Despre mândria de a fi român

De când am devenit ministrul Turismului, trăiesc o mulţime de experienţe minunate legate de redescoperirea României! Întotdeauna am manifestat un puternic sentiment patriotic, dar, în ultimii aproape trei ani, patriotismul meu a devenit emoţional. Pur şi simplu, îmi iubesc ţara!

Şi, deşi poate suna patriotard şi nefiresc astăzi, nu am nicio reţinere să declar acest lucru, pentru că este o trăire reală şi profundă. Mai ştiu că foarte mulţi români nutresc aceleaşi sentimente faţă de ţara lor, doar că nu au găsit contextul în care să îşi exteriorizeze emoţiile. Nu de puţine ori îmi spun că pământul ăsta merită oameni mai buni decât noi, cei care îl locuim!

Miercuri seară, am participat la lansarea filmului Wild Carpathia, în mondenul local Loft. Evident, lume mondenă, obişnuită să îşi facă vacanţele la Monte Carlo sau în alte locuri, nu în România. Cu toate acestea, cred că la sfârşit erau emoţionaţi. Filmul stârneşte curiozităţi legate de experienţe netrăite, poate negândite, dar fascinante şi direct legate de rădăcinile noastre. Am spus, glumind, că sper ca cei prezenţi la vizionarea filmului să se gândească să schimbe, măcar o dată, Coasta de Azur cu Transilvania!

Documentarul care durează aproximativ o oră îl prezintă pe Charlie Ottley, una dintre feţele celebre ale Travel Channel UK, într-o călătorie cu valenţe iniţiatice prin munţii Carpaţi. Acesta se aventurează, şi aici citez din prezentarea făcută pe site-ul Travel Channel, „în munţii şi pădurile Carpathiei, care îţi taie răsuflarea, dar despre care se ştie foarte puţin”. Termenii hiperbolici sunt adesea folosiţi, iar reacţia unui occidental care vede că undeva în Europa încă există urşi, lupi sau râşi care se află în libertate este de-a dreptul edificatoare. Prezentatorul ia contact cu oamenii locului şi cultura noastră tradiţională, felul în care este montat documentarul creând impresia aproape a unei poveşti.

Printre personajele întâlnite în călătoria sa se numără şi Prinţul Charles al Marii Britanii, unul dintre prietenii României şi susţinătorii cei mai cunoscuţi ai turismului românesc. Prinţul prezintă legătura sa afectivă cu Transilvania şi are numai cuvinte de laudă faţă de români. Concluzia trebuie preluată tot din prezentarea Travel Channel: „Wild Carpathia reuşeşte să captureze măreţia fragilă a unui eco-sistem unic şi arată de ce acesta merită să fie păstrat în toată splendoarea sa pentru viitoarele generaţii”.

Când oameni din afara ţării vorbesc despre Carpaţi aproape cu evlavie, e uşor de înţeles de ce un brand turistic care insistă tocmai pe frumuseţea naturii neatinse poate avea un succes spectaculos. Gradina Carpatină uimeşte, fascinează, peisajele ei îţi taie răsuflarea. Dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de aceste locuri, noi de ce nu am fi?

 

Ieri, când încă nu mi se şterseseră din minte impresiile documentarului, am avut o întâlnire, la care a fost Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii, cu o delegaţie de medici din Kuweit. Aceştia investesc în turismul balnear şi medical din România. Au demarat deja un proiect prin care pacienţii Spitalului Alorf (din Kuweit) ar urma să fie trataţi în unităţi turistice specializate din Băile Felix. Ţinta lor este de 2.000 de turişti în fiecare an. Semn că România este deosebit de atractivă pentru investitorii în turismul medical. Doctorul Mansour Alorf, şeful delegaţiei kuweitiene s-a declarat extrem de mulţumit de colaboarea spitalului pe care îl conduce cu facultăţile de medicină din România. Lucru deloc de neglijat, România ar putea avea o nişă foarte bună şi pe zona turismului de studiu.

Ca să mă convingă şi mai mult de justeţea începutului acestui articol, membrii delegaţiei ţării din Orientul Mijlociu, medici care au făcut facultatea în România, îmi vorbeau şi ei despre frumuseţea şi unicitatea acestor locuri. Oameni, până la urmă străini de noi, se refereau la România şi la români ca fiind „la noi” şi „ai noştri”. Evident că ţara noastră are toate argumentele pentru a fi apreciată. Dar primii care trebuie să o iubească şi să fie mândri de ea suntem noi, românii!

 

309 thoughts on “Despre mândria de a fi român

 1. Da, cred ca este firesc ca dna Udrea sa fie purtatoarea acestui mesaj, si nu numai din postura de Ministru al Turismului. Pana la urma, deosebirea esentiala dintre partidul dnei Udrea si formatiunile din interiorul actualului USL a fost tocmai urmarirea interesului national. Eu cred ca limpezirea inevitabila a apelor din politica Ro in perspectiva alegerilor din 2012-2014 se va face in mod necesar si natural prin redefinirea programelor partidelor si aliantelor mai ales din aceasta perspectiva. Eu cred ca pana in 2012 vom avea clar definite cele trei orientari principale, din acest punct de vedere.

  • Ma intreb , in ultimul timp, daca PDL va fi parte activa a procesului de ,,limpezire inevitabila a apelor” , sau va ramane o structura pasiva si contemplativa, situata in afara acestui proces.
   PDL trebuie sa (re)gaseasca, mai intai, caile de dialog intern, oarecum paralele in acest moment.
   Poate ca …vreo 10.000 de telefoane cu minute incluse impartite membrilor, nu ar ar strica.
   😉

  • ZeV, in cazul PDL e simplu: partidul dnei Udrea trebuie sa convinga lumea ca doreste eliminarea propriei coruptii, pe cat lupta Macovei pentru eliminarea coruptiei din Justitie. Ca sa raman in tonul discutiei, as spune ca mandria de a fi roman este astazi sinonima cu dorinta de a dezlipi de pe romani eticheta de hoti iliciti.

 2. Sunteti mandra ca purtati numele de romanca? Si eu sunt. Atentie mare ca in zilele noastre a aparut o specie de romani ai carei reprezentati nu mai manifesta entuziasmul dv. Ba dimpotriva, au decis sa isi ia lumea in cap pentru a putea castiga cinstit o bucata de paine, pentru a putea trai omeneste. Gandindu-va la acestia, mai sunteti la fel de mandra? Ne pleaca copii din tara stimata doamna din cauza ca dv. guvernantii, de 20 de ani, nu faceti nimic pentru aceasta tara si pentru oamenii ei. Multi dintre compatriotii nostri au ajuns sa regrete vremurile Ceausescului din cauza ca dv. cei ce va pretindeti “alesii nostri” v-ati inors fata de la popor si guvernati doar pentru interese personale sau de grup. Aveti o mare responsabilitate – aceea a tarii pe care pretindeti ca o iubiti. Vrem ca iubirea dv. sa se vada stimata doamna si in altceva decat in declaratii. Aveti unii colegi pe care nu stiu cum de ii mai rabdati. Sunt ori incompetenti, ori hoti, ori si una si alta. Daca va pasa de aceasta tara, daca o iubiti, incepeti intai cu acestia, aruncati ca pe o ceapa degerata indivizii care s-au cocotat in fruntea puterii doar pentru imbogatire rapida, oameni care pentru o spaga de un teanc de euro sunt in stare sa “vanda” interese nationale de multe milioane de euro. Vrem sa scapam de acestia stimata doamna. Dv. sunteti o femeie puternica si daca veti pune umarul sandramaua coruptiei se va prabusi intr-o buna zi. Spuneti ca vreti sa reformati statul roman? Sa va ajute Domnul, dar incepeti cu hotii si coruptii stimata doamna. Aveti in partid si oameni curati doamna, daca vreti sa faceti reforma, incepeti cu reformarea partidului. De ce ostracizati oameni de valoare si care manifesta bune intentii? Daca vocea acestora nu este ascultata, atunci pe a cui vreti sa o ascultati doamna? Cum puteti pretinde ca vreti reformarea statului cand dv. nu sunteti in stare sa reformati partidul? Vi se apropie “funia de par” stimata doamna si curand o sa va para rau ca ati lasat sa treaca pe langa dv. atatea ocazii de a face bine acestei tari si oamenilor ei. Oricum, pentru gandul cel bun, sa va ajute Dumnezeu!

  • Re Turnu’:

   Spre diferenţă de ZeV care citeşte comentariile pe diagonală şi după aceea, invariabil, zbiară precum măgarul în călduri:

   Reformăăăă, reformăăă, reformăăă!

   eu, în ciuda vârstei matusalemice, am răbdarea să le citesc cuvânt cu cuvânt.

   – Deci:
   monseur “Observatorule din Turn” să ştii că nu-mi prea place deloc exprimarea matale, exprimare caracteristică tuturor intelectualilor ăştia paraşutaţi în partid care în loc să aterizeze jos, la bază, au rămas agăţaţi în hamurile paraşutelor de crenelurile turnului şi zbiară precum mai sus numitul măgar în călduri:

   Reformăăă, reformăăă, reformăăă!

   – Deci:
   nu-mi place deloc exprimarea

   “……Vi se apropie “funia de par” stimata doamna….”

   – Deci:
   turnule ai de grijă cum te joci fără cravată la gât pe lângă funia din mâna mea! Dacă momentan sunt ocupat cu umplutul frigiderelor cu carne unor aşa zişi intelectuali reformişti, asta nu înseamnă că geana n-o mai bag prin această ogradă!
   😉

  • Turnule
   Sa ne intelegem…problema mobilitatii cetatenilor este una extrem de nuantata si in fond, tine de un drept fundamental al omului.
   Nu putem generaliza sau extrapola, cazuri punctuale, foarte diferite intre ele.
   De exemplu, o fosta colega de liceu a copilului meu, studiaza la un inalt institut de studii economice din Londra, contra unei taxe consistente de cca 7000 de lire sterline pe an. Tatal ei detine una din cele mai inalte functii din Senatul universitar si este platit (pe luna calendaristica) cu vreo una suta de milioane de lei vechi.
   Un alt caz , generic, este reprezentat de nomadul autohton, care a descoperit ca cersitul in euro este mult mai productiv su permite ceteanului roman de etnie nedeclarata recensorului, sa-si construiasca ditamai vilanul taman in….intravilan.
   Mai exista un caz, cel al romanului cinstit plecat inspre ,,castelele” din Spania si despre care aud ca a fost evacuat , de catre banca, din casa impovarator ipotecata.
   Si mai exista o tipologie de cautator de comori prin buzunarele si parcarile occidentalilor, sau care se simp atrasi/atrase de trotuarele curate ale metropolelor occidentale.
   Acestia din urma, sper sa…uite ca sunt cetateni romani si sa rataceasca drumul inapoi spre casa, parcurs, in prezent de sute de muncitori in constructii care au aflat ca nici un curs de apa curgatoare din Vest nu poarta nici macar un firfiric de lapte si miere, iar cainii, fie au disparut de pe strazi, fie au cozile lipsite de orice ornament similar covrigului autohton.
   Asa ca, draga Turnule, mai piano cu cliseele de campanie electorala gen ,,n-ati facut nimic pentru aceasta tara” , pe un blog citit (si scris ?) de oameni inteligenti.
   🙂 🙂 🙂

  • @Diaconu Eusebiu. Stimate domn, tocmai va simteam lipsa. Forumul fara dv. ar fi cam ca masa festiva fara sampanie. Ma obisnuise-m cu stilul dv. spumos de exprimare, asa ca pot sa va urez un Bun venit in mijlocul nostru, dar va rog insistent – fara funie. Inteleg ca exprimarea mea v-ar provoca un fel de alergie care, culmea, se trateaza cu funia in jurul gatului. Aaa… nu a gatului propriu ci al adversarului de idei. Pai eu ce sa fac Eusebiu frate, eu sunt un om milostiv, carevasazica cu frica lui Dumnezeu. Pai cum sa va las eu in suferinta, daca doar asa va trece, ce mai stati, puneti mana pe funie. Daca dumneavoastra personal aveti sanse sa va vindecati prin utilizarea funiei, partidul pe care il slujiti, nu are nici o sansa sa se faca bine fara medicamentul numit “reforma”. Noi suntem oarecum spectatori pe tusa, dar dv. sunteti unul din combatantii din teren. Presupun ca ar trebui sa fiti cu mult mai interesat de sanatatea partidului si deci leacul numit “reforma” dv. ar trebui sa fiti cel care sa il administrati. Cu bine, si fara funie.

  • @ZeV. domnule stiti bine ca nu la acele categorii de romani m-am referit. VBeti vedea adevarata dimensiune a fenomenului de abia dupa publicarea rezultatului recensamantului. Pe aceasta tema propun sa mai discutam atunci.

  • Turnule, nu vorbi de ,,reforma” unui simpatic person care in locul acelui cuvant, aude : FUNIE ! Taman in casa spanzuratului !
   In loc de ,,reforma”, spuneti altceva : Huoooo, Monica Macovei-Gherghescu !
   Zââââââât, bolsevicule Cristian Preda !
   🙂 🙂 🙂 🙂

  • Aha…turnule…vorbesti de conationalii de cariera care o duc mai mult decat decent peste mari si tari si sunt perfect integrati.
   Da, îi cunosc pe unii dintre ei. Mi-au fost colegi de facultate inainte de 1989.
   Intradevar, pe atunci existau multe oportunitati, in primul rand, se invata carte. Ca n-aveai Spiru Haret si criteriul mediei din anii anteriori.
   Sincer, regret, ca n-am plecat pe mare. Imi amintesc ca, prin anul intai , o delegatie de ofiteri ,,naviga” prin Politehnica ieseana in cautare de cursanti pentru Mircea cel Batran. Mi-a lipsit, trebuie sa recunosc, simtul aventurii.
   😉 😉
   😉 😉

  • Băăăăă, mai scutiţi-mă cu reforma asta!
   Există justiţie!
   Să se aplice legea!

   Iar Macovei dacă vrea să facă reformă întâi de toate să se reformeze ea!
   Că vorba aia, de la procuror comunist la cântător de imnuri ale democraţiei calea-i lungă!
   La fel şi Preda!
   Că vorba aia, de la mare cântător a lu’ Ceauşeasca şi al socialismului, la cântător de imnuri ale democraţiei calea-i lungă!

   În fond şi la urma urmei, dacă tot nu le place lor PDL-ul de ce naiba mai stau?
   Să plece!
   Să-şi facă partid!
   De ce nu pleacă!
   Ehehehe păi dacă pleacă de unde ciolanul gros cu cărniţă?
   De unde portofelu’ plin de euroi?
   De unde plimbărăsiuni prin străinătăţiuni şi alte învăţături tamisiene?
   De unde?
   Că deh, de când e criză Soroş a strâns baierele la pungă!
   Au strâns şi americanii baierele la punga cu granturi!

   Şi fii atent la mine ce spun Turnule:
   FUNIA PE MONICA MACOVEI O ADUCE LA PAR!
   Să vezi ce-o să mă mai hlizesc atunci când o să spuneţi:
   Bă mare dreptate avea ăla!

   Şi bagă o dată la materia cenuşie că io n-am nicio treabă cu PDL!

   PS În băşcălie pun o întrebare:
   DOAMNA MONICA MACOVEI CE FĂCEAŢI DUMNEAVOASTRĂ ÎN TIMPUL EVENIMENTELOR DE LA UNIVERSITATE?

   Gata!
   Ajunge cât v-am băgat în seamă!
   Aştept răspunsul lui Monica Macovei la întrebarea pusă!
   Dacă se face că n-aude eu şi un prieten neamţ am să-i pun această întrebare public la timpul cuvenit!

 3. Noi romanii am devenit de-a dreptul complexati de imaginea inferioritatii pe care ne-am creat-o in exterior. Degeaba filme , degeapa Print Charles, degeaba Wild Carpathia , imaginea creata de compatriotii nostrii mai mult sau mai putin colorati sterg aproape in intregime minunatiile patriei noastre.
  Personal cred ca MDRT ar trebui sa se ocupe mai intai de imaginea romanilor decat de imaginea Romaniei. Romania este un brand care isi poate sustine singura imaginea, ocupati-va de cei care nu fac onoare statului de roman oriunde ar fi in lume .
  Stateam si ma gandeam asa ca prostul, de ce MDRT nu porneste un proiect amplu de promovare a Romaniei in lume, spre exemplu sa deschida magazine restaurante fast food-uri cu specific romanesc in marile orase din lume , magazine in care sa lucreze romanii care care mai mult ca sigur traiesc pe dincolo si care nu au un loc de munca . de ce sa nu existe RESTAURANT ROMANIA explore the carphatian garden , sau FAST-FOOD ROMANIA sau BOUTIQUE ROMANIA.
  Daca noi romanii nu reusim sa dam o replica coerenta, puternica, ferma, imaginii negative care ne este facuta sau care ne-o facem noi vom ajunge ca in viitor sa nu mai putem repara nimic .

 4. Il faut bien que quelqu’un monte sur le ring et dise : ‘Je suis fière d’être Roumain !

  BRAVO MADAME Elena UDREA !!!

  La ROUMANIE ne mérite pas que l’on s’acharne sur elle.

  Soyons fier de nos racines, ne renions pas notre passé, bâtissons notre avenir sur la ROUMANIE qui a su, à travers les siècles, influencer le monde vers l’idéal humaniste symbolisé par sa devise “LIBERTE, RESPONSABILITE , SOLIDARITE,

  MISCAREA POPULARA si NOUA REPUBLICA vizeaza VIITORUL ROMANIEI !!!

  FIERE ESTE BINE DAR TREBUIE SA FIM SI RESPONSABILI !!!

  VA ROG MAI MULTA RESPONSABILITATE SI AVANSATI REFORMA !!!

  • Domnule RADOVEANU …unde să mai încapă încă ,,MAI MULTA RESPONSABILITATE”, dacă vă adresați nemijlocit doamnei Elena Udrea ??
   Cel mult, in poșetă, că biata doamnă ministru e plină ochi de responsabilitate.
   Ar trebui să mai dea și colegilor, barem câte un polonic din ,,responsabilitatea” dumneaei, că știți vorba românească : ,,Cu o floare…”
   🙂 🙂

 5. Hopaa…aparusi ! 😉
  Ia atantion la ce spune zăpăcilă : ,,ZeV care citeşte comentariile pe diagonală ” (sic!). 😉
  Dar mai deunazi, amicul nostru a pus botic si a facut: ,, oac oac”, desi eu l-am ,,țintit” pe broscoiul Ioan Oltean !
  Probabil ca eu citesc pe diagonala stanga-dreapta, iar pretenul procedeza exact vițeversa. Cum dreak sa ne intalnim altundeva, decat intr-un punct nondimensional in care nu incapem amandoi ??
  🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – da’ cu mine vorbeşti?
   Mă încadrez cu brio în ambele categorii dar nu contează… 😮

  • Am spus “nasoi şi urâţi” nu am spus “nasoale şi urâte”!
   Ai pricipit nasoalo şi urâto!
   Hihihi….asta tu ai spus-o, nu eu!
   Deci să nu aud bîz-bîz în front!

 6. “De moarte, impozite și Monica Tatoiu nu scapă nimeni!”
  Tiberiu Lovin

  PS: Trăiască băcăuanii! Frumoşi, deştepţi şi, întotdeauna, devreme acasă… 😆

  • Fi-ţi-ar puturosu’ şi mogulu al naibii!
   Un an de zile a umblat cu şapca mea calicu’, zgârcitu’ şi Hagi Tudose!
   După ce mi-a tocit-o şi-a zdrenţuit-o, mi-a dat-o-napoi:
   – Ia-o bă că-i naşpa! Io nu port vechituri!

 7. Băăăi, cine sa aplice legea ??
  Ai aruncat, pac pac, o lozica, dupa cum urmeaza:
  CITEZ: (din Filosofeli dementiale 😉 )
  ,,Există justiţie!
  Să se aplice legea!”
  JUSTITIA CSM-istă si ICCJ-istă romaneasca , cea care TINE DOSARE IN SERTARE , il achita pe berbecul GIGI BECALI si PRESCRIE UN CAP IMPORTANT DE ACUZARE DIN DOSARUL ROMPETROL ??!
  CINE sa aplice legea ? Cei care privesc incruntat la Monica Macovei Gherghescu si/sau Daniel Morar ?
  MONICA MACOVEI nu are dreptul si dreptate sa vorbeasca, HAI ?
  Ia CITESTE ce scriu amicii tai inteligenti din CURENTUL :
  ,,Șeful Direcției Naționale Antico­rup­ție, procurorul Daniel Morar, a fost zilele trecute tras de urechi de judecătorii de la instanța supremă pentru afirmațiile sale le­gate de felul în care sunt numiți ma­gis­tra­ții la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și pentru că așchia nu sare departe de trun­chiul găunos al Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat In­spec­ția Judiciară pentru a face verificări cu pri­vire la Daniel Morar. În re­plică, sau pen­tru a arăta că în demo­cra­ția adevărată acest lucru nu s-ar fi în­tâm­plat, Am­ba­sa­do­rul Statelor Unite la București, Mark Gitenstein, a făcut mai multe declarații despre duelul dintre cele două instituții, arătând, diplomat, cu degetul spre cei vizați. Astfel, Mark Gitenstein, a de­cla­rat, într-un interviu pentru HotNews.ro, că sesizarea CSM în cazul șefului DNA, Daniel Morar, este „un lucru foarte de­ru­tant“, precizând nu știe cum declarațiile pe care le face despre eficiența sistemului judiciar și despre procese „pot sa de­ter­mi­ne o anchetă“. Plenul CSM a decis, marți, să sesizeze inspecția judiciară după declarațiile făcute de procurorul șef al DNA, Daniel Morar, la Televiziunea Publică, în data de 10 octombrie. Ca să apere mizeria de pe roba judecătorilor sus­pectați de corupție, Înalta Curte de Casație și Justiție și-a exprimat „in­dig­na­rea“ față de formulările „referitoare la corectitudinea hotărârilor judecătoreşti şi pregătirea profesională a judecătorilor instanţei supreme“.
  COMENTEZ:
  Aud…vreun piuit ?
  🙂 🙂 🙂

  • Piui:
   LEGEA ESTE LEGE!
   HOTĂRÂREA UNUI JUDECĂTOR CONVENABILĂ SAU INCONVENABILĂ TREBUIE RESPECTATĂ!

   Părerea mea personală este că George Becali este vinovat de una dintre cele mai grave infracţiuni: SECHESTRARE DE PERSOANE!
   DAR!
   Cu părerea mea şi eu şi voi ne putem şterge la fund cu ea!
   CĂCI NU SUNTEM JUDECĂTORI!

   Pricipişi monseur buldog?

  • @Diaconu Eusebiu. Deci Becali este vinovat de “sechestrare de persoane”. Adevarata vina a lui becali este aceea ca a indraznit sa supere pe cineva si atunci pentru ca tot trebuia bagat la puscarie, niste procurori zelosi si-au pus intrebarea: cum putem sa il arestam pe Becali, cu ce l-am putea avea la mana pe oier? Bineinteles ca isprava interlopilor ce apartineau unui Klan cunoscut de politie pentru faradelegile sale, ei bine acea isprava a picat la fix. Urmarea: inhata-l pe oier si baga-l la puscarie pentru ca altadata sa invete sa isi tina gura. Si apoi sa mai fie de invatatura si altora cam slobozi la gura.

  • Deci repet:
   JUSTIŢIA A HOTĂRÂT: BECALI NEVINOVAT PUNCT!

   Bazaconia pe care tu o spui:
   “Adevarata vina a lui becali este aceea ca a indraznit sa supere pe cineva…”
   dă-mi voi să nu o bag în seamă!

 8. Şi scoateţi din priză pe patefonu’ ăsta de Radoveanu cu Noua Republica şi Mişcarea Populară!
  Că Tanţa Comunista de la etajul 1 aşteaptă să vază ce-i în punga electorală!
  I se fâlfâie ei chiloţii pe sârmă de mişcarea populară!
  Ea dă vot contra pungă electorală!

  Zici că suntem în filmele cu proşti!
  Radoveanu zbiară cât îl ţine gura în franţuză că vrea în România republică nouă şi mişcare populară!
  Hahaha, stuchi-v-ar mâţele de moldoveni bolunzi!
  Chiriţoilor!
  Guliţoilor!
  Luluţoilor!

  Woaliiuuuuu ce v-aş lega eu un pic cu cătuşele de calorifer şi ce v-aş mai trage la ficat!
  Păi bine mă carbonarilor, voi vreţi revoluţie?
  Jap una!
  Vreţi Republică Nouă?
  Jap-jap două!
  Încălcaţi Constituţia?
  Jap-jap-jap trei!
  Eheheeeeee……..

  • Măh , doldora de ,,democrație” originală de culoare …verde. Ce ai cu amicul acestui blog, domnul RADOVEANU ? Din câte știu, nu-ți bântuie blogul înțesat de ,,anticorpi” cu motorul pornit, atenți la orice este ,,altfel”.
   🙂 🙂 🙂

  • Verde eşti tu măh!
   Io-s albastru…….galben şi roşu!
   Ţi-am spus că nu vorbesc cu nasoii şi cu urâţii?

  • …Vezi ca ,,anonimul” care te-a intrebat cate kilograme ai, EU eram…GRASULE si URATULE.
   😉 😉
   Din acele imagini cu CD-uri si carti, am remarcat MÂNA PUHAVĂ si (prea) curățică la unghiuțe. Păi engener esti tu ? Am sa-ti trimit pe e-mail o poza cu labele mele de santierist care a tras la saiba. ĂSTA (adica eu) ingeneur.
   😉 😉

  • Cred va veti fi victemele usl ULUI si a MAFIOTILOR care va promit scufita rosie.

   NU AVETUI VIZIUNE, asteptati pomana mortului !!!

   Mergeti la BELU si veti avea si coliva !!!

   O NATIUNE de LASI si SLUGARNICI, atata ati invatat in scolile cu diplome pe banda !!!

   Va meritati SOARTA !!!

  • Re Radoveanu
   Woaliuuuuuuu taci că s-a inirvat Guliţoiu!
   Aşa te vreau Radovene!
   Dă-le să zacă, scufiţa mamii lor!
   🙂 🙂 🙂

   Re ZeV
   Băi ZeV!
   Atâta ai învăţat atâta ştii să faci: TRAGI LA ŞAIBĂ!
   Pe de altă parte:
   Atâta am învăţat atâta ştiu să fac: TRAG LA OSCILOSCOP ŞI STAŢIA DE LIPIT!
   Ce-i drept acum m-am reprofilat.
   Trag pumni!
   E mai bănos.
   Ce să-ţi fac dacă tu tragi labe?
   Care-i vina mea?
   Hihihi….OFTICOSULEEEEEEEEE!

   Cât despre faptul că MI-S CU MÂINIULE CURATE nu înţeleg care-i problema?
   Îmi tai unghiile cu lama, deci jegul nu are unde sta ca dovadă a muncii mele, başca că eu la apă şi săpun, precum ţi-am mai spus, nu fac economie!
   🙂

  • Băi, asprimea mâinii și pielea tăbăcită nu sunt incompatibile cu săpunul.
   ..Hai să facem un sondaj si sa intrebam doamnele si domnisoarele ce fel de chielii preferă.
   🙂 🙂 🙂 🙂

  • Îţi repet şi aici o să par un pic “găunos”.
   Or purta mâinile tale urmele trasului la şaibă şi a construirii socialismului, dar şi mâinile mele poartă urme!
   Şi poarte urme naşpa!
   Urmele pumnilor pe care l-am tras în cap precupeţilor ce au vândut şi au vorbit România urât dincolo de graniţe.
   Că de asta îmi place dincolo!
   Te calcă unu pe picior, pac îl calci şi tu pe faţă.
   Vine police-man şi întreabă:
   – Care-a călcat primul?
   – El pe mine! Pe picior!
   – Care a călcat al doilea? (zice police-man)
   – Eu pe el! Pe cap!
   – Să fiţi sănătoţi nu ne băgăm! Că v-aţi călcat reciproc! (zice police-man şi pleacă)
   🙂 🙂 🙂
   Şi aici amintesc de Gigi:
   Păi bre netoţilor care spuneţi că decizia judecătorului în cazul lui Becali a fost greşită, păi omenesc era să fie Gigi condamnat că ăia i-au furat maşna şi el i-a bumbăcit? Chiar dacă, repet, dezbrăcată la pielea goală infracţiunea se numeşte “sechestrare de persoană”.
   Şi este foarte gravă.
   Asta este adevărata dreptate a judecătorului!
   Că nici dincolo de graniţe dacă te-am prins la mine-n propietate şi te-am mierlit, judecătorul nu mă condamnă pe mine că te-am mierlit!
   🙂 🙂 🙂
   Şi tot despre Gigi!
   Bre Turnule de ce încerci să ne vrăjeşti că Gigi a fost arestat vezi Doamne la ordinul marinarului, când noi ştim că a fost arestat la ordinul PSD-ului! Mai precis la ordinul cuiva care vroia să bage nasu-n arhiva ARCOMULUI şi care pretinde că jumate din averea lu’ Gigi este a lui?
   Ghici ciupercă cine-i roz?
   🙂 🙂 🙂
   Şi revenind la “chiele”:
   ZeV dragule facem pariul!
   Dar fair-play te anunţ că îl vei pierde!
   Nu -ţi spun însă de ce!
   Îţi recomand însă ceva:
   Nu te mai da fante cuceritor, că poate citeşte soaţa ce tastezi tu p-aci şi parcă văd că iar joacă făcăleţu’ pe schinarea ta când te-o întreba:
   – Dar de unde ştii tu bărbate ce preferă femeile?
   Pune dop la gură şi frâne la taste că iar faci cucuie la cocoaşă!
   🙂 🙂 🙂

 9. Răspuns la temă 😆

  După mine, a fi mândru că eşti român înseamnă să respecţi trecutul şi să iubeşti viitorul şi asta pentru că, fără trecut, n-am fi existat noi, cei de azi, şi fără noi, cei de azi, România n-ar avea viitor.

 10. Prin DVS il contrazic pe Cezar OLTEANU, infirma regula,

  “Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis”

  in MISCAREA POPULARA pot adera toti cei care doresc RENASTEREA ROMANIEI, NOUA REPUBLICA, LIBERTATE si RESPONSABILITATE, SOLIDARITATE.

  Nu ideologia conteaza ci NATIUNEA !!!

  • Prietene RADOVEANU, haideti sa o intrebam, impreuna, pe doamna Udrea, ce parere are de cele doua ,,miscari” . Sau una ? Sau (încă) niciuna ?
   Uite asa :
   Multstimată si iubită doamnă ministru, dați amărăștenilor de pe blogul domniei voastre un semn si catadicsiți să ne luminați cu opinia dvs referitoare la aceste ,,miscari”..
   😉 😉

  • Multstimată si iubită doamnă ministru, dați-le amărăștenilor ăştia de pe blogul domniei voastre un semn:

   DEGETUL MIJLOCIU!

   Beiiiiiiiiii voi sunteţi cu pluta?
   Păi Elena Udrea are timp să o frece aiurea pe bloguri cum o freacă gargaragii ăia doi de Macovei şi Preda?
   Băăăăăăăăăăăăăăă Elena Udrea este MINISTRU!
   Munceşte de la 7 dimineaţa la 2-3 noaptea
   Nu se scoală mahmură obercăind după cana cu zamă de varză de la capu’ patului pe la 12 de prânz şi pac pe blog:
   “Vreauuuuuuu Refoooooormă!”
   🙂 🙂 🙂

  • ,,Ghita” ce esti, Elena Udrea nu trebuie sa raspunda pe blog, la toti nebunii. 😉
   Dar, fiind, in afara de MINISTRU si OM POLITIC si inca unul IMPORTANT IN PARTID, ar trebuie sa se pozitioneze mult mai transant in probleme importante pentru partid. Poate sa o faca pe un canal mediatic, intr-un for al partidului , sau…IN COMENTARIUL URMATOR. 😉
   Inclusiv in probleme care tin de integritate si credibilitate, in contextul alegerilor care BAT LA USA. Si bat al naibii de tare … mai sa o darame !

 11. Turnule de observatie
  Colega, iar esti intr-o pasă proastă si cobori stacheta până la ,,nivelul” la care nu te mai recunosc !
  De unde mama naibii ai scos explicatia asta , de-a dreptul prosteasca, cu trimitere la cazul Becali ? Ce probe ai ca a fost găbjit pe considerente politice, ca sa nu mai spun ca totul i-a facut al dreak de bine ?! L-a propulsat pe ANALFABET , toocmai in inalturile Europei unite ! UNITE pe dracu’ ghem, dar aista-i altă chestiune.
  De la Ponta si Anenescu nu am pretentii, dar dumneata..Brutus ?
  Respiră ritmic de trei ori si priveste-mă în ochi. NU ASA ! Fix, in ochi ! Acum e bine… 😉
  ..Si raspunde-ți singur la următoarea intrebare : CINE l-a arestat pe Becali : PROCURORUL SAU JUDECATORUL ?
  Mama ei de logică…. ce ar trebui, ca si RELIGIA, sa devina DISCIPLINA OBLIGATORIE in scoala !
  😉

  • …Pentru comentariul de la ora 08:12, in aceasta seara te pic !
   Maine, dăm extemporal pe subiectul JUSTITIE.
   Supraveghetor in sală (ca să folosești copiuța) va fi : LICHEAUA
   😉 😉

  • @ZeV. Procurorul cu aprobarea judecatorului. ZeV-ule, te cam dai dupa cires. Deci procurorii si politia cunosteau faradelegile klanului interlop, dar ca un facut nu gaseau nimic concludent care sa justifice arestarea lor. Fura masina lui Becali, iar acesta procedeaza cam ca la stana sa. Procurorii sar imediat sa il inhate pe Becali, catuse si puscarie si asta in timp ce adevaratilor infractori nu li s-a clintit nici un fir de par, ce sa mai vorbim de puscarie? Pe buna dreptate, judecatorul la judecata pe fond a dat verdictul – Becali nevinovat. Intrebarea care se poate pune este aceasta, de ce a fost arestat Becali?

  • Măh uşureilor de câte ori v-am spus eu să nu vă mai băgaţi la alea grele?
   🙂 🙂 🙂
   Că mă inervaţi şi vă bag în PORTBAGAJ!
   🙂 🙂 🙂

  • Nu, turnule diversionist (sper ca doar in aceasta seara) :
   Becali a fost arestat nu cu APROBAREA ci prin SENTINTA/DECIZIA JUDECATORULUI !
   Procurorul instrumenteaza un dosar si administreaza probe. Atat si nimic mai mult, dupa care, dac aprecizaza ca procedura anchetarii poate fi viciata, propune judecatorului arestarea preventiva. O procedura perfect legala, datorata legiuitorului roman.
   Ulterior, in timpul judecatii pe fond, individul aflandu-se in libertate, A PUTUT INFLUENTA MARTORII, care si-au schimbat subit depozitiile la 180 de grade ! Citeste, turnule, exista destule surse de informatii in acest sens.
   Daca vrei sa ne referim, imaginativ la ,,interesul” ipotetic al cuiva, cred ca ar trebui sa ne bazam tot pe logica.
   In general, cand analizam cauzele unui fenomen, pornim, intotdeauna de la efecte, daca acel fenomen s-a desfasurat deja.
   Care sunt efectele ? ANALFABETUL a ajuns in Parlamentul European ! Prin urmare, daca cineva i-a vrut ,,raul”, i-a facut, involuntar, un bine.
   Sincer, ma indoiesc ca cineva apt si capabil sa influenteze un act de justitie, sa fie intr-atat de …idiot.
   😉

  • ***Zapa – ştiu c-o să citeşti art pe nerăsuflate.
   Auzi, s-a spus pe TVR Iaşi, teritorial, chiar adineaori, că încă de săptămâna trecută, de când a aflat că va fi citat la DNA, Vasile Astarastoae a strigat că e nevinovat, înainte ca DNA să-i pună acuzaţiile sub felinare.

  • Zapa o sa citeasca dupa ce isi trage obloanele la crasma. 😉
   Pana una alta, am citit eu. Astarastoaie a facut Iasul de ras.

  • ***ZeV – să-i fie ruşine.
   Un lacom, un oportunist… Şi strigă că e nevinovat chiar şi după ce i s-au pus dovezile în faţă. Am revăzut şi acum, pe TVR3…

  • Astia sunt oamenii pe care îi sustin si promoveaza uselistii, Silverstar.
   Au format adevarate cangrene maligne locale si spera ca pot prosti lumea la infinit.
   Incearca pe toate caile, inclusiv pe bloguri, sa inoculeze venin in constiinte si sa ne spuna cu un nemarginit tupeu ca…Daniel Morar este de vina, ca aresteaza… miei ,berbeci si oi nevinovati/nevinovate. 🙂
   Doar arestarea unui pedelist este legitima dupa artizani ai manipularii, asa cum avem, de altfel, si pe blog. Adevarati ,,cai troieni” camuflati in eruditie care ,,urla” EUFEMISTIC acelasi lucru arhirasuflat : BASE E DE VINĂ !
   😉 😉

  • ..Ne vom bate cu ei LA BAIONETA , Silverstar. O fi PDL un partid de talâmbi cu câțiva ministri remarcabili, dar USL este scapat drect din iad. Trebuie ca in 2012, sa redeschidem portalul spre cea lume intunecata si sa-i trimtem acolo unde le este locul…de veci.
   🙂

  • @Zev. Domnule, nu va cunosc multe dintre talente, dar cu siguranta ca ati putea fi un bucatar excelent. Aveti stiinta combinarii diverselor ingrediente pentru ca mancarea sa capete exact gustul dorit de dv. Asa procedat si in rationamentele dv. Nu, nu Basescu este de vina ci sistemul, caci de la ipoteticele vini ale diversilor puternici ai zilei s-a ajuns la functionarea atat de controversata a Justitiei si cand apare cate o nostimada gen Becali sau Dan Diaconescu nu stim de unde sa o mai apucam si cautam aiurea vinovati. In acest caz, Basescu nu este vinovatul ci doar profitorul acestui tip de Justitie. chiar ca imi pare rau ca am scris justitie cu majuscule. Faptul ca sejurul pe la puscarie i-a priit de minune, este o alta problema si necesita o alta discutie. Pur si simplu avem de-a face cu cunoscuta zicala “Unde dai si unde crapa”. De buna seama ca nimeni nu a luat in calcul si un astfel de deznodamant. Ca si cum un exemplu nu ar fi fost de ajuns, la putin timp se mai produce inca una parca trasa la indigo, cea de care a avut parte Dan Diaconescu. Tot la fel,” unde dai si unde crapa”. D aca in cazul lui Becali am oarece convingeri, in cazul lui Dan Diaconescu nu mai sunt atat de convins, dar asa functioneaza Justitia la noi. Deci nu vorbesc de vinovatia unor persoane (Basescu cum crezi dumneata) ci vinovat este sistemul ca atare. Poate ii spuneti si ministrului Predoiu ca domeniul domniei sale este cel care are cea mai mare nevoie de reforma si inca cat mai urgenta. Restul reformelor pot sa esueze din cauza lipsei de reforma in Justitie. Ma opresc la atat deoarece nu vreau sa fac pe revoltatul in aceasta seara. Pe curand.

  • ,,Sistemul” nu exista ca o entitate bine definita, Turnule. Cand constatam ca in buzunarele sinaptice nu ne-a mai ramas nici un ghemotoc de argument, o dam cu sistemul.
   Mai bine ati lua aminte la calitatea indoielnica a unor inalti judecatori, ale caror nume incep sa transpara in spatiul public, incepand cu Costiniu, dand, cu decalaj temporal, dreptate Presdintelui, atunci cand a ,,incalcat” Constitutia indraznind sa atraga atentia ca sistemul de justitie , din zona instantelor de judecata, este corupt.
   Daca totusi vreti sa discutam de reactiunea sistemului la reforma va stau la dispozitie cu evenimente extrem de actuale, in care apare si numele lui Daniel Morar, unul dintre putinele cele mai respectate, in lume, din zona atat de blamata a justitiei romane.
   Dar, cred ca puteti sa va informati si singur, desi, sunt convins ca stiti deja cum stau lucrurile.
   😉

  • Hahaha, distractivule ce eşti!
   Tu nu eşti în stare să tai gâtul unei găini şi vrei să te lupţi cu baioneta!
   🙂 🙂 🙂

   PS Vezi că ţi-am lăsat o poză cu preferata ta Monica Macovei – Gherghescu la mine în ogradă!
   Făcea în aeroport reclamă mascată de-o plasă de-un leu la whiski J&B!
   🙂 🙂 🙂

 12. Pe banii cui, domnule Dragos ?
  Uitati-vă ce spun comisarii europeni, că statul roman a subventionat cu energie ieftina Arcelor Mittal si ALRO Slatina, facand, indirect, concurenta neloiala altor firme din mediul privat european.
  Atat i-ar mai trebui doamnei Udrea sa concureze direct cu McDonalds.
  🙂 🙂 🙂

 13. Doamna ministru,
  felicitari,din nou,dovediti ca sunteti poate cel mai capabil ministru din cabinet.
  daca nu…chiar cel mai capabil,dar subiectiv fiind,ma abtin 🙂
  am incredere in dumneavoastra si va voi sustine in orice functie politica pe care o veti prefera in statul roman.
  nu as vrea sa pun des intrebari cu tenta critica,insa astept raspunsuri la dileme firesti pe care le am,cum ar fi:
  cand vom scapa de aceste paradoxuri:ca atunci cand guvernul reuseste, in sfarsit, sa inceapa sa faca motoarele sa toarca rotund,grupurile parlamentare ale coalitiei sa se comporte atat de nepatriotic,(impotriva spiritului pe care il invocati),comportament care nu cred ca are o scuza plauzibila pentru un pamantean normal la cap?
  sau,dupa ani buni de invocare a reformelor,si la nivel national,dar si in propriul partid,se ajunge la un semirazboi fratricid,la un autism care in final nu va folosi nimanui?

  cum oameni deosebiti ce constituie inaltimea partidului nu pot trece peste orgolii si vanitati trecatoare,de ce Blaga nu ar putea conlucra cu Macovei,Udrea cu Ungureanu sau C.Preda cu C.Preda?
  eu nu stiu,dar voi o stiti precis.noi scriem aici spre a va face sa intelegeti ca nu ne intereseaza sa faceti politica pentru partidul vostru,in primul rand,ci noi credem ca vreti,cum spuneti des,ca sunteti patrioti si va iubiti poporul.

  de ce eterna paradigma romaneasca,spre a nu termina nicio treaba inceputa,sa refuzam “totul sau nimic”,sa vrem nimic sperand sa avem totul?

  nu suna prea politicianist ce-am scris,dar e pacat de noi toti,daca vine psd la putere pe voi am sa va injur din toti rarunchii.va fi vina voastra.
  noi(eu) ne-am facut datoria fata de noi insine.

  doamne-ajuta sa va clarificati creierele,ca sunt vremuri pe muchie de cutit.
  heyho

  • ***nell – trebuie sa înţelegi că pentru cea mai mare parte a politicienilor, o lege este bună în măsura în care îl avantajează pe el, pentru că pe politicieni nu-i interesează binele naţional cât binele personal şi de gaşcă. Şi asta e valabil şi pentru partidul de la guvernare. Fii atent cum absentează în masă în zilele când sunt propuse spre votare legi importante dar care lor nu le umple buzunarul.

  • ***nell scrie daca vine psd la putere
   Va fi vai şi-amar de viaţa noastră. Se va alege praful de atât cât au reuşit să facă actualii guvernani din 2008 până acum. România va reveni la şi mai rău de cum a fost înainte după aşa p lungă perioadă de secetă pentru PSD.
   Crezi că inutil A Năstase se face din zi în zi mai vizibil. Nu! A spus-o însuşi Iliescu, cum că Năstase e mai bun decât Ponta. Sigur că e mai bun, are experienţă, ştie cum să mintă, să fure, să manipuleze şi… Dacă partidul i-o va cere să fie prim ministru, sigur că este dispus să se sacrifice…

 14. “Amazoanele” din PSD au declarat că vor şi ele să fie vizibile precum doamnele din PDL. Mârlanul V Ponta le-a transmis că nu se vrea înconjurat de femei precum Gaddafi… Ca să vedeţi unde-l poate duce mintea pe acest needucat, lipsit de caracter şi… “manere”…

  • “Amazoanele” din PSD sunt la fel de proaste si lipsite de logică precum persoana din Brăila care i-a solicitat doamnei Udrea să meargă acolo si să le impună pe femeile din zonă… Adică din cenuşărese să le facă prinţese… 😮

 15. @nell
  Buna dimineata
  Atata timp cat interventiile tale pe acest blog vor continua, inseamna, din punctul meu de vedere, ca inca mai exista o speranta ca lucrurile se pot redresa in partidul (principal) de guvernamant.
  Este ingrijorator, totusi, ca aceasta speranta se leaga, in acceptiunea ta, de o singura persoana. Am vrut sa spun, metaforic, floare.
  Ne asteapta o ,,iarna” lunga, exact de un an de zile. Se va topi ,,zapada” pana atunci ? Pe timp geros, unii simt nevoia sa adoarma….o falsa caldura iti cuprinde corpul si mintea si nevoia de a adormi devine irezistibila. Dar, daca nu reusesti sa-ti pastrezi starea de ,,veghe”, nu te mai trezesti niciodata.

  • Draga ZeV,
   iti citesc cu mare placere postarile,si iti admir consecventa si implicarea mai mult decat benefica in ceea ce numesc(in sinea mea) “cauza”,un tel pe care putem sa il explicam prin perspectiva unor viziuni comune in majoritatea lor,asupra vietii,comunitatii,perceptiilor primare ale existentei.
   imi pare rau ca postez foarte rar si in general foarte sec,as dori sa fie altfel,insa nu am aceasta posibilitate.(ma refer la frecventa 🙂 ).
   cu mare drag as dialoga cu tine in particular,in limita timpului,nu trebuie sa uiti ca am revenit in Romania dupa 19 ani,inca nu am reusit sa redresez motoarele 🙂 .glumesc.
   nu intru des prin alte parti pentru ca pur si simplu nu suport cretinismul manifest,barfa,cearta si ratoiala inutile,mai ales ca respect toti concetatenii,indiferent de ce parte a “baricadei” s-ar afla.
   chiar daca par naiv,si nu sunt,eu stiu ca imi iubesc tara.si tu stii,si eu stiu ca si tu o iubesti.

   asa ca sa stii,draga ZeV,ca sunt aici sau acolo,alaturi de oameni ca tine sau ca mine,mereu.

   p.s:
   nu inghet repede,mi-am crosetat un costum integral din lana cea mai pura 😉
   pe curand,

  • Fi-ţi-ar masajul şi datul din buric al naibii!
   Iar ţi s-a făcut de ducă?

 16. FMI recomanda guvernului Emil BOC controlul financiar a primariilor cu probleme, IASI, Constanta si altele

  • Exista Curtea de Conturi, care, chiar in aceasta perioada este in control la Iasi.
   Curtea de Conturi este condusa de Nicolae Vacaroiu.
   😉

 17. OFCINA psd ISTA in TAIFAS la parlament Consiliul NATIONAL al FRICII.
  Sunt disperati ca li se apropie sfarsitul lor politica, modelul de social democratic romanesc este depasit si confuz.

  MAFIOTI stransi in usl UL actual cu invitatul oPRESCU se declara aparatorii NATIUNII, au inventat SARACIA ca obiect al muncii in loc sa rabilteze MUNCA, ONOAREA, CINSTEA si ORDINEA PUBLICA.

  Au FRICA de MISCAREA POPULARA si Noua REPUBLICA care va fi castigatoare in viitoarele alegeri dar si pana atunci.

  Unde mai este GEOANA ?

 18. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MUNCITORESC0-ori s-a dat startul pt vinatoarea voturilor sarantocilor.

  Cu ani in urma am vazut un film care m-a marcat profund,pt ca punea in discutie un subiect cit se poate de sensibil, profund care viza in esenta ce inseamna existenta ,viata si cit valoreaza ea.
  Aseara dupa ce l-am vazut pe MIRON COZMA,la realitatea tvacest subiect mi-a revenit in minte,dar plasat pe alte coordonate-VINATOAREA SARANTOCILOR SI A VOTURILOR LOR.
  Pt ca ce se intimpla acum in Rom. pe partea stinga a esicherului politic este o adevarata vinatoare in care VINATUL ESTE SARANTOCUL ROMAN.
  De parca n-ar fi fost suficient,de mare aglomeratia pe partea stinga,odata cu aparitia partidului lui DAN DIACONESCU IN DIRECT,iata ca pe partea stinga mai apare un vinator MIRON COZMA SI PARTIDUL SAU,de data asta cu un nume explicit-PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MUNCITORESC……….
  Si uite asa ,INFLATIA DE STINGISTI ‘atinge cote alarmante,si viata pe partea stinga devine,daca nu comica,cel putin hazlie-SI CIND TE GINDESTI CA TOTI SUNT PUII LUI ION ILIESCU……………….

 19. INTERESANT,

  NU AM AUZIT LA TAIFASUL DE LA consiliul national al FRICII cuvantul MUNCA !!!
  S-a vorbit de multe altele fara importanta dar BUNA STAREA FARA MUNCA NU EXISTA.

  Presa internationala anunta ca RISCUL este foarte aproape de ROMANIA in cazul unui succes al ACCEPTARII INACCEPTABILULUI, usl UL la guvernare.

  NU UITATI MISCAREA POPULARA pentru EVITAREA RISCULUI, NOUA REPUBLICA.

  • Inainte de a fi romani, trebuie sa ne asumam responsabilitatea vietii noastre. Nu suntem saraci din cauza ca nu avem resurse sau, natura a fost cruda cu noi. Suntem saraci cu duhul, nu avem atitudine, usor ne punem viata si soarta in mana vanzatorilor si veleitarilor, avem incredere in persoane care ne servesc vorbe, adesea minciuni, promisiuni etc. Cand realizam eroarea, dam vina pe altii. Nu, noi am vrut asa! Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar viata fiecaruia este o competitie. In loc sa fim preocupati de propria soarta, ne uitam la alti competitori, ii judecam aducandu-i la propria cunostere si intelegere. Traieste cineva timpurile altcuiva? Hai sa facem altceva, sa invatam din greselile trecutului ca acestea sa nu se mai repete. Ar fi mai bine sa ne autoevaluam, sa invatam, sa ne pregatim, sa fim responsabili fata de viata noastra, sa promovam modele adevarate, iar in competitia vietii, sa ne dovedim valoarea. Asta este valabil si in aceasta “epoca” a globalizarii. Mass media? Din dorinta de “a informa” cetateanul, da acestuia tot ce convine(pentru rating), iar cetateanul cade prada manipularii.
   Romanul (acesta anonim) face 3(TREI) mari greseli, pentru acesta pacatuieste. 1) isi pune prea usor viata in mana altcuiva (are nevoie de un lider). Tu, ce Lider ai?; 2) priveste prea mult la ceilati, chiar ii judeca. Uita ca si acestia sunt conpetitori ai vietii fiecaruia; 3) cand ajunge sa dea socoteala pantru viata lor, gasesc vinovati, altii decat propria persoana. PS. Romanii fac “asociatii” de conjunctura, usor se dezic cand se schimba timpurile. Unitatea sufera, valorile(?) se schimba, politicienii speculeaza si primesc un ajutor neasteptat.

 20. Personal admir un om cu sentimente puternice ptr acasa dar si cu deschidere spre afara
  Sa ne intelegem f f bine…Romania e o tara f f saraca cu un relief variat si frumos si f neexploatat, cu o infrastructura de cea mai proasta calitate…datorita in primul rind clasei politice si acolitilor lor care si-au vazut in numele statului interesul personal in primul rind si au saracit tara si mai mult…nu poti contesta asta…..
  Atit timp cit vom fi condusi de oameni fara pregatire si expertiza tehnica din afara tot vom face experimente si vom pierde….
  aduceti manageri ditre romanii din diaspora, care ar vrea sa vina in Ro, platitii bine la contract anual si faceti treaba ca in america si europa de vest….
  nu faceti asta ….vorbe, vorbe si filozofari dar nimic concret….
  By the way, arabii sunt recunoscuti ca mari admiratori ai femeilor blonde frumoase…..de aici si bataia pe care stie mai bine frumusetile carpatilor….
  te asigur ca n-a fost nici unul prin munti sa admire acele frumuseti….ci numai in masini pe la poale ……

 21. E bine de ştiut! PSD se teme de regionalizare şi votul românilor din diaspora.

  La congresul PSD, Ion Iliescu a recomandat USL să se retraga din parlament dacă se face regionalizarea şi se pune problema votului prin corespondenţă.

  E recomandat ca PDL să facă ce e mai bine pentru români şi pentru câştigarea alegerilor din 2012. Dacă PSD ajunge iar la guvernare va fi vai şi-amar de ţară şi de români.

  • Astăzi, domnul preşedinte Băsescu a mai avut un prolej şi-i bine că nu l-a ratat de a-i aminti acriturii Tăriceanu că România şi-a plătit tributul dezmăţului financiar practicat în 2007 si 2008, de către guvernul liberal, secondat pe după uşă de PSD.

 22. Ati mai auzit discursuri politice ca cele de la socialisti democrati cu ocazia Consiliului National al FRICII de la DRAGNEA si terminand cu PONTA, NUMAI va OFERIM voua locuri de munca pensii si salarii legume fara E uri spitale tot ce vreti si nu vreti.

  De obicei imi este SCARBA de asemenea vorbitorii, de data aceasta mi-am zis, “Mai astia chiar PROST cred acest POPOR”

  Natiunea este constienta ca nu se poate mai mult, actuala guvernare nu este NEBUNA, ESTE FOARTE CONSTIENTA de RISCURILE ce asteapta ROMANIA in caz de derapaj financiar.

  OAMENI BUNI NU VA LASATI INSELATI DE ACESTE BESTII ORDINARE !!!

  • ***Stefan RADOVEANU – până mai acum vreo oră, n-am auzit nmic din ce s-a discutat azi pe tv-uri. Ne-a ajutat Dumnezeu şi am făcut azi parastas de 7 ani pentru mama şi abia am ajuns acasă. Am citit câteva ştiri pe manşeta de la Realitatea.

  • sa scri vrute si nevrute pe blogul unui ministru…….vezi unii care scriu si tot ei isi raspund…..face parte din natura romanului…el zice, el aproba….
   acum din presa citita si de pe la Tvuri..Roman= politician corupt, cocalar, pitipoanca, manelist, rrom, criminal scpat de justitie, judecator care se crede dumnezeu si ia decizii cum vrea ptr ca stie ca nu pateste nimic…. cam asta inseamna roman sau mai bine zis acum roman este promovat acela care face parte din eceste categorii….

  • ***Maxi – şi totuşi, ce te deranjează, că tot n-am înţeles?
   Păi, doamna Udrea nu ne-a impus niciodată un anumit subiect. Tu ce vrei aici, să faci ordine, să scriem ce ne dictezi?

  • @Dan si Maxi,
   Sa fii roman inseamna , in primul rand, sa stii sa vorbesti si sa scrii in limba romana. Ce parere aveti acum: voi sunteti romani?

  • Dan, Maxi, nu va lasati intimidati si continuati. Doamnele acestui blog au incheiat de mult cariera didactica, prin urmare ,,notele” domniilor lor au doar un caracter simbolic.
   🙂 🙂

  • Nu înţeleg de ce aţi sărit la beregata lui Maxi ăsta.
   Am recitit de 3 ori comentariile şi a spus doar adevăruri.
   Ofticoaselor!
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – din cauza greşelilor de ortografie şi a exprimării defectuoase. Eu nu prea sunt pe fază, am şi motive azi, dar colegul/a gimar i-a spus bine că a fi bun român înseamnă, înainte de toate, să scrii şi să vorbeşti corect limba ţării.
   E clar? 😮

  • ***ZeV – nu am încheiat de mult cariera didactică, nu vorbi prostii. Mai bine roagă-te să ajungi şi tu să te bucuri de nişte ani fără condică.
   Şi-apoi, am încheiat-o de doi ani dar nu am uitat nimic, ştiu atât de mult şi de multe încât şi mâine aş putea-o lua de la capăt, ca să fiu cea mai bună. Da’ nu vreau.
   Mă pasionează mult mai mult ce fac acum…

 23. O luati prin porumb voi pdl-istii,o sa se supere Vadim pebtru articolul cu tenta nationalista.
  CRED CA AR FI NORMAL SA SPUNETI “MANDRIA DE A FI TIGAN” ,asa ne stiu toti europenii,pana si Bulgarii.

 24. @ZeV. Spui ca sistemul nu exista ca entitate bine definita? Ba exista si inca definita al naibii de bine. Actioneaza ca o “triada” si este formata din trei subsisteme: judecatori, procurori si avocati. Impreuna reprezinta o forta teribila, de fapt sun vointa “domnului” pe pamant. Cred ca nu trebuie sa va lamuresc eu deoarece cazuistica triadei este extrem de voluminoasa. Sa ajuns pana acolo incat aceasta triada, in numele dreptatii, imparte prada furata de diversi infractori sa fie iartita oarecum frateste. Deci cei trei din justitie actioneaza ca niste complici ai hotilor veritabili. Credeti ca intamplator pe unele coclauri au aparut tot felul de vile din care ale judecatorilor, procurorilor si avocatilor ies in evidenta. Mai observati dv. cu cata cerbicie isi apara teritoriul. Toate acestea se intampla pentru ca fruntasii nostri politici nu au inteles ca prin acordarea inamovibilitatii la garamada, magistratii de diferite categorii vor deveni curand “stat in stat” si isi vor folosi pozitia pentru a trafica ceea ce este cel mai scum omului – dragostea si dorinta de dreptate. Ce este de facut? Reforma justitiei. Necazul ca aceasta reforma ar trebui sa o faca tocmai cei pe care ii criticam astazi. Obstacolul cel mai important in demararea acestei reforme ar fi tocmai Constitutia care contine niste prevederi – inamovibilitatea si se va ajunge in situatia in care se va face o reforma dar fara a se schimba ceva esential. Singura solutie ar fi modificarea Constitutiei. Se poate face? Nu. Nu se poate deoarece cei ce au conceput-o au ferecat-o de o asemenea maniera incat tot efortul se va spulbera, odata prin refuzul magistratilor de a valida unele prevederi noi ce urmeaza a fi introduse ca fiint anticonstitutionale, si a doua oara prin incertitudinea validarii prin referendum de catre electoratul debusolat care in mare parte va refuza sa se prezinte la vot. Personal cred ca ar fi mai indicata procedura abrogarii actualei constitutiei, ceea ce va lasa in “ofsaid” pe magistrati care nu vor mai avea inamovibilitate si se va putea proceda la curatarea sistemului judiciar, urmand ca ulterior sa se elaboreze o noua Constitutie. Se incumeta cineva sa faca pasul?

  • …Pe Lună ?
   Da, este mai probabil. Sa vedem cine va fi primul roman care va face acest pas istoric.
   🙂 🙂

  • Tu nu, dar poate se incumetă Licheaua politică ? Ce ar mai ,,aseleniza-o” el ,in Marea Linistii, pe Monica Macovei Gherghescu.
   🙂 🙂

  • N-aş “aseleniza-o”!
   Aş seleniza-o!
   Aş băga în ea niscaiva seleniu, aş băga-o cu mâinile în priză şi după aceea aş controla ce tensiune are la tălpi!
   Să văd dacă este continuă sau alternativă!
   Dacă se comportă ca un redresor cu seleniu!
   😉

   Varză murată ce eşti!
   Nimic nu ştii!
   🙂 🙂 🙂

   Bre Monica Macovei ce facem bre?
   Că în timp ce tu gorneai prin Parlamentul European că noi românii suntem toţi nişte hoţi şi că nu merităm să intrăm în UE, stăpânii matale erau cu mâinile până-n cot în sacul cu bani europeni!
   Ia spune bre Monica Macovei cum vine treaba asta?
   Noi reformă, noi restructurări, noi tăiat salarii, noi economie la sânge, noi foame şi ei, stăpânii matale, benchetuiau şi chefuiau!
   Acum au pretenţia să le plătim şi paguba!
   Păi e corect?
   Spune bea-ţi-aş J&B-ul din geantă!

  • Amice turn, nu e cazul sa dramatizam. Mai sunt si judecatori si/sau procurori onesti.
   Ma gandesc, in primul rand, la Daniel Morar si Doru Țuluș.
   Deja domnul Astarastoaie este in stare de soc si bâiguie acelasi cliseu, ca de altfel toti pesedistii si penelistii lu’ pește : dosarul este comandat politic ( 🙂 ). Pentru mine, acesta este un indiciu ca reforma justitiei avanseaza, chiar daca cu viteza melcului. Adica viteza…dosarelor in instanțe.
   Nimic nou sub soarele (politic) al patriei, prin urmare, lucrurile evolueaza in directia cea buna, chiar daca unii judecatori inca au ramas cu năravurile din perioada de glorie a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase.
   😉

  • Bre, rău ai ajuns…dacă îți pui mintea cu fomeile. Bey, toate femeile sunt frumoase si destepte, sa-ti intre bine in căpățână.
   Si inca ceva…femeia nu bea…doar gustă câte puțin din toate. Din curiozitate.
   🙂 🙂

  • @ZeV. Desigur ca nu dramatizam, desi un pic de dramatizare poate ca nu ar strica. Dumneata imi spui de doi procurori care isi fac treaba si de un “sobolan” care a inceput sa chitaie cu disperare. Eu va vorbeam de o “triada” (judecatori, procurori, avocati) care actioneaza intr-un sistem si care, observa dumneata, ca nu lasa sistemul sa se reformeze. Chiar nu cred ca cele doua exemple pozitive invocate de dv. chiar isi fac treaba, fie si cu viteza melcului. Chiar nu ati observat ca mai toate dosarele “grele” pleaza din mana procurorilor cu unele vicii de procedura care in final duc la punerea in libertate a infractorilor? Sa va mai spun eu ca exista banuiala ca aceste vicii de procedura ar fi intentionat strecurate printr-o suspecta coniventa intre membrii triadei si asta spre triumful infractorului? Sa va mai spun eu ca de fapt in acest fel “triada” participa alaturi de infractor la impartirea prazii? Este adevarat ca ceva pasi s-au facut prin aparitia celor trei coduri, sa speram ca se vor observa si niste rezultate, dar atentie, dreptatea va fi impartita de aceiasi oameni ai sistemului.

 25. Am venit pe blog dinspre ziare.com Un articol de blog la care am clatinat usor din cap, a confirmare, d-na ministru 🙂 Faceti parte alaturi de Anca Boagiu si Catalin Predoiu din triada de ministri ai guvernului Boc pe care ii apreciez cel mai mult. Din simplul motiv ptr ca pe domeniile de activitate ale acestor 3 ministere am simtit ca se intimpla cele mai multe lucruri cu impact pozitiv ptr Tara. Succes pe mai departe !

  • ***Sorin Aradean – nu trebuie neglijata nici activitatea domnului Funeriu, primul ministru al invatamantului, de dupa ’89, care…
   1. i-a pus la colţ pe liderii de sindicat, scurt, fără replică şi public, nu pe după cireş;
   2. a dezvăluit mafia din învăţământ.

  • @ silverstar, bineinteles ca d-l Funeriu este revelatia acestui guvern, dar m-am ferit sa-i apreciez la scena deschisa performanta ministeriala intrucit sint timisorean si n-as fi dorit sa dau apa la moara forumistilor care m-ar fi putut eventual banui de subiectivism pozitiv la adresa unui concitadin de-al meu.

 26. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  La magazinul de legume:
  – Sa va pun si niste ciupercute?
  – Nu, multumesc, mie-mi place sa le culeg singur!
  – Cum doriti! Pot sa vi le risipesc pe podea?

 27. Nu stiu cum s-a facut, de magda Isanos

  Nu stiu cum s-a facut.
  Tineretea s-a dus, a trecut.
  Arcul sprancenelor mele s-a mai lasat
  Nu mai e mandru si incondeiat.

  Ce s-au facut zilele rasunatoare,
  vara mea cu grau si cicoare?
  N-am sa caut, n-am sa-mi aduc aminte.
  Toate erau mai frumoase-nainte.

  Lumina egala
  nu m-ademeneste, nu ma-nsala.
  Toate fructele spre care-am ravnit
  s-au copt si-n vis din nou au inflorit.

  Da. Nu stiu cum s-a facut.
  Pamantu-i mic si zarile-au scazut.
  Nu se petrec minuni si nu cad stele,
  ca-n noptile copilariei mele.

 28. ….”primii care trebuie să o iubească şi să fie mândri de ea suntem noi, românii!”…..si nu in ultimul rand guvernantii….tara asta “nu merita oameni mai buni” fiindca ii are doar ca ei trebuiesc respectati si guvernati corespunzator, nicidecum huliti, insultati, dispretuiti, desfiintati, chinuiti, ravasiti, abrutizati, saraciti din toate punctele de vedere pentru totdeauna (vezi Rosia Montana), desbinati si traumatizati permanent de situatii care nu-si gasesc o rezolvare legala corecta (vezi cruzimea si masacrul inutil asuopra cainilor comunitari din moment ce nu exitsa o lege care sa fi oprit la timp robinetul cainilor abandonati de omul care nu-si sterilizeaza animalul din ograda). Femelele nasc de doua ori pe ani un numar mare de pui care apoi sunt aruncati pe strazi, in parcuri, paduri, maidane, etc). Efectivele se refac an de an oricat i-am omori la nesfarsit. Sa te gandesti sa faci o lege care sa favorizeze scene de cruzime asa cum am mai vazut acum 11 ani fara a te gandi sa stopezi sau sa limitezi mai intai fenomenul aparitiei lor pe strazi este mai mult decat inuman. E rea vointa si incompetenta. Daca de atunci s-ar fi impus ca masura principala sterilizarea animalelor cu stapan (fara valoare chinologica) prin taxe sau amenzi pentru cei care nu o fac si gratuitatea sterilizarii totodata, situatia actuala si chinul sufletelor noastre si efortul financiar, material si uman irosit pana acum ar fi incetat. Actuala lege Nu incurajeaza nici sterilizarea si nici adoptia fiindca legea prevede ca ai nevoie de acordul vecinilor ca sa adopti un animal. Este o prevedere stahanovista si de rea credinta sa pui omul la discretia unor eventuali vecini care te urasca de-o viata fie ca nu le ajung banii pentru bautura iar tu i-ai refuzat cand ti-au cerut, fie ca sunt prea saraci ca nu le ajung banii nici de paine si te vad ca tu cumperi mancare pentru animale, fie ca sunt comozi si nu inteleg ca e nevoie de solidaritate in rezolvarea unor probleme comunitare, fie ca sunt saraci in educatie, unii retarzi sau analfabeti, unii adevarate brute, altii doar invidiosi ca tu poti si iti vezi de treaba iar ei au tot timpul ceva de carcotat despore altii in loc sa depuna eforturi pentru propria lor viata ori sa inteleaga ce inseamna renuntarea si sacrificiul pentru a realiza ceva sau numai pentru o cauza. Sa trimiti omul in bratele vecinului in orice situatie nu se cade daca pleci de la premiza ca exista legi care pot prevedea si reglementa convietuirea intre oameni. Nu vecinii fac legea sau iti pecetluiesc viata. In nici un caz. daca faci ceva care contravine vecinilor ei au in mod normal cai legale de solutionare, numai si numai daca ii deranjezi sau le incalci drepturile. Altfel, ACORDUL VECINILOR in orice situatie este degradant, lipsit de respect fiindca iti incalca demnitatea, intimitatea, confidentialitatea necesara. Acordul vecinilor este abuziv, un plus adus hatisului birocratic in multe privinte nu numai in cazul adoptiei unui animal.

 29. E adevarat ca aproape 100 de parlamentari psd si pnl au votat impotriva unui proiect de lege care incrimina camataria?Daca da,de ce?

 30. Ieri, needucatul Ponta a spus ca “Traian Basescu nu o sa aiba ocazia la Bruxelles sa fie la fel de vehement cum a fost la plecarea din Romania, pe aeroportul Otopeni.”
  Traian Băsescu nu este un laş. Laşitatea se poartă cu brio la PSD, mai ales, că tot ieri, Ion Iliescu a spus la conferinţa aia a PSD sau cum s-o fi numind, că PSD să se retragă din parlament dacă se acceptă votul prin corespondenţă şi regionalizarea.

  Se tem PSD-iştii, precum diavolul de tămâie, de votul românilor din diaspora şi regionalizare şi au “demnitatea” sa si recunoasca public prin vocea lui Ion Iliescu.

 31. @Turnul de observatie
  ,,Aceeasi oameni ai sistemului”, spuneti dvs….desi, periodic, ni se prezinta noi promotii de tineri magistrati pregatiti sa intre in sistem.
  ,,Logica” dvs mi se pare nu numai tendentioasa, ci de-a dreptul execrabila. Ar rezulta, in conformitate cu meandrele alambicului dvs cerebral, ca Adrian Nastase ESTE infractor si ,,lucreaza” mana in poponeață cu procurorul simulând autovictimizarea, scopul final fiind , de fapt, impartirea termopanelor cu Daniel Morar. 😉
  In locul tău, turnule, mi-as lua un mic concediu de reflecție, undeva in Madagascar. Daca a putut Radu Mazare, poti si dumneata. Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei. 😉
  Hai sa-ti mai spun ceva…domnul Ponta Victor, repeta obstinant cu adresare la Presedinte, amenintarea cu anchetarea si judecarea. Coroborat cu lamentarea perpetuă a propriilor acoliti vizati de anchetele DNA, discipolul Victor Ponta devoaleaza meteahna originara a PSD : cea de a supune, controla si utiliza in scopuri politice, Justitia.
  Nu cred ca se mai poate Turnule, iar cozile de topor care inca mai infesteaza instantele si forurile lor diriguitoare, vor fi eliminate, ireversibil, pe cale naturala.
  Democratia va invinge in Romania, amice turn, netinand cond de nostalgiile nimanui. Va trebui sa-ti traiesti restul existentei dumitale in acest univers, inconjurat de aceasta realitate, fie ca-ti place, fie ca nu. Cand supun democratie, spun si stat de drept, concept absolut incompatibil cu cele doua jigodii care se si vad , deja, bine înfipte în jilțuri, la cele doua palate. Ma rog, eu le-as vedea ,,înțepate” in altceva si altundeva. 😉
  Speranta moare ultima, turnule, cam atunci cand dimineata se ingemaneaza cu (ultima) noapte (de mihaela dragostea mea).
  😉
  Ce naiba, turnule, chiar am incredere in discernamantul romanilor (ne)sofisticați.

  • ZeV scrie: Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei.

   Cum? Dând pomeni electorale? Folosind aşa-zisul cadou în bani de la un miliardar egiptean, în fapt, banii furaţi de PSD-işti, de la români, care se întorc la români prin alt fel?

   Radu Mazăre, Vanghelie şi toţi PSD-iştii, mincinoşii, manipulatorii şi toţi cei care vor să câştige capital electoral mizând atât pe sărăcia cât şi pe lipsa de instrucţie a românilor, ar trebui să-i îndemne pe români să muncească, ştiut fiind că izvorul bunăstării fiecăruia e munca.

   Dacă românii nu vor munci, veşnic vor fi masă de manevră pentru politicienii care ştiu să mintă mai convingător şi să lanseze promisiuni care niciodată nu vor fi onorate.

  • Silver, nu am scris :
   ,,Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei.”
   ci,
   ,,Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei.” 😉
   Intelegi diferența de nuanță ?
   Ce naiba, Silver, acest blog nu este citit doar de elevi de scoala generala.
   😉
   Ca sa convingem si oameni maturi, trebuie, la randul nostru, sa ne ridicam la nivelul lor. Putem atinge acest obiectiv,mai lesne, prin subtilitate si umor, dace prin incrancenare.
   Cum de exemplu procedeaza (neinspirat) LICHEAUA POLITICA atunci cand ne împărtășește…oful lui privitor la Monica Macovei Gherghescu.
   🙂 🙂 🙂

  • ZeV – şi care e diferenţa?

   Silver, nu am scris :
   ,,Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei.”
   ci,
   ,,Radu Mazare este social democrat si pledeaza pentru eradicarea saraciei.”

  • ZeV – în comentariile politice se merge pe concret, tocmai ca să fim înţeleşi şi de oamenii simpli, cei mai putini pregătiţi, a căror minte nu se pretează, nu înţelege nici subtilităţile, nici umorul…

   Eu am înţeles foarte bine ce ai vrut să spui dar am comentat ca să priceapă alţii cum înţelege R Mazăre să lupte pentru eradicarea sărăciei.
   Sanchi…

  • AFARĂ CU MONICA MACOVEI GHERGHESCU DIN PDL!
   PDL-işti ERADICAŢI CIUMA ROŞIE!
   😀 😀 😀

 32. Libye: la Suisse pourrait s’engager dans le domaine du désarmement

  Micheline Calmy-Rey estime que la Suisse pourrait désormais jouer un rôle en Libye dans trois domaines: le désarmement, la réforme des secteurs de la sécurité et le déminage humanitaire. Elle l’affirme dans plusieurs entretiens publiés par la presse dominicale.

  La présidente de la Confédération estime que la large disponibilité des armes dans le pays sera un des grands problèmes à résoudre au terme de la guerre civile. “Ici, la Suisse peut aider car elle dispose d’un savoir faire particulier dans ce domaine”, dit-t-elle.

  La Suisse est également prête à participer à la Mission de l’ONU. Mais, en définitive, la révolution libyenne appartient au peuple libyen. “Nous ne pouvons les accompagner sur la voie de la démocratie que s’ils le souhaitent”, relève Mme Calmy-Rey.

  Quant aux avoirs bloqués en Suisse, la conseillère fédérale précise que la Suisse souhaite que les 265 millions de francs encore retenus puissent être restitués rapidement à la Libye. Les 90% de cette somme appartiennent à des entreprises libyennes d’Etat. “Le conseil de sécurité de l’ONU devrait statuer dans un avenir relativement proche sur le déblocage de cet argent”.

  SI ROMANIA ARE DE PRIMIT BANI, CHIAR SUME IMPORTANTE, CCA 500’000’000 $.

  • ?!
   Ăia abia dacă se pot…..de foame. De unde dreak să ne dea 500 milioane ?! 😉

  • ..Oricum, mai intai trebuie ca Franta, Anglia si SUA, sa-si recupereze cheltuiala pe bombe si munitie de razboi. Firmele de armament nu-si fac probleme, ele isi mângâie burțile semisferice într-o dulce siestă.
   Dureaza ceva anișori se acum îninte.
   😉

  • @
   ZeV

   Plata se va realiza in PETROL.

   Thema este deja pe masa de lucru la Presidentie.

   ROMANIA POATE INTERVENI SI IN RECONSTRUCTIA TARII.

  • Ei as..nu cred.
   Cu ce ne-am ales in urma razboiului din Irak ?

  • Si mai e ceva domnule STEFAN.
   Situatia de acolo este inca extrem de tulbure, volatila si impredictibila. Libia este un mozaic de triburi cu interese divergente, iar riscul izbucnirii unui razboi civil este destul de semnificativ.
   Ca sa nu mai vorbesc ca acolo traiesc oameni needucati care nu au nici o legatura cu democratia. (Re)vedeti maniera in care l-au asasinat pe Gaddafi.
   Aproape la fel de …nedemocratic cum l-am lichidat noi pe Ceausescu in Prima Zi de Craciun.
   De aceea este periculos USL, pentru ca poarta in el germenii totalitarismului bolsevic. Purtatorul principal de ,,agenti” patogeni, este Ion Iliescu. 😉

  • @
   ZeV

   Timpul nu este pierdut, anumite aranjamente nu pot fi cunoscute de toata lumea.
   Va asigur ca ROMANIA a primit altceva mai important, SECURIZAREA ROMANIEI de pericolul de la RASARIT, vedeti investitia cu SCUTUL si altele care vor veni.

   Sigur si datoriile IRAK vor fi restituiete.

  • Ce ne facem cu atat de multa naivitate? Rad pana si gastele lui Boc de noi.

 33. Am auzit pe unii romani spunand ca ar dori asa de mult sa iubeasca Romania si sa devina patrioti de invidiat . Dar cu o conditie : Romania sa fie evacuata , nu numai de tigani , ci de toti locuitorii ei . Taking in consideration asta , se pare ca Dna Udrea iubeste Romania si este patrioata a Romaniei , tocmai pentru ca Romania este populata . Aici avem deaface cu un paradox : ca sa iubesti si sa fii patriot al tarii trebuie sa fii o persoana cunoscuta , un ministru , un politician vedeta , un artist vedeta , oricum cineva foarte cunoscut si foarte popular , cineva care atrage attentia cand intalneste lume . Fara ca tara sa fie populata,acestia nu ar putea sa fie patrioti,ci numai iubitori de tara,Romania , o tara frumoasa cu flora si fauna deosebita , adica iubitori de tara la fel ca ceilalti romani raspanditi prin tarile europene sau alte meleaguri . Am glumit , cat de cat .

 34. TUNIS este o piata excelenta de munca, din NEFERICIRE ROMANIA nu poate oferi NIMIC.

  In toate domeniile sunt net superior ROMANIEI.
  Natiunea este foarte HARNICA si bine EDUCATA in RESPECTUL MUNCII.
  TURISMUL este in FLOAREA, AGRICULTURA este FORMIDABILA exportatoare in UE.

  INFRASTRUCTURA este exceptionala.

  In acest caz ROMANIA are nu,mai de invatat de la TUNIS !!!

 35. Fantastic, domnule, câtă prostie se poate cuibări în capul unui om căruia nu-i place munca şi aşteaptă să i se dea… Această frază Voi chiar nu vreti sa intelegeti ca problema Romaniei e Basescu si PDL-ul care va hraneste? mi-a amintit de un banc din ’89 pe care eu l-am numit promoţional:

  Preşedintele de atunci al USA s-a urcat pe un turn şi i-a întrebat pe americani ce vor.
  – Dolari, au strigat americanii, şi asta au primit.
  Gorbaciov s-a urcat pe Kremlin şi i-a întrebat pe rusi ce vor.
  – Vodcă, au strigat ruşii, şi asta au primit.
  S-a urcat şi Ceauşescu pe Intercondinental şi, în stilul bine cunoscut, cu “dragi to’arăşi şi preteni…” bla, bla, bla… i-a întrebat pe români ce vor şi românii au spus:
  – Să rămânem orfani!…

  Şi am rămas orfani. Din ’89, nu ne mai dă nimeni de mâncare cu porţia, nu ne mai trimite nimeni la culcare la ora 10 pm, nu ne mai închide nimeni gura, când vrem să vorbim.

  Din ’89, de aproape 22 de ani, suntem pe cont propriu.
  Asta ar trebui să înţeleagă românii, că suntem pe cont propriu, liberi să ne facem viaţa cum vrem şi să trăim după pofte dar cu o condiţie – să muncim.
  Cum poate un om normal să spună că pe noi ne hrăneşte PDL şi preşedintele? De când? Da’ PSD şi ex-presedintele Iliescu ne-au hrănit cumva şi tocmai de la masa lor eu am lipsit?

  • @
   silverstar

   Nu am inteles ce ganditi, il regretati pe iliescu, nastase, il doriti pe ponta si antonescu sau vreti sa mergeti in TUNIS la strans ridichi.

   Ridichile care se manaca in ROMANIA vin din TUNIS via OLANDA !!!

   Este vorba de cele in punga sunt foarte gustoase, mai bune chiar decat cele de la Lipoveni

  • ***Stefan RADOVEANU – dacă tu asta ai înţeles din comentariul de deasupra, ai o capacitate de înţelegere extrem de redusă. Tu nici măcar nu ai înţeles de ce sunt pe acest blog deşi, foarte de curând, am avertizat pe cineva că nu sunt aici ca să pasc gâşte… 😮

 36. @Silver
  In comentariile politice se merge, de regula, pe moderatie, argumente si , din cand in cand, pe umor, pentru a-l putea convinge si pe…Turnul de observatie. 😉
  De partea normalitatii trebuie sa vina cat mai multi oameni inteligenti, chiar daca sunt sceptici sau chiar ostili in prezent.
  Daca vom da zi si noapte cu parul in capul (retardat) al lui Ponta, sau cu pumnul in moaca (feminoidă) a lui Antonescu, lumea neafiliată politic va spune :
  ,,Băi, ăștia sunt obsedați și extremiști. Sunt la fel ca ceilalți. Nu-si vad barnele si uscaturile din propria ograda (inca) portocalie.”
  De aceea trebuie să ne diversificăm tematica, sa privim critic si in curtea proprie si, nu in ultimul rand, sa solicitam diversificarea participarii pe blog. Nu este firesc ca doar noi sa si centram sa si tot noi dam cu capul.
  Cum vedem un intrus, hopa…cu gura pe el ca ne deranjeaza tabieturile. Are dreptate cineva caruia i s-a permis, accidental, sa ne traga de urechi. Bine a facut acel cineva, că merităm cu prisosință. 😉
  Prin urmare, un goguta, cenushares (cu povestile lui/ei), un Lucius Calpurnius Bestia, un Antim si altii ca ei ar spori interesul cititorilor si le-ar amplifica numarul, iar gimar doar citeste si..tace cu talc. 😉
  Chiar si mascota puiu este binevenita cu ,,portocalicii” lui in sus si (mai ales) in jos. 😉
  Ca sa nu mai spun ca LICHEAUA ar trebui sa primeasca un șpiț in c… ca ne onoreaza atat de rar cu prezența.
  🙂 🙂
  Intr-o confruntare adevarata, de tip multiPLEX ( 😉 ) putem simula conditiile reale din ,,terenul” politic al anuluim 2012.
  Asa, tot trimitem, anost si didacticist la tot felul de articole din presa, puiu are ,,contract” cu cotidianul.ro, iar tu, cu ,,ziare.com” si gata, ne-am spalat pe maini. Nu merge asa, ne-am cam plafonat.
  🙂 🙂

  • …Era sa-l uit pe HaaaaaaaaaaaaaaaHiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii si eolienele lui.
   🙂

  • Reiau : Nu este firesc ca doar noi sa centram si tot noi sa dam cu capul.

  • Silver
   Esti intr-o mare eroare daca iti inchipui ca doar ,,oamenii simpli, cei mai putini pregătiţi, a căror minte nu se pretează….” citesc acest blog.
   Dimpotriva, oamenii inteligenti il citesc.
   Ăia simpli, fie muncesc de le sar capacele si abia au timp de o bere seara, fie habar nu au cu ce se mananca lumea virtuala a lui Face Buc.
   🙂 🙂

  • ***ZeV – ia mai du-te domnule, naibi, şi nu-mi ţine mie teorie pentru că nu eşti în stare să înghiţi o găluşcă atunci când eşt atenţionat… Nu-i prima dată când procedezi aşa şi m-am cam săturat…

   Chiar nu ai nici un pic de bun simţ de te apuci să-mi ţii mie lecţii despre ce şi cum de parcă aş fi analfabetă? Un pic de respect, domnule, şi dacă nu eşti în stare, atunci ignoră ce scriu că nu te oblig nici să mă citeşti, nici să comentezi ce scriu…

   Ce Dumnezeu, îmi tot strici zilele? Ce vrei? Să gândesc cu capul tău?
   Nu te mai lua de mine şi lasă-mă în pace…

  • Nu ,,fetița” tatii, e mai simplu, doar să gândești , fie si cu capul tau, și să-ți lasi demonii acasa cand intri in spatiul public.
   Pe colegi nu-i intereseaza ca pe tine te dor șalele și picioarele și nimeni nu are obligatia sa te mangaie pe cap cand ai diverse hachițe de muiere…..tă.
   Pricipiși matale, cum stă treaba, stimata cucoană ?
   🙂
   In loc sa-i explici, cu calm si…umor, amicului RADOVEANU ce anume vrei sa comunici, tu-l faci pur si simplu prost dand cu mucii-n fasole.
   Pai draga Silver, educatoare ai fost mătăluță ?
   🙂

  • @silver
   Doar sa gandesti, silver, fie si cu capul tau. Nimeni nu e obligat sa-ti suporte hachitele de femeie ….tă , atunci cand te dor oasele. Demonii care ne macina pe toti trebuie lasati acasa, in debara, atunci cand intram intr-un spatiu public.
   Si nici nu este normal ca domnului RADOVEANU sa-i spui tot timpul ca e prost, in loc sa dialoghezi coerent si civilizat.
   Halal ,,educatoare” (cred că) ai fost, draga silver.
   🙂

  • ***ZeV – dacă timp de 35 de ani nu m-au dat afară din învăţământ, se cheamă că am fost profesor bun, spre disperarea ta care tot dai sfaturi… Vezi-ţi, domnule, de treabă şi acceptă atunci când nu te duce mintea să pricepi un lucru că doar nu eşti geniu, eşti om cu limite.
   Înţelege şi tu că geniile nu se nasc pe marginea şanţului, în fiecare zi.

  • Stimata colega, nu trebuie sa fi un geniu ca sa identifici un personaj prost crescut, care, culmea, pretinde ca a fost un profesor bun.
   E posibil, dar asta nu scuza caracterul mizerabil.
   😉

 37. Marco Simoncelli est mort

  Marco Simoncelli était âgé de 24 ans.

  L’Italien n’a pas survécu à sa terrible chute du 2e tour du Grand Prix de Malaisie des Moto GP. Il était âgé de 24 ans.
  Simoncelli a perdu le contrôle de sa Honda dès les premiers kilomètres de l’épreuve disputée sur le circuit de Sepang. Alors qu’il était au sol, le Transalpin a été heurté de plein fouet par l’Américain Colin Edwards, qui était dans son sillage, et a perdu son casque sous la violence du choc. Valentino Rossi a lui aussi été entraîné dans l’accident.

  Le natif de Cattolica est resté inanimé sur la piste et a très vite été pris en charge par les secouristes. Une heure après, son décès était officialisé par la Dorna, l’organisateur des Grands

 38. 2
  Cie

  SA SCHIMBAM SUBIECTUL DE LA POMANA SI CE NE MAI DA GUVERNUL SI CE PROMITE OFCINA USL LA THEMA ZILEI

  Crise de la dette: sommet à Bruxelles pour les dirigeants européens

  Crise de la dette en zone euro: des progrèsLes dirigeants des pays de l’Union européenne (UE) ont entamé dimanche matin à Bruxelles un sommet avec l’objectif de tenter de surmonter leurs divergences sur les moyens d’enrayer la crise de la dette qui déstabilise la zone euro. La réunion s’est ouverte vers 10h20.
  Aucune décision n’est attendue à l’issue de cette réunion qui se poursuivra mercredi avec les seuls dirigeants des 17 pays de la zone euro, où la des mesures devront être prise.

  L’Europe est confrontée sur le plan économique à “des défis très graves”, a déclaré en ouverture de la réunion le président de l’Union européenne, Herman Van Rompuy, selon les images de télévision diffusées par l’UE. Il a estimé que les décisions à prendre par l’Europe pour y faire face étaient “peut-être les plus importantes” qu’elle n’ait jamais dû prendre.

  Les décisions des dirigeants européens sont attendues par le monde entier, de plus en plus inquiet du risque de contagion planétaire, à l’image des Etats-unis et de la Chine.

  Une séquence en deux temps est prévue. Un premier sommet européen dimanche, de l’UE puis de la seule zone euro, suivi d’un deuxième décisif mercredi. “Pour moi il est important de répéter qu’aujourd’hui nous préparons les décisions de mercredi” car les négociations portent sur “des sujets parfois techniquement très complexes comme le fonctionnement du FESF”, le Fonds de secours de la zone euro pour les pays en difficulté, a dit la chancelière allemande Angela Merkel à son arrivée.

  “C’est la raison pour laquelle il ne faut pas s’attendre à des décisions aujourd’hui (dimanche) de la zone euro mais seulement mercredi”, a ajouté la chancelière.

  Le premier ministre grec, Georges Papandréou, dont le pays est au bord de la faillite, a, lui, appelé les Européens à prendre des mesures “décisives”.

  “Il est clair que la crise (de la dette) n’est pas grecque. Il s’agit d’une crise européenne. Il est donc temps que nous, Européens, prenions des mesures décisives et efficaces”, a-t-il affirmé.

  NU UITATI IN NROMANIA NU ESTE SARACIE, SARACIA ESTE o INVENTIE psd ISTA PENTRU A IGNORA MUNCA SI INCURAJAREA ASISTANATULUI SOCIAL.

  • Domnule STEFAN, daca in Romania nu ar fi fost SARACIE, sunt convins ca PSD nu ar fi intrat in Parlament. Cel putin, nu ACEST PSD.
   In Romania ESTE saracie, de aceea orice guvern trebuie sa introduca in programul de guvernare politici publice care sa contracareze acest flagel.
   Una dintre aceste politici, este educatia. Dar, pentru asta, ar trebui, printre altele, sa ne ,,reeducam” si scolarizam educatorii. Nu poti pretinde sa gestionezi o clasa de elevi cu nota 5 la examenul de titularizare.

 39. Pauză de zâmbet 😆

  Profesorul de matematica Grigore Moisil, la o ora de matematica dupa ce a citit prostiile pe care le-a debitat unul dintre studenti intr-o lucrare, il cheama pe studentul respectiv la el, il pupa pe frunte si zice:
  – Tu poti sa te lauzi la toata lumea ca profesorul Grigore Moisil te-a pupat in fund, ca asta nu-i cap!

  • “Să distrugem, în focul sacru al originalităţii, toate resturile improductive ale trecutului.”
   (Grigore Moisil)

   Propun să începem cu Monica Macovei – Gherghescu!
   (diaconu Eusebiu)

   😀 😀 😀

 40. Domnule STEFAN
  SECURIZAREA ROMANIEI este un castig potențial pentru țară.
  Dar, prietene…când naiba vor veni și celelalte ,,câștiguri”, mai concrete și mai palpabile ? Că ni s-au lungit urechile tot așteptându-i pe americani, de prin 1945.
  Ca să nu mai spun că restricțiile privind VIZELE sunt inca in vigoare.
  Imi amintesc intalnirea de la Casa Alba cu Joe Biden a presedintelui Romaniei.
  Ar fi fost firesc ca primele discutii sa se poarte direct in Biroul Oval, in urma unui ANUNȚ OFICIAL PREALABIL, tocmai pentru că România si-a asumat, prin scutul antiracheta, anumite riscuri. Vom vedea ce castiguri vor urma. Sper sa le apucam cu totii, fiind inca in viață.
  😉

  • @
   ZeV

   cateva intrebari :

   1. La ve ajuta vizele ? In vizita puteti sa mergeti cand doriti !!!
   2. Daca asteptati bani pentru pensii si salari mari la bugetarii nu vor veni nici odata !!!
   3. Decat sa intretineti ASTEPTAREA de la AMERICANII INCERCATI sa URGENTATI REFORMA si BUNA STAREA VA REVENI !!!.

   IESITI IN STRADA SI DENUNTATI MINCIUNA SI GOLANIA USL ISTA CARE MANIPULEAZA NATIUNEA CU SARACIA !!!

  • Domnule STEFAN, eu nu cred in ,,democratia” iesitului in strada, tocmai pentru ca NU sunt uselist.
   In ceea ce priveste bugetarii :
   – as mai disponibiliza vreo 2-3 sute de mii dintre salariatii statului.
   – as impozita TOATE pensiile
   – as reduce cota unica la 10%
   De la americani nu astept altceva decat INVESTITORI SERIOSI, care sa nu-si faca mendrele (adica profitul) vreo cativa ani, apoi sa o ,,tundă” mai spre est.
   Si in nici un caz cu conditii impovaratoare pentru statul roman, similare celor din contractul BECHTEL.

  • @
   ZeV

   Investitorii starini procedeaza in toata lumea la fel, dupa ce facilitatile dispar si ei dispar.

   Avem acelasi cazuri ca ROMANIA, GLAXO un exemplu a plecat de la noi si a mers in ROMANIA, acum se pare ca vor pleca si din ROMANIA in UCRAINA sau MOLDOVA.

   Trebuie sa ne obisnuim cu acest mod numit globalizarea si libera circulatie a capitalului si fortei de munca.

   ROMANII trebuie sa fie capabili sa se confrunte in asemenea miscari !!!

   INVESTITORI SERIOSI ar putea fi si capitalisti din ROMANIA decat sa importe si sa vanda, SA PRODUCA si sa COMERCIALIZEZE in ROMANIA si sa EXPORTE.

   Va aasigur guvernul are in vedere si stoparea importurilor produselor agro alimentare cat de curand, veti avea posibilitate sa mancati RIDICHI cultivate in ROMANIA.

   Cat priveste opiniile DVS cu bugetari si celelant sunt de accord.

 41. Mouammar Kadhafi a succombé à une blessure par balle, a dit dimanche un médecin légiste ayant participé à l’autopsie de son corps. Le rapport d’autopsie va être remis au procureur général de Libye.
  “Il est mort d’une blessure par balle. C’est évident”, a dit le médecin. L’ex-dirigeant libyen a été tué jeudi dans des circonstances encore floues après avoir été capturé alors qu’il tentait de fuir Syrte, sa ville natale tombée le même jour après deux mois de siège.

  Son autopsie a été pratiquée par des médecins légistes libyens dans une morgue de Misrata, où la dépouille de l’ancien “Guide” avait été transférée jeudi et exposée dans une chambre froide.

  Le rapport d’autopsie va être remis au procureur général de Libye. “Mais tout sera rendu public, rien ne sera caché”, a encore dit le médecin légiste.

  Selon le Premier ministre démissionnaire du gouvernement du Conseil national de transition (CNT), Mahmoud Jibril, Mouammar Kadhafi a succombé à une blessure par balle à la tête reçue lors d’une fusillade entre ses gardes et les “thuwars”, les combattants du CNT, alors qu’il était transporté vers un hôpital.

  Le médecin n’a pas détaillé la localisation de la blessure mortelle.

  Le Haut Commissariat de l’ONU aux droits de l’homme, de nombreuses ONG de défense des droits de l’homme et la veuve de l’ancien guide, réfugiée en Algérie, ont demandé l’ouverture d’une enquête sur les circonstances de son décès.

  • Pana la autopsie, o lume intreaga a vazut imaginile. Cam la fel s-a intamplat cu
   Benito Mussolini pe 28 aprilie 1945.

 42. CE MAI ESTE CU VASILE ASTARASTOE ?
  DOCTORASUL VORBARET NU MAI APARE PE STICLA, ESTE VORBA DE CIUHODARU ?

  • In sondajele interne ale PDL, Tudor Ciohodaru devanseaza, din pacate, orice alt potential candidat al coalitiei, la Primaria Iasi. Are cca 40% intentie de vot intre sustinatorii arcului guvernamental din urbea noastră .
   ..Astarastoaie, stă pitit și evită jurnalistii. In rest, dă cu subsemnatul pe la DNA.
   😉

  • @
   ZeV

   Merci

   Deci se poate scapa de PESTA ROSIE !!!

   dar acest doctoras mai poate fi crezut ?

   nu joaca cartea si de aceasta data ?

  • Michiduta , ia explica-ne si noua legatura dintre Monica Macovei si OMV.
   Că e prea subtil, chiar si pentru noi, ,,consumatorii de spanac marinaresc” de pe aici.
   Si cum crezi tu ca se poate renationaliza PETROM.
   🙂 🙂

  • Stai , frate (adica domnule RADOVEANU) ca s-au bulibasit postarile din cauza ca si-a bagat dracu’ codița și copituța.
   ,,Michiduță” este amicul nostru Eusebiu. 😉
   Revenind la doctoras : personal, nu am incredere in el.

  • În afară de “cineva” care-şi face studiile în Anglia nu există nici-o legătură!
   🙂 🙂 🙂
   Dar când am spus eu că există vreo legătură?
   Eu am spus:
   DACĂ EUROPA NU-ŞI RESPECTĂ PROMISIUNILE, NU TREBUIE SĂ NI LE RESPECTĂM NICI NOI!
   Asta am spus!
   Nu este corect ca noi să murim de foame, gaşca lui Barroso să bage pân-la cot mâinile în banii europeni şi după aceea “HOP!” hai să plătim noi belele grecilor!
   🙂 🙂 🙂
   De ce ar fi corect?
   Că aşa vrea madam Macovei?
   🙂 🙂 🙂

   “Renaţionalizare”?
   Simplu!
   Îl iau pe Ghiţă cu mine.
   Eu cu contractul sub braţ, Ghiţă cu căţeaua sub braţ!
   Intrăm la OMV deschid contractul si întreb:
   – Băi aţi făcut asta ?
   Ei o să răspundă:
   – Da!
   – Dar asta?
   – Da!
   – Dar asta?
   – Da!
   – Dar asta?
   – Da!
   -Dar cealaltă?
   – Nu!
   – Woaliuuuuuuu, cum nu măh europenilor? Ia paşli la yamaliot şi ţuriuk la Viena că-l altfel dă drumu Ghiţă la căţea!
   Simplu nu?
   🙂 🙂 🙂

 43. Stefan RADOVEANU, says:
  ,,INVESTITORI SERIOSI ar putea fi si capitalisti din ROMANIA decat sa importe si sa vanda, SA PRODUCA si sa COMERCIALIZEZE in ROMANIA si sa EXPORTE.”
  RASPUND:
  Absolut corect, domnule Stefan, mai ales, produse si preparate legate de agricultura.
  Pe de alta parte, tot astept ca nababul DINU PATRICIU sa-si aduca in tara miliardele obtinute in urma preluarii de la statul roman a ROMPETROL.
  Sa vina si sa investeasca in agricultura, nu in presa. Că ziaristii nu ridica PIB-ul Romaniei, ci dimpotriva, fac tot posibilul sa-l coboare odata cu moralul si increderea populatiei in AUTORITATEA STATULUI , propovaduind, zilnic, direct sau implicit, ,,sfarsitul lumii”.

  • ps-pentru michiduta D.E. :
   Bey, lasa cititul, ca asta poate oricine. Ia si raspunde in scris la intrebarile pe care ti le-am adresat.
   🙂 🙂

 44. Citatul zilei 🙄

  “Lenin spunea că, atunci când i-ai luat adversarului dorinţa de a lupta, ai câştigat deja lupta.”
  Olavo de Carvalho

 45. O intrebare pentru Stefan RADOVEANU
  (Spre stiinta Ion Adrian)
  In migratia lui perpetua spre est, capitalul va descoperi, ca pamantul este rotund.
  Ce va urma prieteni , cand va ajunge inapoi de unde a plecat ?
  Mai exista varianta sa-si piarda ,,suflul” pe drum. Cred ca abia atunci ne va lua naiba pe toti.
  😉

  • Mda…inteleg din exemplul dat de dvs cu GLAXO, ca imvestitorii si detinatorii de capital se misca liber.
   Bon, pot fi de acord cu asta, dar ati vorbit si de libera circulatie a fortei de munca.
   Eu vin si spun, atunci, PARDON, domnilor si doamnelor elvetieni, dvs nu va urcati cu noi, capitaliștii, in acelasi tren. Voi vreti sa munciti 5-6 ore pe zi si sa castigati 5000-10000 de euro pe luna. OK, Va oferim sa cumparati actiuni la noi.
   🙂

  • Aveti cumva impresia ca s-o fi intalnit hotul cu prostul?

  • ZeV
   Elvetianul munceste cel mai mult din lume, de aceea si rezultatele noastre.
   Eu sunt dubla cetenie stiu exact fiecare in parte cat munceste.

   Uitati-va la exemplul dat cu acei capitalisti, la noi capitalistii muncesc si risca mai mult decat simpli angajati.

   Capitalistul este cel care da tonul si este exemplul in firma sa, manaca impreuna cu personalul si se gandeste la familia angajatului.

   MUNCA este o ONOARE pentru noi pentru ca aduce satisfactii !!!

   Domnul Traian BASESCU doreste sa reabiliteze MUNCA, ceilanti din OPOZITIE incurajeaza ASSITANATUL.

   Guvernul si Presidentia are nevoie de sprijinul NATIUNII si nu bani fara munca !!!

 46. Mie imi este rusine ca sunt romanca doamna Udrea. Si mai rusine imi este ca sunt avocat si ca din randul acestei profesii faceti parte si dvs care sustineti legea uciderii cainilor comunitati si uitati total ca sunteti jurist si profesia va obliga sa tineti cont de faptul ca Romania a semnat tratatul de la Lisabona, ca promovati agresiv in mass-media uciderea cainilor comunitari cand recent Parlamentul European a dat o declaratie prin care recomanda statelor membre sterillizarea si NU UCIDEREA. De ce sunteti antiviata doamna Udrea? Si pt a fi obiectiva va felicit din toata inima pt demersurile pe care le-ati facut pt Cazinoul in Constanta!

 47. O veste foarte proastă pentru opoziţie: Romania si Bulgaria intra in Schengen in 2012, s-a decis la Bruxelles Sursa: ziare.com
  Ce vor mai lătra ei, în 2012, an de campanie electorală, despre politica externă şi cum vor mai cere remanierea lui T Baconschi?

 48. SCHENGHEN, din acest punct de vedere ma separ de Domnul Presedinte Traian BASESCU.

  SCHENGHENUL nu este prioritatea ROMANIEI, pentru ROMANIA este mai PRIORITAR, CORUPTIA si REFORMA !!!

  Cei care cred ca maine in SCHENGHEN vor TRAI mai BINE se inseala.

  CRIMINALII ROMANIEI reuniti in usl UL MAFIOT il atata pe Presedinte cu SCHENGHENUL pentru a uita CORUPTIA si RAUL ROMANIEI.

  Vreti nu vreti , MISCAREA POPULARA si NOUA REPUBLICA continua RENASTEREA ROMANIEI inceputa de actualul Guvern EMIL BOC a ROMANIEI !!!

  Imprumuturile pe care le face ROMANIA sunt din cauza guvernarilor precedente, TICALOASE si CRIMINALE.

  ROMANIA este intr-un RISC CONTINUU pentru ca s-a multumit de SATISFACTII USOARE modului de guvernare MAFIOT a PNL & PSD.

  JUDECATI si incercati sa separati ASTEPTAREA de IMPLICARE, CRIMINALII trebuie COMPROMISI si ELIMINATI DEMOCRATIC.

  Consiliul National al FRICII MAFIOTILOR a demonstrat DISPERAREA anuntand BOICOTAREA ALEGERILOR.
  NASTASE & cie isi traiesc inceputul sfarsitului politic !!!

 49. Eu mă bucur că România va intra în Schengen doar pentru că opoziţia va da în clocot de ciudă… Alt motiv nu am. Maşină n-am, în excursie n-o să merg… Doar le fac în ciudă celor din opoziţie…

  • Îmi lasă gura apă de plăcere numai gândindu-mă la figurile opărite şi feţele alungite de ură şi răutate ale celor din opoziţie.

 50. @
  Elena UDREA

  De mult timp doream sa va adresez o intrebare, ce este mai important pentru ROMANIA :

  – SCHENGHEN
  sau
  – DIMINUAREA CORUPTIEI spre ERADICARE
  – evaziunea fiscala
  – munca la negru
  – impozitarea tuturor reveniturilor.
  – MAFIA GENERALIZATA
  – CONTRABANDA
  – DROGURILE

  La care doresc sa adaug, Criteriile technice sunt un SOROGAT vis à vis de RISCUL CRESCUT de CORUPTIA si MAFIA GENERALIZATA din ROMANIA.

  ROMANIA, tara periferica a UE trebuie sa asigure GARANTII SERIOASE, nu salariile mici sunt problema ROMANIEI ci incompetenta a rezolva problema.

  INCOMPETENTA apartie ROMANIEI si nu guvernului Emil BOC.
  Merci

  Cordialement

  Stefan RADOVEANU
  GENEVE – ELVETIA

  NB

  Presidentia si guvernul Emil BOC mai are o SANSA sa procedeze la DISTRUGEREA CORUPTIEI si sa mobilizeze NATIUNEA in aceasta RAZBOI pentru a consolida RENASTEREA.

  Stiu la Romanii nu mai exista alta situatie decat sa le dai, ei trebuie sa inteleaga ca viata nu se termina cu ei, vin generatiile urmatoare din urma si trebuie asigurate de un trai decent

  NU acceptati proverbul, ARDE SATUL ma MUT in ALTUL

 51. Presedintele ROMANIEI daca incearca FORTAREA cu intrarea in SCHENGHEN nu face altceva decat APARAREA MAFIEI din ROMANIA.

  VA rog sa comentati avantajele intrarii in SCHENGHEN si OPRIREA FRAUDEI din ROMANIA

  Cordialement

 52. Este normal sa iubiti Romania pentru ca este a celor ca dumneavoastra ! Cele mai bune pamanturi sunt ale voastre , precum si marea parte a bogatiilor !Poporul munceste pentru voi !In ce tara cei ca voi ar avea vreun cuvant de spus in fata cuiva , in afara organelor de cercetare penala ?

 53. Prietene Stefan RADOVEANU
  Sunt de acord ca prioritatile Romaniei sunt INTARIREA STATULUI si REFORMA JUSTITIEI, obiective legate aproape indisolubil de REFORMA CONSTITUTIONALA.
  Intarirea statului nu inseamna BIROCRATIZARE (asa cum se petrec lucrurile in UE) , ci EFICIENTIZARE SI APLICARE FARA EZITARE (SI IN MOD NEDISCRIMINATORIU) A LEGII.
  Dar, domnule Stefan, Romania a indeplinit toate criteriile tehnice impuse țărilor aspirante la spatiul SCHENGEN. Nu vad nici un motiv care sa determine conducerea statului roman sa abandoneze acest obiectiv. Este si o problema de demnitate nationala, la urma urmei.
  Sunt convins ca si partea conștientă (tăcută și invizibilă) a opozitiei, chiar dacă nu se manifestă explicit, doreste acelasi lucru , in interesul cetatenilor romani.
  Asa cum puneti problema, mă aștept , în orice moment, ca LICHEAUA să-și ițească capul cu cornițe dintr-un tufis si să vă acuze că sunteți in cârdășie cu Monica Macovei Gherghescu, desi, formal, o flatați continuu pe doamna Elena Udrea.
  🙂 🙂

  • Stimate ZeV

   Numai imbecili nu schimba de opinie, la timpul acela se credea ca ROMANIA este un stat competent sa inteleaga ce inseamna SECURITATEA FRONTIERELO, fara a mai preciza MORALITATEA.

   ROMANIA a indeplinit conditiile technice dar nu si cele MORALE care erau sub intelese.

   ROMANIA nu poate fi acceptata in SCHENGHEN nu este PREGATITA, este chiar PERICULOASA !!!

   Guvernul si Presidentia trebuie sa-si faca OBIECTIVUL PRINCIPAL CORUPTIA si MAFIA din ROMANIA.

   REFORMA si MODERNIZAREA STATULUI, NU POATE SA OPEREZA LA DIMINUAREA PERSONALULUI DIN ADMINISTRATIE atata timp cat sistemul informatic nu este OPERATIONAL 300%

   ROMANIA trebuie sa evite BLOCAJUL ECONOMIC, nu trebuie sa se bate pentru cauze pierdute.

   NU STIU ce fac consilieri premierului cu ce ceai se hranesc pentru ca merg din greseala in greseala evitand problemele principale, HOTIA, GOLANIA, GASCA MAFIOTA si REFORMA !!!

   FRATILOR treziti-va !!!

  • Neintrarea noastră în Schengen este datorată în exclusivitate rahatului mâncat de Monica Macovei-Gherghescu în cadrul Parlamentului European.
   În timp ce ea îşi acuza conaţionalii că sunt nişte hoţi, grecii furau pe ruptelea!
   🙂 🙂 🙂
   Afară cu Monica Macovei-Gherghescu din PDL!
   🙂 🙂 🙂

  • Hai sa comentez si ce vreti dvs:
   Cele două obiective nu se resping, ci se completează reciproc.
   ..Intrarea in SCHENGEN va responsabiliza suplimentar autoritatile romane , avand in vedere că granița de est a României este și granita de est a UE.
   Cu atâtea perechi de ochi ațintite asupra noastră, lupta impotriva FRAUDEI, CONTRABANDEI si EVAZIUNII, se va intensifica, fără nici o îndoială.
   Desigur că, in paralel si in stransa legatura, efortul de reformare a statului trebuie sa continue intr-un ritm cât mai alert cu putință.
   Va depinde, in mare masura, de cat de convingatori vor fi actualii guvernanti in ochii si urechile electoratului.
   La randul nostru, si noi putem ajuta acest proces de apropiere dintre guvernanti si cetateni. Dar intr-o masura infinit mai mica decat guvernul, presedintele si, nu in ultimul rand, PDL. 😉

  • O apreciez enormenment Madame elena UDREA, a venit momentul sa se dea cartiele pe fata.

   CORUPTIA se manifesta prin FACTURA maxima si ina nu s.a terminat.

   DEMASCATI si continuati RENASTEREA INCEPUTA a ROMANIEI !!!

 54. @

  Elena UDREA

  La Dame De FER de la ROUMANIE,

  Sa vedem cum actionati si sa miscati sitemul, Presedintele si-a ales un os de batatie este deja ros de sobolanii OPOZITIEI.

  Stiu ca nu este momentul, dar ASTEPTAREA nu are ROADE.

  Treceti la lupta si demsacati CRIMINALII, doream sa zic cei ai NATIUNII.

  AVETI MAJORITATEA, aveti NATIUNEA care asteapta sa va demonstrati FORTELE si nu incapacitatea de a va reuni si vota.

  Ce mai asteptati, AMERICANII au venit acum este randul vostru a actiona.

  Voi vorbi cu seful misiunii ONU din GENEVE sa-mi spuna exact ce doreste leur premier ministre.

 55. Lasati-ne si noua mandria de a fi romani! Noi, iubitorii de animale, nu dorim o pata pe obrazul Romaniei si de aceea, va rog mult, renuntati la ideea uciderii cainilor fara stapan. Pot fi gasite solutii civilizate pentru ca aceste fiinte nevinovate sa nu mai stea in strada. Daca vor fi omorati insa, ma tem ca Romania va avea enorm de pierdut ca imagine.

  • ***Ruxandra Bratu – ce-aţi spune, doamnă, dacă, în cel mai fericit caz, copilul, mama sau un prieten drag, ar ajunge sfârtecat de câini pe patul de spital? Aţi mai vorbi de mândria de a fi român, iubitor de câini? V-aţi gândit vreodată cât se cheltuieşte de la bugetul de stat pentru persoanele muşcate de câini?

   Ce avantaj avem noi care nu ne putem odihni noaptea din cauza lătratului lor de pe urma câinilor? De ce, dacă uit peste zi să cumpăr pâine, noaptea să nu mai pot ieşi din casă de răul lor şi să mă culc flămândă?

   Când veţi ieşi în stradă să militaţi pentru porcii care se taie la Crăciun, mieii – de Paşti şi puii sacrificaţi cu milioanele pentru hrana zilnică?

   Sau – când veţi ieşi în stradă să cereţi viaţă decentă pentru bătrânii României şi condiţii umane pentru copii?

   Nu vă este ruşine?

  • Doamna Ruxandra, pentru replica colegei mele, imi cer, eu, scuze, față de dvs.
   Totuși, să nu fiți prea aspră în aprecieri, deoarece colega Silver poate fi cu totul altfel atunci când nu o nervează vreun berbant de pe blog sau de aiurea, ori atunci când…doarme. În atare caz, vă asigur că e o adevărată întruchipare a blândeții.
   Cu condiția ca intervalul nocturn respectiv să nu fie imediat consecutiv cu ziua în care primește pensia.
   🙂 🙂 🙂

  • Auzi tanti Ruxandra?
   Dacă mâine bag toată haita de şarle bagaboante din spatele blocului în portbagaj şi-ţi ciocăn la uşă îi primeşti?
   Auzi tanti Ruxandra?
   Dar că japonezul ăla a murit sfârtecat de haita de şarle bagaboante nu cumva este o pată pe obrayul României?
   Auzi tanti Ruxandra?
   Nu crezi că ar fi mai bine să iei un copil de la orfelinat în grijă? Nu neapărat acasă! Dar măcar de două ori pe săptămână să te duci la el cu o pungă de bunătăţi şi să-l scoţi la plimbare!
   Auzi tanti Ruxandra?
   Nu crezi că atunci ar fi România mai frumoasă?

   IPOCRIŢILOR!
   PENTRU DREPTURILE COPIILOR MALTRATAŢI DE ADULŢI NU SUNTEŢI ÎN STARE SĂ LUPTAŢI!
   HUOOOOO…..
   🙂 🙂 🙂

   PS Admin pune mâna şi fă un copil!
   🙂 🙂 🙂

   Administrator:
   Mai tarziu nu acum 🙂 .

  • …Si pentru golan, imi cer scuze.
   🙂 🙂 🙂
   Lasati-l in ,,grija” mea. O sa umble cocosat, toata saptamana viitoare.
   🙂 🙂 🙂

 56. ..Ei, ați văzut cum melcul codobelcul ,,scoate coarne bouresti” ?
  Numai ca Licheaua face o grava confuzie. Amesteca pozitia mai veche a doamnei Monica Macovei in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) cu atitudinea unui ,,protejat” de-al sau , recte, Victor Ponta.
  Iata ce spune distinsul europarlamentar, Cristian Preda:
  CITEZ:
  ,,Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca votul din PE asupra raportului Coelho referitor la intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen “anuleaza” incercarea social-democratilor de a bloca demersul, fiind, totodata, un “esec” al lui Victor Ponta.”
  REVENIND la pozitia doamnei Monica Macovei, haideti sa ne amintim ce a declarat domnia sa pe 27 ianuarie 2011:
  CITEZ DIN TRANSCIPT:

  ,,Voi spune 4 chestiuni scurte:

  1. Prima se refera la MCV (n.r. Mecanismul de Cooperare si Verificare) si as vrea sa ma adresez in principal celor care au ridicat aceasta chestiune, inclusiv doamnei Sarah Luford. Eu vad acest MCV, pentru ambele tari, ca pe un instrument folositor care ii sprijina, in aceste tari, pe toti cei care lucreaza pentru consolidarea si continuarea progreselor in justitie si anti-coruptie si anti-crima organizata. El nu trebuie sa devina un punct vulnerabil al celor doua tari pe alte chestiuni. Inca o data: eu am fost ministrul Justitiei cand am conceput si introdus acest mecanism, il vad folositor, ne-a folosit si ne va folosi in continuare.”
  ………………………………………………………………………………….
  3.Pentru o tara cu evaluare tehnica pozitiva pe aspectele legate de Schengen nu exista niciun motiv de amanare. Pana la urma ne intrebam de ce s-au facut aceste evaluari tehnice daca ele sunt ignorate in decizia finala
  …………………………………………………………………………………..
  4.Si ultimul punct: solicit sa mentinem calendarul actual care sa faca posibila aderarea in martie. ”

  COMENTEZ: Ce dreak mai e de comentat ? Decat atat :
  MARS lichea si invață! Renunță la judecata oarbă și nedreaptă , că te faci de râsul curcilor !
  🙂 🙂 🙂

  • Sustinand criteriile technice pentru aderarea SCHENGHEN pe cine apara Presedintele ROMANIEI :

   – MAFIA
   – BUNA STAREA ROMANIEI
   – CORUPTIA
   – EVAZIUNEA FISCALA
   – RISCUL PATRUNDERII DROGURILOR IN UE
   – Interese MESCHINE
   – Uniunea Europeana
   – NATIUNEA
   – TRAFICUL DE CARNE VIE
   – ETC

   Repet maine ii voi telefona Reprezentantului la ONU al OLANDEI si ii voi cere explicatii pentru elucidarea pozitie fata de ROMANIA.

   Sunt sigur ca este aceiasi cu a mea, ROMANIA trebuie sa-si rezolve problemele interne cu SIGURANTA frontierelor in afara celor de natura technica.

   Degeaba dispui de technologie daca in spatele ei sa gasesc MAFIOTI si EXCROCI deja dovediti de autoritatile din ROMANIA.

  • Domnule Stefan, imi pare rau, dar pentru o asemenea atitudine , dupa parerea mea irationala, in opozitie fata de politica si interesele statului roman, nu puteti sa le pretindeti colegilor dvs de pe blog ,prea mult respect.

  • …reiau:
   Domnule Stefan, imi pare rau, dar pentru o asemenea atitudine , irationala (dupa parerea mea), in opozitie fata de politica si interesele statului roman, nu puteti sa le pretindeti colegilor dvs de pe blog ,prea mult respect.

  • Re ZeV
   Să vezi ce de râsul curcilor o să vă faceţi voi când la alegeri din cauza acestei “triste figuri” o să ieşiţi cu câteva mii de voturi lipsă la inventar!

 57. Cum este mandria de a fi roman sarac?
  Pentru informatii interesante va rog sa vizitati blogul,
  cruciadapdl.blogspot.com

  • ***cruciatii – aha! 😆 Tu eşti persoana care zilele trecute o invitai la Brăila pe doamna Udrea ca să le facă prinţese – adică femei de succes – pe cenuşăresele din zonă. După ce am râs bine, da’ bine de tot, am început să scriu un articol despre cum şi ce ar trebui să facă o femeie ca să aibă succes. Sper să fie gata zilele acestea aşa că mai treci pe la noi că tot aici ne găseşti… 😮

  • O femeie, pentru a avea succes, trebuie, in primul rand, sa renunte la ura, pizma si rautate față de alte femei.
   O ,,cenusareasa”, la un moment dat, poate deveni, miraculos, o printesa. In schimb, surorile cenusaresei, vor ramane, consecvent si cu certitudine, ceea ce sunt, intreaga lor viata.
   🙂

  • Re ZeV:
   “O ,,cenusareasa”, la un moment dat, poate deveni, miraculos, o printesa.”

   Hahahaha, o să ajungă Macovei a ta prinţesă când o să ajung io prinţes!

   Oricum îmi place că păcătos cum eşti gura ta adevăr grăieşte:

   “O femeie, pentru a avea succes, trebuie, in primul rand, sa renunte la ura, pizma si rautate față de alte femei.”

   Deci Macovei niciodată nu va avea succes!
   Hihihi, hahaha, huhuhu,….c-aşa be oameniiiii buni, c-aşa be oameniiiiii buni….
   🙂 🙂 🙂
   🙂 🙂 🙂

  • ***ZeV scrie: “O femeie, pentru a avea succes, trebuie, in primul rand, sa renunte la ura, pizma si rautate față de alte femei.”
   Nu cred că o femeie ocupată şi preocupată are timp de ură pentru că, una din condiţiile de a fi femeie de succes, este originalitatea…
   Gata! Mă opresc…

  • Bey, Macovei ESTE o femeie de succes, desi nu este printesa. Este asa, dintr-un motiv foarte simplu : te bântuie zi si noapte.
   Cred că ai să vorbesti si sa gesticulezi pe strada, chiar si prin fata palatului Victoria, de unul singur, cam asa :
   ,,Huo, Macovei…deștul mijlociu in sus…Huo, Macovei…deștul mijlociu in sus…
   Huo….scuze, doamna ministru Udrea, nu v-am observat. M-a luat gura pe dinainte.”
   🙂 🙂 🙂

 58. Acu ceva vreme, in Iudeea predica un Invatator multimii de evrei si pentru a fi cat mai convingator, predica in parabole. Una dintre parabole era cea a “Pastorului cel Bun”. A fost intratat de convingator Invatatorul, incat a creat o religie, o biserica si un mod de viata care au creat o civilizatie ce a devenit mondiala. Nu numai evreii trebuie sa fie considerati niste fericiti. Acestora li se pot alatura, cu mandrie, si romanii. Si noi avem un Pastor si tot unul Bun. La vremea sa Iisus a lansat un indemn – “Lasati copii sa vina la mine”. Pastorul nostru nu are treaba cu copii, dar a lansat indemnul “Lasati femeile sa vina la mine”. Este deosebit de interesat de ziariste. Cum vede una, cum o intreaba de pasarica. Pastorul nostru, in marea sa generozitate nu se multumeste doar cu indemnuri platonice. Unei ziariste i s-a oferit sa o ajute chiar si la un mod mult mai concret – “megem la tine la birou, te intinzi pe masa si…”. Cu ziaristii nu este la fel de generos considerandu-i pe acestia “gaozari” si “tonomate”. Candva Iisus si-a arata generozitatea si fata de neevrei, ceea ce a starnit iritarea evreilor – “cum poti Invatatorule sa oferi iertarea si viata vesnica acestei femei canaanite”? Iisus i-a mustrat si a aratat ca in fata Domnului toate oitele se bucura de aceiasi pretuire. Si Pastorul nostru are aceiasi viziune asupra oitelor negre, drept pentru care a inceput sa se apropie suspect de mult de oitele negre grupate in Klanuri de interlopi ce terorizeaza pe bietii bastinasi. Are totusi un comportament contradictoriu. O numeste pe una “tiganca imputita” si pentru a-si spala pacatele intra la dans alaturi de oitele negre, si danseaza cu un asemenea patos de mureau de ciuda “berbecii” negri. Ca un Pastor grijuliu fata de starea “turmei”, Pastorul nostru a constata ca turma este prea mare, prea numeroasa si unde mai pui, marea majoritate a oilor sunt lenese si pomanagioaice. Prin urmare a decis reducerea lor prin iesirea, pe cale naturala” mai repede din sistem in care scop a luat niste masuri. Masurile sale au inceput sa isi faca efectul. Mor oitele de boli pentru ca nu sunt medici si medicamente, unele oite mor chiar si de foame, iar in cazuri mai deosebite, unele oite isi pun singure capat vietii. Va puteti inchipui ce vor spune istoricii si teologii viitorului cand se vor apleca asupra destinului unei turme ce isi ducea traiul pe plaiurile mioritice?

  • ***Turnul de observatie – Ce tâmpenie! Ce prostii poţi să debitezi… Sincer!
   Efectiv, acum, m-ai obligat să-mi schimb părerea despre tine… 😮

   Cine şi când a murit de foame?
   Păi, doctori, să fie unul lângă altul şi tot mori dacă nu le dai şpagă şi dublă dacă eşti urgenţă… Doamne, iartă-l că nu ştie ce vorbeşte…

  • @Silverstar, ce sa fac, ma exprim si eu in parabole sau ai uitat ce este aceea o metafora?

  • ***Turnul de observatie – ştiu foarte bine ce este o parabolă, o metagoră – dar nu înţeleg acuzele pe care i le aduci preşedintelui Băsescu… Şi mai ales de ce?
   Unde şi când a greşit?
   De ce nu începi cu precedentul, cu “măi, animalule”, adică?
   Puţină decenţă chiar nu ar strica…

  • Turnule, de aceasta data, sunt nevoit sa-i du dreptate colegei Silverstar.
   Zau, chiar v-ati (pre)citit ,,metafora”?
   Nu stiu ce dreak se intampla cu berbantii de pe blog : eu o trag pe Silver de urechi, dementul spumegă la adresa doamnei Macovei, iar dumneata o freci metaforic cu Traian Băsescu.
   Propun să ne luăm toți trei un scurt concediu în aerul curat al piscurilor montane. Cat mai departe de Valea Prahovei, că tot nebuneală este și acolo.
   😉
   Si sa beeem, vorba golanului. 🙂 🙂

 59. Înţelege cineva ceva din acest articol să-mi traducă şi mie? Am citit şi recitit dar nu am înţeles nimic. Cine şi ce a vrut să fure? Ce e RTV şi care-i Realitatea tv şi ce vedem noi acum?

  Realitatea şi vedetele ei au rămas fără semnal în Casa Presei. Realitatea lui Elan emite din studiourile Willbrook. Şi CNA e surprins
  Sursa: jurnalul.ro http://www.jurnalul.ro/cultura/media/realitatea-si-vedetele-ei-au-ramas-fara-semnal-in-casa-presei-realitatea-lui-elan-emite-din-studiourile-willbrook-si-cna-e-surprins-594434.html

  • Se despart apele!
   De fapt serviciile!
   Vijulie, Tatulici, Soviani, Nahoi acoperitu’ de la Bruxeless…..deci ELAN SCHWARTZENBERG şi-a dat jos masca!
   Să vedem mişcarea lui Ghiţă!
   🙂 🙂 🙂

  • Asesoft International SA, compania lui Sebastian Ghita si a RTV Satellite Net SRL, administra Realitatea Media a lui Elan.
   La inceputul lunii octombrie, administratorul judiciar al Realitatea Media, compania Rovigo, a anuntat denuntarea contractului cu Asesoft International, fapt pentru care incepand cu 6 octombrie compania condusa de Sebastian Ghita nu a mai administrat Realitatea TV.
   Golanul de Ghita, si-a tras o parte din personalul Realitatii, cu contract de munca, pe societatea lui, RTV Satellite, dar frecvența de emisie legata de brandul Realitatii, apartine, de drept , lui Elan. Prin urmare, Elan i-a tăiat macaroana lui Ghita.

  • ZeV taci naibii din gură că numai bazaconii spui!
   🙂 🙂 🙂

  • Băi, tu spui bazaconii .
   CITEZ:
   ,,echipamentele si licenta de emisie sunt ale firmei lui Elan Schwartzenberg (care va ramane cu numele Realitatea TV si va emite din alte studiouri, in cladirea Willbrook).”

 60. Cei care in aceste comentarii nu mai pot de grija celor care iubesc animalele ar trebui sa mearga domniile-lor la copiii despre care spun ca nu le pasa celorlalti.Eu stiu ca iubitorii de animale s-au implicat si se implica intotdeauna si in aceste probleme. Aceste probleme nu ar trebui sa existe ; dar pentru ca exista oameni care in loc sa se implice concret si constructiv in rezolvarea problemelor cetatenesti stau si comenteaza pe siteuri si pagini ,avem aceste proleme.Si tot in lista probleme cetatenesti intra si statul acasa in ziua votului si ridicarea in slavi si puparea prin diverse locuri a celor care nu fac altceva decat sa fure si sa ne dea cu tifla,umilindu-ne si prostindu-ne.Sa traiti bine !

  • Excelent, Cristina Popa. Problema animalelor fara stapan este generata de OAMENI , NU DE ANIMALE si mai ales, de inconsistenta si incoerenta politicilor publice dedicate acestei chestiuni.
   Ma bucur ca derbedeul de popă nu v-a intimidat.
   🙂 🙂

 61. Noapte bună! 😆

  Cu aşa discuţii sterile şi demne de Muzeul Antipa de cât sunt de tocite, mai bine urmăresc niste documentare până adorm…

  • Muzeul Antipa?
   Hihihi, Arginţico intră un pic mai târziu la mine în ogradă ca să-ţi dau Antipa!

   Şi mai spune-le ceva nătărăilor ăstora a tot şi toate cunoscători care habar n-au pe ce lume trăiesc:
   Zbârlealea marinarului referitor la Grecia a fost semnătura pe intrarea noastră în Schengen!
   De abia acum putem spune că suntem intraţi în Schengen!
   Nu datorită lui Monica Macovei Gherghescu!
   Ci datorită lui Traian Băsescu!

   Hopaaaaa a apărut si aia de umblă tot timpul cu ****: Oaaaaaaaaaaaaaana Dooooooobre! Fosta ţiitoare a lu’ Tatulici!
   Hihihi….HAITA SE ADUNĂ!

   Oricum sunt curios care va fi reacţia CNA!
   😉

  • ..Bravo, derbedeule, ai evoluat. Din sabotoare, Monica Macovei a avansat la rangul de personaj fara merite in decizia de acceptare a Romaniei in spatiul SCHENGEN, in doua etape. Tot e ceva.
   Asa, bey, progresezi. Pana si tu recunosti, intr-un (prea) tarziu, evidența.
   🙂 🙂 🙂

  • Re Arginţica
   Gata Arginţico te-am rezolvat!
   Antipa ai vrut, Antipa ţi-am dat!
   La mine în ogradă!

   Re ZeV
   ZeV observ că hop schimbi macazul!
   În mod sigur ai ştiut din capul locului şi rostul declaraţiei marinarului!
   Hihihi-huhuhu-hahaha!
   Mă leşiiiiiiiiiiiii………..mei ZeV
   Hihihi-huhuhu-hahaha!
   Chiar eşti hilar cu înverşunarea ta pro-macovistă!
   Serios!
   🙂 🙂 🙂
   Mai ştiu io o prostovancă din Iaşi care permanent a pariat pe gloabe bătrâne!
   🙂 🙂 🙂

  • Sunt tare curios atunci când Macovei va ajunge precum Săftoaica şi Mungioaica, adică o biată viperă fără colţi nebăgată-n seamă de nimeni pe ce gloabă bătrână vei mai paria.
   🙂

 62. Stimata Doamna Ministru , insist sa avem in Romania toalete publice la discretie .
  Sa avem unde ne duce in caz de nevoie , sa nu ne mai umilim prin tufisuri sau pe la garduri .
  Sa se faca — inclusiv in statiile de metrou , ca spatiu e destul !– si cu ceva cabine de dus pentru oamenii strazii : primariile le pot da acestora bilete gratuite pentru a se spala si posibilitatea sa-si aleaga haine curate de la Crucea Rosie . Sau sa-si spele rufele cele murdare , daca vor sa le mai foloseasca .
  Doamna Ministru , se poate !
  Face si asta parte din frumusetea tarii : oameni curati , respectati chiar daca sunt in nevoi .
  Iata cateva toalete publice de prin America , pe ziare.com :

  http://www.ziare.com/magazin/inedit/cele-mai-luxoase-toalete-publice-galerie-foto-1129038

  • Hahaha ia uite şi la ăsta!
   Numai de toalete publice nu se ocupase Feblţea!
   Băi neruşinatule HAI SICTIR!
   Căcăcioşilor!
   Cufuriţilor!
   Ţara arde şi voi vă cufuriţi!
   🙂 🙂 🙂

 63. Bey ghita, baga bine la scafarlie !
  Eu nu sunt PRO Macovei. Eu sunt IMPOTRIVA inversunarii tale lipsite de consistenta si argumente ANTI Macovei. Pricipisi ?
  Motivul principal pentru care îți dau pespe bot, este ca acesta atitudine a ta, ne conduce, intentionat sau nu, PE O TINTA/DIRECTIE FALSA !
  ADEVARATA PROBLEMA este LIPSA DE COERENȚĂ a partidului !
  MAINE, TRAIAN BASESCU CHEAMA GUVERNUL LA COTROCENI.
  Imi permit sa-i sugerez prezidentului sa cheme CONDUCEREA PDL, si sa dea cu ea de pamant ! Ori le vine mintea la cap, ori se face țăndari !
  Nu e admisbil ca un partid de guvernamant ce se pretinde vector de reforma, sa o lalaie in SENAT, de 7 saptamani, cu LEGEA ASISTENTEI SOCIALE.
  Dupa ce , initial, la prima ordine de zi, alesii si-au pus palma in cur si au chiulit, acum se roaga de opozitie ca legea sa fie reintrodusa pe ordinea de !
  CINE E VINOVAT, GOLANE, MONICA MACOVEI ?
  Mama ta de diversionist.

  • Re ZeV
   Beiiiiiiii Cănuţă om sucit iar te-ai sucit?
   Acu câteva luni ţipai că Băsescu face şi drege!
   Că Băsescu să nu se mai amestece în treburile bardidului!
   Acum spui că:
   “Imi permit sa-i sugerez prezidentului sa cheme CONDUCEREA PDL, si sa dea cu ea de pamant ! Ori le vine mintea la cap, ori se face țăndari !”
   Ptiuuuuuu, naiba să te mai înţeleagă!

   Mie mi se fâlfâie ce face marinarul cu ei!
   Io am ţintă fixă:
   PDL TREBUIE SĂ DEA AFARĂ TUMOAREA COMUNISTĂ!
   PROCUROAREA COMUNISTĂ MONICA MACOVEI!
   MONICA MACOVEI ESTE RESPONSABILĂ DE TOATE DOSARELE MEMBRILOR PDL!
   ÎN LOC SĂ-L BAGE LA PÂRNAE PE PATRICIU ŞI PE VLĂDESCU PRIETENUL EI, A BĂGAT LA PÂRNAIE O GROAZĂ DE PDL-işti!
   A INDUS TUTUROR PRIN DECLARAŢIILE SALE CĂ PDL ESTE CEL MAI CORUPT PARTID!
   AFARĂ CU EA!
   Da, este normal ca partidul atunci când vede că a ajuns la mâna unei beţive să reacţioneze astfel!
   Este normal ca membrii de partid să fie nemulţumiţi deoarece tot felul de lichele oportuniste au ajuns să fie numite pe tot felul de funcţii!
   Pun din nou întrebarea:
   CELOR DOUĂ LICHELE COMUNISTE, MONICA MACOVEI-GHERGHESCU ŞI CRISTIAN PREDA DACĂ NU LE CONVINE DE CE NU PLEACĂ DIN PARTID?
   Dau din nou răspunsul:
   DEOARECE RĂMÂN FĂRĂ CIOLANUL CU CĂRNIŢĂ!
   🙂 🙂 🙂
   Această femeie permanent acuză!
   Această femeie se crede persecutată.
   Halucinoza alcoolica Wemicke!
   Asa se numeşte afecţiunea!
   Conştient fiind individul are “auzenii”! Halucinatii auditive neplăcute, ameninţătoare, care genereaza idei de persecuţie, anxietate.
   🙂 🙂 🙂

  • Tu şi cu Monica Macovei sunteţi MÂRŢOAGELE TROIENE ale PSD-ului în PDL!
   Voi vreţi distrugerea PDL!
   Hihihi!
   Tu şi cu mârţoaga cealaltă toată ziua săriţi la beregata Febleţei!
   🙂 🙂 🙂

  • ESTI DUS ! PA !
   Azi am treaba.
   SEFUL are si el treaba.
   Deseara (sau Diseara) vom vedea ce ni se va permite sa vedem.
   🙂 🙂 🙂
   PS
   E normal sa-si bage nasul, din doua motive :
   1. Si l-a bagat la Conventie, prin urmare, tot el trebuie s-o dreaga;
   2. Desemneaza premierul si ambii raspund solidar, in ochii electoratului, ca parti complemetare ale Executivului;
   Tare ma tem ca pana la urma isi va băga…picioarele si va spune : ,,duceți-vă-n…..”
   🙂 🙂 🙂

 64. Unii spun ca si-ar dori atat de mult sa fie mandri de a fi romani si mai ales patrioti , dar cu condtia ca Romania sa fie evacuata , nu numai de tigani , dar de marea majoritate a populatiei . Aderarea la spatiul Schengen nu ajuta prea mult .

 65. Un zâmbet la cafea 😆

  Intr-un autobuz ticsit de lume, urca un om.. Se aseaza langa o femeie sexi si-i pune mana pe san.
  − Asculta nerusinatule, nu poti sa-ti pui mana in alta parte?
  Omul o priveste ganditor.
  − Nu ma provocati doamna, nu ma provocati…

  • Alt zâmbet 😆 Se pare că ăsta a mai fost

   Ea, intrand in casa:
   – Iubitule, nu-i aşa că mă iubeşti?
   – Iar ai buşit maşina?…

 66. A fost sfârşitul lumii? 😮

  Săptămâna trecută am fost mai ocupată decât de obicei şi nici n-am ştiut când a trecut ziua de 21 oct, când ar fi trebuit să se întâmple un eveniment deosebit pentru omenire. A fost sfârşitul lumii?

 67. “L’incertitude est le pire de tous les maux jusqu’au moment où la réalité vient nous faire regretter l’incertitude.”

  Si a propos de Consiliul National al FRICI (psd)

  “S’il n’y avait pas les socialistes, le socialisme gouvernerait le monde entier.”

  asa si cu socialisti romani

 68. Povesti cu tâlc

  Motto:
  “Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.”

  O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“
  Ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma, de la o prietena asistenta medicala.

  Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

  “Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

  Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… În asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

  Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el… Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“ Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea.“

  Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti.

  Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea:
  “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!… Caci, in fond, asa este dragostea adevarata!… Nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

  Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.

 69. ,IN TARA LUI SORIN OVIDIU VINTU-atit cit a mai ramas din ea-

  Ani de zile,buni si multi,in fata acestui infractor cu ,Acte in regula’FACEAU SLUJ OAMENI GREI DIN VIRFUL PUTERII DIN ROMANIA,de la serviciile secrete pina la sefi de partide.Candidati la presidentie au fost declarati pt o noapte PRESEDINTI DE TARA,de acest malefic si diabolic infractor,si totusi,ghinionul lui a fost doar unul singur,ESTE CONTEMPORAN CU TRAIAN BASESCU,este contemporan cu unul din cei mai inteligenti conducatori ai acestei tari,care de-a lungul istoriei au condus aceasta tara.
  Si uite asa,aseara romanii au avut sansa unica,sa vada un nou tip de revolutie in direct,de data aceasta 100% in tara lui sorin ovidiu vintu-REALITATEA TV.
  Sigur aceasta revolutie ,LIVE IN DIRECT,si-a epuizat energiile pe cel mai ticalos tarim,acolo unde cutitari de doi lei gen,BOGDAN CHIREAC,RAZVAN THEODORESCU,MUGUR CIUVICA,prostituate gen CORINA DRAGOSTESCU[MORALE] tot felul de lideri de sindicat,dar mai ales JEGURILE DIN POLITICA-USELIMEA-obisnuiesc,ca din cind in cind sa se omoare intre ei.
  Ceea ce s-a intimplat la realitatea imi aminteste de o carte scrisa de un jurnalist american,care in timpul razboiului dintre U.R.SS si afganistan era in toi.
  Acest jurnalist ,de mare talent,reda cu lux de amanunte cum intre doua lupte cu rusii,MUJAHEDINII ISI LUAU GITURILE INTRE EI.
  Cine au fost si sunt mujahedinii-TERORISITII AFGANI,TRAFICANTI DE OPIU.
  Cine sunt cei care au lucrat cu VINTU LA TRUSTUL LUI DE PRESA????????????????
  Sunt mujahedinii din presa romaneasca,sunt TERORISTI CU PIXUL SI VORBA,care au atacat aceasta tara pt a o ingenunchia si a io preda lui SORIN OVIDIU VINTU PE TAVA.
  Din fericire ,aceasta tara a lui VINTU,nu a fost recunoscuta de nimeni,si la fel ca toti cei de teapa lui din politica,DICTATORI,si VINTU O VA SFIRSI PROST,undeva intr-o celula depanindu-si amintirile si ispravile,DE HOT PRADUITOR’ unor detetinuti,dornici sa fumeze o tigara din capatate.
  Pina la urma acest ultim episod din tara lui vintu,populata asa cum am spus de JURNALISTI MUJAHEDINI SI JEGURILE USELISTE,aceasta ultima lupta ,INTRE TRIBURI,nu face altceva decit sa ne arate ce ne-ar putea astepta,daca din nefericire U.S.L.-ar ajunge sa inhate ROMANIA-AM REDEVENI TARA LUI SORIN OVIDIU VINTU-Pe care l-am vedea din nou cum ne dojeneste tot pe noi romanii-DE CE??????pt ca nu vrem sa avem un ,SOMN LINISTITI,IN TIMP CE EI JEGOSII DIN TARA LUI,INTRE DOUA PRADUIELI,ISI IAU GITUL………………….

 70. ,Furtuna in ,OLITA DE NOAPTE’

  Daca in tara lui ,VINTU’ de ceva vreme se da o lupta interna,pt suprematie in restul lumii,in special cea virtuala se da o alta lupta,lupta care ii tinteste si tinteste pe pedelisti,pe care musai trebuie sa-i vedem cum se paruiesc intre ei,pe subiecte de-a dreptul timpite,care nu fac altceva decit sa subrezeaasca din interior acest partid,greu incercat de guvernare dar mai ales de CRIZA ECONOMICA,care nu se mai da dusa.
  Si ca de obicei lupta si greul il duc cei obisnuiti sa faca treburile ,Murdare’de cei care nu se sfiesc sa-si bage miinile si sufletul in rahat cu o placere care iti taie respiratia.
  Cum altfel sa-ti poti explica ceea ce se petrece sub privirile noastre,aceste ATACURI LA ADRESA UNUI VICEPRESEDINTE PD-L,ales ,atentie de pedelisti,cu cite-va luni in urma?
  Cum sa-ti explici,aceasta intriga ,ORDINARA DECLANSATA SI INTRETINUTA DE TOT FELUL DE INDIVIZI,care din cite spun nu sunt pedelisti,NU-I VOTEAZA PE PEDELISTI SI NICI NU-I DORESC PE PEDELISTI INCA UN MANDAT LA GUVERNARE?????????????
  Cum sa-ti poti da o explicatie cit de cit corecta,si in ton cu realitatea despre ce urmaresc acesti ,TOVARASI’care pur si simplu dinamiteaza relatiile din interiorul PD-L ,propunind ELIMINAREA UNOR LIDERI PD-L PROASPAT ALESI PE MOTIVE de-a dreptul comice,si neadevarate,pe care ABIA ACUM LE SCOT IN PUBLIC,DESI MONICA MACOVEI,PT CA DE EA ESTE VORBA SI NU NUMAI,si-a oferit sprijinul si expertiza PARTIDULUI INCA DIN 2005.
  Cum sa nu ma uit chioris la acesti bezmetici,care au preluat POVESTILE MINCINOASE,PLITOCITE IN LABORATOARELE LUI DAN VOICULESCU SI PUSE IN CIRCULATIE DE ACEASTA CIND A INTRAT IN CONFLICT CU MONICA MACOVEI?
  Si cum sa-i cred?
  Pai daca stiau aceste lucruri inca de acum 7 ani,de ce nu le-au adus in atentia publica atunci cind in 2007 MONICA MACOVEI IN TIMPUL SUSPENDARII LUI TRAIAN BASESCU IL INSOTEA PE ACESTA SI-L SPRIJINEA ASTFEL INCIT REFERENDUMUL SA-I FIE FAVORABIL,DE CE AU TACUT?????????????
  De ce atunci o IUBEAU PE MONICA MACOVEI,si astazi ii gasesc tot felul de bube???????????
  Cind au fost mincinosi si imbecili,ATUNCI CIND NU NE-AU SPUS CE STIU,ORI ACUM????????????
  Si noi cum sa-i credem acum?????????????Oare nu-si dau seama ca straveziul lor joc nu are nici un efect????????????
  Nu stiu cum e sa fii folosit,sa ,CINTI,ORI SA LATRII LA COMANDA,sa dai frumos din codita atunci cind ti se ordona,si chiar nici n-as vrea sa stiu,pt ca daca as fi intr-o asemenea situatie,mi-as da seama ce inseamna si cit de mult inseamna,LIBERTATEA DE CONSTIINTA,CIT DE MULT INSEAMNA LIBERTATEA TA CA INDIVID……………….

  • Afară cu Monica Macovei Gherghescu din partid!
   🙂 🙂 🙂
   Hahahahahahahah ce comic eşti când spui aşa ceva:
   “VICEPRESEDINTE PD-L,ales”
   ALES DE CINE?
   CĂ DUPĂ CÂTE ÎMI ADUC EU AMINTE NIMENI NU A VRUT S-O VOTEZE!
   NUMELE EI A VENIT PE O LISTĂ!
   Acea listă care este publicată pe net!
   DECI?
   CARE ALEGERE CARE VOTURI?
   AUD?
   🙂 🙂 🙂

   PS1 Fă bine şi n-o mai arunca pe Varanu’ că nu Varanu’ este ăla de are ce are cu această oportunistă care ani la rându şi-a acuzat colegii de partid şi partidul!
   CIOCU’ MIC!

   PS2 ” De ce atunci o IUBEAU PE MONICA MACOVEI,….”
   Hahaha, năucimea voastră Zapa! Chestia asta am mai spus-.o de o sută de ori:
   DEOARECE AM FOST PROŞTI ŞI NE-AM LĂSAT PĂCĂLIŢI DE MINCIUNILE EI!
   🙂 🙂 🙂

 71. Toata existenta sa REALITATEA TV de fapt trustul R.TV- s-a hranit si se hraneste din scandal,mizerie si necazurile altora.
  Si totusi,in lumea asta platesti pt tot,asa se face ca cei care se hranesc din mizerii,au devenit ei insisi protagonistii unei mari mizerii care i-a umplut din cap pina in picioare,despre care nu pomenesc o vorbulita,desi ,ei ,STIU CA NOI STIM.
  Nu imi pot da seama ce cred ei despre credibilitatea pe care o mai pot avea,indiferent in ce tabara au optat sa joace,pt ca ei la fel ca in evul mediu,cind ,OCNASII ERAU INSEMNATI CU FIERUL ROSU PE BRAT,EI SUNT INSEMNATI PE FRUNTE-si nimeni,dar obsolut nimeni ,nu-i mai poate credita cu incredere…………….

  • Dacă PDL intră în alegeri cu oameni precum Monica Macovei Gherghescu şi Cristian Preda va pierde alegerile!
   Căci nimeni nu votează un partid care este acuzat de către proprii săi membri de partid că este corupt!
   Este simplu nu ?
   🙂 🙂 🙂

   Va plăcut PDL-iştilor când Teo Trandafir v-a tras-o de la tribuna Parlamentului?
   V-a plăcut când se pupa şi se îmbrăţişa cu Autobaza?
   Băăăăăăăăăăăăă dacă sunteţi uituci luaţi lecitină cu polonicul!
   Băăăăăăăăăăăăă dacă sunteţi fricoşi veniţi la noi ca în loc de voturi să vă dăm funie că nu meritaţi să trăiţi! Aţi ajuns să vă fie frică de una care umblă cu rachiul de ploşniţe în plasa de-un leu!
   Huoooooooooo!
   🙂 🙂 🙂

  • Băăăăăă voi nu inţelegeţi cât de hilară este situaţia?
   UN VICE -PREŞEDINTE ÎŞI ACUZĂ PROPRIU PARTID DE CORUPŢIE ŞI HOŢIE!
   CINE NAIBA MAI ARE ÎNCREDERE ÎNTR-UN ASTFEL DE PARTID?
   🙂 🙂 🙂
   DAŢI-O AFARĂ PE MONICA MACOVEI GHERGHESCU PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU!
   Alegerile sunt pe voturi!
   PDL trebuie să aleagă între cele 200-300 de voturi ale unor visători de iepe verzi pe pereţi şi miile de voturile pe care le vor pierde din cauza declaraţiilor publice iresponsabile pe care Monica Macovei le-a făcut!
   🙂 🙂 🙂

  • În fond ce naiba mă cert eu cu voi!
   Spălaţi-vă pe cap cu comunista voastră!
   Nu vă votez cât timp este la voi în partid şi basta!
   🙂 🙂 🙂

  • Vă mai spun una înainte să plec:
   Bă, dacă Macovei asta era colegă cu mine de partid şi m-ar fi acuzat de corupţie şi de furt o luam de bretonul ăla o duceam la uşa sediului, îi articulam un şpiţ în cur şi-îi spuneam:
   “ROIU FĂ CĂ N-AI LIPIT AFIŞE COT LA COT CU MINE! MISECUVENISTO!”
   Şi pac îi mai trăgeam şi-o flegmă!
   🙂 🙂 🙂

 72. Aloooooooooo,bey Eusebiu,sa inteleg ca dupa ce sustii tu acum,PD-L ,IN AFARA DE MONICA MACOVEI ESTE UN PARTID DE SFINTI??????????SI CA IN PD-L NU S-AU RATACIT ACOLO,CITI-VA DERBEDEI,care isi freca minutzele ori de cite ori iau o mita,acolo,ceva cit de cit???????????
  Uliuuuuuuuuuuuuuu,muicaaaaaaaaaaa,da te-ai sclerozat de tot,de cind cu razboiul asta.
  Ai uitat tot ce ai scris si spus,la adresa unor ,CORUPTI DIN PD-L?????????????
  Bey Eusebiu,nu ma intereseaza ,JOACA’ ta,dar nu pot sa nu constat ca ,uneori te faci de KAKAOOOOOOOOOOOOOOOOO………..
  Pai hotaraste-te,are si PD-L CORPTII SAI ,DE CARE TREBUIE SA SCAPE,ORI ESTE UN PARTID DE SFINTI SI MONICA MACOVEI A INEBUNIT SI BATE CIMPII,IAR AIA DE LA D.N.A CARE I-A SALTAT,AU CEVA CU PEDELISTII?????????????

  • Nu mă interesează băăăăăăăăăăăăăă!
   PDL nu-i nici mai bun nici mai rău ca celelalte partide!
   DAR!
   VIN ALEGERILE ŞI PDL TREBUIE SĂ CÂŞTIGE!
   CĂ DACĂ NU CÂŞTIGĂ DRACU NE-A LUAT!
   DAR!
   CA SĂ CÂŞTIGE TREBUIE SĂ FIE UNIŢI!
   CEI CE VOR SĂ-I DEZBINE SĂ FIE DAŢI AFARĂ!
   Voi sunteţi înconştienţi?
   Dacă bea asta o sticlă de J&B în timpul campaniei şi iar se duce matrafoxată pe la vreo televiziune şi începe să îngaime că PDL este un partid nereformat, un partid de hoţi de bandiţi şi de corupţi?
   Ea fiind vice preşedinte!
   Eeeeeee ce spui monseur Zapa?
   A AVUT TIMP SĂ REFORMEZE PARTIDUL!
   NU A FOST IN STARE CĂ ESTE O NEPUTINCIOASĂ!
   GATA!
   VIN ALEGERILE!
   GATA CU GLUMA ŞI CU CRETINITĂŢILE UTOPICE ALE LU’ MACOVEI ŞI ALE COMUNISTULUI ĂLA DE CRISTIAN PREDA!
   AFARĂ CU EI ŞI ŞO PE USL-işti!
   🙂 🙂 🙂

 73. Tribul versus partidul-istoricii si nu numai si politologii,spun si iafirma cu tarie,ca statele au aparut odata cu renuntarea la ,SPIRITUL TRIBAL’ca primele forme de DEMOCRATIE,in cetatile grecesti au aparut odata cu slabirea influentei pe care unele triburi ori familii le-au resimtit.
  Am mai spus si repet-UN PARTID,nu are voie sa reactioneze ca o organizatie tribala,iar alegatorii nu trebuie sa voteze ca ,MEMBRII VRE-UNUI TRIB.
  Acest mod redundant de gindire nu duce nicaieri,cel mult o reintoarcere in timp-FAMILIA CEAUSESCU …………….FAMILIA PONTA,FAMILIA ADRIAN NASTASE ETC……..

 74. Eusebiule-ai un dar unic-TE IMPUSTI SINGUR IN PICIOR-ia fa bine si intreba–i si pe ailalti care conduc acum PD-L ,alesi odata cu MONICA MACOVEI,PE EI CINE IA ALES??????????
  Si daca au ajuns in mod nedemocratic in fruntea partidului,asa cum sustii,de ce oare pedelistii SADEA ASA CA TINE,NU SE REVOLTA????????????????????

  • Ei au făcut acest partid băh nesimţitule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   S-au bătut pentru acest partid!
   Nici nu l-au înjurat nici nu l-au acuzat!
   Ciocu mic că te ia toţi dracii!

  • Pe care femeie din partid ai mai auzit tu pe bloguri şi pe la televiziuni să spună despre PDL că este un partid corupt şi nereformat băi Zapa?
   Pe Boagiu? ….nu cred!
   Pe Udrea?….nu cred!
   Pe Sulfina?….nu cred!
   Pe Anastase?….nu cred!
   Pe Turcan?….nu cred!
   Pe care mă pe care?

   Toate când au ieşit cu declaraţii în public şi-au apărat partidul!
   Nu ca Madam Macovei care s-a dus şi a vorbit naşpa de PDL până şi în Parlamentul European!

   Hihihihuhuhuhahahah!

 75. Zapa
  Felicitari pentru comentariile de azi. Nu-i raspunde dementului, pe tema lui favorită, acestui îmbârligător de minți, care devine, pe zi ce trece, un real pericol pentru PDL, Presedinte si nu in ultimul rand, pentru democratie.
  Se pare că acest mercenar nu este unul oarecare, este O IUDĂ strecurată sub pulpana prezidențială spre a-și pierde urma.
  De cate ori mai vorbeste de Monica Macovei, fie trebuie ignorat, fie trebuie călcat cu sete pe cap si apăsat până se face una cu colbul în care hălăduiește.
  Acest individ iresponsabil apără de fapt IMOBILISMUL in PDL, pentru ca acest partid , SĂ PIARDĂ ALEGERILE !
  Nu-i voi permite derbedeului să-și atingă obiectivul camuflat si mă voi opune cu toate puterile și toate mijloacele, perfidului manipulator de conștiințe.
  Cum îl prind, JAP JAP peste rât !
  🙂

  • Nu măh capsomanule!
   Nu îmi place PDL, DAR VREAU SĂ CÂŞTIGE ALEGERILE!
   Şi nu le poate câştiga cu lichele oportuniste precum Macovei şi Preda Cristian!
   🙂 🙂 🙂

   NU MAI VISAŢI CAI VERZI PE PEREŢI ŞI VISE UTOPICE!
   ALEGERILE SUNT CÂŞTIGATE CU VOTURI NU CU GARGARA LU’ MACOVEI!
   ŞI CU PERMANENTELE EI ACUZE ADUSE MEMBRILOR PDL ŞI PDL-ului!
   🙂 🙂 🙂

  • ..Plus un cap in gura spurcata.
   Cum îți permiți bă amețitule să o acuzi tocmai pe Monica Macovei că nu a reformat partidul ???
   Ce au facut liderii cu criteriile de integritate ? Îți spun eu : le-au ,,agățat” în portsulurile de hârtie igienică de la Modrogan !
   După care l-au promovat pe handicapatul Ioan Oltean să bată câmpii in public cu broastele lui râioase în gâtlejul urât !
   DEZGUSTĂTOR ! AFARA cu toata conducerea PDL, IN CARE ELENA UDREA FACE SIMPLA FIGURATIE si sa se treaca DE URGENTA la organizarea CONGRESULUI EXTRAORDINAR AL PDL cu 10000 DE DELEGATI !
   Si apropo, bezmeticilă…tot Monica Macovei este de vina ca vagabonzii portocalii chiulesc de la Senatul Romaniei ?
   HAI ? Ce mai spui băutorule de CHIVAS (in exces) ?
   Hmmm…nu meriți nici măcar un emoticon, dar… fie : 😉

  • Cine votează, mă, un partid nereformat ? Un partid care află de le televizor află de la televizor de afacerile oneroase ale muierii lui BOTIS, cu fonduri europene ?
   De ca si cum nu ar de ajuns, PDL mai ramane in ofsaid cu un secretar de stat de la Munca, PRINS CU MÂȚA-N SAC ! După eveniment vine o alta ametita, SULFINA BARBU si casca ochii mari…,,dar eu n-am stiut nimic…” (?!)
   Tot MACOVEI este de vină, bă, nebunule ?
   Nu va temeti doamna MACOVEI, eu va sustin pana la capat ! Pana ce acest partid se va debarasa de naravurile vetuste ale intregii clase politice romanesti !

  • Aha aţi apărut amândoi!
   Hihihi, nu puteţi face faţă câte unul?
   Hihihihi!
   Hai, dacă nu puteţi face faţă daţi dosuriule încoa ca să vi le tăbăcesc hahalerelor!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Zapa – te rog, de ce această bătălie intre Ghiţă şi Elan?
   Vântu le-a vândut Realitatea la amândoi sau ce?

 76. ***diaconu Eusebiu – nu ştiu ce ai tu cu doamna Macovei, nu ştiu ce ştii tu şi noi nu ştim.
  Părerea mea e că nu doamna Macovei este ce-i mai rău în PDL.
  Din câte-mi amintesc, doamna a fost ministrul justiţiei în guvernul Alianţei DA. Ştiu că, la un moment dat a fost remarcată de UE şi felicitată pentru activitate, pentru seriozitate şi implicare după care Tăriceanu i-a arătat uşa. Îmi mai amintesc că, după aceste episoade, a lucrat în străinătate şi a fost femeia anului ??? nu mai ţin minte, oricum, o onoare şi pentru România şi pentru dumneaei. Am spus şi nu numai o dată că o respect şi o admir că are curaj să spună ce merită fiecare.
  De ce alţii pot să ne admire/laude/ răsplătească valorile şi noi nu suntem în stare.
  Bun, nu-ţi place doamna Macovei dar nu ai nici un drept s-o jigneşti şi nici s-o acuzi de lucruri pe care nu cred să le fi făcut. De fapt, prin afirmaţiile tale, de acum obsedante, de om bolnav, întreci şi Antenele şi Rtvurile că şi astea au devenit două…

  • Haaaaaaaaaaaaaaaaa!
   Adică eu am acuzat partidul că este corupt şi că este nereformat?
   Eu sau Macovei?
   Adică eu mi-am acuzat colegii din partid că sunt corupţi şi hoţi?
   Eu sau Macovei?
   Adică eu umblu cu sticla de rachiu de ploşniţe în pasa de 1 leu prin aeroporturi?
   Eu sau Macovei?
   Adică eu l-am pus pe Tabalagă să scrie porcăriile pe care le-a scris în presă despre Udrea şi Băsescu?
   Eu sau Macovei?

   Eu tac din gură dacă tace şi ZeV!
   M-am săturat să tot aud aici pe blocul Udrei osanalele pe care le ridică fostului procuror comunist Monica Macovei fiica lui Gherghescu!
   Tace el!
   Tac şi eu!

   Cum îşi permite să spună aici că:
   “DEZGUSTĂTOR ! AFARA cu toata conducerea PDL, IN CARE ELENA UDREA FACE SIMPLA FIGURATIE …
   ????????????????????”

   Afară cu dujmanul de clasă! Să vină Mitică Pomperul cu barda ca să-i tăiem gâtu’!
   Harşti şi gata!
   🙂 🙂 🙂

   Şi ce a făcut dacă a fost Ministrul Justiţiei?
   S-a certat cu toată breasla!
   ASTA A FĂCUT!

  • Auzi la arginţica ce spune:
   “lucruri pe care ea nu crede că le-a făcut”!
   Hahaha dar de văzut şi de auzit le-ai văzut şi auzit la TV?
   Ia du-te matale la arhiva blogului ei şi vezi ce scrie acolo!
   Hihihi….băăăăăăăăăăăăăă voi contestaţi “evidentul”?
   Hahahaha….

  • Auziţi beiiiiiii funduri în două luntrii, dacă vă place aşa de mult de Monica Macovei Gherghescu de ce nu vă duceţi să faceţi galerie pe blogul ei?
   Aud?
   Hihihihi, poate pentru că nu vă bagă în seamă?
   Păi ea intelectuala să se coboare să vă răspundă vouă ne-intelectualilor?
   Hahahaha…….
   🙂 🙂 🙂

  • Mada, vezi ca am ceva pentru popă in spam. Arde , probabil, de nerabdare sa-mi de o replica, deci trebuie sa-l citeasca.
   😉

  • ***diaconu Eusebiu – vezi că nu ştii cum se învârteşte roata?
   De ziua mea, consilierul sau secretarul doamnei Macovei, m-a felicitat, pe facebook, lucru care aici, pe blog, nu s-a întâmplat şi crede-mă, că am suferit foarte mult pentru că aici îmi fac zilele, nu pe facebook…
   Las-o în pace pe doamna Macovei, eliberează-ţi mintea de obsesii. Îţi faci rău, nici nu ştii cât rău îţi faci. Tu cu ale tale, doamna Macovei cu ale ei… Pacea în capul tău să fie.

 77. Ponta, aschia uscata a lui nastase propune relaţii bune cu Rusia, adica,

  “Romanii dau porumbul, Rusii ne i-au grâul”

  Les nouvelles autorités libyennes ont proclamé dimanche la “libération” du pays. Cette cérémonie ouvre désormais la voie à la formation d’un gouvernement de transition après 42 ans d’un règne sans partage de Mouammar Kadhafi, tué jeudi à Syrte.

  Urmeaza SIRIA si YMEN, a nu se uita, IRAN cheia succesului iesiri din CRIZA !!!

 78. Cum a fost posibil ca dupa prima remaniere guvernamentala, in contextul in care intreaga opozitie si presa focalizeaza tot ce se intampla in PDL si guvern, sa vina un ministru anemic si nevertebrat care, in loc sa-si vada de treburi, a permis muierii de sub acelasi acoperis sa valseze cu fonduri europene ??
  Cum e posibil ca liderii partidului sa afle acest lucru de la televizor ??
  De ca si cum aceasta nu ar fi fost de ajuns, PDL ramane in ofsaid cu un secretar de stat, PRINS DE DNA CU MÂȚA-N SAC !
  Macovei, l-a turnat la DNA, hai ?
  Intrebata ce parere are, o mai vad si pe ametita de la munca (si cocotata nemeritat la conducerea organizatiei de muieri) cascand ochii mari si angelici :….,,dar eu, nu am stiut nimic”…(?!)
  In concluzie : doamna MACOVEI, eu va sustin si-mi cer, eu, scuze pentru injuriile nemernicului de popă.
  Mă astept si imi doresc ca acest partid sa sparga gheata politicianismului dambovitean, pentru ca asa, nu se mai poate !
  Europa o ia la vale si este VITAL pentru viitorul acestei natii ca doar cei INTEGRII SI COMPETENTI, sa iasa in față.
  Ceilalti, la munca campului ca fără păpică o mierlim cu toții.
  Sau, LA LIPIT AFISE, cu mânușițe fine si puhave de găzar nărăvit la oraș.
  …. 😉

 79. Stiti, este modern sa avem bloguri, sa dialogam. Din cand in cand mai intram pe alte bloguri sa vedem ce este nou/altceva. Intru pe un blog, indraznesc sa-mi spun parerea, ceva despre ideea lansata de detinatorul blogului. Cum pe bloguri se discuta orice, mai conteaza tema? Ne harjonim. Atat mi-a trebuit. Cum pe blog erau din categoria: “persoanelor informate, nemanipulate, cu idei, cu spirit intreprinzator, care nu stau cu mana intinsa la mila Statului, cu solutii la problemele comunitatii etc.”, m-am ales cu anateme, cu titluri onorifice de agramat(a) si. tot tacamul. Te pui cu romanul? Curat patriotism! PS. Nu observati ca romanul nici nu stie sa mai asculte? Este de ajuns sa deschizi o vorba, imediat ti se ia vorba si dusa oriunde, numai sa fie discutia animata. Disciplina dialogului? Ei!

 80. Domnilor şi doamnelor ţineţi minte această zi!
  În această zi Monica Macovei Gherghescu a reuşit să decidă definitiv viitoarele alegeri electorale:
  PDL VA PIERDE!
  Să aveţi o zi bună!
  Ne vedem şi ne auzim după alegeri!

  • ***diaconu Eusebiu – regret dar ai confirmat zicala potrivit căreia când apare un dulău, căţeii schiaună. La fel se întâmplă şi cu domnul Băsescu, Funeriu, doamna Udrea, Sulfina Barbu, Andreea Vass etc… Toţi aceştia şi alţii încă nu sunt apreciaţi pentru ceea ce fac, bine, rău, se străduiesc ci ca subiect de cancan…

 81. Cu tot respectul, Doamna Udrea, ma bucur sa aud ca la Felix vor veni 2000 de turisti arabi ! Pe cand si la Baile Herculane, care au fost jefuite fara de mila in ultimi ani ?

 82. “In concluzie : doamna MACOVEI, eu va sustin si-mi cer, eu, scuze pentru injuriile nemernicului de popă.”

  Zevulache, esti un “mare” papagal.
  Zevulache, esti un biet papagal.
  Zevulache, esti un graunte incoltit pe fundul polobocului.
  Zevulache, esti penibil si pervers. Doi de “P” ajung astazi.
  Zevulache, esti stii tu bine ce esti, daca nu stii te ajut.
  😆

  • “@ZeV. Adoptarea Codului sa fie motivul pentru care Eusebiu a luat foc?”

   Nu numai asta, ci toate bazaconiile din PDL, toti patachinii si patachinele care populeaza “bardidu”, toti trantorii, hotii si banditii care sunt aciuati in bardid. 😆

 83. Sa va dea Dumnezeu sanatate, domnule Presedinte !
  ..As cere divinitatii si multa minte pentru opozitie, dar din pacate, Dumnezeu le-a dat-o pe toată. Mai ramane ca ea, opozitia, sa-si imparta aceasta minte, conform regulii ,,doua paie la trei magari”.
  Dupa declaratia penibila facuta la adresa Presedintelui, ca vezi Doamne, am deranjat susceptibilitatile ,,desteptilor” (vest)europeni (depasiti de propriile datorii strategice si propriile inerții), trag concluzia ca Victor Ponta a fost sarit de la portia…de minte.
  😉
  Nu as putea spune ca PDL da pe din afara, dar cel putin, A ADOPTAT NOUL COD DE ETICA PROPUS DE DOAMNA MONICA MACOVEI !
  Sa vedem pasii urmatori, dintre care, cel mai important, este MOBILIZAREA EXEMPLARA IN PARLAMENT a tuturor alesilor partidului.

  • @ZeV. Adoptarea Codului sa fie motivul pentru care Eusebiu a luat foc? Cred ca de multa vreme nu am mai auzit o veste buna dinspre PDL. Ce ets adevar si ce fabulatie in ceea ce se spune despre Emil Boc care ar intentiona sa demisioneze?

  • “Nu as putea spune ca PDL da pe din afara, dar cel putin, A ADOPTAT NOUL COD DE ETICA PROPUS DE DOAMNA MONICA MACOVEI ! ”

   M-am decis. Cand am chef sa rad in hohoteala vin aci sa-l citesc pe Zevulache 😆

  • Turnule, se prea poate ca Eusebiu sa fie deranjat de adoptarea Codului.
   Amicul nostru este un adevarat ,,studiu de caz” si trebuie sa ne aplecam cu maxima atentie asupra lui. Ascunde multe lucruri, pe care trebuie sa incercam a le descifra. 😉
   Nu am auzit ca Emil Boc ar intentiona sa demisioneze. Poate ca daca PDL ar fi dovedit ca este in stare sa se mobilizeze in Parlament, o astfel de perspectiva nu ar fi fost cu totul exclusa, undeva prin august-septembrie 2010. Dar pentru asta, partidul ar fi avut nevoie de un Lider autoritar, pe care, efectiv, nu-l are.
   In acest moment, o demise a premierului este pur si simplu imposibila, pentru ca nu vad o coalitie omogena si puternica in stare sa gestioneze o noua investire de guvern in Parlament.
   Si nici conjunctura internationala nu ne permite sa ne jucam , in acest moment, cu institutiile statului.

  • Nicidecum!
   De ce să fiu deranjat?
   N-AU DECÂT SĂ SĂ ADOPTE 10 CODURI!
   Crezi Turnule că se va schimba ceva?
   Nimic!
   Nici măcar faptul că Monica Macovei Gherghescu este un fost procuror comunist!
   🙂 🙂 🙂

   Şi repet:
   În această zi Monica Macovei Gherghescu a reuşit să decidă definitiv viitoarele alegeri electorale:
   PDL VA PIERDE!

   Am băgat comentariu la arhivă şi atunci când PDL va pierde alegerile am să-l scot şi am să-l repostez!
   🙂 🙂 🙂

   Alegerile vin curând şi nu va trebui să aştept mult!
   🙂 🙂 🙂

  • @Diaconu Eusebiu. Gresesc daca presupun, in urma afirmatiilor dv. ca veti arhiva premonitia dv, pentru ca la momentul oportun sa le dati in cap cu premonitia, ei bine gresesc eu sau aveti inclinatii masochiaste? Necazul partidului si al dv. este acela ca acest cod nu a fost adoptat la o data mai potrivita, la ultimul congres (conventie)? Presupun ca deranjeaza indeosebi faptul ca acest cod va insemna schimbari majore in partid si de aici schimbari, poate tot majore, in strategia si tactica partidului. Este bine de stiut ca asemenea schimbari se iau ceva mai devreme si nu foarte aproape de scrutin. Faptul ca mai aveti un an pana la alegeri poate sa va ajute in sensul ca inca aveti timp sa faceti curatenie in partid si in acelasi timp sa stabiliti strategia si tactica adaptate la rigorile zilei. Nici a te crampona in apararea cu orice pret a unei citadele nu este o solutie, deoarece timpul nu mai lucreaza in favoarea dv si veti sfarsi prin a pierde. Dimpotriva, cu un dram de inteligenta se poate imagina un scenariu (strategie si tactica) care apeland la oamenii potriviti ce vor apare in locul celor compromisi sa va aduca din situatia de posibili perdanti in cea de invingatori “la mustata” daca nu chiar una mai convingatoare. Poate ca ar fi mai bine sa reflectati.

 84. “Cette femme a des yeux qui promettent et des seins qui ne tiennent pas !”

  STITI CE AM VRUT SA SPUN ?

  Merci

 85. Presedintele a spus limpede ca problema absorbtiei de fonduri europene nu se reduce la INCHEIEREA DE CONTRACTE DE FINANTARE.
  Caruselul trebuie inchis cu FACTURI EFECTIVE emise de agentii economici si/sau institutiile care implementeaza proiectele europene.
  Procentul reprezentat de facturi este de doar (cca) 4%, fata de 14 virgula ceva cat reprezinta fondurile utilizate efectiv.
  De aceea am spus ca am creat o NOUA INTERFATA cu UE (prin ministerul afacerilor europene), dar LEGATURA/VERIGA cu autoritatea locala este extrem de subtire, iar guvernul are parghii putine de interventie si control in teritoriu.
  Tot astept ca cineva, dintre politicienii guvernului , sa explice BĂBEȘTE, cum sta treaba cu banii europeni, care sunt procedurile si pasii necesari a fi parcursi pentru ca euroiul sa ajunga in contul destinatarului final.
  Doar, bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa.
  😉 😉

  • “Doar, bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa”

   Zevulache, tendentiosule, ce faci ataci subtil subtilul?
   Nu ti-a iesit, dar daca, tu ai tupeu sa ataci gazda la ea in casa, mare pervers esti.
   Perversule. Iti plac rau de tot, nu-i asa?

  • Nu, Porto, cer celui mai valoros ministru al guvernului (alaturi de Daniel Funeriu), sa-si faca treaba pana la capat. Si sa explice ce face si mai ales, ce ar trebui sa se intample, pe intelesul tuturor.

  • Una din condiţiile puse de Ponta vizeză direct ministerul condus de doamna Udrea: Unul dintre punctele pe agenda USL este reprezentat de suspendarea Programului National pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI) al Ministerului Dezvoltarii Regionale. “Creditele de 4 miliarde de euro vor intra pe deficit si, practic, ne vor impiedica sa folosim acesti bani pentru alte investitii utile, acestea fiind investitii strict politice. (…) In momentul in care inregistrezi reduceri cu 50%, in momentul in care elimini PNDI-ul si in momentul in care opresti finantarea din fondul de rezerva al primului ministru se va inregistra un plus la bugetul de stat – 0,5-1 % din PIB”, sustine Victor Ponta.

  • Ca să înţelegeţi despre ce este vorba: pe Ponta nu-l doare nici în cotul drumului de români şi ceea ce vrea să facă Udrea pentru români. Interesul lui Ponta este să pună piedici lui Udrea.
   Aşa cum din exterior Ponta, PSD, USL, se tem de votul românilor din diaspora, în interior, Udrea este spaima lor. Udrea este cea care trebuie oprită din lucru pentru că mulţi români care o apreciază ştiu de PDL, datorită lui Udrea.
   Nu e prima dată şi, categoric, nu va fi nici ultima, când USL, prin şefi, atacă Udrea – pe care, in sinea lor, o consideră o adevărată piatră de moară în calea ascensiunii PSD+PNL… Dar cum să iasă şi să se exprime ei că se tem de Udrea?

  • Silverstar, domnul Ponta oricum nu va vota bugetul. Este si pentru dansul si pentru cei care-i impartasesc crezul, cea mai comoda varianta. Complicat ar fi, dupa parerea mea, ca domnul Ponta sa fie prim ministru si sa fie nevoit ca in respectiva calitate sa elaboreze, sa prezinte, sa sustina si sa transpuna in practica un buget cat de cat viabil pentru vremurile nenorocite pe care le traversam.
   O seara buna.

  • Interesant, Silverstar, dar aici se impun comentarii.
   Poate le face amicul/amica PORTO ?
   Sa îl/o auzim..
   🙂 🙂

  • ***ZeV – chiar aştept comentarii.

   Realizezi tu că eu am întrerupt vizionarea părţii a doua a episodului din astă seară a serialului coreean când am auzit, în pauză, condiţia lui Ponta referitoare la ministerul condus de doamna Udrea?

   Ştii cât de tare m-a afectat laşitatea, duplicitatea, teama şi impostura lui Ponta? Chiar se poate merge aşa de departe?

   ZeV – aici Ponta este doar transmiţătorul in public a ideilor şi făcăturilor ieşite din mintea tartorului bătrân Iliescu. Ponta e prea prost să vadă dincolo de lungul nasului lui, dar nici pân-acolo nu cred eu să vadă şi să priceapă ce se intampla.

   Ăstora le e teamă de Udrea şi uite, cred că au găsit cum s-o lovească… Ca pe urmă Ponta, ca proasta-n târg, râzând cu gura până la urechi, să iasă şi să întrebe, nevinovat, da’ ce-a făcut Udrea, ce-a făcut PDL; ce-a făcut Băsescu, cum de fapt s-a mai întâmplat…

 86. Zevuleeeeeee mare parsiv esti!!!!!! Platesc bine macoveaica si buldogulllllllllllllll!!!!!!!! Atttttttttaaaaaaaaattttttttttt! 😆

  • Baga tu un comentariu, altfel nu am cum sa-mi alimentez rabdarea dar si asteptatrea.
   Eu ce din ce si cine mai citez?
   Hai baga mare!
   😆

  • Buldogul ii zgarcit.
   M. Macovei comunista, da banii pe beutura.

   Eu cred ca Zevulache se multumeste cu putin, e om simplu din popor, mamaliga-i inca ieftina, barabulele s-au facut anul asta din belsug.
   Subtilule, vezi ce suBtil sunt si eu?
   😆

  • BARABÚLĂ, barabule, s. f. (Reg.) Cartof. – Din ucr. barabolja.

   Sursa: DEX ’98 |

 87. ***ZeV – cel care semneaza Porto şi Donutello e popa Eusebiu… Cu siguranţă ai remarcat şi tu. Lasă-l în plata Domnului… 😮

  Administrator:
  Porto este un user nou iar Donutello este vechiul prieten Donut.

  • Draga mea Arginţica baţi câmpii!
   Şi adminul poate să confirme acest aspect!
   Eu semnez totdeauna cu nick-name-ul meu!
   Totdeauna intru aici de sub un unic IP!
   Pam-pam-pam!

  • Sezi mumos, nu acuza ca bate Doamne Doamne!
   Eu sunt eu, cine-i popa?
   Am citit comentariile si l-am depistat pe Zevulache ca-i impostor si o ataca pe doamna ministru, subtil subtiiiiiiiil.
   Eu fiind si mai subtil am zis sa nu mai fiu subtil
   😆

  • O fi, dar mi se pare curios ca a ,,penetrat” blogul extrem de rapid, sub doua nickuri diferite. Poate ca cineva a ocolit, meșteșugit, vigilenta Madalinei ?
   Dupa cum am remarcat, alții stau cam multisor in ,,asteptare”, desi, chiar au ceva de spus.
   🙂

  • ***diaconu Eusebiu – dacă am greşit, îmi cer scuze dar… Prea multe asemănări…
   În sfârşit…

  • Zevulache, iar esti cum esti.
   Am stat la moderare de mi-a venit pandalia pe neuron.
   Cum minti si cum esti SUbTIL, cum ti-o trag.
   Vad ca-ti place si daca-ti place eu nu-s zgarcit la placeri.
   Subtilule.
   😆

  • ..Daca Sebi se ,,jura ca nu fura si nu sta cu rața-n ..” ca el este The One, poate ne explica Administratorul cine este acest virus PORTOcaliu.
   🙂

   Administrator:
   Porto este un user nou. Donutello este Donut, un vechi prieten al blogului.

  • Zevulache, te dai la mine? Ti-am tulburat albia?
   Eu nu-s virus bre, sunt antivirus, mai pe moldoveneste, sunt ANTIsuBtil.
   😆

  • OK, Madalina, e in regula, acum stiu care este domeniul de definitie al celor care se erijeaza in leucocite.
   LEUCOCÍTĂ s. (ANAT.) globulă albă.
   🙂

  • ***MădăMădă – Bună seara! 😆 Mulţumesc!
   Eu, de fapt, nu trebuia să mă amestec… Asta e când mâna nu are astâmpăr… 😮

   Administrator:
   Nu-i nimic Silver, sunt aici sa clarific orice neintelegere 😀 .

 88. “Cette femme a des yeux qui promettent et des seins qui ne tiennent pas !”

  STITI CE AM VRUT SA SPUN ?

  Merci

  Iata ce am vrut sa spin,

  “Mihaela Popa a negociat cu Relu Fenechiu trecerea la PNL ”

  ADICA,

  Relu FENECHIU negociaza trecerea la PDL

  Va urez o seara placuta

  Stefan RADOVEANU

  GENEVE

  Mesajul a fost facut cu acceptiunea partilor.

  • Prietene Stefan, de ce nu ne spui tot ?
   Uite, eu CITEZ raspunsul doamnei POPA :
   ,,”Niciodata nu am discutat cu Fenechiu pe tema asta. De cand am intrat in PD-L, tot aud acest lucru. Am ales sa intru in acest partid pentru anumite principii si obiective pe care vreau sa le duc pana la capat si n-am negociat nimic cu nimeni si nici nu am de gand sa fac acest lucru”, a declarat Mihaela Popa.”
   MAI ADAUG:
   Sincer, nu am inteles formularea dvs :
   ,,ADICA,
   Relu FENECHIU negociaza trecerea la PDL”
   EXPLICATI, domnule RADOVEANU

  • @

   ADICA

   Relu FENECHEU doreste sa paraseasca PNL

   I s-a scarbit de ponta si antonescu

   Ce detalii mai doriti

  • Domnule Stefan, nu am gasit sursa informatiei. Va rog sa-mi comunicati linkul.

 89. Vai nu pot sa cred, m-ati uitat 😀 , eu sunt cel cu “gogosile adevarate” 😆 , ma scuzati voi sunteti noi. Nu aveti de unde sa-l stiti pe vechiul Donut 😆 ! Atatttttttttttt! 😆

  • ..E mai frumos Donut, prietene (al blogului). Numai ,,evele” schimba zilnic ceva.
   :)))))

 90. ZeV a scris pe 24 Octombrie 2011, 08:24 pm
  OK, Madalina, e in regula, acum stiu care este domeniul de definitie al celor care se erijeaza in leucocite.
  LEUCOCÍTĂ s. (ANAT.) globulă albă.

  Spuse LEUCOCITA sefa 😆 hihihi! Atatttttttt! 😆

  • Bey amice, eu STIU ce spun. Dar astept sa spui si tu ceva. Orice, o poezie gen ,,catelus(ă) cu parul creț la….ă”, tabla inmultirii, orice diferit de mine.
   Ce naiba, am ajuns sa am ecou(ri) – (ca sunt doua), pe blog ?
   Sunt mare, bey.
   🙂 🙂 🙂

  • …Dar daca mai pomenesti ACEL nume, ma duc la rastel si ma-mpusc in cap.
   🙂

 91. Revin la Monica Macovei Gherghescu.
  Încă o dată se dovedeşte că această doamnă care umblă cu J&B -ul în plasa de-un leu prin aeroport, cătinel – cătinel, ca să nu se-mpiedice şi să chice în cur, este o habarnabistă în ale legii şi în ale drepturilor omului! Tocmai i se pregăteşte un proces şi în mod sigur iar va trebui să plătească despăgubiri!
  Daunele cerute vor fi însă extrem de mari! Să vedem acum cine o s-o mai sponsorizeze!
  Hihihihi
  🙂 🙂 🙂
  🙂 🙂 🙂

  • Hopa, iaca am mai primit un e-mail!
   Mai vrea cineva s-o dea în judecată!
   Naşpa!

   Beiiii ZeV, dar ia spune-ne bre şi nouă ce ai tu cu Febleţea?
   De ce eşti şopârloi şi doar sâsâi!
   Fii dom’le buldog!
   Latră!
   🙂 🙂 🙂

  • Azi nu mai comentez decat referiri la Cristian Preda si Vladimir Tismaneanu.
   Daca nu diversificam ,,țintele” si comentariile, am rupt-o-n fericire cu ratingul. Ne da Udrea pe usa-afara.
   🙂 🙂 🙂

  • ,,Latru” :
   1. Udrea sa explice pas cu pas ce inseamna accesarea fondurilor europene si de ce procentul de absorbtie este asa de mic.
   2. Udrea sa explice de ce partidul nu se mobilizeaza in Senat, DE MAI BINE DE 7 SAPTAMANI
   3. Udrea sa explice DE CE PDL nu are candidat la Primaria Generala a Capitalei
   4. Udrea se explice de ce nu a candidat cu o motiune proprie la conducerea PDL
   5. Udrea sa explice ce pozitie are vis a vis de criteriile de integritate si mai nou, de Codul Etic
   6. Udrea sa explice de ce a sustinut, la inceputul anului, ca Boc ar trebui inlocuit ca premier
   7. Udrea sa explice ce parere are ACUM de perspectiva inlocuirii primului ministru
   8. Udrea sa explice DE CE s-a considerat necesar a se infiinta noul minister al Afacerilor Europene condus de Orban

   MAI VREI, LICHEA ?
   Eu cand LATRU, LATRU !
   🙂 🙂 🙂 🙂

  • ..Si ai grija cu calomniile la adresa MM, ca citeste si Presedintele.
   🙂

 92. Scumpà doamnà ministru ,scriu din Italia.Nu sunt deloc màndru de a fi romàn !Iatà de ce :
  -presa italianà nu vede ora sà ne improaste cu noroi imediat ce un tigan de-al nostru face càte o tigànie,si nu numai ei ceilalti romàni majoritatea sunt sau devenit betivi (vezi familii desbinate din cauza distantei sau restul cauzelor descendente)si dacà reusesc sà gaseascà de muncà pe aici cànd se intorc ”acasà”(locul unde dorm noaptea)conduc o masinà….
  -in meseria pe care o fac ,des intru in casele lor si … sunt unii care nu mà primesc (romànul sà stea afarà),de ce oare ?
  -din pàcate am constatat cà noi romànii fatà de alte nationalitàti care sunt prezente in Italia nu suntem uniti(des ne certàm si incercàm sà ne tragem presul unul altuia).Aici in ”Meridione” am vàzut familii de romàni certàndu-se cu alte familii de romàni ca la ?usa cortului’.Mie personal alti roni pe care i-am ajutat imprumàtàndu-i ,nu mi-au mai intors imprumutul(n-am cerut nici o dobàndà).
  -Italienii ne considerà tiganii lor,pentru ei noi suntem veniti din lumea a treia (doar ei sunt educati si inteligenti),abia dacà stim ce este curentul electric.
  Deci doamnà ministru de ce sà fiu màndru cà sunt romàn?pentru cà sistemul nostru politic e o clonà a celui italian (plin de ”mangia-mangia”),pentru cà la fel ca aici si noi angajàm personal prin cunostinte si recomandàri?o fi frumos ACASà ,dar oamenii nostri politici sunt gata sà vàndà orice dacà le vine si lor o pàrticicà.
  Vreti sà fim màndri cà suntem romàni -Trebuie sà và mobilizati in un mod anglo-saxon(nu latin),sà creati o miscare similarà ”pasoptismului”.Numai asa se vor naste alti Henri Coandà in tarà si nu la Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *