Drept la replică – Pentru prima dată când absorbţia fondurilor europene este privită ca un lucru rău

După apariţia pe site-ul www.b365.realitatea.net a unui articol în care eram atacată pentru că am semnat contracte cu fonduri europene şi se spunea că acesta ar fi un lucru rău, am cerut un drept la replică pe care îl redau şi mai jos:

 

Constat cu surprindere că acum am ajuns să fiu blamată şi pentru faptul că am semnat contracte ce garantează absorbţia de fonduri europene. Orice om de bună credinţă înţelege că proiectele menţionate în articol sunt în beneficiul locuitorilor din Sectorul 6.

Pe cale de consecinţă, atitudinea site-ului www.b365.realitatea.net este cel puţin deplasată – este pentru prima dată când aud în România spunându-se faptul că absorbţia fondurilor europene este un lucru rău. Dacă aşa stau lucrurile, atunci sunt ministrul care a făcut cel mai mare rău acestei ţări, pentru că MDRT, în mandatul meu, a fost campionul absorbţiei fondurilor europene, peste 90% din rambursările de la Bruxelles venind pe Programul Operaţional Regional. În mandatul meu s-au semnat 2.382 de contracte de finanţare, suma totală acestora fiind de 4,558 de miliarde de euro. Banii absorbiţi efectiv se apropie de 1 miliard de euro.

În condiţiile prezentate în articol, consider că primarul Mănescu ar trebui să profite de sutele de milioane de euro avuţi la dispoziţie din bani europeni şi să treacă la treabă. Refacerea spaţiilor verzi, renovarea parcurilor, a trotuarelor, amenajarea parcărilor, dar şi instalarea de camere video pentru sporirea siguranţei locuitorilor sunt lucruri pe care ar trebui să le facă orice edil.

Nu ştiu dacă în spatele acestei atitudini tendenţioase se află doar incapacitatea de a administra proiecte de o asemenea anvergură sau o strategie de tipul „pompierului piroman”, care dă foc la clădire, pentru ca apoi să pozeze în eroul care rezolvă problema. Ştiu însă că reprezentanţii USL au făcut tot ce le-a stat în putinţă să blocheze începerea acestor proiecte în mandatul primarului Cristian Poteraş, din raţiuni electorale evidente. Sunt convinsă că noul edil nu va avea nicio problemă în a se lăuda cu aceste proiecte peste câţiva ani, când va uita că ele au fost finanţate din bani europeni, contractaţi pe vremea mandatuluimeu la MDRT, de către fostul primar, Cristian Poteraş.

Mai trebuie să spun că, în perioada mandatului meu, administraţia Sectorului 6 a dovedit o preocupare reală în contractarea şi absorbţia fondurilor europene. Lucru care, deşi mă îndoiesc, sper să se întâmple şi în mandatul primarului Rareş Mănescu.

Îi doresc edilului PNL să găsească sprijin cel puţin la fel de mare de la ministrul la fel de liberal aflat acum în funcţie. Deocamdată şansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mici, dată fiind „performanţa” de care a dat dovadă până acum Guvernul Ponta la absorbţia de fonduri europene.

13 thoughts on “Drept la replică – Pentru prima dată când absorbţia fondurilor europene este privită ca un lucru rău

 1. Stimată doamnă, ar fi trebuit ca până la acest moment să vă fi deprins cu maniera de lucru a babuzducilor din usl. Lovind în dvs, ei îl atacă pe Băsescu. Din păcate, prostimea ( îmi asum responsabilitatea pt rostirea acestui acestui termen) pune botul la toate defăimările săvârşite de duşmanii poporului de la antena 3. Consider ca perfect inutil demersul dvs, acela de a argumenta cu cifre şi fapte, acolo unde minciuna s-a instaurat pe deplin.
  Vă rog, stimată doamnă, nu vă mai lăsaţi antrenată în lupte intestine în cadrul noii alianţe de dreapta. Mă refer aici la disputa dvs cu domnul Neamţu. Şi aşa, electoratul nostru este extrem de divizat. Nu este nevoie de încă o tuşă apăsată pe această temă. Dacă aveţi ceva de împărţit, faceţi-o între patru ochi, sau la telefon.
  Cu respect.

  • Este blogul dinsei si este bine ca isi afiseaza opiniile public.Nu cred ca trebuie sa-l sune pe Neamtu in particular ,sa-i ceara voie sa scrie ceva .Este o femeie cu caracter,ce are o viziune clara in ceea ce face,insa in cadrul partidului cred ca obisnuinta de a fi barbat nu este o caracteristica.Se pare ca trasatura misogina functioneaza peste tot ,in tara noastra .Saru`mina !

 2. pacat ca aceste lucruri le aflam doar noi …cativa cititori ai blogului(facebook).
  Asta cu atat mai mult cu cat o parte sunt pupaciosi de funduri usl iste ce fac alergie la performantele pdl.
  Am mai spus o …recunosc,sunteti,ati fost un manager foarte bun…..la alegerea oamenilor posibil sa nu excelati.
  Un exemplu ar fi prigoana pliciuriciu.

 3. Locuiesc in colegiul dvs. si v-am votat. Ati facut tot ce ati promis in campanie (Piata Valea Ialomitei, cred ca cea mai moderna din Bucuresti, s-au reabilitat blocuri – doar de la fereastra mea se vad vre-o 10), spitalul pentru persoanele defavorizate, demararea lucrarilor pentru metrou. cand inca erati in mandat se lucra si in trei schimburi la metrou! Eu si vecinii mei va multumim si va rugam sa candidati iarasi! Eu si familia mea va vom vota si vom face lobby pentru dvs.!

 4. Mare dreptate aveti.Spunea cineva ca va vom regreta si deja se adevereste acest lucru.Oricum din toamna sper din tot sufletul sa reveniti in noul guvern, iar PDL si noua dreapta sa castige alegerile parlamentare cu majoritate.Romanii sper sa se trezeasca la realitate si sa-si dea seama cine ii vrea binele acestei tari si cine bufeaza si isi urmaresc doar interesul lor de grup gen USL.Mergeti si in zonele de la sate, acolo pe teren si convingeti electoratul, pentru ca acolo sunt foarte multe dezinformari si oamenii simplii cred in diversiunile si minciunile USL si ale lui Iliescu.Dezmintiti aceste fabulatii care vi se atribuie fara discernamant si bun simt.Daca ar exista o lege care sa reglementeze calomnia si minciuna unde cei ce folosec aceste metode sa fie pedepsiti pentru a le piere pofta de minciuna si diversiune.Eu sunt un simplu cetatean si admirator al lucrurilor bine facute.Nu fac parte din nici un partid politic dar apreciez oamenii politici cu principii solide si pe cei ce vor binele acestei tari chiar daca uneori nu sunt lasati sa-si faca treaba si li se da in cap de catre fostii nomenclaturisti si activisti ai comunismului creand tot felul de diversiuni.

 5. Din pacate se observa ca aceste atacuri sunt la comanda, ca prea se aduna, vezi Neamtu si sustinut de MRU in EVZ. Murdara e politica asta si multi oportunisti se catara acum aruncand cu zoaie.

 6. Stimata doamna, aveti multi admiratori in Canada. Greu de crezut ce se intimpla in Bucuresti. Trebuie inca 10 ani sa se schimbe mentalitatea fata de munca.

 7. Intr-adevar, e regretabil ca unii considera ca e un lucru rau sa utilizezi fondurile europene! Vad ca si Liviu Dragnea ar fi cercetat, printre altele, ca a facut drumuri cu fonduri europene…

  • Poate ne spui si ce drumuri si unde a facut dragnea poteci .Saracutu` ! Nastase poate iti da un pont despre Madamme Hildegard Puvak.Tot fonduri europene !

 8. Datorita programelor dumneavoastra de dezvoltare pe infrastructura aveam de lucru in constructii 5 ani.De cand a venit nesimtitul asta de ponta sunt in preaviz de 2 zile iar dupa 20 de zile intru in somaj.Am copil de 9 ani ce trebuie sa inceapa scoala .sotia operata la inima de 3 saptamani.Problema mea e cum trec iarna , mai ales ca am 1000 lei datorii la intretinere.puteti sa-mi dati un raspuns cum voi trece iarna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *