitiona tot furnicii,adica tot ce a adunat peste vara si o obliga sa-l angajeze pe GREIERE CA ASISTENT.
  Intelectualii de stinga,greieri merg mult mai departe,apar HITU-RI GEN,FURNICA OPRESTE-TE DIN LUCRU,casa furnicii devine CASA SOCIALA SI GREIERI:
  CINT,RID SI DANSEAZA’
  Dar ce sa vezi,proviziile se termina repede,lemnele asisderea.Si uite asa,soarele blind si caldut de primavara dupa ce zapada s-a topit ne dezvaluie un tablou apocaliptic,greieri care s-au canibalizat intre ei,morti si despuiati,dar si o furnicuta,mica si neagra,care abia se mai misca,dar care asa isiovita si slabita isi incepuse treaba,sa construiasca o alta casa.
  MORALA???????????

 13. @Domnule Marius Cotarla
  Nici nu vă imaginați cât de sănătos este pentru organism și minte, să ai posibilitatea să înoți, măcar o dată pe săptămână, indiferent de vârstă. De fiecare dată când merg la mare, după două săptămâni mi se diminuează până aproape de zero, durerile cervicale, care, rămân indiferente la fizioterapie și medicamente de tip ,,frecții la picior de lemn” destinate doar să rotunjească veniturile medicilor de familie și ale distribuitorilor de iluzii cu nume sofisticate pe bani grei.
  În schimb, dacă stăm la televizor și îmbucăm din oră în oră, boala este garantată și nici măcar triplarea bugetului pentru medicamente compensate nu ne mai salvează.
  Deh, cu profesiile ,,liberale” nu te poți pune. Liberale ca liberale, dar văd că tot turcul..pardon, statul, plătește. Adică noi fraierii.

 14. Regret ca talentul meu de a spune si scrie povesti este atit de ,subtirel’ pt ca din cite vad,mica mea ,FABULA-POVESTIRE-nu a stirnit un prea mare interes in rindul ,SIMPATIZANTILOR USELISTI,de fapt greieri,care alaturi de greirii jurnalisti,politici,dar si praduitorilor pur singe,dornici de SINGE DE FURNICA’ CINTA RID SI DANSEAZA-facind-o pe FURNICA EMIL BOC[BOB CU BOB] prost,incapabil ,de fapt insultindu-l pt ca munceste pt acesata tara,cu mult prea multi DAUNATORI’ SI GREIERI.
  Regret ca,la fel ca EMIL BOC,AM PROBLEME DE COMUNICARE,PT CA NU-I ASA CUM DREAK SA COMUNICI CA GREIRII,DAUNATORII SI PRADUITORI,care sunt sensibili doar la limbajul singelui,singelui sanatos si proaspat de furnica harnica,gospodara si inteleapta.

  Astazi se implinesc 21 de ani,de cind ,cam pe la ora asta,ION ILIESCU,PLIN DE SINGELE TINERILOR ROMANI PE MIINI,le multumea OAMENILOR TENEBRELOR,care in doar cite-ca ore reusisera sa matraseasca vre-o 75p de romani si sa omoare vre-o 100.
  CREDE-TI CUM-VA CA SE POATE COMUNICA CU ACEST CRIMINAL PRINTR-UN LIMBAJ NORMAL?
  Crede-ti cum-va ca urmasii lui la putere in organizatia criminala-USL,inteleg alt limbaj ,in afara de cel al violentei,bitei si tirnacopului?

  • …Ba dimpotrivă sunt foarte interesați, dovada fiind că talc mâlc în speranța că le pică vreo idee în cap, pentru că, deși au minte în mică măsură utilizată, au ,,prins” morala. :))

 15. ,LICHEAUA CU VIPUSCA-[SE POATE CITI SI LICGEAUA CU CASCHETA]

  Nu intimplator scriu cite ceva despre LICHEAUA CU VIPUSCA’pt ca nu-i asa astazi 15 iunie ne amintem de una din cele mai grele momente din istoria moderna a romaniei,ziua cind ION ILIESCU IN CIRDASIE CU LICHELELE CU VIPUSCA ,si-au folosit influenta si le-au comandat oamenilor tenebrtelor,minerii-SFIRTECAT-I PE ROMANI’
  Cum nu stiti cine este licheaua cu vipusca???????????
  eI nu-i nici un bai,va ajut eu,o gasiti astazi infiltrata peste tot,sigur imbracata in armanii astazi,nu in mizeriile de costume din TERGAL,cu care ii echipa comunistii,gratis prin scolile militare.
  Nu stiti care a fost traiectoria lor in viata???????Sigur ca nu stiti,pt ca aceste lucruri le-a ascuns atit de bine,si de adinc incit neam de istoric si arheolog sa nu dea de ele,si totusi:
  dind tmpul inapoi,o gasim pe licheaua cu vipusca intr-un liceu militar,intrat in aceasta scoala datorita ,ORIGINI SALE SANTOASE ,DE TARAN CARE NU AVEA DUPA CE SA BEA APA,sulflindu-i in urechi secretarului de partid si .C.I.-STULUI LICEULUI MILITAR,tot,tot ce vorbeau ceilati liceeni,cum sar gardu;l cum fug din camin,avind un zimbet timp care i se labarta pe toata fata,cind trecea pe linga ARESTUL SCOLII,incintat ca ci-a dat pe toti IN GIT’si nici un rebel nu a scapat.
  Cam asa a curs ADOLESCENTA LICHELEI CU VIPUSCA.In timp ce elevii capabili erau urmariti si supravegheati,mica LICHEA CU VIPUSCA,era in sinul familiei.
  Mai tirziu,in timp ce colegii lui se zbateau sa-si convinga superiorii ca sunt adevarati osteni,el licheaua,grasun,mare specialist in cafele,trecuse la exceptional peste grade si era deja capitan,in timp ce cologii lui erau abia locotenenti.
  In decembrie 89 il gasiti pe licheau cu vipusca in fruntea MILITARILOR IN TERMEN DIND ORDINUL-TRAGETI IN HULIGANI.
  In iunie 13-15 1990,LICHEUA CU VIPUSCA,este schimbata ,fata de ce fusese inainte,imbracat civil,in mijlocul minerilor cu adresele INTELECTUALILOR INCOMOZI,SI A JURNALISTILOR VINDUTI,conducindu-i spre casele acestora.
  tOT PE EL IL GASIM LA JILAVA UNDE CEI PESTE 3000 DE TINERI ARESTATI BATUTI SI MALTRATATI ERAU MALTRATATI.
  Astazi licheaua cu vipusca este in conducerea PSD,BOGAT,cu case luate cu japca,cu conturi grase,dar si cu pensie NESIMTITA,instigind alte LICHELE CU VIPUSCA,sa iasa in stradfa sa strige,IESI AFARA JAVRA ORDINARA……s-au cine stie ce alte mascari.
  Nici nu vrea sa auda de reforme,de modernizarea statului,daramite sa raspunda pt faradelegile lui.

 16. haaaaaaaa,ei da ce zici tu acoloZE.V-ULE-doar nu insinuezu cum-va ca am reusit sa-i reduc la tacere PE ACESTI GREIERI USELISTI,ATIT DE ZGOMOTOSI…….
  HAAAAAAAAA,HIIIIimi atribui calitati si talente pe care sigur nu le am.
  Ei daca as fi si eu o LICHELUTZA,ACOLO CIT DE MICA CU VIPUSCA,CA PUIU……….Ehe ce linste as face….pe aici…………

 17. merita efortul,merita-TICALOSIE SI PARSIVISM IN STARE PURA-DEPUTATUL PSD CRISTIAN RIZEA.
  Va rog intrati pe HOT NEWS-cititi si va cruciti.
  Acest hot pesedist,a furat 1 milion de euro-de la………….agentia de sport si tineret in perioada 2001-2005.
  COMISIA EUROPEANA-cere romaniei ca in 2 saptamini sa returneze acest milion furat de acest EXCROC PESEDIST PRITEN CU VICTOR PONTA.
  Daca MONICA IACOB RITZI,este doar bauita ca a pagubit MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI CU 70.000 DE EURO,ACEST DERBEDEU PESEDIST ………….A ISFACAT 1 MILION.
  ATI AUZIT CEVA LA REALITATEA???????????????LA ANTENE???????????????L-ATI AUZIT PE VICTOR PONTA SA SE INDIGNEZE??????????
  Dupa DRAGNEA,iata cum cad rind pe rind pesedeii…………

  • ***Zapa – în faţa lui Dragnea mai sunt hoţi… Să nu-l uităm pe cel mai recent Adrian Severin care a comis-o chiar acasă la UE.
   Te miri ca tac canalele TV denigratoare si ca tace Ponta. Păi, toţi se păstrează ca să strige că hoţi sunt cei de la putere.
   Şi, banii să-i dea hoţul… De ce statul român? De unde? Din buzunarul fămânzilor?

  • @Silverstar. Este o diferenta intre cele doua personaje. Daca la Rizea se par ca este hotie curata, la Severin nu este decat o tentativa. Niste ziaristi britanici s-au dat drept oameni de afaceri interesati de promovarea unor anumite proiecte in Parlamentul European si l-au convins pe Severin sa fie el acela care sa ii sprijine contra unui comision. Au negociat contractul, dar nu l-au semnat. In scimb l-au inregistrat audio-video. Deci doar o tentativa.

  • Acest RIZEA,un maidanez din ilfov a fost ales (de calculator) deputat de Braila,ca si cum braila nu avea destui vagabonzi PSD sa candideze ,a trimis GEOANA acest tigan cu gura mare ,a fraierit calicii din cartierele sarace lae brailei,le dadea PUI imputiti,ghiozdane pentru copii,bani ,si a ajuns deputat de Braila.Nu a facut absolut nim ic pentru Braila si braileni acest maidanez, urat si bun de gura.Cel mai din urma tigan din LACU-DULCE era mai bun ca el.Poate i sa infundat tiganului,este un DUSMAN DECLARAT AL PDL.

 18. Fondurile europene se acceseaza greu pentru ca, europenii obisnuiesc sa controleze “la sange” modul cum se cheltuiesc acesti bani. Pe langa asta mai intervine si intocmirea documentatiei necesare la care nu se pricepe oricine si chiar daca s-ar pricepe si chiar daca s-ar pricepe nu prea ar mai conta intrucat cei care evalueaza proiectul (documentatia) sunt cei care, prin intermediul unor societati de consultanta care le apartin fie lor, fie unor rude sau apropiati. Deci ei intocmesc documentatia si tot ei dau note. Este de notorietate ca aceste societati de consultanta pretind un comision de circa 30% din banii ce urmeaza a fi incasati. De unde sa ii ia micul intreprinzator? Faceti sa dispara “paraindaratul” si veti vedea ca rata de absorbtie se va imbunatati simtitor.

  • Turnul de observatie,vreti sa spuneti ca,tiganul de RIZEA,nu a furat el banii,saracul ia cheltuit pe comisioane la firme de consultanta nu? poate i sa infundat tiganului,devenise vedeta Tv,poate o deveni si vedeta la DNA.Dzeu nu bate cu palma.

  • @Lepadatu Chirita. Domnule inclin sa cred ca avea dreptate moderatoarea cand v-a acordat un avertisment. Il faceti pe Rizea tigan. In alte ocazii ati folosit expresii si mai urate. Asa ceva chiar nu se face. Nu domnule, nu am afirmat asa ceva. Nu am de unde sa stiu cum a cheltuit individul banii, cat s-au cheltuit in mod real si cat s-a furat. Presupun ca, de vreme ce autoritatile europene cer banii inapoi, acolo probabil ca s-au comis ilegalitati. Sa plateasca cu libertatea daca este vinovat. Fapta lui Rizea insa nu va scuza dv. grosolania. Sa auzim de bine.

 19. Recent m-am intalnit cu o veche cunostinta – un mic intreprinzator ce, pana de curand se considera un om de afaceri de succes. Astazi este cu moralul la pamant, asijderea si afacerea. Inafara de afacere omul mai avea si veleitati politice, fapt ce l-a determinat sa se inscrie in organizatia locala a PDL. Nu era el mare sef la partid, dar totusi era cineva de vreme ce a fost cooptat in stafful de conducere al organizatiei locale. Treburile ii mergeau bine, atat la partid, dar mai ales in afaceri. Ca un facut toata lumea se ingramadea sa faca afaceri cu el, iar banii curgeau. Pana intr-o zi, cand a “calcat in strachini”. In organizatie, colegii dumisale se aratau ingrijorati fata de soarta partidului in conditiile prabusirii increderii in acest partid. In schimb, in sedintele oficiale unde era prezent si marele sef local, aceiasi nemultumiti debordau de optimism spre marea bucurie a sefului. Cunostinta mea, satul de atata ipocrizie si sincer interesat de soarta partidului, s-a ridicat si a adus unele critici adresate atat conducerii locale si culmea, sa puna chiar sub semnul intrebarii conducerea superioara a partidului. S-a ales doar cu o admonestare pentru defetism, dar ulterior a constatat ca nimeni nu vrea sa mai faca afaceri cu el. Comenzile ce le avea de la diversi clienti au fost retrase, iar din omul de afaceri ce se considera a fi de succes s-a ales praful, il paste falimentul. Pentru ca a incercat sa ceara niste explicatii si a adus si niste acuze, a fost exclus. Asa a ramas omul nostru si fara partid, dar si fara afacere, iar mai nou si fara bani. Ei, ce ziceti domnilor Frank Zapa si ZeV, sunteti si dv. mici intreprinzatori sau macar implicati in mediul de afaceri, ce il sfatuiti pe amicul meu?

  • Să respectele cerințele caietelor de sarcini, obligațiile contractuale privind termenele și calitatea produselor/lucrărilor/serviciilor livrate/executate/prestate , să utilizeze numai personal cu contracte de muncă, să efectueze instructajele periodice de protecția muncii și psi și să-și achite la timp obligațiile financiare față de statul român.
   ..Și nu în ultimul rând, să decupleze afacerile de politică. Ori una, ori alta. Nu este ușor, pentru că așa ne-au învățat PSD și PNL timp de 20 de ani, dar trebuie ca cineva să producă o breșă spre modernitate. Singurul relativ capabil să facă asta, în acest moment, este doar PDL. De aceea îl presez să se reformeze din mers, conștientizând totodată că, realmente poate să facă acest lucru, evident cu un plus de voință politică.

  • @ZeV. Doar PDL este capabil sa rezolve aceasta problema? Pai amice, poate nu am fost clar, dar intamplarea s-a intamplat tocmai in curtea PDL-ului. Cunostinta de care vorbeam era unul din clientii de partid. Necazul sau este acela ca a indraznit sa dea glas unor framantari ce, potrivit sefilor de partid, trebuia sa ramana doar in mintea individului. Trebuia sa se complaca in ipocrizie asa cum a procedat si el ceva vreme si cum inca mai procedeaza colegii sai. Ne exprimam ingrijorarea in discutiile particulare, dar “duduim” de optimism in discutiile oficiale unde sunt prezenti sefii cei mari.

  • Da, stimate domn, numai PDL poate. Desigur că deține în propria ogradă destule uscături și secături, dar pe fond, are un potențial uman net superior celorlalte partide.
   De altfel, partidele care compun actuala alianță preelectorală, nu sunt de fapt partide, ci grupuri de interese care își trag seva și își justifică existența, exclusiv prin cârdășia netransparentă ce excede unui stat de drept, dintre politică, afaceri, stat și trusturi media.
   Într-un climat democratic european de tip anglosaxon, cei trei ,,crai de la răsărit” nu ar conta pe eșichierul politic.
   Dar…pentru că trăim în România, orice este posibil. Din păcate. Oricum, eu unul voi rămâne constant în ceea ce privește sistemul reperelor și al valorilor, indiferent ce se va întâmpla.
   Sunt convins că, undeva în viitor, se va înțelege la nivel de masă critică, un adevăr dezarmant de simplu. Nu poți cheltui mai mult decât produci pe un interval rezonabil și predicitibil și trebuie să faci economii ori de cîte ori ai posibilitatea.

  • @ZeV. Domnule in finalul postarii dv. ati exprimat un adevar general valabil “Nu poți cheltui mai mult decât produci pe un interval rezonabil și predicitibil și trebuie să faci economii ori de cîte ori ai posibilitatea” si sunt de acord cu acest adevar. Probleme apar insa atunci cand vezi cum se aplica acest adevar general la situatia concreta din Romania. Am mai citat pe fostul ministru de finante al guvernului Boc – Sebastian Vladescu – “daca s-ar fi luat masurile de austeritate pe 03.01.2010, reducerile de salarii ar fi fost de doar 5% si nu de 25% cu cat s-au taiat sase luni mai tarziu. Dar daca luam aceste masuri pe 01.07.2009? In acest fel romanii au ratat sansa unei austeritati rezonabile. Cum comentati domnule stirea ca o istitutie a statului – Curtea de Conturi, constata pierderi, de fapt furturi in toata regula de la Posta Romana. S-au dat contracte de 5,5 milioane de euro pentru analizele medicale a salariatilor Postei (cateva zeci de mii de oameni) pentru o durata de 4 ani si in realitate au facut analizele medicale doar 3,5% din salariati rezultand o plata de 5500 euro pentru o analiza? Exemple ca acesta veti gasi cu duiumul. Din aceasta cauza nu ajung banii domnule.

  • Sa faci economii? Pai aceste economii vor fi subtilizate cat ai zice peste!

 20. UPDATE INFORMȚIONAL
  Citez: ,, Curtea Constituțională a respins sesizarea privind neconstitutionalitatea ordonantei referitoare la concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului”
  COMPLETEZ ȘI COMENTEZ:
  Sesizarea a fost făcută de grupurile parlamentare ale partidelor formale și iresponsabile ale României, pentru a acumula capital electoral, prin aceleași metode populiste care au dus Grecia la ratingul de țară cel mai mic din lume.
  ATENȚIE: În GRECIA SE AFLĂ LA PUTERE UN PARTID DINASTIC, OMOLOG AL PSD.
  Pe 5 oct 2009, Liderul PASOK, Georgios Papandreou a fost primit ca un erou la sediul de campanie.
  CITEZ:
  ,,În faţa mulţimii entuziaste, viitorul prim-ministru a recunoscut că îl aşteaptă o sarcină dificilă la conducerea guvernului elen: “Ne aflăm aici împreună în faţa unei mari responsabilităţi pe care mi-o asum. Responsabilitatea unei schimbări a viitorului acestei ţări, pentru o ţară unită, plină de umanitate, dezvoltare şi progres”.
  COMPLETEZ ȘI COMENTEZ:
  Suntem pe 15 iunie 2011, iar în Grecia, se derulează o grevă generală de mare amploare, iar finanțele publice se degradează pe zi ce trece, conturând perspectiva unui faliment național ce poate arunca în aer zona euro.
  REVIN LA OILE NOASTRE:
  Decizia CC , luată în UNANIMITATE, arată limpede că judecătorii constituționali au înțeles că un stat este responsabil CU PRIORITATE față de națiune, în ansamblul ei, iar garantarea dreptului individual nu înseamnă implicit că și cuantumul valoric asociat la un moment dat, acestui drept, este o obligație imuabilă.
  Le recomand puținilor bugetari români cu țestele încuiate (majoritatea fiind formată din oameni demni de tot respectul) , să deschidă ochii la lumea în care trăiesc, o lume în care resursele SUNT FINITE.
  Dacă vor să stea chiorchine în birouri supraetajate, precum polițaii patriei, este problema lor, dar atunci, să nu rămână siderați la momentul adevărului când porțiile și rațiile le vor fi amputate, având în vedere că trebuiesc împărțite două paie la trei măgari.

 21. Citatul zilei 🙄

  Profesorii nu primesc, din partea societatii, aprecierea pe care o merita: nu apar la stirile de la televizor, traiesc in anonimatul salii de clasa, dar sunt singurii care au puterea sa provoace o revolutie sociala. Cu o mana ei scriu pe tabla, cu cealalta misca lumea din loc, caci lucreaza cu cea mai mare bogatie a societatii: tineretul. Fiecare elev este un diamant care, bine slefuit, va straluci pentru totdeauna.
  Augusto Cury

  • @Silverstar. Amicul dv., Augusto Cury are mare dreptate si bineinteles ca si dv. care il citati. Tare as fi curios, oare ce ar fi spus acelasi personaj in cazul unei teleportari exact la un liceu bacauan, poate chiar la cel in care ati fost dv. profesoara. Ce ar spune acest Augusto de ministrul sau al invatamantului? Ce ar fi spus de un ministru al invatamantului care s-a angajat intr-un amplu proces de reforma caruia o colaboratoare trebuie sa ii sufle scolareste la ureche pozitia ministerului in diferitele probleme al invatamantului romanesc. Ei Silverstar, de multa vreme invatamantul si profesorii au fost cenusareasa societatii si nu se vad semne de schimbare.

  • …Dar ce ar spune de incompatibilitatea doamnei Abramburica Andronescu, sau ce ar spune de clanurile din învățământul superior, unde, se câștigă spre suta de miloane de lei vechi în mână per capita de cadru didactic diriguitor, ce ar spune de semianalfabeții scoși pe bandă rulantă de grupurile școlare în care învățământul este centrat exclusiv pe profesor și nu pe elev, sau ce ar spune de meditațiile, necunoscute prin anii 80, dar, fără de care, un copil nu accede la școlile de elită , școli, care scot de fapt șomeri specializați în pshihologie, administrație publică, relații internaționale, jurnalism, sociologie, etc, care nu înseamnă nimic pentru o economie ce vrea și trebuie să se dezvolte prin creativitate, cercetare și producție eficientă ?

  • Nu am nimic cu Abramburica, dar, pana una alta, ministru este Funeriu si dezastrul se produce sub bagheta domniei sale. Nu am de gand sa iau apararea infractorilor, Abramburica, daca a gresit sau s-a lacomit sa raspunda. Chiar surda si chioara, justitia inca este in stare sa faca dreptate in tara asta, cu exceptia cazurilor in care se recurge la telecomanda.

  • Domnule turn, aveți un fix cu prezumtivul ,,dezastru” generat de un guvern care aplică un program de reformă apreciat de economiști și specialiști reputați din Europa și nu numai, doar pentru că cineva, împotriva firii politicanului tradițional și-a asumat responsabilități cu impact devastator de natură electorală asupra propriului partid.
   Pur și simplu nu vă înțeleg, ori vă e teamă că acest program va reuși, ori sunteți direct afectat și raționați în consecință, subiectiv.
   Altfel spus, dacă ați fi un autentic observator, ținând cont de sondaje, ar trebui să stați linștit, ba chiar să încurajați guvernul să continue în aceeași manieră, pentru a duce inexorabil PDL în opoziție sau, poate, chiar în afara parlamentului. ; )
   Am impresia că ion adrian are dreptate. Vă dau prea multă importanță. E timpul să facem o pauză și să vă las să mai picurați și altora otrava uselistă.

 22. Doamnă Udrea ziceţi că: “Sunt curioasă ce ar spune Antenele, Realitatea, Ponta sau Antonescu dacă am propune un singur minister ca să gestioneze fondurile europene? “. Păi vă spun eu. Nu vor spune nimic… se vor îneca de ciudă pe princiul: “Moare lumeaaa, moareeee, moareeee, când vorbim de finanţare …” 😀
  Eu am un fel de barometru cu care măsor gradul de importanţă a ceva bun pe care îl faceţi dumneavoastră sau altcineva de la Putere: Cu cât e mai important când faceţi ceva bine, cei de la Intact, Perciunalitatea Media şi grupul de clovni Antonel&Pontănel intră la isterii … Ca la regula de trei simplă: cu cât e mai mare isteria, cu atât e mai bine ceea ce s-a făcut … Acum sunt undeva între faza de spume şi coaps ‘telectual… şi puteeeee a hoit

 23. @Catalin
  Spre deosebire de dumneata, eu am rămas și în prezent atașat idealurilor alianței DA, un proiect generos pentru România inițiat și parafat de liderii autentici, în viziune, ai dreptei românești, respectiv Traian Băsescu și Theodor Stolojan.
  Din păcate, pentru segmentul din PNL, care privea chiorâș spre litera ,,L” ce reprezenta, din perspectiva domniilor lor, doar un balast interpus în relația naturală constituită subteran pe principiul intereselor transpartinice, între petroliberali și mafia neocomunistă pesedisto-pecistă, alianța DA avea doar rolul de vector electoral și trambulină pentru ca purtătorul de papillon peste slip să poată accede la conducerea guvernului.
  De aceea, distinșii domni s-au ușurat de liberalii autentici din partid (adică de dreapta) menținuți, inițial, doar pentru a salva aparența de patină liberală a unui grup de interese lipsit de prințipuri și să permită intrarea în camera de comandă a puterii executive agățați de pulpana băsesciană.
  Sincer, am sentimentul jenei sincere, citind ,,argumentul” improvizat de lacheii porumbacului , referitor la contraponderea lui Silvian Ionescu raportată la felixolidul cocoțat în funcția de vicepreședinte al senatului. Din câte cunosc, în conformitate cu legea CNSAS și cu săpăturile efectuate inclusiv de reprezentanții PN[L], cel ce a colaborat cu securitatea ca poliție politică, făcând un rău direct inclusiv membrilor familiei sale, poartă numele de Voiculescu Dan. Spre deosebire de acest individ vetust și șantajist notoriu (prin intermediul antenelor sale), distinsa Doamnă Mona Muscă a avut decența să se retragă din politică. Din păcate, având încă multe de spus și de făcut în beneficiul democrației românești.
  Cu cine ați preferat să vă aliați în contrapartidă ? Taman cu liderul unui partid de buzunar intrat în parlament eminamente atârnat de cocoașa unui partid cu bazin electoral semnificativ, ajungând acum , cățelușii unui securist de dragul promovării isteriei antonesciene cu rezonanță nazistă, pe sticla grupului Intact. Sunteți mai mult decât penibili, iar întrun stat modern și consolidat, cu siguranță ați fi făcut figurație politică. De fapt asta faceți și acum, dizolvați fiind, precum nevertebratele în supa primordială a neocomunismului postdecembrist.
  Dumneata afirmi că nu te cobori la nivelul limbajului meu. Foarte bine, stimate (fost) coleg. Eu, în schimb, voi face o excepție de la regulă și voi descinde în continuare la nivelul percepției dumitale, pentru că, cineva, trebuie să-și asume misiunea de a spune adevărul. Chiar dacă doare și chiar dacă liderii voștri de carton ne amenință cu represalii, într-un mod ,,autentic” democratic, DUPĂ.
  Din nefericire pentru voi, România este stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

  • @Zev
   In primul rand mi se pare extrem de ciudat faptul ca eu am facut ultima postare azi-noapte pe la ora 11.30 si dimineata cand deschid calculatorul pe la ora 7.30 – HOP raspunsul de infierare era prezent la datorie.
   Ma macina foarte tare o intrebare – dumneavoastra in afara de a sta cu ochii pe blog si a da raspunsurile “ intocmai si la timp “ mai faceti si altceva ?
   Citat – “un proiect generos pentru România inițiat și parafat de liderii autentici, în viziune, ai dreptei românești, respectiv Traian Băsescu și Theodor Stolojan.”
   Ha , ha , ha – ce-mi plac glumele dumneavoastra – sa inteleg ca fostul Prin Ministru al lu’ criminalu’ comunist de Ion Iliescu de fapt era un tip foarte de dreapta dar a fost obligat de cineva cu pistolul la timpla sa fie seful unui guvern de stanga ?
   Sau a fost “reevaluat” dupa modelul Gabriel Oprea care din “ seful mafiei personale “ a lui Adrian Nastase si membru intr-un guvern de stanga acu’ a devenit un mare om politic de dreapta ?
   Si apropos de Felix cred ca ai dreptate in caracterizarile tale asupra lui – dar atunci cum poate fi caracterizat un om care spune “ Am fost la Grivco in 2004, cu caciula in mana “. Sa inteleg ca ala de se face frate cu “ uciga-l toaca “ sa treaca podul este foarte moral si foarte de dreapta , nu-I asa ?
   A si sa nu uit un lucru important – cu sprijinul cui a ajuns Felix vicepresedinte al Senatului ? – sa nu-mi spui ca a facut-o cu ajutorul UDMR-ului ca nu te cred .
   Si totusi nu a-ti raspuns la intrebare – nu avea PDL in tot activul de partid , sau nu putea sa gaseasca un independent pe care sa-l sprijine pentru functia de sef al Garzi Nationale de Mediu decat un fost ofiter de securitate ? Mai aveti putin si o sa spuneti ca Silvian Ionescu de fapt era un mare dizident .
   Referitor la Porumbac – spre deosebire de proprietara acestui blog care este deputat si ministru – Porumbacu si-a actualizat declaratia de avere cu putin timp in urma . Ia uite ce zice legea176/2010 Art4 par. 2
   “(2) Persoanele prevazute de prezenta lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si declaratiile de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie. Declaratiile de avere se intocmesc dupa cum urmeaza: pentru anul fiscal anterior incheiat la 31 decembrie, in cazul veniturilor, respectiv situatia la data declararii pentru celelalte capitole din declaratie, potrivit anexei nr. 1. Persoanele suspendate din exercitiul functiei sau al demnitatii publice pentru o perioada ce acopera integral un an fiscal vor actualiza declaratiile in termen de 30 de zile de la data incetarii suspendarii.”
   In ce data suntem azi ? Aud….
   Doamna ministru cand are de gand sa depuna o noua declaratie de avere din care sa rezulte ca a vandut terenul pentru care a luat creditul de la BRD ?
   Cu ce este mai presus un Vicepresedinte al PDL fata de simpli membi de partid Alecu Valeriu , Andronache Gabriel care au facut si ei acest lucru anul acesta ?
   Te pomenesti ca astia doi or fi oamenii lu’ Iliescu infiltrati sa submineze PDL din interior si sa intineze nobilelel idealuri ale “adevaratei drepte romanesti “ ?
   Ia uite ce zice nenorocita aia de constitutie fir-ar mama ei sa fie
   “ARTICOLUL 16
   (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
   (2) Nimeni nu este mai presus de lege. “
   Sau poate doamna ministru e prea ocupata cu semnarea contrctelor din fondurilor europene ?
   Ei , cum ramane cu moralitatea si respectful legii ?
   Am o intrebare logica si de bun simt zic eu – dumneata chiar daca ai avea foarte multi bani , ai prelua ipoteca asupra unui imobil , ori care ar fi el , la valoare imobiliarelor din 2007 ?
   Citat – “ voi descinde în continuare la nivelul percepției dumitale, pentru că, cineva, trebuie să-și asume misiunea de a spune adevărul” . Ma bucur ca va pierdeti timpul sa ma luminati pe mine “ nevertebratul “ .
   Totusi nu uitati ca in perioada interbelica au mai fost doi insi care” si-au asumat misiunea dea spune adevarul ” . Au fost contemporani – unul traia in Germania iar celalalt in Rusia . Unul ii infiera pe evrei pentru situatia dezastruoasa a tarii , celalalt ii baga la puscarie pe aia bogati .
   Si astia doi i-si asumasera misiunea de a spune adevarul . Doar adevarul lor e drept
   Pana cand ve-ti reusi sa dati niste raspunsuri concrete si pertinente intrebarilor de mai sus , inchei aceasta disputa sterila . Nu sunt dispus sa mai polemizez cu cineva care se ghideaza dupa principiul leninist “ cine nu e cu noi e impotriva noastra “ .
   O zi buna .

 24. Un zâmbet la cafea 😆

  Pestisorul de aur, este prins in undita de un român, si-i zice, scarbit:
  – Ia, zi’ mah, ca sa nu mai pierdem timpu’, cati bani vrei, ce masina vrei sa conduci si cum sa-ti arate casa, ‘ra-ti ai dreacu’!… ca n-ati cere nici unu’ o carte sau un bilet la teatru !…

 25. @ZeV-“Spre deosebire de dumneata, eu am rămas și în prezent atașat idealurilor alianței DA, un proiect generos pentru România inițiat și parafat de liderii autentici, în viziune, ai dreptei românești, respectiv Traian Băsescu și Theodor Stolojan.”
  Mare adevar-cei doi domni mentionati de dvs. au fost tot timpul de dreapta

  • @Adrian. Intrebati-l pe respectivul domn in ce directie sta cu fata atunci cand se refera la notiunile de “stanga” si “dreapta”. In ziua de astazi pare sa conteze mult in politica directia in care privesti, asa ca notiunile respective sunt foarte relative.

  • …De ce nu-l întrebați direct dvs, sau, puteți trimite o misilă prin Hedwig, care știe drumul dinspre turnul dvs situat pe strada 2 1/4, spre lumea reală, în care stânga și dreapta sunt bine definite.

 26. Buna ziua dragilor,de aici din insorita transilvanie,o prospera provincie a romaniei,care a avut onoarea ca de la sfirsitul lui 2008 sa dea premierul romaniei si o buna parte din membrii guvernului.
  Si cum nu-i asa, ardeleanul este recunoscut pt harnicia lui,dar mai ales pt indaratnicia cu care isi urmareste planurile,iata-l pe ATOMICUL NOSTRU PREMIER,angajat intr-un proiect maret,reorganizarea administrativa a romaniei.
  Dar nu despre reorganizarea Rom doresc sa scriu cite ceva,vreau sa-i spun cite ceva Turnului de OBservatie,care ma intreba ce parere am despre cunostiinta domniei sale care din motive doar de el stiute,A TRAS OBLOANELE AFACERII PE CARE A AVUT-O SI O MANAGERIA,PROBABIL DUPA URECHE.
  Draga TURN,din informatiile pe care le-ai oferit,trag urmatoarele concluzii:
  1.-FERITI-VA DE MAGARUS-mai tii minte emisiunea turnule??poate nu,dar nici eu nu voi face efortul sa iti dau detalii,dar am sa-ti pot spune ca:
  2.-nu amesteca politica cu afacerile-E GROASA RAU DACA FACI ASA CEVA-E PRIMA REGULA PE CARE AM RESPECTAT-O CIND AM INTRAT IN TARA ASTA IN AFACERI
  3.Fa afaceri pe acel segment de piata in care statul nu are nici o pirghie,ori control,ca sa poata influenta afacerea,adica pe nisele care nu duc la o imbogatire rapida,dar face ca afacerea sa fie sigura trainica ,nu sa depinzi de mofturile unor politicieni.
  Cine face afaceri doar cu statul nu respecta o regula de aur ,a oricarui manager:,NU PUNE TOATE OUALE IN ACELASI COS’-asa ca amicul tau nu a fost om de afaceri,a fost un oportunist,sanctionat la un moment dat pt ca a intrat intr-o ,FAMILIE PE USA DIN DOS.
  4,Cei mai vechi de pe acest blog ,stiu,pt ca am spus de nenumarate ori,NU FAC AFACERI CU STATUL,N-AM INTERESE POLITICE,SI NU DEPIND DE MOFTURILE AUTORITATILOR LOCALE ORI CENTRALE-ADICA SUNT UN OM LIBER.
  5-Sper ca amicul tau,Turnule sa fi invatat ceva din patania asta,si daca are caracter,cind va mai pune de-o afacere va sti sa o gindeasca si sa o managerieze profesionist,nu cu gindul la ,BANII STATULUI.
  Si acum finalul,TURNULE DE OBSERVATIE,in tara asta sunt peste 600.000 de companii,care LUCREAZA SI AU TRECUT PRIN RECESIUNE-CUM CREZI CA AU TRECUT??????????????????
  Daca nu stii,vii la unul din cursurile mele de management-PLATITE-si fac din tine un posibil om de afaceri de suscces,cu o conditie,sa fii cinstit cu tine insuti si sa nu visezi cai verzi pe pereti,si conturi grase………

  • De acord cu tine Frank. Amicul meu intelesese sa isi potenteze afacerea cu pile de la partid. Da, dar stii tu ca afacerea avea sa ii mearga f.bine in continuare, chiar si pe timp de criza, dar l-a luat gura pe dinainte si a debitat la urechea sefului de partid in vazul si auzul tuturor niste lucruri cunoscute de catre toata lumea. De aici i s-a tras Frank. Ferice de tine ca nu esti obligat sa umbli cu caciula in mana pe la marimile zilei.

  • Înțeleg că aveți o problemă. Nu aveți noroc la amici. Deh, dacă aveți o ,,slăbiciune” pentru zona portocalie, ce să vă fac ? Adevărul e că ,,dincolo” vorbești singur. 🙂 🙂

 27. Ieri,dl DORIN COCOS,a oferit intr-un ziar central un interviu,ATENTIE TURNULE DE CONTROL.
  Printre altele DL. COCOS spunea ca:
  de multi ani,de foarte multi ani nu mai face afaceri cu statul-Si uite vezi TURNULE, dl COCOS,face in continuare afaceri,si fara a se bucura de BANII PUBLICI-ti-am dat exemplul asta,pt ca E DE NOTORIETATE,FIRMA DALII SI PARCARILE.
  Odata intrata aceasta afacere,parcarile din BUCURESTI,PE MINA FELCERULUI SORIN OPRESCU,FIUL DE GENERAL DE SECURITATE,banii s-au volatilizat,iar in pusculita CAPITALEI A INTRAT MAGARUSUL…………….

  • @Frank Zapa. Draga Frank, plec repede sa cumpar o batista pentru lacrimile ce le versi de mila domnului Cocos. Nu cumva domnia sa avea o firma care avea exclusivitatea pentru intocmirea fiselor medicale pentru cei ce plecau in strainatate? Oare nu cumva tot domnia sa a fost cel ce a negociat-intermediat cumpararea de energie electrica ieftina pentru rusii de la ALRO Slatina? Cat despre firma Dali, nu cumva sunt unele interceptari in care D-l Cocos dadea unele indicatii privind operatiunile firmei dupa ce chipurile si-ar fi vandut-o? Nu plange la mormant strain Frank!

  • De unde știți…știmate domn, toate acestea ? Îl cunoașteți cumva pe Cătălin Voicu ?
   Apropo, de la la ALRO Slatina și-au încasat pensii și salarii o grămadă de cetățeni privilegiați ai patriei, pe umărul cărora plângeți cu lacrimi de crocodil.

 28. Asa dupa cum vede toata lumea romaneasca,in scurt timp,romania se va vedea in neplacuta situatie de a construi un penetenciar,unde sa interneze exclusiv cetateni romani din FAMILIA MAFIOTA PSD,unde seful de TRIB ION ILIESCU,sa fie pus la loc sigur pt pastrare.
  in IANUARIE 2001,ADRIAN NASTASE,dupa ce a fost ,UNS PRIM MINISTRU,IN mare graba impreuna cu RODICA STANOIU,a chemat toti procurorii la apel,i-a obligat sa inchida toate dosarele deschise PESEDISTILOR ,IAR PE PROCURORII PREA ZELOSI I-A DAT AFARA DIN MAGISTRATURA.
  Daca nu credeti -INTRATI IN PRESA VREMII SI VETI CONSTATA CA CE SPUN ESTE ADEVARAT.
  Sigur acum nu ar mai fi posibil asa ceva,desi PONTANESCU-ARUNCA SAGETI SPRE D.N.A.numai ca U.E. sta cu ochii pe noi,iar indivizi ca DRAGNEA STAN CRISTIAN RIZEA SI MUUUUUUUULTI ALTII-IN CURIND VOR [PRIMII PACHETE SI TIGARI CU PORTIA.

 29. Ipocrizia uselistilor este de acum arhicunoscuta,si cind spun ipocrizie vma refer la faptul ca de cite ori au posibilitatea si un microfon in fata sar cu niste paraziti[paduci] la gitul guvernantilor explicindu-ne noua cum fura PUTEREA DIN BANII PUBLICI.
  Iata ca minciuna are zile putine si dupa ce PRES. C.J. ARGES A FOST SALTAT SI ACUM JUDECAT,A VENIT RINDUL NR.2din psd LIVIU DRAGNEA.
  De data aceasta fiind vorba de bani europeni.Trebuie spus raspicat-PSD SI PNL SUNT LA PUTERE,PT CA INTR-O DEMOCRATIA PUTEREA SE IMPARTE,la fel cum responsabilitatea se imparte,intre putere si opozitie.
  Ce urmari va avea lacomia USELISTILOR,in cite-va zile vom afla,cert este insa un singur lucru,IN ELECTORAT ACESTE STIRI AU UN EFECT DEVASTATOR,si nu-i singura veste care ii scoate din minti pe cei care astazi cersesc electoratului puterea.
  Haideti sa va mai spun ceva.In timp ce guvernul trece la masuri drastice de austewritate,FELCERUL SORIN OPRESCU,SFIDEAZA CRIZA,II SFIDEAZA PE BUCURESTENI,SI-SI BATE JOC DE BANII LOR,CUM??????????
  Pai acest afelcer ,fara bisturiu,un mitic gargaragiu,isi permite sa ofere salarii apropiatilor sai halucinante.
  Dar pt a nu fi suspectat ca bat cimpii,haideti sa va dau cite-va nume si cifre:
  MIRCEA OCTAVIAN CONSTANTINESCU-A CISTIGAT TOT ANUL TRECUT -169.456,puneti va rog patru zerouri,si sa vedeti ca trecem de un miliard jumate .Asadar se traieste bine in primaria capitalei,daca esti amic cu FELCERUL,CARE E FOARTE GENEROS CU BANII BUCURESTENILOR-acum cred ca ati inteles de ce il sustin si-l curteaza USELISTII,INDRAGOSTITI DE JAFUL DIN BANUL PUBLIC SI DE SALARII NESIMTITE.
  Inca un nume si banii luati:LENUTA BONCOTA-169.414 LEI-Iata o alta lenuta ,aflata in gratiile felcerului care tine neaparat sa-i bage bani grei in posetuta ei cumparata din obor,ca sa nu bata la ochi,ca deh BUJETARUL,TOT BUJETAR……
  Ma opresc ,desi as putea sa continui lista NERUSINATILOR.

  P.S.-Special pt Silvestar-draga mea,vezi cite greseli ai facut in viata,daca erai in preajma FELCERULUI OPRESCU,CE VIATA DE VIS AVEAI………..

 30. Pe Rtv scrie că R Negoiţă şi Gigi Becali sunt executaţi silit.
  Cum a ajuns G Becali politician ştim cu toţi. Ce face şmecherul G Becali se vede. De ce funcţia nu i-ar da dreptul să nu plătească dările către stat? De ce să nu profite dacă de 20 de ani profita…

  In ceea ce-l priveşte pe R Negoiţă – eu cred că acest tânăr s-a aruncat în braţele PSD şi de aici în parlament tocmai ca să sfideze legea, să nu-şi plătească dările având, înaintea lui, numeroase alte exemple.

  Sigur ca si Becali şi R Negoiţă vor striga că Băsescu-i vinovat! Dar primăvara trecută când vecina mea, femeie de 78 de ani, a fost scoasă din apartament din cauza datoriilor la intreţinere, tot Băsescu să fi fost vinovat? Nu am auzit-o şi nu am văzut-o pe tv-uri acuzând pe cineva.

  O lege trebuie să fie aplicata, la fel, pentru toată lumea!

  • @Silverstar. Nu obisnuiesc sa plang la mormant strain, dar dv. comiteti o eroare. Eroarea consta in aceea ca la data in care cei doi faceau afaceri imobiliare, persoanele fizice nu erau obligate conform legii la plata TVA. Ulterior, in anii crizei s-a descoperit ca cei doi nu au platit si suma fiind mare, ar trebui sa plateasca. Vina o poarta o lacuna legislativa. Acum ei trebuie sa plateasca din urma si ei reproseaza faptul ca se incalca principiul retroactivitatii. De platit vor plati, dar doar dupa emiterea unei sentinte judecatoresti definitive. Repet nu ei sunt de vina pentru ca nu au platit ci statul ca a emis legi imperfecte, iar prin lacunele lasate se strecoara tot felul de afaceristi verosi care stiu cum sa dribleze legea. Sunt curios ce va spune judecatorul.

  • ….Oare cine era ,,statul” în perioada de boom (sau bulă ) imobiliar (ă) ? 😉

 31. Tot cu greutate intelegi dragul meu turn.
  Ce spun eu si ce-mi ,FACI’tu mie.
  Amicul tau ,poate plinge la alta masa,de ex. la masa lui DRAGNEA-cine stie poate dragnea este mai sensibil la CRITICI’ CE ZICI?????????
  Dl COCOS SPUNEA CA-NU MAI FACE AFACERI CU STATUL DE MULTI ANI-NU-I GREU DE INTELES STIMABILE,DE MULTI ANI.
  Chestia cu MUNCITORII CARE VOR SA MUNCEASCA IN STRAINATATE,N-AM INTELES CARE-I TREABA STATULUI AICI?????
  Te rog nu te mai uita PRIN GARD LA REALITATEA SI ANTENE-AI SA TE PROSTESTI DE TOT,DA DE TOT SI RAU DE TOT.

  Si un PS-SI PT TINE CA SI PT. MIZERIILE DIN U.S.L.SUBIECTELE CARE AU INCENDIAT SOCIETATEA ROMANEASCA NU EXISTA:
  BARONII PESEDEI PUTREZI DE BOGATI-DRAGNEA ARE UN PALAT DE 1800 DE METRII PATRATI,DAR A SI JEFUIT DIN BANII PUBLICI SI CEI EUROPENI.
  Pt tine aceste subiecte nu exista,PUR SI SIMPLU NU EXISTA-DE CE?
  De ce nu le comentezi,s-au nu vrei sa ai soarta amicului tau PEDELIST???????????
  A,si inca ceva.Este adevarat si pedelistii au IMPOSTORII,DERBEDEII SI BORFASII LOR,DOAR CA PROCENTUL LOR ESTE DE DOAR 25%
  ACELASI PROCENT IL GASIM SI IN U.S.L-ADICA DE 25%,DAR DE OAMENI CINSTITI,RESTUL DE 75% SUNT PRADUITORI AU FETE DE CRIMINALI SI DERBEDEI.
  Asta-i deosebirea intre PD-L SI U.S.L
  INFLATIA DE PRADUITORI PE METRU PATRAT-LA U.S.L E MARE DENSITATEA,DE ACEEA LI SE POTRIVESTE SINTAGMA,MAI RARITI-VA FRATILOR CA O SA VA CANIBALIZATI INTRE VOI./

  • @Frank Zapa. Pentru cei la te referi tu Frank nu exista decat un singur leac – justitia. In mana cui se afla justitia stimabile? Cat despre amicul meu, acesta nu plangea la masa lui Dragnea ci a unui fruntas politic local al PDL. Cu D-l Cocos propun sa o lasam balta caci nu ajungem nicaieri. Sunt inregistrari ale SRI care demonstreaza cam ce afaceri mai face cu statul. Ti-am mai spus ca d-l este un bun dribleur, dar cei de la SRI tot l-au prins. Acum el poate sa declare ce vrea, dar “dovada” spune altceva. Subiecte care nu exista pentru mine. Ba exista amice, dar eu stau cu ochii pe putere pentru ca in mana acelora este painea si cutitul si aceia sunt predispusi la coruptie. Cat despre ceilalti, draga Frank, sunteti la putere, puneti procurorii pe ei, sa le faca dosare, inclusiv lui Dragnea, Negoita si cui mai vrei tu si apoi sa mearga cu dosarele la judecator. Ti s-a parut ca iau apararea cuiva?

  • Domnule , nu renunți de loc la clișee. Justiția nu este și nici nu trebuie să fie ,,în mâna” cuiva. Sau…trebuie ? Acesta să fie înțelesul amenințării transparente spumegate de chiulangiul națiunii adresată instituțiilor statului, la o oră de maximă audiență ? Să se ,,audă” unde trebuie, nu-i așa ? 😉
   PS
   Da, aveți obligația să luați apărarea lui Dragnea și Negoiță, cetățeni liberi și prezumați nevinovați , până la proba contrarie.
   Nu, nu aveți dreptul să faceți apel către procurori, fie direct, fie prin intermediul puterii.
   Mă înțelegeți ? Sau….democrația este prea complicată pentru domnia voastră ?
   Deh, dacă nu-i aruncați o scară de mătase, din crenel, pentru a ,,urca” și a ,,ajunge” până la vârful nasului dvs .. 😉

 32. Ba erau FRATELE MEU,BA ERAU,doar ca ei,jmecheri de serviciu,au incercat un subterfugiu din lege,atit.

  SILVESTAR-Stii ca,DOMNUL MIRCICA BADEA OMUL CARE TRAIESTE SI SE HRANESTE LA HIDRANTUL LUI VOICULESCU-DATOREAZA STATULUI ROMAN 320.000 DE LEI,adica nici mai mult nici mai putin de 80.000 de euroi?
  gidea cam tot atita-neplata taxelor indirecte-t.v.a.
  sTII CA Rt.v.trebuie sa returneze 60. milioane de euro,tot T.V.A.-ei in aceste conditii POTI SA-L INTREBI PE TURNUL DE CONTROL,de TINE CU HOTII SI PRADUITORII?E SI EL UNUL DINTRE EI????????????
  Si te rog sa te gindesti ca banii astia ar fugii le pensii…………

  • @Frank Zapa. Domnule pai se poate, dumneata care esti om de afaceri sustii asa ceva? Unde scrie in Codul fiscal ca persoanele fizice platesc TVA? Dificultatea consta in aceea ca statul le-a permis sa faca afaceri in calitate de simple persoane fizice neinregistrate. Eu ca persoana fizica nu am statul, nu am puncte de lucru, nu am stampila, nu am facturi si chitante. Nu am pentru ca nu m-a obligat nimeni, nici pe mine si nici pe ei. Diferenta intre mine si ei este ca eu nu am banii lor si nu am putut sa fac afaceri de acest gen. Despre cei din televiziuni se poate spune ca acestia sunt platiti pe drepturile de autor, deci sunt persoane fizice inregistrate si ntrebuie sa plateasca fara a mai merge pe la justitie.

  • ….Sincer, îmi dau lacrimile. Bietul Negoiță…un amărăștean prăpădit , persecutat de statul hrăpăreț, doar pentru că a construit niște minuscule căsuțe din LEGO, ajutat benevol, în timpul lor liber, de câțiva muncitori cărora li s-a făcut milă de bietul ,,persoană fizică care_este”, acceptând în schimbul prestației lor doar câte un colăcel simbolic, din acelea care se dau la cimitir, după săparea gropii altuia.

  • Așa este, trebuie să plătească. Dar, din păcate, trăim în țara lui ,,trebuie”. Din fericire, avem un guvern care chiar și ,,face”. Sper să-și ducă misiunea până la capăt, cu voia românilor deștepți (și băieți și fete 😉 )

 33. @Cătălin (sau…Călin ? ) 😉
  Domnule, eu stau, din când în când, cu ochii pe un singur blog. Blogul ,,celor 12%”, în conformitate cu sondajele de opinie. Nu mă interesează nici un alt blog, exact din motivul timpului limitat la dispoziție.
  Eu constat altceva, anume interesul pene[leilor], adică a leilor cu pene, manifestat cu ostentație față de prezentul blog insignifiant și anemic frecventat, când au la dispoziție (și la îndemână) o adevărată pleiadă de bolguri de elită, bântuite frecvent de crema oamenilor de bine ai nației, recte, cele patronate de liderii USL. Acolo vă puteți regăsi pe dvs înșivă, eventual clonat, în opiniile trase la indigo ale postacilor de ,,curte”.
  Nu eu vin în ogrăzile voastre, vă asigur că nici măcar nu le accesez spre simplă lectură, ci voi năvăliți peste mine, la ,,periferia” societății.
  Mă întreb, unde vă este consecvența din moment ce vă încălcați propiile angajamente și luați liftul 44 de etaje procentuale mai jos, pentru a răspunde ,,limbajului” unui anonim naiv de pe blogul doamnei Elena Udrea ?
  Ce pericol reprezentăm noi, în confruntarea cu armada redundantă de mercenari bloggeristici ai PN[L] ȘI PSD, pe frontispiciul cărora scrie cu majuscule ,,partide europene” , doldora de programe și soluții alternative, convingătoare prin ele însele ? Sau între ,,coperți” se află doar file albe ? Mă rog, dvs știți cel mai bine, după doi ani (2007 și 2008 n.a.) de risipă criminală în stânga și-n dreapta, dar preponderent…în stânga. Cred că acestea sunt întrebările pe care ar trebui să vi le puneți și tot dvs sunteți persoana potrivită spre a revela răspunsurile corecte.
  Nu de alta, dar bâjbâind perpetuu în meandrele concretului emanate dinspre liderul vostru spiritual (de facto) , s-ar putea să rămâneți între etaje de atâta mișcare de dute-vino în sus și-n jos….taman în 2012. Cine știe ? De regulă, de sus se poate ajunge numai în jos și vițeversa. 😉
  Ați afirmat negru pe alb că (vă citez) ,,nu sunt dispus să poemizez”….bla bla bla.
  Păi dragă ectoplasmă bloggeristică, vi se pare logic să ,,polemizați” cu imaginea dvs din oglindă ? Interesantă..optică în ceea ce privește confruntarea de idei.
  Dar ce pretenții aș putea avea față de oameni cu prințipurile în concediu fără plată sine die, bipezi bicisnici care și-ar fi trădat și mamele de dragul alianței, probabil benefice pentru portofel, cu duetul reîncarnat al ,,PCR & Securitatea RSR ” ?
  Pe mine mă găsiți oricând, numai aici și mereu același. Desigur că mi s-ar părea…logic, să vă respectați self promisiunile făcute la vedere și să sistați cu demnitate polemica, pentru a nu vă confunda cineva cu mister Răzgândeanu . Dar de la trădători, mă aștept la orice. 😉
  PS
  Apropo, mi-a plăcut formularea dvs, respectiv : ,,Porumbacu si-a actualizat declaratia de avere”.
  Cine e ,,Porumbacu”, stimate domn? Constat că numele vă este extrem de familiar…probabil, ca și cameleonul controversat trecut prin viață fără a lăsa nici o dâră. Doar absențele notate în anexele catalogului, prea mic pentru un chiulău atât de mare.

  • …..Vă sfătuiesc ca la următorul (eventual) comentariu să apelați la consilierii americani, pe care tot i-ați plătit de pomană din 2007 încoace. Nici măcar asta nu ați fost în stare, să vă alegeți consilieri competenți. Măcar la nivelul armeanului entelegent. 😉

 34. ***Turnul de observatie – eu nu mă pricep la bani şi nici nu vreau să mă obosesc să înţeleg. Habar n-am ce e cu acest TVA in altă parte decât la alimente care s-au scumpit nepermis de mult la cât de puţin câştigă un român.
  La fel, niciodată nu am să-nţeleg de ce eu care, să spunem, câştig 300 de lei pe lună dintr-o activitate, trebuie să merg să declar aceşti bani şi să-i plătesc statului impozit. Mi se pare absurd, de neînţeles. Eu am cheltuit curent sau material cumpărat de mine, am folosit timp în care aş fi putut face altceva… Nu ştiu, mă depăşeşte… Poate pentru că-mi lipseşte educaţia în acest sens ori poate exemplele.
  Singurul lucru pe care eu îl înţeleg din ceea ce fac cei care refuză să-şi plătească dările la stat e că de asta impozitele şi taxele sunt mari, salariile şi pensiile sunt mici şi, în general, viaţa în România este grea pentru cetăţeanul de rând. Tunurile sunt date de cei cu bani, de cei care ştiu să se descurce, de şmecheri şi asta pentru că le merge…

  • ….În loc de ,,tunurile sunt date de cei cu bani”, am citit din greșeală ,,turnurile sunt date de cei cu bani”.
   Presupun că ,,turnul” nostru , chiar este ,,pe persoană fizică” neplătitoare de TVA.

  • ***ZeV – este fantastic, domnule! Când este vorba de PSD-işti la-nghesuială, ba Băsescu-i vinovat, ba legile sunt strâmbe, ba e făcătură…
   Cam toată săptămâna s-a discutat despre fonduri UE şi PSD-işti care au băgat mâna… Sigur că tv-urile denigratoare nu au comentat. Însă, au avut subiecte luate din pdl, mai precis din familii: că fetele preşedintelui au… Păi, au că-s amândouă salariate. Când s-a spus despre nevastu lui Crin cât a câştigat ca europarlamentar, n-a cpmentat nimeni pentru că li se părea firesc.
   Că fiul doamnei Udrea are maşină de lux de sute de mii de euro de-mi venea s-o sun pe doamna s-o intreb in care parte a masinii e fixat preţul ca să ştiu după ce mă uit… Ce fac ăştia? Precum mâţa – acoperă…

  • @silver
   Uite, vezi de ce nu stau , prea mult timp, la televizor ? Pe lângă faptul că jurnaliștii ocolesc, de regulă, taman subiectele și temele relevante pentru cetățean și națiune ducând totul în derizoriu, oricum, aflu toate ,,news alert” -urile telenovelistice citind blogul. 🙂

  • @Silverstar. Doamna, fiecare in tara asta este obligat sa plateasca impozit la stat. Obligatia nu vine asa doar pentru ca asta ar fi a 11-a porunca din Biblie. Nu doamna obligatia decurge din niste legi, respectiv Codul Fiscal care trebuie sa ma oblige sa trec pe la fisc sa platesc. Cata vreme nimeni si nici un text de lege nu ma obliga la asa ceva, de ce as trece pragul fiscului? Deci avem de a face cu o lacuna legislativa, de care nu este vinovat cetateanul ci legiuitorul si guvernul ca nu a propus Parlamentului un text de lege care sa elimine lacuna respectiva. Mai este vorba si despre o lacuna in instructiunile de aplicare a legilor existente, respectiv, obligatia beneficiarului de servicii (beneficiarul constructiei) de a informa fiscul, sub forma unei Fise Fiscale, asupra faptului ca a platit unui oarecare o suma de bani – contavaloarea serviciului prestat. Fiscul ia in evidenta fisa fiscala si pretinde titularului un impozit, care daca nu este platit la timp – se lasa cu majorari si penalizari. Ei bine doamna, asa ceva nu a existat in cazurile lui Becali si Negoita. Este si vina lor, dar este in primul rand vina fiscului. Pana la urma se va recurge la solutia juridica si cum va decide judecatorul, asa va fi.

 35. @ Turnul de observatie
  D.le,nu am verbul dvs.,dar “traind” pe stada observ lucrurile asa cum sunt.
  Va multumesc pentru sprijinul acordat in confruntarea cu acesti deosebiti
  bloggeri-silvestar,Frank,Zev,….Contez pe sprijinul pe care sunt convins ca o sa mi-l acordati,pentru ca repet, nu am elocinta dvs,si a lui Zev in primul rand. Din partea lui Frank astept nu numai lozinci…. Blogul este citit datorita “reclamelor” de foarte multa lume.

  • Prietene de controversă, nu vă temeți, nici nu mușc, nici nu dau cu parul, așa că nu văd necesitatea de a solicita ,,întăriri”. Oricum ,,turnul” are eminamente un scop defensiv, este de unică folosință, iar locatarul și-a aruncat scara.
   Așa că……mai bine vă protejez eu însumi, menajându-vă. 😉

 36. ..Ajunge pentru azi, o zi bună vă doresc, ne revedem probabil mâine.
  Poate, până atunci, apare ceva și din partea prietenului meu ion adrian, care cam trage chiulul. Sper că ,absenteismul, nu a devenit deja ,,maladie națională” care ,,se ia” prin sticla televizorului pornit pe cele două frecvențe de nișă. 🙂 🙂

  • @ Silverstar
   Sarut mana. Azi dimineata, televiziunile dadaau la prima ora o inregistrare cu Gigi Becali in care acesta – adevarat, intr-o alta circumstanta – afirma nonsalant cum ca-l doare-n cot.
   Stiti care e culmea ? Cred ca are dreptate !
   O seara buna, dumneavoastra si tuturor.

 37. A propos despre Romanii care au inteles gresit dar spera in ponta si antonescu.

  Din fericire sunt din ce in ce mai putini !!!

  Un român decide ca e momentul sa prindă ceva cheag, asa ca emigrează în Canada , unde se pune serios pe treaba și începe sa câștige mulți bani.

  În cele din urma se întoarce acasă plin de bani si un vecin, verde de invidie, îl întreabă:
  -Dar cum ai reușit, mai omule, sa faci atâta avere?
  -Pai, simplu: ma trezeam în fiecare zi pe la 10-11, faceam un dus, beam o cafeluță si dădeam un telefon sa vina niște fete sa ne simțim bine.

  Dupa câteva ore de distractie, pe la 3, ieseam si eu la munca. Mergeam pe strada si vedeam o hârtie de 100 $, ma aplecam si o ridicam.
  Mai încolo mai era una de 50 $, o luam si pe aia.

  Si tot asa,culegeam de pe caldarâm bancnote peste bancnote, până oboseam si îmi dădeam seama ca e momentul sa ma întorc acasă.
  Pâna noaptea târziu mai mâncam, ma mai distram cu fetele, iar a doua zi o luam de la capăt.
  Vecinul se decide sa faca si el la fel.
  Vinde tot, îsi ia bilet de avion si se opreste in Toronto .
  Când iese din aeroport, vede pe jos o hârtie de 100$.
  Se apleacă si da sa o ridice, dar se răzgândește și-și zice:
  -Da’ ce, sunt prost sa ma apuc de lucru chiar din prima zi?

 38. Un zâmbet la cafea 😆

  Zice ca un ardelean coboara pe Feleac spre Cluj cu caruta cu nevasta si copilul. Ajungind in dreptul Teatrului, copilul intreaba:
  – Tata, da’ casa aiasta mare cu doi catei pe ea ce-a fi?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  Apoi, in Piata Unirii:
  – Tata, da’ omu aiesta de hier pe cal, cine-o fi?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  In fine, langa Parcul Mare:
  – Tata, da’ la balta aiasta mica, oare cum i-a zice?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  Femeia, agasata de insistentele copilului, intervine:
  – Da’ mai lasa-l in pace pe tata-to, ma copile, nu vezi ca-i trudit?!
  La care taranul raspunde cu bonomie ardeleneasca:
  – Lasa-l, femeie, pe copil sa intrebe, ca numa’ asa invata!…

 39. Citatul zilei 🙄

  “Nemulţumirea este rezultatul dureroasei poveri de a cere de la viaţă doar ce vrei tu.”
  Debby Jones

 40. Dragul meu Turn,dupa ce am citit prapastiile pe care le-ai scris mi-am dat in sfirsit seama cu cine am de-a face.
  In ce te priveste sunt doar doua variante,ori esti de rea credinta,ori suferi de o crasa dezinformare.
  Ma voi stradui sa te dumiresc,operatie care nu va fi cu ,REPETITIE’adica este ultima data cind fac efortul de ati explica.Nu am obiceiul sa-mi pierd vremea cu oameni neinformati corect.
  Asadar sa o luam cu inceputul-CODUL FISCAL-este BIBILIA FISCALA -a unui stat,pt ca in aceasta biblie,se gasesc toate situatiile posibil de imaginat pe care statul le poate impozita.
  Codul fiscal pleaca de la o filozofie simpla,de cind lumea-ORICE BANUT CARE SE MISCA SI-SI SCHIMBA STAPINUL,O PARTE DIN VALOAREA LUI INTRA IN BUZUNARUL STATULUI-REPET ORICE BANUT CARE SE MISCA IN PIATA SE IMPOZITEAZA,CUANTUMUL SE STABILESTE PRIN CODUL FISCAL.
  Acum sa o iau punctual la spetele pe care mi le-ai pus in fata.
  1.-Robert NEGOITA si ale lui apartamente-orice om de buna credinta ar fi evitat sa incerce fortarea legii,trecind granita,si sfidind-o.
  Sigur ca putem sa CONSTRUIM ,ca persoane fizice cite case dorim,numai ca smecheria lui negoita a fost urmatoarea:
  Companiile lui au construit cele 1400 de apartamente in numele ACTIONARULUI PRINCIPAL,CA BENEFICIAR AL LOR,in postura de PERSOANA FIZICA.
  ADICA T.V.A-UL CARE REZULTA DIN VINZAREA APARTAMENTELOR SA-I INTRE IN BUZUNARUL SAU-cum sistemul nostru in domeniul T.V.A ESTE IN CASCADA,EL, TVA SE OPREA IN BUZUNARUL EXCROCULUI NEGOITA,IN LOC SA AJUNGA LA DESTINATAR-BUGETUL STATULUI.
  Iata VESTITA INGINERIE CONTABILA,PE CARE AU INCERCAT SA O SPECULEZE NEGOITZA SI ALTII CA EL-numai ca ,nu le-a tinut si vor platii de o sa le sara capacele,PIERD CU FELICITARI ORICE PROCES,PUNCT.
  2-Impozitarea drepturilor de autor-IN 2007 ,odata cu intrarea in U.E.romania s-a angajat sa-si imbunatateasca rata de colectare.de ce?simplu,pt ca un procent din P.I.B.intra in bugetul U.E.dupa care se redistribuie pt dezvoltarea tarilor sarace.Asadar cu aceea ocazie,in IULIE 2007 IN CODUL FISCAL A APARUT IMPOZITAREA DREPTURILOR DE AUTOR CU T.V.A-UL AFERENT.
  Faptul ca nu cunosti legea nu te scuteste de respectarea ei,dar,invocarea acestui argument este desfiintat de cite-va situatii.
  Astfel, ANDREEA CRETULESCU SI-A PLATIT DARILE LA TIMP.
  Mihai gidea ,a inceput sa plateasca din 2009-aici merita sa ma opresc putin,adica GIDEA DIRECTOR LA TRUSTUL INTACT ISI PLATESTE ACESTE DARI,IAR COLEGULUI SAU MIRCEA BADEA NU-I SPUNE NIMIK,SI NICI CELORLATI.
  Ce reiese din aceasta situatie?Pai simplu,in lumea jurnalistilor,a artistilor era arhicunoscuta obligatia de a platii T.V.A.dar pur si simplu au sfidat statul.CUM ADICA D’OMLE PE NOI SA NE IA LA ROST GUVERNUL,?PAI NOI I-AM FACUT OAMENI,MAI ALES CA MONSTRUL,ALIANTA DE LA GRIVCO,IL SUSTINEAU FRENETIC PE MIRCEA GEOANA PE CARE IL SI VEDEAU PRESEDINTE,SI DE AICI-ADIO PLATI,AI INTELES TURNULE DE CONTROL DE REA CREDINTA,DE CE PUR SI SIMPLU VA DESCONSIDER PE TOTI CEI CARE II SUSTINETI PE TICALOSII DE PESEDEI SI PENELISTI,PT CA VOI SUNTETI CORUPTIA IN TARA ASTA,VOI O INTRETINETI SI O DORITI,PT CA DIN TICALOSIE ATI TRAIT.
  Este foarte adevarat ca pina in 2009,cu complicitatea FISCULUI,DECI CU A FUNCTIONARILOR,SI EI BUGETARI DE LA FISC,NIMENI NU I-A DERANJAT,PE TONOMATELE CARE AU FOST OCROTITE DE GUVERNUL TARICEANU SI URMAU SA FIE OCROTITE DE BORFASUL MIRCEA GEOANA-UITE VEZI DE CE ATI PIERDUT ALEGERILE,UITE D’AIA CA SA PLATITI.
  Concluzia-AI AUZIT TURNULE DE SINTAGMA,CONFORMARE VOLUNTARA??????????
  Unii,repet si accentuez,unii romani,se cred mai presus de lege,pt ca si-au facut un obicei din a o incalca,EI UITE CA,ARDELEANUL INCAPATINAT EMIL BOC,LE DA CU IA IN CAP SI LE IA BANII,AI INTELES TURNULE DE OBSERVATIE?
  Legea nu se negopciaza,punct.

  • În sfârșit….mai bine mai târziu decât niciodată. 😉

  • ,,In ce te priveste sunt doar doua variante,ori esti de rea credinta,ori suferi de o crasa dezinformare.”
   ..Prima variantă este cea corectă, pentru că, te asigur, este foarte bine informat. 😉

  • @Frank Zapa. Banuiala de reacredinta este din capul locului nefondata. Lipsa de informare? Caut sa ma informez in permanenta, desi unele lucruri pot sa imi scape. Nu este asa in cazul de fata. Eu am explicat care ar fi mecanismul prin care acesti oameni au driblat fiscul si am gasit si portita – o lacuna legislativa precum si o lacuna de metodologie de a pune un astfel de “intreprinzator” in situatia de a plati. Nu stiu de unde ai scos ideea ca le-as lua apararea. Am mai spus ca pana la urma se va recurge la instanta de judecata si cum va decide judecatorul, asa va fi. Ba chiar mi-am exprimat curiozitatea la deznodamantul acestei povesti. Am mai afirmat ca vina apartine atat persoanelor in cauza cat mai ales legislativului si guvernului, inclusiv ANAF, pentru ca prin omisiune (voita sau nevoita) au creat conditiile pentru genul asta de afaceri. Cat despre cei platiti pe legea dreptului de autor, din start am spus ca acestia sunt persoane fizice inregistrate ca atare si trebuie sa plateasca si chiar vor plati fara a se mai ajunge la justitiei. Reciteste te rog postarile mele anterioare pe aceasta tema si te vei convinge.
   @ZeV. Multumesc pentru “pionezele” pe care mi le strecori cu abilitate dar si cu reacredinta.

 41. Un argument consistent in favoarea proiectului PDL pe langa opozitia bezmetica a USL care ar dori sa se darame tara dar sa ajunga la guvernare si daca e nevoie chiar si cu UDMR 🙂

  In acest sens un prieten mi-a scris:

  “REORGANIZAREA (nu “impartirea”) administrativ-teritoriala a tarii noastre este un proiect ce s-a dorit a rezolva si eficientiza multe din problemele, respectiv, coasturile de functionare a Romaniei. Nu spun asta ca sa imi apar unul dintre proiectele dragi mie, in care am investit munca, timp si speranta ci pentru a va indemna sa nu cadeti in plasa acelui segment economic, politic, administrativ si al serviciilor interesat in prezervarea naravurilor stricacioase natiiei noastre.

  Proiectul nu imparte, ci reorganizeaza, nu risipeste ci eficientizeaza putinele resurse peste care mai suntem (deocamdata) stapani, vremelnici din cate se pare, nu persifleaza, ci trateaza cu respect, mostenirea cultural istorica a Natiunii, cu particularitatile ei regionale de manisfestare.

  Mesajul de fata, pe care il vad din ce in ce mai raspandit prin mijloacele alternative de “presa”, nu are decat rolul de a trimite in ridicol proiectul. ca o strategie (iertare, termenul este prea onorabil!), incercare de manipulare-dezinformare a unei idei cu intentii nobile si inteligente, asupra carora cei interesati pot primi detalii daca doresc acest lucru.

  Insistarea asupra componentei POLITICE a proiectului, inaintea definitivarii reorganizarii administrative si a segmentului de servicii de care beneficiaza cetatenii tarii noastre, este menita a insinua in mintea noastra pericolul dezintegrarii national-teritoriale, lucru imposibil daca “asumarea” (eufemismul de la “furtisag”) proiectului s-ar fi facut in integralitatea sa, cu decodificarea cheilor personale imposibil a fi intelese de o clasa politica din ce in ce mai putin dotata intelectual, in care subofiterii si croitorii, care scriu “mi-au” ca pisica (miau!) ajung in cativa ani in varful ierarhiei gradelor militare iar ospatarii, soferii si “izmanarii” se pun directori, secretari de stat sau ministri.

  Nu va mai rapesc din pretiosul timp personal ce trebuie folosit mult mai placut alaturi de prieteni si de familie, ci doar va cer a fi peste nivelul de interes al acestor romani fara tara, pentru care singurul crez in viata este dictonul stramosilor nostri “Patria este acolo unde ti-e bine”, dicton ce motiva, evident, tendintele lor imperiale de extindere si nu facea decat sa-i convinga pe bravii ei soldati ca Patria este acolo unde Imparatul are nevoie de tine! ”

  Frumos spus, nu-i asa?

  • i.a.
   Așa frate, mai scoate capu’. 😉
   În fine, ceea ce a spus prietenul tău, sună întradevăr frumos, întocmai ca o analiză literară compilată de un elev silitor . 😉
   Eu am reținut ce ai spus tu și repet :
   ,,Un argument consistent in favoarea proiectului PDL pe langa opozitia bezmetica a USL care ar dori sa se darame tara dar sa ajunga la guvernare si daca e nevoie chiar si cu UDMR”.
   COMENTEZ:
   Pritocind mai bine evenimentele, realizez acum că Puterea, recte, Președintele și Primul ministru, au făcut o mutare de șah magnifică. Au pus în defensivă, atât UDMR, căt și opoziția uselistă.
   Pe udemeriști i-a lăsat în aer, pe fondul provocărilor secuiești din România și din afară, pentru că nimeni nu susține o roeorganizare care să ducă la un județ eminamente maghiar, deci ungurii nu au o umbrelă alternativă.
   De asemeni (puterea n.a.) , va câștiga în percepția ardelenilor români, care vor vedea în PDL, în primul rând,un partid românesc care nu face compromisuri cu articolul 1 din Constituție ( ,,ARTICOLUL 1 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” ).
   Pe useliști îi pune în situația ingrată de prelua ei, ,,cartoful fierbine” al UDMR, în cazul unei moțiuni de cenzură, transformând o bătălie câștigată, într-o pierdere de imagine electorală dramatică pe termen mediu și lung, dacă va face compromisurile pe care le reproșează pedeleului, în acest moment.
   Șah mat !

  • scuze….mai scoate…sau bagă (comentarii, bineînțeles). ; )))

 42. Imi place cum ganditi, mai ales cu “reorganizarea” teritoriala. Dar eu vreau, de fapt, sa va spun altceva. Am auzit la tv ca fiul sotului dv a cumparat in blocul pe care-l detineti in str. Chopin un apartament cu 20.000 euro. Mai aveti si pentru mine unul, la acelasi pret? De fapt, nu am bani, dar ma gandesc sa fac un banking avantajos…

  • …Dacă aș fi fost în situația doamnei, aș fi donat apartamentul fiul soțului.
   Dvs i-ați fi pretins copilului dvs mai mult de 20000 ???
   Nu vă cred, sunteți ipocrită.
   Dimpotrivă, dacă prețul afișat ar fi fost, să spunem, de 200.000 euro, ABIA ATUNCI aș fi intrat la bănuieli, ducându-mă cu gândul la ,,mătușa Tamara”.
   Înțelegeți doamnă, sau sunt prea subtil ?

 43. Astazi au fost vindute primele doua apartamente,din cele 58 cite va vinde statul pt a-si recupera banii de la ROBERT NEGOITZA,haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiii.
  Il fe;licit pe Sorin Blejnar pt ca a lucrat ca la carte,si il mai felicit o data-RUPE GITUL A.N.A.F-ULUI-PESTE 5000 DE POSTURI OUT.

  • ***Zapa – râd cu lacrimi de când am citit această informaţie… Îţi dai seama ce ţeapă a luat piţiponcu’ R Negoiţă?

  • ..Până la 45 milioane de euro, cât datorează statului corupătotul de minore mai e, ehe, cale lungă… 😉

  • ***ZeV – e de unde… Are balta peşte…
   Şi-a greşit piţiponcu’ socotelile…

 44. Buna ziua Dle. Zev ,
  Este un lucru imbucurator pentru mine sa vad faptul ca in sfarsit Dna. Ministru si-a actualizat declaratia de avere pe situl ministerului pe care il conduce .
  Totusi ramane intrebarea pe care v-am adresat-o ieri ( dar din pacate terminase-ti programul de postat ) intr-un post nepublicat de adminul blogului .
  Intrebarea suna cam asa :
  Dumnaevoastra (sau orice persoana intreaga la minte) chiar daca a-ti avea foarte multi bani , a-ti prelua ipoteca unui imobil la valoarea imobiliarelor din 2007 ?
  Revenind la postarile dvs. si ale Dlui. Ion Adrian am cateva remarci de facut

  @ Ion Adrian
  Citat – “o clasa politica din ce in ce mai putin dotata intelectual, in care subofiterii si croitorii, care scriu “mi-au” ca pisica (miau!) ajung in cativa ani in varful ierarhiei gradelor militare iar ospatarii, soferii si “izmanarii” se pun directori, secretari de stat sau ministri.”
  Foarte corecta si adevarata remarca . Cateva bune exemple cred ca pot fi : ministrul de interne Traian Igas , tanara europarlamentar E.B.A care “editeaza perfect succesuri “ , soferul lui Boc numit consilier personal , iar de la USL varful de lance Marean Almanahe “ care este “ pe persoana fizica “ .
  Citat – ,,Un argument consistent in favoarea proiectului PDL pe langa opozitia bezmetica a USL care ar dori sa se darame tara dar sa ajunga la guvernare si daca e nevoie chiar si cu UDMR”
  Adevarul este ca daca USL se aliaza cu UDMR sa va lase fara majoritate e imoral , dar daca darama PDL-ul tara in alianta cu UDMR este moral si se numeste “reorganizare “ si “ reforma statului “ .
  @Zev
  Citat – “Pe udemeriști i-a lăsat în aer, pe fondul provocărilor secuiești din România și din afară, pentru că nimeni nu susține o roeorganizare care să ducă la un județ eminamente maghiar, deci ungurii nu au o umbrelă alternativă. “ .
  Intrebarea este cum o sa scapati de furia multimii saracite de PDL daca va lasa UDMR-ul fara majoritate – asta presupunand ca nu mai functioneaza santajul si amenintarea din acest moment .
  Citatat – “De asemeni (puterea n.a.) , va câștiga în percepția ardelenilor români, care vor vedea în PDL, în primul rând,un partid românesc care nu face compromisuri cu articolul 1 din Constituție ( ,,ARTICOLUL 1 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” ).
  Adevarat , “nu face compromisuri” nici cu articolul 1 nici cu UDMR-ul , doar il sprijina pe Tokes sa ajunga vicepresedinte in Parlamentul European , functie de la inaltimea careia sa poata declara ca “1 decembrie 1918 este o zi de doliu pentru el “ . Iar maretii nostri conducatori sa taca malc in papusoi ca altfel se trezesc in opozitie in secunda 2 .
  Referitor la “ reorganizarea” asta sunt curios ce va face PDL in frunte cu Maretul Carmaci daca la referendumurile locale care vor fii facute , cetatenii atat de dragi Comandantului , vor spune NU .
  Probabil ca PDL va declara ca cei care au votat sunt vanduti USL-ului sau mai rau ii vor declara nebuni si vor anula rezultatele votului .
  Citat – “ dacă va face compromisurile pe care le reproșează pedeleului, în acest moment.”
  Sa intelegem de aici ca USL-ul de fapt reproseaza pe nedrept compromisurile care de fapt nu exista ? Sau pe undeva exista un sambure de adevar si de frica de a nu pierde majoritate joaca cum le canta Tokes ?

 45. Spuneam ca in Polonia , in cadrul MDR este ACIS. Ceea ce nu e valabil in Ro deci comparatia dvs nu e corecta.
  Mai spuneam ca axa de drumuri inter-regionale pe care o considerati justificare ptr a modifica harta Ro merge foarte bine in comparatie cu celalalte axe.
  Mai spuneam ca Ro a inceput sa se pregateasca inca din 2004, nu din 2007 (vedeti cand a fost instituita ACIS). In plus , am avut fonduri de pre-aderare, acestea fiind si ele cat se poate de europene.
  mult noroc si viziune

 46. Doamna ministru,Elena Udrea.
  Buna ziua.
  Pentru a demostra eficacitatea economica exercitata in aproape trei ani, de opozitie si actualul guvern, prezint mai jos un calcul de matamatica elementara, dupa cum urmeaza :Ce sunt mai importante, vorbele sau faptele ? Ce sunt mai importante, faptele sau vorbele ?
  Ne aducem aminte ca trimestrul II 2008 a fost primul trimestru cand am intrat in regres economic si recesiunea economica s-a incheiat in 30 Septembrie 2010, unde am perdut 40 miliarde de euro la Produsul Intern Brut, respectiv 40 mild.euro/22mil.locuitori=1818 euro/persoana, sau 2,24 euro/zi.persoana . Astfel, matematic, incepand cu 30 Septembrie 2010 economia a intrat in trend ascedent si daca consideram ca viteza de crestere este egala cu cea negativa, am recuperat deja,257 zilex100/900 zile.recesiune=28,56% Mergand pe acest principiu, Romania va iesi din criza la data de 1Aprilie 2013. Aceasta data a fost stabilita matematic si am avut in vedere ca perioada de avant economic este egala cu perioada de recesiune economica,adica 900 de zile. Am iesit din recesiune folosindu-se doua metode “economice” defazate cu 180 de grade. Prima metoda folosita de opozitie s-a axat prin cele 14 motiuni de cenzura, contestatii la Curtea constitutionala si a doua lozinci, “JOS GUVERNUL BOC SI JOS BASESCU “. Actualii guvernanti-buni sau rai, au folosit masuri de austeritate, foarte dureroase, respectiv micsorare de salarii,pensii,cresterea TVA de la 19 la 24%,etc. Daca dorim sa nu fim ipocriti, suntem obligati sa apreciem obiectiv, care din cele doua metode a scos tara din recesiunea ecoonomica,similara cu cea din anii 1929-1933, cea propusa de opozitie sau cea practicata de actualii guvernanti ?

 47. @Catalin
  1. Stimate domn, din lectura comentariului dvs deduc că sunteți bugetar, ba mai mult, nu cunoașteți principiile elementare ale afacerezei și economiei de piață. Un investitor, dezvoltator, sau întreprinzător, prezumat conștient, se angajează într-o ,,aventură”, numai dacă este bine informat și doar pe baza unui plan de afaceri, prin care este estimat PROFITUL rezultat din costul inițial al proiectului.
  Haideți să vă învăț cum stau lucrurile, rememorând faptele:
  CITEZ:
  ,,…terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara”, a spus Udrea intr-un interviu pentru Romania Libera.
  Vicepresedintele PDL declara ca a dat terenul primului om care s-a aratat interesat de a-l cumpara”
  …………………………………………………………………………………….
  ,,Vreau sa lamuresc subiectul ca sa pun capat speculatiilor. Creditul l-am contractat pentru achizitionarea unui teren. Asta se intampla inainte de criza economica, in 2007. Aveam de gand sa construiesc cateva locuinte, din vanzarea carora sa sa acopar creditul si sa raman cu un profit”, A SPUS DOAMNA UDREA.
  …………………………………………………………………………………….
  ,,Elena Udrea a precizat ca, prin vanzare, abia a acoperit costul initial al investitiei.”
  ÎNȚELEGEȚI, STIMATE DOMN? Doamna Udrea a CESIONAT PRACTIC creditul contractat în 2007, fără a obține profitul estimat în acel an. De fapt, doamna Udrea, A PIERDUT, în conivență cu prăbușirea pieței imobiliare, profitul etimat inițial.
  Vă mai spun că nici un investitor nu a contractat, în România sau oriunde în lume, vreun credit pentru construire/achiziție de imobile sau terenuri, LA VALOAREA DE PIAȚĂ A ACELOR BUNURI. Dacă ar fi ,,gândit” așa , doamna Udrea ar fi trebuit să împrumute vreo 4 milioane de euro, să cheltuie TOȚI banii, cu un milion PESTE costul de start al unei investiții la nivelul anului de grație 2007 (adică să facă un act de caritate) , chiar dacă i s-au cerut 3 milioane, iar pentru dobânzi, să aducă bani de acasă, ceea ce ar fi fost de domeniul….ABSURDULUI ECONOMIC EXTREM . 😉 😉
  Este de necrezut cât de proști și răi pot fi ziariștii și cât de…….., în mod similar, ,,consumatorii fără digestie” de așazisă informație ! Pur și simplu îți vine să-ți dai cu tesla-n…….știi dumneata unde. ; ))
  Doamne, în ce țară trăim….în ce dispreț față de cultură, calmitate, responsabilitate și informație curată, obiectivă, ne ducem existența bicisnică. Uneori, îmi doresc, sincer, să fiu criogenat și să mă trezesc peste 1000 de ani. 😉
  2. În ceea ce privește restul aserțiunilor, de o infantilitate rar întâlnită, dragă domnule Cătălin, mă refer la comentariul dvs la comentariul lui Ion adrian și la comentariul dvs la comentariul meu la comentariul lui ion adrian….nu comentez. Nu am la ce….trebuie să vă osteniți mult mai mult…..vorba lui ion adrian. 😉

  • PS
   Sincer să fiu, în condițiile în care piața imobiliară, stimulată și de măsurile benefice ale primului guvern autentic reformist al României post decembriste, dă semne de redresare și dacă aș fi dispus de capital, aș fi luat trenul de noapte spre București, pentru a fi primul cumpărător pe listă. 🙂
   NOTA de final : ,,reformă” , este, dacă vreți o licență literară , antonimul cuvântului ,,populism” .

 48. INTERESANT pentru care il transmit !!!

  GUVERNUL ROMAN trebuie ajutat sa termine cu MAFIA din ROMANIA !!!

  Despre retetele de medicamente

  Pentru romanul de rand e foarte greu sa lupte cu sistemul mafiot care a pus stapanire pe Romania . Sunt insa situatii in care, cel putin partial, o poate face. De exemplu, cand primeste o reteta pentru medicamente compensate.
  Cand medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comerciala ci sub denumirea comuna internationala.
  Putini pacienti stiu ca, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care contin substanta activa recomandata de medic.
  Atunci cand merg la farmacie ca sa-si ridice medicamentele, farmacistul, care-si cunoaste foarte bine interesul, le ofera, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.
  Exemplu 1:
  Daca medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, aproape intotdeauna pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs in FRANTA, care costa 21 de lei/30 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot in FRANTA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costa 12 lei/30 de bucati.
  Exemplul 2:
  Daca medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs in GERMANIA , care costa 74 de lei/100 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot in GERMANIA , medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costa 25 lei/100 de bucati.
  Exemple ca acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate.
  Asta se intampla pentru ca lui, farmacistului, ii convine sa vanda cele mai scumpe medicamente din lista. Statului nu-i pasa pentru ca el deconteaza acceasi suma pentru oricare medicament din lista de compensate.
  MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului sa se informeze si sa aleaga in cunostinta de cauza.
  E timpul sa le aratam celor care se-mbogatesc nemasurat pe seama lipsei de informare a romanilor ca situatia incepe sa se schimbe. Si ca in curand ar fi posibil sa nu-si mai permita deplasari cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro.
  Fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens.
  Ce poti face tu pentru asta?
  – Cauta in MEDICAMENTECOMPENSATE.RO toate medicamentele compensate prescrise tie sau membrilor familiei tale. Ajuta-i pe parintii sau pe bunicii tai sa nu se mai lase jecmaniti de mafioti.
  – Ajuta toate cunostintele tale care nu pot din diverse motive sa foloseasca MEDICAMENTECOMPENSATE.RO sa-si aleaga medicamentele compensate cel mai potrivite cu dorintele sau cu bugetul propriu.
  – Trimite acest mesaj prin e-mail, messenger, retele de socializare sau orice alt mijloc tuturor prietenilor tai sau cunostintelor tale.
  SA LE ARATAM CA PUTEM FI CEL PUTIN TOT ATAT DE DESTEPTI PE CAT SE CRED EI!

  Sergiu Vasilescu
  Inspector Dauna
  Serviciul Regrese Primite
  Directia Daune

  Calea Grivitei, nr.355-357,
  sector 1, 010797, Bucuresti
  Telefon: +4021 224 01 02 Int.2478
  +40741 872 478
  Fax: +4021 224 01 03
  http://www.omniasig.ro

 49. CULTURA in lumea fotbalului, imaginati-va ce avem in lumea politicienilor.

  Dorinel Munteanu:
  “La pomul lăudat nici mere nu face”

  Cristi Chivu:
  “Echipa naţională are nevoie de suportul suporterilor echipei naţionale”

  Claudiu Răducanu :
  “La bulanu meu o să dau şi gol dacă o să mă convoacă”

  Gabi Boştină:
  “Nu ştiu câte goluri ar trebui să marcăm ca s-o eliminăm pe Betis. Cât mai multe ar fi suficiente”

  Adi Ilie:
  “Dacă ar fi să scoatem primele 30 de minute, cred că am fi putut fi câştigători”

  Gheorghe Hagi:
  “Omul este o persoană umană”

  “Copii, mergeţi la şcoală, că şi şcoala e bună la ceva!” (în vizită la o şcoală generală)

  Măldărăşanu:

  “Este un meci de care pe care, dar nu este decisiv”

  Marian Iancu
  “Ionel Ganea, ca om, e capabil sa infecteze până şi penicilina!”

  Cornel Dinu :
  “Doar prin hazardul inconştient social nu se putea ajunge în sfere atât de aureolate şi în plan financiar”

  “Gestul domnului Mihai Stoica a fost unul de premeditare intempestivă”

  “Muncitor Nicoliţă, foarte muncitor, dar terenul de fotbal nu e şantier”

  “Filosofia este o transcedentală propedeutică pentru sufletul bântuit de moarte al românului.”

  Dumitru Dragomir
  “Dom’le, eu muncesc 24 de ore pe zi, iar uneori chiar şi noaptea”

  “Am ajuns la o vârsta la care mi-am dat seama că trebuie să fiu cinstit”

  “Familia e sfântă, pe când patria…. cum să vă spun, patria e sacră”

  Gheorghe Ştefan
  “Am puterea să recunosc că nu sunt vinovat”

  “Eu prin presupuneri deduc”

  Rică Răducanu
  “La examen mi-a căzut Comuna din Paris , dar le-am spus să-mi schimbe subiectul, că nu prea le am cu geografia”

  Marin Condescu
  “Cu privire la reapariţia blaturilor în campionatul nostru, nu mi-e frică, dar mă tem”

  Gabi Stan
  “Pase scurte şi pe sus, ai n-ai mingea, tragi la poartă”

  Gigi Neţoiu
  “Puteau să câştige ambele echipe, dar important este că noi am luat 6 puncte”

  Ionuţ Popa
  “Sincer, mie nu-mi place să mă duc la Vaslui! Păi, la ultimul meci au venit cu un tablou de-al meu şi scria “Popa prostu” –

  Si…Gigi Becali = inculura româneascá ridicatá la rangul de dogmá.

  “M-am certat şi cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţa, dar nu ne-am insultat.”

  “Meritul pentru titlul câştigat de Steaua e 50% al lui Olăroiu şi 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu.”

  “Da cine e dom’ne Nichita Stănescu ăsta? A adus mai mulţi bani decât mine în România?”

  “Dumnezeu e cel mai tare serviciu de informaţii din lume – ştie tot, chiar şi-un fir de păr”

  “Becali e un brand. Eu la Avicola Iaşi pot să fac pui Gigi Becali, dacă vreau”

  “Becalizarea României înseamnă că România este într-un cancer moral şi spiritual din care se va salva prin becalizare”

  “Eu în tinereţe eram amfitrion pe oriunde mă duceam”

  “Sunt în silenzio stampa. Dar doar pentru ziarişti. Vorbesc numai cu televiziunile”

  “Dacă marcăm un gol la început, pe urmă putem să jucăm şi la 0-0”

  “Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri. Oameni serioşi, din lumea interlopă.”

  “Eu am înţeles că vorbim despre afaceriştii adevăraţi. Acest Cocoş este un papagal

 50. A propos de la TRANSILVANIE,

  În interacţiunile turiştilor străini cu românii sunt doar câteva repere cunoscute la care aceştia apelează pentru a identifica România interlocutorului: Hagi, Nadia Comăneci, Ilie Năstase. Chiar dacă nu vor recunoaşte toate aceste nume, mulţi americani au auzit de Transilvania (despre care cred, de multe ori, că este o ţară distinctă) şi despre mitul lui Dracula. Însă puţină lume cunoaşte povestea Transylvaniei din SUA, o colonie ce a existat pe teritoriul american pentru doar 18 luni, între anii 1775 şi 1776.
  Povestea coloniei americane Transylvania

  Un specialist în drept originar din Virginia, Richard Henderson, este personajul cheie al acestei poveşti. După o carieră de succes ca şerif, el a fost numit în 1768 judecător la curtea de apel a Carolinei de Nord, poziţie pe care a deţinut-o până la dizolvarea acesteia, în 1773. Henderson a fondat în 1774 compania Louisa, cu scopul de a cumpăra de la triburile indiene un teritoriu mare pe care să poată întemeia o colonie proprie. A reorganizat compania pe 6 ianuarie 1775, adăugând noi membri în componenţa sa şi redenumind-o Transylvania Company. Cu această ocazie, Henderson a ajuns la un acord cu ceilalţi acţionari în privinţa guvernării noului teritoriu, odată achiziţionat.
  În ciuda faptului că guvernatorului statului Carolina de Nord i-a interzis să negocieze fără mandat cu triburile Cherokee din zonă, Henderson a insistat şi a semnat în cele din urmă un tratat cu aceştia la Sycamore Shoals pe data de 17 martie 1775. Ca urmare a acestui acord, indienii Cherokee cedau pentru aur, argint şi bunuri în valoare de 10.000 de lire sterline o întindere de 81.000 de kilometri pătraţi, care devenea noua colonie Transylvania. Spre comparaţie, regiunea omonimă din România acoperă 99.837 de kilometri pătraţi.

  Teritoriul coloniei de atunci este cuprins astăzi în bună măsură în statul Kentucky şi în zona de nord şi de centru a statului Tennessee. Chiar dacă preţul plătit a fost mic, tranzacţia este considerată de către unii istorici una dintre cele mai corecte înţelegeri agreate de colonişti în relaţiile cu amerindienii.
  Transylvania, a 14-a colonie americană?

  Henderson nu a aşteptat mult şi a ţinut pe 23 martie prima adunare generală în noul teritoriu, în noua capitală Boonesborough (numită după Daniel Boone, cel care a negociat cu indienii Cherokee cedarea teritoriului). El a cerut delegaţilor în discursul său inaugural să elaboreze legi care să atragă populaţie pe noul teritoriu şi care să îi încurajeze pe nou-veniţi să respecte autoritatea conducerii coloniei Transylvania. Pentru ca noua colonie să fie recunoscută de către Congres, reprezentanţii companiei au decis ca sistemul de guvernământ al Transylvaniei să fie unul democratic, în care cei 8 proprietari ar fi avut, totuşi, drept de veto.
  Viziunea lui Henderson a fost expusă într-un discurs pe 23 mai 1775 în faţa delegaţilor reprezentând patru forturi, cărora le-a prezentat Transylvania ca “un imperiu al libertăţii”. Legislatura Transylvaniei, convenită pe 23 mai, este considerată de istorici primul corp legislativ format de cetăţeni americani nesupuşi Coroanei britanice.

  Proprietarii noului teritoriu au ales pe 25 septembrie un reprezentant care să pledeze în faţa Congresului pentru recunoaşterea Transylvaniei drept a 14-a colonie. Efortul lor a eşuat, însă, Congresul refuzând să recunoască Transylvania atâta timp atât Virginia şi Carolina de Nord aveau pretenţii asupra unor părţi din teritoriul său.
  Pe 9 noiembrie 1775, legislatura statului Virginia a anulat tratatul de la Sycamore Shoals, motivându-şi decizia prin argumentul că o parte a teritoriului Transylvaniei îi aparţinea. Nici Carolina de Nord nu a văzut cu ochi buni independenţa Transylvaniei, proclamându-şi jurisdicţia asupra unei părţi din teritoriul noii colonii.
  Încercarea lui Henderson a picat într-unul din cele mai proaste momente: în ajunul revoluţiei americane. În acele vremuri, când coloniile erau din ce în ce mai puţin dispuse să cedeze pretenţiilor Marii Britanii, era puţin probabil ca acestea să accepte pretenţiile unui cuceritor neautorizat precum Henderson.
  Chiar dacă Transylvania a pierdut teritoriul reclamat de cele două state, acestea au despăgubit proprietarii companiei cu câte 200.000 de acri de pământ (circa 810 kilometri pătraţi). Suprafaţa de 400.000 de acri (aproximativ 1.600 de kilometri pătraţi) reprezenta doar o mică porţiune din suprafaţa deţinută iniţial de Transylvania (2%). O parte din acest teritoriu constituie azi comitatul Henderson, parte a statului Kentucky, iar o altă parte reprezintă comitatul Transylvania, parte a statului Carolina de Nord. Transylvania de azi este supranumită de către localnici , pentru că pe teritoriul său pot fi găsite peste 250 de cataracte, printre care şi Cascada Whitewater, una dintre cele mai mari căderi de apă din estul SUA.
  De ce “Transylvania”?

  Numele coloniei visate de Henderson, ca şi în cazul regiunii Transilvania din România, vine din latină: trans înseamnă “peste”, iar silvam este forma în acuzativ a singularului de la silva, ce înseamnă “pădure”. Prin urmare, numele acesta reprezintă regiunea aflată “dincolo de pădure”.
  Richard Henderson a studiat dreptul, fiind admis în barou în 1763. De formaţie umanistă, el era un bun cunoscător al istoriei şi al limbii latine şi cunoştea astfel etimologia numelui regiunii din Europa de Est. Dacă în acea perioadă Transilvania era sub dominaţie habsburgică, în imaginaţia lui Henderson colonia Transylvania urma să fie un tărâm al făgăduinţei, dincolo de pădurile mun��ilor Allegheny şi departe de dominaţia Coroanei Britanice.

  În mod inedit, încercarea lui Henderson apare în jurnalele lui John Adams, unul din principalii artizani ai revoluţiei americani şi al doilea preşedinte al SUA. Cu toate acestea, în octombrie 1775, cu doar câteva luni înaintea declaraţiei de independenţă a SUA, acesta nota în jurnalul său că proprietarii Transylvaniei au noţiuni republicane şi scheme utopice, deţinând acel teritoriu fără acordul Coroanei sau al vreunei colonii.
  Delegatul Transylvaniei în Congresul Continental, James Hogg, care avea misiunea de a obţine recunoaşterea teritorului coloniei, menţiona în ianuarie 1776 scepticismul lui Adams, care încerca să aducă relaţiile cu Marea Britanie pe un făgaş bun. Hogg relata că a fost avertizat de John Adams că recunoaşterea Transylvaniei de către Congres ar însemna protejarea unor oameni care au încălcat voinţa regelui, “confirmând astfel spiritul independent de care suntem acuzaţi în fiecare zi”. Astfel, Transylvania a rămas doar un vis.

  Transylvania nu a fost uitată

  Chiar dacă colonia Transylvania nu a dăinuit mult, existenţa sa nu a fost uitată de localnici. În Carolina de Nord, tranzacţia lui Henderson cu indienii Cherokee este reeditată în fiecare an de către un grup pasionaţi. Aceştia se costumează în ţinute specifice secolului al XVII-lea, incluzând muschete şi flinte din perioada respectivă, pentru a reedita atmosfera din timpul coloniei Transylvania. Organizatorii acestui eveniment declară că retrăirea momentelor cheie din istoria statului permite oamenilor să le memoreze mai uşor decât dacă le-ar citi într-o carte.
  “Prin aceste puneri în scenă facem oamenii să vorbească despre istoria noastră, asigurându-ne astfel că lumea nu o va uita. Ne bucurăm să vedem copii la aceste evenimente, pentru că ei vor duce mai departe povestea acestui loc generaţiilor viitoare”, a declarat într-un ziar local Chad Bogart, unul dintre organizatorii acestei ceremonii.
  Povestea coloniei Transylvania nu e evocată în zilele noastre doar prin aceste evenimente. În statul Kentucky există Universitatea Transylvania, fondată în 1780. Pentru cei ce nu cunosc originea numelui instituţiei de învăţământ, acesta este explicat pe pagina sa oficială: “numele nostru poate evoca imagini cu vampiri şi lilieci, însă Transylvania nu vine de la regiunea din România cunoscută datorită contelui Dracula, ci de la numele dat acestei regiuni de pionierii care au fondat-o în secolul al XVIII-lea”.

  Chiar dacă a existat doar 18 luni, Transylvania şi-a lăsat amprenta asupra istoriei americane şi constituie şi astăzi o influenţă notabilă în Kentucky şi împrejurimi. Nu toţi americanii cunosc însă povestea acestui proiect îndrăzneţ din istoria SUA, Transylvania reprezentând pentru aceştia mai degrabă un loc îndepărtat, pentru vecie legat de Dracula. Astfel, nu ezitaţi să menţionaţi grandiosul proiect al lui Richard Henderson în cazul în care sunteţi confruntat cu stereotipul Transilvaniei – ţară a vampirilor. Dărâmând aceste clişee, veţi reuşi totodată să scoateţi din umbra istoriei o iniţiativă notabilă a unui îndrăzneţ deschizător de drumuri.

 51. De asemenea POLONIA exemplu excelent pentru ca nu a avut NENOROCIREA de a avea un Ion ILIESCU , ROMAN si un NASTASE !!!

  Obama veut exporter l’exemple de la “démocratie” polonaise en Afrique.

  Quel modèle de transition démocratique devraient adopter la Tunisie et l’Egypte, à peine libérées des dictatures de Moubarak et Ben Ali ? Pas de doute pour le président Obama : le modèle polonais.

  La Pologne –a-t-il déclaré le 28 mai à Varsovie- a effectué « un parcours vers la liberté qui a inspiré nombre de personnes dans ce continent et au-delà ». Et de lister ainsi les grands mérites de Varsovie.

  Avant tout, le fait que « Etats-Unis et Pologne ont forgé un exceptionnel partenariat dans la défense, enracinée dans l’alliance durable de l’OTAN ». Pour la forger encore plus, le président Obama et le président Komorowski ont annoncé que sera déployé en Pologne un détachement de la U.S. Air Force, formé de chasseurs-bombardiers F-16, aux côtés de ceux que les USA ont vendus à la Pologne. Sera aussi réalisé en territoire polonais un site balistique du « bouclier anti-missiles ».

  En attendant le Pentagone y a déployé des batteries de missilesPatriot. Grands progrès aussi dans le partenariat entre les forces spéciales des deux pays et dans l’entraînement conjoint des troupes (2.600 hommes) que la Pologne garde en Afghanistan sous commandement étasunien. Et on annonce un accord ultérieur qui « réduira fortement les barrières du commerce en articles de défense », en permettant à la Pologne d’importer (en s’endettant encore plus) d’autres armements étasuniens.

  On comprend ainsi tout l’enthousiasme d’Obama pour le modèle polonais et cette déclaration : « Nous voulons encourager les nations du Moyen-Orient et d’Afrique du Nord qui, surtout en Egypte et en Tunisie, luttent pour la transition vers la démocratie, afin qu’elles bénéficient de l’exemple polonais ».

  L’encouragement n’est pas que verbal. A Varsovie les deux présidents ont rencontré les « activistes polonais pour la démocratie » qui venaient de rentrer d’une « visite réussie » en Tunisie, conduite par l’ex-président Walesa (honoré, comme Obama, du prix Nobel de la paix).

  Etant donnés les résultats, ils ont décidé d’envoyer en Tunisie « d’autres experts en transition pour collaborer avec le nouveau gouvernement ». Très apprécié aussi par Obama le fait qu’en Libye, des activistes polonais collaborent avec le conseil de Benghazi pour une « transition politique » du pays, c’est-à-dire pour le renversement du gouvernement de Tripoli.

  Oeuvre méritoire inspirée par Washington. Elisabeth Sherwood-Randall, influente conseillère d’Obama, a précisé que « des institutions démocratiques étasuniennes, parmi lesquelles le National Democratic Institute (Ndi), sont déjà en train de soutenir l’engagement des Polonais dans les mouvements arabes pour la démocratie ». Ce qu’est le rôle de ces « institutions démocratiques », dirigées et financées par la Cia et quelques autres agences fédérales, le Ndi le confirme quand il écrit que son travail à Benghazi est facilité par le fait que d’ « importantes personnalités libyennes avaient déjà participé à ses cours tenus au Maroc et aux Etats-Unis ».

  L’argent ne manque pas pour ces activités. La Banque européenne pour la reconstruction et le développement, après avoir démantelé et privatisé les propriétés publiques de la Pologne et d’autres pays de l’Est, débarque en Egypte et en Tunisie en offrant 5 milliards de dollars en échange de « réformes adéquates », qui ouvrent grand les portes aux multinationales et aux bases militaires étrangères. C’est la nouvelle croisade au premier rang de laquelle se trouvent les activistes polonais, fiers de porter sur la poitrine l’emblème d’un F-16 sur fond de dollar.

 52. Salutare din nou Dle. Zev.
  Din nefericire pentru dumneavoastra nu ma-ti nimerit deloc .
  1. NU sunt bugetar
  2. Ghinion de nesansa – sunt agent imobiliar si cu toate ca nu pot intra chiar acu’ , in softul cu anunturi , va pun la dispozitie un link sa va informati – inainte sa postati “ ca primaru “ la comanda – iote linku’ http://www.anuntul.ro/index.php?menu=search&query=grivita&RubricaID=1&SubrubricaID=8&pret_min=&pret_max=&Valuta=EUR&x=29&y=6
  3. In conditiile in care eu cunosc oferta de vanzare de teren + proiect la 100 m de Spitalul Elias – in Domenii cu 500 Euro/ mp , vii dumneata sau Dna. Ministru sa-mi spui ca ai obtinut de la MOS CRACIUN 500 Euro/mp pe malul lacului Grivita ?

  Citat – “nu cunoașteți principiile elementare ale afacerezei și economiei de piață.” . Aveti mare dreptate – nu cunosc afacereza – in schimb cunosc 2 lucruri foarte bine – meseria de agent imobiliar si preturile practicate in mai toate zonele Bucurestiului .
  Citat – “Un investitor, dezvoltator, sau întreprinzător, prezumat conștient, se angajează într-o ,,aventură”, numai dacă este bine informat și doar pe baza unui plan de afaceri, prin care este estimat PROFITUL rezultat din costul inițial al proiectului.” Perfect adevarat – nu sunteti insa de parere ca acelasi investitor etc . , ar putea fi mai interesat si mai castigat daca ar cumpara un teren similar la doi pasi de terenul Dnei. Ministru la jumatate de pret ?
  Citat – “,,Elena Udrea a precizat ca, prin vanzare, abia a acoperit costul initial al investitiei.”
  ÎNȚELEGEȚI, STIMATE DOMN? Doamna Udrea a CESIONAT PRACTIC creditul contractat în 2007, fără a obține profitul estimat în acel an. De fapt, doamna Udrea, A PIERDUT, în conivență cu prăbușirea pieței imobiliare, profitul etimat inițial.”
  Mai corect spus a facut o novatie (înțelegere intervenită între părțile interesate, în baza căreia are loc înlocuirea debitorului printr-o altă persoană care preia obligațiile stabilite inițial) a contractului de credit la BRD . Nu numai ca Dna. Ministru a pierdut profitul initial estimat – pentru ca pentru asta trebuia sa construiasca si apoi sa vanda , pentru a avea acel profit estimat . Situiatia sta mai rau – terenul respectiv s-a devalorizat – a scazut la pret ca dealtfel toata piata .
  Tocmai de aceea am intrebat daca un om sanatos la cap ar prelua un credit al oricarui imobil , la pretul din 2007 . Realitatea este ca la aceasi bani poti cumpara astazi de doua ori mai multe proprietati ( terenuri , apartamente ) decat in 2007 – cu exceptia segmentului de vile dichisite in zonele Primaverii , Dorobanti , Cotroceni .
  Sau poate sub terenul Dnei. Ministru zace vreo punga de petrol si nu stia asta decat cel care a cumparat terenul .
  Sau – ca sa nu fiu carcotas – “ a avut Dna. Ministru noroc de un ageamiu care nu stia care este pretul real al zonei “ .
  E bine asa ?
  Citat – “În ceea ce privește restul aserțiunilor, de o infantilitate rar întâlnită, dragă domnule Cătălin, mă refer la comentariul dvs la comentariul lui Ion adrian și la comentariul dvs la comentariul meu la comentariul lui ion adrian….nu comentez. Nu am la ce….trebuie să vă osteniți mult mai mult…..vorba lui ion adrian.”
  Nu stimate domn – cele spuse de mine sunt crude adevaruri , vizibile si din cer , evident pentru un om normal la cap si de buna credinta .
  Faptul ca Igas , E.B.A si Vanghelie sunt agramati cu “A” si faptul ca onor Prim Ministru si-a numit consilier personal fostul sofer , este de necontestat . Daca i-l durea atat de tare sufletul de soarta economica a tarii pe Dl. Boc , nu credeti ca era mai nimerit sa-si numeasca un consilier dintre tinerii cu studii adevarate pe afara – cu rezultate profesionale adevarate , palpabile ?
  Nu credeti ca era mai nimerit sa fi numit ministru de interne pe unul care a terminat studiile la vremea lor – nu ca Igas care a dat bacul la 24 de ani ?
  Nu zic sa fi pus ministru un fost militian , dar un procuror sau un judecator curat si INTEGRU ar fi gasit el in tara asta sa-l faca ministru – daca vroia . Evident ca daca ar fi facut acest lucru avea o problema – ii dadea ala cu tifla ori de cate ori i-si baga nasul unde nu se pricepe .
  Ca sa nu mai zic de “ pixelu’ albastru “ . Sincer – dumneavoastra sunteti convins ca nu se gasea nici un profesor universitar sau academician – poate chiar si membru de partid – care sa reprezinte PDL-ul cu mandrie in fata oricui ? Evident ca ar fi gasit – dar la fel – ii dadea ala cu sictir mai rau decat i-a dat tatal Premierului cu oul in cap de Paste .
  Tot la fel de adevarata este si afirmatia pastorului Tokes pe care i-l respect pentru puterea de a se opune regimului comunist – dar il detest pentru declaratia despre 1 Decembrie 1918 .
  Citat – “Sincer să fiu, în condițiile în care piața imobiliară, stimulată și de măsurile benefice ale primului guvern autentic reformist al României post decembriste, dă semne de redresare și dacă aș fi dispus de capital, aș fi luat trenul de noapte spre București, pentru a fi primul cumpărător pe listă.” .
  Piata imobiliara da semene de redresare in mintea dumneata indoctrinata .
  Programul Prima Casa 1 , 2 … fara numar , nu a facut decat sa dezghete un pic vanzarile de apartamente comuniste – majoritatea de 2 camere .
  Alt avantaj a fost pentru tinerii care nu-si permiteau avansul de 25 % . Dar acestia au fost relativ putini .
  De aici si pana a spune ca se redreseaza piata e cale lunga .
  Norocul dumneavoastra ca nu a-ti dispus de capital ca altfel ajungeati la licitatie cu cel ce a preluat creditul Dnei. Ministru . Ala va scotea la pepeni – ca era hotarat sa nu cumpere decat acel teren – si ar fi dat oricat numai sa fie al lui . Investitor cu fler frate – “te joci cu ten’curci” .
  Va doresc “ spor la treaba “

 53. P.S. – Stiti ce i s-ar fi intamplat unui cetatean oarecare , daca ar fi fost in situatia Dnei Ministru ?
  Ar fi fost executat silit de banca – ar fi fost scos terenul la licitatie , iar daca pretul obtinut nu stingea creditul + dobanda ar fi fost executate garantii colaterale daca existau iar pentru restu’ sumei poprire pe salariu .
  Repet – asta in cazul unuia ca mine sau ca dumneavoastra .

 54. Doamna Udrea va rog insistent nu mai trimiteti membri PDL la televiziunile Antena si RTV!
  In fiecare saptamana scadeti 1%!
  Lasati opozitia,massmedia si analistiin lor sa vorbeasca singuri!

 55. Va rog sa luati la cunostinta ca decizia CCR vis a vis de proiectul de schimbare al Constitutiei este consultativ!
  In locul presedintelui si al premierului as risca totul!
  Sa se mearga mai departe cu acest proiect ca istoria sa consemneze pentru ce,eventual presedintele Romaniei va fi fost suspendat:solicitarea verificarii averii tuturor demnitarilor;a eliminarii imunitatii parlamentare in cazul sesizarii unor acte de coruptie si intrarea in componenta CSM a mai multor reprezentanti ai Societatii Civile!

 56. Bună dimineaţa! Cafeaua şi zâmbetul sunt servite

  Doi indieni stăteau pe o culme şi se uitau în zare, fiecare în direcţie opusă.
  Ochi-de-Şoim spuse:
  – Vin doi!
  Ochi-de-Vultur îl întrebă:
  – Sunt bine făcuţi?
  – Sunt mari, muşchiuloşi!
  – Ce sunt? Feţe-palide sau indieni?
  – Feţe-palide!
  – Sunt prieteni sau duşmani?
  Ochi-de-Şoim se uită lung şi zice:
  – Prieteni!
  – De unde ştii ?
  – Se ţin de mână!

 57. Buna dimineata
  Celor care dețin încă televizoare cu tub ( CRT), care generează două tipuri de radiații nocive, recte, radiații electromagnetice și radiații subliminale, le recomand, fie să le depoziteze pe trotuare (în vederea reciclării ca deșeuri) , fie să le arunce direct pe geamuri, dacă dețin curți interioare de bloc.
  Tembeliziunile de tristă notorietate afișau ….radiind și exultând de fericire, informația precum că ,,proiectul de Constituție prezidențial a fost făcut praf”.
  Sunt absolut convins că dacă ar fi fost vițeversa, aceeași avortoni deontologici, ar fi titrau cu majuscule că se impune …,,desființarea CC , o instituție pusă în slujba intereselor politicianiste ale puterii dictatoriale “. Nu ar fi fost o mențiune în premieră.
  Dar să revenim și să sintetizăm informația care modelează și aproximează cel mai bine realitatea, pentru că, un om normal la cap (adică inteligent) și predispus în mod natural spre informare corectă, se apucă și citește și din alte surse, selectându-le pe acelea credibile:
  CITEZ DIN HOTNEWS,
  ,, (17 Iun 2011) Curtea Constitutionala sustine ca sint neconstitutionale urmatoarele propuneri de modificare a Constitutiei: eliminarea imunitatii parlamentarilor, eliminarea prezumtiei ca averile sint obtinute licit si eliminarea controlului judecatoresc pe deciziile care privesc politicile fiscale si bugetare.
  Judecatorii Curtii Constitutionale au constatat ca exista elemente de neconstitutionalitate in proiectul de revizuire a Constitutiei, potrivit unui comunicat al CCR. Unul dintre acestea este legat de actuala prevedere din Constitutie (articolul 44 alineatul 8) potrivit careia caracterul licit al averilor se prezuma. Proiectul inaintat de presedintele Traian Basescu cere eliminarea acestei prevederi. Avizul Curtii Constitutionale este consultativ.
  UPDATE Presedintia n-o sa mai sustina textele declarate neconstitutionale – surse apropiate Cotroceniului”
  COMENTEZ:
  1. Cred că CC are dreptate, deoarece proiectul prezidențial este unul de REVIZUIRE și nu un document complet nou, deci trebuie corelat cu prevederile din Constituția în vigoare. Exact asta, au făcut judecătorii Curții.
  2. Se dovedește încă o dată că șeful statului respectă cu stricțețe limitările impuse de un stat de drept, ceea ce nu se poate spune despre opoziție, adunătura de gunoaie naționale care nu privește cu ochi buni nici puterea judecătorească, nici independența instituțiilor statului menite să apere democrația. Decât în măsura în care le apără propriile interese.
  De fapt, derbedeii useliști, se bucură, pentru moment, că statul va trebui să se ostenească mai mult pentru a dovedi că averile unor demnitari sunt ilicite.
  Dar să nu se iluzioneze, pentru că, instituțiile întărite, într-un final, le vor veni de hac bandiților din înalta societate.
  3. Cu corecțiile de rigoare, proiectul de reformă constituțională, va merge înainte, cu toată opoziția nostalgicilor socialismului cu față umană. De fapt, cu două fețe.

  • ..strictețe….dacă mai găsiți și alte greșeli, faceți corecțiile în minte. ; )

 58. Salutare din nou Dle. Zev.
  Din nefericire pentru dumneavoastra nu ma-ti minerit deloc .
  1. NU sunt bugetar
  2. Ghinion de nesansa – sunt agent imobiliar .
  Luati de aici oferta reala de vanzare in aceasi zona

  1. vanzare teren intravilan 23/05/11 14:59 INTERNET
  DAMAROAIA , LAC GRIVITA, vanzare teren intravilan, suprafata 2.000 mp. d=20ml, urbanism , utilitati, dani…….@……… , pret 600.000 EUR – 0722.393.XXX
  Cine face oferta concreta poate sa-l scoata si la 500.000 Euro .
  Citat – “nu cunoașteți principiile elementare ale afacerezei și economiei de piață.” . Aveti mare dreptate – nu cunosc afacereza – in schimb cunosc un lucru foarte bine – meseria de agent imobiliar si preturile practicate in mai toate zonele Bucurestiului .
  Citat – “Un investitor, dezvoltator, sau întreprinzător, prezumat conștient, se angajează într-o ,,aventură”, numai dacă este bine informat și doar pe baza unui plan de afaceri, prin care este estimat PROFITUL rezultat din costul inițial al proiectului.” Perfect adevarat – nu sunteti insa de parere ca acelasi investitor etc . , ar putea fi mai interesat si mai castigat daca ar cumpara un teren similar la doi pasi de terenul Dnei. Ministru la jumatate de pret ?
  Citat – “,,Elena Udrea a precizat ca, prin vanzare, abia a acoperit costul initial al investitiei.”
  ÎNȚELEGEȚI, STIMATE DOMN? Doamna Udrea a CESIONAT PRACTIC creditul contractat în 2007, fără a obține profitul estimat în acel an. De fapt, doamna Udrea, A PIERDUT, în conivență cu prăbușirea pieței imobiliare, profitul etimat inițial.”
  Mai corect spus a facut o novatie (înțelegere intervenită între părțile interesate, în baza căreia are loc înlocuirea debitorului printr-o altă persoană care preia obligațiile stabilite inițial) a contractului de credit la BRD . Nu numai ca Dna. Ministru a pierdut profitul initial estimat – pentru ca pentru asta trebuia sa construiasca si apoi sa vanda , pentru a avea acel profit estimat . Situiatia sta mult mai rau – terenul respectiv s-a devalorizat – a scazut la pret ca dealtfel toata piata .
  Tocmai de aceea am intrebat daca un om sanatos la cap ar prelua un credit al oricarui imobil , la pretul din 2007 . Realitatea este ca la aceasi bani poti cumpara astazi de doua ori mai multe proprietati ( terenuri , apartamente ) decat in 2007 – cu exceptia segmentului de vile dichisite in zonele Primaverii , Dorobanti , Cotroceni .
  Sau poate sub terenul Dnei. Ministru zace vreo punga de petrol si nu stia asta decat cel care a cumparat terenul .
  Sau – ca sa nu fiu carcotas – “ a avut Dna. Ministru noroc de un ageamiu care nu stia care este pretul real al zonei “ . E bine asa ?
  Citat – “În ceea ce privește restul aserțiunilor, de o infantilitate rar întâlnită, dragă domnule Cătălin, mă refer la comentariul dvs la comentariul lui Ion adrian și la comentariul dvs la comentariul meu la comentariul lui ion adrian….nu comentez. Nu am la ce….trebuie să vă osteniți mult mai mult…..vorba lui ion adrian.”
  Nu stimate domn – cele spuse de mine sunt crude adevaruri , vizibile si din cer , evident pentru un om normal la cap si de buna credinta .
  Faptul ca Igas , E.B.A si Vanghelie sunt agramati cu “A” si faptul ca onor Prim Ministru si-a numit consilier personal fostul sofer , este de necontestat . Daca i-l durea atat de tare sufletul de soarta economica a tarii pe Dl. Boc , nu credeti ca era mai nimerit sa-si numeasca un consilier dintre tinerii cu studii adevarate pe afara – cu rezultate profesionale adevarate , palpabile ?
  Nu credeti ca era mai nimerit sa fi numit ministru de interne pe unul care a terminat studiile la vremea lor – nu ca Igas care a dat bacul la 24 de ani ?
  Nu zic sa fi pus ministru un fost militian , dar un procuror sau un judecator curat si INTEGRU ar fi gasit el in tara asta sa-l faca ministru – daca vroia . Evident ca daca ar fi facut acest lucru avea o problema – ii dadea ala cu tifla ori de cate ori i-si baga nasul unde nu se pricepe .
  Ca sa nu mai zic de “Funeriu – pixelu’ albastru “ . Asta saracu’ de el daca nu-i sopteste la ureche “ comisarul portocaliu “ de stat Dna. Badea ce si cum sa spuna se face de haha pe unde se duce . Cat de retardat sa fii sa faci conferinta de presa si sa spui lucruri dupa dictare ? Asta se face la clasa a 2-a , nu la nivel de ministru .
  Sincer – dumneavoastra sunteti convins ca nu se gasea nici un profesor universitar sau academician – poate chiar membru de partid – care sa reprezinte PDL-ul cu mandrie in fata oricui ? Evident ca ar fi gasit – dar la fel – ii dadea ala cu sictir mai rau decat i-a dat tatal Premierului cu oul in cap de Paste .
  Tot la fel de adevarata este si afirmatia pastorului Tokes pe care i-l respect doar pentru puterea de a se opune regimului comunist – dar il detest pentru declaratia despre 1 Decembrie 1918 .
  Cu “ competentii “ astia de mai sus vrea PDL sa faca “ reforma statului”? Minunat .
  Citat – “Sincer să fiu, în condițiile în care piața imobiliară, stimulată și de măsurile benefice ale primului guvern autentic reformist al României post decembriste, dă semne de redresare și dacă aș fi dispus de capital, aș fi luat trenul de noapte spre București, pentru a fi primul cumpărător pe listă.” .
  Piata imobiliara da semene de redresare in mintea dumneata indoctrinata .
  Programul Prima Casa 1 , 2 … fara numar , nu a facut decat sa dezghete un pic vanzarile de apartamente comuniste – majoritatea de 2 camere .
  Alt avantaj a fost pentru tinerii care nu-si permiteau avansul de 25 % . Dar acestia au fost relative putini .
  De aici si pana a spune ca se redreseaza piata e cale lunga .
  Norocul dumneavoastra ca nu a-ti dispus de capital ca altfel ajungeati la licitatie cu cel ce a preluat creditul Dnei. Ministru . Ala va scotea la pepeni – ca era hotarat sa nu cumpere decat “acel” teren – si ar fi dat oricat numai sa fie al lui . Investitor cu fler frate – “te joci cu ten’curci” .
  Totusi daca faceti rost de bani , cumparati bilet la “trenul de noapte “ si veniti la Bucuresti sa cumparati terenul de care ziceam la inceput . Asta pentru ca mi-e mila de dumneavoastra si nu vreau sa va las sa va prindeti urechile unde nu va pricepeti .
  Si promit ca nu va iau nici comision daca recunosteti ca suntem condusi de un guvern de “ somitati “ .
  Va doresc “ spor la treaba “ .

 59. Ei,cat spectacol penibil al lui Oprescu pentru la inaugurarea Pasajului Basarab…Placuta de la piciorul podului ”…inceput de Basescu,finalizat de Oprescu”,o alta”strategie”de imagine…

  • ***Gabi – exact, ca pe timpul lui Ceausescu. Si atunci era la fel. Şi cum să avem noi o justiţie corectă când se merge//se pastrează toate obiceiurile de atunci?

 60. TICALOSIA ROBELOR-CINE SI DE CE VREA O ROMANIE CORUPTA?

  Recunosc ,deciziile luate de C.C.R.. m-au pus serios pe ginduri,si mi-au lasat un gust amar in gura.
  Incep sa cred cu tarie ca TICALOSIA SE TRANSMITE DIN TATA IN FIU,in tara asta si faptul ca suntem refuzati si exculsi din lumea buna,nu sunt mofturile unor politicieni straini,nu, este de fapt rezultatul rezistentei noastre a romanilor,prin intermediul celor care sunt chemati sa imparta dreptatea-JUSTITIA-de a face dreptate si a introna legea in tara asta.
  Nu ma voi obosi sa aduc argumente,care sa DEMOLEZE CEI DOI PILONI PE CARE SE SPRIJINA DREPTATEA C.S.M SI CURTEA CONSTITUTIONALA,pt ca parsivenia si dupliocitatea MAGISTRATULUI ROMAN ESTE ATIT DE EVIDENTA,INCIT,STAU SI MA INTREB,CE-I DE FACUT?
  Pur si simplu trebuie sa remarc ca noua romanilor nu ne ,PRIESTE’ DEMOCRATIA, pt ca romanul nu respecta decit BICIUL CAPSTRUL,BOTNITA SI HAMUL.
  Este incredibil cum MAGISTRATII TRASFORMA ROBELE LOR,IN ADEVARATE SCUTURI IN FATA LEGI SI A DREPTATII.
  Orice om de bun simt nu poate decit sa ramina interzis in fata acestei ticalosii,in fata acestei ,CRIME COMISA DE GULERELE ALBE,CARE AU UCIS SPERANTA SI DEMOCRATIA.
  N-am sa intru in maruntaiele acestei afaceri urit mirositoare in care TICALOSI SI MAFIOTI IN ROBE,AU CASTRAT DREPTATEA SI I-AU EXTIRPAT ORGANUL CU CARE TREBUIA SA FACA DREPTATE- ar fi mult prea plictisitor sa aduc noianul de argumente si exemple,voi spune doar atit-DOAR NOI SI REPUBLICA MOLDOVA,MAI AVEM CONSTITUTII CARE SA OCROTEASCA HOTIA,CORUPTIA.Nu vi se pare suspect acest lucru????????????????
  Macar alte state,din zona,au avut bunul simt sa puna in constitutie,principii sanatoase,chiar daca nu le respecta,dar au facut macar atit,un mic hatir democratiei,noi romani de-o parte si alta al prutului,nici acesta concesie nu vrem sa le facem-NE PLACE SA FIM CONSIDERATI SI TRATATI CA HOTII SI TILHARII EUROPEI.

  SA TRAITI BINEEEEEEEEEEEEE????????????????????????????????niciodata,pt ca ne meritam soarta,si meritam sa fim tratati cu superioritate,pt ca da,suntem un neam de hoti.

  • Desi sunt neam de judecator, dar din ala adevaratul, care apara legea si regatul roman, nu pot sa nu-ti dau partial dreptate si poate mai tii minte ce am spus in iulie anul trecut cand cu blocarea reducerii pensiilor(acel 15%) in contrapartida cu protectia privilegiilor lor economice.

 61. Stimabile Zev. sunteti haios foc . Pe cuvantul meu . Aveti o logica “ imbatabila “ .
  Citat – “Se dovedește încă o dată că șeful statului respectă cu stricțețe limitările impuse de un stat de drept, ceea ce nu se poate spune despre opoziție….. “ .
  Adica faptul ca Presedintele a incercat sa faca una “ nefacuta “si nu i-a iesit combinatia , este dovada de respect pentru limitarile statului de drept .
  Corect spus este – Presedintelui i s-a dat peste labute – si este este OBLIGAT de CC s a respecte limitarile impuse de Constitutie , de statul de drept .
  Care “stat de drept” se bazeaza pe …. . Nu nu a-ti ghicit nu se bazeaza pe abuzuri si samavolnicii ci pe PREZUMTIA DE VINOVATIE .
  Ca daca nu-I dadea CC peste labute , in intentia lui- conform proiectului Presedintelui ar fi vrut eliminare caracterului prezumat licit al averilor .

  In momentul in care se elimina caracterul prezumat licit al averilor se incalca PREZUMTIA DE NEVINOVATIE si sarcina dovedirii nevinovatiei cadea in sarcina ta cetatean liber .
  De ce sa mai stea procurorii sa cerceteze daca ai facut vreo infractiune si sa dovedeasca ca de fapt , tu de acolo ai banii pe care eventual nu poti sa-I justifici ?
  Nu frate , lasa-l pe fraierul de cetatean sa se zbata el sa dovedeasca ca e nevinovat – nu sa muncim noi sa-l dibuim daca a incalcat legea .
  Referitor la imunitatea parlamentarilor nici in actuala Constitutie acestia nu au imunitate decat pentru declaratii politice .
  Cu privire la infractiuni conform Art. 72 , al. 2 “ Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte”
  Ceea ce se dorea era eliminarea imunitatii impotriva perchezitiei, retinerii sau arestarii fara incuviintare Parlamentului .
  ACEASTA INCUVIINTARE NU OPEREAZA IN CAZUL INFRACTIUINILOR FLAGRANTE .
  Art. 72 (3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. “
  Deci daca “boul” din orice partid omoara pe unul pe strada poate fi retinut fara probleme .
  Si asa cu tot cu imunitate l-au luat pe Banias cu “mascatii” . Ce l-ar mai fi plimbat ei in catuse pe la DNA – PRIN FATA CAMERELOR, CA PE URS .
  Asta in conditiile in care omul era de buna credinta si intentiona sa se se prezinte cand a fost citat , deci nu era vreun fugar sa trimiti o trupele special pentru el . Este o rusine ca un parlamentar al Romaniei este “ condus “ de “mascati” fara a fi invinuit , inculpate sau condamnat .
  Ei cam, asta dorea “democratul “ nostru Presedinte .
  Si sa zic saru’mana PDL-ul , ca daca treceau textele propuse de Presedinte , toti oamenii lor cu functii publice care ar fi incercat “sa miste in front “ faceau coada la DNA sa dea cu subsemnatul .
  Asa ca Marele Proiect de revizuire a luat-o in freza exact unde i-l durea mai tare pe Jucator – la aprobarea prin Constitutie a instrumentelor de intimidare ale celor ce nu joaca cum li se canta – INCLUSIV SAU MAI ALES DIN PDL .
  SA NU CUMVA SA ” SARA GARDUL ” CATIVA DIN PDL SAU UNPR LA OPOZITIE SI S-O LASE PE DNA. MINISTRU FARA MINISTERE .

 62. Corectura – Care “stat de drept” se bazeaza pe …. . Nu nu a-ti ghicit nu se bazeaza pe abuzuri si samavolnicii ci pe PREZUMTIA DE NEVINOVATIE .

 63. @,,Cătălinilor (ca tipar generic) de pe cuprinsul patriei”.
  ,,Ghinion de nesansa – sunt agent imobiliar”
  Ingrată meserie….a contribuit decisiv la criză, atât în România, cât și peste tot în lume. Mi-aduc aminte că prin 2007 mi-am dorit un apartament pentru copii, dar agentul imobiliar nu a acceptat, nici să-l pici cu ceară, vreo reducere. I-am spus că prețul este supraevaluat artificial, mi-a răpuns că, așa este, dar în anul următor va valora pe piață 110.000, peste doi ani 150.000 și…. ?….vezi istoria Caritasm Safi și FNI.
  Cu această mentalitate trebuie să se lupte oamenii lucizi, că se poate trăi și progresa numai pe bază de speculă. NU SE POATE.
  De aceea susțin actualul Președinte și actualul guvern reformist.

  • ..Apropo, mi-a plăcut sincer expresia… ,,aprobarea prin Constitutie a instrumentelor de intimidare ale celor ce nu joaca cum li se canta “…,
   pentru că, de regulă, așa cum precedentele istorice o confirmă, ,,gura păcătosului adevăr grăiește”.
   La ce mă refer? Este foarte simplu. Sunt convins că opoziția nu crede în sondaje, de fapt , nu crede nici în ceea ce spune.
   Având în vedere ,,elementar domnule Watson” că expresia de mai sus se leagă, logic , de perspectiva continuității actualei puteri, după 2012, chiar 2014, de care vă este visceral teamă și pe care o luați în seamă la modul foarte serios. Altfel, nu ați vorbi atât de încrâncenat despre ,,instrumente de inimidare” știind foarte bine că revizia constituțională va fi aprobată de parlament și validată, prin referendum, cel mai timpuriu, după următoarele alegeri 😉
   Să vă fie gura aurită, domnilor (că sunteți mai mulți, bine organizați și probabil plătiți, camuflați sub un singur nume…..de ,,agent imobiliar” 🙂 ). Din păcate pentru voi, ați rămas clișeiști ( suspendați în vidul de viziune endemic pentru opoziția de la Grivco) și de aceea lungiți redundant și amețitor (credeți voi) comentariile.
   Ăsta vă e destinul nefast , stimați domni, cel de turnesol politic, recte, ,,să ajutați” mereu PDL să câștige, orice ar face. Din fericire pentru nație și nefericire pentru voi, face ce trebuie 😉

 64. @Zev
  Amice ma dezamagesti cumplit . Am trait cu impresia ca poti fi mai combativ , ca ve-i veni cu contraargumente pertinente la cele expuse de mine anterior . Asta e rolul unei dezbateri fiecare sa faca afirmatii si sa le sustina cu argumente logice si coerente .
  Din pacate pentru cei pe care ii slujesti se pare ca nu prea ai contrargumente pertinente la cele scrise de mine . Singura sansa pe care o mai ai este sa aplici tactica generalizarii si demonizari diferitelor categorii socio-profesionale .
  A acelor categorii ( profesori , politisti , medici ) care va striga zilnic in fata ca a-ti dus tara in gard in primul rand din prostie si in al doilea rand prin drenarea banului public .
  Dumneata vii cu atacuri directe la persoana blamand meseria mea .
  In primul rand ca o meserie nu poate contribui in sine la progresul sau esecul unei situatii ci doar cei ce practica aceea meserie . Evident ca uscaturii sunt peste tot . Dar de ce este mai de condamnat respectivul agent care in 2007 credea ca pretul va creste , fata de Presedintele tarii care afirma raspicat in 2008 spre sfarsit ca “ Romania refuza sa intre in criza “ . Pai daca seful statului care dispune de mai multe informatii decat oricine zice ca la noi nu vine criza , de parca eram pe mare si criza asta era un vapor care raspunde la comenzile capitanului , atunci ce pretentii sa mai ai de la un amarat de agent imobiliar ?

  Poate o fi ingrata meseria asta dar este si solicitanta , necesita si putina “ memeaca” , si ceva studii – si aici ma refer la cei care se respecta pe ei si meseria pe care o practica – nu la oamenii care incearca sa faca asta pentru a “impusca francul” si sa traga tepe clientilor si agentiilor .
  Un lucru este cert, aceasta meserie este mult mai onorabila si cere mult mai multa pregatirea decat aceea de “ postac propagandist portocaliu” .
  Eu i-mi voi castiga painea cinstit indiferent de ce regim este la putere , indiferent daca este criza sau crestere economica .
  Intrebarea este ce te faci dumneata daca va lasa ungurii fara majoritate si se taie furtunul cu banisori din care se platesc “ postacii portocalii “ .
  Ei atunci sa te vad cum i-ti castigi existenta .
  Si ca sa te dumiresti si cum este cu supraevaluarea pretului imobilelor – acesta a fost facuta de banci prin liberalizarea creditului . Daca bancile nu aveau interes sa arunce bani in piata putea sa ceara proprietarul impreuna cu agentul si cu George Bush “si pe mama sa si pe tatal sau “ ca nu obtinea pretul cerut in veci . Unde nu exista finantare – cash sau credit – preturile se prabusesc .
  Pe de alta parte evaluarea profesionista a unui imobil nu o facea un agent imobiliar ci numai un evaluator agreat de banca . Daca evaluatorul ar fi zis “ fugi frate cu matura “ ca imobilul asta nu pot sa-l evaluez la mai mult de x Euro sa vezi ce si-o luau in freza proprietarii si se mai temperau cu cerutul . Dar asa daca stiau ca sunt bani din credit cereau luna de pe cer si uneori o obtineau .
  Tota fel si in lume sistemul financiar si produsele sale sofisticate – supraipoteci si super refinantari au dus economia in colaps .
  In speranta ca am reusit sa va deschid cat decat ochii si sa va destup un pic mintea , va doresc o zi buna .

  • PDL in acest moment nu are o ARIPA DURA,o mai putem numi si bratul armat al part,slabiciunile,decizii greoaie,duplicitatea unora,ipocrizia,ne face sa pierdem desi este singurul partid de la revolutie care incearca sa aduca in societatea romaneasca CINSTEA si CULTUL PENTRU MUNCA.CONFISCAREA MARILOR AVERI ESTE SIMPLA , NATIONALIZAREA A TOT CE SA FURAT.ATAAT.COMUNISTII IN CATEVA ORE AU LUAT DE LA PROPRIETARI(DE DREPT) TOT.NOI NU PUTEM NICI CE SA FURAT.

 65. Catalin-se pare ca esti in mare verva,verva care te ajuta sa debitezi la foc automat o serie intreaga de speculatii,care cel mult iti pot stirni un zimbet si sa dai din mina a lehamite.
  pt moment nu ma aplec temenic peste micile tale jucarii verbale,cu pretentii de idei si analize.
  dar pt sa-ti recomand ceva,prieteneste,ca tot veni vorba de ,IMOBILIARE’
  Cataline-ia incerca tu putin jocurile ,AROTICO-IMIBILIARE’pe care Robert negoitza le practica cu minorele pe care le trafica-I- imbracta- te tu putin in lup si hai sa vedem pe cine o transformi in SCUFITA ROSIE.
  Ar fi mult mai interesant,decit banalitatile si prostioarele pe care le insiri,ce zici,te prinzi?????????????????????
  Lasa tu criza mondiala in pace,nu-i de nasul tau.
  Dar daca tot vrei,uite iti dau un reper;
  guvernul SOCIALIST,SPANIL’ a vrut ca tot amarasteanul sa aibe una,doua case.
  si a batut palma cu un fond de investitii american.
  au dat aia banii,au construit spaniolii,dar cind sa le vinda………….SURPRIZA,BANCILE AU SPUS,NIET NU DAM BANI LA AMARASTENI.
  STII DESPRE CITE APARTAMENTE DE LUX E VORBA-FII ATENT BAIETE SI TINE-TE DE SCAUN,e vorba de,200.000 de apartamente,cu preturi intre 150.000 de euro si 500.000 de mii de euroi.
  ia fa tu o inmultire baietas si vezi ce suma iti da,dar mai ales vezi unde duce MAGARIA SOCIALISTA-PINA UNA ALTA ITI SPUN EU,LA HAOSSSSSSSSSSSSSS.

 66. @Zev –
  Stimabile discutia nu era despre cand va fi gata si in ce in ce fel va arata noua Constitutie. Problema era de tentativa Presedintelui de a introduce in legea fundamentala – aia cu care se sterge acelasi Presedinte la … nas – prevederi vadit anticonstitionale si impotriva statului de drept .
  A incercat si el cu speranta ca majoritate din CC ii va indeplini visul .
  Nu stiu ce sa intamplat in CC dar se pare ca judecatorii aia chiar daca sunt sustinuti de actuala majoritate , au realizat cam ce pregateste Supremul celor care au alta parere decat a sa .
  Sa va spun ceva – nu de opozitie trebuie sa-i fie frica PDL-ului , ci de valul popular care i-l va matura de pe fata pamantului dupa ce ve-ti pierde alegerile .
  Deocamdata multi de tem ca se stiu cu telefoane ascultate , aveti in mana serviciile si politia ( care nu se stie cat va mai respecta ordinele ) , parchetele si ANAFUL .
  Dar atunci cad cei care astazi vi s-ar putea opune dar nu o fac de frica , vor constata ca nu mai aveti butoanele la dipozitie , nu va ve-ti putea ascunde nici in gaura de sarpe . Si atunci o sa tipati ca apucatii ca voi a-ti vrut binele tarii si al poporului obidit .
  E adevarat ca poate si cu USL va fi rau .
  Ba nene dar un lucru e sigur – mai rau ca sub astia nu poate fi .
  Iar daca USL-ul va face la fel ca voi sau mai rau o strig si impotriva lor , ca nu au dispensa de la popa . Si poate o voi face tot pe acest blog .
  Ce – credeti ca eu nu mi-as fi dorit un premier cu viziune , niste ministri care sa stie cu ce se manaca domeniul ce il pastoresc , niste consilieri de ministri scoliti pe afara – mi-as fi dorit .
  Dar daca Presedintele a preferat o sluga icompetenta pe post de Premier nu am decat sa ma resemnez si sa sper ca data viitoare concetatenii mei vor belii ochii in buzunar si dupa aceea vor vota .
  Timpul va arata cine a avut dreptate .
  Guvernarea PDL-ul va ramane in istorie ca o pata pe obrazul Romaniei , ca un etalon de prostie , incompetenta si hotie .

 67. …Domnule ,,agent (să admitem) imobiliar”, dacă vă simțiți invadat de sentimentul dezamăgirii și pentru a nu risca un dezechilibru arterial, vă propun , ca remediu, să vă reîntoarceți în ,,înălțimile” din zona aristocratică a bloggosferei, recte, nodurile de trafic aerian intens aparținătoare ponților și crinilor (ofiliți). Oricum, îmi cer scuze că , fără voie, v-am ,,motivat” să ieșiți din carapacea anonimatului dvs aparent distins care m-a indus pe mine însumi în eroare, iluzionându-mă a vă considera un interlocutor viabil pe un blog de oameni inteligenți. Cărora , vă asigur, nu le scapă nimic. 😉
  Eu, așa cum am mai spus, rămân aici, ,,cu picioarele pe pământ”, mereu același , fiind conservator din fire. În sensul de popular european, inclusiv liberal de dreapta . 😉
  Sau mai puteți face ceva. Să fiți consecvent cu dvs înșivă și să vă căutați un interlocutor adecvat ,,limbajului” dvs, așa cum eu îl aștept pe …Turnul de observație , ca să am cu cine sta, realmente, de vorbă.
  Ca să fiu , totuși, foarte sincer cu dvs, îmi doresc să continuați a ne onora cu vizitele, spre amuzamentul meu și stimularea tonusului celorlalți cititori , marea majoritate dintre ei, de bună credință.
  Am spus cumva ,,a ne onora ” ? Nu, nu este nici o scăpare și nici un exces de respect din partea mea, pe care nu-l acord oricui și în orice circumstanță. Pur și simplu ,,văd” în spatele dumitale liota de postaci [peneliști] năimiți, pe post de ,,negrii”.
  Dar e mai bine așa. Mă întreb, cum m-aș fi descurcat cu toată ,,floarea cea vestită” [penelistă] domiciliată flotant pe acest blog, fiecare pe cont propriu. Aș fi avut o mare problemă…de timp, fiind nevoit să-mi exersez abilitățile de jucător de șah la simultan, dar abandonând activități mult mai utile, cum ar fi, de exemplu, lectura unei cărți. Nu-i nimic, un susținător autentic al reformei românești, se descurcă în orice situație 😉
  PS
  Mi se pare foarte curios, de ce țineți morțiș ,,să-mi deschideți” , taman mie, mintea ? Nu v-ați dumirit încă ce conține ? Eu am fost sincer cu dvs și regret că nu am reușit să vă penetrez blindajul inexpugnabil al percepției domniei voastre.
  Cred că ați înțeles, din ultimul meu comentariu, că nici nu-mi mai propun acest obiectiv utopic. 😉

  • ….Astăzi voi mai răspunde, de acum încolo, numai prietenilor mei, inclusiv Turnul de observație. 😉
   Evident, dacă mă bagă în seamă.
   Dvs, vă stau la dispoziție , mâine, pe la orele 13.00, după liturghia duminicală.

  • …Și apropo mă băiete, imobilele se proiectează și se construiesc de către ingineri , care, ca să devină ingineri, au ,,mâncat” matematică, fizică, rezistența materialelor, tehnologie, electronică, etc, etc, pe pâine.
   În timpul liber, pot oricând pune fundul într-un automobil, pentru a-i arăta unui amărăștean o ..,,minune”de apartament într-un cartier muncitoresc și să-i explic bidongului ce chilipir prinde dacă face un credit baban la bancă. Desigur că mă pot duce și la notar, evaluator, sau tribunal, pentru a pune niște documente autentificate între coperțile unui dosar. Eventual, îi recomand și banca. 😉
   Vai de capul vostru de speculatori de doi bani. Nu așa se crește PIB-ul României.
   Mai bine ați pune osu’ la muncă, că e nevoie în această țară și de tinichigii, ospătari și sudori autorizați. Chiar eu , caut un sudor bun, dar bate vântul pe piața muncii . 😉

 68. in epoca ELENA UDREA & TRAIAN BASESCU la mine in judetul Iasi,un pod peste riul JIJIA,in zona POPRICANI-CIRNICENI(DN 24a) se repara din 2007 si nici acum nu e gata.RUSINEEEEEE MARE

  • …Trebuia să fie gata în 2008, în perioada de duduială economică.
   Dacă vreți să se ,,miște” ceva și în județul nostru, trebuie să dislocăm de la putere clica mafiotă pesedisto-penelistă.
   De altfel, doamna Udrea a semnat contracte de milioane de euroi cu administrația locală din dulcele târg ieșean…dar știți cum se spune, Dumnezeu nu-ți bagă în traistă, adică nu-ți întocmește proiectele și organizează licitațiile.

 69. Legat de fondurile europene si turism, va rog binevoiti a gasi o solutie/lege pentru toata tara similara cu cea din Bucuresti pentru ingroparea cablurilor de pe stalpi. Avem o tara frumoasa dar avem si stalpi urati plini de cabluri care are arata foarte neplacut. Acest trebuie facut acum cand parca infrastructura pare ca incepe sa se mai imbunatateasca, deoarece un drum facut la un moment dat nu poate fi deteriorat ulterior pentru ingroparea cablurilor.

 70. Ar fi laudabil daca s-ar adopta modelul polonez in absorbtia fondurilor, dar ce
  s-a prezentat in articol sunt baliverne de adormit copiii microbistilor; treaba
  asta cu regionalizarea nu face nicicum obiectul absorbtiei fondurilor europene,
  ci, mai degraba, perspectiva alegerilor ce vor urma, iar dvs sa pastrati
  puterea in continuare!
  Ca simplu cetatean, inca pensionar, in etate de 70 ani , va dau un sfat: sa urmati modelul
  polonez mai ales in agricultura, nu mascarada asta cu APIA ce se intampla la
  noi! Este laudabil, bravo polonezilor!

 71. Folositi bancile comerciale pentru a finanta proiectele de infrastructura pentru care se acceseaza fonduri europene. Statul emite garantii, banca finanteaza, statul executa apoi ia banii de la fonduri si ramburseaza sumele catre banci. Sunt atatea si atatea modalitati sa se faca ceva, numai sa se vrea. Leii ” baltesc'”in sistemul bancar, asteapta doar sa fie plasati. Nu se poate ca numai la noi sa nu se poata construi infrastructura. Nu pot sa cred ca suntem chiar asa de blestemati sa nu putem face si noi niste drumuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *