Doi pasi inainte pentru Bucuresti: s-au adoptat bugetul si referendumul pentru Legea Capitalei

Şedinţa Consiliului General de ieri a arătat, dacă mai era nevoie, determinarea PDL în a oferi Bucureştiului un buget funcţional şi în a pune în practică planul privind referendumul legat de Legea Capitalei.

După o lună în care a refuzat să intre în legalitate şi a blocat astfel acceptarea bugetului la ministerul Finanţelor, după ce marţi PDL l-a somat să convoace ședința deîndată pentru aprobarea bugetului (altfel urma să o convocăm noi), Oprescu a fost forțat să îşi corecteze erorile făcute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) AŞA cum fusese aprobat în Consiliul General la ultima şedinţă.

PDL nu a renunţat la principiile după care a făcut iniţial amendamentele la buget. A asigurat întâi finanțarea subvenţiei pentru căldură, apă caldă şi transport pentru bucureşteni şi a direcţionat sume către investițiile începute deja, pentru a putea fi finalizate. Evident că atunci când ai proiecte începute şi un buget insuficient faţă de nevoi, faci o prioritizare a investiţiilor şi în niciun caz nu te apuci de lucrări noi, cât timp nu ai resurse nici pentru a le finaliza pe cele vechi. Asta a fost printre primele decizii pe care le-am luat la ministerul pe care îl conduc.

Oprescu venise cu nenumărate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investiții noi, chiar dacă nu asigura continuarea celor începute deja. Dorea să aibă măcar o investiție demarată de el, chiar dacă inutilă sau inoportună în prezent. Au fost prinşi în buget banii veniţi de la Guvern pentru plata subvenţiei RADET, iar primarul s-a plâns că nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce își risipeşte banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, raţe exotice, contracte de salubrizare încheiate cu încălcarea legii la prețuri fabuloase etc.

Cred că actualul Executiv a dat dovadă de foarte multă înţelegere faţă de primarul Bucureştiului, finanţându-i Pasajul Basarab, Stadionul Naţional sau Pasajul Băneasa, obiective majore în care Guvernul s-a implicat activ în favoare bucueştenilor. Nu cred că Sorin Oprescu a obţinut atât de multă susţinere din partea Executivului în perioada când Prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu şi bugetul era semnificativ mai mare.

Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraş sărac. Prima condiţie ca să se dezvolte ţine de ieşirea din logica asistatului social – „să ne dea Guvernul”. Executivul nu poate sacrifica interesele României doar pentru că Oprescu vrea să mărească lista electorală a obiectivelor de investiţii deschise.

 

*

 

În altă ordine de idei, Consiliul General a aprobat şi referendumul pentru Legea Capitalei. La propunerea PDL, s-a stabilit ca dată fixă a referendumului ziua de 19 iunie. Cred că este suficient timp ca, până atunci, bucureştenii să cunoască prevederile şi efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetăţenii vor putea merge astfel la urne să voteze în cunoştinţă de cauză.

Graba cu care opozanţii Legii Capitalei doreau referendum la începutul lui mai trădează disperarea acestora faţă de posibilitatea ca bucureştenii să cunoască adevăratele resorturi care guvernează actul normativ pe care PDL Bucureşti îl propune şi cele care îi motivează pe ei atât de mult în  atacurile mizerabile la adresa mea.

Atunci când se vor prezenta la urne, locuitorii Bucureştiului trebuie să se pronunţe asupra tuturor prevederilor importante din lege. Ei trebuie întrebaţi la urne asupra acestor probleme. E nevoie să li se redea puterea decizională în toate aspectele importante ale Legii Capitalei!

Iată de ce am preferat un referendum în care pe buletinul de vot să se afle mai multe întrebări. Legea nu se reduce doar la mutarea atribuţiilor administrative de la primăriile de sector la Primăria Generală. Am introdus şapte întrebări, pentru ca lucrurile să fie extrem de clare pentru toată lumea. Aceste întrebări sunt:

 • Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
 • Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o administraţie?
 • Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?
 • Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Capitală?
 • Vă doriţi o arhitectură unitară pentru Bucureşti?
 • Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
 • Sunteti de acord ca Bucureştiul să fie condus de Primarul General şi Consiliul General?

I se oferă bucureşteanului posibilitatea de a alege în mod real. Întrebările sunt clare şi simple. Acoperă în mare măsură tema principală a Legii Capitalei. Am fi făcut o mare greşeală dacă reduceam referendumul la o singură întrebare. Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Bucureştiul în 10-20 de ani, nu politicienii. Iar pentru asta, referendumul trebuie să cuprindă un set de întrebări legate de dezvoltarea oraşului.

Una peste alta, şedinţa CGMB de ieri reprezintă un moment important pentru Capitală – PDL Bucureşti a arătat încă o dată că prioritatea sa este modernizarea oraşului. Acest lucru nu se poate face decât împreună cu cetăţeanul. Pentru că el este principalul beneficiar al politicilor publice pe care aparatul administrativ trebuie să le pună în aplicare. Până la urmă, cetăţeanul face Legea Capitalei.

 

59 thoughts on “Doi pasi inainte pentru Bucuresti: s-au adoptat bugetul si referendumul pentru Legea Capitalei

 1. Daca traiti cu impresia ca bucurestenii sunt atat de ne-educati incat sa iasa la un “referendum” care ii intreaba despre curatenie si arhitectura inseamna ca traiti pe alta lume stimata doamna. Aruncati banii pe fereastra degeaba PD+PNG+PRM cei care au votat in consiliu asemenea bataie de joc de intrebari. Participarea nu numai ca nu va atinge 50% +1, ca sa fie valabil dar nu va atinge nici 25. Bucurestiul nu e Buzau … Ne vedem la anul la alegeri.

 2. Bună dimineata! Un zâmbet la cafea 😆

  Un recrut catre doctor.
  – Domn doctor eu nu pot sa fac armata deoarece am vederea foarte slaba.
  – Da ? Cum poti dovedi asata?
  …- Aaaa, vedeti musca aia pe perete?
  – Da, o vad.
  – No, ca eu n-o vad.

 3. Desi sunt sanse minime ca acest mesaj sa fie publicat, voi face un nou efort.
  Doamna Udrea, prin aceasta caricatura de referendum imi insultati inteligenta, atat mie cat si tuturor bucurestenilor. Prin sapte intrebari stupide care nu reflecta niciuna esenta legii capitalei pe care o promovati (modificarea atributiilor primariei generale in dauna primariilor de sector) ati dus in derizoriu ideea de referendum si consultare publica. Va bateti joc de ideea de consultare, acoperind-o in ridicol. Asa ca pasii Dvs. inainte sunt, de fapt, pasi inapoi. Pasii inainte sunt facuti de Dvs., catre scopul evident, desi nedeclarat, acela de a acapara tot Bucurestiul pentru Dvs. si PD. CGMB nu este la ora actuala decat o papusa manipulata de Dvs. si asta vreti sa ramana, dar cu puteri sporite. Sincer, desi sunt un sustinator al referendumului, in forma pe care ati impus-o sper ca tot bucuresteanul normal la cap sa va boicoteze, asa cum voi face si eu si multi oameni care nu cred in povestile frumoase pe care le tot aruncati.

  • După felul în care vă exprimați, adică obraznic, scriind PD, deși acest partid nu mai există dpdv juridic, rezultă că sunteți un debedeu pseudo [penelist], adică din partidul fără roata liberală (transferată la PD-L), care, pe două roți fiind , stă la remorca PSD, pentru ca lumea să nu vadă doar ,,roșu” în fața ochilor.
   V-am mai spus, dați-l afară pe maimuțoiul antenist, siamezul porumbac al lui Felix, că vă face naibii de rușine. Bleahh !
   PS
   Spuneți…,,acela de a acapara tot Bucurestiul pentru Dvs”. Să vă fie gura galben-aurită, stimate domn. 🙂

 4. @Domnilor jurnaliști ai plaiurilor mioritice și nu numai..
  Ieri am accesat un sondaj de opinie pe pagina 22.ro și am constatat ca 71% dintre cei care s-au exprimat, au raspuns DA. Inclusiv eu (evident). Unii dintre dvs mințiți, probabil din ignoranță și/sau lipsă de…informare, alții o faceți din rea intenție, că ministrul sanatatii nu a explicat, suficient de coerent și argumentat, despre ce este vorba (reforma spitalelor n.a.)
  Domnul ministru, reprezentant al unui partid (pe care îl voi vota, ca singură alternativă responsabilă, dacă PDL se va ,,dispa” în lupte intestine) a comunicat în mod profesionist despre ce este vorba, atat la televizunea natională, cat si pe posturile private, in masura in care a fost lasat sa se exprime până la capăt, fără a fi perturbat de moderatori. L-am ascultat eu insumi, vorbind articulat, limpede…în românește (mai inteligibil decât mulți conaționali de etnie română) , argumentat, subliniind ca masurile de reformă sunt elaborate, in principal, pe baza expertizei specialistilor din sistem, consultantilor internationali si a medicilor. Nu este o decizie pur birocratică si rezultantă simplistă doar a unor calcule aritmetice mercantile și simplificatoare. Timpul trece și nu se mai poate continua așa, lălăindu-ne în mediocritatea care agravează de fapt starea de sănătate a populației. Desigur că vor fi (poate) atât victime colaterale, pentru că mașinile salvării sunt conduse (și deservite) tot de …oameni, dar și…coincidențe, speculate abil de dvs, ziariștii.
  Avem nevoie de spitale adevarate, multidisciplinare, nu numai de cladiri cu inscriptia (aproape ștearsă de intemperii) ,,Spital”, avem nevoie de cabinete/puncte medicate de primă intervenție/consultație , eventual private, dotate corespunzător (în primul rând cu… personal competent) care să asigure, eventual ambulatoriu, interfața primară cu pacientul înaintea deplasării spre spitalul de destinație potrivit (dotat corespunzător) în timp util și capabil să-i rezolve/amelioreze problema de sănătate. La ce folosesc miile de medici de familie (medicina de familie fiind considerată o profesie ,,liberală”) ? Doar pentru a produce la scară industrială retete cu denumirile savante ale unor ,,frectii la picior de lemn” in avantajul monopolistilor comertului mondial cu medicamente ? Doar pentru a lua o banală tensiune, operatie accesibilă si unei asistente medicale sau infirmiere ?
  Eu va acord nota zero, domniilor voastre, ca jurnaliști. Aceeasi notă pe care a acord de altfel intregii medii televizate private romanesti, cu exceptia, poate, a B1TV și ProTv. Imi imaginez o țară lasată pe mana decizionala a jurnalistilor (de scandal), oriunde in lume. Praful si pulberea s-ar alege, presa tabloidă concentrând, la ora actuală, cea mai mare densitate de incompetență si , de multe ori, rea intentie, din sfera vietii sociale. De aceea există în mentalul colectiv fobie, lipsă de speranță, violență, educație precară, subcultură, sex la vedere, crime, demonstratii ,,pasnice” care distrug totul in cale, atacuri teroriste incurajate de publicitate, etc, in mare parte datorita unei prese, nesupuse controlului public prin intermediul legii si care mediatizează, amplificat, doar ceea ce pare unora ca fiind rau si deci vandabil. Dvs nu puteti fi niciodată o alternativa la state, nu ințeleg la ce va foloseste sa le decredibilizați si destabilizați. Faceti, in primul rand, un rau cetatenilor, in numele carora vă permiteti, fara a va alege cineva in vreo functie publică si fără a vă pricepe la ceva temeinic, să vorbiți. Despre orice, inclusiv comete, gauri negre, cutremure, pete solare, aliniere de planete, radioactivitate, 2012, etc, etc. Jalnic. Presa a ajuns, alaturi de sindicatele bugetare, cea mai mare frana in calea reformei si civilizatiei.
  Aștept, din partea dvs, cu mare interes (in avans) articole interesante referitoare la ,,teoria lesinului”, sau să ne explicați cum se manipulează un grup de manifestanți bine instruiți să se dea în stambă cât mai agresiv cu putință, de către reporteri, sau cum se filmează din unghiuri potrivite, pentru a sugera ,,imensitatea” fără număr comensurabil a participării la mitinguri ? La aceste ,,subiecte”, cu siguranță că dvs, ziariștii, vă pricepeți de minune. Unele dintre puținele la care excelați.
  Ați înțeles acum de ce sugerez că susțin (presupun că v-ați dat seama) că presa poate constitui o vulnerabilitate la adresa securității naționale ?
  Pe când o crimă premeditată, sau o participare la un jaf armat în direct, de dragul dumnezeului rating CU ORICE PREȚ ?
  Se pare că un caz similar, deja a avut loc în Brazilia, respectivul realizator TV fiind (evident) arestat.

  • Sunt de acord cu dvs ca o parte din presa noastra dar mai ales din televiziuni e departe de a infatisa in mod obiectiv realitatea.Acesti ziaristi par ca ca le stiu pe toate si chiar daca au invitati specialisti in domenil respectiv nu-i lasa sa vorbeasca intrerupandu-i cand acestea chiar explica cum stau lucrurile.Deasemenea unii au grija sa dea numai stri negative astfel incat daca ai ghinionul sa prinzi numai acele canale TV intri in mod sigur in depresie.As vrea sa vad la TV si stiri despre reusite pt ca nu pot sa cred ca nu se intampla si ceva bun in tara asta

 5. E bine ca s-a stabilit o data mai indepartata dar pana atunci PDL-ul ar trbui sa explice clar ce se va intampla pt ca niciunui bucurestean nu-i va conveni sa se duca dupa o amarata de hartie tocmai la Primaria capitalei.Oamenii trbuie lamuriti ca isi vor putea rezolva problemele tot la sectorul de care apartin ,altfel nu vor vota schimbarea.

 6. @Elena Udrea
  Adresez felicitări sincere partidului dvs pentru atitudinea responsabilă manifestată consevent în Consiliul General, reiterez admirația pe care o simt față de colegul dvs Mircea Raicu.
  Întrebarea mea, retorică, se referă la capabilitatea bucureșteanului de a discerne bobul de neghină, respectiv de a ,,vedea” că hainele primarului general actual NU EXISTĂ, având de-a face doar cu un circar penibil, puturos, superficial și șmecher, care încearcă să speculeze în mod abominabil proiectele și acțiunile competente (pentru bucureșteni) ale domnilor Băsescu și Videanu. Să fie acesta….tiparul bucureșteanului mileniului trei ? Ar fi tragic și comic totodată.

 7. DOAMNA MINISTRU ELENA UDREA-asadar dv si PD-L bucuresti,ati reusit sa va impuneti dorinta ,dealtfel legitima ,din partea unui partid ,de a afla care sunt aspiratiile locitorilor din cel mai mare oras al romaniei.
  Recunosc,acum dupa ce ati declarat ferm ca nu veti participa la alegerile pt primaria capitalei,ca mutarea dv si a partidului este cistigatoare,dovedind clar si fara dubiu ca nu sunteti un partid de FRIPTURISTI,care tin neaparat sa minuiasca banii capitalei si ca de fapt cei care se ,COMPORTA PRECUM CIINELE CARE NU SE DA SCOS DIN MACELARIE SUNT USELESTII CU VIRFUL DE LANCE CHILIMAN,UNA DIN PUSCULITELE BANAOASE ALE FRIPTURISTILOR DIN PNL,s-au care graviteaza pe linga PNL.
  Acum dupa ce ati facut primul pas,in opinia mea,urmeaza pasul doi,si cel mai important,EXPLICAREA SI ARGUMENTAREA OBIECTULUI REFERENDUMULUI,pe intelesul omului de rind,asa incit si cel mai putin instruit bucurestean sa inteleaga ca formula prganizatorica pe care o propuneti este benefica pt el,si ca transformarea bucuretiului intr-om zona metropolitana are beneficii economice majore.
  In plan politic,cred ca va fi ,O REPETITIE CU CUSTUME’a ceea ce va fi CAMPANIA PT RECUCERIREA BUCURESTIULUI’operatie foarte delicata si dificila,dar care trebuie pregatita cu inteligenta si abilitate,,DOVEDINDU-I DL. VASILE BLAGA’ce inseamna sa fii un politician,tinar,inteligent,cu simtul realitatii.
  Asa ca DOAMNA MINISTRU ELENA UDREA-BAFTA IN DEMERSUL DV SI AL ORGANIZATIEI DE BUCURESTI,si ochii in patru.pt ca de dusmani sunt sigur ca stiti sa va feriti,,CU PRETENII’e mai greu de luptat.

 8. -Agripina !
  -Oui,raspunde aceasta,lungind i-ul.
  -Ce ai ,domnule,ce ai?
  -Imediat,sef,am pus apa la fiert.Sa va aduc si o branzica topita,o bucatica de muschiulet?
  -Ma fato,te-am intrebat ce ai,nu am cerut ceai.
  -Scuze moa ,bos,vremea asta urata de afara imi da o senzatie asa de melancolie.Parca sunt cu capul in nori, ca si asa sunt ei jos.Spuneti ce doriti ?
  -Depinde de depanda, na ,m-am molipstit si eu. Vezi ai grija,mie ,vremea asta, imi da o altfel de senzatie,deandoaselea.Adu-mi revista presei,daca e gata.
  -E gata sefu . Cu ce vreti sa incep,cu alea de ras, sau cu alea de plans.
  -Ce stare am spus, ca am eu, Agripino ?
  -Pai sefu,de ras a fost ceva la Minimax,dar nu stie ce.
  -Dai drumul cu celelalte,dar vezi ai grija.
  -Da.La antene,nu am putut sa vad prea bine,multi pureci.La realitatea,au inceput din nou ,stiti chestia aia cu pixelul.Acum fac regii.La 10tv Monica Tatoiu.
  -Doamne ,Agripino si cat ne-a iubit pe noi fata asta.A dat divort ,nu ne mai intereseaza.Mai departe.
  -La b.1-Andreea Pora si Ion Cristoiu.Stiti d.l Cristoiu,cand era ..
  -Taci,ca ma ia cu lesin.Acum ce zice?
  -Intreba, ca de ce nu mai apareti si tare mie teama ca o sa-l vedem iar la antena.
  D.na Pora spune ca sunteti de vina ca nu ar trebui sa va amestecati in problemele lui Fane 2. In ziare cam la fel.
  -Agripino,nu inteleg sa ma tai.Acum cand treaba in tara, merge spre bine,asa spune Fane 2 ,mogulizarea,spre excellent. Tu vezi ? Se moare oficial si se lesina in direct.Ramanem tot mai putini,spre deloc.Daca eram si noi cotropiti de altii, nu mai erau romanii asa de turci.La tvr?
  -Filme sefu filme , doamna e in concediu.
  -Bine ,zi de Minimax.

  Adaptare dupa Vlad Musetescu.
  Intamplari si cateva din personaje imaginare.

  • Mai bine puneți mâna pe o copertă de carte, eventual pe Emil Cioran, că tot e un subiect de can can. Poate , amânați plata întreținerii și înhățați niște manuscrise pe care să le dosiți prin lada de zestre….că doar n-o să le citiți, ferească Dumnezeu. Vă stricați dioptriile 🙂

 9. Tot respectul pentru dumneavoastra si ce ati scris este foarte frumos,dar am constatat ca numai pe hirtie.In fapt faceti exact pe dos. Am mai spus-o,lasati pe altii sa-l critice pe Oprescu,stati la scut pina la momentul oportun fiindca altfel pierdeti si inca rau de tot.Ce naiba nu aveti consilieri sociologi? Nu vedeti sondajele de opinie? Sau mai este o varianta.Sinteti impinsa in fata pentru a va rupe gitul.Ar fi pacat sa va lasati pacalita.

  • Ce se mai poate ,,rupe” la doamna Udrea , stimate coleg ? Doar cu tancul nu au călcat-o….încă 🙂
   ..Iar dacă sunteți cumva bucureștean, dintre cei instruiți, bineînțeles, ar trebui să-l criticați singur pe domnul Oprescu. Nu aveți nevoie de ajutorul nimănui.
   ..Iar dacă ați fi dintre cei informați, ar fi trebuie să vă rămână în memorie faptul că doamna Udrea a anunțat că nu candidează.
   –Iar pentru a merge la mănăstire, acolo unde și-o dorește opoziția (la normalitate) , este deja prea târziu . 🙂

 10. , PATRULATERUL ROSU -ION ILIESCU TATUCUL U.S.L-SUNT UCIGASII ROMANIEI’

  Incercind sa ma documentez intr-o problema de natura economica,am fost nevoit sa apelez la planul economic,care a facut din POLONIA,anilor 90,cel mai reformist stat.Si nu mica mi-a fost mirarea,cind din nou am dat peste PATRULATERUL ROSU,ION ILIESCU SI TOATE OTRPELE PE CARE LE REGASIM ASTAZI IN U.S.L.care tradus ar suna cam asa:
  ,UNIUNEA SUFLATORILOR[LA SECURITATEA] LIBIDINOSI’
  Dar sa revin la subiect,care are darul de a explica de ce ION ILIESCU ADRIAN NASTASE SI TOATA LIOTA DE PESEDEI SI PENELISTI DE ASTAZI,SUNT CEI CARE AU UCIS VIITORUL ROMANILOR SI AL ROMANIEI.
  In timp ce POLONIEI,I SE STERGEA O DATORIE DE PESTE 50 DE MILIARDE DE DOLARI-REPET PT TURNUL DE CONTROL,PT GOGUTZA,PT PUIU,DAR SI PT TOTI CEI CARE INTRATI PE ACEST BLOG,50 DE MILIARDE DE DOLARI-ACTUALUL PSD SI PNL,DIRAJAU HOARDELE SALBATICE DE MINERI ,DIN VALEA JIULUI,DE IMEGHEBISTI,,ADICA CLASA MUNCITOARE,PE BULEVARDELE BUCURESTIULUI,AGRESIND OAMENI NEVIONOVATI,FEMEI,COPII,TINERI STUDENTI,STRIGIND CIT II TINEAU GURA CA:
  ,NU NE VINDEM TARA’
  NOI MUNCIM SI NU GINDIM
  INDEPARTIND ASTFEL,SI CU ASEMENEA APUCATURI BARBARE SI PRIMITIVE ROMANIA ,DE CIVILIZATIE,DEZVOLTARE ,BUNASTARE SI OCCIDENTALIZARE.
  Dar, astazi ii intilnim pe ACEIASI CRIMINALI AI ROMANIEI,DEMOCRATIEI SI BUNASTARII,INCERCIND SA ARUNCE PE SPATELE ALTORA SITUATIA DEZASTRUASA A ROMANIEI.
  MERGIND CHIAR MULT MAI DEPARTE-GREVELE BUGETARILOR,ATITATI DE LIDERII PESEDISTO- SINDICALISTI,REFUZUL DE A PUNE IN PRACTICA LEGI SI HOTARIRI ALE GUVERNULUI,CREIND HAOS SI DESTABILIZIND SITUATIA SOCIALA DIN ROMANIA.
  Ce vreau eu de fapt sa spun?Vreau sa spun ca ACESTI INDIVIZI CARE CONDUC ASTAZI U.S.L.,aceiasi care OPERAU SI IN ANII 90,SUNT CEI CARE AU TRADAT INTERESELE ROMANILOR,SI I-=AU TRANSFORMAT INTR-O TURMA paupera.
  Va invit sa va puneti imaginatia la lucru si pt o secunda sa va intoarceti in timp,incercind sa vi-i imaginati pe acesti jalnici propagandisti,PUIU,GOGUTZA SI TURNUL DE CONTROL,si pe toti cei ca ei,cum ACTIONAU IN MIJLOCUL HOARDELOR BARBARE SI PRIMITIVE,CARE AU UCIS SPERANTELE ROMANIEI,PASTRIND-O PINA IN 2004 IN GHEARELE ESALONULUI DOI AL PCR.
  Si chiar pina in 2009,pt ca TRADATORUL DE SERVICIU PNL,A TRADAT DIN NOU,SI A SERVIT ROMANIA PE TAVA COMUNISTILOR SI SECURISTILOR.
  Acum aveti in fata o parte din rasapuns-DE ACEEA SUNTEM SI ASTAZI CODASII EUROPEI,PT CA E GREU SA RECUPEREZI 18 ANI DE TEMBELISM,BOLSEVISM FAERDAT,SI PRADUIELII .

  • Bravo Frank,asa te vrem.Elibereazate de angoasa,Frank.
   Si ce daca faci asta in fiecare zi.Nu tine in tine Frank,spune tot.
   Si totusi ai doua alternative, Frank:
   1.Inscrie-te in pdl.
   2.Da-ti demisia din pdl.

 11. Pt ca e de bon ton sa faci studii de ,CAZ’mi-am pierdut ceva timp pt a extrage cite-va ,TAGURI’chie,care se regasesc in textele scrise de GOGUTZA SI TURNUL DE CONTROL,pt ca puiu,este imposibil de studiat,n-ai cum sa studiezi un paduche,surdo-mut,cu creierul cit un fir de praf.
  Si ce sa vezi comedie,din tot ce scrie dl GOGUTZA,iti dai seama care este universul sau spiritual,dar si cel fizic,in care se produce.
  In universul spiritual al dl. gogutza iti dai cu usurinta seama ca nu incap decit ,POMANAGII’consacrati,cei care au exercitiul ,PLINGERII’PERMANENTE,cei care intotdeauna au stat cu mina intinsa si cu ochii atintiti spre stat-ASDICA CEI CARE AU REFRENUL URMATOR PE BUZE,PE CARE IL REPETA PINA LA LESIN IN FIECARE ZI DE MULTE SUTE DE ORI:
  ,SA NE DEA,DA,SA NE DEA,CA DE AIA E STAT SA DEA INTR-UNA.
  Este imposibil sa gasesti in scrierile lui GOGUTZA,vre-un mugure,de initiativa,naaaaaaaaa,nici vorba de asa ceva,ci doar REVENDICARI,REVEDINCARI,PESTE REVENDICARI.Despre PROPIA RESPONSABILITATE??????????????
  Intrebari de genul:CE ATI FACUT TOATA VIATA???????????DE ATI AJUNS ASA CUM SUNTETI?DE CE NU INCERCATI SA VA SCHIMBATI,SA VA LUATI VIATA IN PROPIILE MIINI SI SA NU MAI URLATI DUPA POMENI?le creaza un mare disconfort aducindu-i in PRAGUL[REALITATII]LESINULUI,CIND IN MOD ORGANIZAT MAI APERE CITE O CAMERA DE LUAT VEDERI.
  Si daca mergi mai departe,si-i faci vinovati si raspunzatori pt saracia lucie in care traiesc,devin violenti si te ameninta ca te dau pe mina…………..MINERILOR,A LUI VOICULESCU,VINTU,ILIESCU……………….

 12. Nu este corect ce ati facut cu referendumul. Sunt votanta dumneavoastra ,si a PDL-ului in general, din 2004, dar aici sunt total decord cu Oprescu. Intrebarile sunt idioate, nu au nici un rost, nici noima, sunt multe si incurcate. Una era de ajuns: Vreti o singura primarie la capitala? Ca raman si primari de sector subordonati primarului general, ca le desfiintati de tot, ca le reorganizati sau unificati cateva si faceti mai putine secotare, asta este de negociat intre partidele din consiliu. Important era ca lumea sa inteleaga daca vor un singur sef sau 6 sefi mici si unul mare si lipsit de orice putere.
  “Vreti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?” asta este in topul celor mai idioate, inutile si redundante intrebari. Cine credeti ca va raspunde “NU”?

 13. @ZeV
  O sa pun mana ,pe o carte scrisa de Emil Cioran,cand o sa gasesc ceva in traducerea
  d.lui Stefan Radoveanu,cu un cuvant inainte ( mai lung decat volumul propriuzis)scris de d.l ZeV si cu adnotarile d.lui Frank.( zambesc prieteneste)

 14. Un zâmbet 😆

  O calugarita se duce la maica stareta:
  – Maica stareta, am fost violata, ce sa fac?
  – Bea un ceai de pelin fara zahar, ii raspunde aceasta.
  – Si-mi voi recapata cinstea si puritatea?
  – Nu, dar iti va disparea satisfactia de pe chip.

 15. De mai bine de 3 zile,CELE DOUA MACIUCI,bolsevice,acompaniate de tot felul de zapaciti pe bloguri,s-au transformat in adevarate TRIBUNALE BOLSEVICE,care imi amintesc de adolescenta,de vremurile cind tinar licean fiind,razvratit si rebel,mi-am permis sa-mi las parul mai lung cu citi-va centimentri,decit PERMITEA IDEOLOGIA COMUNISTA,LA INDICATIILE TOVARASEI SI A TOVARUSULUI,CARE DUPA VIZITA DIN 1971 DIN COREEA DE NORD AU REVENIT IN TARA SI AU IMPUS LA O PLENARA ,NOUA REVOLUTIE CULTURALA.
  Mi-aduc aminte cu emotie,cum AM FOST LINSAT IN FATA CAREULUI DE SECRETARUL PE LICEU U.T.C.-ASTAZI MARE SCULA IN BASCULA IN PNL,care cu MINIE PROLETARA M-A INFIERAT PT CA PARUL MEU AJUNSESE LA DIMENSIUNI CARE ORIPILAU TINERETUL STUDIOS,VIITORII COMUNISTI,DE ASTAZI,si care se simteau agresati de tinuta mea[blugi in loc de pantaloni de uniforma si adidasi] si de parul meu.
  Astfel EDOMND TALMACEANU,A DEVENIT VICTIMA PERFECTA,JUDECAT SI LINSAT DE PLATFORMELE MEDIA BOLSEVICE,de aceiasi indivizi mizerabili ,care la sfirsitul anilor 80 te turnau la militie,ca ai parul lung,ca umblii cu fete care poarta fuste scurte si ca asculti muzica rock.
  La corul de cretini care s-au dat in stamba,s-a grabit sa de-a o mina de ajutor si ,MILITIANUL VASILE BLAGA,care in loc sa dea dovada de inteligenta,intelepciune,s-a comportat precum un COMISAR COMUNIST SI BOLSEVIC,CARE AMENITA CA EPUREAZA PARTIDUL.
  Pe pesedisti,pe lacheii,sclavii si servitorii lui vintu si voiculescu ii inteleg-BAGA IN EI SI IN FAMILIILE LOR O PIINE CEVA MAI ALBA SI MAI MARE,cum tot asa ii inteleg pe ,BOLSEVICII CARE EVOLUEAZA PE ACEST BLOG,dindu-se de ceasul mortii,ca vezi doamne EDOMND TALMACEANU ,SI-A PERMIS LUXUL CA LA O EMISIUNE DE DIVERTISMENT SA SE DEZLANTUIASCA,DE PARCA AR FI COMIS UN VIOL IN DIRECT,ORI MAI RAU,DE PARCA L-AR FI IMITAT PE ADRIAN SEVERIN,MARIUS PETCU,ORI CHIAR PE ADRIAN NASTASE CIND PRADUIAU ROMANIA.
  Dar pe pe CANDIDATUL LA PRESIDENTIA PD-L,VASILE BLAGA,N-AM CUM SA-L INTELEG SI NICI SA-L GIREZ.
  Este din acelasi material gaunos,de cea mai proasta calitate ca TOTI ACESTI ZAPACITI BOLSEVICI,COMUNISTI,OSIFICATI IN MENTALITATILE REGIMULUI COMUNIST,UNDE EL SEFUL PARTIDULUI,ITI DA DISPENSA PT A PUTEA IUBI,A FACE SEX SI A TE DISTRA.
  BRAVOS DLE. VASILE BLAGA,E CLAR E NEVOIE DE DV. E NEVOIE CA DISCIPLINA DE FIER COMUNIST-BOLSEVICA SA FIE ISTAURATA IN PARTID.
  Ma intreb daca o sa porniti vre-o lucrare pt ,DEVIATIONISTI’GEN :
  SALVA-VISEU,BUMBESTI LIVEZENI,CANAL DUNARE MAREA NEAGRA.
  Ei mamaliga ei de ipocrizie,ordinara,adica in PARTICULAR,INTRE PATRU PERETI POTI SA TE IMBETI CA PORCUL,DAR IN PUBLIC SA TE COMPORTI CA IN INGERAS IN UNIFORMA DE MILITIAN.

  • Ce am inteles eu? Pai:
   Cele doua maciuci, sunt trei.Pe primele doua le-am dedus, a fi Voiculescu si Vantu.
   A treia maciuca,clar e Vasile Blaga.Pai daca a treia maciuca,pleaca cu maciuca sa maciuceasca ,la alegeri ,ce se alege din alegeri, Frank ? Ca unul din zapacitii de pe blog,sunt eu ,asta am inteles si din cauza asta nu prea am inteles.

 16. Voi vota negresit pentru Legea Capitalei. Este o initiativa buna si necesara. Evident, unificarea deciziei si a bugetului la nivelul capitalei era si este o prioritate de foarte multa vreme… De ce sa voteze bucurestenii 7 primari care sa isi dea apoi, sistematic, la geoale, in loc sa aleaga unul singur?

 17. Doamna ministru, intrebarile sunt ridicole, fiind de fapt intrebari retorice si compromiteti in felul asta ideea de referendum. Cum mai zicea cineva pe alt forum – “vreti sa fiti fericit sau trist? sarac sau bogat?”… Va bateti joc de noi?
  Unele intrebari nici nu sunt la indemana tuturor – “arhitectura unitara”… Ce-nseamna asta?
  De ce problema cainilor vagabonzi, de exemplu nu apare cu optiunea – eutanasiere/sterilizare?

 18. Sarut mana, doamna Ministru!
  Sunt unul dintre beneficiarii din Henri Coanda(contract preluat de cateva luni).Exista vreo sansa, dupa aprobarea bugetului, sa demareze lucrarile la utilitati, asa dupa cum spuneati? Va multumesc, as aprecia mult un raspuns.

 19. Sincer, nu prea văd cum răspunsurile la întrebările puse vor ajuta la ieșirea din “asistanat”… Dar poate îmi scapă mie…
  Mai degrabă ameliorarea serviciilor Primăriilor și ieșirea din logica de bacșiș ar fi mai lucrative!

 20. permiteti-mi sa va perturb din imaculatele activitati a doua oara.se aud niste zvonuri(dupa parerea mea nefondate) ca cica “UE ne trimite ajutoare ca să le cheltuim banii pe care tot ei ni-i dau”.eu asa ceva nici nu cred.aratati-le ce planuri avem ca aia nu ne inteleg strategia.

 21. Din pacate, desi sunt un sustinator al elimnarii sectoarelor, pentru o mai buna si mai coerenta administrare a Bucurestiului, acest referendum – sondaj de opinie este o insulta la adresa inteligentei bucuresteanului.
  Va rog sa ne ziceti doamna Udrea cum se interpreteaza rezultatele referendumului la intrebarea 1, 4 si 5? Sau ce faceti daca la intrebarile 2 si 3 procentul de DA este 60%, la ambele? Sau ce faceti daca la 2 se raspunde DA si la 7 se raspunde NU? Este o bataie de joc.
  Ce inseamna arhitectura unitara? Toate fatadele portocalii? Sau galbene sau rosii? Sau toate cladirile facute dupa un proiect tip? Sunt intrebari absolut cretine, va rog sa ma scuzati de expresie, si daca veti continua sa le sustineti veti pierde si ultimii simpatizanti. Pentru ca nu uitati, simpatiantii nostri sunt mai destepti decat ai lor, iar dumneavoastra practic ii insultati.

 22. @Frank
  Oprește-te preț de câteva minute și inspiră profund puținul aer amestecat cu gaze de eșapament, dar mai rece decât normalul perioadei 🙂
  Tălmăcean era un ilustru necunoscut, pare-se consilier PDL nu știu unde, pe care l-am văzut și eu, din întâmplare, pe remake-urile altor televizuni. Nu știu în ce context a dansat inițial și nici nu mă interesează.
  Dar l-am revăzut, live, invitat fiind pe B1TV de Robert Turcescu, în prezența maestrului Cristoiu. L-am privit și ascultat cu atenție, vrând să înțeleg ce are acest individ în cap, ce idei produce, ce argumente propagă în sprijinul vreunui proiect guvernamental, local, sau al partidului.
  Ce am remarcat ? Un ins excitat de supermediatizarea de esență tabloidă a presei de scandal, cu fața obturată de o grimasă de satisfacție până la urechi, care a continuat să se dea în stambă de parcă ar fi făcut rahatul praf. A dat cu pumnul/palma peste masă, l-a imitat pe….Tony Tecuceanu sau Dragoș Stoica, într-un cuvând, s-a dat mare artist la un talk-show politic. Cred că-i lipsește o doagă, sau a avut o copilărie însingurată cu multe frustrări, având cele două mâini, cele mai bune prietene. 🙂
  În atare specifice condiții, spusele domnului Vasile Blaga, sunt absolut și perfect justificate.
  Apropo, l-ai văzut pe domnul Traian Băsescu dansând (singur sau cu consoarta) prin studiourile televiziunilor sau la Cotroceni ?
  Desigur că a fost filmat în astfel de posturi, dar asta pentru că presa umblă în haită după el, non stop, chiar și în timpul liber al prezidentului, parazitând personalitatea prezidențială, pentru a câștiga, bieții de ei (jurnaliștii n.a.) , un pumn de arginți ciuruiți de Paște sau de Crăciun. Că eu le-aș trage un pumn adevărat în plină figură, asta e altă poveste. 🙂
  Notă: Dacă ar putea , ar amplasa o cameră ascunsă și în vasul WC din baia prezidențială 🙂

 23. @elena udrea și (spre știință) bucureștenilor …care citesc blogul.
  Stimată doamnă ministru știți ce mi se pare interesant de remarcat și/sau de subliniat ?
  Doctorul Mengele care face experimente cu conștiințele bucureștenilor, adică acel domn care ,,conduce” primăria capitalei prin telefon (de acasă), a încercat să scoată cumva castanele cu mâna guvernului. Adică, a dorit o mare subvenție pentru RADET și RATB de la bugetului statului, adică din BANII FRAIERILOR DIN CAPITALĂ ȘI A PROSTIMII DIN PROVINCIE, pentru a rămâne loc de noi proiecte de investiții (utile sau nu) care să poarte amprenta exclusivă ,,Sorin Oprescu made” pe care să o fluture alegătorilor în 2012.
  Celor care locuiesc în ,,tortul tăiat în felii” ce poartă numele de București, prea ocupați cu treburile curente, recte, pregătirea în Maximia pentru Marea Ieșeală săptămânală pe DN1, le reamintesc un fapt esențial:
  Primarele endependent s-a angajat în scris, la ultima confruntare televizată din 2008, că proiectul de căpătâi al domniei sale este CENTRUL ISTORIC al capitalei, pe care ar fi urmat să-l finalizeze anul trecut.
  Poate că , unii dintre dvs, știați ? Mă rog, dar ce spuneți atunci de recentul buget propus inițial de Oprescu, pe care, PDL a trebuit să-l amendeze, ADĂUGÂND sume consistente pentreu terminarea centrului istoric, care, deși OBIECTIV STRATEGIC în campanie, pare-se că pe domnul primar nu-l mai interesează? Nu-i așa că, această creatură machiavelică contrafăcută vă ,,respectă” inteligența și buna credință, stimați bucureșteni ? Sper că nu-l veți crede că el a făcut…..(și) pasajul Basarab sau stadionul Lia Manoliu…..Noroc de Consiliul General al Capitalei, fără de care, rămânea doar praful în ochi și la propriu și la figurat. 🙂
  E timpul, locuitori ai capitalei, să demonstrați , precum în anii 90, că aveți un plus de informație și de ….viziune, în raport cu noi, bieții provinciali.

 24. 1) Nu pot sa nu observ ca aceia care critica intrebarile referendumului nu o fac punctual si argumentat, si nu propun intrebari alternative. Inscriindu-se astfel evident in logica politica a lui “NU” deja emblematica pentru US Lasi, acestia dovedesc ca nu administrarea orasului ii intereseaza cu adevarat, ci atacul la politicianul Udrea (sunt, deci, postaci).

  2) Eu cred ca ultima cursa pentru primaria Bucurestilor a fost si un fel de test de masurare a nivelului de prostie din oras. Rezultatul ne-a aratat ca exista in oras o masa critica de creduli, votanti debusolati si fara discernamant, suficienta pentru impunerea ca administrator al orasului a unui un vanzator de proiecte fanteziste, vopsit strident in independent doar ca sa mascheze tatuajul cu patrilicianist de pe bicepsi (N.B.: sa remarcam ca in orase ca Timisoara sau Cluj, cetatenii nu au cazut in curse asemanatoare). Totusi, cred ca victoria repurtata de prostie in Bucuresti se datoreaza mai ales prestatiei la limita penibilului a contraconcurentului din partea PDL, lipsit atunci de aplombul si dorinta de afirmare pe care le manifesta acum in batalia interna in PDL.

  3) Luarea in considerare a nivelului mediu al votantului din Bucuresti dovedita la ultimele alegeri locale pare a fi stat la baza formularii intrebarilor de la acest referendum (Apropo, parca PDL mai trebuia sa asigure indeplinirea rezultatelor celuilalt referendum, la nivel national. Asta ar fi un motiv real de criticat politicianul Elena Udrea si PDL si Boc, ba chiar si Basescu, mai postacilor si politicienilor de duzina !!!) . Ponderea mare a prostiei in oras ar putea fi explicatia unor intrebari cu raspunsul cunoscut dinainte in referendumul din Bucuresti, cu tenta de “mura-n-gura”. De exemplu, la intrebarile nr. 1 si 4 se va vota covarsitor “NU”, poate cu ocazia asta isi vor da seama si bucurestenii de gafa comisa la alegerile trecute. Iar intrebarile cu curatenia si cu arhitectura unitara vor sa scoata in evidenta ghetoizarea Bucurestilor, proces incare Vanghelie si PSD au jucat un rol major.

  4) Restul intrebarilor mi se par corecte, lamuritoare si pertinente pentru exprimarea vointei majoritare in viitoarea administrare a orasului, ca si in pregatirea terenului pentru viitoarele confruntari politice.

 25. Buna ziua! Va respect initiativa si sunt convins ca trebuie un buget consolidat pentru investitii majore in capitala. Cu toate acestea cred ca intrebarile sunt stupide si nu fac decat sa dea apa la moara adversarilor politici, denaturand scopul acestui referendum. Cu toate ca alternativa politica pentru mine nu exista sa stiti ca am pretentii mult mai mari de la voi (PD-L).

 26. @judex a scris pe 14 Aprilie 2011, 04:27 pm
  “Apropo, parca PDL mai trebuia sa asigure indeplinirea rezultatelor celuilalt referendum, la nivel national. Asta ar fi un motiv real de criticat politicianul Elena Udrea si PDL si Boc, ba chiar si Basescu, mai postacilor si politicienilor de duzina !!!) .”

  Goguta a scris pe 19 Februarie 2011, 11:35 am
  Buna ziua tuturor.
  Odata cu alegerile din decembrie 2009,a avut loc si un referendum in care noi,alegatorii,eram intrebati daca suntem sau nu suntem de acord ,ca Parlamentul, sa fie unicameral si sa aiba “maximul”300 de alesi.Acu eu stiu ca lucru bun e la 9 luni.Pai daca e asa, nu trebuie ,sa incepem “conceptia”,adicatelea sa se schimbe ,ce trebuie schimbat ,ca sa se dea satisfactie celor 75% ,care au votat cu DA.Am intrat in perioada de gestatie la elefanti? Sau referendumul a fost asa de florile marului. Intreb si eu.

  Ce se intampla de regula:De cine e scris romanul acesta? A,de…Nu e de…?
  Alt stand.A ,romanul acesta,clar,o sa-mi strice sarbatorile.Asta e poezie? Unde e rima aceia frumoasa.1,2,3,4,si….Piesa asta e a lui…..? Da.Hai la….Parerea asta e a lui….?…ha,ha,ha,de trei ori ha-asta rima.
  O fi bine,o fi rau,nu stiu,intreb si eu asa ,poate gasesc un raspuns.

  • @goguta. Subscriu cuvintelor tale si eu astept acea celebra reformare a Parlamentului stiind ca rezultatul referendumului a fost favorabil. De asemenea s-aupromis reformarile Institutiilor Statului,din pacate ele au ramas conduse in majoritate de catre comunisto-securisti. Eu sunt din provincie dar consider util acest referendum pentru bucuresteni, au prea multi care fura si multe alte nemultumiri.

  • @gogutza
   Faceți o ședință de bloc și luați o decizie, de comun acord : adică ori laie , ori bălaie…dacă unii votează cu capul, alții cu organul , iar majoritatea freacă menta pe la casele/apartamentele/garsonierele/corturile/canalele lor, iese un parlament de tip struțocămilă. Și ai văzut tu vreun animal (în afară de om) care să se sinucidă , mai exact, să-și tragă singur cu tesla-n c….. ?

  • @ZeV:
   Ni fii suparat pe Goguta ! El nu face decat sa dovedeasca cu probe indubitabile, ca, contrar celor afirmate de mine, postacii de duzina s-au exprimat deja in favoarea aplicarii referendumului trecut. Eu accept dovada lui ca fiind valida.

   @Goguta:
   Asa da, Goguta ! Fii sigur ca te voi sustine ori de cate ori vei readuce tema asta in discutie (un bemol vosganianian, totudi: desi nu cred in prioritatea din 19 februarie, da’ asta este un detaliu complet lipsit de importanta in raport cu generozitatea temei).

 27. Au cam dat-o in bara domnii consilier. Ma dezamagiti cand sustineti aberatiile alea de intrebari. Nu era mai simplu o intrebare clara si la obiect? Nu v-au invatat la scoala de marketing ca daca publicum simte o incercare de manipulare reactioneaza foarte negativ? Ce a fost in capul domnilor consilieri cand au venit cu aberatiile alea de intrebari? Incearca sa submineze PDL-ul? Incearca sa va submineze pe dumneavoastra?

 28. bine ca sa-a terminat mascarada asta cu bugetul pe care o pornise oprescu…mai avea un pic si devenea ridicola, pe bune daca nu! si intrebarile mi se par foarte decente si e limpede ca-s formulate astfel incat sa inteleaga tot romanu care-i treaba! bravo udrea!hai legea capitalei!

 29. Stimata Doamna, consider aceste 7 intrebari o bataie de joc crunta fata de bucuresteni. Ce treaba are arhitectura si curatenia cu atributiile Primariei generale si ale CGMB? Doamna, pe starda mea nu ajung sa faca curatenie amenii lui Ontanu care-si are primaria la 5 blocuri mai incolo; credeti ca voi spera ca PG sa fie mai activa? Cred ca glumiti!
  Vreau o arhitectura unitara pentru Bucuresti . Va rog sa-mi trimiteti pasajul sau anexa din proiectul dvs in care sunt prevazute cele 3 modele de blocuri si cele 5 modele de casa (nr sunt exemplificative) care vor avea voie sa fie construite in Bucuresti de acum inainte. Si astfel va fi o arhitectura unitara. Va vedeti pe dvs si pe toti cei bine situati financiar locuind in case identice? In olanda exista orase in care daca vrei sa construiesti o casa , de la primarie ti se dau sa alegi din 3 modele si 7-8 culori – astfel pastrandu-se unitatea arhitecturala. In momentul cand se va propune exact acest model olandez am sa va sustin.
  Vreau ca Bucurestiul sa fie condus de Primarul General dar IN ANUMITE PROBLEME. NU VREAU SA SE DESFIINTEZE SECTORELE SI NICI MODUL DE ALEGERE AL PRIMARILOR DE SECTOR. NU sunt de acord ca fondurile din impozitele platite de cetatenii unui sector sa fie redistribuite altui sector(redistribuirea este o masura de stanga si nu de dreapta asa cum va laudati ca sunteti) – Primarii de sector ar trebuii sa se lupte pentru a atrage mai multe fonduri pentru sectoarele lor pt cetatenii lor si nu de exemplu cei din sectorul 3 sa renunte la 3 parcari in sectorul lor pt ca banii sa se duca la cei din sect 5 ca sunt saraci si n-au. Nu e corect . NU E DE DREAPTA.
  Deci NU voi vota sperand la invalidare.

 30. @ZeV
  Pai referendumul ,nu este o tot o sedinta ,la care vii cu raspunsuri ,dupa o alta sedinta ? Si zau,tocmai d.vs sa raspundeti la o intrebare, printr-o alta intrebare?.Scuzati-ma ,dar aveam pretentii.
  Intrebarea ,din 2009,nu am pus-o eu d.l ZeV.Nu cred ,ca, trebuie ,sa va aduc aminte, dv.s,de Caragiale:” O manevra….”.Am repetat “intrebarea” de trei ori.
  Mai am o data, ca sa iasa o rima placuta ,lui judex.
  Nu ,mai am doua, ca “intrebarea “nu se pune, nu iese rima.
  A,da,intrebare:”……..garsonierele/corturile/canalele lor” nu sunt tot oameni?
  A.da,intrebare:daca sunt oameni ,nu trebuie tratati ca atare,sau mai trebuie un referendum ,national ,ca cel din 2009,cu intrebarea : Sunteti de acord ca bucurestenii sa fie eutanasiati?
  Intrebare:In Moldova,zona cea mai defavorizata a tarii(economic vorbind,daca, e sa ne gandim ,ce oameni ,a dat zona asta.ma apuca rusinea ca nu sunt de acolo) nu sunt “canalisti”?
  Gata,se cunoaste ca am fost la tanti Mariana,am scris “intrebare” de 5 ori,nu mai iese “catelus cu parul cret”.

  • Judex,acum am citit ce ai scris.
   Intreaba administratoru blogului.Trebuie sa aiba in arhiva,iar daca ai rabdare cauta tu.

  • @gogutza
   Înțeleg că mintea îți este aidoma unui mozaic de fragmente multicolore contradictorii care nu interacționează perfect între ele (cam în genul feliilor politice din USL) ba chiar , uneori, se ignoră unele pe altele….. dar, am sperat că măcar unul dintre ele este dominant și lui m-am adresat, în speranța că , totuși, vei înțelege. 🙂
   Eu nu am pus nici o întrebare, eu doar am constatat că ați votat cu capul (?), la referendumul din 2009, după ce , în prealabil, ați făcut același lucru, cu …posteriorul, la parlamentarele din 2008, sau mai rău, ați frecat cariciul acasă.
   Ceea ce eu îți spun este că nu se poate și călare și pe jos. Dacă vreți o reformă constituțională autentică și benefică nației, dusă până la capăt (și nu în genul..,,Sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic! “) , atunci votați în 2012, în proporție de cel puțin 50%, cu PDL. Referendumul prezidențial a fost unul consultativ pentru parlament, singura instituție care poate revizui de facto Constituția României. Înainte de ai chestiona pe Boc și Băsescu, întrebați-vă pe voi înșivă, dacă totul este în regulă în ceea ce vă privește lăuntric și analizați, de asemeni, gradul de respect pe care îl manifestă partidele de opoziție față de cetățeni. 🙂

 31. NY are un primar!!!!!!!!!
  Bucurestiul trebuie sa aiba 1 primar..nu 7…. s-asa sunt conflicte politice de la unul la altul..
  asa 1 e bun si PUNCT!
  votez o capitala curata (nu murdara de PSD cu tiganii lor)

 32. Stimata doamna Udrea, titlul Dvs. este cel putin prost inspirat – poate un pas inainte (bugetul) si un pas (mare) inapoi -referendumul. In opinia mea, cele 7 intrebari sint o insulta la adresa bucurestinilor, nu sint clare si au o topica a frazei precum si unele alaturari de cuvinte si idei cel putin uluitoare, rezultatul acestui demers fiind neprezentarea la vot si implicit invalidarea referendumului. De ce trebuie chemat bucuresteanul sa spuna prin referendum daca este multumit de curatenia din oras? Daca nu este multumit de arhitectura orasului ce se intampla? Darimam toate cladirile hidoase crescute in toti acesti ani? Exista vreun roman care nu vrea cheltuieli reduse cu aparatul administrativ? Nu cred. Dar nu-i asa ca Pamintul e rotund? Unde esti tu, Caragiale…

 33. Auzi manipulare.Franta ,aliata noastra de nadejde ,de ani de zile,ne priveste asa “nasparliu”cum zic vecinii mei ,de pe palier.Pai cine ,o sa se mai uite la antena?.
  Mai bine ma uit la 10tv-dansul e dragostea mea-,sau la b1tv,nu ca acolo e “sanatea este bolnava”si mai bine scuip in san.Ma uit la tvr1.Acolo e Bags Bunny,vorbeste singur.Daca d.na Andreea Vass ,nu apuca sa vorbeasca, situatia e portocalie fratilor.La realitatea ce sa mai zic.Cica “aici sunt banii d,vs”.La ei ?, ca nu inteleg.
  Ma duc sa ma culc.
  Noapte buna.
  Noapte buna Madalina,cea care suporti toate…… ideile noastre.

 34. Buna seara.
  O intrebare ce merita pusa pe buletinele de vot:
  Doresc bucurestenii construirea catedralei neamului?
  Sau e subiect sensibil?
  Nu avem destule constructii haotice peste tot.
  Multumesc

  • Răspunsul la această întrebare trebuie , eventual, dat de către toți cetățenii României.
   Veți spune probabil, da, dar amplasamentul este în intravilanul capitalei.
   Atunci, răspunsul meu ar putea fi: nici o problemă, mutăm capitala într-un oraș mai de doamne ajută, cum ar fi Brașovul, mai apropiat de ceea ne unii numesc aer european.
   PS
   Brrrrr…urâtă comunitate haotic-maidanezo-urbană, cu numele de București.

 35. Sunt perfect de acord cu fondul problemei, respectiv unificarea deciziei si a bugetului la nivelul capitalei. Este un lucru bun, necesar, aproape obligatoriu as zice. Este absolut dezirabila o viziune unitara asupra capitalei si sa mai reducem schema ad-strativa a Bucurestiului, care este mult prea incarcata.
  Altceva nu inteleg eu, sau ma fac ca nu inteleg… si anume ce se doreste prin aceste sapte intrebari? Este lesne de observat ca, prin modul de redactare, aceste intrebari fac parte, parca, din ciclul logico-semantico-ilar : “Decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos”… Apoi, este absolut necesar sa ni se spuna si modalitatea in care se vor interpreta sau cuantifica raspunsurile date la intrebari. Astfel, daca, de exemplu, un bucurestean ar raspunde cu DA la trei dintre ele, cu NU la alte trei si n-ar raspunde deloc la ultima, cam cum se interpreteaza asta? Ca un vot pentru lege sau impotriva ei?
  Cred ca demersul seamana izbitor de mult cu tertipul folosit de Traian Basescu la turul doi de scrutin de la prezidentiale… Tot referendum, acelasi gen de intrebare, oarecum retorica si, in mod cert insinuanta si sugestiva. Ce sa raspunda electorii?.. Apoi, daca, de pilda, un mare numar de cetateni ai capitalei s-ar arata nemultumiti de “modul in care s-a dezvoltat capitala”, care-i finalitatea, demolati Bucurestiul si-l recladim dupa preferintele votantilor, sau ce, ca nu prea pricep?! Nu mai zic nimic despre intrebarile legate de “curatenia” sau “arhitectura unitara” care, efectiv m-au dat pe spate… Deci, va provoc, explicati-ne in detaliu care-i treaba cu intrebarile si cu punctajul!

 36. @ZeV
  Vezi ca D,na Udrea a mai deschis o pagina tot pe 14.
  Ma si miram de ce nu ai aparut pana acum.

 37. “I se oferă bucureşteanului posibilitatea de a alege în mod real. Întrebările sunt clare şi simple. Acoperă în mare măsură tema principală a Legii Capitalei. ”
  Intr’adevar, confuzia este foarte clara….

 38. Mda, avem un buget destul de aiurea si un referendum cu niste intrebari care… as fi tentat sa spun ca-s doar o dovada de prostie a consilierilor dar de fapt sunt aproape sigur ca reprezinta o manevra foarte abila de a profita de prostia electoratului.

  Ca s-o luam pe rand, intrebarile 1 si 4 sunt de sondaj de opinie, neavand nicio relevanta la referendum, deci n-au ce cauta acolo. Intrebarea 6 sugereaza raspunsul si e prea neclara pt. a putea fi pusa intr-un referendum. De intrebarea 5 ce sa mai zic, unde-i MULT de discutat si implicit nu-i ceva la care se poate raspunde cu da sau nu.
  Asta ne lasa cu intrebarile 2, 3 si 7. Intrucat 2 si 3 se contrazic, ne lovim de o problema a legii referendumului, care cere raspunsuri cu da sau nu in loc de a da variante dintre care oamenii sa aleaga, si oricum toate induc lumea in eroare. De exemplu ultima ar trebui eventual sa fie “Sunteti de acord ca Bucureştiul să fie condus DOAR de Primarul General şi Consiliul General, ELIMINAND PRIMARIILE DE SECTOR?” (caps pt. a sublinia adaugirile).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *