Dezamagirea unui tanar politician

Elena UdreaM-am tot gandit daca sa scriu sau nu despre aceasta stare pe care am simtit-o acut urmarind astazi emisiunea Zece pentru Romania.’  Desi politicienii ignora in general electoratul, aparent se arata plini de respect la adresa lui, dandu-i dreptate chiar si cand nu are. Asta este o alta minciuna a clasei politice. Din acest considerent am ezitat sa-mi arat dezamagirea pe care o am de cateva zile pentru lipsa de interes a cetatenilor fata de o tema pe care altfel o dezbatem de 18 ani. Ne plangem de calitatea politicienilor, de incompetenta lor, de reaua lor credinta, dar atunci cand am avut sansa de a determina inceputul unei schimbari, am refuzat-o. Inteleg starea de lehamite ce a cuprins o mare parte dintre oameni. O astfel de stare am avut si eu. Doar ca eu nu m-am intors cu spatele ci am ales sa intru in politica. Am ales sa ma implic crezand’ si atunci ca si acum ca numai prin implicarea fiecaruia dintre noi, in diverse feluri, putem schimba lucrurile in bine. Tot aud generalizari negative la adresa clasei poltice. Pana la urma, avem clasa politica pe care o meritam. Sunt oameni care doar stau pe margine si critica, dar daca ar trebui sa spuna de ce sunt ei mai buni, nu ar gasi un singur argument. Intrarea in politica este libera si toti cei care cred ca pot face mai mult si mai bine ar trebui sa incerce. Clasa politica arata precum societatea care o produce: are bune si rele. Daca vrem sa fie mai buna, trebuie sa renuntam la contestarea distructiva a acesteia. Este timpul sa mai venim si cu solutii la problemele pe care le clamam de 18 ani.’ Indiferenta superior etalata a unora, nu ne ajuta la nimic.’ ‘ ‘

112 thoughts on “Dezamagirea unui tanar politician

 1. Iote ca s-au gasit si vinovatii 🙂 .. nu politicienii sunt de vina pentru starea proasta in care se zbate tara asta, electoratul e de vina ca nu-i schimba.

  Sa stii ca ai dreptate … numai ca am o problema …crezi ca ma vor lasa sa-i scot in suturi din parlament pe toti dinozaurii care trag sforile ?

  Btw .. ca tot ziceai pe undeva ca nu ai nimic de ascuns .. declaratiile de avere pe unde le putem citi ?

  Raspuns Elena Udrea:
  In acest moment nu am nicio functie publica, motiv pentru care nu trebuie sa-mi declar starea materiala. Pentru informarea dvs. corecta, vreau sa va spun ca sunt printre foarte putinii care am declarat, atunci cand a trebuit sa o fac, si ce nu aveam, din respect fata de cetateni. Va dau cateva exemple: legea spune ca trebuie sa declari actiunile sau partile sociale pe care le detii la o societate, daca valoarea acestora depasea 5000 de euro. Deci, ce este sub aceasta valoare nu esti obligat sa declari. Numai ca, o firma ce are un capital social de 1000 de euro, poate avea nenumarate bunuri in patrimoniu. Eu mi-am declarat masinile cu care mergeam desi nu erau ale mele, erau ale unei societati aflate in situatia descrisa mai sus. Mi s-a parut de bun simt sa le declar, desi nu eram obligata, pentru ca le foloseam. Am declarat si bunurile sotului meu de dinainte de casatorie, desi nu sunt bunuri comune, din acelasi motiv. Nu am ascuns nimic pentru ca eu pot justifica fiecare leu pe care il am, spre deosebire de multi altii care isi ascund averile pe numele matusilor, soacrelor sau copiilor pentru ca nu pot explica de unde le au, din moment ce nu au facut nimic altceva decat politica.

 2. Referendumurile din Romania se organizeaza dupa regulamente stabilite imediat in perioada premergatoare votului in functie de interesele unor anumite grupari politice care in momentul respectiv reusesc cumva sa se impuna in fata altora.

  Sondajele de opinie, publice sau secrete, fac ca rezultatele unui scrutin sa poate fi dinainte prevazute. Astfel, prin metode obscure, grupurile politice de care am amintit, schimba ceva in regulamentul de desfasurare al scrutinului asa incit rezultatele votului sa le fie favorabile.

  Exemple:

  1. La referendumul din 18-19 Octombrie 2003 privind Legea de revizuire a Constitu?iei Rom

 3. PROIECTELOR DIN ROMANIA LE LIPSESTE SERIOZITATEA:

  AVETI UN EXEMPLU AICI:

  O stire mediafax ne informeaza ca “UN PARC EOLIAN SE VA INFIINTA IN JUDETUL CLUJ”

 4. SCRISOARE DESCHISA ADRESATA LUI ION ILIESCU si la care mai vrea sa citeasca

  Domnule Presedinte,

  Decalajele acelea despre care vorbiti (a se vedea citatul de mai jos) s-au redus deja. Avem masini straine, orasele sunt pline de asemenea vehicule, avem calculatoare, televizoare color, video playere, celulare, in fine tot ce se gaseste in magazinele vest europene si americane, tot avem. Blocurile romanesti sunt de calitate net superioara celor din state extrem de dezvoltate cum ar fi Canada ( a se vedea imaginile de aici: http://www.geocities.com/casamede2005/MagaziileDinMontrealHTML.htm ). Asemenea mesaje cu Ajungerea din Urma a Statelor Dezvoltate treceau la public prin 1990, acum nu mai tin deoarece dupa 2002 oamenii au inceput sa plece masiv peste granite si au vazut ce este dincolo. Lumea lucreaza prin strainatate mai mult ca sa supravietuiasca, nefiind locuri de munca in tara, decit ca ar fi cine stie ce standard avansat de trai acolo.

  Citat Ion Iliescu
  “Problema-cheie a Romaniei pentru cateva decenii, de aici inainte, deci pentru cateva generatii- este cum sa reducem marile decalaje fata de tarile europene dezvoltate, decalaje pe care le-am mostenit din istoria mai indepartata dar si din cea mai aropiata.”

 5. COMUNISMUL A FOST FOARTE BUN

  COMUNISMUL ASIGURA OMULUI UN LOC DE MUNCA SI O LOCUINTA, ADICA UN VIITOR, CAPITALISMUL ITI DA UN SUT IN FUND SI TE TRIMITE SA LUCREZI CA SLUGA LA STRAINI SAU PATRONI VEROSI CE SCUIPA PE TINE.

  Acum dupa aproape 18 ani de la revolutie a devenit evident ca regresam si nu mergem inainte. Industria romaneasca nu mai fabrica aproape nimic, toti inginerii si muncitorii sunt obligati sa ia calea strainatatii sau sa se reprofileze pe carat pufuleti cu spinarea. Apartamentele, ale despre care se spunea ca sunt cutii de chibrituri, au ajuns la preturi mai mari ca in Statele Unite. De ce sa fiu obligat acum sa muncesc 30 ani pentru un apartament vechi cu trei camere cind parintii mei au cumparat unul identic cu banii cistigati in 6 ani.

 6. Tzeapa din Decembrie 1989

  Revolutia din 1989 nu a reusit sa faca mare lucru pentru Poporul Roman. Daca ar fi sa efectuez o comparatie as asocia evenimentele sfirsitului de 1989 cu restauratia monarhiei din Franta anului 1814 si nu cu revolutia din 1789 care mai degraba ar putea fi comparata cu ce s-a intimplat in Romania prin august 1944. Asadar, propabil in curind ne asteapta un fel de 1848 cind vom inlatura de la putere mafia capitalista care paraziteaza tara si vom reinstaura comunismul.

  Daca ar fi stiut romanii ca miscarea din 1989 a fost doar pentru ca infractori gen Gigi Becali ( justificarea acuzatiei o gasiti aici http://www.sondaj.php0h.com/becali.php ) sa se lafaie in bani si pe la televizor sfidind oamenii care muncesc, deci daca s-ar fi stiut nimeni nu mai iesea in strada iar tara si-ar fi accelerat dezvoltarea economica pentru ca din cite am inteles datoria externa era platita deci perioada grea trecuse.

 7. Citat:
  “Este timpul sa mai venim si cu solutii la problemele pe care le clamam de 18 ani. Indiferenta superior etalata a unora, nu ne ajuta la nimic.”

  PLANUL MEU IL GASITI MAI JOS. Cred ca solutia finala nu va fi departe de punctele afisate in continuare si pina la urma se va gasi cineva sa transpuna proiectul in practica.

  Pentru curatirea tarii de regimul parazitar instaurat dupa 1989 as intreprinde urmatoarele fapte daca Traian Basescu va binevoi sa ma lase citva timp in locul sau:

  0. As declansa imediat un program secret de fabricare a armelor de distrugere in masa cu mare putere (costuri estimate 200 – 300 mil euro).

  1. Sub pretextul antrenarii de personal pentru misiunile ONU mi-as forma o mica armata compusa din oameni nemultumiti de actuala situatie prin care trece tara.

  2. I-as invita la o receptie pe principalii oameni politici, de afaceri si de presa, adica personajele cu cea mai mare putere politica si financiara!

  3. In cazul cind vor cadea in cursa si vor veni (lucru aproape cert deoarece sunt extrem de lacomi), i-as lichida pe toti cel mai probabil cu un incendiu izbucnit “intimplator” in sala ospatului.

  4. In deruta cauzata de moartea majoritatii celor care au cit de cit putere in tara as declara stare exceptionala prilej cu care voi inchide majoritatea posturilor de televiziune, ziarele, situri de internet influente, etc.

  5. Utilizind armata creata pentru asa zisele misiuni ONU as lichida pe toti cei care mi se opun sub pretext de instigare la dezordine, tradare, etc.

  6. Urmeaza desfiintarea parlamentului si a partidelor politice.

  7. In final as numi niste oameni de incredere in toate functiile importante ale statului.

  8. Daca cumva tara va fi atacata pe motiv ca nu se respecta democratia voi efectua niste teste subterane ale armelor fabricate la punctul zero, menite sa descurajeze orice atac si sa-i faca pe inamici sa inteleaga ca au prea mult de pierdut daca indraznesc sa treaca granitele Romaniei.

  Planul meu este mai complicat, pentru cei interesati pot insira si punctele urmatoare!

  Astept comentarii!

 8. Elena,
  apreciez faptul ca folosesti pronumele de politete in raspunsurile care mi le dai dar te rog, coboara de pe norisor si trateaza-ma la per tu, iti garantez ca te vei simti mai relaxata.

  Revenind .. da, nu ocupi functii publice insa iti cerusem declaratia de avere cu un scop si anume, acela de a face legatura intre politicienii zilei si nivelul ridicat al conturilor proprii, pentru ca din pacate asta:

  “Am ales sa ma implic crezand si atunci ca si acum ca numai prin implicarea fiecaruia dintre noi, in diverse feluri, putem schimba lucrurile in bine.”

  desi suna frumos motivul real pentru care ai intrat in politica nu a fost acela de a schimba ceva ci doar o modalitate de a-ti extinde afacerile .. doar nu crezi ca suntem atat de ingusti la minte sa credem ca o tanara avocata X (nu tu!), cu o firma oarecare de avocatura ar fi avut acces la procesele Rapps-ului 😀

  So … este un pic bizar sa ne ceri sa facem ceva pentru tara asta, atat timp cat voi, cei care “sunteti la putere” nu va dati deloc intr-o parte pentru ca odata cu pozitia dispar si oportunitatile.

  N-am fost vreodata membru de partid, (nici nu-mi trebuie, am o viata de trait) dar presupunand ca maine ma inscriu in PD, crezi ca am vreo sansa, fara sa cunosc pe X si Y, fara sa platesc pe A si B (intr-un fel sau altul) sa ajung in vreo pozitie in care cuvantul meu sa conteze ?

  Hint: uita-te la tv dupa vreun moment de genul alegeri …acolo este un grup (fiecare partid are unul 🙂 ) ..aia sunt cei care au ceva de spus, acolo se invart banii si deciziile, restul sunt trepadusi, numere seci in comentarii de genul “noi in PD suntem 600.000” (numarul este ales aiurea).

 9. @planificatorul

  o idee la fel de proasta ca a mea…ma tem ca trebuie sa asteptam sa moara pur si simplu

 10. Elena Udrea asta am impresia ca nu isi da seama cit de caraghioase si penibile ii sunt textele de pe blog. Este o vorba, prost sa fii noroc sa ai. I se aplica lui Udrea din plin. Numai calamitati si gogomanii scrie. Nu este bine ca prima doamna a tarii sa se bage in politica, pe Basescu l-am ales presedinte nu pe Elena.

 11. Doamna Udrea, chiar credeti ca majoritatea poporului a inteles de ce trebuie sa se duca la vot? Imi pare rau, dar nu cred ca Referendumul sau Alegerile Europarlamentare au fost suficient promovate. Faceti un sondaj de opinie si vedeti cat la suta din miile de oameni (masele) care s-au inghesuit cu copii, bunici si gaini sa vada bradul ala penibil de la Unirii, au habar de scopul acelor alegeri…Implorati la televizor, pentru voturi, un popor pentru care reper cultural este Adrian Copilul Minune iar idol in viatza, Monica Columbeanu…NU va mai consumati energia,dragi politicieni, ca oricum 80% din populatie nu asculta…Basescu are de castigat ca stie sa se faca inteles: bea din sticla, isi pune un fes de muncitor necalificat, joaca hora…si uite asa-i incanta pe urmasii lui Decebal&Traian. Ceilalti politicieni, cu discurs elevat, n-au nicio sansa…De asta e presedintele cu un pas inainte: stie ADEVARATA valoare a poporului:O. O idee trebuia sa aiba: sa puna cate un brad cu multe luminite in fata sectiilor de votare: sa vezi atunci cum se prezenta romanu’, cu tot familionul la vot!

 12. Regret, dar de data asta emisiunea de la RTV a fost interesanta si s-au spus unele lucruri importante, vezi C. Diaconescu(mineriade si alte examene politice picate de PSDul de atunci cel al lui Ion Iliescu iar Gusa, trebuie sa recunoastem, desi amoral este interesant deasemeni.

 13. “Intrarea in politica este libera si toti cei care cred ca pot face mai mult si mai bine ar trebui sa incerce. Clasa politica arata precum societatea care o produce: are bune si rele. Daca vrem sa fie mai buna, trebuie sa renuntam la contestarea distructiva a acesteia. Este timpul sa mai venim si cu solutii la problemele pe care le clamam de 18 ani. Indiferenta superior etalata a unora, nu ne ajuta la nimic.”

  Oare chiar atat de libera si de simpla sa fie?Eu unul ma indoiesc.Si chiar de-ar reusi vreun om cinstit sa intre ar fi imediat indepartat de sacalii care nu se mai satura de furturi si comisioane din banii publici.

 14. Sa intelegem dna Udrea ca nu va mai putem scrie pe adresa veche de mail?

 15. Nu i-a spart nimeni nici un cont de email. Elena Udrea pur si simplu nu mai vrea sa raspunda la mesaje si ca sa nu refuze lumea direct, in stilul ei caracteristic de mincinoasa notorie, a inventat o spargere de parola si cu asta totul a luat sfirsit. Voi nu vedeti ca nu vrea sa-si faca alt cont pe motiv ca ii va fi furat. Pai asa si situl de fata poate fi spart si preluat de cine stie ce hacker!

  Administrator:
  Vezi raspunsul dat Doamnei Netedu Gabriela.

 16. acum ceva vreme, inainte de a ma muta in bucuresti, aveam un prieten… el avea intotdeauna dreptate. la un moment dat isi dezvoltase o abilitate extraordinara in a-i convinge pe cei din jurul lui ca nu au dreptate. tragicul in ralatia dintre mine si el si-a facut aparitia in momentul in care mi-am dat seama ca el ajunsese sa-si creada propriile minciuni.

  in alte cuvinte, cei 18 ani trecuti de la revolutie mi-au demonstrat o “evolutie” a clasei politice romanesti similara cu “abilitatea” prietenului meu.

  deci… nu mai incercati sa pasati motanu’ facandu-ne pe noi sa ne simtim vinovati de esecul clasei politice. aceasta nu este interesata de binele nostru ci de propriul bine. si nu inteleg cum clasa politica are tupeul sa iasa in fata si sa declare altceva!!! adica, mi se pare o jignire adusa noua, celorlalti. chiar credeti ca noi va credem? daca tot stiti ca nu va credetm… macar aveti putin respect si acordati interviurile pe scena teatrului national… am sti si noi ca-s doar vorbe…

 17. Foarte bine venit acest articol,deoarece eu de o saptamana sunt nou membru al PD din orasul meu si voi incerca sa adun in jurul meu cati mai multi tineri dornici de a schimba ceva.Sunt femeie am 33 ani si sunt si eu satula de promisiuni,politicieni corupti mincinosi,etc.Sunt si eu la fel de suparata pentru esecul referendumului ,pentru ca imi dau seama cu groaza ca daca si cand suntem intrebati nu raspundem,atunci cum vom reactiona la abuzurile clasei politice?simplu:nu vom reactiona,ne vom lasa calcati in picioare ,dar ne vom lamenta pa la colturi asa cum faceti si voi in blog,dar ati fi la fel de lasi daca ar trebui sa iesiti in fata si sa va sustineti drepturile.Au reusit in 18 ani sa faca din noi,ca oameni,un popor care de frica locurilor de munca,sau a salariilor mizerabile,sa plecam capul la toate mizeriile facute de angajatori,de politicieni,sau de oricine crede ca ne domina.Au iesit oamenii cu miile pentru un amarat de brad,si si-au pus copiii in pericol.Cand vor iesi tot atatia in strada pentru a sustine un drept pentru ei si pentru copii lor,atunci nimeni nu isi va mai bate joc de noi.Intrebati orice politician dintr-o tara civilizata de cine se tem cel mai tare:DE OAMENII CARE REACTIONEAZA!!!
  Va voi tine la curent cu reactiile tinerilor pe care incepand de maine voi incerca sa-i determin ca alaturi de mine sa incercam sa schimbam ceva.

 18. Eu as dori sa aflu si, sunt in asentimentul tuturor, cat de intima ati fost cu Elodia Ghinescu.Ati invatat impreuna, mergeati impreuna la baluri, la cofetarii, la biblioteca, etc.

 19. Cine isi imagineaza ca in tara aceasta se mai poate schimba ceva, este:
  fie un idiot fara posibilitatea de a intelege ce se intampla in jurul lui,
  fie un suprarealist!

  Acum avem o sansa mai mare ca oricand: EMIGRAREA!!!
  Nu va mai rupeti carca AFARA si nu va mai construiti VILE aici cum fac idiotii de Moldoveni (a se citi cei din Rep. Moldova)! Cu banii aceia iti poti lua usor o casa modesta in suburbiile unui oras mare din UE, si adio jeg, adio bataie de joc, adio nepasare, adio tradare, adio spaga, adio impozite date degeaba, welcome life!

 20. N.G ia mai dute la p****s odata, ca poate ti se mai schimba ideile! in primul rand ce k*t de politician esti daca nu iti faci numele public! In al treilea rand singurul lucru pe care il veti schimba cu PDul este situatia voastra materiala!

  Lumea se lasa calcata in picioare? Stii cati oameni pleaca afara sa isi faca un viitor? Ei AU reactionat! Au luat viata in piept si nu s-au mai uitat inapoi!

  Toti oameni competenti pleaca! Mai raman hotii si cei care l-au prins pe D-Zeu de picior aici, cat si incompetenti!

  Romania, tara fara industrie si fara structuri de stat competente, cu Armata formala si cu Inalti Ofiteri produsi prin fabici gen U. Carol I etc, va fi asimilata de alte state! Ungurii cu Transilvania, bulgarii cu Dobrogea, restul cu ce mai ramane!

  Administrator:
  Domnule Highlander va rog sa folositi un limbaj civilizat.

 21. Citez din memorie ceea ce a spus deunazi, intr-o emisiune TV, un politician, fost ministru si parlamentar, actualmente parlamentar european:

  “alegatorii nu sunt chiar asa de prosti cum ii credem noi”

 22. Povestea vietii mele,ESTI O IDEALISTA,toti imi spun asta de cand ma stiu.Da,am fost o idealista atunci cand eram doar o asistenta medicala iar sotul meu a fost dat afara cu ordonanta lui Iliescu.Da am fost o idealista cand cu banii aceia putini 9milioane
  In 1998 si doua imprumuturi la banci si lucrurile vandute din casa,un copil si doar 24 ani impliniti am inceput o afacere ,cand toata lumea radea de noi pentru ca sotul meu provine dintr-o familie cu 12 copii,iar acum avem una din cea mai prospera afacere din oras.Da sunt o idealista pentru ca si eu si sotul muncim alaturi de angjatii nostri,sunt o idealista pentru ca am angajat studenti care aveau cursurile in week-end,si pentru ca nimeni nu vroia sa ii angajeze,da,sunt o idealista pentru ca le-am tinut ,si le tin locul atunci cand au cursuri,desi si eu eram la randul meu studenta.
  Si stii ce am castigat?Respectul tuturor tinerilor care vin la noi,si care imi spun ca suntem singurii patroni care muncim cot la cot cu oamenii,si care mai in gluma mai in serios ne spun ca suntem cam…fraieri.Nu suntem fraieri dar suferim de boala idealismului si desi sunt prima care as pleca bucuroasa din tara nu pot lasa aici ceea ce
  am cladit de zece ani,fara sa avem nici o zi de concediu in tara,fara sa mai vorbesc de strainatate.Si pe mine ma doare ca daca intarzii o zi cu plata datoriilor la stat primesc somatii,in timp ce marilor companii li se reesaloneaza datoriile.Ma straduiesc sa arat copilului meu toata uratenia acestei tari pentru ca astfel sa creasca dorindu-si sa lupte pentru schimbare.Am sperat ca generatiile de dupa noi sa faca mai mult dar si voi sunteti ”infectati cu nepasare”,asa ca ne ramane speranta copiilor nostri si ai vostri.
  DA sunt o idealista sa cred asta.

 23. N.G.-Netedu Gabriela.E numele meu,si sunt mandra de asta.Si sunt membru PD.de o saptamana.Te invit sa fii alaturi de mine.

 24. pt. N.G.:

  Eu nu comentez alegerea pe care ai facut-o, o respect, dar daca tot ai intrat in politica, am rugamintea sa aduci in discutie, la partid, varianta unui parlament unicameral de numai 100-200 de locuri, asa, ca sa mai reducem cheltuielile bugetare, sa eficientizam activitatea parlamentara si sa mai eliminam din balastul clasei politice. Voi astepta sa ne scrii despre cum a fost intampinata o astfel de propunere.

 25. aceasta este doar o propunere de reformare a clasei politice si nu de contestare distructiva a acesteia.

 26. si sa ne mai ramana bani de brad si pt. la anu’. Ca poate il facem pe cel mai mare din lume, nu numai din europa!

 27. ce bine era daca organizati alegerile odata cu aprinderea bradului si montati niste urne la metrou unde cred ca erau zeci de mii de oameni ….ce bine se vinde circul in romania .Bafta multa in tot cea ce faceti !

 28. Soyons Responsables :

  VOTONS !!!

  Il faut voter. L’abstention ne révèle qu’une seule chose : l’inertie
  Voter, c’est agir et faire vivre le monde démocratique dont nous sommes fiers.

  Mais il ne suffit pas de voter, il faut voter avec la tête pour ceux de la vrais democratie moderne.

  Ce message nous rappelle que chaun peut contribuer utilement à la vie politique.
  Il nous rappelle que le populisme dans lequel veulent nous entra

 29. pt. Stefan RADOVEANU:

  …furculition, masinution, desteption,…

  ce-i aia l’absention?

  poate: l’ absence!

 30. Pentru Leo

  Pentru ca tot mi-am spus numele,vreau sa mai adaug ca este vorba de PD-Toplita-Harghita,singurul oras cu populatie majoritar romaneasca,dar in care pentru prima data in istoria alegerilor,a iesit UDMR-ul pe primul loc la euroalegeri.Scopul meu este sa-i fac pe cei ca mine si mai tineri sa se implice.Mai les ca cloaca de pesedisti care ne-au taiat padurile ,se pregateste serios sa ne stearga toate sperantele.Nu sunt sovina doamne-fereste mama mea este unguroaica iar tatal moldovean(frumoasa combinatie,nu?),si nu credeti tot ce se spune la televizor despre Harghita.Este una dintre cele mai frumoase zone montane din tara.Va invit sa ne vizitati.

 31. pt. N.G.:

  eu nu am facut referire la nimic din ceea ce-mi raspunzi! Voi astepta raspunsul potrivit, la timpul potrivit.
  Succes pe mai departe!

 32. pt. Stefan RADOVEANU:

  poate ca sunt si altii care ar putea sa scrie, si corect, intr-o limba straina, dar nu este nici cazul si nici politicos acest lucru.

 33. Stimata Doamna,

  in timp ce romanii misuna precum gandacii prin europa, si rupti in c.., in timp ce guvernantii stau cu mana intinsa, precum cersetorii, spre aceeasi europa, pentru foduri structurale de dezvoltare, facem aici cel mai mare “bradutz” din europa si alocam 400 mil. pt. construirea catedralei neamului.

 34. Decat carcotasi ,mai bine filozofi,poate asa mai avem vreo revelatie!

 35. Jigniri aduse de un tanar politician.

  Stau si citesc dar nu pot sa cred ce ati spus stimata Doamna Udrea !
  “am ezitat sa-mi arat dezamagirea pe care o am de cateva zile pentru lipsa de interes a cetatenilor fata de o tema pe care altfel o dezbatem de 18 ani.”, nici sa nu o faceti vreodata, se spune ca speranta moare ultima dar cum mai poate fi vorba de speranta cind stim exact cum decurge totul si nimic nu poate schimba asta. Cum pot sa arat interes fata de legi propuse de o gramada de hoti si mincinosi imbuibati care se se jura ca ne apara noua interesele ? Haideti sa va propun eu o noua lege dar care sa nu fie votata de parlament ci de popor, orice senator, deputat sau functionar de stat pe numele caruia a fost inaintat un dosar penal sa isi piarda automat toate drepturile si functiile ( inclusiv imunitatea parlamentara ) pina la definitivarea cazului dar in solutia data sa se ia in considerare si rangul purtat in timpul comiteri faptei. Adica sa nu fie judecat un senator corupt precum o persoana oarecare ci invers.
  Ce spuneti ?? Credeti ca o sa vina lumea la vot ? Va garantez ca da !

  ” O astfel de stare am avut si eu. Doar ca eu nu m-am intors cu spatele ci am ales sa intru in politica…. Intrarea in politica este libera si toti cei care cred ca pot face mai mult si mai bine ar trebui sa incerce.”
  Wow adica dumneavoastra precum o eroina v-ati aruncat in viltoarea luptei politice ca sa schimbati nedreptatea adusa poporului in timp ce noi astia care stam si comentam pe la colturi suntem prea lasi, altfel ma fi fost si noi acolo in parlament sa va ajutam in lupta impotriva tiranilor care ne asupresc !
  Are you for real ?? Daca citesc de destule ori comentariul ajung sa cred ca dumneavoastra sunteti ce care a creat pancartele alea imense care sa gaseau pe toate drumurile cu : SI TU POTI CANDIDA PENTRU FUNCTIA DE PARLAMENTAR EUROPEAN.

 36. Schimbarea daca se va face in tara asta , se va face de jos in sus si nu de sus in jos , sunt de acord ca clasa politica nu e cum ar trebuii sa fie , dar mentalitatea romanului este buba

 37. Mérite à être lecturé.

  Stefan RADOVEANU

  Elections en Russie : le bal des Tartuffe

  ” Les élections législatives en Russie, qu”il s”agisse des résultats du parti gouvernemental ou de ceux du Parti Libéral-démocrate, principale force d”opposition nationale, traduisent une renaissance de l”affirmation du fait national et de la fierté russe. Cette traduction est peut-être imparfaite, mais comment ne pas être stupéfait du culot des donneurs de leçons occidentaux, naguère muets à l”époque communiste, sur le manque de démocratie en Russie !

  Otez-nous d”un doute. Ce pays où le système politico-financier réduit la vie politique à deux partis presque interchangeables, ne seraient-ce pas les Etats-Unis d”Amérique ?

  Et ce pays où les dirigeants des principaux complexes militaro-industriels (Matra, Dassault, Bouygues), détiennent la presse et la télévision pro-gouvernementale, où le système électoral évince complètement du Parlement l”un des principaux Partis d”opposition nationale (le FN), qui ne dispose pas de la moindre radio libre, et dont les dirigeants (Le Pen, Gollnisch) sont traduits devant les tribunaux pour ‘

 38. Ma uit pe aici si ma astept ca aceasta doamna Udrea care vrea sa scoata bani si faima din orice sa incerce si varianta publicitate pe site .Slava Domnului sunt deja destui cei care ii populeaza site-ul .In ceea ce priveste comentariul Elenei ,imi cer scuze dar este desumflat si total pe langa realitatea pe care o traim noi toti.Poate daca ar incerca sa mai iasa din balonul de sapun in care s-a ascuns ar afla ca nu mai tin comentariile de soiul; asta.Ca sanu mai spun ca iesirea in decor in Elenei atunci cand era in Curtea de Arges si si-a cumparat galoci de la targul de vechituri mi s-a parut cea mai mare nerozie .

 39. Pt. George Pruteanu:
  Trebuie sa intelegi ca sunt niste chesti la care trebuie sa inchizi ochii, cum pot Domni de mai sus sa isi sprijine campaniile electorale si mai ales traiul atit de scump in Bucuresti (mai ales in cercurile respective) daca nu ai fondurile necesare. Vezi tu nu poti aparea la o intrunire de partid cu o rochie tocita de atita purtat si conducind o Dacie 1310, trebuie sa respecti blazonul si sa iti intregesti imaginea pentru a reusi sa aperi oameni de rind care au atita nevoie de ajutorul expert al tinerilor politicieni. Nu te gindi ca ei fura sau delapideaza, gindeste-te ca este un rau necesar pentru a putea sa ne reprezinte cu demnitate. Poate nu ai citit comentariul Doamnei Udrea oricine poate sa intre in politica si sa schimbe ceva, doar ca blazonul asta afurisit strica tot…

 40. Doamna Udrea, Multumim Din Inima Partidului ca l-a fagocitat pe robotelul Stolojan, astfel incat PNL a ramas unul singur!

  Domnul Basescu, groparul PNT-CD, a pierdut, asadar, fraiele la PNL. Ca PCR-ul vad ca l-a salvat – toti activistii se inghesuie in PSD si noua strutocamila, PD-PLD. Chiar, dv aveti principii liberale si va simtiti tradata, sau veti adera cu entuziasm la a treia sau a patra – deja – doctrina pe care ati imbratisa-o in cariera dv de politician? Si ce parere aveti, masa amorfa popularo-populista PD-PLD va supravietui politic atunci cand dl Basescu va iesi din politica? Pentru ca eu am impresia ca singurul scop al noii aliante e de a da o justificare politica presedintelui Basescu si atat – principii declarate pe hartie, dar ridiculizate in viata de toate zilele, dovedind ca ciolanul e mai important decat crestinismul si democratia. Parerea mea e ca intre artificiala organizatie politica si presedintele Basescu e o relatie de simbioza – Basescu e o locomotiva electorala care are nevoie de vagoane cat mai supuse, dar totusi are nevoie de vagoane, altminteri existenta lui ca locomotiva nu ar mai fi justificata.

  Dv ce parere aveti?

 41. Stimata Doamna,

  doresc sa urez succes noii formatiuni politice, PDL si nu mai fiti suparata pe noi! Ne pasa si de aceea ne intalnim aici!

 42. Singura propozitie adevarata scrisa de doamna Udrea e aceasta: “Pana la urma, avem clasa politica pe care o meritam.” Restul e abureala.

 43. Pt. GP

  Chiar nici o tangenta nu au, deoarece intrebarea ta este cit se poate de serioasa in timp ce rapunsul meu a fost cit se poate de ironic la adresa respectivilor si mai ales la adresa Doamnei Udrea. Sper sa nu se napusteasca pe comentariul meu toti admiratori Doamnei dar mi-am permis sa fiu ironic deoarece: Numele Doamnei Udrea si a sotului dansei este implicat in destule “scandaluri” ca sa nu folosesc alte cuvinte dar Doamna Udrea inca ne mai vorbeste de lupta anti-coruptie si etc. iar al doilea motiv este ca pur si simplu acesta nu este un blog … este un moft pentru a parea in legatura cu dorintele poporului sau mai rau de a parea mai sofisticata din punct de vedere informatic. Doua entry-uri si doua comentarii fara legatura cu intrebarile, nelamuririle si chiar propunerile noastre nu sunt de ajuns Doamna Udrea, mai ales cind apari la televizor si lauzi performanta blogului dumneavoastra de a stringe mii de oameni.

 44. Hai sa fim seriosi!
  Alt vinovat n-ati gasit, decat electoratul? El este vinovat de “clasa politica” din ’90 pana in prezent?
  Daca tin eu bine minte, romanii au tot schimbat, dar rezultate ioc!
  Prin ’90 au votat ceva, schimbare fata de ce-a fost pana in ’89, nu!? Prin ’92 sa zicem ca au votat cam la fel.
  Dar in ’96 au votat schimbarea.
  In 2000 “au schimbat schimbarea”, daca se poate spune asa, scarbiti fiind de alegerea facuta cu un mandat anterior.
  In 2004, romanii iar au schimbat; parca si PD-ul intra in ecuatia PUTERII, nu!?
  Ce s-a rezolvat? PD-ul si si PNL-ul s-au certat, neintelegandu-se pe CIOLAN.
  Acum sunteti suparati ca romanii nu vor schimbarea clasei politice, legandu-va, probabil, de votul uninominal. Care schimbare, doamna Udrea, ca eu nu mai pricep nimic?
  Sau trebuie sa votam in unanimitate PD-ul si actiunile lui, propuse/impuse de actuali sau “fosti” membri ai respectivului partid?
  Eu, unul, recunosc: fac parte din acei romani carora li s-a facut lehamite de actuala clasa politica. Din pacate, nu intrevad nicio rezolvare, nici macar prin “trambitatul” vot uninominal.

 45. As vrea si eu sa stiu ce parere aveti despre invatamantul romanesc de azi?

 46. Buna ziua!
  Ma uit de ceva timp la emisiunea Nasul de pe B1TV si trebuie sa-mi descatusez indiganrea!
  Ne mint cu atata nerusinare si nimeni nu le poate face nimic. Sunt mai presus de lege si de orice notiune a bunului simt. Am 29 de ani si cu amaraciune spun ca mi-am pierdut orice speranta! SI CU TOATE ASTEA, ROMANII NU IES LA VOT PENTRU REFERENDUM! Spun ca mi-am pierdut speranta deoarece am ajuns la concluzia ca AVEM TARA PE CARE O MERITAM!!!!!!!!!!!
  Pe de o parte ii inteleg pe romani: s-au saturat de minciuni si de un trai din ce in ce mai rau, dar pe de alta parte nu sunt de acrod cu nepasarea in care s-a afundat poporul asta.
  Il admir si il iubesc pe dl Basescu foarte mult, dar nu pot sa cred ca nu poate lua masuri mai drastice cu ceea ce se intampla in tara asta. Si poporul a aratat ca il iubeste si il sprijina cu ocazia suspendarii si ar trebui sa se implice mai mult mai ales in ceea ce priveste CORUPTIA. Chiar nu exista niciun organism in tara asta sa ia masuri cu parlamentari care comit infractiuni grave si care ne mananca o mare parte din bugetul statului!?! Chiar nu exista nimeni sa intrebe anumiti milionari in euro(sau mai nou miliardari) cum au ajuns la averile acelea fabuloase in conditiile in care in tara sunt multi muritori de foame!?! Chiar nu exista nimeni sa intrebe cum se cumpara energia electrica si se revinde la preturi fabuloase!?!
  Nespus de mult m-am bucurat cand am vazut ca a picat PSD-ul (niste hoti, corupti, etc) si aveam speranta ca totul o sa revina la normal. Intradevar, s-au schimbat multe: contractele pentru marile lucrari nu le mai ia PSD-ul ci PD-ul sau PNL-ul, licitatiile, la fel, etc. Imi pare rau sa va spun, dar sunt tare DEZAMAGIT.
  VA ROG DIN SUFLET: FACETI CEVA PENTRU TARA ASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 47. Va simpatizez foarte mult si as dori o adresa de messenger unde poate vom putea vorbi.Ma numesc loredana si am 14 ani

  Administrator:
  Doamna Udrea nu foloseste messengerul dar ii poti scrie pe noua adresa de e-mail.Este afisata la “CV”.

 48. Doamna Elena sunteti supertare. Abia astept sa veniti in Rm-Valcea la balul organizat de
  Primarie. Elena Udrea rulz!!!!! Si aveti deplina dreptate in legatura cu articolul scris.

 49. Simt aceasi neputinta citind acest blog de fapt comentariile acestui blog (pentru ca cea care i-a dat numele este total pe dinafara subiectului) pe care o resimt si atunci cand aud comentariile pline de cinism ale “tuturor” politicienilor: “puterea este in mana alegatorilor, daca nu fac cea ce promit ar trebui sanctionati la vot, votind tu decizi viitorul”. Un calcul simplu imi arata ca daca as vota toate partidele aflate in parlamentul odata la 4 ani as muri inainte sa termin lista sau poate ne jucam de-a ruleta rusesca si acolo exista o sansa din 5 sa iti reusesti sa gasesti glontul. Dar aici sa gasesti politicieni care odata ajunsi in parlament sa isi aminteasca ce au promis ca sa ajunga acolo si sa nu se gindeasca la umplerea buzunarului propriu este una la 1 milion.

  Am citit odata intr-o revista britanica ca cel mai bogat om al planetei in acel moment fiind vorba de presedintele firmei IKEA cu o avere de 52 de miliarde de dolari, avea propietate personala un apartament cu 4 camere in care locuia cu sotia si cei doi copii, o casa de vacanta la munte, o barca de agrement(barca nu yacht) si conducea un Volvo iar cind a fost intrebat de ce Volvo si nu Maseratti sau orice alt bolid de lux a spus ca e masina care avea cel mai inalt scor la capitolul securitate.
  Probabil ca asta e averea de care ar avea nevoie un parlamentar roman ca sa se opreasca din umplut conturi sa fie practici si sa isi aminteasca cum naiba a ajuns in Parlament si de ce !
  Doamna Udrea pun pariu ca daca as reusi sa conving un ziar sa publice integral comentariile de pe “blogul” dumneavoastra atunci: ori atit sta toata ziua pe el, ori ati angaja pe cineva sa raspunda in locul dumneavoastra, ori l-ati inchide !(sincer acum cine tasteaza entry-urile astea ?)

 50. Posibile raspunsuri

  Lui Ovidiu: Maria Basescu a fost receptionera la Ilisesti si Constanta. Ei, si? Mai grav e ca se aude ca Dom Presedinte are ochi (unul?) si pentru alte femei, dar da lectii de morala la altii.

  Grecului Laurentiu: – inteleg ca Basescu iti da trairi puternice. Imi aduci aminte de fanele lui Elvis. Si alea ajunsesera sa fie niste fezandate de 30 ani, cu un creier de 14 ani. Esti bucuros ca a picat PSD-ul si ca a crescut PD-ul, dar uiti ca per total FSN-ul a ramas acelasi!

  Lui Nea Zacusca Pruteanu: ce faci, nene, te plictisisi de “sait”-ul matale si ataci blogurile domnisoarelor frumoase? La varsta matale ar trebui sa intri mai curand pe blog-ul Irinei Loghin! Probabil ca are si ea un blog, in Romania totul e posibil…

 51. LE SENAT

  Le Sénat est une institution politique dans un régime bicaméral, présente dans divers pays et à diverses époques. Ses membres sont appelés sénateurs et sénatrices. Le nom tire son origine du Sénat romain.

  Aujourd’hui, il s’agit généralement de la Chambre haute du pouvoir législatif dans les régimes à Parlement bicaméral.

  Il en existe :

  en Argentine , voir Sénat d’Argentine
  en Australie
  en Bavière (jusqu’à 1999)
  en Belgique : voir Sénat belge
  en Bolivie : voir Sénat de Bolivie
  au Brésil
  au Cameroun
  au Canada : voir Sénat du Canada
  au Chili
  en République démocratique du Congo : voir Sénat de la République démocratique du Congo
  aux États-Unis : voir Sénat des États-Unis
  en France : voir Sénat (France)
  en Irlande
  en Italie : voir Senato della Repubblica
  à Madagascar : voir Sénat (Madagascar)
  au Mexique : voir Sénat du Mexique
  en Pologne : voir Sénat de Pologne
  en Roumanie
  au Royaume-Uni : voir Chambre des Lords
  au Sénégal : voir Sénat du Sénégal

  Suite au Parlement

 52. mai bine sa fiti dezamagita de cel mai penibil sef de partid: yesman Emil Boc.daca toti transilvanenii ar arata asa, m-as declara ungur.si apropos de putine ori mi-a parut rau de alegerea pe care am facut-o la vot.dar faptul ca am votat un posibil dictator imi creaza insomnii

 53. Stimata doamna Udrea,
  Ati abordat o tema importanta si dureroasa, actuala si probabil, de viitor : lehamitea cetatenilor in fata spectacolului jalnic creat de figurile (triste) ale politicii romanesti actuale. Nu trebuie generalizata situatia ,insa. Ba mai mult, acolo unde vedem buna dispozitie, zambet, deschidere catre nevoile oamenilor, solicitudine ,tinerete, competenta, aceste calitati trebuie incurajate prin promovare.
  Ma gandesc la cazul meu. Am facut parte dintr-un singur partid :PSDR-Cunescu. Din cel comunist nu am apucat, pentru ca Revolutia mi-a intrerupt discutiile individuale . Am fost foarte dezamagit in momentul in care acest partid a fost inghitit, cu arme si bagaje, de un altul , mai reprezentativ. Nu comentez imprejurarile. Acum ,astazi,nu mai sunt atat de dezamagit. Au inceput sa apara si politicieni placuti, populari dar si carismatici, minciuna propagata este ceva mai diluata. Din aceasta categorie (ultima ), cred ca m-am inrosit, faceti parte si dvs. Numai un rauvoitor nu ar putea sa recunoasca acest fapt. Din adevaruri mici se cladeste marele adevar, inatacabilul sofism. Intr-unul din mesajele mele mai vechi, adresate dvs., va rugam, inainte de concursul lansat de dvs. pe blog, sa publicati si numele celor care vor castiga, pentru ca eu nu stau langa telefon si eram sigur ca voi fi invingator. Dvs. ati ras, mai bine zis, administratorul blogului, un om cu umor, mi se pare, si am fost rugat, in acest caz, sa stau langa telefon. Am stat si am castigat. Este adevarat ,nu am avut drum prin Modrogan sa gust plescoii si covrigii, dar am trecut prin Buzau si am facut acest lucru, eu fiind din apropiere, la origini .
  De ce v-am istorisit aceasta intamplare, aparent fara rost ?Pentru ca aici ,un ochi atent, poate observa acele lucruri care au lipsit atata timp politicienilor nostri, care ne-au deranjat si v-au deranjat si pe dvs. A aparut acea apropiere a omului politic fata de poporul din care provine, aceasta apropiere nefiind , sa speram ,rezultatul amenintarilor care vin din partea uninominalului. Va doresc sanatate si putere de munca. Traiasca atat covrigii cat si carnatii de Plescoi.!

 54. “Am ales sa ma implic crezand si atunci ca si acum ca numai prin implicarea fiecaruia dintre noi, in diverse feluri, putem schimba lucrurile in bine.”
  Asa gandeam si eu acum vreo 10 ani, cand am dorit sa ma implic in politica si m-am inscris in APR, dar am ajuns repede la concluzia ca daca esti corect si cinstit nu ai nicio sansa sa faci cariera in politica, eventual doar sa platesti o cotizatie si sa fii un trepadus in slujba altora, daca prezinti incredere.
  In consecinta, am renuntat in momentul dizolvarii si disiparii partidului lui Melescanu. La vremea respectiva, unii au ales sa revina in PD (si au ajuns in functii mari astazi, atat in administratie cat si in politica), altii s-au dus la PSD, PNL, etc. in goana lor dupa functii si privilegii.
  Mi s-a dat de inteles “si atunci si acum” de cei ce fac politica ca nu e locul meu acolo, daca nu-mi schimb felul de a fi, adica cinstit si corect.
  Mai grav este ca, lucrand in administratie de 20 ani, m-am lamurit ca nu pot sa fac cariera nici in administratie daca nu sunt implicat politic, chiar daca am studii de specialitate, facute cu destule sacrificii, in speranta ca imi va fi de folos in cariera, asa cum incercau profesorii mei din facultate(unii dintre ei oameni politici astazi) sa-mi inoculeze ideea.
  In concluzie, pentru mine cel putin, afirmatiile dumneavoastra nu au acoperire in realitate, astfel incat ma incadrez in categoria celor cu “stare de lehamite”.
  Astept din partea dvs., ca tanar politician, O SOLUTIE VIABILA, ancorata in realitate, ca sa ies din aceasta stare.

 55. Si cum spuneam, tot vb despre o viata mai buna, mai imbelsugata si pentru noi oamenii de rand, din care cei mai multi facem parte. Am avut posibilitatea sa schimbam ceva! Nu am binevoit sa mergem cu totii la Referendum! De ce oare? Ne complacem in mizerie, nu vrem sa schimbam nimic, atat cat depinde de noi, dar cerem cu voce tare ” O viata mai buna! ‘ Cine sa ne-o ofere, daca noi nu ne implicam! Oamenii care ne conduc, noi ii ajutam sa ajunga acolo unde sunt acum, chiar daca nu merita! Am avut posibilitatea de ai alege noi, dar…. nu am facut nimic!

 56. Stimata Doamna,

  dupa cum s-a vazut, mai mult de 70% din alegatori nu s-au prezentat la vot. Acest lucru ar trebui nu numai sa dea de gandit politicienilor ci sa-i puna si pe ganduri. De ce? Este foarte simplu: in timp ce politicienii cred ca au gasit, noi mai cautam, inca! Ce anume? Totul: de la candidatii potriviti, pana la solutii. Or, dvs. scrieti in acest articol:

  “Sunt oameni care doar stau pe margine si critica, dar daca ar trebui sa spuna de ce sunt ei mai buni, nu ar gasi un singur argument.”

  N-ar trebui sa atarnati politica de sufletul omenesc! Si acest lucru mi-am permis sa vi-l recomand si dvs. intr-o scriere anterioara. Daca avem dreptul de a aplauda, ar trebui sa-l avem si pe acela de a huidui. Din pacate, boala vremurilor noastre este normalitatea, iar solutia nu consta in a ne pierde, cu totii, conturul, pana a deveni doar sunetul propriilor nostri pasi. Sunt multi romani care nu se culca niciodata inainte de a profera, asa, ca sa se imbarbateze, cateva injuraturi arzatoare dar, pentru ei, stridiile si sampania nu sunt punctul culminant al existentei.
  Aceste cuvinte nu sunt numai ale mele si ca sa termin in aceeasi nota, am sa parafrazez un scriitor:

  “Politica – un cimitir de promisiuni”.

 57. Dupa cum era de asteptat , ordinul de la Cotroceni a fost dat.Sa nu spuneti ca nu-i asa.Cu cateva zile in urma dl.Boc zicea ca nici vorba de fuziune pana la viitoarele alegeri.Dar dl,Boc de multe ori a vorbit fara aprobare,adica prost.Sa nu-mi spuneti cumva ca este presedintele PD-ului.Rad si curcile,este de fapt servitorul d-lui Basescu.Un asa om fara caracter si coloana vertebrala,zau daca am mai vazut.Pacat ca este si ardelean.Face Ardealul de ras.Fata de noul partid ce se va crea am doua curiozitati: 1) Care vor fi ideologia,principiile si platforma-program ale PDL? 2) Dintre cele doua blonde consacrate deja,d-na Udrea si d-na Turcan,care va fi in gratii? Domnul Presedinte se viseaza Putin.Apropo de graba anuntului de aseara,dupa reusita din Rusia.Vor fi doar vise.Parca mai visa ceva si dupa reusita lui Sarkozy.Vede ca acesta o cam ia in barba si s-a deplasat mai spre est.Eu zic c-ar fi bine ca dl.Basescu sa studieze mai bine propriul popor,pe care l-a crezut naiv.A inceput sa se destepte.Iar facaturile astea cu fuziuni de partide s-ar putea sa-i dea o lovitura la alegeri,de sa nu-si mai revina pt.totdeauna.Spun sincer,nu mi-ar displacea.Dupa cata fraiereala a bagat in noi,o merita din plin.Asa sa-i ajute Dumnezeu! Dumnezeul nostru.D-lui nu are asa ceva.Pacat de strambaciunile pe care le face cu anumite ocazii prin biserici.Doar IMAGINE!

 58. Va informam ca blogul dvs a fost listat pe Codex Politicus, un proiect necomercial despre influenta noilor forme de media in politica romaneasca. Pentru o imagine de ansamblu a blogosferei politice romanesti, puteti vizita http://digitallights.net

 59. Cersetoria ste pedepsita in Geneva.

  Traian BASESCU a sosit la Berna printre altele va trata si problema tiganilor cersatori.

  Stefan RADOVEANU

 60. Stimata Doamna Udrea,

  In primul rand vreau sa va felicit pentru toate reusitele dumneavoastra.
  Sincer, daca politica ar arata la fel de bine ca dumneavoastra, aceasta tara ar avea alt drum.
  Uitandu-ma curios, ca orice barbat, in CV-ul dumneavoastra, am sesizat o mica greseala de editare, si anume:
  In campul cu “Activitatea stiintifica” la lucrarile publice “Perspectivele Strategice ale regiunii Marii Negre in viziunea S.U.A. Interesele romanesti si miza resurselor energetice din regiune” la cuvantul MIZA RESURSELOR sta scris “Miza Resuselor”.
  Ii rog pe cei care se ocupa de acest Blog, sa faca modificarile de rigoare.
  E pacat sa aveti mici erori pe acest blog, stiti cum sunt Vocile Carcotase.

  Cu deosebit respect,
  Razvan Bodescu – Alba Iulia

  Administrator:
  Va multumesc pentru atentionare.

 61. Da. Frumos gandit, dar nu-i suficient. Ma uit in jurul meu si remarc de la o zi la alta o INVOLUTIE a bazei unei societati- PATURA DE MIJLOC- in mod normal aceasta PATURA este ECHILIBRUL unui popor. DE CE NU EVOLUIEAZA? DE CE SARACIA INAINTEAZA,si nu stagneaza macar? Spuneti ca intrarea dv. in politica are un scop precis. Nu-l puteti stapani. NU AVETI TRADITIA, MATURITATEA POLITICA, BAZA DE CONSTRUCTIE, CREZUL FUNDAMENTAL AL POLITICI. Idiologia celor scrise de dv in articol nu ma fac sa va cred, deoarece cunosc istoria si religia multor popoare. Pentu a fi BUN in politica TEBUIE sa aprofundezi intelepciunile lasate…….nu cu un discurs sec, nemuncit. Cu respect.

 62. Cata dreptate aveti…Asa este! Nu ar trebui sa ne plangem de conducerea tarii si de politicieni,noi i-am votat,iar daca ne conduc cei mai putin competenti este doar vina noastra.Nu o sa spun nimic la adresa nimaniu,dar ne meritam soarta.

 63. Aveti dreptate! Numai atat stim sa facem, sa ne plangem: pensionarii de pensii mici, cei intre doua varste de penuria locurilor de munca, tinerii de lipsa unei perspective reale. Dar cand suntem chemati de presedinte, pe care-l iubim sau nu, pentru a lua atitudine, intr-o parte sau alta, noi dam cu flit unei sanse reale. Apoi iesim in strada sau pe la TV sa ne plangem ca politicienii nu fac nimic pentru noi, ca sunt hoti (ceea ce este adevarat pentru multi), ca-si vad doar de interesul personal. OK, ei isi vad de interesul personal, dar noi, noi cei multi, noi ne urmarim interesul? NU! Pe noi ne doare-n cot de vot. A vota e asumarea unei raspunderi. La noi insa fuga de raspundere si aruncarea pisicii in gradina altcuiva e sport national. Si daca avem politicieni de genul Orban, Voiculescu, Gigi Ciobanul, Vadim, Patriciu, Bodu, Hardau, Chiuariu, Cioroianu si, cu voia DNA-ului si a Tariceanului, Remes este pentru ca pe acestia ii meritam. Dovada ca cei apreciati “afara”, Macovei, Blaga, Ungureanu, sunt pe alaturi.
  P.S. Succes noului PDL!

 64. Referitor la fuziunea PD cu PNL. Nu-mi place deloc Mircea Geoana, Ion Iliescu a avut dreptate cand l-a facut “prostanac”. Dar afirmatiile facute astazi referitor la fuziunea PD cu PLD mi se pare extrem de bine tintite, si anume:”Geoana a sustinut ca prin formarea Partidului Democrat Liberal, liderii PD au pierdut puterea in propriul partid pentru ca cel care cistiga din aceasta miscare este doar Theodor Stolojan. “Cred ca presedintele Basescu a aplicat principiul eu te-am facut, eu te omor in relatia cu PD, pentru ca e clar ca aceasta miscare e cistigatoare pentru Stolojan care e noul lider de facto al acestui partid”

 65. P.S.
  Sunt membra al PD (nu spun filiala). De maine voi spune ca am fost membru PD. Si atat. Adio politica.

 66. Antenele lui Voiculescu il critica si-l jignesc pe, presedinte zilnic. Daca cineva zice ceva de ei, imediat ataca din toate partile, de la toate posturile tv pe unde apar. Care este motivul PD-ului de nu aplica aceiasi politica? am un mare semn de intrebare: oare PD-ul tine cu basescu intr-u totul? Daca vre-un analist politic loial hotilor, il critica pe presedinte, imediat sa iasa cinava de la PD si sa-i rasunda cu aceiasi moneda respectivei pervoane. Intelege-ti ce va zic? LAUATI POZITIE IN JURUL PRESEDINTELEUI. SA VADA LUMEA CA FACE-TI VOI CEVA, CA PANA ACUM, PARE CA E SINGUR.Sper sa citit acest mesaj.

 67. Succes deplin, Traian BASESCU marcheaza o noua etapa in relatia cu ELVETIA.
  Recunostiinta totala, tara cantoanelor va dinamiza libera circulatie.

  Romani care isi desfasoara activitati de studii si perfectionari sunt apreciati si recunoscuti.

  Fara sa uitam pe cei veniti ca ambasadorii libertatii in anii 80, reprezentati in toate segmentele de activitate a cantoanelor.
  Sunt si fac m

 68. Ma intreb dupa ce criterii ne raspunde distinsa doamna Udrea…Suntem multi,dar cred ca meritam toti un mic raspuns.Sau raspundeti doar la mesajele care apucati sa le cititi?Stiti,noi astia de aici,daca tot intram pe blog si suntem la zi cu temele,meritam mai mult…Parerea mea(“Cate capete atatea pareri”)

 69. Bravo, Vlad de la Vaslui! Tot Moldova l-a salvat si pe Iliescu la alegerile lui…

 70. D-soara MADALINA “ADMINISTRATOR” sper ca ai bunul simt sa-i transmiti mesajele care le stergi D-nei UDREA!!!!!!!!!!!!!!! MESAJUL MEU RELATA DOAR FAPTE REALE. CHIAR DACA VA SCADE CREDIBILITATEA TREBUIA LASAT. VA SPUN UN SECRET :NOI V-AM COCOTAT,NOI VA COBORAM…

  Administrator:
  Doamna v-am sters mesajul pentru ca il tot repetati de doua saptamani. Ii puteti trimite un e-mail pe noua adresa si asteptati raspunsul. Cand va avea timp va va raspunde.

 71. Nu se poate, daca se demoralizeaza Doamna Udrea si renunta la politica ?

 72. Madaaaaaa … cum mai prigonesti tu bietele fiinte nevinovate ce se vantura pe la radacina copacului:D … sa te tii bine ca te scutura kinderii 😛

  Administrator:
  Nu prigonesc pe nimeni, dar am mai spus-o si o repet, mesajele care nu au nici o legatura cu tema discutata vor fi sterse.

 73. Care este tema ? Sau mai bine unde este discutia ! Nu vad decit un raspun fara noima pe care nu stiu la care intrebare sa il asociez.

  Administrator:
  Ma refeream la ultimul articol postat pe blog.

 74. Am o idee, nu e mai bine sa ceri voie si sa rapunzi tu in locul Doamnei ? Nu de alta da pina acum blogul acesta nu denota decit reclama ieftina ! Nici urma de contact, discutii sau macar o umbra de lamurire. Mi-e teama ca nu o sa mai mearga mult faza cu “e ocupata cind are timp”.

 75. Resucitarea cadavrelor, PSD isi recheama slugile, r

 76. Asta chiar ca este un comentariu aiurea, poate era mai bine sa comentezi ce a scris SR si nu cum a scris. Citeste toate comentariile postate este imposibil sa nu ai ceva de spus inafara de: ai scris gresit slugile !

 77. @Administrator
  Daca de doua saptamani,nu sunteti interesati de ceea ce se intampla in partid!!!!!!!!!!!!!!ATI MINTIT CU NERUSINARE CA I-ATI TRANSMIS MESAJELE MELE!!!!!!!!!!!!SUNTETI PLATITI SA MINTITI? ORICUM VOM PLECA MULTI DIN PARTIDUL ASTA!!!!!!!!

  Administrator:
  Doamna eu ii transmit Doamnei Udrea absolut toate mesajele, iar dansa poate confirma ca i-am spus de nenumaratele dvs. telefoane si e-mailuri. Sunt foarte multe persoane carora trebuie sa le raspunda, nu sunteti singura.
  O seara buna.

 78. Salutare!
  Vreau sa postez ceva aici, ce nu are legatura cu subiectul (si imi cer scuze pt asta).Dar cred ca intereseaza pe foarte multi subiectul.
  E un mail ce l-am trimis Primului Ministru si la care am primit un raspuns formal de la unul din consilieri.Sincer, nu cautam o rezolvare directa, tineam insa sa fie citit de cel care ma considera “un procent”.

  Date: Tue, 18 Sep 2007 05:07:50 -0700 (PDT)
  From: “Ciprian N”
  Subject: Scrisoare deschisa adresata primului ministru al Romaniei
  To: drp@gov.ro, office@realitatea.net

  HTML Attachment [ Scan and Save to Computer ]

  Buna ziua,

  Desi stiu ca aceasta “scrisoare”, va trece prin diverse filtre, sper sa ajunga la dvs.Nu consider ca fac parte din acea categorie de oameni, care asalteaza diverse institutii ale statului cu cereri sau reclamatii stupide.Problema mea este legata de “taxa de prima inmatriculare”.Iar daca dumneavoastra, sunteti unul din cei care imi reprezinta mie interesele, investit in acea pozitie (si) de mine, atunci am tot dreptul sa formulez aceasta scrisoare.
  Numele meu este Ciprian Neacsu, iar problema mea este legata de “taxa de prima inmatriculare”.
  Ma zbat sa strang bani sa imi cumpar o masina second-hand din Germania.Masina costa acolo 22.000 de euro (motor de 3 l euro 4) si 22700 euro(motor de 5.7 L, Hemi).Taxa de prima inmatriculare insa, este pentru primul tip de motorizare 3000 de euro iar pentru cea de a a doua, de 8000 de euro.Vi se pare corect sa nu pot sa aleg motorul net superior, pe care mi-l doresc din cauza diferentei enrome de taxa?Se intampla sa imi castig banii cinstit, deci greu.Am o firma, pentru care platesc impozite enorme, am angajati pentru care platesc impozite enorme, iar eu ca, cetatean platesc iarasi, impozite enorme.Spuneti-mi. domnule Tariceanu, cu ce ma ajuta pe mine statul pentru toate taxele pe care ma obligati sa le platesc?Sunteti roman si desi suneti poate la un nivel superior, din punct de vedere financiar multor romani, sunt convins ca sunteti constient de realitatile romanilor.Inteleg ca reprezentam “o generatie de sacrificiu”, insa totusi, nu credeti ca exagerati?De ce luati romanilor dreptul de a alege ?Taxa auto de 8000 de euro, domnule Tariceanu!Va dati seama cat timp platesc eu salarii din acesti bani?Mai realizati ce inseamna acesti bani?De ce nu luati o decizie in favoarea poporului roman, fara sa aibe vreun interes politic?Nu v-ar placea, sa primiti scrisori de multumire si de felicitare de la oamenii pe care ii reprezentati?
  Am cautat pe diverse forumuri informatii despre taxa auto.Ati avut vreodata curiozitatea sa vedeti ce cred romanii despre acest subiect?Va injura, domnule Tariceanu!Obligati romanii sa cumpere un “compromis” de masina de fabricatie autohtona, nu credeti ca au fost chinuiti atatia ani cu celebra noastra masina nationala?De ce ne obligati sa cumparam masini la mana a doua deja inmatriculate in Romania, care ori sunt intr-o stare tehnica deplorabila sau au preturile umflate de toti bisnitarii “de pe Dambovita”?Dumneavoastra i-ati cumpara copilului dvs o masina din targ?Sau una de productie autohtona?Suntei macar la curent cu situatia dramatica a atatior romani, care din dorinta naturala de a avea o viata mai buna, se imprumuta la banci unde platesc dobanzi enorme si cumpara o masina straina din targ despre care sa afle ulterior ca are defecte ascunse extrem de costisitoare?
  M-am saturat sa am senzatia ca sunt furat de toata lumea!M-am saturat sa am senzatia ca nu am nici o sansa in tara asta.Am avut ocazia sa vizitez si alte tari si ce m-a frapat in primul rand acolo, a fost faptul ca oamenii erau extrem de relaxati.Indiferent de varsta!Cand am reintrat in tara, am sesizat aceasta discrepanta de la primul semafor din Arad.
  Ma consider un om inteligent, care poate sa judece pentru el.Nu obisnuiesc sa ies in evidenta asa cum am facut-o de aceasta data.Insa, nu mai pot rabda sa vad cum oamenii care ar trebui sa imi reprezinte interesele abuzeaza de functia pe care o au pentru a-si impune propiile pareri, care nu reprezinta ce doreste poporul.Pe noi cine ne asculta?Noi cui ne adresam cand suntem nemultumiti?M-am saturat de jocuri politice, de stiri pline de contre intre diverse formatiuni politice!Eu nu-l vreau pe Basescu,Tariceanu sau Geoana (etc.), eu vreau doar sa traiesc liber, sa imi fie respectate drepturile si sa ma simt ajutat de statul in care m-am nascut.Nu invers!Baile de multime pe care le faceti dvs sau Dl Basescu, nu reprezinta realitatea!Ati uitat, toti, de romani!Imi venea cateodata sa ma duc cu o pancarta in fata guvernului, sau a presedentiei pe care sa scriu “Presedintele, Primul ministru, guvernul si parlamentul suntem NOI!”
  Mi-ar placea sa simt ca Romania este tara mea nu numai prin prisma faptului ca aici m-am nascut si a istoriei noastre.
  In momentul de fata, dvs (toti oamenii politici) va bateti joc de istoria noastra.Picotesc unii in parlament si ranjesc la televizor iar nimeni nu le face nimic.Credeti ca nu vedem lucrurile astea?Credeti ca suntem niste entitati cu o inteligenta sub medie ce pot fi manipulati usor prin divesre declaratii populiste?Nu suntem, niste procente in sondaje, domnule Tariceanu!Pe ce va bazati cand candidati pentru diverse functii?pe romani?ei nu se bazeaza pe dvs, ei deocamdata va tolereaza pentru ca nu au incotro, nu va accepta!Iar nemultumirea lor este intotdeauna exprimata la vot.
  Si inca ceva.Va-ti gandit vreodata ca actiunile dvs vor ramane in istorie?Va ganditi ca nepotii nostrii vor citi in cartile de istorie despre bataia de joc pe care au indurat-o romanii?Stiti ceva domnule Tariceanu, mail-ul asta poate nu va fi bagat in seama de nimeni…dvs insa veti avea poza acolo.Pentru totdeauna.
  Nu amenint ca imi dau foc, nici ca imi voi arunca nevasta de pe bloc, nu va povestesc despre extraterestii, sunt un om pasnic si calm, corect si cu frica de ridicol. Am decis sa imi exprim pe aceasta cale, asa cum pot eu, nemultumirea si furia acumulata in toti acesti ani.Nemultumirea mea nu va are la baza numai pe dvs ci toata clasa politica.
  Incepeti o data sa ajutati romanii!
  “VOX POPULI, VOX DEI”

  Multumesc pentru timpul dvs,
  Ciprian Neacsu
  Bucuresti
  Telefon:0740 xxx xxx(pentru care platesc mult prea mult)

  Multumesc ca(daca) imi permiteti sa postez aceasta scrisoare aici.
  P.S Am fost la referendum si am votat pt “curatirea clasei politice”.Sunt dezamagit ca nu s-a validat referendumul dar sunt si mai dezamgit de atitudinea romanilor.Care au ales sa se complaca.Sa le fie calcata persoalitatea in picioare.Au stat acasa si au sperat sa faca Andreea Esca sau Nasul o minune politica pentru ei.Nu au inteles ca au ratat sansa de a se exprima.De a riposta.De a decide soarta lor si a copiilor lor.
  Suntem saraci pentru ca ii lasam pe altii sa decida pentru noi.Suntem saraci pentru ca ne-am obisnuit prea mult sa fim romani iar acum ne e greu sa devenim europeni.
  Mai e vreo speranta?

 79. D-na profesor universitar, doctor -docent, savanta de renume national, va rog sa ne spuneti aici , noua tuturor, ce examene ati sustinut ca sa ajungeti asa, tam-nesam cadru universitar, cu cine ati dat examenele si ce note ati incasat.Fiind o problema de interes public, banuiesc ca o sa-mi raspundeti, mai ales ca pe sticla, dvs. personal clamati asemenea libertati democratice.Asteptam toti cu sufletul la gura, emotionati la maxim…..

 80. Sunt Tania … nu o cunosc pe Anna 😛

  .. incepe sa devina distractiv.

  Elena probabil este in mijlocul luptei pentru putere generata de fuziunea brutala PD+PLD .. sa asteptam pentru ca se va intoarce.

  Cine pune pariu cu mine ca urmatorul articol este despre fuziunea PD+PLD si cat de minunata este ? 😀

 81. Din organiztia pd olt si-au dat demisia cativa directori:TIBI MATEESCU,CRISTI CARLOGANU,CINEL BARBU. Cu siguranta asta-i inceputul sfarsitului PD-ULUI la OLT. SE DESTRAMA ORGANIZATIILE IN TERITORIU.ASTA MERITATI…..MAINE VOR URMA ALTE DEMISII.

 82. Stimata Doamna,

  Cum va explicati ca mas media nu a scos o soapta de vizita Presedintelui ROMANIEI in ELVETIA si de int

 83. @ Ciprian Neacsu
  Foarte frumos ca te adresezi guvernului. Probabil ca vei primi un raspuns din partea secretariatului care iti va spune ca “peti?ia” domniei voastre a fost data spre rezolvare cutarui minister.
  Ceea ce nu

 84. rasfoind top 300 poti observa ca cei mai multi dintre bogatasii tarii sunt si nescoliti si urati ca dracu. se pare ca toate nulitatile si toti nereusitii genetic au reusit prin escrocherii sa ajunga miliardari. oamenii de calitate din tara asta sunt marginalizati de un becali, columbeanu, prigoana, trei carnatari miliardari.

 85. ma bag putin cam aiurea, fara motv… dar sunt satul de toti hotii din Romania.

  Ascultati Parazitii – Vreau sa va doara

  si dupaia sa nu-mi spuneti mie ca nu e asa…

 86. Salut ma numesc Ovidiu,traim toti in aceiasi tara avem aceleasi conditii doar ca pe unii ii duce capul sa faca ceva iar ceilalti nu,nu sunt milionar dar nu ma plang ca unii dintre voi,in loc sa-i blamati pe Prigoana,Columbeanu Becali mai bine ati invata ceva de la ei .

 87. Eu o sa va pun o intrebare : ” De ce majoritatea persoanelor politice promit fel de fel de lucruri , si 98% din ele nu le indeplinesc ?” , cred ca raspunsul il stiu majoritatea persoanelor : “Pentru ca traim in Romania ! “. Daca dvs. aveti un alt raspuns , mai bun , v-as ruga sa mi-l dati , ori pe mail , ori aici pe blogul dvs. .

  REPLY : “# maruska Says:
  December 5th, 2007 at 4:02 pm

  rasfoind top 300 poti observa ca cei mai multi dintre bogatasii tarii sunt si nescoliti si urati ca dracu. se pare ca toate nulitatile si toti nereusitii genetic au reusit prin escrocherii sa ajunga miliardari. oamenii de calitate din tara asta sunt marginalizati de un becali, columbeanu, prigoana, trei carnatari miliardari.

  Ai foarte mare dreptate , si era o vorba “Politicianul este ca o pasare , cand e jos iti mananca din palma , si cand e sus se c**a in capul tau” .Am sau nu dreptate?

 88. @Stefan Radoveanu,

  Poate-mi explici:
  1. ce-i cu textul postat aici dar adresat lui Nastase ca doar te-am vazut si pe acolo?
  2. textul este asta (la inceput):

  Stefan RADOVEANU Says:
  December 2nd, 2007 at 5:30 pm
  Domnule Adrian NASTASE,
  Constat ca sunteti afectat de situatia in care va gasiti, am incercat sa ma renconciliez vis-à-vis de situatia Dvs. dar ascult

 89. Daca PLECAT-AM NOUA DIN VASLUI mai e pe aici: Nu-nteleg ce-ai vrut sa spui, asa ca nu stiu daca sa ma bucur sau nu. O fi bine, o fi rau?
  Referitor la Moldova care l-ar fi salvat pe Iliescu (cand?): sunt mandru ca sunt moldovean, desi nu ma bucura deloc preferintele electorale ale oamenilor de la sate de pe la noi. De altfel si Oltenia e tot “rosie”, la fel ca Dobrogea. Mentalitate sanatoasa, capitalista, e numai in Ardeal.

 90. da voi chiar nu aveti ce face? postati toate tampenile pe acest blog de parca ar fi cineva interesat, nu cred ca se va schimba ceva in Romania prea curand, am 17 ani si ma gandesc cu tristeste ca in aceasta tara nu prea ai un vitor, tocmai de aceea se intampla atatea si pe strada si mai se mira lumea cand invatamantul este la pamant si nivelul de civilizatie si cultura al romanilor este de “invidiat”. 😉

 91. ai dreptate alex , e jale cu invatamantul , ajungi sa`ti doresti sa fii bolnav ca sa nu mergi la scoala , ca un fel de comparatie intre invatamantul din alte tari *EUROPENE* si ROMANIA , as putea spune : ” Mergi cu un Mercedes S500 din Berlin pana in Madrid , si dupa mergi cu o amarata de Dacie din `91 Din comuna X pana in comuna Y .” , e cat se poate de real… si nu pot spune daca cineva este interesat sau nu , dar nu as crede ca Dna. Elena Udrea sta toata ziua pe blog si citeste chiar 100% din ce este aici , asa ca….

 92. despre aparitia PDL
  consider ca a fost pripita actiunea de unire partide, din cauza ca PLD putea sa stea mult si bine langa PD plus ca putea sa confirme trendul cu % pana la alegerile viitoare. De ce daca exista oameni in PLD, care asigurau colaboaraea totala cu PD, EXISTAU PEOCENTE SIFICIENTE ca sa intre in parlament, eu ca om care cred in PD nu inteleg de ce sa facut miscarea aceasta.
  exista un singur castig cert, se vorbeste mult in presa, partidele sunt in centrul atentiei , membri PLD se cearta in teritoriu, dar ce se va intampla dupa ce lumea uita evenimentul, poate inventam altceva… peste o luna doua

 93. As vrea sa-mi facilitati inscrierea in PD, deasemeni as dori sa-mi trimite-ti pe email o modalitate prin care sa putem comunica ( nr. tel sau email ). Va multumesc, Florin.

 94. nu va suparati DOAMNA dar ce salariu aveti dvs ca eu iau 500 lei pe luna .Se castiga bine in politica , ca as vrea sa intru si YO in ‘partidul ‘dvs

  Raspuns Elena Udrea:
  Ca politician nu castigi nimic. Doar daca ocupi o functie in administratie.

 95. doamna Udrea, o intrebare interogativa imi macina eu-ul meu launtric: dezamagirea asta apare mai frecvent in S-Klasse sau in Q7?