DECLARATIE DE PRESA‚ A MINISTRULUI TURISMULUI, ELENA UDREA 23 septembrie 2009

Elena UdreaComisia Vanghelie condusă de Ludovic Orban şi-a îndeplinit misiunea inițială, pentru care a fost înființată de PSD şi PNL, şi anume fabricarea cu orice preț a unor acuzații penale la adresa mea.

Aşa cum am declarat în nenumărate rânduri, comisia a avut un singur scop, acela de a încerca să compromită un ministru PD-L în perspectiva alegerilor prezidențiale. Intențiile membrilor comisiei au fost, de altfel, devoalate şi demonstrate prin publicarea, de către presă, a discuțiilor acestora, discuții din care reieşea clar că aveau o singură misiune, aceea de a găsi cu orice chip, chiar şi inventând, acuzații penale pe care să le formuleze la adresa ministrului turismului, la adresa mea. În urma acestor dezvăluiri din presă, am şi formulat plângeri penale împotriva unor membri ai comisiei: Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Claudiu şšaga, domnul Chiriță şi doamna Aurelia Vasile. Raportul prezentat astăzi de domnul Ludovic Orban nu aduce nicio noutate; de două luni de zile am explicat şi demonstrat în sute de răspunsuri pe care le-am formulat către mass-media sau către comisie că la Ministerul Turismului activitatea se desfăşoară în deplină legalitate. Nicio comisie parlamentară nu are dreptul să dea verdicte cu încadrări juridice, aşa cum am văzut astăzi, indiferent de interesele politice sau electorale pe care membrii acestor tipuri de comisii le pot avea.
Acuzațiile formulate în raport denotă rea-credință, necunoaşterea legii, comportament abuziv şi ilegal, pe care membrii comisiei l-au avut, de altfel, pe toată durata desfăşurării activității ei.

Astfel, sunt acuzată, de exemplu, de săvârşirea infracțiunii de conflict de interese, pe motivul că aş fi beneficiat de rescadențarea unui credit la BRD în aceeaşi perioadă în care am semnat cu BRD un protocol prin care Banca Română de Dezvoltare pune la dispoziția ministerului un clip de promovare internațională a României în mod gratuit. Această acuzație am auzit-o de două luni de zile de nenumărate ori şi de nenumărate ori am formulat răspunsuri, dar de data aceasta sunt în măsură să vă citez dintr-un proces verbal întocmit de Agenția Națională de Integritate, în urma unui control pe care Agenția l-a efectuat asupra averii pe care o am, eu şi familia mea, un raport care a avut în vedere inclusiv posibilitatea ca eu să mă aflu în incompatibilitate față de situația de a fi contractat un credit de la BRD şi, în acelaşi timp, față de situația de a fi ministru al turismului, care are un protocol cu Banca Română de Dezvoltare. Vă citez din acest raport, din acest proces verbal: “În urma analizei documentației ce a stat la baza creditului inițial, nu rezultă elemente referitoare la averea dobândită pe perioada exercitării mandatului sau a unor eventuale încălcări a regimului juridic al incompatibilităților, al conflictului de interese ce fac obiectul Legii nr. 144/2007. De asemenea, nu rezultă probe sau indicii privind săvârşirea unor fapte penale.” Precizez, pentru că ar putea fi de interes: Agenția Națională de Integritate s-a autosesizat după ce una din declarațiile de avere pe care le-am depus în calitate de deputat nu a fost semnată de mine, ci a avut trecut, în dreptul semnăturii mele, numele meu în clar, de către unul din consilierii mei.

O altă acuzație pe care am auzit-o astăzi formulată de domnul Ludovic Orban, citită din raportul dânsului, ar fi aceea de săvârşire a infracțiunii de neglijență în serviciu, pentru faptul că le-aş fi permis secretarilor de stat şi secretarului general să-mi uzurpe calitatea de ministru. În realitate, secretarii de stat şi secretarul general şi-au exercitat atribuțiile pe baza ordinelor de ministru pe care le-am semnat, prin care le-am delegat aceste atribuții şi în conformitate cu legea. Ca ministru, am această posibilitate, de a delega prin ordin atribuțiile pe care le am şi aceste ordine stau la baza activității celor doi secretari de stat, a activității secretarului general, în numele ministrului.

Angajații Ministerului Turismului sunt acuzați de deturnare de fonduri, în contextul în care situația a fost lămurită public, de asemenea, de către Ministerul Finanțelor. Acuzația se referă la faptul că în Planul de Achiziții Publice nu ar apărea încadrările care să ne permită să facem cheltuielile aşa cum le-am făcut. Ministerul Finanțelor a explicat că este absolut legal, că aşa se întâmplă la toate ministerele, că nu acesta este argumentul care dă dreptul unui minister să facă cheltuieli într-un domeniu sau în altul, nu felul în care îşi aşează cheltuielile în Planul de Achiziții Publice, însă toate aceste explicații, pe care comisia le-a primit de la Ministerul Finanțelor se pare că nu i-au interesat. Pot să mai spun, de asemenea, că cei care desfăşoară activitate în Ministerul Turismului, derulează contractele, întocmesc proiectele de buget, sunt exact aceleaşi persoane care lucrau în Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, de care aparținea turismul în anii precedenți, şi fac exact aceleaşi lucruri pe care le făceau şi înainte.

În restul situațiilor analizate de membrii comisiei, pentru a putea invoca în fiecare din acestea o eventuală încălcare a legii de către mine, se formulează generic acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice, o formulare pe care, desigur, o folosesc în lipsa oricărui argument, char şi ilogic, abuziv şi ilegal ““ precum cele dinainte, doar pentru a putea găsi de fiecare dată o acuzație la adresa Elenei Udrea. Precum am mai spus de nenumărate ori, articolele pe care le invocă comisia referitoare la încălcarea legii de către mine a legii răspunderii ministeriale, şi mă refer la articolul 3 din Legea 115, precum şi la articolul 8 ““ alineatul 2 din aceeaşi lege, nu se referă la comisiile de anchetă; se referă la comisiile permanente şi, de asemenea, arată că este nevoie şi de altă elemente ca să se îndeplinească elementele constitutive ae unei infracțiuni, cum ar fi aceea că neprezentarea unor date trebuie să se facă cu rea credință, nemotivat şi, în orice caz, aşa cum am afirmat, în fața unor comisii permanente, nu în fața unei comisii de anchetă, cum este cazul Comisiei Vanghelie, condusă de domnul Ludovic Orban.

Cât priveşte faptul că nu a fost pe placul comisiei dialogul pe care l-am avut, felul în care m-am prezentat în fața acesteia, dacă dânşii consideră că este penal, atunci va trebui, desigur, să merg la Parchet de mână cu domnul Geoană, pentru că domnul Geoană nu s-a prezentat deloc în fața unei comisii permanente, dar lucrul acesta sigur că nu este de interes nici pentru PSD şi nici pentru PNL.
În reportul comisiei este, în mod evident, demonstrată reaua credință a membrilor ei, reaua credință a PSD şi PNL , care au înființat special această comisie pentru a avea astăzi acest rezultat, şi este, categoric, abuziv şi ilegal, aşa cum a fost întreaga activitate a acestei comisii.

Niciuna dintre sesizările pe care le-am formulat în calitate de ministru sau de deputat, niciuna din sesizările pe care le-a formulat Partidul Democrat Liberal cu privire la încălcările repetate ale legii de către această comisie, nu a fost analizată de către Parlament, de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, nu au fost luate în considerare de către PSD şi PNL, care au majoritatea.

În aceste condiții, în care dreptatea, legalitatea au ajuns să fie stabilite prin votul parlamentarilor PSD şi PNL majoritari în Parlament, consider că ne aflăm într-o situație de derapaj de la democrație, într-o situație în care nu putem vorbi de existența unui stat de drept: un stat în care legea nu mai contează, contează doar că PSD şi PNL pot decide cu votul majorității lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie să plece din Guvern, cine trebuie să rămână, pe baza unor acuzații care nu au niciun temei în realitate, niciun temei în legalitate.

1,899 thoughts on “DECLARATIE DE PRESA‚ A MINISTRULUI TURISMULUI, ELENA UDREA 23 septembrie 2009

 1. NG…..Buna dimineata …..
  Exact …vorbim ipotetic si avem fantezii …dar cred ca erau realizabile daca prindeau guvernantii nostri si aceste aspecte in negocierile cu FMI……Atunci guvernul putea imprumuta linistit si cu castig electoral …..Dupa stergerea datoriilor companiilor,firmelor ,regiilor ,dupa reesalonari ale datoriilor ..anularea sau acoperirea penalitatilor care in unele situatii ajung la valoarea debitelor sau mai mari……dupa reesalonarea si acoperirea dobanzilor si penalitatilor pentru cetateni….totul pe dosare si studii de caz,cu criterii si conditionalitati bine stabilite …..urmau perioade de gratie cu plati la zi a datoriilor curente si in cazul firmelor si in cazul cetatenilor ….infuzii de bani la bugetele centrale si locale ….recreditari pentru firme etc etc ….toate generau o relaxare financiara,psihica si implicit o mai buna suportabilitate a crizei …a masurilor anticriza , de austeritate …..
  Se stie ca si la bugetari disponibilizati si la ceilalti in somaj sau asistati social exista imprumuturi ,penalitati etc toate direct proportionale cu fostele salarii avute sau in cazul firmelor proportionale cu fostele planuri de faceri sau bunuri detinute si oferite ca ipoteci,garantii etc ….
  Asemenea masuri,ca cele de mai sus ar fi relansat planurile de afaceri,comertul cu componentele sale ..producatori ,engrosisti ,en detaille …locuri de munca mentinute ,circulatia banilor si a marfurilor ….etc etc……
  Daca guvernul a facut imprumut la FMI…..si negocia aceste masuri anticriza in beneficiul real al populatiei si a mediului de afaceri …..
  Stim amandoi ca imprumuturile si dobanzile lor le va plati tot populatia si mediul de afaceri…in timp..
  De ce nu s-ar fi dus o parte din imprumut tocmai catre cei care vor plati aceste imprumuturi ?
  Se poate invoca mereu ipocrit ca unele firme sau cetateni nu au imprumuturi sau au platit corect …datorita conjuncturilor favorabile ,datorita stabilitatii firmelor si a domenilor in care activeaza ,datorita fricii de a lucra cu credite (prudentei) ….Si ei vor suferi in lant daca aceste categorii de firme sau cetateni vor ajunge in falimente,imposibilitati de plata …..
  Exista un lant trofic intre cetateni si firme ,intre beneficiari si producatori …..intre firme contractuale …intre cetatenii indatorati si cei neandatorati …..Cangrena insolvabilitatii ,a falimentului ,a imposibilitatii de plati (firme ,cetateni ) se va intinde incet dar sigur inspre partea “sanatoasa” si va cangrena tocmai acele parti inca sanatoase din mediul privat si din mediul civil care inca mai suporta si duc greul acestei crize …..Va fi o cangrena generalizata in mediul privat de afaceri,in mediul social si implicit in toate domeniile invocate ca fiind de importanta nationala :educatie,sanatate ,agricultura,turism etc etc…..
  Orice datorie catre stat sau banci cu dobanzi si penalitati se regasesc mereu in pretul produsului oferit de catre datornic ….si cel de natura termica,apa -canalizare ,alte servicii etc //Produse care vor deveni curand inaccesibile pentru ceialalti din lantul trofic al societatii si mediului de afaceri ….
  O cangrena urmata de o paralizie generalizata
  Nici acum poate nu e tarziu poate de a renegocia ultimile transe de imprumut …care sa fie directionate catre cei de mai sus …..si care vor face suportabile la plata datoriile si dobanzile care vor veni ……..

 2. eu nu mai postez pana cand nu se schimba firul … m’am saturat sa stau cate 5 minute ca sa se incarce pagina …. 🙂

 3. Buna dimineata daca la voi e buna….la mine ploua, vant, frig…. 🙁

  1- Vad ca inca nu se stie desi nu este obligatoriu, ca in lumea normala a vestului exista o vorba- spun ei dovedita de sute de ani- si anume: ca cei mai mari hoti sunt statul si bancile. E un motto pe care ar trebui sa l invete si romanul, ptr a-i fi mai usor sa rationeze cand are probleme…..
  2- Intotdeauna (nu este o regula pur teoretica, este logica), intr-un stat sarac dobanzile la banci sunt mari- nu noi am inventat asta ci tot o tara puternica dpdv financiar- iar o tara bogata va avea dobanzile mici la banca. Logica e simpla: staul daca e sarac si populatia e saraca, il temperezi punand dobanda mare, ptr a-l determina sa faca socotelile cum trebuie. Ati vazut fenomenul de cativa ani in lume cu dobanzile mult prea “usoare”…a cazut criza pete toti: supraproductia, consum haotic……
  .Si invers cu un stat bogat si dobanzile mici.. siguranta rambursarii existenta….
  3- De ce au cazut mii de IMM-uri? Simplu, lipsa responsabilitatii, lipsa de maturitate a asa zisului particular, aventurarea in necunoscut doar de dragul de a fi patron, lipsa unui buget de siguranta….observati cat de nepregatit a fost si este la noi patronul de rand, daca l-a doborat o amarata de taxa forfetara? De aici trebuie plecat si analizat de la slabiciunea si apucaturile tipic romanesti de a face afaceri dupa ureche….hai sa fiu si eu patron!
  4-Esti slab platesti, ca dovada taxa cu pricina….Iar cei puternici au mers si merg mai departe cu mici retusuri si reorientari in investitii si iata ca sunt activi……
  5 Peste tot in lumea civilizata, bugetarii sunt rasplatiti, sunt necesari mai mult decat se vrea a vedea la noi. Aici, este acuzat ,i se da in cap, de parca el face legile statul, sau statutul lui de angajat! Vedeti ce mentalitate? Bugetarul e vinovat de toate, de slabiciuni, de inconstienta privatului- eu stiu ce inseamna privat in sensul adevarat al cuvantului- nu sa fac azi doi lei si maine patru……Nu asa se fac afacerile. Afacarea trebuie sa ti fie o garantie reala, un castig real si nu doar ca ai statut de privat….nu ne ajuta cu nimic daca punem in fata acest criteriu atat de banal.
  Ca o concluzie, nu s a facut o pregatire reala a celui care a dorit sa devina patron, multi romani care au lucrati ani grei in strainatate s-au reintors in tara si au aplicat ce au invatat acolo, spun -au invatat- si iata ca le merge bine. Totul se invata , dar ma rog, la noi doar vorba multa si vaicareala…

  Sa inteleg ca astazi avem zi grea. Eu afirma asa: nu pica guvernul 🙂 desi psd ul cica va vota la vedere sa i prinda pe eventualii tradatori, udmr in secret….ia sa vedem noi acum care-i mai tare!

 4. Moro

  Corect din nou,poate ne aude doamna Udrea si va face dansa o propunere in acest sens.Nu e irealizabil si nici atat de distructiv pentru stat cum ar fi pomparea banilor primiti doar in sustinerea cheltuielilor bugetare….

 5. Sa dorim succes acestui guvern care se incapataneaza sa reformeze! Consider ca aceasta zi e echivalenta ca importanta cu prima zi a revolutiei romanesti.Asa cum atunci am inceput stramb,tot asa azi e posibil sa asistam la schimbarea istoriei.Daca va fi buna sau rea caderea acestui guvern probabil ne vom da seama peste inca 20 de ani,doar ca acum nu oamenii obisnuiti vor purta vina ci tocmai cei alesi de acestia. Probabil atunci noi generatia de acum care acuzam generatia din ’89,vom fi acuzati de copiii nostri ca am lasat sa se intample….Ironic,nu?

 6. Lulu

  Nu e corect aceasta generalizare a iresponsabilitatii IMM-urilor.Asa cum se stie in fiecare tara exista o traditie a patronului.Adica e din tata in fiu mic sau mare afacerist.In Romania nu a existat traditie in acest sens tocmai de aceea fenomenul e la inceput.Si asa cum e fiecare inceput exista multe lucruri mai bune sau mai rele.E prima generatie,care din pacate a cunoscut la nasterea ei ce alte generatii nu au avut parte:recesiunea.Si secolul trecut a fost cea din anii ’30 unde la fel unii au avut de suferit.Nu e puternic neaparat cel care a fentat criza,a avut resurse sa se reorienteze(acela fie a fost norocos,fie a avut acces la informatie si s-a repliat rapid),E puternic cel care din lipsa de experienta,incredere in planul sau de afaceri,creditare pe fondul ”bum-ului”economic,azi cunoaste ceea ce nu e de dorit niciunui intreprinzator,falimentul si are puterea sa puna punct invins de recesiune si are puterea si vointa sa o ia de la capat….Sa ne dorim cat mai multi ”incapatanati”pentru doar asa Romania se va revigora economic.

 7. In anii ’30 mici burghezi, intreprinzatori nu au fost afectati de recesiune. Tot cei slabi au fost doborati. Iata cateva concluzii interesante……

  Cu toate acestea, economia americana intra in recesiune in 1937-38. Motivul ? Fara sa faca o corelatie stransa intre cresterea ofertei agregate de marfuri si cresterea cantitatii de bani, FED a majorat cu 50% rezervele minime obligatorii ale bancilor, ceea ce a condus la scaderea stocului de bani si a productiei reale din economie. Asa a intrat economia din nou in recesiune. Productia industriala iarasi scade, iar somajul revine la 19%. A fost un exemplu de proasta evaluare a evolutiei inflatiei si o comunicare deficitara intre FED si guvernul federal. Intr-un fel s-au repetat greselile din 1929.

  Concluzii

  Criza din 1929-1930 s-a declansat datorita maririi ratei dobanzii de FED (bancii centrale), precum si aplicarii unor masuri protectioniste care au dus la contractia comertului international. Deci, criza a aparut datorita unor masuri de tip interventionist, aplicate in momente nepotrivite si care se bazau pe evaluari gresite. In plus, colaborarea intre diferite organizatii publice ale statului american a fost proasta.

  Dar sa nu uitam ca nu puetem compara 100% ce a fost si cu ce se intampla azi. Si ce e de retinut? Ca tot din cauza dobanzilor s a declansat si atunci criza ca si acum…..Pare ciudat deoarece traim vremuri moderne, informatia si analiza sociala se face rapid…si de aici intrebarea mea de ce au gresit din nou daca precedentul i a “mancat”?! Posibil sa se fi vrut fenomenul, ptr o reasezare a ordinii in societate, o restabilire a statutului de sarac si bogat….saracul sa nu mai aiba acces asa usor la luxul bogatului…..Mda, EI asa au cam lasat sa se inteleagaa 🙁

 8. Asa e Lulu,doar ca ramane sa vedem daca aceasta reasezare a ordinii va fi la fel de usor acceptata de societatea moderna 😉 …. Daca mecanismele crizei au fost aceleasi,lumea e evoluat totusi….Vom trai si vom vedea,nu ?

 9. Trebuie Gabi, altfel ramanem la stadiul …stii tu care. De aici si dorinta mea/ noastra, de a sustine politicieni ca dna Elena Udrea- dupa modelul american….. sa n-ai ce cauta in politica daca nu esti bogat. Desi, am remarcat, ca si in Europa se extinde aceasta prima conditie, ptr a estompa eventuala ispita de a baga mana in bugetul statului prin diverse “inginerii”

  Daca e sa ne luam dupa ce spune lumea din popor….cand avem un eveniment major si ploua, aduce noroc si belsug. Asa sa fie si ziua de azi, cu noroc 🙂

 10. Ei uite ca azi imi place discursul dlui Boc. E ptr prima oara cand il ascult fara sa ma enerveze. 🙂

 11. dupa ce am pus in discutie fanteziile unui doctor gargaragiu ,fantezii care ar risca sa demoleze statul roman prin propunerea halucinanta-AMNISTIE FISCALA-dupa ce am citit luarile de pozitie a unor bloggeri vis a vis de aceasta tema realizez foarte bine de ce romania are putine sanse sa iasa repede si hotarit din criza in primul rind morala si abia apoi economica.
  doamnelor si domnilor,in mare dv. majoritate aveti doar fictiuni romanitice despre ce inseamna economia de piata ,de rolul statului in economie si de mecanismele care regleaza relatii economice si financiare in piata.
  se vede ca nu ati gestionat bani,se vede ca sunteti obisnuiti sa stati sub umbrela statului ,la caldurica,la adapostul salariului ce vine de la ,STAT’ nu sa fioti oameni curajosi,hotariti si sa luati viata in piept.
  visati la statul patrernalist,grijului,dar visati si la altceva,la acel ceva la care viseaza mai tot romanul indobitocit-SA FURE,SA INSELE,SA POATA PROFITA DE FUNCTIA PE CARE O ARE-INTR-UN CUVINT SMECHERIA DE DOI BANI A POMANAGIULUI ROMAN,incapabil sa perceapa ca pina la urma nota de plata vine,si uite ca in vremea aceasta a venit nota de plata pe care ne-a trimis-o ,GENERALUL CRIZA.
  daca cineva isi inchipuie ca hotiile noasttre,lena noastra,smecheriile noastre le va plati altcineva in afara de romani se inseala.
  nota de plata a venit pe numele romanilor votanti-ati votat PSD,foarte bine,ati votat PNL foarte bine,ati votat P.C.foarte bine,dar acum trebuie sa platiti pt felul in care ati votat-sacul a fost golit de acesti inconstienti pe care i-ati cocotat la putere-aveti ce meritati.
  imi permit sa spun aceste lucruri grele dintr-un motiv simplu-inainte de 89 eram prea tinar ca sa aduc vreun prejudiciu tarii,iar din 2003 de cind am revenit in tara,am venit sa dau de lucru romanilor,ofer taxe si impozite statului-si evident sa si cistig.
  dar nu voi permite ca sugative ,aspiratoare de bani,lenesi si pomanagii sa-mi atace PORTOFELUL-
  sunt zeci de mii de investitori care vor proceda la fel in situatia ipotetica ,absurda in care ticalosii ar pune din nou mina pe putere.

 12. Boc nu stie altceva decat sa bata apa-n piua doar pe tema legii pensiilor, deoarece asta-i chichirezul marinaresc pentru campanie….De, pensionarii “este multi” la vot si trebuie prostiti in continuare cu minciuni…

 13. NG…Sarut mana ….Persoane ca Dna Udrea care sunt in politica de varf ,stabile si prospere financiar ar putea sustine asemenea propuneri de masuri oricand …Problema e ca in toate partidele inclusiv PDL sunt veniti si cei noi..parlamentari.flamanzi de bani,chivernisire ,de acaparare a clientilor politici ..
  Nu prea le pasa de aceste teme ….Probabil ca intr- o initiativa legislativa cu larga sustinere parlamentara din toate partidele ar insuma voturile necesare ….Cu un singur partid fie el si PDL nu se pot sustine asemenea masuri ….pentru ca nu exista vointa si responsabilitate suficienta intr-un singur partid …..
  Iata Dl Boc……Invoca motivul motiunii de cenzura ca fiind pur si simplu evitarea disparitiei pensiilor parlamentarilor si a reducerii pensiilor de lux………O nesimtire dincolo de limite ….Dincolo de acest mare act de curaj nu mai e nimic de reprosat guvernarii Boc…..Totul merge bine in Romania ….Economia duduie ,prosperitatea se instaleaza in casele romanilor …la anul va fi si mai bine …..Crede-ma NG…..nu critic pentru ca as fi de cealalta parte a baricadei ……sunt opinii personale pe baza realitatii sociale si economice romanesti……Nimic nu s-a miscat in Romania de cand au intrat la guvernare PSD-PDL -Boc -Basescu …..nici acum de cand sunt cei de la PDL…..Nici o masura de relaxare economica si sociala …doar pomeni electorale si dedesupt disperarea de a strange bani de la toti romanii ….indiferent de starea lor sociala …Un guvern de amatori si exclusiv electoral si politic…….de cand s-a instalat ….pe un calcul simplu ….al lui Boc…pentru ca eu cred ca mai sunt si resposabili in PDL dar nu au libertate de miscare …calculul lui Boc este bazat pe interdependenta personala de Basescu …Boc si alti cativa leaga mincinos si oportunist supravietuirea PDL de Basescu ..de castigarea unui nou mandat pentru Basescu ….urmand ca apoi cu ajutorul acestuia sa creasca in sondaje PDL sustinut de Basescu …O mare minciuna ,valabila pentru un partid dependent,infantil politic……PDL a penetrat societatea romaneasca …are un electorat relativ constant ..
  Aud pe Boc la TV…….Vorbeste de ceilalti,de demagogia si ipocrizia celorlalti …..este de departe gretos …e senin si vocal cand minte …un adevarat politruc,propagandist de partid….
  Va doresc sa scapati de Boc si de cordonul ombilical inutil care leaga pe Basescu de PDL ..si invers ..Privesc la ceilalti ministri PDL …..au motive reale sa fie suparati si motive reale sa doreasca sa respire singuri in politica romaneasca …..
  Iarta-ma ,dar sunt opinii personale formate pe principii personale care imi coordoneaza viata si de care nu ma pot dezice …..Probabil nu voi fi niciodata bun de politician roman valabil ….
  O zi buna

 14. magistrale ambele discursuri sustinute de P. M.EMIL BOC-discursurile au fost o chintesenta a ceea ce au insemnat ultimele 9 luni dar si a celor 20 de ani de desfriu ale oamenilor lui ion iliescu.
  in sfirsit dupa 11 luni emil boc a revenit la discursul care l-a consacrat ca politician-si-a spus omul offul si le-a azvirlit derbedeilor adevarul in fata.

 15. Cand este un meci de fotbal si barbatul meu se agita il intreb, cine i mai atacat…el raspunde x…..ok ii spun, eu cu ala tin …cel atacat…. Asa si azi, sustin guvernul atacat cand este descoperit, de cine? De psd. De ce? Ca vrea puterea integral. Ei, asa nu se poate, nu mai vrem politica( social)-comunista. Stiu, comunismul a avut un rol important in lume, istoricii emitand ipoteze ca a fost necesar in acele perioade, ca numai asa se putea defini si descoperi capitalismul… Dar, cum orice fenomen are un sfarsit , la noi se pare ca e greu de acceptat. 🙁

 16. LULU…Sarut mana …..La mine e invers …..E pentru prima oara cand nu-mi place prestatia lui Boc …
  sincer…….sa minti cu nesimtire nu e la indemana oricui …..Daca cea mai mare realizare a guvernului Boc este recalcularea pensiilor nesimtite si anularea pensiilor parlamentarilor …..restul nu mai e de discutat …..pentru ca restul ala care ar fi trebui guvernat reprezinta majoritatea populatiei Romaniei si a economiei romanesti …alta decat cea reprezentata de clientii politici …..
  Un discurs a la Caragiale …pompos,fardat ,vocal-obraznic ,mincinos ….propaganda electorala …stie Boc ca va fi mediatizat discursul si vorbeste exclusiv electoratului ….nu si parlamentarilor ….nici macar pentru cei PDL pentru ca ar fi o mare roseata de jena in parlament …..
  O zi buna

 17. Moro prietene, hai sa fim putin mai toleranti, sau sa nu mai gandim egoist adica sa nu ne sustinem partidele- astazi si numai astazi. Daca pica guv acum, deja euro de ieri e obraznic, s au anuntat scumpiri, cei din energie nu dorm, producatorii la fel altfel, cu un euro nebun mor…..deci? Eu azi asa gandesc, fac abstractie de PDL, de PSD, PNL…. azi ma gandesc la mine si la tine….. la noi……. Asa consider ca e un om rational AZI. Ca de maine tragem iar pe ei, pe greselile lor. 🙂

 18. si pt ca trebuie sa avem si o viziune pt viitor devine foarte interesant de vazut cam ce fantezii economice are si mircea geoana.
  si de unde am putea sa ne informam mai bine?pai tocmai de pe bloggul acestui gaunos politician ,oportunist si gol pe dinauntru asa cum il caracteriza pesedista Anca Alexandrescu.
  deci sa vedem ce fantezii haiducesti are pesedistul geoana.
  pt a-si putea servii clientala ticalosa,cea care de 20 de ani tine in viata esalonul 2 din PCR,domnul geoana face prima gafa monumentala:
  propune cresterea COTEI UNICE LA 20% si un sistem de impozitare cunoscut in europa ca sistemul ROBIN HOOD.
  mai pe intelesul tuturor sa dea iama in banii celor care cistiga mai mult si sa-i transfere la bugetari si la toti puturosii,pomanagii ,votantii clasici ai acestui partid cladit pt a jefui si fura.
  asa crede MIRCEA GEOANA ca va putea sa-si cistige voturi-marind cota unica de impozitare la 20%iar la cei care lucreaza ,muncesc si cistiga sa le ia banii si sa intretina aparatul obez al statului-pensii nesimtite,salarii nesimtite si privilegii.
  este prima data cind mircea geoana isi scoate in public intentiile economice.
  pt cei care inteleg mecanismele economice stiu si inteleg cam ce urmeaza.
  capitalul atras de cota unica de 16%va fugi in zone mai prietenoase,evaziunea fiscala va creste,colectarile la bugetul statului vor scadea.
  de fapt e o reintoarcere la nivelul anului 2004 atunci cind impozitul era progresiv-adica o adevarata haiducie fiscala -plecata din gindirea unui partid pina la urma totusi comunist.

 19. spune amicul moro-,nimic nu s-a miscat de cind PD-L este la putere’-citesc si nu-mi vine a-mi crede ochilor,oare nimic nu s-a miscat?cel putin legislativ s-au miscat foarte multe lucruri-dovada?
  motiunea de cenzura,iritarea sistemului ticalosit pt ca pd-l le-a luat jucaria,le-a luat apa,le-a luat berea de la gurita,le-a luat privilegiile.
  nu s-a miscat nimic?pai ar fi fost o liniste extraordinara ,mormintala daca nu s-ar fi miscat nimic,.ar fi fost linistea pe care o visezi atita.
  vai ce contradictoriu si inegal gindesti.
  a probabil ai fi vrut sa se miste ceva pomeni,poate ceva avantagii,poate ceva ,SUBVENTII’nerambursabile,ceva acolo niste chilipiruri.
  guvernul pd-l nu a schimbat regulile jocului economic,nu a intervenit in piata, doar la capitolul leu-euro,pe care a incercat sa-l tina in limite rezonabile.
  rolul de a oprii caderea economica ii revine sectorului privat ,ei trebuie sa opreasca caderea,ei trebuie sa aduca investitii,incepind cu sistemul bancar si continuind cu fiecare om de afaceri.
  dar moro are fantezii cu statul-el vrea pomeni,ajutoare pt toti lenesii si puturosii la gramada-are exact aceleasi fantezii ca orice comunist travestit in hainele anului 2009.
  despre ce face el,cum se lupta el,personal cu criza,cum vrea sa o invinga,nimic,totul sa vina de la TATUCA STATUL,CA DE, DE AIA E STAT-TIPIC PT UN POMANAGIU VETUST,RAMASITA A COMUNISMULUI CEAUSIST.

 20. lovituri de palat-lumea ticalosilor isi verifica la aceasta ora aceasta increderea propiilor oameni.
  primul care avea o fata de victima a fost crin antonescu-cel putin 5 liberrali au tradat,in loc sa-l vad pe boc trist ii vad pe penelisti.
  ce inseamna acest lucru?multe foarte multe,in primul rind pierderea unor voturi si sustinere in teritoriu.
  fiecare primeste ce cauta.
  dar semnalul mediatic?haaa,iar s-au facut de kakaoo ticalosii.
  nici pesedeii nu stau mai bine,umbla ca turbati ,geoana parca e bagat in nisip pina la git.
  cei mai relaxati sunt pedeleii-ei n-au nici o treaba ,linistiti veseli se uita la ticalosii cum se agita.
  isi simt sfirsitul ticalosii.

 21. ce de obicei lumea limbricilor in acest moment tace-tremura chilotii pe ei,in acest moment trec testul increderii si se pare ca nu prea il trec.
  chiar daca motiunea trece,din acest moment PD-L este cel mai mare partid din parlament-si in cel mai scurt timp vom avea un guvern pd-l +udmr.
  iar limbricii comunisti?haaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
  unde sunteti bloggerilor,ce faceti trompetelolor?cum veti explica dezartarile?sunteti tot mai putini,haaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiii.
  dupa 6 decembrie tare mi-e frica ca nu va avea cine sa scata din sediul PSD mostele sfintului MIRCEA GEOANA.
  dealtfel el a mai experimentat chestia asta,in 2004 cind basescu l-a umilit in alegerile pt primaria bucuresti.

 22. @-Motiunea Papagalilor-lista papagalilor e mult prea lunga asa incit nu ma voi apuca acum sa insir lista papagalilor din parlament semnatari ai motiunii de cenzura,dar trebuie sa spun alte ciudatenii care inconjoara lumea papagalilor.
  motivul nespus pt care guvernul boc trebuie sa cada ar fi cam acesta,trebuie sa dam guvernul jos pt ca nu mai avem de unde fura-PD-L A blocat toata intrarile si iesirile spre HALCA ASTA MARE CARE ESTE AVUTIA NATIONALA.
  incercarea de rocada la halca nationala propusa de SOBOLANII ROZALII,bine mediatizata de cei doi infractori voiculescu si vintu,intens manipulata,arata pe masura ce orele se scurg ca sfirsitul acestor sobolanii rozalii nu este foarte departe.

 23. deci, pnl nu face front comun cu psd inainte de alegeri si nu pot impune premier… asteptam un nou premier…sa fie femeie ?presedintele Basescu decide…

 24. Nu s-au numarat voturile, dar va pica, si in timpul asta jigodia nationala de pe locul doi in rangul ticalosilor principali se dadea in stamba si-si dadea cu presupusul politic la A#.
  Javra de Brucan mai lipseste ca sa intregeasca tabloul acesta de familie.

 25. A picat guvernul….SI ? Punct si de la capat 😉
  Acum in teritorii va incepe vanarea tuturor militantilor PDL…. Pardon,a inceput demult din 2004 acum vor continua si mai violent…

 26. S-a pierdut o luptă dar războiul va fi câştigat.

 27. Trebuie să ne amintim de 2007, de referendumul din 19 mai ÅŸi să ne mobilizăm. Nu văd de ce ar trebui să fim triÅŸti…

 28. asadar motiune a trecut ,254 de veturi-de data aceasta avem de a face cu 254 de ticalosi si nu cu 322.e bine,din 2007 si pina in 2009 lista s-a mai subtiat,considerabil,cu 66 de indivizi.
  in plan politic ,frectie la piciorul de lemn,totul ramine cum s-a stabilit,adica guvernul boc continua guvernarea fara posibilitatea de a mai uza de ordonante de urgenta.
  tacticile si strategiile ce urmeaza sunt nu prea greu de anticipat-dar sa asteptam,lupta abia acum incepe,din acest moment se admite orice ,nimic nu este interzis.
  intr-un cuvint,ori ei ori noi.
  lumea derbedeilor n-are pirghii.singurul care are forta de a hotarii este TRAIAN BASESCU-si ca de obicei SEFUL STATULUI are ultimul cuvint si cel mai important.
  ce spune GEOANA,ca spune CRIN ANTONESCU,nici nu are importanta,importanta are ce va hotarii seful statului.

 29. La ora 16.30 – PreÅŸedintele Traian Băsescu va fi pe TV-uri…

 30. Salutari tuturor,
  E mare CIRC, un mare CIRC politic……
  Bravo Tovarasilor……suntem pe maini bune,Parlamentarii nostri acrobati de exceptie,…suntem o natiune fara noroc si fara scapare.Ne meritam soarta si sa avem parte doar de o guvernare comunista,..e cel mai bine asa……Sa ne conduca tovarasul geoana,cu tov iliescu,tov vanghelie…si sa-l ia aghiotant si pe tov crin….
  Rusine dragilor,greata de tot ce inseamna imoralitate,nesimtire si o goana avida,fara scrupule de ciolan….,ca doar ciolanul conteaza

 31. As limita parlamentul doar la 50 de membri….ca doar astia sunt pe esafodul smenurilor politice,..restul sunt fabrici de leuti si participanti la chiolhanuri. Doar 50 si aia sa fie destul de satuli pentru a nu fi tentati sa puna botul…..
  Ce mare porcarie pot demara acesti urecheati….alesi ai neamului,…………………….

 32. Ar trebui sa apara partidul saracilor romani PSR,…..ar avea suficienta masa de manevra,bazin electoral numeros si un scor foarte mare la orice tur de scrutin….
  Un partid care sa reprezinte pe cei multi si…..nevoiasi. E inadmisibil ce se petrece la noi, lumea e cu ochii pe noi……si se minuneaza de ce suntem in stare….

 33. @Zapa,
  Asa cum ma temeam cel putin la nivel de prlament ticalosia a castigat acest meci.
  Mai avem de constatat daca suntem un popor majoritar redus mintal intr-o parte si ticalos in alta , cele doua parti adunate fiind electoratul la care se referea AN in 2004 dupa alegeri, singurul moment cand l-am vazut fiind cinstit pe acest cetatean pe care eu il cred infractor.
  Sper totusi ca suma lor sa nu treaca peste 50% adica parlamentul sa nu fie oglinda fidela a celor care i-au ales ci numai cei care i-au mai pacalit odata pe alegatori.

  Dar Boc are dreptate motiunea s-a votat in primul rand din teama, de a se pierde pensiile de lux cu care sunt tratati mai mult decat cu salarii de lux pentru care sunt prea batrani, acestea fiind astazi mai ales pentru plozii lor mai ticalosi decat au fost ei, toti fostii din generatia comunista a lui Iliescu et co

 34. @Moro,
  Oricum eliminarea pensiilor de lux era mai importanta decat un coeficient care oricand poate fi schimbat cu o ordonanta, asta neinsemnand ca nu-l tratez in continuare de prostovan si inabil dpdv politic pe acel domn Seitan

 35. Unde este libertatea de expresie dacă Geoană şi Crin i-au obligat pe membrii din partidele lor să voteze cu bilelela vedere?

 36. Pentru parlamentarii români mai importantă este viaÅ£a lor îndestulată de acum ÅŸi de viitor. Dar mai ales, asigurarea viitorului cu pensii de lux… Nu pot renunÅ£a ei la salariile ÅŸi pensiile de lux ca să trăiască pe picior de egalitate cu românii care i-au ales…

 37. Sa fim intelesi…nu pensiile sunt marul discordiei ,ci avortarea spontana a psd-ului de la guvernare.
  Astia nu stiu ce solutii sa mai gaseasca in disperarea lor de a incurca victoria presedintelui Basescu, nascocesc orice giumbusluc legislativ,sa puna bete-n roate pdl-ului.
  Dupa 20 de ani psd-ul e pe cale de a pierde pentru o lunga perioada controlul acestui neam…si asta nu le convine.Chiar daca au sacii plini tot mai doresc……ca nu se pot duce in istoria murdara a neamului……,poate se duc o data cu bunicuta lor care e mai tanara si activa ca niciodata…… .
  Ma surprinde ca nimeni,dar absolut nimeni nu mai discuta in ultima perioada despre nenorocirile care au survenit asupra acestei tari in urma guvernarilor psd, si raul pe care l-au produs acestei tari atat in intern cat si in extern…

 38. @n.g.
  stai linistita tot pd-l este la putere…liberalii l-au propus pe Klaus Johannis pt functia de premier…si eu il propun pe Adrian Minune…
  doar presedintele tarii nominalizeaza premierul conform Constitutiei… nu le convine ,alegeri anticipate !
  credeti ca mai vor pnl-ii si psd-ii alegeri anticipate ?eu nu cred…

 39. ***lorenzo – este de neconceput cum jurnaÅŸiÅŸti ÅŸi analiÅŸti cu pretenÅ£ii dar tonomate vândute mogulilor disperaÅ£i, tonomate care acÅ£ionează la comandă, când vorbesc de răul ÅŸi greul României, se referă numai la aceste 9 luni de când e PD-L-ul la guvernare ca ÅŸi cum înainte de aceste 9 luni, înainte de dec 2009, în România ar fi curs lapte ÅŸi miere…

 40. rasputin

  A inceput marea E-vanghelizare a Romaniei.Stai sa iasa pe tv acesta….. 😉

 41. 😆
  – Dumneata într-adevăr ai 114 ani, moÅŸulică?
  – Exact!
  – Åži ce ai făcut de ai ajuns la o vârstă aÅŸa de înaintată?
  – Am avut răbdare!

 42. wow ce liniste mormamintala din partea antibasescienilor,in loc sa jubileze,in loc sa fie fericiti de marea porcarie pe care stapinii lor au pus-o la cale,ei stau bine camunflati asteptind noile comenzi,noile ordine si noile subiecte.
  asa cum s-a intimplat de multe ori in acest an blogerii antibasescienii-servitori devotati sistemului infractional dar si ticalos in acelasi timp,stau la cutie.
  nu isi permit sa aibe initiative personale.
  abia il astept pe moro sa ne explice in stilul sau inconfundabil ce crede EL[adica sefimea pesedista] cum trebuie rezolvata criza politica.
  se pare ca nici iliescu nu si-a pregatit strategia prea bine.dezertarile ,tradarile ii macina rau de tot,iar au calcat pe coaja de banana si in loc sa cada basescu si pd-l in groapa sapata de ei,au cazut tot ei.
  nu le-a iesit deloc schema-mesajele lui emil boc au fost ca niste lovituri de berbec,i-au turtit de tot.
  piticul boc i-a tavalit prin rahat pe acesti papagali.
  si asta e doar inceputul,din acest moment a intrat in secena si traian basescu-din interventia de la 16,30 au si aparut primele mesaje care urmeaza in viitor sa loveasca in ticalosii pesedei.
  dupa o perioada in care a tacut ,TRAIAN BASESCU,este in elementul sau,mingea este in bratele lui,fluierul este tot la el,el centreaza ,el da cu capul,dar mai ales el va si faulta.
  pe cine?pai cum pe cine pe MIRCEA GEOANA SI CRIN ANTONESCU,PE SORIN OPRESCU.
  si tot el va da si cartonasele rosii.
  tristea si spaima erau semnele de pe fetele ticaloasei aliante pesedisto-penelisto.

 43. N.G. te poti descurca fara interpelarile antibasescienilor?
  ce crezi tu,pe unde s-au pitit?ce asteapta?

 44. @Silver,
  Un partid este totusi un organism democratic, dar nu anarhic.

 45. Iacata o mostra de “zombi” portocaliu :
  ҉ۢ rasputin Says:
  October 12th, 2009 at 10:26 pm
  @ionhut
  eu vorbem de media somerilor pe tara, ca de obicei te pierzi in amanunte judetene… in privinta motiunii, esti de-a dreptul amuzant… multi din pd-l vor vota motiunea ! prietenii mei stiu de ce …te bucuri degeaba, crede-ma prietene !”

  De aia li se intampla ce li se intampla : n-au neuroni !

 46. ION ADRIAN-haaaaaaaa hiiiiiiiiiii traian basescu e om serios,e un politician abil care stie cum sa procedeze si sa scoata maximum dintr-o situatie.
  eu cred,ca traian basescu va forta alegerile anticipate.va prpoune doua guverne care sa pice si imediat dupa 6 decembrie va dizolva parlamentul obligindu0i pe romani sa iasa la algeri parlamentare .
  realegerea lui traian basescu trebuie sa aduca si pd-l intr-o pozitie de partid leader-sa-si poata pune in aplicare programul de guvernare ambitios.
  ce s-a intimplat astazi in p[arlament este rezistenta la schimbare,la reformarea statului ,la pastrarea starii de inccremenire atit de drag ticalosilor.
  daca romanii vor dorii sa ramina inghetati intr-un stat dupa chipul si moralitatea hidoasa a lui ion iliescu…..asta e.

 47. O gluma buna, scrisa cu talent:
  “by Simona Tache
  A picat guvernul. A picat ca frunza ruginită-ntr-o băltuță, iar imediat după ce-a picat, a sunat și telefonul lui Traian Băsescu, pe linia blondă:

  – Traiane, simt că înnebunesc! Cum e posibil aÈ™a ceva? Cum?! Zi È™i mie cum…

  – Păsărică, te sun eu un pic mai târziu? A leÈ™inat Emil È™i tocmai căram o găleată de apă s-o torn pe el.

  – Lasă-l naibii pe Boc, tu n-auzi că-nnebunesc?

  – De ce, păsărică, hăhăhă?

  – Nu-nÈ›eleg cum de-È›i arde de râs. Traiane îmi pierd minÈ›ile, înÈ›elegi? (Suspine). Chestia asta e pe bune? Adică… adică… adică eu chiar nu mai sunt ministru? (Smiorcăieli).

  – Pisicuță, n-o lua aÈ™a, nu e chiar atât de… stai un pic că parcă a miÈ™cat Boc…

  Țipete și tropăieli ascuțite, de pantofi cu toc.

  – Lasă-l dracu pe Boc, că mă enervezi!! Zi È™i mie… eu ce mă fac acum? Aveam proiecte în derulare, comandasem perdele de la Dior pentru minister, l-am pus pe Robbie Williams să compună un imn de 500.000 de euro, că nu-mi mai plăcea ăla al lui Moga, mă pregăteam să lansez programul “Iarna pe litoralul Românesc”, aveam programată o întâlnire de lucru cu gospodinele din Bucovina, să facem cozonaci pentru “Crăciunul în Bucovina”, aveam atâtea lucruri importante de făcut… È™i (suspine) …și mă trezesc că nu mai sunt ministru? Mi-ai promis că n-o să se întâmple asta!

  – Păsărică…

  – Traiane, mi-ai promis!! Mi-ai promis, înÈ›elegi?!

  – Păsărică, nu te îngrijora, hăhă…

  – Dacă mai zici o dată “păsărică”, îți închid telefonul! Mi-ai promis că, atâta timp cât tu eÈ™ti preÈ™edinte, eu voi fi ministru. Și, poftim… tu eÈ™ti preÈ™edinte, iar eu, brusc, nu mai sunt ministru!

  – Au!

  – Ce, “au”?

  – Au… S-a trezit Boc È™i mi se-agață de pantaloni… încearcă să se ridice…

  – Traiane, tu È›ii mai mult la Boc decât la mine?

  – Nu, păsărică, dacă vrei, îi dau una să cadă la loc.

  – Dă-i.

  – I-am dat.

  – AÈ™a… Acuma, zi-mi cum e posibil ca tu să mai fii preÈ™edinte, iar eu să nu mai fiu ministru.

  – O să fii. Te pun eu la loc. Unde vrei? Tot la Turism?

  – La Turism, la Mediu È™i la… ăă… È™i la Apărare. Sau la Interne. La Turism, la Mediu, la Apărare È™i la Interne. Dintotdeauna mi-au plăcut uniformele, dar nici la Turism È™i Mediu, primele mele iubiri, nu pot să renunÈ›.

  – Bine. AÈ™a rămâne. Ce nu fac eu pentru pisicuÈ›a mea, hăhăhă…

  – Auzi? Da’ crezi c-o să mai am timp de cozonaci dacă tre’ să mă ocup È™i de reorganizarea armatei? Vreau să pun armata pe picioare, vreau să cumpărăm tancuri noi, avioane, să facem un imn, să schimb perdelele…

  – Păi…

  – Vreau să stau de vorbă cu fiecare soldat în parte, cu fiecare ofiÈ›er, să iau pulsul situaÈ›iei, să fiu între oameni, să lucrez împreună cu ei. Când o să am eu timp È™i de asta È™i de cozonaci?

  – Hm… Unde faci cozonaci?

  – Èši-am mai zis, în Bucovina, da’ tu nu eÈ™ti atent la ce spun…

  – ÃŽÈ›i trimit eu toată armata acolo È™i o să poÈ›i s-o conduci în timp ce faci cozonaci”

 48. Andrei,
  Superba schita, n-am ce zice.mai ales ca ascunde adevar cu toptanul…..Ha,ha,ha,ha,ha,

 49. ÃŽn această seară la “NaÅŸul”, de la ora 8 pm, Emil Boc…

 50. FRANK…….Motiunea de cenzura este rezistenta la schimbare …..ha,ha,ha …a la Basescu …..
  Sincer ,adevarata schimbare am vazut-o azi …la caderea unui guvern prin motiune de cenzura …ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata in Romania democratica etc etc…..
  Plansul nervos al lui Boc in fata Parlamentului si a camerelor de luat vederi invocand coalitia celor xyz
  din parlament care nu au vrut sa elimine pensiile parlamentarilor si pensiile de lux (ale clientelei politice?????!!!!….) acuzele aduse fostilor parteneri de guvernare PSD …..fostilor parteneri de guvernare PNL…..gargara propagandistica …..toate au tinut loc unui discurs sobru ,demn despre realizarile guvernului Boc si despre esecurile aceluiasi guvern ….despre masurile imediate pentru a atenua efectele crizei pe care le-ar fi luat daca nu cadea guvernul sau…….
  Chiar credeam in demnitatea si onoarea de ardelean a premierului Boc……Astazi am “citit ” in declaratia sa adevarata dimensiune morala a bravului ardelean Boc …..
  Scuze …dar asta e parerea mea …..
  O seara frumoasa

 51. Cuiva din tara asta i s-a parut ca daca a fost mare agent la Anvers, mare prin Ministerul transporturilor, primar general, etc, care a pierdut legatura cu pamantul….si marea bineinteles, poate sa-si bata joc de fiecare cetatean, incepand cu telenovelele sale ieftine pentru popor si terminand cu toti sefii de partide (inclusiv al sau, PDL), colegi de gasca si ziaristi….Ca atare, facandu-si numai dusmani peste tot, a venit momentul sa si incaseze un cap sanatos in gura….Si, cu siguranta tot asa se vor petrece lucrurile la prezidentiale, mai ales daca reuseste sa ajunga pana-n turul II.
  Nu stiu cum proceda Imparatul Traian in antichitate, dar stiu din istorie ca Stefan cel Mare avea un principiu sfant : sa nu aiba doi dusmani in acelasi timp.Si a rezistat…slava Domnului, a biruit in 42 de razboaie si a facut multime de manastiri cu tot cu clopot…Deci, ce sperante sa ai daca faci doar un singur clopot si ala cu banii altora….necajiti pe care i-ai mintit c-o sa traiasca bine ?

 52. gata si cu impotentii astia profesional …hihihih….zice zapaievici :mingea-i la Basescu ,adevarat nebunaticule ,numai ca-i sparta ,nu se mai poate juca cu ea ….a inceput sfarsitul portocaliu ,asta ati samanat ,asta culegeti ,cum a fost pe blog asa a fost si la guvernare si in parlament….v-ati crezut rasa superioara ,s-a vazut, Monica ,domnul Costel penalul ,Mantoc si multi altii mai grei ,Videanu ,Berceanu …unde-i sistemul ticalosit atat trambitat de coruptul numarul 1 al neamului Baselu Traian ….

 53. ERATA …..Plansul nervos ascuns sub masca unei veselii fabricate vecina cu superficialitatea si speranta de a reveni …..
  Este un esec amice ….sa nu poti in calitate de premier sa-ti castigi respectul si sprijinul parlamentarilor ….in actele tale de guvernare ……toate pleaca de la aroganta sa politica si siguranta falsa ca nimic nu i se poate intampla daca il are pe Basescu de partea sa sau executa intocmai ordinele de la Cotroceni ….pleaca si de la lipsa de comunicare a PDL cu celelalte grupuri parlamentare pe legile vizate a fi asumate de guvern …..de la aroganta parlamentarilor PDL de a crede ca va fi parlament unicameral si monocolor …portocaliu …..lasat mostenire de Basescu acum in toamna sau peste 5 ani …..cand probabil Europa va arata altfel si in Romania vor fi imposibile sau valabile excesele totalitare ale unui partid stat sau majoritar etern ,cu ceva partidulete satelit si un presedinte pe viata ….
  Esecul de azi ar trebui sa dea motive de reflectie membrilor de marca responsabili si onorabili din PDL……care nu va putea guverna niciodata din afara cadrului democratic parlamentar ,fara sprijinul celorlalte partide politice romanesti……indiferent de ultimul mandat al lui Basescu sau cu Basescu presedinte PDL…..Nu cred ca vor mai exista degraba aliante politice la guvernare cu PDL cata vreme in spatele PDL se afla Traian Basescu ….nu cred ca mai are cineva incredere in Basescu (din esichierul politic si chiar din PDL) ….Este un excelent si abil politician dar vremea acestor “abilitati” si machiavelisme au trecutr de mult in Europa ……mai ales cand faci politica pentru tine insuti si cativa sfetnici de curte ……sacrificand totul in jur ,sacrificandu-ti copiii ,fratii politici …..care in preajma sa nu se afla in siguranta niciodata ….

 54. MARYLAND …Buna seara …..Nu ma grabesc sa te felicit cu entuziasm pe posibile rotiri sentimentale si politice ,pentru ca inclin sa cred ca nu-ti schimbi optiunile politice usor ….Insa te felicit pentru neutralitate ,impartialitate in cazul unor schite ,foiletoane de calitate precum cea a Simonei Tache …calitate si substanta care bat orice simpatie politica …extrem de volatila si artificiala ca si prestatiile guvernamentale sau politice ale cotroversatilor nostri politicieni romani ….
  Daca esti pe aceeasi constructie intelectuala si morala ca a Simonei Tache esti un tip OK si poti fi portocaliu cat doresti …desi ma indoiesc de ceva vreme ca Basescu are vreo culoare preferata ….
  Poate doar aia neagra cu craniul si oasele incrucisate ca sigla politica …..
  O zi buna …pentru tine ……. pentru SUA ……daca inca esti acolo ….

 55. Ionhut

  Sa nu uitam ca pana si Stefan cel Mare a murit otravit de proprii boieri…Tipic romanesc….

  Puiu

  Esti ca un bocitor ce canti prohodul unei unei clase politice ce a dus Romania in dezastru dupa ’89 si care acum isi intinde din nou tentaculele otravite peste intreaga tara.Tragedia este ca nu mai inghite nimeni ”grija”pentru tara si democratie a opozitiei.Ne-am ars odata cu salvatorii dupa revolutie,modelul printilor pe cai rosii nu mai tine oricat s-ar ingalbeni sa para mai domoli si mai democrati 😉 …..
  Sa lasam alegatorii sa hotarasca,numai ca s-au cam schimbat generatiile si aici e problema cavalerilor rosii….Hai noroc 😉

 56. haaaaaaaa-moro am certitudine ca ai putea sa scrii la rubirica-glume paranormale.
  Emil Boc si-a expus punct cu punct perioada de 10 luni de guvernare,dar a punctat si piedicile puse de PSD SI PNL.
  daca tu esti in transa,orb surd,ori poate hipnotizat si refuzi sa vezi cum se misca tara asta,te priveste,repet povestioarele tale n-au nici un continut,repeti aceleasi minciuni ,si glume politice puse in circulatie de niste papagali.
  e dreptul tau sa vezi lumea prin fundul unei sticle de sampanie,nu te acuz pt acest lucru.pt ca nu pot sa-ti cer tie si generatiei tale mai mult.atit puteti voi.
  v-ati dovedit de-a lungul timpului neputinta,lasitatea si apetenta pt minciuna ,lumea voastra nu este lumea noastra,a celor care gindim in alte tipare.
  dar sper ca lumea asta mincinoasa si lasa crescuta in genunchi in fata dictatorului ,cirmaciului sa fie infrinta,si bunul simt,moralitatea,respectul fata de lege,fata de propietate sa triumfe.

 57. Andrei ….hihahahahihih,super faina si la obiect….

  lulu draga …acum am citit caracterizarile tale ,dupa ce esti frumoasa ,esti si talentata …doamne-doamne a fost darnic cu tine ,cu altii de pe blog a fost zgarcit ,urati la trup si suflet ,asta da povara ,pana la un punct explicabila impertinenta si neamul-prost emanat pe blog de napastuitii astia…

 58. musuroiul a fost rascolit-cine a calcat peste musuroi?micutul boc-cine i-a stricat linistea lui MORO-aia frumoasa de care ii este dor.liniste adusa pe lampasul minerilor,impusa cu ciomegele comandate de iliescu.
  poate nu intelegi tu inca ce urmeaza.dar credema nu va ramine piatra pe piatra-omuletii astia geoana si crin abia acum vor simti ce inseamna sa provoci un barbat.

 59. moro

  Nu credeam,desi banuiam uneori,ca voi vedea ipocrizie si la tine si mai ales pe un blog al unei simpatii politice declarate de tine in nenumarate randuri.Ma refer la doamna Udrea..sau acum Simona Tache… ? …lamureste-ma nu vreau sa am cosmaruri existentiale care sa imi provoace insomnii….sa fie oare nevoia unui recipient unde sa versi putin venin…..sau turnanta obisnuita pe care se intorc cei care isi vad adversarii,chiar si temporar pe alta lungime politica…. ?
  o seara buna moro…

 60. Gabriela …nu ma atinge nici rosii ,galbenii ,rozosinii si chiar deloc portocalii ,nu ma intereseaza ,de la inceput am vrut sa-ti arat tie si altor simpatizantii portocali sa nu zic aplaudaci, ca ,nu exzista nicio deosebire intre ei ,toti sunt la fel ,tu ai crezut ca portocalii sunt vestale ,recunoaste c-ai gresit ….in privinta generatiilor ai dreptate ,sa vina odata generatia voastra si sa conduca bine ,sa nu semene cu Monica Ridzzi ,sper…..no serbus Gaby

 61. 2-Sinucigasii-in acest moment toate variantele posbile si imposibile sunt la indemina pres. romaniei.
  dar cel mai grav lucru este parlamentarii din pnl mai ales cei care au intrat de p[e locul 3 au toate sansele sa se intilneasca cu electoratul-alegeri anticipate.
  de aceea atitea fete triste,de aceea atita spaima,de data aceasta spre deosebire de perioada referendumului,traian basescu va forta alegeri anticipate.
  va propune pina la terminarea acestui mandat inca 2 guverne care vor pica-dar imediat dupa cistigarea celui de-al doilea mandat sa dizoolve parlamentul.
  ei acum sa-i vedem pe tirie briu din PNL SI PSD.
  cam acesta-i scenariul care sunt convins ca pres. il are in vedere.
  orice politician inteligent asa ar proceda,i-ar lasa pe baietii astia doi in pantaloni scurti-geoana si antonescu sa se joace in nisip.
  nu prea vad mare optimism la ticalosi,se joaca cu focul,sunt curios daca au vreun pic de singe in instalatie.

 62. a lipsit numai : sa traiti mult stimate si iubit conducator …bla ,bla ,bla …alo portocaliilor ,a apus timpurile alea ,de 20ani suntem in democratie ,nu mai trebuie ridicate osanale tatucului iubit….

 63. Puiu

  Da’de ce se supara tatucul Iliescu ca i se ia locul… 😉 ?

 64. Gaby neni draga ,Ilici baci are circumstante ,vine din timpuri trecute ,Baselu si portocalii se cred democrati ,cu regret spun ,nu sunt….asta-i hiba mare ……i-au copiat pe comunisti ad litteram …

 65. ***Gabi scrie: Sa nu uitam ca pana si Stefan cel Mare a murit otravit de proprii boieri… Numai otrava n-au folosit-o derbedeii de la PSD ÅŸi PNL împotriva preÅŸedintelui ÅŸi a guvernului Boc… Dar n-ar fi exclus, ca la un moment dat, după alegerile prezidenÅ£iale, s-o încerce pe ei înÅŸiÅŸi…

 66. ei dar sa vedem cu cine defilam in tagma ticaloasa-nu ma pot dezobisnui de aceasta sintagma sistem ticalosit-pt ca este atit de plina de miez si adevar incit imi vine geu,de fapt imposibil sa renunt la ea-si pt a vedea ar fi bine sa spunem citeva nume care influenteaza aceste partdide.
  de ce fac acest lucru?pt ca nu pot impartasii ideea lui puiu ca toti sunt o apa si un pamint,pt ca nu sunt si pt ca se deosebesc major partidele intre ele,incepind de la materialul uman si terminind cu nuantele ideologice.
  asadar sa incep cu PSD-pres. de onoare-comunistul ION ILIESCU, pres. MIRCEA GEOANA ALT BAIAT DIN PRIMAVERII FIU DE GENERAL-om care habar nu are ce inseamna saracia,de la cine cere el voturi,el care zice ca lupta pt saraci?de la pensionari,taranii ,deci de la segmentul cel mai oropsit.
  alaturi de el in prima limie se gaseste hrebenciuc,vanghelie,dan voiculescu,sergiu andon,si o pleiada intreaga de fosti securisti,turnatori si militieni.
  lucru amintit astazi cu ocazia motiunii.
  PNL-partidul care se poate lauda ca inca de la reinfiintare cerea binecuvintarea lui iliescu.astfel tatal lui tariceanu,dl AMADEUS LAZARESCU[TURNATOR LA SECU DOVEDIT] impreuna cu inca vreo 40 de turnatori notorii au pus bazele acestui apendic ,care a avut neobrazarea sa se ascunda in spatele siglei PNL.
  au furat aceasta sigla si au facut-o de rusine.
  au tradat inca din 1991,au acceptat compromisuri cu oamenii lui iliescu.
  dar sa vedem cine sunt penelistii care sunt de tot risul:
  crin antonescu,pres. chiulangiul care astazi a dat afara din partid,culmea tot niste chiulangii,culmea absurdului.
  relu ferchesiu-un zapacit mitoman.ludovic orban ,un betivan,cristian david un traficant de droguri.
  ei acesti indivizi vor puterea,vor sa ne conduca.

 67. NG……Sarut mana …….Este adevarat ..probabil ca am simtit nevoia sa intep ceva venin pe aici ….
  Dar nu ma poti acuza ca azi o fac prima oara ….In general aplic in viata un principiu moral : vae victis…
  Dar nu e cazul cu PDL-Boc-Basescu…..Daca as regreta pe cineva din guvernul Boc ar fi tot Elena Udrea ……Predoiu …..si pe simpaticul Videanu ..desi nu merita ca exercitiu ministerial ….pentru ca a stat la cutie …..
  De ce ti se pare ciudat ca apreciez si pe Elena Udrea si pe Simona Tache…? Amandoua sunt nonconformiste ,istete …..amandoua sunt bogate …..Simona Tache avand un tezaur de inteligenta …de bani nu stiu …..
  Cred ca pamfletul Simonei a dorit sa spuna mai mult decat cuvintele…posibil sa fi “glumit ” un pic pe tema Elena Udrea Premier ….
  Respect si admir in continuare pe Elena Udrea …..dar nu pot respecta si admira la gramada …intreg stratul de zarzavat guvernamental al lui Boc doar pentru a in strat e si o floare ….si o planta medicinala sa zic ..gandindu-ma la Predoiu ……
  Lasand deoparte chestia cu salarizarea unitara ,partea din lege a pensiilor care recalculeaza pensiile de lux si anularea pensiilor parlamentarilor …..chiar crezi sincer ca legile amintite ..in ansamblul lor nu puteau fi dezbatute normal in parlament si amendate impreuna cu partenerii sociali ?Un singur lucru vad in ambitia si incapatanarea lui Boc de a-si asuma raspunderea ….pun pariu ca putea accepta oricand dezbateri parlamentare pe aceste legi …nu-i prea crea mari framantari si griji…..dar a dorit de dragul lui Basescu sa-si asume singuri ..el si PDL paternitatea si vointa politica pe aceste legi ….teme de campanie electorala avand in vedere ca tot Basescu era in campania electorala si initiatorul si specialistul nr 1 al tarii ……nici un interes sa se spuna ca Parlamentul ticalos a adoptat aceste legi ……
  Crezi sincer ca legile in integralitatea lor sunt coreste si nediscriminatorii …perfecte ? Sa nu-mi spui ca la ele se mai lucreaza,se amendeaza se pot aduce ulterior modificari …..pentru ca atunci te intreb ..de ce asumare si nu trimiterea legilor in Parlament ? Pentru ca mai e pana la 30 decembrie data limita de adoptare asumata in fata FMI,UE etc etc …..Mai ales ca se spune chiar din PDL ca la legile astea s-a lucrat din urma cu cateva luni ……Asta e vointa si strategia politica a lui Boc,PDL si Basescu ..?Sa lucreze pe sub masa si apoi sa invoce presiunile politicienilor pentru a stopa legile sau data limita de adoptare …doar pentru a puncta electoral in fata naivilor pensionari si nu numai ?
  Pentru ca vad ca si altii ..fara motivatie vizibil politica au inghitit aceste tampenii ilogice si la indemana intelegerii unui copil …..chiar pe TV cativa debusolati sau retardati ,pardon ramasi “pe vechi” ….interpreteaza partea plina a legilor uitand sa le mai analizeze in integralitatea prevederilor lor ……
  Da …e o mare victorie a democratiei …si a guvernului Boc …sa recalculezi ,sa reduci pensii nesimtite ,sa anulezi pensii ale parlamentarilor (sunt inclusiv in plata si parlamentari PDL) sa salarizezi unitar …cine stie ce e in restul legii de au iesit toate categoriile profesionale in strada …pe coeficenti,puncte …exact ca la legea pensiilor ……si inrest sa nu punctezi nimic…..in economie ,in domeniul sprijinirii mediului privat generator de taxe si impozite la buget ……
  Un mediu privat care insista sa se mentina salariul minim la 600roni…..150 euros …..un mediu privat care la anul viitor ar fi bine sa-si verifice potentialul managerial si uman in confruntarea cu o greva generala a salariatilor din domeniul privat …..acum se negociaza la guvern ,la Cotroceni intre patronat ,sindicat bugetar in general ,si guvern salariile in mediul privat ….unde ar trebui ca patronii sa negocieze direct cu salariatii salariile lor …ca in orice tara democrata si civilizata ….
  O seara buna

 68. “N.G. Says:
  October 13th, 2009 at 7:47 pm

  Ionhut

  Sa nu uitam ca pana si Stefan cel Mare a murit otravit de proprii boieri…Tipic romanesc….”
  Mai adanceste istoria patriei nitel, nu mult.Stefan cel Mare a murit din cauza unei infectii ca urmare a unei rani la picior de la o sageata.Desi rana i-s fost arsa si cu fierul rosu, n-a scapat de infectia generalizata probabil, septicemie, etc…sau poate asa scrie in manualele din HARCOV ?
  Poate-l confunzi cu Alex. Lapusneanu…?

 69. hihohihi….ai inceput cu dosarele ,Baselu cu mapa profesionala …vezi ca Geoana are si o nepoata de unchi prin alianta fosta pioniera …hihihihi…nu mai vorbi de betivi ,Baselu ii campion pe tot Navromul …hihihgi….bey zapaievici mahmureala trece ,impostura ,furaciune ,neamul-prost si nu in ultimul rand coruptia dainuie in portocalii si nu numai in ei ,in 90% din clasa politica actuala ….

 70. FRANK …..Ai mai mancat odata despre ce ai scris mai sus …….ai grija sa nu faci vreo toxinfectie alimentara ….. nu ai sa poti acuza pe nimeni la protectia consumatorului ca ti-a vandut produse stricate,expirate …de vreme ce mananci din productie proprie ….
  Da-i pe ceva nou ……sau nu mai ai munitie sau ai citit si tu despre Aria calomniei …….iesi pe TV cu chestiile astea mirositoare …aici e prea stramt si miros insuportabil ……si nici nu ai aceleasi satisfactii …..si senzatii depline de usurare …a preaplinului tau intelectual …..
  Ai putea incerca cateva pastilute de Furazolidon ….
  O seara buna

 71. @Lorenzo,
  Te inseli, adica si legea cu anularea pensiilor nerusinate , restabileste normalitatea la vre-o doua sute de mii de nomenclaturisti de rang 1-3.
  Este clar ca cei din parlament, feciori de asemenea dihanii se opun si nu suporta asa ceva.
  De ce crezi ca toti fostii turnatori de pe toate blogurile sunt cu PSD? Ptr ca dealul in 90 a fost ca Iliescu sa le mentina avantajele si numai ptr acesta s-au facut mineriade s-au facut ca nu vad jaful de tara care a fost etc.

 72. moro

  Oau….ce prelegere…si eu care simteam ca versi venin inspre gazda noastra doar….Hai sa iti spun ceva Moro…faci exact ca opozitia….stergi cu buretele si lasi in loc multimea vida,sau o mai scalzi improvizand…E un mare esec al democratiei Moro nu un succes,pentru ca din nou o alianta oportunista si de conjunctura arunca tara in haos.Deja-vu,deja arhicunoscut….O sa ne obisnuim sa aplicam legea fiecare dupa cum putem pentru ca modelul opozitiei este acesta:cand nu ne mai convine ceva,schimbam alianta si macazul….PNL-PSD au devenit domnisoarele politicii romanesti care trec cu usurinta prin dormitorul fiecaruia.Doar romanii platesc….

 73. Argus ….la Lapusneanu vioara intai a fost doamna Rucsandra ,…deh femeile …boieri au fost pe locul doi ….oricum fiul lui, Petru Rares a fost de toata isprava ….

 74. Argus …dupa 6dec. o sa-l pareseasca toata lumea ,blondele o sa-si faca mea-culpa ….cum au putut sa creada intr-un aventurier neserios si fara caracter….

 75. @Moro

  O motivatie a optiunii mele pentru gluma Simonei Tache, este si faptul ca nu este nimic ingrijorator pentru cauza generala a PDL – reformarea statului roman si a clasei politice. Numai in acest fel, calea spre alegeri aniticipate, este deschisa si butoanele sunt la Basescu. Desigur ca o posibilitate de evitare a alegerilor anticipate este si validarea unui guvern condus, recomandabil, cu maxima ironie, chiar de Elena Udrea. Sunt convins ca o poate face magistral si ca decat sa ajunga la alegeri anticipate, dupa ce Basescu o sa castige un nou mandat, parlamentarii se vor umili total, acceptind sa ii calce in picioare, frumoasa patroana a acestui blog. Macar cateva luni si tot e ceva pentru acesti oameni de bani marunti.

  Ai inteles sau lasi impresia ca ai inteles de ce am postat acel text al Simonei Tache, tocmai acum. Are foarte mult umor, pare ostil Elenei Udrea, dar efectul este benefic. In primul rand ca descreteste fruntea de stresul creat de marlaniile din Parlament, si in al doilea rand, aduce un plus de popularitate persoanei respective. Pentru un politician, moartea survine cand nu te mai baga presa si ziaristii in seama. As aminti aici, iesirea PRM din Parlament, ca rezultat al blocarii oricaror aparitii publice ale lui Vadim Tudor, care inca se mai mentin. Un exemplu, in celalat sens este Becali, care iesise si el din sfera atentiei si a Parlamentului, iar cand presa a facut din el un mascarici de rasul lumii, a devenit, impreuna cu Vadim Tudor, parlamentar european. Mai pot sa-ti dau exemple, dar nu vreau sa-i fac mai destepti pe cei care nu sunt. Ai intuit bine, eu nu am si nu o sa am niciodata o culoare politca, dar pot sa am niste preferinte. Ce nu intelegi tu, rolul, efectul, tinta si strategia unui text publict de un ziarist, nu coincide, de regula cu analiza pe care o faci tu sau multi dintre cititori, pe baza unor amanunte. Nu toata lumea are capacitatea sa citeasca printre randuri si nu toata lumea are elemente ca sa poata identifica tinta cu precizie, ca atare face niste presupuneri. Este unul din motivele pentru care am exprimat de multe ori aici, pareri privind limitarea cat de cat a vorbelor de dragul vorbelor si a discutiilor de dragul discutiilor. Ingreuneaza, dupa cum vezi, chiar si deschiderea unei pagini, care dureaza deja chiar prea mult, dar si deschiderea unor minti. In masura in care se poate.

 76. Iohnut

  Cand gresesc,gresesc,istoria Romaniei abunda in tradari si asasinate de domnitori,asa ca mea culpa…. Pe Al.Lapusneanu il consider generatorul unui mare adevar ”prosti da’ multi”…a devenit dictonul dupa care Geoana isi croieste electoratul….cu deosebirea ca aici apreciaza gresit…cei multi nu mai sunt atat de prosti….

 77. Gata va las ca v-ati dat frau liber hormonilor 😉 ….. Madalina scoate manusile de box,vor baietii sa puna de o alianta 🙂 …

 78. Gabriela ….conform ultimului sondaj publicat Baselu i-a luat fata lui Geoana la sate unde sa zicem sunt mai putin instruiti ,marile orase s-au dumirit de matelot …hihihhi….la parlamentare ati clamat toti ca pesedeul este sustinut de nescolitii de la sate …s-a schimbat tendinta de votare….hihihi…

 79. NG,
  Nu asta-i important si n-am vrut sa mai comentez, dar daca ai preferat sa insisti , iti voi spune ca imi pare rau sa nu stii cum a murit unul dintre cei mai de seama domnitori romani (sau poate cel mai cel) si sa dai vina pe istorie ca abunda in “tradari si asasinate”.Nu-i deloc meritoriu, mai ales ca nici nu-s atat de multe cazuri precum sustii, da’ banuesc ca nu tot batranii comunisti sunt de vina de pregatirea voastra superficiala…La vorbe tinerii sunt harnici….Ma scuzi, dar nu vreau sa-ti dau lectii sau sa-ti fac morala, deoarece eu sunt demult lamurit si putin ma intereseaza.

 80. Puiu

  Asta e partea ta de pahar,partea mea de pahar e ca a iesit dupa 20 de ani Iliescu din memoria colectiva a taranului roman.O sa vedem la alegeri cum stam cu orasele….

 81. aha …acum taranul roman este responsabil ,numai cand a votat pesede, a gresit …hihihi…esti glumeata Gaby neni…..a iesit Flutur la Cotroceni cu doua plaiese oachese ,Ilenuta noastra liberala si Roberta cernita ….hihihi….

 82. Gabriela …ai vrut sa spui cantalau ,nu pahar ….poate la tine ,mi-a zis cineva care a fost la tine in vizita ,ai servit palinca in niste paharute foarte mici …hihihihi…

 83. Ionhut

  Nu am sustinut ca nu stiu,am recunoscut ca am facut o confuzie…asta sa fim cinstiti pana la capat in nuante.Apropo,in liceu am o olimpiada nationala la istorie,mi-au placut scrierile cronicarilor…. Zau nu vreau sa ne certam dar va place sa fiti mereu lupul moralist 😉 dar mai sunt si mioare nazdravane mai greu de impresionat…o.k.remiza si cu dvs.pentru seara aceasta ….

 84. Puiu

  Pahare mici ca apoi isi iau lumea in cap degustatorii…. 😉 Dar sticla era totusi pe masa,deci….

 85. Se pare că vom avea acelaÅŸi prim ministru. 😆 Pentru că este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, PD-L este îndreptăţit să propună un prim ministru ÅŸi-l vor propune tot pe Emil Boc.
  O dată, de două ori ÅŸi… Dacă nu va fi acceptat… cine vrea alegeri anticipate? 🙄

 86. gata ma retrag ,Madalina o noapte faina iti doresc ……

  Administrator:

  Noapte buna.

 87. O.k.noapte buna tuturor! Madalina noapte usoara!

  Administrator:
  Noapte buna!

 88. ***MădăMădă – văd că eÅŸti pe baricade la fel de activă ca-ntotdeauna! 😆
  Noapte bune cu vise plăcute! 😆

  Administrator:
  Noapte buna.

 89. Bravo Boc!
  In fata acestui ardelean micutz dar onest si inimos, cu dragoaste de neam si de tara, se afla proptita toata drojdia, toata voma ce a cotropit decenii, daca nu secole acesta tara aflata la intersectia tuturor minunilor dar si ticalosiilor.
  Orice ar fi, vei ramane cu cinste si demnitate in istoria tarii alaturi de presedintele care te-a pretuit si ti-a dat curajul sa faci ce ai facut si mai ales ce ai fi putut sa faci in continuare.
  Rog limbricaraia sa se abtina de a strica acest moment de demnitate si chiar frumos pentru mine.
  Oricum la ora asta putini vad si mai putini pricep.

 90. Silverstar, din simpatie pentru dumneavoastra, re-propunerea Boc a fost o solutie proasta din partea PDL, putea face propuneri mai bune si a scapat ocazia de a se manifesta un pic ca partid, ceea ce cred ca nu i-ar fi stricat. PDL a fost schematic, nu s-a gindit suficient si pina la urma a lasat, tot schematic, totul in seama presedintelui. Din re-propunerea de azi ar putea sa apara tot soiul de probleme, in timp.

 91. ***Instalatorul -Bună seara! 😆

  Cu siguranţă la a doua propunere va fi altcineva…