Despre promisiunile Guvernului USL, zis si Guvernul “Fara numar”

Am citit, din curiozitate, programul de guvernare pe care il propune USL. Cred ca a fost un efort demn de a fi apreciat, avand in vedere ca promisiunile “fara numar” care frizeaza fantasticul sunt cuprinse in „masterplanul de gogosi” al USL, asa cum l-a numit presa. Si mai ales, este de inteles de ce, in plina campanie electorala, strategia principala a USL si a anexei Intact este: nicio zi fara Elena Udrea. Nu ma refer la cazul Trasculescu, unde asa cum am mai afirmat in alte situatii similare, Justitia trebuie lasata sa continue cercetarile. Este vorba despre analistii-gaite-de casa si politicieni ai USL care s-au grabit sa ma amestece si in acest subiect si care sunt in general specialisti in colportari in ceea ce ma priveste.

Normal ca USL prefera sa vorbeasca despre orice altceva in general, despre Udrea in special, in loc sa explice de ce in trimestrul trei am inregistrat cea mai mare crestere a preturilor la alimente din intreaga Uniune Europeana. Normal ca USL nu poate spune de ce avem o absorbtie a fondurilor europene egala cu Zero, in 6 luni de guvernare. Si mai ales, normal ca USL habar nu are cum sa ne explice cum va pune in practica toate promisiunile electorale din programul de guvernare, care poate fi denumit fara ezitare, Program electoral. Conform „Masterplanului de gogosi”, USL promite constructia a peste 20 de autostrazi, a canalului Dunare-Bucuresti si Siret-Baragan, realizarea de centrale hidroelectrice si reabilitarea a sute de kilometri de cale ferata pe care sa circule trenuri cu viteza de peste 250 km- ora. Complet realist, nu?

Ba chiar observ, intr-un alt domeniu, ca pana in 2016, USL va realiza nici mai mult, nici mai putin de 50.000 de noi locuri in crese si gradinite. Dincolo de faptul ca promisiunea este evident fantasmagorica, vreau sa va reamintesc ca prima masura a guvernului USL, luata la inceputul lui mai, a fost aceea de a intrerupe Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, program care prevedea printre altele, inclusiv constructia de crese si gradinite. La un alt capitol, USL promite indexarea pensiilor cu rata inflatiei. Nu pot sa nu subliniez ca indeplinirea promisiunii ar necesita un efort bugetar imens, putin posibil, in conditiile in care USL a reusit contra-performanta de a tripla inflatia in timpul celor 6 luni petrecute la guvernare.

Majoritatea promisiunilor USL necesita un cuvant magic, care este in acelasi timp, o necunoscuta pentru executivul condus de Victor Ponta: INVESTITII. Cum putem sa fim atat de naivi sa credem ca USL se va ocupa de acest capitol in conditiile in care a dovedit cu mare consecventa, in ultimele 6 luni ca o preocupare a sa este tocmai taierea acestor investitii? Programul USL nu sare departe de promisiunile PSD de acum cativa ani: 20.000 de euro de la stat pentru fiecare roman care se intoarce in tara, 9 stadioane UEFA si trimiterea unui cosmonaut in spatiu.

In privinta masurilor economice propuse, „Masterplanul de gogosi” al USL vine cu un cocktail de masuri de dreapta si de stanga care se contrazic si care nu pot merge mana in mana intr-o economie functionala. In schimb, programul de guvernare al ARD presupune asumarea unei directii clare de dreapta, unde importante sunt crearea de locuri de munca si stimularea investitiilor, in asa fel incat indexarea pensiilor sa fie posibila nu doar promisa. in ultimul rand, va sugerez sa cititi, comparativ, cele doua programe de guvernare inainte de votul de pe 9 decembrie. Sunt sigura ca veti discerne foarte bine cine minte si cine are promisiuni fezabile!

 

 

18 thoughts on “Despre promisiunile Guvernului USL, zis si Guvernul “Fara numar”

 1. Poate ca au crecut preturile la alimente la noi mai mult decat in UE,dar:
  Eram in Zakynthos,Grecia.Un kg de rosii era de trei ori mai mult ca la noi.Dar am gandit asa,sunt la greci,nu in Romania.Calculele de acasa nu se potrivesc acolo.
  In 10 zile am luat 3 kg de rosii.Rosiile erau foarte gustoase.
  Strugurii de doua ori mai scumpi.Pepenii erau cam 4 lei/kg.Berea mergea,cam de doua ori mai scumpa.Dar aveam palinca de acasa.Aia si mai buna…
  PS: Mai exista promisiuni?Nu s-au epuizat toate?Sau merge repetir?Atunci sa punem un dvd si il ascultam mereu.Auzim aceleasi lucruri mereu.Nu se va aplica nimic.Nu cred nici in salariu de 850 lei,dar nici in 1000 lei din 2015.lol
  PPS: Si oricum pe mine nu ma afecteaza,eu nu am salariu.Dar ma distrez.La un moment dat te apuca dracii.Nu poti sa asculti aceleasi bazaconii de 100 ori pe zi.

 2. Justitia din Romania este mai aparte…..te poate condamna si fara sa fii vinovat.Poate sa nu iti fie frica de ea,ea rar achita.
  Sunt curios cum reactioneaza cei ce sunt vizati cand aud sentinta.Unii lesina cand aud ca sunt arestati..Dar la sentinta definitiva e mult mai rau.
  In fond la liceu credeam ca e puscarie,Liceul era nezugravit,cu geamuri murdare,cu gratii.Era si un miros ciudat.Noi toti baietii am scris “puscarie” pe pereti.
  Dupa atatia ani,liceul ala este zugravit,fara gratii si cu termopane.Hai la hotel…

 3. ,
  PROGRAMUL DE GUVERNARE,S-AU DESFASURATORUL TV AL TRUSTULUI INTACT

  Ca va mint cu televizorul,este deja un dat-DA VOTANTII U.S.L SIMT O PLACERE SADICA SA FIE MINTITI.
  N-am sa intru acum in profIlul pshic,al acestui segment de electorat,pt ca in locul lui vorbeste cel mai bine,UNA DINTRE VICTIMELE,DEVENITA CALAU-este vorba de MINCINOASA SI PARSIVA DOAMNA INVATATOARE ANGHEL,care intr-un mod de-a dreptul ordinar,cu ajutorul TRUSTULUI INTACT,SEDIUL MINCIUNII,AL MANIPULARII,DAR SI AL INFRACTORILOR USEL;ISTI,NE-A VINDUT TELENOVELA:
  ,CUM SA FACI GREVA FOAMEI GHIFTUINDU-TE”?
  Dar ce sa vezi,,despre sutele de vilceni,care ieri il agresau pe MARELE PRES. AL CONSILIULUI JUDETEAN,DESPRE …..JOS GUVERNUL,JOS PONTA,acelasi trust NIMIK,NU SPUNE NIMIK.
  La trustul INTACT SI FRATIORII SAI MAI MITITEI-PONTA SI USELIMEA DEFILEAZA CU 70% PROCENTE IN BUZUNAR……….

 4. Eu vreau sa vad bugetul pe 2013, acum, inainte de alegeri. De ce numai pe 15 ian, de ziua lui Eminescu si a lui Gabi Netedu?

 5. Sivestar,draga doamna,o sa vezi BUGETUL PE 2013 ,tot asa cum protestatarii din acest moment din vilcea vor vedea COMBINATUL LUCRIND………..

 6. Iubesc puisorii lui MONICA MACOVEI:
  ANI,D.N.A.-incep sa-mi placa si judecatorii-WOW CE-I RADE PE USELISTI……….

  Si cind te gindesti ca,MARELE DAN MIHALACHE se intoarce la bloggerit-iar o sa-i vedem p’acilea pe UNII PENSIONARI……………HAAAAAAAAAAAA.

 7. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,

  Observ că nimeni nu mai comentează on-topic pe aici… Nu-i nimic, comentez eu. 😀

  Promisiunile USL pentru alegerile parlamentare nu au nevoie de investiţii. Nici o promisiune electorală în cadrul alegerilor parlamentare nu este legată de investiţii. Singura promisiune USL legată de alegerile parlamentare este cea legată de modificarea constituţiei.

  Respectiv:
  Introducem UN NOU NIVEL ADMINISTRATIV – REGIUNEA –
  compatibil cu cel european. Este vorba despre o reformă mai amplă a
  aparatului administrativ, care nu presupune desființarea județelor.
  Susținem un proces de regionalizare decis prin referendum, de către
  cetățenii României. Orice modificare trebuie discutată cu cetățenii,
  agreată politic și acceptată de Uniunea Europeană.

  COMBATEM TRASEISMUL POLITIC: introducem procedura de
  „recall”, dupa model american – referendum local prin care se poate
  retrage mandatul parlamentarului „traseist”. Un grup de alegători
  dintr‐un colegiu (numărul trebuie definit prin lege) poate solicita
  retragerea mandatului dacă parlamentarul din colegiul lor a trecut la
  un alt partid; în acest caz se organizează un referendum local. Astfel,
  la voința electoratului, parlamentarul care părăsește partidul în
  numele căruia a candidat își poate pierde mandatul.

  LIPSA CVORUMULUI DE PREZENȚĂ necesar validării referendumului
  va fi prevăzută în Constituție.

  Reglementarea mai clară a art. 103 referitor la PROCEDURA DE
  INVESTIRE A GUVERNULUI, astfel încât:

  * Președintele să fie obligat să țină cont, în procesul de
  desemnare a candidatului pentru funcția de prim‐ministru, de
  majoritatea parlamentară rezultată în urma negocierilor
  politice (ante sau post‐electorale), în condițiile în care nu
  există un partid sau o alianţă politică care a obţinut
  majoritatea absolută.

  * Președintele să desemneze pentru funcția de prim‐ministru
  persoana propusă de partidul sau alianța politică care a
  obținut peste 50% în alegerile legislative.

  Modificarea art. 134 vizând NUMIREA ÎN FUNCȚIE A
  JUDECĂTORILOR ȘI A PROCURORILOR, prin formalizarea rolului
  președintelui și al Ministrului Justiției.

  Reforma CCR: MODIFICAREA PROCEDURII DE DESEMNARE A
  MEMBRILOR CURȚII CONSTITUȚIONALE pentru limitarea influenței
  factorului politic.

  Raționalizarea (limitarea) acțiunii Guvernului de a‐și angaja
  răspunderea în fața Camerei Deputaților și a Senatului: O SINGURĂ
  ANGAJARE A RĂSPUNDERII PE SESIUNE PARLAMENTARĂ.

  (pagina 33, http://vosganian.ro/wp-content/uploads/2012/11/Brosura_solutii_USL_martor_Final.pdf)

  Eu altceva nici nu am citit,

  Aş fi interesat dacă PDL (sau ARD, cum preferaţi) va susţine aceste modificări ale Constituţiei… Dat fiind că sunt necesare multe voturi pentru modificarea constituţiei, trebuie ştiut şi asta.

 8. La mine 3 din 4 comentarii au fost on topic.hahaha
  Daca Udrea dispare cateva luni undeva,o mai ataca cineva?Probabil ca Intact( cu doi din ei sunt certat rau de tot) ar fi in stare sa sune la politie s-o dea disparuta.

 9. Offffffffffffffffffffff-TOPIC/???????????????????????/

  Haaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  INTR-UN MOMENT DE REVERIE-DL VIDEANU,IN URMA CU CITE-VA ZECI DE MINTE-A FACUT TANDARI PROGRAMUL DE GUVERNARE.

  Reorganizarea teritoriala se va face nu asa cum vrea u.s.l creeind suprastructuri si posturi noi pt flamizii din u.s.l.
  Se va face dupa modelul propus de PD-L,care simplifica administratia-TRIMITIND ACASA ALTE CITE-VA SUTE DE MII DE BUGETARI-MEMBRII DE PARTID AI PSD SI PNL.

 10. In fiecare zi,avem confirmarea a ceea ce dl IOAN RUS,FOST MINISTRU DE INTERNE A SPUS,si anume:

  ,U.S.L ESTE O ORGANIZATIE INFRACTIONALA”din care trebuie sa ies,altfel risc sa ajung in puscarie………..

  Mare adevar graita-i coane IONICA-U.S.L este cuibul perfect pt infractorii care doresc imunitati si scut.

  Tinarului DOMN CRACIUN,candidat in sect 4 in COLEGIUL UNDE CANDIDEAZA SI VARANUL TURNATOR LA SECURITATE,INCULPATUL DAN VOICULESCU,acuzat ca a fraudat ROMANIA CU 60 DE MILIOANE DE EURO,II DORESC SUCCES SI SA CISTIGE COLEGIUL.

  Sunt curios,electoratul din sect 4 -CE VAS ALEGE?Va alege puritatea,simplitatea onoarea si decenta,ori va alege MIZERIA CEA MAI ORDINARA,JEGUL SI INFRACTIONALITATEA.
  Oare VOTANTUL LUI DAN VOICULESCU-BIBLIOTECARU CUM VA VOTA?????????/
  Retorica intrebare…………………

 11. Programul de guvernare U.S.L-cap coada este o mare minciuna,o mare prostie,avind in vedere ca multe lucruri sunt implementate de mult[medicamente compensate cu 90%]si multe altele.
  Acest program de guvernare se adreseaza eminamente unor indivizi analfabeti,fara nici un fel de instructie si logica.
  Revin si repet,VOTANTUL U.S.L. ca si consumatorul de programe TV venite pe filiera,TRUSTUL INTACT SI FRATIORII-este alcatuit din romanii despre care spun doar atit:
  ,MULTI SI SARACI CU DUHUL”……………………….

 12. A si imi scapase ceva:DL VICTOR PONTA,este solicitat de grevistii foamei,adevarati de la vilcea sa le explice,PROGRAMUL DE MINCIUNI,GOGOSI SI PROSTII………..
  De ce nu merge acolo?????????????
  POPORULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL II VREA PE PONTA SI ANTONESCU???????????????????/de ce nu are curaj PONTA???????????

 13. Rog frumos ca niciun politician sa nu se mai vada cu Bilderbergul Mario Monti.Ponta s-a intalnit si a fost incantat.Rog frumos ca niciun guvernator BNR sa nu se mai vada cu Bilderbergii.
  PS: Cum spuneam,nimeni nu comenteaza on topic.Am incercat eu aici.

 14. ,

  Si acum,din PROGRAMUL GUVERNULUI -FARA NUMAR-GUVERNUL PONTA”

  Asadar DAN MIHALACHE este rejectat pt ca este ,RAU DE GURA.Da ce sa vezi,in locul lui ,vine alta figura-REA DE MUSCA-BOMBA SEXY…………va mai aduceti aminte de scandalul cu ,CANAPEUA LUI CRIN ANTONESCU,BALASOIU SI COMP………………..

  DOMNISOARA LAMBRU-WOWWWWWWWWWWWWW,ce achizitie pr GUVERNUL PONTA-ASTA E PRECIS MOTUL……..LA…………..TORTUL USELIST………..

 15. Ce-mi place,MEMORIILE INTERNETULUI-haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Oare andrei lambru,paranteza -o fi nepoata acordeonistului FARIMITA LAMBRU????????????-II PLAC MEMORIILE INTERNETULUI?????????????/

  PS.-Abia astept sa vad ,daca GOSPODINA DANA GRECU SI FAMILISTUL RADU TUDOR VOR INDRAZNII SA COMENTEZE ACEASTAS NUMIRE.

  Haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie clar astia si-au pierdut mintile………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *