Două veşti bune pentru turismul românesc

Am prezentat astăzi coordonatele principale ale planului de marketing turistic pentru Bucureşti. Strategia pentru Capitală prinde astfel un contur clar. E un lucru care care ar fi trebuit făcut de Primăria Generală. Cum însă nimeni de acolo nu a fost interesat, MDRT şi-a asumat această responsabilitate a construirii unui brand turistic pentru Bucureşti şi a promovării oraşului pe principalele pieţe de turism.

De altfel, ministerul a făcut cel mai important eveniment pentru promovarea Capitalei ca destinaţie turistică prin gala de box a lui Lucian Bute, „Campion pentru România”. În timp ce Municipalitatea este în continuare pasivă.

Obiectivele majore ale planului de marketing ţin de creşterea cu 4,8% a numărului de turişti străini în fiecare an, creşterea cu 6,8% a numărului de înnoptări şi a notorietăţii Capitalei cu 15% pe principalele trei pieţe turistice externe.

Plusul de turişti trebuie să vină din evenimentele culturale, cele sportive, dar şi din turismul de sănătate, însemnând spa-uri şi centre de wellness. Bucureştiul poate deveni o destinaţie tip city break, dar şi una pentru distracţiile vieţii de noapte, mai ales pentru tinerii care doresc să meargă în cluburi.

Aplicarea strategiei de turism pentru Capitală va aduce cu sine multe locuri de muncă. Bucureştiul stă destul de rău de job-uri în turism, lucru care se va schimba însă. De asemenea, Municipalitatea se poate aştepta la o nouă sursă importantă de venituri.

A doua veste bună este că, în unanimitate, Consiliul Local al Muncipiului Constanţa a decis astăzi să treacă în administrarea ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a Cazinoului din oraş. Aşa se face că, după mai bine de 4 ani de când Radu Mazăre a concesionat Cazinoul unei firme prietene, această clădire patrimoniu primeşte şansa de a fi reabilitată şi apoi redată circuitului turistic. De ea se vor putea bucura deopotrivă constănţenii, dar şi turiştii care vizitează litoralul românesc.

E foarte bine că reprezentanţii Consiliului Local Constanţa au înţeles mai bine decât primarul că MDRT joacă rolul pozitiv în această poveste şi că scopul nostru este de a ajuta administraţiile locale. După cei aproximativ doi ani necesari restaurării Cazinoului, acesta va fi redat administraţiei constănţene pentru a fi gestionat de comunitate.

Soluţia oferită de ministerul pe care-l conduc este cea mai echitabilă: noi refacem Cazinoul, administraţia locală se ocupă de felul în care acesta va funcţiona, cu condiţiile să rămână în circuitul turistic, nu să fie dat prietenilor din imobiliare a lui Mazăre. Această rezolvare a problemei răspunde şi cererilor venite din partea ONG-urilor constănţene, care, timp de câţiva ani, au făcut la rându-le demersuri către instituţiile statului pentru ca situaţia Cazinoului să fie schimbată.

Banii pentru renovare vor veni din fondurile bugetare ale ministerului, deşi ar fi putut foarte simplu ca monumentul istoric să fie reabilitat pe fonduri europene, nu din fondurile municipalităţii pentru protecţie socială, aşa cum se tot plângea primarul.

Sper doar ca Radu Mazăre să se poată mobiliza şi să nu piardă banii europeni atribuind în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare a Polului de Creştere Constanţa, trebuind să prezinte în maximum o lună proiecte care să acopere cele 91 de milioane de euro care i-au fost alocaţi. Veţi găsi aici toate proiectele care ar fi putut fi realizate prin fonduri europene, aşa cum au fost stabilite ele la început.

 

27 thoughts on “Două veşti bune pentru turismul românesc

 1. 1. Am ajuns sa o vad si pe asta : La Realitatea, doamna Corina Dragotescu, marturisind in direct ca a avut prilejul sa constate in Statele Unite ca romanii stabiliti acolo o apreciaza pe doamna Elena Udrea, pe care o considera ca fiind ministrul care face cu adevarat treaba !!!!!
  2. Tot la Realitatea, am inteles ca domnului Victor Ponta nu i-ar fi cazut tocmai bine faptul ca ministerul condus de doamna Udrea ar fi alocat fonduri pentru Tg-jiu mult mai multe decat a reusit sa atraga dansul, in calitate-i de deputat. Doamne, de ce nu faci Tu sa se declanseze o “lupta” pe tema cine va reusi sa atraga mai multe fonduri pentru urbea mea de pe mal de Jii ?!
  O seara buna, tuturor.

  • A dezvaluit dna Dragotescu si parerea romanilor din SUA despre d-sa ?

  • Nu, probabil ca n-a mai avut timp; trebuia sa intre… publicitate.

 2. ***Elena Udrea scrie: Sper doar ca Radu Mazăre să se poată mobiliza … trebuind să prezinte în maximum o lună proiecte care să acopere cele 91 de milioane de euro care i-au fost alocaţi.

  Doamne, am râs cu lacrimi… 😆 Niciodată nu am râs aşa… Cred că şi cei de la Realitatea tv şi Antene s-au amuzat… Chiar vă amăgiţi crezând că pe Mazăre il interesează banii europeni şi ştie el ce e acela un proiect?…

 3. Primele noutati ajung à GENEVE, actualul independent de la primaria capitalei nu va mai candida lasand locul lui PONTA.

  Vom veni cu detali. actualul are alte ganduri, ceva mai cool.

  • Răzând glumind, mie, ideea cu canditatura lui Ponta la Primăria Bucureştiului mi se pare normală!
   Atât timp cât PDL lansează pe piaţă zvonul cretin că Monica Macovei ar putea candida la Primăria Bucurestiului, normal că PSD trebuie să contracareze!
   Şi cum poţi contracara o catastrofă de candidat?
   Simplu!
   Opunându-i o altă catastrofă de candidat!
   🙂 🙂 🙂

 4. Ma bucur de aprecierile pozitive la adresa initiativelor Dnei Ministru…sunt o persoana tanara, dezamagita de politicul romanesc, proprietara si locatara in peninsula. Administratia lui Mazare este atit de corupta, crezi ca esti in Sicilia.
  Am de reabilitat un imobil (de-o varsta si vecin de cartier cu Cazinoul) si nu gasesc nici o sustinere, ba mi-e frica ca o sa-mi aplice vreo amenda.
  Mi se rupe sufletul cind vad turistii americani in croaziera cum fotografiaza zona, probabil au impresia ca suntem dupa vreun razboi.
  Ar fi excelenta declararea peninsulei obiectiv turistic si sustinera proprietarilor in reabilitarea imobileleor prin atragerea de fonduri europene.

  >>>Peninsula nu a fost si nu este un obiectiv valid de investitii pt Mazare pt ca nu “poate cotiza” cit Mamaia, si ruinele ei tin ascunsa inca identitatea proprietarilor care au reusit sa-si insuseasca imobile si terenuri in zona>>>

 5. Felicitari aprecierilor pozitive la adresa Dnei Ministru…Am lucrat 15 ani in SUA si inteleg de ce romanii de acolo o apreciaza – se ridica la nivelul de profesionalism de care avem nevoie.

  Si mai ales felicitari pentru preluarea Cazinoului – in sear asta ati facut multi constanteni fericiti…

  Scriu in speranta ca initiativele de acest gen se vor extinde si la zona peninsulara, principala zona vizitata de turistii internationali in croaziera si ruta de promenada a constantenilor. Acum arata ca dupa un bombardament, ti se face rusine cand turistii fac poze la cladiri…
  Sunt proprietara unui imobil in peninsula si as avea nevoie de sprijin/suport pentru reabilitare. Administratia mai degraba mi-ar servi o amenda, nu cred ca au auzit de “fonduri europene”…
  In speranta ca cititi acest blog, ar conta enorm sa puteti oferi sustinere prin ministerul pe care il conduceti si proprietarilor care intentioneaza sa reabiliteze zona turistica peninsulara.

  Cu respect,
  Roxi Munteanu

  • va multumesc! ar fi o idee sa incercam sa cofinantam noi reabilitarea acestor blocuri, avand in vedere pozitia acestora, dar pentru asta ne trebuie acordul Primariei Constanta.

  • va multumesc! ar fi o idee sa incercam sa cofinantam noi reabilitarea acestor blocuri, avand in vedere pozitia acestora, dar pentru asta ne trebuie acordul Primariei Constanta.

  • daaa, va dau dreptate! de cativa ani tot cer autoritatilor locale sa puna cablurile sub pamant si degeaba, lucrurile merg foarte incet. exista un contract de concesiune catre firma UTI, prin care aceasta trebuie sa execute pe banii ei lucrarile acestea urmand sa opereze apoi reteaua subterana. doar ca firma neavand bani, lucrarile nu se fac in ritmul in care s-a stabilit prin contract. si in timpul acesta noi ne incurcam in cablurile agatate pe stalpi. logic ar fi ori rezilierea contractului ori firma sa subcontracteze, dar oricum Primaria trebuie sa gaseasca o solutie. ca ministru am initiat o Hotarare de Guvern prin care obligam ca de acum incolo, orice lucrare de reabilitare de infrastructura sa aiba prevazuta si caseta pentru cabluri, iar apoi acestea sa fie coborate in pamant.

 6. De ani in urma tot spuneam ca romanii din America apreciaza si sunt impressionati cel mai mult pe Dna ministru Elena Udrea , si foarte ciudat, ieri la Realitatea tv , Dna Corina Dragotescu care doar se intorsese dint-o vizita din Statele Unite , a spus acelasi lucru .Dna Udrea a intrat in attentia si attractia romanilor din US , de atunci de cand , intr-un fel foarte lejer , a aratat la TV un biletel al lui Patriciu catre T.Basescu ca sa intervina la justitie pentru acesta . De atunci, romanii americani sunt cu ochii pe dansa . Si ce este interesant , este ca tot ce intreprinde dansa , face sens si este bine venit atat pentru turismul romanesc cat si pentru economie . Cei din Opozitie cat si televiziunile lor ( Antena3 si Realitateatv ) fac niste efforturi sisifice pentru a o opri sau a o incurca pe Dna Udrea in actiunile incepute , dar efforturile lor in final raman tot efforturi sisifice . Dna Udrea are in fata doi indivizi , adevarate inpedimente in planurile dansei : primarul capitalei Sorin Oprescu si primarul Constantei Radu Mazare . Cel putin asa se vede dela distanta . Problema acestora este insensibilitatea . Sorin Oprescu este medic , si este o regula ca orice medic insensibil , respectiv este insensibil si cu pacientii , si atunci nu are alta alternativa decat sa se transfere in politica . Si cu un astfel de om , Dna Udrea are sa aibe greutati , pentru ca astfel de oameni devin foarte parsivi si insensibil in negociere . Iar celalalt primar , R. Mazare , este inconstient ca este foarte obraznic si nu respecta nimic . Ca sa se acopere de aceste deffecte de caracter , face uz de niste artificii , face pe baiatul simpatic caruia i plac femeile dansatoare , chiar el danseaza cu ele . Prin asta el vrea sa spuna celor innocenti si creduli : ” vedeti , eu sunt simpatic si nu am nici-un defect ” Cu acesti doi oameni Dna Udrea o sa aibe ceva greutati , dar va trece peste ele , caci intuitia si spiritul femenin todeauna invinge astfel de categorii de primari .

 7. Hi hi hi 😆

  Little Ernie asks his dad, “Dad, is it true that God exists everywhere?” “That’s right, son,” replies his father, still reading his newspaper. “Is he in the garage?” asks Ernie. “Yes, son,” replies his father, “he is in the garage.” “Is he out in the g arden?” asks Ernie. “Yes, he is, son,” replies his father. “Is he under mummy’s dress?” asks Ernie. “Yes, he is everywhere,” snaps his father getting a little irritated. So little Ernie looks in the garage but he can’t find God. He looks out in the garden but he can’t find God there either. So he goes into the kitchen and crawls under his mother’s dress. “Ernie,” she cries, “what are you doing?” “Quiet, mum,” says Ernie triumphantly, “I have just caught God by his beard.”

  • anyway we are in the country ,,Land of Jokes..I am wrong…Choices”. 😉

  • Aloooooo, fiuuuuuuuuu, STOP JOC CĂ NU MAI JOC!
   Beiiiiii voi v-aţi “poliglotizat” toţi p-aci?
   Nu era destul franţuza!
   Acum ne spargem şi-n ingleză!
   🙂 🙂 🙂

 8. Asta cu cazinoul lui Mazare cred ca e cea mai mare umilinta pe care si-a luat-o realesul din Constanta, cat e el de macho man, de primar si secundar si de baiat destept care n-are nimic pe numele lui 😀 Degeaba o da la intors, ca si-a luat-o 😀 Si de la cine? De la o femeie. Eu le-am zis, Elena Udrea e o nuca tare de spart, nu incercati sa va masurati muschii daca n-aveti ce va trebuie. Toti se iau de ea ba cu posete, ba de rochite, ba de par ba de orice. Astia ne sunt machomenii cu maieuri mulate si de la tv si din primarii si de oriunde. Atat ii duce capu, cu ceva inteligent nu vin ca nu-i ajuta creieru de porumbel. Vai mama lor !

 9. Ma bucur sa va regasesc aici in aceasta comunitate de prieteni si sustinatori ai Doamnei Ministru ! Va felicit pentru noul spatiu virtual ( pentru mine este nou ,pt ca nu am mai intrat de mult aici ) si sper sa redevin activ .

  • Dada, chiar şi io îţi recomand să devii activ!
   …nu de alta dar este plină ţara de pasivi!
   Hihihi
   🙂

  • Nu-l bagati in seama (pe “diacon”), nu e copil rau, ba dimpotriva. Ce sa-i faci, In lipsa dumneavoastra, i-am “crescut” si noi cum am putut. Eeee, pe vremea noastra…..
   Oricum, acum ca tot v-ati intors, puneti mana si…scrieti. Si toate cele bune.
   Tuturor.

 10. Cea mai buna veste pentru constanteni: Cazinoul este salvat! … Ar fi excelent daca si Mozaicul roman din Piata Ovidiu (cel mai mare dintr-o singura bucata din Europa) s-ar putea bucura de asemenea soarta …

 11. …foarte frumos stradania dansei ,dar pana nu se starpeste vandalismul in toata tara,mancatul de seminte si aruncatul semintelor pe strada ,pe jos,stau tinerii si fac galagie in cartiere pana pe la orele 2 noaptea lasand in urma lor mormane de cutii de bere ,flacoane ,vorbesc porno,perturba linistea publica,batranii nu pot dormi,copii aud astfel de murdarii,Vandalizeaza masini ,terase …..pana cand,vom suferi asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *