DESPRE PATRIOTISMUL LA ROMANI

Elena UdreaCeremonia de investire a lui Barack Obama a fost prilej de a constata inca o data disponibilitatea unora dintre noi’ de a aprecia tot ce nu este romanesc si de a critica si desfiinta exact aceleasi lucruri, daca sunt ale noastre. Astfel, cheltuielile enorme cu organizarea festivitatii, programul evenimentului, discursul noului presedinte al SUA, totul a fost gasit exceptional’  de catre cei care s-au dus pe la televizoare sa comenteze evenimentul.’ Am vazut si cu cat respect a fost primita declaratia lui Hillary Clinton referitoare la faptul ca Rusia foloseste resursele naturale, gazul mai exact,’ in negocierile politice. Imi amintesc exact cate critici si-a atras Traian Basescu de la aceleasi persoane atunci cand a declarat in iunie 2007, dupa Summit-ul’ energetic al tarilor din Europa de Sud-Est, ca Romania “nu va accepta ideea utilizarii energiei ca pe o arma politica”.

In calitate de ministru al Turismului am avut ocazia sa aud strainii vorbind mai frumos despre tara noastra decat o facem noi insine. Am vazut mai mult respect la ei decat la noi fata de valorile noastre. Si nu ma opresc sa dau exemplul maestrului Gheorghe Zamfir. Un artist de geniu pe care oamenii il ovationeaza in picioare in afara tarii. In timp ce aici, in Romania, este somer. Orice am dori sa facem pentru tara asta, trebuie sa incepem de la schimbarea mentalitatii. Atat timp cat a-ti iubi tara si a-ti respecta istoria, traditiile, valorile sunt’ considerate sentimente desuete, nu avem sansa de a ne depasi conditia de popor nefericit la el acasa.

1,423 thoughts on “DESPRE PATRIOTISMUL LA ROMANI

 1. Ei ce urechi varzoase are si Greenspan ala, doua laptuci green si el devine astfel un omulet verde, nu l-ar mai rabda pamantul, de javra nenorocita.

 2. @lulu
  Ce vina are Basecsu? Nici o vina, e neprihanit, o fecioara, un Hristos mai spanchi si mai chel! Nu e vina lui, e vina Crizei! Este Criza Conului Leonida!

  Imi place la nebunie de Mircica Badea, e dreptul meu! Tot asa cum nu-mi placea de el cand facea clovnerii gratuit. Acum se maimutareste la Baselu et co si atunci imi pare cu adevarat comic!

 3. Lulu
  Ai inteles gresit.Austria a solicitat sprijinul Germaniei, Frantei, etc, pentru a face o coalitie care sa ajute sistemul bancar din tarile estice, inclusiv Romania..Ca are si austria bani investiti in aceste banci este o alta gasca…

 4. Oare chiar trebuiau atatea semne de intrebare? Unul era de ajuns. Altminteri – vorba lui Bib – prea multe vocalize sunt importante cel mult in concursuri de yoddle!

 5. Revenind la problema “Ştefan Gheorghiu”, cred că este absolut necesară fondarea unei Academii de Studii Doctrinare în care profesorii să fie cercetători ai doctrinelor naţionale şi mondiale, care să ajute partidele politice la un prim moment de iniţio politic adevărat, iar “studenţii” să stea în aceste academii cât timp consideră necesar, eventual să facă şi cercetare, pentru ca după o perioadă să fie cei care formează elita clasei politice. Poate noi nu vom mai prinde acele timpuri, dar suntem obligaţi să ne gândim la România de peste 20 de ani. Dacă vom sta fără a reacţiona astăzi, peste 50 de ani vom fi judecaţi exact aşa cum judecăm noi astăzi pe românii care au permis dictaturii să se instaleze în România în anii ’50.

 6. doua exemple calde din scoala romaneasca:

  1. la una dintre teze profesoara copilului meu a prins doi copii copiind .. unul de pe caiet si unul cu casca in ureche … le’a pus nota doi trecuta in catalog imediat … da’ s’a nimerit asa ca cei doi nu erau fistecine … ma rog, nu copiii ci parintii lor … poate nu stia asta sau a avut o scapare … azi s’a aflat in clasa ca acei copii au dat teza din nou desi nimeni nu stie cand si cum si sa vezi minune … au luat fiecare cate un zece la teza

  2. profesoara de chimie a copilului meu care’i terorizeaza de’a dreptul, le preda intr’un mod atat de complicat incat nimeni nu e in stare sa inteleaga nimic … ieri au avut ultima ora de chimie pe acest trimestru si aproximativ 15 copii ramasesera practic corijenti … i’a mai chemat si astazi, sa’i asculte vaz doamne, si majoritatea au trecut … dar … au pus fiecare cate 3ooooo de lei si i’au cumparat un buchet de flori, un parfum si nu mai stiu ce de ei … abia acuma inteleg de ce isi bate in felul acesta joc de ei … 🙂

 7. De Basescu sa nu te-atingi nici cu-o floare! Ca sare Lulu ca o leoaica grea!

 8. @ion adrian
  ce ai, nene, cu greenspan? Ce ti-a facut tie personal?

 9. Fulgerica
  Si mie imi place ff mult Mircea Badea care oricum ramane un tip sclipitor intr-un ocean de ziaristi si comentatori insignifianti.Este foarte talentat , deosebit de inteligent, spontan, foarte logic, etc si am o deosebita placere sa-l urmaresc.Chiar este o placere in monotonia asta continua, cu acelasi gen de comentarii uniforme, lipsite de logica si dezamagitoare din media..

 10. Are urechi mai mari decat ale lui Basescu si nu suporti afrontul asta?

 11. @IONHUT
  Tii minte ca ne-am “caftit” pe tema asta! Mie in mod normal nu-mi place, dar accept oricand ca e un tip destept, iar uneori mistocaria lui ma face sa rad in hohote. Mai ales acum.

 12. si mie imi place mircea badea desi in ultima vreme n’am prea avut timp sa’l urmaresc … e om si prin urmare nu e perfect dar spune lucrurilor pe nume de cele mai multe ori … si n’am nimic nici cu stilul de “baiat de cartier” nici nu atacurile la basescu … 🙂

 13. ati observat ca lui basescu incep sa’i creasca si sa i se ascuta urechile? … se elfizeaza .. nu mai are mult si’l intrece pe mircea marian … 🙂

 14. @fulgerica
  in urma cu doua mii si ceva de ani ,Isus Hristos fiul lui Dumnezeu, s-a intrupat in om si timp de trei ani a reusit sa impresioneze o intreaga natiune(evrei)…ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca Isus s-a impus in fata oamenilor simpli, inculti dar si in fata super invatatilor rabini doar printr-o vorbire simpla pe intelesul tuturor spunand lucrurilor pe nume si doar in anumite cazuri a folosit celebrele sale parabole care nu puteau fi intelese decat de foarte putini…malitiozitatea ta e e deranjanta,dar trec cu vederea…sa stii ca prefer un limbaj simplu si la obiect decat unuia de lemn si care nu spune nimic ,tip adrian nastase sau ion iliescu…il prefer pe Isus desi e imposibil sa se ridice vreun om la nivelul lui.
  de ex,nastase incearca de 4 ani sa explice ca dosarele sale sunt politice ,dar nu a spus niciodata ca el este nevinovat ,ori justitia tocmai asta trebuie sa stabileasca :guilty or not guilty si nu daca sunt dosarele politice!
  prefer sa spun ceva concret, nu palavre si nici sa fac compozitii literare pentru a fi elogiat de cititori…sanatate

 15. Am şi eu un exemplu.
  Se spune că doamna Nico şi cu o fătucă, Moni-k, pe care nu o cunosc prea bine dar care e vedetă prin MP3-uri internaute, alături de familia Stratan şi manele fără număr… ar fi concurat pentru Eurovisionul românesc şi că ar fi primit nota 0. Motivul ar fi fost că fătuca a cântat fals coborând-o şi pe Nico.

  Asta în timp ce Eurovison este un concurs de compoziţie şi nu de interpretare… :))))))))
  http://www.youtube.com/watch?v=H5_x1eUaOxI

  Nico poate să primească din partea mea orice premiu vrea ea, drept consolare (consolez foarte bine femeile). 🙂
  Na! Că am discutat şi de femei, mai rămâne vremea. :))))

 16. Poti sa l ataci pe basescu linistit, nu ma intereseaza. Doar te am intrebat ce vina are, ca sa ma luminez. Dar tu iar sarisi fara sa intelegi. Legat m b nu ma intereseaza il gasesc doar un iscat pt iscati,

 17. madalina,

  n’ar fi rau daca am trece la al doilea patriotism … 🙂

  Administrator:
  Ok 🙂 .

 18. ***Bibliotecaru – Greşeşti şi spui numai neadevăruri…
  Manualele alternative au fost şi sunt o sursă de venituri colosală pentru edituri şi autori. Dar autorii, cel mai adesea, n-au nici o treabă cu învăţământul, nu au predat o oră în viaţa lor, nu au nici măcar studii de specialitate.

  De aceea au apărut manuale de toată jena, inutile care nu aveau nici o treabă cu obiectul în sine. Cum îţi explici tu apariţia pozelor lui Esca şi Cristoiu, într-un manual de istorie contemporană?
  Ce treabă au ăştia cu istoria?
  De aceea am spus că mulţi profesori folosesc manualele vechi. Nu pentru că sunt proşti aşa cum insinuiază cenushares…

 19. Si mie imi place mircea badea…este un plagiator foarte bun,a inceput prin a imita carcotasii,a continuat cu stan laptop si a sfarsit cu ziaristul pantofar din irak…in afara de faptul ca arunca cu noroi in presedinte si d-na Udrea nu spune nimic ,chiar nu ati inteles ca emisiunea lui este facuta special pt felix pt a-l distra pe felix inainte de culcare ?peste tot pe unde a fost badea a fost dat afara ca incompetent …acum a descoperit ca si ciorbea ca sunt unii dispusi sa plateasca orice papagal antibasescu !

 20. silverstar,

  nu “insinuez” si cu atat mai mult nu “insinuiez” nimic… o spun direct … multi profesori sunt semianalfabeti … 🙁

 21. Madalina, de ce sunt la moderare?

  Administrator:
  A 10 oara cand ma intrebati acelasi lucru. Nu sunteti, daca va bagam in moderare erati anuntat in prealabil. Daca veti completa adresa de e-mail corect mesajele nu vor mai intra in moderare.