Despre scenariile din PDL, la zi

Subiectul relatiilor dintre sustinatorii motiunii “Noul PDL. O Noua Romanie” si conducerea partidului sta in atentia publica, chiar daca personal am incercat sa il inchid, declarand, ori de cate ori a fost cazul, ca raman in PDL si ca nu incurajez dizidenta interna a celor care m-au sustinut in competitia pentru sefia partidului.

 

Ca urmare a zvonurilor privind plecarea noastra catre o alta formatiune politica in perioada imediat urmatoare, fac urmatoarele mentiuni:

 •  Exista nemultumiri in randul celor care au votat motiunea mea legate de modul in care s-a organizat Conventia Nationala, de rezultatul CNC-ului si de strategia actualei conduceri de a se detasa de parteneriatul cu Traian Basescu.
 •  Ca urmare, au fost multe discutii in care cea mai mare parte a sustinatorilor mei, sefi de organizatii, parlamentari, primari, consilieri judeteni si locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid.
 •  Nu am incurajat aceasta solutie. Dimpotriva, am cerut si argumentat ramanerea in PDL si implicarea noastra activa in lupta cu USL, avand ca tinta castigarea alegerilor viitoare.
 •  Nu exista nicio strategie de rupere a partidului din partea noastra, insa responsabilitatea unitatii PDL apartine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne avand ca principal mesaj unitatea partidului.
 •  Nu pot fi excluse total plecari individuale, dar eu sper sa nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stanisoara si Ion Cupa.
 •  Personal, in calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, insa raspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii sai (25% la europarlamentare si 35% la parlamentarele viitoare) apartine in totalitatea actualei echipe de conducere a partidului.
 •  Atat eu, cat si colegii care au fost alaturi de mine in competitia interna, cei care am sustinut nevoia schimbarii PDL, dar si multi dintre sustinatorii lui Vasile Blaga, credem ca parteneriatul cu Traian Basescu trebuie continuat. Si asta spre binele Romaniei, care are nevoie de finalizarea reformelor incepute impreuna. Dar si spre binele PDL, care are nevoie in continuare de electoratul Presedintelui.
 • Cred ca o apropiere, la un moment dat, intre PDL si Miscarea Populara este utila. La fel ca si apropierea de celelalte formatiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singura forta politica puternica, avand o singura voce si un singur mesaj, care sa se adreseze acestui electorat de centru-dreapta.

 

10 thoughts on “Despre scenariile din PDL, la zi

 1. daca d-ul presedinte s-a dezis de PDL, ASTEPTAM SA-I TREACAar fi bine sa urmarim atent ce se va intampa pe scena politica …iar la momentul POTRIVIT…o uniune de dreapta …dar pana atunci i-mi doresc un PDL unit, fara scindari, separat nimeni nu are nici o sansa, iar urmatorul presedinte PDL= ELENA UDREA cu siguranta.SUCCES !!!!!

 2. inca nu este momentul ca din pdl sa mai plece oameni, dar actualul pdl nu mai are sanse de a castiga viitoarele alegeri. partidul careil va avea in interior pe basescu va fi un partid castigator pentru ca marea majoritate a celor ce au votat pdl-ul l-au votat ca apartinand lui basescu.

 3. Daca Elena Udrea a spus clar ca nu pleca din PDL, nu inteleg de ce se tot foloseste numele ei in acesta posibila ruptura din partid? Nemultumirile sunt prea mari, PDL este prost condus, era de asteptat ca multi membrii sa spuna stop si sa caute alte cai de a face politica, refuzand sa faca parte dintr-un partid aproape inexistent sau, refuzand sa se sinucida din punct de vedere politic, ramand in PDL- Blaga.
  Apreciez ca Elena Udrea ramane la greu alaturi de ei, practic isi asuma sa fie langa echipa care duce partidul din neputinta incet si sigur spre “cimitirul elefantilor”. Asta este, altceva nu avem astazi, decat un PDL firav, nesigur, cu iesiri penibile in Parlament…mai bine s-ar lasa si de opozitie ca nu-s buni, sau sa o puna pe Elena Udrea sa le faca opozitie ca la carte. Dar, tot eu ma intreb, daca merita sa se mai erodeze pentru ceva care nu mai are putere……

 4. D’acord cu doamna Ministru Udrea. Ce este si mai interesant , am vazut ieri un sondaj la Realitatea, in care arata ca deja, Miscarea Populara are 9%. Ma intreb, cat mai are PDL, in starea actuala?
  O constructie noua de dreapta era necesara si daca PDL aripa Blaga nu realizeaza ca pierde teren in fata acestei miscari, e foarte grav. In schimb. apreciez devotamentul doamnei Ministru de a ramane in momentele acestea de restriste, alaturi de colegi. Sa nu uite ca in viata toate au o limita, sa fie vigilenta cand se apropie de ea!

 5. Frumos ginditi. Sigur, PDL-ul este un partid plin de rivalitati de tot felul, uneori cu lovituri sub centura, cu usoare provocari si invidieri reciproce. De aceea e bine, uneori, sa avem la noi si acel spirit impaciuitor pentru a putea depasi toate aceste aspecte, sigur cu respectarea libertatilor de actiune si de optiune a fiecaruia. Sa se respecte personalitatea, pregatirea, vocatia fiecaruia dintre pedelisti. Unii mai folosesc, azi, momologul in forma de dialog. Cindva, Pascal afirma : “ unitatea care nu depinde de pluralitate e tiranie.” Cu timpul, cred ca o sa se consolideze si acea Miscare Populara de dreapta prin coptarea de noi membrii valorosi, a altor forte si atunci alta va fi situatia pe scena politica. Dar, oricum, fie ca ramineti in PDL, fie ca veti adera la noua miscare de dreapta e bine sa se caute intelepciunea, inteligenta si aprecierea prin noi insine. Sa aveti viziuni si puncte de vedere pozitive si realiste cu principii neruginite. Heraclit scria : “ un singur om face cit zece, daca e cel mai bun. “
  Succes – tuturor !

 6. unii inca isi mai pun sperante in pdl… hihhihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… pdl inseamna basescu, fara basescu pdl egal 2-3 %! pe blaga nu-l intereseaza sa castige alegeri, nici nu ar putea s-o faca… hihihiiiiiiiiiiiiiii … cand basescu le-a spus adio, foarte putini au inteles ca s-a incheiat prietenia si ca vor urma niste de”conturi”…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiii… miscarea populara poate atinge un maxim de 25-30 % in alegeri fara aliante …dupa cum spuneam basescu inca se distreaza… hihihiiiiiiiiiiiiiiiii

 7. Va salut! 🙂 🙂
  Nu stiu daca ati remarcat si voi, dar PDL Blaga a inceput sa boceasca dupa Presedintele Basescu si sa-si exprime regretele pe unde apuca, doar-doar….. Ce tupeu la ei sa se “masoare” cu Presedintele, cat amatorism!
  Ma amuza faptul ca daca, Blaga si gruparea lui n-au invatat pana astazi ca FARA Basescu nu mai pot exista ca partid politic, oricate Saftoaice ar aduce in partid, oricate turcane si vass-ale… cum sa vii la lupta cu asemenea “arme” adica cu prastii? Cum Doamne iarta-ma o fi crezut Blaga asa ceva, cum poate sa puna niste habarniste sa tina piept lui Basescu? Este stupefiant si de necrezut daca mai exista cinva din tara asta, care sa creada ca Basescu poate avea un egal,daramite niste “egale”
  Ce pateste acum PDL este meritat, in schimb, este pacat de memebrii PDL sustinatorii Elenei Udrea, dar asta este, roata se invarteste pentru toti!
  Ati vazut sondajele, nu? PDL are cica 13,4%, eu zic ca are doar 9% si cu rapiditate spre mai jos! Concluzie trasa in urma discutiilor cu multa lume si in urma mesajelor pe care le primesc. Nu este de bine fratilor!
  Lumea nu ma mai intreaba nimic de PDL, ci de Miscarea Populara, curiosi fiind, daca va deveni partid politic, pentru ca nu mai vor sa auda de PDL! Sunt uimita pur si simplu de ce imi aud urechile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *