Declaraţie de presă: “Este o greşeală colosală anularea ordinului de ministru pe care l-am dat în 2010 prin care limitam actele adiţionale la contractele cu statul”

     Ordinul de ministru din MDRAP prin care se abrogă decizia mea din 2010 de a limita la 10% din valoarea contractului a actelor adiţionale prin care se cresc preţurile unor lucrări cu bani publici reprezită o greşeală majoră, care poate produce o adevărată gaură în bugetul de stat. Practic, li se oferă firmelor de construcţii posibilitatea de a cere prin acte adiţionale sume colosale de bani, care pot depăşi chiar cuantumul estimat iniţial al lucrării.

Prin ordinul de ministru semnat de secretarul de stat Iulian Matache, se vor putea atribui mai uşor lucrări fără licitaţie la preţuri gonflate artificial. Se anulează chiar ideea de licitaţie, de vreme ce oricine poate să se prezinte cu un preţ foarte mic pentru o lucrare, ştiind că apoi va câştiga uşor acei bani prin actele adiţionale ce urmează a fi semnate care pot mări chiar şi cu 20% costurile pentru stat.

Faptul că acest ordin a fost dat pe ascuns şi semnat de un secretar de stat, în loc să fie prezentat public şi asumat de ministru, creează premisele unor speculaţii în jurul faptului că intenţiile nu sunt deloc curate. E un nou moment în care nu se acţionează în interesul românilor, ci în favoarea baronilor locali care controlează, de multe ori, aceste firme.

Reamintesc faptul că obiectivul Ministerului Dezvoltării regionale şi  Administraţiei Publice este de a ajuta la dezvoltarea infrastructurii şi a veni în sprijinul administraţiilor locale, nu de a juca rolul de agent de influenţă pentru baronii locali.

Îi atrag atenţia vicepremierului României Liviu Dragnea asupra acestei situaţii create şi aştept de la domnia sa să explice dacă ştia de luarea acestei decizii. În cazul în care răspunsul este „da”, trebuie să motiveze această hotărâre care creează premisele risipirii cu o foarte mare lejeritate a banului public. În cazul în care răspunsul este „nu”, cred că acest ordin de ministru care înseamnă întoarcerea la prevederile Ordonanţei 34/2006 ar trebui anulat.

Reamintesc tuturor celor interesaţi că am luat acea măsură în 2010 pentru că multe firme îşi făcuseră un obicei din preţurile de dumping cu care se prezentau la licitaţii, pentru ca apoi acestea să fie majorate a doua zi după semnarea contractelor. Ceea ce făcea evident ca şi contestaţiile să fie multiple şi, implicit, să apară blocaje. Revenirea la situaţia de dinainte de 2010 înseamnă costuri mai mari pentru stat şi lucrări al căror timp de execuţie va fi foarte mult crescut.

 

Udrea Elena Gabriela,

                                                                                                                          Deputat PDL

20 thoughts on “Declaraţie de presă: “Este o greşeală colosală anularea ordinului de ministru pe care l-am dat în 2010 prin care limitam actele adiţionale la contractele cu statul”

 1. Dna Udrea,
  Dar ce fac acesti dusmani ai tarii si neamului decat “greseli grosolane”

  De exemplu ce greseala este asta a Barbului de la cultura(poate ca de aia au sarit aia pe el)

  http://totb.ro/exclusiv-totb-citeste-integral-raportul-specialistilor-straini-despre-importanta-rosiei-montane-pentru-patrimoniul-mondial-a-carui-existenta-a-fost-negata-de-ministerul-culturii/

  Este un raport dat ca pierdut de Barbul, nu i-ar fi rusine de om de cultura ce c rede ca este, ca nici pitecantropului nu-i este rusine. 🙂

 2. DESPRE VIOLENTA
  Nu sustin si nu sprijin violenta dar revolutii si schimbari nu ar fi fost daca nu s-ar fi apelat in extremis si la violenta celor revoltati.

  Exista in Declaratia drepturilor omului un articol care cred ca azi nu mai este, un articol in care o violenta populara, de ex cea de la noi din 1989 este justificata.

  Caci atunci cand o putere nu-si mai rspecta nici propriile legi de ea facute si foloseste metode de siluire intelectuala sau fizica atunci este o putere nelegitima si care poate fi inlaturata prin toate mijloacele posibile inclusiv cele violente in caz de necesitate.

  Desigur poate ca azi nu suntem inca in astfel de situatie, dar nu stiu cat mai avem pana la a fi ?

 3. Asadar e posibil ca Gazprom sa fie interesat .Daca este asa inseamna ca acum un an cu Dogaru in frunte aia din piata tot de Gazprom erau platiti ?

  Sa va fie clar, bai complici cu dusmanii tarii, ca rusul se implica in permanenta si tradatorii nostrii, din interes politic se aliaza pe rand cu KGB-ul.
  Exact ca si mai toti din presa si din televiziuni.
  JAVRE NENOROCITE !

 4. dna Udrea, spre stiinta

  Acesta este textul postat pe blogul consilierului prezidential Cristian Diaconescu:

  ion adrian
  October 19, 2013 at 11:20 am
  IMPORTANT
  Sunteti in echipa prezidentiala care analizeaza Acordul de colaborare institutionala(pactul de coabitare) in aplicarea art 7 al acestuia.
  Activitatea dvs se va finaliza cu o lista de prevederi incalcate, probabil ca acceptata de ambele parti.
  Cred ca ar trebui sa prezentati ca la orice instanta si opiniile separate, adica cele retinute de presedentie si cele retinute de guvern.
  Cred ca Acordul nu ar trebui demis decat daca nimic din ce este scris nu s-a respectat, caci odata demis tot nimic ar fi ce s-ar produce.
  In schimb si daca o singura prevedere s-a respectat, atunci in lipsa acordului poate ca nici aceasta nu ar fi fost respectata si deci mentinerea Acordului care nu are forta coercitiva, ci doar sa-i zicem acceptat persuasiva este mai utila decat demiterea lui
  Mentinerea are si o valoare de control caci oricand in baza art 7 se pot constata incalcarile si discuta apoi public despre ele, in lipsa Acordului acest lucru ne mai avand o aceiasi baza formala acceptata initial de ambele parti, este mult mai putin credibila raportarea le ceva ce ai demis . Desigur ramane raportarea la Constitutie si Lege dar Acordul este mai inteligibil pentru opinia publica.
  Succes dle Cristian Diaconescu

 5. Pentru PDListi
  Am menajat pana acum actuala conducere a PDL si sunt acolo inca multi pe care-i apreciez.
  Chiar si pe buzoianul Cezar Preda pentru combativitate, vorba directa chiar daca dura, dar acum este cazul sa intervin si o fac si aici si pe alte bloguri ale unor membrii PDL ca poate aude si el.

  Asadar, dupa ce Predoiu care tineti minte, dupa Emil Boc este pentru mine, al doilea pe lista prezidentiabililor dreptei si desigur ca primul pentru PDL, s-a folosit de numele si pozitia de presedinte a dlui Basescu ca sa-si faca reclama politica si a primit o replica meritata de la un om ca Basescu care nu accepta asa ceva nici daca Predoiu ar fi fost si in cartile dsale si poate ca si era cum este si la mine, dar dupa Boc, si la Basescu poate ca si dupa Ungureanu, apare aceasta interventie stupida si aroganta a dlui Cezar Preda despre care aflam ca:

  Vicepresedintele PDL Cezar Preda i-a dat o replica dura presedintelui Romaniei, Traian Basescu, dupa ce acesta l-a atacat pe prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, acuzandu-l ca a mintit…..”E o minciuna strigatoare la cer, de neinghitit! ”

  Eu spun ca este o tampenie sinistra ce a facut Cezar Preda, caci toarna gaz peste un foc nenecesar.

  Baaah pdlistilor si tuturor care va dati ca fiind de dreapta prin partiduletele nou create sau scoase din coma, daca nu vreti sa treceti in barca PSD ca revopsiti social democrati sau a PNL ca asa zisi liberali este OK dar daca chiar vreti sa refaceti dreapta renuntati la orice orgoliu si intelegeti ca oricand, daca Ponta se separa de forma de Antonescu, pot intra amandoi in turul doi , cam cum a fost in 2000 cu Iliescu si Vadim, candidatii dreptei fiind si atunci doi(Isarescu si Stolojan)
  Si chiar daca USL nu s-ar duplica, cu un Diaconescu ajutat in primul tur chiar de USL precum Vadim de PSD in 2000,un anume belinger v-ar solicita la lucru manual, daca nu mergeti uniti, dar de adevaratelea si nu cu lovituri la gioale sau blaturi

  Daca vrea Boc sa candideze si pune conditia sa va uniti maine, faceti-o dasteptilor si daca nu candideaza, sa va spuna sondajele dar asta dupa ce va uniti care este al mai cu sanse.
  De ce maine? Pai chiar daca impreuna ati aduna mai putine voturi(nu spun locuri in parlament ca trebuie sa treci pragul)s-ar obisnui lumea cu ideea de dreapta unita si v-ati roda bah natafletilor. 🙂
  Apoi daca in sondaj apare Cezarica fara frica pe primul loc, eu il sprijin si-l votez. 🙂
  Mesdames et messieurs, avez vous pigez ? Non, je ne crois pas 🙂 🙂 🙂

  PS Si ma bucur ca si dl Basescu a confirmat o alta analiza a mea si anume ca daca la europarlamentare nu puteti merge cu totii impreuna atunci macar DA si cu Miscarea Populara sa fie cu o lista comuna.
  Si stiti de ce susine dl Basescu asta?Pentru ca 5% nu-i chiar asa usor de luat de unul singur si este descurajator sa nu ai nici-un parlamentar la UE.
  Desigur ca este poate un sacrificiu pentru Blaga si PDL, dar baietasi, de la Henri IV incoace Parisul merita o liturghie, daca cultura voastra de galinacee va permite sa intelegeti acest adagio. 🙂

  • Erata:
   Baaah pdlistilor si tuturor care va dati ca fiind de dreapta prin partiduletele nou create sau scoase din coma, daca vreti sa treceti in barca PSD

 6. Tot ce face Ponta Naum este impotriva tarii, impotriva noastra! De doi ani are o misiune precisa sa faca praf tara, sa o slabeasca, sa fim dezbinati, sa fim mai saraci, sa vanda tara pe bucati, sa ne indobitoceasca, sa fure, sa minta, sa tradeze….toate acestea pentru ca Ponta NU ESTE ROMAN. Iar pe noi, strainii NU ne iubesc, chiar daca avem un popor in general manipulabil, naiv, exista o majoritate inteligenta care daca se supara va fi vai si amar de Ponta si guvernul lui, de asta nu suntem iubiti, pentru ca existam acea majoritate extrem de inteligenta, care nu se lasa la mana strainilor!!!!
  In strada nu vor iesi de data asta: mosii, babele senile, asistatii, betivii, stegarul fals…vor iesi intelectualii, educatii, responsabilii, oamenii harnici care muncesc pentru fiecare leut si, va fi jale cu Mafia USL!
  Asa ca, Elena Udrea bine face ca deconspira pe acest Naum Ponta, asa va contribui la trezirea natiunii! Zilnic sa ne spuna ce face acest dusman de tara, ca noi sa-l taxam cum neam din neamul lui de naumi n-au mai patit!!!!

 7. S-o luam pe rand, usurel, bai Pontake : 1- La Bucuresti s-a strans in mod subversiv o gasca de anarhisti…2- La Campeni sunt niste legionari extremisti…3- La Pungesti sunt cei platiti de agenturile straine care vor sa ne fure tara si sa fuga cu ea in carca !!! Baaaaaaaa, nepricopsitule, ce poti face cu 1.000 de jandarmi si 5.000 de politai burtosi impotriva a sute de mii, milioane de romani infuriati ? Cine crezi ca se mai incumeta sa-i infrunte ? Vrei din nou baricade ? Le facem si pe alea, Infantilule, dar pana la urma va dovedim, evreule !!!

  • Evreu nu este o insulta si Ponta nu merita decat insulte 🙂

 8. Baaah pdlistilor si tuturor care va dati ca fiind de dreapta prin partiduletele nou create sau scoase din coma, daca vreti sa treceti in barca PSD …

 9. Bombonel, Bejinariu, Ponta, Curlateanu, Sova, Negoita, Banicioiu, Rizea… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… gashka…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 10. Dar oricum cred ca Ponta nu ar trebui sa se mai intoarca din America, ca risca sa dea peste ai lui Avram Iancul si-i plang de mila.
  Acum insa rad 🙂

  • Nu stiu daca dl David care cuvanta la adunarea populara la momentul 2h05-2h15 de pe inregistrarea facuta de Nasul la Campeni: http://www.nasul.tv/
   a studiat economia capitalista, dar face deosebirea dintre adevaratul capitalism si butaforia de la noi.

 11. Perfect de acord cu dumneavoastra.
  Sper totusi sa nu abandonati subiectul si sa fiti perseverenta pt ca altfel
  totul este degeaba.
  Poate ati putea lansa periodic campanii de presa gen “”Romania Te Iubesc””
  de la PROTV.
  Bafta.
  Poate da Dumnezeu sa avem un presedinte femeie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *