E nevoie de un nou mod de a face politică

Trăim un moment în care încrederea cetăţenilor în oamenii politici e tot mai mică. Iar acest lucru nu este valabil numai pentru România, ci pentru întreaga lume. În această logică, cred că este imperios necesar să existe un nou mod de a face politică.

Asta este ceea ce le-am spus şi propus eu colegilor mei din PDL Bucureşti. Dacă vrem să recâştigăm încrederea bucureşteanului, este obligatoriu să schimbăm modul în care ne raportăm la activitatea politică. Pe de o parte, trebuie să facem în aşa fel încât dialogul cu cetăţeanul să fie reluat. Pentru asta, trebuie să le demonstrezi cu adevărat oamenilor că îi asculţi, înţelegi problemele pe care le au, le găseşti soluţii şi le pui în practică. Pe de altă parte, ca responsabil politic, trebuie să ai foarte mare grijă de ceea ce se întâmplă cu organizaţia din care faci parte. Interesul este de a stimula o emulaţie în interiorul partidului, de a crea o competiţie constructivă şi de a putea aduce permanent oameni noi care să servească interesului public.

Organizaţia pe care o conduc a decis să pună în prim-planul campaniei sale electorale dialogul cu cetăţeanul. Concursul „Un proiect pentru Bucureşti” este dovada cea mai bună că, atunci când le oferi cetăţenilor şansa de a se implica, ei o acceptă şi pot oferi multă plus-valoare. De altfel, numărul de proiecte depuse pentru a se obţine locul întâi pe lista PDL pentru Consiliul General a trecut deja de 700. E o dovadă incontestabilă a succesului unei idei simple şi mereu aplicabile în politică: implicarea cetăţeanului în luarea deciziilor. Şi rezultatul nu poate fi decât pozitiv. Pentru că multe dintre proiectele depuse sunt foarte interesante şi foarte originale. Celor care nu vor câştiga acest concurs de proiecte, dar care au soluţii viabile la problemele Capitalei, le promit că vom găsi o cale prin care să le asumăm şi pe acestea şi, cu ajutorul lor, le vom şi pune în practică.

Ca element de noutate, punctez faptul că s-a stabilit juriul concursului de proiecte. Acesta va fi format din cunoscutul jurnalist Robert Turcescu, din arhitectul Mircea Ochinciuc, reprezentanta Pro Do Mo şi a Platformei pentru Bucureşti, Roxana Wring, ong-istul de mediu Dan Trifu şi fostul primar al Capitalei Adriean Videanu. Toţi cei cinci, fie ei membri sau consultanţi, fac parte dintr-un juriu extrem de competent. Ştiu foarte bine problemele Bucureştiului şi pot, deci, evalua concludent cele peste 700 de proiecte depuse. Prin faptul că majoritatea este formată din reprezentanţi ai societăţii civile, încercăm să arătăm foarte multă deschidere şi transparenţă în luarea unei decizii importante pentru Bucureşti – cine va fi unul dintre viitorii consilieri care ii vor reprezenta in CGMB.

Tot în logica parteneriatului cu cetăţenii si a dorintei de a determina implicarea lor socială, punctez şi succesul campaniei „Bucureştiul reciclează”. Practic, în primele trei zile de la lansare, peste 650 de bucureşteni au conştientizat nevoia reciclării hârtiei, lucru care se traduce prin 5,6 tone de maculatură colectată. Recunosc: campania a ieşit mult mai bine decât m-am aşteptat şi reacţia bucureştenilor este foarte încurajatoare. E o dovadă clară că doresc un Bucureşti curat şi verde, aşa cum le propune de altfel şi organizaţia pe care o conduc.

Acest nou comportament politic, dincolo de deschiderea faţă de cetăţean, trebuie să cuprindă şi o schimbare a vieţii interne de partid. Cred că trebuie să punem în centrul atenţiei noastre principiul meritocraţiei. Trebuie să le arătăm tuturor, fie ei membri de partid sau nu, că promovarea se face în funcţie de competenţe şi că avem permanent resurse umane cu care să ne prezentăm în faţa electoratului.

În această logică se înscrie decizia Biroului Permanent de a recomanda sectoarelor ca, pe listele pentru consiliile locale şi Consiliul General, să nu se regăsească oameni care au la activ două sau mai multe mandate în administraţia locală. Este dorinţa de a da unor oameni noi şi tineri şansa de a-şi pune amprenta pe calitatea vieţii din Bucureşti, dar şi posibilitatea ca aceia care au petrecut minimum opt ani în administraţia locală, dovedind competenţă, bună-credinţă şi loialitate faţă de partid să poată trece la un nivel superior al carierei politice.

Şi pentru a nu crede cineva că decizia asupra listei pentru CGMB se ia oricum, punctez faptul că accesul în funcţia de consilier va fi acordat exclusiv ca urmare a rezultatului electoral obţinut de respectivii candidaţi. Fiecare va primi un colegiu şi, în funcţie de numărul de voturi obţinut, va accede sau nu în Consiliul General. E un sistem puţin mai complex, dar foarte bine pus la punct, care oferă mai multă reprezentativitate şi legitimitate consilierilor generali – practic, în CGMB, se vor regăsi doar cei validaţi de voturile bucureştenilor.

Iată pe scurt ce înseamnă, din perspectiva PDL Bucureşti, acest nou mod de a face politică. Eu sunt convinsă că, în campania electorală care urmează, locuitorii Capitalei vor aprecia eforturile pe care le facem şi vor realiza că doar PDL Bucureşti este interesat de problemele lor, e dispus să îi asculte şi să acţioneze concret pentru a le rezolva.

98 thoughts on “E nevoie de un nou mod de a face politică

 1. D’acord cu aceasta noua idee de a face politica! Este stiut faptul ca PDL promoveaza tineri si ca doreste o altfel de abordare vizavi de tot ce a fost pana mai ieri. Curatenia de acum, din PDL, este un lucru bun pentru partid. Interesant faptul ca toti cei care au abandonat corabia, se duc pe barca USL-ului! Tinand cont ca este o barca veche de pe vremea comunistilor si sobolanii au tot ros din ea, se va scufunda cand le va fi lumea mai draga.
  In locul celor din PDL as vota motiunea si as le-as da putere lui; Ponta si Crin. Bag mana in foc, vor intra in panica, ei nu vor acum la putere s-ar eroda in 6 luni cat PDL in toti acesti ani grei. De ce? Simplu, au promis pensii, salarii, agricultura, locuri de munca, dar n-au proiecte viabile, n-au viziune, nu au nimic. Asa ca orice s-ar intampla, numai PDL va avea de castigat.

  • De acord cu tine! Singura problemă este că atunci când cei din PDL vor începe să evidențieze faptul că Ponta și Crin nu sunt în stare să guverneze, USL va spune că în 6 luni nu are cum să repare tot ce a „distrus” PDL în acești 4 ani. Așa că poporul poate nu le va da tot 48-50% ca până acum, dar sigur le-ar da în jur de 40% ceea ce înseamnă că PDL nu prea câștigă. Mai bine să crească PDL salariile și să poată arăta un rezultat la locale de 30%, ca să infirme aberațiile USL că suntem terminați. În rest, de acord!

 2. @ Elena Udrea

  Oamenii politici nu mai captează încrederea cetăţenilor pentru că cetăţenii simt că oamenii politici nu-i iubesc, nu-i preţuiesc, nu sunt măcar interesaţi de cetăţeni. Or politica ar trebui făcută din dragoste de cetăţeni, din dragoste de soluţie, din dragoste de a ocroti viitorul aceste naţiuni… şi nu din alt motiv.

  Spuneţi: “este obligatoriu să schimbăm modul în care ne raportăm la activitatea politică”

  Doamnă Udrea,
  Mă bucur pentru acest gând bun. Sunt curios însă dacă schimbarea despre care vorbiţi este cea de democratizare a vieţii în partid şi despre trecerea politicienilor de la Conducerea României la Execuţia Voinţei Politice a Cetăţenilor aşa cum scrie în constituţie.

  Reluarea dialogului cu cetăţeanul, din păcate (sau din fericire… cum doriţi), nu este o măsură care să dea roade cu cinci minute înainte de alegeri, ea este o măsură benefică dacă se întâmplă 24/7 timp de ani de zile. Dacă nu, cetăţeanul nici nu ascultă politicianul îmbrăcat în haine de campanie… ba chiar mai aruncă şi cu un ţipăt în direcţia politicianului.

  Aceste concursuri sunt binevenite dar, dacă observaţi… sunt la timpul viitor. Interesant era ca un concurs de astfel de idei să fi fost făcut imediat după încheierea alegerilor astfel încât acum acestei idei să fie proiectele cu care PDL ar fi participat în acest moment în alegerile de Consiliu General şi de Sector.

  În ceea ce priveşte domnul Robert Turcescu, înţeleg că de acum încolo nu mai crede nimeni în “echidistanţa” B1TV.

  În rest… aplaud principiul meritocraţiei. Dacă adăugaţi şi criteriul doctrinei de partid la primirea în rândurile PDL-ului, nu pot fi decât mulţumit.

  • …”juriul este format din profesionisti ” asa a spus Elena ,Turcitul ce profesionist este ? ,a mancat din mana lui Vantu si dupa aceea l-a tradat ,acum canta osanale portocalicilor si-i ridica-n slavi ,asta-i profesionalismul turcitului 😆 😆 ,nu-i credibil si nici nu face bine pedeleului …..

  • @ puiu 25 Aprilie 2012, 11:56 pm

   Lasă că şi domnul Videanu este un specialist de nu s-a mai văzut. Şi independent. 😀

 3. Sa le dea Dumnezeu sanatate si numai bucurii celor ceau facut lucruri bune pentru cetateni. Viata este scurta si daca urasi (cum urasc multi Valea Jiului fara a sti adevaru ) nu ai timp sa mai iubesti.

  • @ Valea Jiului
   Dar despre Dan Diaconescu care a promis că salariile minerilor vor ajunge 2500 de euro doar prin liberalizarea preţului la cărbune nu aveţi nici o opinie?

 4. Ieri la Antena 3 cineva spunea că nu crede că este un pericol în a trece moţiunea de cenzură pentru că nu mai merge nimeni la DNA că în alte daţi… Domnia sa spunea că sau moţiunea nu are nici o şansă să treacă, sau domnul Băsescu vrea să treacă moţiunea de cenzură.

  Astăzi primarul localităţii Oţelul roşu şi înlocuitorul domnului Frunzăverde pe postul de preşedinte PDL Caraş-Severin, dl Iancu Simion… se pare că face o vizită la DNA. Alături de domnia sa, şeful APIA.

  Poate că totuşi este un pic de teamă în zona PDL, lucrurile nu sunt atât de liniştite precum par.

  Există un exerciţiu de dicţie. Spuneţi repede:
  http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/simion-cu-pila-lunga

  Domnule Simion, pila cui sunteţi domnia voastră?

  • Lasa te rog “paradoxul mincinosului ” pentru ca tu esti astfel, deci nu se mai demonstreaza, este in ipoteza . Concluzia este cea spusa de mine.

  • @ ion adrian 27 Aprilie 2012, 02:33 pm

   Păi nu aţi promis domnului Băsescu că nu mai intraţi pe acest blog? Eu deja am lăcrimat în batistă… 😀

   Eu unul bănuiam că îmi răspundeţi fără să citiţi ce am scris, prea nu se potrivea niciodată. Uite… chiar şi acum… 😀 Ce om ar putea spune că logica nu se aplică când este vorba de părerea domniei sale… Poate cineva fără logică? 😀

   Domnule Ion Adrian,
   Eu nu suspectez că nu aveţi logică, la morală am mari îndoieli.

 5. Si un nou mod de a face presa. Ca degeaba un om politic incearca sa faca ceva bun daca presa da in el din orice, ii rastalmaceste cuvintele, isi bate joc 24/7 de el fara ca el sa poata reactiona ca nu e lasat. Sau daca presa nu-i prezinta activitatea corect sau deloc. S-au umplut televiziunile de jurnalisti si jurnaliste, analisti si vorbitori despre nimic, antenele si-au facut academie 😀 dupa chipul si asemanarea lor (si-a Danei Grecu) asa ca viitorul nu s-anunta deloc bun.

 6. mCu tot respectul trebuie sa fiu de acord numai in parte.
  Din nefericire TREBUIE sa intelegeti faptul ca din nefericire – dumneavoastra – cei din posturile de conducere, in special de varf, sunteti – cu tot respectul – fie dezinformati in ce priveste REALITATEA din tara, si chiar din Bucuresti, fie – ce ar fi foarte grav – sunteti informati gresit cu intentie iar dumneavoastra, cei din varful PD-L va lasati “mintiti frumos” de apropiatii dumneavoastra care o fac cu intentie dar si din interes, dumneavoastra “placandu-va” asta !!!
  Spun aceste lucruri pentru ca imi este foarte greu sa cred ca s-a ajuns pana acolo incat dumneavoastra – cei din varf – sa fiti atat de dezinformati, atat de departe de realitatea din popor.
  Nu inteleg si nu stiu cine, cum si de ce va informeaza contrar realitatii.
  Nu inteleg cum se poate ca atunci cand mergeti prin tara sa nu stati de vorba CU OAMENII DE RAND si nu cu aceia carora “le place sa va gadile in mod placut urechea” spunandu-va doar ce cred ei ca v-ar place !!!
  NU asa veti recuceri populatia.
  Faceti aceiasi greseala pe care a facut-o Ceausescu, si anume sa acceptati sa ramaneti inchisi intr-un perimetru unde vi se fac “informari” in functie de interesele informatorului si de placerea dumneavoastra fata de ce v-ar placea sa auziti….
  CRITICA ACEASTA NU TREBUIE SA VA JICNEASCA CI TREBUIE SA ADUCA PE MULTI DIN CONDUCEREA – CHIAR DE VARF – A PD-L CU PICIOARELE PE PAMANT !!!
  Mai sunt cateva luni pana la alegeri SI OBSERV CU MAHNIRE ca la varful partidului PARCA PRIMITI INFORMATII DESPRE ALTA TARA !!!!!
  De unde le preluati fratilor ?
  Zilnic vad reprezentanti ai PLD la televizor, care vin TOTAL NEPREGATITI, CARE SUNT INCAPABILI SA POATA DA UN RASPUNS CERENT SI LA OBIECT FATA DE SITUATIILE IN DISCUTIE, si ceea ce este cel mai grav – CARE NU SUNT CAPABILI SA SE IMPUNA IN FATA UNOR “MODERATORI” CARE S-AU TRANSFORMAT IN INCHIZITORI POLITICI – de parca acei reprezentanti ai PDL sunt la ancheta in fata procurorilor si nu la o emisiune TV.

  Ce inseamna aia “VA ROG SA IMI RASPUNDETI LA INTREBARE” care va este impusa de reporteri ?
  Ce sunt acei trepadusi politici ? Anchetatori ? Somitati recunoscute in domeniul politic, economic sau mai stiu eu de ce natura ?
  Sau sunt marionetele unor interese de multe ori meschine – chiar antinationale – care pe bani frumosi isi joaca rolul de trafic de influienta intre acele forte obscure si populatia bulversata de greutatile reale ale vietii intr-o situatie de criza financiara mondiala.
  Atentie ! Greselile pe care le faceti acum POT SA READUCA ROMANIA INTR-O PERIOADA INTUNECATA A UNOR REGIMIRI DE TRISTA AMINTIRE – SITUATIA POLITICO-ECONOMICA LOCALA SI MONDIALA FIIND PROPICE (ca si in perioada 1936-1944) pentru infiltrarea si instaurarea – pas cu pas – a regimurilor totalitare !!!
  Cu sau fara voia multora, se pare ca una din putinele salvari ar fi coalizarea PDL si a intelectualilor de mare si reala valore in apropierea actualei constructii [politice a lui Ungureanu !!!
  TREBUIE sa salvati democratia !!!
  Lasati de o parte orgoliile personale macar pentru o perioada de timp in interesul general al acestui popor.

 7. Domnul Sever Voinescu spune că terorismul politic este cea mai mare problemă care ar trebui să ne preocupe…

  Dacă l-aş vedea pe scenă aş bănui că mă aflu la o piesă de teatru şi aş spune că asist la o comedie. Hahaha… Este un discurs umilitor pentru un om politic. Cine va ciuruit, doamnelor şi domnilor?

  Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor de la PDL… realizează cineva cât de iritant este un asemenea discurs ascultat de popor. Între politicieni este un joc, un ping-pong de-a absurdul. Lumea nu mai poate de lipsa de bani, pensionarii sunt umiliţi, este o apăsare colosală de foarte mult timp, apasă şi chestiunea cu moţiunea, vin alegerile şi politicienii se mânjesc cu substanţe pestilențiale… şi peste toată această nebunie vine PDL cu “teama” de terorism politic?!?! Asta este problema cea mai presantă?

  Aici este dincolo de penibil sau, cum se spune mai nou, jenibil. Astfel de discursuri provoacă, nu PSD-ul, nu USL… provoacă direct poporul, îl irită, îl întârâtă. Cetăţeanul trăieşte în insecuritate de foarte mulţi ani şi vine domnul Voinescu spunând, cu un tupeu dincolo de orice bun simţ, că-i este frică să nu fie asasinat? În fiecare zi mor prematur sute de români din cauza mizeriei, aerului şi apei poluate, a lipsei de mâncare, a lipsei de asistenţă medicală sau pur şi simplu românii îşi pun capăt zilelor că nu mai pot rezista acestui stres continuu şi acestor umiliri ce se prelungesc de ani de zile… îmi spune domnul Voinescu că se aşteaptă să-i vâneze lunetiştii pe stradă pentru că a spus “nu ştiu cine” “nu ştiu ce” prostie, adică aşa cum prostie este discursul politic de foarte mult timp încoace?

  Sper ca istoricii României să doarmă în perioada asta pentru că este, cred eu, cea mai jenantă perioadă din istoria de 2000 de ani, mai bine rămâne o gaură de ceva ani ca să nu roşească nepoţii noştri când în viitor se vor citi astfel de… nici nu mai spun cuvântul, că nu vrea să vorbesc aşa de urât.

  Am tot certat pe cei de la PSD pentru că vorbesc fără să emită demnitate, dar lacrimosa (de Mozart) doamnei Anastase şi lamentaţio prelins de domnul Voinescu… sunt discursuri ajunse dincolo, nu numai de bun-simţ, dar depăşesc orice urmă de demnitate umană.

  http://youtu.be/LF10VWkebeQ

  • De cand se vehiculeaza ideea asasinatelor politice, am impresia ca revad filmul”Telegrame”.Cine l-a vazut stie de ce.

  • Bibliotecarule, nu subestima asemenea afirmatii !!!
   Este foarte adevarat ca in perioada precizata de Sever Voinescu au existat acele asasinate.
   Tot atat de adevarat este ca ele au fost facute de forte politice din familia extremistilor de sorginte comunista (cateodata si impreuna sau cu sprijinul legionarilor).
   Cat despre atentatele si crimele facute de extramismul comunistilor nici nu mai trebuie sa amintim, pentru ca singura comparatie se poate face cu ce au facut nemtii cu evreii si tiganii.
   NU. Nu este deloc de luat in ras sau sa se treaca atat de repede peste asemenea REALE SI VOALATE AMENINTARI !!!
   Uitati oare ca neluarea in seama a unor asemenea amenintari la nivel mai mic (cele de la Perla din Bucuresti) au condus la macelul de care stim cu totii ?
   Ei bine – CEEA CE AU AFIRMAT ACESTI POLITICIENI POATE FI DE ZECI DE ORI MAI GRAV PENTRU CA ASTA NU ESTE ALTCEVA DECAT O FORMA INCONTESTABILA DE TERORISM POLITIC PRIN AMENINTAREA CU MOARTEA A OPOZANTILOR – CEEA CE IN FAPT ESTE CATALOGAT CA UN INDEMN LA CRIMA.
   Nu va jucati cu asemenea afirmatii sau comportamente.
   NU este de glumit.
   Eu nu inteleg cum se poate ca IMUNITATEA PARLAMENTARA SA ACOPERE SI ACEST GEN DE INFRACTIUNI FLAGRANTE IMPOTRIVA SIGURANTEI CETATEANULUI – MAI ALES A UNUI POLITICIAN….
   Oare aceasta imunitate poate acoperi si terorismul (fie el si declarativ) ???

  • @ MarianL 27 Aprilie 2012, 06:30 pm

   Stimate domn,
   Să fim serioşi. Păi înseamnă că atâtea servicii de informaţii au de pomană drepturile astea de încălcare a intimităţii? Nu luptă ele contra teroriştilor când ascultă la greu telefoane, interceptează emailuri, înregistrează ambiental sau filmează pe stradă (că tocmai am vorbit mai sus)? Nu de aceea gardă de la SPP, maşină de serviciu, şofer…? Stimate domn, e mult mai probabil ca un politician să moară dintr-un glonţ rătăcit pentru că se bat interlopii, că un angajat al Ministerului de Interne trage într-o frizerie, sau put şi simplu nişte şoferi pe un loc de parcare… decât să se facă un atentat terorist organizat. Nu neapărat că ar fi foarte greu să arunci cu nişte pietre în loc de ouă, dar românii nu mai au astfel de gânduri. Când au fost astfel de atentate în România pistoalele se încărcau pe ţeavă cu plumb şi praf de puşcă…

   Vă dau o veste. Imunitatea parlamentar nu acoperă acest tip de infracţiuni cât timp sunt de natură penală. Nici un om cu capul pe umeri însă nu s-ar gândi că aceste afirmaţii reprezintă o ameninţare la siguranţa naţională.

   Aici aveţi o instigare adevărată…
   http://old.cotidianul.ro/basescu_impuscat_si_batut_pe_propriul_site-97662.html

 8. @Bibliotecaru, 26 aprilie, 6:20 p.m.
  Nu se stie. Pe mine nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in politica.

  • @ gimar 26 Aprilie 2012, 07:53 pm

   Eu dacă îi văd şi “Pupat toți piața endependenți”… îmi fac partid. 😀 Că nu se mai poate… 😆

 9. Buna seara.
  De ce site-ul PDL Bucuresti poate sa tina pasul cu actualitatea, iar site-ul PDL se multumeste sa actualizeze doar… data ?!
  Toate cele bune, tuturor.

  • bibliotecarul
   Remarc ca nu ti poti infrana ,disimula,bucuria nemarginita pentru perspectiva rasturnarii guvernului.
   Regret ca discutiile se poarta virtual si nu am posibilitatea sa te privesc in ochi peste maxim un an (in cazul in care va conduce usl) cand putem vorbi despre ce va face ponta si antonescu impreuna cu lacustele.
   Sunt convins ca si tu ca dealtfel majoritatea populatiei percep o anumita guvernare prin prisma grosimii matului si burtii pline.
   Se uita foarte rapid ce a fost inainte si spera ca in viitor cel ce promite mai mult sa constitue parul malaet.
   Faptul ca se aduce in discutie (inclusiv de tine) interesul national si grija nemarginita pentru populatia saracita si privatiunile batranilor si copiilor nu dovedeste nici pe departe altruismul nemarginit.Pot spune ca dimpotriva este dovada ipocriziei si confirmarea unor asteptari pur personale foarte egoiste.
   Cu siguranta peste un an vei posta cu alt pseudonim injurand cu sarg la ponta si antonescu ,afirmand ca l ai sustinut pe basescu cu toate fortele….specific.

  • Mai încerc o dată…

   @ aurel 27 Aprilie 2012, 09:50 am

   Spune o vorbă veche… “Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor.”
   De ce să mă bucur de “răsturnarea” unui guvern? Domnul Ungureanu este foarte bun să ducă la final această legislatură de toată jena la fel ca oricare altul. De ce de toată jena? Pentru că acest război politic este o pată de mizerie în istoria României.
   Eu am convingerea că orice guvern ar veni în acest moment după domnul Ungureanu, chiar şi încă un Guvern Boc, nu va schimba nimic esenţial… asta pentru că natura politicii româneşti nu se schimbă. Eu nu sunt nebun, nu mai cred în binele viitor al României dacă se urmează această cale. Eu sper ca la un moment dat poporul să răstoarne ordinea întoarsă cu fundul în sus de astăzi şi să se revină la ordinea Constituţională, aşa cum a fost ea gândită iniţial (mai bine sau mai rău) la 1992 cu completările din 2003. De ce nu cred în venirea unui Guvern USL care să facă o României normală? Pentru că USL răspunde la atacul PDL-UNPR şi lansează propriile atacuri la care răspunde PDL-UNPR. Cu alte cuvinte USL nu face altceva decât să MENŢINĂ acest aberant război politic. Am deci certitudinea că venirea unui guvern USL nu va opri acest război politic care distruge România. Poate că ar fi un Guvern mai bun sau mai prost decât Guvernul Ungureanu sau Boc, asta nu am cum să ştiu, cu siguranţă că nu va rezolva problema care mă deranjează pe mine şi sunt convins că războiul acesta va continua să distrugă România oricine ar veni la guvernare.
   Ironia dumneavoastră cu “grija faţă…” este inutilă. Dacă ar fi aşa, l-aş susţine pe domnul Dan Diaconescu. Domnia sa a ajuns la a spune că va face cumva să obţină o întreţinere gratuită pentru veniturile mici (dacă nu mă înşel se referă la persoanele cu venituri sub 1000 RON şi familiile cu venituri sub 1500 RON).
   Da vorbesc despre “interesul national si grija nemarginita pentru populatia saracita si privatiunile batranilor si copiilor”, dar nu în mod de furăciune în numele sărăciei, ci transparent. Am auzit politicienii spunând formule de tipul “populaţia suportă numai 20%, restul vin de la buget”, asta de parcă bugetul nu ar fi tot din banii populaţiei ci ai politicienilor care îşi rup de la gură… Eu cred că orice cetăţean al României trebuie să i se asigure, în orice situaţie s-ar afla, condiţii de viaţă decente… desigur, cât timp acesta respectă regulile şi legile acestei ţări. Fiecare cetăţean al României trebuie să aibă un venit care să-i permită să supravieţuiască, fiecare cetăţean trebuie să aibă medicina de urgenţă gratuită, fiecare cetăţean al României trebuie să aibă acces neîngrădit la drepturile sale constituţionale, fiecare cetăţean al României trebuie să fie egal în drepturi şi în putere politică ca oricare alt cetăţean al României. Dacă aceste lucruri nu vă convin dumneavoastră, ne aflăm pe poziţii de voinţă politică diferită şi nu este nici o problemă în asta, doar suntem în democraţie… numai că, dintre noi doi, EU respect Constituţia, eu reprezint astfel normalitatea în societatea românească.

 10. 😀
  Domnule Paleologu,
  Dumneavoastră aţi citit ce am scris eu aici? Păi şi de ce nu spuneţi nimic…? Nu ştiţi că sunt un admirator al domniei voastre… 😆

  • Esti exact ce spun eu mai jos ca este Ponta si Rovana Plumb.

  • Da, da, da… aşteptaţi să vă răspundă domnul Băsescu. Personal să vă răspundă…

   Din fericire ceea ce a spus astăzi domnul Paleologu în şedinţa comună a celor două camere rămâne în stenograme. Ce am spus şi eu rămâne (sper) pe acest blog… 😀 Adicălea am şi dovada… 😀

 11. Revin la ceva ce am scris si atentionat in ianuarie in timpul provocarii din Piata Universitatii.
  Adica azi in continuarea celor spuse ma intreb daca este bine ca Romania sa fie condusa de persoane santajabile de agentii puterilor straine dusmane Romaniei.
  Asadar vreau sa stiu parafraandu-l pe Crin Antonescu in ce tocmai spune, si cred ca fostul sef al SIE stie, in serviciul carei puteri era la Bruxelles in ianuarie Ponta si Rovana Plumb?
  Si daca astfel de tradatori pot sa ajunga sa conduca Romania.
  Il intreb pe dl Basescu personal pe acest blog si pe altele, acest lucru.

  • …asta-i politichie mitica condusa de Basescu ,trocul in parlament ,coana Placinta ii rugata de Elena sa nu plece ,asa am ajuns dupa 22 de ani de politichie condusa de impotenti profesionali ,astia care conduc acum sunt “pata neagra si corupta din istoria post decembrista “….

  • Puiu de cate ori iti atac camarazii de conservaraie si de solda, sari ca ars.
   No problem 🙂 si de dragul tau adaug:

   Nu pot decat sa-i multumesc dlui Ungureanu, care in luarea finala de cuvant a confirmat, suficient de clar ptr mine, presupunerea facuta mai sus ref la ianuarie 2012 , Victor Ponta si agentii strainilor. 🙂

  • PS. Daca nu stiti ce inseamna o ‘conserva” intrebatil pe dl Puiu care stie de demult si pe dl Ungureanu care cred ca a aflat mai recent prin natura functiei la SIE.
   🙂 🙂 🙂

 12. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Mă abţin să spun ceva despre episodul Sorina Plăcintă.

  Aş vrea să vă spun însă că am rămas surprins (plăcut surprins) văzând cât de amicale sunt întâlnirile (întretăierile de drumuri) cu membrii PSD. Dincolo de confruntările încrâncenate de la TV este loc de bună-ziua. Sunt foarte mulţumit să observ că nu se ajunge totuşi la un război şi la nivel de relaţii interpersonale dincolo de războiul declaraţiilor.

  • De ce daţi vina pe cântece când de fapt aţi învăţat astfel de lucruri în cei 7 ani de acasă (fără clasă pregătitoare). Vă este ruşine cu familia care v-a oferit astfel de educaţie aleasă?

  • Am spus că nu comentez episodul pentru că doamna Udrea deja a spus că este vorba despre o confidenţă bazată pe relaţia de prietenie cu doamna Plăcintă. Nefiind vorba despre ceva instituţional (mă îndoiesc că ar fi vorba despre ameninţări) ci de viaţa privată, nu am de ce să comentez aici acest episod, l-am comentat la doamna Plăcintă (deşi îmi pare rău că am făcut şi asta).

  • …primarul portocaliu din Otelul Rosu ascuns [arestat :lol:] de procurori 😆 😆 hotziiii pedelistiiiiii….

  • Oane intr-o tara UE , pot intra spioni numai dintr-o parte ,din aia din care face parte Ungureanu ,F.Alexandru si alti jidovi cunoscuti 😆 😆

  • …a picat guvernul Ungureanu ,nu ma bucur dar nici nu-s suparat ,pleaca niste hotzi ,vin alti hotzi 😆 😆

 13. Un senator e sechestrat intr-un birou sau intr-o toaleta,doar ca sa nu voteze,urna de vot e intoarsa pentru ca un deputat nu a apucat sa voteze…totul este penibil,politicienii actuali fac de ras institutia numita Parlament.Cred ca doar in Romania se poate intampla asa ceva.Cred ca strainii rad in hohote de noi.Ce urmariti?Nu inteleg.Sunteti acolo ca sa faceti circ?Sunteti platiti din bani publici pentru asa ceva?

  • …cine-i sustinut de pedeleu ,PIERDE ,d-aia o rog pe Elena sa vina ACASA ,politic bineintzeles ,la liberali ,singurul partid adevarat din Romania sustzinut de un pesedeu reformat 😆 ,vor conduce Romania 20 de ani de acum incolo …hihiihh….cum zicea poetesa ,SA FIE .

 14. Daca Basescu va da puterea executiva agentilor dusmanilor Romaniei si servitorilor acestora, eu ma retrag dupa acest blog si daca Udrea nu-l inchide vor zburda conservele pe aici.

  • @ ion adrian 27 Aprilie 2012, 02:58 pm

   Ce faceţi? Îl ameninţaţi pe domnul Băsescu?
   Adică domnul Băsescu, în calitatea sa de preşedintele României, va lua decizia desemnării premierului după cum vă retrageţi sau nu după un blog. 😀 😆 🙂

  • …mingea ii la Basescu ,trebuie sa aiba tact si diplomatzie ,sa-i adune pe toti ,trebuie un guvern de uniune natzionala cu PM …ISARESCU pana la alegerile din noiembrie ,asta ar fii cel mai bine pentru Romania .

  • Nu aţi înţeles, urmează un nou guvern Boc. 😀

   Dacă aţi fost atent, domnul Boc a spus astăzi, când a fost întrebat dacă va candida la primăria Cluj, că… “depinde de rezultatul votului de astăzi”. Nu e logic ca domnia sa să fie noul premier?

  • Eu nu ma asteptam ca oameni care pana mai ieri ne vorbeau despre atasamentul lor la un anumit partid sau la o coalitie, sa actioneze, in realitate, asa cum au facut-o.
   Dar probabil eu sunt cel “defect”. Iar eu, oricum, nu contez.
   Multumind gazdei noastre pentru intelegerea si amabilitatea cu care ne-a pus – si ne pune – la dispozitie paginile acestui blog, va doresc tuturor cat mai mult bine.

  • @ Nicolae 27 Aprilie 2012, 03:36 pm

   După mine este o dovadă, încă o dovadă, că partidele nu au în centru doctrine, principii, scopul ţării şi al poporului… ci doar interese personale.

   Să vedeţi acum cu virează, încet-încet, şi anumiţi comentatori, ziarişti, televiziuni, ziare… La TVR deja am văzut că realizatorii s-au cam răstit la domnul Boc…

  • @ balbeck 27 Aprilie 2012, 03:31 pm

   Blochează apariţia în Monitorul Oficial şi întoarce moţiunea înapoi pentru reexaminare şi pentru a mai fi votată o dată. De data asta va număra bilele numai doamna Anastase, închisă singură cu urnele în camera aceea. 😀 Atunci se vor constata prezenţa unor ciudate bile verzi…

 15. Mangu intreaba la dan andronic:

  Dl Dan Andronic,
  Baza de calcul este 460 de parlamentari sau 471?
  Asadar minimum 231 sau 236?
  al dvs.,
  Valeriu Mangu

  Eu constat ca sunt 138 senatori si 334 deputati la alegerile din 2008 !!!???

 16. Idee: De ce nu selectati top 5 proiecte dupa care faceti un interviu si alegeti proiectul/candidatul ideal? Banuiesc ca totusi un consilier bun trebuie sa aibe mai multe calitati decat o idee de 6 randuri scrisa in format de forum
  Succes Tuturor

 17. Se pare ca meteorologii aveau dreptate atunci cand afirmai ca in acest an vom avea o primavara fierbinte. Tot acestia afirmau ca si vara va fi neobisnuit de calda. Te pui cu incalzirea globala?

  • 😆 😆 😆 evz.ro ii singurul ziar care n-a dat stirea cu picarea guvernului MRU …hihihihihihi…ii deruta totala in redactzia bulinei portocaliiiii….

 18. Cea mai bună nominalizare ca premier pentru PDL (dar şi pentru USL) este… dl. Dan Diaconescu.

  Cu domnul Dan Diaconescu pe post de premier se rezolvă problema OTV fără să-i mai taie bietului om licenţa de emisie (nu mai are timp de televiziune), se rezolvă şi cele 20 de procente cu care este creditat PP-DD (pentru că se decredibilizează rapid până la parlamentare), se rezolvă şi orice urmă de speranţă în bogăţie a poporului (populismul şi impotenţa se observă rapid când “omul” e pus la treabă), se rezolvă şi speranţa că va veni cineva din afara politicii şi va aduce decenţă (aşa cum se prezintă domnul Dan Diaconescu). Astfel la alegerile parlamentare oamenii vor fi nevoiţi să aleagă între PDL-UNPR şi USL.

  😆

  Desigur, dacă domnul Diaconescu chiar pune în practică ceea ce spune pe la OTV… înseamnă că se poate şi nominalizarea a fost una înţeleaptă… nu-i aşa? Râu nu are cum să fie.

 19. Nimeni de la televiziuni nu a observat un amănunt interesant… Grupul Geoană se pare că a votat pentru moţiune. Poate vom vedea aici ceva interesant. 😀

 20. Gata, închei cu glumele pentru că, până la urmă, pentru România este chiar un moment greu. După ce că oricum România nu e guvernabilă de atâta timp, mai avea nevoie România şi de schimbarea guvernului, adică încă două luni de negocieri pe posturi…

 21. …la iesirea pedelistilor de la Cotroceni numai Elena zambea ,restul erau fierti 😆 😆 ,Roberta mai avea un pic si plangea ,Olteanu avea binecunoscuta figura de idiot ,Blaga demn [poate bucuros in suflet 😆 😆 ] iar Boc a turuit o lozinca expirata ,un politruc de toata jena .

 22. Cand mi-a spus profesorul meu din PNL ca motiunea a fost adoptata,prin intermediul televizorului,am crezut ca ma minte,dar cum sa ma minta profesorul meu?A avut dreptate.

 23. Cred ca azi asistam la spargerea buboiului. Asa este, EU are dreptate, situatia asta nu poate duce decat la “democratizarea” politicii si asta va insemna mai ales primenirea politicienilor si apartidelor lor. Cap compas pentru EU – castigarea primariei generale din Bucuresti !
  P.S.
  Petrecerea la capataiul mortului este este un vechi obicei al minoritarilor care se vad majoritari in oglinda baltilor din asfaltul de pe alei: mai ieri am avut un exemplu similar in cimitirul de la Craiova, azi vedem acelasi lucru pe pe blogul lui EU. Cioclul de serviciu si bocitoarea sunt la post, da’ ce ne facem ca mie mi se pare ca “mortu'” da semne de trezire, iar dricul cu care a venit alaiul de bocitoare are interzis la realimentare la toate benzinariile din cartier ?

  • Dle Mihai Razvan Ungureanu
   Poate ca dvs intelegeti cel mai bine ce spun:
   Asadar la 22 de ani dupa diversiunea KGBista care ne-a furat o revolutie sau in fine inceputul unei revolutii si ne-a intarziat enorm, aceasta are un nou succes ajutata de toate conservele si cozile de topor pe care dvs si Basescu le stiti, dar se pare ca nu aveti ce sa faceti.
   Cine, unde si cand ne vinde din nou?

  • @ ion adrian 27 Aprilie 2012, 09:54 pm

   Spuneţi ceva mai sus că…
   “Daca Basescu va da puterea executiva agentilor dusmanilor Romaniei si servitorilor acestora, eu ma retrag dupa acest blog”

   Din ceea ce spuneţi la momentul 27 Aprilie 2012, 09:54 pm deduc că domnul Băsescu a dat puterea executivă “agentilor dusmanilor Romaniei si servitorilor acestora”. O să-mi fie dor de domnia voastră!

 24. ..azi mi-a placut de Basescu ,a dat dovada ca-i barbat adevarat si nu pune antipatiile personale in defavoarea democratiei si a mersului bine a Romaniei ,a vorbit corect la desemnare ,a linistit populatzia si pe cantatorii portocalici ,nu-i nici-o criza in Romania ,avem o rezerva de 6 miliarde de euroi ,s-a intamplat un lucru firesc ,nemaiavand sustinere in parlament guvernul a cazut ,daca Ponta ii baiat destept de acum incolo ,sa colaboreze cu Basescu ii bine pentru el si pentru tara ,pentru prima data zic :FELICITARI DOMNULE BASESCU 😆 😆 😆

  • gata ,Madalina o noapte linistita si un sfarsit de saptamana fain si plin de iubire 😆 😆

   Administrator:
   Merci la fel Puiu 😀 !

  • @puiu
   sa te vad cum vei reactiona in iulie cand nu vor fi bani de pensii… hihihiiiiiii… ne intalnim in piata universitatii… hihihiiiiiii… plateste felix 50 de ron … hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 25. Nu vreti sa reluati dialogul cu Antena 3 yo zic ca v-ar aduce un beneficiu urias de imagine trimiteti-va oamenii in emisiuni chiar daca sunt incomode si aparati-va ideile pt ca aia au o audienta de zeci de ori mai mare ca B1TV si va ataca zilnic iar voi nu raspundeti deloc…

 26. De ce cuvantul “tigan” e jignire?Nu inteleg.Academia romana da si un nou sens acestui cuvant,cica e cuvant jignitor dat unei persoane necivilizate.
  Daca asta a ajuns academia romana……cu cat a fost cumparata de tigani?In plus de ce sa fim amendati cu 8000 lei?La scoala am invatat de cuvantul “tigan” si nu rrom.Rom e bautura,e altceva.

  • Balby …Onu Adrian se pricepe la spioni virtuali si SF-uri nastrusnice ,de politica nu mai are timp sa se ocupe 😆 😆 ,lasa-l in pace ,acum ii suparat rau de situatzia portocalicilor …hihihihi….,a crezut in redresarea partidului pana in ultimul moment ,esec 😆 😆 ,pe unde hoinareste zapaievici ?,amicul nostru simpatic si nebunatic …hihihih..

 27. Elena este cam greu sa reiei legatura cu populatia in conditiile in care colegii tai nu au curaj sa iese pe strada !
  Ti-am mai spus de multe ori si nu mai ascultat.Stai putin in linia a doua acum si nu mai lua de bun ce-ti spun “perietorii de profesie” de pe acest blog.

 28. …daca-i vede cineva pe Gaby neni ,Zeby ,Ghitzulica baci ,zapaievici si nu in ultimul rand frumoasa regina lulu sa le transmita din partea lui Puiutzu ,ca-i asteapta pe blog 😆 😆 ,nu conteaza ce guvern ii la conducere ,ei sunt amicii mei virtuali si mi-e dor de ei ,zau …hihihih…

  • Aiurea, Frank e şi mai întărit după victoria “repurtată” a USL. 😀 (vezi “comunicatul” de mai jos) Doar vedeţi cum este ca un antrenor care-şi ceartă echipa debusolată după o înfrângere.

  • Puiut,suntem pe aici,dar lumea mai si munceste… 🙂 Nu parasim corabia,stai linistit,dimpotriva dam la vasle… 😉 Ce sa zic,sincer abia astept urmatoarele sase luni.Oricum erau pierdute pre-electoral,asa ca vedem ce este in stare USL.Personal cred ca presedintele va juca un rol esential in aceste 6 luni,in sensul punerii in valoare a fragilitatii si inconsistentei programului USL.In mod sigur electoratul vor astepta o noua guvernare in care va curge lapte si miere si nu va fi deloc asa.Sigur 6 luni este o perioada scurta,ce poate fi umpluta cu vorbarii si abureli pentru alegatori in speranta de a conserva statisticile. dar vom vedea…sincer,ma bucur ca nu sunt acasa si ca parintii mei au un sprijin,dar sunt mahnita pentru cei ramasi…

 29. ASADAR CU TICALOSII LA PALATUL VICTORIA-DIN NOU-

  In sfirsit ,Sistemul Ticalosit,mosit de cei mai mari ticalosi ai neamului,dupa multi ani ,au reusit sa repurteze o victorie.
  Si cum puteau ei sa cistige o lupta?Pai doar prin metodele clasice care i-a consacrat pe ei ca fiind TICALOSII NEAMULUI-ADICA PRIN METODE EXECRABILE ,MIZERABILE,POTRIVITE CU CARACTERELE LOR.
  Nu-i mai putin adevarat,ca EI, SISTEMUL TICALOSIT,n-ar fi reusit daca n-ar fi gasit si terenul pregatit,si anume-OAMENII DIN PD-L.
  Pt ca, ,DERUTA’pedelistilor nu a inceput si s-a sfirsit ieri,ea este mult mai veche si are la baza,vesnicul motiv,BANII SI PUTEREA.
  E clar-PUTEREA MUTILEAZA,SI din nefericire PD-L, nu a reusit sa infirme aceasta teza.Nu-i mai putin adevarat ca,menestreli bine platiti,si motivati,au stiut sa HRANEASCA ACEASTA IMAGINE DE CELE MAI MULTE ORI MINCINOASA,iar pedelisti,intr-o autosuficienta sinucigasa,i-au lasat sa-si faca de cap.
  De ce nu v-ati APARAT CA NISTE LEI???????????De ce ati lasat cimpul de lupta,imagistic la voia intimplarii.e greu de spus,cert este ca in planul imaginii TRUSTURILE V-AU TERMINAT,IAR VOI PEDELISTII,ATI DORMIT,ASTEPTIND CE????????????
  Personal,v-am tot avertizat,si v-am tot sugerat,ca ar fi cazul sa fiti mai fermi,n-ati facut-o,acum ati platit,prin trecerea in opozitie.
  Intrebarea este ce veti face de azi incolo????????????
  Eu unul sper sa nu va pierdeti capul,sa aveti luciditatea si inteligenta,sa intoarceti acesta infringere -SI SA REVENITI-
  E un test,un bun test,care va astepta,abia acum aveti sansa sa va dovediti taria si capacitatea de a va reinventa,de a regenera un surent ANTICOMUNIST,PT CA E CLAR-ASTAZI TARUL DE LA GRIVCO,DAN VOICULESCU,ESTE IN FATA CELEI DE-A TREIA RESTAURATII.
  Despre friptuiristii din partid,praduitorii si hotii,care ,AU DAT APA LA MOARA CELOR CARE V-AU DIABOLIZAT,NU VA MAI REAMINTESC ACUM,dar cine stie,poate acum cind din ora in ora va numarati,n-ar strica sa va numarati cu mai multa exigenta…………..

 30. Si acum vreau sa-i linistesc pe cei care si-ar freca minutele la ideea ca am dezertat.
  Nu,n-am dertat,am raspuns unei solicitari venite din partea lui EUSEBIU DIACONU,care imi sugera ca ar fi cazul sa ma retrag de pe blog,avind in vedere maniera in care GOLDSTAR,ma abordase.
  La vremea respectiva,nu stiam ca va urma,si ca guvernul va cadea,iar UNSUROSII ROSCOVANI,VOR REVENII PRIN MIJLOACELE CUNOSCUTE ASTAZI,ADICA ORDINARE,LA PUTERE.
  Asa ca,acum cind ,SITUATIA A FOST RESETATA,MA SIMT DEZLEGAT DE ORICE PROMISIUNE,si revin,atita vreme cit voi fi lasat sa scriu,aici.
  Cum in plan personal n-am cistigat nimik in momentul in care PD-L, a accesat puterea,tot asa nici acum nu am pierdut nimik,cel mult am cistigat din nou apetitul pt a lovi cu si mai multa forta-IN ACESTA GASCA RESPINGATOARE IN CARE INDIVIZI CA DAN VOICULESCU,ADRIAN NASTASE ,ION ILIESCU-FAC JOCURILE,si traseaza ,JALOANE PE DRUMUL CARE DUCE SPRE STEPA RUSA………….

  P.S.-asa ca fiti linistiti,pina nu voi fi rejectat de pe blog,nu plec,pt ca abia acum ma simt in apele mele-WOW CE BUCURIE PE MKINE,INCEPUSEM SA DEVIN PLICTISIT,SI CHIAR PLICTISITOR,ACUM…………………e o adevarata delectare sa stiu ca -PE SCENA INTRA OAMENII SI PROGENITURILE FOSTILOR COMUNISTI…………………..

 31. Ei si acum ,doua vorbe pt. Doamna ELENA UDREA.
  Asadar bine ati revenit printre noi,muritorii de rind.
  Acum scapata de incorsetarea si greutatea ,PUTERII’ sper sa va reluati vechile si bunele obiceiuri,care v-au facut cunoscuta si indragita de multi romani,dar mai ales sper ca sa va revina,acel simt,AL SASELEA,care va ajutat de multe ori sa va cititi corect traseul sa-i detectati la timp pe dusmani si sa-i tineti aproape pe priteni.
  Va rog face-ti un exercitiu de logica,uitati-va pe linga dv. si vedeti citi au mai ramas ,astazi alaturi de dv. cind sigur,nu prea mai aveti multe de ,OFERIT’.
  M-a surprins o zicere,MARCA CODRIN STEFANESCU PESEDISTUL,care se plingea ca i s-a inrosit telefonul ,si la usa lui e un adevarat pelerinaj.
  Si nu ezit sa va intreeb-ATI TRECUT SI DV PRIN ASEMENEA MOMENTE??????????
  Nu am sa va presez cu intrebari acum si nici nu vreau raspunsuri,ele oricum vor veni in viitorul imediat.
  Dealtfel,dupa episodul SORINA PLACINTA-orice om a inteles ce era de inteles,si spun aici cu toata sinceritate-AM FOST PROFUND DEZGUSTAT DE SPECTACOLUL OFERIT DE DOAMNA PLACINTA.
  Un nume parca predestinat:
  ,LA PLACINTE INAINTE
  LA RAZBOI INAPOI’
  Doamna Udrea,daca m-am inselat,aveti tot dreptul sa imi spuneti si sa ma certati,eu,unul insa cred ca nu,si mai cred ca doamna in cazua,ARE PRIFILUL OPORTUNISTULUI PERFECT………….

 32. Va reamintesc Doamna UDREA,un episod din vara lui 2008-DUMITRU DRAGOMIR-si candidatura lui din partea PD-L.
  Sigur atunci PD-L ,a dat inapoi,ce pacatmca sita nu a putut atunci sa cearna,pt ca………..

  • EMIL BOC v-a candida la MINE ACASA-incepe sa-mi placa………..asadar sa ne echipam corespunzator,sa ne ,INARMAM CUM SE CUVINE SI………..
   PE EI,PE EI………….

  • Il admir pe emil Boc pentru faptul ca nu isi scunde capul in nisip. Majoritatea politicienilor dispar sa isi linga ranile, Emil Boc insa continua in politica. Doar un om de buna credinta poate fi atat de rezistent.Cei interesati se reorienteaza,cei de buna credinta continua. Succes Emil Boc.Sper ca Clujenii sa voteze calitatea nu oportunismul opozitiei.

 33. Abia astept sa vad lista viitorilor ministrii.
  Este examenul cel mai dificil pt USLINOSI,pt ca in functie de ,FIZIONOMIA GUVERNULUI,ne vom putea da seama cu usurinta ce carte joaca U.S.L.
  Daca te prezinti in fata votantului ROMAN,tot cu……………ECATERINA ANDRONESCU,atunci e clar,U.S.L. isi dovedeste neputinta,si consecintele vor fi sigure.
  Mizez pe incapacitatea U.S.L. de a scoate OAMENI DE VALOARE,pt ca cele doua partide ,NU S-AU REFORMAT,si cind spun ca nu s-au reformat,amintesc prezenta,BARONETULUI ROSU,MARTIAN OPRISAN,IERI IN PARLAMENT.
  Daca RELU FERCHESIU-ARE STATURA DE MINISTRU…………atunci n-am nici un dubiu-LASATI PARDUITORI SA INTRE IN GUVERN,LASATI NULITATILE SA CONDUCA INVATAMINTUL,LASATI-L PE VOICULESCU LA AGRICULTURA-si pina la iarna,romania va semana cu romania anului 2002………………

 34. Sa vezi 40 de masini Ferrari si Lamborghini doar in Dubai e ceva.Nu prea am vazut pe nicaieri asa ceva.Bentley unul langa altul….
  Seicii aia tin la popor….nu sunt ca politicienii nostri.
  Este un alt mod de a face politica acolo.

 35. Un medic roman castiga in Dubai 8000 dolari,dar avea familia in Romania si familia nu a vrut sa se mute in Emirate.Asa ca a trebuit sa vina in Romania,unde castiga 400 dolari pe luna ca medic.Asta e diferenta.

 36. Am avut mereu senzatia ca politica si jocurile politice nu au nici
  o legatura cu viata noastra . Politicienii vorbesc.. despre politica ,
  fac aranjamente , ” sforarii ” , stau cu ochii pe sondaje, isi voteaza
  salariile ,fac afaceri si in general traiesc intr-o lume paralela cu a noastra. Poate ca exista si un alt fel de a face politica , cu modestie si devotament
  fata de cetateni asa cum a incercat sa demonstreze MRU ( dupa parerea mea) .Avem in tara multi oameni capabili care se feresc sa intre in politica . Parlamentul Romaniei este la ora actuala invadat
  de oportunisti fara coloana vertebrala , avizi de putere si de bani care
  utilizeaza orice mijloc pentru a-si atinge scopurile . Cum ar putea rezista un om cinstit si cultivat intre atatia ” rinoceri ” si ” sobolani “.
  Ceea ce ma deprima este faptul ca aceiasi oameni se invartesc
  in Parlament de 23 de ani trecand de la un partid la altul , dintr-un minister in altul , devenind ” vizibili ” sau intrand in umbra , schimbandu-si asa -zisele ” doctrine ” si ideologii precum ne schimbam
  noi in fiecare zi camasile sau cravatele . Am inceput sa cred ca nu mai exista nici o speranta pentru noi romanii . Totul se intampla ca si cum
  in loc de parlamentari am avea niste ” mafioti ” . Legea Tacerii , Solidaritatea in ticalosie , Atacul la persoana , Desfiintarea prin orice
  mijloace a adversarilor , Santajul, Spaga ….toate sunt aduse la perfectiune in parlament.
  Trebuie inventat un nou mod de a face politica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *