Declaraţie politică: USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi al consilierilor personali

Redau mai jos textul declaraţiei politice depuse astăzi la Parlament cu privire la creşterea consistentă a numărului secretarilor de stat şi al consilierilor personali.

 

Stimaţi colegi,

Timp de mai bine de doi ani şi jumătate, USL, acest apogeu al populismului politic în Europa, a vorbit în permanenţă despre aşa-zisele excese făcute de Guvernul Boc pe timp de criză. Chiar şi acum, după cinci luni de guvernare Ponta, televiziunile candidaţilor de pe listele alianţei socialiste dezbat aceleaşi subiecte legate de cheltuielile cu personalul din timpul guvernului Boc, dar nu scot un cuvânt despre risipa USL. Una dintre criticile frecvente a fost numărul mare de personal prins în organigrama Guvernului, dar şi a fiecărui minister în parte.Teza principală a fost întotdeauna aceea că, în timp ce poporul duce greul, posturile alocate clientelei politice se înmulţesc.

Adevărul este însă că abia după ce USL a ajuns la guvernare, deşi Premierul susţinea sus şi tare că va reduce cheltuielile de personal din ministere şi va depolitiza aparatul central, administraţia de la Bucureşti s-a înţesat ca niciodată de acoliţi, de „pile” ale PSD, PNL şi PC care toacă bugetul public.

Stimaţi colegi,

Primul semnal a fost acela al măririi numărului de miniştri. Dacă în timpul Cabinetului Boc, existau doar 18 miniştri (cu Prim-ministru cu tot), atât de grijuliul Executiv Ponta numără 21 de miniştri. O creştere de 3 miniştri care au propriul aparat administrativ, chiar dacă nu au portofoliu.

Numărul de secretari de stat din Guvernul USL este cu peste 40% mai mare decât în mandatul lui Emil Boc. Dacă la momentul demisiei Cabinetului PDL existau 32 de consilieri de stat, ei bine, în acest moment, acest număr a crescut cu 14, la 46. Acest lucru face ca Guvernul Ponta să fie, fără îndoială, unul dintre cele mai numeroase de după Revoluţie. Fiecare dintre aceşti secretari de stat au propriul cabinet, cu proprii consilieri personali, cu secretară şi şoferi. Ei sunt adevăratele termite ale USL, care au ca sarcină să toace tot în calea lor şi să pregătească spornic alegerile din toamnă.

Spre exemplu, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în mandatul meu ministerial, existau doar doi secretari de stat după ce am redus numărul lor de la patru. Iar activitatea instituţiei era mult mai prolifică şi mai vizibilă chiar cu mai puţini secretari de stat.

Mai impresionantă numeric decât lista secretarilor de stat este cea a consilierilor personali ai miniştrilor şi ai secretarilor de stat. Aceasta este însă ţinută la secret în majoritatea cazurilor. Din ce a apărut însă în presă, există exemple spectaculoase. Printre acestea, ministrul Transporturilor, care are 8 consilieri personali, ministrul Sănătăţii care are 17 sau ministrul Dezvoltării, care are 12. Cel mai interesant caz este însă la Ministerul Mediului, unde ministrul are 6 consilieri personali, secretarul de stat Corneliu Cozmanciuc are nu mai puţin de 11, iar celălalt consilier de stat, Constantin Stelian Emil Moţ, să aibă „doar” 8 consilieri.

Stimaţi colegi,

Personal, nu aş avea nimic împotriva creşterii numărului de oameni angajaţi în ministere, condiţia fiind însă să se îmbunătăţească activitatea administrativă. Adevărul este însă contrar: chiar dacă USL-iştii sunt cu 40% mai mulţi decât cei din majoritatea PDL-UDMR, situaţia nu s-a îmbunătăţit. Ba din contră, lucrurile se înrăutăţesc de la lună la lună. „Perfomanţa” guvernamentală a Guvernului Ponta este una care va fi dată ca exemplu peste ani drept „aşa nu”. De la fonduri europene şi investiţii în infrastructură, până la colectarea taxelor şi impozitelor, lucrurile s-au înrăutăţit considerabil.

E un semn că mărirea aparatului administrativ nu s-a făcut nici pe departe pe criterii de performanţă, ci a avut la bază exclusiv elemente clientelare.

E un adevăr care trebuie spus mereu pentru că românii trebuie să ştie că populiştii din USL, care plângeau de mila lor pe la televiziunile celor care s-au înfruptat constant din banii statului, nu făceau altceva decât să-şi pregătească terenul pentru momentul când vor fi fost la guvernare. 

Stimaţi colegi,

Cred că Guvernul Ponta şi ceilalţi lideri ai USL trebuie să vină în faţa opiniei şi să explice motivele pentru care aparatul administraţiei centrale a crescut atât de mult. La fel, trebuie să explice cu cât au crescut cheltuielile ca rezultat al acestui asalt asupra functiilor publice. E o obligaţie atât formală, cât mai ales morală, după ce ani de zile au făcut în continuu teoria risipei PDL, ei fiind însă adevăraţii acarieni ai administraţiei centrale.

75 thoughts on “Declaraţie politică: USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi al consilierilor personali

 1. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Se vede că cei de la USL sunt risipitori cu posturile în stat. E şi normal, sunt patru partide ce trebuiesc satisfăcute cu posturi… Măcar de a merge statul mai bine şi mai competent încât să merite cheltuiala.

  Dincolo de secretari de stat şi consilierii personali, privesc la incendiul de astăzi din complexul rezidenţial şi nu pot să nu-mi aduc aminte că am spus parcă şi pe acest blog că acele “anvelopări termice” sunt dezastruoase în cazul incendiilor. Mansardarea cu rol de protecţie termică a ars complet, pereţii exteriori au ars în interior, sub faţadă, propagând imediat focul spre etajele inferioare şi rigipsul a cedat imediat. Cât timp eu, care nu sunt un civilist, mi-am dat seama de aceste pericole înainte să se producă, înseamnă că Inspectoratul de Stat în Construcţii, toţi ceilalţi care dau aprobări, sunt varză.

  Dacă veţi mai fi ministru, să nu uitaţi asemenea “amănunte”. Este nevoie de reguli noi dacă cele vechi nu mai fac faţă.

 2. Socialisti-cind ai spus acest lucru,imediat trebuie sa te gindesti la aparate de stat stufoase,greoie,ineficiente,dar mai ales cu GINDURI CARE POPULEAZA MINTIILE INFRACTORILOR.

 3. Ohooooooooo,cita bunavointa ,are simpatizantul uselist-B-fata de guvernul socialist.
  In timp ce bugetul tarii se prabuseste,incasarile la buget scad,investitiile guvernului au fost stopate cu violenta,programele cu U.E DE asemenea,si sute de mii de muncitori din constructii sunt in somaj-MARINIMOSUL GUVERN USELIST ISI BATE JOC DE BANUL PUBLIC.
  Patru partide?????????????da,si vre-o trei televiziuni si cite-va zeci de ziare-IATA CITI ANGAJATI ARE GUVERNUL PONTA.

  Guvernul BOC ,era si el o alianta de 4 partide,si s-a putut pt ca a fost un guvern cu vadite reflexe de dreapta,deci cu grija fata de banul public.

 4. S-a vrut profit….s-a obtimut un incendiu.Blocurile cu mansarda sunt si urate.Lemnul ala imediat a ars.Bine ca nu a murit nimeni.

 5. Bravo dna Udrea. La obiect si cu date. Intotdeauna am crezut ca sinteti cel mai competent ministru din guvernul Boc.

 6. Cind nu te descurci intr-o problema ,inveti.Daca nu te ajuta mintea,angajezi pe cineva.Problema este ca daca angajezi unul la fel ca tine,vei fi nevoit sa mai faci o angajare.Dar si aici vei gresi cu siguranta fiindca nu te duce mintea.La u.s.l. insa se mai adauga si incompatibilitatea (a se citi hotia) si insolenta crasa.Prostul nu e prost destul,daca nu e si fudul.

 7. Dna Elena Udrea,
  Da, desigur, aveti totala dreptate, creste numarul de ministrii iar performanta guvernului scade dramatic Si oare de ce ?
  Pai datorita fie incompetentei lor, fie asumarii atributiilor acestora la nivel de PM, scazand astfel raspunderea ministrilor.
  In acest sens se cere in mod incomplet demisia doar a dlui Chitoiu, caci in cazul privatizarii OLTCHIM, in fata a iesit dl Ponta.
  Daca ne amintim ca dl presedinte Basescu a fost obligat, pe nedrept consider eu, sa suporte consecintiele plolitice doar pentru ca a anuntat niste masuri de austeritate necesare si pe care guvernul era pe cale sa le ia cu sustinerea BNR si FMI, nu ar fi de data asta rational si consistent ca dl Ponta sa fie obligat sa-si asume raspunderea deplina pentru esecul si tigania OLTCHIM?

 8. As fi dorit sa comentez aceasta Declaratie politica a dnei ministru Elena Udrea dar nu am nimic de spus decat sa reiau pentru a sublinia importanta celor spuse finalul interventiei:

  “Personal, nu aş avea nimic împotriva creşterii numărului de oameni angajaţi în ministere, condiţia fiind însă să se îmbunătăţească activitatea administrativă. Adevărul este însă contrar: chiar dacă USL-iştii sunt cu 40% mai mulţi decât cei din majoritatea PDL-UDMR, situaţia nu s-a îmbunătăţit. Ba din contră, lucrurile se înrăutăţesc de la lună la lună. „Perfomanţa” guvernamentală a Guvernului Ponta este una care va fi dată ca exemplu peste ani drept „aşa nu”. De la fonduri europene şi investiţii în infrastructură, până la colectarea taxelor şi impozitelor, lucrurile s-au înrăutăţit considerabil.

  E un semn că mărirea aparatului administrativ nu s-a făcut nici pe departe pe criterii de performanţă, ci a avut la bază exclusiv elemente clientelare.

  E un adevăr care trebuie spus mereu pentru că românii trebuie să ştie că populiştii din USL, care plângeau de mila lor pe la televiziunile celor care s-au înfruptat constant din banii statului, nu făceau altceva decât să-şi pregătească terenul pentru momentul când vor fi fost la guvernare.

  Cred că Guvernul Ponta şi ceilalţi lideri ai USL trebuie să vină în faţa opiniei şi să explice motivele pentru care aparatul administraţiei centrale a crescut atât de mult. La fel, trebuie să explice cu cât au crescut cheltuielile ca rezultat al acestui asalt asupra functiilor publice. E o obligaţie atât formală, cât mai ales morală, după ce ani de zile au făcut în continuu teoria risipei PDL, ei fiind însă adevăraţii acarieni ai administraţiei centrale. ”

  Continuati dna Udrea cu astfel de Declaratii politice, eu fiind convins ca colegii dvs din opozitie nu se prea inghesuie in acest sens, dar ce altceva poate sa faca constructiv un Partid in opozitie mai ales dupa ce are o bogata experienta de guvernare efectuata pana de curand si de unde a fost scos prin tradare?

 9. Ce sa faci cu cei care gandesc astfel?

  Seicul Omar Bakri, unul dintre liderii radicali islamisti care a revendicat atacul cu bomba din Burgas, a declarat intr-un interviu publicat joi de cotidianul bulgaresc 24 Ceasa, ca atat Bulgaria cat si Romania sunt tinte legitime pentru un atac avand in vedere ca acestea sunt considerate teritorii islamice, relateaza Realitatea TV citand publicatia bulgareasca. Mai mult decat atat, implicarea trupelor in conflictul din Afganistan ar legitimiza o astfel de actiune, sustine liderul extremist.

  Liderul islamic afirma, in cadrul interviului, ca odata ce islamul a intrat intr-un teritoriu, “acesta devine islamic iar musulmanii au obligatia sa il elibereze intr-o zi. De exemplu, Spania este teritoriu islamic, la fel si Europa de est: Romania, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo, Bosnia”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13348956-liderul-islamist-radical-omar-bakhri-romania-taram-islamic-este-tinta-legitima-pentru-atacuri-teroriste.htm?cfnl=

 10. @ ” Continuati dna Udrea cu astfel de Declaratii politice, eu fiind convins ca, colegii dvs din opozitie nu se prea inghesuie in acest sens, dar ce altceva poate sa faca constructiv un Partid in opozitie mai ales dupa ce are o bogata experienta de guvernare efectuata pana de curand si de unde a fost scos prin tradare ” ?
  Excelent Ioane! Continuaţi doamna Udrea că pantalonarii stau la umbră, iar dvs. luaţi toate atacurile mizerabile în locul lor!

 11. Opozitia pe care o fac in mod real politicienii PDL reflecta masura in care acestia pot fi santajati de presa USL. Elena Udrea pare sa fie imuna. Si Cristian Preda. Si Macovei. Si Boc. Si TRU. Parca si Videanu. Poate si altii…

  • Da este o observatie interesanta si asta ar explica de ce vad pe la tv-uri atatea “preshuri” pdliste.
   Dar ai uitat-o pe Andreea Paul Vass, ca nici ea nu are vre-o jena sa “le-o traga”, doar ca inca este prea “fina” 🙂

  • Da, ai dreptate Ioane, Andreea Paul Vass este si ea coerenta si taioasa, nu am exclus-o, doar am omis-o. Sunt mult mai multi,mi- aduc aminte acum si de Oana Badea, poate cel mai solid comunicator al situatiei din invatamant, alaturi de Funeriu.

 12. “Preşedintele filialei PDL Harghita, Adrian Trif, a declarat că îi va propune Elenei Udrea să candideze pentru Camera Deputaților în Colegiul 5 din județul Harghita”
  Veniţi, candidaţi doamnă dragă că vă aşteptăm cu drag, aţi făcut multe pt. judeţul nostru,- nu ca Duşa, care mai nimic altceva decât a alimentat din toate părţile naţionalismul infect….
  Curaj aveţi, caracter şi de altele…aşa că vă aşteptăm….
  Toate cele bune din Miercurea Ciuc….

  • Este o oferta interesanta. Ce-i ciudat, este ca si eu m-am gandit de vre-o doua trei saptamani la asa ceva, dar am tinut-o pentru mine ca sa nu fiu injurat prea tare. 🙂

   PS.Este posibil ca si unguriii s-o voteze pe EU, dar desigur ca este necesara o analiza serioasa si chiar un sondaj de opinie.

 13. E normal.Cand e vorba de pdl se poate,cand e vorba de USL nu se poate.
  Videanu a facut o gramada de smecherii,dar ii arata cu degetul pe altii mult mai mici decat el.Asta e culmea cui?

 14. Buna ziua.
  In speranta ca poate citeste cineva si ajunge si la urechile celor care pot sa faca ceva :
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13353620-bulgaria-plans-comisiei-europene-romania-intarzie-punerea-exploatare-podului-vidin-calafat.htm
  Sper ca nu asistam la aceleasi dedesubturi pe care le prezenta presa bulgara in urma cu vreo doi ani si ceva:
  ” Pe 29 martie 2010, cotidianul bulgar Sega reia problema finanțării podului.[51] Ziarul atrage atenția că, deși discuțiile dintre premierii României și Bulgariei, Emil Boc și Boiko Borisov, s-au intensificat, nu există nicio certitudine în legătură cu finalizarea la timp a lucrărilor de construcție a podului peste Dunăre.[51] Cotidianul trage semnalul de alarmă că planează în continuare riscul ca cele două țări să piardă fonduri europene de milioane de euro. Ziarul bulgar reamintește divergențele româno-bulgare din trecut privind amplasamentul podului, sugerând că România n-ar fi în continuare interesată de construcția acestuia;[51] mai mult, în articol se arată că România n-a întreprins niciun pas în reabilitarea legăturilor feroviare și rutiere dintre Calafat și Craiova. Cotidianul Sega mai identifică un posibil motiv de întârziere a lucrărilor: afacerile cu feriboturile de pe cele două maluri ale Dunării.[51] Ziarul conchide: „Podul peste Dunăre 2 are mai mulți dușmani decât prieteni”.[51] ”
  Si daca tot n-am avut de lucru si m-am bagat in treaba, poate vreun oficial roman gaseste timp sa traverseze podul de la Giurgiu, cu un asfalt impecabil pe jumatatea bulgara si unul incalificabil in partea romana. Exact din locul in care pe o pancarta mare scrie ROMANIA.
  Toate cele bune, tuturor.

 15. Declaratie politica:

  Marturisesc ca daca PDL ar fi ramas la guvernare mi-ar fi placut enorm s-o vad pe gazda noastra batandu-i tare fie pe Turnator , fie pe Cacarau ca pe amandoi odata legea electorala nu permitea ei fiind in stransa alianta partidica.

  Dar daca cum se spune in presa ca ar putea alege Neamtul , sa moara toate lichelele care-i plangeau soarta, iar despre cea a facut pentru Roman iata ce se scrie:

  http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20121005&pagina=1&articol=34204

  Cred ca daca mergeti acolo castigati fara redistribuire adica din prima.

  PS. Ce s-ar mai bucura moldoveanca din Bacau daca ar mai fi pe aici . Ce spui Silver?

 16. Pingback: Dacă ar învăța se facă kürtőskalács, lucicoș sau gulaș, cred că Elena Udrea ar avea mari șanse în Harghita la alegeri « Românica blues

 17. Daca PDL s-a igrijorat sau se ingrijoreaza ca USL este prea sus in sondaje , ar trebui sa nu se mai ingrijoreze . Pe scena politica a aparut o entitate de 48 Kg , Dan Diaconescu , care , cine stie din ce motiv , i s-a pus “pata ” pe Victor Ponta si USL . Vorbeste intr-una , continu si fara intrerupere , despre demissia lui V. Ponta , si va continua sa vorbeasca chiar daca este “decapitat ” fizic , Se pare ca va fi o alta minune a lumi cand se va vede un cap decapitat care continua sa vorbeasca , eventual pana la 9 Dec , si dupa acea va tace , caci nu i se va mai deschide gura . Ponta se va speria de aceasta minune ( un cap decapitat care vorbeste ) si probabil ca va demisiona din guvern de frica .

 18. Absolut corect:

  Aurelian Pavelescu(http://www.nasul.tv/ )
  USL nu este o alianta politica, ci o conspiratie impotriva statului de drept. care inglobeaza si cca 80% din piata media, un urias aparat de propaganda si manipulare , piata sustinuta cu banii jefuiti de la cetateni.

 19. Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Nu am primit valoarea reactualizata a depozitului meu bancar, nu am primit masina, nu am primit nimic. In aceeasi situatie mai sunt 2000 de oameni. Exista un proiect de lege, PLx 226/2011 care inlatura consecintele acestei privari de proprietate/ sanse in viata. De ce nu este adoptata ? Mi-am propus sa dau acest mesaj de 1000 de ori. Sper ca acest guvern sa fie … altfel.(nr.349)

 20. , De la gentile VUITTON LA TRABUCURI CUBANEZE”

  Cu mentorul in postura de condamnat definitiv ,dar trimitind sfaturi de-a dreptul halicinante din puscarie,cu un ministru al justitiei de un ridicol imposibil de descris in cuvinte,pe motiv ca limba romana refuza asa ceva,cu un guver decimat mai rau decit guvernul DR. PETRU GROZA, primul ministru PONTA,isi asmute sustinatorii din media,argati de-ai altui inculpat VOICULESCU si sclavii pe plantatiile lui GHITA,ori pur si simplu bloggeri platiti cu ora,sa mai comita pt a nu stiu cita oara o alta diversiune-TRABUCURILE LUI M.R.U.
  La fel ca in povestea gentilor VUITTON,in cazul doamnei min.ELENA UDREA,diversiunea,manipularea dar mai ales minciuna,atinge cote inimaginabile.
  Incercind astfel sa ne abata atentia,de la gindul ascuns de a ingenunchia justitia.
  Ultima idiotenie incredibila pusa in circulatie,de acelasi PONTA,UNEALTA DL. VOICULESCU,vrea nici mai mult nici mai putin ,ASASINAREA LIBERTATII C.S.M. si aducerea lui in pozitia de sluga de partid,ca in vremea TURNATOAREI RODICA STANOIU,CEA CARE A FACUT POLITIE POLITICA IN REGIMUL CRIMINAL COMUNIST.
  Sigur subiectul ,care tine de C.S.M.sa zicem ca nu prea ar trezi interesul vulgului,care in inconstienta sa asteapta in continuare ,POMENI’din partea unui guvern,mincinos ,un adevarat grup infractional pus doar pe praduiala si instalarea praduitorilor in institutiile statului,asa ca ,POPULISTUL PLAGIATOR VICTOR PONTA” trece cu usurinta de la ,GENTILE VUITTON LA TRABUCURILE CUBANEZE,cu nerusinarea unuia care A FURAT,si este protejat de niste derbedei instalati in instutia abilitata sa-l declare hot pe VICTOR PONTA,de ecaterina andronescu,o alta ,RUSINE A NATIEI ROMANE.

  Oare pe 9 decembrie,romani ,vor dovedi,ca 22 de ani trecuti de la venirea la putere a esalonului doi comunist,un adevarat ,TRIB PRADUITOR” le-a ajuns.

 21. , De la gentile VUITTON LA TRABUCURI CUBANEZE”

  Cu mentorul in postura de condamnat definitiv ,dar trimitind sfaturi de-a dreptul halicinante din puscarie,cu un ministru al justitiei de un ridicol imposibil de descris in cuvinte,pe motiv ca limba romana refuza asa ceva,cu un guver decimat mai rau decit guvernul DR. PETRU GROZA, primul ministru PONTA,isi asmute sustinatorii din media,argati de-ai altui inculpat VOICULESCU si sclavii pe plantatiile lui GHITA,ori pur si simplu bloggeri platiti cu ora,sa mai comita pt a nu stiu cita oara o alta diversiune-TRABUCURILE LUI M.R.U.
  La fel ca in povestea gentilor VUITTON,in cazul doamnei min.ELENA UDREA,diversiunea,manipularea dar mai ales minciuna,atinge cote inimaginabile.
  Incercind astfel sa ne abata atentia,de la gindul ascuns de a ingenunchia justitia.
  Ultima idiotenie incredibila pusa in circulatie,de acelasi PONTA,UNEALTA DL. VOICULESCU,vrea nici mai mult nici mai putin ,ASASINAREA LIBERTATII C.S.M. si aducerea lui in pozitia de sluga de partid,ca in vremea TURNATOAREI RODICA STANOIU,CEA CARE A FACUT POLITIE POLITICA IN REGIMUL CRIMINAL COMUNIST.
  Sigur subiectul ,care tine de C.S.M.sa zicem ca nu prea ar trezi interesul vulgului,care in inconstienta sa asteapta in continuare ,POMENI’din partea unui guvern,mincinos ,un adevarat grup infractional pus doar pe praduiala si instalarea praduitorilor in institutiile statului,asa ca ,POPULISTUL PLAGIATOR VICTOR PONTA” trece cu usurinta de la ,GENTILE VUITTON LA TRABUCURILE CUBANEZE,cu nerusinarea unuia care A FURAT,si este protejat de niste derbedei instalati in instutia abilitata sa-l declare hot pe VICTOR PONTA,de ecaterina andronescu,o alta ,RUSINE A NATIEI ROMANE.

  Oare pe 9 decembrie,romani ,vor dovedi,ca 22 de ani trecuti de la venirea la putere a esalonului doi comunist,un adevarat ,TRIB PRADUITOR” le-a ajuns.

 22. PRIVIND IN URMA

  La 6 luni si citeva zile de la instalarea guvernului PONTA,imi dau seama cit de serios si competent a fost guvernul EMIL BOC,si ce ministrii de toata isprava a avut.
  Am pus in oglinda ministrii din guvernul BOC,si ministrii din guvernul PONTA,inclusiv cei 10 CAZUTI LA EXAMENUL DE INTEGRITATE ,in ultimele luni,si ori cit de ingaduitor as fi,pot spune fara teama de a gresi ca de la VICTOR PONTA,pina la PUIU HASOTTI,toti ministrii guvernului VICTOR PONTA,sunt fiecare ori luati in bloc,o adevarata pacoste pt statul roman,pe linga faptul ca sunt o adevarata palma peste obrazul ROM..acesti indivizi sunt o adevarata ,BOMBA CHIMICA,care ne va exploda noua,natiei romane in fata ,producind adevarate catastrofe,comparabile cu deverserarile de cianuri.
  Inca 2 luni,cit mai are acest guvern,la butoanele statului roman,vor fi adevarate furtuni si ploi acide,care vor pirjolii aceasta tara.
  Nu stiu ce vor reusii sa faca cei care dupa 9 decembrie vor venii dupa acest guvern asasin,pt ca romania va arata ca un tinut selenar,pustit.

  Inchei,reamintind prevestirea doamnei UDREA-nu vor trece 6 luni si romanii il vor plinge pe EMIL BOC………………

 23. DISPERAREA LUI CRIN VIOREL ANTONESCU

  Cu o prezenta aproape de zero,acolo de unde cu nerusinarea lipoveanului beat,isi ridica banii,CRIN ANTONESCU,a devenit la fel ca MIHAI GIDEA,DANA GRECU ,BOGDAN CHIRIAC,SEARA DE SEARA DE SERVICIU LA COMANDA SI DISPOZITIA LUI DAN VOICULESCU IN EMISIUNILE ANTENEI3.
  Devenind ,porta vocea OMULUI CARE A FACUT POLITIE POLITICA IN REGIMUL CRIMINAL COMUNIST,DAN FELIX VOICULESCU,CRIN ANTONESCU,aseara isi exprima disperarea vis a vis de situatia foarte posibila,ca,CODRUTA KOVESI,sa preia sefia D.N.A..
  Setat de FELIX MIRCEA VOICULESCU,in registrul urei,fata de ,LIBERTATEA JUSTITIEI,si separarea puterilor in stat,deci si fata de statul de drept,CRIN ANTONESCU,a oferit niste explicatii,si argumente,pe care le gasesti doar la cei care doresc ca institutiile statului sa fie sclavii partidului si astfel,statul sa fie condus si administrat de o putere fascista,dictatoriala,in care o mina de oameni sa poata jefui si praduii statul dupa bunul plac,iar libertatea de expresie,si libertatile individuale sa dispara,definitiv.

 24. Am o postare care nu intra .

  Trebuie adaugat un aspect important si o dovada esentiala pe care electoratul o va intelege foarte bine si anume:
  USL a demolat guvernul PDL_PUNR_UDMT_MINORITATI prin tradare, dar propagandistic repetand la nesfarsit ca in timpul guvernarii PDL s-a furat cat cuprinde ceea ce spun si azi.
  Si asta dupa ce au avut pe mana toate documentele guvernarii si prin victoria in locale si cele legate de cele pe plan local. Si atunci cu ce dovezi au venit ?
  Cu margica umflata ca un balon referitoare la cheltuieli de protocol din guvernarea Ungureanu, fara a indica nimic similar din alte guvernari pentru intelegere comparativa.
  De unde unii credeau ca dupa ce USL va avea acces la documentatiile guvernarii va viu procuratura de sezizari si reclamatii inafara de galagia inutila a antenelor si a erorilor crase de guvernare nu se vede nimic altceva si acest aspect trebuie subliniat in permanenta pentru ca populatia sa inteleaga ce cacealma suporta.

  • Multumesc Mada, caci vad ca ai reusit sa ma recuperezi.
   Adica rezulta ca sunt totusi recuperabil 🙂

   Administrator:
   Cu placere 🙂 .

 25. Madalina ce se intampla, caci incerc cu o postare care nu vrea deloc sa intre si merge cred eu ori in alfa centaurii ori direct in spam !?

 26. O sa incerc s-o postez pe bucati:

  Trebuie adaugat un aspect important si o dovada esentiala pe usor de inteles si anume:
  USL a demolat guvernul PDL_PUNR_UDMT_MINORITATI prin tradare, dar propagandistic repetand la nesfarsit ca in timpul guvernarii PDL s-a furat cat cuprinde ceea ce spun si azi.
  Si asta dupa ce au avut pe mana toate documentele guvernarii si prin victoria in locale si cele legate de cele pe plan local. Si atunci cu ce dovezi au venit ?

 27. Pai au venit doar cu margica din punguta cu doi bani, umflata ca un balon, referitoare la cheltuieli de protocol din guvernarea MRU, fara a indica nimic similar din alte guvernari pentru intelegere comparativa.
  Cu margica umflata ca un balon referitoare la cheltuieli de protocol din guvernarea Ungureanu, fara a indica nimic similar din alte guvernari pentru intelegere comparativa.

 28. Sa mai incerc finalul:

  De unde unii credeau ca dupa ce USL va avea acces la documentatiile guvernarii va duduii procuratura de sezizari si reclamatii, in afara de galagia inutila a antenelor si a erorilor crase de guvernare nu se vede nimic altceva si acest aspect trebuie subliniat in permanenta pentru ca lumea sa inteleaga ce cacealma suporta de la USL.
  🙂 🙂 🙂

 29. ARE PD-L SUFICIENTI INGERI,CURATI,NEPATATI,SI FOARTE,FOARTE MORALI”????????????????

  Dupa ultima experienta electorala,adica cea de la locale,imi vine,repet,imi vine sa spun ca electoratul roman,este imun ,dar mai ales sensibil la cuvintul ,CORUPT’,IAR LA TERMENUL MORAL?????????????? FACE O FATA LUNGA,LUNGA,SI-TI ZICE DE LA OBRAZ,lasa-ma d’omle cu prostiile astea.
  Sigur,cind iei acest subiect ,cu adevarat delicat la puricat,iti dai seama ca doar niste instrumente ultraperformante si evident ultrafine,ar putea aduce in fata electoratului-INGERI.
  Comisia de integritate condusa de doamna MONICA MACOVEI,are o sarcina de loc usoara si de loc simpla,care daca nu este gestionata cu inteligenta,dar mai ales intelepciune,ar putea face ravagii,si sa duca PD-L,la procente periculoase.
  Accentele de talibanism,dar mai ales,de rafuieli personale,ori de invidii,nu-si au locul,atunci cind vine vorba de politica,pt ca in politica conteaza pina la urma-CITE VOTURI AI IN SPATE.
  Personal,nu cred in ,ZVONURI’ venite pe surse,si pina nu aud cu urechile mele,ramin in expectativa,si pe o pozitie echilibrata,zic eu o pozitie de bun simt.
  Abia cind voi fi in fata unor declaratii fara echivoc,voi lua atitudine,pina atunci imi dau si eu cu parerea-FITI INTELEPTI PEDELISTILOR SI NU DISTRUGETI O MASINARIE,CARE FUNCTIONEAZA,INCERCIND SI EXPERIMENTIND ,jucariile unor naivi si visatori-SUNA CINIC CE SPUN,dar pina una alta,realitatea de la nivelul ierbii din teritoriu asta este……….

 30. CRIN ANTONESCU-UN VIITOR VICTOR………..CIORBEA…….

  In seara asta am vazut niste secvente dintr-o emisiune la care printre invitati,era si fostul P.M. VICTOR CIORBEA.
  Nu sunt un sfint,am de multe ori un limbaj la limita,dar nu sunt persoana publica,nuvreau sa devin si nici nu vreau sa fac politica,inregimentat intr-un partid,asa ca in fata limbajului dl CIORBEA,pur si simplu am ramas cracanat dar mai ales siderat.
  Si nu stiu de ce,imediat dupa ce secventa s-a terminat,un gind m-a strafulgerat-CRIN VIOREL ANTONESCU,ESTE UN VICTOR CIORBEA IN DEVENIRE,SI DUPA 9 DECEMBRIE VA FI UN VICTOR CIORBEA DIN ZIUA DE AZI PERFECT,AS PUTEA SPUNE GEAMAN.

 31. ,CE AU PUS PE TARABA USELISTA CEI DOI BUFONI-PONTA SI ANTONESCU”?
  S-AU DIN PIATA UNIVERSITATII-DIRECT LA BUTOANELE GUVERNULUI

  Daca e sa raspund la intrebarea ,ce au pus pe taraba politica,cei doi uselisti,trebuie sa remarc,ca oferta lor e mai mult decit saraca,dar mai ales toxica-AU OFERIT ROMANILOR DOAR SCANDAL,NESIMTIRE,SI SARACIE.
  DE MAI BINE 6 ANI,asocierea PNL+PC+PSD,a reusit sa introduca in societatea rom. cea mai mare boala,de care poate fi atinsa o societate,ura viscerala,rautatea patologica,dar si lacomia nesatula reprezentata prin omul cel mai urit din ROM. DAN MIRCEA FELIX VOICULESCU.
  Nu este jaf,la care sa participe si VARANUL.
  Am urmarit cu mare atentie felul in care trustul intact s-a pozitionat in raport cu scandalul OLTCHIM.
  Din momentul in care au aparut informatiile despre contractele FAMILIEI VOICULESCU CU ,COMBINATUL,servitorii antenisti,au primit ordin sa treaca sub tacere subiectul
  Crin Antonescu,marele PATRIOT DE MUCAVA,CARE VREA RAZBOI CU U.E. SI BAROSSO,tace precum pestele,pe subiectul oltchim,refuza sa raspunda la intrebari,dar se inversuneaza,la povestile unor fosti securisti,astazi mari specialisti in relatiile din U.E.,si ne explica cum Romania este o colonie.
  In cadere libera ,deoarece,electoratul si-a dat seama ce fel de individ este,CRIN ANTONESCU,in acest moment joaca in studiorile antenei 3 cel mai penibil spectacol-NATIONALISMUL DE GROTA-

 32. 😆 😆 😆 ,mari ‘otzi uselistii stia ….hihihihi….,au mai ramas doi aplaudaci pe blog ,dupa 9 dec. o sa-si puna lozincile in traista si trec la alt partid …..,mercenari platitzi din “resturi ” murdare ….hihihihih…..

 33. Spaimele unui populist mincinos

  Iata ca de ce ia fost frica nu a scapat-POPULISTUL MINCINOS,se confrunta cu propiile lui creatii-demonstrantii platiti si ademeniti cu promisiuni desantate.
  A venit momentul sa-i iasa pe nas lui VICTOR PONTA SI USELISTILOR PROMISIUNILE.
  E bine,si va fi si mai bine,fac o previziune-VICTOR PONTA NU MAI INTRA IN PARLAMENT.
  Si daca nu intra……………….ii va tine de urit lui GEOANA,cu care de minuta vor face vizite de lucru la ADRIAN NASTASE-ACEST MOISE PESEDIST,care acum isi scrie tablele in puscarie……….
  Praful se alege de USL,pina in decembrie……………

 34. Ma gindesc si la simpatizantii uselisti,dezamagiti si suparati.Si inclin sa le dau dreptate,in ultimii 8 ani,au fost infrinti si batuti in toate bataliile electorale,dar mai ales si-au pierdut influenta pe care au avut-o pina in 2008.
  Astazi,dupa 8 ani de ,BEJENIE”peste tot pe unde este prins un uselist ,este umilit si i se ride in nas,dar mai ales,nimeni nu-i mai baga in seama,iar simpatizantii lor sunt priviti ca niste paria.
  Cei mai incrincenati sunt bloggeri lor-toti sunt aproape de alienare.

 35. …nici aritmetica nu sti ,2008 cu 8 [de bejenie ] 😆 😆 ,fac 2016 dupa “samadasul ” corect ….hihihihi… ,ARD-ul o sa arda sigur pe centura politichiei mitice ,pana se face scrum ….hihihihi….,pesedisti n-au pierdut nici-o alegere din 90 incoace ,a fost invins de aliantze si furaciunile si combinatziile basesciene ….bleahh….

 36. BAI,NU TI-E RUSINE????????????????

  Chiar daca eu voi fi siderat,de faptul ca ION ILIESCU,va intra in istoria Rom.el va avea locul lui,acolo in insiruirea de personaje care prin vointa lor au impins aceasta natie,acolo unde astazi o vedem.
  Dupa cum bine veti observa,am fost neutru,n-am spus ca a impins-o la bine ori la rau,dar in lumina incendentelor de astazi,bine ascunse de SERVITORII LUI VOICULESCU SI GHITA,iata ca aceste trupe de guerrila urbana,care sunt acesti pseudorevolutionari, au sarit la beregata batrinului nomenklaturist aruncindu-i in fata cea mai dureroasa cerere:
  ,PLEACA ACASA SI LASA-NE.
  Reactia octogenarului nomenklaturist a fost de-a dreptul incredibila,ca in anii sai buni( ANII 90) A RIPOSTAT CU MULTA virilitate revolutionara,si la rindul sau i-a trintit in fata intrebarea cheie ,cea care l-a tinut in viata pe acest NOMENKLATURIST COMUNIST:
  ,Bai nu ti-e rusine?da ce vrei sa faci tu politica”
  Ei in aceasta scurta fraza,sta intreaga filozofie,care a tinut si tine in viata,acest monstru care este U.S.L.
  Aceasta reactie ,contine in ea chintesenta ,SISTEMULUI TICALOSIT’care considera ca e un adevarat afront ca cineva din afara,asa cum a fost ,GUVERNUL EMIL BOC,sa vina sa conduca ROMANIA.
  Butada cea mai bine prizata in PSD,si mai nou si in PNL,este cea care suna cam asa:
  ,copii sefilor nostrii,vor fi sefii copiilor nostrii’
  Uitati-va cu atentie IN PSD,si evident si in PNL SI PC,90% DINTRE EI,SUNT LEGATI DE COMUNISM,UNII DIRECT,ALTII PRIN FILIATIE-ADICA POARTA IN SINGELE SI A.D.N.-ul lor GENA SISTEMULUI TICALOSIT.
  Victor Ponta-fiu de colonel
  Banicoiu,fiul unor comunisti din esalonul doi.
  V-am dat doar doua exemple din asa zisa generatie a tinerilor lupi,pt ca daca as intra in biografia unuia ca GEOANA,OPRESCU,HREBENCIUC-AS DA DE ATITEA SCHELETE COMUNISTE,CA PUR SI SIMPLU MA APUCA SPAIMA.
  Asadar,BAI USELISTILOR,VOUA NU VA ESTE RUSINE????????????
  Pina cind aceasta natie,trebuie sa va hraneasca,sa va imbrace si sa va creasca odraslele???????????????
  Pina cind,va imaginati voi ,mincinosilor,demagogilor si praduitorilor,ca o sa anesteziati ratiunea unor bieti romani,saraci cu duhul,saraci si material???????????

  P.S.-spuneam ca VICTOR PONTA,are toate sansele sa nu intre in parlament:
  sondajele din judetul vilcea,arges si gorj arata …………..IN VILCEA CIFRA CARE STA IN DREPTUL U.S.L. este doar cu o cifra…………..

 37. Cum sunt un neastimparat,o intrebare acum cind suntem aproape de miezul noptii nu-mi da pace:

  DE CE TAC PARLAMENTARII USELISTI DE VILCEA???????????
  I-ati vazut cumva sa se lege cu lanturile de ,POARTA GUVERNULUI??????????
  I-ati vazut sa-i ceara socoteala lui PONTA PT CA A INCHIS IN N22 AUGUST COMBINATUL SI PUR SI SIMPLU LA CONDAMNAT???????????
  nUUUUUUUUUUUU,INSA cu totii l-am vazut pe VALERIU ZGONEA,CUM DIN A DOUA ZI DUPA CE S-A INSTALAT IN JILTUL PRES. CAMEREI,A SI PUS MINA PE VILA DE PROTOCOL DE LA MALUL MARII NEGRE,iar simbata l-am vazut cum stie acest individ,fost STRUNGAR,sa foloseasca un elicopter al s.r.i pe post de taxi/

 38. azi am fost mai matinal ca de obicei,si pt ca timpul liber imi permite,am trecut in revista rapid mai multe saituri si bloguri,arondate si angajate de uselisti.
  Eram curios sa vad daca aplaudacii si blogerii platiti de HREBENCIUC SI MIHALACHE,pomenesc ceva,acolo chiar si in treacat de incidentul si pocinogul ,BATRINULUI EDEC,care sunt convins ca ia pricinuit oaresce deranjuri mentale.
  Ei si ce sa vezi,,MUCLES” s-au ciocul mic,mic,mic……..
  Nici o vorbulita…………
  Acuma,nu-i mai putin adevarat ca daca ,m-as intreba si eu asa cum se intreaba Puiu,unde-s aplaudacii portocalii????
  Si totusi,ochiul,atent si vigilent,observa cum se dau luptele prin interpusi.
  E suficient sa deschizi ziarul,CURENTUL de astazi,ori sa fi urmarit emisiunea lui ALESSANDRA STOICESCU,de la ANTENA3,si ai tabloul complet al luptei,dure si crincene,care sa da in curtea,PD-L..
  Sigur,mai este foarte putin timp pina la depunerea candidaturilor,pina atunci,LE DORESC,DORITORILOR,SINGE RECE SI TENACITATE,CEI MAI TARI SA OBTINA CE-SI DORESC,SANSA DE A SE PREZENTA IN FATA ALEGATORILOR SI ATENTIE:
  de ai ruga sa le dea particula,aia mica,mica de tot care-i revine fiecarui cetatean ,care o data la 4 ani cade pe ginduri:
  ,OARE E BINE CE FAC”?????????????

 39. Sunt convins ca nu ati dat-o uitarii pe TOV.OLGUTA VASILESCU,una din FETITELE NOULUI VAL DE POLITICIENI,LACOMI PERVERSI,MINCINOSI SI DE UN POPULISM DESANTAT.
  Sunt convins ca va amintiti cum TOVARASICA,isi dadea ochii peste cap prin studiourile realitatii tv,dar mai ales in studiorile motanului felix,udindu-si rimelul si punindu-si in pericol genele false de grija ,POPORULUI.
  Sunt convins ca nu ati uitat comportarea de mahalagioaica,vulgara si isteriile pe care le oferea cu generozitate.
  O gasim astazi instalata confortabil in ,JILTUL BANIEI’ instalata acolo de oltenii craioveni,cu incredibile procente,lucru care te indeamna sa te intrebi:,MAI OAMENI BUNI,MAI VOUA V-A LUAT DUMNEZEU MINTILE,CHIAR VA DORITI SINGURI RAUL????
  De ce spun si scriu aceste lucruri? pt ca iata,la nici 6 luni de cind a inhatat primaria CRAIOVEI, cu camarila ei,a trecut la represalii,si primii cazuti sunt micii afaceriti.de linga un spital oarecare,pt ca probabil unul din sponsorii din campanie pofeteste la terenul din zona respectiva.

 40. ,COMUNISMUL SI VERBUL A REMAIA”

  Intilnirea de ieri cu ION VISARIONOVICI ILIESCU ,pe agentiile de stiri,si televiziunile care inca nu au fost ingenunchiate si distruse ,DE USELISTI,mi-a ofereit prilejul,de a-mi aduce aminte de copilarie si implicit de CRIMINALUL COMUNISM,pastorit introdus,dar mai alesimpus de acest bolsevic,care este ION ILIESCU,fidel si astazi ideologiei care a ucis milioane de romani,cu zimbetul pe buze,dealtfel nu degeaba dupa 90 TOV. ILIESCU I SE MAI SPUNEA SI ZIMBILA.
  O sa va intrebati probabil,ce legatura este intre verbul a remaia si comunism??????????

  Eheeeeeeeee,este,este inca una foarte profunda,adinca si de un cinism crunt,PT CA ATENTIE REMAIATUL CIORAPILOR PINA INAINTE DE 89 ERA OBICEIUL FEMEILOR ROMANCE,pt ca saracia,lipsa de marfuri,implicit de ciorapi le obliga pe femei sa faca aceasta munca-ADICA SA CIRPEASCA CIORAPI.

  Bon,asadar doamna ELENA UDREA,cred ca,in campania electorala in care intrati,n-ar strica sa introduceti acest VERB,sa cautati prin podul casei,acele alea fine cu care se lucra si sa le aratati PESEDISTILOR ,PT CA EI ,INAINTASII LOR DAR SI CEI DE ASTAZI,DACA VOR CISTIGA ALEGERILE,VOR READUCE IN LIMBAJUL COTIDIAN,DAR SI IN VIATA FEMEILOR ACEST OBICEI INJOSITOR,REMAIATUL,CARE ARATA SARACIA EXTREMA.
  Poate n-ar fi rau sa-i si intrebati pe uselisti,cam cind vad ei realizat aceast deziderat al lor,adica cind ne vor aduce pe toti romanii dependenti de mofturile lor,si cu miinile intinse spre ei,asa incit cu totii sa votam-U.S.L.

  P.S.-dupa ,crosetat,dat cu mopul,cu un consultant de imagine inspirat puteti realiza o chestie de mare impact,zic eu.

 41. Citind ce spune dna Udrea, putem constata ca nu numai ca se imbraca elegant, dar tzoape din politica romaneasca, de ambele sexe fiind ele, nu stiu s-o faca caci si hainele ultra scumpe stau pe ele ca pe sperietorile de ciori si nici cuvintele ce le ies pe instrumentul dedicat mai ales ragaiturilor nu stralucesc mai sonor decat acestea. 🙂

  http://www.ziare.com/udrea/pdl/udrea-candidez-sigur-nu-am-nicio-problema-cu-criteriile-de-integritate-1194810

 42. ,CEI TREI,CARE AU SPERIAT VESTUL”

  Eclar ca nu prea sunt inspirat in dimineata asta,daca folosesc o asemenea banalitate pe post de titlu.
  Dar cind titlul reflecta o realitate atit de trista si de cruda,cred eu ca banalitatea se pierde instant.
  Pt ca,cei trei sunt intre primii 4 oameni in stat,asadar vorbim de virfurile puterii in Romania.
  Si despre ce vorbim?????????
  Ei aici e aici,vorbim despre pres. senatului ROM,CRIN ANTONESCU,UN REPETENT,UN IGNORANT,despre care ADRIANA SAFTOIU,spune ca singura lui calitate este ,O RAUTATE IMENSA,si tendinte dictatoriale.
  VALERIU ZGONEA-pres. CAMEREI DEPUTATILOR-acest cetatean,este virful de lance a obrazniciei,impertinentei,dar si a servilismului si jigodismului,ESTE ARHETIPUL OPORTUNISTULUI PERFECT.Repetent si acest cetean,si-a facut studiile ,platind si folosind mita.
  Ei si acum PREMIERUL-CEL SPERIAT DE BOMBE,mincinosul mincinosilor,el intrece de departe cele doua caractere de doi lei,pur si simplu ii surclaseaza pe cei doi din inaintea lui.
  VICTOR PONTA ESTE MINCIUNA INSASI-NU EL RESPIRA MINCIUNI,NUUUUUUUUUUUU,MINCIUNILE RESPIRA VICTOR PONTA.

  Acesti terchea-berchea ,SUNT STILPII STATULUI ROMAN,ACESTI INDIVIZI,REPREZINTA IN ACEST MOMENT ROMANIA.
  Asa ca intreb,si eu,oare cetatenii care acum stiu cu precizie cine sunt acesti indivizi,ce motive ar avea sa-i voteze?????????????
  Daca pina nu de mult nu stiau acest lucru,acum nu se mai pot prevala de necunoastere,asa ca daca ii vot vota,in 9 decembrie,singura explicatie logica si fireasca,ar fi ca ,si ei cel putin gindesc ca ei,daca nu cumva sunt la fel cu ei………..

 43. Nu am simpatizat-o,niciodata pe doamna MIN. MONA PIVNICERU,din motive pe care nu le voi dezvolta acum,si totusi,in spiritul adevarului,nu pot sa trec cu vederea,ca aceasta doamna,are caracter,si ca desi nu-i impartasesc opiniile vis a vis de privilegiile pt magistrati,in acest moment a fost singura voce din acest guvern,care la pus la punct pe P.M. VICTOR PONTA.
  In problema subordonarii C.S.M. parlamentului.
  Si cred eu,am gasit si explicatia.Aceasta doamna,posesoarea a doua doctorate obtinute pe bune,mai este si preparatoare si conduce doctorate,pe cind,dl VICTOR PONTA,ESTE DEJA UN ILUSTRU PLAGIATOR,aflat pe buzele tuturor.
  Ba unii,mai cu spirit de gluma accentuat ,il alinta pe dl P.M. cu apelativul PONTHAUSEN………….

 44. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Aud că aţi ales un colegiul care a dat României sute de oameni de spirit.

  Am luat de pe site-ul primăriei Roman pe cei din domeniul artistic…

  LITERATURĂ
  Miron Costin (1633-1691) – cronicar
  Cezar Petrescu (1892-1961) – prozator
  Otilia Cazimir (1894-1967) – poetă.
  Calistrat Hogaş (1848-1917) – profesor şi director al Gimnaziului „Roman-Vodă”
  Garabet Ibrăileanu (1871-1936) – prozator, publicist şi critic literar
  Haralamb Zincă (Hary Isac Zilberman) – născut în 1923 la Roman, scriitor
  Savin Bratu (Barasch) (1925 – 1977) – critic şi istoric literar.
  George Radu Melidon (1831-1897) – scriitor, publicist, a înfiinţat prima bibliotecă publică din Roman
  Marcel Blecher (1909-1938) – poet şi scriitor impresionist
  Dumitru Mărtinaş (1897-1979) – profesor, autor de studii despre ceangăii din Moldova

  CINEAŞTI, ACTORI, TELEVIZIUNE
  Jean Mihail (1896-1963) – regizor, creatorul cinematografiei româneşti.
  Nae Roman (Nicolae Constantinescu) – actor de revistă
  Sandu Sticlaru – actor la ,,Nottara”, romaşcan prin naştere.
  Alexandru Hatmanu – actor
  Filip Brunea – Fox (1898-1977) – părintele reportajului românesc

  MUZICĂ
  Mihail Jora (1901-1971) – muzicolog, compozitor de marcă
  Paul Ciuntu (1866-1918) – profesor, dirijor şi muzician de talie europeană
  Dumitru D. Botez (1904-1988) – dirijor şi compozitor
  Sergiu Celibidache (1912-1996) – dirijor de faimă internaţională
  Mihai Burada (1841-1918) – medic, muzician şi compozitor
  Alexandru Zirra (1883-1946) – compozitor
  Virgil Gheorghiu (1905-1977) – poet avangardist, muzicolog şi pianist

  Cred că ar trebui să porniţi de aici campania electorală, un municipiu care a dat României astfel de oameni trebuie să redevină o pepinieră de elite. Nu ar fi rău să fiţi primul politician care are ca proiect prima universitate românească din top 50 european.

  • Uite ca are si Biblio fior artistic.
   Nu te contrazic.

 45. PS. Oricum cu doi dintre cei numiti de tine si nu dintre cei mai putin importanti, ba din contra, am o legatura speciala.

 46. Dincolo de numele dintr-un trecut glorios, în caz de o campanie electorală, ceva, maximă atenţie ar trebui la prezentul mafiot al Romanului, existând riscul real al “lipirii” de imaginea EU a unuia sau mai multora dintre influenţii “mondiali” locali, cu imprevizibile implicaţii viitoare. 🙂

 47. Asadar negocierile s-au cam incheiat,s-au cum ar spune rautaciosii,imparteala cilanului s-a facut,si cind spun s-a facut ma refer acum doar la PD-L.
  Sigur unii sunt multumiti,altii mai putin ,iar unii au ramas chiar pe dinafara,De ce au ramas???????????N-am sa rasucesc cutitul acum in ranile proaspete,asa ca voi arata ca pina la urma,cariera oricui,e o chestie care il priveste strict si personal.
  Multe lucruri s-au spus,dar si mai multe,parca s-au scris,si in lupta au fost aruncate tot felul de arme,de la anticul arc pina la arme de ultima generatie[INTERNET,TABLETE,IPHONU-RI,ETC],asadar totul,deocamdata pt -UN FOTOLIU-sigur nu orice fotoliu,ci unul in casa poporului,mult hulita casa,care inghite o caruta de bani.
  Mi-ar placea sa vad o poza de familie-ANUL 2008,cu parlamentarii PD-L,si mi-ar placea pt ca dintr-o simpla poza,putem intelege tot,dar absolut tot despre politicienii nostrii minunati-DAR………..oare cum ar comenta CARAGIALE,ca tot e anul CARAGIALE?????????
  Nu mi-am ascuns niciodata simpatia fata de PD-L,si avind in vedere felul in care si-au ales viitorii candidati,cu TOATE CRITICILE,DAR MAI ALES ATACURILE,si cind spun atacuri,ma gindesc ca ele veneau din interior,la adresa-COMISIEI DE INTEGRITATE-voi spune ca sunt multumit,ca macar pe coordonata moralitate-ACEST PD-L STA BINE,SI CA ACEST LUCRU II PUNE IN MINA O ADEVARATA MACIUCA,PT CA DALMATIENII USELISTIIIIIIIIIIIIIII-OHOOOOOOOOOOOOOO,E MURDARI RAU.
  Inchei spunind,ca ma incearca un regret,un om pe care il apreciez,si il voi aprecia,SEVER VOINESCU,a facut,sper eu doar pt o perioada,un pas inapoi.
  Cred eu,cel putin la cit mi-am putut da seama,ca PD-L are cu un om de valoare mai putin,pacat,tinar,inteligent si bine mobilat intelectual……………
  Dar…………..asta-i viata,drumurile se mai si despart.
  Doamna ELENA UDREA-succes………………

 48. Buna dimineata.
  Stiu ca in conceptia multora nimic n-ar trebui sa fie mai important precum politica, dar imi permit sa ma refer aici (unii dintre cei “vechi” si-ar putea aminti ca este chiar o revenire), la un fapt pe care personal il apreciez ca fiind de o gravitate incomensurabila. Asa cum – e bine ca macar acum – timid ni se dezvaluie in aceste zile, se pare ca emiterea retetelor medicale “false” este un adevarat sport national, si nu de azi, de ieri. Lumea medicala, pe langa indiscutabilele ei parti bune, indispensabile celor actuali sau viitori suferinzi, se pare ca are si numeroase tare, pentru care de cele mai multe ori inchidem ochii, de teama poate ca am putea ajunge si noi la mana celor pe care azi i-am blama. In conceptia mea, exista insa si fapte peste care nu se poate trece, pentru ca in fond, ele sunt o crima, o crima cu premeditare. Intra in aceasta categorie, in primul rand, fapta de a nu-i da unui bolnav de cancer tratamentul prescris, inclusiv prin a-i elibera un medicament mai ieftin si mai prost decat cel inscris in reteta. Intra aici si fapta de a nu le aplica tratamentul adecvat bolnavilor psihici – altfel cum ne-ar mai putea bombarda televiziunile cu informatii precum cele despre mame care-si arunca pruncii din masina.
  Ca sa nu ne mai oprim la cum si dupa cat timp se aproba un tratament (chiar cu anticul interferon) impotriva virusului hepatic, sau la ce inseamna cu adevarat o lista de asteptare pentru un transplant sau pentru o interventie chirurgicala pe creier.
  Dupa umila si subiectiva mea parere, cei care conduc acum, precum si cei care au condus pana acum destinele asistentei medicale din tara aceasta, nu au vrut si poate nici nu au putut sa vada realitatile sistemului de la noi.
  Singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa sper ca macar cei care vor veni din iarna vor intelege ca numarul romanilor care pot sa se trateze la Anadolu Medical Center sau la AKH este insignifiant.
  O zi buna, tuturor.

 49. Nici nu stiti cita dreptate aveti dle.Nicolaie,in sensul ca agenda publica,este distorsionata,de minti diabolice,care ne servesc asa zise subiecte ,BOMBA” cind de fapt ele sunt pina la urma niste gainarii marunte.
  Si pt ca,nu vreau sa fiu acuzat ca bat cimpii,am sa exemplific,de citeva zile toata lumea ,asa zis buna care de ani de zile,musca din microfoane si mesteca vorbe,vorbe,mult borbe,pt cei neavizati si predispusi la manipulare,se ocupa de un personaj,interesant in sine si spumos,CRISTIAN SIMA,dar a carui arie de actiune,a fost extrem de restrinsa.
  In schimb-PUSCULITA PESEDISTA-din cea mai saraca zona a Rom. mai exact din judetul VASLUI,un adevarat pol al saraciei si problemelor sociale,nici macar nu este amintita.
  Si uite asa,REMUS MITREA -FUNCTIONAR AL STATULUI,,mare stapin peste AGENTIA DE MEDIU,este arestat 29 de zile pt ,ATENTIE SPALARE DE BANI,SI MULTE ALTELE,si cu toate astea…………….I-ati auzit pe MIHAI GIDEA,MUGUR CIUVICA,DANA GRECU ORI PE CEI DE LA ROM TV,IN FRUNTE CU EXPATRIATA CORINA DRAGOTESCU ,sa spuna vre-o vorbulita?????????????
  NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU,pt ca asa inteleg acesti INDIVIZI,MANIPULATORI SI DIVERSIONISTI,sa se joace cu mintile oamenilor obisnuiti,,SA-I ABUREASCA,si de ce nu ,SA LE FURE VOTURILE.
  Unde-i P.M. ,al ROM,FOSTUL PROCUROR VICTOR PONTA,care ne ameninta ca el si guivernul sau se fac ,TANDARI DE ATITA CINSTE??????????????

 50. Si daca la intrebarea unde-i VICTOR PONTA,nu cred ca voi primii zilele acestea vre-un raspuns,incep sa ma intreb si:

  ,DE DATA ACEASTA,UNDE-I A.R.D.?????????????
  Domnilor,doamnelor,cei care vreti o Rom. dreapta,cit mai dreapta posibil,nu stiu cum se face da nu prea va vad.
  Votul bate la usa,bietul votant e precum boxerul,care deschide ochii dupa un k.o.si se uita buimac ,fara a intelege si distinge ceva.
  Daca o tineti in ritmul,stilul si lipsa de inspiratie,va asigur ca primii oameni pe care ii va vedea votantul roman vor fi,TOT GIDEA,DANA GRECU ,CIUVICA,PONTA SI ANTONESCU.
  Cum se face ca nu atacati in ,HAITA STUDIORILE TV,cite un om de la fiecare partid,???????????
  Pe unde oare va duceti TRAIUL?????????????

 51. ,FREELANCER”

  Marturisesc,ca desi sunt in mod categoric un om de drepta,ca desi in felul meu stingaci,uneori bolovanos,cinic si dur,incerc sa promovez,drepta,dar mai ales sa-i demobilizez pe STINGISTII USELISTI,vizitez foarte rar platforma,MADAME BLOGARY.
  Astazi amintindu-mi de ea ,am intrat,curios sa vad cu ce se mai ocupa,fostul consilier a dl. LAZAROIU,cunoscut in lumea blogerilor ca ,BLEEN”.
  Asa am reusit sa dau peste un material,al dl ,CARTARESCU,VORBE INUTILE.
  Materialul,in fapt este un raspuns si o explicatie trimis exact la tinta,DL. ANDREI MARGA TURNATORUL SI PROPAGANDISTUL COMUNIST BOLSEVIC,mare specialist in filozofia marxista..
  Mi-a placut maniera dl CARTARESCU,chiar concizia,totusi,a unui om de litere,si nutresc speranta,ca in sfirsit ,INTELECTUALII LUI BASESCU” asa cum le place semidoctilor GIDEA,DANA GRECU,CIUVICA,RAZVAN THEODORESCU[DA ATI CITIT BINE SEMIDOCT ACEST BOLSEVIC] SIIIIIII MULTI ALTII,vor intelege ca,trebuie sa-si asume identitatea ideologica public,si sa nu se tot joace de-a neutralitatea,ORI,ORI………….

 52. sper sa cititi si sa intelegeti.
  Dumneavoastra, fara Marius Niculai nu aveti cum sa castigati la Roman.
  In Roman majoritatea uraste PDL cu pasiune dar pe Leoreanu si pe Niculai ii respecta toti, e sindromul omul nu partidul.
  Leoreanu are influenta si e respectat dar veti fi intampinata cu ura de electorat daca nu veniti cu Neculai langa dvs.
  Nu e intelept ca ati acceptat sa candidati in colegiul acesta. Sunt Din Roman si stiu bine ce se intampla acolo.
  Orice numire care vine din afara orasului este scoasa din calcule, in special orice vine de la Piatra, de aceea Pinalti este foarte grijuliu cu numirile in partid.
  Stiti cum vede romascanul ce se intampla acum? “L-au dat pe asta al nostru afara ca sa-i faca un loc lui Udrea”
  Ca Niculai era politicianul nostru, nu Tarata (ala e cu satele din jur) si nici lenesul de Chelaru.
  Este o dezonoare pentru dvs ca partid si persoana sa acceptati candidatura la Roman, si nu stiti in ce va bagati.
  Sunteti impinsa intr-o pozitie deosebit de penibila, si este impins afara un om care si-a castigat singur electoratul prin fapte pentru a va face loc dvs.

  Ori reparati in 3-4 zile situatia ori castiga candidatul USL (PPDD nu are sanse, romascanii sunt educati)

  Electoratul nu este al partidului si al oamenilor locului, sa nu uitati niciodata.

 53. Nu cu mult timp in urma circula p butada,care suna cam asa:
  -ce face romanul cind n-are bani????
  -schimba 100 de euro
  Ei iata-l pe VICTOR PONTA,in cadere libera,atacat in special din interior,cum procedeaza la fel.
  Ce face VICTOR PONTA,CIND ESTE LA NECAZ?
  Il ataca pe TRAIAN BASESCU.

  Numai ca,ceea ce i-a adus oaresce procente in iarna,astazi nu-i mai aduce ,in afara de pierderi,NIMK.
  E clar ,ca BOGDAN TEODORESCU,GIFIE,GIFIE ,si e lipsit de idei,dar mai ales de perspective……….
  Baietii astia si-au cam epuizat in totalitate ,ideile,sunt storsi si goi pe dinauntru…………

 54. Văd că nimeni n-are nimic de comentat despre candidatura doamnei Elena Udrea în colegiul de la mine din târg…
  Muriţi de invide, ha? 🙂
  Presupunând că vă va interesa, totuşi, evoluţia campaniei electorale a EU, fiindcă sunt băiat bun vă recomand un site local, al unei profesioniste în ale presei, cam răutăcioasă dar onestă: http://news-roman.ro/
  Altfel, ce să zic: să fie într-un ceas bun şi maximă atenţie la târgoveţii tineri de prin partea locului, fiindcă ei sunt sarea pământului şi principalii plătitori de impozite. Baftă!

 55. Am azuit si eu de niste romani abandonati in Paraguay….de catre o agentie de turism.Ce fraieri….de ce nu au plecat pe cont propriu?hahaha
  Si-au platit si optionalele din tara,dar nu s-au mai facut,Au platit inca o data optionalele prin alta firma locala.Asa si trebuia.Agentiile de turism din Romania nu sunt de incredere…si se arunca la niste bani….dar daca iti iei optionala la fatza locului,o iei si cu 75% mai ieftin.
  Eu am ales doar hotel de cinci stele in cinci tari din america latina.
  Toti sudamericanii o duc mai bine decat noi,lucru foarte trist….Paraguay e tara cea mai apropiata de noi,ca nivel de trai,dar sta mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *