1,487 thoughts on “DESPRE PATRIOTISMUL LA ROMANI III

 1. Gabriela …sant de acord cu postarea ta de mai sus ,cu un mic amanunt ,zici tu ;hotelurile sotului d-nei Udrea ,cum adica, a ei nu sunt ?….in afacerea pe care o are fam N. din Toplita fiecare are cateo parte ,nu toata afacerea apartine intregii familii ,poate ma dumiresti si pe mine cum sunt organizate familiile aste de afaceristi …..treaba cu omiterea partii de turism din declaratia de avere este cusuta cu ata alba ,a dat de lucru la presa si noua ,in rest nu se intampla nimic ,am mai vazut filmul asta si la alte guvernari ….

 2. Cu aşa o clasă politică, ce oameni să aibă România? Mă uit pe RTV şi mă îngrozesc. Figuri primitive, figuri de brute, de hoţi, de borfaşi. Păcat că din cauza acestora, au de suferit românii care muncesc şi trăiesc corect în Italia… 🙄

 3. @ silverstar
  Ţara aceasta v-a aşteptat să intraţi în politică şi să conduceţi singură destinele ţări, ca fiind singura care nu are figura primitivă, de brută, de hoţ (sau de fapt hoaţă), şi de borfaş (nu ştiu dacă există un feminin la borfaş), din păcate vă încăpăţânaţi să nu candidaţi şi ţara nu vă poate alege pe postul tuturor candidaţilor, ca el lider maximo.

  Oare de ce singurul om care ar putea duce spre o direcţie onorabilă destinele acestei ţări, mă refer la doamna silverstar, nu doreşte să candideze? Oare de ce?

 4. Declararea conflictelor de interese este un pic ambiguă, pentru că, prin definiţia legii, conflictul de interese intră în vigoare numai după ce a fost luată o măsură, şi nu înainte.

  Dacă se descoperă un conflict de interese, “persoana în culpă” intră în atenţia ANI. Agenţia va cerceta dacă există cu adevărat un conflict de interese şi, dacă există, va înainta cercetarea organelor de cercetare penală.

  Art. 70. – Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.
  Art. 71. – Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public.

  din LEGEA nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei

  Dacă există cu adevărat un conflict de interese, bănuiesc că agenţia va fi sesizată sau se va autosesiza şi vom avea în curând un răspuns. Dacă nu există un conflict de interese, atunci probabil că nu vom avea nici un răspuns. Cel puţin aşa ar trebui să funcţioneze legea. Dacă doamna ministru va adăuga acele societăţi la declaraţia de interese, probabil că totul se va termina la acest nivel. Nu cred că este cazul să facem din ţânţar armăsar.

 5. ***Bibliotecaru – tu crezi că există vreo diferenţă între Patriciu, A Năstase, Tăriceanu, Mitrea, Mazăre etc şi cei care fac ravagii în Italia? Ar trebui să-ţi fie ruşine şi să nu-mi mai interpretezi spusele aiurea…

  PSD-iştii au instaurat anarhia în România.

  Priveşte la TV-uri să vezi ce se întâmplă în Bucureşti şi ascultă ce cer manifestanţii din Italia.
  Îţi place?

  Pentru tot ce se întâmplă, şi în ţară şi în Italia, PSD-iştii sunt vinovaţi. Din cauza lor nu mai avem justiţie şi nici linişte.
  Sau tu crezi că toţi avem, ca tine, minte buccie… 😳

 6. @ NG
  “Mie una mi se pare o ingradire a drepturilor,ca daca sotul detine ceva intr-un domeniu,partenerul sa nu poata activa intr-un domeniu complementar sau inrudit.”

  In viata trebuie sa mai si alegem, daca vrem sa ramanem transparenti, cand lucram in asemenea domenii. De la inceput nu trebuia sa accepte acest post, stiind ca activitatea familiei se desfasoara in domeniu sau cel care i’a propus postul trebuia sa se gandeasca……. Tariceanu a marit taxele la masini uzate, fiind principalul beneficiar de pe urma acestei hotarari, dar cum in Romania predomina politica de tip mafiot, de ce ar fi doamna Udrea diferita de ceilalti ?

 7. Ministrul turismului, Elena Udrea, a omis să treacă în declaraţia de avere mai multe firme pe care le deţine soţul ei, omul de afaceri Dorin Cocoş. POTRIVIT LEGII CONTROLULUI AVERII, DEMNITARII SAU ALEŞII SUNT OBLIGAŢI SĂ MENŢIONEZE ÎN DECLARAŢIILE DE AVERE ŞI FIRMELE DEŢINUTE DE PARTENERUL DE VIAŢĂ.

 8. @Biblio

  E ca si cand angajezi un pedofil ca antrenor la o echipa de fotbal de copii, cand stii ca e pedofil, dar astepti sa-l prinda cineva in flagrant delict…….

 9. O spun cu parere de rau, dar doamna Udrea trebuie sa demisioneze din postul de ministru al Turismului.

 10. Katrina

  Daca familia Elenei Udrea are activitate in domeniul turismului,oare nu inseamna ca avem un ministru care stie cu ce se mananca turismul ? Si atunci nu e firesc sa poata activa intr-un domeniu la care se pricepe din practica?

 11. ***Katrina – de o bucată de timp, te manifeşti pe blogul acesta, iraţional.
  De fapt, tu ce vrei? Să nu-ţi închipui că Doamna E Udrea te-ar băga în seamă. Dar ai devenit obositor şi cicălitor.
  Tu – ce ai de câştigat dacă Doamna îşi dă demisia? Ce pierzi dacă este ministrul turismului?
  Cu ce te deranjează pe tine acele tichete de vacanţă?
  Din punctul tău de vedere, ce-ar trebui să facă Doamna E Udrea ca să-ţi fie pe plac şi să te potoleşti?…

 12. @ Katrina
  Eu nu vă contrazic în ceea ce spuneţi şi nici nu vă aprob, nu trebuie să încercaţi să mă convingeţi de ceea ce spuneţi. Eu spun doar că legea trebuie să se impună prin elementele sale instituţionale şi nu eu sau dumneavoastră suntem cei care ar trebui să impună această lege. De aceea, dacă este cazul, există Agenţia Naţională de Integritate care are exact această trebuşoară, să verifice interacţiunea dintre averea celor care ne conduc şi calitatea lor de lideri, asta ca să mă exprim plastic. Eu mă feresc să rostesc verdicte (uneori mai cad şi eu în greşeală, fără voie, desigur) pentru că democraţia românească înseamnă, delegarea conducerii colective către instituţii, dar şi respectul fiecărui cetăţean faţă de ceilalţi cetăţeni.

 13. @Silverstar

  Spune’mi care’i diferenta intre tine si comunistii care aplaudau la congresele PCR ?
  Ca sa’mi faca pe plac ar trebui doar sa respecte legile tarii, asa cum le respecti si tu………

  @NG

  Daca ii placea atat de mult turismul, trebuia sa ramana in domeniu in continuare, nu sa fie seful direct al sotului…… Ce ar fi daca ministrul Transporturilor ar privatiza CFR si l’ar vinde nevestei ?

 14. Katrina

  Nu cred ca ministerul turismului e seful vreunui intreprinzator.Nu este ca in MAI . Ca vor fi norme si metodologii specifice turismului e altceva,dar nu inseamna ca un intreprinzator in turism este direct subordonat ministerului turismului.Nu e asa cum primariile depind de min.administratiei. Cred ca extinzi fortat relatia de subordonare,tocmai pentru a arunca o lumina nefavorabila asupra d-nei Udrea.

 15. @ silverstar
  Din câte ţin minte v-am mai dat o această explicaţie relativă la exprimarea de tipul “Figuri primitive, figuri de brute, de hoţi, de borfaşi”.
  Nazismul a izvorât o ţintă ideologică care l-a dus pe banca acuzării: eugenia, adică ameliorarea populaţiilor umane prin măsuri genetice. Pentru a susţine acest concept au fost nevoie de norme care să stabilească condiţiile impurităţii genetice. Aceste norme conţineau şi o serie de măsurători antropometrice. Oamenii erau măsuraţi şi, în cazul în care nu corespundeau normelor, erau trimişi în lagăre de concentrare. Ei bine, tot un fel de antropometrie faceţi şi dumneavoastră atunci când spuneţi “figuri primitive, figuri de brute, de hoţi, de borfaşi”, pentru că faceţi o legătură între aspectul exterior şi “calitatea” unei persoane.

  Dumneavoastră văd că nu înţelegeţi că acest caracter agresiv nu vă aduce nici un folos, ba dimpotrivă.

  La întrebarea domniei voastre, “tu crezi că există vreo diferenţă între Patriciu, A Năstase, Tăriceanu, Mitrea, Mazăre etc şi cei care fac ravagii în Italia?”, vă răspund scurt şi la obiect…
  Nu numai că există multe diferenţe, dar sunt şi foarte puţine asemănări.

 16. puiu

  In familia noastra,afacerea am inceput-o si dezvoltat-o impreuna cu sotul asociati si administratori.Daca sotul ar fi avut inainte de casatorie,sau chiar de ce nu si in timpul,o afacere la care nu as fi participat,era acelasi lucru cu ceea ce se intampla in relatia de afaceri din familia d-nei Udrea.In opinia mea conflictul de interese ar incepe daca prin ceea ce as face intr-o functie,ar favoriza intr-un fel sau altul firma sotului.Pana isi vede fiecare de treaba si respecta legea,nu vad de ce trebuie puse paie pe foc.E adevarat ca la prima vedere te duce gandul la un conflict de interese,dar de ce nu suntem capabili sa-i acordam d-nei Udrea prezumtia de corectitudine,si sotului dansei prezumtia de om de afaceri competent care nu are nevoie de ajutorul sotiei pentru bunul mers al afacerilor dansului ?

 17. @ Katrina
  Vă informez că…
  CFR Marfă se va privatiza probabil în acest an.
  Se pare că şi CFR Călători se va sparge iar secţiunea Intercity se va privatiza.
  Ideea privatizării CFR este destul de veche, dar a început să prindă contur pe vremea ministrului Gheorghe Dobre.

 18. Gabriela …nu ma acuza de ce n-am facut ,nu ma intereseaza afacerile fam. Cocos si mai mult nu-i acuz de nicio neregula ,am zis ca prea s-a brodit omiterea exact a partii cu turismul din declaratia de avere ,sa vedem cum decurge colaborarea de acum incolo intre minister si fam. de afaceristi ,pe mine altceva ma nemultumeste ,cum judeci tu ,cand este vb. de cineva portocaliu ,sari imediat in apararea subiectului ,de multe ori cu argumente solide ,cand este vb. de alta culoare politica ,faci exact pe dos ,te asociezi corului cel mare de anti,a tot ce nu-i portocaliu .

 19. @NG

  Ar trebui sa stabilim rolul intreprinzatorului in circuitul turistic si pe cel al ministrului, inainte de a incerca sa ascundem gunoiul sub covor. Si un vanzator de suveniruri, intr’o statiune turistica tot intreprinzator este……..

 20. puiu

  Pai altfel nu as fi…..portocalie,nu 😉 ? Sa stii ca am toate motivele din lume sa fiu…..anti-….

 21. ***Katrina – vrei un ex de comunist adevărat, neînfricat? Priveşte-l pe Bibliotecaru…
  Singurul lucru pe care văd că nu-l poţi înţelege este că ai devenit obositor cu istericalele tale…
  Da, am observat şi eu că tu, zi, noapte, indiferent de oră, eşti aici, pe blog, să strigi anti… Să înţeleg că eşti plătit pentru asta şi că alt serviciu nici nu ai aşa cum s-a mai spus pe aici… De fapt, ca şi Bibliotecaru…
  Mai scuteşte-ne! Sau schimbă placa… 😳

 22. Katrina

  Corect…..si tot supus acelorasi legi ca mine care activez tot intr-o statiune turistica….

 23. Gabriela ..de-acord cu tine ,eu sant anti la tot spectru politic ,acum si portocalii dovedesc aceleasi tare ca ceilalti ,ieri nu ai intrat ,te-ai intalnit cu Monica Iacob Ritzi si ti-ai montat un cos de baschet in fata casei ?…hihihihi…dupa ce primim tichete ,primim si cosuri de baschet ….hihhihi

 24. puiu

  Cum ma necajesti tu pe mine….. 😉 Nu m-am intalnit cu nimeni si nici nu mi-am montat cos….ci lanturi antiderapante 😉

 25. @Silverstar

  Daca tu le vezi istericale, ce pot eu sa mai adaug ? Atata doar ca tu esti cea care te comporti ca o comunista care trece cu vederea ilegalitatile celor pe care’i sustii; credeam totusi, ca esti capabila sa vezi si paiul din ochiul tau, nu numai barna din ochii pesedistilor. Da Silver, sunt platit de nevoiasi sa remarc orice ilegalitate si sa’i arat cu degetul pe cei care incearca sa’si bata joc de amarastenii care’si asteapta pensia in timp ce altii profita de sistem. Ar trebui sa’ti fie rusine cand sustii parazitii, dar mai ai si curajul sa te plangi. Se vede ca esti din Moldova……..

 26. @NG

  Aha!! acuma stiu de ce o sustii atata pe EU…… 😆
  Personal, te consider mult mai capabila, dar din pacate, nu ai aceleasi contacte……..

 27. @ silverstar
  🙂
  Ei bine, eu nu am să spun părerea mea despre dumneavoastră, îmi doresc să fac pe acest subiect o notă mentală conspirativă.
  🙂

 28. Katrina

  Aha,nu stii nimic…..;) nu e vorba de mine,ci de un intreg oras a carui unica speranta a ramas revigorarea turismului,alta data sursa importanta de venituri. Cat despre contacte….sa zicem ca pentru moment cineva m-a scurtcircuitat 🙂

 29. Katrina

  Daca d-na Udrea ar fi avut timpul meu la dispozitie sa comunice cu voi,te asigur ca parerea ta ar fi alta. Nu judeca superficial,in pripa si dupa judecata altora.

 30. @ N.G.
  Îmi permit să vă ofer un sfat dacă doriţi turism acolo… exploataţi cât puteţi prezenţa spirituală dacică din zonă. Există un traseu care trece prin Calimanii, de la Vatra Dornei la Topliţa, aş spune unic în lume.
  Poate că cineva ar trebui să meargă pe la bătrânii din zonă şi să culeagă mitologia care a mai supravieţuit civilizaţiei, obiceiurilor.

  Exploataţi şi mânăstirea de călugări, Troiţele Eroilor Români din Primul şi Al Doilea Război Mondial, Bisericile din lemn şi cea din cărămidă, poate şi clădirea casei de copii, Mausoleul, dar în primul rând Festivalul din iulie al fanfarelor, pe care eu mi-aş dori să-l ascult.

  Eu cred că un traseu al căilor dacice ar putea fi un subiect de turism internaţional. Topliţa a dat o junioare la sanie. Are municipiul un mic circuit de sanie, dacă nu unul mare, tot e frig în cea mai mare parte a anului de îngheaţă pârtia de gheaţă.

  Poate şi Cristea Petru Haiducul ar trebui exploatat, tot este astăzi la modă lupta anticomunistă.

  Nu mă îndoiesc că ar fi util un han ca acum 400 de ani cu mâncare veche românească şi ungurească. Câţi oameni nu ar fi curioşi să ştie ce gust are un cocoşel la ţiplă sau nişte plăcinte de spanac, gătit ca pe vremea lui Mihai Viteazu, ori un berbecuţ la proţap haiducesc?

 31. ***Katrina scrie: “sunt platit de nevoiasi sa remarc orice ilegalitate si sa’i arat cu degetul pe cei care incearca sa’si bata joc de amarastenii care’si asteapta pensia in timp ce altii profita de sistem.”

  De ce nu începi cu PSD-iştii care au nenorocit ţara asta, au adus-o la ruină şi pe oameni la disperare… Începe cu A Năstase, Mitrea, Mazăre, Oprişan şi alţii şi alţii care au furat la greu… Toţi, de la PSD…

  Singura, din actualul guvern, care a lucrat până acum, care a făcut ceva, e Doamna Udrea. Te-am mai întrebat, vândutule: ce ai cu ea? Dar pe noi, de ne stresezi într-aşa un hal, cu noi ce ai?

  Dacă sunt săracă, asta se datorează tot PSD-iştilor care au distrus, cu bună ştiinţă, învăţământul.
  Sunt mândră că sunt moldoveancă. Aici, la noi, e leagănul întregii culturi româneşti…
  Hai, pa! La coteţ!

 32. Biblio

  Aici vorbiti pe limba mea… 🙂 Si mai sunt multe lucruri de exploatat.Problema este insa capacitatea financiara scazuta de aici pentru a pune bazele unui asemenea tip de turism,si atatia ani de dezinteres….

 33. @ silverstar
  Fără doar şi poate Moldova este leagănul culturii româneşti. Dumneavoastră sunteţi un martor viu al acestui lucru. Doar că vă citeşte omul şi îşi poate da seama de acest adevăr.

 34. ***Bibliotecaru – tu eşti atât de nesimţit şi de obraznic, încât ţie omul trebuie să ţi-o spună direct, nu pe ocolite şi nu cu figuri de stil…

  Tu să judeci pe un om şcolit atunci când vei avea o diplomă… Până atunci, mai bine taci!
  Nu mă mai plictisi, bine? Hai, înţelege!… 😕

 35. @ N.G.
  Stimată doamnă,
  Unele lucruri nu necesită bani.
  De exemplu sunt absolut convins că aveţi la îndemână un aparat de fotografiat digital, fie şi unul care nu este foarte pretenţios ori un telefon mobil. Cât de greu este să faceţi în fiecare zi câteva zeci de poze din care să alegeţi câteva pe care să le puneţi pe un site menit să prezinte realităţile din Topliţa. Nu trebuie să fie ceva oficial, pur şi simplu ceva făcut de dumneavoastră. Dacă nu ştiţi cum, vă pot ajuta. Spaţiul de site este gratuit, pozele sunt gratuite, nu vă costă decât 1/2 de oră pe zi. Eventual puteţi să înregistraţi video sau măcar audio acel festival de fanfară, care, cu puţin ajutor, ar putea ajunge un eveniment important al României. Sunt lucruri simple, care nu costă nimic sau foarte puţini bani. Pe acelaşi sat s-ar putea crea un colţ etnografic, cu cântece bătrâneşti, ceramică, ştergare, pleduri, poate şi ceva arhitectură specifică zonei. Eu de exemplu mi-aş dori să văd astfel de lucruri, ori filmuleţe cu un tâmplar care lucrează ca acum 200 de ani, poate mai există şi un fierar ce pune potcoave sau bate secere, nu-mi dau seama ce reprezintă astăzi Topliţa. Sunt lucruri gratis, sunt lucruri în care investeşti două sau trei milioane şi-ţi folosesc toată viaţă, pentru că astfel de informaţii rămân undeva în spaţiul web şi oricând cineva poate da de ele şi poate deveni curios.

  Eu zic că un astfel de site (am văzut că sunt două sau trei dar nu despre astfel de site-uri vorbesc) va surescita interesul întregii comunităţi, toată lumea va dori să participe la realizarea lui, în final se va construi o comunitate.

 36. @ silverstar
  🙂
  Păi vreţi să spuneţi că aţi stat pe băncile şcolii mai mult ca mine?
  🙂
  Mie mi-a luat cinci ani până am trecut în cea de a doua clasă…
  🙂
  Doamnă silverstar,
  Nu cred că aţi făcut mai multă şcoală decât mine, facultatea de limbi străine este parcă de patru ani. Nu mă siliţi să încep o discuţie despre literatura victoriană ca să vedem ce aţi învăţat acolo. 🙂

 37. All Things will Die – Alfred Tennyson

  Clearly the blue river chimes in its flowing
  Under my eye; Warmly and broadly the south winds are blowing
  Over the sky. One after another the white clouds are fleeting;
  Every heart this May morning in joyance is beating
  Full merrily;
  Yet all things must die.
  The stream will cease to flow;
  The wind will cease to blow;
  The clouds will cease to fleet;
  The heart will cease to beat;
  For all things must die.
  All things must die.
  Spring will come never more.
  O, vanity!
  Death waits at the door.
  See! our friends are all forsaking
  The wine and the merrymaking.
  We are call’d–we must go.
  Laid low, very low,
  In the dark we must lie.
  The merry glees are still;
  The voice of the bird
  Shall no more be heard,
  Nor the wind on the hill.
  O, misery!
  Hark! death is calling
  While I speak to ye,
  The jaw is falling,
  The red cheek paling,
  The strong limbs failing;
  Ice with the warm blood mixing;
  The eyeballs fixing.
  Nine times goes the passing bell:
  Ye merry souls, farewell.
  The old earth
  Had a birth,
  As all men know,
  Long ago.
  And the old earth must die.
  So let the warm winds range,
  And the blue wave beat the shore;
  For even and morn
  Ye will never see
  Thro’ eternity.
  All things were born.
  Ye will come never more,
  For all things must die.

 38. ng,

  ‘Sa stii ca am toate motivele din lume sa fiu…..anti-….”

  da’ motive sa fii pro-, ai? … ca io caut de vreun an si inca nu am gasit niciunul .. 🙂

 39. Anti sau Pro este o pierdere de timp şi de energie. Anti sau Pro este lacătul care dezbină. Ar trebui să trecem de acest sistem mărunt şi să găsim căi care coagulează eforturile, care concentrează energiile. Atunci când s-a făcut un guvern stânga-dreapta (sau dreapta-stânga), m-am aşteptat ca să apară un astfel de moment, o nouă stare politică în care interesul naţional să devină primordial. Iată încă că actuala clasă politică dovedeşte multă imaturitate, mai ales în zona intereselor vârfurilor, şi asta în condiţiile cele mai puţin permisive experimentărilor imaturităţii. Nu cred în politica făcută de supraoameni, cred însă că ar fi fost benefic un pic de bun simţ.

 40. Lustragiul şi… criza financiară

  A fost odată ca niciodată un biet lustragiu care îşi câştiga existenţa… da, aţi ghicit!… lustruind pantofii domnilor care intrau şi ieşeau dintr-o clădire impozantă din centru.

  Niciodată nu ştiuse exact ce clădire este aceea în faţa căreia lucra de ani de zile, poate era o bancă, poate era o bursă, poate vreun minister important – însă domnii bine îmbrăcaţi care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-şi lustrui pantofii.

  Lustragiul nostru era priceput în ceea ce făcea, folosea numai cremă de pantofi de cea mai buna calitate şi era vesel şi optimist. Într-un cuvânt era mulţumit cu munca lui, iar clienţii lui la fel aşteptându-şi răbdători rândul la lustruit.

  Într-o zi însă s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalţi, care l-a întrebat prietenos:

  – Ce faci aici? Ce-i cu tine aşa de vesel? Nu ţi-a spus nimeni de criza financiară?

  Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracaţi care intrau în bancă sau ce-o fi fost acolo, probabil toţi la curent cu criza!

  – Poate nu le pasă de tine sau poate n-au avut suflet să-ţi spună, însă criza financiară e pe drum şi ne va afecta absolut pe toţi, nu va scăpa nimeni, nici măcar tu, un biet lustragiu! Aşa că, dacă ai un dram de minte, îţi iei măsuri din timp, ca să nu fii luat pe nepregătite. Aceasta e meseria mea, sunt expert, ştiu ce vorbesc!

  După plecarea domnului binevoitor, lustragiul nostru rămase pe gânduri. Poate că într-adevăr nici unul dintre clienţii lui nu îl considerase demn să-l pună la curent cu criza financiară. Noroc cu domnul cel prietenos care îi voia binele…

  Aşa că lustragiul a început să ia măsuri încât să nu fie luat pe nepregătite de criza financiară. Pentru început folosea mai puţină cremă de pantofi şi mai de proastă calitate. Apoi, a început să aloce mai puţin timp fiecărui client, după cum se spune… “Time is money!” A început să socializeze mai puţin cu aceştia – criza e criză, nu mai e timp de smalltalk!

  Preocupat de criza financiară, devenise îngândurat, tăcut şi îşi făcea treaba de mântuială. Aşa că, încetul cu încetul, clienţii cei mai fideli, cărora le plăceau veselia şi calitatea muncii lustragiului, au început să se rărească.
  Iar lustragiul nostru, cu fiecare client pierdut, era mulţumit într-un fel ciudat că domnul cel binevoitor a avut dreptate.

  “Ce m-aş fi făcut dacă expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum aş fi fost probabil luat pe nepregătite de criza financiară…”

  Morala? O trageţi… pardon, o trăiţi singuri!

  Sursa: damaideparte.ro

 41. • N.G. Says:
  February 21st, 2009 at 9:19 pm
  puiu
  In familia noastra,afacerea am inceput-o si dezvoltat-o impreuna cu sotul asociati si administratori.Daca sotul ar fi avut inainte de casatorie,sau chiar de ce nu si in timpul,o afacere la care nu as fi participat,era acelasi lucru cu ceea ce se intampla in relatia de afaceri din familia d-nei Udrea.In opinia mea conflictul de interese ar incepe daca prin ceea ce as face intr-o functie,ar favoriza intr-un fel sau altul firma sotului.Pana isi vede fiecare de treaba si respecta legea,nu vad de ce trebuie puse paie pe foc.E adevarat ca la prima vedere te duce gandul la un conflict de interese,dar de ce nu suntem capabili sa-i acordam d-nei Udrea prezumtia de corectitudine,si sotului dansei prezumtia de om de afaceri competent care nu are nevoie de ajutorul sotiei pentru bunul mers al afacerilor dansului ?

  Daca un om normal la cap si cu picioarele pe pamant citeste bazaconia asta scrisa mai sus de o anume NG, renumita sora medicala, apoi renumita om de afaceri si in fine renumita politiciana,de-o buca’ de vreme priceputa-n toate cele, se dumireste pe data ca pentru portocalii sunt valabile numai legile „care le convin si le cad bine la interes”.Pai cata vreme legile sunt obligatorii cocoana, de ce ne-am invatat noi unii dintre romani, intai sa le comentam pentru ca apoi sa nu le respectam ? LEGEA CONFLICTULUI DE INTERESE ESTE VALABILA IN TOATA LUMEA CIVILIZATA SI CU ADEVARAT DEMOCRATICA.LA NOI, POTRIVIT LEGII CONTROLULUI AVERII, DEMNITARII SAU ALEŞII SUNT OBLIGAŢI SĂ MENŢIONEZE ÎN DECLARAŢIILE DE AVERE ŞI FIRMELE DEŢINUTE DE PARTENERUL DE VIAŢĂ. GATA SI PUNCT, AUZI ? .
  Insa m-ai uluit cu gandirea foarte profunda si ma-ntreb oare ce cauti in politica? : „Daca sotul ar fi avut inainte de casatorie,sau chiar de ce nu si in timpul,o afacere la care nu as fi participat,era acelasi lucru cu ceea ce se intampla in relatia de afaceri din familia d-nei Udrea.”
  Pai daca te-ai casatorit cu unul care are o afacere, stai impreuna cu el , nu cumva beneficiezi si tu de avantajele afacerii sotului, sau cand vine vorba , sa zicem, sa mananci din carnea importata de firma sotului, o scoti din farfurie ?Ori cand trebuie sa-ti cumperi un Vuitton il intrebi pe barbatu-tau : draga , banii astia sunt de la importul de carne , ca daca da, atunci nu-mi mai cumpar nimic ? Ori in cazul doamnei Udrea, daca va merge cu sotul pe litoral, va refuza sa locuiasca in hotelurile sotului ? Bineinteles ca nu ! Si atunci problema se pune asa, pentru ca legiuitorul nu a fost prost in toata lumea, mai ales ca a avut in spate cazuri intamplate, precedente deci : daca sotul ori sotia, beneficiaza indiscutabil de bunurile celuilalt, este logic sa intervina subiectivismul (ca asa-i tot omul) si vrand -nevrand sa traga din spuza si pe turta sa, ori sa mai linga degetele daca tot s-au uns cu miere…DECI PREVENTIV SI PENTRU BINELE TUTUROR (DAR MAI MULT AL STATULUI) SE EVITA CONFLICTUL DE INTERESE, TOCMAI PENTRU „A NU NE DUCE PRE NOI IN ISPITA”, AMIN SI IN ACELASI TIMP PENTRU A EVITA SI BANUIELILE CARE SE POT IVI.Ca atare, cer ca d-na Udrea sa ne anunte aici pe blog cum va imparti la firme tichetele de vacanta si pe ce criterii (nu-i va lua mai mult de 5 minute si sa vedem draga NG cat de corecta esta, desi iti garantez ca nu o va face pentru ca si-a ales ministerul turismului tocmai pentru a fi incorecta).
  Deci NG, eu mi-am racit gura, nu stiu daca ai inteles ceva, ca pentru voi e greu (legile sunt bune doar pentru altii in asemenea situatie, nu pentru voi), dar am explicat si pentru altii care pricep greu si uita repede.Daca nu ma crezi intreab-o pe ministreasa ,ca ea stie de la lectiile de drept si doar de aceea a si omis intentionat sa mentioneze hotelurile si alte acareturi in declaratia de avere : DIN CAUZA EVIDENTULUI CONFLICT DE INTERESE.
  PS
  In SUA , cand membrii viitorului guvern se prezinta in fata Congresului, inainte de investitura, una din primele intrebari care li se pun fiecaruia este : „daca se gaseste in vreun conflict de interese”, in vreme ce tu ne spui aici o poveste de clasa a treia elementara…incercand stangaci si incalificabil sa aperi o minciuna nesimtita.

 42. buna dimineata-tuturor chiar si saltimbacilor -despre conflictul de interese al doamnei udrea voi spune doar atit-
  daca prin omisiune a incercat sa-si ascunda un interes cit de mic,al ei,al familiei este o bila neagra ,care o va urmarii si-i va face necazuri.
  suspiciunea va plana si va fi o piine de mincat pt toti cei care o vineaza,astfel ca va trebui sa fie de 2 ori mai transparenta in actiunile domniei sale in calitate de ministru.
  la ora la care vb nu-i putem imputa nimic-DECIT CA A OMIS DINTR-O EROARE ,ORI CU BUNA STIINTA SA-SI DECLARE TOATA AVEREA ,si daca are vreun interes in zona turismului.
  pt aceasta omisiune nu o felicit,dar nici nu o rastignesc-deocamdata suntem in fata ,SCENARITEI SI A BIRFEI OTRAVITE.
  birfa si acuzatii gratuite-astept ca doamna udrea sa-si clarifice onest si principial omisiunea-astfel le va taia macaroana si elanul acestor saltimbaci-care saltimbaci cu s-au fara omisiunea doamnei udrea nu-si pot depasi statutul de ticalosi.
  ei au fost,sunt si vor fi niste personaje la fel de detestabile-fara caracter si care provoaca acelasi dezgust.
  faptul ca se arunca ca niste sacali asupra doamnei udrea nu-i face pe ei mai buni-tot niste slugi si niste derbedei ramin,ca sunt in canada si demonstreaza ca si-au carat cu ei in bagaje idiotenia ,ca sunt in romania servindu-si stapinii ticalosi.

 43. Buna dimineata !Eu credeam ca discutati despre poezie, dragoste, primavara, flori…Ce ati facut cu prietenul nostru, BIblio ?Vad ca il atacati din toate partile. Ce daca are convingeri de stanga si e prieten cu Corina ? Aici ar trebui sa se dezbata idei nu oameni.

 44. DOM COSTEL IANCU-UN FOST CONSILIER LIBERAL TRECUT LA DEMOCRAT-LIBERALI-iata ca dupa aparitia lui DOM.COSTEL la robert turcescu acum suntem in situatia de a intelege mai bine intreg acest scandal mizerabil provocat de o persoana care in opinia mea,desi justitia nu s-a pronuntat definitiv,un politician cu apucaturi de BORFAS,UN INTERLOP IN ADEVARATUL SENS AL CUVINTULUI.
  fara a lua la purect speta ca atare,in urma emisiunii de aeara pot spune si intarii ca in craiova lucrurile au scapat de sub control,ca lupta intre clanurile mafiote pt a acapara putere economica a ajuns la cote alarmante ,metodele fiind din retetele clanurilor mafiote.
  fara grija de a gresi acum imi dau seama de ce justitia,politia,autoritatile locale,finantele ,si altii au generat aceasta imagine de ,ORAS AL NIMANUI.
  se pare ca mafiotii din craiova au renuntat la oroce retinere si isi fac mendrele la lumina in vazul tuturor fara a se mai teme ca cineva i-ar putea sanctiona.
  cred ca statul roman are acolo o mare problema si este un fief al coruptiei,hotiei,jafului si crimei organizate si mai cred ca singura rezolvare posibila este cea care a rezolvat problema ,NODULUI GORDIAN’-cu riscul de a fi si victime colaterale.
  altminteri acest putregai risca sa ajunga in virful puterii si sa distruga tot,ce mi se pare curios este insa altceva-cum de serveciile secrete-S.R.I.-tace,nu a avut si nici nu are vreo reactie in situatia cind principalele puteri ale statului si-au dat mina in a produce coruptie,multa coruptie.
  efetele le vedem cu totii-oameni impuscati pe strada de KILLERI PROFESIONISTI,OAMENI POLITICI CARE RAPESC JEFUIESC,MAGISTRATI CARE II AJUTA SI-I INCURAJEAZA,UN SEF AL POLITIEI CARE SE COMPORTA CA UN INTERLOP,-iar populatia intepenita,saraca,incapabila sa reactioneze la tot spectacolul acesta rupt parca din filmele cu mafioti.
  este de neinteles cum partidele politice si-au pierdut filtrul-cel care ar trebui sa opreasca penetrarea in politica a acestor oameni.
  partidele politice nu au nici o scuza atunci cind scot in fata asemenea oameni-ei ,derbedeii incearca sa-si maximizeze cistigurile,dar partidele-ELE CUM SE INGRIJESC DE IMAGINEA LOR?cum se ingrijesc de sanatatea morala a acestei tari cind promoveaza in virful puterii asemenea ticalosi?
  ce a putut face atit de deosebit acest IANCU,care a intrat in pd-l in martie 2008 si in noiembrie il gasim candidat la un loc in senat.
  oare de ce partidele isi bat singure cuie in talpa?

 45. Vedeti ?De aceea noi, romanii, nu ducem, adesea, lucrurile pana la capat. Ne grabim si suntem superficiali. Ce daca domn’ Iancu este cercetat ?Noi trebuie sa il facem ticalos, bandit, om fara caracter, pana justitia nu s-a pronuntat deja ?Ce fel de tara este aceea in care unii sunt mai presus decat altii si altii mai presus de lege ?Acest Iancu provine din Craiova. Acolo este un loc al tuturor posibilitatilor ca si toata Oltenia, de altfel.. Sa nu ne grabim cu concluziile, cel putin in acest caz. In SUA, cei care au auzit de aceasta tara, in statul Texas de exemplu, exista pedeapsa cu moartea. Chiar asa fiind, detinutul condamnat la pedeapsa capitala nu este executat imediat. Se asteapta ani buni. Nu se stie niciodata ce mai poate aparea in cauza. Noi ne grabim sa taiem capete inainte de a strange dovezi, uneori. Si vrem o justitie bazata pe puterea dreptului.

 46. Nu stiu daca asa va fi. Ce veti face atunci cand, sa presupunem, in urma cercetarilor, se va afla ca domn’ Iancu nu a luat ostatic pe nimeni, nu a facut nicio infractiune, ba din contra, a fost santajat, umilit, pus sa plateasca taxe de protectie etc.? Sa zicem. Ce ati mai spune atunci ?Aaa, domn’ Iancu este baiat bun. Domn Iancu a fost victima justitiei lui Predoiu care a fost liberal. Domn’ Iancu e membru PDL. Un adevart membru PDL. Un portocaliu curat ca lacrima. Asa veti spune ?

 47. Buna!Sunt de acord cu tichetele de vacanta,dar va-ti intrebat cati angajatori vor fi de acord cu acestea.
  Eu am terminat facultatea de stiinte economice specializarea turism-servicii dar nu am putut da imi gasesc ceva in domeniu,desi imi place foarte mult sa lucrez in acest domeniu nu am gasit nimic decat pe perioada verii,care este foarte scurta.Spuneti-mi va rog ce as putea sa fac ca da pot sa imi gasesc si eu ceva permanent de lucru nu numai pe perioada verii,nu conteaza in ce domeniu.

 48. Ionhut

  Ar fi cazul sa evitati sa va puneti in valoare gandirea dvs.”sanatoasa”folosind alte surse de inspiratie decat persoana mea,mai ales cand doar ipotetic,credeti ca detineti date ”obiective”.Daca nu puteti crea cu propria logica subiecte de discutie,incercati sa fiti ”obiectiv”….si creati unul.Oricat de ”flatata”m-as simti ca protagonist al postarii dvs.e mult prea departe de ceea ce am spus sau am lasat sa se inteleaga.Ganditi ca un bugetar,care acum,habar nu are pe ce lume se afla,iar tara asta va merge mai rau,pentru ca prea multi ca dvs.,totalitari si rau intentionati,o populeaza.Daca ati observat de o lunga perioada de timp evit sa intru in conflict cu dvs,tocmai datorita rationamentelor aberante pe care le postati ca venind de la interlocutori.E un blog liber,dar tot va pot ”ruga”sa va indreptati atentia si postarile catre cei ce va impartasesc simpatiile sau antipatiile. O zi buna si sanatate maxima 😉 !

 49. N.G.-inca o data admir bunul tau simt nativ si bine cultivat probabil de famlie,lucru care iti face cinste si te punea deasupra celor care incearca sa te ,ATINGA’ cu nesimtirea lor nativa si bine pusa in valoare de mediul in care s-au format si dezvoltat.
  personajul care isi exerseaza in cazul tau inbilitatile comportamentale,asa cum am spus pe diferite ,TONURI’face parte dintr-o generatie tarata, a carui rautate a fost accentuata de faptul ca a trait intr-un mediu CAZON SI FARA ORIZONT.
  obisnuit sa fie un subordonat fara coloana vertabrala ,fara personalitate,timp de zece ani,acum incearca fara succes VALORILE LIBERTATII DE GINDIRE SI EXPRESIE’
  evident ca nu are cum sa reuseasca-la fel ca scalvii dupa ce au fost eliberati ,CAUTA BICIUL’ pt ca biciul a fost si este singura lui ratiune de a fi si a exista.
  sigur ca strici orzul pe giste-dar e spre cinstea ta ca reusesti sa fii la fel de eleganta in toate situatiile-e o mare calitate cu care eu din nefiricere pt mine nu ma pot lauda,dar sunt capabil sa o remarc la cei care o au si stiu sa si-o etaleze.
  N.G.-o zi plina de satisfactii.

 50. Buna dimineta prieteni!
  Inca odata aratam ca nu suntem in capabili sa avem rabdare, macar pana se lamuresc aceste confuzii. Cum ati putea crede ca d Udrea si familia d ei, ar risca sa se expuna sau sa incalce legea, care asa este in toata lumea. Au fost cazuri celebre in lume legat de conflictul de interese dintre soti si afacererile familiei-combinate cu functia politica. De ce ar risca, de ce sa si ingreuneze existenta, cariera, stiind ca nu ar scapa, presa fiind cu ochii pe ei? Sunt convinsa ca afacerile FAMILIEI, nu vor fi amestecate in acest proiect. Rabdare oameni buni!

 51. Vorbim până la urmă despre declaraţia de avere sau despre declaraţia de interese?
  Declaraţia de avere este reglementată de LEGE nr.115 din 16 octombrie 1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere. “Pedeapsa” prevăzută de această lege pentru neconcordanţe ale declaraţiei de avere este începerea procedurii de control. Nu te condamnă nimeni că nu ai complicat corect o declaraţie de avere, te verifică şi, dacă totul e legal, nu e nici o problemă. În cazul acestei legi se spune foarte clar:
  Art. 3. – (1) Declaraţia de avere se face în scris, pe propria răspundere, şi cuprinde bunurile proprii, bunurile comune şi cele deţinute în indiviziune, precum şi cele ale copiilor aflaţi în întreţinere, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.

 52. Ca să nu vorbim în orb, eu aş propune să luaţi de pe site-ul guvernului cele două declaraţii.
  Declaratie de avere
  Declaratie de interese

  Trebuie să aveţi atenţie la următoarele probleme de download (probabil că administratorul site-ului guvernului nu este chiar de meserie). Ambele fişiere au acelaşi nume, respectiv 103797, şi nu au deloc extensie. De aceea, când vă apare caseta de dialog Save As, introduceţi dumneavoastră un text, de exemplu Declaratie de avere.PDF şi respectiv Declaratie de interese.PDF

  Eu văd în declaraţia de avere în dreptul soţului Cocoş Dorin patru firme de la care se obţin dividente:
  SC. CLAMARI

 53. Am apăsat din greşeală pe TAB şi textul a plecat…

  S.C. CLAMARI TRADING SRL
  COMPLEX MED
  EURO HOTELS SA
  S.C. DALLI INTERNATIONAL S.R.L.

  Mai sunt şi alte firme?

 54. Uf, iar craiova, mereu craiova….dar pana cand? Si ce linistit pare orasul!!!! Ma minunez si eu de ce vad si ce aud, pare a fi ireal ce se spune. Se pare ca in craiova viata unora e tulbure, lupta pt putere e acerba nu numai in domeniul afacerilor ci si in jurul politicului!. Tot mai cred ca presa exagereaza……Mai vedem!

 55. buna ziua!
  @lulu
  se pare ca in craiova sunt lumi paralele…
  @frank
  ma repet, vinovat nu este costel iancu ci persoana care l-a sustinut ,adica berceanu
  @ionhut
  poti critica fara sa jignesti?

 56. @bibliotecaru
  uneori inclin sa-i dau dreptate lui siverstar,parca stai la panda si abia astepti sa prinzi o centrare pt a o ataca pe E.U. …

 57. lulu,stefan ….aseara m-am amuzat copios la emisiune lui Turcitu pe RTV,la voi in Craiova este o increngatura de mafioti , ,nasi ,fini ,cumetri si alte neamuri …hihihihi….acolo nu o sa mai descalceasca nici Aghiuta imbarligaturile care s-au format ,sa fi-ti atenti cu cine va imprieteniti sau asociati ,nu se stie in ce ramura intrati .
  Gabriela de ce te superi daca cineva nu-ti impartaseste ideile si convingerile ,nici eu nu am fost multumit si convins de postarea ta ,n-am continuat ,am vazut ca vrei cu orice pret s-o aperi pe Elena ,daca citesti corect postarea lui Argus si ocolesti cuvintele dure pe care le-a postat ,el are perfecta dreptate .
  zapa …imi place de tine nebunule ,recunosti ca Elena a gresit ,este omenesc,de acum incolo sa nu greseasca ,toata lumea va fii cu ochii pe ea .

 58. Nici un partid politic, nu respinge un potential adept, fiind bogat. Altfel n ai ce cauta in politica si din acest motiv nu l vad asa vinovat pe berceanu, poate ca tebuia sa verifice mai atent……Dar cand iti vine un om de afaceri si ti spune ca vrea in partid, n ai cum sa spui nu…..Puterea sta in bani, nu banii in putere. Multe par confectionate la o mica comanda locala, se urmareste ceva ….Iar zic sa asteptam. Omul asta e ffff calm-nu se agita, nu si striga nevinovatia sau vinovatia!!!!!

 59. Puiu, m am hotarat, nu ma mai imprietenesc cu nimeni. Imi ajunge prietenia voastra. Nu vreau sa ma vedeti si pe mine pozand cu latura rea a comunitatii. Dar iar spun- aceste lucruri nu se fac la vedere, din acest motiv pare hilar totul! Stefan spunea de lumi paralele, e normal sa fie asa, dar asocierea e deranjanta, imi da un disconfort…..

 60. Pai clanurile din bucuresti cum cum sunt? Ia auziti cum sunt numiti: CLANURILE GROAZEI. Deci n-o fi craiova numero uno in tara asta.

 61. lulu…ai dreptate ,asa se intampla in orice partid ,cine are bani este bine primit cine nu are ,ii bun la lipit afise ,aplaudac si masa de vot ,foarte bine ai spus ….

 62. lulu …la numarul de locuitori sunteti primi in lume …hihhihihiii…asa am citit in Gazeta de Sud …ziarul vostru cel mai bun ….

 63. Puiu, conflictul de interese exista dupa lege, dar daca afacerile familiei nu vor fi implicate in politic si functia d Udrea, nu vad de ce s-o acuzam! Gabi, incerca sa spuna acelasi lucru, apeland la o altfel de abordare. In acest caz, trebuie judecat destul de exact: lege- incalcarea ei- dovezi ca, conflictul exista. Azi nu exista asa ceva, deci vb degeaba. Cautam, ne iscam pt nimic.

 64. “ziarul vostru cel mai bun” pe naiba. Trag si aia pt o amarata de sponsorizare……Nu vreau sa intru in detalii legat de corectitudinea presei locale. E la fel, impartita/ vanduta, dupa cum bate vantul cu bani. Poate suntem pe primul loc la inteligenta, hahahaha! Iti placu ulima fraza? E plina de modestie!!!!!!!!

 65. lulu…..nu ai fost atenta ,toata treaba a inceput de la omisiunea Elenei de a trece in declaratia de avere ,partea cu hotelurile familiei si firmele de turism ,de aici a inceput totul ,eu nu am amintit de conflict de interese …..nu am acuzato de nimic …..poate chiar a uitat de ele ,cand ai prea multe …hihhi…nu pot sa fiu de-acord cu Gabriela ,afacerile sotului Elenei ,sa fim seriosi ,intro famile este un TOT ….nu ?

 66. lulu…hahahah,mi-a placut ….sa vina stefan cu el am treaba cu actiunea Rabla …hihihihi…

 67. @ stefan7777c
  Nu aţi înţeles, poate recitiţi de la început.
  Punctul meu de vedere este că discuţia cu privire la declaraţia de avere, respectiv declaraţia de interese, nu ar trebui să ne preocupe. Mai întâi pentru că firmele respectiv probabil sunt cele trecute în declaraţia de avere, apoi pentru că nu putem vorbi de conflict de interese până nu se exercită o acţiune care să conducă la un interes patrimonial, în sfârşit, pentru că toate acestea ar trebui rezolvate de ANI şi nu de noi pe bloguri, pentru că nu avem calitatea şi nu avem nici acces la informaţie. După cum vedeţi eu încerc să închid acest subiect demonstrând că nu este vorba de nimic din sfera preocupărilor publice şi dumneavoastră spuneţi că încerc să deschid un subiect şi să o atac pe doamna Udrea.

  Din păcate, astfel de subiecte lansate confuz în presă tind să capete dimensiuni infernale în mintea cetăţenilor, pentru că cititorul şi comentatorul obişnuit nu este obişnuit cu un comportament instituţional, nu ştie să citească faptele în acordul lor cu realitatea, nu ştie nici să le caute, nici măcar nu are acces la ele. Oricine poate arunca astfel o “pastilă” care să devină, în scurt timp, cea mai mare fabulaţie. După un an nimeni nu va mai putea despărţi fabulaţia de realitate.

  Dacă dumneavoastră, silverstar sau oricine altcineva consideraţi că eu sunt potrivnic doamnei Udrea şi nu în ajutorul domniei sale, nu am decât să las timpul să-şi facă treaba şi, într-o lună sau două, să acţioneze asupra doamnei Udrea aşa cum acţionează asupra multor persoane publice care nu au considerat că este nevoie să se apere de aberaţii. Din păcate sunt convins că atunci când aberaţiile vor avea valoare de “adevăr”, cei ca dumneavoastră şi ca silverstar vor fi primii care vor înfiera şi vor condamna pe doamna ministru, “prietenia” transformându-se în duşmănie.

 68. Da, este bun comun, asa scrie la lege. Dar si acolo se poate purta un proces, dovedind ca bunurile respective existau inainte de casatoriei…….legea noastra e ffff interpretabila. E posibil sa fi omis, nu i grav. Si altii au uitat….. Totul se poate remedia, declarand si explicand ca n a fost intentionat, asa cum ar vrea unii. Nu vad nimic rau in a avea multe firme, asocieri multiple, eu am tot respectul pt acesti oameni capabili. De ce sa judec eu, un om care munceste mai mult decat mine de zeci de ori?

 69. Biblio, dar tu nu stii ca ADEVARUL, nu se cauta niciodata ci numai denigrarea lui?

 70. @STEFAN 7777C.-nu ma voi repezi asupra lui RADU BERCEANU-in conditiile in care din emisiunea de aseara omul a avut reticente ,chiar ar fi facut niste cercetari.
  apoi argumentele gen-BANII INSEAMNA PUTERE-sunt in parte valabile,pina la un loc,adica cind se pune intrebarea ,ce fel de bani-albi?s-au negrii de care orice om normal ar trebui sa fuga mincind pamintul.
  eu nu vreau sa diabolizez craiova si nici sa se inteleaga ca acest oras,si judet este mai pacatos ca restul tarii,eu spun doar ca evenimentele au scos in acest moment in fata o increngatura de relatii mafiote in principalele puteri a statului,dar in special in justitie,care au favorizat dezvoltarera si inmultirea unor asemenea pocinoguri de oameni.
  si de ce nu-l acuz in mod direct pe berceanu-si lui i-a fost prezentat si propus acest domn,care trebuie sa recunosc inca nu este vinovat deoarece beneficiaza de prezumtia de nevinovatie-dar viata si regulile intr-un partid care se considera justitiar trebuie sa fie mult mai dure decit in celelalte partide.
  in conditiile in care iata-GHE BENEA O PERSOANA CERCETATA DE P.N.A.-este promovat in fruntea unei companii de stat ,DOAMNA E.U.,omite sa-si complecteze corect declaratria de avere si de interese,si in fine acest costel este ridicat la rangul de director in min. agriculturii in situatia in care este cercetat penal.
  toate aceste greseli de etapa,de forma nu de continut slabesc imaginea partidului,concomitent cu slabirea pozitiei publice a unor persoane din partid care sunt generatoare de voturi si simpatie.
  eu cred ca leader-shipp-ul partidului luat de valul guvernarii,a bugetului a scapat un pic haturile si dirlogii.
  eu am suficienta disponibilitate pt a intelege,dar unii poate nu au chef sa dea circumstante atenuante ,intr-o perioada de criza.
  asa ca eu personal cred ca n-ar strica ca acest partid sa se adune si sa-si verifice structurile si sa-si impuna reguli mult mai dure in ceea ce priveste sanctionarea celor care aduc atingere imaginii partidului.
  daca insa se va lasa dus de val vor sfirsi ca liberalii,intr-o stare de neputinta si degringolada demna de o echipa de fotbal care joaca doar in 9 oameni.

 71. stefan7777c Says: “uneori inclin sa-i dau dreptate lui siverstar,parca stai la panda si abia astepti sa prinzi o centrare pt a o ataca pe E.U. …”

  Te rog să mă crezi că nu am nici un motiv să mă iau de Bibliotecaru aşa, ca boala de om sănătos. Nu ştiu dacă ai urmărit discuţiile noastre pe alte teme. Dar, nu mă pot abţine când o atacă pe Doamna E Udrea şi nici când laudă PSD-iştii impunându-mi mie să vorbesc despre ăia cu “domniile lor…”

  Sincer, domnia mea respinge aşa ceva şi reacţionează… Cred că într-un sfârşit vom afla cine este Bibliotecaru că rolul aici, pe blog, îl ştim…

 72. @bibliotecaru
  frumoasa incercarea de a te erija in consilier dojenitor …crede-ma sunt imun la astfel de “gogosi”…e un joc dublu pe care incerci sa-l faci creand falsa impresie ca chiar vrei binele …adica -i dai omului cu un baston in cap ,il duci la reanimare si daca scapa,ii spui ca tu nu ai nimic cu el ,ci doar ai vrut sa omori musca ce se afla pe capul lui !

 73. @puiu
  salutari !
  sincer nu cred ca este cazul sa ne erijam in avocatii d-nei Udrea in privinta conflictului de interese,deoarece sunt sigur ca d-na ministru stie bine ce are de facut pt a nu incalca legea.
  bai puiule ,cel putin avem si noi cu ce ne lauda in craiova…hihihihhiiiiiiiii…sefii=interlopi,judecatorii=interlopi,politistii=interlopi,muncitorii=subinterlopi,tiganii=interlopi…ar trebui sa ne declaram independenta sub numele Republica Interlopa Oltenia !si de acum inainte sa nu mai spuneti bancuri cu olteni ,ci cu interlopi …
  asa ca daca ai nevoie iti trimitem o …interlopa,cu conditia sa fi schimbat ‘rabla”!hihihihiiiiiiii
  @
  frank, te rog abtine-te pana vedem care este situatia reala ,altfel facem comentarii pe zvonuri!

 74. Stefaaaaaaaaaan, rectifica te rog. Suntem cei mai destepti, frumosi, onesti, experti in toate,hihihhi! Mama ce mi place de noi….. oltenii astia, acu’ o sa moara dusmanu’

 75. @lulu

  “E posibil sa fi omis, nu i grav.”

  Ba e foarte grav cand omiti2-3 companii din 8; daca erau 80, sa zicem ca mai existau circumstante atenuante, dar nici atunci, pentru ca declaratia nu se face la Politie, sub presiune, ci acasa, unde ai timp si mai poti intreba si partenerul, care sigur nu uita cate companii are……
  Cand va disparea ideea romaneasca ” lasa ca merge si asa”, poate vom incepe sa ne indreptam spre Europa…..

 76. Si tu ai dreptate katrina. Dar poate nu s au consultat la cat de des se vad, ehe…..numai de averi si firme nu si-or vorbi! Sa vedem!

 77. @stefan777777

  Nu vad de ce’i reprosezi Bibliotecarului ceea ce ar trebui sa faca orice cetatean al Romaniei, adica sa sanctioneze orice incalcare a legii, prin mijloacele de care dispune. Ce’ai fi vrut sa spuna, ca “mama ce desteapta e EU, ca a reusit sa fenteze legea, spunand ca a uitat de unde’i vine banul in casa”. Putin spirit critic tovarashi !!!!

 78. @ stefan7777c
  Cele ce le spuneţi despre mine sunt păreri personale sau le exprimaţi ca adevăruri?
  Este interesant cum vedeţi dumnevoastră “sinceritatea”, mergând într-un anumit sens. Vă reamintesc că de la prima discuţie am spus că nu am nici un interes relativ la doamna Udrea, şi că nu sunt unul dintre cei care agită steguleţe electorale. Din această poziţie îmi pot permite să o aplaud pe doamna Udrea atunci când face ceva pe care îl consider util, şi o pot critica atunci când consider că a greşit cu ceva. Dumneavoastră sesizaţi acest lucru, anume că nu încurajez iraţional pe doamna Udrea şi trec prin filtrul realităţi şi al acţiunii oportune totul, dar consideraţi că acest lucru nu aparţine normalităţii ci este un fel de “joc dublu pe care incerci sa-l faci creand falsa impresie ca chiar vrei binele …adica -i dai omului cu un baston in cap ,il duci la reanimare si daca scapa,ii spui ca tu nu ai nimic cu el ,ci doar ai vrut sa omori musca ce se afla pe capul lui”. Dacă dumneavoastră aveţi o asemenea credinţă, nu am nimic împotrivă, totul este să subliniaţi că este părerea dumneavoastră. Nu pot însă să nu mă mir. Citind ce spun ceilalţi “scriitori” declaraţi 100% pro PD-L, îmi pare că domniile lor, printre care şi dumneavoastră, aveţi mai multe împotriva PD-L decât am eu.

  Pe mine mă interesează mai puţin câte hoteluri are doamna Udrea sau ce cifră de afaceri, ori dacă se distrează când se duce pe la târgurile de turism. Pe mine mă interesează ca doamna Udrea să-şi îndeplinească foarte bine sarcina ca ministru şi, eventual, ca parlamentar. Cu ce face dumneaei în afara serviciului domniei sale las pe alţii să se preocupe.

  PS.
  Ar fi de folos să lăsaţi spaţiu după virgule ca să nu dereglaţi vizualizarea blogului pentru doamna silverstar.

 79. Apoi nu i treaba nevestii sa stie tot ce are sotul adica asa pana la ultimul punct. O vedeti voi pe d Udrea, pisaloaga….batandu-si barabatul la cap? Hai sa fim seriosi si sa recunoastem pana la urma, ca n a stiut si ca va corecta fara nicio problema acea declaratie. Eu zic sa lasam subiectul asta, zau nu vad importanta. Cert e, ca sunt oamnei cu stare si n au nevoie de pomeni de la stat. Ar fi o gandire prea”mica” pt cei care o emit pe diverse cai!

 80. De exemplu, EURO HOTELS INTERNATIONAL CO SRL este dată pe lista celor opt. Eu nu ştiu dacă Dorin Cocoş este unul dintre cei doi acţionari dar ştiu că are un capital social de 200 RON, cu mult sub 5000 de euro cât prevede legea pentru a fi raportată în declaraţie. EUROHOTELS SI ASOCIATII SRL este pe listă şi are un capital social de 10.000 RON, tot sub 5000 de euro, E.H.I. INTRETINERE SI CURATENIE SRL are 200 RON, E.H.I. RESTAURANT SRL are 200 RON…

  A verificat cineva acest firme care sunt pe liste? Cred că nu, cei de la televiziune le-au dat pur şi simplu.

  De aceea spun, haideţi să lăsăm pe cei de meserie să se pronunţe. Multă lume vehiculează astfel de acuzaţii, puţini verifică ştirile. Nu ştiu cum vede lumea că astfel “mă iau” de doamna Udrea.

 81. Pai eu ce zisei, pana acum, ca altele-s problemele tarii nu averi existente sau nu. Apoi care-i treaba noastra cu ce i in curtea lor? Aaaaaa capra vecinului, da, uitai! Rusine sa mi fie!

 82. @Biblio

  Interesant cum acele mici firme i’au adus un beneficiu de o jumate de milion de euro…..Pretul camerei pentru o noapte (115 euro) este mai mare decat capitalul social…..de 200 de lei.