Dezinformare marca Felix

Elena UdreaNici eu si nici sotul meu, Dorin Cocos, nu avem nicio legatura cu afacerile din Parcul Herastrau, afaceri la care Antena 3, Jurnalul National sau asa-zisi protestatari in numele societatii civile fac referire. Asocierea noastra cu persoane sau firme care au interese imobiliare legate de Parcul Herastrau este de rea – credinta, fara nicio sustinere in realitate si dovedeste o practica de dezinformare specifica perioadei de dinainte de 1989 si modului de actiune a lui Dan Voiculescu, cunoscut sub numele de cod Felix.

Somez trustul de presa Intact sa inceteze atacurile nejustificate care ma vizeaza, sa imi solicite punctul de vedere fata de probleme care au legatura cu mine si sa nu isi mai intemeieze stirile pe supozitii neintemeiate.

Simplul fapt de a ma fi intalnit pe parcursul vietii cu o persoana sau alta nu ma face responsabila de actiunile acesteia. Dealtfel nu am cum sa fiu responsabila pentru toate persoanele pe care le-am cunoscut, mai mult sau mai putin.

Fara a fi o problema care ma intereseaza, dar tocmai pentru a reliefa absurdul situatiei in care ne gasim, amintesc faptul ca dreptul de proprietate asupra terenului din Herastrau, drept de proprietate contestat astazi, a fost stabilit nu de mine, ci prin acte semnate la Ministerul Tineretului si Sportului, pe vremea cand Crin Antonescu era ministru, si la Guvern, cand Adrian Nastase era prim-ministru.

Am decis, asa cum am afirmat saptamana trecuta, sa ii dau in judecata pe toti cei care, cu vadita rea-credinta, se folosesc de numele meu sau al familiei mele, pentru a crea subiecte de presa al caror continut nu face altceva decat sa incerce sa ma discrediteze.

8.03.2010                                                                                                                                                                               ELENA UDREA

101 thoughts on “Dezinformare marca Felix

 1. @ E.U.
  Nici macar nu trebuie sa clipesti…
  ii dai in judecata si daune morale si materiale si dezmintire oficiala in presa pe prima pagina prin hotarire judecatoreasca si cu scuzele de rigoare…
  Asta-i tot ce trebuie
  In rest vezi-ti de ministerul de care raspunzi caci te-ai inhamat la niste proiecte binevenite zic eu, care daaca vor reusi s-ar putea sa transforme din temelii dezvoltarea infrastructurii romanesti.
  Mult succes.
  P.S.
  Cum as putea lua legatura direct , avind un proiect de business legat de Proiectul nou ANL si 10 caase ptr specialisti la sate….

 2. Doamna Udrea,pe noi ne-ar interesa o rezolvare a “faptelor”in ordine postrevolutionara cronologica.De pilda,noi(un grup de catateni cu memorie luuunga)am vrea sa stim cit la suta din sinuciderea fratelui de dictator s-a cuantificat in “invierea”trustului Intact?Mai precis,am vrea sa vedem dedesubtul plin de bube,mucegaiuri si noroi pe care se hirjonesc galagiosii copii frumosi si retarzi firea,gidea,ciuvica,ciutace si mirciulica.Bine,mai tirziu o sa vrem sa vedem si cum a inginerit Camelutza la bursa,dar mai intii ne intereseaza primul blocaj financiar pe care hocheistul voiculescu dan l-a executat la mantinela dictaturii.se poate?Asteptam raspuns?
  Va multumim!

 3. ***Măcar de v-aţi ţine de cuvânt, Doamna Udrea! 😆

 4. @ Elena Udrea
  Stimată doamnă,
  Senatul vă acordă astăzi o atenţie specială adresându-vă numeroase întrebări. Cred că sunteţi cel mai vizibil ministru al României în acest moment.

 5. Buna ziua tuturor si doamnelor un 8 Martie cat a mai ramas plin de liniste si bucurii!

  Am mai spus ca dezinformarea si zvonistica a ramas arma din trecut de manipulare a maselor.Ce nu inteleg este atitudinea unor trusturi si incapatanrea de a”lucra”cu materialul zvonisticii.Pana la urma doar niste hotarari judecatoresti si daune care sa atarne greu la bugetul celor ce intoxica opinia publica vor putea sa stopeze astfel de practici…

 6. Astăzi Senatul României s-a exprimat prin vot final asupra Propunerii legislative privind instituirea unui cadru unic cu privire la declaraţiile privind evidenţa nominală a salariaţilor şi a sumelor datorate către Bugetul General Consolidat (Legea Ghişeului Unic). Cine este patron şi depune aceste declaraţii, mai ales cei din Bucureşti, ştiu foarte bine ce cozi imense sunt la fiecare dintre aceste ghişee. Ei bine Senatul a avut astăzi prilejul de a se exprima într-o problemă de reformă menită să reducă birocraţia (în calitate de primă cameră). Mă aşteptam ca domnii senatori, după o atâta dragoste de reformă instituţională, de eliminarea a pierderilor din aparatul de stat… să fi votat cu entuziasm această propunere legislativă. Vă las să ghiciţi dacă a fost sau nu a fost aprobată.

 7. Buna seara …La multi ani domnisoarelor si doamnelor,sarutari de maini ,omagii si respect…..
  dincolo de postarile mele ……
  Din informatiile de la TV se pare ca afacerile din Parcul Herastrau se indreapta vizibil spre denumirea de jaf ,excrocherii,coruptie …Daca dupa cum cred cetatenii romani electori gandesc cum gandesc eu…..PDL ,guvernul Boc si Presedintia nu au decat de pierdut daca nu iau atitudine publica pe aceste teme semnalate de presa…o anumita parte a presei ,despre care se face vorbire oficiala doar cand abordeaza teme nominale politice…..dar care teme sunt ignorate cand probabil se apropie de zone fierbinti (pentru o anumita parte …politica si clientelara)
  Sincer as dori ca Dna Udrea sa se implice ,sa aiba o pozitie vis a vis de afacerile din Herastau(dupa documentare juridica evident)sa ia jucaria celor de la Jurnalul National si Antene,lui Voiculescu etc….ca persoana la varful ierarhiei in PDL partidul de guvernamant sa transeze problema corect,legal…in favoarea cetatenilor Bucurestiului,in favoarea ordinii de drept si a legii din Romania…..a societatii civile pe care cred unii la televizor ca o reprezinta ,facand jocurile motanului Felix caruia ii place codul……
  Daca au gresit Crin Antonescu si Nastase la vremea lor vreau ca Dna Udrea sa indrepte greselile lor prin pozitia din guvernul Boc…prin guvernul insusi …sa ii faca sa plateasca electoral pe Crin Antonescu si nu numai …..Vreau ca Dna Udrea sa puna ordine si sa solicite aplicarea legii corect si cu celeritate in aceasta problema a Parcului Herastrau……..unde am auzit ca un dezvoltator imobiliar umbla sa concesioneze fundul lacului pentru a construi un cartier lacustru pentru pensionari ,someri etc…..singura hiba fiind problema oxigenului pentru viitorii locatari..

 8. BIBLIO …Buna seara …Care Lege a ghiseului unic?Am auzit ca se reanfiinteaza toate agentiile suspendate de Boc ..e foame mare de locuri de munca bugetate si exagerat de bine platite pentru neamurile politice,clientii politici …erau PDL isti si UDMR isti ..acum stau la coada cei “independenti”……Acum PDL lupta pentru Oscarul pentru cea mai imbarligata si mai stufoasa guvernare si administratie din toate timpurile postrevolutionare….lupta cu fostul PSD pe care se pare ca l-a si depasit ,tinand cont de voturile electoratului….care PSD mai poate lua un Oscar pentru intreaga activitate postrevolutionara……Vae victis…..
  Iar PDL ul a trecut deja disperat Rubiconul …traducand Alea jacta est prin traditionala romaneasca ,disperata dar hamesita, “Ori la bal ,ori la spital”……..
  Nu am inteles care dezinformare e tendentioasa la Felix….cea cu amicitiile posibile sau cea cu Parcul Herastrau …..?Care e mai dureroasa?Eu cred ca ultima pentru unii …ca cea in care ar fi implicata Dna Udrea prin faptul ca vreodata s-ar fi intalnit in viata cu diferite personaje pozitive sau negative nu poate sa doara …nefiind informatia reala …..poate doar sa deranjeze electoral dar poate fi si un castig electoral pentru Dna Udrea daca solutioneaza problema ca la Comisia Parlamentara si daca rezolva administrativ si institutional ,in spiritul legii chestiunea cu Parcul Herastrau …..merita efortul ,pentru cetatenii bucuresteni ..e vorba doar de vreo 7 ha si ceva de teren de al lor ….si al urmasilor lor etc etc ..amin…..
  O seara buna

 9. ***Moro – Bună seara! 😆
  Şi eu cred că Doamna Udrea şi ceilalţi din PD-L ar trebui să clarifice lucrurile… Cei de la Antene chiar dacă ştiu că dumneaei nu are nici un amestec, nu au nici un interes să lămurească ei lucrurile…
  Zilele trecute mă uitam la un film din care am reţinut o replică… Se cam potriveşte cu Doamna Udrea şi politica… Cam aşa: ca să iei peştele în braţe trebuie să intri în apă… Şi cine intră în apă se udă… N-am pus ghilimele dar sunt convinsă că ai prins ideea…

 10. Silver

  Nu e normal sa”te uzi”…In politica adevarata ar trebui sa existe principii si transparenta si moralitate si multe altele de care ne-am plictisit sa tot amintim…Exista o doza si de culise,ca peste tot in lume altfel nu s-ar numi politica,dar de aici pana la lupte cu mijloace murdare,in care familia sa fie nedrept implicata,imaginea publica sa fie scena de jucat batuta,e cale cam lunga…Chestii cu peste si apa uda sunt justificari pentru cei ce practica aceste metode si pansament cu sare pe ranile celor se arunca in apa(ca sa pastrez metafora)…

 11. Am şi eu o replică de film. Este vorba despre un film românesc, foarte actual, deşi este realizat în 1981, “Am o idee!” în regia lui Alecu Croitoru.
  Tovarăşul Zmeu (Petre Gheorghiu) : “Trebuie să-l ajutăm fără cruţare!”

 12. ***Gabi – nu mă mai uit de mult pe RTV sau Antena 3… Intru uneori pentru meteo…
  Dar citesc presa… Şi mă întreb, destul de des, dacă noi românii îi merităm pe aceşti oameni – mă refer la Băsescu şi PD-L-iştii implicaţi direct şi la vedere să facă măcar ce au promis în campanie… Citesc ce se spune despre dumnealor şi nu-mi vine să cred că nişte minţi de oameni pot imagina, pot scrie nişte enormităţi la care efectiv, unui om cu gândire normală, i se blochează creierul…
  Oare Doamna Udrea rezistă aşa, de ani de zile, în bătaia puştii ăstora, fără medicamente?
  Eu – sincer – nu aş rezista… Şi de ce?

 13. ***Bibliotecaru – da, interesantă replica…
  Am mai reţinut una dintr-un film documentar de pe History, Viasat: în război poţi fi şi rănit… Sigur că am auzit/citit replica aceasta de multe ori şi am ignorat-o… Ei, a devenit semnificativă şi de reţinut în contextul filmului… De fapt, ca şi la noi – lupte pentru putere care la vremea aceea, în Germania sec 18 se rezolvau şi cu sabia…

 14. @e.u.
  se incearca sistematic discreditarea dvs, dati-i in judecata !

 15. pd-l se sinucide????dupa Gutau si Solomon urmeaza…Falca…Scripcaru…Pinalty…hhihihihiiiiii…nu-l uitati pe cel de la Severin dle Boc ! sunteti penibili !

 16. p.s. schimbati-o si pe Roberta Anastase… hihihiiiiiiiii…

 17. La multi ani , d-na Udrea !
  Asa , dati-i pe toti in judecata , doar se fac ” diversiuni ” asupra unui slujbas al statului in functie de ministru . Platim noi , poporul suveran .
  Dati in judecata pe toti cei 5 milioane care au dat un vot de blam sefului dvs , de care sunteti legati ombilical toti cei din PDL .
  Ciuruiti-i inca odata , caci gura lumii e sloboda si nu mai tac odata , nu mai tac ….:)

 18. @ dana mladin
  Daaaa, asa-i trebuie ! ( Oare ?! )
  Acum, serios vorbind, ma intreb daca tot asa i se intampla si daca avea un fotoliu ministerial mai comod ( fara a minimaliza importanta acestor portofolii, ma refer aici poate la Comunicatii sau la Cultura ), in care, vrei nu vrei, nu prea superi pe nimeni. Dar nici nu prea ramane nimic notabil dupa trecerea ta.
  Sa aveti si sa avem toti o zi cat mai buna.

 19. Un zâmbet la cafea 😆

  Un oltean şi un moldovean:
  Olteanu’ cântând… – Pă,i m-o făcut muima oltean, măăăăăăăăăi!…
  Moldoveanu’ râzând ii zice: – Da’ ce-ai fi vrut, să te facă ministru?…

 20. Citatul zilei 🙄

  Minciuna este adesea enervantă, dar adevărul poate scoate pe oricine din minţi.
  Joseph Joubert

 21. Alooo,de ce nu s-a pus cod galben de ninsoare si pe Prahova?Oricum de vineri se incalzeste.
  Cum ar fi sa ninga si prin aprilie?

 22. Oare Boc intra si el pe aici?El cere judecata sau dare in judecata?
  Chiar asa,ministerul pe langa dezvoltarea nedezvoltarii,pe langa turismul fara turisti,mai are bani si de procese?De unde?

 23. Iliescu şi Roman către URSS: „Avem nevoie de sprijin!“

  La numai două zile de la actul ce anunţa păstrarea pe poziţii a vechilor activişti PCR, liderii FSN Ion Iliescu şi Petre Roman dădeau smeriţi raportul în faţa sovieticilor, cerând sprijin de la Moscova. La 27 decembrie 1989, Ion Iliescu şi Petre Roman i-au dat asigurări ambasadorului URSS la Bucureşti, Evgheni Tiajelnikov, că România se va baza pe sprijinul venit de la Răsărit.

  Sursa: adevarul.ro

  Mai mult, aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Iliescu_si_Roman_catre_URSS-_-Avem_nevoie_de_sprijin_0_221378430.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=458714%40yahoo.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20100309

 24. Buna dimineata…Deci toti sunteti de acord cu mine …Dna Udrea trebuie sa se implice,sa faca totul pentru a scoate firmele private din Parcul Herastrau si sa se anuleze contractele abuzive,ilegale etc etc…..Sa redea intreg parcul Herastrau cetatenilor …In acest mod va demonstra calomnia,delatiunea,insulta etc pe care le practica trustul motanului ….va demonstra cata neglijenta a manifestat Crin Antonescu si Nastase cand s-au imprastiat hectarele poporului ..asa va fi pus motanul cu botul pe labe…
  BIBLIO ….Super replica …..Cei care comit trafic de influenta,genereaza coruptie etc etc “trebuie ajutati fara crutare “……
  DANA MLADIN….Datorita tie Silver mi-a inveselit ziua……Oare cum arati “otrava mica”?
  SILVER …Daca alaturi de postarea pentru Dana puneai un mutunache ranjit era si mai OK….ala care se inroseste ma duce cu gandul la o persoana exagerat de iritata si congestionata …ceea ce nu e bine …in vremuri de criza necontrolata ….

 25. ***Moro – Bună dimineaţa! 😆
  Ceea ce spui tu şi încerci să ne faci părtaşi şi pe noi la spusele tale, e aberant… Doamna Udrea, în nici un caz, nu poate scoate firmele private din Parcul Herăstrău şi nu poate face curăţenie… 😳
  Doamna Udrea nu trebuie decât să se apere pe sine şi familia de hienele care de atâţia ani încearcă să-i pună în spinare ceea ce nu a făcut şi au alţii nu dumneaei…
  Să fim serioşi, Moro! Există justiţie pentru ceea ce spui tu că ar trebui să facă Doamna Udrea… 🙄
  Pe mine altceva mă intrigă şi mă face să mă întreb: cum e posibil ca nişte domenii care erau un bun al oraşului să devină aşa, peste noapte, proprietăţi private ale lui X sau Y? Prin ce şmecherie, Moro? 😳 Asta depăşeşte puterea mea de înţelegere, de pricepere… 🙄

 26. Cum ar fi sa iei cu japca un teren de 5000 m2 din Herastrau si sa faci un hotel (ilegal)?Daca esti la putere ti se dau toata autorizatiile.
  Daca mai ai si functie in domeniul respectiv,nu mai zic.Cred ca se poate.Altii si-au facut doar niste terase.Nicio legatura cu ce urmeaza…
  Ontanu a amendat firma ce a construit blocul ala dintre blocuri si a oprit constructia,dar era campanie electorala si dupa ce a ajuns iar primar, a dat unda verde.
  O fi profitat cineva de faptul ca a fost ministrul mediului?Niste hoteluri nu aveau autorizatie de la mediu(nu stiu ale cui erau hotelurile).Au acum autorizatie de la mediu?Ar fi culmea sa nu aiba.
  E usor sa spui nu sunt implicat,nu am nicio treaba,dar faptele “vorbeste”.

 27. In curand cineva iar o sa se supere:”Ce aveti cu noi?E blocul nostru?Cine sunt proprietarii?Noi nu suntem.Ce treaba avem noi in smecheria asta?”

 28. … nimeni nu moare dator… Mai devreme sau mai târziu, toţi cei care au lovit şi au muşcat vor plăti exact cum plăteşte Geoană acum…

 29. ***Doamna Udrea – şi aţi plătit mulţi bani ăstora care au zăpăcit blogul de nu mai ştiu unde-i cap şi unde-i coadă ❓
  De ce n-aţi spus Doamnă, ce vreţi că vă recomandam eu nişte elevi de cl a VI-a? Se pare că ăştia tocmiţi de Dvs au şi facultate, nu-i aşa? Că numai cei cu facultate se pricep la aşa o varză tocată!… 😳

 30. Doamna Ministru, in primul rand “la multi ani” pt ziua de 8 martie.
  Doaman Udrea, nu are sens sa va enerveati pt asemenea oameni si actiunile lor. cainii latra, ursul merge. Dvs conduceti 2 ministere si faceti o treaba nemaipomenita, nu un trust de presa pe care il tratati ca pe un “loc de joaca”, unde toti “jurnalistii” dclara, dezbat si propovaduiesc ce ordona “imparatia”. nu au nici 1% din demnitatea dvs.

 31. Eu tot nu inteleg de ce autoritatile de stat nu solicita imperativ rambursarea datoriilor trustului Intact? Ori astfel de atacuri, bazate sau nu pe realitate si argumente, sunt de fapt un mijloc de presiune si negociere?

 32. @cmoro
  Sunt ” otrava mica ” la 45 de ani , caci noua lege a pensiilor o voi prinde direct in plex peste 20 de ani . Deci raman in stand-by pana voi creste mare .
  Cum arat ? Arat si seman cu d-na Udrea , dor ca nu sunt blonda 🙂

 33. Daca B1TV minte,daca Realitatea minte,daca OTV minte,daca Antenele mint,daca trusturile mint,noi pe cine sa mai credem?Politicienii ies din schema ca apeleaza la trusturile si televiziunile mincinoase.Fara ele politicienii sunt zero.
  Blogul are un rol mic.Din 100 propozitii,98 pot sa fie minciuni sau doar simple promisiuni,chiar proiecte.Pe cine sa mai credem?

 34. @ silvestar

  Dacă am numărat bine , sunt 13 postări . Numai pe pagina asta . Eu propun schimbarea nick-ului . Ce spui de ” balzacînfustă ” ? Sau “turbosilverstar” ?
  P.S. Cu răspunsul tău se vor face 14 . M-apucă sughiţul .Eu zic că te iroseşti aici . Hai pe blogul lui Năstase să le spui vreo două…zeci de postări şi la ăia .

 35. Pingback: Într-un blog violet | Madame Blogary

 36. Postarile unui ” ciuruit ” ca mine confera blogului o nuanta mai ” democratica ” .
  Ba unde mai pui ca mai fac si trafic si astfel blogul o sa fie mai important .
  Ar trebui sa-mi multumesti pentru asta macar , @silverstar .
  Altfel , te spun d-nei Udrea ca vrei sa ingradesti drepturile poporului suveran de a-si exprima liber parerile 🙂

 37. @ dana mladin
  Pentru mine e de mirare cum la A.N. postezi sub pseudonim şi aici postezi cu numele real . Ştiindu-ţi orientarea politică mi s-ar fi părut mai ” prudent ” invers . Oricum , felicitări pentru curaj .
  Ca o constatare : aici , pe acest blog , dai verdicte cam prea repede . Dincolo ,favoritului tău, îi arăţi multă îngăduinţă . Dar mă rog , e treaba ta .

 38. Dna Udrea

  Va felicit caci numai astfel vom face din justitie a treia reala si de echilibru putre in stat.
  Justitia trebuie sa fie de regula sezizata de justitiabil, exceptia autosezizarii confirma regula.
  In plus pot fi lasati cu ‘fundul gol ‘ acesti raspandaci si asta o sa-i faca sa se gandeasca de doua ori.
  Nu ar fi haios ca la anul in declaratia dvs de avere sa apara mari sume cu sursa: despagubiri din procesele castigate cu trusturile mogulesti si cu agentii lor de influenta ziaristi sau parlamentari precum aia de la PRM si acum PSD ca am uitat cum o cheama(un lapsus dar nu am timp 🙂 )

 39. Dle Stejarel Olaru,
  Va salut.
  Numai si numai in justitie, asta nu s-a inteles de catre organizatiile civice din 1990 incoace care s-au epuizat in actiuni aparent importante, cu scrisori deschise , vorbe si vorbe etc.dar fara nici-o finalitate sau cu una foarte redusa…
  Asadar intrati ca intervenient in interses public, in interes national, pentru siguranta nationala etc, infine poate ca in statutul unor organisme civice se vor gasi elemente care sa va permita sa abordati colateral tema in procesul dnei Udrea, tema care astfel va deveni cea principala ca importanta ptr adevarul istoric si ptr siguranta nationala.
  Succes

 40. Dna Udrea and So On
  Intrucat m-am adresat aici public dnei Udrea ref la problema revocarii unui presedinte de senat in speta dl Geoana, si am mentionat ca duc cu AN si trupa acestuia o polemica juridica pe blogul acesta, va prezint foarte sintetic.
  Din punctul meu de vedere concl. finala actuala este:
  1. Persoana si apartenenta politica a Presedintelui Senatului, NU rezulta cu necesitate din rezultatul structurii politice a Senatului in timp ce componentza Biroului Permanent, DA.
  2. Conditia necesara si suficienta ptr revocarea Presedintelui Senatului, fara a fi nevoie a fi invocat nici-un motiv culpabil sau nu este ca jumate plus unu din senatori sa solicite revocarea si tot atatia apoi s-o si voteze.

  Fata de aceasta concluzie sustin ca ambele tabere din Senat gresesc in acest moment si anume:
  a) procedural, respectiv grupul PDL-Udmr nu au destule semnaturi, 57 fiind mai putin decat jumate plus unu din nr senatorilor-am mai spus asta aici cand am aflat de aceasta prostie- si-i dau astfel lui Geoana o arma consistenta, dovedind chiar astfel ca suspiciunea Bizonului fata de mine este neintemeiata;
  b) sustinerile PSD de tipul celor emise de PSD prin Geoana, AN , si altii asemena sunt false si deci sortite esecului;

 41. ***Ingineru – nu înţeleg, domnule, ce vrei?… Să-mi schimb nick-ul? Adică de ce? Şi cu ce te deranjează pe tine 13 postări, 15 sau 77? Ale cui postări?
  Ce să caut pe blogul unui infractor ca Năstase? Tu n-ai decât… Cine se aseamănă se adună…

 42. @ ingineru`
  Ceea ce reprezint astazi se datoreaza anilor 2000-2004 .
  Noul regim instaurat in orasul meu de catre faimosul Pinalty incepand cu anul 2006 a insemnat prigoana si ruinarea celor care prin munca si o fosta guvernare stabila si echilibrata au reusit sa se ridice si numele lor sa insemne ceva in comunitate .
  ” Concurenta ” trebuia sa aiba o alta culoare .
  Semnez aici cu numele meu real , as fi onorata daca in ” cartea ” dizidentilor din exil mi s-ar scrie numele , caci iubesc Romania , iubesc cu toata fiinta mea romanii .
  Adrian Nastase mi-a oferit posibilitatea sa-mi ingrijesc decent familia si sa cresc un motan , motanul meu iubit Felix , care este langa mine si raspunde cand ii vorbesc romaneste .
  Cum va putea d-na Udrea sa-mi mangaie dorul de tara si sa-mi redea dreptul de a munci cinstit si fara teama in tara mea ?

 43. @ silverstar

  Ce vreau ? Habar n-am . În primul rând îmi place că-ţi sare ţandăra repede şi devii repede nepoliticoasă . În al doilea rând vreau să dezleg un mister : nu-mi dau seama dacă nivelul umorului meu este sub cota de avarie sau dacă simţul umorului la tine este definitiv atrofiat . Apropo , glumele alea de le postezi ” la cafea” sunt bunicele .Întrebarea mea era dacă şi tu te amuzi la ele sau doar le copiezi ca un robot . Ar fi un început de explicaţie pentru mine .

 44. ***MădăMădă – Bună! 😆
  Unde-s bancurile mele? De ce nu le-ai lăsat ca să vedă cât de urât se vede prin ceea ce face? Uite şi tu cum a transformat acest blog în loc de “cântat” iubirea şi recunoştinţa pe care i-o poartă nepotului mătuşii Tamara… Parcă nu i-o poate spune personal, pe blogul lui… 😳

  Administrator:
  Silver nu am sters niciun comentariu de-al tau.

 45. @ dana mladin

  Nu ştiu , întreab-o . Cuvântul dizident mi se pare cam pretenţios . Dacă mai faci şi-un Radio Europa Liberă , ne-am pricopsit .
  Tu-mi dai exemplul de la Piatra Neamţ ,Sibilla de la Caraş-Severin , locuri unde sunt probleme cu PDL . Crezi că nu sunt locuri în România unde situaţia este în oglindă ? De Vrancea ce spui ? Ţi se pare o provincie europeană ? Cred că problema e mai complicată decât o simplă împărţire în alb şi negru .

 46. ***Ingineru’ – când nu am bani îmi cam pierd simţul umorului aşa că nu te aştepta să râd ca proasta-n târg… 😆
  În ceea ce priveşte glumele de dimineaţă… Am o colecţie de peste 3000 de bancuri, sigur nu toate de calitate şi nu întotdeauna am timp sau chef să le aleg…
  Mda, cel de dimineaţă a mai fost… Dar azi e cu adresă… 😆
  Să fie! 😳

 47. off-topic
  ” Cineva , candva ” a mai implementat in Romania un program de dezvoltare rurala si comunala . Se numea ” blocul specialistului ” . Ce este azi ” blocul specialistului ” ?
  Ca sa aiba succes ” 10 case pentru specialisti ” ar mai trebui introdusa obligatia ca absolventii de studii superioare sa fie obligati sa-si inceapa activitatea cu un stagiu la sat ( comuna ) . Ar fi simplu sa-i trimitem pe cei de la Spiru Haret si sa le recunoastem astfel diploma , cele 10 case ar fi un real succes si de utilitate nationala 🙂
  Ce-ar fi daca specialistilor care se incumeta sa munceasca pentru dezvoltare rurala si comunala sa le suplimentam salariul cu 1000 de lei ? Sigur se vor descurca ! Vom putea face economii la Ministerul dezvoltarii , iar cu banii necesari constructiei celor zeci de mii de case vom putea moderniza si dezvolta satul romanesc : infrastructura , canalizare , electrificare ( sunt cazuri ) , reabilitare scoli , transport pentru copii navetisti , ateliere pentru deprinderea de diverse meserii etc ?
  Nu doar constructiile vor putea reporni motorul economiei romanesti , ci un nivel de trai decent care vor stimula consumul si nevoia de emancipare si de respect intre semeni .

 48. @ingineru`”
  Dizidenta nu e un cuvant pretentios in vremurile astea . Unii nu stau , mai si muncesc ( in diverse moduri ) .
  De ce mai scriu pe blogul d-nei Udrea ?
  Mi-as dori din tot sufletul sa ma citesca si sa inteleaga ceva . Mi-as dori sa nu-mi raspunda mie , ci sa-si puna intrebari si sa-si dea siesi raspunsuri .

 49. @ silverstar

  Colecţia mea de bancuri tinde spre zero dar eu am un umor nebun ( mai exagerez şi eu , ce vrei ?) . Sper ca tu să nu fii ca cei cu biblioteca burduşită de cărţi , ţinută doar pentru musafiri , de bibelou . Întrebarea mea era : te amuză bancurile din colecţia ta sau le scoţi la bătaie doar ca să pari spirituală , exact aşa cum cei cu biblioteca burduşită de cărţi se dau culţi dar nu le citesc niciodată ?
  Este că atunci când vreau , sunt un nesuferit ?

 50. Dana Mladin ..Esti o “otrava” OK…..daca tinem cont ca si despre Kent,Dunhill,JB..etc se spune ca sunt otrava pentru organism ….
  Cand am citit ca intrebai retoric cum ar putea Dna Udrea sa-ti mangaie dorul de tara si avand in vedere cele scrise despre motanul tau ,am citit invers …in imaginatia mea bogata ….
  Sunt convins ca Dna Udrea este inteligenta,pricepe repede si uita greu…..asa incat eu consider ca si eu si tu si alte otravuri sunt utile atat Dnei Udrea cat si noua personal daca Dna Udrea e asa cum cred eu…..Daca nu e asa ,Dzeu cu mila…
  Pinalti al tau era un tip OK cata vreme era liberal…..AN unde scrii e Autor Necunoscut sau si Adrian Nastase?Cred ca Adrian Nastase e prea mare politician pentru Romania ,prea mare pentru a fi pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti politicieni…..ar trebui sa lase cultura deoparte si garda mai jos….sa se lase,sa se dea din cand in cand lovit…..Cred ca nu i-ar strica un pic postura de victima…..asta de intangibil ca politician dauneaza grav carierei politice in Romania de azi…..Curios e ca Dna Udrea e la fel de intangibila ca si AN dar e si victima din cand in cand ceea ce ii prieste dupa cum se vede…de unde trag concluzia ca atat Dna Udrea,AN cat si noi suntem inteligenti si sigur victime…..cel putin noi…..
  Transmite-i omagiile mele lui Silver…..poate va imprieteniti …..

 51. @ dana mladin
  Dar Geoană , Vanghelie , Oprişan şi alţii îţi ostoiesc dorul de casă ? Mă îndoiesc .

 52. Eu cred ca a fost demarat “programul rabla pentru blogeri”. Altfel, doar prin reforma impusa de noul presedinte al PSD, adulatorii lui Adrian Nastase au inceput sa faca propaganda premierului expirat, pe spatiul virtual al adversarilor. Nu este exclus nici ca Ponta, sa-i plateasca in acest fel, sprijinul pe care acesta a lasat sa se inteleaga ca a fost gratuit. Spun asta deoarece presupun ca “ideologii” platiti de sediul din Kiseleff, probabil din cauza ineficientei in cenzura blogului Adrian Nastase, au fost lasati fara lefuri. Ori au ramas doar cele de la media de partid si de stat, ca sa zic asa, posturi de radio si tv? Iar blogerii au iesit din matca lor in lumea libera si se comporta tot ca la stapin.

 53. ***Ingineru’ – detest îngâmfaţii…
  Şi – încearcă să te debarasezi de vechile deprinderi securiste… Tu nu ai nici un drept să-ţi permiţi să-mi pui mie întrebări…
  În ceea ce priveşte cărţile… Le-am iubit dintotdeauna, am suferit ca un câine alungat când, din diferite motive, nu le-am putut avea şi puţin îmi pasă mie de ceea ce crezi tu… Oricum, ai dovedit că nu prea ţi-a plăcut şcoala… 😆
  Asta e! Nu putem fi toţi ingineri sau bibliotecari… 😳

 54. ***M Andrei – într-adevăr, e disperare mare dacă s-a ajuns ca A Năstase să-şi trimită lătrăii pe blogurile adversarilor… Ieri parcă, a apărut pe ziare.com o invitaţie adresată de A Năstase de a se inscrie lumea, on line, în PSD…

 55. @ Elena Udrea

  Doamnă ministru,
  Cum comentaţi vorbele domnului Peter Sanfey, “Take the example of Romania, where the government announced in February 2009 a €13 billion stimulus package to help counteract the worst effects of the crisis. The idea was to earmark most of it (more than €10 billion) for infrastructure projects. So far, the “stimulus” has been more imaginary than real; few projects have got off the ground and the effect on economic growth has been negligible.

 56. @ silverstar

  Şi la ce ţi-au folosit ? Cărţile , la ele mă refer .
  Şi dacă n-am nici un drept să te-ntreb , la ce-mi mai răspunzi ? Nu cumva îţi place conversaţia cu mine ?
  Cu şcoala , cam ai dreptate .Nu că nu prea mi-a plăcut , ce s-o mai dăm cotită , nu mi-a plăcut deloc . În comunism , cu câteva excepţii notabile , profesorii prezentau acelaşi apetit pentru educarea elevilor ,studenţilor ca şi restul societăţii pentru muncă . Aşa că orele , în marea lor majoritate , erau plictisitoare . Unul dintre puţinele lucruri care mi-au plăcut la şcoală a fost că jucam fotbal în pauze . Ei da ! pot să spun că atunci îmi plăcea la şcoală . Ce zici ? M-am ridicat puţin în ochii tăi ?
  Oricum , cu sau fără şcoală , ştiu mult mai multe lucruri folositoare în viaţă decât tine . Ai micşora substanţial distanţa enormă care ne desparte citind şi aplicând regulile de conversaţie între doi oameni civilizaţi . Sau mă rog , între doi oameni care au trecut prin şcoală ( că văz că-ţi place expresia ) .

 57. ***Afară ninge viscolit, vântul a început să urle precum o haită de lupi, încolţită într-o noapte cu lună plină, şi noi, blocarii, nu avem căldură… 😳
  – Ce face guvernul? 🙄
  – Da’ Preşedintele Băsescu ce face? 🙄
  … Că primarul nostru, Romică Stavarache, stă numai pe la Bucureşti, în ultimul timp, pe lângă Antonescu, de parcă de asta l-am ales, să-i poarte trena lui Antonescu… 😳

 58. @ BIBLIO,
  Iti dau un citat dintr-o carte a lui Donald Trump (miliardar dupa zeci de ani si dupa caderi si ridicari…)
  I once knew a guy had terrific ideas,would talk them upat hurricane force, and then go off and putter away at something else. he would lose his momentum before he even got going. What is the point? He was the personification of the term “windbag”, and I see and hear a lot of them every day.Maybe they’re just entertaining themselves…..Get a move on. Being rich isn’t a passive state. Ultimately,time is more valuable than money, because if you run out of money, you can start over again. But when you’re run out of time, there’s no starting over.
  Recunosti cumva cine este acel ” Guy” …. ( relativ la ceea ce a spus Peter S.) ?
  Totusi citeste atent citatul si vei intelege poate mai bine dece E.U. se zbate si vine cu noi proiecte…. si de aici si maxima universal valabila in America… TIME IS MONEY….
  e.u. TREBUIE AJUTATA, SUSTINUTA SA-SI INCEAPA SI DUCA LA BUN SFIRSIT PROIECTELE CU RECTIFICARI DE PARCURS DAR SI CU VERIFICARI PE ETAPE A PROGRESULUI ACESTOR PROIECTE….

 59. ***Ingineru’ scrie – Oricum , cu sau fără şcoală , ştiu mult mai multe lucruri folositoare în viaţă decât tine . Foarte bine! 😆 Bucură-te de ceea ce ştii şi foloseşte-ţi experienţa la maximum… 😳

 60. @silverstar
  Mulţumesc , aşa o să fac . Vezi , deja ai început să micşorezi distanţa ! Bravo ! Copăcel , copăcel…

 61. By the way,
  Superb lookul lui E. U. la emisiunea televizata de duminica… Tha bold and the beautyful….
  F E L I C I T A R I !

 62. @ buddywonca

  Sincer, nu prea am înţeles acel text în limba engleză, nu ştiu chiar atât de bine engleza, mai ales cea neliterară.

  Personal nu mă ghidez după zicerile domnului Donald Trump. Sunt absolut convins că este, probabil, unul dintre cei mai buni afacerişti ai lumii, însă sunt iarăşi convins că nu este o inteligenţă sclipitoare. Cine îşi face o avere de 100 de milioane de euro şi apoi, în loc să-şi trăiască viaţa inteligent, îmbogăţindu-se ca om, munceşte să aibă mai mult, nu poate fi cineva inteligent. Oamenii care au un miliard de euro, cu atât mai mult dacă au şi muncit pentru el şi nu le-a venit cine ştie ce “pleaşcă” (vorba fostului ministru al culturii), şi-au vândut sufletul banilor, sunt bolnavi de patima banilor.

  M-aţi înţeles greşit, problema guvernului Boc nu este nicidecum doamna Udrea. Dimpotrivă, doamna Udrea este cea care se chinuie să facă ceva, puţin la nivelul României, dar e ceva, mai mult decât nimic. Problema Guvernului Boc este lipsa de viziune. Singura soluţie a domnului Boc este “foametea statului” din ce în ce mai mare şi împrumutul din ce în ce mai mare.

  Lumea crede că cea mai importantă parte a unui Guvern este premierul, apoi miniştrii. Incorect. Cel mai important lucru dintr-un guvern este programul de guvernare.
  Aici găsiţi programul de guvernare al actualului Guvern. Vă recomand să citiţi ce trebuie să facă OBLIGATORIU Guvernul (şi nu în măsura în care se poate). Au trecut două luni din acest an şi nu am văzut absolut nimic…

  * Elaborarea unui set de măsuri care să asigure relansarea economiei şi consolidarea creşterii economice.

  * Sprijinirea prin măsuri concrete a agriculturii în vederea dezvoltării industriei alimentare, modernizarea satului şi reabilitarea sistemului naţional de irigaţii.

  * Consolidarea clasei de mijloc şi solidaritate pentru cei aflaţi în nevoie.

  * Dezvoltarea în ritm rapid a infrastructurii.

  * Reforma în domeniul sănătăţii.

  * Asigurarea securităţii energetice a României şi a cetăţenilor săi, inclusiv prin promovarea tehnologiilor ecologice alternative.

  * Asigurarea condiţiilor necesare în domeniul cercetării ştiinţifice şi tehnice în vederea afirmării activităţii de creaţie şi inovare, dezvoltării unor tehnologii autohtone avansate, creşterii competitivităţii produselor româneşti.

  Şi am spicuit numai domeniile care au implicaţie în Criză. Sigur că da, ce face doamna Udrea este în programul de Guvernare, şi de aceea şi spun că este bine ce face. Problema este că nu există o coerenţă a actului de guvernare în restul preocupărilor guvernamentale.

  Domnul Peter Sanfey, care nu este tocmai o părere luată la întâmplare, de simplu trecător căruia i se pune un microfon în faţă, spune că s-a semnalat, prin declaraţii, intenţia folosirii banilor în investiţiile esenţiale care să ajute la trecerea prin criză (prin stabilitate economică şi creşterea economică pe termen lung) şi bani s-au scurs printre degete şi nu au lăsat nici o urmă vizibilă.

  Revenind la doamna Udrea, proiectul cu 10 case în fiecare comună pentru specialişti este foarte bun, pentru că atragerea specialiştilor în viaţa rurală şi, pe termen lung, poate va agricultura va beneficia de specialişti. Este un punct forte pe termen lung, pentru că efectele nu au cum să se vadă mai devreme de 10 sau 20 de ani. Construcţia de case noi, chiar dacă piaţa locuinţei este în continuă scădere, acoperă o nevoie, deci este utilă. Din păcate astfel de iniţiative nu sunt de natură a mişca economia din loc, mai ales dacă domeniile care pot creşte de pe un an pe altul, cum este investiţia în agricultură, în loc să concentreze fonduri sunt devalizate şi de capitalurile care sunt deja.

  Dumneavoastră gândiţi local, Guvernul însă trebuie să gândească macro-economic, unde regulile sunt altele.

 63. Au fost desecretizate de Guvern(Bravo dle Boc)dosare ale revolutei azi la aniversarea proclamatiei de la Timisoara

  Dan Voinea: Imaginea lui Ion Iliescu ar putea fi afectata de ultimele dosare ale Revolutiei, declasificate de Armata

  Imaginea publica a unor inalti oficiali ai statului roman ar putea fi afectata de publicarea jurnalelor Armatei din decembrie ’89. Inclusiv imaginea lui Ion Iliescu, daca aceste noi documente vor demonstra ca fostul presedinte ar fi fost implicat in organizarea comandamentelor de actiune de dupa 22 decembrie 1989.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7011439-dan-voinea-imaginea-lui-ion-iliescu-putea-afectata-ultimele-dosare-ale-revolutiei-declasificate-armata.htm

 64. @ Biblio,
  Please call me Buddy,
  Sunt plecat prea de demult din tara si m-am obisnuit cu formula simpla de first name sau el , ea, uita-te ce frumos suna in coltul din dreapta sus…ma gasesti pe … nu pomposul ma gasiti pe….
  Ptr mine acel “Guy” din citatul din Donald T. este guvernul in general, fie el Boc, tariceanu, Nastase, etc…..eu tocmai asta vreau sa scot in evidenta, Ce a incercat in guvernul trecut si incearca in Cel actual E.U. este ceva care se inscrie in zicerile lui Donald T. Get a move on, adica misca-te, fa ceva, nu doar vorbe frumoase si planuri….apropo la ce-mi spuneti ca in linii mari vrea sa faca actualul guvern….
  Nu stiu in ce domeniu lucrezi dar dc toti ne-am ghida macar 50% din sfaturile lui Donald T. tara ar arata altfel…..iar in materie de inteligenta nu ma pronunt asupra nimanui…. oricum el are IQ peste 135.
  Voi citi f atent programul….dar din pctele enumerate ca obligatorii…. parca ar suna ca un document al CC….
  Sa nu ma intelegi gresit nu acuz cumva partidul sau partidele….ci incapacitatea lor de a se reforma la nivelul cerut de societatea capitalista…..ideologic dar si practic vorbind la nivel macroeconomic cum spui tu , societatea capitalista din America pleaca de la experienta locala si o extind la nivel national…. si nu invers ca la noi….te rog nu ma contrazice ca iti dau un exemplu clasic din zona ceasca si din zona americano-canadiana…. Acel ex din zona ceasca se extinde si in ziua de azi in asa numitele directii enumerate de tine….mai mult niste vorbe goale fara un cadru concret , practic….
  Exemplul va veni mai tirziu dc. nu s-a inteles…..
  Poti sa vezi dinauntru diferenta de gindire a diasporeanului roman si a romanului dintre granite….nu e competitie e realitatea pe baza de experienta… ca orice in viata, concret….

 65. @ buddy

  Am subliniat că este obligatorie respectarea Programul de Guvernare tocmai pentru că pentru cea mai mare parte a cetăţenilor României, chiar şi printre politicieni de top, au impresia că Programul de Guvernare este un fel de socoteală de acasă. Domniile lor consideră că dacă socoteala din programul de guvernare cu care au fost investiţi nu se potriveşte cu realitatea din târg, asta este, “noi nu avem nici o vină, situaţia s-a schimbat”. Orice schimbare a Programul de Guvernare, cât de mică, cu atât mai mult atunci când premierul observă că nu poate îndeplini Programul de Guvernare, trebuie să conducă automat la depunerea mandatului în faţa Parlamentului prin instrumentul Angajării Răspunderii Guvernului. Parlamentul acceptă tacit astfel modificarea Programului de Guvernare sau nu o acceptă retrăgând încrederea Guvernului prin moţiune de cenzură (deopotrivă cabinetului şi Programului de guvernare), urmând un alt program de guvernare, actualizat la noile condiţii şi, alt cabinet (sau nu, dovadă actualul Guvern Boc).

  De ce am spus că macro-economia nu are aproape nici o legătură cu economia unei societăţi comerciale… Pentru că macro-economia nu răspunde benefic la aceleaşi stimuli precum o societate comercială. De exemplu, scăderea cheltuielilor într-o societate comercială se face pe seama salariilor sau pe seama programului redus, sau pe seama unui specialist contabil care “economiseşte” din banii care ar trebui să meargă la stat… Deşi astăzi România este condusă cam ca o societate pe acţiuni, efectele negative se văd tocmai pentru că nu există o construcţie de macro-economie. În timp ce la o societate comerciale patronul “păcăleşte” pe cineva, fie salariat, fie partener de afaceri, fie statul prin neplata unor taxe şi impozite, şi această “păcăleală”, chiar şi legală, este o cale care permite economii, statul nu se poate păcăli decât el însăşi. Soluţia nu poate fi darea afară a salariaţilor, pentru că automat ei vor primi echivalentul multo salarii fără să producă în schimb nimic şi se deranjează şi sistemul de taxe şi impozite care se întorc tot la veniturile statului. Guvernul ar trebui să regândească sistemul birocratic şi să realoce forţa de muncă în condiţii de eficienţă. Macro-economia funcţionează mai ales după “unde dai şi unde crapă”, din păcate nimeni nu se gândeşte unde crapă… Dacă dă faliment o fabrică de creioane, ce se întâmplă cu fabrica de ascuţitori? Dar cu fabrica de lame de ascuţitori, dar cu extracţia de minereu de fier, dar cu primăria din localitatea în care se află mina? Efectele în lanţ nu pot fi prevăzută fără o pregătire specială, oricât de bun administrator ar fi ministru economiei la firma pe care a avut-o înainte de a intra în politică.

  Iată de ce Donald Trump şi Peter Sanfey nu sunt opozabili, fiecare e pe drumul lui.

 66. ***Buddy – prin limbajul comunist şi depăşit pe care-l foloseşte Bibliotecaru, limbaj de început de sec 20, nu face decât să ruptă orice legătură dintre oameni, apropierea, prietenia… Exact cum procedau comuniştii a căror tradiţie el o continuă…
  Să vezi când vorbeşte despre şobolanii roşii – PSD-iştii, adică, – cum se pronunţă: “domnia sa, domnia lui, domnia voastră”, ultimul când se adresează vreounuia dintre noi…
  E dezagreabil… Sigur că, în acest fel, taie orice punte de legătură între oameni…
  Tu, însă, nu te lua după el că nu el este etalonul aici, pe forum. Noi vrem să fim prieteni şi să ne simţim ca într-o familie… Nu te lua după “domnia lui”!… 😳

 67. Accident in zona Comarnic: un sofer a pierdut controlul masinii intr-o curba si a cazut in prapastie.Era si gheata pe jos.Probabil e mort.

 68. @ silverstar
  🙂
  Iar simţiţi nevoia să avertizaţii noii veniţi despre dimensiunea mea ideologico-manipulativă?
  Altfel aveţi dreptate, am un limbaj comunist pentru că le spun PSD-iştilor “domnule”.
  🙂
  Am şi eu o curiozitate, dumneavoastră cum vă clasificaţi limbajul la adresa PSD-iştilor?

 69. @ balbeck
  🙂
  Ce este cu năzbâtia asta, OUG nr. 104/2009 modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
  Aud că pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate, detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, pentru medicamentele incluse in programele nationale de sanatate, pentru medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, si pentru medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul spitalicesc, care realizeaza incasari din comercializarea in Romania a medicamentelor respective, participa, dupa deducerea taxei pe valoarea adaugata, cu o contributie trimestriala din valoarea acestor incasari, stabilita in functie de volumul vanzarilor, conform grilei privind contributia trimestriala datorata pentru veniturile obtinute

  Cam ce sumă spre buget înseamnă această modificare în cazul unei micuţe farmacii?

 70. Bibliotecaru,nu vreau sa ma enervez,chiar nu stiu ce inseamna.Dar astia vor sa distruga tot.Nu stiu ce suma mai fura astia.Oricum farmaciile mici sunt in faliment,la fel ca lanturile ce au datorii uriase.Farmaciile mici dau faliment,iar cele mari se muta in strainatate.Aici nu mai poti sa ai un butic,nu poti sa ai un magazin alimentar,nimic.Statul ia tot,falimenteaza tot.Asta e mentalitate comunista.
  Trimit Garda Financiara dupa biruri.Cat strange Garda?Cat fura Garda?A venit garda intr-o farmacie si a amendat-o cu 3000 lei pentru ca nu era trecut in raportul de gestiune valoarea retetelor din ziua respectiva,dar valoarea e in calculator.
  Nu poti face asta zilnic,pentru ca poti sa nu ai medicamentul respectiv in ziua aia si omul vine a doua zi dupa medicament.Intre timp medicamentul a fost adus prin comanda.Zilnic nu se poate face raportul asta,lunar se poate.
  Garda e mai presus de lege.Nu scrie nicaieri ca trebuie sa treci in raportul de gestiune valoarea retetelor din ziua respectiva.
  Ce sa faci?Sa ii iei la suturi sau sa ii dai afara?Vin si aproape plang ca au ajuns la masura asta,dar i-a trimis seful la colectare.Daca nu aduc nimic,isi pierd locul de munca,doar a zis si Boc ca inspectorii ce nu colecteaza bine sa zboare.
  Te amendeaza pentru nimicuri de la 3000 lei in sus.Nu exista perfectiune.Firma poate sa fie in regula in totalitate,dar Garda trebuie sa ia birul.
  Acum spera sa castige voturi cu desecretizarea dosarelor…mereu nascocesc ceva,gen referendum,gen arestarea mogulilor,desecretizarea dosarelor,etc.

 71. Grila privind contributia trimestriala datorata pentru veniturile obtinute

  Total venituri trimestriale (mii lei) Contributie (% din total venituri)
  > 75.000 11
  50.001-75.000 10
  25.001-50.000 9
  12.501-25.000 8
  6.251-12.500 7
  1.250-6.250 6
  < 1.250 5

  Asta e procentul ce il fura Boc din gestiunea farmaciei.
  Cum sa nu se inchida farmaciile cand avem numai irecuperabili la conducere?

 72. @ balbeck
  Buna dimineata.
  Din pacate, majoritatea controalelor GF cred ca nu vizeaza disciplinarea financiara a agentilor economici ci colectarea unui volum cat mai mare de amenzi. O cota parte din amenzile incasate cred ca se poate distribuii lunar sub forma de stimulente financiare, care in cazul celor care aplica amenzile si al sefilor lor inteleg ca pot sa ajunga pana la nivelul a trei salarii lunare, iar al celorlalti functionari financiari sunt doar de inca un salariu lunar. Prevederea, care dureaza nu de azi de ieri, a facut si face un mare deserviciu atat disciplinei financiare cat si profesionalismului lucratorilor financiari. Comisarii se pare ca s-au “specializat” ca intrand in spatiul unui agent economic, sa aprecieze dintr-o privire care este cuantumul amenzii pe care l-ar putea incasa. Restul se pare ca se transforma intr-un soi de negociere : eu comisar iti insir rapid cateva contraventii pe care ti le-as putea aplica tie patron, apoi iti spun ca te iert pentru unele dintre ele, te amendez cu maximul amenzii (da bine la raportarea lunara) prevazut pentru celelalte, incasez jumatate din minim si o iau din loc, ca doar nu s-au terminat agentii economici.
  Pentru a indulci putin situatia, sa zicem ca cele prezentate nu au o valabilitate universala, dar cred ca sunt extrem de prezente si acceptate de toti sefii (indiferent de pozitia ocupata) care s-au perindat pe la GF sau pe la finante. Motivele acestei acceptari pot fi variate: dorinta de a raporta rezultate cu care-si justifica functia, posibilitatea de a avea oricand la dispozitie un bau-bau si, nu in ultimul rand, (asta o spun ca tot se poarta chestia cu sa moara si capra vecinului !) veniturile lunare personale care, in multe cazuri, depasesc etalonul la moda : nivelul salariului unui secretar de stat.
  Parerea mea.
  Sa aveti o zi buna.

 73. Bibliotecaru,farmaciile mici nu sunt afectate de aceasta ordonanta.Ele sunt afectate de alta ordonanta,tot din 2009(HG 1088).
  In primul rand depozitele de medicamente sunt afectate:un sensi blu e afectat,Catena,Relad…astea sunt farmacii mari ce au depozite.Ele au autorizatia de punere pe piata a medicamentelor.

 74. Citatul zilei 🙄

  Un om de succes este acela care poate construi o fundaţie solidă cu cărămizile pe care alţii le aruncă în el.
  David Brink

 75. Un zâmbet la cafea 😆

  *** Sotia isi intreabă sotul:
  – Dragule, ce-ti place mai mult la mine, trupul meu perfect sau fata mea gingasă?
  Sotul ii răspunde, razand:
  – Hihihi… Simtul umorului…

 76. @Nicolae
  Buna dimineata!
  Asa este.Garda Financiara nu urmareste decat sa isi ia contributia de cele mai multe ori,pe altii ii amendeaza.Garda Financiara nu doar amendeaza,vine si aiurea la colectat.Prinde fraieri ce si-au deschis o firma sau mai multe in Romania.De asta sunt vinovati cei mai multi agenti economici.Cine i-a pus sa deschida in Romania?Sunt foarte vinovati.Sa isi inchida firmele.
  Eu i-am urmarit pe comisari.Vroiam sa le distrug masinile personale,nu pe cele de serviciu(ca sunt bani publici).Ma gandeam ca stau in vile luxoase,ca au masini scumpe,dar m-am inselat.Putini au vile,restul stau in ghetouri.Probabil au primit locuintele de la stat,prea multi stau intr-o singura zona.
  Cand comisarii ies de la serviciu se uita in stanga,in dreapta,inainte,inapoi.Par foarte speriati.
  Am urmarit 20 de comisari timp de o saptamana.Aveam adresele,masinile lor.Le-am aflat.Ma asteptam sa stea in vile,sa aiba masini de zeci de mii euro.15 din cei 20 stau in aceeasi zona.E ciudat.Blocurile sunt vechi,sunt bruneti multi in zona aia.O bruneta isi intinsese lucrurile pe sarma,in faţa blocului.Ca masini am vazut matiz,dacia,renault clio,un hyundai ieftin,o skoda octavia la mana a doua,etc.Asta au comisarii vanati de mine.Mai au ceva mosteniri,cateva hectare fara valoare.
  I-am lasat in pace cand am vazut cat sunt de amarati.Vroiam sa le inţep cauciucurile,sa le distrug oglinzile,sa le fac masinile personale praf,dar dupa aia mi-am dat seama ca vor iesi sa colecteze mai mult,ca sa isi repare masinile.Casco in mod sigur nu au.

 77. ” Un om de succes este acela care poate construi o fundaţie solidă cu cărămizile pe care alţii le aruncă în el.”

  Păi cam asta face Bibliotecaru cu cărămizile aruncate de Silverstar .

 78. GARDA FINANCIARA-asa cum s-a intimplat in romania post decembrista cu toate institutiile importate din lumea civilizata si G.F.inca de la nastere a fost deturnuta de la adevarata ei menire.
  cu eforturi serioase din partea statului roman,deci cu investitii in materialul uman,logistica etc,G.F.a ajuns un fel de afacere privata,care a invatat de-a lungul existentei sale sa arunce praf in ochii guvernantilor si sa-i abureasca.
  EVAZIUNEA FISCALA?haaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiii,o gluma buna,controale profilactice,preventive,mentinerea unui climat fiscal sanatos?nici vorba,totul se reduce la o gluma buna,la niste caraghioslicuri si asa cum au spus si alti domni-AMENDA-de ce amenda?pt ca baietii au cota parte din aceste amenzi.
  amenzile au doua roluri bine definte:
  1.-isi arata oamenii eficienta,cit sunt ei de necesari
  2.isi rotunjesc veniturile propii
  90%din cuantumul amenzilor nu au nici o legatura cu ,EVAZIUNEA FISCALA’sunt tot felul de erori cauzate de STUFOASA LEGISLATIE’pe care este imposibil sa o respecti.
  ex:lipseste din spatiul comercial,PASTRATI BONUL FISCAL PINA LA IESIRE”.
  amenda variaza intre 2000-3000 de lei noi.
  incapacitatea guvernantilor de a creste gradul de colectare la bugetul statului de la 31%undeva la 40%se datoreaza si felului in care G.F.lucreaza.
  pt ca in loc sa desfasoare actiuni pt DEPISTAREA EVAZIUNII FISCALE,derbedeii astia se ocupa de gainarii permise de legile statului roman.
  IN ROMANIA LUI 2010-CONTROALELE IN COMPANIILE PRIVATE AU CA SCOP AMENDAREA AGENTULUI ECONOMIC-nicidecum sprijinirea lui.
  aceasta atitudine ,HOTEASCA’a statului impinge agentii economici sa sfideze statul,si sa raspunda in aceiasi termeni.
  MEDIUL DE AFACERI PRIETENOS?haaaaaaaaaahiiiiiiiiiiiiiii
  BANI LA BUGETUL STATULUI?TAXE SI IMPOZITE……………………..cind statul va invata sa-si respecte contribuabilul.
  si atunci,intreb:DE UNDE BANI PT PENSII,PT SANATATE,INVATAMINT?
  Domnilor guvernanti-incercati sa invatati,un lucru simplu si elementar-funtionarul public-INAMICUL NR. AL STATULUI DE DREPT.

 79. @Nicolae,
  Dialectica si logica formala bivalenta, eu, cand imi inchipui ca sunt nu ca Balbeck ce vrea muschii lui in acel moment ,ci doar ca Neagoe Basarab vorbind cu fiul sau Teodosie, spun Teodosie dragul meu, FOAIA DE HARTIE ARE DOUA FETE(nu Teodosie nu te prosti si nu-l baga si pe Mobius sau alte smecherii cu carti de joc,in joc 🙂 )
  Daca iti patrunzi bine capsorul cu aces t adevar primordial o sa pricepi poate cate ceva din lumea asta daca nu vei reactiona umoral si desigur de regula stupid, caci nu-i asa? Adevarul este Dincolo de noi.
  Analizeaza si cealalta solutie posibila cu GF si vezi ce iese?

 80. Boc cica nu se mai duce la Realiatea sau la Antene,ca cica aceste televiziuni sperie oamenii.
  Dar cand GF intra intr-o rulota,in care se afla un magazin ce are 6 lazi de sucuri si 5 de bere si il amendeaza pe patronul ala cu 3000 lei,acel patron sa nu se sperie ca vine GF la colectat? 3000 lei amenda pentru “patronul” ala inseamna lacat pe rulota.Il sperie adevarul asta pe Boc?

 81. Acum in Senat se discuta corect despre 69 de voturi si cererea celor 57 a disparut.
  Euu sustin ca daca era facuta corect adica de 69 senatori nu se putea respinge punerea ei pe ordinea de zi desi la noi nu exista ratiune juridica … 🙂

 82. Pe frigul asta mioritic si nu siberian,din lipsa de altceva mai bun am facut o simulare care a reusit sa ma bine dispuna.
  mi-am pus imaginatia la lucru si a iesit o chestie de un comic nebun.
  am plecat de la premisa ca.ne-a trecut glontul pe la ureche in 6 decembrie,doar ca atunci nu prea stiam noi bine acest lucru spre deosebire de astazi cind valul a inceput sa se mai ridice.
  si uite asa cu imaginatia mea sprintara mi-am permis sa ma joc facind o schema pe calc.dar sa va spun cam despre ce e vorba.
  Am imaginat o REPUBLICA BANANIERA,in care presedinte e MIRCEA GEOANA,partidul majoritar………….e o strutocamila amestecata cu figuri sinistre gen CRIN ANTONESCU ,ADRIAN NASTASE,dan voiculescu…..
  va mai aduceti amninte de majoritatea de 65% DIN ZIUA DE 6 DECEMBRIE?
  P.M.-klaus joannis-traficantul de copii
  MIN.DE INTERNE-CATALIN VOICU-STAPINUL ARHIVELOR,omul specialist in ochiul si timpanul.
  MIN. INVATAMINTULUI-MAREAN VANGHELIE-omul care isi adapa inspiratia pe o banca in…
  aici ma opresc,va las sa va folositi imaginatia propie,indraznind sa va adresez o rugaminte:
  va dati seama unde au vrut sa ne duca acesti derbedei?va dati seama ce a urmarit aceasta monstruoasa si hidoasa coalitie POLITICO-MEDIATICA?
  intelegeti de ce trusturile mincinoasa se dau de ceasul mortii,crreind starea aceasta de alienare?
  n-am pretentia si nici nu cred ca guvernul boc este super tare,dar daca ma gindesc ce ne putea paste,mai ca-mi vine sa zic,bine ca-i asa si nu…………..altfel.
  si mai si alte motive de a ma distra copios.
  in avalansa de stiri si informatii cu care suntem bombardati,antibasescienii,antipedelistii nu gasesc cu cale decit sa constate ca BOC E MIC,CA,..BLA,BLA.
  cind vine vorba sa comenteze despre ticalosia batrinului nomenklaturist ION ILIESCU care cerea sprijinul rusilor MUCLES.
  cind vine vb sa comenteze mizeria si MAFIA DIN ACEST PARTID MAFIOT PSD -liniste de mormint.de ce?
  pt ca un om normal cu mintea intreaga n-ar putea sa se uite spre acest partid,fara a scapa citeva injuraturi printre dinti.

 83. @ Elena Udrea
  Doamnă ministru,
  Nu ne dezvoltaţi informativ şi nouă principalele aspecte pozitive ale proiectului legii parteneriatului public-privat? Măcar în punctele sale esenţiale.

 84. Franky,noi ar trebui sa traim momentulPe mine nu ma mai intereseaza ce a fost in urma cu 20 ani,ce a facut Iliescu,ce crime a facut,etc,justitia nu l-a condamnat.
  Pe mine ma intereseaza ce fac actualii.Fac foarte mult rau,mai rau decat toti cei ce au fost inaintea lor la conducere la un loc.
  20 ani inseamna foarte mult.Eu am uitat.Un copil ce s-a nascut in urma cu 20 ani poate sa fie insurat si poate sa aiba copil sau copii.Nici el,nici copiii lui nu stiut nimic de revolutie.

 85. Madalina are mai mult de 20 ani.Isi aminteste ceva de revolutie? 🙂

  Administrator:
  22 mai exact. Nu imi amintesc nimic 🙂 , eram prea mica, mi-au povestit bunicii si parinti ce s-a intamplat.

 86. Dna UDREA cred ca este urgent ca vad ca e greu in Senat

  Cum sa interpretam acest articol din Regulamentul Senatului:

  Art.18.- (1) Liderul grupului parlamentar are următoarele atribuţii:

  ………………………………………………………………..
  m) cere, în numele grupului parlamentar, revocarea membrilor Biroului permanent sau a membrilor birourilor comisiilor propuşi de grupul pe care îl reprezintă;
  ………………..
  Nu cumva se confirma ce spun eu ca revocarea pres senatului nu e supusa grupului parlamentar din care face el parte si cum ideea ca dlui nu e revocabil este o tampnie sinistra dpdv al dreptului, rezulta ca revocarea se face altfel decat prin solicitarea grupului asa dar rezulta ca doar din partea unui numar de senatori si cum art 30 care preciza acestea rezulta clar ca cf normei generale de cati il pot alege adica de cel putin jumate plus unu, respectiv 69 senatori.
  Ca revocarea presedintelui senatului este perfect legala se vede din art 29 al Regulamentului care se bazeaza pe art 64 din Constitutie care permite aceasta revocare:

  Art.29.-Calitatea de preşedinte al Senatului, de vicepreşedinte, secretar sau chestor încetează, înainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calităţii de senator, potrivit art.70 alin.(2) din Constituţia României, republicată, a demisiei din funcţie sau a revocării în condiţiile prezentului regulament.

  ARTICOLUL 64: Organizarea internă

  (1) Organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Resursele financiare ale Camerelor sunt prevăzute în bugetele aprobate de acestea.
  (2) Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor. Ceilalţi membri ai birourilor permanente sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni. Membrii birourilor permanente pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului.

  QED

  Si ca ce face acum Geoana este ilegal , vedeti citind si :
  Art.32.-(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri, în conformitate cu prevederile art.24.

  Observati ca este o prevedere imperativa la care presedintele in discutie nu se poate opune si daca se poate opune va rog sa se indie acel articol.

 87. PS Ponta fiind jurist, prin ce spune despre acest subiect, este un incompetent sau un mincinos.

 88. @Mada,
  Incearca sa postezi si vezi cat de greu se afiseaza literele tastate? Acest lucru evident ca va duce la cresterea greselilor.
  Nu poti reveni la vechea situatie? caci vad ca acum, cu adevarat, mai binele a fost dusmanul binelui.

  PS. Daca cineva doreste sa ma alunge de aici, cred ca a gasit solutia cea mai buna. 🙂

  Administrator:
  Acest nou format al site-ului a fost ales de doamna Udrea. Nu putem reveni la cel vechi.
  O sa le transmit colegilor mei problema si va garantez ca nu va saboteaza nimeni prezenta pe acest blog.