Drept la replica – Romania Libera

Ca urmare a aparitiei in editia de astazi, 23  mai 2013, a ziarului Romania Libera a editorialului intitulat „Noua alianta Ponta-Udrea impotriva lui Macovei si Morar” , solicit publicarea urmatorului „Drept la replica” in conformitate cu prevederile legale:

 

Includerea numelui meu in titlu articolului publicat este stupefianta, iar felul in care justificati acest lucru in continutul editorialului este fortat si nejustificat. Reamintesc faptul ca nu sunt nici ministru al Justitiei (sa fac propunerile de procurori), nici membru al CSM (sa le avizez) si nici Presedintele Romaniei (sa fac numirile). Deci, este incorect sa preluati si sa amplificati speculatiile referitoare la implicarea mea in aceasta poveste, aparute in ultimele zile si intretinute doar intr-un anumit grup de jurnalisti, dintr-un evident interes politic. 

Logica folosita de autorul editorialului cu pricina este profund stramba si vadit rau-voitoare. Daca deschiderea unor dosare in ceea ce ma priveste ca rezultat al campaniilor de presa ale televiziunilor lui Dan Voiculescu ar fi fost necesara (asa cum se sugereaza in articol), inseamna ca acelasi lucru ar fi trebuit sa se intample si cu Monica Macovei sau Daniel Morar, care au fost, la randu-le, tinta unor campanii de presa din partea Antenei3. Ceea ce, in mod evident, ar fi un abuz inimaginabil si o dovada a reala a controlului politic exercitat asupra Justitiei.

Faptul ca nu ar exista dosare penale arata, la fel ca si in cazurile multora dintre cei linsati de televiziunile lui Voiculescu, ca subiectele atacate au fost simple fabulatii sau manipulari de presa. La fel cum, daca actualul guvern ar trimite sesizari catre institutiile statului, in ceea ce priveste legalitatea activitatii mele de ministru, nu inseamna ca ele ar fi si intemeiate. Din aceasta perspectiva, este foarte trist ca un ziar ca Romania Libera intelege sa le crediteze ca avand un sambure de adevar.

Plasarea mea de aceeasi parte a baricadei cu Victor Ponta in cazul raportarii la noii procurori este cu atat mai nedreapta cu cat eu am fost prima care a acuzat ordinele date de Premier, chiar in ziua in care acesta s-a intalnit cu noii numiti in functii.  

Faptul ca autorul citeaza ca si argument in favoarea acuzatiilor pe care mi le aduce o opinie a jurnalistului Dan Tapalaga nu este de natura sa dovedeasca temeinicia speculatiilor sale. Din contra, mai degraba probeaza ceea ce am afirmat mai devreme, anume ca un grup de jurnalisti, altfel extrem de apropiati de oameni politici, incearca manipularea opiniei publice in subiectul numirii procurorilor. 

 

 

Solicit publicarea acestui „Drept la replica” atat pe site-ul www.romanialibera.ro, cat si in editia tiparita a ziarului Romania Libera, dar si de catre orice institutie mass media care ar putea prelua teoriile abracadabrante aparute in articolul mentionat. In caz contrar, imi rezerv dreptul, conform legii, sa ma adresez instantelor competente pentru a-mi apara dreptul la imagine.

8 thoughts on “Drept la replica – Romania Libera

 1. Interesant acest jurnalist Munteanu, o cam da la intors acum! S-a speriat de-a binelea pentru ca citiorii l-au acuzat c-ar fi scris la comanda si ca nu l-au crezut de niciun fel! Nu pot decat sa ma bucur ca citiorii de ziare online nu mai cad in plasa articolelor dezinformatoare scrise pe cativa poli.
  Ce trebuie sa mai stie acest domn, este ca, nu ne poate crede naivi si ca acest articol este cu tinta precisa: Udrea, Ponta, aparand obsesiile unei femei care bantuie aiurea pe la Bruxelles dar si prin PDL, fara noima si fara logica, dar, mai grav este, ca se crede stapana Justitiei, ceea ce nu-i tocmai OK, pentru MM!

  15. Cristian Campeanu 22:33 | 23 Mai

  “Cristian Campeanu

  Va multumesc tuturor celor care ati citit articolul. Remarc faptul ca multi dintre comentatori s-au grabit sa sara in apararea doamnei Elena Udrea. Cum acesta nu este un articol indreptat impotriva doamnei Udrea, gasesc aceste reactii excesive, Va multumesc. “

 2. Dl. Campeanu trebuia sa-si reciteasca textul, i l-o fi scris altcineva, sau i-a fost pur si simplu dictat la telefon de catre forte oculte in randul carora – din pacate – s-a inrolat ca un mercenar josnic ?! Stie doar ca viata mercenarilor are riscuri imense si ea este din pacate ( sau din fericire ? ) scurta, foarte scurta, caci minciuna iese ca untdelemnul la suprafata apei…in RL unde a aparut ” articolul ” sau, am dat o replica initiala extrem de dura, a aparut si brusc a disparut…cum isi explica asta, musiu C ? L-a deranjat probabil cuvantul misogin care-i caracterizeaza viata zilnica, sau la el primeaza Zeul Ban ? Este jalnic, precum Don Quijote, cavalerul tristei figuri !!! Ca si bunul sau coleg de suferinta Tapalaga, alt misogin platit de Soros via Macovei…

 3. Articolul este tendentios si cu adresä clarä la Udrea…Reactiile nu sunt excesive, poate chiar prea timide.

 4. dan scrie ce-i dicteaza mona… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… nu va suparati pe el, scrie mai repede decat gandeste…hihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 5. Alianța asta cu Ponta-Udrea am mai auzit-o și la Nașul tv.Nu știu cui îi folosește dar nu cred că a fost lansat la întîmplare.In loc să critice PDL pentru lipsa de opoziție,tot de doamna Udrea se leagă anumite persoane,care se știe de partea cui sînt sau au fost…..Dacă A3 tace atunci trebuie să apară alte persoane s-o critice.Ar fi cazul sî mai căutați și alte persoane,că parlamentul și guvernul este plin de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *